מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פתח נוסף בלב לתינוק בן חודשמיכל12/07/2011
שלום יש לי ילד בן חודש אשר נולד בשבוע 35
בזמן הלידה ניצפו הפרעות קצב, בבית החולים עשו מספר בדיקות ואמרו שאין מה לדאוג
ושיש לבצע מעקב אחרי חודש
לפני מספר ימים ביצענו אקו לב ונראה פתח נוסף במחיצה הבין פרוזדורית באיזור הסינוס ונוזוס בקוטר 3 ממ עם מעט דלף משמאל לימין
הרופא אמר שהוא אינו נתקל בפתח בגודל כזה (מאוד קטן ובדרך כלל הוא הרבה יותר גדול) והוא אינו בדיוק יודע מה לעשות , הוא ביקש שנמשיך להיות במעקב ויתכן שיהיה צורך בניתוח לסגירת הפתח. תלוי בהתפתחות האם הפתח גדל , נשאר אותו דבר או נסגר
האם אתם מכירים את הבעיה? רציתי בבקשה לדעת מה הסיכוי שהילד יהיה צריך לעבור ניתוח לסגירה הפתח?
האם יש קשר להפרעות הקצב שעדין קיימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתח נוסף בלב לתינוק בן חודש - תגובה
ד''ר יוליוס הגש13/07/2011בגיל חודש לא מנתחים פתח כזה . את סוג הפתח האם לסגור אותו ובאיזה טכניקה הדבר יקבע בהמשך לאחר בדיקות בשלב זה אפשר להמשיך לחיות ללא פחד ואין כנראה קשר להפרעות הקצב אם אינך סומכת על הרופא או המירפאה בה את נמצאת במעקב תשני את המקום להיכן שתקבלי הסברים מתאימים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת דחוף עזרההה מום קשהדליה24/06/2011
שלום אני בת 23 וחצי אמא לשני ילדים בריאים,כרגע נמצאת בהריון שבוע 21+ היום ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת והרופא הפנה אותי לאקו לב עובר בדחיפות והלכתי עם חשש ל AV CANAL מה שהתברר לצערי נכון.ראוי לציין שאני בריאה בדרך כלל ואין לי בעיות לב במשפחה ולא מצד הבעל. הפרופסור שבדק קבע חד משמעי שיש מום קשה, וכתב כך במכתב:מום לב משמעותי VSD אחורי גדול,ASD אחורי גדול מסתם משותף מתאים לAV CANAL
איכות הבדיקה:טובה
ניקוז ורידי ריאתי:נראים לפחות 2 ורידים ריאתיים הממתנקזים לעלייה השמלית
AVV:בהצלבה כלי דם:בהצלבה
חלון סגלגל:פתוח עם זרימה מימין לשמאל דןקטוס תקין עם זרימה לשמאל
קשת האאורטה:הודגמה תפקוד לבבי תקין הפרעות קצב לא נוזל פריקרדיאלי:לא
ברצוני לדעת ממה מום כזה נובע מה הסיבות שיכלות להיות,,האם להמשיך את ההריון או לא? מה יכול לקרות לילד שנולד עם מום כזה ?האם זה קשור לתסמונת כלשהי שיכולה להיות לעובר מלבד המום? טרם קיבלתי תשובה לחלבון עוברי ומי שפיר כנרה אין טעם לעשות או שכן? אני מאוד מאוד מבולבת ולא יודעת מה בדיוק כל זה אומר מה יכול לקרות לילד אם יוולד....
מחכה נואשות לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת דחוף עזרההה מום קשה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש01/07/2011צער לשמע את שכתבת,
המום שנמצא הוא קשה ובאחוז גבוה של המיקרים קשור לתסמונת דאון .עלכן תשובת מי השפיר חשובה מאד. במקרה של תסמונת דאון לרב ההריון מופסק.
אם אין תסמונת דאון ניתן להפסיק את ההירון בגלל מום הלב או להחליט שרוצים לטפל בילד עפ מום לב. בדיקות ע"י קרדיולוג ילדים יכולים במידה מסויימת להגדיר את חומרת המום שכן מום זה מופיע בטווח רחב של חומרה ולעזור בהחלטה. בכל אופן אם ישנה החלטה של המישפחה להפסיק את ההיריון יש תמיכה של המערכת הרפואית החלטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חייבת דחוף עזרההה מום קשה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/06/2011שלום דליה.
זה לא ממש טוב לתת יעץ מסוג זה בפורום והכי טוב לקבל יעוץ כזה מהקרדיולוג לילדים שבצע הבדיקה.
בקצור: זה מום ששכיח ב תסמונת דאון , אז אם ממשיכים בהריון חייבים לעשות מי שפיר אם רוצים לשלול גם תסמונת דאון.
לגבי המום עצמו הוא בסה"כ ניתן לתיקון ניתוחי בד"כ בחודשים הראשונים לחיים עם תמותה לא גבוהה וברוב המקרים עם תוצאה לא רעה. (סוגרים הפגמים ומחלקים המסתם המשותף ל 2 מסתמים). בחלק מהמקרים תישאר דליפה משמעותית של המסתם השמאלי ובעתיד יהיה צורך בתיקון נוסף של המסתם או מסתם מלאכותי.
כמובן שיהיה צורך במעקב קרדיולוגי לכל החיים אם התוצאה בסדר, אחת לשנה בערך.
ההחלטה לגבי המשך ההיריון תלויה כמובן בכם לפי האמונות והעקרונות שלכם ולאחר שאתם יודעים במה מדובר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למום קרדיאלי מורכבסיגי23/06/2011
שבוע 14.5 ימים אתמול ביצעתי סקירה מוקדמת מורחבת כל הסקירה היתה תקינה לחלוטין בהתחלה הלב הודגם כתקין, אח"כ הרופא החליט לבדוק יותר לעומק אך טען שהעובר לא בתנוחה מתאימה כיוון שביטני הוא לא ראה טוב החליט על וגנלי וגם שם היו לו קשיים הוא לחץ לי על הבטן קרו ל-15 דקות ואפילו שלח אותי לרוקן שלפוחית הוא ניסה שוב עם לחיצות וכו' וטען שמאוד היה לו קשה לראות כי צריך שהעובר יסתובב למצג הנכון, הוא רשם בדף hipoplastic l.t heart ושלח אותי דחוף לליס לצורך חוות דעת נוספת והוא מקווה שהעובר יהיה במנח תקין האם יש סיכוי שהעובר באמת עם מום או שזה לא ודאי כרגע.
לחוצה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפו פלאסטיק.
עמי ברבר04/07/2011נכון זה מום לא קל אבל אני יכול לקשר אותך בשמחה חכמה הורים לילדים בעליי מום זהה ותוכלי לראות שיש ילדים חיים ואפילו טוב עם המום הזה.
הפלאפון 0572777177* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד למום קרדיאלי מורכב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/06/2011שלום סיגי
המום שהזכרת הוא אכן מום קשה עם חוסר התפתחות של הצד השמאלי של הלב.
השאלה האם יש פה בעיה טכנית? בגלל קושי בהדמיה.
אני נוהג במקרים כאלה לנסות לעשות אקו לב עובר כבר בשבוע 16 (למרות ששגרתית אנו עושים הבדיקה מאוחר יותר).
נראה לי, שלפני שנכנסים לדיון מה לעשות, חשוב להגיע לאבחנה ברורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אקוגניתד.ק23/06/2011
שלום,
אני בת 28 הריון ראשון בשבוע 23. בסקירה הראשונה והשנייה נתגלה לעובר נקודה אקוגנית בחדר שמאל של הלב. השקיפות עורפית, חלבון עוברי וכל יתר הבדיקות נמצאו תקינות.
לבעלי אחות בת 40 עם תסמונת דאון סטטיסטי ולא גנטי, כלומר משהו שהשתבש בהריון איתה.
הופנתי ליעוץ גנטי.
אני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אקוגנית - תגובה
ד''ר יוליוס הגש23/06/2011על מנת לשלול בוודאות תסמונת דאון יש לבצע בדיקת קריוטיפשל העובר הנעשית ע"י דיקור מי השפיר למוקד האקוני אין משמעות בעניין זה אך יש לבצע אקו לב עובר על מנת שהמוקד איננו סימן לפגם לבבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה אצל ילדה בת 5 - דחוףףףףףמיכל15/06/2011
שלום רב,
בתי בת ה- 5 מתלוננת מזה מספר ימים על כאב במרכז החזה. מדובר על ילדה פעילה, היא מרגישה טוב ואין כל סימן שיכול להעיד על מחלה שהיא אבל זה מטריד אותי מאוד שכן אני בת 33 ועברתי 2 אבלציות בעקבות הפרעות קצב ופעימות מוקדמות ואני מאוד חוששת.
מה כדאי לי לעשות? האם זה מדאיג? האם עליי לגשת לביה"ח?
אנא עזרתכם הדחופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה אצל ילדה בת 5 - דחוףףףףף - תגובה
ד''ר יוליוס הגש16/06/2011כדי לפנות ראשית לרופא הילדים ןעל פי הצורך לקרדיולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירשירין14/06/2011
בני בן ה-14 הגיע לאחר אימון עם דפיקות לב מהירות ביותר. הוא מתאמן כבר כמה שנים ופעם ראשונה שהדבר קרה. מדדנו לו לחץ דם לאחר מנוחה היה 93.
האם יש סיבה לדאגה או לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד''ר יוליוס הגש14/06/2011בפרטים שמסרת אין מספיק נתונים. אם מתגנב חשש ללבך, פני לרופא שיערוך הערכה ראשונית ובמידת הצורך, יפנה אותך לקרדיולוג להשלמת הברו.ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום לב קשה בעוברפלונית13/06/2011
בבדיקת אקו לב נמצא מום לב קשה- יש רק חדר אחד בעל מורפולגיה של חדר שמאל,
העורקים הגדולים במצב של malposition כאשר עורקאחד רחב מאוד (ריאה ) ועורק שני צר מאוד (אוארטה)
רציתי לשאול : מה הסיכויים לילד כזה לשרוד לעבור את הניתוחים ולחיות חיים תקינים?
תוך כמה זמן מהלידה יש צורך בהתערבות רפואית בתינוק? מתי אמורים לעבור ניתוח לב פתוח ראשון?(הבנתי שמדובר בסידרת ניתויחם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מום לב קשה בעובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/06/2011שלום
הכי טוב היה לקבל הסבר מהרופא שעשה את הבדיקה.
אך באופן כללי אם המצב הוא חדר בודד ואם יש חסימה ניכרת או מלאה של אאורטה אז מדובר במשהו דומה לתסמונת הלב השמאלי ההיפופלסטי.
מום זה, אם מחליטים להמשיך ההיריון, מחייב בד"כ ניתוח ראשון גדול בימים הראשונים אחרי הלידה. מאוחר יותר עוד 2 ניתוחים (גלן ומאוחר יותר פונטן) וגם אז לא ניתן להגיע לתיקון מלא ויש סיכוי די גבוה לבעיות בעתיד. אני מעריך שהתמותה בסכום 3 השלבים היא בסדר גודל של 30-40% אך כל מקרה הוא מעט שונה. בדרך יש צורך במספר צנתורים אבחנתיים ולעתים טיפוליים.
בסה"כ מדובר כפי שאת מבינה במום קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברי ומומי לב מאוחריםמיכל י12/06/2011
שלום,
רציתי לשאול עד כמה בדיקת אקו לב עוברי תקינה (שנעשתה, אגב, אצל ד"ר מתתיהו)היא ערובה להיעדר מומי לב אצל הילד. האם את כל המומים המולדים (הנפוצים) אפשר לגלות בבדיקה? והאם יש מומי לב שמתפתחים בגיל מאוחר יותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עוברי ומומי לב מאוחרים - תגובה
ד''ר יוליוס הגש12/06/2011בדיקה זו יכולה לשלול את מומי הלב הקשים: העדר חדר או מסתם היפוך כלי הדם, מומים קשים במסתמים וכ'. מומים אחרים לא תמיד ניתן לראות ומומים במסתמים יכולם להחמיר עם השנים.
צינור עוברי פתוח, היצרות באבי העורקים, פתח במחיצה הבין חדרית והבין פרוזדורית לרוב לא ניתן לזהות מראש. כנ"ל מומי לב אחרים כגון מסתם אאורטלי דו-צניפי פגמים במיבנה העורקים הכליליים וכו'
אבל אם נאמר לך עי דר מתיתיהו שהבדיקה תקינה אז את יכולה להיות בטוחה שכל מה שניתן לבדוק ניבדק ותקין.ושלא יהיו לך יותר מדי דאגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה לפגדור09/06/2011
שלום
בתי ילדה תאומים לא זהים בשבוע ה33.משקלם היום 1.800 ק"ג.הבת נולדה ראשונה הם בני שבוע. הם שוהים בפגיה .
היום בפגייה הרופאה שמעה רישוש בלב הפגהץיומיים לפני היה לה חום וחשד לזיהום.החום ירד ואין זיהום בהתאם לבדיקות.
יש מה לדאוג לגבי הרישרוש תודה.
תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה לפג - תגובה
ד''ר יוליוס הגש09/06/2011לרב הפגים יש אוושות רובם אינן נגרמות מפגם לבבי. אם היה חשד לפגם כזה כנראה שהיו מבצעים הבדיקות המתבקשות.
אם האאושה תמשיך להופיע כדאי לבדוק בדיקת אקו לאחר השחרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אקוגנית בלבמוטרד04/06/2011
שלום רב,
בבדיקת אולטרא סאונד נמצא: אגני כליה 4 ממ ונקודה אקוגנית בלב.
בדיקת מי שפיר שבוצעה נמצאה תקינה.
האם לאחר שלמיטב להבנתי נשללה תסמונת דאון (בדיקת מי שפיק תקינה) יש מקום לבצע בדיקת אקו לב על מנת לשלול מצב של מום בלב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אקוגנית בלב - תגובה
ד''ר יוליוס הגש05/06/2011תמיד צריך לבצע אקו לב. זו בדיקה שאינה פולשנית, שליש מהמומים בעובר הם מומי לב וכדאי לודא שלב העובר תקין, בדיקת קריוטיפ(מי שפיר) אינה שוללת מומי לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 שבועות וחציאיציק31/05/2011
ילדה בת 3 שבועות וחצי שהגיעה למיון לפני כשבוע וחצי עם חום גבוה וחשש לדלקת קרום המוח. לאחר קבלת תשובה לתרבית נשללה דלקת קרום המוח ונמצאה דלקת בדרכי השתן. היא מקבלת אוגמנטין לצורך הטיפול.
בנוסף התברר שיש לה וירוס בשם אנטרו (entero) שבבית החולים הסבירו לנו שישנם ילדים שכאשר התגלה אצלם הוירוס הזה, הוא פגע להם בתיפקוד הלב.
במשך כשבוע הילדה במעקב ונמצאו שני מדדים שאינם תקינים
1. פרוטנין גבוה - 0.25
2. אשלגן גבוהה - כ 6.4
במהלך השבוע האחרון אנחנו לא ממש מבינים מה קורה - האשלגן ירד קצת ל 5.4 והיא מטופלת בעזרת אקסלנס (אני לא בטוח שזה השם המדוייק)
הפרוטנין ירד ל 0.18 בערך ותקוע באזור הזה.
בדיקות פיזיות שנעשו מצאו שהכל תקין - אקו לב מצא מדדים שנחשבים בגבול התחתון של הנורמה
האם אתם מכירים מקרים דומים? האם יש טיפול הולם לאותם בעיות?
אני חייב לציין שצוות בית החולים מטפל הילדה בצורה טובה מאוד .
אשמח לכל תגובה שיכולה להאיר את עיננו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 שבועות וחצי - תגובה
ד''ר יוליוס הגש05/06/2011נראה שלילדתך יש זיהום. בגיל הזה המקום לטיפול בזיהום מסוג זה הוא בית חולים. אינני יודע באיזה בית חולים אתה מטופל אולם נראה לי שהם יודעים לטפל בתינוקות עם זיהום ואין מקום לתת להם עצות דרך האתר הזה מבלי להיות מעורב בכל פירטי המהלך הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חלש בצורה קיצוניתשירה29/05/2011
בני בן 3.5 חלש בצורה קיצונית .
סובל מאיחור התפתחותי ועדין לא הולך (יש גם היפוטוניה וגם אפילפסיה ,בקיצור שמייח....)
שכנה המליצה לי לפנות לקרדיולוג ילדים (כי גם בתור היפוטוני הוא חלש יותר מהנורמה )
האם יכול להיות קשר בין הדברים .
(אציין שעבר את כל הבדיקות האפשריות והכל תקין ,כטלל גנטיקיטה,מטבולית,EMG MRI-פעמיים ,EEG שהוא לא תקין .
אפילו נילקח לו חומר מעמוד השידרה.
ואנחנו עדיין בתעלומה .
הוא מתעייף בקלות רבה ,ממש מותש מכל פעולה שעושה .
תודה רבה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילד חלש בצורה קיצונית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/05/2011שלום שירה
כמובן קשה לשפוט בלי לבדוק, אך לפי הספור שלך לא נראה שבעיה לבבית תסביר את התמונה כולה.
לעומת זאת במסגרת של תסמונת כלשהי (ובמיוחד לאור זה שאין פה אבחנה ברורה) יתכן שיש גם מעורבות של הלב. לכן יש לדעתי מקום לעשות גם הערכה לבבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsdענת דור29/05/2011
שלום, בני (בן שנתיים) מועמד לצנטור עקב VSD בין החדרים, רציתי לדעת האם החדרת הצינורית היא דרך המפשעה או שינה דרך אחרת להחדרת הצינורית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/05/2011שלום ענת
תלוי מה מטרת הצנתור , אבחנתית או טפולית.
אם בצנתור יש צורך בעורק ווריד בד"כ אנחנו מעדיפים לעשות זאת מהמפשעה.
יש מקרים אם לא מצליחים למצוא וריד במפשעה או שיש צורך בגישה מלמעלה (למשל לצורך סגירת VSD שנמצא בחוד הלב) אז נוהגים להכנס לוריד באזור הצואר או מהאזור שבין הכתף לצואר (SUBCLAVIA )
במקרים נדירים מאד וכשאין ברירה ניתן למצוא גם מקומות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ECG לאחר בדיקת אקו לבדניאל26/05/2011
שלום ובוקר טוב.
בהמשך למיוני בצה"ל עברתי בדיקת אקו לב, לאחר שהקרדיאולוג הצהלי אמר שאני צריך בדיקת EKG עקב "סטייה בציר הימני" הלכתי ועברתי כזו היום.
הקרדיאולוג של מכבי כתב בסיכום האבחנה
NORMAL SINUS RHYTHM
RIGHT AXIS DEVIATION
ECG WITHIN NORMAL LIMITS
אני 1.74 ושוקל 62, והנתונים המדוקיים של הבדיקה הם
QRS AXIS=160
P AXIS=127
T AXIS=90
QRS(ms)=76
P(ms)=162
PR(ms)=184
QT/QTc(ms)=
-/-
R-R(ms רבה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ECG לאחר בדיקת אקו לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/05/2011שלום דניאל
לא ברור לי מה הייתה שאלתך.
אני מניח שאתה רוצה לשמוע תגובה על האקג.
הרופא שבדק את האקג פרש אותו כתקין עם ציר ימני מהרגיל. (אם גם בדיקת האקו לב הייתה תקינה אז אין בזה בעיה מיוחדת)
אני מניח שאת המספרים העתקת מהפענוח של המחשב.
יש להיזהר מהפענוח של המחשב כי יש לעתים טעויות. חלק מהמספרים הם מוזרים
(למשל רוחב וציר של גל ה P) ויתכן שהם טעויות של המחשב, או שהעתקת אותם בצורה לא תקינה, או שהייתה טעות בחיבורי הגפיים בזמן בצוע האקג.
לא ניתן להתייחס לאקג ולמספרים הללו בלי לראות את התרשים עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לאחר ניתוח לברואן22/05/2011
שלום לך ד"ר אברהם מה שלומך ..?
אם זוכר , אני עברתי ניתוח תיקון חור בלב ותיקון חיבור ורידי ריאה..
אני כבר היום שלושה חודשים אחרי הניתוח , ברוך השם מצבי השתפר , אבל עדיין לא מרגישה את ההשפעות הטובות של הניתוח !!!
באמת אני מרגישה שאני עדיין שוכחת דברים (כאילו לא בטוחה שעשיתי את זה או לא ..) מקווה שהבנתה אותי גם לפעמים מרגישה קשה לי לנשום !! ודופק קצת מהיר התלוננתי על זה לרופא אמר לי שצריך לשים הולטר לדעת מה קורה ..
אני חושבת שבגלל שזה אחרי 18 שנים של זרימת דם לא נכונה והתערבות של דם מחומצן ולא מחומצן לוקח עוד הרבה זמן להרגיש יותר נוח ולנשום עמווווק נכון ?!!!
בבקשה תעזור לי מה לעשות במקרה כזה אני מפחדת האם יש טעות בניתוח ...
* האם יש צורך לפנות למקום שיקום לב ?? מה עושים שם ואיך זה עוזר ..?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב לאחר ניתוח לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/05/2011הי רואן
אם עברת בדיקה את הקרדיולוג שלך והכל נראה בסדר נראה לי שאת יכולה להיות רגועה.
לפי הדברים שאת מתארת נראה לי שיש מרכיב לא מבוטל של לחץ נפשי בקשר לעניין שנראה לי שאין לא בסיס (בידיעה שאכן הבדיקות שלך היו בסדר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)