מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין Dאביב19/10/2010
שלום, רציתי לשאול במידה ואני לא אוכל דגים איך אוכל לקבל ויטמין D?
כמה חשיפה לשמש אני צריך?
כרגע אני אוכל דגני בוקר אול-בראן של קלוגס שהם מועשרים בויטמין D,
מצד שני יש בהם די הרבה סוכר, 7 גרם למה של 30 גרם ואני לא ממש בעד,
יש תחליף של קלוגס שיש בו פחות סוכר אבל שם הוא בצורה של סירופ גלוקוזה
עטיר פרוקטוזה שאני חושב שאולי אפילו יותר גרוע מסוכר,
הייתי רוצה לדעת אם בכלל יש חשיבות לכך שאני אוכל את הדגנים המועשרים
בויטמין D, לפי התוית במנה יש 35% מהצריכה היומית המומלצת שזה לא רע.
איך אני יכול להפסיק לאכול את הדגנים האלה שיש בהם הרבה סוכר ועדיין לשמור
על רמה טובה של ויטמין D?
תודה מראש, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם כדאי לקחת תוסף?
אביב19/10/2010והאם אתן ממליצות על לקיחה של תוסף ויטמין D?
אני אישית בעד כל הריעון של תזונה טבעית ולא לוקח ממש תוספים
כי כל דבר מעובד לדעתי יש לו פוטנציאל שיש בו חומרים מזיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
חנה הרשקוביץ19/10/2010שלום רונן!
הדרך הכי טובה לצרוך ויטמין D היא חשיפה לשמש [ללא קרם הגנה...]. לדעתי אין לה תחליף.
אני לא מתכוונת לחמש שעות בים עם שמן שיזוף (שזאת חשיפה מזיקה) אלא לחשיפה מבוקרת של רבע שעה ביום או 20 ד'- 1/2 שעה 3 פעמים בשבוע, ודווקא בין 11 ל-15, השעות שבהם אמרו לנו לברוח מהשמש, שכן אז מתאפשרת סינתזה טובה יותר של הויטמין. כדאי לחשוף מקומות שבד"כ מכוסים כמו הגב. אם יש לך עור רגיש, עדיף רבע שעה ולא באמצע הצהריים.
[הערה: תזונה טבעית עשירה בנוגדי חמצון מגינה על העור מפני נזקי קרינה הרבה יותר מאשר שימוש בקרם הגנה. בנוסף, מלנומות בד"כ מתגלות במקומות מכוסים שלא נחשפו לשמש. חומר למחשבה.]
הויטמינים שמוסיפים לדגני בוקר הם בד"כ סינטתיים ולא ברור בכלל כמה הם נספגים ומועילים.
תוסף טבעי של ויטמין D על בסיס שמן הוא פתרון טוב לאנשים שלא נחשפים מספיק לשמש או שמסיבות שונות לא מצליחים להפוך אותו לפעיל.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודה לשתיה בחומוסשרון19/10/2010
שלום
האם זה מזיק לגוף אם משרים חומוס גרגרים עם כף סודה לשתיה כדאי שיצאו רכים בבישול? אני מסננת טוב לפני הבישול ומרתיחה עם מים נקיים.
דרך אגב אין לי סיר לחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה לשתיה בחומוס - תגובה
חנה הרשקוביץ19/10/2010שלום שרון!
אני חושבת שזה בסדר.
אשמח לשמוע גם את דעתן של חברותי לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסודה לשתיה בחומוס - תגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי19/10/2010אני מצטרפת לדיעה של חנה.
אין בעיה להשרות קיטניות במים רגילים עם סודה לשתיה, אך יש לעשות זאת לזמן קצר, כ 10 דקות,
הכמות : כפית מחוקה לרבע קילו.
כמובן לאחר מכן לשפוך את המים, לשתוף את הקיטניות ולבשל כרגיל
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלוםליאת15/10/2010
חנה עזרת לי מאד,
אני שמחה שהגעתי לפורום הזה...התייחסת מהר ובמקצועיות,
אני מנסה לעשות את השינוי שהדרכת אותי(כמובן שגם בהמלצת הדייאטנית,)
אשמח להמשיך ולהיות פה ולעזר בכם!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום - תגובה
חנה הרשקוביץ15/10/2010אין בעד מה...
אני מקווה שזה יעזור לך להרגיש יותר טוב.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ממש יודעת מה לאכולליאת14/10/2010
מאחר והרסתי את הגוף שלי אולי ניתן עוד להציל משהו
אני סובלת ממס' דברים
חוסרB12
חוסר בויטמין D
בעיות מפרקים קשות +פיברומיאלגיה+דלקת בוושט וריפלוקס, נשירה.
הדייטאנית ביקשה מימני לחזור למקורות(זרעים קטניות)ללא בשר וגלוטן,
שאלתי
האם שבולת שועל מותר?אני זוכרת שהיא ציינה שכן
מה לגבי תה ירוק ותה רגיל...הופסק לי חלב,קפה!!!
ירקות לא לאכול עגבניות(טוב זה יקר היום)חצילים פלפל ירוק תפו"א
האם יש איסור על עוד ירקות....מה לגבי סלק אדום?
מה לגבי בצים(לא מתה על זה)
הכי חשוב
אני יודעת להכין גרנולה,האמת שזה דיי יכול לעזור לי,אבל לדבריה לא קלוי...אז מה עשינו בזה....יש פיתרון?
שאלה אחרונה...פירות יבשים...אוהבת מאד שזיפים שחורים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אנטי דלקתית - תגובה
חנה הרשקוביץ14/10/2010שלום ליאת!
זה באמת קשה להימנע מגלוטן ומוצרים מהחי אך תזכרי שהקפדה מצידך במשך תקופה מסוימת, גם אם ארוכה, תאפשר לך לחיות בבריאות טובה יותר לטווח ארוך ואז גם תוכלי להוסיף בהדרגה מזונות נוספים.
דברים שאת יכולה לאכול:
דגנים ללא גלוטן: קינואה, שיבולת שועל, כוסמת, תירס, אורז מלא,
קטניות - שעועית, חומוס, עדשים וכדומה
אגוזים וזרעים: מלך, שקדים, חמניות, דלעת, פשתן, ברזיל וכו'
ירקות - חוץ מסולניים את יכולה את כולם. וכמה שיותר: סלטים ומרקים בשפע. סלק מצוין.
פרות - כולם, אבל לא יותר מידי. לפרות יבשים תתייחסי כאל קינוח - קצת זה בסדר.
תה ירוק ותה רגיל וקפה וקקאו - אל תגעי. יש לך דלקת בושט!
ביצים ודגים את יכולה לאכול במידה.
אני לא יודעת למה הדיאטנית אמרה לך לא לאכול גרנולה - תתייעצי איתה. אם תבקשי עצות מיותר מידי אנשים תלכי לאיבוד...
יעזרו לך מאוד תוספי מזון כמו מולטי ויטמין, פרוביוטיקה, אומגה 3 -
ממליצה בחום ללכת לאיש מקצוע כדי להתאים לך תוספים ולעזור לך לעבור לתזונה בריאה יותר.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה עזרת לי מאד
ליאת14/10/2010לגבי הדייאטנית היא לא לגמרי שללה גרנולה
יותר נכון היא הדריכה לגבי מוזלי אבל לא קלוי הכל טכעי וזה קשה
שבולת שועל
שומשום מלא גרעינים סוגי אגוזים....סוכר חום או סילן.....כשרוב הדברים קלויים או חלקם זה בסדר?
ומה לגבי בוטנים...מותר?
המון המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חנה הרשקוביץ14/10/2010כשאת מכינה את הגרנולה, את קולה את כל המרכיבים חוץ מהאגוזים והזרעים ואותם מוסיפה בסוף. וככה זה בסדר.
בוטנים מותר.
אל תאכלי יותר מידי טחינה מלאה ושומשום מלא כי יש בהם חומצות שומן שמעודדות דלקת. זה נכון לגבי כל השמנים המעובדים שקונים בחנות: סויה, חמניות, קנולה.
תשתמשי רק בשמן זית וקוקוס.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה תודה תודה
ליאת14/10/2010אפילו לא ידעתי שרצוי לא לאכול הרבה שומשום מלא וטחינה!
מה לגבי תבלינים
ולגבי סויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבלינים וסויה
חנה הרשקוביץ14/10/2010תבלינים מעולה. במיוחד כורכום ותבלינים ירוקים.
סויה - טופו, חלב סויה, רוטב סויה, אדממה, טמפה ומיסו - כולם בסדר. מוצרי סויה מעובדים - לא לנגוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותשירה13/10/2010
לאחרונה אני מרגישה תחושת נפיחות נוראית.
אחרי כל דבר קטן שאני אוכלת הבטן שלי ממש מתנפחת וזה נורא מעיק גם מבחינה פיסים גם בהרגשה. מה השיבות לכך ? איך אפשר להפסיק את זה ? והאם זה יעלם עם הזמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
חנה הרשקוביץ13/10/2010שלום שירה!
נפיחות יכולה להיגרם ממגוון סיבות, כמו רגישות למזון מסוים, חוסר איזון באוכלוסיית חיידקי המעיים, בעיות בספיגת מזון מסיבות שונות ועוד.
אני ממליצה ללכת לאיש מקצוע שיוכל לאבחן ולטפל כמו שצריך.
בינתיים תוכלי להיעזר בתוסף של 'חיידקים טובים' - פרוביוטיקה, ולנסות להוריד מהתפריט מזונות שאת אוכלת בתדירות גבוהה כדי לראות אם הם הגורם.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה13/10/2010האם את יודעת על משהו מסויים שיכול לגרום לכך ? שמעתי שסיבים גורמים לתחושת נפיחות.. האם זה נכון ? אם כן, התחלתי לאכול לאחרונה קורנפלקס עשיר בסיבים בכמות נדיבה, האם ייתכן שזהו הגורם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה על קורנפלקס וסיבים
שושנה שרשבסקי13/10/2010שלום שירה,
תהיי קשובה לגוף שלך,
אם עד עכשיו לא היתה לך בעיה, ולאחר שהתחלת לאכול קורנפלקס בכמות נדיבה הבעיה התעוררה, יש סיכוי סביר שהוא הגורם לנפיחות.
מה לעשות? הפסיקי משך שבוע לאכל את הקורנפלקס ותראי אם את מרגישה יותר טוב.
אם הבעיה נפתרה תדעי שכמות הקורנפלקס היא הגורם.
תוכלי לאחר מכן לחזור לאכל, אבל בכמות קטנה, ולשים לב מה זה עושה לך.
יש חשיבות מאד גדולה לאכל סיבים, אבל כמובן, כמו כל דבר לא צריך להגזים. טוב שהסיבים יהיו ממקורות שונים, פירות ירקות, דגנים.
קורנפלקס הוא מזון מעובד, הוא איננו הבחירה הטובה ביותר, קצת, זה בסדר.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצלות לארוחת בוקראביב12/10/2010
שלום לכן, הייתי שמח להמצלה לארוחת בוקר או מספר המלצות,
בד"כ מה שאני אוכל זה דגני אולבראן אני משלב אול-בראן של קלוגס עם דגני
פייבר 1, לאחרונה קראתי כמה דברין לא מחמיאים על ממתיק האספרטיים
ויש את הממתיק הזה בפייבר 1
אז קודם כל, האם נמינון שיש בדגני בוקר לדעתכן של אספרטיים הוא מזיק
והאם כדאי להמנע מהצריכה של הדגני בוקר האלו בגלל זה?
לציין שאני אוכל אפילו פחות ממנה של זה, איזה 20 גרם של פייבר 1 כי יש בזה
המון המון סיבים, אני גם משלב עם הדגנים חלב סויה ואוכל גם איזה סלט ירקות עם
שמן זית לפני הדגנים.
בכל מקרה גם הייתי רוצה לגוון קצת בארוחת בוקר, אבל חשוב לי שהיא תכלול סיבים
הארוחה, שיהיה בה מספיק ויטמינים ומינרלים כמובן ושיהיה לה ערך גליקמי נמוך.
האם יש לכן המלצות בשבילי?
תודה מראש, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לארוחת בוקר - תגובה
חנה הרשקוביץ12/10/2010שלום רונן!
אני ממליצה להימנע מאספרטיים בכל מינון.
אני לא מכירה את הפייבר 1 אך אני מניחה שהוא עשיר בסובין חיטה או בסובין שיבולת שועל ואם אכן זה כך, טוב אתה עושה בהגבלת הכמויות, משום שסובין זה גס ומגרה את דפנות המעי בכמויות גדולות מידי.
המלצות לארוחת בוקר:
סלט ירקות גדול בתוספת זרעי דלעת, חמניות וכו'. אפשר גם ביצה קשה או שתיים. או חביתת ירק.
דייסת קווקר, מפתיתים גסים, אפשר להוסיף חלב סויה, צימוקים, שקדים ועוד.
דייסה דומה מדגן אחר כמו אורז מלא, קינואה, אם אתה אוהב.
כריך מלחם מלא עם ממרח בריא כלשהו וירקות.
גרנולה תוצרת בית (תוכל למצוא מתכון באינטרנט) עם חלב סויה או חלב אחר.
סלט פרות בתוספת אגוזים, שקדים וקצת גרנולה (טעים ומשביע!).
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושנהמירב אלטמן11/10/2010
היי שושנה
אני נוסעת לירח דבש אחזור ב-28.10
משאירה אותך קצת לבד במערכה אבל אני בטוחה שיהיה בסדר:)
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
שושנה שרשבסקי11/10/2010שלום מירב,
נסיעה טובה, תהנו!
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה טבעית - מה היא כוללת?מיכלי10/10/2010
מה זה בעצם?
אשמח לתשובה מקיפה.
תודה.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טבעית - מה היא כוללת? - תגובה
שושנה שרשבסקי11/10/2010בוקר טוב מיכלי,
תזונה טבעית, היא תזונה המבוססת על מזון טבעי, מן הצומח ומן החי, ללא שום תוספים כימיים, ללא עיבוד תעשייתי, לכן תזונה טבעית תכלול מגוון רחב של ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות, זרעים וגרעינים,
למען ההבהרה: "דגני בוקר" אינו מזון טבעי, הוא מזון שעבר עיבוד, ותוך כדי זה איבד חומרים חיוניים שמוספים לאחר מכן (לכן דגני בוקר עשירים בויטמינים ומינרלים)
גם מזון מן החי הוא מזון טבעי כל עוד העופות או הבהמות גודלו באופן חופשי ללא מתן תוספים כמו הורמונים .
ניתן לבשל, לאדות, לאפות , להקפיץ כל מזון, הוא עדיין "טבעי".
יש אמנם שיטות ברפואה הטבעית הדוגלים ב"raw food" ,במזון שלא עבר אפילו חימום מעל טמפרטורה מסויימת, אך זו שיטה שעשויה להתאים רק למקרים מיוחדים או לאנשים שבוחרים דרך חיים מסויימת זו.
אני מקווה שעניתי לשאלתך
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן עזרת לי
מיכלי11/10/2010תודה רבה(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וירידה במשקלרותי04/10/2010
אני בתחילת הריון , איחור של שבוע , ושוקלת 78 ק"ג מהצטברות שומנים מלידות קודמות ,7 לידות כאשר משקלי הילדים גדולים מאוד מלידה ללידה 4750 ,4650,לא מצאו סכרת הריונית אך כנראה שהיא סמויה !
אני רוצה לשמור על עליה מתונה בהריון אך שואלת האם ניתן לספור קלוריות בחודש הקרוב כדי לרדת מעט והאם מותר בתחילת ההריון לעשות הליכה יומית חצי שעה ?
ומה ההצעה לשמור על משקלים סבירים לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וירידה במשקל - תגובה
שושנה שרשבסקי04/10/2010שלום רותי,
קודם כל אני מאחלת לך הריון קל
א. בהחלט מומלץ (ולא רק מותר) לעשות הליכה יומית בתחילת הריון, באמצע ובסוף...
ב. לגבי התזונה, לא נכון לספור קלוריות, אלא צריך לאמץ תזונה בריאה, עשירה בחומרים מזינים, תוותרי על סוכר ועל שומנים רווים, זה אומר לוותר על עוגות, עוגיות, ופלים, קראוסונים, בורקסים וחטיפים למינהם,משקאות ממותקים, כל אלו משמינים ולא מביאים שום תועלת לך או לעובר
התפריט שלך צריכה לכלול הרבה ירקות (מבושלים, מאודים, אפויים, מוקפצים במעט שמן, טריים), קצת פירות, דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה ועוד), לחם מקמח מלא
חלבון מן החי או מהצומח לפי ההרגלים שלך,עוף (להוריד את העור), בשר (להימנע מהחלקים הפנימיים, הודו,ביצים,מעט מוצרי חלב (5%) קטניות
תאכלי ארוחות קטנות, (יותר טוב מספר ארוחות קטנות ולא ארוחות גדולות)
כמובן שאת חייבת להיות תחת השגחה רפואית, כי המשקלים הגבוהים של תינוקות מצביעה על משהו לא לגמרי תקין
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אתן חושבות על המחבתות אקולון?אביב03/10/2010
בזמן האחרון שמתי לב שיצאו לשוק מחבתות בריאות כביכול,
שמצופות בציפוי אקולון במקום טפלון,
עניין אותי אם זה סתם טרנד שיווקי או שבאמת זה ציפוי בריא יותר
שלא משחרר חומרים מסטרנים.
האם אתן ידועות על הדבר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אתן חושבות על המחבתות אקולון? - תגובה
שושנה שרשבסקי04/10/2010לום דורון,
בניגוד לטפלון, צפוי אקולון אינו משחרר רעלים גם בטמפרטורות גבוהות, לכן מחבתות אקולון נחשבות בטיחותיות יותר.
אני התחלתי להשתמש במחבתות אקולון, ומה ששמתי לב שכן יש צורך למרוח קצת שמן על המחבת ולחמם אותו אחרת המזון נדבק (הנסיון שלי הוא בעיקר עם ביצים.)
הכמות של השמן שצריך אינו חצי ממה שצריך בטפלון, כפי שמפרסמים.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטותשרון28/09/2010
שלום
האם הפסטות מקמח מלא/שיפון/קוסמין מבית הטבע הן אוכל מעובד שעדיף להימנע ממנו?
אני אוכלת בעיקר אורז מלא וקינוא ורוצה קצת לגוון אבל מעדיפה מזון טבעי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון-פסטות
מירב אלטמן30/09/2010שלום שרון,
ניתן בהחלט לגוון את התפריט ולצרוך פסטות או אטריות מקמחים של דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיפון, כוסמין, חיטה מלאה, אטריות סובה (מכוסמת) ואטריות שעועית. מומלץ בכל מקרה תמיד להסתכל ברשימת המרכיבים לראות מה באמת זה מכיל.
כמו כן אם את מחפשת גיוון בדגנים ישנם דגנים נוספים שניתן לצרוך בצורתם המקורית בבישול כמו סוגים נוספים של אורז מלא-אורז בר, אורז מתוק, ודגנים כמו שעורה (גריסים), דוחן, שיפון, כוסמין, כוסמת, שיבולת שועל מלאה, אמרנט.
חג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר יכולת לעכל מזונות לא מבושלים
נעמי04/10/2010אין לי מושג עד כמה הבעיה הזו נפוצה, אבל אם יש כאלה, נראה לי שזו בעיה רצינית,
כיוון שבאכילת מזון מבושל בלבד, מקבלים רק חלק קטן מהערך התזונתי של המזון
(שמעתי על 20 אחוז. באידוי מקבלים 80 אחוז, עד כמה שידוע לי). התוצאה: עלולים להיווצר חוסרים באבות-מזון, ויטמינים ומינרלים. בנוסף, נמנעת ההנאה מצריכת מזון חי.
הפיתרון לבעיה תלוי בבחירת המטפל - אני משערת שהפיתרון לא ימצא ברפואה המקובלת (רופאים לא לומדים תזונה), אלא אצל מטפל שמתמחה בריפוי טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומריםאנונימית26/09/2010
שלום
האם יש מאכל או משקה טבעי שיוכל לזרז את חילוף החומרים? לעתים הייתי משתמשת במיץ טבעי של שזיפים מיובשים, אך אין זה משפיע עלי במיוחד. נס קפה אמנם עוזר לי, אך איני רוצה לצרוך אותו כלל וכלל.
בברכה וחג שמח וקסום לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית- חילוף חומרים
מירב אלטמן26/09/2010שלום לך,
האם את מחפשת משהו לזירוז חילוף חומרים משום שאת סובלת מעצירות?
כמובן שהכי רצוי במקרה של בעיה בריאותית להתייעץ עם מטפל באופן אישי כי אז ניתן לאבחן אותך בצורה יותר מדויקת.
במידה ומדובר בעצירות רצוי לנסות לאכול סלק מבושל( יש לזכור שגם צובע את הצואה והשתן אז אין צורך להבהל)
זרעי פשתן מושרים במים ושתיית המים יכולים לעזור. יש לבדוק שיש מספיק ירקות בתזונה שלך.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית26/09/2010אני אוכלת המון ירקות, אני אוהבת. אני אוכלת גם סלק מבלי לבשל אותו (נשמע מוזר, אבל טעים להפליא). אני גם עוסקת בספורט יום- יום, כך שהמטבוליזם שלי תקין. אבל לפעמים נדמה שהחילוף אינו מספיק... איני מרגישה בנוח להיות פרטנית בנושא.
בנוגע לזרעי פשתן- היכן ניתן לרכוש?
תודה רבה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
מירב אלטמן26/09/2010שוב שלום,
זרעי פישתן ניתן לרכוש בחנויות טבע רצוי לקנות את אלה שאינם טחונים.
לגבי הסלק כדי שיוכל לעזור לך כן רצוי לאכול אותו מאודה
לגבי הירקות איני יודעת אם את אוכלת רק טרי או גם מבושל אך רצוי גם לבשלם.
כמו כן אם עדיין לא עוזר ישנם עוד דברים שניתן לעשות מבחינת תזונה, שילוב של צמחי מרפא
בדיקה האם זה על רקע רגשי, אך כל זה מצריך אבחון אישי.
מקווה שעזרתי אשמח לענות לעוד שאלות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לשיפור חילוף-חומרים
נעמי01/10/2010התזונה המומלצת היא מה שיותר מזונות טבעיים, מעולם הצומח, בתפריט היומי,
ואם יש אפשרות - מה שיותר תזונה אורגנית. השיפור גדול - מניסיון אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב, על תזונה טבעית
נעמי04/10/20101. תזונה טבעית אינה רק מזונות חיים, בלתי מבושלים. תזונה טבעית כוללת גם מזונות מבושלים (רצוי מאודים, כי באידוי נשמר חלק גדול מהערך התזונתי, בעוד שבבישול החלק שנשמר קטן בהרבה).
אנשים שיכולים לזכות לעיכול תקין רק אם יאכלו מזון מבושל - האם זה מצב שצריך להשלים עמו? עד כמה שידוע לי, במקרים כאלה (ברוב המקרים) יש דרך לטפל (ריפוי טבעי, לפי שיטת ד"ר שלטון).
2. כאשר צריכת פירות נעשית בצורה נכונה, לא אמורות להיות בעיות עיכול, השמנה או
עליה ברמת הסוכר (נכונה לפי השיטה הנ"ל). לפי שיטה זו, הפירות הם "מזון אידיאלי להרזיה, וחיוני ביותר בתהליך ההחלמה ממחלות שונות" (ציטוט מתוך ספרו של יצחק
בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו", עמ' 48).
לפי שיטה זו, המתיקות הטבעית של הפירות שונה לגמרי ממתיקות הסוכר - זאת בניגוד
לדעה המקובלת של רופאים, תזונאים ומטפלים אחרים (שאינם דוגלים בעקרונות שיטת שלטון).
זו לא חוות-דעת מקצועית, אלא מה שידוע לי מהיכרות עם השיטה שאותה הזכרתי, וניסיון אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה טבעית לנעומי
מירב אלטמן04/10/2010היי נעמי
מסכימה איתך לחלוטין שתזונה טבעית אינה רק מזונות חיים אלא גם מבושלים
היה חשוב לי להדגיש קודם לקוראים את העניין הזה מפני שמניסיון וממה שאני שומעת מהרבה אנשים שחושבים שמזונות מהטבע הם רק חיים. אז תודה שהגבת והרחבת את הנקודה.
שאלה חשובה היא האם צריך להשלים עם המצב שבו יכול אדם לזכות לעיכול תקין רק באכילת מזון מבושל ?תלוי מאוד מהו מצבו הבריאותי, מסכימה איתך שיש שיטות ודרכים בהן ניתן לשפר את העיכול כך שמערכת העיכול תדע להתמודד עם עוד מזונות וצורות בישול.
תודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוף חומרים
מירב אלטמן04/10/2010זה נכון שככל שהמזון יותר טבעי , קרוב למקור שלו ולא עבר עיבוד, ויותר מזונות מעולם הצומח יעזרו לחילוף חומרים, אך צריך לזכור עוד כמה דברים חשובים
1. טכניקות הבישול, יש אנשים שרצוי שיאכלו את כל מזונם מבושל היטב כי רק כך העיכול שלהם יהיה תקין, ישנם אנשים שיכולים להסתדר טוב עם מזון טרי ולא מבושל, חשוב להתאים לכל אחד את מה שמתאים לו מבחינת טכניקת הבישול.
2. חומרי הגלם- שוב יש להתאים לכל אחד ע"פ מצבו הבריאותי, למשל פירות, הם מזון טבעי מעולם הצומח אם צריכה מרובה של פירות יכולה לגרום לבעיות עיכול, שלשולים, עלייה של רמות הסוכר והשמנה...
יום טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אתם אומרים על אלכוהול?תוםתום23/09/2010
זה בסדר לשתות שליש עד חצי ליטר בירה בערב ?
מה כדאי לאכול למחרת כדי להקטין את הנזק שהבירה עושה אם היא עושה ? ואולי לאכול או לשתות משהו אפילו באותו יום אני לא יודע אשמח לשמוע מה אתם חושבים.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתוםתום בירה
מירב אלטמן26/09/2010שלום תום,
אין פסול בשתיית בירה פעם בכמה זמן , כל עוד נעשה במידה, (ודואגים לא לנהוג אח"כ אם מרגישים מסוחררים)
בירה מתאימה לשתייה בעונות החמות פחות מומלץ בעונות קרות או לאנשים שסובלים מקור או בעיות בריאות אחרות.
בד"כ מגישים עם הבירה משהו מלוח שמאזן אותה מי שרוצה להקפיד רצוי שלא יאכל יותר מדי בוטנים/ביגלה או בכלל משהו שמומלח במלח לא איכותי, מעט זיתים יכולים להיות בסדר.
כמו שאני תמיד אומרת בכל דבר אין הכוונה להגזים ומאוד חשוב להיות קשובים לגוף לצרכים האמיתיים שלו .
חג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעשות דיאטה?חן20/09/2010
אני לא יודעת אם תוכלי לענות לי אבל בכל זאת אני אשאל
קוראים לי חן
אני בת 16 וחצי ושוקלת 80
אני אוכלת הרבה שוקולדים צ'יפס נקניקיות המבורגרים וכל הדברים המשמינים האלה
אני מעוניינת לעשות דיאטה אבל קשה לי וגם לא יודעת איך בדיוק
מה את מציעה לי?מה לאכול ומה לא לאכול?
אם אני ירעיב את עצמי ויאכל כל יום חביתה מקושקשת אחת
אני ירד במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן-איך לעשות דיאטה
מירב אלטמן20/09/2010שלום חן,
כל הרעיון של דיאטה זה בעצם אורח חיים,
אני לא מאמינה בלצום או להרעיב את עצמך כדי לרזות זה לא ממש מביא תוצאות טובות לטווח הארוך אלא להפך מאוד מזיק לגוף ולנפש.
נערה בגילך על מנת להיות במשקל תקין ולהמשיך לצמוח ולהתפתח כהלכה צריכה לעסוק בספורט באופן קבוע למשל הליכות, שחייה, ריקוד וכו'
כמו כן כתבת בעצמך שהדברים שאת אוכלת הם "משמינים" אני אומרת עליהם שהם לא באיכות טובה וגבוהה עבורך ובמקום לספק לך את החומרים הדרושים לגוף הם בעיקר מספקים סוכרים ריקים ושומן לא איכותי והם גורמים להשמנה.
לכן אמצי לך סדר יום שכולל ארוחת בוקר צהריים וערב
שלבי ירקות שונים ומגוונים, דגכים מלאים, קטניות, ביצים, בשר
דאגי לפחות לארוחה חמה אחת במשך היום
נסי להמנע או למתן שימוש בסוכר לבן, קמח לבן, נקניקיות, שוקולד, צ'יפס וכל מה שעבר הרבה עיבוד
כמו כן מאוד מומלץ להפגש באופו אישי עם מטפל/ת בתזונה לייעוץ והכוונה פרטניים.
הרבה בריאות והצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושנה ומירבחנה הרשקוביץ20/09/2010
יצאתי לחופשת לידה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה-מזל טוב!!!
מירב אלטמן20/09/2010איזה מותק:)
מלא מזל טוב
הרבה שמחות בצוות איזה יופי
המון בריאות ואושר והנאה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה מזל טוב
שושנה שרשבסקי11/10/2010חנה, מזל טוב! רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, הרבה איחולים וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושנה ומירב -
חנה הרשקוביץ11/10/2010חזרתי...
תודה על האיחולים, ומירב - תהנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)