מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איסור פיטורים אחרי חופשת לידהיולדת17/03/2009
כמה זמן אחרי חזרה מחופשת לידה אסור לפטר עובדת? האם על מרצות חל יש דין שונה בכל הנוגע לחזרה מחופשה באמצע סמסטר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסור פיטורים לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009שלום,
לאחר חופשת הלידה מוקנית הגנה לעובדת מפני הרעת תנאים ו\או פיטורים למשך 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום הוצאות סלולרי בחופשת לידהמעיין17/03/2009
שלום רב, ברצוני לדעת האם על המעביד להמשיך לשלם על הוצאות הטלפון הסלולרי שלי במהלך חופשת הלידה? יש לציין כי אני בתפקיד ניהולי בכיר וכי בשוטף הסלולרי משולם באופן מלא ע"י המעביד, כמו כן מופרשים לי תשלומים בגין קרן השתלמות וביטוח מנהלים (גם במהלך החופשה). תודה מעיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרי לעובדת בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009מעיין שלום,
ההפרשות לפנסיה ולקרנות נעשות מכח חוק.
לעומת זאת, לעניין הסלולרי אין חוק, והדבר צריך להיבחן על פי הסכם ההעסקה שלך ו/או על פי נהלי ונוהג החברה בעניין.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאות סלולרי - תוספת
מעיין19/03/2009הי תודה על התגובה. בחוזה העסקה שלי אין התייחסת לחופשת הלידה- הניסוח המדוייק מהחוזה כדלקמן: " החברה תממן עלות טלפון נייד של העובד". בנוסף, יש לציין כי: 1. בחופשת הלידה הקודמת בה עבדתי באותה החברה שולמו הוצאות הסלולר שלי בתקופת החופשה. 2. המעביד ביקש ממני רק כעת, רטרואקטיבית, לאחר 3 וחצי חודשים, לשלם את ההוצאות ולא ציין זאת עם צאתי לחופשה (למעשה לא דיברנו על העניין ולי זה היה ברורו מאליו כי זה משולם על ידי המעסיק). אודה על התייחסותך. מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאות סלולרי בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין21/03/2009מעיין שלום,
כפי שציינתי - אין תשובה חד משמעית לעניין זה, הואיל ואין לכך התייחסות בחוק, אולם מהנתונים שהצגת מתקבל הרושם כי על המעסיק לשאת בעלות הסלולרי, ולו מטעמים של נוהג, הסתמכות וציפייה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות וזכות 45 יום נוספיםיפית16/03/2009
ברצוני לא לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה האם המעסיק מחוייב ב- 45 יום נוספים כמו אם הוא היה מפטר אותי? וכן קראתי במקום מסויים שמדובר על 60 יום ועוד 30 ימי הודעה מראש סה"כ 90 יום נוספים על חופשת לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009יפית שלום,
לאחר חופשת הלידה מוקנית הגנה לעובדת מפני הרעת תנאים ו\או פיטורים למשך 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת (45 הימים שאת מדברת עליהם היו התקופה בה חלה ההגנה טרם תוקן ושופר החוק).
יחד עם זאת, זכות זו, כיתר זכויות המגן, תאויין במקרה בו תחליטי שאת מתפטרת מיוזמתך, ואז לא יהיה חייב לך המעביד דבר בגין תקופה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ותק לבקשת חלתרעות16/03/2009
הבנתי שלפי התיקון לחוק יש צורך בותק של שנה במקום שנתיים כדי שהמעסיק יהיה מחויב לתת לי לצאת לחלת לאחר 14 שבועות חופשת הלידה. האם משך ההריון גם כן נספר בותק (ואז צריך 3 חודשים של עבודה לפני הריון+9 חודשי הריון) או שצריך ותק של שנה לפני הכניסה להריון? אני גבולית, ורוצה לצאת לחלת אך יש לי שנה וחודש ותק יחד עם ההריון, ז"א התחלתי לעבוד 4 חודשים לפני הכניסה להריון ואני רוצה לצאת לחלת, האם המעסיק מחויב לתת לי חלת? במידה וכן כמה חודשים מותר לי לקחת? כיצד זה נקבע, כמה שבועות חלת מגיע על כל חודש ותק מעל שנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותק לצורך חל"ת
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009רעות שלום,
תקופת ההריון נחשבת בותק, אשר נמנה מיום תחילת ההעסקה ועד ליום הלידה (אלא אם היו הפסקות עבודה כגון חופשות במהלך תקופה זו).
תוכלי לקחת תקופה שתהווה רבע מותק העבודה שלך, עד למקסימום שנה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום היקף המשרה ודמי לידהירדנה16/03/2009
שלום, אני מעוניינת לצמצם מעט את היקף משרתי בשלושת החודשים האחרונים להריוני. האם ביטוח לאומי ישלם את דמי הלידה ע"פ שלושת החודשים הקודמים לצמצום היקף המשרה(שבהם עבדי 100% משרה) או ע"פ שלושת החודשים האחרונים לפני הלידה? האם ניתן להגיש בקשה מיוחדת בעניין זה? אם יש לי אישור מהרופא על צורך בצמצום המשרה, האם זה יתרום לעניין לקבל את את דמי הלידה לפי שלושת החודשים שבהם עבדתי 100% משרה? תודה, ירדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום היקף משרה לפני הלידה
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009ירדנה שלום,
באם הצמצום ייעשה עקב רצונך האישי, ללא צידוק, הרי שככל הנראה יחושבו דמי הלידה על בסיס שלושת החודשים האחרונים, על אף שצפוי מראש כי יהיו נמוכים יותר.
שונה המקרה בו הצמצום יעשה על פי צידוק - יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צידוק על סמך המלצה מרופא מתקבלת
ירדנה17/03/2009האם צידוק על סמך המלצה מרופא מתקבלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירדנה
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009ירדנה שלום,
עקרונית סביר להניח שכן, אולם נהיר כי יש לבחון כל מקרה לגופו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר לידהרינת15/03/2009
שלום רב, עבדתי במקום עבודה חמישה חודשים וקצת, לפני תום חופשת הלידה, הודיע לי המעסיק טלפונית שאני לא ממשיכה לעבוד אצלו. האם זה חוקי? תודה רבה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון טרם מלאו 6 חודשים
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009רינת שלום,
אין ספק כי הסמיכות הינה חשודה ביותר.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם ככל שפיטורייך נובעים ו\או קשורים בהריון, הרי שחל איוסר לפטרך בנסיבות אלה, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה בשכר לאישה בהריוןהדר15/03/2009
שלום רב, ברצוני לשאול שאלה,אני מודעת לעובדה כי המעביד מחוייב לפנות למשרד התמ"ת כדי לבקש אישור על הורדה בשכר לאישה בהריון (ישנה הורדה בשכר לכל עובדי החברה בגלל המשבר במשק) השאלה שלי היא מה קורה לאחר מכן? האם מצלצלים אלי ממשרד התמ"ת ואם כן מה אני צריכה לומר כדי שיגנו עליי,או שהם לא יכולים להגן עליי מכיוון שהוא הוריד בשכר לכל עובדי החברה? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך השימוע - הממונה על עבודת נשים
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009מורן שלום,
המידה והמעסיק הגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפגיעה.
לאחר מכן, תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לביטוח לאומי
ירדנה17/03/2009בהנחה שהפחתת השכר בוצע בחודש השישי להריון, האם ניתן במקרה זה לפנות לביטוח לאומי לבקש מהם להתחשב ב-3 חודשים שקדמו להפחתת השכר? מה הסבירות שהם יאשרו בקשה כזו (בהנחה שההפחתת השכר בוצעה בשל המצב במשק באופן גורף לכל עובדי החברה)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתה בשכר
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009ירדנה שלום,
כפי שהסברתי קודם, הרי שהמישור בו יש לפעול הינו המישור מול המעסיק המפר את החוק. המוסד לביטוח לאומי לא יתייחסו לכל טיעון שלך בעניין זה, שכן עובדתית השכר הופחת, והחישוב ייעשה על בסיס השכר הנמוך, ובצדק מבחינתם.
יחד עם זאת, גם את פערי ההפרשים הללו ניתן לתבוע מהמעסיק עקב הפרתו את החוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדה בשכר לאישה בהריון
הדר17/03/2009ליאת שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך עזרת לי מאוד, שנית ברצוני להבהיר כי בשאלתי התכוונתי להורדה בשכר ולא לפיטורים, האם עדיין תשובתך הינה כפי שהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בתנאי עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין18/03/2009מורן שלום,
אני שמחה מאוד שעזרתי :-)
הורדה בשכר ופיטורים - דינם זהה במקרה זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתנאי עבודה במהלך ההריוןשרית15/03/2009
שלום ליאת, אני מועסקת מזה 5 שנים כעובדת קבלן בחברה גדולה. הנני בחודש השמיני להריוני. בחודשיים האחרונים בעקבות ההרעה במצב הכלכלי הוחלט בחברה המעסיקה (לא החברה הקבלנית אליה אני שייכת) על קיצוץ שבוע העבודה ל-4 ימים במקום חמישה. בעקבות ההחלטה, פניתי לחברת האם שלי וביקשתי שיימצאו לי סידור ליום נוסף על מנת שלא ייפגע שכרי הנוכחי ובעת חופשת הלידה לאחר מכן. כתוצאה מבקשתי זו נערכה בדיקה לגבי כדאיות המשך העסקתי בחברה המעסיקה והוחלט על חוסר כדאיות. לאור ההחלטה, הוחלט באופן מיידי על החזרתי לחברת האם שלי שהרי הם אינם יכולים לפטר אותי כרגע. הדבר העיקרי שמפריע לי בגין ההחלטה הוא העובדה שמקום העבודה שלי שונה מרחובות (שבה אני גם מתגוררת) לפתח תקווה, דבר שמרע באופן משמעותי את אורח החיים שלי כרגע (נסיעה ארוכה, פקקים, מרחק מהבית והילד, סיכון במידת מה וכיו"ב). השאלה שלי היא: האם יש טעם/עילה להתעקש על החזרה חלקית או אי שינוי בכלל בתנאי ההעסקה מאחר ומדובר בשינוי תנאי חוזה או מכל סיבה אחרת? לתשובתך אודה, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מקום העבודה בהריון
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009שרית שלום,
מחד - נראה כי השינוי הינו לגיטימי לאור הנסיבות הספציפיות.
מנגד - יש לבחון את מהות וקיצוניות השינוי במקום, הטרחה הנוספת אשר רוצבת עלייך וכו, על מנת להחליט האם לקבל את רוע הגזירה או לפעול נגדה, תוך שימוש לגיטימי בהגנה שמקנה החוק לנשים בהריון מפני הרעות בתנאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אורלי15/03/2009
שלום רב. אני נמצאת כיום בחודש השלישי להריוני. ב15/09/08 התחלתי עבודה חדשה. ב13/1/09 הודיע לי המעסיק שאני צריכה לצאת לחופשה ללא תשלום מכיוון שהעובדת שכביכול החלפתי חוזרת מחופשת הלידה והוא אינו יכול לפטרה,ואף ביקש ממני שאכתוב מכתב על יצאתי לחופשה וחתם עליו. והתחייב לי שאני חוזרת לעבודה{לא בכתב בע"פ}. יש לציין שבקבלתי לעבודה הבהיר לי המעסיק שהוא מחפש מישהי לטווח ארוך ולא הודיע לי על יצאתי לחופשה מכיוון שחשב שהעובדת לא תחזור וגם שאל אם אני מתכוונת להיכנס להריון בשנה הקרובה. והשבתי שלא. כמון כן באמת שלא התכוונתי אבל קרה שנכנסתי להריון. בזמן חופשתי המאולצת עבדתי ועודני עובדת במקום עבודה אחר. לפני כשבועיים יצר איתי קשר המעסיק והודיע לי שב 19/4 אני חוזרת לעבוד ואף ציין שעל חודש 2/09 הוצאה לי כביכול מקדמה כדי שרצף עבודתי לא ייפגע.עדיין לא ציינתי בפניו שאני בהריון , אני מרגישה ממש לא נעים מהעינין.... ובעוד חודש בודאי שלא אוכל להסתיר רציתי לדעת מתי כדאי לומר למעסיק על הריוני כדי שהוא לא יוכל לפטר אותי ואוכל לקבל את כל הזכויות שמגיעות לי ?{לכן ציינתי תאריכים}. ומה בעצם זכויותי במצב הנוכחי? בתודה מראש. אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009אורלי שלום,
להערכתי את בנקודה קריטית, בה את זקוקה לייעוץ פרטני ולא לקבל החלטות משמעותיות העשויות להשליך על זכויות רבות בהסתמך על תשובה כללית במסגרת הפורום.
להערכתי קיים פתרון אופטימלי ומתאים למצבך - צריך רק לשבת עם כל הנתונים, ובקצת יצירתיות למצוא את הפתרון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי חופשת לידהאורית14/03/2009
אני עובדת בשירות לקוחות כרגע נמצאת בחופשת לידה והארכתי את החופשה בחודש ללא תשלום, במהלך חופשת לידה קיצצו שעות עבודה מ9 שעות ביום ל8 שעות , האם אני יכולה לבקש מכתב פיטורים וכל מה שמגיע לי בעקבות הרעת תנאי עבודה, תודה אשמח לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אסורים לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009אורית שלום,
כעובדת הנמצאת לאחר לידה, הינך מוגנת מפני הרעה ו\או פגיעה בתנאי העסקתך, אלא אם יתבקש ויינתן היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
רק בתום תקופת ההגנה (60 ימים במקרה שלך) יוכל המעסיק לשנות את תנאי העסקתך ללא כל התנייה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהעדי13/03/2009
רציתי לדעת באיזה שלב אפשר להגיש את הטפסים לביטוח לאומי עבור דמי לידה {משמע באיזה שלב של ההריון} ותוך כמה זמן הביטוח לאומי מעביר את הסכום לחשבון. בנוסף רציתי לדעת איך בדיוק נעשה החישוב של הדמי לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה לדמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי
עו``ד ליאת שטיין16/03/2009עדי שלום,
את טופס התביעה אפשר למסור למוסד לביטוח לאומי בסמוך ליום הפסקת העבודה אך לא מוקדם מ-9 השבועות שלפני יום הלידה המשוער (המוסרת את הטופס לפני הלידה תבקש מן הרופא המטפל בה לאשר את תאריך הלידה המשוער בגוף הטופס) ובכל מקרה לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הזכאות הראשון לדמי הלידה.
דמי הלידה משולמים באמצע חופשת הלידה, בתשלום אחד, לחשבון הבנק של הזכאית להם.
דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כפי שהיה בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת (כלומר: 100% מהשכר), עד למקסימום יומי של 1,296.33 ש"ח (נכון ל- 01.01.2009) .
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת תפקיד בזמן חל"ת לאחר חל"דהילה11/03/2009
שלום, ידוע לי שבזמן חל"ד המעביד מחויב לשמור ליולדת את התפקיד שאותו עזבה עם לידתה. האם זה תקף גם אם החופשה מוארכת ואני בוחרת לקחת חל"ת ארוך? שמעתי משהו לגבי זה שבמקרה של חל"ת לאחר חל"ד, המעביד מחויב להחזיר את העובדת לתפקיד שווה ערך, אך לא בהכרח לתפקידה הקודם. האם זה כך? לא מצאתי בחוק, כפי שמפורסם ברשת, מידע לגבי זה. תודה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי והרעה בתנאים לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009הילה שלום,
חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום החל"ת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך.
משכך, יש לבחון כל מקרה לגופו בנתוני המקרה הספציפיים, ולבחון אם אכן שינוי התפקיד מהווה פגיעה אסורה בתנאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת, תודה על תשובתך הזריזה!
הילה12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין15/03/2009בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקשו שהתפטר דחוףאירית11/03/2009
שלום אני עובדת בחברה מסודרת יותר משנה רוב ההריון הייתי בשמירה ועכשיו הסתיימה חופשת הלידה שלי ומבקשים ממני לחזור או להיתפטר 1 האם זה חוקי 2 מהם הזכיות שלי לגבי דמי הבראה שלא קיבלתי כי הייתי בשמירה ולגבי פיצוייםהודה לך אם תעני לי בהקדם תודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - אופן צבירת הזכויות
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009אירית שלום,
ראשית - חובה על המעסיק להמשיך ולשלם הבראה גם בתקופת שמירת ההריון (גם הותק לעניין פיצויי הפיטורים ממשיך להיצבר בתקופה זו).
שנית - דרישת המעסיק כי תשובי לעבודה או תתפטרי הינה במקומה, שכן אלו שתי האפשרויות היחידות העומדות בפנייך, ואינני מבינה את הבעיה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ולד שנפטר - אני צריכה תשובה דחוף בבחני11/03/2009
אני פונה ברביעית . אשמח אם תשיבו לשאלתי: שלום רב. לפני כשבועיים ילדתי תאומות. לצערי הרב, אחת מהן נפטרה בלידה . א. האם חופשת הלידה תהיה בעלת 17 שבועות כמו חופשת לידה עבור תאומים ? ב. מה לגבי מענק לידה ? ג. האם יש עוד איזשהו משהו שאני צריכה לדעת במקרה כזה מבחינת זכויותיי לתשובתך אודה בברכה חני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני רופאה אך עובדת בפגיה ...
ליאת11/03/2009הכי טוב לברר בביטוח לאומי יש להם מקד טלפוני שנותןתשובות. עד כמה ששמעתי מאמהות תינוק שנפטר מיד בלידה ולא שרד מעל יממה אינו מזכה בזכויות אך שוב כדאי לך לברר בביטוח לאומי כמו כן אני מקווה שהתאום/ה השני רגיש טוב אך אם הוא יהיה מאשפז מעל 15 יום זה מזכה בזכויות נוספות בררי הכל בביטוח לאומי ושלא תדעי עוד צער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולד שנפטר- שבוע 26 להריון
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009חני שלום,
ראשית אני משתתפת בצערך.
התשובות לשאלותייך תלויות בשאלה אחת בלבד, והיא שבוע הלידה, שכן על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
כך, ככל שילדת לפני שבוע 26 הרי שלא תוכר לך לידת הולד שנפטר, אולם אם ילדת לאחר שבוע 26,ככל הנראה תוכר גם לידה זו, על השלכותיה בעניין מענק לידה ואורך חופשת הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חני12/03/2009כן, התאומות נולדו בשבוע 39 . אחת לצערי הרב נפטרה בלידה והשנייה תודה לאל מקסימה ובריאה. אני מודה לך על תשובתך ועל השתתפותך בצערנו. חן חן מענק לידה קיבלתי עבור לידת תאומים , אך האם לדעתך אני אקבל גם חופשת לידה 17 שבועות כמו בתאומים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעה בתנאי עבודה בשבוע 31- דחוף!!!יסמין10/03/2009
שלום, האם העברתי לסניף אחר בחברה שבה אני עובדת (המרוחק עד כדי כך שעליי לקחת 6 אוטובוסים ביום במקום מרחק הליכה שהיה לי עד כה) אחרי שרופא תעסוקתי נתן לי הקלה בתנאים ולאחר שחודש ימים סרבו להחזיר אותי לעבודה אחרי ימי מחלה, נחשב להרעה בתנאים? והאם יש לי אפשרות כלשהי להתנגד לכך, אם כן מה עליי לעשות? אנא, תשובתך בהקדם בתודה מראש יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאי העבודה בהריון
עו``ד ליאת שטיין12/03/2009יסמין שלום,
על פניו מתקבל הרושם כי המעסיק פועל בניגוד לדין, שכן מדובר בהרעת תנאים משמעותית ביותר, האסורה על פי חוק, אשר עלולה אף להביא לאובדן ופגיעה בשכר ובנגזרותיו.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת שלא תעשה פגיעה בלתי הפיכה בזכויותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)