פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• SSA והריון
    גלית
    15/09/2011

שלום, אני חולת סקלרודרמה מסוג קרסט. יש SSA 25.5 .מה קורה בהריון? הבנתי שצריך לעשות אקו לב לעובר משבוע 16 , מחשש להפרעות קצב.
    שאלתי היא- מה המשמעות של הדבר? האם ניתן למנוע? לטפל? זה מסוכן לי או לעובר? מה הסבירות של התופעה? ואולי לא כדאי להיכנס להריון כלל?..
    אני בת 38, נוטלת נידיפין לסקלרודרמה, ובנוסף גם לוסטרל נגד דיכאון..
    המון תודה מראש על התייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    SSA והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• SSA והריון - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/09/2011

שלום גלית.
    נוגדנים מסוג SSA ו/או SSB יכולים בחלק קטן של המקרים לעבור את השילייה ולגרום נזק למערכת ההולכה החשמלית בלב העובר. (כלומר ברוב המקרים לא יהיו בעיות)
    בלב יש קוצב עצמי שנמצא בפרוזדור ימין. משם יורד הגירוי החשמלי לחדרים. הגירוי החשמלי גורם לתאי השריר של הלב להתכווץ. פגיעה במערכת ההולכה, במעבר בין הפרוזדורים לחדרים עלול להביא לכך שהגירוי אינו יורד לחדרים (זה נקרא בלוק במעבר בין הפרוזדורים לחדרים COMPLETE AV BLOCK )
    במקרה כזה החדרים יתכווצו הרבה יותר לאט (כ 50-60 לדקה במקום 140 לדקה) והעובר יכול להיות מאד חולה בגלל כך. כאשר מופיע הבלוק הוא בד"כ לא הפיך.
    באקו לב עובר אנו יכולים להעריך את הקצב וגם את הזמן שלוקח לגירוי לעבור מהפרוזדורים לחדרים. לעתים לפני שמופיעה חסימה שלמה יכולה להיות האטה בהולכה ואותה אנו מנסים לאתר. לכן נהוג לבצע אקו לב עובר בערך אחת לשבועיים לברר איך ההולכה. אם יש האטה משמעותית בהולכה יש שממליצים לתת לאשה טפול בסטרואידים שעוברים דרך השילייה ויש שמאמינים שזה יכול לעצור את התפתחות הבלוק. האם זהו הריון ראשון? מה היה בקודמים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

גלית
    17/09/2011

ראשית תודה..
    ילדתי כבר בהריון תקין לחלוטין ילד אחד שכעת בן 6 .
    הסקלרודרמה מסוג קרסט אובחנה אצלי לפני כשנה.אז לא ידעתי על המחלה שבגופי..
    לקחתי פרוזק נגד דיכאון(ועדיין לוקחת -לוסטרל) בהריון ודאגתי לגבי השפעתו ,
    עכשיו עלי לקחת בחשבון גם את הנוגדנים.
    במקרים המועטים שיש בהם מעבר נוגדנים, מה אז גורלו וגורלי?טיפול?הפלה?
    אולי בעצם אין עלי לחשוב על מצבים אלו ולתת למציאות ולחיים להתגלגל, או לחילופין בגלל שמצבי הנפשי והבריאותי לא אופטימלי, ורמת הסיכון והבעיות יחסית גדולה ,ובהתחשב בזה שאני כבר אמא ,לא כדאי לי להיכנס לזה , ולהשלים עם המצב .(אני יכולה להשלים עם כל דבר, כמעט, בתנאי שאני יודעת שעשיתי את המכסימום האפשרי )
    המון תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

גלית
    17/09/2011

בני אובחן מלידתו בהיצרות קלה במסתם הפולמונריעם השפעה מינימלית על מפל הלחצים שאינה דורשת טיפול בשלב זה. הוא במעקב אצל קרדיולוג פעם בשנתיים.
    בזמנו חשבתי שאולי זו תוצאה של הפרוזק . ייתכן שזו השפעה של הנוגדנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/09/2011

שלום גלית
    לגבי המחלה שלך ומצבך לגבי הריון את חייבת להתייעץ עם הראומטולוג והגניקולוג שלך ואולי גם הפסיכולוג.
    אני יכול לספר לך רק בנושא הנוגדנים והעובר.
    רוב הסיכויים שלא תהיה פגיעה בעובר!. גם אם תהיה פגיעה מסוג AV BLOCK חלק מהעוברים שורדים יפה ולעתים בשלב מסוים אחרי הלידה זקוקים לקוצב לב (שזה לא נורא היום).
    חלק מהעוברים שיפתחו את הבעיה(שוב, מדובר במיעוט קטן) לא ישרדו.
    למיטב ידיעתי את לא אמורה להיפגע מעניין הנוגדנים.
    לא ידוע לי קשר בין PS קל (שהוא חסר משמעות) לבין הנוגדנים.
    נראה לי שאת יכולה פחות לחוצה בעניין הנוגדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרי איתי קשר

טלי
    21/10/2011

הי גלית , צרי איתי קשר . גם לי יש קרסט , מעוניינת בהריון (לי התפרצה המחלה בהריון בחודש שמיני ) היום בני בן 2 וחודשיים .
    0523-510054 (דגנית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן לאבחן TAPVD ?
    ofeerless
    13/09/2011

האם סקירת מערכות מאפשרת למצוא את המום הנ"ל?
    total anomalus

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד ניתן לאבחן TAPVD ?

הוספת תגובה

• כיצד ניתן לאבחן TAPVD ? - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    15/09/2011

שלום
    הדגמה של ורידי הראה בעובר אינה תמיד אופטימלית (בין השאר בגלל הזרימה הראתית המועטה בזמן ההריון).
    עקב כך יכול להיות קשה לאבחן את המום הזה.
    בקיצור, זהו מום שאנו משתדלים לשלול אך בהחלט ניתן לפספס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיחושים בלב אצל בת 9
    תהילה
    13/09/2011

בתי היא ילדה בריאה בד"כ. בשנתיים האחרונות קרה כמה פעמים(כ-5 פעמים בטווחי זמן לא קטנים) שהיא מתלוננת לפתע על חולשה, בחילה וכאבים בחזה בצד שמאל, כשזה קורה לה, היא מפסיקה כל פעילות ונשכבת לנוח כמה דקות עד שזה חולף.
    ביממה האחרונה היא סובלת מחום והקאות ודלקת של האוזן החיצונה, קיבלה נורופן ואקמול במשך היום. לפני כשעתיים התעוררתי מצעקות שלה "איה, איה". כשנגשתי אליה סיפרה שהיו לה צביטות חזקות בלב 6 פעמים. לדבריה- לא זה מה שהעיר אותה מהשינה.האם הדבר צריך להדאיגני? מעולם לא פניתי לרופא בשל התחושות הלבביות שלה. האם יש צורך לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    מיחושים בלב אצל בת 9

הוספת תגובה

• מיחושים בלב אצל בת 9 - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    15/09/2011

תלונות מסוג זה, בגיל זה, הן בד"כ לא מהלב. יחד עם זאת כדאי לפנות לרופא הילדים שיתרשם מהספור ויבדוק הילדה ואם יהיה חשד לבעיה לבבית יפנה אותה גם לקרדיולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה אצל בן שנה ושמונה חודשים
    דניאלה
    10/09/2011

שמתי לב שדופק המנוחה של בני בן השנה ושמונה חודשים גבוה ויכול להגיע ל 120 בדקה. בשינה מגיע הדופק גם ל 100. לפעמים בלילות הוא מאד חסר מנוחה עירני ולא מצליח לישון.
    כשמניחים יד על החזה שלו, מרגישים את הפעימות מהירות מאד וחזקות מאד. האם מדובר בדופק גבוה באופן חריג והאם דופק כזה יכול לגרום לאי שקט?
    תופעה נוספת היא שהדופק שלו לא לגמרי סדיר (כנראה אקסטרה סיסטולה שגם אני סובלת ממנה).
    אשמח ליעוץ
    תודה

הוספת תגובה

• דופק גבוה אצל בן שנה ושמונה חודשים - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2011

שלום דניאלה.
    הדופק שאת מציינת הוא נורמלי לגיל.
    לגבי אי סדירות, כדאי לדעת שהדופק באופן נורמלי יכול להיות לא סדיר ולהשתנות עם הנשימה (תופעה שנקראת סינוס אריתמיה).
    יש לי הרושם שאין כאן כל בעיה. אם יש לך ספק פני לרופא הילדים ואולי כדאי להשלים גם אקג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למום לב מורכב
    אור
    10/09/2011

שלום, הייתי בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 15). והממצאים לאחר שעתיים של בדיקה בערך שרובה סביב פענוח הלב הם: סיטוס תקין. אסימטריה בין העליות והחדרים חדר שמאלי מוצר עליה שמאלית גם כן קטנה. ורידי ריאה מודגשים נכנסים לעליה ימינית. מסתמים באינסרציה מקבילה- קרוקס לא יציב- תמונה היכולה להתאים ל VSDגדול\ AV CANAL. כלי רחב היוצא מהחדר הונטרילי מתפצל ומתאים לפולמונליס מורחב. קדמית לו כלי נוסף הקשה להדגמה הנראה כיוצא במקביל אליו. תמונה החשודה ל TGAמורכב. המלצה לבדיקה בנוכחות קרדיולוג. ראשית ברור לי שיש כאן חשד גדול למום בלב מורכב. שאלתי היא: האם בדיקה מסוג זה בשבוע זה יכולה להיות ודאית ? בממצאים רשום "תמונה חשודה".."תמונה יכולה ל.." . בהנחה שאני מעוניינת לחכות לעוד שבוע- שבועיים (שייתכן שהתמונה תיהיה ברורה יותר וודאית ) מה ההשלכות? מה ההמלצות בעיניך למצב הנ"ל? ברור בכל המשתמע מכך שההריון יקר לי וחשוב לי על כן אני לא ממהרת לקבל את החלטה לעבור גרידה במיידי. אודה על תשובתכם המהירה. תודה רבה! אגב- שאר האיברים בגוף העובר תקינים לחלוטין, שקיפות עורפית - 1:6400 הרופא אמר גם שזה לא נראה לו כמו תסמונת דאון..

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למום לב מורכב

הוספת תגובה

• חשד למום לב מורכב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2011

שלום אור
    סקירה בשבוע 15 יכולה להיות לעתים די קשה.
    לפני שמחליטים ולפני שנותנים יעוץ קרדיולוגי לגבי העובר, חשוב מאד לעשות אבחנה יותר מדויקת ויותר בטוחה.
    נראה לי שכדאי מאד בשלב זה לעשות אקו לב עובר לקראת שבוע 17-18 שאז לעתים קרובות אנו יכולים לקבל תמונה יותר ברורה ואפשר לייעץ גם לגבי המשמעות של המום וגם ההשלכות הגנטיות.
    נראה לי שלמרות המתח והחוסר ודאות כדאי להמתין לבדיקה טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AV-CANAL
    בן
    08/09/2011

בבדיקת אולטראסאונד וגם בבדיקת אקו לב עובר נאמר לנו שיש לעוברAV-CANAL עם חשש גדול לתסמונת דאון.
    האם יש עדיין סיכוי שזה לא נכון??
    האם אולטראסאונד מגלה בודאות מומים כאלו??
    האם קרה שהיו טעויות בתחום?
    נשמח לתשובה
    בן

לקביעת תור
    סגירה
    AV-CANAL

הוספת תגובה

• AV-CANAL - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2011

שלום בן.
    AV CANAL הוא מום שכיח בתסמונת דאון (אם מוצאים בעובר מום זה יש כ 50% סיכוי שיש לעובר תסמונת דאון).
    זהו מום שניתן בצורה יחסית טובה לזהות באקו לב עובר ע"י בודק מנוסה ובתנאי שההדמיה טובה.
    כללית, בכל בדיקה יש אפשרות לטעות. אם יש לכם ספק כדאי לשקול לעשות בדיקה נוספת אצל בודק אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב מאד מוטרדת
    מיכל
    08/09/2011

שלום רב, מבקשת ייעוץ, אני בהריון שני, הריון ראשון לעוברית זוהה VSD פריממברנוטי גדול, בנוסף היה לה עורק טבורי יחיד, נולדה פגית, נכנסה לאי ספיקת לב מאד מוקדם,טופלה בתרופות ונותחה בגיל 3 חודשים, ב"ה הכל הכל עבר בשלום (אבל נפשית היה מאד קשה).
    הילדה היום בריאה ושמחה.

אתמול חזרתי מסקירה ראשונה שבוע 15, (הריון שני) הרופא חושב (לא בטוח) שיש שוב vsd פריממברנוטי קטן, הפעם לא חסר עורק טבורי וכל הסקירה תקינה. הוא לה היה בטוח וכמובן שאני הולכת לאקו לב עובר בשבוע 20, אבל אני שוב בחרדות שאני שוב נכנסת לאותו סרט, האם זה גנטי? האם גורל החור הזה באם קיים יכול להיות שונה? או שזה אומר שאני שוב הולכת לכיוון ניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב מאד מוטרדת

הוספת תגובה

• שלום רב מאד מוטרדת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2011

שלום מיכל.
    נראה לי שאין הצדקה בינתיים להיכנס לחרדה.
    ראיתי כבר עשרות מקרים שהיה חשד ל VSD פריממברנוטי קטן בסקירה מוקדמת ובהמשך התברר שאין כל בעיה.
    המחיצה באזור זה היא דקה כמו ניר ולעתים קרובות קשה לראות אותה היטב ונראה כאילו יש פגם.
    ברוב הגדול מאד של המקרים אין חזרה של המום הזה בהריונות נוספים.
    גם במקרה הכי גרוע , אם יש VSD קטן אין זו בעיה משמעותית.
    נראה לי שכדאי לך להירגע ולחכות לבדיקת אקו לב עובר מאוחר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן רטלין
    יגאל
    04/09/2011

שלום,
    לבתי בת ה-6 יש היצורות בעורק הראשי מעל המסתם AORTIC STENOSIS , ביולי לאחר בדיקה מעקב נמצא שההיצורות החמירה . מפל פיק 70 ממ"כ - מפל ממוצע 32 ממ"כ .
    שאלתי
    1 .האם יש מניעה להשתתף בשיעורי ספורט.
    2. שנה שעברה היא לקחה רטלין , האם ממולץ להפסיק .
    3.שחיה בבריכה במסגרת טיפול הידרופתרפיה האם ניתן להמשיך.
    לבתי יש תסמונת ווליאמס.
    בבדיקה גופנית : מצב כללי טוב דפקים פריפריים תקינים קולות הלב תקינים פרקורדיום שקט איוושה סיסטולית 2-3/6 לאורך LSB. כבד לא מוגדל .

תודה
    יגאל

לקביעת תור
    סגירה
    מתן רטלין

הוספת תגובה

• מתן רטלין - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    05/09/2011

ההיצרות שאתה מתאר היא בדרגה משמעותית מאד היכן שאתה מטפל בה יקבעו מתי צריך להקל עליה עי פתיחת ההיצרות בנתיים עליה להמנע מספורט וגם ריטלין אינו מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרותרפיה

יגאל
    06/09/2011

שלום ,

תודה על על התושבה ,
    מה לגבי טיפול הידרותרפיה ,שחיה ,צלילה האם גם צריך להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת ימנית
    יורם
    03/09/2011

שלום,
    במסגרת סקירת מערכות נמצאה קשת אאורטה ימנית. במסגרת אקו לב נרשם כי יתכן ומדובר בקשת כפולה/וסקולאר רינג (עדיין לא ודאי שיש קשת כפולה/רינג). הראות הייתה קשה אך עד כה לא נמצא מום נוסף בלב. יש לנו ילדה בריאה ולא ידוע על מחלות גנטיות במשפחה.
    בעקבות זאת ערכנו בדיקת מי שפיר+פיש לכרומוזום 22. התוצאות תקינות.

1. אשמח לדעת מה ההבדל בין קשת ימנית/קשת כפולה/וסקולאר רינג.
    2. מתי נדע בוודאות איזה סוג אובחן ומה המשמעות של כל אחד מהסוגים.
    3. האם קביעת סוג של קשת דורש בדיקות נוספות מי שפיר וכו'.
    אודה לתשובתיכם ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשת ימנית

הוספת תגובה

• אודה לקבלת תשובתכם.אאורטה ימנית

יורם
    05/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת ימנית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/09/2011

שלום יורם
    באופן הרגיל הקשת של אבי העורקים עוברת מקדימה לקנה והושט ופונה אחורה ושמאלה.
    לעתים הקשת עוברת מימין לקנה והושט במהלכה אחורנית. ממצא זה יכול להיות מבודד ללא בעיות אחרות , לעתים יכול להתלוות למומי לב מסוימים (אני מניח ששללו זאת באקו לב עובר. לעתים זה יכול לבוא במקרים של חסר חלקי בכרומוסום 22 (זאת שללתם ע"י בדיקת ה פיש ל 22)
    לעתים כאשר הקשת היא ימנית יכול להווצר לחץ על הקנה והושט (למשל אם יש 2 קשתות שעוטפות את הקנה והושט כמו טבעת= VASCULAR RING, או מהלך שונה של כלי הדם שיוצאים מהקשת הימנית).
    זה די קשה לאבחן בוודאות את כל המצבים הללו באקו לב עובר ויותר קל לעשות זאת אחרי לידה. לא נראה לי שיש צורך בבדיקות נוספות.
    בכל מקרה איני רואה סבה רצינית לדאגה כי אפילו אם יש מהלך כזה של כלי הדם שגורם ללחץ על הקנה והושט, זה ניתן לתיקון ניתוחי טוב ולא קשה, בד"כ בחתך צדדי בחזה (בד"כ ללא צורך בניתוח לב פתוח ועם תוצאות טובות).
    בתמונה המצורפת דוגמה לקשת כפולה שיוצרת טבעת שעלולה לגרום ללחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי-קשת ימנית

נטע
    08/09/2011

מנסיון אישי- גם אנחנו הינו במצב הנ"ל לפני שנתיים לכן אנחנו יודעים מה עובר אליכם לכן במידה ותרצו נא שלחו לנו פרטים וניצור עימכם קשר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

יורם
    09/09/2011

היי נטע נשמע קצת מלחיץ. האם העברתם חוויה לא נעימה ? בכל אופן אשמח להתכתב: [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נטע
    09/09/2011

שלחתי לך את הפרטים במיל,בכול מקרה בתי בת כמעט בת שנתיים היום, ילדה מקסימה ובריאה שעברה בגיל 4 חודשים ניתוח של הסרת הוסקור רינג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• miocardiopatia no compactede
    יעל
    03/09/2011

לאחרונה אובחן אצל אחיין שלי בן 10, החי בצ'ילה
    miocardiopatia no compactede
    גילו זאת בבדיקות שגרתיות, ומאז חייו השתנו, אסורה עליו כל פעילות גופנית, והוריו בלחץ רב.
    אשמח באם תוכלו להסביר לי מה זה אומר, כיצד זה נקרא בעברית, מה הסיכונים ומהן אפשרויות הטיפול.
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    miocardiopatia no compactede

הוספת תגובה

• miocardiopatia no compactede - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    05/09/2011

NON COMPACTION הוא השם האנגלי. זו מחלה של שריר הלב שלא נוצר באופן תקין ואין טיפול ספצפי אלה אם מתעוררת בעיה לעתים ניתן לטפל בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה:
    גילה
    30/08/2011

ברצוני לשאול לגבי vsd ודלף במסתם. כרגע הדליפה קלה אולם מחשש להתגברותה מומלץ על ניתוח. הבנתי שהניתוח אינו דחוף ואמור לפתור בעייה עתידית (אם תהיה כזו - משמע זה סוג של הימור לא?).האם כיום הילד מרגיש משהו מיוחד ומה הסימנים החיצוניים בהם ניתן להבחין כשיש התגברות של הדלף.אגב מדובר בילד בן 8.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה:

הוספת תגובה

• שאלה: - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    31/08/2011

קשה לתת לך תשובה מבלי לבדוק את הילד
    אתה צריך לשמע לעצתו של מי שאתה מאמין בו. על כל פנים לפני ניתוח הוא יבדק במרכז רפואי שבו הם מכירם את המצב שאתה מתאר ויעזרו לך להחליט אם הילד זקוק באמת לניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Sinus Venosus ASD
    נעים
    28/08/2011

שלום,
    אצל הבן שלי, בן ה 6.5 שנים, אובחן SinusVenosus ASD. מצ"ב סיכום היועץ.
    יש לי כמה שאלות:
    1) מהי ההשפעה על חיי היום יום של הילד? האם צריך להגביל את הפעילות הגופנית שלו עד לביצוע הטיפול?
    2) הרופא ממליץ על ביצוע ניתוח, האם יש תחליפים לניתוח?
    3) למה יש לצפות אחרי הניתוח? הליך ההחלמה והשיקום?
    4) במידה ולא היינו מגלים את הבעיה, האם הילד היה צפוי לבעיות כלשהן?
    5) אם לא מבצעים את הטיפול הכירורגי, האם זה יגרום לבעיות?

תודה רבה,
    נעים

לקביעת תור
    סגירה
    Sinus Venosus ASD

הוספת תגובה

• Sinus Venosus ASD - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    29/08/2011

הפגם הלבבי אצל בנך לא ניתן לתיקון אלה בניתוח.גילו הנוכחי מתאים לניתוח. אין דחיפות בניתוח אולם גם אין סיבה לדחותו. יש לצפות לבעיות לאחר שנים בעיות שקשה לטפל בהן אח"כ גם אם יעבר ניתוח ולכן כדאי לבצע את הניתוח בגיל הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי קרישה
    אורית כהן
    21/08/2011

איזה תרופה מקובל לתת לילד בן 6 לאחר צנתור על מנת לדלל את הדם
    בני עובר פרוצדורה כזאת והבנתי שמדובר בתרופה יקרה של נמצאת בסל.
    אשמח לדעת מהי התרופה על מנת להערך בהתאם
    האם דרך הביטוח המושלם זול יותר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדי קרישה

הוספת תגובה

• נוגדי קרישה - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    21/08/2011

פני לרופא המצנתר והוא ינחה אותך כי הוא יודע איזה צינתור עובר בנך ,בן כמה הוא, אם משאירים שם התקן כלשהו. אם זה צנתור טיפולי או אבחנתי וכו' . תמיד כדאי לשמור על קשר צמוד ככל האפשר עם הרופא שמבצע את הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת ווליאמס - רטלין
    יגאל
    20/08/2011

שלום ,
    האם במקרה של דופק לב גבוהה ממולץ להפסיק מתן רטלין ?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת ווליאמס - רטלין

הוספת תגובה

• תסמונת ווליאמס - רטלין - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    21/08/2011

בד"כ לא .ריטלין מעלה את קצב הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת ווליאמס - aortic stenosi
    יגאל
    20/08/2011

שלום,
    לבתנו יש פגם מולד בלב ,נמצאת בעקב נאמר לנו שהמצב בינוני ושתצתריך לעבור ניתוח לב פתוח בעתיד .חודש לאחר מכן התבקשנו לעשות בדיקת הולטר 24 שעות לבדיקת לחץ דם(בעיות כליה) הבדיקה יצאה תקינה ,פרט לדופק לב שיצא בממוצע מעל 90 האם הדבר מצביעה על דחיפות של ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת ווליאמס - aortic stenosi

הוספת תגובה

• תסמונת ווליאמס - aortic stenosi - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    21/08/2011

חשובה דרגת ההיצרות(מפל הלחצים ע"פ ההיצרות וחשוב גם מיקום ההיצרות -במסתם או מעל המסתם וכו .חולי וויליאמס זקוקים להתייחסות מיוחדת לגבי ההחלטה לקביעת מועד הנתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה