מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצצתי לביתי באייפון...האם לגלות לה?חיננית18/04/2013
שלום רב,
יש לי הסכם קבוע עם ביתי בת ה-13.5 שבשעה 22:00 האייפון עובר לטעינה בסלון. (על מנת למנוע קרינה בשעת שינה, הטרדות בשעת לילה מאוחרת וכו')
אמש "הצלחתי" לפצח את הקוד הסודי שלה וריפרפתי קצת בפייסבוק שלה, באינסגרם ובשאר הרשות החברתיות...
בבוקר היא בדקה את ההודעות שלה ומיד הרגישה כי חיטטתי לה באייפון...(לא יודעת איך...)היא ניגשה ושאלה אותי, לא רציתי לשקר ועניתי לה שכן על מנת לשמור עליה...
היא התעצבנה עד מאוד ואמרה כי יותר לא תשים את האייפון בסלון ולא תסמוך עלי יותר.
אני מרגישה כי מעלתי באמון שהיא נותנת לי, אך מחובתי כאם לבדוק גם את התחום הזה.
מה דעתך? האם היה עלי לשקר לביתי ולומר לה שלא נגעתי לה באייפון?
הלכתי לעבודה בהרגשה כבדה...:((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצצתי לביתי באייפון...האם לגלות לה? - תגובה
ד''ר נלי שטיין18/04/2013שלום לך,
אני יכולה להבין את תחושות האשמה שלך והן את הכעס של בתך. לא הסברת בפנייתך מדוע חטטת לה באייפון. האם היה משהו שגרם לך לחשוב שהבת מסתירה ממך משהו או נמצאת בסיכון כלשהו. אם לא, ומדובר יותר בסקרנות שלך, הרי שאכן מעלת באמונה. אני סבורה שעליך להתנצל בפניה ולומר שאת מבינה שאת יכולה לסמוך עליה... ומבקשת ממנה לזכור שאם קורה משהו שמטריד אותה או מאיים עליה היא יכולה תמיד לפנות לעזרתך.
אחרת אין לחיטוט כזה כל הצדקה. פרטיות הינה ערך חשוב גם עבור נערה בת 13.5 שכבר אינה ילדה קטנה. מעבר לכך מדובר בלכבד את חייה.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות של בתמיכל12/04/2013
הבת שלי כיום בת 20. בערך בגיל 15 התחילה להתלונן שאין לה חבר , טענה שכל הבנות האחרות מחזורות ורק היא לא. בגיל 16 ובגיל 17 המשיכה עם הטענות האלו. היו לנו שיחות ארוכות על כך שבהן עודדתי אותה ואמרתי לה שהיא עדין צעירה ולא לרוב הבנות יש חבר , שהיא מוצלחת וחכמה ויגיע זמנה.
בתחילת כיתה יב פגשה בחור והתחילה מערכת יחסים בינהם. היא אהבה אותו אהבת נפש
התאהבה בו מאד מאד.
לאט לאט התחלנו (בעלי ואני) לראות שהבחור בעל תכונות מאד לא נעימות. הוא מציק לה ללא סוף וכשמגיע אלינו הביתה מציק לאחים שלה .
הוא בעל דעות ימניות קיצוניות.
הוא מגיע מבית מסורתי (אנחנו חילוניים לגמרי) ולאט לאט נהיה יותר ויותר דתי. בילה כחודשיים לפני הצבא בישיבה .
בהתחלה היה אוכל איתנו עכשיו אינו מוכן לאכול בבית שלנו מטעמי כשרות.
הוא יהיר מאד .
שתלטן מאד וחושב שהוא תמיד צודק (לוקח לה למשל מהיד שוקולד שהיא אוכלת ולא מאפשר לה לאכול כי אכלה בצהריים בשר)
מאד מאד לא נעים להיות בחברתו ובכל פעם שהם באים איתנו לטיול הם מתווכחים ללא סוף והיא לא מספיקה להגיד לו "די" עשר פעמים בדקה.
לכל מקום שאנו הולכים יחד אנשים מרימים גבה ושואלים אותנו מה היא עושה איתו .
היא בחורה שנראית טוב מוצלחת , קיבלה תפקיד מעולה בצבא ועברה בהצלחה הרבה מבחנים שהביאו אותה להצלחה והוא כל הזמן מזלזל בתפקיד שלה.
הוא מזלזל בחייל בו היא משרתת , בחיילים שמשרתים איתה ותמיד מסביר כמה החיל שלו הרבה יותר טוב (הוא חיל פשוט)
שוחחתי איתה היא אמרה שהיא אוהבת אותו אך גם אמרה שאין לה הצלחה עם בנים .
בכל נשוא אחר אנחנו מתקשרות מעולה כשמגיעים לנושא של החבר היא לא מוכנה לשמוע והופכת להיות מאד תוקפנית.
לדעתי היא נשארת איתו כי פוחדת שלא יהיה אחר.
הם כבר התחילו לדבר על כך שבעתיד יתחתנו.
מה אנו כהורים יכולים לעשות? איך אנו יכולים לפקוח את עיניה?
הם כבר שנתיים וחצי יחד, אנחנו ממש אובדי עצות.
אשמח לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות של בת - תגובה
שלי ורדי12/04/2013שלום מיכל,
אני ממש מבינה לליבך, קשה לכם מאד כהורים לראות אי התאמה זוגית כזו שאת מתארת ולא לעשות כלום כדי לעזור. בן הזוג נשמע בחור עם רגשי נחיתות, וזקוק לכך שיגרום למישהו אחר - במקרה בת זוגו -נחיתות כדי להעלות את ערכו. מעניין האם בתך היום אוהבת אותו כמו בתחילת הקשר או כפי שאמרת, רגילה אליו ופוחדת שלא תמצא אף אחד אחר. תפני אותה לטיפול, כל כך חשוב ומשמעותי שתהיה בטיפול בגיל הזה בו עדיין ההחלטות המשמעותיות לא התקבלו כמו בחירת בן זוג לחיים משותפים. כנראה לא טוב לה עם הדימוי הנשי שלהוהיא מוכנה להתפשר כי היא פוחדת.נראה לה גם קשה להיות לבד. היא צעירה בשביל לחשוב על נישואין, היא עדיין בצבא, אני חושבת שקודם כל כהורים תנסו להניע אותה מלהיכנס למסגרת של נישואין כל כך מהר. היא צריכה לבנות את עצמה, לגבש את הזהות שלה וללמוד להכיר בערך עצמה. תנסו להשפיע עליה להגיע לטיפול בנושא הממוקד הזה של דימוי נשי וזוגיות ותשדרו לה את כל הבטחון שהעתיד כולו לפניה ויש לה אופציות להתפתח, לבנות קשרים עתידיים ושמגיע לה יחס טוב, וחיים טובים יותר.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל12/04/2013תודה רבה על התגובה.
אנו רואים בברור שהבת אוהבת אותו הרבה פחות ממה שאהבה בהתחלה .
בכל פעם שאנו מציעים לה לבוא איתנו לטיול בסופ"ש עם לינה היא מגיעה למרות שהוא נשאר בבית, ולמרות שהם לא התראו שבועיים (הם נפגשים רק בסופי שבוע בגלל השירות הצבאי)
גם כשחוזרת מהנסיעה איתנו היא לא ממהרת ללכת אליו, יכולה להגיע בשעה חמש אחה"צ וללכת אליו בשעה 9 בערב.
בשיחות הטלפון (הנדירות - הוא חייל) שלהם יש תמיד ויכוח הרבה פעמים סביב נושא הדת הוא מבקש ממנה שתתחשב ולא תאכל בשר ומיד אח"כ חלב והיא מסרבת . מבקש ממנה לא להדליק אש בשבת והיא מסרבת.
אנחנו בהחלט רואים ריחוק בקשר וכל פעם סבורים שזהו זה נגמר והם ממשיכים להיות יחד.
לגבי טיפול , היא משרתת בצבא ולא מגיעה הביתה אלא בסופי שבוע לכן אין אפשרות בשלב זה לשלוח אותה לטיפול. היא לא מדברת כרגע על נישואין, היא מתכננת ללמוד והיא מספיק אינטליגנטית להבין שלא מתחתנים בגיל הזה אבל הם חושבים שהם ינשאו בעתיד הרחוק זה לזה (מזל שהיא רק בת 20 )
וכשאני שואלת איך תסתדר עם הדת אומרת "נגיע לגשר ונעבור אותו"
השאלה שלי האם אנו צריכים לעזוב ולא להגיד כלום או מדי פעם להגיד לה (לפעמים אנחנו מסבים את תשומת ליבה להתנהגות תינוקית ומעצבנת שלו והיא בתגובה אומרת "אנחנו עובדים על זה" )
או שאחיה הקטן שואל אותה למה X עשה כך וכך (ומפרט עוד התנהגות תינוקית ומעצבנת שלו , והיא מיד מתעצבנת או שהיא אומרת "כן דיברתי איתו על זה- הסברתי לו שזה מעצבן ולא מצחיק"
האם יש טעם לעשות לה שיחות ולהראות לה כמה הוא לא מתאים או להניח לה להתבשל בשטויות שהוא עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מיכל12/04/2013כשאנחנו אומרים לה שזה מאד לא נעים שהוא מזלזל. היא טוענת שזה בצחוק וכשהוא ליד חברים שלו הוא מתגאה בחברה שלו שהגיע לכזה תפקיד מעולה.
היא טוענת שהוא לא באמת מזלזל אלא שהוא צוחק , זה ההומור שלו.
לכל התנהגות מעצבנת שלו יש הסבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמאות לילד והחששותאסתר07/04/2013
הבן שלי החל לצאת עם בחורה (בני קיבל לאחרונה רישיון נהיגה), אני אמא מאוד ליברלית אך יחד עם זאת מאוד חוששת לביטחונם כאשר הם יוצאים ונוסעים לבלות ברכב.
אני לא נרדמת ואני מתקשרת אליו כל שעה מרגע ששעת חצות הגיעה.
אני לא יודעת איך להרגיע את פחדיי , מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות לילד והחששות - תגובה
ד''ר נלי שטיין07/04/2013אסתר שלום,
אני מבינה ללבך. ככל שילדינו גדלים גדלים גם הסיכונים וביניהם הכביש.
יחד עם זאת נראה לי שאת צודקת בנוגע לסיוע עבורך בנוגע לחרדות שלך. אחרת את תמשיכי לסבול וכך גם בנך. הוא עלול לפתח כעס והתנגדות מה שיעלה את החרדה עוד יותר.
יש היום טיפולים קצרי מועד יעילים בנוגע לחרדה. זה תחום הנקרא cbt. את יכולה לברר גם בקופת חולים.
בנוסף, נסי לחשוב יחד עם במך מה יכול קצת לסייע לך להתמודד.
בהצלחה, נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 12 כישורים חברתייםאמא02/04/2013
שלום רב,
ביתי כמעט בת 12. ילדה טובה, מצטיינת בלימודים והולכת לחוגים.
הבעייה שאני רואה היא חברתית.
אני מרגישה שהיא לא מוצאת את מקומה ובנות כיתתה מזמינות אותה מעט מאוד או רק כש
1. אין להן אלטרנטיבה אחרת
2. עזרה בשיעורים
3. עזרה במטלות בית / סחיבת חפצים , נקיון,כביסות (בקיצור ניצול)
חברתה הטובה שהיא גם שכנה קובעת עם חברות ולא מזמינה אותה יתר הבנות נמצאות עם בנות אחרות כך שלרוב היא תקועה בבית. (היא מתקשרת ונענית בשלילה)
(מיותר לומר שתסכולים יוצאים עלינו הוריה ואחיה)
אני מנסה לעזור לה שתפתח חברויות נוספות עם בנות כיתה מקבילה אך זה לא ממש זז.
מה עוד עושים??
תודה אמא (אולי אמא רגישה מידי ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
אמא07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 12 כישורים חברתיים - תגובה
שלי ורדי08/04/2013שלום לך,
את שואלת את עצמך האם את רואה את המצב כבעייתי, והאם את רגישה מדי למצב של בתך, או האם המצב נחווה גם עבורה כבעייתי.לא ברור לי אם תחושת הניצול היא שלך או גם בתך מתלוננת עליה. לפי תיאורך, הבת שלך כן מתוסכלת ומתמודדת עם קושי מסויים של דחיה וקושי להרגיש שייכת בחברת בנות גילה. השאלה שלי האם ברקע החברתי שלהתמיד היה כך, תמיד הייתה איכשהו בצד ולא ממש התברגה במרכז החברה או שזה מצב זמני יותר שנוצר עקב נסיבות מסוימות. מדברייך אני מקבלת את הרושם שבתך ילדה פאסיבית מעט, לא מניפולטיבית, לא אסרטיבית מספיק, שאינה חושבת שמספיק מגיע לה ונותנת עזרה כדי שיאהבו אותה. את כאימא, כשאת מזהה מצבי ניצול מצד חברותיה, טוב תעשי אם תעירי את תשומת לבה ותימנעי ממנה להיות כל כך "טובה" תמיד. אתם ההורים, צריכים להקנות לה את בטחון שמגיע לה שיאהבו אותה ללא תנאים,ושהקשרים שלה יהיו הדדים, ושעדיף להיות עם פחות חברות ולסרב להן לפעמים בבקשות מאשר להרגיש מנוצלת. בנוסף, כדאי שהבת שלך וגם אתם תקבלו ייעוץ כדי להבין מה מפריע לבתך, למה עד עכשיו אין לה חברה טובה אחת איתה מרגישה בטחון ואמון. האם הבחירה בחברות לא מוצלחת? האם תכונות אחרות שלה כמו בטחון, עצמי נמוך או אי הבנה של מצבים מונעים ממנה השתייכות חברתית נינוחה ומספקת? בהרבה מקומות מתקיימות גם קבוצות ילדים לפיתוח מיומנויות חברתיות, קבוצה כזו יכולה גם להועיל לה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים
אמא01/05/2013תודה על התגובה.
עד השנה הייתה לה חברה טובה אחת (שהיא הכי פופולרית בכיתה )
שהשנה החליטה לפתוח את מעגל החברות שלה וקצת למדר את הבת שלי.
(במילים אחרות עד לתחילת השנה הזו הכל היה בסדר)
היא דיי אהודה בחברת בנות כיתה מקבילה אך מתעקשת להתברג עם בנות כיתתה.
היא מתוסכלת וכעוסה כשהמצב החברתי שלה בכיתה עם הבנות
לא טוב.
שאלה מאוד חשובה- השנה הן צריכות לבחור חברות לחטיבה. היא מתעקשת לכתוב את ה"חברות שלה" כשהיא יודעת שהן לרוב לא עושות לה טוב.
מה עושים?
אני ממש בעד שהיא תבחר אחרות מכיתה אחרת אבל היא נוטה להתעקש
לחברות הנצלניות (למרות שהיא מודעת לדחייה שלהן)
אשמח לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים - תגובה
שלי ורדי01/05/2013שלום,
אני חושבת כמוך,
עדיף יהיה לביתך אם תרשום חברות אחרות ותפתח דף חברתי חדש בחטיבה. אך גם אם תהיה באותה כתה איתן, יהיו בנות אחרות בחטיבה וכך תהיה לה בחירה להתקרב אליהן. הבעיה אמנם במקום שלה בכתה כרגע אך הפתרון לא מגיע עקב ההתעקשות שלה להיות מקובלת בקרב אותן בנות. היא צריכה להבין עם עצמה מי מתאימה לה כחברה, לדרוש משהו טוב יותר לעצמה, להרגיש שמגיע לה יחס הדדי וטוב יותר ממה שמקבלת היום. במקומך הייתי מסבירה לה את עמדתי אך עד לנקודה מסוימת לא כדאי לעשות משהו בניגוד לרצונה. הם אוהבים ללמוד מהטעויות שלהם בגיל זה, אם היא תשמע בקולכם ולא יהיה לה טוב, היא תשליך את האחריות עליכם. בכל מקרה אפשרי במקרים רבים לבקש העברה לכתה אחרת.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית של ילדה בת 15רוז02/04/2013
שלום ,אשמח לקבלת עזרה . מחפשת אפיקי/דרכי יעוץ/עזרה בהתמודדות עם התנהגות מינית מתירנית מאד של ילדה בת 15. אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית של ילדה בת 15 - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/04/2013שלום לך רוז,
מיניות של בת 15, במיוחד כזו המתבטאת כבר באופן מתירני מאוד, היא נושא מורכב להתמודדות. בראש ובראשונה, אני מעריכה את העובדה שאת מחפשת אפיקי עזרה להתמודדות ולא "מסתפקת" בלהיות בעמדה שופטת ומבקרת. זו כבר נקודת פתיחה טובה להתמודדות נכונה.
בנוסף, אוסיף ואומר שבני נוער בכלל אינם אוהבים הטפות מוסר וביקורת. אי לכך, כל שיחה והתבטאות בנושא צריכות להעשות באופן זהיר ועד כמה לא שיפוטי. מה שמסייע לעשות זאת היא ההבנה שהתנהגויות מיניות אלה מבטאות תהליכים פנימיים עמוקים יותר. תהליכים בהם יתכן וקיימת מצוקה כזו או אחרת, חרדה ובהלה כמו גם צורך נואש להיות נאהבת ושייכת.
לצערנו נערות רבות נוטות ללכת "לפיתרון הקל" יחסית, העובר דרך גופן ודרך מיניותן. הן מגלות עם הזמן שפתרון זה אינו פיתרון אמיתי, ושהדיכאון, חוסר השקט, ובעיקר חוסר הערך - גדלים ולא פוחתים עם הזמן.
אומר גם שיתכן ובתך זקוקה לעזרה נפשית. במובן של לעשות את הברור הזה במקום שקט ומוגן נפשית. אי לכך אני ממליצה מאוד על פנייה לטיפול. שוב, לא בכדי "לסמנה" כמי ש"לא בסדר"... אלא ממקום של רצון לעזור לה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רוז02/04/2013בהמשך להתנהגות מינית של בת 15 - אשמח לקבל המלצות למי לפנות להמשך טיפול/ייעוץ/הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11מירב31/03/2013
איך מתמודדים על ילדה שמקללת אותי כל הזמן כועסת ועצבנית אחכ מנשקת ומחבקת , אבל זב גורם לי לסלוד ממנה זה מאוד פוגע בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 - תגובה
ד''ר נלי שטיין31/03/2013שלום לך מירב,
אני יכולה להבין את רגשותיך. מדובר בתוקפנות הקיימת מבתך ומופנית כלפיך (ויש לכך הרבה הסברים פסיכולוגיים ואחרים), ולמעשה מעוררת בך גם תוקפנות.
האם ניסית לבדוק זאת? ואם כן, מה עשית עד כה? מה את מבינה מהתנהגותה? על מה זה "יושב"?
וכן, איך היא מתנהגת בנסיבות אחרות?
פעמים רבות, כאשר אנו מבינים קצת יותר את העולם הרגשי של ילדינו, קל לנו יותר לקבל את התנהגותם. יחד עם זאת, חסרים לי פרטים כדי להציע הכוונה מדויקת יותר בנוגע להתמודדות עמה.
אני כן יכולה להציע בשלב זה מה שקוראים "טיפול דיאדי". מדובר בטיפול של שתיים - את ובתך - עם מטפל/ת מנוסה בתחום.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שלי ונלי -עזיבת בית ההוריםX28/03/2013
שלום לכן , אני X בן 18
הייתי מטופל אצל פסיכיאטר(כרגע יש הפסקה ) קבלתי פטור מגיוס עשיתי וועדה רפואית וקבלתי 100 אחוז נחות !
עכשיו בבית אנחנו חיים כ5 נפשות ! שני אחים קטנים אני וההורים !
היחסים שלי עם אמא ,לא טובים ביכלל ! אבל מצד אחד אני אוהב אותה ומעירך אותה אצלי בלב כאמא שלי !
אני כל הזמן בבית כבר תקופה ארוכה לפעמים אני יוצא פה ושם דברים קטנים ,סופר מכולת /להביא את אחים שלי מהגן /בית ספר זהו.. אבל זה שאני לא נפגש עם אנשים ,זה לא מפריע לי ואני גם לא ניכנס ל לדיכאון כמו פעם ואני ממש לא ממורמר כמו פעם (בתקופה שהייתי בבית עדיין )אני שינתי קח חשיבה !!
והאמת נוח לי בבית אני אוהב להיות בבית (למרות הרגשה של אי שייכות לא רצוי )
לא מזמן אמא שלי אמרה לי פעם אחת שאני יעבור להוסטל (אבל זה לא היה דיבור ישיר ,אלא איזה כזה עקיף אבל המילה הוסטל כללה )
מאז היא התחילה להכניס את ההוסטל הזה כשאנחנו רבים והיא מתעצבנת או סתם עצבנית ואומרת על ההוסטל שאני יעבור לשם !
היא אומרת שאני צריך להיות אצמעי ..(אני מכיר את עניין העבודה כבר מגיל 14 -יצאתי לעבוד)
אני חד וחלק מרגיש שאני מגורש מהבית לא רצוי!
יש לי בעיה בבית עם אחותי הקטנה 6 ועם אמא שלי !
אני עם קשר ממש ממש טוב עם אחי הקטן ! ועם אבא שלי זה עוד בסדר, הוא פעם היה אומר מתי אתה כבר אני אפטר מימך ,(אבל אני מניח שזה בא מעצבים ולא מכוונה אמיתית )
האם אני באמת לא רצוי ? או האם זה ביגלל עניין הסיכסוך ביני ולאחותי ,אמא שלי טעונת שאני גורם להם הפרדה בינהם (בין האח לאחות )
או שהיא באמת רוצה שאני כבר יהיה עצמאי ,שקשה לי לראות אנשים
בעצם האם בגיל 18 צריך לעזוב את הבית +כשאני עם בעיה נפשית ?
המצב שלי השתפר פלאים מאז גיל 16 שהתחלתי טיפול ,רציתי אז כל הזמן רק להתאבד וחשבתי על להתאבד -ברוך השם זה מאחורי כבר הרבה זמן !
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"א כתבתי את הפוסט הזה אחי שהיא
X28/03/2013אחרי שהיא אמרה לי היום הינה יש תוכנית היום בשבילך , "ילדים שחיים על צוואר ההורים "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שלי ונלי -עזיבת בית ההורים - תגובה
ד''ר נלי שטיין31/03/2013שלום לך,
אני מבינה את אי הנוחות שלך... את הקושי עם ההערות האלה ואולי החרדה שהן גורמות בנוגע למה יהיה איתך ואיפה תגור... אני גם שמחה לשמוע שטיפול פסיכולוגי עזר לך, ושאתה מרגיש שלחייך יש ערך.
יחד עם זאת, אני סבורה שכדאי ליצור קשר עם עובדת סוציאלית (יש עובדות כאלה למשל במרכזי בריאות הנפש בכל עיר) במטרה לסייע לך למצוא כיוון מקצועי, תעסוקתי וחברתי.
נראה לי שההערות של הוריך מגיעות מתחושה של דאגה רבה לגביך. אני מסכימה עם אמך שכדאי לעודד אותך להיות עצמאי, אבל גם ברור שזה צריך להיות בקצב ובאופן שמותאם לצרכיך. אתה אדם צעיר מאוד, ורבים בגילך עוד גרים כמובן בבית. השאלה היא "מה הלאה?" ולהערכתי הוריך עסוקים בה.
באם תעזר באיש/אשת מקצוע - כמו שהצעתי - תוכל לברר כיוונים שמתאימים לך ולהעזר גם בנוגע ליחסים עם ההורים.
שיהיה לך הרבה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבמיכל26/03/2013
בני בן 16.5 כל היום במחשב.מרגע שמגיע הבייתה עד השעות הקטנות של הלילה הוא משחק עם חברים במחשב. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב - תגובה
שלי ורדי28/03/2013שלום מיכל,
עד כמה שהתנהגות זו של בנך שכיחה בקרב ילדים ובני נוער, עדיין מדאיגה מכיוון שמתחילה להיות העדפה אצלו לתקשורת עקיפה מאשר מקשר הפשוט הישיר בינו לבין חבריו. בנוסף, העיסוק העיקרי שלו מצטמצם לתחום צר מאד. ייתכן ומתחילה התמכרות למשחקי המחשב האלה . התמכרות תהיה תלויה באורך התקופה בה מישהו עסוק במשחקי מחשב, עד כמה התנהגותו כפייתית וחוזרת על עצמה, איזה נפח מחייו היא תופסת, ועד כמה קיימת אצלו התעניינות במעגלים ובתחומים אחרים של החיים. תופעה זו מתחילה בדרך כלל על בסיס נפשי כלשהו. הנער או הנערה מחפשים למלא איזו ריקנות, איזה חלל או להדחיק קושי אחר, למשל במיומנויות חברתיות ספונטאניות או ביזימה של פעילויות, ולמצוא פיצוי חלקי ולא מספק באופ אמיתי בהתנהגות מתמכרת של תקשורת דרך המחשב.
השליטה בידייך עדיין כהורה. כוח ההשפעה שלך תהיה גדולה ככל שתאמיני שתחושותייך ודאגתך מוצדקות. חשובה לך ההתפתחות התקינה של בנך, חשוב לך שהוא ידע ליצור קשר ישיר עם חבריו , שיזום קשר זה בלי פחד של דחיה, ושעדיין ירגיש מספיק קרוב אלייך ולשאר בני המשפחה לשתף בחוויות ולרצות לבלות עם בני משפחתו.
רצוי להציע לו לשים גבול, ולעזור לו בו זמנית למלא את החלל שנשאר אם יגביל את פעילותו במחשב. למשל כדאי ליזום מפגשים חברתיים, פעילויות ספורטיביות, להירשם לחוגים. אפשר להציע לו להזמין לביתכם חברים, לעשות מפגש חברתי אפילו במחיר שבאותו ערב אתם לא תהיו בבית.
רצוי שתפעילי לחץ חינוכי מתון אך עקבי. תסבירי לו למה חשוב לכם בשבילו שיהיה יותר רבגווני בפעילויות שלו, תנסי שהשיח יהיה עד כמה שאפשר בגובה העניים. בגילו של בנכם, לא רצוי להעניש בוודאי על פעילות כזו, כי זה מעליב ומזיק יותר מאשר מלמד ומחנך.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 16 עדיין ברוגז כבר חודשייםאמא26/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בני בן 16 עדיין ברוגז כבר חודשיים - תגובה
ד''ר נלי שטיין31/03/2013שלום לך,
את יכולה להוסיף עוד פרטים?
האם זה בגלל שהערת לו בנוגע לחבר שלו?
וכן, מה ניסית לעשות עד כה?
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתקלח-דחוף עצהבל24/03/2013
שלום ,
בני בן ה-15 יכול לא להתקלח גם שבוע ויותר והדבר לא מזיז לו בכלל,
מיותר לציין שבגיל זה ריח הזיעה שלהם יכול להטריף. ואי אפשר לעמוד לידו
אני ובעלי מוצאים את עצמנו כל הזמן רבים איתו והטונים עולים אבל זה נופל על אוזניים ערלות. (הצעקות באות אחרי שניסינו בצורה יפה להסביר לו את המשמעות וההשלכות של זה)
החלטתי לעזוב אותו ולראות מתי הוא בעצמו יחליט שהוא מתקלח..
הדבר אוכל אותי מבפנים ואני מתאפקת לעמוד בניסוי, בתקווה שהסביבה הקרובה אליו והחברים יתחילו להעיר לו או להתרחק.
עד עכשיו ריססתי לו את הבגדים בבושם ריחני בכדי להפחית את הריח .האם זו תופעה נורמלית בקרב בני נוער או שרק הוא? אני כבר חסרת אונים בנושא
אשמח לעצה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתקלח-דחוף עצה - תגובה
שלי ורדי24/03/2013שלום בל,
לשאלתך האם זו תופעה נורמלית לבני נוער, אז היא אינה תופעה שכיחה, אלא מתאימה לגיל צעיר יותר.בגיל 15 , אמצע גיל ההתבגרות, אנחנו כן מצפים ממתבגרים לטפח את גופם, לדאוג להגיינה שלהם, ולחזות, נקייה, יפה, מבושמת. זה גיל שחשוב להם ביותר מה בני גילם יחשבו עליהם, חשוב להם למשוך בנות. נדמה לי שהתנהגות זו של הזנחת הגוף משתלבת עם קושי נוסף, כמו התבודדות, קושי חברתי,דימוי נמוך, מצב רוח ירוד.. האם זה נכון לגבי בנך? לא הוספת עוד פרטים נוספים משמעותיים עליו. בכל מקרה תוכלי להעזר במחנכתאו ליועצת של בית ספרו שידברו איתו בעדינות. ייתכן מאד שההזנחה הגופנית מורגשת בבית הספר וחבריו לכתה מתלוננים.. מעבר להשלכות המיידיות של אי ניקיון הגוף, חשוב להבין מה מתחולל בנפשו והאם טוב לו, כי סביר מאד שהתנהלות זו מסמנת סמפטום, באמצעותו רוצה להביע משהו על עצמו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלמוני23/03/2013
לפעמים עומד לי בלי שאני רוצה. למשל, כשאני רואה אישה יפה.
זה נורמאלי?.
למה זה מביך אותי?.
במיוחד מביך אותי, שאישה תיראה שעומד לי. למה זה במיוחד מביך אותי?.
אולי אתן מכירות שיטה איך להסתיר את זה שעומד לי?.
אולי אתן מכירות שיטה להוריד את הז... כשהוא עומד, נגיד משהו לומר לעצמי, או לחשוב עליו?.
נ.ב
נשים רואות שעומד ככה לגבר?. הן שמות לב?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/03/2013שלום,
אני סבורה ששאלה זו לא מתאימה לפורום העוסק בהורות בגיל ההתבגרות.
יש לפורטאל פורום העוסק בענייני מיניות ולבטח תוכל למצוא מענה שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לסמוך עליו?סיגל21/03/2013
בני אוטוטו בן 18 ולא מזמן הוציא רשיון. ככל שעובר הזמן הולכת ומסתיימת תקופת הליווי והוא כבר מתכנן לקחת את האוטו לבד (הוא כל הזמן אומר לנו את זה). בסה"כ הוא ילד מאוד אחראי ואני בדר"כ ממש לא חרדתית אבל ככל שעובר הזמן אני חוששת שהוא יקח את הרכב לבד. מצד שני אני חייבת לתת לו את ההרגשה שאני סומכת עליו אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר לסמוך עליו? - תגובה
ד''ר נלי שטיין21/03/2013סיגל שלום,
אפשר בהחלט להבין אותך. ככל שילדינו גדלים אנו דואגים יותר... יחד עם זאת קשה מאוד לשחרר. בהחלט מפחיד.
כמו שאומר השיר "עוף גוזל... גור לך... יש נשר בשמים...".
באופן פרקטי יותר אומר שאפשר להתנות את הנסיעות הראשונות לבד למקומות יותר קרובים ולמרחקים יותר קצרים... ליצור הדרגתיות. כמו כן, רצוי וכדאי לטעת בו ביטחון, לשבח אותו על אחריותו ועל זהירותו. זה יוסיף לנהיגה שלו.
בהצלחה וחג שמח,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה את הרגשתך
שלי22/03/2013גם לי היה קשה מאוד כשהבן שלי התחיל לנסוע לבד. כמו שאמרת , חשוב לתת להם בטחון ולכן מה שאנו יכולים לעשות בתור הורים זה פשוט להסביר להם את החשיבות של נהיגה נכונה וזהירה, שמירת מרחק, סובלנות וכו'.. אנחנו גם התקנו ברכב מערכת של איווקס, כזו שמתריעה כשלא שומרים מספיק מרחק מהרכב שמלפנים או סוטים מנתיב הנסיעה, זה גם תורם לביטחון בנסיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב ובעיות נפשיותעילום שם17/03/2013
האם הפרעת קשב בגיל הילדות אשר לא מטופלת לא בתרופות ולא בטיפול פסיכולוגי וכדומה יכולה לגרום לבעיות רגשיות/נפשיות בחיים הבוגרים ?לאו דוקא בגיל ההתבגרות אלא כמבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ובעיות נפשיות - תגובה
ד''ר נלי שטיין17/03/2013שלום לך,
הפרעת קשב בילדות ובנערות יכולה ליצור פגיעה בערך ובביטחון העצמי, חוויות אכזבה וצורך להתמודד עם תסכולים רבים. בנוסף, ממבט של ילד או נער, הרי שחוויות אלה נוטעות תחושה של אחרות... מכאיבה ולעתים מבודדת.
אי לכך, אני מאוד ממליצה גם בגילאים בוגרים על עריכת אבחון מהימן, שקילת האפשרות של שימוש בריטאלין וטיפול פסיכולוגי המסייע לעבד חוויות רגשיות אלה.
בברכה, נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עילום שם17/03/2013תודה על תשובתך אבל שאלתי מתייחסת לקרוב משפחה (מעל גיל 35)שלוקה בבעיות רגשיות ומצבי רוח משתנים.אם היו מאבחנים את הפרעת קשב ומטפלים בה בילדות האם היה נמנע ממנו הסבל שהיום בחייו הבוגרים הוא סובל?כלומר האם בעיות נפשיות הם כתוצאה מהפרעת קשר שלא טופלה בילדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר נלי שטיין17/03/2013שלום שוב,
איני נוטה לייחס סיבתיות אחת מובהקת לקשיים נפשיים כאלה ואחרים. מניסיוני זה לא נכון מקצועית. כפי שכבר כתבתי יש לכך קשר אבל זו לבטח לא סיבה יחידה.
אני גם שואלת את עצמי מה זה משנה???
השאלה הרלבנטית יותר היא האם ניתן לסייע היום?
מקווה שכן.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 16 לא מדבר איתי חודשאמא15/03/2013
כועס עלי כי כעסתי על החבר שלו בנוכחות החבר שהוא יותר ידי אצלנו ונמאס לי ממנו (מהחבר) יש לציין שלא עשיתי זאת בעדינות...זאת אחרי כמה פעמים שאמרתי לבני שזה מוגזם
הבן מאותו רגע לא מחליף אתי מילה ולמרות שאמרתי לא הייתי צריכה להגיב כך לא עוזר לי... אני מכינה אוכל ונותנת כסף מעירה בבוקר..
אך אין יחס?.. מה עושים.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 16 לא מדבר איתי חודש - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/03/2013שלום לך,
מבחינת בנך עשית משהו מאוד קשה - ביישת אותו ליד החבר... נראה שהוא (וגם את) מתקשים לנהל דיאלוג ולכן השתיקה מהווה סוג של ביטוי לכעס, לגבול שהוא שם כרגע בינך לבינו.
יחד עם זאת, ולאור הבנתך שלא היית צריכה להגיב איך שהגבת, אני סבורה שלא צריך להמשיך ולבקש סליחה. המשיכי בתפקוד השוטף כמו שאת עושה וחזרי ואמרי שאת כאן ומתי שיהיה מוכן לשוחח את מוכנה...
סבלנות. זה מאוד לא פשוט. המשיכי לדבר איתו כי חשוב שיראה שאין ברוגז במשפחה... שאת לא מתנהלת כמוהו... לאט לאט הוא יפשיר אני משערת, אבל עדין תצטרכו לעבד את האירוע.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי עדיין ברוגז ...
הבן שלי ברוגז22/03/2013כבר יותר מחודש וחצי אני חסרת אונים..וגם אני מתחילה להיות אדישה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן מובךאורנה לוין14/03/2013
לפני כמעט חודש נכנסתי בטעות למקלחת לשניה אחת, כשבני בן ה-13 התקלח. הוא לקח את זה די קשה, ועל אף התנצלויות חוזרות, הוא עדיין מובך לידי ובקושי מדבר איתי. איך פותרים את ביישנות היתר הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן מובך - תגובה
ד''ר נלי שטיין14/03/2013אורנה שלום,
המבוכה מובנת. בנך מרגיש שכאילו נחצה גבול בו אמו צפתה בעירום שלו - מה שהפך אותו למאוד פגיע.
אני סבורה שאינך צריכה עוד להוסיף ולהתנצל. תני למבוכה זמן להתפוגג. אם וכאשר תדברו על כך, או על מצבים דומים, את יכולה לומר משהו על מצבים מביכים ועל מה מביך אותנו... כמו גם על טעויות שאנו עושים לפעמים...
בבקשה אל תלחצי עליו... תני לו זמן. זה בדיוק הגיל בו מרגישים מבוכה ופגיעות כמו אלה שהוא מרגיש.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)