מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת שכר משרדית בזמן הריוןרז23/03/2009
במשרד שאני עובדת כבר כ- 5 שנים החליטו על הורדת שכר גורפת לכל העובדים. ההחלטה התקבלה בינואר 2009. כשהתקבלה ההחלטה אני הייתי בהריון בשבוע ה-6 על כן לא סיפרתי/פרסמתי את דבר היותי בהריון. היום, במרץ 2009 אני כבר בשבוע 15 והודעתי שאני בהריון. שאלתי הינה האם העובדה שהייתי בהריון בזמן ההורדה אך לא סיפרתי/פרסמתי את עובדה זו מחייבת את המעביד שלי להחזיר לי השכר שהורד לי? ובמידה וכן - האם זה צריך להילקח בחשבון כמכאן והלאה או שמא רטרואקטיבי? תודה, רז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009רז שלום,
כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.
אי הידיעה של המעסיק על ההריון, וכן העובדה כי ההרעה הינה רוחבית, עלולה להקשות מאוד, וסביר להניח כי בגין נסיבות אלה יינתן ההיתר (מה גם שמדובר רק בהרעה ולא בפיטורים).
על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).
חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה?דורית23/03/2009
הנני עובדת במשרה חלקית 7 שעות ביום 5 ימים בשבוע. האם הנני זכאית לשעת הנקה או לחלק משעה זו אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכאות לשעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009דורית שלום,
לשעת הנקה זכאית רק עובדת אשר עובדת משרה מלאה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לאבטלה אחרי לידהנורית23/03/2009
שלום, אני התפטרתי אחרי הלידה ובימים אלו מתחילה לחתום בלשכת התעסוקה. בדף של ביטוח לאומי אותו מגישים יש פרמטר שנוגע לתקופת העבודה במקום האחרון בו עבדתי. שאלתי: אני עבדתי עד ספטמבר ומאז הייתי חודש בשמירת הריון + חופשת לידה שהסתיימה במרץ. האם בטופס הזה אני כותבת את היום האחרון בו עבדתי בפועל (ספטמבר) או את היום האחרון בו נחשבתי לעובדת בחברה (מרץ. כלומר חופשת הלידה שלי). למעשה אני הייתי עובדת החברה עד מרץ למרות שמירת ההריון + חופשת לידה. בנוסף, הבנתי שאני זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום. האם הכוונה היא 90 יום מחתימה בלשכה או 90 יום מהתפטרות מהעבודה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניין 90 ימי ההמתנה
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009נורית שלום,
בכל התקופות האלה היית עובדת הלכה למעשה, אולם עלייך להפנות שאלות ספציפיות אלה לנציגות המוסד לביטוח לאומי (ניתן אפילו טלפנוית במספר 6050*).
לעניין תקופת ההמתנה - היא מתחילה להימנות מיום התייצבותך בלשכת התעסוקה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים???נטע23/03/2009
שלום רב, לפני כחצי שנה שונתה הגדרת תפקידי מנציגת שירות לקוחות למנהלת המחלקה, השינוי בוצע לאחר שעמיתתי עזבה את העבודה ונותרתי נציגה יחידה וכאשר החליטו לצרף לי מישהי נוספת הוחלט כי הגדרתי תשונה למנהלת, תנאי העבודה נוחים ואין לי בוס שיושב על הראש ומשגע אותי, אני מבצעת את עבודתי נאמנה ואין מי שמבקר אותה, כי אין צורך בכך. החליטו לסגור את המחלקה ב- 31/3 ואני אמורה ללדת ב- 25/5 והודיעו לי כי אני מסיימת את תפקידי והחליטו להעביר אותי למוקד ההזמנות אשר פוגע בתנאים שהיו לי עד כה, הגדרתי תשונה ממנהלת לנציגה - ללא פגיעה בשכר, אך במוקד כל דבר הינו עפי זמנים - סה"כ 40 דקות הפסקה ולכל דבר אני צריכה לבקש אישור מאחמ"ש - שונה לגמרי ממה שעשיתי והיום לעבוד בתנאים כאלה גם כאשר זמן הלידה קרוב- העבודה היא בעיקר מענה טלפוני לשיחות נכנסות וביצוע הצעות מחיר והזמנות ללקוחות באופן אינטנסיבי - אני עובדת בחברה כבר למעלה משנתיים. האם זו הרעה? ואם כן מה אוכל לעשות? מודה מראש, נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה - שינוי תפקיד
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009נטע שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין).
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי 5 חודשיםמירי22/03/2009
היי.סןף החודש אני מסימת 5 חודשים בטיפול בילד אשר החליטו להכניס אותו לפעוטון כלומר הם שילמו עלי 5 חודשים לפני כן עבדתי לסרוגין חודש כן חודש לא אין רצף...שאלתי האם מגיע לי משהו מהביטוח לאומי?והאם אני רשאית לדמי לידה?ולמה הכוונה היום הקובע האם זה מאותו רגע שפיטרו אותי או מרגע הלידה? 2.ובכדי לקבל דמי אבטלה האם אני צריכה 12 תלושים ברצף??מהרגע שפיטרו אותי אשמח עם תעני לשאלותי זה ממש חשוב לי...אני ממש בלחץ עכשיו שבעלי הוא היחיד שיצרך לפרנס . והאם יש עבודות זמניות לנשים בהריון? תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון והפסקות עבודה
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009מירי שלום,
ראשית אציין כי באם לא היה נתק אשר עלה על 90 יום, הרי שמועד תחילת עבודתך המקורי, על אף ההפסקות הקצרות, הוא הקובע את הוותק, וסביר להניח כי על פי חישוב זה, מלאו לך זה מכבר למעלה מ 6 חודשים, ולא ניתן לפטר אותך ללא היתר כדין, ועלייך להביא זאת לידיעתם תוך דרישת זכויותייך (מומלץ לשעשות זאת באמצעות עו"ד).
לעניין דמי הלידה - ככל שתשלימי 15 חודשים מתוך 22, הרי שתהיי זכאית לקיצבה.
לעניין דמי האבטלה - יש לבחון מה היה היקף העסקתך, אולם תנאי הסף לקבלת הקצבה נע בין 300 ל 360 ימים מתוך 540 הימים האחרונים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור ממשרד התמ"תנטלי22/03/2009
שלום רב, הנני נמצאת בהריון בתחילת החודש השישי הבוס שלי רצה לפטר אותי למרות שאני בהריון, הוא ביקש אישור לפיטורים ממשרד התמ"ת, נערך לנו שימוע במשרד התמ"ת ב 4/02/09 ומאז עוד לא קיבלתי תשובה ממשרד התמ"ת, הייתי מעוניינת לדעת אם יש לכם מושג כמה זמן בערך עובר מהשימוע עד לקבלת תשובה ממשרד התמ"ת? תודה רבה מראש, נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתר ממשרד התמ"ת
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009נטלי שלום,
התקופה אותה את מתארת הינה סבירה לחלוטין, וסביר להניח כי בחודש-חודשיים הקרובים תתקבל החלטה בעניינך.
יחד עם זאת, עלייך לזכור כי הזמן משחק לטובתך, והאינטרס שלך הוא כי ההחלטה תינתן מאוחר ככל הניתן.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת תודה רבה על תשובתך : )
נטלי24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידה.ג22/03/2009
עבדתי במקום עבודה מ -3/08 ועד 11/08 שבתאריך זה יצאתי לחופשת לידה. כלומר 8 חודשים. חופשת לידה הסתיימה ב -16/2/09 והארכתי לחל"ת בעוד חודשים. אני אמורה לחזור לעבודה ב -16/4/08. אני רוצה להתפטר. ועל כן כמה שאלות לי: 1. כמה התראה אני צריכה לתת מראש? שכן אין לי עדיין שנת עבודה, אלא אם כן, מחשיבים גם את החל"ד והחל"ת יחד. אז יוצא שיש לי שנה בתקופה של החל"ת. 2. האם המעסיק יכול לבקש ממני להשלים ימי עבודה כפי שנהוג על פי חוק, בסיום תקופת החל"ת? או שנומר ,אני חייבת לו שבועיים, אז נה נספר בתוך החל"ת? 3. והאם מגיעים לי זכיות כלשהם, לאור תקופת העבודה הקצרה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לנסח בצורה יותר מובנת
ג22/03/20091. בהנחה שאני צריכה לתת שבועיים ימי עבודה, עפ החוק, אני יוכל להתחיל על חשבון החל"ת, או שאני חייבת להתחיל מהזמן שבו הודעתי שאני צריכה לחזור לעבודה? 2. כמה ימי עבודה אני צריכה לתת עפ חוק, אם עבדתי 8 חודשים במקום העבודה, ללא החשבה של החל"ד. עם ההחשבה של החל"ד עבדתי 11 חודש. ואם החל"ת נחשב כוותק עבדתי שנה וחודש. מקווה שעכשיו זה יותר מובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009מירב שלום,
חופשת הלידה כן נחשבת, אולם החל"ת נחשבת רק לגבי השבועיים הראשונים שלה.
כך, שעבדת 11.5 חודשים, ואם תשלימי את השבועיים הנותרים תהיי זכאית גם לפיצויי פיטורים אם אכן ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
לגבי הודעה מוקדמת - באם תתפטרי לפני שתמלא לך שנה - לאחר 11 חודשי עבודה מדובר ב 3 שבועות. לאחר שנה - חודש.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידההדס19/03/2009
שלום רב, המקרה שלי קצת מורכב, אשמח לשמוע את דעתכם- אני עובדת במקום עבודתי כבר 4.5 שנים. לאחר לידת בתי הבכורה (ספטמבר 2008) יצאתי לחל"ד והארכתי בעוד חודשיים (חל"ת) ואח"כ ניצול ימי חופשה (כ14 יום בהם חזרתי לקבל משכורת) עד תאריך החזרה לעבודה. בגלל בעיות עם המטפלת ביקשתי מהמעסיק להאריך את החופשה בעוד חודש וחצי ונענתי בחיוב. שבועיים אח"כ פוטרתי. בפועל לא חזרתי לעבודה, אלא רק ניצלתי ימי חופשה. בשיחת השימוע ביקשתי מהמעסיק לפצות אותי ב 60 יום + 30 ימי הודעה מוקדמת. קיבלתי 60 יום במקום. אני מאד מאוכזבת מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מפני פיטורים לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009הדס שלום,
מאחר ויצאת לחל"ת, הרי שתקופת ההגנה הינה 60 ימים בלבד (שכן מותר להודעה המוקדמת לחפוף את 60 הימים על פי חוק), ומשכך על פניו אין פסול במעשה המעסיק בעניינך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ניתן להאריך את חופשת הלידה?לילי19/03/2009
אני צפויה ללדת ב"ה בסוף יוני. עד אז- וותק בעבודה יהיה שנתיים וחודשיים. מה המקסימום שאוכל להשאר על ילדי בבית ב"ה? האם לאחר חופשת הלידה תהיה עוד תוספת של רבע מתקופת הוותק? (סה"כ 9.5 חודשים) כמה סה"כ כולל- מרגע הלידה ועד שאצטרך לחזור ע"פ חוק? וגם, עד מתי אצטרך להודיע על כוונתי זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009לילי שלום,
לאחר שהשלמת שנת עבודה עד ליום הלידה, הרי שזכותך על פי חוק לצאת לחל"ת בת רבע מתקופת עבודתך ועד למקסימום שנה, ולמעסיק אין כל אמירה בעניין זה.
מיום חזרת מחל"ת חלה עליייך הגנה משינוי בתנאי העסקתך ו\או מפיטורים משך 60 ימים לפחות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןא19/03/2009
שלום ב-23.2 קיבלתי מכתב פיטורין לאחר יומיים גיליתי כי אני בהריון והודעתי למעסיק המעסיק פנה לקבלת היתר ממשרד התמ"ת נקבע דיון בתמ"ת בעניין ב-22.4 זה זמן סביר ? או זה נחשב מהר? כמה זמן מהדיון לוקח לתמ"ת לקבל החלטה? אם מתקבל הית"ר, זה מיידי בד"כ הפיטורין ,או התראה של חודש? תודה א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה בשכר בהריון
הדר19/03/2009היי א' הייתי מעוניינת לשאול אותך שאלה, מכיוון שגם המעביד שלי פנה למשרד התמ"ת כדי לקבל היתר אצלי המקרה שונה,לא מדובר בפיטורים אלא בהורדה בשכר, רציתי לשאול אותך כיצד זה עובד במשרד התמ"ת ,האם צלצלו אלייך לפני הזימון לשימוע? או ביקשו את תגובתך? האם בשימוע תהיו נוכחים את ומעבידך? אודה לתשובתך. מ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למורן
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009מורן שלום,
ראי נא תשובתי ל א'.
באם יהיו לך שאלות נוספות לאחר מכן, אשמח להוסיף ולהשיב.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליך השימוע - הממונה על עבודת נשים
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009שלום לך,
במידה והמעסיק הגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.
כפי שציינת, זומנת באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים. הזמן אותו ציינת הינו סביר לחלוטין, והאינטרס שלך הוא למשוך את הזמן, שכן גם בתרחיש הרע, אם יינתן ההיתר, הרי שרק מיום מתן ההיתר ייחשבו הפיטורים (במקרים נדירים ניתן ההיתר רטרואקטיבית).
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה ללא תשלום אחרי חופשת לידהויקטוריה19/03/2009
שלום. אני מסיימת חופשת לידה ומעוניינת להמשיך ל חל"ת. לפי חוק אני זכאית לעד חצי שנה: עבדתי 2.5 שנים באותו מקום. מעסיק רוצה ממני מכתב שאני לא רוצה לחזור לעבודה ולפתר אותי על סמך מכתב זה. והוא תוען שיש לי רק עוד 3 חודשים לחופשה, ואחרי זה הוא שוב יקבל אותי לעבודה. נדמה לי שהוא פשות רוצה להפתר ממני. שאלתי: -כמה זמן אחרי שאני יוצאת מחל"ת למעסיק אסור לפתר אותי? -האם יש משמעות חוקית במה שהוא אומר? אני אודה מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה:
ויקטוריה19/03/2009האם בתום חל"ת מעסיק יכול לשנות תנאי העסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשה ללא תשלום - מגבלות ותנאים
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009ויקטוריה שלום,
זכותך על פי חוק לצאת לחל"ת בת רבע מתקופת עבודתך ועד למקסימום שנה, ולמעסיק אין כל אמירה בעניין זה.
המתכונת אותה מציע המעסיק אינה חוקית, ועשוייה לפגוע בך ובתנאייך.
מיום חזרת מחל"ת חלה עליייך הגנה משינוי בתנאי העסקתך ו\או מפיטורים משך 60 ימים לפחות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ןיקטוריה22/03/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה לפני תום שנת עבודהמאור18/03/2009
שלום רב, בעזרת השם כאשר אלד, אהיה מועסקת פחות משנה במקום עבודתי. (10חודשים). האם אהיה זכאית לתשלום בעבור שלושת חודשי חופשת הלידה? (לפני כן שהיתי שנה בחו"ל ולא עבדתי). האם חלה עלי ההגנה מפני פיטורין למשך 90 יום מסיום חופשת הלידה?( או פחות כי לא עבדתי שנה מלאה? האם תקופת ההריון וחופשת הלידה נחשבים בותק?) והאם יהיה באפשרותי לצאת לחל"ת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה טרם השלמת שנת עבודה
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009מאור שלום, מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
באם עבדת פחות משנה - אין לך זכות קנויה לחל"ת.
ההריון וחופשת הלידה נכללים בותק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור תמ"ת להמשך העסקה דרך כח אדםשיר18/03/2009
שלום, אני מועסקת דרך חברת כח אדם מ 21.7.08. תום תקופת העסקתי דרכם ( 9 חוד') אמורה להיות ב- 21.4.09 . אולם, מקום עבודתי הודיע לי כי אינו חייב לקלוט אותי כעובדת חברה היות וחברת כח האדם קיבלה אישור להמשיך להעסיק אותי בעוד חצי שנה עד 21.10.09. (אני בהריון שבוע 26) שאלתי, מה זכויותי לאחר תום תקופה זו? האם חברת כח האדם יכולה לקבל אישור נוסף להעסיק אותי לאחר תקופה זו או שמקום העבודה חייב לקלוט אותי? ( האם מותר להם לפטר אותי? אני אמורה לשוב לעבודה לאחר חופשת לידה בסוף ספטמבר 2009). לתשובתכם אודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העסקה דרך חברת כח אדם
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009שיר שלום,
שאלתך מעניינת ומורכבת, וההמלצה היא לפנות בעניין זה לייעוץ פרטני בו יובאו בחשבון מכלול השיקולים והנתונים הספציפיים.
עקרונית - יש אפשרות על פי חוק להאריך את התקופה ל 6 חוד' נוספים, אולם זה מותנה בבקשה ספציפית לגבייך, ולא בהיתר כולל לכלל העובדים (היתר שמי).
בנוסף, לאחר תקופה זו חובה על מקום העבודה בו את מוצבת לקלוט אותך אליו, וחלה עלייך הגנה בת 90 ימים נוספים מתום חופשת הלידה בה לא ניתן לפטר אותך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר בהמשך לשאלתי...
שיר18/03/2009תודה על תשובתך המהירה. האם למיטב ידיעתך חברת כח האדם יכולה לקבל הארכה נוספת לאחר תום 6 החודשים שניתנו להם? והאם 90 היום שבהם אני מוגנת נספרים מתום סיום חופשת הלידה ( במידה ואני מאריכה ולוקחת חל"ת, 90 היום יספרו מהרגע שאני חוזרת לעבודה בפועל?) , האם 90 היום תלויים בוותק שלי במקום העבודה? אני מאוד פוחדת שבסיום תקופת ההארכה יוכלו לפטר אותי. שוב תודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברת כח אדם וזכויות בהריון ולידה
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009עקרונית לא ניתנת למעלה מהארכה אחת (אשר היא מעוגנת בחוק).
90 הימים מתחילים להימנות מתום חופשת הלידה, במידה ותיקחי חל"ת יוכלו לחפוף 30 ימי ההודעה המוקדמת עם 60 הימים, כך שלאחר חל"ת יהיו לך רק 60 ימי הגנה ולא 90.
30 ימי ההודעה המוקדמת מותנים בכך שהשלמת שנת עבודה מלאה עד הלידה, אחרת תהיה תקופת ההודעה המוקדמת על פי חוק ו\או על פי הסכם העבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר תפקיד בזמן הריוןהילה17/03/2009
אני עובדת מספר שנים בחברה בתפקיד ניהולי. הממונה עלי עודכן על הריוני בעוד מועד ולאחר מכן בעקבות המצב הכלכלי הוחלט על ביטול התקן של תפקידי ולכן הודיעו לי שמעבירים אותי תפקיד. התפקיד החדש שונה לגמרי במהות וגם במיקום הפיזי ומבחינתי זו הרעה בתנאים. למרות זאת וכהבנת המצב החלטתי לאפשר את השינוי ואני כבר עושה תפקיד אחר במקום אחר אך עליי לציין כי הסתייגתי מכך והבעתי הסתייגותי בפני ממוני, לא היתה לי ממש ברירה, אך הדגשתי שמבחינתי זה זמני לאור המצב. כעת מחייבים אותי לחתום על מסמך שינוי בתנאי העבודה. האם אני חייבת לחתום על המסמך ? האם יכולים בכלל לנקוט בצעדים כלשהם כלפיי באם לא אחתום? אינני רוצה לחתום מכיוון שאני רוצה להבטיח את זכויותיי לאחר חופשת הלידה שכן, באם אחתום ולאחר שאחזור מחופשת לידה ולא אהיה מעוניינת בתפקיד החדש יגידו לי " חתמת" וכתוצאה מכך לא יפטרו אותי ואאלץ להתפטר דבר אשר יגרום להמתנה של 90 יום לזכאות לאבטלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה לתפקיד אחר
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009הילה שלום,
נתונייך ספציפיים ביותר, ונהיר כי בעניין זה את זקוקה לייעוץ פרטני אותו לא יהיה מקצועי לתת דרך הפורום, שכן יש לבחון ולהתייחס למלוא הנתונים ומכלולם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרו את אשתי ממש לפני לידהחיים רמת אפעל17/03/2009
אשתי מורה בעלת וותק של 4 שנים במקום עבודתה היא בחודש התשיעי והודיעו לה עכשיו על פיטורים בכך שלא תמשיך לעבוד שם שנה הבאה שאלתי: א.האם זה חוקי ? סביר שלא ביקשו אישור ממשרד התמ"ת,ובפרק זמן כ"כ קרוב ללידה?? ב.האם 60 הימים שהם מחוייבים להחזיר אותה לעבודה יכולים להיחשב בימים של ה"חופש הגדול" או שהם צריכים להוסיף עוד 60 יום? האם יש עוד דברים/זכויות שעלינו לדעת? אנחנו פשוט בשוק! תודה רבה חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאת ,יש תשובה?
חיים רמת אפעל18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסור פיטורים בהריון ללא היתר
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009חיים שלום,
בנסיבות אלה, ככל שלא התקבל היתר מהממונה, הרי שאשתך עובדת לכל דבר ועניין וזכאית לכל הזכויות מהמעסיק, אלא אם יוחלט אחרת ע"י הממונה, שנכון לעכשיו היא זכאית אף לתשלום עבור 90 ימים לאחר לידה (60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת שלא יכולים להיות חופפים).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לדעת עם יש אישור מהממונה?
חיים רמת אפעל18/03/2009ראשית תודה ! היא קיבלה מכתב מבית הספר כי לא תמשיך בתחילת שנה הבאה, וכן המנהל שוחח איתך בע"פ, איך ניתן לדעת אם הם הגישו בקשה לפיטורים והאם זה התקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור הממונה על עבודת נשים
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009חיי שלום,
ככל הנראה לא ניתן כל היתר, שכן טרם מתן ההיתר מזומנת העובדת לשימוע בפני הממונה, וכן יש אפשרות להגיש תגובה לבקשה למתן היתר (שלב חשוב ואף קריטי).
משכך, בנסיבות אלה עליכם לפנות באמצעות עו"ד למעסיק ולהבהיר לו כי הינו עובר על החוק, תוך שיהיה עליו לשלם לכם בגין מלוא זכויותיכם על פי חוק.
תוכלו לפנות אלי לפרטים נוספים והסבר מפורט.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אמסור לאשתי ליצור עימך קשר מחר
חיים רמת אפעל18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)