פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה PML -
    עדי
    09/05/2008

שלום רב,
    התבשרנו שדודי, בן ה-60 חולה ב PML (לאחר שעבר MRI, שהופנה אליו כתוצאה מפגיעה בכושר הדיבור). הרופאים באורח מפתיע אמרו שנותרה לו שנה לחיות, במהלכה תחול קריסת מערכות מהירה. מיותר לציין שחשך עלינו/עליו עולמו. האמנם מחלה חשוכת מרפא? האם אפשר לקבל הסבר יותר מעמיק והאם אין מזור?
    תודה רבה.
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה PML -

הוספת תגובה

• PML (עדי) -

משה פיק
    09/05/2008

שלום עדי,
    PML - progressive multifocal leukoencephalopathy היא מחלת מוח.
    זו דלקת וירלית שנגרמת ע"י וירוס בשם JC - Jacob Creutzfeldt.
    כאשר הוירוס תוקף ומשמיד תאים במוח הדלקת מתפשטת במהירות רבה, גורמת בשלב מסוים לתרדמת שמסתיימת במוות.
    התופעות שמופיעות כאשר הוירוס מתקיף את תאי המוח הן:
    כאבי ראש
    איבוד זיכרון
    שינויים במצב הנפשי
    קשים בדיבור ובראיה
    חולשה כללית
    שיתוק חלקי
    איבוד קוארדינציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PML וסלספט -

משה פיק
    09/05/2008

שלום לכולם,
    שימו לב לפירסום של יצרנית הסלספט שפנתה ל FDA להוסיף לעלון המצורף לתרופה על האפשרות שהתרופה עלולה לגרום PML.
    קיראו שוב בפורום את הפירסום שכתבתי בתאריך 20.4.2008 (דף מס. 2 בפורום).

אני פונה מכאן לחולים המשתמשים בסלספט לבדוק בעלון לצרכן הנמצא בכל קופסאת תרופות אם אכן מופיעה הזהרה על כך וליידע אותנו בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PML -

ערן משה
    10/05/2008

מוזר איך תרופה יכולה לגרום למחלה ויראלית, במיוחד לזו הבאה מאוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה -
    מיכל
    06/05/2008

לפני שנתיים חליתי בסכרת נעורים (אני בת 37) לפני חודש וחצי בערך צנח לפתע עפעף שמאל בעין וכמוכן הופיעו עוד קודם תחושת (כמו כאבים)בשרירי הידים והרגלים נשלחתי לנוירולוג ודרכו לסיטי ובדיקות דם מפני שעלה לדעתו חשד שחליתי בM.G מאחר ובנתיים אין כל חדש בענין הבדיקות יצאו בסדר נשלחתי לבצע E,M.G בראש כולל המחטים מכיוון שלא יכולתי לעמוד בכך הבדיקה לא בוצעה. בנתייים הלכתי לאינקינולוג מכיוון שחשבתי אולי הכל שייך לסכרת אך גם הוא בדעה שכנראה התשובה הנכונה היא M.G . והוחזרתי לנוירולוג ששלך אותי לE.M.G בידיים וברגליים . נכון להיום משופעת בבירורים יש לי הרגשה שגם הרופאים אינם יודעים בדיוק במה מדובר רק שאני נשארתי עם עפעף שמוט וכאבים בשרירים שבמיוחד בלילה הופכים להיות מטרידים ביותר. כמו כן ששכחתי לציין במשך תקופה ארוכה נפלתי המון פעמיים בלי סיבה והרגלים שלי ניראות כמו של ילדה בת 5 בגן האם יש לזה קשר? והאם נכונה ההרגשה שלפעמים נכון לרופאים להפיל את הדברים על מצבים קימים כי כך קל יותר אפילו שאינדיקרנולוג אמר במפורש שסכרת סוג 1 הולכת הרבה פעמים ביחד עם M.G אודה לך על תשובתך המהירה פשוט התחלתי להתייאש מהכל מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    חדשה -

הוספת תגובה

• מיאסטניה ? (מיכל) -

משה פיק
    07/05/2008

שלום מיכל,
    תתקשרי אלי, נשוחח ונבדוק האם את אכן חולת מיאסטניה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה -

מיכל
    07/05/2008

תודה על תגובתך המהירה אצור קשר מחר בבוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת ורידים
    - אורית
    06/05/2008

היי,
    אני סובלת מאי ספיקת ורידים ברגליים וצריכה לעבור ניתוח. ניתוח קל, אך
    עם הרדמה כללית.
    אמנם עברתי ניתוח דומה לפני כארבע שנים, אך אז היו לי הרבה פחות חששות, ואז
    לא היה את הפורום ....
    אז אשמח לדעת אם מישהי/מישהו עבר ניתוח כזה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת ורידים

הוספת תגובה

• ניתוח ורידים -

ערן משה
    06/05/2008

אורית שלום
    אומנם לא עברתי ניתוח כזה, אבל עזרתי לא באחד, אל חשש הניתוח עצמו אינו קשה, את צריכה לדאוג לקבל נוגדי כאב לאחר מכן, לא לוותר ולא לסבול, יש ללכת זמן מה עם תחבושות אלסטיות ברגליים והחשוב לעשות פעילות, גם אם זה כואב. בקשר להרדמה צריך ליידע את המרדים שאת חולת מיאסטניה עם מכתב מפורט של הנוירולוג המטפל ואם נראה לך שהמרדים לא מספיק מעמיק בטיפולו בעניין המיאסטניה את יכולה לבקש מרדים אחר, אני אישית הייתי מבקש שמרדים בכיר יהיה נוכח בהרדמה ובהתעוררות ושיהיה ברור גם במחלקה איזה תרופות אסור לך לקבל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן

- אורית
    06/05/2008

שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך. עודדת ועזרת לי מאוד.
    אני הרבה יותר רגועה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לדופק מהיר -
    נתן
    06/05/2008

שלום לכולם,
    לאחרונה התחלתי לסבול מדופק מהיר.
    רופא המשפחה המליץ לי על חצי כדור ליום של נורמיטן 25 מ"ג.
    אני יודע כי נורמיטן הוא חוסם ביתא,ולא מומלץ לחולי מיאסטניה.
    האם מישהו סובל מבעיה דומה ונוטל תרופה חלופית ?
    האם מישהו מכיר תרופה חלופית שאינה חוסמת ביתא?
    תודה לכולכם על העזרה.
    נתן

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לדופק מהיר -

הוספת תגובה

• דופק מהיר -

ערן משה
    06/05/2008

נתן שלום
    ראשית עליך לברר מה סיבת הדופק המהיר- בלוטת התריס, לב? ומהו המקור- אם זה לבבי האם המקור הוא חדריאו עלייתי ולפי זה יש טיפול מתאים. אן לקחת חוסמי ביתא. אני נוטל דילאטאם שהוא חוסם תעלות סידן, יש גם תרופה הנקראת ריטמקס ויש איקאקור. צריך להתייעץ עם קרדיולוג באם זה לבבי ובאם לא צרך לברר את הסיב ולפי זה להתייעץ. זו התשובה הכי פשוטה של רופאי משפחה - נורמיטן 25 אחד ליום ואח"כ 2 ואם לא עוזר מתחילים לשחק.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה ערן-תודה רבה-

נתן
    06/05/2008

חן חן על התשובה הברורה והמהירה.
    חיזקת לי את ההחלטה לא לקחת נורמיטן.
    האם הינך מכיר תרופה בשם קרדילוק?מישהו סיפר לי אודותיה.
    כל טוב,נתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתן-

ערן משה
    06/05/2008

קרדיללוק אף היא תרופה ממשפ' חוסמי ביתא רק מדור חדש שלא מפריע לחולים עם מח' ריאה.
    אותו איסור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למסטינון -
    פרי
    04/05/2008

שלום לכולם יש לי שאלה העם המסטינון גורם לכעבי בטן וגורם ללכת המון לשירותים ובמיוחד המון נידנודי שיינה או שזה הפלזמה פרזיס עושה לי את כול זההההההה
    אשמח לקבל תשובה מכולם
    פרי

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר למסטינון -

הוספת תגובה

• תופעות לוואי -

משה פיק
    04/05/2008

שלום פרי,
    כאבי בטן, הליכה מוגברת לשרותים ונדודי שינה הן תופעות לוואי אפשריות של מסטינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה פיק שלום -

פרי
    04/05/2008

אני גם חושבת כמוך שיש לי יותר מדי כדורים בגוף העם זה ניקרא הרעלת קיבה הכעבי בטן האלה ואליכה מוגברת לשרותים בכול אוופן אני יתיאץ עם הנירלוג נראה מה הוא יגיד לי
    המון תודה משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעלת קיבה -

משה פיק
    04/05/2008

שלום פרי,
    אל תלכי רחוק כל כך. אין לך הרעלת קיבה.
    יש לך פשוט תגובה לחומר שבמסטינון (פירידוסטיגמין ברומיד) והיות המסטינון נמוג לאחר 4 שעות ההרגשה בבטן תעלם כאשר בגופך לא יהיה החומר הנ"ל ויתחיל להשפיע שוב עם לקיחת כדור חדש.

אם לא תוכלי לסבול את "כאבי הבטן" הרופא ימליץ לך כנראה לקחת פחות מסטינון או תרופה נוספת שתפקידה יהיה למנוע ממך את ההרגשה הלא טובה.

בכל מקרה כאבי הבטן אינם מסוכנים. הם פשוט מטרידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעלת קיבה -

פרי
    04/05/2008

משה
    תודה לך שהסרת דאגה מלייבי המון בריאות לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכול הפורם -
    פרי
    04/05/2008

שלום רצייתי לשאול שאלה את כול הפורם אולי יש לך נסיון בענין יש לי חברה עם מיאסתניה והיא רוצה לעשות קעקוע אני הבטחתי לה שאני יברר לה את הענין השאלה עם זה מסוכן לעשות קעקוע שחולים במיאסתניה ועם זה מסוכן מה הסיכונים של זה אשמח לקבל תגובה במהרה
    תודה פרי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכול הפורם -

הוספת תגובה

• קעקוע -

משה פיק
    04/05/2008

שלום פרי,
    הקעקוע הוא אינו בעיה.
    אם הדבר יגרום לדלקת זו בעיה. כל דלקת אצל חולה מיאסטניה עלולה להחמיר את המחלה עקב הפעלה מוגברת של המערכת החיסונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למשה -

פרי
    04/05/2008

משה אני מודה לך על התגובה המיארה שיהיה רק בריאות מה כבר אפשר לבקש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה לא כל כך נעים... -
    יעל
    02/05/2008

מה עושים עם שרירי פי הטבעת שלא מתפקדים?
    תוכלו להמליץ על טיפול כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה לא כל כך נעים... -

הוספת תגובה

• פרוקטולוג -

משה פיק
    02/05/2008

שלום יעל,
    מה עושים ? ......... פונים לפרוקטולוג........ ולאחריו לנוירולוג.
    אני הייתי בחודש שעבר אצל פרוקטולוג (פרופ. ) וממנו שמעתי בפעם הראשונה שמיאסטניה שהיא מחלה שפוגעת בתפקוד השרירים הרצוניים משפיע גם על שרירי פי הטבעת שהם שרירים רצוניים.
    בררתי את הנושא עם חולי מיאסטניה רבים ועם רופאים מומחים במחלה, לא קיבלתי תשובות חיוביות "חקוקות בסלע" אולם גם לא קיבלתי תשובות שמפריכות את התאוריה הזו.

לסיכום, יכול להיות שפרוקטולוג יפתור לך את הבעיה או שנוירולוג ישנה לך מינוני תרופות כדי לפתור את הבעיה.

שיהיה לך בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה,נפרולוג -

נתן
    03/05/2008

שלום משה
    לא מובן לי מדוע פנית לנפרולוג שהוא מומחה לכליות, ולא לפרוקטולוג שהוא מומחה לנושאי יציאות כמו טחורים או פי הטבעת.
    האם מדובר גם בשליטה על סוגרי השתן?
    שבת שלום,
    נתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער, טעות בהגדרת הרופא -

משה פיק
    03/05/2008

שלום נתן,
    מצטער על טעותי, אתה כמובן צודק, פשוט הייתי בתוך שבוע גם אצל פרוקטולוג וגם אצל נפרולוג וטעיתי בהגדרת הרופא הנכון.
    תודה על ההערה, אני מתקן את הטעות במכתבי הקודם.

באור: לאותם שאינם מבינים במה מדובר, במכתבי הקודם ליעל כתבתי בטעות נפרולוג (במקום פרוקטולוג) שלאחר מכן תיקנתי אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתן -

ערן משה
    03/05/2008

כן גם שריר סוגר השתן הם שרירים רצוניים והריי עובדה שאתה יכול להתאפק ולשלוט על השתן בניגוד למשל שליטה על מעבר של אוכל מהקיבה למעי- גם שם יש סוגר אבל הוא לא רצוני ולכן לא יושפע ממיאסטניה- שם זה שריר חלק.
    גם לסוגר השתן יש בדיקה המודינמית הבודקת את יעילות וחוזק הסוגר וזאת ע"י פנייה לאורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגרים -

ערן משה
    03/05/2008

יעל שלום
    הסוגרים שלנו בנויים משרירים משורטטים, קרי שרירים רצוניים ולכן אין סיבה שלא יושפעו כמו כל שריר רצוני אחר- ידים, רגליים וכו'.
    מה שמשה כתב נכון מאד ויש לבקש מהפרוקטולוג בדיקה שבודקת את חוזק שריר פי הטבעת ולהתייעץ בהתאם.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה פיק -
    הדר
    29/04/2008

חלה כנראה אי הבנה בינינו, הבעיה העיקרית שלי היתה התימוס ולא נמצאו נוגדנים בדם שלי
    אפילו לא חיוביים הכל היה תקין , לכן הרופאים נתנו לזה שם מיאסטניה כי היו לי את אותם
    הסיפטומים של המחלה, אבל מאד ייתכן למרות שמוקדם להגיד את זה שהם נבעו מהתימוס עצמו.
    וזה מה שרציתי להסביר אני כבר הבנתי את זה לפני חודש.

לקביעת תור
    סגירה
    למשה פיק -

הוספת תגובה

• אי הבנה -

משה פיק
    29/04/2008

שלום הדר,
    אני מקווה שנרגעת מאתמול שכל מה שכתבת בה תוך התרגשות וללא מחשבה רגועה. עם הזמן תביני שכל מה שנידון בפורום הוא (למרות הכאב) המצב האמיתי.
    איני יודע מי היא הרופאה שלך ותאמיני, אני מכיר כמעט את כל הרופאים המנוסים במיאסטניה בארץ ולמרות שאיני רופא (אני בסה"כ חולה) אין דבר בכל מה שקשור למיאסטניה שמישהו יכול לחדש לי.

גם עכשיו, צורת החשיבה שלך דיי מבולבלת וכפי שכבר ציינתי בפנייך, אני מסוגל להעמיד את הדברים במקומם (גם בעזרת חומר מודפס) שתוכלי לאשר אותם עם הרופאה שלך.

דוגמא: את כותבת "ולא נמצאו נוגדנים בדם שלי אפילו לא חיוביים הכל היה תקין " . מה זאת אומרת "לא נמצאו נוגדנים, אפילו לא חיוביים" ?. אין "נוגדנים חיוביים" ו"נוגדנים שליליים". אם בצעת בדיקת דם ל"נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין" והתוצעה שהתקבלה היתה שלילית. בהתיחס לכך שהרופאה קבעה שאת אכן חולת מיאסטניה (לפי סימפטומים קליניים) את נחשבת "Sero-Neg" ואז את צריכה לבצע בדיקת דם נוספת, והפעם לבדוק אם יש לך נוגדנים כנגד "MuSK" ואם גם תשובה זו תחזור שלילית. את נחשבת לחולת מיאסטניה "ללא נוגדנים" וחולים כאלה הם החולים הבעיתיים ביותר ולא הקלים ביותר....... תשאלי את הרופאה שלך אם זה נכון מה שהסברתי כאן.

אני מאחל לך שתהיה לך מחלה קלה כל חייך ואולי לא תצטרכי את תמיכתיינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה טעיתי בקשר למיאסטניה גרביס -
    הדר
    29/04/2008

אוקיי הנוירולוגית שלי לא הגדירה את זה נכון ישנה מיאסטניה גרביס כללית שהיא ללא נוגדנים
    ומיאסטניה גרביס ש 80% מהאנשים חולים בה שכן מסתמנים אצלם נוגדנים בדם
    הכל לפי הנוגדנים וזה משתנה אצל כל אחד ואחד
    תודה.

הוספת תגובה

• סדר במיאסטניה גרביס -

משה פיק
    29/04/2008

הדר,
    את מערבבת נושאים שונים בהגדרות שונות.
    אם היית נמצאת חברה ב "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" שבה החברים מקבלים הסברים ועדכונים על המחלה,מחקרים בעולם, עצות לבעיות ספציפיות וכ"ו לדוא"ל האישי שלהם היית יותר בעניינים ולא מערבבת מושגים ומצבים שונים.
    אבל...... זה עדיין לא מאוחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן חולה במיאסטניה -
    הדר
    29/04/2008

מצחיק אני לא כתבתי שאני לא חולה במיאסטניה אלא שאני חולה כן אבל אצלי היא פשוט יותר קלה
    אני חליתי במחלה אבל ההשלכות שלה במקרה שלי ספציפית הן יותר קלות
    למה לעוות את מה שרשמתי אני סה"כ הסברתי את עצמי ברור.

לקביעת תור
    סגירה
    כן חולה במיאסטניה -

הוספת תגובה

• מאובחנת ! -

משה פיק
    29/04/2008

הדר,
    עכשיו כאשר את מצהירה שאת חולת מיאסטניה עם נוגדנים.
    נושא ניתוח בלוטת התימוס לחולי מיאסטניה הוא נושא שרוי במחלוקת ואינו ברור עד היום אם הוא נחוץ לחולי מיאסטניה אלא במקרים בהם הבלוטה מוגדלת או עם גרורות.
    בימים אלא נערך מחקר רפואי בנושא שהתחיל לפני שנתיים וימשך 3-5 שנים ואז יוחלט אם להוצאת הבלוטה ישנה השפעה על המחלה. במצב היום ישנם חולים שהניתוח שיפר את מצבם, ישנם חולים שלא השיגו כל הטבה וישנם חולים שמצבם החמיר לאחר הניתוח. מה שברור מכל ספק שאף חולה לא החלים עד היום מהמחלה. המכסימוס שניתן להשיג היא הפוגה לתקופה מסוימת, קצרה או ארוכה וזאת מבלי שאף אחד יודע עקב מה.

מיאסטניה היא מחלה שמשתנה עם הזמן לטובה ולרעה ואם לא שומרים על טיפול נכון בצורה אישית, סביר להניח שהמחלה תלך ותחריף.
    אני חוזר ואומר: מיאסטניה היא לא מחלה שמחריפה עם הזמן, היא מחלה שמשתנה עם הזמן ולגיל החולה יש תפקיד קטן בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הדר מיאסטניה??? -
    הדר
    29/04/2008

אוקיי כנראה שהנוירולוגית שלי עם 20 שנות ניסיון והד"ר שלה לא יודעת לאבחן את המחלה
    וכנראה שסתם עברתי ניתוח להוצאת תימוס . אני בשוק מהתגובה שלך משה פיק ואני חייבת
    להודות בכנות שהתגובה מוזרה , אכן כן לפני חודשיים אובחנתי כחולה במיאסטניה אבל
    מיאסטניה קלה ולא מהסוג גרביס כי יש מיאסטניה גרביס ומיאסטניה.
    טיפלתי בזה ונכון מוקדם קצת אחרי ניתוח בשביל לראות איך זה מתקדם אבל מאחר ואני
    מסוגלת ללכת ואני לא חלשה ברוך השם אז הבנתי שרב הבעיות נבעו מהתימוס.
    ואני אובחנתי כחולת מיאסטניה קלה בטוח שאתה מבין יותר מהפרופסורים המובחרים
    שביקרתי אצלם כן בטח.........

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי הדר מיאסטניה??? -

הוספת תגובה

• האם נחוץ לעבור ניתוח תימוס? -

משה פיק
    29/04/2008

כפי שכבר עניתי לך, אין עדיין תשובה מוחצת האם ניתוח להוצאת התימוס הוא תהליך נחוץ אלא במקרים בהם מצב התימוס הוא לא תקין.
    ישנה תאוריה שאם החולה הוא צעיר ומיד לאחר האבחנה עובר ניתוח, זה ישפיע לטובה על מצבו.
    ישנם רופאים שמקבלים זאת וישנם רופאים שטוענים שזה מיותר.
    מי מהם צודק, נדע כאשר יסתיים המחקר בנושא ויפורסמו התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדר -

ערן משה
    29/04/2008

cut the bullshit אין דבר כזה מיאסטניה ומיאסטניה גראביס, יש מחלה אחת שנקראת מיאסטניה גראביס שמגיעה במיליון ואחת צורות, מחולשה קלה של העפעפיים ועד חולשה קשה של כל שרירי הגוף כולל הנשמה מלאכותית. ואם יש לך נוגדנים כנגד אצטיל כולין אז את חולת מיאסטניה אם אין לך, ייתכן שאינך חולה והבעיה היא הגידול בתימוס שהיה לך או שאת חולה ללא נוגדנים. זהו חד וחלק, מי שהמציא לך את כל הסיפורים מסביב מכר לך לוקשים ובגדול ואת עוד נלחמת עליהם, אז אם את בחורה אינטליגנטית טיילי קצת באינטרנט ותקראי גם באנגלית על המחלה ואחרי זה תוכלי להיכנס לפורום ולהשמיץ את הכותבים בו. אם החלטת בכך להכחיש את המחלה זו בעיה שלך, אבל עם מחלה כזו צריך להתמודד ולא להכחיש אותה כי זה הופך לחרב פיפיות.
    תרגישי טוב והלוואי שבעייתך הייתה רק הגידול בתימוס ותשכחי ממיאסטניה גראביס לעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה\ מיאסטניה גרביס -
    הדר
    29/04/2008

ההבדלים העיקריים בין שתי המחלות הללו הם ברמת הנוגדנים בדם, ככל שהרמה גדולה יותר
    הסיכויים למיאסטניה מסוג גרביס גבוהים יותר.
    מה זה אומר?
    מיאסטניה מסוג גרביס: לאור כמות הנוגדנים נוצר מצב לפיו הגוף מחסן את עצמו ומפריע לפעילות תקינה של האצטילכולין בצומת השריר מה שגורם להיחלשות השרירים ובמקרים קיצוניים אף יכול להביא לקושי חמור בתפקוד בעיקר בגיל מבוגר כי לגיל יש השפעה על התפקוד.

מיאסטניה לא מסוג גרביס: במקרה שלי, במיאסטניה מסוג זה או שמתגלים מעט נוגנים או באופן גבולי או ככל לא , בדיקות הדם שלי יצאו ללא (חיובי) לכן ברוך השם הבינו שהבעיה נובעת בעיקר מהתימוס שנמצא מורחב. ניתן לאבחן את כמות הנוגדנים על ידי בדיקות דם שהניורולוג מפנה!
    ולא רופא אחר! למזלי האינטיליגנציה מנחה אותי ולא מה שהמליצו לי אנשים חסרי ניסיון.
    אני צורכת 3 מאסטינון 60 גרם ביום וזה מספיק לי. יש שצורכים יותר ושוב זה לפי החמרת המחלה.
    אמנם בהתחלה נתגלו אצלי סיפטומים של חולשה וכובד ברגליים, אבל מתברר שהמחלה טיפה יותר קלה במקרה שלי וזאת לאחר בדיקות ואשפוז והיוועצות ברופאים. כאשר כאן בפורום הציעו לי לוותר על חיי שיגרה יום יומית תקינה והפחידו אותי כאשר אמרו לי שאולי לא אעבוד יותר והלחיצו אותי כהוגן

אני מקווה שעניתי לרוב החולים כאן על השאלות ופנו לניורולוג מובחר שיידע לטפל בכם ואל תקנו חרא מאנשים
    כל טוב.........

הוספת תגובה

• כן חולת מיאסטניה ? -

משה פיק
    29/04/2008

שלום הדר,
    אם את אכן חולת מיאסטניה (אני מקווה שבדיקת הדם לנוגדנים הייתה חיובית) וזו גישתך למחלה , אני מציע לך שוב !
    צרי איתי קשר אסביר לך את המחלה ואשלח לך חומר שיוכיח לך שאין שתי מחלות שונות שהאחת מיאסטניה והשניה מיאסטניה גרביס. לכמות הנוגדנים אין כל אינדיקציה על חומרת המחלה. חולה מיאסטניה יכול להיות עם רמת נוגדנים גבוהה ומצבו יהיה סביר וחולה אחר יכול להיות עם רמת נוגדנים נמוכה ומצבו יהיה קשה.
    אם הנוירולוגית שאת מטופלת אצלה לא יודעת זאת, אני חושש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה\ מיאסטניה גרביס -
    הדר
    29/04/2008

ההבדלים העיקריים בין שתי המחלות הללו הם ברמת הנוגדנים בדם, ככל שהרמה גדולה יותר
    הסיכויים למיאסטניה מסוג גרביס גבוהים יותר.
    מה זה אומר?
    מיאסטניה מסוג גרביס:
    לאור כמות הנוגדנים נוצר מצב לפיו הגוף מחסן את עצמו ומפריע לפעילות תקינה של האצטילכולין בצומת השריר מה שגורם להיחלשות השרירים ובמקרים קיצוניים אף יכול להביא לקושי חמור בתפקוד בעיקר בגיל מבוגר כי לגיל יש השפעה על התפקוד.
    מיאסטניה לא מסוג גרביס:
    במקרה שלי, במיאסטניה מסוג זה או שמתגלים מעט נוגנים או באופן גבולי או ככל לא , בדיקות הדם שלי יצאו ללא (חיובי) לכן ברוך השם הבינו שהבעיה נובעת בעיקר מהתימוס שנמצא מורחב. ניתן לאבחן את כמות הנוגדנים על ידי בדיקות דם שהניורולוג מפנה! ולא רופא אחר! למזלי האינטיליגנציה מנחה אותי ולא מה שהמליצו לי אנשים חסרי ניסיון.
    אני צורכת 3 מאסטינון 60 גרם ביום וזה מספיק לי. יש שצורכים יותר ושוב זה לפי החמרת המחלה.
    אמנם בהתחלה נתגלו אצלי סיפטומים של חולשה וכובד ברגליים, אבל מתברר שהמחלה טיפה יותר קלה במקרה שלי וזאת לאחר בדיקות ואשפוז והיוועצות ברופאים. כאשר כאן בפורום הציעו לי לוותר על חיי שיגרה יום יומית תקינה והפחידו אותי כאשר אמרו לי שאולי לא אעבוד יותר והלחיצו אותי כהוגן
    אני מקווה שעניתי לרב החולים כאן על השאלות ופנו לניורולוג מובחר שיידע לטפל בכם ואל תקנו חרא
    מאנשים
    כל טוב.........

הוספת תגובה

• מיאסטניה\ מיאסטניה גרביס ? (הדר) -

משה פיק
    29/04/2008

שלום הדר,
    אני מקווה בשבילך שאכן אין לך מיאסטניה מפני שאם יש לך במקרה מיאסטניה בגישה זו שאת נוקטת את עלולה למצא את עצמך במצבים קשים יותר מאשר את כרגע.
    אין מיאסטניה ו- מיאסטניה גרביס כשתי מחלות שונות ואם יש לך נוירולוג שמסביר לך כך, אני מציע לך, לטובתך לפנות ליעוץ נוסף של נוירולוג ידוע שמבין במחלה.

הדר,
    אני מוכן לשלוח לך חומר על מיאסטניה כדי שתביני מול מה את עומדת.
    אם את מעוניינת, צרי איתי קשר ואני משוכנע שתביני איפה את טועה.

בכל מקרה, לא צריך להשתמש במילים מעליבות ברמה נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה -

מאסקית
    30/04/2008

יישר כוח לך על אורך הרוח ואדיבותך הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה -
    הדר
    28/04/2008

היי משה
    שמי הדר ודיברנו בעבר ביום חמישי האחרון לפני כ4 ימים עברתי ניתוח להסרת התימוס
    הבעיות שלי כרגע כמעט ונעלמות לחלוטין כבר אין לי צניחת עפעפיים כמו קודם אמנם יש את כאבי הניתוח פה ושם ודרושה הרבה מנוחה , הניתוח היה די קשה בשבילי אבל נראה שהוא עזר
    כלומר אני מקווה כי עדיין מוקדם להסיק מסקנות בכל מקרה אני שוכבת בבית ואני בתקופת החלמה
    ולפי מה שהרופא אומר הסיכויים הם חיוביים כי אני לא הגעתי עם סיפטומים חריפים לפני וכל הבדיקות יצאו תקינות ,
    אבל שקוראים במחשב הכל כל כך מלחיץ לכן קצת הפסקתי לקרוא כי אני מבינה שהמחלה שלי היא
    לא בדיוק מיאסטניה גרביס אלא יותר בעיות שנבעו מהטימוס עצמו אני מאושרת
    ומקווה שעוד הרבה יחלימו מהמחלה אם אפשר.
    ביי

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה -

הוספת תגובה

• הדר, מיאסטניה? -

משה פיק
    29/04/2008

שלום הדר,
    אין צורך להשמיץ ולכתוב על מחלה שאינך מכירה.
    הפורום הזה הוא פורום תמיכה ולא פורום להשמצות.
    אני מבין שאינך חולת מיאסטניה. כל הבדיקות שאת מדברת עליהם מראות זאת ואני מאחל לך בריאות מלאה. אם היית בודקת יותר ביסודיות היית מגלה שאם היית חולת מיאסטניה לא היית יכולה לאמר שלאחר 4 ימים אחרי הוצאת בלוטת התימוס נבראת מהמחלה.
    ההשתתפות בפורום הזה שמגובה ע"י מספר רופאים מבחירי הנוירולוגים בארץ הוא זכות ולא חובה ומי שחושב שזה לא מקומו אינו חייב להשתתף בו.
    בהצלחה בהמשך חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת מיאסטניה ? -

משה פיק
    29/04/2008

הדר,
    אם את לא חולת מיאסטניה, כפי שאת עצמך כותבת, אז מדוע את נמצאת בפורום הזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדר, האם את חולת מיאסטניה או לא? -

משה פיק
    29/04/2008

הדר,
    האם ניתן לקבל ממך תשובה סופית מוחלטת ?
    האם את חולת מיאסטניה מאובחנת או לא חולת מיאסטניה שהייתה לה בעיה בבלוטת התימוס ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני חולה? -
    רחל
    28/04/2008

שלום רב, האם תוכל לעזור מהידע שלך?
    אני בת 47. בעקבות חולשת שרירי העיניים נשלחתי לבדיקת דם לגילוי נוגדנים של אצטילכולין וקיבלתי כתשובה את הערך 0.2. האם זו אינדיקציה למחלה או שגם אצל אדם בריא יש נוגדנים אלו אך בכמות נמוכה?
    תודה,
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני חולה? -

הוספת תגובה

• האם (רחל) אני חולה ? -

משה פיק
    28/04/2008

שלום רחל,
    0.2 היא תוצאה גבולית שאינה מציינת שיש לך מיאסטניה אולם גם אינה מציינת שאין לך מיאסטניה. לאדם בריא אין נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין ואם מוצאים אותם אצל חולה הוא מאובחן בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שאכן הוא חולה במחלה.
    כדי לתת לך תשובה אם לדעתי את חולה במחלה אני צריך יותר פרטים ואם את מבקשת לשמוע את דעתי בנידון צרי איתי קשר טלפוני ונשוחח בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה! -

רחל
    29/04/2008

כל הכבוד לך על הזמן והאנרגיות שאתה מקדיש פשוט כדי לעזור.
    אני אתקשר. תודה על מוכנותך להסביר ולעזור..
    כל טוב,
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה