מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פולידקסטרוז ואיזומלטשלי11/11/2012
שלום,
אני בשבועות ראשונים של הריון שני. בהריון הראשן סבלתי מסכרת הריון וכעת אני מנסה לשמור כבר מתחילת ההריון על דיאטה דלת סוכר.
האם מותר בהריון לאכול מוצרים המכילים פולידקסטרוז?
מה לגבי איזומלט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולידקסטרוז ואיזומלט - תגובה
דנה שפילמן11/11/2012שלום שלי,
ממתיקים אלו מכילים פשוט פחות קלוריות לעומת סוכר רגיל. לא נצפתה איתם בעיה בריאותית בהריון, לעומת הסכרין שעובר שילייה. אך, כמות גדולה מהם יכולה לגרום לשלשולים ואי נוחות בבטן, וכמובן מכיוון שמכילים קלוריות גם משפיעים ברמה מסוימת על רמות הסוכר.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך והרכבת תכנית המותאמת אישית עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםיעל04/11/2012
האם מותר לעבור טיפולי שיניים בהריון? ואם כן באיזה שלב של ההיריון? האם אפשר כבר מתחילת ההיריון? אני מתכוונת לטיפולי שיניים, כמו סתימות, כתרים, מבנה ולא צילומים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים - תגובה
דנה שפילמן04/11/2012את צריכה לברר זאת מול הרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בזמן טיפולי פוריותאנה01/11/2012
שלום,
אני בהריון בשבוע 7 אחרי טיפולי פוריות, בזמן הטיפולים התווספו כ- 7 ק"ג למשקלי הנוכחי.
עוד לפני הטיפולים המשקל שלי לא היה מאוזן בגלל חוסר איזון בבלוטת התריס.
הגובה שלי 169 ס"מ, משקל כיום 76 ק"ג
אני חוששת לעלות במשקל יותר מהרצוי בזמן ההריון. אני גם יודעת שאין אפשרות לעשות דיאטה בזמן הריון. מה עליי לעשות ואיך בכל זאת אפשר לשמור כדי להוסיף מינימום משקל בזמן ההריון? אשמח למעט עזרה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בזמן טיפולי פוריות - תגובה
דנה שפילמן01/11/2012שלום אנה,
התחלת את ההריון עם עודף משקל BMI 26.6,
על כן מומלץ לך לעלות במהלך ההריון 7-11.5 קג'.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תכנית המותאמת עבורך ומעקב לאורך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטאל ואכילהדניאל25/10/2012
הרופא אמר לי להתחיל לקחת פרנטאל פלוס. בהוראות רשום כי מומלץ לקחת את הכדור עם הארוחה או אחריה.
רציתי לדעת האם יש מזונות שגורמים לספיגה לא טובה של הויטמינים, כמו מוצרי חלב או קפה למשל וכן מה הדרך הכי אפקטיבית ליטול את הכדור (אולי בכלל על קיבה ריקה?).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטאל ואכילה - תגובה
דנה שפילמן25/10/2012שלום טלי,
אכן חלב וקפה מפחית ספיגת הויטמינים.
מומלץ לקחת עם ארוחה פרווה/ בשרית בשעות הבוקר/ צהרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
דניאל25/10/2012תודה ועוד שאלה: כמה זמן צריך להיות בין לקיחת פרנטל לבין מוצרי חלב/קפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
דנה שפילמן27/10/2012לפחות שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג טונהסמיילי23/10/2012
קראתי באיזה מקום שאסור לאכול דג טונה בהריון וטונה משימורים זה בסדר.
האם זה נכון? איזה דגים מומלץ לאכול?
אני לא אוהבת דגים מה אפפשר לאכול במקום?
אגב אני בשבוע 8
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג טונה - תגובה
דנה שפילמן25/10/2012שלום,
מומלץ לאכול דגים קטנים מהים בהם ריכוז הכספית נמוך יותר.
ההמלצה היא על 2 מנות דג בשבוע.
ההמלצה לדגים הנה בשל נוכחות אומגה 3 החשובה להתפתחות תקינה של העובר.
אם אינך צורכת דגים, ההמלצה היא לקחת תוסף אומגה 3 במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןshani23/10/2012
שלום,
אני 1.67 ולפני ההריון הייתי במשקל של 68 ק"ג. כיום, אני בשבוע 20.5 ועליתי בערך 10 ק"ג... אני מתארת לעצמי שזה המון, והייתי רוצה לדעת איך אפשר למתן את העלייה האינטנסיבית שקורית לי בגוף..
בנוסף, עד לפני כמה זמן הייתי אוכלת נקניקים ורטבים לסלטים (עד שנודע לי שזה אסור), זה קריטי? אני צריכה להיבדק?
אודה על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה במהלך ההריון
מכון CBT29/10/2012היי שני,
עלייה במשקל במהלך ההריון היא דבר נורמלי ותקין.
יחד עם זאת, אם את מעוניינת לאזן את העלייה במשקל כדי לבצע שינוי בתזונה באופן מיידי.
התזונה בזמן ההריון צריכה להתבסס על הדברים הבאים:
• מזון טרי, פירות וירקות, בשר, טופו, חלב עזים, סויה, שקדים ותוספת של דגנים כמו דוחן, כוסמת, קינואה ועדשים.
• למקרים של בחילות בהריון מומלץ לקחת ג'ינג'ר וויטמין B6.
• שתיית תה קמומיל מרגיעה כאבי בטן ועוויתות מעיים.
• שתיית חליטת פטל אדום מחזקת את שרירי הרחם ומקלה על הלידה.
• במצבים בהם רוצים להגביר את תנועתיות העובר, מומלץ לשתות תה עם סוכר או כפית דבש, או לאכול שוקולד (עדיף שוקולד חרובים מכיוון שהקפאין והקקאו בשוקולד הרגיל גורמים לנדודי שינה).
• להחליף נשנושים מתוקים בפירות יבשים.
מאחלים רק בריאות ולידה קלה,
צוות Gramse* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בהריון - תגובה
דנה שפילמן29/10/2012שלום שני,
התחלת את ההריון במשקל תקין, כך שמבחינה בריאותית את יכולה לעלות עד 16 קג' סהכ'. אני רואה שהעבירו לך כבר המלצות כלליות, אך כדי לעשות זאת בהתאמה אישית, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תכנית המותאמת עבורך ומעקב משקל עד סוף ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נביעות בטעמיםיעל21/10/2012
שלום, אני בשבוע 32 וקונה מידי יום ליטר וחצי של נביעות בטעמים רק כדי שאני אשתה הרבה. רציתי לדעת אם כדאי להגביל את כמות השתיה של נביעות בטעמים בגלל שאולי יש שם חומרים לא בריאים, בדומה להגבלת קולה בגלל קפאין? אם כן, מה הכמות המומלצת? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נביעות בטעמים - תגובה
דנה שפילמן21/10/2012שלום יעל,
מבחינתי הבעיה העיקרית בשתיה זו זה הסוכרים. אמנם יש פחות משתיה מתוקה אחרת, אך עדיין מכיל סוכרים. אני ממליצה לך להוסיף למים רגילים- נענע/ לימון/ לואיז/מקל קינמון. הנ"ל נותנים טעם למים אך ללא סוכרים וחומרים אחרים.
נסי להפחית כמה שאפשר מהמים בטעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכירה לי את עצמי...
דנה21/10/2012הייתה תקופה (לפני שרכשנו מתקן של מי עדן) שזו השתייה היחידה שהייתי מכניסה לגוף... בעלי מבחינתו לא אהב את הרעיון בכלל ולכן הציע באמת לרכוש מתקן מים ואז בתקווה אולי אתרגל למים רגילים...בעבר היינו שותים רק מי ברז וזה בכלל היה בלתי נסבל אבל עכשיו תודה לאל נגמלתי...
בכל מקרה- נסי לשתות מים מינרליים ולשדרג עם תיונים, נסי לעשות לך תה קר או להוסיף צמחים ואפילו אם בא לך "להשתגע" תמיד אפשר לשתות סודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה ועליה במשקל בחודש שמינידנה21/10/2012
שלום, ביצעתי בדיקות העמסת סוכר ולא מצאו לי סכרת לפי הגדרה אך אחד הערכים היה גבוה ולכן התחלתי לשמור על דיאטה.
אני מאוד מקפידה ולעיתים כמעט ולא אוכלת, ולמרות זאת בחודש השמיני האחרון עליתי 3.5 ק"ג! על אף שמאז שהתחלתי לשמור עליתי בצורה מתונה בחצי קילו כל חודש, ורק בשבועיים האחרונים היתה קפיצה של 3 קילו.
האם זה נורמלי?? מה עליי לעשות כדי למתן את זה? ארוחות קטנות יותר? אני מודאגת מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבוה ועליה במשקל בחודש שמיני - תגובה
דנה שפילמן21/10/2012שלום דנה,
לדאוג ולשמור זה טוב אך במידה! אין לקצץ יותר מדי, אין לדלג על ארוחות וודאי שלא להיות רעבה. נשמע כי היתה לך עליה איטית מדי= חצי קילו לחודש, ולאחר מכן עליה גבוהה. את צריכה לגשת הקדם לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך והתאמת תכנית עבורך הכוללת מעקב עד סוף ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר גבוה ועליה במשקל בחודש שמיני - תגובה
דנה שפילמן21/10/2012שלום דנה,
לדאוג ולשמור זה טוב אך במידה! אין לקצץ יותר מדי, אין לדלג על ארוחות וודאי שלא להיות רעבה. נשמע כי היתה לך עליה איטית מדי= חצי קילו לחודש, ולאחר מכן עליה גבוהה. את צריכה לגשת הקדם לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך והתאמת תכנית עבורך הכוללת מעקב עד סוף ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 בהריוןקרן15/10/2012
שלום רב,
שבוע 29.
אני נוטלת פרנטל וכן אקטפירין מדי יום.
אני רוצה להתחיל לקחת גם אומגה 3.
1. האם כדאי לקחת אותו בנוסף לפרנטל והאקטיפרין או אין צורך?
2 איזה סוג מומלץ ומהי התדירות, האם מדי יום?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 בהריון - תגובה
דנה שפילמן16/10/2012שלום קרן,
אומגה 3 הנה חומצת שומן, אין לה קשר לפרנטל ולאקטיפרין.
אם את אוכלת דגים, את יכולה לצרוך 2-3 מנות ליום ואז פחות צריכה תוסף אומגה 3.
אם לא, קחי כתוסף יומי ממקור דגים- רק בררי מול החברה שאריות של מתכות בשמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה והריוןד15/10/2012
שלום רב.
לפני חודשיים עברתי הפלה טבעית ומאז עליתי במשקל כ 4 קילו. כעת אני בהריון ממש בשבועות הראשונים. אני מעוניינת להוריד את המשקל המיותר ולשמור על משקל קבוע בתקופת ההריון הנוכחי. יש לי נטייה גנטית להשמנה ואני פוחדת לסיים את ההריון כמו במשפחתי עם 20 קילו מיותרים. האם דיאטה תוך כדי הריון יכולה לגרום נזק? מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה והריון - תגובה
דנה שפילמן15/10/2012שלום,
לא מומלץ לרדת במלך ההריון!
בטרימסטר ראשון מומלץ לשמור על המשקל ואחכ' עליה של כ-400 גר' בשבוע.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תכנית המותאמת לך,
ולשמור את הירידה במשקל לאחר הלידה ב"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינות והריוןגבינית12/10/2012
היום גיליתי שאני בהריון. בימים האחרונים אכלתי הרבה גבינות עם עובש.
האם זה מסוכן כבר בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות והריון - תגובה
דנה שפילמן14/10/2012לעניות דעתי לא, אך בכל מקרה היוועצי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד מרירדניאל11/10/2012
שלום,
אני בתחילת הריון. יודעת שמומלץ לצרוך בהריון עד 3 כוסות נס קפה/300 מ"ג ביום.
אני נוהגת לשתות 2 כוסות נס + קוביה של שוקולד מריר 80% ביום.
כמה קפאין יש בקוביית שוקולד 80%? האם הצריכה שלי עוברת את ההמלצה ל- 300 מ"ג ביום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד מריר - תגובה
דנה שפילמן11/10/2012שלום דגנית,
בשוקולד יש הרבה פחות קפאין מקפה! את מגיעה לכ-200 מג' קפה ליום.
רוב הקפאין שאת צורכת מגיע מהנס. אם כבר, הפחיתי את מינון אבקת הקפה בנס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
דניאל12/10/2012תודה רבה על התשובה.
יש לי עוד שאלה.
למרות שמצאתי הרבה חומר כתוב באינטרנט על כך שניתן לצרוך בהריון עד 300 מ"ג קפאין, מצאתי גם כתבות על כך שמומלץ בכל זאת להימנע מצריכת קפאין ושאף כוס נס קפה אחת מגדילה את הסיכון. מה בעצם נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
דנה שפילמן14/10/2012גם אני יודעת שהצריכה המומלצת היא לא לעבור את ה-300 מג' ליום.
בכל מקרה, בשל הסיכון, השתדלי לצרוך כמה שפחות בזמן ההריון.
את יכולה גם לשתות קפה צמחי כתחליף- צ'יקו המורכב מצמחים וטעמו דומה לנס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת סלמי סרוולט בהריוןדנה שפילמן10/10/2012
היי,
אני בהריון שבוע 14+4 ואכלתי מלא סלמי סרוולט
שקניתי במעדניה של הסופר הבנתי היום שזה לא ממולץ ,
בהריון.
איך אוכל לדעת שלא גרמתי נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דנה שפילמן11/10/2012אין דרך לדעת כרגע.
עדכני את הרופא המטפל למעקב. אם תרגישי לא טוב- פני אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריוןקרן06/10/2012
שלום רב,
התחלתי את ההריון במשקל עודף (65 ק"ג, 1.61)
אני בשבוע 28 ושוקלת 75 ק"ג.
הבנתי שבשליש השלישי העליה במשקל היא הגדולה ביותר.
איני מעוניינת להוסיף ק"ג שומן בשליש זה, או לפחות להשתדל שלא.
מהי העלייה המינימאלית במשקל בשליש השליש?
זאת אומרת, אני רוצה לנסות להעלות במשקל שנוגע לעובר בלבד (ולרחם, שיליה, נוזלים וכו") ולא להעלות במשקל עקב צבירת שומן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בהריון - תגובה
דנה שפילמן07/10/2012שלום קרן,
התחלת את ההריון במשקל גבולי (BMI 25).
בטווח המשקל התקין ניתן לעלות 11.5-16 קג' לכל ההריון.
מטרימסטר שני מומלץ לעלות כ-400 גר' לשבוע.
אמנם בטרימסטר שלישי משקל העובר עולה הכי הרבה אך מבחינת האם קצב העליה אמור להישאר זהה.
אם מהיום תעלי לפי התחזיות, זה יהיה כ-5 קג' נוספים, סהכ' 15 קג העומדים בדרישות.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תכנית אישית ומעקב עד סוף הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי צריכת גלוטן בהריוןקרן04/10/2012
שלום, אני נמנעת מצריכת גלוטן כבר שנתיים למרות שאינני רגישה לגלוטן. כעת אני בשבוע 10 להריוני ועלה בדעתי שאולי אני גורמת לנזק כלשהו בגלל התזונה נטולת הגלוטן בעוד שאין כל רגישות או בעיה. אשמח לכל עצה בנושא!! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי צריכת גלוטן בהריון - תגובה
דנה שפילמן04/10/2012שלום קרן,
גלוטן הוא חלבון הנמצא בדגנים מסוימים.
כל עוד את צורכת חלבונים ממקור אחר ודגנים מלאים אחרים לא אמורה בעיה.
אך אם אין סיבה רפואית להמנעות מגלוטן, כדאי לגוון את מקורות התזונה שלך.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית לבניית תכנית אישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
קרן05/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)