פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    אורית
    20/04/2009

אני ילדתי באוקטובר 08 בתום חופשת הלידה שהיתה 3 חודשים קיבלתי מכתב פיטורין מהמעביד. עד כה הוא שילם לי 60 יום,. היום קיבלתי את הצ'יק האחרון שמסיים את ה 60 יום. שאלתי היא, 60 היום מחושבים לפי חודשים? כלמור חודשיים? או שישים יום ? ולאחר ה60 יום מה מגיע בנוסף לפי החוק? הודעה מוקדמת כמה ימים? פיצויים דמי הבראה בקיצור גמר חזבון תודה רבה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• גמר חשבון

עו``ד ליאת שטיין
    24/04/2009

אורלי שלום,
    על המעסיק לשלם לך גם בגין תקופת ההודעה המוקדמת (לרוב 30 ימים), פיצויי פיטורים, הבראה, פדיון ימי חופשה (גם לגבי התקופה בה היית בחופשת לידה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

גיא
    03/05/2009

ליאת שלום,

תודה על תשובתך הקודמת, יש התפתחויות:
    המעסיק החליט להפחית בשכר של חלק מהעובדים.
    האם מותר לו להפחית בשכרה של אשתי שעוברת טיפולי פוריות, (ויידעה את המעסיק על כך מראש),
    למרות שלא מדובר בהפחתת שכר גורפת לכלל העובדים.
    חשוב לציין שאשתי טרם נאלצה להיעדר מהעבודה לצורך הטיפולים. האם זה רלבנטי לעניין ההגנה שבחוק?

אודה על תשובתך,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בזמן טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2009

גיא שלום,
    ככל שאישתך לא עומדת בתנאי הסף של החוק המגן עליה (העדרות לצורך הטיפולים, למשל), הרי שלא חלה עליה ההגנה בנסיבות אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בשכר בתקופת טיפולי פוריות
    גיא
    20/04/2009

שלום,

אשתי ואני מתחילים טיפולי פוריות, האם למעסיק יש זכות לפגוע בשכרה של אשתי במהלך טיפולי הפוריות?
    האם יש שוני בין הורדת שכר אישית להורדת שכר גורפת בחברה, בתקופת טיפולי הפוריות?

תודה, גיא

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - הסבר מקיף

עו``ד ליאת שטיין
    24/04/2009

גיא שלום,
    באם אשתך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), הרי שמומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.

ככל שאישתך תענה על כל תנאי החוק, הרי שתחול עליה הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם היא תיכנס להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    כל פגיעה בתנאי ו/או פיטוריה - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    באם מדובר בהורדה גורפת, ייתכן ויקל הדבר על קבלת ההיתר (שכן קל יהיה למעסיק להוכיח שזה לא קשור בטיפולים), אולם פגיעה כאמור מחוייבת בקבלת היתר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

גיא
    03/05/2009

ליאת שלום,

תודה על תשובתך הקודמת, יש התפתחויות:
    המעסיק החליט להפחית בשכר של חלק מהעובדים.
    האם מותר לו להפחית בשכרה של אשתי שעוברת טיפולי פוריות, (ויידעה את המעסיק על כך מראש),
    למרות שלא מדובר בהפחתת שכר גורפת לכלל העובדים.
    חשוב לציין שאשתי טרם נאלצה להיעדר מהעבודה לצורך הטיפולים. האם זה רלבנטי לעניין ההגנה שבחוק?

אודה על תשובתך,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בזמן טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2009

גיא שלום,
    תשובתי ניתנה לך לשאלתך הקודמת - ראה מתחת לשאלה זו ממש.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוץ משכורות לכל החברה
    ורד
    20/04/2009

אני כרגע בחופשת לידה ישנם שמועות שהולכים לקצץ בשכר לכל החברה
    האם יכולים להוריד גם לי שכר ?
    אם אני מסרבת להרעה בתנאים האם הם יכולים לפטר אותי או שהם חייבים להעסיק אותי עוד את ב 60 יום +הודעה מראש
    תודה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    קיצוץ משכורות לכל החברה

הוספת תגובה

• פגיעה בשכר לאישה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

ורד שלום,

חלה הגנה על תנאי העסקתך בהם לא ניתן יהיה לפטר אותך ו/או לפגוע בשכרך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לחופשת לידה בתשלום
    השואלת
    19/04/2009

שלום רב
    יש לי שאלה חשובה:
    במידה ואחתום על חוזה עבודה לזמן קצוב (נאמר חצי שנה) ומספר חודשים לאחר תום חוזה העבודה אלד, האם אהיה זכאית לחופשת לידה מלאה בתשלום? מי ישלם לי אותה, הרי כבר לא אעבוד??
    לתשובה מהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לחופשת לידה בתשלום

הוספת תגובה

• האם זכאית לדמי לידה?

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

שלום לך,
    לעניין דמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

במידה ותשלימי את התקופה הנדרשת בעזרת אותה חצי שנה, הרי שזה יקנה לך את הזכאות לכך.
    בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.
    מי שמשלם בגין כך הינו המוסד לביטוח לאומי ולא מעסיק כזה או אחר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת- הבהרה
    דנה
    19/04/2009

היי

עזרת לי רבות לא מזמן ואני צריכה עוד הבהרה קטנה
    אני כרגע בחופשה ללא תשלום לאחר לידת תאומים ונשאר לי עוד חודש וקצת
    אני מעוניינת להתפטר ורציתי לדעת איזה התרעה אני צריכה לתת מראש?
    והאם תקופה זו כוללת את החל"ת?
    ועוד שאלה קטנה מאחר ואני לא ביחסים טובים עם הבוס
    רציתי לדעת אם יש נוסח קבוע להודיע ?
    כי הוא יחפש לא לתת לי לממש את זכויותי- כןכן יתכן ויחפש להתנקל...
    אשמח לתשובה מהירה וברורה

תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מוקדמת- הבהרה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת ונוסח מכתב התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

דנה שלום,
    לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.

לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

דנה
    20/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

עו``ד ליאת שטיין
    24/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה
    חנה פלג
    19/04/2009

סיימתי את חופשת הלידה ויצאתי לחופשה ללא תשלום לאחר הלידה ל- 3 חודשים נוספים ביום 1.3.2009 הגעתי לסיכום עם המעביד על התפטרות מרצון והנ"ל שילם לי תשלום 3 משכורות כולל הודעה מראש.
    מתי אני צריכה להתייצב להרשם בלשכת העבודה האם 90 ימים לאחר ה- 1.3. דהיינו החל מחודש יוני או שתקופה החופשה ללא תשלום שהייתה 90 יום נספרת לצורך עניין ההמתנה של 90 יום.
    מתי אוכל להרשם ללשכה ומתי אקבל דמי אבטלה?

בתודה מראש
    חנה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• התייצבות בלשכת התעסוקה

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

חנה שלום,
    עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייצבות בלשכת התעסוקה

חנה פלג
    20/04/2009

תודה על תשובתך המהירה,מה קורה אם עברו מעל 50 ימים מאז הפסקת העבודה וטרם התייצבתי האם אוכל להתחיל מעתה להתייצב? והאם 50 הימים הקודמים אינם נספרים בתוך 90 ימי ההמתנה?
    תודה מראש
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד התייצבות בלשכת התעסוקה

עו``ד ליאת שטיין
    24/04/2009

חנה שלום,
    הימים בהם לא התייצב אבודים.
    עלייך להתייצב מוקדם ככל הניתן על מנת שהמועד הראשון יתחיל להחשב והימים יתחילו להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לאחר לידה שקטה
    דנה
    19/04/2009

הי,

לצערי הרב עברתי לידה שקטה בשבוע 22 (מוות עובר בתוך הרחם - ככל הנראה זיהום ברחם), וזאת לאחר 3 שבועות בשמירה בבית חולים. כשהשתחררתי מהבית חולים הרופא רשם המלצה לחופשת לידה. רציתי לשאול כמה ימי חופשת לידה מגיע לי (אם בכלל)? אני ממש לא מסוגלת לחזור לעבודה לאחר האובדן. בנוסף מה לגבי 3 שבועות שהייתי בבית החולים הרי זה לא מעל 30 יום כדי שאקבל את דמי השמירת לידה.

תודה רבה,

ושנדע ימים טובים מאלה....

דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה לאחר לידה שקטה

הוספת תגובה

• לידת ולד מת

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

דנה שלום,
    ראשית אני משתתפת בצערך.

לשאלתך - על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
    כך, מאחר וילדת בשבוע 22 (לפני שבוע 26) הרי שלא תוכר לך לידת הולד שנפטר לצורך חופשת לידה.
    לצערי, מאחר ולא השלמת 30 ימים של שמירת הריון, הרי שלא תוכר לך שמירת הריון לצורך קבלת הגימלה.

מאחלת לך הרבה הצלחה בעתיד, והריון קל ומשעמם...

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון?
    מורן
    19/04/2009

שלום, רציתי לשאול על שמירת הריון
    מכיוון שאני עובדת בעבודה שמצריכה הרמת משקל כבד והתרוצצות כל היום-
    אני עובדת בתור דיילת- מסדרת סחורה אני מרימה דברים כבדים כמו אבקות כביסה כבדות( 9 ק"ג) ובקבוקים של כ 4 ליטרים זה מוציא ממני המון המון אנרגיה אני מגיעה לבית עייפה מאוד! וכאבים ברגליים מהתרוצציות וגב עליון מהרמת משקל
    האם אני יכולה לפנות לרופא הנשים שלי שיביא לי שמירת הריון אני נמצאת בשבוע 37 והאם אני חייבת לפנות לרופא הנשים שלי מכיוון שהוא עובד רק ימי שני בשבוע ועד שאני אפגוש אותו זה יהיה שבוע 38???? תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון?

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

מורן שלום,
    לצורך הכרה בשמירת הריון יש צורך באישור מרופא גיניקולוג.
    זאת ועוד, עקב מאמץ בסחיבות והרמות סביר להניח כי לא תינתן שמירת הריון, שכן אין הדבר קשור בהריון קשר ישיר (לדוג': צירים, מחיקת צוואר הרחם, וכדומה).
    חשוב מכל - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה - ספק אם הדבר אפשרי לאור העובדה כי את בשבוע מתקדם.

פתרון אפשרי אחר הינו לצאת לחופשת לידה מוקדמת (להתחיל לנצל את חופשת הלידה כבר מעכשיו).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורי אשתי בזמן הריון
    גיא
    18/04/2009

שלום רב,
    אשתי קיבלה הודעת פיטורין לפני כ- 3 שבועות. לפני שבועיים גילינו שהיא בשבוע ה-8 להריונה והודעה נמסרה למעביד באופן מיידי.
    בכוונת המעביד להגיש בקשה למשרד התמ"ת לפיטוריה בטוענה שהפיטורין עקב שינוי בהגדרת תפקידה (עקב צימצומים והכוונה להתייעל ולהעסיק עובדת זולה יותר שתעסוק בתחומים נוספים).
    כמו כן יש לציין שאשתי לפני כשלושה חודשים הורדה לחצי משרה עקב קשיים של החברה.
    אנו מתלבטים לגבי צעדינו וזכויות אשתי כמי שייתכן ותפוטר ולא בשל הריונה.
    אנו מבינים שהחברה מבקשת לא רק לקבל אישור לפיטורין, אלא גם שתאריך הפסקת העבודה יהיה התאריך המקורי שנמסר לה בזמנו, דהיינו ב- 26/4/09, ולא מועד החלטת משרד התמ"ת (הליך שימשך זמן מה אני מעריך ונכון להיום 18\4 טרם הוגשה הבקשה).
    האם כיוון שהגדרת התפקיד שונתה - יש לאשתי עילה לביטול הפיטורין או פיצויים ??
    נודה לך על כל מידע אפשרי וכווני פעולה.

גיא.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורי אשתי בזמן הריון

הוספת תגובה

• הליך שימוע אצל הממונה בתמ"ת

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

גיא שלום,
    במידה והמעסיק הגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.
    ההליך אצל הממונה יחל כאשרתזומן אישתך באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש.

בשולי הדברים אבהיר כי מומלץ ביותר להיעזר בשרותי עו"ד ולפנות לייצוג מלא בהליך זה, מה גם שעו"ד יגיש תגובה מסודרת בכתב לבקשה שהגיש המעסיק, אותה מומלץ להגיש מספר ימים קודם לשימוע על מנת שהממונה תוכל לקרוא אותה לעומק טרם השימוע ולקבל תמונה מלאה, ולא רק את עמדת המעסיק.

ברוב המקרים ההיתר ניתן ביום ההחלטה, וקיימים מקרים נדירים בהם ניתן היתר רטרואקטיבי, וזאת בנסיבות מיוחדות (מעסיק שפשט רגל, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת
    סיון
    17/04/2009

שלום
    כאשר הייתי בהריון המנהלת שלי שאלה אותי מתי בכוונתי לחזור ואמרתי לה שכנראה אחרי 5 חודשים (הכל בעל פה)
    אחרי הלידה החלטתי שאני רוצה שנה בבית,המנהלת אמרה שהיא צריכה לחשוב על זה וטרם החזירה לי תשובה מזה חודש וחצי
    על מנת לא לאבד את זכויות הפיצויים שלי מתי אני אמורה להודיע לה שבכוונתי להתפטר (כי לפי מיטב הבנתי התשובה תהיה שלילית והיא סתם מושכת אותי)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מוקדמת

הוספת תגובה

• חל"ת והודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    19/04/2009

רויטל שלום,
    עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה.
    התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.
    באם תרצי להתפטר לצורך טיפול בילד, הרי שתוכלי לעשות כן עד ל 9 חודשים מיום הלידה, תוך שתהיי זכאית לתשלום פיצויי הפיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי IVF פוריות / פיטורים
    יהלי
    16/04/2009

היי- יש לי שאלה
    האם כדאי ליידע את המעסיק שאני עוברת טיפולי הפריה ? אני מצליחה לעמוד בזמנים. חופשות על חשובני וכד'
    אני חוששת שאם אודיע לו על כך אולי יחשוב לפטר אותי (שכן החוק מגן על נשים שבטיפולים לקראת ילד ראשון / שני- כמו שמופיע בחוק) ....??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF פוריות / פיטורים

הוספת תגובה

• למה לא עניתם לי ? תודה

יהלי
    18/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - מתי לספר?

עו``ד ליאת שטיין
    20/04/2009

יהלי שלום,
    ראי כמה משתלמת הסבלנות...

לשאלתך - באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), הרי שמומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוע בתמ"ת
    הדר
    12/04/2009

היי,

מעבידי פנה למשרד התמ"ת בבקשה לפטר אותי,
    זומנתי לשימוע,לגבי תגובה בכתב לטענותיו האם את ממליצה לשלוח כמה ימים לפני או להגיע איתה באותו יום של השימוע?האם בכלל מותר לי להגיע עם תגובתי רק באותו היום של השימוע?
    במידה ואני מחליטה להגיע עם עו"ד ,האם מותר לו להיות נוכח איתי בחדר במהלך הבירור?
    האם מותר לו לדבר?

תודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    שימוע בתמ"ת

הוספת תגובה

• שימוע - הממונה על עבודת נשים בתמ"ת

עו``ד ליאת שטיין
    16/04/2009

מאיה שלום,
    מומלץ ביותר להיעזר בשרותי עו"ד ולפנות לייצוג מלא בהליך זה, מה גם שעו"ד יגיש תגובה מסודרת בכתב לבקשה שהגיש המעסיק, אותה מומלץ להגיש מספר ימים קודם לשימוע על מנת שהממונה תוכל לקרוא אותה לעומק טרם השימוע ולקבל תמונה מלאה, ולא רק את עמדת המעסיק.

תפקיד העו"ד העיקרי הינו בהגשת תגובה מנומקת ומעמיקה הנכנסת לפרטי פרטים ותוקפת את בקשת המעסיק, בה בין היתר מובאים מקרים דומים מהפסיקה בהם לא ניתן היתר לפיטורים ולא במעמד השימוע עצמו, שכן בשימוע אין נותנים הזדמנות לעו"ד להוציא הגה מפיו, כך שממילא אין צורך בנוכחות העו"ד בשימוע עצמו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים / אבטלה
    סיון
    12/04/2009

שלום רב,

ברצוני לשאול מספר שאלות:

אני עובדת כבר שנתיים וקצת בחברה פרטית
    כרגע אני בחופשת לידה המסתיימת עוד שבועיים.
    שוחחתי עם המעסיק שלי לגבי חל"ת והוא הסכים, אך לא בכתב אלא בעל פה.
    המעסיק רמז לי שיש צימצומים אך אותי הוא יחזיר כי אסור לו לפטר אותי אלא רק אחרי 45 ימים.
    לאחר שיקולים רבים החלטתי שאני רוצה לעזוב,
    המעסיק אמר שהוא ייתן לי מכתב פיטורים על מנת שאוכל לחתום ולקבל דמי אבטלה
    וגם שהוא ייתן לי פיצויים.

השאלות הן:

כמה זמן אני יכולה לחתום אבטלה? האם במקביל בלשכה ייחפשו לי עבודה למרות שאני עם תינוק ?
    האם אני יכולה לחתום ישר כי המעסיק מכין לי מכתב? או שאני אחכה 90 ימים כי זהו פיטורין בשל טיפול בתינוק?
    כמה זמן לוקח להכין פיצויים ? והאם מותר לי לזרז את העניין?

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים / אבטלה

הוספת תגובה

• פיטורים וחתימה בלשכה

עו``ד ליאת שטיין
    16/04/2009

סיון שלום,
    תקופת הזכאות לאבטלה משתנה ממקרה למקרה על פי הנתונים האישיים (גיל, מספר ילדים, בן זוג, וכדומה - יהיה עלייך לבדוק את הזכאות הספציפית שלך אל מול המוסד לביטוח לאומי, גם טלפונית במספר 6050*).

מאחר ומדובר בפיטורים, הרי שתוכלי לחתום מיום הפיטורים בפועל ולהיות זכאית לקצבה, ולא יהיה עלייך להמתין 90 ימים כמו במקרה של התפטרות.

פיצויים יש לשלם תוך 15 ימים מיום סיום העבודה בפועל.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

סיון
    17/04/2009

שלום לך,
    המון תודה שהגבת לשאלותיי.

יש לי עוד שאלה:
    במידה והפיצויים אינם מגיעים לאחר 15 ימים, האם אני יכולה קצת להציק להם במשרד?
    כי חברה שלי חיכתה מעל חודש ימים.. עד שקיבלה.
    האם אני מקבלת גם את דמי ההבראה וגם את ימי החופש שלא ניצלתי?

במידה ובסוף אני כן חוזרת עד מתי אני יכולה לקבל את כל המגיע לי ? עד 9 חודשים?
    שהתינוקת בת 9 חודשים?

למה הם מתייחסים כך לנשים לאחר לידה? זה פשוט מאכזב...
    כשלא ההיתי בהריון אז הם לא ויתרו עליי וכשילדתי אומרים לי ביי.
    פשוט מאכזב.

המון תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסיון

עו``ד ליאת שטיין
    19/04/2009

סיון שלום,
    התשובה המשפטית לכל שאלותייך היא חיובית.
    לעניין התחושה הקשה שאישה לאחר לידה ו/או בהריון מושלכת כחפץ שאין בו עוד תועלת, הרי שתחושה זו הינה תחושה קשה, אשר משותפת לפלח רחב מאוד באוכלוסיה, והמחוקק מנסה בשנים האחרונות להילחם בתופעה, אולם אין זו מלאכה פשוטה כלל וכלל...

אני מבינה לליבך, אולם משפטית - זהו המצב הקיים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון ודמי לידה
    קרן
    11/04/2009

שלום רב,
    הרופאה הוציאה אותי לשמירת הריון לנפי כשבועיים (אני אמורה ללדת ב-29 במאי).
    רציתי לשאול:
    1. האם התשלום מהביטוח הלאומי על התקופה של שמירת ההריון מקוזז מדמי הלידה שמשולמים עבור חופשת הלידה? (כלומר, האם למעשה, מבחינת הביטוח הלאומי, כבר התחלתי את 14 השבועות של חופשת הלידה?).
    2. באתר הביטוח הלאומי היה כתוב שהם משלמים עבור התקופה של שמירת ההריון בהנחה שתחילתה היא עד 49 ימים לפני מועד הלידה המשוער. מכך אני מבינה שאם הרופא הוציא אותי לשמירת הריון 59 ימים לפני מועד הלידה המשוער, אזי עשרת הימים הראשונים אינם נכללים בתשלום עבור שמירת ההריון. האם זה נכון?
    תודה רבה!
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון ודמי לידה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    12/04/2009

קרן שלום,
    חוששני שהלכת קצת לאיבוד עם עודף המידע ברשת... אנסה לעשות לך קצת סדר:

התשלום בגין שמירת ההריון אינו חופף לדבר, והוא ניתן כפיצוי על אובדן השכר, עד לגובה השכר הממוצע במשק (כ 7,500 ש"ח נכון להיום). חופשת הלידה תתחיל רק לאחר הלידה, ואינה נפגעת כלל משמירת ההריון.

לעניין המספרים שציינת (49,59 ימים) - אין לי מושג מהיכן שאבת נתונים אלה, אולם אין להם כל קשר עם שמירת הריון. תנאי הסף לקבל שמירת הריון הינו 30 ימים רצופים של שמירה.
    במידה וענית על תנאי סף זה (נוסף על תנאי הזכאות האחרים), ורפואית הוכרה לך התקופה כשמירת הריון, תהיי זכאית לגימלה החל מיום השמירה הראשון.

חג שמח!

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה ואבטלה?
    תותי
    11/04/2009

שלום וחג שמח!!
    אני בע"ה אמורה ללדת באוגוסוט ועבודתי בטיפול בילד גם אמורה להיסתים באוגוסט מכיוון שמכניסים אותו לגן הורי הילד משלמים לי ביטוח לאומי.האם למרות שהעבודה בינינו מסתיימת בידיעה אני אמורה לקחת מכתב פיטורים??והאם אחרי חופשת הלידה אני אוכל לקבל אבטלה??כי כשאני אגש לחתום אבטלה זה יהיה רק בנובמבר בערך...ולגבי הדמי אבטלה עם המשכורת החודשית 3600 מה הסכום שאקבל???תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה ואבטלה?

הוספת תגובה

• זכויות עובדת לאחר הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    12/04/2009

תותי שלום,
    לא ניתן לפטר אותך בתקופה האמורה וזאת עד 90 ימים מתום חופשת הלידה, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    ללשכת התעסוקה יהיה עלייך לפנות מייד עם סיום יחסי העבודה, גובה דמי האבטלה משתנה בהתאם לנתונייך הספציפיים (נקודות זיכוי, מספר התלויים בך, וכדומה - תוכלי לברר זאת ספציפית אל מול המוסד לביטוח לאומי).

חג שמח!

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך..

תותי
    12/04/2009

אבל במידה ויש בינינו חוזה שהוא מסתיים בסוף אוגוסוט ואני אמורה ללדת באמצע אוגוסוט? אז גם הוא צריך אישור למרות החוזה שבנינו?? נניח שאני עדין עובדת ופתאום צירים ולידה אני אז מתי אצליח ללכת לחתום אבטלה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים וסיום העסקה לתקופה קצובה

עו``ד ליאת שטיין
    16/04/2009

שלום לך,
    גם סיום חוזה עבודה לתקופה קצובה, כבמקרה שלך, נחשב לפיטורים אסורים ויש חובה להמשיך ולהעסיק אותך במצב דברים זה.
    לחתום אבטלה יהיה עלייך לחתום החל מתום חופשת הלידה, כמובן, או ממועד ניתוק יחסי העבודה - על פי המאוחר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה