מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עובר - זרימה מהירה בדוקוטיפרון10/05/2008
שלום,
לפני מספר ימים עשיתי אקו לב עובר, בשל העובדה שלפני מספר שבועות היה לעובר קצב לב לא סדיר.
הממצא של הבדיקה היה שקצה הלב תקין כמו כן מבנה החדרים.
הרופא ציין שישנה זרימה מערכיתית מהירה לאורך הדוקוטיפ במהירות 1.2 מ"מ.
אני בשבוע ה-32 להריון ורציתי לדעת מה עלי לעשות? האם ישנה סכנה לעובר?
שכחתי לציין שהרופא אמר שיכול להיות שהממצא אומר שישנה היצרות בדוקטוס.
אשמח לקבל הסבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרימה בדוקטוס בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2008שלום רון
הפרטים שנמסרו אינם מספיקים ואני מקווה שאני מבין למה הייתה הכוונה.
אני מניח שדובר בזרימה בדוקטוס ארטריוזוס שהוא צינור שמחבר בין עורק הראה לאבי העורקים (בחלקו היורד). לצנור זה תפקיד חשוב בעובר והוא מאפשר לרוב הדם שמגיע לעורק הראה הראשי לעבור דרכו לאבי העורקים (ומשם לשילייה). בתקופה העוברית רק מעט מאד מהדם זורם מעורק הראה הראשי לראות כי הללו מלאות נוזל ואינן ממלאות תפקיד בחמצון הדם.
הדוקטוס מסיים את תפקידו לאחר הלידה ונוטה להסגר באופן ספונטני.
בזמן ההריון חשוב מאד שהדוקטוס יהיה פתוח.
מהירות הזרימה בדופלר דרך הדוקטוס משתנה עם גיל ההריון. אחד הסימנים להצרות של הדוקטוס היא עליה במהירות הזרימה דרכו. במקרים מתקדמים יותר יכולים לראות גם הגדלה של החדר הימני והפרוזדור הימני ודליפה של המסתם הטרקוספידלי (בין הפרוזדור לחדר הימני). במקרים הקיצונים העובר אף יכול להרגיש רע עקב כך ןאף יכולות להיות השלכות אחר הלידה של יתר לחץ ריאתי.
במקרה המתואר אם הזרימה היא 1.2 מ/ש (אני מניח שלכך התכוונו) ואם זו אכן הזרימה בסיסטולה אז אין זה חורג הרבה מהנורמה (חשוב לדעת גם את הזרימה הדיאסטולית ואת הפרמטרים האחרים שציינתי קודם)
אחת הסבות להצרות של הדוקטוס היא נטילת תרופות כמו אידומטצין (לעצירת צירים) ולעתים מהקבוצה של אספירין. במקרים אלה הפסקת התרופה בד"כ מחזירה המצב לקדמותו.
לסכום אם הבנתי נכון זה לא נורא אך יש לברר עוד מספר נתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחנה המדוייקת של הרופא
רון11/05/2008מנח תקין של החדרים וכלי הדם הגדולים, גודל ותפקוד תקין של החדרים.
זרימה תקינה על פני ארבעת המסתמים וקשת האאורטה.
A-V CANAL תקין. קשצ האוארטה שלמה.
המחיצה הבין-חדרית שלמה, קשה להדגמה.
לא נראתה קרדיומיותפיה, לא נראה תפליט פריקרדיאלי.
עובי מחיצה בין חדרית 1.6 מ"מ(תקין).
בסיכום:
לא הודגם מום לב
ראות אקוגנית קשה
במהלך הבדיקה קצב לב סדיר 125 לדקה
זרימה מערכתית ומהירה על פני הדוקוטיפ 1.2 מ/ש היכולים להצביע על היצרות של הדוקוטוס.
הבדיקה איננה שוללת VSD,ASD,PDA וקוארקטציה.
מומלץ בדיקה חוזרת בעוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות הדוקטוס בהריון?
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2008שלום רון
לפי הנתונים שנתת, אין הגדלת חדר ימין או דליפה של המסתם הטריקוספידלי,
לא מצוין מה הזרימה דרך הדוקטוס בדיאסטולה. זרימה של 1.2 מ/ש בסיסטולה, בשבוע מתקדם אינה כל כך נוראה.
לסכום: לפי הנתונים שנתת עדיין קשה לי להגיד שיש הצרות של הדוקטוס.
אני מניח שהרופא יבדוק שוב בקרוב ויתרשם שנית ותוכל לשאול אותו שוב לגבי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רון12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור לסגירת PDAקרן07/05/2008
שלום, בני בן שנתיים אמור לעבור צינטור לסגירת PDA.
רציתי לדעת האם במהלך החיים הוא יאלץ לעבור צינטורים להחלפה?
האם זה יפריע לו למשהו במהלך החיים או יגביל אותו לעשיית דברים מסויימים?
האם זה נקרא נכות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור לסגירת PDA
ד''ר דני פינק07/05/2008שלום קרן
"רציתי לדעת האם במהלך החיים הוא יאלץ לעבור צינטורים להחלפה?"
=====לא
"האם זה יפריע לו למשהו במהלך החיים או יגביל אותו לעשיית דברים מסויימים?"
=====לא לפי מה שידוע לנו עד היום
"האם זה נקרא נכות ?"
=====לא
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרן07/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה היפר אקוגנית בלב עובראתי05/05/2008
שלום רב!
אני בשבוע 15 בהריון, עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ונאמר לי שלעובר נקודה היפר אקוגנית 2 מ"מ בחדר שמאל של הלב, חוץ ממצא זה הכל תקין ב"ה. רציתי לשאול מה אומרת נקודה זאת?
תודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה היפר אקוגנית בלב עובר
ד''ר דני פינק05/05/2008שלום אתי
מאז שאנחנו מכירים את הממצא של נקודות היפר אקוגנית בלב עובר, לא הצלחנו לקשר זאת עם בעיות לב כל שהן. יש עדין דעה שזה מעלה את הסיכון להפרעות בכרומוזומים אבל אני מקווה שעם יותר מחקר תהיה אפשרות להתעלם מזה ונפסיק להתייחס בכלל לממצא הזה (במיוחד שהכדור גולף רק בחדר שמאל.) ברור לי שההבחנה גורמת ליותר דאגות וחוסר שינה להורים משהיא עוזרת "רפואית" לאבחנה פתולוגית אמתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה04/05/2008
שלום רב
הבן שלי בן 1.5, בגיל חצי שנה הוא חלה במחלה Kawasaki, שבעקבות המחלה מצאו אצלו התרחבות בעורקים (קורונרי - עם אני זוכרת נכון את האבחנה).
היינו מאושפזים בבית חולים שניידר, וכשהשתחררנו נתנו לנו המשך טיפול באספירין+ביקורות כל חצי שנה כדי לעשות אקו לב.
היום כבר כמעט שנה מאז המחלה..הילד מקבל כל יום אספירין..ובביקות האחרונה הרופא אמר שזה כנראה לפחות ל5 שנים (האספירין) כי המחלה הזאת לא כל כך ידועת..ולא רוצים לקחת סיכון..וכו'. וכל זה למרות שבאקו לב הוא ראה מצב העורקים תקין, כלומר כבר אין הרחבה..
השאלה שלי האם ידוע לכם משהו על המחלה והאם זה באמת הטיפול המקובל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
kawasaki disease
ד''ר אברהם מתתיהו05/05/2008אירה שלום
במחלה זו, שהגורם לה אינו לגמרי ברור עדיין, יש דלקת של כלי הדם ובשכיחות גבוהה יותר עלולים להפגע כלי הדם הקורונרים (העורקים הכלילים אשר יוצאים מאבי העורקים מיד מעל המסתם ותפקידם הוא לספק דם מחומצן לשריר הלב).
בשלב החריף של המחלה הטפול המקובל הוא אספירין במנון גבוה (מנון אנטי דלקתי) ו אמונוגלובולינים.
לאחר השלב החריף הטפול תלוי במידת הפגיעה שהייתה בקורונרים.
אם לא היתה פגיעה מקובל לתת אספירין במנון נמוך (כנוגד קרישה שפועל נגד טסיות הדם שחשובות לתהליך יצירת קריש) רק לתקופה קצרה של מספר שבועות.
אם היתה פגיעה ממשית בקורונרים עם פגיעה בדופן ויצירת אנאוריזמות (התרחבויות פתולוגיות) או בהמשך הצרויות נהוג לתת אספירין במנון נמוך לתקופה ארוכה ולעתים אף נוגדי קרישה עוד יותר רציניים (כדי למנוע היווצרות קרישי דם בתוך הקורונרים החולים עם סכון לסתימת העורקים)
איני יודע את חומרת הפגיעה במקרה שלכם אך צריך לזכור שרוב הילדים עם מחלה זו מבריאים ורק מעטים נשארים עם נגעים משמעותיים בקורונרים.( בחלק מאד קטן המחולים יש לעתים צורך בהמשך בצנתור או ניתוח לטפול בעורקים הכלילים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אירה05/05/2008תודה רבה על התשובה
בביקור האחרון בשניידר בבדיקת אקו לב אמרו לנו שהעורקים כבר במצב תקין אך עדיין אמרו לנו להמשיך לקחת אספירין (50ג) וקבעו לנו ביקור הבאה רק בעוד 9 חודשים....כמו כן הרופא אמר שכנראה נמשיך לקחת את האספירין עד גיל 5 ואז חעשו לו צינתור כדי לבדוק שהכל באמת תקין (כי באקו אי אפשר לראות ממש בוודאות)..
השאלה למה עם הכל תקין עכשיו צריך עדיין להמשין לקחת כל יום אספירין...?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרענן04/05/2008
שלום רב,
אני בן 15, אבי נפטר לאחר שלקה בלא פחות מ3 התקפי לב. אימי סובלת מטרשת עורקים ולחץ דם גבוה ביותר. גם סבי, אגב, נפתח מהתקף לב בגיל 60.
ברצוני לדעת האם זה אומר שאני בסיכון מוגבר? האם זה אומר שעלי לחיות בדרך מסויימת כעת כדי להפחית הסיכוי לבעיות אצלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספור משפחתי של מחלות לב טרשתיות
ד''ר אברהם מתתיהו05/05/2008יש לך כנראה ספור משפחתי ואין מה לעשות בקשר לעובדה זו.
דוקא משום כך חשוב לדעתי להפחית את גורמי הסכון האחרים. במלים אחרות:
אל תעשן, אל תרבה במלח, בדוק את לחץ הדם ואם גבוה יש צורך לטפל בצורה טובה בעניין.
אכול בריא, עסוק בפעילות גופנית באופן קבוע. בדוק שומנים בדם ואם גבוהים יש לטפל בהתאם,
המנע מהשמנה יתרה, קח לך אשה טובה, וקח את החיים בקלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות לבשלי29/04/2008
שלום,
במשפחתי יש היסטוריה של מחלות לב. מאיזה גיל כדאי לי לקחת את הילד (כיום הוא בן 4) לבדיקות שגרתיות? איזה בדיקות כדאי שנעשה לו?
רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות לב במשפחה
ד''ר דני פינק29/04/2008שלום שלי
לחץ דם אפשר כבר לבדוק בגיל 4 שנים. מגיל 10 כדאי לבדוק שומנים בדם. חשוב שהילדים לא יהיו שמנים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול לא טובד"ר חסן27/04/2008
שלום למומחים.
ביתי בת חמש וחצי , בבדיקות הדם נמצא :
hdl 25
ldl 92
רופא המשפחה לא העיר את תשומת ליבנו אך מידע כללי ידוע לי כי רמות הכולסטרול הטוב צריכות לעלות על 35 האם הדבר כך גם אצל ילדים ואם כן מה עלי לעשות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HDL בילד
ד''ר דני פינק29/04/2008שלום ר.
בדרך כלל אנחנו לא מודדים כולסטרול בגיל זה אלו עם יש סיפור של מחלה משפחתית של כולסטרול מאוד גבוה בקרובים בדרגה ראשונה. אין משמעות לרמה HDL בגיל 5.
ילד במשפחה שיש בה הורה עם מחלה לב תחת גיל 50 כדאי לבדוק שומנים בדם.
חשוב לבדוק לחץ דם בכל ילד מגיל 5 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטר שורש האאורטה תקיןרחל23/04/2008
שלום רב,
מהו קוטר שורש האאורטה תקין אצל ילדה בגיל 14 וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטר שורש האאורטה תקין
ד''ר דני פינק23/04/2008שלום רחל
יש בעיות לב, בדרך כלל של המסתם האאורטה, שגורמות להגדלה של ההתחלה של העורק מעל המסתם. המדידה תלויה בגודל וגובה הגוף. לילד שהוא 40 ק"ג ה קוטר התקין הוא בין 12 ל 27 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TGAיפעת22/04/2008
שלום בני בן ה3.5 עבר ניתוח switch לתיקון T.G.A בגיל חודש ימים הוא היה נס רפואי כי לא עלו על המום עד גיל חודש בדיוק.(הוא עבר ברית) כיום הוא בן 3.5 וסובל מבעיית התפתחות ונכון לעכשיו מאובחן כ-PDD האם יש סיכוי שכתוצאה מהמום שלו ובשל העובדה שלא חומצן כייאות נגרם לו נזק מוחי ובעצם יש לו שיתוק מוחין והאבחנה שגויה? אני הוסיף ואציין שהקרדיולוג אמר שפתח הלידה בלב לא נסגר וזה מה שהציל אותו חודש ללא ניתוח וכמו כן אין לו בעיות מוטוריות הוא חכם בצורה של גאונות הוא לא מדבר בצורת שיחה אבל יש לו אוצר מילים נרחב והוא לא מתקשר עם בני גילו.
האם יתכן שיש כאן רשלנות רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומי לב והפרעות נירולוגיות
ד''ר דני פינק23/04/2008שלום יפעת
יש הרבה שאנחנו לא יודעים עדין בקשר בן מומי לב והפרעות נירולוגיות. יש כעת מרכזים גדולים שעוסקים במחקר בעניין. מה שאני כן יכול להגיד זה שיש לנו הרבה ילדים שמאוד כחלוני למשך זמן רב שאין להם הפרעות נירולוגיות. גם לא ידוע לי אף קשר בן מומי לב כל שהם ו PDD \ Autism.
תחזיקו מעמד ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TGAטלי21/04/2008
שלום, האם ניתוח זה לתינוק עלול לגרום בעיות דם אחרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוח TGA
ד''ר אברהם מתתיהו21/04/2008שלום טלי
אני מניח שאת מתכוונת לניתוח שבו מחליפים את העורקים הגדולים.
לא הבנתי למה התכוונת ב"בעיות דם"
בסה"כ זה ניתוח לא מינימלי אך יש למנתחים כבר נסיון טוב אתו והתמותה בד"כ פחות מ 5% .
בכל ניתוח גדול בתינוק קטן יכולים להיות סבוכים, במקרה זה יכולות להיות בעיות עם העורקים הכלילים (שאותם גם צריך להעביר), עם המסתם האאורטלי (שהוא במקור מסתם ריאתי) ולעתים יש הצרויות במוצא חדר ימין (בגלל הצורך למשוך את עורק הראה מאחור קדימה)
הכירורג בד"כ מסביר לפני הניתוח את הסבוכים הפוטנציאלים, אך ברוב המקרים הניתוח מוצלח והילדים מתפקדים אח"כ בצורה טובה ולרוב קשה לנחש שהיו חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק לאחל חג שמח לרופאיםמיכל18/04/2008
חג שמח לרופאים הנהדרים בפורום לכם ולבני משפחותיכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח!
ד''ר דני פינק18/04/2008תודה
גם לכולכם
חג פסח שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירדנה17/04/2008
שלום רב,
בני בן שמונה חודשים.
לאחרונה שמתי לב שבשעת השינה נשימתו כבדה והדופק מהיר.
הספטומים יכולים להיות לספר דקות בלבד.
האם זהטבעי?
לתגובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימתו כבדה והדופק מהיר
ד''ר דני פינק17/04/2008שלום ירדנה
יש כל מיני שלבים ומצבים אחרים במשך השינה כולל שינוים בדופק ונשימה. אם הוא בריא בגדילה והתפתחות שלו ומתנהג נורמל במשך היום, לא נראה צורך לדאגה. אם היית באה לקליניקה שלי הייתי עושה בדיקת גוף לכן כדאי לקחת אותו לרופא המטפל שלו.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלבעינב14/04/2008
אני בת 18 וחצי ורק עכשיו גילו שיש לי איושה בלב..וצניחת מסתם בחד שמאל מזה אומר בדיוק למה זה גורם.. והאים מותר לי לתרום דם במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איושה
ד''ר אברהם מתתיהו14/04/2008שלום עינב
איושה היא רעש של זרימה שנשמע מעל הלב. קיום איושה אינו אומר שיש בעיה בלב ולמעשה לחצי מהילדים הבריאם שומעים איושה (זאת מאחר והלב הוא משאבה ומזרים את הדם וזה דומה מעט לזרימת מים מתוך ברז.
יחד עם זאת יש מומים בלב שגורמים לאיושה. בד"כ הרופא המנוסה יידע להבדיל בין איושה שנובעת ממום לב לבין "איושה תמימה" (שאינה נובעת ממום לב)
לעתים יש צורך בברור , כולל בדיקת קרדיולוג, אקג ואקו לב.
אני מניח שאצלך נעשה ברור ונמצאה צניחה של המסתם המיטרלי, מצב בו העלים של המסתם גמישים מהרגיל ונוטים להתבלט אחורנית לכוון הפרוזדור השמאלי בזמן התכווצות החדר השמאלי (אם כי זה לא לגמרי ברור מהאינפורמציה שמסרת). אם אכן הנחתי נכונה ואם אין דליפה משמעותית של המסתם המיטרלי (המסתם בין פרוזדור לחדר שמאל) אז הבעיה אינה קשה והיא מחייבת מעקב בלבד.
אם קלעתי נכון לאבחנה איני רואה סבה שזה יפריע לך לתרום דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsdמיכל11/04/2008
שלום לרופאים, אני זקוקה קצת לתמיכה ולהסבר על המצב הבא:
אני בשבוע 26 לעוברית vsd פרימנבונטי (גודלו כקוטר האורטה).
נאמר לי בפירוש לא ניתן לבצע צינתור באזור זה וכי בגיל חודשיים שלושה תצטרך העוברית לעבור ניתוח לב פתוח לתיקון.
אני בהסטריה טוטאלית ובוכה נורא, רציתי לדעת מכם מה הסיכויים להצלחת הניתוח ולמה מנתחים בגיל כל כך קטן, האם זה לא מסוכן מדי? איך ניתן לקבוע כבר בשלב זה מתי יערך הניתוח האם אין סיכוי שהחור יקטן או לא יגרום נזק?
האם בכל מקרה צריך לסגור את החור למנוע נזק או רק אם הילדה תפתח סימנים קליניים?
מצטערת על מבול השאלות אני מאד לחוצה....
תודה רבה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2008שלום מיכל
VSD משמעותי בעובר מצדיק בצוע מי שפיר ו בדיקת FISH לשלול בעיות כרומוסומליות.
בהנחה שזה נעשה ובהנחה שזהו VSD מבודד ללא בעיות אחרות אז המצב אינו כל כך נורא!
לאחר הלידה התינוקת תעבור ברור מקיף יותר ע"י קרדיולוג הילדים. בד"כ אנו עוקבים אחרי התינוקות זמן מה כדי לראות אם הם מפתחים תסמינים של אי ספיקת לב ואם הפגם קטן עם הזמן (כמו שקורה לעתים).
אם התינוקת , אינה עולה טוב במשקל , מתנשמת, מזיעה הרבה בזמן האוכל ואין תגובה לטפול תרופתי או שהלחץ בחדר ימין נשאר גבוה, אנו נוהגים לנתחה לאחר 2-3 חודשים (תלוי במצבה).
הניתוח הוא בד"כ מוצלח עם אחוזי תמותה נמוכים ואם הכל עובר בסדר, אז התינוקת למעשה מבריאה ומתפקדת בהמשך רגיל ללא צורך בתמיכה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SIMPLE TGA היפוך כלי דם גדולים.קובי08/04/2008
נמצאת בשבוע 15.
עברתי היום סקירת מערכות וקיים חשד לSIMPLE TGA.
מספר שאלות:
1. מתוך עיון בפורום הנפלא הזה, הבנתי מהשאלות שיש נשים שעברו אקו-לב לעובר לפני שבוע 20.
מדוע שקבעתי טור (ניסיתי גם בשניידר וגם בב"ח מאיר) לא מוכנים לבצע זאת לפני שבוע 20.
קשה לי להיות במתח שכזה...
2. בנוסף להיפוך כלי הדם הגדולים אובחן לעובר גם חור במחיצה הבין חדרית. מה זה אומר?
2. כמה זמן אחרי הלידה מנתחים את התינוק?
3. האם יש צורך לקחת כדורים במשך כל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TGA בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2008שלום
קל יותר טכנית לעשות אקו לב לעובר בשבוע 20+
אך אני נוהג לעשות זאת גם בשבוע 17 במקרים כמו שלך. לעתים לא רואים מספיק טוב וצריך לחזור על הבדיקה מאוחר יותר אך לעתים רואים לא רע.
זה שנמצא גם פגם במחיצה הבין חדרית , בהנחה שהוא משמעותי יחייב כנראה סגירה שלו בזמן ניתוח התיקון. (אם הפגם הוא שרירי קטן לעתים אין צורך בסגירתו)
ניתוחים ב TGA בד"כ נעשים בשבועיים הראשונים לחיים.
אם הניתוח מוצלח (וזה קורה ברוב המקרים אז אין צורך בד"כ בכל טפול בהמשך אך יש צורך במעקב במרפאת לב ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמום לב בעובר
ימית23/11/2014שלום, אני בשבוע 15, עשיתי סקירת מערכות היום, והתגלה tga, בנוסף העורק היוצא מחדר ימין אאורטה, נראה גדול במיוחד, ואילו לא נמצא כל סימן לעורק היוצא מהחדר השמאלי, אני לא יודעת מה זה אומר? האם זה משהו שניתן לתקן? כבר עברתי לפני שנתיים הפסקת הריון בעקבות מום לב מורכב. וזה היה קשה מאוד. מחכה לתשובה ומקווה לתשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מום לב בעובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/11/2014הי ימית
נראה לי שלפני שעושים דיון על העניין צריך לדעת עוד פרטים וכדאי להשלים אקו לב עובר ע"י קרדיולוג ילדים.
במקרים של חשד גבוה למום לב אנו מנסים לעשות הבדיקה אפילו בשבוע כזה מוקדם.
קרדיולוג ילדים , לאחר שיעשה אבחנה יכול גם לתת ייעוץ לגבי חומרת המום והצורך בטיפולים בהמשך והסיכויים להמשך. אז נראה לי יהיה קל יותר לעשות החלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ימית23/11/2014תודה רבה על תשובתך המהירה, אכן יש לי ביום שלישי עוד בדיקה אצל מומחה, ובהמשך אקו לב עוברי. תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)