מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקד אקוגני לעוברדיקלה20/08/2011
שלום רב,
עשיתי סקירה מאוחרת בשבוע 21 להריון והכל נמצא תקין אך נצא מוקד אקוגני לעובר בצד ימין מאחר וכל שאר הבדיקות כולל חלבון עוברי סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית וגילי(30 ) נמצאו תקינות ומאחר והרופא הסביר שכאשר ממצא זה מופיע כממצא יחיד אין לו חשיבות האם בכל זאת מומלץ לעשות אקו לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני לעובר - תגובה
ד''ר יוליוס הגש21/08/2011תמיד כדאי לעשות אקו לב.מומי לב הם המומים המופיעים בשכיחות הגבוהה ביותר בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתיאפרת16/08/2011
שלום וברכה!
אני בחודש שמיני להריון ועשו לי אקו לב עוברי ואמרו לי שיש חשד להרחבה טריואלית של המסתם הראיתי בלב העובר ואחרי הלידה צריך לעשות אקו לב שוב לעובר.
האים זה מסוכן או שזה דבר שכיח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/08/2011שלום אפרת
האם מדובר בהצרות או הרחבה?
ואשמח שתצטטי קצת יותר מהתשובה של האקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על הרחבה קלה
אפרת17/08/2011מדובר על הרחבה קלה של עורק ראיתי הראשי 7.4 מ"מ כל השאר תקין לחלוטין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצוני להוסיף שעשיתי 2 בדיקות אקו
אפרת17/08/2011ברצוני להוסיף שהעשיתי 2 בדיקות אקו לב עובר האחד בשבוע 26 ושם הרופא אמר אי אפשר לשלול הצירות טריוואלית של המסתם ריאיתי 7.3 לעומת 4.4 מ"מ באאורטה ולכן לחזור שוב על הבדיקה ובפעם השניה אמר ללא שינוי
האם יש מקום לדאגה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברצוני להוסיף שעשיתי 2 בדיקות אקו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/08/2011שלום אפרת
אני מקווה שאני מבין נכון את הממצאים.
למעשה מה שנמצא הוא שעורק הראה רחב מאבי העורקים ללא מום לב ברור.
בד"כ בעובר עורק הראה מעט גדול מאבי העורקים. המספרים שאת מוסרת מראים על הבדל מעט יותר מהרגיל בגודל.
לעתים מדובר בווריאנט נורמלי. לעתים מדובר באנומליה קלה של המסתם הראתי שגורמת להרחבה של עורק הראה ללא משמעות רבה. לעתים זה ממצא שמרמז על בעיה (הצרות) באבי העורקים שנקראת קוארקטציה של אאורטה (מום שקשה לאבחן בתוך הרחם והוא ניתן לאבחון ואף לתיקון טוב אחרי הלידה).
לעתים מדובר במום של חזרה לא תקינה של ורידי הראה (איני יודע אם הם הודגמו היטב בבדיקה)
בקיצור יתכן שזה כלום אך יתכנו מספר אבחנות (שניתנות בד"כ לטפול טוב) שלא ניתן בוודאות לעשות בעובר ולכן כדאי לבדוק התינוק לפני שחרורו מחדר התינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASD במעקבעדי16/08/2011
תגלה ASD בגיל שנתיים וחצי בגודל 8-10 מ"מ". אחרי שנה נשאר ללא שינוי. נדרש מעקב בעוד שנה. האם אני יכולה לרשום את הילדה לחוג ריקוד? אם כן, זה מצריך גם אישור בריאות. האם אני צריכה לציין את העובדה הקיימת? האם זה לא יכול להשפיע לרעה על המצב? אודה לתשובה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD במעקב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/08/2011שלום עדי
ASD בלבד בגיל זה אינו גורם בעיות בד"כ.
אפשר לרשום את הילדה לחוג ריקוד.
זה לא קריטי לציין את קיום הבעיה אך נראה לי נכון יותר כן לספר למדריכה שיש בעיה מסוימת ושאין מניעה שתהיה בחוג לריקוד. (ואפילו אם תדרוש אשור מהרופא)
לא נראה שהריקוד ישפיע לרעה על מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
עדי17/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאלוקרן10/08/2011
שלום
אני מחפשת הורים שלילד שלהם היה או יש פאלו ועבר ניתוח או אמור לעבור.אני כרגע בהריון בשבוע 22 עם עובר עם פאלו ומאוד מעוניינת לדבר עם משהו /מישהי שעבר או עובר את אותו המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פאלו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/08/2011הי קרן
אני מקווה שאת משלימה בדיקת מי שפיר שתכלול גם בדיקת FISH ל כרומוסום 22.
באשר למשפחות של ילדים שעברו תקון של TOF, יש לנו לא מעט.
אני כמובן אבקש הסכמתה של אחת המשפחות ואת שלחי לי את הפרטים שלך ב MAIL האישי שלי שמופיע למעלה ותוך מספר ימים אחזור אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרן14/08/2011אכן השלמנו את הבדיקות והן תקינות.אשמח לתשובה ממך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקת לב אצל ילד בן 5 וחצי - דחוףא.נ.10/08/2011
שלום,
יש לי ילד בן 5 וחצי, בריא בדרך כלל. לאחרונה מתלוננן על דפיקות לב ללא פעילות מאומצת. הוא יושב ומשחק ופתאום בא ואומר לי: "אמא הרגשתי "בום" בלב חזק". הוא מראה לי היכן זה מופיע לו - צד שמאל. זה קרה מספר פעמים (עם הפסקות של שבוע, שבוע וחצי בין מקרה למקרה). האם זה מראה על משהו? מה צריך לעשות?
רופאת ילדים ביקשה שנמדוד דופק ביד, אך זה מעט קשה ולא מצליח לנו.
אשמח אם תעזרו לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דפיקת לב אצל ילד בן 5 וחצי - דחוף - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/08/2011שלום
קשה לדעת מהספור אם יש הפרעות בקצב. (גם אם יש זה בד"כ לא בעיה משמעותית).
לדעתי כדאי לעשות אקג, אולי אפילו הולטר (הקלטת אקג ל 24 שעות)
ולפנות לקרדיולוג (לא דחוף) לברר הענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
א.נ.12/08/2011תודה, אני אמשיך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASDעדי07/08/2011
התגלה ASD בגיל שנתיים וחצי בגודל 8-10 מ"מ". אחרי שנה נשאר ללא שינוי. נדרש מעקב בעוד שנה. האם יש סיכוי שגם לאחר גיל 3 יכולים להראות סימני סגירה? ואם כן מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASD - תגובה
ד''ר יוליוס הגש07/08/2011כדאי להמתין לגיל מבוגר יותר 4-5 ש' (תלוי במשקל)על מנת לנסות לסגור הפתח באמצאות התקן בצינתור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על התשובה אבל
עדי08/08/2011האם יש סיכוי שעד גיל 4-5 זה יכול להראות סימני סגירה עצמונית או שלא? אם כן מה עושים במצב כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על התשובה אבל - תגובה
ד''ר יוליוס הגש08/08/2011את בודאי נמצאת במעקב אצל מי שזיהה את קיומו של הASD והוא ינחה אותך על פי הממצאים. אם יש סיכוי שזה יסגר ? קשה להתנבא בעיקר לגבי העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי09/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD לפגאביטל06/08/2011
שלוםם, ילדתי לפני כחודש וחצי תאומים זהים בשבוע 28 + 3, הגדול במשקל 1290 והקטן 805 גרם.
במהלך ההריון אמרו לי כי לקטן יש VSD וחשד ל TOF, ורק לאחר הלידה ה- TOF נשלל.
ילדי שוקל כיום 1100, אינו מונשם, יציב, נעזר בחמצן עד רמות של 35 אחוז, עולה לאט לאט במשקל. לעומת אחיו שהתקדם הרבה יותר מהר ממנו. זקוק לחמצן הסטורציות בלי החמצן יורדות. מרבה באירועים. ומקבל בנוסף קפאין ומשתנים. הרופאי טוענים כי ה-VSD גדול ואין סיכוי שייסגר לבד. אני מודאגת מאוד מהמצב ואשמח לשמוע חוות דעת וכמוכן האם מדובר באי ספיקת לב?? האם המצב הפיך?? תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD לפג - תגובה
ד''ר יוליוס הגש07/08/2011בלי להכיר את הילד קשה לייעץ. כנראה שאת צודקת ויתכן שיהיה צורך בהתערבות ניתוחית על מנת לעזור לו.את צריכה להתייעץ עם הרופאים המטפלים בו על מנת להחליט על המשך הדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנתח מומלץ - VSD גדול תינוק בן חודשעינת אינגביר03/08/2011
שלום רב,
אני מעוניינת לדעת מי נחשב היום בארץ המנתח הכי טוב/מנוסה לניתוחי לב
(פתוח) אצל תינוקות לסגירת vsd גדול. התינוק בן חודש ויצטרך לעבור את הניתוח בחודשיים הקרובים!
בתודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנתח מומלץ - VSD גדול תינוק בן חודש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/08/2011שלום עינת
יש הרבה מנתחים טובים בארץ ואיני יודע במדויק את התוצאות של כל אחד.
עד כמה שאני יודע, ניתן לעשות ניתוחים מסוג זה בצורה טובה בכל אחד מבתי החולים הבאים: הדסה , שניידר, וולפסון ותל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בלב העוברלירון02/08/2011
שלום ד"ר,
בסקירת מערכות מאוחרת, שבוע 22, נמצא שוב מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב. זה הממצא היחידי שנמצא, הרופא הסביר שזה מעבר של גלי קול דרך ההדמייה.
בדיקות גנטיות טרם ההריון תקינות
חלבון עוברי 1:4000
שקיפות עורפיך 1:10000
הנני בת 34. הריון שני.
כל רופא אומר משהו אחר. אבקש חוות דעת שלך כקרדיולוג, מומחה בתחום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני בלב העובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/08/2011שלום לירון
מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח גם בעוברים נורמלים ואין לממצא זה השלכות אנטומיות/פתולוגיות. אפשר להתייחס לזה כמו נקודת חן. הדבר היחיד הרע שנאמר על ממצא זה שזהו אחד הסמנים החלשים לתסמונת דאון. בהריון כל הזמן מחפשים סמנים לדאון, למשל שקיפות ערפית, חלבון עוברי ועוד. החשיבות של ממצא זה היא קטנה מאד ומקובל שאם זה ממצא יחיד לא מתייחסים אליו. יש שעושים גם אקו לב עובר, לא כדי לראות המוקד, אלא לבדוק את מבנה הלב. זאת בגלל שבילדים עם דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב. אם בבדיקה יש מום לב ובמיוחד כזה ששכיח בדאון אז ממליצים על בדיקת מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר - בן 16ורד01/08/2011
ד"ר שלום רב,
בני בן ה16, ביצע הולטר , עקב סחרחורות חוזרות. בבדיקה נמצא כי יש לו אוושה ססיטולית רכה בדרגה 2/6 . להלן תוצאות ההולטר: הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 46
מהירות מקסימאילית: 108
מהירות ממוצעת: 62
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בודדים.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 206 APC'S במשך הבדיקה . בלטו במיוחד בשעות הלילה. נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM . הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: בזמן ברדיקרדיה נצפו עליות ST כנראה מדובר ב – HIGH TAKE OFF בערוצים 1,2 .
שאלותיי:
האם הבדיקה תקינה? אציין כי הוא ספורטאי המשחק כדורסל. האם הוא יכול להמשיך באינטסיביות של האימונים ?האם הוא צריך המשך בירור קרדיולוגי?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות הולטר - בן 16 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/08/2011שלום
בסה"כ הבדיקה היא בגדר הנורמה ללא הפרעות קצב משמעותיות. ממצאים כמו שתארת יש בהרבה אנשים בריאים.
הממצאים הללו אינם מסבירים הסחרחורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TETRALOGY OF FALLOTאוראל30/07/2011
שלום,קוראים לי אוראל,אני בת 22,נולדתי עם מום מולד TETRALOGY OF FALLOT,עברתי ניתוח ראשון בגיל חודשיים,וניתוח תיקון בגיל שנתיים.
והשבוע אני צריכה לעשות ניתוח נוסף להוספת מסתם,אני בכל 22 שנותיי הייתי ילדה רגילה לכל,בלי אף שהן מגבלויות.
הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים בניתוח? אם זה ניתוח מסובך? מה אחוזי הצלחה שלו,ומה זמן ההתאוששות,האמת שאני מתה מפחד לקראת הניתוח הזה,וממש לא יודעת למה לצפות,אני אשמח מאודד!!!! אם תענו לי על השאלות ואפילו אם תרגיעו אותי .... אני נכנסת לניתוח בהרגשה רעה מאוד,הניתוח קשה?..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכהה נואשות לתגובההה
אוראל30/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
TETRALOGY OF FALLOT - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2011שלום אוראל
במום שיש לך TOF , לאחר התיקון של מוצא חדר ימין נשארת לעתים לא רחוקות דליפה ניכרת של המסתם הריאתי. לאורך זה תופעה זו אינה רצויה והיא גורמת להגדלה ניכרת של החדר הימני ולעתים להפרעה בתפקודו ועקב כך התעייפות וחולשה עד אי ספיקת הלב. כמוכן מצב זה מעלה הסיכוי להפרעות קצב שיכולות להיות מסוכנות. הטיפול במקרים אלה הוא ניתוח להשתלת הומוגרפט (צינור ביולוגי עם מסתם של אדם שעבר הכנה מיוחדת). הניתוח הוא מוצלח ברוב הגדול של המקרים , הוא חיוני ואינו בדרגת סיכון גבוהה (אם כי כמובן בכל ניתוח יש סיכון מסוים). ההומוגרפט מתפקד בערך כ 10-15 שנה ולרוב יש הופעה של דליפה או הצרות חוזרת ואז בד"כ ניתן להשתיל שם מסתם ביולוגי בצנתור ללא ניתוח (מה שקשה עדיין לעשות היום כפרוצדורה ראשונה) .
אחרי הניתוח את אמורה (לאחר התאוששות של מספר שבועות) להרגיש יותר טוב מאשר כעת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!
אוראל30/07/2011רק לא כלכך הבנתי כשרשמת "צינור ביולוגי עם מסתם של אדם שעבר הכנה מיוחדת"..
לא עברתי הכנה מיוחדת כלשהיא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה רבה!!! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2011לא את צריכה לעבור הכנה, אלא החומר שמושתל.
בסה"כ כמו שנשמע לי את יכולה להיות שלמה עם הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפל LVOTיקי26/07/2011
שלום רב
בבדיקת אקו שערכתי מופיע תחת הכותרת AORTIC FLOW :
LVOT VELOCITY 162 cm\sec
האם ערך זה מבטא את מפל הלחצים במוצא חדר שמאל?
אם כן האם הערך הנקוב נחשב ללחץ מוגבר?
בברכה דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפל LVOT - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/07/2011שלום יקי
ערך זה הוא עדיין בגדר הנורמה. נחשב לפתולוגי בערך מ 2 מ/ש.
חשוב מפל הלחצים נעשה ע"י מהירות מקסימלית (במטר/שניה) ברבוע כפול 4.
למשל אם המהירות המרבית היא 3 מ/ש אז המפל יהיה 3 ברבוע כפול 4 שוה 36 ממ"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחלון סביב הפהאמא מודאגת23/07/2011
לבני בן החמש וחצי יש VSD פימבריוטי קטן + צניחה של עלה של המסתם האאורטלי.
נמצא במעקב אקו.
בשבועות האחרונים אני שמה לב שלאחר מאמץ מופיע לו כחלון קל סביב השפתיים..
לפי מה שידוע לי לא מדובר במום לב כחלוני..מה יכולה להיות הסיבה\.?
יש לי תור לאקו רק בינואר..האם כדאי להקדים ?
תודה רבה!!
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כחלון סביב הפה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/07/2011שלום
מום זה אינו כחלוני ולכן לא סביר שמדובר בכחלון אמיתי שנובע מירידה בחמצון. ליתר בטחון את יכולה לבדוק לילד סטורציה שניתן לעשות בכל מרפאה ע"י האחות. רוב הסיכויים שהכיחלון שאת מתארת הוא מכווץ כלי דם ואין לכך משמעות. אם החמצון תקין (95% ומעלה) לא נראה לי שיש צורך לשנות התור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכה בחזה יכולה לגרום להתקף לב?חגית21/07/2011
בני בן ה3 קיבל מכת אגרוף חזקה בחזה באזור הלב מילד אחר.
מיד לאחר המכה הוא אמר "אין לי כח" מספר פעמים, החוויר והתקשה לעמוד.
לטחר כדקה הוא החל להשתעל בחזקה, תוך שהוא נשען קדימה ואני טופחת לו קלות על גבו.
נראה היה שהשיעול עזר כיוון שלאיר מכן הוא התאושש ותפקד כרגיל בהמשך הערב.
עלי לציין כי בהיותו עובר עבר פעמיים אקו לב עוברי, בראשון חשבו שאולי יש מום קל באחד מהורידים שבלב ובשני לא מצאו שום דבר חריג ועל כן לא המשכנו במעקב.
האם תיתכן הפרעה בפעילות הלב עד כדי תחושת תשישות בעקבות חבטה חזקה?
האם כדאי לעשות בכל זאת אקו לב, לאור מה שקרה?
האם יש הסבר אחר לחולשה שתקפה אותו בעקבות המכה?
תודה מראש
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מכה בחזה יכולה לגרום להתקף לב? - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/07/2011שלום חגית
נדיר מאד מכה חזקה מאד יכולה לגרום להפרעת קצב ו/או פגיעה בלב. קרוב לוודאי שמקרה שלכם לא קרה דבר רציני. אם את בכל זאת רוצה לבדוק האפשרות הקלושה שקרה משהו עליך לפנות לרופא שלך או לקרדיולוג הילדים שישלים ברור כולל בדיקה, אקג ואקו כדי לשלול בעיה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' מתיתיהו, זאת אעשה
חגית24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב עובר סביב 100.SH20/07/2011
שלום,
בסקירה מוקדמת שהתבצעה בשבוע 16+5 נמצא כי דופק עוברי סביב 100.
יש לציין כי שאר הממצאים בבדיקה היו תקינים.
לגבי הלב ("מדורי הלב ומוצא כלי הדם מהלב נצפו תקינים")
נשלחנו לברור לביצוע אקו לב עובר כדי לשלול A-V BLOCK.
היום אישתי בשבוע 17.
א.האם הבדיקה צריכה להתבצע בדחיפות ? (נקבע תור לתאריך 27/07/11).
ב.לאשתי יש בדיקת מי שפיר בתאריך 22/07/11.
האם יש מניעה לבצע את בדיקת מי השפיר בעקבות הממצא הנ"ל?
האם כדאי לדחות את בדיקת מי השפיר עד לברור אקו לב עובר?
ג.האם קצב לב זה הוא בעיה שניתן להסביר ולטפל בה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצב לב עובר סביב 100. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/07/2011שלום.
קצב זה הוא מעט נמוך מהרגיל אך רואים זאת לעתים ללא בעיה של ממש. העובר בד"כ אינו סובל בקצב כזה. בד"כ שיש AV BLOCK הקצב הוא יותר איטי וסביב 60-70 או פחות. כדאי לעשות אקו לב עובר כדי לנסות להבין אם יש הפרעת קצב או הולכה כלשהי. לא נראה לי שזה מאד חשוב לדחות את בדיקת מי השפיר אך אישית הייתי מעדיף לעשות קודם את האקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)