פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• eko lev ubari
    iren
    30/10/2011

בסקירה מאוחרת ב שבוע 25 התגלה שחדר ימין יותר קטן משמאל ו נשלחתי לאקו לב עוברי .
    באקו לב לב לא נמצאו מומים , אבל קיים הבדל בגודל החדרים ולמרות סקירה חדר ימין מאט יותר מורחב משמאל ( בסקירה נאמר לי שימין קטן משמאל ) ..

קאדיולוג אממר לי לבוא לביקורת בשבוע 30 בגלל שלפי סטטיסטיקה שכיחות של הצהרת אאורטה קוראת אצל אנשים עם הבדל בגודל החדרים של הלב.

שאלות - האם יש לי סיבה לדאוג שלילד יהיה מום או מחלת לב קשה אחרי לידה ?

האם יש לילד סכנה בתוך הרחם ובתהליך לידה , כלומר לעבור דרכי לידה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    eko lev ubari

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• eko lev ubari - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/10/2011

שלום IREN
    הצרות של אבי העורקים או קוארקטציה, קשה לאבחן באקו לב עובר. יש לעתים רמזים והם בד"כ כאשר הצד הימני (חדר ימין ועורק הראה) גדול מהשמאלי (חדר שמאל ואבי העורקים)
    העניין הוא שהרבה מהעוברים שיש אצלם צד ימין גדול משמאל, לבסוף לאחר הלידה מתגלים כנורמלים ללא בעיה לבבית.
    אין סכנה מיוחדת ברחם ובזמן הלידה.
    אנו נוהגים לבדוק ילדים אלה ליתר בטחון אחרי לידה לברר שאכן אין להם קוארקטציה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

iren
    31/10/2011

תודה, ד''ר אברהם מתתיהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בניתוח ממצאים אקו לב תינוקת
    נתי
    27/10/2011

שלום רב,

ביתנו כיום בת כמעט 8 שבועות. יונקת בלבד. נראה שעולה יפה במשקל (נולדה 3300 היום באזור 4900). בהיותה בת יום וחצי עברה בדיקת אקו לב בעקבות אוושה ססטלית 2 שישיות שנשמעה ע"י הרופא בתינוקיה.

תוצאות אקו:
    "המצאות שנט קטן שמאל ימין דרך
    PDA
    PFO\ASD
    VSD פריממברנטוני קטן
    אין מקום להתערבות או הגבלות. ביקורת עוד 3 חודשים."

(שאר הסעיפים תקינים...)

אודה לך אם תוכל לעזור לי בניתוח הממצאים: הבנתי שה PDA וה ASD\PFO הם תקינים לגיל שבו נעשתה הבדיקה (יום וחצי). מתי בדרך כלל הם אמורים להיסגר?
    ה VSD לגביו הבנתי שהוא אינו תקין - מה משמעות היותו קטן (לא נמסר גודל) והאם המצאותו במחיצה הפריממרנטונית משפר את סיכוי הסגירה בצורה ספונטנית?

תודה.

הוספת תגובה

• עזרה בניתוח ממצאים אקו לב תינוקת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/10/2011

שלום נתי
    PDA ו PFO קיימים בתקופה העוברית ושכיחים מאד בילוד ונסגרים במשך הזמן (הראשון תוך ימים והשני יותר לאט כאשר ניתן למצוא PFO ב כ 20% מהאוכלוסיה הבוגרת)
    VSD פריממברנוטי הוא מום שכיח ואם הוא קטן יש סכוי טוב שיסגר ספונטנית. VSD קטן אינו גורם לסימפטומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בניתוח ממצאים אקו לב תינוקת

נתי
    31/10/2011

תודה רבה על התשובה. שאלה נוספת : האם עצם הנוכחות של שתי התופעות "התקינות" PFO ן PDA מגבירות את הסימפטומים של ה VSD למרות היותו קטן משום שהזרימה של שלושתן ב"אותו כיוון"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בניתוח ממצאים אקו לב תינוקת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/11/2011

הי נתי
    בעקרון את צודקת, אך מדובר לפי שהבנתי במעברים קטנים כך שאין לזה משמעות רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה לילד בן 14
    שר
    27/10/2011

שלום,
    בני בן 14 וסובל מ- ADHD. היום ביצע בדיקת לחץ דם והתוצאה הינה 129/68.
    רופא ילדים אמר לי שהתוצאה גבוהה יחסית.
    יצוין כי לפני שנתיים נבדק ע"י קרדיולוג עקב כאבים בחזה בעת משחק כדורגל. הקרדיולוג ערך בדיקה מקיפה והחליט שהלב נורמלי עם אוושה תפקודית.
    האם יש מקום לדאגה? מה עלי לעשות בנדון?
    תודה,
    שר

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה לילד בן 14

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה לילד בן 14 - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/10/2011

הי שר
    הערך שציינת הוא בגבול העליון של הנורמה לגיל. אי אפשר להעריך ממדידה אחת משום שיש הרבה גורמים שמשפיעים על לחץ הדם. יש לערוך מספר בדיקות ברגיעה ולהעריך אם אכן הערכים גבוהים.
    עם התוצאות של הבדיקות החוזרות כדאי לפנות לרופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר בעקבות 2 ממצאים היפראקוגנים
    ד``ר אברהם מתתיהו
    26/10/2011

שלום,

הופנתי לאקו לב עובר בעקבות 2 ממצאים היפראקוגנים בלב העובר ללא ממצאים נוספים.

האם יש הבדל בין אקוקרדיוגרפיה עוברית לאקוקרדיוגרפיה עוברית +flow

ולאיזה מהבדיקות הכוונה ?

תודה,

נועה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/10/2011

הי נועה
    אני לא יודע על הבדל.
    בכל בדיקה מסוג זה אנו בודקים בנוסף לאנטומיה ותפקוד של הלב העוברי גם את הזרימות בלב ובחבל הטבור.
    לדעתי זה רק מינוח משרדי שונה.
    (תשאלי גם במשרד המרפאה שלך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושה בלב - ילד בן 3.8
    אורית
    25/10/2011

שלום,
    אצל הילד שלי בן 3.8 אובחנה לפני 4 חודשים אוושה בלב (נאמר לי ע"י רופא ילדים שהיא קלה).
    אחותי נולדה עם מום לב (חור בלב) שמאז עברה צינטורים וניתוחים.
    בעקבות המום של אחותי בהריון ביצעתי אקוב לב והכל נמצא תקין.
    אני זוכרת כשהילד נולד בבית יולדות אמרו לי שיש לו רישרוש בלב אבל זה עבר. נאמר לי ע"י הרופאים שזה כתוצאה ממי שפיר שבלע. מאז לא נבדקנו מבחינת הלב אבל כל פעם שביקרנו אצל רופא ילדים, לעולם באף בדיקה של סטטוסקופ לא אובחנה אוושה.
    שאלה: האם ייתכן שאוושה הופיעה רק עכשיו ? זה לא משהו שהוא מולד ? והאם המום של אחותי קשור לאוושה ?
    אני רוצה לציין שהאוושה אובחנה כתוצאה ממחלת חום קשה שהיתה לילד שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    אוושה בלב - ילד בן 3.8

הוספת תגובה

• אוושה בלב - ילד בן 3.8 - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    26/10/2011

אוושה חדשה לאחר מחלת חם מחייבת ברור. בקשי הפנייה מהרופא המטפל לקרדיולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנת אבחנות לתינוקת עם מום לבבי
    אמא דואגת
    23/10/2011

אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין כמה נקודות באבחון שקבלתי לגבי תינוקת עם מום בלב (ותס"ד) לפני ואחרי הניתוח.
    ישנן לא מעט הבחנות שאינן ברורות לי, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין אפילו רק חלק מהם, מה שביכולתכם אודה לכם מאוד!
    אבחנה של המום:
    partial AV canal, ADS small, VSD large inlet.
    VSD פריממברנוטי גדול, לא רסטרקטיבי.
    ADS/PFO עם זרימה LT-RT
    בנוסף מופיעות אבחנות נוספות, איני יודעת לאן לקשרן:
    ניפוח ריאתי חד צדדי גדול
    תפליט מזערי בצד שמאל
    אנסרקה קלה
    נותרו אקסטובציה נותרו נקז במיצר.
    לאחר הניתוח נכתב VSD שאריתי זעיר, TR פיזיולוגי כ 20 ס"מ - משהו שאמור להדאיג? לעקוב אחריו? (אנו עדיין במעקב, זו הסיבה? מה זה בעצם?)

ממש מה שתוכלו אודה לכם מאוד, אני בהחלט לא יודעת כבר מה לחשוב על כל ההגדרות בטורקית הללו...
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• הבנת אבחנות לתינוקת עם מום לבבי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/10/2011

שלום לאמא המודאגת.
    המצב הטוב יותר הוא לשאול את הצוות שמטפל בתינוקת!
    בקיצור:
    VSD הוא פגם במחיצה שבין החדרים. "לא רסטריקטיבי" אומר שאין הבדל בלחצים בין 2 החדרים.
    INLET מתאר מיקום הפגם (אחורי)
    ASD הוא מעבר בין הפרוזדורים.
    תפליט ואנסרקה הם נוזלים סביב הראות והבטן
    לאחר הניתוח נשאר פגם קטן בין החדרים, שזו לא בעיה. וTR (דליפה של מסתם טריקוספידלי, בין פרוזדור לחדר ימין), דליפה כזו קיימת כמעט אצל כל אחד והיא עוזרת להעריך את הלחץ הריאתי, במקרה שלכם זה 20 ממ"כ שהוא ערך נורמלי.
    סה"כ נראה שהתוצאה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אמא דואגת
    24/10/2011

אני כל כך מודה לך!
    לא יכולתי לצפות לתגובה יותר מפורטת מזו,
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CREATINE KINASE גבוה בילד
    Chana
    18/10/2011

שלום -
    בננו מתלונן על חולשה ועייפות כבר זמן רב, ואנחנו רואים שהסיבולת שלו (בהליכה עד סוף הרחוב למשל) מאד מאד נמוכה. לאחר כמה דקות הוא מתחיל "לצלוע" ואחרי כמה דקות נוספות להתלונן ש"אין לו כח ללכת". בדיקות שונות (אורטופד - יש לו סקוליוזיס קל, רופא ילדים, נוירולוג) לא העלו כלום. יש לציין שהוא בן 8, עם תסמונת ויליאמס, עבר ניתוח לתיקון SVAS לפני כשנתיים וכחודשיים לאחר מכן, ניתוח חרום לפריקרדיטיס (מזוהם) בו לא הצליחו להוציא את הנוזלים אך היום ב"ה ממש בסדר גמור ועם לב "בריא לגמרי" בבדיקה האחרונה.
    כעת לאור התלונות, הנוירולוג שלח אותו למספר בדיקות דם חדשות. בבדיקת הCREATINE KINASE, התוצאה היא 357 (במקום 38-174). מצד שני גם הTSH שלו מעט גבוה - 5.44. האם אפשר "להאשים" את ההיפותאירודיזם בקריאטין הגבוה או שמצב אכן מדאיג מבחינת הלב? בינתיים לא הצלחנו להשיג תור לקרדיולוג עד יולי (!!) - ננסה להשיג תור דרך השר"פ אבל בינתיים אשמח לשמוע תשובה האם יש מקום לדאגה מצד הלב או לא.

תודה!
    חנה

* עוד משהו שאולי כדאי לציין - לא היה ברור לאחר הסיפור עם הפריקרדיטיס (הוא היה מאושפז אז במשך כמה חודשים) אם היה מדובר בפעם אחת ארוכה, או שמדובר היה בפריקרדיטיס שחוזר על עצמו ויתכן ומצביע על בעיה ראומטולוגית. המדד היה אמור להיות אם זה יקרה שוב. בינתיים היו לנו כמעט שנתיים "שקטות" עם לב שנראה מצוין בבדיקות האקו התכופות שעשינו. כעת לא עשינו אקו כבר כ-8 חודשים.

שוב תודה!
    - אמא מודאגת קצת..

לקביעת תור
    סגירה
    CREATINE KINASE גבוה בילד

הוספת תגובה

• CREATINE KINASE גבוה בילד - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/10/2011

שלום חנה
    חולשה ועייפות יכולים להיות סימפטומים של תת פעילות של בלוטת התריס. כמוכן לפי דעתי תוארו במקרים כאלה גם עליות של ה CK.
    כדאי להתייעץ גם עם אנדוקרינולוג.
    צריך לזכור שיש סבות רבות לעליית CK (בין השאר כל בעיה שרירית לא רק שריר הלב).
    יכולה להיות גם טעות בבדיקה ויש לחזור עליה.
    במקביל אכן חשוב לעשות בדיקה של הלב ונראה לי שכדאי להקדים אותה ולא לחכות עוד 9 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב..!
    רואן
    17/10/2011

ערב טוב..
    אני בת 19 שלחתי לכם קודם בעייה שלי ועכשיו יש לי עוד שתי שאלות ממש חשובות , * אני עברתי ניתוח לב לתיקון מום מולד ASD עם תיקון חיבור ורידי ריאה ...:-
    1. לפני הניתוח הייתי שוכחת או במדויק יותר לא הייתי בטוחה כשאני עושה דבר מסוים אני אסביר את זה בדוגמא כי לא יודעת איך להסביר את זה ...למשל בעבודה כשאני חותמת למרות שהוא כותב לי הפעולה נקלטה אני חוזרת שוב ושוב ועוד כמה זמן חוזרת לזכור קשה לי לזכור ממש הרגשה מוזרה לא בדיוק שוכחת שוכחת לא יודעת איך לתרגם או למשל במבחן כשאני מסמנת תשובה לוקחת זמן ארוך יחסית כשאני עוברת לאחר אני אסתכל כן סימנתי שלוש כן זה שלוש ואז אעבור ...אני בטוחה שזה לא נורמלי מקווה שהבנתם אותי נראה לי שחסר ויטמין או מהשהוא כי זה לא חלף אחרי הניתוח !!! מה לעשות ממש זה נותן לי להתבייש ..
    2. יש לי ניתוח בפה ( הורדת שן למקומה ) כלומר ניתוח לא קל עם הרדמה ... ואני צריכה אישור מבית החולים שאני יכולה לעבור ניתוח זה בגלל הלב , למרות שבדיקות הלב שלי תקינות אבל אני מה זה מפחדת , מפחדת שזה יגרום ללב להפסיק לעבוד או שישפיע האם אני יכולה לעבור אם תוצאות הבדיקות טובות ?? האם זה מספיק כי לקחת סיכון ?!!

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב..!

הוספת תגובה

• חשוב..! - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/10/2011

רואן שלום
    אי אפשר לפתור בעיות כאלה בפורום. אני אפילו לא מבין את התלונות. את צריכה לשוחח עם הרופא המטפל שלך שיחליט מה הבעיה ומה צריך לעשות (זה לא נשמע משהו שקשור ישירות ללב)
    לגבי טיפול השיניים נראה לי שיש לך פחדים לא מוצדקים. את צריכה לפנות לקרדיולוג שמטפל בך ועם מצבך טוב ותוצאת הניתוח טובה אין כל סבה לחשש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מראש
    ילד 1
    15/10/2011

מה הסיכון הקיים אצל אדם שהתגלה אצלו WPW במנוחה(לאחר מאמץ) כאשר במבחן מאמץ הכל היה תקין ? בנוסף בוצע אקו לב והתוצאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תודה מראש - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/10/2011

שלום כרמי.
    WPW הוא נתיב חשמלי נוסף במקביל למערכת ההולכה הרגילה של הלב. הוא מאפשר לעתים הפרעות קצב פרוזדוריות מהירות (במנגנון של יצירת מעגל REENTRY בין הנתיב הנורמלי לנתיב החשמלי הנוסף)
    בנוסף לכך קים מרכיב נוסף. מערכת ההולכה הרגילה יודעת להגן על החדרים במדה ויש הפרעת קצב מהירה בפרוזדורים ע"י חסימת חלק מהגירויים מלהגיע לחדרים. כאשר ישWPW , הנתיב הנוסף (תלוי בתכונות החשמליות שלו ) לעתים יכול לאפשר מעבר של קצב מהיר לחדרים במקרה של הפרעת קצב פרוזדורית מהירה מאד כמו פרפור פרוזדורים (כלומר יש אבוד ההגנה הרגילה של מערכת ההולכה הנורמלית.(ואז יש סכון, אמנם קטן , לבעיה רצינית)
    בעבר כדי להחליט מי פחות בסכון היו משתמשים בקריטריונים כמו הופעה אינטרמיטנטית של WPW או העלמותו במאמץ. היום הנטיה היא יותר לעשות צנתור (בדיקה אלקטרופיסיולוגית) כדי להעריך את התכונות החשמליות של הנתיב הנוסף. אם הוא נמצא כבעייתי נוטים לצרוב אותו בצנתור. אם נראה שאינו מסוכן ניתן להסתפק במעקב בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

ילד 1
    17/10/2011

אך מדובר על ילד בן 16.5.. ערך בדיקת מאמץ כחלק מליגת כדורסל.. בריצה היה תקין,כשישב-במנוחה יש חשד לWPW. אקו לב תקין כפי שציינתי והולטר נראה שגם(הערכה ראשונית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת
    דנצ
    15/10/2011

הי אני בת 27 בהריון ראשון של תאומים בן ובת שבוע 16+3 אתמול הייתי בסקירה מוקדמת אחרי שקיפות מוגברת ובדיקה של סיסי שיליה(עדיין אין תשובה) נאמר ע:י הרופא הבודק כי נמצא מום בלב של העובר הזכרי לדברין יש רק 2 חדרים ועליה אחת וחבל תבורי שמורכב מעורק אחד ווריד אחד בנוסף הוא ראה בעיה בסדר האברים הפנמיים של קיבה כיס מרה ווריד תבורי שלדבריו לא מסודרים באופן הנכון אני מודאגת ולא יודעת מה זה אומר נשלחתי לביצוע אקו לב עובר אבל אני חיבת להבין קודם מה כל הדברים הלה אומרים האם יש סיכוי שהוא פשוט לא ראה את הכל ויכול להיות שהכל נמצא? האם העובר יכול להמשיך להתפתח ולהיולד והאם בכלל זה מומלץ?יש לציין שכל שאר האבירים התפתחו היטב והעובר נמצא בגודל תקין
    בבקשה אשמח לתשובה מהר ככל האפש
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/10/2011

שלום.
    קשה כמובן לתת יעוץ בצורה כזו.
    בשבוע כזה מוקדם לעתים קשה לראות היטב ולעתים לא ניתן לעשות אבחנה ברורה כך שקשה להתייחס לעניין בלי לדעת מה היתה איכות ההדמיה. לפי מה שאת מתארת לא ברור לי עדיין אם יש בעיה משמעותית.
    נראה לי שכדאי לחכות 1-2 שבועות ואכן לעשות אקו לב עובר ולנסות להגיע לאבחון מדויק יותר ואז אפשר לעשות ייעוץ של ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח א.ק.ג
    אמיר
    14/10/2011

שלום,
    אני הורה לשלישיה בני שנתיים וארבעה חודשים, נולדנו בשבוע 32.
    בפגיה קיבלו אינדומנד לטובת סגירת דוקטוס.
    לפני ביקורת אצל קרדיולוג בעוד שבועיים, ביצענו היום בדיקת א.ק.ג. אצל כולם אבחנות זהות:
    sinus tachycardia
    ECG within normal limits
    negative T wave in right precordial lead - JUVELINE pattern

אשמח לקבל ניתוח קצר.

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח א.ק.ג

הוספת תגובה

• ניתוח א.ק.ג - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/10/2011

שלום אמיר.
    מבלי לראות האקג קשה כמובן לתת אינטרפרטציה, אך בגדול:
    התשובה נשמעת לי די תקינה.
    נאמר שההדופק מהיר (סנוס טאכיקרדיה) אך הוא בד"כ יותר מהיר בילדים קטנים כך שקרוב לודאי זה בסדר. כמוכן האקג בקטנים הוא מעט שונה ממבוגרים וקרוב לודאי לכך התייחסו בתשובה.
    אני מניח שהקרדיולוג יראה את התרשים וגם יבדוק את הילדים ויתן לכם תשובה ברורה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קריטית
    מנחם
    10/10/2011

גילו אצלי הרחבה של האאורטה העולה והמסתם האוורטאלי ביקוספידלי.לחץ דם 140 על 90.האם לדעתך זה יתן לי בצבא פרופיל 64?או שאני יוכל להיות בקרבי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קריטית

הוספת תגובה

• שאלה קריטית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/10/2011

צריך יותר פרטים כדי לענות על השאלה הזו (כולל הגודל של אאורטה ואם יש הצרו או דליפה של המסתם האאורטלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב מואצות
    ענבל
    09/10/2011

שלום,
    סיתי בת חמש בתלוננה מס' פעמים כי היא חשה שליבה דופק חזק ומהר ושזה כואב לה, אציין כי בכל פעם שהתלוננה זה היה בעת מנוחה ובערך חצי שעה אחרי שהתקלחה. האם יש סיבה לדאגה?
    מה אמור להיות קצב פעימות הלב בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב מואצות

הוספת תגובה

• למה לא עניתם לי???

ענבל
    10/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב מואצות - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/10/2011

שלום ענבל
    יש סכוי טוב שלא מדובר בבעיה משמעותית אך בהחלט זה שוה בדיקה. כדאי לפנות לרופא הילדים ולפי התרשמותו אולי גם לקרדיולוג לבדיקה וברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון TAPVC
    ofeerless
    09/10/2011

תיקון להודעה הקודמת.

האבחון הוא TAPVC
    האם באבחון זה ממליציםעל הפסקת הריון?
    מה הסיכון במום הנ"ל?
    מה הסיכון בניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון TAPVC

הוספת תגובה

• אבחון TAPVC - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    09/10/2011

דיון על בעיה זו יש לעשות אצל קרדיולוג ילדים ויועץ גנטי אין התויה חד משמעית להפסקת הריון ויש לדון בכל מקרה לגופו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    כרמי
    08/10/2011

להלן תוצאות בדיקת הולטר לילד בן 16.5
    הקצב הבסיסי: קצב סינוס

מהירות מינימלית: 39

מהירות מקסימאילית: 137

מהירות ממוצעת: 55

הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 6 VPC'S במשך הבדיקה. נצפתה שלישיית VPC'S ראה שעה ראה שעה 3:16 עמ' 12.

הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM .

הפרעות הולכה: לא נצפו.

פעילות קוצב:

שינויים משמעותיים בקטע st: בעיקר בטכיקרדיה צניחה כ-1.0 מ'מ במקטע ST בערוצים 1 ועמ' 2. ראה עמ' 9-10.

תלונות הנבדק: לא צוינו.

הממצאים בהתאם לתלונות:

הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA וקטעי סנוס אריתמיה במהירות ממוצעת של 55 פעימות לדקה , עם מרווחי R-R עד 1.8 שניות.

הערות:

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    09/10/2011

לפנות לרופא המטפל להמשך בירור אצל קרדיולוג לבצע אקו ומבחן מאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ילד 1
    09/10/2011

הילד עבר בדיקת אקו והתוצאה תקינה. מה דעתך על תוצאות אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה