פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• קשה לי לנשום
    איזה אחד
    15/06/2008

שלום אני בן 17 וחצי בזמן אחרון קשה לי לנשום אני מרגיש שאני צריך לקחת אוויר כול רגע ואני מרגיש שאויר לא עובר לי אני מנסה ואין הוא לא עובר לי אבל אני מרגיש שזה לא בא מהלב אני מרגיש שזה מריאות לא עובר לי הנשימה מזה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי לנשום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לנשום

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/06/2008

שלום עידן
    קושי לנשום יכול לנבוע מבעיות שונות ראתיות, לבביות ועוד.
    צריך גם לזכור שלעתים יש הרגשה של קושי לנשום שאינה קוצר נשימה אמיתי. זוהי מעין תחושה של צורך לעשות נשימות עמוקות מדי פעם ללא שתהיה בעיה של ממש. לעיתים הדבר נובע מלחץ ומתח נפשי מסיבות שונות.
    לפי התאור שלך יתכן מאד שאין בעיה משמעותית אך חשוב ללכת לרופא שיוכל להתרשם ולבדוק ולאבחן את הסבה למצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק של ילד בן 9
    רוני
    11/06/2008

שלום,

בני בן ה - 9 הוא ילד בריא לחלוטין עושה ספורט ולא מתלונן על כאבים או דברים מיוחדים

כאשר אני שם את היד שלי על בית החזה שלו (יש לציין שהוא קצת רזה) אני מרגיש את פעימות הלב
    שלו גם שהוא לא נמצא במאמץ (עומד יושב או אפילו שוכב) הפעימות סדירות והוא מרגיש מצויין

האם זה תקין?

תוד מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דופק של ילד בן 9

הוספת תגובה

• מרגיש את פעימות הלב

ד''ר דני פינק
    11/06/2008

שלום רוני

נימשה תקין לחלוטין. אם את\ה דואג בכל זאת, הרופא שלכם יכול לבדוק בדיקת גוף ו א.ק.ג. אבל מה שאת\ה מספר- לא נישמע בעיתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוני
    13/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd בפג
    מיכל
    06/06/2008

שלום רב, לצערי הרב עקב הפרדות שליה בשבוע 34 להריון נולדה לי בת לפני כשבוע במשקל 2.200 ויש לה vsd
    פריממברנוטי כרגע מוערך כ 7 מ"מ.
    על ה vsd ידענו משך כל ההריון אך לא לקחתי בחשבון שיש אפשרות שהיא תיוולד פגית.
    כרגע היא מאושפזת בפגייה ובעקבות נשימות מהירות התחילה לקבל פוסיד ואלדקטון. (כמו כן נראה גודש קטן בריאות).
    השאלות שלי הן כאלה:
    האם עם טיפול מתאים היא יכולה להעלות במשקל כדי שתוכל לעבור ניתוח בשלום?
    האם מנתחים vsd בפגים?
    האם יש איזה סיכוי ש vsd בגודל ומיקום כזה יכול להסגר או לקטון ללא צורך בניתוח?
    אלפי תודות

לקביעת תור
    סגירה
    vsd בפג

הוספת תגובה

• VSD בפג

ד''ר אברהם מתתיהו
    09/06/2008

שלום מיכל
    פג 34 שבועות במשקל של 2.2 ק"ג אינו נחשב מאד קטן, בד"כ אין לא בעיות קשות של חוסר בשלות וניתן כבר , באמצעים של היום, לטפל בו ברוב הפעולות הנדרשות .
    בד"כ במקרים אלה מנסים לתת טפול תרופתי וכלכלה עשירה בנסיון לגדל מעט את הילד בתקוה שהפגם אולי יקטן (זה אפשרי אם כי 7 מ"מ נשמע די גדול) וכן כדי שהילד יגדל קצת ויהיה נוח יותר לסגור אותו אם צריך.
    אם הילד נכנס למצב של אי ספיקת לב קשה עם קוצר נשימה , הזעה, חוסר עליה במשקל ניתן ללכת לניתוח תיקון מלא(סגירת הVSD) או אפשרות נוספת (בתינוק מאוד קטן או במקום מאד לא נוח של הVSD ) לעשות ניתוח מקדים של יצירת הצרות בעורק הראה (PULMONARY ARTERY BANDING ) שמפחית את כמות הדלף משמאל לימין ומשפר מצב התינוק ואז בגיל מאוחר יותר מסירים את ההצרות וסוגרים את הפגם אם הוא עדיין משמעותי.
    לפי שאת מתארת (לא ראיתי את האקו) יש לי הרושם שאם יהיה צורך ניתן יהיה לסגור את הפגם בניתוח אחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדם
    05/06/2008

שלום רב, מה זו אוושה בלב ומה הם הסימנים שאמורים לי לרחת את ביתי לבדיקות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אוושה בלב

ד''ר דני פינק
    06/06/2008

שלום אדם

ל 95% ילדים בריאים יש איוושה של בריאה, תוספת רעש שהיא לא רק תקינה, אלא גם נגרמת על ידי לב בריא. אפשר להבדיל בין האוושות הנורמאליות האלה ואיוושה שנגרמת מבעיה ומום בלב, על ידי בדיקת גוף או א.ק.ג.. אם הרופא משפחה\ילדים לא מרגיש נוח בהבחנה בן איוושה נורמאלית או שהאיוושה נשמעת פתולוגי, הוא ישלח לקרדיולוג ילדים לבדיקה.

רוב הילדים הבריאים שבאים אלי לבירור, הם תקינים ובמיעוט קטן יש איזה שהיא בעיה ורק לחלק קטן מהם יש משהו שישפיע אל בריאות הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איוושה
    יובל
    02/06/2008

שלום רב,
    אתמול הייתי עם בני בן השנה וחצי בטיפת חלב לצורך מתן חיסון ובדיקת רופא.
    בבדיקה שהרופאה ביצעה היא שמעה איוושה וביקשה להפנות את תשומת ליבי לנושא מול רופא ילדים בקופת החולים.
    מיד ניגשתי לקופת החולים והרופא של בני ביצע בדיקה שלטענתו הוא לא שומע שום איוושה אך למען השקט הנפשי שלי הוא נתן לי הפנייה ליעוץ קרדיולוגי וביצוע בדיקת אקו לב.
    ברצוני לציין כי יום לאחר שבני נלד ועוד כשהיינו בבית היולדות נשמעה איוושה בבדיקת השחרור והתבקשנו להמתין עוד 12 שעות בטענה כי בפרק זמן של עד 48 שעות משעת הלידה ישנו איזה שסתום בלב שאמור להיסגר וכנראה שאצלו זה עדיין לא קרה ולכן נשמעת האיוושה. יום למחרת הבדיקה האיוושה כבר לא נשמעה ושיחררו אותנו לביתנו.
    האם יש קשר בין השניים. מה המשמעות של איוושה? האם יש טיפול? האם יש לי סיבה לחשוש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איוושה

הוספת תגובה

• אושה

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/06/2008

רבות כבר כתבנו בנושא.
    אושה היא רעש של זרימה שאנו שומעים עם הסטטוסקופ.
    קיום אושה אינו אומר שיש מום בלב.
    בחצי מהילדים עם לב נורמלי ניתן לשמוע אושה.
    אני מבין שהופניתם לקרדיולוג ילדים ולאקו-לב.
    אם הבדיקה תקינה (ורוב הסיכויים שהבדיקה תהייה תקינה) ואז אפשר לשכוח מהעניין.
    נ.ב אושה אכן שכיחה ביום הראשון אחרי הלידה בין השאר בגלל מעברים שנסגרים אחרי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר
    ללאשם
    01/06/2008

שלום,אני בת 16 ואני בולמית כבר מעל לשנה.
    בזמן האחרון שמתי לב שהדופק שלי נורא מהיר,עד כדי כך שגורם לי לכאבים בחזה וכאבי ראש,גם אם אני במנוחה. זה יכול להתחיל בלי סיבה. אני יושבת,במחשב לדוגמא,והדופק רגיל,עד שפתאום הוא מתחיל להיות מהיר בטירוף. לפעמים זה מתאזן ומפסיק אחרי כמה דקות ולפעמים זה לוקח יותר משעה.
    אני לא יודעת עד כמה זה קשור,אבל כזה קורה,יש לי כאבי ראש,בחילות וחוסר תאבון.

האם זה בגלל הבולימיה? ואם לא,מה יכולה להיות הסיבה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/06/2008

נראה לי שהגיע הזמן לבקר אצל הרופא!
    לפני שמתייחסים לעניין יש להוכיח שאכן הדופק הוא מהיר ולשם כך צריך להבדק ולעשות אקג ולעתים בדיקת הולטר (רשום של אקג על קלטת ל24 שעות)
    יש מקרים שיש תחושה של דפיקות לב וזו רק הרגשה, ויש מקרים של הפרעות קצב ממש שמצריכות טפול.
    אחרי שנוכיח שיש דופק מהיר ונבין בעזרת הבדיקות באיזה סוג של הפרעה מדובר(אם בכלל) , יהיה אפשר לנסות להבין מה הגורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות לב
    דקל
    01/06/2008

שלום, אתמול ביצעתי סקירה מורחבת, סוף שבוע 22 להריון. בבדיקה נמצא לב העובר תקין. עם זאת, הרופא ציין כי הוא מבחין בפעימות לב מוקדמות לא סדירות והפנה אותי לאקו לב עוברי. הרופא ציין כי מדובר בבעיה שכיחה שלרוב מסתדרת עד שבוע 33 להריון וכי לעתים המדובר בגיהוק. מה המשמעות של המימצא, היה ואין הוא מסתדר עד השבוע ה- 33?

לקביעת תור
    סגירה
    פעימות לב

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/06/2008

פעימות מוקדמות (שבאות ממקור אחר מאשר הקוצב הרגיל של הלב) הן שכיחות בעובר ובד"כ הן ממקור פרוזדורי. לעתים קרובות הן נעלמות מספר ימים לאחר הלידה. בד"כ אין להן חשיבות. העובר אינו סובל כלל מאי סדירות קלה. נדיר מאד שתתפתח הפרעת קצב מהירה.(לעומת זאת אם הקצב הוא מהיר קבוע , למשל 300 לדקה לאורך ימים רבים, זה פחות טוב כי העובר יכול לסבול מכך!)
    במקרים של פעימות מוקדמות עושים אקו לב עובר, לודא שאין בעיה מבנית ואז אני נוהג להמליץ על מעקב אצל הגניקולוג אחת לשבועיים רק להתרשם ליתר בטחון שהקצב לא הפך מהיר קבוע (לרמות שזה נדיר מאד)
    יש חשיבות מסוימת לדעת על הפעימות המוקדמות כי לעתים אחרי פעימה מוקדמת יש האטה בקצב וזה עלול לתת רושם שזוהי האטה שנובעת מסבל עוברי.
    בקצור ,אין מה לדאוג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם פגום
    אורית
    29/05/2008

שלום, מהי המשמעות של תינוק שנולד עם מסתם מיטראלי פגום?

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם פגום

הוספת תגובה

• מסתם מיטראלי פגום

ד''ר דני פינק
    01/06/2008

שלום אורית

המסתם המיטראלי יושב בן הפרוזדור השמאלי וחדר שמאל. הוא מאפשר לדם להיכנס לחדר בחופשיות ומונע מהדם לחזור אחורה לפרוזדור בזמן התכווצות החדר ושליחת הדם לאב העורקים. פעולתו מאוד חשובה ולשאלתך: תלוי האם יש ליקוי בתפקוד הזה. יש הרבה סוגי פגמים כאלה שאין להם בכלל משמעות וכאלה שלא מאפשרים לילד לחיות בלי תיקון מידי.

אני מקווה שזה ברור לך שזה הסבר שרק הקרדיולוג האחראי על הטיפול יכול לתת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• double outlet right ventricle
    שחר
    26/05/2008

כולי רועדת וקשה לי לרשום בכלל איך אפשר לשקול להוריד עובר כשאת מרגישה שהוא בועט וכשאת רואה את הלב שלו פועם
    להלן ההמצא של סקירת המערכות שלי שבוע 17 הריון IVF :
    רושם של PULMONARY STENOSIS לא ניתן להדגים בבירור את ה- VSD אך נראה שהוא SUBAORTIC נצפו AORTA ו PULMONARY במקביל עקב ה-DEXTROPOSITION של ה-AORTA
    בכל אופן שאלIתיי הן: מה למעשה אומר סוג המום?
    האם ניתן לפתור אתה זה בניתוח אחד או שבאמת זה מצריך מספר ניתוחים קשים?
    האם כבר בוצעו כאלה ניתוחים בארץ או שאני מקרה בין הבודדים ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    double outlet right ventricle

הוספת תגובה

• DORV

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/05/2008

משמעות השם היא ששני הכלים הגדולים יוצאים מהחדר הימני. ברוב המקרים יש גם פגם במחיצה הבין חדרית. יש וריאציות אנטומיות רבות למום זה שהן חשובות כדי לתת תשובה ברורה יותר לגבי הטפול (למשל , חשוב מיקום ה VSD ביחס לכלי הדם הגדולים, האם יש הצרות ראתית או של אבי העורקים ועוד)
    את לא מסרת את כל הנתונים. לעתים באקו לב עובר לא ניתן לקבל את כל הנתונים.
    בכל מקרה אם ה VSD הוא בגודל טוב והוא גבוה ומתחת למסתם של אבי העורקים ואם עורק הראה יוצא ימינה מאבי העורקים אז בד"כ ניתן לסגור את ה VSD בצורה שאבי העורקים למעשה יוצא מחדר שמאלועורק הראה נשאר בימין. במידה ויש הצרות ראתית יש צורך בתיקון שלה בניתוח. (זה דומה למום שכיח שניקרא טטרלוגיה ע"ש FALLOT .
    אם זה המצב ואין בעיות אחרות אז זה לא נורא ואפשר בד"כ לקבל תיקון טוב להרבה שנים (יתכן שיהי צורך בהתערבות נוספת אם עקב התקון של ההצרות הראתית תישאר דליפה משמעותית של המסתם הריאתי.)
    ניתוחים כאלה מבוצעים בהצלחה בארץ.
    נראה לי שכדאי לך לקבל יעוץ מקרדיולוג ילדים שעשה או ראה את הבדיקה.
    לגבי ההחלטה לגבי המשך ההריון זו כמובן החלטה שלך לאחר שתקבלי את כל הנתונים ויעוץ מתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת אקו לב עוברי

michal
    29/10/2013

שלום אני בשבוע 25 בבדיקה של אקו לב עוברי קיבלתי הבחנה שיש בעיה מורכבת מאוד בלב העובר והומלץ לי לעשות הפסקת הריון .
    ההבחנה היא
    situs solitus
    double outlet rv side by side great arteries
    subpulmonic '; very large mid anterior vsd
    subpulmonic stenosis; probably

מה זה אומר והאם באמת הכי טוב לעשות הפסקה והאם יש טיפול האם זה בר תיקון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת אקו לב עוברי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/10/2013

שלום מיכל
    כמו שאמרתי קודם, לא נראה לי נכון לעשות ייעוץ כזה בפורום. בעיקרון היום ניתן לטפל כמעט בכל מום לבבי (בצורה טובה יותר או פחות)
    כדאי לך , יחד עם בן זוגך להפגש עם הקרדיולוג שבצע את הבדיקה. הוא יסביר לך מה המהלך הצפוי לאחר הלידה וכל הבעיות הפוטנציאליות ותצטרכו להחליט מה עדיף לכם.(בשלוב עם האמונות והפילוסופיה שלכם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    יהודית
    25/05/2008

בני בן ה11 חולה בFMF. מטופל בקולכיצין.
    במשך כמה חודשים מתלונן על כאבים בחזה, בתקופה החארונה באיזור הלב.
    היה חולה בסטפטוקוקוס - קיבל אנטיביוטיקה.
    המשיכו הכאבים באיזור הלב מדי פעם, בהתקפים.
    בבדיקה שנערכה - אקג תקין.
    צילום הראה
    קונוס פולמונלי בולט, צל לב תקין, ציור ריאתי פריהילרי.
    הופננו לקרדיולוג ילדים מרפאות חוץ. פנינו לשיבא, כי הוא מטופל שם אצל ד"ר פדה בFMF.
    נתנו לנו תור רק באוגוסט. האם יש צורך בתור דחוף יותר?
    האם כדאי ללכת באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• שלום יהודית

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/05/2008

זו שאלה שקשה לענות עליה בלי להתרשם מהחולה.
    ברוב המקרים כאבים אנטרמיטנטים בחזה בגיל זה אינם קשורים ללב. אולי זה קשור ל FMF .
    צלום החזה לא אומר הרבה כי לעתים לא רחוקות רואים ממצאים כאלה אצל ילדים נורמלים.
    נראה לי שחשוב שיבדק אצל רופא הילדים אם זה יתרשם שהמצב דחוף - יפנה אותו למיון ילדים או ינסה לדבר עם הקרדיולוג לנסות לשבץ אותו מוקדם יותר.
    בדיקה פרטית היא שקול שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• golf ball
    רינת
    25/05/2008

שלום,
    בסקירת המערכות בהריון התגלה גולף בול אצל העובר, עשינו אקו לב והכל היה תקין.
    בני היום בן חודשיים וחצי האם צריך לבדוק את הנושא? ואם כן לאן לפנות.?
    תודה
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    golf ball

הוספת תגובה

• golf ball

ד''ר דני פינק
    25/05/2008

שלום רינת

התשובה הקצרה הוא: לא
    לא היה אי פעם ידע שה "גולף בול" קשור לאיזה שהוא בעיה לבבית. אם הבן שלך בריא, אין מקום לאף בירור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקג
    ליאור
    20/05/2008

לבת שלי נערכה בגיל שנה בדיקת אקג בגלל איוושה בלב שהתגלתה לאחר לידתה ובבדיקה נאמר לנו כי ה-אקג מתאים לאקג של תינוק שנולד ושנבוא לבדיקה נוספת כשתהיה בגיל 3.
    מה הסיכון ב-אקג של תינוק שנולד? ממה עלול להגרם? האם נדרש טיפול כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    אקג

הוספת תגובה

• אקג

ד''ר דני פינק
    25/05/2008

שלום ליאור

הא.ק.ג. משתנה עם ההתפתחות של התינוק וילד עד נערות ומה שתקין בגיל 0 לא חייב להיות תקין בגיל שנה. אם בדיקת גוף של בתך תקינה כולל אוושה נורמאלית והיא בריאה אני מסכים שאפשר לחכות עד גיל 3 ולבדוק שוב את הא.ק.ג.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd
    מיכל
    19/05/2008

שלום רב, אני בשבוע 32 ולעוברית יש vsd פריממבורנטי וסינוס קורונרי מורחב (נאמר לי שהוא לא זקוק לטיפול והוא רק וריאנט אנטומי).
    הבנתי שפעמים רבות שני הממצאים באים ביחד, השאלה שלי האם עצם קיום סינוס קורונרי מורחב פוגע או אומר ש ה vsd לא יוכל לקטון או להסגר במהלך השנה הראשונה לחיים?
    או במילים אחרות האם לתינוק שיש רק vsd (בלי סינוס קורונרי מורחב) יש סיכוי גבוה יותר לסגירה עצמונית של הפגם במחיצה....
    אני שואלת מאחר וקשה לי לחשוב בשלב זה על אופציה ניתוחית ואני כולי תקווה שאיך שהוא הפגם יקטן לרמה שלא יפריע או אפילו ייסגר......

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    vsd

הוספת תגובה

• vsd וסינוס קורונרי מורחב

ד''ר דני פינק
    25/05/2008

שלום מיכל

האם עצם קיום סינוס קורונרי מורחב פוגע או לא?
    לא.
    VSD יוכל לקטון או להיסגר במהלך השנה הראשונה לחיים?
    כן.
    לא ידוע אף קשר בן סינוס קורונרי מורחב והטנגות VSD או כל מום אחר.
    סטטיסטית, ברוב הVSD , אין צורך לנתח בסופו של דבר

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תהילה
    18/05/2008

האם זה תקין שלחץ הדם ירד בשלוש בדיקות עוקבות שנעשות אחת אחרי השניה בהפרש של 10 דקות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחץ דם בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/05/2008

מדידת לחץ דם בתינוק יכולה להיות קשה. ברוב המקרים אנו משתמשים במכשיר חשמלי אוטומטי. ראשית יש לבחור שרוול בגודל מתאים לזרוע ושנית התינוק חייב להיות בשקט (או טוב יותר בשינה) ואם לא כן אפשר לקבל ערכים מאד שגויים.
    חשוב לברר במיוחד בתינוק אם הבדיקה טכנית הייתה טובה והאם התקבלו תוצאות דומות במדידות חוזרות.
    בנוסף לקשיים הטכניים ידוע שלחץ הדם מושפע ממצבים שונים בין השאר חרדה או פחד.
    התרגשות או חשש מהבדיקה או מתוצאותיה יכולים לגרום לכך שלחץ הדם עולה (אפילו אצל מי שאינו סובל מיתר לחץ דם) ולעתים מדידות חוזרות לאחר שהחולה נרגע מאפשרות לקבל מדידה של לחץ דם אמיתי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    תהילה
    13/05/2008

שלום, נולד לי בן לפני חודש, מאז הוא סובל מלחץ דם גבוה, יש חשד למום בלב לשא אותר קודם לכן, האם יש סיבה אחרת לעליית לחץ הדם והאם הבעיה עשויה להיות קשה ולכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה בתינוק

ד''ר דני פינק
    13/05/2008

שלום תהילה

קשה לי לעזר בלי לדעת על איזה מום לב מדובר. למה בכלל מדדו לחץ דם?

יש רק מום לב אחד שגורם ללחץ דם גבוה והוא היצרות של אב העורקים באזור הירידה בדרך לתת דם לבטן והכליות. רוב תינוקות עם לחץ דם גבוה הבעיה נגרמת מבעיה בתפקוד הכליות. את חיבת לשאול שאלות טובות אלו בזמן הביקור אצל הקרדיולוג ולא לצאת מהחדר עד שאת מבינה את התשובות!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/05/2008

שלום תהילה (לא סיפקת הרבה נתונים)
    בסה"כ יש הרבה סיבות ליתר לחץ דם, בין השאר כילייתיות, הורמונליות לבביות ועוד.
    מבחינת הלב המום העיקרי שגורם ליתר לחץ דם נקרא "קוארקטציה של אאורטה" שהוא למעשה הצרות של אבי העורקים בד"כ לאחר יציאת כלי הדם לידיים ולראש ובדרכו למטה לספק דם לחלק התחתון של הגוף.
    מום זה ניתן לאבחון ע"י קרדיולוג ובדיקת אקו-לב.
    במידה ואין לתינוק מום זה יש כמובן לעשות ברור לחפש סיבות אחרות ליתר לחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה