מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם גופני מייצר אבץ?רעות12/07/2010
שלום אני בן 25 והשאלה שלי אם הגוף שלנו מייצר אבץ?
יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
חנה הרשקוביץ12/07/2010שלום אבי!
מינרלים אינם מיוצרים בגוף.
אבץ הוא אחד מתוך קבוצת יסודות קורט, מינרלים שאנו זקוקים להם בכמות קטנה והם חשובים ביותר לתפקודנו אך אנו מקבלים אותם מהמזון בלבד.
מזונות עשירים באבץ:
קטניות, אגוזים, זרעי דלעת וזרעי חמניות, דגנים מלאים, בשר, עוף, דגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילדה בת שנתיים +9אגם08/07/2010
היי,
ביתי היא פגה שנולדה 600 גרם ברוך השם הכל בסדר גמור רק הבעיה היא שהיא לא אכלנית היא שוקלת 8.600 והיא עוד מעט בת 3.
האים אפשר לקבל איזשהו תפריט על מזונות שהם מאוד מאוד משמינים?
אנחנו לפני החלטה של רופא האים לתת לה הורמון גדילה מכיוון שהיא מאוד רזה והוא נתן לנו עוד "היזדמנות" לעלות קילו ב4 חודשים זה אפשרי?
רציתי גם לדעת לגבי בורגול האים הוא בעל ערך קלוריות וכמה הוא בריא(אני מכינה לה דייסת בורגול ולפעמיים היא כן אוכלת).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לילדה בת שנתיים +9
שושנה שרשבסקי10/07/2010שלום אגם,
ילדה בת כמעט 3 יכולה לאכל הכל. חשוב לבנות לה תפריט המבוסס על דגנים מלאים (לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, וגם בורגול), על קטניות, על ירקות ופירות, יש להוסיף אגוזים , שקדים וזרעים למינהם, הם עשירים בחומרים מזינים (שמנים טובים, מינרלים וויטמינים), וגם רבי קלוריות. כמובן צריך לטחון אותם ולהוסיף למזון כלשהו (לדוגמה ביוגורט), או להכין אותם כממרח (אפשר לקנות ממרחים של שקדים, אגוזים וכו' .לצד המזון הבסיסי, להוסיף עוף/דג/ביצים. אפשר להכין קציצה מבשר הודו ולהוסיף בתערובת אגוזים טחונים דק, זה ישביח את הקציצה.
מכיוון שהיא לא אכלנית והיא מאד קטנה, יש לחלק את הארוחות להרבה ארוחות קטנות, לא לשים הרבה על הצלחת, יחד עם זאת כדאי שהמזון המוגש יהיה נאה (צבעוני , גם ילדים אוכלים עם העיניים!)ולאפשר לה גם לבחור את המזון .חשוב מאד שכל הענין של האוכל יהיה באווירה טובה, חשוב גם שחלק מהארוחות לפחות תיקח בחברת המשפחה, ילדים אוכלים יותר טוב כאשר הם רואים את ההורים אוכלים.
בהצלחה ובתקוה שילדה תגדל לתפארת המשפחה
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתייםדודי08/07/2010
שלום לכם, כמה שאלות לגבי סיבים תזונתיים:
1. אכלתי אתמול לדעתי יותר מדי סיבים תזונתיים, בלי לשתות מספיק מים
ולדעתי זה גרם לי לעצירות, יש לי באופן כללי נטייה לעצירות כל חיי,
בגלל זה התחלתי לצרוך יותר סיבים תזונתיים. אני אוכל כל בוקר דגנים אול-בראן,
אני אוכל לחם רק מלא, אוכל הרבה ירקות ולדעתי אתמול אכלתי יותר מדי קמח מלא
ואול-בראן וזה פשוט עשה לי עצירות, האם כדאי לי לאכול פחות סיבים או פשוט לשתות יותר מים?
2. אני לא חגמרי מבין איך סיבים תזונתיים עובדים, ממה שקראתי הם סופחים אליהם מים אז זה
נשמע כאילו הם רק מייבשים את המעיים, וגם אני מבין שסיבים לא מסיסים לא מתפרקים אלא
נשארים בצורתם הטבעית, שגם נשמע משהו שיסתום את המעיים.
איך בעצם סיבים עוזרים ליציאה סדירה?
תודה מראש, עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים
שושנה שרשבסקי08/07/2010שלום עופר,
קודם לגבי השאלה השניה:
הסיבים הלא מסיסים - נמצאים בעיקר בסובין חיטה, במוצרי חיטה מלאה ובקליפות של פירות וירקות.
הם אינם מתעכלים אבל סופחים מים ולכן מגדילים את נפח הצואה ומרככים אותה. יש להקפיד על שתייה מרובה .הנפח והריכוך מקילים על היציאות ועשויים לעזור מאד במקרה של עצירות.
הסיבים המסיסים, -נמצא אותם בשיבולת שועל, בשיפון, בקטניות ,בפירות- הם מפורקים באופן חלקי במעי הגס על ידי חיידקים המצויים במעי, סיבים אלו קושרים אליהם מולקולות שונות,(חומצות מרה, גלוקוז, יוני מינרלים,מים ועוד). הספיחה הזאת מקנה לסיבים יכולת לסלק מהגוף כל מיני רעלים. החלקים הלא מפורקים מתפקדים כמו הסיבים הלא מסיסים.
הסיבים אם כן חיוניים לתפקוד טוב של הגוף, אבל כמו בכל דבר, אין להגזים. צריכת יתר של הסיבים
(צריכת יתר לא נובעת בדרך כלל מאכילת מזון בצורה המלאה, אלא כאשר לוקחים אותם בצורה מרוכזת, כגון סובין חיטה או תוסף של סיבים) עלולה להפחית את הספיגה של מינרלים וויטמינים.
כמויות מוגזמות של סיבים עלולות בהחלט לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, ואם הסיבים מצטברים שם, הם עלולים חלילה לגרום לחסימה, אנשים רגישים צריכים להזהר.
לגביך, תנסה לגוון את מקור הסיבים, כי סוגי סיבים יש להם השפעה שונה ומתפקדים בצורה שונה.
לאחר שאכלת גם ברנפלקס (שזה חיטה מלאה) וגם לחם מחיטה מלאה, הרגשת אי נוחות, תנסה לאכל לחם מלא מסוג אחר (מכוסמין או משיפון או לחם גרעינים...), חפש מה טוב לך, אל תגזים בכמות הפירות
והכי חשוב להקפיד מאד על שתייה מרובה, בלי שתייה, הסיבים עלולים לגרום לצרות! להסתובב עם בקבוק מים כל היום!
כל טוב לך
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דודי09/07/2010מצוין, תודה רבה על התשובה המפורטת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מספיק לבת שנתיים וחצי?דפנה05/07/2010
שלום לכם.. אני ממש שמחה שמצאתי את הפורום הזה.
זה פחות או יותר מה שהבת שלי אוכלת
בבוקר - 2 ביצים / אבוקדו + ירק +תה צמחים עם חצי כפית סוכר.
צהרים - פסטה קמח לבן / אורז לבן/ קוסקוס מחיטה טחונה (טוחנת את החיטה ושאר התבלינים בבית) + רוטב כלשהו חומוס / אפונה/ רוטב עגבניות מבושלות / פטריות ולפחות פעמיים בשבוע עוף ופעם דגים. וסלט ירקות/כרוב/כרוב עם גזר
ערב - בדרך כלל כמו הצהרים.
לאורך היום לפחות 2 סוגי פירות, לחמניה מחיטה טחונה בבית או עוגיות כנ"ל היא שותה גם מיץ פירות (לרוב תפוזים) ומים.... אני משתמשת רק בשמן זית לכל דבר. אנחנו לא צורכים כמעט בכלל מוצרי חלב (למעט פעם בשבוע שוקו ופה ושם חלב אורגני) ומעט מאוד חטיפים קנויים.
האם זה מספיק? מה הייתן ממליצות להוסיף? תודה רבה על תשובתכן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה!
חנה הרשקוביץ05/07/2010באופן כללי זה תפריט די טוב.
כמובן הייתי מחליפה את הפסטה והאורז הלבן בדגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת וכדומה).
שיפורים נוספים:
יותר ירקות. גם חיים וגם מבושלים. כדאי לגוון יותר בסוגים.
קטניות: שעועית, עדשים, חומוס, אפונה
אגוזים וזרעים: כן. למרות שאומרים לא לתת עד גיל מסוים. אלו מזונות חשובים מאוד עם רכיבי תזונה שקשה להשיג ממזונות אחרים ואפשר לטחון אותם ולפזר על אוכל (על סלט, סלט פרות, פרי מרוסק, דייסה ועוד).
לגבי אם זה מספיק: אם התכוונת לכמות, אז זה תלוי לגמרי בילדה. אם היא מרגישה טוב ומתפתחת טוב אז אין שום סיבה לדאגה.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודעופר04/07/2010
שלום לכם מומחים יקרים, תודה על התשובות שאתם נותנים פה
השאלה שלי היא בקשר ליוד, אני קראתי כמה כתבות לגבי מחסור ביוד.
אני אישית לא נוהג לאכול כמעט דגים בכלל וגם לא צורך מוצרי חלב ולכן אני מודאג לגבי רמת היוד בגופי.
אני שותה חלב סויה כל בוקר, ולא חלב רגיל.
רציתי לדעת אם בישראל המלח הוא מועשר ביוד ואיך אני אספק לעצמי את רמת היוד הרצויה?
בנוסף, מה היא דרך טובה לבדוק את רמת היוד בגופי?
תודה מראש, דודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד
שושנה שרשבסקי04/07/2010שלום דודי,
בישראל אין חוק המחייב העשרת מלח שולחן ביוד (בניגוד להרבה מדינות אחרות), אבל ניתן לקנות מלח שולחן מועשר ביוד (גם בסופר) מלח בישול בדרך כלל מועשר ביוד.
רמת היוד בגוף ניתן לבדוק דרך רמתו בשתן,רמתו בשתן מבטא את הרמה בתזונה, אך ככל הידוע לי, זו לא בדיקה שנעשית באופן רגיל, (הרמה הרצויה , האופטימאלית, היא 150מק"ג לליטר)
ניתן לדעת באופן עקיף אם יש מספיק יוד בגוף על ידי בדיקה של תפקוד בלוטת התריס (TSH), בדיקה שיגרתית בכל הקופות.
עוד מקורות ליוד:
בחיטה יש יוד
אבל בעיקר באצות ים
אם אתה גר לאורך רצועת החוף, ונושם עמוק אתה מקבל יוד מהאוויר..., לרוב , אנשים הגרים ליד הים אינם סובלים ממחסור ביוד.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מקורות ליוד
מירב אלטמן04/07/2010יוד יש גם בעלים ירוקים בעיקר ממשפחת המצליבים
בשום, מלפפון, דלורית, אוכמניות
צריך לזכור שיש מזונות שפוגעים בייצור הורמון בלוטת התריס שצורכת יוד
כמו הירקות המצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי, לפת
גרגיר נחלים, רוקט.
כל טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד- השלמה על התוספת של מירב
שושנה שרשבסקי04/07/2010תודה על המקורות הנוספים
ירקות המצליבים(נקראים ירקות גויטרוגונים) אכן פוגעים ביצור ההורמונים של בלוטת התריס, אך זאת רק כאשר הם אינם מבושלים. יש בירקות האלו חומרים שעלולים לדכא את פעילות בלוטת התריס, אך הם מנוטרלים בבישול.
חבל לותר לגמרי על ירקות אלו שהם עשירים מאד בחומרים מזינים שונים.
כמובן שמי שאין לו בעיה בתפקוד הבלוטה יכול לאכל אותם גם טריים בכמות סבירה, ברוקולי וכרובית כדאי לאדות אותם
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
עופר04/07/2010תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני גר בתל אביב בצד הצפון מזרחי.
סך הכל לא רחוק מהים, אז לדעתם אני מקבל יוד גם מהאוויר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
שושנה שרשבסקי05/07/2010מהאוויר ומהמזונות הכוללים יוד, או המועשרים ביוד,
חסר ביוד היה עניין גאוגרפי, חברות החיות קרוב לים לא היה חסר להם יוד, אבל בשוויץ, לדוגמה ששם אין ים, כידוע, המחסור ביוד היה נפוץ ביותר. היום, זה לא המקרה, כי מעשירים מזונות ביוד, וכך מקובל בעולם: העשרת מזונות באזורים המרוחקים מהים.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
דודי05/07/2010מצוין, תודה רבה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה=>03/07/2010
הם התזונה שלי נכונה ?!
אני בת 17 גובה 174 משקל 60-62
בוקר : 2פורסות לחם קל [הפורוסות המעט עבות ] +קופסה של 200 גרם קוטג 1% + מלפיפון ועגבינה +2 מלפיפופים חמוצים ונס ללא סוכר עם חלב 1%
ביניים: תפוח +יוגורט0% או תפוחאו קופסא של סלט כרוב חבוש
צהריים: 2 ירך עוףמבושל ללא עור עם סלט ו2 פורסות לחם או מוקפץ עם 2 פורסות לחם וסלט
ביניים : קצת ברנפלקס +תפוח או יוגורט או רק תפוח ויוגורט +נס
ערב:2פורסות לחם +גבינה צהובה 5% או חביתה או גבינה 1-3 % וסלט
לפמעים מנשנשת חטיף אפוי בס"כ של 195 קלוריות ל 50 גרם ..!!
פה ושם ירידות אבל כעיקרון זה התפריט העם הוא בסדר וכמה קלוריות הוא מכילעם החתיף ובלי החטיף !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 17
שושנה שרשבסקי03/07/2010שלום,
התפריט שאת מתארת הוא תפריט "מערבי" די טיפוסי, לחם עם די הרבה גבינה, קצת ירקות, עוף, ביצה, יוגורט, ברנפלקס
תפריט זה עשיר בחלבונים מן החי, ודל בפחמימות מורכבות העשירות בויטמינים, במינרלים ובסיבים.
בתפריט שלך חסר גם שומנים טובים.
תזונה בריאה המיטיבה עם הבריאות מבוססת
על פחמימות מורכבות (העשירות במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים - לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל, גריסים
על קטניות (עדשים, סויה, שעועית, אפונה),
על ירקות מכל הצבעים ומכל המינים (לא רק עגבניה ומלפפון)
על פרות
על שומנים טובים: שמן זית, אבוקדו, זרעים (זרעי דלעת, זרעי חמניות), אגוזים למינהם ושקדים.
זו התזונה הבסיסית לה נוכל להוסיף מספר פעמים בשבוע ביצים, דגים (כדאי ממים עמוקים), עוף, ומאכלי חלב בעיקר יוגורט.
לבחור מאכלי חלב בין 3% ל5% , ולא של 0% , אם כבר מאכלי חלב, חשוב לקבל את השומן, חלק מהויטמינים נספגים בגוף רק בשומן, טוב יותר לדוגמה לאכל חצי קופסה קוטג' 5% , על פני קופסה שלמה 1%
הנה דוגמה איך את יכולה לשפר את התזונה שלך (וגם לא תשמיני)
בבוקר: 2 פרוסות לחם מלא מרוחות עם אבוקדו/טחינה/חומוס/ביצה/גבינה + ירקות
ביניים : תפוח או פרי אחר עם יוגורט 3% /פרי עם כמה אגוזים/
צהריים: אורז מלא (יש כל מיני סוגים)/ קינואה/ פסטה מקמח מלא
עם דג (פעמיים בשבוע)/ עוף (פעמיים בשבוע)/ עדשים/תופו/
ירקות מבושלים/מאודים/ מוקפצים במעט שמן
סלט ירוק גדול
ביניים כמו בביניים של הבוקר
ערב ברנפלקס/ גרנולה/עם יוגורט/חלב סויה
אפשר מרק מכל סוג/ ירקות טריים או מבושלים/ סלט
אפשר כמו בבוקר
בהצלחה
שושנה
אם יש לך שאלות/הבהרות אשמח לענות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכוםאילן02/07/2010
האם הכורכום מהסופרים מומלץ ואם לא
היכן הוכל לצרוך כורכום טרי האם טבליות זה בסדר ??
ותוך כמה זמן ארגיש את ההשפעה של הכורכום מתחילה לעבוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת כורכום
חנה הרשקוביץ02/07/2010שלום אילן!
כורכום מהסופרים הוא טחון, לכן מתקלקל יותר מהר והוא מן הסתם נמצא על המדף זמן ממושך.
זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בו, הוא בסדר גמור לבישולים.
יותר טוב לקנות כורכום טחון בחנויות תבלינים בהן יש תחלופה גבוהה של הסחורה, למשל בשוק גדול.
עוד יותר טוב לקנות כורכום לא טחון שנראה כמו מקלות קטנים צהובים ועקומים (ומאוד קשים!) ולכתוש אותם עם מכתש ועלי או פטיש. ניתן להשיג בשווקים. (אל תנסה לטחון אותו במטחנת תבלינים, הוא יכול לשבור אותה...).
אם המטרה שלך זה לצרוך כמות גדולה של כורכום למטרה רפואית כדאי לעשות זאת או עם הכורכום השלם שאתה טוחן לבד או עם טבליות או עם תמצית נוזלית. כולם בסדר.
תוך כמה זמן תרגיש השפעה? אני לא יודעת כי אני לא יודעת למה אתה רוצה לקחת כורכום ולאיזה שינוי אתה מצפה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם עשרת המזונות העשירים ביותר באנטיום טןב28/06/2010
הי
2 שאלות ברשותכם
מהם עשרת המזונות העשירים ביותר באנטיאוקסידנטים
האם יש משהו או שיטה לגדל שיער שההקרחה היא גנטית וכל בדיקות הדם (ביוטין+אבץ+ויטמין B+חומצה פולית תקין)
בברה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים
שושנה שרשבסקי28/06/2010שלום,
מזונות עשירים באנטיאוקסידנטיםמסוגים שונים
בטטות,דלעת דלורית,גזר
ירקות ממשפחת המצליבים:ברוקולי,כרובית,כרוב,כרוב ניצנים
ירקות עליים ירוקים (ירוק כהה)
כורכום
מאכלי סויה
עגבניות
ענבים אדומים ויין
פירות הדר
תפוחים
פירות יער (אוכמניות, תותים
שום ובצל
תה ירוק
בברכה
שושנה
נ.ב. על השאלה השניה, פעם אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקרחות
מירב אלטמן01/07/2010לגבי הקרחה גנטית,
קודם כל זה לא מחייב שאם קיימת הקרחה במשפחה זה יקרה גם לשאר בני המשפחה...
לא בטוח שאפשר לעזור לשערות שכבר נשרו אבל כן אפשר לנסות להאט או לבלום את קצב ההתקרחות ע"י תזונה מתאימה (כמובן שיש לאבחן כל טיפוס באופן אישי), ע"י דיקור (שמחזק ומזרים דם ואנרגיה לאיזור) וע"י צמחי מרפא.
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העשרת מזון, בן שנה+אמירה27/06/2010
הילד באחוזון נמוך.
אוכל בכמויות קטנות.
כיצד אוכל להעשיר את המזון שלו בצורה טבעית, שתהיה עשירה בקלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמירה
מירב אלטמן27/06/2010שלום לך,
מה הילד אוכל?
איך הוא מרגיש? ונראה? איךל העיכול שלו? איך הצואה שלו?האם הוא סובל מליחה רבה?
האם הוא אוכל חלבון בשר?
השאלות הנ"ל חשובות כדי לענות...
בכל מקרה כמה דברים חשובים:
חשוב להימנע משימוש במלח מפריע לגדילה.
אפשר לבשל טוב דייסת קווקר נספגת מהר ואז יכול להיות שוב רעב מהר
אפשר לתת חיטה מלאה גם כלחם עוזר לצמיחה ועלייה במשקל
אפשר לערבב טחינה או שקדייה עם מים
לתת חלמון ביצה, עוף, הודו, דג
חמאה איכותית ואמיתית
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמירה
חנה הרשקוביץ28/06/2010אפשר גם לטחון שקדים ואגוזים וזרעי חמניות ולערבב עם האוכל לפני ההגשה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אמירה28/06/2010סובל מליחה ומדי פעם צואה רירית.
מציעה לו לאכול מנה בשרית (הודו ועוף)- לא תמיד אוכל .
אינו מתלהב ממעדני חלב כן אוכל גבינה צהובה.
אוהב טחינה עם דבש, ביצה קשה, פירות העונה ובטטות.
פחמימות רק לאחרונה התחיל לאכול פסטה.
ילד תזזיתי וחייכן שאינו יושב יותר ממס' דקות לאכול.
אשמח לקבל עוד המלצות להעשרת קלורית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על העשרת מזונות
שושנה שרשבסקי28/06/2010שלום אמירה,
מחקרים מראים שפעוטות יודעים לווסת את כמויות המזון הדרושות לגופם מבחינה אנרגטית (הם אינם יודעים לבחור תפריט בריא!), תפקיד ההורים אם כן להציע לפעוט מגוון מזונות איכותיים, בצורה נאה, ובאווירה נעימה, על ההורים להחליט מתי אוכלים ואיפה אוכלים
אך יש להשאיר לילד הבחירה מה לאכל וכמה לאכל.
מכיוון שילדך אינו יושב יותר מכמה דקות, הייתי מציעה לחלק את היום למספר ארוחות, בשעות קבועות, ולא להציע אוכל בין הארוחות.
אם יש אפשרות שלפחות חלק מהארוחות הוא יאכל ביחד עם ההורים או המשפחה, זה עשוי לדרבן אותו לאכל...
חשוב לאפשר לתינוק לאכל בעצמו, גם אם הוא מלכלך נורא... (אפשר לשחק, כפית לבד, כפית אמא נותנת)
כמובן שלא מספיק להעשיר את המזון מבחינה קלורית, חשוב איכות המזון,
בגיל שנה + אפשר להציע פרוסת לחם מלא (אפשר לחתוך לרבעים) עם אבוקדו
אפשר לבשל מגוון ירקות (בישול קצר, כדי לרכך אותם) , לחתוך בצורת
מקלות ולתת לו ביד
אפשר להכין קציצות של הודו (עשיר יותר בברזל מהעוף), ולתת לו ביד, או לחתוך ולאפשר לקחת לבד מהצלחת
אפשר להכין מרק ירקות ולהעשיר אותו בגריסי פנינה, בקווקר, בעדשים (ולטחון)
בתום בישול מרק, אפשר להוסיף כפית שמן זית על מנת להעשיר אותו
בארוחה אחת הילד יאכל בתאבון, ובארוחה אחרת, לא, העיקר שהמאזן השבועי יהיה סביר, כמובן כדאי להגביל שימוש בממתקים ובקלוריות ריקות
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סודהמירב אלטמן27/06/2010
שלום לכן חברותיי לניהול הפורום
מהי דעתכן על סודה, אנשים ששותים סודה במקום מים, סודה סטרים. מה הנזקים אם יש האם זה יכול להועיל במצבים מסוימים?
תודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה
חנה הרשקוביץ27/06/2010שלום מירב!
לפי מה שנראה לי, העניין בסודה הוא שהיא בסיסית. לכן היא יכולה להחמיר בעיות עיכול וספיגה על רקע מחסור ב-hcl.
אולי היא יכולה לעזור במקרים הפוכים? לא יודעת.
אני גם נדרשתי לשאלה הזאת ואשמח לדעת עוד. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירב אלטמן01/07/2010היי חנה תודה על התשובה
אני גם חושבת שבבעיות עיכול וספיגה ואף כשיש גזים זה לא מתאים...
אני ממשיכה לבדוק את זה אעדכן בהמשך שיהיה לי עוד מידע
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית25/06/2010
שלום,
אני בת 16, גובהי הוא 1.58, ואני שוקלת 52.
הייתי רוצה לרדת קילו.
אני עושה די הרבה ספורט: פעמיים בשבוע אני רצה במשך שעה, ועוד 3/ 4 פעמים בשבוע אני עושה הליכות של כחצי שעה או שעה.
1. האם 1000 קלוריות ביום זה בריא, והאם אני אצליח לרדת במספר כזה של קלוריות?
2. כמה קלוריות אני צריכה לאכול כדי לרדת חצי קילו בשבוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ** תיקון
אנונימית25/06/2010** תיקון: הייתי רוצה לרדת 3 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
מירב אלטמן26/06/2010שלום אנונימית
לא כתבת ממה מורכבות 1000 הקלוריות אותן את צורכת
ישנה חשיבות לאיזה מזון אוכלים ולאיכותו
ככל שהמזון פשוט, לא מעובד, ללא תוספת סוכר, שמנים מזוקקים, חומרים משמרים כך הוא יותר איכותי.
נערה בגיל שלך שעוסקת 4 פעמים בשבוע בספורט צריכה לאכול בצורה מאוזנת מכל רכיבי המזון
דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, גריסים, שיפון, חיטה מלאה, דוחן
הרבה ירקות מבושלים, קצת במרקים קלים, מעט סלט הרבה מגוון של ירקות (לא רק עגבנייה ותפוח אדמה...)
בשר כמה פעמים בשבוע מעט ביצים. שמן איכותי כמו שמן זית, שקדים לא קלויים ועוד.
ככל שתתמקדי במזון יותר פשוט ומלא ופחות במוצרי דיאט, ממתקים, מאפים, מטוגנים וכו' תזיני את גופך בצורה טובה וממילא המשקל יתאזן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אשמח לתשובה בנוגע לכמה תבליניםמיסטר תבלין24/06/2010
מה מהתבלינים חובה לבשל לפני שצורכים?
1.קינמון
2.כמון.
3.כורכום
4.אגוז מוסקט.
5.הל
האם מותר לצרוך כמה שרוצים מהתבלינים האלה?או שיש הגבלה וזה יכול להזיק?
זה בעיקרון תבלינים בריאים או לא?
מה שחשוב זה לדעת כמה מותר לצרוך ביום מכל אחד..ואם יש בזה קלוריות
ואם יש סיכוי שזה יעלה רמת סוכר.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיסטר תבלין :)
חנה הרשקוביץ25/06/2010אין חובה לבשל אף אחד מתבלינים אלו.
לא כדאי להגזים בצריכה של שום דבר אך באופן כללי תבלינים אלו בטוחים לשימוש חופשי ואינם מעלים את רמת הסוכר בדם, קינמון אף מסייע באיזונו. תבלינים אלו בריאים מאוד, לכל אחד תכונותיו שלו. נזכיר כמה:
הקינמון מאזן את רמת הסוכר בדם ומשפר זרימת דם
כמון סופח גזים ממערכת העיכול
על כורכום אפשר לכתוב ספר אך תכונותיו הבולטות הם נוגד חמצון ואנטי דלקתי
אגוז מוסקט אנטי מיקרוביאלי
הל גם הוא סופח גזים ממערכת העיכול, מרגיע עוויתות ומגביר הפרשת מרה
יש הסתייגויות לגבי שניים מהרשימה:
1. אגוז מוסקט מומלץ במינונים קטנים בלבד. הוא מכל חומר בשם מירוסטיצאין שמשפיע על מערכת העצבים המרכזית ועלול לגרום לתופעות לוואי שהחמורה בהם היא הזיות. במינונים קטנים של תיבול מידי פעם אין בעיה.
2. הל: גם בהל להשתמש במינונים קטנים. בעיקר צריכים להיזהר מי שסובל מכיב במערכת העיכול ונשים בהריון או מניקות.
לגבי קלוריות: יש. אבל מעט מאוד.
שיהיה בתאבון ולבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. לגבי אגוז מוסקט והל
מיסטר תבלין25/06/2010אני לא יודע מה זה נחשב מינונים גבוהים.. אני כל יום צורך כפית שטוחה של אגוז מוסקט ולפעמים גם 2 עם ארוחה נוספת אם מתחשק.
זה בסדר? (מה המינון שאסור לעבור אותו? כמה כפיות זה יוצא?)
לגבי הל 3 פעמים בשבוע אני צורך כל פעם כפית שטוחה .
תודה רבה
ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיסטר תבלין
מירב אלטמן26/06/2010כל עוד אתה מרגיש טוב עם המינון של התבלינים האלה כלומר אין איזו בעיה רפואית, סימני חום חזקים, הזעות חזקות, כאבי ראש וכו' אז בסדר.
עכשיו בקיץ חשוב לא להגזים בכל מקרה עם שני התבלינים הנ"ל משום שהם מאוד מחממים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי עכשיו קראתי שהגזמתי לגמרי
מיסטר תבלין27/06/2010"תוויות נגד של המוסקט - עקב השפעתו על מערכת העצבים המרכזית מינון גבוה עלול לגרום לפרכוסים ולדופק מהיר, אין להשתמש בו בכמות גדולה מ 10מ"ג ."
10 מ"ג זה רולי 3 גרגירים..
וואי אסור היה לי לצרוך ככה.. עכשיו אני אפסיק לגמרי..
מה לגבי זעתר? לזה יש איזהשהי הגבלה ? סכנה באיזשהו מינון?
וכורכום כמה מותר?
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתבלינים
חנה הרשקוביץ27/06/2010אני לא חושבת שאתה צריך להפסיק לגמרי, רק אל תגזים...
לגבי זעתר וכורכום אין הגבלה. אפשר לשים הרבה באוכל ואף מומלץ.
(כל עוד זה משמש בגדר תבלין - כורכום יש גם בכדורים ותמציות וכו' ואז זה כבר סיפור אחר).
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת כמה זה 10 מ"ג אגוז מוסקט?
מיסטר תבלין27/06/2010כמה יוצא בערך?
אני לא חושב שזה אפילו רבע כפית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 מ"ג אגוז מוסקט
חנה הרשקוביץ27/06/2010אני לא יודעת מה המקור של ההגבלה הזאת של 10 מ"ג.
1/4 כפית וגם 1/2 ואפילו כפית, לא אמור להיות בעייתי (אלא אם כן מרגישים לא טוב. כמו שמירב אמרה - להיות קשובים לגוף).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להבין, אם אני לוקח
מיסטר תבלין27/06/2010כפית או חצי כפית מכל התבלינים האלה כל יום.
כלומר
כל יום בשבוע
כפית כורכום, 2 כפיות כמון , כפית קינמון , 2 כפיות זעתר, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית הל.
זה בסדר? ביום אחד כל אלה?
כל דבר ומה שמתאים לו כמובן..וללא בישול כמובן, רק הכורכום עם מים חמים בבוקר.
תודה רבה !!
המקור של האגוז מוסקט 10 מ"ג :
אזהרות – מסוכן בכמויות גדולות!!! אגוז המוסקט מכיל "מירוסטיצאין", חומר רעל העלול לגרום להשפעות נרקוטיות מכיוון והוא עובד על מערכת העצבים המרכזית, מינון גבוה עלול לגרום לדופק מהיר, לחיים אדומות, הזעה, בחילה, הקאות התייבשות כאבים חזקים והזיות כמו סמים. לכן אין לצרוך(פר אדם לא לפי מה ששמים באוכל)כ- 10
מאתר בשם diets , סי,או,איי אל.
אני צריך להתחיל להזהר מאוד ולפי זה אני חרגתי הרבה מעבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיסטר תבלין
מירב אלטמן27/06/2010שוב, אין תשובה חד משמעית של בסדר או לא בסדר. רק אתה יכול לשים לב ולהיות ער להשפעות של מה שאתה צורך על מצבך הפיסי, רגשי ,נפשי. בכל מקרה הכוונה היא תמיד לנהוג באיזון ולא בהגזמה.
במידה ויש לך ספקות אתה מוזמן לפנות לייעוץ תזונה שיותאם לך באופן אישי.
בהצלחה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםעינת22/06/2010
הייתי רוצה לדעת האם זה בריא לאכוןל ביצים. למשל לאכול ביצה בערב כמה פעמים בשבוע. אני כל הזמן שומעת דברים סותרים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מילים על בייצים
חנה הרשקוביץ22/06/2010שלום עינת!
למרות מה שאני אכתוב לך את תמשיכי לשמוע דעות סותרות. יש הרבה זרמים בתזונה (כל בכל דבר בחיים שלנו...) וכל אחד ינסה לחשוב בהגיון שלו ולהחליט באיזו דרך הוא בוחר.
לדעתי, ביצה היא מזון בריא מאוד. הביצה מספקת לנו רכיבי מזון רבים ומועילים כמו חלבון, ויטמיני B ,ויטמין K, ויטמין E, פוספוליפידים וכולסטרול.
כן, אני כוללת כולסטרול בקבוצת מרכיבי המזון הבריאים. היום, עם הפאניקה נגד כולסטרול, אנשים נמנעים ממנו ככל יכולתם אך זהו רכיב חשוב לבריאותנו, הוא מרכב חשוב בכל תא ותא ויחד עם הפוספוליפידים האחרים שבביצה הוא חשוב לבריאות המוח.
הורדת הכולסטרול מהתזונה לא פותרת את בעיית חמצון הכולסטרול שמתרחשת בעורקים וגורמת למחלות לב. הסיפור הרבה יותר מורכב מאשר "אם תאכלו הרבה כולסטרול תחלו במחלת לב".
לשיטתי אכילת בייצים כמה פעמים בשבוע כחלק מתזונה מגוונת ומאוזנת היא בריאה מאוד, ומומלצת מאוד לילדים.
אסייג ואומר: אני מדברת על ביצים שגודלו על אוכל טבעי (בייצי חופש או ביצים אורגניות) שכן בביצים המגודלות בשיטות הרגילות יש חומרי לוואי כמו הורמונים ותרופות הניתנים לתרנגולות ויש אצלם בעיה באיזון חומצות השומן בגלל תזונת התרנגולות (יותר מידי אומגה 6 לעומת אומגה 3).
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי14/06/2010
שלום,
ברצוני לברר אודות מוצרים ספציפים מתחום הטבעונות המיועדים לחיזוק המערכת החיסונית במיוחד לאלה שהמערכת אצלם חלשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק המערכת החיסונית
שושנה שרשבסקי14/06/2010שלום ריקי,
יש גורמים רבים העלולים להביא לירידה בתפקודה של מערכת החיסון.
תפקוד לקוי של מערכת החיסון גורם להופעת זהומים שונים ועד לגידולים סרטניים.(אני לא מתייחסת כאן למחלות של מערכת החיסון:כשל חיסוני, מחלות אוטואימוניות, רגישות יתר של מערכת החיסון ועוד)
בין הגורמים המחלישים את המערכת:
רדיקלים חופשיים, חסר בויטמינים ובמינרלים, חסר בחלבונים (מן החי או מן הצומח),סטרס, תרופות מסוימות.
על מנת לחזק את מערכת החיסון, אם כן, יש להקפיד על תזונה בריאה, עשירה בנוגדי חמצון (פירות, ירקות), עשירה בויטמינים ובמינרלים, תזונה מאוזנת הכוללת פחמימות מורכבות, חלבון ושומנים טובים. יש להימנע מאכילת סוכרים פשוטים, קמח לבן, מזון מעובד ומתועש, צבעי מאכל.
מתח הוא סיבה עיקרית לירידה בתפקוד מערכת החיסון, לכן יש למצוא דרכים להתמודד עם המתח.
(נשימות עמוקות, פעילות גופנית, יוגה, רפלקסולוגיה ועוד ועוד...)
במקרים מסוימים יש מקום לקחת תוספי תזונה ו/או צמחי מרפא לחיזוק המערכת.(יש להתייעץ עם תזונאי/נתורופת/הרבולוג)
נציין: אבץ , ויטמין C , ויטמיני B (בעיקר B6 )
צמחים: Una de Gato , תה ירוק,ויתניה משכרת, פטריית ראיישי, אסטרגלוס, ועוד רבים
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת מזוןמשה11/06/2010
שלום
בדרך כלל מפריד מזונות.
אני משתדל לא לערב עמילנים עם פירות וכ"ו.
השאלה היא :
האם דינו של (עדשים) או גרגרי חומוס טחון לקמח לצורך הוספה למאפה עם פרי , אסורה - כמו קמח מלא רגיל מחיטה או שיפון . או שהחומוס בעצם חלבון, והרי פנינה ממליצה לאכול פרי יחד עם נבטי עדשים -נכון אמנם ההנבטה משנה הרכב אך בכ"ז מה דעתך? לרעיון
לשלב קמח חומוס באותה ארוחה עם פרי - פעם ב...
בדרך כלל אוכל פרי עם אבוקדו או אגוזים.
תודה לפירוט הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דין הקטניות בהפרדת מזונות
חנה הרשקוביץ11/06/2010שלום משה!
אכן בהפרדת מזונות הקטניות הן מזון בעייתי כי הן מכילות אחוזים דומים של חלבון ופחמימות - הן בעצם מזון לא מופרד...
ואכן בהפרדת המזונות הקלאסית (הישנה) לא מתייחסים בכלל לקטניות.
קטניות מונבטות דינן כירקות.
לגבי הרעיון שלך לקמח קטניות עם פרי: נראה לי שלאדם שרגיל להפריד מזונות זה יכול להציק קצת במערכת העיכול. הייתי ממליצה שתנסה ואם זה 'עובר טוב' - בתאבון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)