מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי מקום עבודה לאחר לידהעינת10/03/2009
שלום רב, אשמח לקבל תשובה על שתי שאלות: 1. האם במהלך חופשת הלידה המעסיק ממשיך להפריש את הזכויות הסוציאליות? מתי מורידים מהעובדת את חלקה? בחודשים שקדמו ללידה בהם היא עדיין ממשיכה לקבל משכורת ממקום העבודה? 2. אני עובדת כמרצה כאשר כל שנת עבודה מתחילה בחודש אוקטובר. חוזה העבודה הנוכחי שלי אמור להסתיים בתום שנה זו (9.09) ולאחר מכן אמור להתחדש לעוד ארבע שנים. במקביל, אני שוקלת לעבור למקום עבודה אחר אשר גם בו החוזה מתחיל מאוקטובר. העניין הוא שאני אמורה ללדת באמצע אוקטובר ולהיות בחופשת לידה במהלך הסמסטר הראשון. אם אכן אעבור למקום החדש, כעקרון המעסיק החדש אמור לשלם עבורי זכויות סוציאליות למרות שבפועל עדיין לא אתחיל לעבוד עבורו (בשל היותי בחופשת הלידה)? האם יש סיכוי שיסכים? אם אעבור רק בתום הסמסטר הראשון אני מניחה שהמעסיק הראשון לא ימשיך להעסיק אותי מתחילת אוקטובר (החוזה כאמור ייגמר עד אז) שכן אז יהיו לו רק חובות כלפי בדמות הפרשות סוציאליות ואז בעצם לא אהיה מועסקת במשך 4 חודשים. האם יש פתרון למצב הזה? בתודה מראש, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009עינת שלום,
1. התשובה חיובית. לעניין אופן ההפרשה פיזית - עלייך לברר עם סוכן הביטוח מה נהוג בחברתכם.
2. ממילא אין לך אפשרות לעבדו בתקופת חופשת הלידה, ולכן לא מומלץ לעזוב את מקום העבודה הנוכחי אשר חב כלפייך ולעבוד למקום חדש אשר לא חב כלפייך, אלא בתום חופשת הלידה - לשיקולך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
עינת12/03/2009היי ליאת, המון תודה על התגובה. בהמשך לתשובתך אני רוצה להמשיך לשאול: חופשת הלידה שלי תסתיים בתום הסמסטר הראשון. על עזיבת מקום העבודה אצטרך להודיע מראש שכן מכינים כבר עכשיו את מערכת השעות לשנה הבאה ולא הוגן מצידי להודיע להם ברגע האחרון. אם הם יידעו שאני מתכוונת לעזוב לאחר חופשת הלידה, הם לא יאריכו לי את החוזה (שנגמר בתום שנה זו) כלומר, לא אהיה מועסקת על ידם גם בסמסטר הראשון (בו אהיה בחופשת לידה). את בעצם מציעה לדחות את כל עניין החלפת מקום העבודה בשנה? שאלה נוספת - האם את חושבת שיש סיכוי שמקום העבודה החדש יסכים לשלם לי זכויות סוציאליות למרות שלא התחלתי לעבוד שם בפועל? את מכירה דבר כזה שנעשה? בתודה מראש, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ פרטני
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009עינת שלום,
להערכתי את בנקודה קריטית, בה את זקוקה לייעוץ פרטני ולא לקבל החלטות משמעותיות העשויות להשליך על שנה שלמה בהסתמך על תשובה כללית במסגרת הפורום.
להערכתי קיים פתרון אופטימלי ומתאים למצבך - צריך רק לשבת עם כל הנתונים, ובקצת יצירתיות למצוא את הפתרון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לאחר לידהאלונה09/03/2009
שלום. התפטרתי לאחר חופשת הלידה.יחסי עובד-מעביד הסתיימו ב25.1 . כספי הפיצויים והטפסים מהמעביד הגיעו אלי רק כחודש אחרי - אז גם רק הגשתי תביעה לדמי אבטלה לביטוח לאומי. שאלתי - ידוע לי כי במשך 90 יום איני זכאית לקבל דמי אבטלה, אך האם עליי להתייצב בכל מקרה לחתום בלשכת התעסוקה? 90 יום מאיזה תאריך? האם כך נהוג שהטפסים מהמעביד מגיעים אחרי חודש או שעיכבו אותי? אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד להתייצבות במוסד לביטוח לאומי
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009אלונה שלום,
עקרונית נראה שחודש הוא זמן סביר.
לצורך דמי האבטלה ותקופת ההמתנה - היה עלייך להתייצב מייד עם סיום יחסי עובד מעביד, אולם משלא עשית כן - עלייך לעשות זאת במועד הקרוב הראשון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו עניין
נשוי ל...12/03/2009אשתי החלה להתיייצב מיידית לאחר שסיימה את עבודתה (התפטרה אחרי חופשת לידה לצורך טיפול בילד). ובמקביל הגישה תביעה לביטוח לאומי. כעת קיבלנו תשובה שנדחה. מה עלינו לכתוב בערעור? האם זה גלל שלא עברו 90 יום? האם להגיש ערעור רק אחרי 90 יופ? בדחייה נכתב שרק אם זה נעשה בגלל מחלה או הרעת תנאים וכו' היא תהיה זכאית. כל עזרה תתקבל בברכה נשוי ל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערעור על המוסד לביטוח לאומי
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009שלום לך,
ככל הנראה הדחייה יהנה בשל העובדה כי טרם חלפו 90 ימי ההמתנה.
באם אתם סבורים שמדובר בהתפטרות מוצדקת, בגינה אתם פטורים מתקופת ההמתנה, הרי שיש מקום לערער על החלטת המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים / פדיון ימי חופשהנורית09/03/2009
שלום, אני אחרי חופשת לידה ובחרתי להשאר בבית ולטפל בתינוק. הודעתי למעביד על התפטרותי כבר לפני יותר משבועיים. האם החוק אומר תוך כמה זמן המעביד מחוייב להעביר אלי את כספי הפיצויים וימי החופשה שצברתי? אשמח שאם החוק עומד לצד הנשים במקרה זה, שתרשמי לי היכן אני יכולה להשיג את הפסק הזה. כאמור, לא רוצה להגיע למצב שהמעביד "מושך" אותי בזמן שאני זקוקה לכסף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לתשלום פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009נורית שלום,
על פי חוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו על פיו, חובה על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חל"דליאת09/03/2009
פיטרו אותי מיידית, מהיום להיום, אני יודעת שזה אסור ולכן מתחילה להלחם... לענייננו - שתי שאלות: 1. האם יש חוק הקובע מתי המעסיק צריך לשלם את הפיצויים? ז'תומרת ממתי אוכל לתבוע הלנת פיצויים אם טרם קיבלתי? 2. האם כמו במגזר הציבורי, חלה חובת השימוע לפני פיטורים גם במגזר הפרטי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אסורים
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009ליאת שלום,
פיטורים מיידיים וללא שימוע הינם אסורים, גם במגזר הפרטי, ועשויים לזכות בפיצוי עקב כך.
בנוסף, חלה על המעסיק חובה לשלם בגין חלף הודעה מוקדמת, לאחר שלא נתן בידך הודעה מוקדמת כנדרש על פי חוק.
את הפיצויים על המעסיק לשלם לך תוך 15 ימים מיום הפיטורים (כיוון שהיו מיידיים).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ליאת13/03/2009ושאלה נוספת: היות והמעסיק עשה המון טעויות - פיטר ללא שימוע, ללא הודעה מוקדמת, לא חיכה 60 יום לאחר חזרה מחל"ד, לא נתן לי הזדמנות לחזור לתלם.... בקיצור עבר על חוקים רבים, האם כדאי להגיש תלונה ליחידת אכיפה של התמ"ת??? וזה על מנת שיבין שהוא גרם עוול ושלא ימשיך ויעשה טעויות כאלו ואחרות עם עובדת נוספות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנקציה נגד מעסיק שפגע בזכויות
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009ליאת שלום,
אומנם פתוחה בפנייך האפשרות להגיש תלונה למשרד התמ"ת, אולם תועלת כספית אישית לא תצמח לך מזה, הואיל והליך זה הינו במישור הפלילי נגד המעסיק.
יחד עם זאת, במישור האזרחי את זכאית ללא מעט זכויות כספיות ופיצויים נאים, אשר בטוחני כי פגיעה כספית זו תלמד את המעסיק טוב מכל הליך אחר, ובמקביל תזכה אותך בפיצוי כספי הולם על זכויותייך שהופרו.
תוכלי לפנות אלי פרטנית לפרטים נוספים בעניין זה ולהרחבת ההסבר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בחודש 9אלה08/03/2009
שלום קיבלתי על ידי רופאי ימי מחלה במחצית השניה של החודש ה- 9 להריוני. בסופם- ילדתי. מעסיקי הודיע לי כי הוא מכריז על תחילת חופשת הלידה שלי בתחילת ימי המחלה, שכן לא שבתי מימי המחלה לעבוד. האם זה חוקי? הרי ילדתי רק שבועיים אח"כ? האין אני זכאית לימי מחלה כחוק? אנא ענו לי בהקדם תודה, אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוב לצאת לחופשת לידה טרם המועד
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009אלה שלום,
עקרונית למעסיק אין זכות להקדים לך את חופשת הלידה מכיוון שהיית בימי מחלה, ועליו לשלם לך בגין ימי המחלה על פי חוק.
חופשת הלידה תחל ביום הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהעדי08/03/2009
היי, אני עבדתי בחברת ביטוח במשך 5 חודשים ופוטרתי עקב ההריון. לפני עבדתי 3.5 שנים בחברה אחרת. שאלתי היא האם המעסיק האחרון יכול מסיבה כזאת או אחרת שלא לחתום על הטופס עבור הדמי לידה שאני צריכה לקבל מהביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי טפסים ע"י המעסיק
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009עדי שלום,
על המעסיק למלא את הטפסים, אחרת ניתן לאלצו לעשות כן באמצעות בית הדין לעבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מקבלת תשובה לשאלה דחופהליאת08/03/2009
שלום העלתי את השאלה הזו מספר פעמים ולצערי לא קיבלתי תשובה. מאד חשוב לי לקבל תשובה. אני מאריכה את חופשת הלידה במספר חודשים (ע"פ הזכאות שלי). ילדתי בנובמבר ואני מאריכה את חופשת הלידה עד ספטמבר. בחברה שבה אני עובדת יצא נוהל חדש בחודש שעבר, בזמן שהייתי בחופשת לידה, על פיו נשים בחופשת לידה צריכות להחזיר את רכב החברה חודש לאחר סיום חופשת הלידה בתשלום. יצאתי בנובמבר לחופשת הלידה, והנוהל החדש יצא בפברואר השנה. האם הנוהל מוכל עלי למרות שהוא נקבע אחרי יציאתי לחופשת הלידה? עד להוצאת הנוהל החדש היה נהוג להשאיר את הרכב ברשות העובדת עד לחזרתה לעבודה. האם זה נחשב להרעת תנאים? האם יש לי משהו לעשות בענין? תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009ליאת שלום,
עד כה לא קיבלת תשובה היות ואין בנמצא תשובה חד משמעית לשאלתך.
עקרונית, לשיטתי, אינני מעריכה כי ניתן יהיה לראות בכך הרעת תנאים באם אכן השתנה הנוהל אצל המעסיק (בצורה רוחבית ולא דווקא ספציפית לגבייך), אולם העניין נתון לפרשנות בית הדין לעבודה אשר הוא יהיה המכריע בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתום חל"ת או רק מתום חופשת לידה?איילת07/03/2009
שלום בתשובתך לשאלתי ציינת כי "עקרונית חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים" השאלה שלי היא: אם מלבד חופשת הלידה שמגיעה לי אני לוקחת גם 3 חודשים חל"ת האם גם אז זה תופס- כלומר האם חלה הגנה על תנאי העסקתי למשך 60 ימים ראשונים מתום חל"ת או רק מתום חופשת לידה? כי אם זה מתום חופשת לידה, אז 60 יום יספרו בזמן החל"ת?? ואז כשאחזור הוא יוכל להרע מיד את תנאי העסקתי?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה על ההעסקה
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009איילת שלום,
באם תצאי לחל"ת, הרי שההגנה עדיין בתוקף, בסייג אחד- תקופת ההודעה המוקדמת תוכל לחפוף את 60 הימים בהם תהיי מוגנת, כך שבפועל מדובר יהיה בהגנה בת 60 ימים ולא 90 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהאורית07/03/2009
התקבלתי לעבודה בגן בזמן ההריון והמעביד החתים אותי על חוזה שאני חייבת לחזור חודש אחרי הלידה האם אני מחויבת לחוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחייבות חוזית
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009אורית שלום,
עקרונית תהיי מחוייבת לכך לאור העובדה כי מדובר בהסכמה חוזית, אולם להכל יש פתרונות (אוכל להרחיב על כך רק במסגרת ייעוץ פרטני נוכח הנסיבות הספציפיות).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופיטוריןהילה06/03/2009
שלום רב, אני מועסקת מזה כשנתיים בתפקיד הוראתי, אשר בכל ספטמבר אני חותמת על חוזה העסקה עד יולי, שבו אני מקבלת מכתב פיטורין, ןשוב חותמת חוזה בספטמבר וחוזר חלילה. שאלתי היא כזו: אני מתכננת כניסה להריון בזמן הקרוב. במידה ואלד, בעז"ה, בסביבות אפריל (שעדיין, כאמור, אני חתומה על חוזה), אקבל דמי לידה מאפריל עד אמצע יולי. האם אוכל מיד לאחר מכן לגשת ולקבל דמי אבטלה? (שהרי ביולי אמורה לקבל מכתב פיטורין). האם אכן ישלחו לי מכתב פיטורין (שכן הם כבר ידעו בסביבות חודש חמישי שאני בהריון- האם בגלל אופי החוזה שאני חתומה עליו אכן אקבל מהם את מכתב הפיטורין ואיתו לגשת לביטוח לאומי?) תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בשיטת "הדלת המסתובבת"
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009הילה שלום,
על אף נתוני ההעסקה הייחודים שלך, הרי שמיום כניסתך להריון תהיי מוגנת מפני פיטורים עד 90 ימים לאחר תום חופשת הלידה, ומשכך כלל אינו רלונטי התרחיש שציינת, אלא אם יינתן היתר לפיטורייך, ואז תהיי זכאית לדמי אבטלה מיידיים.
באם תפוטרי טרם המועד החוקי, הרי שתהייה לך עילת תביעה טובה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תשלום מביטוח לאומיקרין06/03/2009
שלום, אני הגשתי לביטוח לאומי את הטפסים לבקשת דמי לידה לפני כמעט שלושה חודשים ועדיין לא קיבלתי את התשלום. אני יודעת כי לא חסרים להם שום מסמכים, והם טוענים כי מעסיקי בבדיקה. שאלתי היא: האם ביטוח לאומי, מוגבל לפי חוק בזמן שהוא יכול לעקב לי את התשלום? אודה לתשובה. שבת שלום, קרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז טיפול בתיק
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009קרין שלום,
שלושה חודשי אומנם יכול להראות לך הרבה זמן, אולם זה קורה לא אחת שמשך הטיפול אורך זמן כה רב.
המלצתי היא כי תשלחי מכתב ובו בקשת זירוז לטיפול בתיק- פעמים רבות זה עוזר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורום מצויין הבהרה נוספת בנושא חל"תדנה05/03/2009
הי ליאת ביקשתי את עזרתך בנושא חל"ת ואכו היית אשת בשורה עבורי אני אמא לתאומים וביקשתי להמשיך לחל"ת בן שלושה חודשים הענין הוא שהבוס שלי הודיע לי במייל שהוא מפסיק להעביר כספים לביטוח הפנסיוני מאחר והוא לא מחוייב עם תום חופשת הלידה השאלה היא האם החל"ת הוא אכן תום חופשת הלידה וככזו מותר לו להפסיק לי את התנאים הסוציאלים לאלתר? אשמח לתשובה מהירה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה, ותשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין08/03/2009דנה שלום,
הפעם הצדק עם המעסיק, שכן בתקופת החל"ת מושהים למעשה יחסי העבודה והמעסיק אינו חייב בהפרשת תשלומים לביטוח, אולם את תוכלי להמשיך ולהפריש על מנת לשמור על הותק ולא לפגוע בתנאי הקרן.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת תפקיד לאחר חל"תרוני04/03/2009
שלום, לאחר הארכת החל"ד בחל"ת האם המעביד חייב להחזירני לתפקיד בו עבדתי לפני הלידה או שיכול להעבירני לתפקיד אחר באותם תנאים? (אני בעלת ותק של 4 שנים במקום העבודה ואין פיטורים או קיצוצים במקום העבודה) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין05/03/2009רוני שלום,
עקרונית, בתקופה בת את מוגנת (60 ימים) חל איסור להעבירך מתפקיד לתפקיד שאינו זהה לו, אלא בנסיבות חריגות וספציפיות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד בזמן חל"תאורלי04/03/2009
שלום רב, הסוגייה שלי קצת מורכבת. אני עבדתי שש שנים באחת חברות ה - IT הגדולות בארץ כראש צוות ובעלת התמחות מאוד ספצפית. כאשר הייתי בחודש השביעי להריוני, תחום הפעילות שהייתי שייכת אליו נמכר לחברת תוכנה גדולה אחרת שהחליטה לפתוח בארץ סניף עצמאי. כחלק מתהליך המכירה, עברנו 80 איש לעבוד בסניף החדש. לאחר חודשיים וחצי של עבודה, ילדתי את ביתי הבכורה. בסיום חופשת בלידה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה ולצאת לחל"ת לעוד חודש וחצי. בעודי בחל"ת, נתבקשתי להגיע לפגישה מהיום למחר למשאבי אנוש. בפגישה נאמר לי שעקב צימצומים בחברה מעבירים אותי למחלקה אחרת בתפקיד אחר שלא קשור לתחום ההתמחות שלי ואינו עומד בקנה אחד עם כישוריי. מבחינתי זו הרעת תנאים בצורה בוטה ומעליבה. אני צריכה לחזור בעוד כשבועיים לעבודה, אני לא מוכנה לקבל את התפקיד שהוצא לי. אני יודעת שלפי החוק החברה אינה יכולה לפטר אותי 60 יום. הרגשתי היא שבגלל שהחברה אינה יכולה לפטר אותי היא שמה אותי במילכוד וזאת על מנת שאני התפטר ביוזמתי. אשמח לדעת מה הזכויות שלי מבחינת החוק. המון תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר לידה ללא היתר
עו``ד ליאת שטיין05/03/2009אורלי שלום,
יש לבחון את נתוני המקרה הספציפיים, ולבחון אם אכן שינוי התפקיד מהווה פגיעה אסורה בתנאים, שכן חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד חשובהקרן פלח02/03/2009
שלום, סוגיה מעניינת לפניי. אני עובדת כשנתיים ויצאתי לחופשת לידה ראשונה ב-.1.11 והייתי אמורה לחזור ב- 7.2 (ע"פ חישוב של 14 שבועות חופשת לידה). בסביבות תאריך זה,הודיעה לי המעבידה שאני מפוטרת ושאני אקבל פיצויים+ 2 משוכורת (בגין 60 ימי עבודה שכביכול מחוייבים להחזיר אותי) + 30 ימי הודעה מוקדמת בתאריך 1.3. בנתיים לא קיבלתי מכתב פיטורים,אבל במייל יש לי התכתבויות עם סמנכ"לית כספים שאכן אקבל את כל מה שמגיע לי ב- 1.3 הבעיה מתחילה בזה , שב- 1.3 התקשרה המעבידה והודיעה לי שאני לא מפוטרת ושאני צריכה לחזור לעבוד (?!) ל- 3 חודשים כי זה החוק, ושהיא תבוא לקראתי בכך שאעבוד מהבית. האם זה תקין? גם המשכורת תרד משמעותית מכיוון שלא אקבל תשלום נסיעות,גם מי משלם לי מה- 7.2 ועד 1.3? אני לא מוכנה לחזור בתנאים אלו,היות ואני יודעת שמחזירים אותי רק בגלל שבכל מקרה משמלים לי והבנתי שגם יפטרו אותי שוב בתום 3 חודשים וכרגע אני מקבלת את משימות ה"זבל" שאין מי שיעשה אותם,לא בדיוק התפקיד שמילאתי שם. בבקשה תאמרו לי את דעתכם,כרגע אני מעדיפה לומר להם שאני מתחילה עבודה חדשה היות וידעתי שהם פיטרו אותי (שלא לדבר על זה שחיכיתי לסכום כסף גדול מהם ב- 1.3 ובלי הכנה מוקדמת,לא קיבלתי אגורה!). תודה רבה ומעריכה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - חזרה מפיטורים
עו``ד ליאת שטיין04/03/2009קרן שלום,
אכן סוגייה מורכבת ומעניינת, כאשר אני מאמינה שבהתנהלות נכונה של עו"ד מלווה, תוכלי לממש את זכותך לנהוג כפי שביקשה המעסיקה מלכתחילה (להישאר בבית ולקבל את שהובטח).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)