פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה -
    ג
    06/04/2008

שלום רב,
    מהו טיפול החלפת פלסמה והאם הוא עוזר לזמן רב? האם אתה ממליץ עליו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה -

הוספת תגובה

• פלסמהפרזיס -

משה פיק
    06/04/2008

שלום ג,
    טיפול פלסמהפרזיס (החלפת הפלסמה) הינו טיפול שמופיע בכתובים כטיפול שניתן לחולים במצב קשה כדי להוציאם מהמצב במהירות המכסימלית כדי למנוע סיכון חיים, או כאשר חולה במצב לא הכי טוב צריך לעבור ניתוח טמקטומי.
    בשנים האחרונות הטיפול ניתן גם במצבים שאינם סכנת חיים (בעיות נשימה) ולאחר מכן ממשיכים איתו בטיפולים מדי מספר שבועות לפי מצב החולה (בין שבוע לששה שבועות).
    האם אני ממליץ עליו ? ..... אין כאן עניין של המלצה. לחולה מיאסטניה ישנן מספר אופציות לטיפול והרופא (בתאום עם החולה) מחליט על מהלך הטיפול. רופאים שונים מטפלים בדרכים שונות בחולים עם בעיות שחומרתם שונה.
    הטיפולים חייבם להתייחס לשני גורמים בגדול: מצבו של החולה ותופעות הלואי שהחולה סובל מהם עקב הטיפולים.
    בגדול, לדעתי פלסמהפרזיס הוא טיפול טוב שעוזר להרבה חולים. הבעיה היא לקבל אישור לטיפול עקב מחיר גבוה.

ג. אם איך עדיין רשום ב"בקבוצת התמיכה MG באינטרנט" זה הזמן. שם תקבל חומר אינפורמטיבי שאינו נמצא בפורום. צור איתי קשר באינטרנט/טלפון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני לקבל יעוץ או עזרה -
    פנינה
    03/04/2008

שלום רב. ברצוני לקבל מידע האם מישהו מחולי המיאסטניה עבר מתישהו היפוך חשמלי בשל הפרעות קצב לב? או האם יש למישהו מידע על השפעת היפוך חשמלי על חולה מיסטניה גראביס? אם כן, אשמח לקבל מידע.
    אימי עברה היפוך חשמלי להסדרת קצב הלב ולאחר יומיים חלה הידרדרות משמעותית במצבה עד קושי עצום ביכולת לנשום, ללכת או לדבר. היתה מאושפזת בפנימית יומיים ואז הועברה לטיפול נמרץ. הורדמה, הונשמה וקיבלה טיפול אינטנסיבי של תרופות בניהם אומריגם אם מישהו שמע על תרופה זו. אחרי יומיים וחצי הופסקה ההרדמה והיא התעוררה בהדרגה עד להיום אך לא ניתן עדיין לגמול אותה ממכונת ההנשמה מישום שהיא איננה יכולה לנשום בכוחות עצמה. היום בצהריים היא הועברה לטיפול נימרץ נשימתי במטרה לנסות לטפל ולגמול אותה מההנשמה. היא כרגע ערה ומאד סובלת מיכיוון שהצינור בקנה הנשימה והיא איננה יכולה לסבול זאת. היא מתייסרת וגם אין ביכולתה לדבר ובשל חולשתה היא גם אננה יכולה לתקשר אפילו בכתיבה. אנו חסרי אונים ופשוט לא יכולים לעזור. אשמח אם למישהו יש מה לכתוב בנושא או לייעץ לנו בדחיפות, או מכיר יועץ בתחום שיכול לסייע.
    תודה פנינה

הוספת תגובה

• אין לי מה לייעץ -

מאסקית
    03/04/2008

קשה לראות אדם אהוב עליך במצב כזה.
    אני מאחלת לאמך רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנינה -

ערן משה
    04/04/2008

פנינה שלום
    למיטב ידיעתי היפוך חשמלי לא אמור לגרום להחמרת המיאסטניה אלא אם כן בנוסף אמך קיבלה תרופות חוסמי ביתא (- דרלין, קונקור, נורמיטן וכו') והם יכולים לגרום להחמרת המצב, כן גם תרופות כגון פנטניל נגד כאבים (דומה למורפיום).
    לעניות דעתי באם אמך מונשמת מעל 7 ימים ולא ניתן לגמול אותה יש לשקול טרכיאוסטומי ע"מ שלא ייפגעו מיתרי הקול שלה מעצם היות הטובוס (צינור ההנשמה) בגרונה זמן רב מידי ואז היא גם תוכל לדבר ע"י סגירת הקנולה. כמו כן צריך לברר האם היחידה לט.נ. נשימתי בה היא מאושפזת מספיק טובה ואם לא להעבירה לרמב"ם ( באופן אישי אני יודע שהיחידה שם מעולה). לגמול חולה מיאסטניה במצבה , כמו שאת מספרת לפחות, זה מאד קשה (כמו שאת מתארת מצבה הוא כמתואר בספרות בזמן משבר), את צריכה לדאוג שמי שמטפל באמך יבין את המחלה היטב ואת הטפול בה. מה אם ניאוסטיגמין דרך הוריד בטפטוף קבוע? אולי זה יחזק אותה מעט?, יש אפשרות שמטופל ינשום דרך מסיכה עם כל אפשרויות הנשמה (-כמעט כולם ) שיש במכונת ההנשמה (-אני משתמש בזה) ואז לא צריך את הצינור הפנימי. חלק מהבעיה עם הטובוס אצל חולים המתקשים בנשימה היא שזה נותן להם את האפשרות לא להילחם מספיק על הכוחות שלהם ולאפשר למכונה לנשום במקומם, כמה שזה נשמע מגוחך, זה פסיכולוגי, למרות שהצינור משגע אותם.
    מקווה שמשהו עזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה -
    דינה
    03/04/2008

האם במיאסטניה חולים גברים ונשים באותה מידה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה -

הוספת תגובה

• חלוקה בין נשים וגברים במיאסטניה -

משה פיק
    03/04/2008

שלום דינה,
    בגדול אפשר לאמר שכן אולם.......
    המחלה לעיתים נקראת "מחלה של נשים צעירות וגברים בוגרים".
    בגילאי 40 - 20 חולות יותר נשים.
    בגילאי 60 - 50 חולים יותר גברים.
    מעל 60 זה משתווה.

האם יש צדק בעולם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר בתל-השומר ? -
    משה פיק
    02/04/2008

שלום לכולם,
    יש לי שאלה לכולם, ובעיקר למטופלים בתל-השומר (מחלקת טיפול בטרשת נפוצה).
    קיבלתי אינפורמציה מחולה שמטופל במחלקת טרשת בתה"ש בזו הלשון :

במרכז לטרשת בתה"ש שם מטופלים גם חולי מיאסטניה, אצל ד"ר חילקביץ העלתה בפני הצעה :
    היא הפנתה אותי לבדיקה קוגניטיבית ממוחשבת. - הבנתי ממנה שזה סוג של בדיקת זיכרון אולם לא ברור לי מה הקשר למיאסטניה... היא אמרה שזה משהו חדש אצלם שהם בודקים אצל חולי מיאסטניה.
    שאלתי,
    האם ישנם חולים נוספים שקיבלו הפניה זהה והאם מישהו עבר את הבדיקה הנ"ל ?

לי אישית אין כל מושג מהי "בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת" ואם זו בדיקת מבחן אינטליגנציה שבודקת את רמת ההתפתחות השכלית ...... מה הקשר שלה למיאסטניה גרביס ?
    האם הרופאים מנסים להצדיק מצב שבו חולים נשלחים לפסיכולוג עם הגדרה "זה הכל בראש אצלך" ?

לקביעת תור
    סגירה
    מחקר בתל-השומר ? -

הוספת תגובה

• מחקר -

ערן משה
    03/04/2008

לא נראות לי הספקולציות האלו. מה גילו של החולה? נראה לי שפשוט עושים מחקר של השפעה של מחלות אוטואימוניות על הקוגניציה = זיכרון+ ארגון חשיבה וריכוז ולא לחפש תירוץ לשלוח אנשים לפסיכולוג. אם המידע שלך הגיע מחולה מעל גיל 50 ייתכן כי ד"ר חילקביץ מנסה להכניסו לאחד מיני מחקרים על קוגניציה שעושים היום בתחום אלצהיימר, חוץ מזה שפרופ' אחירון שהיא מנהלת היחידה מתעסקת עם הפלסטיות של המוח והקוגניציה, ייתכן שזה מחקר שלה והרופאים ביחידה התבקשו לשלוח חולים.
    נראה תמים לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר זכרון -

משה פיק
    03/04/2008

שלום ערן,
    החולה הוא בשנות העשרים שלו .
    אם זה אכן מחקר, האם אין חוק שחייבים להחתים חולה על הסכמה לטיפול מחקרי ?

אין לי שום דבר נגד מחקר. כל מחקר יכול לעזור בעתיד לטיפול יותר טוב ויותר מובן ....... אולם אני מצפה מרופאים שיהיו יותר משתפי פעולה ויסבירו לחולים כאשר הם שולחים אותם לטיפולים מסוג זה מה מטרתם וישאלו אם מוכנים להשתתף במחקר.

אני חושב שמגיע לחולים לדעת לאיזה כוון נושבת הרוח כאשר אנו שפני הנסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר -

ערן משה
    03/04/2008

משה, אני לא חושב שזה טיפולי. מבחן קוגנטיבי הוא מבחן ששואלים בו שאלות ולפי תשובות הנבדק מדרגים את רמת הזיכרון ,הריכוז וסדר המחשבה שלו, בד"כ נעשה אצל קשישים עם הפרעות בזיכרון ונקרא MMSE כשדירוג המקסימום הוא 30 לבעלי השכלה. יש בזה שאלות כמו כתובת, גיל וכו' לזכור מס' פריטים שנאמרו ע"י הרופא באותו סדר ולאחר מס' שאלות בודקים שוב איך זיכרון אותם פריטים וכו'. לדעתי מבחן חשיבה קוגניטיבית ממוחשב הוא פשוט מבחן דומה במחשב וקשישים שבד"כ אינם מיומנים במחשב יתקשו לבצעו, כמו כן ייתכן שבודקים את מהירות יכולתך לענות על תשובה. כמו במבחנים פסיכוטכניים.
    אני מכיר מעט את ד"ר חילקביץ' ואני מתקשה להאמין שהיא לא הסבירה לחולה את מהות המבחן וסיבתו ואם כך הדבר מדוע הוא לא שאל.
    מסכים איתך שצריך להסביר כל דבר שנאמר לחולה ולו מטרת שאלות פשוטות כגון אלו, אבל לא חושב שמדובר כאן בטיפול ולכן לא צריך להחתים את החולה על הסכמה, מה שכן אם מבצעים זאת נכון סטטיסטית צריך לכתוב את כל פרטי החולה ועל כך הוא צריך להסכים ויש לתת לכך הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה קוגניטיבית -

יעל פ
    03/04/2008

משה שלום
    גם אני עברתי בדיקה קוגניטיבית בתה"ש במחלקה לטרשת
    הבנתי שזה חלק מהפרוטוקול שלהם
    הבדיקה נערכת מול מחשב. אתה נדרש לענות על שאלות מין מבחן פסיכומטרי
    בביקור הבא אברר מה מטרת הבדיקה והאם נעשה מעקב במשך הזמן לראות אם יש ירידה חריגה
    אתמול הייתי בעירוי ושאלתי אם יש מישהו מחולי המיאסטניה שלהם. הייתי לבד
    בררתי גם בפיזיוטרפיה אם ישנה תכנית מיוחדת לחולי מיאסטניה ונעניתי בשלילה
    נאמר לי שישנם מספר חולי מיאסטניה שמשתמשים בשירותי הפיזיותרפיה מעניין אם זה נכון. כדאי לברר דרך הפורום
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת -

משה פיק
    06/04/2008

חולה צעיר נוסף הופנה לבדיקה קוגניטיבית ממוחשבת :

"משה שלום.
    מה שלומך?
    גם אותי הפנו לאותה בדיקה. שאלתי מדוע – ענו לי אותה תשובה...
    הבדיקה שלי צפויה ל- 14/4. אני אדווח אם אלמד משהו חדש "

אני עדיין מחכה לשמוע את תגובת המחלקה בתל-השומר על מהות הבדיקה ומה הקשר שלה למחלת מיאסטניה גרביס.
    אני מפנה בקשה לחולים שמטופלים במחלקה זו לברר את מהות הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרום -
    אנה חיה
    31/03/2008

משה וחברי הפורום שלום!
    שמי אנה חיה, מתגוררת בבאר שבע, אני בת 27 ואני חולה באסטניה קרוב ל8 שנים. נכון להיום שנתיים אחרי טימוקטומיה ומרגישה טוב! קודם כל אני מאוד שמחה לגלות שיש לנו פורום כזה, זה משהו שבאמת היה חסר לי באופן אישי. אבל יש לי בקשה אחת: אל תשכחו את החברים בדרום! זאת ברכה לקבל תמיכה מקבוצת אנשים כמו זאת, כי אין כמו כוח הקבוצה! אני מאוד ישמח להיות בקשר יותר הדוק עם הפורום ואיתך משה היקר!

לקביעת תור
    סגירה
    דרום -

הוספת תגובה

• אנה חיה מהדרום -

משה פיק
    31/03/2008

שלום אנה חיה,
    אם את עדיין לא רשומה ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" שזו תקשורת מקבילה עם חולי המיאסטניה והעברת חומר כתוב שאינו יכול להכנס לפורום, שילחי לי Email ותקבלי מדי פעם עדכונים בנושאי המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה (אנה חיה) -

משה פיק
    02/04/2008

שלום אנה,
    לאמר את האמת, כאשר קראתי את כניסתך הראשונה לפורום חשבתי עלייך, למרות שעברו לא מעט שנים מאז שנפגשנו בבאר-שבע. מה שלא הסתדר לי היה השם האמצעי חיה שאותו אני שומע פעם ראשונה.
    אני זוכר לטובה גם את אמך ואשמך אם תשתפי פעולה עם הנסיון שרכשת במשך השנים.
    ברוכה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנה צרי איתי קשר במייל, ארז מב"ש -

ארז
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם מב"ש -

דינה
    17/04/2008

שלום תשאירו מיילים בבקשה שאני יוכל לדבר איתכם על המחלה.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המייל -

אנה חיה
    23/04/2008
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל נשימתי -
    משה פיק
    31/03/2008

לרוב חולי המיאסטניה הסובלים מבעיות נשימה קיימת התלבטות קשה כאשר המצב מחמיר ועליהם להחליט האם לשבת במנוחה ולהמתין שהמצב ישתפר או לגשת לבקשת עזרה רפואית ...... בקיצור, מתי הוא הזמן הנכון לפנות לעזרת חדר המיון בביה"ח ?

עצה (לא רפואית) לחולים הנ"ל נשמעת מדי פעם בין חולי המיאסטניה וכדאי שגם אתם תדעו אותה.

כאשר את/ה מרגיש/ה החמרה וקושי בנשימה, בצע/י את התרגיל הבא:

1. קח/י נשימה חזקה ומלא/י את הריאות באויר.
    2. התחל/י לספור בקול רם מ 1 עד 25 תוך כדי נשיפה אחת.

אם את/ה מסוגל/ת לספור באותה נשיפה עד 20 ..... אתם בסדר !

אם את/ה מסוגל/ת לספור באותה נשיפה רק עד 15 ..... אתם צריכים להיות מודאגים !!

אם את/ה מסוגל/ת לספור באותה נשיפה רק עד 10 ......... גשו מייד לחדר מיון בביה"ח !!!

כל חולה עם בעיית נשימה יכול לנסות לראות אם זה נתאים לו ע"י ניסוי התרגיל כאשר מצבו טוב.
    כמובן שתמיד יש להפעיל הגיון בריא, התקשרות לנוירולוג אם אתם מודאגים הוא תמיד רעיון טוב.
    ושוב: זו לא עצה רפואית, אלא תרגיל בלבד נשימתי בלבד, כדאי שכל חולה יוודא עם הנוירולוג שלו, אם הוא/היא מסכימים עם התהליך הנ"ל.

בהזדמנות זו אני רוצה להעביר לכם המלצה שקיבלתי על יחידה מקצועית לבעיות נשימה.
    "יחידה לשיקום נשימתי" בביה"ח איכילוב ת-א.
    דר. דיצה גרוס.

לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל נשימתי -

הוספת תגובה

• יחידה לשיקום נשימתי באיכילוב-

נתן
    31/03/2008

שלום משה
    האם היחידה הזו שציינת היא מחלקה אשפוזית או מרפאת ייעוץ וטיפול יום?
    מנסיוני,הסיכוי לאשפוז חולה מיאסטניה במצוקה נשימתית במחלקה לשיקום נשימתי שואף לאפס,והוא יטופל במחלקות פנימיות עם חדר לטיפול מוגבר או נמרץ.
    לאישפוז במחלקות לשיקום נשימתי מגיעים לרוב חולים משותקים,לאחר ארועים מוחיים או תאונות או פציעות,המונשמים לאורך תקופה ארוכה ויש לגמלם.
    לעומת זאת במרפאת חוץ או מכון-יש יכולת לייעץ ולעזור בחיי היום היום,ולשפר את המצב.
    נתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום נשימתי, איכילוב -

משה פיק
    31/03/2008

שלום נתן ולכל המעונינים,
    האינפורמציה וההמלצה שקיבלתי והעברתי לכם היא ממקור מוסמך ואמין.
    זו אינה מחלקה אישפוזית אלא מרפאת יעוץ של רופאה מקצועית ברמה גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתן ולכולם, שיקום נשימתי איכילוב -

ערן משה
    31/03/2008

ראשית ד"ר דיצה גרוס איננה רופאה אלא בעלת תואר דוקטורט בשיקום נשימתי.
    שנית המטרה לטפל בבעיות נשימה לפני שמגיעים לאשפוז אם זה ע"י תרגולים מסוימים הניתנים ע"י גורמים מוסמכים ואם זה ע"י מכשור מותאם לכל אחד כגון C-PAP/ BI-PAP או מנשם ביתי אחר (אני משתמש במנשם, אני מכיר מישהי שמשתמשת ב- bi-pap), אני בעזרת ד"ר גרוס עברתי מ- BI-PAPלמנשם ואני בטוח שאם לא הייעוץ שלה וההפנייה של הנוירולוגית שלי דאז אליה, הייתי מאושפז היום עם טרכיאוסטומי. המטרה בשיקום נשימתי היא ראשית לנסות לחזק את שריר הנשימה במידת האפשר ואם לא לתת להם מענה עזר כגון מכשור ואז למנוע הגעה למיון או טיפול נמרץ במצב של צורך בהנשמה.
    ד"ר גרוס היא אדם סופר מיומן ומקצועי ואנושי והאמינו לי (יש לי ידע מעט) שכדאי ושווה לסמוך עליה!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחידה לשיקום נשימתי, תה"ש -

יעל פ
    31/03/2008

גם בתה"ש יחידה לשיקום נשימתי אך שם לא קיבלו אותי
    אבדוק שוב איתם בביקור הבא ואדווח לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחידה לשיקום נשימתי, איכילוב -

משה פיק
    31/03/2008

מנהלת ד"ר דיצה גרוס
    שיקום נשימתי היא גישה טיפולית רב-מקצועית לטיפול בחולים עם בעיה נשימתית מכל סוג שהוא, כאשר המשותף לכולם הוא קושי הנשימתי, הרגשה של חוסר אוויר או קוצר נשימה, ולפעמים חנק.
    מהן המחלות בהן ניתן לטפל באמצעות גישה זו?
    בעיקרון, בכל מחלה המלווה בקושי נשימתי אפשר לטפל בעזרת גישה של שיקום נשימתי.
    קיים מגוון רחב של מחלות הגורמות לקושי ולבעיות נשימתיות, חלקן מחלות שפוגעות ישירות בריאות ובמערכת הנשימתית, כמו אסטמה, ברונכיט כרונית ואמפיזמה (COPD), ציסטיק פיברוזיס, מחלות אינטרסטיציאליות, תגובה נשימתית לאלרגיה, שאיפת גז רעיל ועשן בעיות נשימה בשינה ועוד.
    בחלק מהמחלות הבעיה הנשימתית היא משנית למחלה הבסיסית, וגם אלו מתחלקות לקבוצות:
    1. מחלות ניוון שרירים למיניהן (ALS, Myasthenia Gravis, Guillan Barre, שיתוקים למיניהם)
    2. מחלות סרטן ריאות, סרטן כבד וכו'. עם סיבוכים עקב המחלה או הטיפולים.
    3. מחלות לב עם בעיה נשימתית.
    4. בעיות נשימתיות עקב עודף משקל.
    5. סיבוכים נשימתיים עקב ניתוחים ולאחר השתלות ובעיקר השתלת ריאות, לב, כבד ומח עצם, טראומה ועוד.
    6. קשיי נשימה כתוצאה מתאונות דרכים, עבודה, צבא ועוד.
    7. הפרעות נשימה בשינה.
    8. ייעוץ בגמילה מהנשמה.
    בעזרת גישת השיקום הנשימתי אפשר לשפר את יכולת השרירית של מערכת הנשימה , את הרזרבה הנשימתית, את יכולת השיעול, גמישות הריאות ובית החזה ויכולת המאמץ.
    שיפור ביכולת הנשימתית משפיע גם על יכולת הדיבור, התפקוד הכללי ואיכות החיים.
    מכאן, שמטרת השיקום הנשימתי היא לשפר את התפקוד ואת היכולת הנשימתית ובכך לשפר את התפקוד הכללי ואת איכות החיים של חולים הסובלים מבעיות נשימה מכל סוג וגורם שהוא.
    האופציות הטיפוליות מותאמות לכל חולה באופן אישי - בהתאם למחלה הבסיסית, ליכולתו הפיזית והנפשית, לדרגת הקושי ועוד.
    הטיפולים כוללים:
    • תרגילי נשימה למיניהם.
    • הדרכה וחינוך איך לחיות עם המחלה והבעיה הנשימתית.
    • הפניה לייעוץ דיאטטי.
    • פיזיותרפיה נשימתית וכללית.
    • המלצות לפעילות גופנית מותאמת ליכולת של החולה ומגבלויות.
    • במידת הצורך, מערבים קלינאית תקשורת לייעוץ בנושא בעיות דיבור ובליעה.
    • ריפוי בעיסוק.
    • במידת הצורך המלצה והתאמת תמיכה נשימתית לא חודרנית (דרך מסיכה) כמו BIPAP לחולי ריאות ומכשיר דומה העובד על נפח לחולים עם ניוון שרירים ומחלות הפוגעות בבית החזה.
    * כל הטיפולים הינם מבוססים מדעית.
    הטיפולים מותאמים לכל חולה ויכולתו כך שההיענות גבוהה. כאשר החולה עוקב אחר ההמלצות חל שיפור משמעותי בתפקוד ובאיכות החיים.
    החולה מגיע למעקב למרפאה פעם ב-3-5 שבועות ועושה את רוב הטיפולים בבית, בעזרת מכשירים טיפוליים ו/או פיזיותרפיסט/ית או כל מקצוע פרה רפאוי אחר כמו קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, תזונה וכו'.
    דוגמה למקרה שטופל בגישה זו
    חולה שהגיע למרפאה עם תסמונת של Post Polio Syndrome. כאשר הגיע למרפאה, היה זה לאחר שנה של אשפוזים חוזרים, כמעט בכל חודש, עם זיהום ריאתי וחוסר יכולת לנשום. כחודשיים לאחר שהתחיל בטיפולים, התחזק החולה וחל שיפור משמעותי ביותר ביכולתו. החולה חזר לעבודתו, תחילה כחצי משרה ולאחר מכן משרה מלאה. מאז עברו כ-12 שנה שבהן החולה לא אושפז פעם אחת והוא ממשיך בעבודה מלאה עם איכות חיים יפה הכוללת נסיעות לחו"ל ובילוי בארץ, למרות כל המגבלות (החולה מוגדר כנכה 150%).
    ימי הפעילות
    ימים א', ג', ה' משעה 12:00
    יום ד' בין השעות 09:00-12:00
    טלפון לקביעת תורים: 03-6973936.
    ניתן להשאיר הודעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרביס -
    ארז
    30/03/2008

למשה ולכל באיי הפורום שלום!
    אני כאן לראשונה אישתי מצאה את האתר והפנתה אותי אני סובל מהמחלה כנראה כל חיי וזאת לאחר שקישרתי מאורעות רבים בחיי עד הגילוי.במשך חיי סבלתי מחוסר כוח,עייפות, אי יכולת לעלות מדרגות ,קשיי נשימה,התכווצויות שרירים בכל הגוף ובעיקר ברגליים, הוגדרתי כילד "עצלן" ואיש לא העלה על דעתו שאולי אני חולה, מה שגרם לי לסבל כפול הן המחלה עצמה, והן המצב הנפשי שאיני יכול לעשות דברים כמו שאר הילדים. כיום אני בן 43 ורק לפני שנה החשידו אותי כסובל במחלה לקחתי כדורים במשך כשנה [מסטינון] ובמקביל זריקות טסטסטורון בגלל חוסר מולד וזאת כתוצאה מעוד תסמונת אשר נמצאת בצד היותר אפור של הרפואה!
    אני מאוד שמח שיש את האתר הזה ועוד יותר אשמח אם אקבל תגובות למייל שצויין.כרגע אני כבר יומיים בבית בעקבות כאבים נוראים באזור הצלעות כאשר אני עושה את הדבר הפשוט של נשימה, כן כואב לי כשאני נושם, על אחת כמה וכמה אם אני מנסה לשבת או לשכב, היום בשעה שלוש אני הולך לרופא המשפחה ברגשות מעורבים אינני מאמין ברפואה כבר ואני בספק אם הוא ידע למה באתי מצד שני אי אפשר להשאר ככה.
    ארז

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה גרביס -

הוספת תגובה

• לארז -

ערן משה
    30/03/2008

ארז שלום
    מניסיון אישי עליך לבקש מרופא המשפחה שלך הפניה לרופא ריאות וממנו לבקש תפקודי ריאות ומעבדת שינה - ייתכן שאתה צריך מכשיר עזר לנשימה
    (אני משתמש באחד כזה) והכי חשוב נוירולוג שמכיר את המחלה ומטפל בעוד חולים ע"מ לקבל את הטיפול היעיל ביותר והמתאים לך.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה, תודה רבה -

ארז
    06/04/2008

עשיתי שנה שעברה את שתי הבדיקות ואכן הבעיה בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה -
    פרי
    29/03/2008

לכול הפורם שבוע טוב יש לי שאלה אליכם אני רוצה לדעת עם מותר לעשות דיאתה במיאסתניה ועם זה לא מחמיר את המחלה ועם כן איזה דיאתה אתם עושים אשמח עם תפרטו לי בבקשה כי אני יודעת שאסור לאמץ את הגוף זאות אומרת אסור לעשות כושר גופני זה מה הנירלוג אומר לי כול הזמן אשמח לקבל תגבות בהמשך המון בריאות והמשך שבוע מקסים לכולם................

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה -

הוספת תגובה

• דיאטה וכושר גופני -

משה פיק
    29/03/2008

שלום פרי,
    לגבי דיאטה וכושר גופני התשובה היא זהה.
    אין איסור לחולי מיאסטניה לעשות דיאטה ואין איסור לחולי מיאסטניה לעשות כושר גופני.
    מה שכן מומלץ הוא: לעשות הכל במינון נכון , לא להתאמץ ולא לעבור את הגבול.
    כל אחד והמינון המתאים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה ואלכוהול -
    יעל פ
    29/03/2008

האם יש הוראת נגד שתית אלכוהול ובאיזה מינון ???

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה ואלכוהול -

הוספת תגובה

• אלכוהול ומיאסטניה -

משה פיק
    29/03/2008

שלום יעל,
    אין כל הוראה או הזהרה נגד שתיית אלכוהול לחולי מיאסטניה, הכוונה שהמשקה אינו מחמיר מיאסטניה....... אולם לא מעט חולי מיאסטניה שלפני פריצת המחלה נהגו לשתות מדי פעם, מתלוננים שהשתיה לא עושה להם טוב כמו בעבר ובעיקר שכבר לאחר הכוסית הראשונה הם מקבלים "פנים אדומות".
    תשתו ותהנו... כל זמן שזה נעים לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול -

נתן
    30/03/2008

שלום משה,
    עלי נאסר במפורש ע"י הרופא לשתות את כל סוגי האלכוהול,כולל בירה,מהנימוק כי האלכוהול גורם לרפיון שרירים מסוים ועלול להחמיר מצב מיאסטני.
    ואכן,כאשר אני "חוטא" לעתים נדירות בשתייית יין או בירה,אני מרגיש כעבור כמה דקות קשיים קלים בנשימה וחולשה קלה בשרירים.
    איני יודע אם זאת תופעה כללית או רק ספציפית לי,וגם אתה קובע כי אין איסור על אלכוהול,בכל אופן אני מאד נזהר בנושא.
    יין ישמח לבב אנוש,לא בטוח אם ישמח חולי מיאסטניה.
    בריאות טובה
    נתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול-

ערן משה
    30/03/2008

מסכים איתך נתן, גם לי יש את אותן תופעות במיוחד אחרי בירה, חוץ מזה שכתוב לא ליטול מסטינון עם אלכוהול. אבל כידוע לך לא כל האצבעות שוות ויש כאלה שזה לא משפיע עליהם כליי.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל פ, שיקום נשימתי -

נתן
    31/03/2008

שלום ליעל פ.
    היחידה לשיקום נשימתי בתל השומר היא מחלקה אשפוזית מלאה במסגרת בית החולים השיקומי,ובה מאושפזים בעיקר חולים במצב קשה ביותר לאחר תאונות, פציעות, ארועים מוחיים או לבביים שגרמו לצורך בהנשמה מלאה וכו'.
    במחלקה זו מאושפז כיום אריק שרון.
    לא ידוע לי שאי פעם אושפזו שם חולי מיאסטניה במצוקה נשימתית, אנו במצבים אלה מתאשפזים בדרך כלל במחלקות פנימיות שם יש טיפול מוגבר, מעין טיפול נמרץ בזעיר אנפין.
    במחלקה לשיקום נשימתי משתדלים לגמול מהנשמה ולהעביר את החולים לנשימה "עצמונית".
    בריאות טובה ונשימה קלה
    נתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום נשימתי בתה"ש -

יעל פ
    31/03/2008

שלום נתן
    אני התכוונתי דווקא ליחידה למחלות ריאה של פרופ' בן דוב. יש להם תכנית טיפולית במסגרת כמו מכון כושר עם מדריך שמתאים לכל חולה תכנית אישית
    זה נמצא במרפאות ליד מכון הרנטגן ושם אני מבקרת במסגרת מעקב אחרי ניתוח כריתת טימומה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי -

אנה חיה
    31/03/2008

הבעיה היחידה בשתיה בשילוב מאסטניה היא : הטיפול!
    במידה ואתה לוקח כמות גדולה של תרופות ובינהן סטרואידים אז עדיף להמנע. חבל על הקיבה והכבד שלך כי הם גם ככה בעומס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול -

יעל פ
    31/03/2008

פניתי לפורום כי אני לא נוהגת לשתות כלל
    השבוע שתיתי מעט לרגל ארוע חגיגי וחשתי ברע. לכן ביקשתי לבדוק אם יש התווית נגד
    תודה לכולם על העצות
    מאוד חשוב לבדוק את הנושא לעומק במיוחד לקראת ליל הסדר...ארבע כוסות, זה כבר לא מעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה כפולה -
    אוסקר נח
    29/03/2008

למשה שלום!

אני סובל מיזה שלש שבועות מראיה כפולה ,הופנתי לחדר מיון באיכילוב שם אושפזתי שבועים ונמסר לי כי אני סובל ממיסטמיה גראביס. אני חדש בתחום אודה לך והיה אפשר לקבל יותר חומר מה עלי לעשות בדיקות בשלב זה כדי לדעת האים זו המחלה . אני לוקח כדור מסיטינון 4 פעמים ביום אבל עדין למרות הכדור יש לי כפילויות בראיה עלי לציין כי הכפילויות לא ניגמרות כאן לפעמים אני רואה פי שלש או פי ארבע .
    בתודה מראש על העזרה אוסקר נח

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה כפולה -

הוספת תגובה

• מיאסטניה ? (נח) -

משה פיק
    29/03/2008

שלום נוח,
    תתקשר אלי טלפונית, נברר אם אכן יש לך מיאסטניה ואם כן אשלח לך חומר לדוא"ל שלך שתספק לי.
    בנתיים אתה יכול לקרא קצת על המחלה באתר :
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5754

משה פיק
    09-7727060

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה משמעותי -
    פנינה
    29/03/2008

אימי הושפזה בביה"ח בני ציון בחיפה עם קשיי נשימה שהלכו והחמירו תוך יומיים בצורה קשה והיא הועברה לטיפול נמרץ נשימתי.סובלת ממיאסטניה גרביס כ11 שנה.אף פעם לא סבלה קודם לכן מקשיי נשימה והיתה מאוזנת ויציבה לאורך כל השנים.מטופלת כרגע בתרופות למיאסטניה תוך כדי הרדמה והנשמה.מחר כנראה יורידו את מינון ההנשמה ויראו איך היא מגיבה לטיפול שניתן לחמישה ימים מיום חמישי האחרון. אם למישהו היה מיקרה דומה או יודע פרטים שיכולים לעזור במיקרה זה אשמח אם יכתוב לי חזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימה משמעותי -

הוספת תגובה

• אמה של פנינה -

משה פיק
    29/03/2008

שלום פנינה,
    האינפורמציה שאת מספקת אינה מספיקה שמישהו, אפילו עם נסיון אישי יכול לעזור במשהו.
    אם את רוצה לשוחח, תתקשרי איתי בהקדם.

משה פיק
    09-7727060

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה בקשר לפרי -
    נתן
    29/03/2008

שלום משה
    האם יש מידע חדש כיצד פרי מתמודדת עם הפלזמהפרזיס?
    אם אתה בקשר עימה,מסור לה טיפול קל ויעיל,וכי כולנו חושבים עליה.
    שבת שלום ומלאת בריאות לכולם
    נתן.

לקביעת תור
    סגירה
    למשה בקשר לפרי -

הוספת תגובה

• עדכון על פרי -

משה פיק
    29/03/2008

לנתן וכולם,
    שוחחתי עם פרי והיא מרגישה הרבה יותר טוב. היא עברה 4 טיפולים שחיזקו אותה ויש לה עוד 6 טיפולים לעבור. החלק הקשה בהתמודדות היום יומית שלה הם צינורות העירוי שמושתלים בגופה. הם גורמים לה אי נוחות (בעיקר בשינה בלילה), כאבים וטיפולים נגד זיהומים.
    החזיקו לה אצבעות, הטיפול מחזק אותה מיום ליום ונקווה שזה יחזיר אותה לניהול חיים יותר קל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתן הטיפול שעברתי -

פרי
    29/03/2008

נתן אני יספר לך בקצרה כמו שמושה סיפר לך הטיפול הראשון היה לי מאוד קשה עברתי סיוט אבל אני כבר עברתי 4 טיפולים כמו שמושה סיפר לך אני יכולה להגיד לך שיש לי כבר יותר כחות ואני מרגישה הרבה יותר טוב רק אני מרגישה מתוסכלת עם הצינרות שיש לי בגוף ואי נחות הרופא אמר לי שאחרי 10 טיפולים אנחנו ניבדוק איך אנחנו ממשיכים עם זה הוא אמר שזה יכול לאשאר בין חצי שנה לשנה אבל בנתיים זה כול הזמן מדמם ויש לי זיאומים אני לא יודעת עד כמה זה יכול להחזיק לי מעמד בגוף כי אני די רגישה לכול דבר אבל בכול מקרה זה עושה לי מאוד טוב שאני מקבלת תמיכה מכולם ותודה רבה לך על הדאגה בכול מקרה מושה פיק בקשר טלפוני אייתי והוא יכול לתת לך את כול המידה שתרצה המון בריאות ושבוע טוב פרייי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצבת -
    מאסקית
    27/03/2008

היום התברר לי שלפני שמונה ימים נחשפתי לחולה חצבת.
    מדובר בנער שמשפחתו בחרה שלא לחסן את ילדיה. הנער ישב ממש על ידי במשך כמה דקות.

כבר לפני כמה שבועות, כאשר התחילה בהלת החצבת, ביררתי אצל רופא מומחה למחלות זיהומיות האם להתחסן, ונעניתי שבגלל שהחיסון הוא חיידק מוחלש ולא מומת, אסור להתחסן, בגלל שהמערכת החיסונית שלי מדוכאת, אני נוטלת אימוראן במינון של 250 מ"ג ליום.

כדי להרגיע את עצמי, ביקשתי בדיקת נוגדני חצבת. הבדיקה נתנה תשובה נגטיבית, אני לא מחוסנת.

אם הייתי יודעת שהנער חולה בחצבת עד חמישה ימים מיום החשיפה, הייתי יכולה לקבל חיסון סביל, בעירוי אימוגלובינים.

עכשיו אני מפוחדת מאד. עד ליום רביעי הקרוב, סוף תקופת הדגירה, אני עלולה לגלות אם חלילה נדבקתי בחצבת. אם עד יום רביעי יעלה לי החום, עלי לפנות בדחיפות לרופא המומחה.

אני כל כך כועסת על המטורפים הנצלנים שלא מחסנים את ילדיהם.
    אם חלילה יקרה לי משהו, אני מאשימה אותם.

לקביעת תור
    סגירה
    חצבת -

הוספת תגובה

• :-( -

מאסקית
    29/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון ילדים

- אורית
    31/03/2008

היי מאסקית,
    אני שותפה לתיסכול ולכעס שלך כלפי הורים שלא מחסנים את ילדיהם
    ובכך מסכנים את ילדיהם ואת הסביבה.
    חבל מאוד על אופן המחשבה המעוות של אנשים כאלה.
    מקווה שלא נדבקת ושהכל בסדר איתך. תהיי אופטימית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית - תודה רבה על התמיכה! -

מאסקית
    03/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גלובולינים -

מאסקית
    03/04/2008

בעקבות חשיפה חוזרת, היום אחר הצהרים, לילדה חולה בחצבת,
    הופניתי הפעם לקבלת חיסון גלובולינים למחלה.
    האם תוכלו בבקשה לתרום לי במידע ובעצה טוב?
    (אני צפויה לקבל את החיסון ביום ראשון הקרוב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף אחד לא התחסן בגמאגלובולינים? :-(

מאסקית
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בגמאגלובולינים -

משה פיק
    06/04/2008

שלום מאסקית,
    כאשר את כותבת "חיסון בגמאגלובולינים" , למה את מתכוונת בדיוק ?
    האם את מתכוונת לחיסון בדומה לחיסון כנגד שפעת ?
    האם את מתכוונת לטיפול אימונוגלובולינים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים קיבלתי את החיסון -

מאסקית
    07/04/2008

15 סמ"ק גמאגלובולינים מוזרק לשריר (כואב)!
    מדובר בחיסון מיוחד לאנשים עם דיכוי חיסוני (אני מקבלת אימוראן), ולנשים הרות, שנחשפו לחצבת.
    החיסון עתיד לשמור עלי מהחצבת אליה נחשפתי, ולספק לי הגנה לעשרה ימים עד שבועיים.
    עוד נותר לי לברר אם אני צריכה לדחות את טיפול הפלסמפרזיס הבא.
    מאז הזריקה יש לי בחילה לא נעימה, אני מקווה לא לגלות תופעות לוואי נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאמאגלובולינים -

ערן משה
    08/04/2008

זה חומר המיועד לחיזוק המערכת החיסונית
    ניתן לפעמים גם במחלות אחרות במינונים גבוהים ובטיפטוף לוריד כמו למשל במחלת גיליאן ברה שהיא מחלה המתפרצת בעקבות שפעת או מחלה ויראלית אחרת ויכולה לגרום לשיתוקים ועד מוות, מחלימים ממנה לגמרי בד"כ, אבל אחד הטיפולים הוא גאמאגלובולינים- חלבונים העוזרים לחיזוק המערכת.
    לא אמורות להיות תופעות לוואי קשות למעט בחילה ואולי כאבי ראש או תחושה קלה של שפעת.
    מקווה שזה יעזור לך ויוריד גם את רמת החרדה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שחל" / "נטלי" לחולי מיאסטניה -
    משה פיק
    27/03/2008

שמעתי השבוע על עצה שסיפקה רופאה בכירה, מנוסה בטיפול חולי מיאסטניה רבים לחולה שסובלת בין היתר מבעיות נשימה חוזרות ונשנות, להצטרף לשרותי "שחל" או "נטלי" כדי לקבל "לחצן מצוקה" ולהבטיח לעצמה טיפול מהיר במקרה של מצוקה נשימתית.

האם מישהו מנוי על שירות זה ואם כן, מה הוא יכול לספר על כך ?

איני מתכוון לאותם שמנויים על השרות לבעיות לב (שרות נפוץ), אני מתכוון למנויים כחולי מיאסטניה גרביס.
    האם הצוותים הרפואיים שמגיעים באמבולנס מנוסים בטיפול חולי מיאסטניה עם בעיות נשימה ?

אשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא .

הוספת תגובה

• מינוי לשרותי אמבולנס -

משה פיק
    29/03/2008

קיבלתי מידע מחולה שמחזיק מנוי בסקיוטק ובשם נוסף סקיולייף
    המנוי כולל הזמנת אמבולנס ללא הגבלה.
    בשבוע הבא אברר בחברה פרטים על שרות לחולי מיאסטניה עם בעיות נשימה.
    אם למישהו נוסף יש מנוי לשרות מסוג זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרות "שחל" לחולי מיאסטניה (נשימה) -

משה פיק
    07/04/2008

חשוב לדעת !!
    לאחר שפניתי לחברות "שחל" ו "נטלי" בשאלה אם הם מקבלים מינויים חולי מיאסטניה עם בעיות נשימה כאשר המטרה היא שהצוות הרפואי שנמצא באמבולנס מנוסה דיו לטפל בחולי מיאסטניה ויודע להבדיל בין חולים עם בעיות נשימה עקב מחלת ריאות ובין חולים שנתקפים בבעיות נשימה עקב חולשת שרירים.
    לאחר מספר ימי המתנה, חזר אלי נציג של חברת "שחל" בתשובה שלילית. ז"א שאין להם ידע לטפל בחולי מיאסטניה ולכן הם לא נותנים שרות לחולים אלה.
    כאשר הצעתי להם לארגן עבורם חולים עם בעיות נשימה שמוכנים לשלם עבור השרות כאשר הם ישקיעו בלימוד הצוות הרפואי הנלווה לאמבולנסים את מה שנחוץ לדעת כדי לטפל בחולים ולנסות למנוע את הצורך להגיע למיון ולחדר טיפול נימרץ שבו הסיכוי הוא גבוה שהם יחוברו לצינורות הנשמה. תשובתו נשארה שלילית.
    מסקנה:
    אם אתם מנויים בחברת "שחל" או שהתכוונתם לחתום על מינוי במטרה להיות מוגנים למקרה של בעיה נשימתית קשה, השרות שתקבלו יהיה הכנסת צינור אויר ושרות הסעה לביה"ח או במקרה הטוב יותר שרות הסעה לביה"ח בלבד.

חברת "נטלי" בכלל לא טרחה לחזור אלי, אני מתאר לעצמי שתשובתם תהיה זהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחל, נטלי -

ערן משה
    08/04/2008

אלו חברות המתעסקות ומתמחות בחולי לב בלבד. כל הצוותים היושבים במוקדים הם אחים ורופאים המתמחים בבעיות לבביות . אל תצפה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרות שחל או נטלי לחולי מיאסטניה גרב

דמ
    10/01/2012

שלום,
    בשנת 2008 היה דיון בנושא וממנו אני מבין שהשרותים הנ"ל אינם מיועדים לחולי מיאסטניה גרביס.
    האם בעניין זה התחדש משהו מאז 2008 ?
    בתודה, דמ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחל/נטלי לשרות חולי מיאסטניה גרביס

משה פיק
    10/01/2012

שלום ד.מ
    לצערי לא התחדש דבר.
    שרותים אלה כנראה בנויים על כסף ולכן אינם נלהבים להוסיף על עצמם "הוצאות מיותרות" למרות שזה יכול לעזור לחלק מחולי המיאסטניה שיחוברו כבר בהתחלה למכשיר BPAP, תהליך פשוט שיכול למנוע את "החוויה" של חיבור למכונת הנשמה במחלקת טיפול נמרץ נשימתי.

אני הצעתי בזמנו את עזרתי בהסבר והדרכה ראשונית והם סירבו.

אני מאמין שעם לחץ של חולים המצב עלול להשתנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה במאסטניה -
    אלונה
    27/03/2008

אני חולה במאסטניה והמאסטינון די עוזר לי לחיזוק הגוף
    בייחוד כאשר אני מעלה את המינון , בבדיקות דם שעברתי לא התגלו נוגדנים מה זה אומר? שהמחלה אובחנה או שלעיתים הבעיה הספציפית היא בחומר החלבוני שמצוי בתאים? אשמח אם תוכלו לענות לי.

לקביעת תור
    סגירה
    חולה במאסטניה -

הוספת תגובה

• חולת מיאסטניה ? -

משה פיק
    27/03/2008

שלום אלונה,
    צרי איתי קשר טלפוני, נשוחח ונבין האם את חולת מיאסטניה (Sero-Neg). אם הכן את חולה תקבלי את מלא ההסבר וחומר כתוב לעזרה.

משה פיק
    09-7727060

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה -

מאסקית
    27/03/2008

ראויה להערכה רבה הנכונות שלך לסייע לכל אחת ואחד כאן במענה טלפוני אישי.
    ובכל זאת, אשמח מאד ללמוד מדבריך,
    יתכן גם שלמשתתפים אחרים בפורום יהיה מה להוסיף לדבריך, לחדש, ולזכות את הרבים.
    ולכן בבקשה תפרסם את הדברים גם כאן, בפורום הזה המשותף לחולים רבים.

תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה טלפונית (מאסקית) -

משה פיק
    28/03/2008

שלום מאסקית,
    כאשר את רואה בקשה שלי לפניה (עזרה) באמצעות הטלפון זה לא מפני שאיני רוצה למסור פרטים מסוימים לכולם אלא לחבר הספציפי הזה. האינפורמציה שישנה באמתחתי מופצת לכולם ללא משוא פנים.
    הפניה לחבר שנכנס לפורום לפנות אלי לשיחת טלפונית מיועדת למטרה אחת והיא : להכיר את החולה ולהכניסו כחבר ל"קבוצת התמיכה MG באינטרנט". קבוצה שמכילה כרגע 125 חברים שמקבלים ממני עדכונים שונים שאינם מסוגלים להכנס לפורום.
    אני בדעתי נגד שיחות עם אנשים אנונימים ואני מעוניין לדעת מי עומד מולי. בצורה זו אני מכיר אישית בארץ למעלה מ 300 חולים שחלקם מוכרים רק על ידי ופרטיהם אינם מופצים, לכן אני שולח את העדכונים ב דוא"ל חסוי.
    גם במקרה שלך איני יודע אם את אכן בקבוצת התמיכה היות ואת אנונימית בשבילי ויכול להיות שאת מפסידה הרבה מאוד מידע. אם את רוצה להשלים את החסר, צרי איתי קשר ונשוחח מעט. לגבי השאר את נשארת אנונימית איני מפיץ שמות של חולים שמבקשים להשאר אנונימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה משה -

מאסקית
    28/03/2008

אני מנויה של רשימת התפוצה שלך במייל, ולומדת ממנה המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה