מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VSD וצנתור -מלכהד''ר דני פינק25/11/2007
שלום ד"ר פינק,
בני בן 11, גילו לו VSD בגיל חודשיים במסגרת בדיקה שגרתית ע"י רופאה של טיפת חלב.
מאז ועד היום אנו במעקב של קרדיולוג אחת לשנה ללא שום מגבלה פיזית.
בכל ביקורת מבצעים א.ק.ג ואקו לב וה"חור" נשאר באותו גודל ללא שינוי, לא גדל ולא קטן.
אני רוצה לציין שהחור נמצא סמוך למסתם.
בביקורת האחרונה שהיינו, נמסר לנו כי כדאי לסגור את החור, היות ומדובר בחור שאינו קטן, שאז לא עושים כלום, וגם לא גדול, אלא בינוני. גם בגלל המיקום הנוח, אז כנראה שזה יסגר בצינטור.
שאלותיי:
האם יש השפעה לגיל הילד, מדובר בילד שמתפתח היטב, וזה גיל בגרות, האם זה הזמן ולמה?
2. האם לאחר ביצוע צינטור, אין צורך בביקורות?
3. עם מה בדיוק סותמים את החור?
4. האם אפשר לחזור לפעילות רגילה? מדובר בילד שפעיל כרגיל לבני גילו, ללא שום מגבלה.כמה זמן החלמה?
5. האם יש סיכונים בצינטור? האם עושים זאת בהרדמה מלאה?
6. אם לא מבצעים סגירה של החור, יש בכך סיכון לעתיד? כי עד עכשיו אמרו לנו שהכל בסדר, ואפשר להיות שקטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD וצנתור
ד''ר דני פינק25/11/2007יש טכניקה היום לסגירת VSD בצנתור על ידי מטריה שיכולה להיכנס לצינור דק של הצנתר וניפתחת ביפנים הלב. החור חייב להיות מתאים לסגירה כזו ויש הרבה הגבלות בעניין. על הפרטים הספציפיים של הפעולה חייבים לשאול את הרופא שמצנתר שיכולים להיות הבדלים בין רופאים שונים בקשר למום ספציפי.
זה בהחלט דורש מעקב בכול החיים אחרי הסגירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש האאורטה מורחב (3.8 ס"מ)רחל21/11/2007
שלום רב,
מדובר בילדה בת 14 שבבדיקת אקו לב שנעשתה לאחרונה נמצא כי שורש האאורטה מורחב (לילדה יש תסמונת שקשורה ברקמות חיבור).
הילדה מקבלת נורמיטן 25 מג.
בהוראת הקרדיולוג הילדה צריכה להמנע ממאמצים איזוטונים.
אבקש לדעת ביתר פירוט איזו פעילות ספורטיבית הילדה רשאית/יכולה לבצע בחדר כושר, כדי לחזק את השרירים?
נ.ב. בדיקת אקו לב שנעשתה לפני 5 שנים היתה תקינה.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש האאורטה מורחב (3.8 ס"מ)
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום רחל
כל פעולה שמאדימה את הפנים (כמו שקורה בעצירות) מעלה את הלחץ באזור ההתרחבות ויכולה להוסיף לבעיה. מותר פעילות יותר קלה כמו ריצות ארוכות (לא Sprint) שחיה ועבודה עם משקלות- משקל שמאוד קל להעלות כי אז חוזרים על הפעולה פעמים רבות, אבל אז צריך להפסיק לפני שזה מתחיל להיות בכל זאת קשה להרים.
אני מקווה שזה עוזר. מאוד חשוב התעמלות כזו שהיא "דינמית" לבריאות כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב20/11/2007
שלום,
יש לי שאלה, באיזה שבוע מומלץ לעשות את בדיקת אקו לב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום יואב
לא מומלץ לפני 18 שבועות והכי יעיל בין 20 ל24 שבועות. בגלל האפשרות לצורך בהפלה בדרך כלל מנסים לפני סוף שבועה 23.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירותחסוי18/11/2007
בתי בת 41/2 ומתלוננת לסרוגין מזה כחודש ימים על דקירות וכאבים בחזה ללא קשר למאמץ וללא קושי בנשימה. האירועים חולפים מאליהם לאחר מס" דקות.
אנא עצתך האם יכול להעיד על בעיה ואם כן מהי וכיצד לפעול בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלב
חסוי08/12/2008אני סובלת מדקירות וכאבים הרגשה כאילו נתפס לי הלב ללא קשר למאמץ הכאבים מפסיקים לאחר כמה זמן ומתחילים שוב .כאשר יש לי דקירות בלב אני מנסה לקחת נשימה עמוקה אבל זה כואב מהדקירות חשוב לציין שאיני סובלת ממשקל יתר ולא חולה בסכרת וגם אף אחד מבני משפחתי . אשמח לדעת מדוע הכאבים ומה אפשר לעשות בנידון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות
ד''ר דני פינק25/11/2007חסוי שלום
מה שאת מתארת, זה סיפור שאני שומע לפחות חמש פעמים בשבוע . הכאב יכול להיות מאוד חזק אבל בדרך כלל, ללא סכנה.
הכאב הזה הוא מקבוצת כאבים שידועה כ"כאבי גדילה". אני חושב שהוא קשור לשינוים שקורים בגיל הילדה שלך בחלבוני הסחוס בן העצמות, וכשזה קורה בחזה, בן הצלעות ועצם החזה שהיא העצם באמצע החזה בין הצלעות מצד ימין ואלה שמצד שמאל. בזמן מעבר מסוג חלבון של ילדים לסוג של מבוגרים, לפעמים יש מצב מאוד רגיש ובגלל שהסחוס נימצא בן שני העצמות, ייתכן שיגרם כאב נוראי. זה יכול ליקרות בגילאים שונים בכל מפרק כמו בירך או במרפק.
האופייני לכאב הזה הוא שקשה לזוז לשניות עד שהוא עובר.זה יכול ליקרות אחרי התעמלות אבל ברוב המקרים, גם קורה במנוחה ללא קשר לפעולות גופניות.
כשאני בודק מישהו עם בעיה זו, אני מוצא את הנקודה הרגישה על ידי לחיצה עם האצבע שלי וזה גורם לאותו כאב. אז האבחנה בטוחה.
כדאי גם לעשות בדיקת א.ק.ג. רק מפני שטוב שלכל אחד יהיה דוגמת א.ק.ג. בתיק וזו הזדמנות טובה.
אין טיפול מוצלח למרות שתרופה כמו אספירין ונורופן יכולה לעזור. הבעיה שהכאב מגיע פיתאום ולא נמשך מספיק זמן לתת לתרופה להשפיע. מה שעוזר להתמודד עם הבעיה הוא הידע שזה לא מסוכן ושזה עובר עם הזמן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכולסטרולאורי10/11/2007
אני לא יודע אם זה קשור לפה, תגידו לי אם זה לא הנה העניין:
אני בן 14 ולפני כמה ימים בצעתי בדיקת דם והתוצאות היו די מדאיגות, רמת הכולסטרול שלי הייתה יותר גבוהה ממה שאני צריך (הבדיקה הראתה- 178) והבעיה הייתה שהכולסטרול הטוב שלי היה הרבה יותר נמוך מהכולסטרול הרע (שהיה גם יותר גבוה ממה שאני צריך)
אני עושה פעילות גופנית ואוכל בריא.
מישהו יכול להסביר לי למה התוצאות היו כאלה רעות?
תודה לעוזרים
בברכה, אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכולסטרול
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום אורי
דבר ראשון כשחוזרת בדיקת דם לא תקינה בהפתעה, זה לברר שהלקיחה היה תקינה ודבר שני זה לחזור על הבדיקה. ברמת כולסטרול חשוב שלקחו את הבדיקה כשאתה בריא ואחרי צום של לפחות 12 שעות מלאות. בכול זאת חייבים לחזור על הבדיקה.
הסיכון של כולסטרול גבוה קשור להרבה מורכבים כולל סיפור משפחתי של בעיות לב כליליות בגיל מוקדם (ליפני גיל 50 או 55 שנה). בקיצור חייבים לשבת ביחד עם רופא שמבין בזה במידה שהבדיקות חוזרות עדין לא תקינות.
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנוי קצב הדופק - לבתי בת ה- 15אורי08/11/2007
האם זה קשור לגיל ההתבגרות או שכדאי לבדוק את העניין? התופכה קיימת שבוע וחצי, זה קורה בתדירות לא גבוהה, משתנה, ללא קשר לתזונה או שעות מנוחה ופעילות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנוי קצב הדופק
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום אורי
חשוב לדעת רקע הבדיקות דופק. אם היא מרגישה טוב ללא תלונות ובודקת הדופק באופן רוטיני, אין בעיה בשינוים האלה והייתי מפסיק לבדוק. עם יש תלונות פיסיות- חשוב לדעת מה הם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות?מודאגת06/11/2007
שלום רב!
אני בת 23, ונמצאת בשבוע 15 להריוני הראשון.
בסקירת מערכות מוקדמת שנעשתה היום נמצאה נקודה היפר אקוגנית בחדר שמאל בגודל 2 מ"מ, וכן קטע מעי אקוגני.
מה משמעות הנקודה ההיא?
יש לציין שבסביבות שבוע 9-10 היתה לי דלקת אוזנים ונטלתי מוקסיווט פורטה. האם יכולה להיות לזה השלכה על הממצאים?
לפי מה שנאמר ע"י מבצע הUS, המשמעות היא סיכון מוגבר לדאון סינדרום. האם יתכנו משמעויות אחרות, והאם בכלל זה יכול להיות ממצא חולף?
אודה לך מאוד על תשובה מהירה, אני מודאגת מאוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות?
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום מודאגת
דבר ראשון:את חייבת לשנות את השם שלך ל"לא מודאגת"!
מאז שאנחנו מכירים את הממצא של נקודה היפר אקוגנית בחדר שמאל, לא הצלחנו לקשר זאת עם בעיות לב כל שהן. יש עדין דעה שזה מעלה את הסיכון להפרעות בכרומוזומים אבל אני מקווה שעם יותר מחקר תהיה אפשרות להתעלם מזה ונפסיק להתייחס בכלל לממצא הזה (במיוחד שהנקודה רק בחדר שמאל.) ברור לי שההבחנה גורמת ליותר דאגות וחוסר שינה להורים משהיא עוזרת "רפואית" לאבחנה פתולוגית אמיתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב בעובר -תאומים מונוכרויליםליטל06/11/2007
שלום
לפני שבועים עברתי ניתוח צריבה בלייזר, להפרדת כלי דם בעקבות TTTS הניתוח הצליח, אולם נמצא כי בעובר הימני שהיה תורם התגלה תפקוד לבבי ירוד המתבטא בהידרופס, התכווצות לבבית לא תקינה, זרימה הפוכה בDV וזרימה מינימלית ע"פ המסתום הטריקוספידלי וזרימה מינימלית בMCA
עובר שני -שהיה תורם עם תפקוד לבבי תקין, הזרימה בMCA עם 66 PSV המחשידה לאנמיה עוברית.
אני נמצאית בשבוע 20+6 זהו הריון ספונטני, שני .אני בת 29+
אשמח לקבל חוות דעתך , עד כמה המצב חמור ואם נראה כי יש סיכוי לשיפור במהלך ההריון?
מה היית ממליץ לי לעשות??????????
מחכה לתשובה במהרה!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב בעובר -תאומים מונוכרוילים
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום ליטל
אין לי מספיק ניסיון במעקב עוברים במצב שלך אז אני לא יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי06/11/2007
אני בת 16 ולפעמים יש לי דקירות בצד שמאול של הלב הלכתי לרופאת משפחה והיא מדדה לי לחץ דם והיא אמרה לי שהכל בסדר ואולי זה ממתח רציתי לדעת אם אני צריכה לעשות משהו בנושא.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בצד שמאול
ד''ר דני פינק25/11/2007נישמע שהרופאה שלך בדקה אותך כמו שצריך. הייתי גם מבצע א.ק.ג. שזה די פשוט ורצוי שלכל אחד ללא קשר לבעיות אז אין סיבה לא לעשות כשיש תלונות כל שהן בחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDגל04/11/2007
שבוע 16 וחצי הריון תאומים - לא זהים BCBA, ממצאים בסקירה עובר 1- רושם של TOP , VSD עורק ראה צר , ורגני כליות רחבים , עובר 2 סקירה תקינה - עד כמה חמור הממצא ? האם יש סיכוי לשיפור בהמשך ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום גל
מניסיון רב עולמי, רוב קרדיולוגי הילדים לא סומכים על אקו עוברי עד לפחות 18 שבועות ובפועל יותר ברור ב20 שבועות. אז לא הייתי מתכנן כלום עד בדיקת אקו עוברי בלפחות 20 שבועות על ידי קרדיולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק ריאתי 2 מ"מ, אבי העורקים 1 מ"מאילנית31/10/2007
שלום,
שלום,
בסקירת מערכות מוקדמת נמצא "עורק ריאתי 2 מ"מ, אבי העורקים 1 מ"מ" כן נראתה נקודה אקוגנית.
לאחר מי שפיר - הכל נמצא תקין.
כיום, שבוע 20, ביצעתי אקו לב ונמצא כי : "קיימת אסימטריה בין חדרי הלב כאשר החדר הימני רחב מהשמאלי - אם כי שניהם בתחום הנורמה LV= מ"מ 5 RV= 7.2. קשת האאורטה שלמה , אך יש לקחת בחשבון אפשרות של קוארקטציה של האאורטה".
ביקורת בעוד 3 שבועות.
הרופא הסביר שיתכן ויהיה צורך בניתוח מיד לאחר הלידה, אשמח לקבל עוד קצת פרטים. והאם יש סיכוי באקו הבא לראות שיפור בסימטריה או שהבדיקה הנוספת בודקת שאין החמרה? היש נתונים סטטיסטים בנושא? אין בעיות לב במשפחה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אילנית01/11/2007במידה ויהיה צורך בניתוח והבעיה הזו נפתרת, האם יש בכל זאת סיכוי לבעיות לב נוספות, או בעיות התפתחותיות בכלל?
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוארקטציה של האאורטה בעובר
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום אילנית
המום הכי קשה להבחינה בעובר הוא קוארקטציה של האאורטה. הכי חשוב זה להיות מוכן אחרי הלידה לבדוק את התינוק. אחוז מסוים של תינוקות עם קוארקטציה של האאורטה יכול להיות גם חוסר במחיצה בין החדרים ופתולוגיה של המסתם האאורטה. כל זה חשוב לברר אחרי הלידה. היום התיקון של קוארקטציה של האאורטה בניתוח מאוד מוצלח. אם במשך ההיריון הלב נראה יותר נורמלי זה מפחית את האפשרות שתהיה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות
אילנית29/11/2007תודה על התייחסותך לשאלתי וסליחה מראש על אורך השאלה..
שבוע לאחר הבדיקה הזו פנינו לפרופ' מומחה ומוכר מאוד בתחום והוא לא יחחס חשיבות רבה לרוחב של החדרים, מבחינתו הבדיקה היתה תקינה לחלוטין. הוא ראה דליפה קלה מאוד של המתסתם הטריקוספיצלי ואמר שזה נפוץ. כן ציין ששני דברים חשובים והיו טובים הם: שאורך החדרים שווה והרוחב של טבעת המסתמים בכניסה לחדרים - תקין. יצאנו כמובן רגועים מאוד מהבדיקה והוא ציין שמבחינתו המעקב הבא יכול להיות בשבוע 36. לאחר שבועיים היה לנו תור (שנקבע עוד קודם) לרופא הראשון שעשה את האקו לב והלכנו ע"מ לבדוק האם יש איזשהו שינוי ברוחב של החדרים. הוא כתב:" נצפתה גם היום אסימטריה (9.3, 6.4) בגדר הנורמה. עורק ריאה רחב מהאורטה (4.8, 3.3) מעלים אפשרות של קוארקטציה. ביקורת עוד 6 שבועות."
הרופא דיבר על פגיה מיד לאחר הלידה לצורך בדיקות בעוד שהרופא השני רגוע לחלוטין.
מה עלינו לעשות? כבר ממש מבולבלים. על סמך הידע שלך ועל סמך הנתונים שכעת מעודכנים היית ממליץ לפגיה ומעבר לרופא המתמחה בסיכון גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עלינו לעשות?
ד"ר פינק29/11/2007שלום אילנית
בבית חולים לאחר כל לידה רופא ילדים בודק את התינוקות. רצוי שתיידעו את הצוות הרפואי בלידה שהיה חשד למום לבבי ואז ידאגו לבדוק את הבדיקות הנכונות ויחליטו אם התינוק זקוק לפגיה.
במידה וימצאו איזה שהוא ממצא , וכפי שכתבתי מקודם תיקון מום מסוג זה מאוד יעיל היום.
הצלחה ובמזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לפני צינטורנעמי31/10/2007
הבן שלי בן שבע אמור לקבל חיסון בבית הספר .
בעוד חודש עליו לעבור צינטור .
האם יש מקום לדחות את החיסון לאחרי הצינטור? (יעלה חום יחלה , הגוף חלש?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לפני צינטור
ד''ר דני פינק25/11/2007אם יש יותר משבועיים אפשר לקבל חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם VSDבר30/10/2007
אני בהריון שבוע 24. בבדיקת אקו-לב עובר בשבוע 21 אובחן VSD, כנראה ממברנוטי. מאז בבדיקה בשבוע 23 לא הודגם VSD, כלומר לא נראה מעבר דם בין חדרי הלב (אך לא נשלל העניין) ובביקורת בשבוע 24 נראה VSD ונראה מעבר דם בין החדרים. שאלתי היא האם ניתן לראות באבחון טרום לידתי מה חומרת המצב או מה גודלו של החור ומה ההשפעה לעתיד?
האם יתכן מצב בו ניתן לראות מצב כה חמור שמהווה אינדיקציה להפסקת הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר עם VSD
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום בר
כל השאלות שלך מצוינות. אף פעם אי אפשר להיות בטוח, אבל כשקרדיולוג ילדים מבצע אקו עוברי, אלה השאילות שהוא\ היא מנסה לתת עליהם תשובות. יש הרבה מרכיבים לתשובות ויהיו הבדלים ברמת הביטחון בכל תשובה ופרט זה גם חשוב למסור לך.
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום הולטר לילדה בת 1.4איציק26/10/2007
בסיכום הולטר שנעשה לתינוקת בת 1.4 נכתב:
נצפו קצב בסיסי סינוס טכיקרדיה במהירות ממוצעת של 119 פעימות לדקה. נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 178 פעימות לדקה שנמשכו עד 12 דקות. בגדר לנורמה לגיל.
נצפו קטעי סינוס אריתמיה.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום הולטר לילדה
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום איציק
תשובה לבדיקה כמו הולטר חייבת להתייחס לשאלה שבגללה שלחו את הילד לבדיקה. אין תקין ולא תקין. מה שאתה כתבת לא חייב להיות פתולוגי בחלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDAאריאל25/10/2007
אצל בתי בת 1.4 שנה, התגלה באקו לב ממצא PDA , לדברי הרופא הפתח קטן. שאלתי היא מה המשמעות של הדבר? האם חייבים לסגור בצינתור? מה המשמעות במידה ולא סוגרים בצינתור? כיצד משפיע על המשך החיים? באיזה גיל כדאי לבצע צינתור? כל מידע נוסף יעזור.
בנוסף, האם דופק מהיר יכול לנבוע כתוצאה מכך במידה והפתח הוא קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDA קטן
ד''ר דני פינק25/11/2007שלום אריאל
המשמעות של PDA קטן כולו סיכון לזיהום בעתיד באזור הזרימה. יש סיכון אם הזרימה גדולה מספיק שאפשר לשמוע אוושה ממושכת בגללה ואז מומלץ לסגור בצנתור. אם אין מספיק זרימה לגרום לאוושה כזו, אין אינדיקציה לסגירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)