מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעת תנאים וסיום עבודהמעיין26/04/2009
ליאת שלום.
ראשית, תודה על הפורום המועיל והשימושי.
סיימתי עבודתי ב-27.11.08 וילדתי בתחילת דצמבר. למעביד אמרתי בע"פ כי אחזור לעבודה לאחר 6 חודשים, דהינו ב-1.6.09 (כפי שעשיתי גם בלידה הקודמת, הארכתי לחצי שנה את החופשה).
הותק שלי במקום העבודה הוא 5 שנים ותפקידי הוא סמנכ"ל - מנהלת מס' עובדים.
המעביד ביקש להפגש עימי ובפגישה אמר כי מצב החברה לא טוב ושהוא מעוניין שאחזור אך בשינוי תנאים: עד כה עבדתי 5 ימים בשבוע 09:00-15:00, הוא אמר שאצטרך לעבוד עד 17:00 ובנוסף שלא יוכל לשלם כפי ששילם עד כה והמשכורת תקוצץ וכמו כן גם ההטבות- ביטוח מנהלים וקרן ההשתלמות. כמו כן הגדרת התפקיד שלי תשתנה ובנוסף להיותי מנהלת אצטרך גם לבצע עבודות כעובדת מן המניין.
בסיכום הפגישה סוכם כי יעביר לי הצעה קונקרטית מבחינת שעות עבודה, שכר וכו'.
יש לציין כי לאור המצב שנוצר אני מעדיפה לא לשוב למקום העבודה ולקבל את המגיע לי על פי החוק, חודשיים + 30 התראה מוקדמת. במידה והוא יתעקש שאחזור מאחר ואינו יכול לפטר אותי ולכן מחוייב לשלם 90 יום האם מומלץ להציע לו הסכם חלופי שבמסגרתו כל צד יבוא לקראת השני? לדוגמא תשלום של מחצית התקופה ע"י המעביד ואני אשאר בבית.
כי בכל מקרה גם אם אחזור ל-90 יום בתנאים הקודמים, לאחר מכן אצטרך לעזוב מאחר והתנאים המוצעים על ידו לא מתאימים לי.
כמו כן אבקש התייחסותך לגבי תאריך בוא אוכל להתחיל לחתום לצורך קבלת תשלומי אבטלה.
תודה רבה,
מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009מור שלום,
מאחר ואת מודעת לזכויות המגיעות לך על פי חוק (60+30), הרי שכל הסכמה אליה תגיעו במו"מ הינה תקינה מבחינתך, ובתנאי שתקפידי שמדובר בפיטורים ולא התפטרות (אחרת יהיה עלייך להמתין 90 ימים לקבלת דמי אבטלה).
לגבי לשכת התעסוקה - יהיה עלייך להתייצב מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות עפ"י דיןליטל26/04/2009
שלום,
ילדתי לפני חודשיים, אני עדיין בחופשת לידה.
אני עובדת במקום העבודה מזה 4 שנים ומעלה.
ברצוני להאריך את חופשת הלידה, במידה והמעסיק שלי לא יסכים לחופשה ללא תשלום,
ארצה להתפטר ולטפל בביתי.
איך עליי לעשות זאת?
מהי הדרך המקובלת עפ"י דין על מנת שאקבל את הפיצויים המגיעים לי?
אודה לעזרתך,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009ליטל שלום,
אין עלייך חובה לקבל את הסכמת המעסיק לחל"ת, שכן לאור הותק שציינת, את זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך מכח חוק (ללא רלוונטיות לדעתו של המעסיק על עניין זה) לתקופה של עד מקסימום שנה. אם בכל זאת תחפצי להתפטר ולקבל את הפיצויים - יהיה עלייך לעשות כן למטרת טיפול בילד, ותוך עד מקסימום 9 חודשים מיום הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהסכמהחן26/04/2009
שלום,
אשמח אם תעני לשאלתי
ילדתי בנובמבר 08, כחודש לפני סיום חופשת הלידה, נפגשתי עם המעסיק שלי
ויחד הגענו למסקנה כי אני לא יכולה להמשיך לעבוד באותה משרה
וכיוון שאין ביכולתו להציע לי משרה אחרת, סיכמנו על פיטורים בהסכמה
הוא אכן נתן לי מכתב פיטורים, שאיתו פניתי לביטוח לאומי ע"מ לחתום בלשכה
כעת ביטוח לאומי דורשים ממני להביא ממנו הצהרה, אם שילם לי עבור הודעה מוקדמת
ואם לא מדוע?
שאלתי היא האם 30 הימים שהגענו להסכמה לפני לא נחשבים כהודעה מוקדמת?
ואם לא מה עליי לעשות, הרי שהפיטורים היו בהסכמה, אין זה הוגן לבקש תשלום עבור 60 ימים כהודעה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת החופפת את חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009חן שלום,
ככל שהסכמתם 30 ימים קודם ליום סיום ההעסקה בפועל, הרי שזה מה שעליכם להצהיר בפני המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במשך כמה זמן מגיעה שעת הנקה ע"פ חוקעילית25/04/2009
שלום
אבקש לדעת למשך כמה זמן מגיעה לי שעת ההנקה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009עילית שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנת 90 יום לאחר התפטרות בתום חופשד24/04/2009
רציתי לדעת אם במהלך 90 יום שאני אמורה להמתין (לאחר שנרשמתי בלשכת התעסוקה ולאחר שתבעתי ביטוח לאומי) אני צריכה לחתום כל שבוע בלשכה או פשוט להמתין אותם בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתימה בלשכה
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009שלום לך,
עקרונית נדרשת חתימה - אולם עלייך לבדוק זאת אל מול לשכת התעסוקה באיזור מגורייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאווה23/04/2009
אני עובדת במפעל בתור אורזת אנ עובדת חדשה
כבר שלושה חודשים .
ולפני כמה ימים גילתי שאני בהריון בשבוע 8
אני יכולה כבר להודיע למעסיק על ההריון?
האם המעסיק יכול לפטר אותי עקב הריוני ?
והאם במידה ויש פיטורי עובדים בגלל שאין עבודה הוא יכול לפטר אותי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יידוע מעסיק על הריון טרם מלאו 6 חוד
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009אווה שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריוןרינה אלבז23/04/2009
שלום,
פוטרתי לפני שבועיים ואני בתקופת "הודעה מוקדמת". המעסיק אינו יודע שאני בהריון.
האם הודעה על הריון בתקופה זו (לאחר הפיטורים) תוכל לסייע לי לשמור על מקום העבודה בהנחה שסיבת הפיטורין אינה ההיריון? (כמובן שגם לא ביצעתי שום עבירה בגינה פוטרתי)
שאלה נוספת:
קיבלתי דמי אבטלה מלאים לפני כשנתיים ועבדתי מאז 15 חודשים.האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במהלך תקופת ההריון או לאחר הלידה?
תודה רבה,
רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון- ללא ידיעה של המעסיק
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009רינה שלום,
על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים, והם אינם יכולים להיכנס לתוקף, באופן עקרוני. ואם ירצה להחיל את הפיטורים בכל זאת, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.
העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו).
יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".
תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה אשר נמצא באתר האינטרנט שלי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שדיי מציקה ליסיון23/04/2009
היי ליאת,
תודה שאת משיבה לי על שאלותיי.
אני לא מבינה...
אם אני חוזרת לאחר ח"לת של 4 חודשים, אסור למעסיק לפטר אותי 45 ימים? רק לאחר מכן מותר לו?
או 60 ימים?
ובמידה ואני חוזרת לחודש עבודה וזה לא מסתדר לי,, האם אני צריכה להודיע לו מראש? וכמה ימים?
על מנת שלא אפספס את ה- 9 חודשים שלי.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009סיון שלום,
לאחר חזרה מחל"ת לאחר לידה, חלה חובה על המעסיק להמשיך ולהעסיק אותך למשך 60 ימים נוספים (45 ימים היה לפני התיקון לחוק).
במידה ותחזרי ולאחר מכן תרצי להתפטר, יהיה עלייך לתת לו את תקופת ההודעה המוקדמת על פי חוק (אם מלאה לך למעלה משנה, יהיה עלייך לעבוד 30 ימים נוספים, אלא אם הסכמתם על תקופה ארוכה יותר בחוזה ההעסקה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים?סיון23/04/2009
שלום
הנני עבדתי במקום עבודתי שנתיים וחצי (כולל חופשת לידה)
לאחר שנה ו-9 חודשים עברתי לתפקיד אחר באותו משרד,תחת אותה מנהלת ישירה
, אולם תפקיד זה שייך לגוף אחר שמשלם (הנני עובדת במקום גדול,אשר ישנם שני גופים שמשלמים)
כאשר עברתי תפקיד אילצו אותי לכתוב שאני מתפטרת
בתפקיד הנוכחי עבדתי כ-11 חודש (כולל חופשת לידה)
כרגע ברצוני להתפטר לצורך גידול הילד מכיוון שהמנהלת לא הסכימה שאצא לחל"ת שאותו ביקשתי
האם אהיה זכאית לפיצויים?? ואם כן לאיזו תקופה?רצוי לציין שהמקום הינו מקום מסודר אשר פועל לפי החוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילופי מעסיקים
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009מירב שלום,
ככל הנראה מדובר בחילופי מעסיקים, כך שזכויותייך והותק שלך נשמר.
יחד עם זאת, יש לבחון את נתוני המקרה באופן ספציפי במסגרת ייעוץ פרטני על מנת להחליט זאת.
.בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןלי22/04/2009
התפטרתי לצורך טיפול בילדה לאחר חופשת הלידה. הותק שלי בעבודה הוא 11 חודש (כולל חופשת הלידה) האם מגיע לי פיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות טרם מלאה שנה
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009לי שלום,
לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים בנסיבות אלה, שכן תנאי סף בסיסי וראשון לקבלת פיצויים הינו השלמת שנת עבודה מלאה אחת לפחות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי לידהשרון22/04/2009
שלום לכולם,
אשמח לקבל מספר הבהרות בנושאים של שמירת הריון ודמי לידה.
אתחיל עם ה"פרטים היבשים":
אני עובדת במקום עבודה החל מפברואר 2008. בהריון בשבוע 33 / חודש שמיני.
ב-1/4/09 אושפזתי לאחר שהתלוננתי על כאב ובתגלתה בעיה בכלייה שלי עקב ההריון. (סכנה לי, לא לעובר).
לאחר שלושה ימי אישפוז שוחררתי הביתה לשלושה ימי מנוחה, כאשר קיבלתי הוראה להמשיך ולנוח במהלך חופשת הפסח ("ניצלו את העובדה שמשרדי החברה הוצאו ל"חופשה מאולצת" במהלך חופשת הפסח, כולל יום חמישי 16/4 אחרי החג. בעבר כן עבדנו במהלך חול המועד אבל בגלל המצב...)
בכל מקרה, נקבעה לי ביקורת/המשך מעקב במיון יולדות ל-19/4 (אחרי חופשת החג) כדי לבדוק ולעריך את מצבי.
לאחר הבדיקות נשלחתי לשבוע נוסף הביתה עד הביקורת הבאה ב- 26/4 לחודש. אז שוב תבוצע הערכה ויוחלט מה יהיה הלאה.
מכיוון שכרגע נראה שאני "נכנסת" לשמירת הריון התחלתי לקרא על החוקים בעיניין.
הבנתי שכדי שהמצב יחשב ל'שמירת הריון' עלי להיות לפחות 30 יום בבית (ואני דיי מאמינה שזה יקרה לאור התנהלות הדברים עד כה).
לא הגשתי למקום עבודתי אישורי מחלה (גם כדי לא לפסול לעצמי את האופציה של שמירת הריון).
השאלות שלי הן:
- האם גם חופשת הפסח נספרת במהלך אותם 30 ימים ראשונים? - אני שואלת את זה לא רק כדי לדעת מתי להגיש טפסים וכדומה, אלא גם כדי לדעת מה קורה במידה ומחליטים שאני יכולה לחזור לעבודה למשל בחודש מאי.
- במידה וביטוח לאומי לא מאשרים לי את שמירת ההריון (מה שיהיה מאוד עצוב כי יש לי אולי 10 ימי מחלה...), בעצם מקום העבודה רק יפדה את ימי המחלה ואני לא אקבל משכורת.
אם נוצר מצב כזה, כיצד יחושבו את דמי הלידה שלי? האם הם יהיו נמוכים יותר מהמצב שבו כן היו מאשרים לי את שמירת ההריון או שאין קשר?
אני הבנתי שאת דמי הלידה מחשבים לפי המשכורת שהייתה "בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת".....
אשמח לקבל תשובות לשאלותי.
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009שרון שלום,
עקרונית ב 30 הימים של שמירת ההריון נכלל כל יום ויום (הספירה היא קלנדרית, ולא ימי עבודה).
ככל שלא תוכר שמירת הריון, הרי שהדבר יהיה על חשבון אותם ימי מחלה שצברת בלבד.
דמי הלידה מחושבים על פי שלושת החודשים שקדמו ללידה, אולם במקרים חריגים, ככל הנראה כמו גם במקרה שלך, לוקחים שלושה חודשים נוספים אחורה, על מנת להימנע מפגיעה לא הוגנת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזיבה למטרת טיפול בילדיערית21/04/2009
שלום,
ברצוני לדעת האם אני זכאית לפיצויים במידה ואני מתפטרת לאחר חפשת הלידה?(אני עובדת מעל שנה במקום הנכחי).
ואם כן, איך עליי לעשות זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לטיפול בתינוק
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009יערית שלום,
בהחלט תוכלי להתפטר בדין פיטורים, אולם הזכות לעשות כן ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עומדת לך עד תשעה חודשים מיום הלידה - לתשומת ליבך, ורק אם מטרת ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
אם תחליטי לעשות זאת, יהיה עלייך למסור מכתב מתאים למעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי עובדת בהריון - דמי אבטלה ולישולה21/04/2009
האם עובדת בהריון אשר מפוטרת בהסכמתה ממקום עבודתה , זכאית לקבל דמי אבטלה ודמי לידה כאשר תלד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות מפוטרת
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009שולה שלום,
בפיטורים (ללא קשר להסכמת או אי הסכמת העובדת), תהיי זכאית לפיצויים ודמי לידה במידה ותשלימי את זכאותך לכך (כלומר- אותם חודשי המינימום מתוך תקופה המוגדרת ע"י המוסד לביטוח לאומי).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה לעובדת שכירה ועצמאיתיפעת20/04/2009
ליאת שלום,
אני עובדת כשכירה וכעצמאית.
שכירה במקום מסודר יום אחד בשבוע ועצמאית במקומות עבודה מסודרים לפי משמרות קבועות מול הוצאת חשבוניות שלי.
כשכירה- ע"מ להיות זכאית לדמי לידה האם אוכל לצאת לחל"ת לפני 7 שבועות מיום הלידה הצפוי ועדין להיות זכאית (אני עובדת מעל לשנתים באותו מקום ומשולמים עבודי בטל"א ובטוח בריאות)
כעצמאית- ההכנסה שלי תלויה בכמות העבודה שמספקים לי במקום העבודה כך שאין לי שליטה על ההכנסה בשלושת החודשים לפני החל"ד. האם אוכל לבקש מבטל"א שיתחשבו בהכנסה שנתית ולא בהכנסה של שלושת החודשים האחרונים לפני הלידה..?
ושאלה אחרונה.. אם אני מחליטה לצאת לחופשת לידה 7 שבועות לפני ת. הלידה המשוער (בהנחה שאין בעיה מול מעסיקי) אני פשוט יוצאת..? או שיש איזו פרוצודורה בירוקרטית..?
תודה מראש.. ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה וחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009יפעת שלום,
לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי: הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.
לגבי חישוב שנתי ולא על פי שלושת החודשים האחרונים - כעצמאית לא תוכלי לבקש זאת (כשכירה, בנסיבות מסויימות, ניתן לחרוג ולא להתחשב דדוקא בשלושת החודשים האחרונים, אם היתה הפחתה משמעותית).
ככל שיתעוררו שאלות נוספות בעניין, הרי שלאור היות העניין ייחודי ויש להתחשב במכלול הנתונים הספציפיים שלך, אוכל להשיב לך רק במסגרת ייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ועוד הבהרה בבקשה
יפעת25/04/2009לא הבנתי האם אפגע בזכאות שלי לדמי לידה כשכירה, במידה ואצא לחופשה ללא תשלום לפני תאריך חופשת הלידה שלי ע"פ בטל"א, ואמשיך את עבודתי רק כעצמאית עד ליום ה49 לפני תאריך הלידה המשוער? (הבנתי שדמי הלידה מחושבים בנפרד כעצמאית וכשכירה)
שבוע טוב ו..תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ועוד הבהרה בבקשה
יפעת28/04/2009לא הבנתי האם אפגע בזכאות שלי לדמי לידה כשכירה, במידה ואצא לחופשה ללא תשלום לפני תאריך חופשת הלידה שלי ע"פ בטל"א, ואמשיך את עבודתי רק כעצמאית עד ליום ה49 לפני תאריך הלידה המשוער? (הבנתי שדמי הלידה מחושבים בנפרד כעצמאית וכשכירה)
שבוע טוב ו..תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפעת
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009יפעת שלום,
לאור מורכבות העניין, עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה?שרונית20/04/2009
אתמול חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה.
לאחר בירור קצר הבנתי שמגיע לי שעת הנקה (אני עובדת במשרה מלאה).
הבוסית שלי אמרה לי לדבר עם מדור שכר שבחברה כדי שיבדקו לי.
מדור שכר טוען שלא מגיע לי. הם אומרים שזה קשור להסכם קיבוצי בלבד ולי יש הסכם פרטי/אישי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009שרונית שלום,
טעות בידי המעסיק.
ככל שאת עובדת במשרה מלאה, כפי שציינת, ומדובר בתקופה המזכה, הרי שמכח חוק את זכאית לשעת הנקה, ללא כל קשר להסכם בין הצדדים ו/או אם הוא אישי או קיבוצי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)