פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• כאבים בזרוע שמאל במאמץ
    מישקה
    16/03/2011

שלום ,
    במאמץ אני מרגיש כאבים ביד שמאל [לא תמיד] .
    אחרי מנוחה קצרה הכאב נעלם .
    עשיתי אקו במאמץ עם הזרקת דופטמין ונקבע אין עדות לאיסכמיה .
    במהלך הבדיקה היו לי כאבים בחזה ובזרוע . היו צניחות 1.5 st ?
    היה מאמץ של 90 % .
    2 שאלות ברשותך :
    1. כדאי לבצע צינטור וירטואלי או אחר ? הרופא הציע לפנות לקרדיולוג שיחליט .
    2. האם במאמץ הסיטורציה שונה אם זה מאמץ פיזי או מאמץ ע"י הזרקת החומר .
    בדרך כלל במאמץ פיזי הסיטורציה יורדת לי ובבדיקת האקו הסיטורציה היתה טובה .
    אני מקווה שהבהרתי את עצמי .
    בתודה מראש
    מישקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזרוע שמאל במאמץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בזרוע שמאל במאמץ - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    16/03/2011

ברוב במיקרים אין מדובר במחלה
    כדאי שתבדק אצל קרדיולוג ואם יחליט שיש צורך הדמייה של כלי הדם ביד כדאי לעשותאת הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים לילד!!!!
    ורדית
    13/03/2011

דר' נכבד,
    בני בן ה5 וחצי סבל בחצי שנה האחרונה פעמיים/שלוש מכאבים בחזה כמה דקות לאחר שהוא מתעורר בבוקר וקם מהמיטה הכאבים חזקים עד כדי שהוא לא יכול לקרוא לנו, בפעם האחרונה בדקתי דופק והרגשתי שהדופק לא סדיר כל 5 פעימות בערך הפסקה יותר גדולה,
    היינו אצל קרדיולוג מהקופה שעשה אקו לב וא.ק.ג ואמר שהוא לא מבחין בכלום חוץ מרישרוש 2/6. אני מאד לא שקטה ומשום מה לא מספיקה לי תשובה זו, הילד משחק רגיל כמו כל הילדים.
    האם יש משהו מסוים שמתאים לתלונה זו מאחר והבנתי שלילדים לא כואב החזה חוץ ממצב ספציפי? מה הוא?
    אמא מאד מודאגת!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים לילד!!!!

הוספת תגובה

• כאבים חזקים לילד!!!! - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/03/2011

שלום ורדית
    הרוב הגדול של המקרים של תלונות של כאב בחזה בילדים אינו קשור ללב. אם קרדיולוג ילדים שמע את הספור ושאל השאלות המתאימות ובדק את החולה וראה את האקג ובצע אקו לב והכל היה בסדר נראה לי שאת יכולה להיות רגועה.
    באשר לדופק, שכיח אצל ילדים שינוי בקצב עם הנשימה (נקרא סינוס אריתמיה) . יתכן שזה מה שחשת ואין לכך קשר לכאב בחזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ורדית
    14/03/2011

דר נכבד תודה רבה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חיסון גיל חודשיים לתינוק עם PDA
    shibooo
    12/03/2011

שלום,

בני בן 7 שבועות. אמור לקבל החודש את החיסון המחומש. בבדיקת אקו לב שנערכה לאחר הלידה הודגמו PDA קטן ו - PFO/ASD. אנו אמורים לחזור לבדיקת אקו לב נוספת, כשבוע לאחר מתן החיסון.
    שאלתי היא: האם יש סכנה במתן החיסון, במידה וחלילה החורים בלב לא נסגרו? האם מומלץ לדחות את מתן החיסונים או לתת אנטיביוטיקה לפניהם?

תודה!

הוספת תגובה

• מתן חיסון גיל חודשיים לתינוק עם PDA - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/03/2011

הי
    אין כל בעיה לתת את החסון ואין צורך באנטיביוטיקה לפני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה יעבור פירטטי יותר
    רחל
    08/03/2011

אז ככה עברתי לפני כ5 חודש צנתור לסגירת ASD מסוג סקונדום שהדלף היה גדול
    3:1 אחרי הצנתור זה האקו לב:
    ההתקן יציב ללא דלף שארי סביבו ללא הפרעה למבנים הסמוכים.
    חדר שמאל תקין מסתם מיטרלי תקין מסתם אאורטלי תקין,חדר ימין מורחב קל,הקוטר 35 מ"מ,התכווצות תקינה,מסתם טריקוספידלי ללא דלף, מסתם פולמונלי עם דלף מינמלי. עורק ראייתי לא מורחב.
    שוחררתי הביתה ולא הרגשתי טוב הייתי אצל קרדיולוג ואמרתי לו שאני חלשה ויש לי סחרחורות ולחצים בבטן זה היה בגלל האספרין והפלביקס שלקחתי כנראה לקחתי במשך 3 חודשים פלביקס ואספרין עד עכשיו אני לוקחת.היו לי כאבים כול הזמן הזה בגב באזור של הלב הייתי אצל הרופא היא שלחה אותי למיון כי בא.ג.ק שלי יצא סינוס טכיקרדיה הייתי במיון עשו לי בדיקת דם וצילום חזה אני אמרתי לו שממש כואב לי ויש לי דופק מהיר שנחלש troponin <0.003 נראה לי זה 23.00 אם אני לא טועה ונתן לי voltaren ושחרר אותי הבית והכדור לצערי הרב לא עזר לי אני נאלצת לקחת כול הזמן כדור שנותן הרופא הוא נתן לי גם מוסקול עשיתי אקו לב בקרות תהיה התשובה אחר וזה פשוט לא עוזר לי אני תמיד מבקרת בקופת החולים וכול הזמן מקבלת כדור אחר שלא עוזר אני ממש ממש מיואשת מהכאבים ומהרגשה כבר יותר מ4 חודש עם הדלקת ה יוכל לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי זה יעבור פירטטי יותר

הוספת תגובה

• מתי זה יעבור פירטטי יותר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/03/2011

שלום רחל בת כמה את?
    אמנם לא הבנתי הכל, אך באופן אובייקטיבי לפי תשובת האקו, נראה שהתוצאה של הצנתור בסדר.
    יש לך תלונות לא לגמרי ברורות.
    ראינו לעתים אחרי השתלת מטריות 3-4 חודשים של תלונות לא ברורות של כאבי ראש ותחושות מוזרות שבד"כ נעלמות אחרי זמן זה לערך. (יתכן שזה קשור לזמן שלוקח לגוף לצפות את המטרייה)
    אם התופעות , לפחות בחלקן נובעות מהתרופות, הרי שבקרוב ניתן יהיה להפסיקן.(אנו נותנים בד"כ רק אספירין לתקופה של חצי שנה אלא אם יש איזו בעיה מיוחדת)
    לא ברור לי מה הדלקת שאת מדברת עליה. האם יש נוזל מסביב ללב?
    איני יודע היכן עשית את הצנתור אך אולי כדאי לפנות לרופא שצנתר אותך לנסות לברר איתו את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות

רחל
    10/03/2011

אני מטופלת בבלינסון במרפאת מומי לב ואני גרה רחוק משם יש לי תור רק בחודש -6
    אני יכולה להקדים אותו
    אין לי מושג לא אמרו לי איזה סוג ואיך אני יכולה לדעת אם יש נוזל עשיתי אקו לב לא מזמן ואני צריכה לקחת את התשובה מהרופאה .....יש לי עוד שאלה אם אני יעשה אקו במאמץ זה יעזור לי להבין יותר לגבי הדלקת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/03/2011

רחל שלום
    עדיין לא ברור לי על איזו דלקת את מדברת. אני מציע לך לטלפן לרופא שסגר לך את הפגם לספר לו שאת מרגישה לא טוב ואני בטוח שהוא יראה אותך תוך זמן קצר (זה מה שאני נוהג לעשות אם חולה שלי חש ברע במיוחד אחרי פעולה בצנתור) .
    לא רואה סבה ברורה למבחן מאמץ כעת. נראה לי שצריך להבין קודם מה הבעיה שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות בעקבות ניתוח שאנט
    ישראל
    07/03/2011

שלום
    אצל ביתי הקטנה אובחן כבר בשלב ההריון חדר ימני קטן היפופלסטי עםvsd asd
    לפני כשבוע היא עברה ניתוח כשמצבה היה - משקל 2300 גר,' סטורציות 80, גיל 3 שבועות.
    הניתוח היה שאנט 3 mm ולא צלח משום שהסיטורציות הדרדרו ל45 ולכן הוחלט על שאנט נוסף שגם לא צלח והיא נפטרה לצערי
    שאלתי היא האם מום זה גנטי והאם ניתן היה למנוע את מותה על ידי המתנה עם הניתוח
    בתודה ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    מוות בעקבות ניתוח שאנט

הוספת תגובה

• מוות בעקבות ניתוח שאנט - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    07/03/2011

שלום ישראל
    צר לי לשמוע על מה שקרה.
    ברוב המקרים המום אינו עובר שצורה גנטית פשוטה, אך למי שיש כבר ילד עם מום לב, זה מעלה במקצת את הסיכוי למום לב בילד נוסף (מ 1% ל 3% בערך)
    לכן חשוב לעשות אקו לב עובר בהריון הבא.

עם כל הצער לעתים יש סבוכים ותמותה במקרים של ניתוחי לב. קשה לדעת אם נכון היה לחכות עוד (נראה לי שאתה צריך להתייעץ על כך עם קרדיולוג הילדים שטפל בכם.
    (אם כי תמיד יותר קל לשפוט לגבי העבר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה יעבור לי?
    רחל
    07/03/2011

עברתי לפני 5 חודשים צנתור לב והכדור שאני לוקחת הוא אספרין לכמה זמן לוקחים אותו רק לחצי שנה אחרי הצנתור???
    הדבר השני הוא שכבר אני 5 חודשים אחרי צנתור ומרגיישה על הפנים
    יש לי דלקת בשריר הלב שגילי לא מזמן וזה עדיין לא עובבר לי אני כול הזמן עוברת מרופא לרופא ושום תרופה לא עוזרת לי מה אפשר לעשות לגבי זה כי אני רוצה להתחיל לעבוד וזה מונע מימני

לקביעת תור
    סגירה
    מתי זה יעבור לי?

הוספת תגובה

• מתי זה יעבור לי? - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    07/03/2011

רחל שלום
    הספור לא ממש ברור.
    איזה צנתור עברת? איזה דלקת יש לך בשריר הלב (כדאי שתצרפי תשובות בדיקת הקרדיולוג ואקו לב). אילו תרופות את נוטלת?
    אני חייב לדעת הרבה יותר פרטים כדי שאוכל להתייחס לשאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממברנה תת אאורטלית
    דנה קדר
    06/03/2011

שלום רב
    אני בשבוע 16 להריוני. אמי נפטרה כתוצאה ממום מולד בלב - ממברנה תת אאורטלית.
    הרופאה שביצעה בי את סקירת המערכות אמרה כי את המום הנ"ל לא ניתן לזהות במהלך ההריון ולא בגיל צעיר. רופאה של אמי אמרה כי מדובר בפגם גנטי ושעלינו לבדוק את הנושא. (אילו היו מגלים לאמי את המום בגיל צעיר סביר להניח שהיו מצילים את חייה).

אני מאד מאד מודאגת והייתי רוצה לקבל עזרה מקצועית מה עלי לעשות על מנת למנוע בנושא זה?

תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    ממברנה תת אאורטלית

הוספת תגובה

• ממברנה תת אאורטלית - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    06/03/2011

ממברנה תת מסתמית איננה נחשבת כיום למום לב קשה.הניתוח לכריתת המברנה איננו מורכב. אומנם קיימת תורשתיות מסויימת אולם מירב הסיכויים, למעלה מ99%, שלעובר שלך לא תהיה ממברנה כזו.
    בכל מיקרה רצוי לבצע בדיקת אקו לב עובר בשבוע 23-24 של ההיריון ובאים הבדיקה תקינה קרוב לודאי שהילד יהיה בריא כדאי לחזור על הבדיקה לאחר הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי דו צניפי
    אמא
    05/03/2011

שלום רב,
    בני בן 6 עם מסתם אורטלי דו צניפי ונמצא במעקב קרדיולוג כל שנתיים. (הבדיקות תקינות)
    לאחרונה בני מתלונן על כאבים בחזה (לדבריו בלב), המעקב שנקבע לבני הוא בעוד חודשיים.
    האם יש קשר? התלונה שלו לא באה בעקבות מאמץ יתר.

תודה
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם אורטלי דו צניפי

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי דו צניפי - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    05/03/2011

מסתם אאורטלי דו צניפי אינו גורם ואינו הסיבה לכאבים בחזה.
    הסיבות לכאבים בחזה בילדים הן רבות וכדאי לפנות אל רופא הילדים על מנת שיכוון אותך בהמשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת סידן בלב בעובר
    שירה
    03/03/2011

היי אני בשבוע 26 ו4 ימים. אני בת 20. אני נמצאת כרגע בארה"ב. עד שבוע 15 עשיתי שקיפות עורפית
    סקר ביו כימי וסקירת מערכות מוקדמת. הכל יצא תקין. עכשיו הייתי אצל רופא פה (שלקח לי כמה מאות דולרים..) והוא אמר לי שיש לעובר שלי נקודת סידן בלב. וזהו. והלך.. מה זה אומר? אני לא מפסיקה לבכות. לחוצה. אני יגיע לארץ רק בשבוע 33 קראתי באינטרנט משהו על יותר סיכוי לתסמונת דאון. אשמח ליותר מידע. האם להקדים את הטיסה? יש לי פחדים מוצדקים?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת סידן בלב בעובר

הוספת תגובה

• נקודת סידן בלב בעובר - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    03/03/2011

מוקד אקוגני אינו מעיד על תסמונת דאון. בכל אופן אם את רוצה לשלול תסמונת דאון יש לנקוט בדרך היחידה האמינה והיא בדיקת קריוטיפ בדיקור מי שפיר. הסבירות בגיל 20 לתסמונת דאון עם בדיקות שביצעת תקינות היא נמוכה אבל אינה 0 ולמרות זאת משרד הבריאות בארץ איננו ממליץ ואיננו מממן דיקור מי שפיר בגיל זה .למרות זאת יש נשים שמחליטות לעשות את הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עלו על זה??

שירה
    03/03/2011

איך יתכן שאחרי כל האולטרסאונד שעשיתי בארץ עד שטסתי לא עלו על זה? לא אמרו לי דבר! יכול להיות שזה התפתח אחרי שבוע 15? חוץ ממי שפיר יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? האם מומלץ להקדים את הטיסה? (שהיא בשבוע 33..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עלו על זה?? - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    05/03/2011

אני חושב שאת השאלות הקשורות להיריון כדאי שתשאלי בפורום של גניקולוגים.שם יוכלו ליעץ לך בקשר לניהול ההיריון.אולי כדאי שתתקשרי לגניקולוג שלך בארץ היכן שעשית את כל הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד חשווווווב
    דוד
    28/02/2011

שלום לכם.
    אני בת 19 עברתי ניתוח לב פתוח לתיקון ASD+ PAPVC ויש לי כמה שאלות :-
    1. אולי תסבירו לי קצת מה זה PAPVC ??
    2. יש לי ניתוח בפה (עם הרדמה מקומית ) מתי הזמן המתאים לעבורו והאם צריכה טיפול אנטיביוטי ??
    3. מתי אני יכולה לחזור לעשות כושר גופני/להרים דברים....(האם מומלץ שיעבור 6 חודשים?)
    4. האם אני חייבת להמתין לפחות שנה במידה ורוצה להתחתן כדי לא לגרום ללב לעבוד הרבה (אולי זה מזיק לא יודעת ) ??

* חשוב לציין כי הלב שלי היה פועם במהירות אחרי הניתוח ואז קיבלתי כדורים של קרדיולוק ועדיין לוקחת .

5. האם אני יכולה ללבוש חזיה מבחינה רפואית ??
    6. אני מרגישה שיש לי עצם ממש בולטת מתנפחת באזור העליון של הניתוח קרוב לצוואר האם זה יסתדר אני כבר חודש אחרי הניתוח ולא הסתדרה ???
    7. לפעמים רואה צבע אדום סביב הניתוח האם זה נורמלי והאם ההרגשה של גירוי בפצע הניתוח נורמלית ?!!

** אני כבר מספר שבועות אחרי הניתוח ועדיין לא הרגשתי את ההשפעות הטובות של הניתוח שהוא אמור לתת השפעות טובות נכון ?!! אני עכשיו כמו אדם בריא לחלוטין !!!??

מאוד מצטערת אם הארכתי אבל באמת זקוקה לעזרה כדי למנוע מעשה מזיק ..
    תודה מכל הלב

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד חשווווווב

הוספת תגובה

• מאוד חשווווווב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/03/2011

הי רואן
    PAPVC1 הוא חזרה לא תקינה של חלק מורידי ראה לצד הימני במקום לפרוזדור שמאל (במקרה שלך כנראה וריד ריאתי ימני עליון ל SVC) מתקנים זאת במסגרת הניתוח.
    2. אם הניתוח לא דחוף כדאי לחכות מספר חודשים אחרי הניתוח של הלב. (אבל זה לא קריטי). אם בניתוח הלב הוכנס גוף זר , מקובל לתת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים בחצי השנה הראשונה אחרי ניתוח הלב.
    3. כדאי לדעתי לחכות כ 3 חודשים עד שיש הבראה של בית החזה ואין יותר כאב לפני שמתחילים פעילות אינטנסיבית
    4. חתונה לפי דעתי לא מזיקה ללב (אם מצאת את החתן הנכון!)
    5. אם הפצע בחזה הבריא איני רואה בעיה בחזייה
    6.7. לגבי הנפיחות והאודם , את צריכה להראות זאת לרופא
    8. מטרת הניתוח בד"כ למנוע בעיות בעתיד (בגיל זה לרוב החולים עם ASD אין תסמינים חולניים). אם הניתוח הצליח ולא היו בעיות זה מאד קרוב להיות בריא לחלוטין (אם כי יש צורך במעקב קרדיולוגי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור

דוד
    04/03/2011

תודה על התשובה ד"ר אבל יש לי עוד שאלה..
    אני כבר חודש אחרי הניתוח ומתכננת להתחיל לעבוד , עבודה קלה במקום הלבשה ובגדים ..
    אני מרגישה טוב עכשיו האם אפשר להתחיל בעבודה זו ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/03/2011

עוד 2-3 שבועות נראה לי שאפשר לחזור לעבודה קלה ללא חבלות לחזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי דחוף איך קרדיולוג
    אמא
    27/02/2011

אם יש לי ילד ביל 8 והוא סובל מבעיות רגשיות ושותה ריספירדל חצי מילגרם והידרונקס 4 מיליגרם היה ארוע של דופק מהיר מה עושים בכדיי להגיע לקרדיולוג פרטי1160

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי דחוף איך קרדיולוג

הוספת תגובה

• רציתי דחוף איך קרדיולוג - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/02/2011

הי
    מאיזה אזור בארץ את?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברדיקרדיה עוברית
    ליאת
    27/02/2011

אני בשבוע 22 ביצעתי אולטרסאונד הכל היה תקין חוץ מהערה שהטכנאית כתבה בסוף הבדיקה
    "במהלך הבדיקה נצפתה ברדיקרדיה"
    מה המשמעות?
    האם עלי להלחץ?

בנוסף אני עושה כל יום כפיפות בטן והתעמלות כפי שהייתי רגילה לפני ההריון האם יש בעיה עם זה?
    האם זה מסוכן עבור העובר?
    אשמח לקבל תשובות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברדיקרדיה עוברית

הוספת תגובה

• ברדיקרדיה עוברית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/02/2011

שלום ליאת
    במהלך בדיקות אולטרסאונד בהריון, לא נדיר לראות ברדיקרדיה עוברית חולפת כנראה כתוצאה מתגובה של העובר ללחץ ע"י המתמר של האולטרסאונד. בד"כ אין לכך משמעות אך כדאי לברר עם מי שעשה הבדיקה וראה בדיוק מה היה.
    לגבי הפעילות בהריון בשלב זה של ההיריון לא נראה לי בעייתי אך כדאי לדבר גם עם הגניקולוג שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנקויות וקפיצה בנשימה תינוקת
    אתי
    24/02/2011

שלום רב,

בתי הינה תינוקת בת חודש ושבועיים אשר מרבה להשתנק בין אם מחלב אם ובין אם מרוק או מסוגי תרופות שניתנות לה (יכול לקרות גם פעם ביום), בעת השתנקות אני מרימה אותהף הופכת אותה וטופחת לה על הגב עד שזה עובר.

מעבר לכך, יש לה גם מעין "קפיצה בנשימה" אותה יש לה מזמן היוולדה - בתינוקיה אמרו לי שזה יסתדר עם הזמן.

כמו כן, היום האחות בטיפת חלב אמרה לי שיש לה כחול מסביב לשפתיים ושלפי כל הסימנים היא צריכה לראות קרדיולוג.

אני לחוצה מאוד ומפחדת מה זה יכול להיות ???

אודה לתשובה מהירה

בברכה,

אתי

הוספת תגובה

• השתנקויות וקפיצה בנשימה תינוקת - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    25/02/2011

האחות בטיפת חלב בגלל ניסיונה הייתה חייבת להפנות אותך לרופא הילדים על מנת שגם הוא יעריך את המצב.
    לעיתים כדאי להפנות את התינוקת לבדיקה ולאקו אצל קרדיולוג ילדים.
    השתנקויות מרובות יכולות להיות תוצאה של פליטת אוכל וגם בכך ניתן לטפל אצל הרופא ילדים. לרוב אין קשר בין שתי התופעות.(כחלון והשתנקויות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב קרדיולוג ילדים
    סוזי
    23/02/2011

שלום רב,
    במהלך ההריון גילו לבני מוקד אקוגני בלב. בגיל יומיים נערכה לו בדיקה במכון הלב בשניידר שהיתה תקינה. קיבלנו זימון לגיל שנה. התור הוא בעוד שבועיים בשניידר. כרגע אנחנו בבירוקרטיות של השגת התחייבויות ממכבי. שאלתי היא האם חשוב התזמון של גיל שנה בדיוק? או שגם גיל שנה וחודשיים הינו מועד הגיוני? כמו כן מכבי המליצה לבצע בקופה את הבדיקה. האם כדאי? או להתעקש על התחייבויות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב קרדיולוג ילדים

הוספת תגובה

• מעקב קרדיולוג ילדים - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/02/2011

שלום סוזי
    מוקד אקוגני אינו מחלה.
    אם אכן את צודקת , ונעשתה בדיקה בתנאים טובים (ללא צרחות והשתוללות) כולל אקו לב(שהיה תקין לגמרי) ולא נמצאה בעיה בלב , אז בוודאי שאין חשיבות לתזמון של שנה בדיוק, ויתכן שאין צורך בבדיקה כלל (בהנחה שאינך רואה בעיה עם הילד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח
    שרון
    22/02/2011

בני אמור לעבור בחודש הבא ניתוח להסרת שקד שלישי
    כשנולד היה לו רישרוש בלב שעבר כשהיה בן חצי שנה
    האם יש צורך בהתיחסות מיוחדת לצורך הניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• שוב אני תוספת היום הוא בן 4

שרון
    22/02/2011

היום בן 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני תוספת היום הוא בן 4 - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/02/2011

שלום ליאת
    המלה אוושה אינה אומרת הרבה ויש זאת לחצי מהילדים הנורמלים.
    האם הילד עבר ברור קרדיולוגי?
    אם לא, קרוב לוודאי המרדים יבקש שיעשו זאת לפני הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שרון
    26/02/2011

אני רוצה לציין שהבדיקה שעבר בינקותו הייתה ע"י רופא ילדים רגיל והוא אמר שהאיוושה היא מאוד קלה ולא נישלחנו להמשך ברור
    האם עדין יש צורך בברור קרדיולוגי לפני הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/02/2011

שלום ליאת
    זה תלוי בהתרשמות של המרדים. אם הוא מתרשם שהאוושה חסרת משמעות לא יבקש יעוץ קרדיולוגי, אך אם לא יהיה שקט ישלח אתכם לקרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שרון
    28/02/2011

האם אני צריכה ליצור קשר עם המרדים
    קבעתי לילד תור לקרדיולוג ילדים בכל מיקרה
    רק בשביל השקט שלי
    מה נעשה בבדיקה כזו האם כואבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/03/2011

שלום ליאת
    אם יש לך תשובה של קרדיולוג שקרוב לוודאי תהיה תקינה, את יכולה להראות זאת למרדים.
    לא נראה לי שאת צריכה ליצור קשר עם המרדים. בד"כ זה עניין שגרתי שהמרדים יבדוק את הילד לפני ההרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה