מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברור אבחנה MVPרוית חסון13/04/2011
שלום רב
עקב רשרוש בלב של בני בן השש הופנינו לקרדיולוג והוא אובחן עםMVP קל, MR 1/4 עם פרולפס מזערי, נטייה לגמישות יתר בעור ובמפרקים. אין הרחבה של אאורטה ואין הגבלת פעילות. איוושה סיסטולית LSB 2/6, חללי לב ותפקוד חדרים תקין, אין היפרטרופיה, אין שינויים מיקסומטוטיים במסתם המיטרלי, לא נצפה דלף, אין נוזל בפריקרד. TRPG=17mmHg
נאמר לנו להגיע עוד שנתיים לבקורת.
בפגישה עם הרופא מרוב דאגה הייתי די בהלם ולא הצלחתי להבין מה זה אומר למרות שהוא הסביר.
האם יש סיבה לדאוג? והאם מצב זה הפיך ויכול להשתנות לטובה עם הגיל?
תודה רבה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברור אבחנה MVP - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2011שלום רוית
לפי מה שאת מתארת לא נראה לי שיש מקום לדאגה. מסתם מעט גמיש עם דליפה קלה (יש מעט דליפה בדופלר במסתם זה להרבה אנשים עם לב נורמלי)
המצב הוא קל מאד ויתכן שיישאר כך לתמיד ללא משמעות. שווה מעקב ליתר בטחון לוודא שאין שינויים לרעה עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול שיניים
רוית חסון13/04/2011כשבני הולך לשיננית האם הוא צריך טיפול אנטיביוטי?
בסכום כתוב: יש לשמור על בריאות השיניים, אין הנחיה לSBE PROPHYLAXIX לפי המלצות AHA.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי טיפול שיניים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2011שלום רוית
מדי כמה שנים יש קבוצה גדולה של רופאים וחוקרים שמתכנסים בנושא טפול מונע לפני טיפולי שיניים ופעולות אחרות.
לפי ההמלצות האחרונות לפני כ 3 שנים אין צורך, במקרה של בנך, לקחת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים וגם חשוב לשמור על השיניים וחניכיים. (כי זיהומים בפה ,בשיניים וחניכיים עלולה להגביר את הסיכון ל זיהום בלב (SBE )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD ו PFOדניאל12/04/2011
שלום רב
יש לי תאומות בנות שנה וחודש
לאחת מהן VSD קטן ולשנייה PFO
בגיל חודש עברו בדיקת קרדיולוג ונתבקשנו להגיע לביקורת בגיל שנה בתל השומר
אולם מאחר והקופה הפנתה אותנו לשניידר- נקבע תור מחדש- והוא נקבע רק לעוד שנה- כלומר, לגיל שנתיים.
האם אין חשיבות לכך שהמעקב נקבע לגיל שנה? האם אפשר להמתין שנה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD ו PFO - תגובה
ד''ר יוליוס הגש12/04/2011בד"כ המעקב נעשה אחת לשישה חודשים אם כי במצב שתארת כנראה שדחיית הבדיקה במספר חודשים אפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר ללא הפרעות קצב לבחסיו12/04/2011
שלום דוקטור
אני בן 15.10 והיום כשעברתי ממצב ישיבה לעמידה הרגשתי דופק מהיר !!
שידרתי בעזרת מכשיר הקורדיוביפר והשידור היה תקין ללא הפרעות אך קצב סינוס 130-150 לדקה .שאלתי אותם אם הכול בסדר והם אמרו כן ושזה בסדר לילד בגילי!
נ.ב:לפני חצי שנה עברתי את כל הבדיקות של הלב
ממה זה יכול לנבוע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר ללא הפרעות קצב לב - תגובה
ד''ר יוליוס הגש12/04/2011שינויי תנוחה יכולים לגרום לשנויים בקצב הלב ,לעליה בדופק. זה מצב תקין, תגובה נורמלית של הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עוד פעם זה אני
חסיו12/04/2011שיניו התנוחה יכולה לגרום לעלייה משמעותית כזאת בדופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עוד פעם זה אני - תגובה
ד''ר יוליוס הגש12/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איושה אצלי והמשמעות אצל בניירון09/04/2011
שלום רב,
אני בן 34 . ובני בן שנה ושבע חודשים.
אובחנתי בבדיקות בלשכת הגיוס כבעל איושה ובבדיקות שנערכו בגיל 18 אז אובחן לי דליפה במסתם המיטרלי.
בגיל 29 עברתי בדיקת אקו דופלר ונמצא שכנראה הדליפה נסגרה כי תוצאת הבדיקה היתה תקינה מלבד הממצאים הללו:
"הספטום מעובה במידה גבולית"
"בדופלר - אי ספיקה מיטרלית מזערית חסרת משמעות המודינמית"
בני בן ה1.7 נולד עם איושה גם כן שחלפה כעבור יום יומיים מהלידה.
פרט נוסף שברצוני להוסיף הוא שאבי בן 60 וגילו לו לפני כחודש איושה בבדיקת אקו לב שיגרתית ולכן הופנה לבדיקה אחרת ששם גילו לו הצרות של 90 בעורק הצוארי(קרוטיס) והוא עתיד לעבור ניתוח. והבנתי שזה גנטי.
האם לאור כל הנתונים הללו יש צורך בבדיקות של בני כדי לגלות האם יש לו איזשוהי בעיה ?
תודה רבה,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איושה אצלי והמשמעות אצל בני - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/04/2011שלום ירון
לפי מה שאתה מתאר לך אין בעיה של ממש.
לאביך יש בעיה שהיא בד"כ נרכשת כנראה בגלל הסתיידות העורקים (לפחות לא מסרת על בעיה מולדת ברורה)
לבנך היתה אוושה מיד אחרי הלידה שנעלמה (דבר מאד שכיח ואינו אומר שיש בעיה)
לסכום, לפי האינפורמציה שמסרת,אני לא רואה קשר בין הדברים ואיני רואה בעיה מיוחדת כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצותחסיו09/04/2011
שלום!
אני בן 15.10 ועברתי לפני חצי שנה בערך בדיקות אקו לב,בדיקות מאמץ,והולטר,ואני כבר חודש וחצי אם קורדיוביפר בשל עקיצות בחזה ודופק מהיר והבדיקות יצאו תקינות.
עכשיו העקיצות חזרו וזה מלחיץ אותי ההורים שלי יודעים מזה .
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקיצות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/04/2011שלום
אם עברת ברור לבבי מלא ולא נמצאה בעיה, עקיצות (אני מבין מזה שאלו כאבים בחזה דוקרים וקצרים) בד"כ אינן קשורות ללב ואני מאמין שאין סבה לדאגה.
ליתר בטחון כדאי לשאול גם את הרופא שערך את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין מום בלב העובר וגנטיקהיוסי07/04/2011
שלום רב,
בסקירה של העובר, שבוע 15 נמצא:
חדר שמאל מוגדל מאוד עם התכווצות ירודה
דופן החדר השמאלי אקוגני
שורש אאורטה מוצר עם מסתם דפורמטיבי
בדופלר צבע אין כמעט זרימה דרך שורש האאורטה
רגוגיטציה משמעותית במסתם הטריקוספידלי
זרימה הפוכה ב - foramen ovale (הזרימה משמאל לימין)
הרחבה של העורק הפולמונלי והדוקטוס ארטריוזוס
שאלתי היא, האם המום הנ"ל בעובר יכול להצביע על בעיה גנטית?
(אני ואשתי עשינו את כל הבדיקות הגנטיות אשר יצאו תקינות)
תודה יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקשר בין מום בלב העובר וגנטיקה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/04/2011שלום יוסי
המום שאתה מתאר בעובר הוא הצרות קריטית של המסתם של אבי העורקים (המסתם האאורטלי) מום זה נכנס לקבוצה של תסמונת הלב השמאלי ההיפופלסטי (לעתים בהמשך ההריון החדר השמאלי לא מתפתח ונשאר קטן).
זה שיך בגדול גם לקבוצת מומים עם חסימה ברמות שונות של הלב השמאלי.
אנו מאמינים היום שיש למומים אלה מרכיב גנטי אך הגורם הגנטי אינו לגמרי ברור או פשוט. יודעים שאם יש ילד אחד עם בעיות מסוג זה יש סיכוי גדול יותר לחזרה של מום מקבוצה זו בהריון נוסף (בערכים של 2%-10% במאמרים שונים, לעומת הסיכוי למום לב באוכלוסיה שהוא פחות מ 1%) .
למיטב ידיעתי, למרות מחקרים בכוון, באופן מעשי לא ניתן היום לעשות אבחון גנטי מוקדם של התפתחות המום הזה. לכן מעשית הפתרון היום אבחון מוקדם של הבעיה בלב בסקירת מערכות ואקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין מום בלב העובר וגנטיקה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש07/04/2011אם כוונת השאלה היא אם המום עובר בתורשה, התשובה לכך היא שהסכוי לעובר שני עם מום לב, גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה, אולם עדיין מירב הסיכויים למעלה מ99% שמום הלב לא יחזור שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכחלה בגפייםגיל05/04/2011
לפני כשבוע הופיעה תופעה של הכחלה בכפות הידיים ובכף הרגל אצל תנוקת בת חצי שנה ,האם יש לכם איזה רעיון ממה זה יכול להיגרם?הכחלון עובר ושב והוא לא תמידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכחלה בגפיים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/04/2011שלום גיל
הכחלה בגפיים בתינוקות בד"כ נובעת מכווץ כלי הדם מגירויים שונים (למשל קור, אחרי אמבטיה וכו') במקרים אלה החמצון בדם הוא תקין. (ניתן לבדוק זאת בקלות ע"י מכשיר שבודק ריווי חמצן= סטורציה , נמצא בד"כ בכל מרפאה). בד"כ אין לכך משמעות.
כחלון אחר הוא כחלון מרכזי שנובע מירידת רמת החמצן בדם בגלל מומי לב מסוימים ובעיות נשימתיות שונות.
קרוב לוודאי אתם שייכים לקבוצה הראשונה וניתן לבדוק זאת בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מוגבר חדר שמאליקי05/04/2011
שלום רב
האם לחץ מוגבר בחדר שמאל יכול ,מלבד קוצר נשימה , לגרום לכאבים בחזה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ מוגבר חדר שמאל - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/04/2011שלום יקי
זו שאלה מאד כללית ללא נתונים רבים. אבל באופן כללי,
לחץ גבוה בחדר שמאל (למשל בגלל יתר לחץ דם או הצרות במוצא חדר שמאל) גורם להתעבות הדפנות של החדר השמאלי ולכן גם צריכת חמצן גבוהה יותר. לכן בתנאים מסוימים ובמיוחד אם יש גם הפרעה כלשהי באספקת הדם הכלילית, יש כמובן סיכוי יותר גדול שיהיה חוסר חמצן ללב שיכול לגרום לכאבים בחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם בעלה קדמי מיטראליא05/04/2011
שלום ביתי בת 4.5 שנים הופנתה לברור אוושה תוצאות אקו דופלר באסותא :" קיים פגם בעלה קדמי מיטראלי נראה כ CLEFT עם JET לאחור עד בינוני המחיצות נראו שלמות. קשת האורטה ומוצא העורקים הכליליים נראו תקינים.
לאחר התייעצות במכון הלב בשניידר נאמר כי מדובר בפגם גנטי מולד הומלץ על ניתוח אם כי לא דחוף -שאלותיי הן-
האם התוצאה משניידר היא חד משמעית וחובה לנתח או שביתי יכולה להמשיך לחיות ללא ניתוח?
-הכיצד ייתכן פגם גנטי במידה ולא קיים אף מקרה דומה במשפחתי או במשפחת בעלי?
מה הסיכון מול הסיכוי בניתוח מסוג זה? וכמה ניתוחים מסוג זה מתקיימים בארץ מידי שנה? האם היה מקרה מוות בארץ כתוצאה מנתוח כזה?
האם קיימת טכנולוגיה שלא מחייבת תיקון פגם זה ללא ניתוח לב פתוח?
מה זמן ההחלמה לאחר ניתוח כזה? והאם לאחריו חוזרים לחיות חיים רגילים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום האבחנה בשניידר
א05/04/2011miteral leaflet abnormality (746.9) cleft
miteral regurgitation (746.6)mild +moderate with mild L
a dilation
המלצות:
cleft miteral with mild+moderate regurgitation and mild LA enlargement
she is scheduled for surgical repair* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פגם בעלה קדמי מיטראלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/04/2011שלום א
פגם מולד אינו בהכרח גנטי ובהרבה מקרים של מומי לב מולדים איננו מוצאים ספור דומה בבני המשפחה. (לא יודעים עדיין את כל הסבות הגנטיות והסביבתיות ליצירת מומי לב)
כשיש דליפה מיטרלית עקב CLEFT MV הגישה תלויה במידת הדליפה. כאשר הדליפה היא משמעותית ויש הגדלה של ממש של פרוזדור וחדר שמאל, אז יש הצדקה להתערבות כירורגית שהיא בד"כ לא מסובכת מאד ולרוב מוצלחת במום זה. במקרה כזה לא נראה לי שיש טכניקה אחרת לטפול מלבד ניתוח. זמן ההחלמה הוא לא גדול בד"כ והרעיון כמובן הוא שהילד יחזור לתפקוד תקין (ובמצב טוב יותר מאשר לפני הניתוח)
ההחלטה לגבי ההתערבות תלויה כמובן בבדיקה ובאקו ובהתרשמות מחומרת הדליפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טכיקרדיהשרון03/04/2011
שלום רב
ביתי בת 4.5 שנים הופנתה להולטר בשל הרדמויות פתאומיות בעירנות. בהולטר גילו סינוס טכיקרדיה בעירנות מהירות 156. מה זה אומר? האם יש קשר להרדמויות? יש לציין שבאולטרסאונד טרום לידה גילו מוקדים אקוגניים בלב ובאקו לב גיל 3 גילו דליםה כוריאנט אנטומי. אשמח לתשובה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס טכיקרדיה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש03/04/2011סינוס טכיקרדיה 156 לדקה לידה בת 4.5 ש הוא ממצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל persistent supereipor vena caהריון תאומים30/03/2011
שבוע 23+3 הריון תאומים
אצל אחד העוברים בסקירה המורחבת נמצא חשד ל
persistent supereipor vena cava- עם מבנה לבבי תקין.
מה זה הממצא הזה?
האם מדובר במום?? האם זה ישפיע על תפקוד העובר??
הפכנו להיות מאוד מודאגים מהנושא
הופננו לאקו לב עובר
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל persistent supereipor vena ca - תגובה
ד''ר יוליוס הגש30/03/2011המילים הלועזיות שכתבת פירושן ווריד חלול עליון שמאלי בנוסף לווריד חלול עליון ימני שנמצא באופן רגיל אצל כל אחד מאתנו . הממצא לכשעצמו אינו מהווה בעיה. רצוי לבצע בדיקה ממוקדת ללב ע"י קרדיולוג ילדים על מנת לוודא שמבנה הלב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - שאלה נוספת
הריון תאומים30/03/2011מבנה הלב תקין, יש סימטריה
האם זה יכול להרגיע במקצת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - שאלה נוספת - תגובה
ד''ר יוליוס הגש30/03/2011כפי שכתבתי קודם, רצוי לבצע בדיקה ממוקדת ללב ע"י קרדיולוג ילדים על מנת לוודא שמבנה הלב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבשטיין אנומליאורון30/03/2011
1. האם ניתן לאבחן אבשטיין אנומלי בסקירות? באיזה שבוע?
2. מהי תוחלת החיים עם מום מסוג זה ברמה בינונית?
3. כמה ניתוחים מסוג זה בוצעו בארץ?
4. האם לאחר ניתוח שעבר בהצלחה ניתן לחיות חיים רגילים אך במעקב?
5. איפה ניתן לקרוא בפירוט על המום הזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבשטיין אנומלי - תגובה
ד''ר יוליוס הגש30/03/2011ישנן דרגות חומרה שונות של האנומליה ע"ש אבשטין. לא את כולן ניתן לגלות בעובר ובד"כ הן מתגלות בבדיקות ממוקדות ללב כלומר באקו לב עובר שנעשה ע"י קרדיולוג ילדים.תוחלת החיים תלויה בחומרת המום לא את כולם צריך לנתח ותזמון הניתוח חשוב גם כן. השיקולים אם לעשות ניתוח, מתי והיכן, הם מורכבים מידי מכדי להידון בפורום כזה מבלי לבדוק את הילד ועדיף שתדוני על כך עם הקרדיולוג שמטפל ומכיר את הילד. כמו כן את זכאית לחוות דעת שניה וכדאי תמיד לנצל אותה לפני החלטות חשובות כמו ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל29/03/2011
שלום רב, ביתי בת 7 וחצי נולדה עם vsd בגודל בינוני. נמצאים במעקב. להלן ממצאי הבדיקה האחרונה:
perimembranous ventricular septal defect
prolapse of aoretic value
mild mop aoretic insufficiency
נא התייחסותך לממצאי הבדיקה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש29/03/2011עליך להיות במעקב אצל קרדיולוג ילדים שמבין בדברים הללו על מנת שינחה אותך בצעדים שיש לנקוט בהמשך.משאלתך ניכר שאת מבינה בעצמך שפורום כזה אינו המקום להחליף שיקולים רפואיים מורכבים הדורשים ידע ונסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל29/03/2011אלה בדיוק ממצאי הבדיקה והופנינו למעקב בעוד 6 חודשים. סה"כ ביקשתי דעתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטליןסיון26/03/2011
שלום אני רוצה לקחת רטלין לפני המבחן שלי באוניברסיטה מפני שנורה קשה לי להתרכז בכיתה יש לי בעיות קשב וריכוז ורציתי לדעת אם פעם ראשונה אני יקח אותם אז כמה זמן לוקח לכדור להשפיע ואם חד פעמי לקחת את הכדור זה לא כול כך נורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטלין - תגובה
ד''ר יוליוס הגש27/03/2011ריטלין צריך לקחת בתחילה תחת השגחה רפואית ולכן עליך לפנות לרופא המטפל על מנת שיודא אם אתה יכל לקחת ובאיזה מינון ולעקוב אחר התגובה לנטילת הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימה מערבולתיתיפעת17/03/2011
שלום,
אני בשבוע 21. עשיתי אקו לב בגלל חשד ל VSD בסקירה מוקדמת.
באקו לב לא נמצאה עדות ל- VSD אבל הרופא אמר לי שיש זרימה מערבולתית בחדר שמאל.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרימה מערבולתית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/03/2011שלום יפעת
אני לא יודע למה התכוון הרופא
זרימה מערבולתית בד"כ מקבלים כאשר הזרימה של הדם דרך מעבר כלשהו בלב היא מהירה מהרגיל בגלל הצרות או מפל לחצים באותו מעבר. לא ברור מה זה זרימה כזו בחדר השמאלי.
כדאי שתרשמי לי את כל התשובה ואולי תשאלי גם את הרופא שעשה הבדיקה למה התכוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)