פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב
    סיון
    01/03/2009

נמצאת בחופשת לידה, מעוניית לחזור לעבוד רק אם המעסיק יסכים לצמצם את המשרה ל-75% ויסכים לחכות לי שנה (עבדתי במקום העבודה שנתיים וארבעה חודשים) במידה והוא לא יסכים לשני התנאים הללו, האם נחשב להתפטרות או פיטורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שואלת שוב

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

אוסנת שלום,
    בעוד התנאי לעניין שנת חל"ת מוקנית לך הזכאות לו על פי חוק, הרי שלעניין צמצום המשרה אין הדבר נובע מזכות ו/או חוק כלשהו, וככל שלא תסכימי לשוב לעבודה ללא שינוי זה, הרי שיהיה מדובר בהתפטרות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת לאחר לידה-לצערי לא קיבלתי תשוב
    אורה
    28/02/2009

לצערי לא קיבלתי תשובה. אשמח אם אוכל לקבל:ילדתי ב-14/1/09 ועלי לשוב לעבודה ב-21/4/09. עד הלידה עבדתי שנה וחצי אצל אותו מעביד. אני יודעת שניתן להאריך חל"ת לאחר לידה לתקופה של עד רבע מהוותק במקום העבודה. כיצד מחשבים רבע זה (בימים? בשבועות? בחודשים?)? מהו התאריך המדויק בו עלי לשוב מהחל"ת?מהו המועד האחרון בו עלי להודיע למעביד שברצוני להאריך חופשת הלידה לחל"ת? האם עלי לחזור ליום עבודה אחד לאחר חופשת הלידה ולאחריו להמשיך לחל"ת? תודה, אורה

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    03/03/2009

אורה שלום,
    החוק לא נוקב בשיטת החישוב המדוייקת, אולם נהיר כי יש לחשב רבע בדיוק על מנת לעמוד בדרישת החוק (לפי ימים).
    מומלץ להודיע למעסיק על היציאה לחל"ת מוקם ככל הניתן, ועדיף בכתב.
    אין חובה להגיע בפועל למקום העבודה, החל"ת יכולה להיות המשך ישיר לחופשת הלידה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילה תודה על תשובה ליאת - שאלה נוס
    עדי
    28/02/2009

עם ילא אקבל התר הריון ,ממשרד התמ"ת ויפןטר כל הזמן הזה שחיכתי ,הוא אמור לשלם לי

הוספת תגובה

• היתר - האם יכול שיהיה רטרואקטיבי?

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

עדי שלום,
    ככל שההיתר לא ינתן רטרואקטיבית (רק במקרים חריגים ניתן ההיתר רטרואקטיבית), הרי שעד ליום מתן ההיתר את נחשבת כעובדת לכל דבר ועניין, וזכאית למלוא זכויותייך, לרבות שכרך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין והריון
    מורן
    28/02/2009

ליאת שלום וברכה. אני בשבוע 12 להריוני, וביום שני אני מתחילה עבודה חדשה. האם יש מגבלת זמן בה הם יכולים לפטר אותי, בעודי בהריון? או שהחוק מגן עליי החל מהיום הראשון בו אני מתחילה לעבוד?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין והריון

הוספת תגובה

• הגנה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

מורן שלום,
    הגנה מלאה תחול עלייך לאחר שימלאו לך שישה חודשי עבודה במקום (אז לצורך פיטורים חובה על המעסיק לקבל היתר ספציפי לכך). טרם ימלאו לך שישה חודשים, חל רק איסור לפטר אותך אם הפיטורים קשורים בהריון (נטל ההוכחה במקרה כזה יהיה מוטל עלייך).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת..
    יעל
    28/02/2009

האם אני זכאית לדמי לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    ושאלה נוספת..

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

לעניין דמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    יעל
    28/02/2009

שלום רב, בחודש ספטמבר עזבתי את עבודתי עקב מעבר דירה ממרכז הארץ לצפונה. הגשתי תביעה לקבלת דמ אבטלה ונמצאתי זכאית ל-100 ימים. בפרק הזמן שעבר נכנסתי להריון וכיום אני בתחילת חודש שמיני. לצערי, השבוע אושפזתי וכעת הנני בשמירת הריון עד הלידה. האם אני זכאית לגמלת שמירת הריון? אציין כי נותרו לי כ-20 ימים למיצוי דמי האבטלה.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• זכאות לשמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

יעל שלום,
    הנתונים שפירטת אינם ברורים דיים, אולם תנאי סף ראשוני לזכאות לגימלת שמירת הריון - זכאית מי שעבודתה הופסקה עקב יציאתה לשמירת הריון, וזה מה שיש לבחון גם לגבייך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזיבה עקב מעבר דירה לפני לידה
    בר
    27/02/2009

בדיוק שבועיים לפני תאריך הלידה המשוער ימלאו שנתיים לעבודתי בחברה. בעלי קיבל עבודה המרוחקת מאד ממקום מגורינו הנוכחי (יותר מ-150 ק"מ) והוא מתחיל חודשיים לפני הלידה. אם אמתין עד השלמת שנתיים ותק ואז אצא לחופשת לידה סביר להניח שיוודע באופן לא פורמלי שאני לא מתכוונת לחזור מחופשת הלידה. 1. האם עלולים לפגוע בפיצויים שלי / בחופשת הלידה או בתגמול אחר? 2. לאחרונה נודע לי שבקרוב מתכוונים לערוך צמצומים במחלקה. אם איידע אותם על עזיבה, אולי יחסכו ממישהו הפיטורים. האם אפגע אם אודיע כעת (אבל עדיין אשאר עד הלידה)?

הוספת תגובה

• מועד ההודעה על התפטרות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

בר שלום,
    אין רלוונטיות לעובדה כי עצם היוודע על המעבר יבין המעסיק כי אין בכוונתך לחזור, שכן יחסי העבודה ייפסקו רק במועד החוקי הראשון, או קודם לכן - רק ביוזמתך, ואין זה המקרה.

באם תודיעי כעת כי אין בכוונתך לחזור לעבודתך בתום חופשת הלידה, עלולות להיפגע זכויותייך, באם המעסיק יחליט להתעקש על כך, והמלצתי היא לרוב ליידע חודש לפני המועד בו רוצים את סיום יחסי עובד - מעביד ולא לפני.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן הריון
    יעל
    27/02/2009

שלום, נודע לי כי בחברה שבה אני עובדת עומדים לקצץ כ-60 עובדים בעתיד הקרוב, ואני אחת מהם. נודע לי שאני בהריון ממש לא מזמן כך שעוד לא הודעתי לממונים שלי (אני עדיין בחודש הראשון). כך שברור שאין להם אישור של משרד התמ"ת (אם כי יש בקבוצה בחורה אחרת בהריון מתקדם). רציתי לדעת אם החברה תדרש לאישור לפטרני למרות שלא הודעתי עדיין על הריון. כמו כן, האם האישור הוא כל מקרה לגופו, או שעקב אישור שאולי הם קיבלו עבור חברתי יאושר להם אוטומטית לפטרני? ולבסוף, האם יש לי זכויות מיוחדות מהמעסיק ו/או ביטוח לאומי עקב פיטורים אלו? במקצוע שלי אין הרבה סיכוי למצוא עבודה חדשה בהריון... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בזמן הריון

הוספת תגובה

• פיטורים ללא היתר - ללא ידיעת המעסיק

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

יעל שלום,
    על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים בכל הנוגע אלייך, ואם ירצה להחיל אותה גם לגבייך, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך (היתר שניתן לגבי עובדת אינו חל לגבייך).
    העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו), כמו גם העובדה כי הפגיעה הינה רוחבית בעובדים רבים, ולא בך ספציפית.

יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".

אני מפנה אותך לכתבה שפורסמה בעיתון "לאישה" בשבוע שעבר (גיליון הבחירות, 02.02.09, עמ' 43) אשר נערכה עימי בעניין זה, ובה הרחבתי בעניינים אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים לאישה בהריון בשבוע 20
    שלי
    27/02/2009

האם מותר למעביד לקצץ יום בשבוע עקב הקשיים הכלכלים שהוא נקלה אליהם המעביד הוריד יום בשבוע לכל העובדים האם גם לי הוא יכול מבלי לקבל אישור מהתמ"ת?? שבוע 20 הוא שבוע מתקדם וזה יכול לפגוע לי בדמי הלידה או בקבלת דמי אבטלה אם הוא מפטר אותי? אני עובדת במשרד פרטי שאין בו חוזה בכתב.

הוספת תגובה

• קבלת היתר לפיטורים - אישה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

שלי שלום,
    בנסיבות אלה, וככל שמלאו לך למעלה מ 6 חודשי עבודה, למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    יחד עם זאת, ככל שההפחתה או הפיטורים הם גורפים, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה, אולם מאחר והליך קבלת ההיתר אורך זמן ממושך בדרך כלל, וחל מאותו יום ואילך, הרי שיש לך רק מה להרוויח..

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 60 יום מתום חל"ד או מתום חל"ד+חל"ת
    איילת
    27/02/2009

שלום בתשובתך לשאלתי ציינת כי "עקרונית חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים" השאלה שלי היא: אם מלבד חופשת הלידה שמגיעה לי אני לוקחת גם 3 חודשים חל"ת האם גם אז זה תופס- כלומר האם חלה הגנה על תנאי העסקתי למשך 60 ימים ראשונים מתום חל"ת או רק מתום חופשת לידה? כי אם זה מתום חופשת לידה, אז 60 יום יספרו בזמן החל"ת?? ואז כשאחזור הוא יוכל להרע מיד את תנאי העסקתי?? תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום, האם תוכלו לענות בבקשה :)

איילת
    28/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה+דמי לידה
    מורן
    26/02/2009

ליאת שלום, אני בחודש שלישי ומובטלת. עבדתי בניקיונות בתים ללא תלוש משכורת. לפי 2 חודשים כשגיליתי שיימתי את עבודתי ויצאתי החוצה, בהתחלה אמרתי על ההריון, וכמובן שלא התקבלתי לשום עבודה, אך גם עכשיו שאני לא אומרת אני עדיין מתקשה למצוא עבודה שאוכל לעבוד בה עד חודש 9. במידה וחלילה לא אתקבל לעבודה עד שיראו את הבטן (פשוט הסיכוי שיקחו אותי לעבודה עם בטן... לא ממש סבירה). אני אהיה אם חד הורית, מה אני צריכה לעשות מבחינת ביטוח לאומי? מה הזכויות שלי בזמן ולאחר לידה? אם קיימות כאלו. תודה מראש, ותבורכו על הפורום הנפלא :-).

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה+דמי לידה

הוספת תגובה

• זכויות מובטלת

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

ליטל שלום,
    לצערי עצם היותך מובטלת, הרי שאין לך זכאות לשלל הזכויות להן זכאית עובדת, למעט מענק לידה.
    אני שמחה לשמוע שהפורום עוזר לך!

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת לא קיבלת תשובה
    עדי
    26/02/2009

פיטורים ,בקשה להחזרה והרעת תנאים ע.ב 26.02.09 05:59 בתקופה שמעל 6 חודשים עבדתי כסוכנת מכירות שטח עם רכב שלי + משכורת +בסיס + דלק שעות עבודה מ9- 15:00 בגלל המצב כלכלי איין מכירות מצב לא טוב בעולם פרסום בעל בית החליט לפטר אותי דקה לפני אמרתי לו שאני בהריון מתקדם בכל זאת הוא שלח לי מכתב 1/2/09, ביררתי את כל הנושא הבנתי שהוא צריך לפנות משרד תמ"ת שוחחנו שוב לגבי תלושי משכורת שחסרים לי , וגם נושא זה עלה ל24\2\09 הוא שלח לי מכתב שאני אמורה לחזור לעבוד עד שהוא יקבל התרת להריון משרד תמ"ת הוא ציין ,את עבודתי מעכשיו אני יעשה ברמת שרון , עד היום עבדתי מהבית ופגישות . לפני חודש בגלל המצב כלכלי הוא הוריד לי את דלק לכן החליטו שאני אצא כמה שפחות לפגישות בשטח כיום הוא הודיע לי הוא מעונין שאני יעבוד ממשרד , הוא יוסיף לי דלק לפי קלומטרים כלומר לא מדויק ,לא סכום שמראש הוא סגר אתי רשמתי לו מכתב על הרעת תנאים , הוא טוען עכשיו שהוא שאני לא עבדתי טוב ולכן הוא רצה לפטר אותי כיום מה אני אמורה לעשות לנסוע על חשבוני ,לעבוד מרמת השרון אני עדין הולכת ראיונות עבודה מה אני יעשה עם יתקבל ,לבטל על תביעה או בכל זאת לתבוע ולהתפטר שכחתי לציין אני בחודש שלישי להריוני

הוספת תגובה

• קיבלת תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

עדי שלום,
    מצ"ב הקישור לתשובה שקיבלת לשאלתך זו, בפעם הראשונה בה העלת אותה:

[a href='http://www.beok.co.il/LongItemForum.aspx?frstrec=334572' id='link']http://www.beok.co.il/LongItemForum.aspx?frstrec=334572[/a]

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חל"ד
    קרן
    26/02/2009

התפטרתי מהעבודה לאחר חופשת לידה לפני כחודשיים וחצי. הבנתי שהיה עליי לגשת מיד לחתום בלשכה ולא להמתין 3 חודשים. מה המשמעות שלא הלכתי מיד לעניין זכאותי לאבטלה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חל"ד

הוספת תגובה

• התייצבות בלישכה

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

קרן שלום,
    המשמעות היא כי תקופת ההמתנה תתחיל להימנות מיום התייצבותך בלישכה (פשוט - איבוד זמן).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חופשת לידה
    קרן
    26/02/2009

נאלצתי להתפטר מהעבודה מאחר וילדי רגיש לחלב פרה ולפיכך עליי להמשיך להזינו בחלב אם או תחליב חלב אשר ילדי מסרב לאכול. לפיכך,ף נותרתי עם חלב אם. מנסיונך- האם זו סיבה מוצדקת להתפטרות באופו בו יוותרו על תקופת ההמתנה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• תקופת המתנה

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

קרן שלום,
    טרם נתקלתי במקרה בו סיבה זו הוכרה כהתפטרות מוצדקת אשר ביטלה את תקופת ההמתנה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בחופשת לידה עקב סגירת החברה
    עדי בדקן
    26/02/2009

החברה בה עבדתי נסגרת עקב תום הפרוייקט שלשמו הוקמה, כ-3.5 שנים לאחר הקמתה. עבדתי בחברה מעל שנתיים, והיא הייתה אמורה כבר להיסגר ודחו את הסגירה לפני שנה עקב התארכות הפרוייקט, וההתרעה הסופית עם תאריך הסגירה הגיעה לפני כחצי שנה כשהייתי בהריון. אני בחודש 9 להריון, והחברה הודיע מזמן שחודש הבא תגיע הסגירה, ובקשו מהתמ"ת אישור לפטר את כל ההריוניות בחברה בלי לשלם להם את החודשים המגיעים להן לאחר הלידה. שאלותי: 1. האם הודעתם על הסגירה והפיטורין הקרבין נחשבים כהתראת פיטורין? שהרי ההתרעה התקבלה בהיותי בהריון. 2. מה גובה הפיצוי המקסימלי לו אני זכאית עפ"י חוק אם לא יינתן להם האישור? 3. האם ניתן לערער על ההחלטה של התמ"ת? בתודה מראש!

הוספת תגובה

• היתר לפיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

עדי שלום,
    גם בנסיבות אלה, ככל שלא התקבל היתר מהממונה, הרי שאת עובדת לכל דבר ועניין וזכאית לכל הזכויות מהמעסיק, אלא אם יוחלט אחרת ע"י הממונה, שנכון לעכשיו את זכאית אף לתשלום עבור 90 ימים לאחר לידה (60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת שלא יכולים להיות חופפים).

על החלטת הממונה ניתן לערער תוך 45 ימים לבית הדין לעבודה, אולם המקרים בהם בית הדין מתערב הם חריגים ביותר, ומעטים מאוד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה