מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומרים מסוכנים במיי השתייהשרונה בלוך01/09/2010
הרשויות בודקות את המים עד השיבר הראשי של הבית, אולם משם אין פיקוח על המים. ראיתי ביוטיוב תחקיר של לינוי בר גפן על זיהומים ומתכות כבדות שחודרים למים בתוך הצנרת הביתית. אני שותה בדרך כלל מים מהברז, אבל עכשיו אני קצת מפחדת.
(אפילו הטעם נראה לי פתאום מגעיל יותר מאז שראיתי את הסרטון - אבל זה בטח פסיכוסומטי)
:-)
אני אשמח לשמוע מה אתם יודעים על הנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים...
חנה הרשקוביץ01/09/2010שלום שרונה!
לצערי הרב יש היום הרבה צרות עם מי השתיה.
הרשויות אומנם בודקות את המים עד השיבר הראשי אך הם בודקים את המים בעיקר ממזהמים חיים (שזה טוב) ומזהמים את המים בעצמם במזהמים כימיים (לא פחות גרועים) כדוגמת כלור ופלואור.
אם הצנרת בתוך הבית או הבנין עשויה ממתכת כמו עופרת, חלק מהמתכת נכנסת למים. במיוחד בצנרת ישנה.
אני עדיין שותה מים מהברז כי גם מים מבקבוקי פלסטיק מזדהמים - מהפלסטיק...
אם את רוצה לשפר את איכות המים שאת שוה הייתי ממליצה לך לעשות מעין סקר על סוגי מסנני מים שמסתובבים היום בשוק (חפשי מידע אמין, לאו דוקא ממפרסמים), ולראו מה מתאים לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוזן, מהו?roni26/08/2010
מישהו יכול להסביר לי על זה? והאם הוא עוזר באוםפן משמעותי בתהליך ההרזייה? ומה בעצם הוא עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוזן
שושנה שרשבסקי26/08/2010צ'טוזן הוא סיב תזונתי,( בא משריון של סרטנים)
כמו סיבים אחרים , הוא קושר שומן וכולסטרול,
כושר הספיגה שלו גבוה במיוחד
חברות שונות מכניסות את הצ'טוזן בפורמולות להרזיה, וכן בפורמולות לניקוי כבד (בדרך כלל בצירוף עם עוד מרכיבים כמו כרום או דברים אחרים.
אם אומרים שאפשר להמשיך לאכל הכל וצ'טוזן יגרום להרזיה, לא להאמין, אך פורמולות טובות עשויות לתמוך בתהליך הרזיה מבוקר.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה על תוספים העוזרים בהרזיהroni26/08/2010
שלום רציתי לדעת האם קיים תוסף העשוי מחומרים טבעיים אשר עוזר בתהליך ההרזייה?
ועוזר באופן משמעותי אם אפשר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים טבעיים להרזיה
שושנה שרשבסקי26/08/2010שלום רוני,
אין תוסף פלא להרזיה
להרזיה יש קודם כל לאמץ תזונה בריאה, עשירה בחומרים מזינים, אך דלה בנפח, עשירה בסיבים תזונתיים, תזונה המסיעת לחילוף חומרים ,אני ממליצה מאד להתיעץ עם תזונאית על מנת להתאים לך תזונה לפי הצרכים שלך.
ניתן להעזר בצמחים , יש צמחים המסייעים לדכא ולוסת את רמת התאבון, מסייעים להוריד את
התשוקה לסוכרים, צמחים אחרים עשוים להגביר את הפעילות המטאבולית ולשפר את היציאות (בצורה עדינה), צמחים אחרים יתנו תמיכה פסיכולוגית ואדפטוגנית (יעזרו להתרגל לשינויים הפיזיולוגים בזמן הרזיה). תזונאי/נתורופת/הרבליסט יוכלו להתאים פורמולה מתאימה לכל מקרה ומקרה (וגם ימליץ על תוסף של ויטמינים ו/או מינרלים הכל לפי הצורך, לדוגמהה כרום (שהוא מינרל חיוני ) פועל עם האנסולין כדי לשמור על רמה נאותה של הסוכר בדם, הכרום גם עוזר להפחית את התשוקה למתוק)
טיפול בפרחי באך עשוי להביא להבנה לסיבות ההשמנה ובכך לסייע בהרזייה
בהצלחה וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט אוכל ביחס למשקל ולגובה......מיה24/08/2010
הייי קוראים לי עינב אני בת 14 ושבעה חודשים אני שוקלת 57 קילו והגובה שלי הוא 172
האם יש לי משקל תקין ביחס לגובה ???
ועוד שאלה:
הנה תפריט האוכל (שמשלב גם פעילות גופנית) רציתי לדעת עם תפריט זה מתאים לי:
בוקר:חצי שעה אירובי
ארוחת בוקר:קורנפלס עם חלב 1% או יוגורט 0%-2% עם לחמית/פרכית+גבינה+מלפפון
ביינים :סנדוויץ עם פרוסת גבינה או סלט ירקות
צהריים:פחמימות (אורז,פסטה,איטריות,תפו"א מבושל..)
ירקות שונים
בשר קל (עוף-ללא בשר,חזה עוף,שניצל שלא מטוגן...)
ובצהריים אחרי האוכל אני הוללכת להליכה של רבע שעה
ביינים:2 פירות שונים
ארוחת ערב:ביצה מבושלת+סלט ירקות
אחרי ארוחת הערב עאני עושה 10 דקות אירובי
ויש לי שאלה אחרונה:האם שומן רווי בריא לגוף?? רצוי להמנע/לצרוך בו???
תודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
מירב אלטמן24/08/2010שלום עינב
ישר כוח שאת מקפידה על תזונה מאוזנת וספורט
ע"פ מדד ה-BMI המשקל שלך תקין
שאלה: כמה זמן לאחר הארוחות את מבצעת פעילות גופנית? חשוב לא לעשות פעילות סמוך מדי לארוחה מומלץ להמתין לפחות חצי שעה-שעה (תלוי בגודל הארוחה)
השתדלי לא לצרוך מזונות שהם 0% שומן
או מזונות דיאט עדיף לצרוך עד 3-5%
שומן זה דבר שנחוץ לגוף לפעילות תקינה של המוח, יצרית הורמונים, אך תלוי באיכות ובכמות-האיכות חשובה עדיף לצרוך שמנים שאינם מזוקקים אלא בכבישה קרה.
עוד מקור לשמנים איכותיים כל עוד לא נצרך ביתר זה אגוזים וזרעים: שקדים, אגוזי מלך, פישתן, זרעי דלעת, זרעי חמנייה ועוד.
מה שחשוב הוא כיצד את מרגישה עם התזונה הזו , האם יש לך כוח מרץ, העיכול בסדר, הווסת (אם קיבלת ) תקינה?
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של פירות בנפרדעופר23/08/2010
שלום רציתי לדעת אם העניין שכדאי לאכול פירות בנפרד חל גם על אכילה של פירות עם ירקות.
האם אכילה של פירות יחד עם ירקות זה בסדר במחינת העיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות וירקות
שושנה שרשבסקי23/08/2010שלום עופר,
ההמלצה היא לאכל פירות לבד, כארוחה, או כחצי שעה לפני ארוחה.
אין הנחיה גורפת לגבי צירוף של ירקות ופירות, אפשר בהחלט לקחת לדוגמה לארוחת 10 תפוח וגזר, או לעשות סלט מעורב עם ירקות ופירות.
בני אדם הם שונים זה מזה, הצרכים התזונתיים שונים אף הם מאדם לאדם, מערכת העיכול שונה , לכן כדאי לכל אחד להיות קשוב לגופו ולשים לב אם מאכל מסוים או צירוף מסוים גורם לו לבעיה (גאזים, נפיחות הבטן, כאבי בטן וכו')
"צירופי מזון" היא גישה תזונתית שיש לה היגיון מסוים, אך היא איננה מתאימה לכולם, והיא אינה הגישה השולטת , יחד עם זאת, כאמור למעלה, לא מומלץ לאכל פרי כקינוח לאחר סעודה, נשמור את הפרי לארוחות ביניים
בתאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובין שיבולת שועלאני20/08/2010
שלום!
אני אחרי לידה וסובלת מעצירות כרונית ופיסורה.
בהמלצת הרופא שלי התחלתי לקחת סובין שיבולת שועל אבל אני לא יודעת כמה כדאי לקחת ביום...
עד עכשיו צרכתי כמה כפות ליום וזה נראה לי הרבה מה גם שזה עשה לי גזים...
הייתי שמחה אם תוכלו לתת לי מינון מומלץ..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובין שיבולת שועל ועצירות
חנה הרשקוביץ20/08/2010שלום לך!
קודם כל מזל טוב!
אני ממליצה לא לצרוך יותר משלוש כפות ביום של סובין זה.
תנסי להשתמש גם בזרעי פשתן טחונים - כף או שתיים.
ניתן להשיג בחנויות טבע מיצוי שזיפים שעזר מנסיוני להרבה נשים אחרי לידה.
חשוב מאוד להקפיד לשתות הרבה מים כשאוכלים הרבה סיבים אחרת משיגים את התוצאה ההפוכה - הסיבים יספחו את מעט המים שימצאו בצינור העיכול ונקבל צואה קשה שתחמיר את הבעיה.
כדי להתמודד עם עצירות כדאי להקפיד על שתיה מספקת, לעשות פעילות גופנית מתונה שמתאימה למצבך, לאכול מגוון של ירקות ופרות טריים ולהימנע לגמרי ממוצרים שעשויים מקמח לבן ואורז לבן.
אם השינוי התזונתי לא עוזר כדאי לפנות למטפל/ת שיתאים לך תוספי תזונה או צמחי מרפא מתאימים.
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני20/08/2010אני שותה כמו גמל...
ואוכלת מאוד מאוד מאוזן הבעיה שבאמת אין לי זמן/כח(:)) לעשות ספורט אבל אני משתדלת לעשות הליכות עם העגלה למרות שבחום הזה קשה לזוז מהבית...
המון תודה בכולופן ושבת שלום ומבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל מלאה לא מעובדתיוסף20/08/2010
מישהו יודע היכן ניתן לקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל
חנה הרשקוביץ20/08/2010שלום יוסף!
שיבולת שועל שלמה לא מעובדת נראית כמו גרגיר דגן, משהו שדומה לגרגיר חיטה אבל קצת יותר צר וארוך.
הצורה היותר נפוצה ומוכרת של שיבולת שועל היא מה שקוראים 'קוואקר'. זהו גרגיר שנכבש באידוי והוא נראה כמו פתיתי הדייסה או הגרנולה שכולם מכירים. יש גרגירים גסים יותר - קשים ושלמים, ויש כאלה יותר מעובדים - דקים יותר ושלמים פחות. יש גם צורה מאוד מעובדת של קוואקר אינסטאנט.
אם התכוונת לסוג הראשון, לגרגיר השלם, קשה יותר להשיג אותו, אבל בחנויות טבע גדולות שמוכרות גם מגוון של מזונות מלאים אפשר למצוא (אני אישית מכירה באזור ירושלים - בחנות טבע-נט ברח' אגריפס).
כל השאר קל מאוד להשיג בכל שוק וחנות גדולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יוסף20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה19/08/2010
כיצד אני יכולה לחשב קלוריות נניח של עוגה בבית קפה ?
האם אתם יכולים לשער בערך כמה קלוריות יש בפרוסת עודה מכובדת של שטרודל תפוחים ?
אני יודעת שזה נורא תלוי במרכיבים ובגודל אך רק לתת לי כיוון..
נוסף, אם אכלתי אותה אחרי אימון אירובי, (צרוי לציין שהיא הייתה עשירה ומתוקה) ובכל זאת מאזן הקלוריות שלי באותו יום הוא שלילי זה אומר שהשמנתי ? האם הכל זאת יכול להיות שכאשר העוגה התפרקה בגופי היא הפכה לרקמת שומן ?
ובנוסף, מה יותר ממולץ לאכול, פאי תפוחים או עוגת גבינה ? איזה מבין השניים יותר "בריאה" ונחשבת לפחות משמינה?
(אני מודעת שזה נורא תלוי במרכיבים ובערכים התזונתיים שלהם אך בכל זאת.. ? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
חנה הרשקוביץ20/08/2010שלום שירה!
כדי לחשב קלוריות את יכולה להיעזר בכל מיני טבלאות מזון ומחשבוני קלוריות למיניהם.
אני ברוב המקרים לא מעריכה מזון לפי כמות הקלוריות שהוא מכיל, משום שהשפעת המזון על הבריאות ואף על חילוף החומרים אינה נגזרת אך ורק מכמות הקלוריות אלא מהרכב המזון עצמו, ומאזן הקלוריות כמו שאת מתארת אותו לא כזה פשוט, הוא הרבה יותר מורכב.
זה לא שאת אוכלת עוגה ומיד היא הופכת לרקמת שומן אם את לא עושה פעילות גופנית.
מה שכן, אותה כמות קלוריות כמו בעוגה שהיתה מגיעה ממקור אחר, היתה גורמת פחות נזק לגוף וגורמת פחות להשמנה, כי מה שמשמין בעוגה זה סוג הסוכרים והשומנים ולא כמות הקלוריות.
אם לבחור בין עוגת תפוחים לעוגת גבינה הייתי בוחרת בתפוחים כי אני מעדיפה פירות על חלב פרה... אבל שתי העוגות כמעט אותו דבר כי הבעיה בהם זה הסוכר, הקמח הלבן וסוג השומן שהשתמשו בו לבצק.
כשרוב המזון שאת אוכלת הוא מזון טבעי, בריא, מלא ומזין, את בד"כ לא תשמיני, גם אם מידי פעם תתפנקי בפרוסת עוגה...
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה !
שירה21/08/2010אך עוגת גבינה היא בדרך כלל ללא בצק. מה שבדרך כלל משמין בה זה אכן הסוכר, השמנת, הפודינג.. אך בפאי תפוחים לעומת זאת, זה אולי עם תפוחים אבל המינון של התפוחים הוא לרוב קטן יחסית והתפוחים עצמם מסוכרים ונראה כי הם ממש מאבדים את ערכם התזונתי בתוך העוגה..
אז מה עדיף ? בצק וסוכר, או שמנת וסוכר ?
וכאשר אמרת שהקלוריות לא נהפכות לשומן מייד ייקח להם בערך יום עד שינוצלו (או יהפכו לשומן )?
(על סמך מה שהבנתי משאלתי הקודמת..). ואם יום לאחר שאני אוכלת משהו משמין ולא בריא אני עושה ספורט וכביכול מוציאה קלוריות זה נחשב ליותר טוב אם אני אעשה את הספורט נניח שלושה ימים אחרי שאכלתי ? כי לאחר הרבה זמן זה כבר יהפוך לשומן, אך אם אני אעשה ספורט בערך כ-20 שעות אחרי שאכלתי, אני בעצם אנצל את הקלוריות של העוגה הזו (העוגה היא סתם דוגמא) וכך יש סיכוי שלא אשין, או פחות אשמין.. אני צודקת ?
אני יודעת שמפרוסת עוגה אחת לא משמינים, לא דאגתי מכך, אך ברצוני לדעת קצת מעבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוגת גבינה או עוגת תפוחים? :)
חנה הרשקוביץ21/08/2010שלום שירה!
מתוך השאלה שלך את יכולה לראות את התשובה...
כאן יש בצק וסוכר (לא טוב) וכאן יש שמנת וסוכר (גם לא טוב). מה עדיף? מה שאת יותר אוהבת, כי זה לא מאוד משנה מבחינת ההשפעה על ההשמנה.
לגבי הקלוריות, אמרתי שלא רק כמות הקלוריות היא זו שמשפיעה על יצירת השומן ועל ההשמנה.
וכן, פעילות גופנית עוזרת לנצל אנרגיה עודפת שהכנסנו לגוף (וכן, עדיף באותו יום), עד רמה מסויימת. היא לא תגן עלינו לנצח אם נאכל רק שטויות. כי שוב, לא רק ענין של הכנסה והוצאה של קלוריות. יש השפעה מטבולית מעבר לזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת!!!
שרון21/08/2010אני רזיתי בשתי מידות מ -42 ל -38 רק בגלל שהתחלתי לקנות מזון מבתי הטבע ומשווקים והפסקתי עם האוכל המעובד. אני לא סופרת קלוריות ונהנית לאכול עוגות מבית הטבע, כמובן במידה אבל אין לי שום חסך, פשוט החלפתי את הקמח הלבן במלא, דגנים מלאים וסוכר לבן החלפתי בסוכרים בריאים (פירות, דבש, סילאן, אגבה).
אין צורך לעשות דיאטות רק למצוא תחליפים בריאים ולעשות ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות השמנה ושאר ירקות
מירב אלטמן22/08/2010לירון אני מאוד שמחה שכתבת את מה שכתבת
משום שבאמת מה שחשוב זה מכלול הרכיבים ולא רכיב ספציפי אחד
השאלה ממה מורכבת רוב התזונה שלנו הרבה יותר חשובה מאיזה רכיב אחד שמדי פעם צורכים
הבעיה מתחילה כאשר רוב התזונה מתבססת באמת על רכיבים מעובדים, שמנים, "לבנים" וכו'.
כך שבאמת שיטת ספירת הקלוריות הוכיחה כבר מזמן שהיא אינה עובדת ולא רלוונטית משום שכמו שחנה כבר כתבה, זה לא רק מאזן של הכנסנו-הוצאנו יש גם פעילות מטבולית שמתרחשת בתוך הגוף והיא עושה את כל ההבדל....
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק המערכת החיסונית
לירון09/11/2010שלום,
אני בהתאוששות (מקווה) מ CMV- חטפתי אותו די קשה הפעם. מלבד ה CMV בימים האחרונים "הצטרף לחגיגה" כנראה גם וירוס בטן. התחושה שלי היא שמאז שהתברכתי והפכתי לאמא (קרוב ל 5 שנים) הפכתי לספוג לכל וירוס אפשרי- לא מפסיקה לחלות.
יש המלצות?
ביום יום אני אוכלת בריא, מתאמנת לא מעט (כשאני בריאה!), אך אין ספק שאיני חוסכת מעצמי את הסוכרים הפשוטים והקמח הלבן, אותם ראיתי כבר שציינת ככאלה שכדאי להסיר מהתפריט. עם מסגרת חיים עמוסה ביותר אני חייבת המלצות שאוכל להתמיד איתן..
מלבד זאת -יש המלצה על תוספי מזון, או שזה לא המקום?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכת החיסון ע"י תזונה + שיבורונית17/08/2010
שלום,
אני אחרי מחלת הנשיקה (CMV) ומעוניינת לחזק את הגוף על ידי תזונה נכונה.
אם תוכלו לייעץ לי מה כדאי לאכול וממה להמנע (כבר הורדתי קמח לבן).
בנוסף - רכשתי שיבולת שועל עבה (הבנתי שהיא הריאה יותר מהדקה) - האם אפשר להוסיף ממנה לסלט ירקות ללא בישול? איך עוד אפשר להשתמש בה (אני לא אוכלת יוגורטים/דייסותעם חלב)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק מערכת החיסון
שושנה שרשבסקי17/08/2010שלום רננה,קודם כל אני שמחה שאת אחרי...
מה לאכל:
חשוב שהתזונה תהיה מאוזנת :חלבונים ביחד עם פחמימות מלאות ולצידם ירקות (ושמן זית)
ירקות מכל הצבעים ומכל המינים, אם את עדיין חלשה, עדיף לאכל אותם מבושלים (קצת), כי הם פחות "מעייפים" את מערכת העיכול. לפי ההרגשה תכניסי גם ירקות טריים (עלים ירוקים)
דגנים מלאים. בשלב ראשון כדאי להוריד את מוצרי החיטה בכלל (לא רק הקמח הלבן) שהם קשים יותר לעיכול, ובהדרגה להכניס אותם שוב לתפריט. במקום מוצרי קמח חיטה, אפשר לאכל מוצרי כוסמין , אורז מלא, כוסמת, קינואה , שיבולת שועל
קיטניות, בעיקר עדשים, מאש, אם אפשר מונבטות, (עוד יותר טוב )
תאכלי גם אגוזים, זרעי דלעת עשירים מאד באבץ, עובד מעולה על מערכת החיסונית), זרעי חמניה, (כמובן לא קלויים , לא ממולחים)
חשוב לקבל שמני אומגה 3, ( דגי ים, פשתן, זרעי מרווה)
קצת בשר,עוף, הודו, לפי ההרגלים שלך, אם הם טובים לך
מעט פירות, טוב פירות אדומים עשירים בנוגדי חמצון
והכי חשוב: לשתות הרבה (מים, חליטות תה)
ומה לא?
להימנע מכל מזון עשוי מקמח לבן ומסוכר, להוריד את הסוכר הפשוט לגמרי, זה אומר להימנע מעוגות, עוגיות, ופלים, וכו'
להימנע ממזונות מעובדים, מזונות תעשייתיים
להימנע ממעוררים (קפה, אלכוהול)
להימנע או לצמצם מוצרי חלב
לגבי שיבולת שועל: כדאי לבשל את הפתיתים הגסים בישול קצר, את הדקים אפשר לאכל ללא בישול (לא לקנות את המעובדים), אני מוסיפה אותם לרסק תפוחים(ללא תוספת סוכר!) , אפשר להוסיף זרעי פשתן טחונים או זרעי מרווה ועוד פירות כמו אוכמניות כחולות, זה טעים מאוד!
בברכת החלמה שלמה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות נוספות
רונית18/08/2010ראשית - תודה על התשובה המפורטת!
יש לי מספר שאלות נוספות:
חליטות תה - האם תה צמחים (קמומיל) של ויסוצקי (ללא קפאין) זה בסדר או שעדיף לשתות חליטה ממש? ואם כן - איזו?
לגבי מיני הזרעים שציינת (דלעת, חמניות,מרווה) - האם אלו זרעים שניתן להוסיף לסלט ירקות?
אני לא אוהבת יוגורטים ודייסות ולכן מבחינתי זו הדרך היחידה לצרוך אותם...
(הזכרת הוספה לרסק תפוחים - האם את מתכוונת לרסק שקונים בפחית שימורים? או שיש משהו בריא יותר שאני לא מכירה...)
הזכרת ירקות עליים - האם יש להם יתרון על פני ירקות אחרים? לאלו ירקות את מתכוונת - חסה ועלי בייבי או שיש משהו מומלץ יותר?
שוב תודה לך על הפרוט והסבלנות!
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית תשובות לשאלות הנוספות
שושנה שרשבסקי19/08/2010שלום אורית,החליטות של החברות השונות בסדר, אבל אני מעדיפה לקנות את הצמחים (קמומיל ואחרים) בבתי טבע, שם מוכרים אותם בשקיות של 50 גר', לכוס חליטה שמים כפית עד כף צמחים), חולטים 10 דקות ומסננים.(יש גם מקומות שמוכרים לפי משקל)
את הזרעים אפשר להוסיף לסלט, וגם לאכל אותם סתם כנישנוש...
לגבי רסק תפוחים, כמובן שתמיד טוב יותר לגרד תפוח או לבשל אותו בישול מאד קצר, אבל לפעמים נח להתעצל...אני קונה רסק בצנצנות זכוכית(ללא תוספת סוכר, בודקת שאין שום דבר מוסף, רק 100% תפוחים), בבתי טבע ניתן לקנות רסק תפוחים אורגני .
באופן כללי ירקות ירוקים (ירוק כהה) עשירים בברזל וגם בויטמין A , אבל כמובן שלכל ירק יש ההרכב המיוחד שלו, מה שחשוב זה לגוון, וטוב להוסיף לתפריט היומי סלט ירוק(חסה, עלים למינהם, וזו הזדמנות טובה להוסיף שמן זית)
אני מקווה שעניתי לשאולותיך
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת יחיאל ספרא..שירה16/08/2010
שלום, לאחרונה שמעתי על הדיאטה של יחיאל ספרא, ורציתי לשמוע מה דעתכם.
האם זה באמת עוזר ? האם יש דרך להשיג את המתכון מבלי לשלם עליו 400 שקל ? והאם ניתן לקנות אותו כבר מוכן כתערובת ?
אשמח לתשובה [:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
שושנה שרשבסקי17/08/2010שירה יקרה,
אני לא מכירה דיאטה זו, וזה לא משנה, דיאטות מתפרסמות כל שני וחמישי, חלקן משיגות ירידה מהירה במשקל (וזה לא בריא בכלל!) רובן אינן משיגות בריאות, חלקן גורמות לנזק של ממש
הדרך הטובה ביותר להשגת בריאות טובה עם משקל רצוי, וזה תזונה מאוזנת, נכונה,עם מרכיבים תזונתיים עשירים בnutrients , בחומרים מזינים, רבי נפח ודלי קלוריות. לפעמים, על מנת להשיג תוצאות טובות, יש צורך לעשות ניקוי של הגוף, שזו דיאטה מיוחדת מותאמת אישית לכל אדם, וזה לתקופה קצרה בלבד.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מרמאים שמתחזים ליחאיל ספרא.
יעקב22/04/2011רזיתי בשיטה של ספרא 19 קילו.
חוץ מההרזיה, שמהתשלום הוא מקדיש ל"יד שרה"
כמו שראיתם בטלויזיה, אזי ללא כל תשלום וללא קשר לדיאטה
הוא מניח לכל מי שרשום וממוספר אצלו, ברכה טובה לחיים
בנסיעותיו למקומות בהם הוא ממשיךללמוד את הנסתר ושם
כידוע למד.
כל נסיון לרמות - ייגמר באותו אסון של כמה "חכמים" כפי שקראתם בעיתון.
הוא איש מדהים וכיף לדבר איתו.
ובכלל אין שום סיכוי להצלחה מדבר שיושג ברמאות. זה כלל בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת יחיאל ספרא
אורלי05/09/2011שלום.יש כאן מישהו שניסה את דיאטה של יחיאל ספרא??
איך זה עובד? תוך כמה זמן? אני שבועיים כבר אוכלת את תערובת ולא עוזר לי בנתיים. אולי אני עושה משהו לט בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ עשב חיטהאלי15/08/2010
שלום רב!
אבקש לשאול איך אני יכול להכין מיץ עשב חיטה.
אני יודע שיש בשוק מסחטה שמיועדת לתפקיד זה. אבל יש לי בבית כבר מסחטה אחרת - מסחטת פירות/ירקות קשים.
האם אני יכול לסחוט במסחטה הזאת? אולי להוסיף את העשב לירק/פרי כלשהוא קשה (תפוח לדוגמה) ולסחוט אותם יחד?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ עשב חיטה
חנה הרשקוביץ15/08/2010שלום אלי!
מסחטת פרות קשים לא סוחטת טוב עשב. הרבה ממנו ילך לאיבוד וחבל.
יש באמת מטחנות מיוחדות בשביל זה וכדאי להשקיע באחת טובה.
יש למכירה גם מיץ קפוא בחנויות טבע ומוכרים גם בחלק מדוכני המיצים מיץ עשב חיטה (עדיף מקפוא), אבל הכי טוב כמובן להכין בבית ולשתות מיד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריםשרון15/08/2010
תודה על התגובה.
1. האם משימוש במוולסה מורגה היא טובה?
2. איזה דבש איכותי את ממליצה לי לקנות? (אמרו לי שרצוי לא מחומם)
3. סוכר חום, האם זה בכל זאת טוב ואם כן איזה?
סליחה על החפירות, אני מעונינת להתנזר מסוכר לבן לגמרי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרים
חנה הרשקוביץ15/08/20101. אני לא מכירה את המולסה הזאת. תסתכלי טוב טוב ברשימת הרכיבים.
2. דבש איכותי הוא דבש שלא חיממו אותו ולא הזינו את הדבורים שהכינו אותו בתמיסות סוכר. בד"כ כתוב על האריזה. רוב הדבש הלא מחומם נמצא במצב קצת גבישי, אם כי בקיץ לא תמיד.
3. סוכר חום הוא בערך 95% סוכרוז פשוט (סוכר לבן) והשאר זה מעט מינרלים וויטמינים. מבין סוגי הסוכר החום, סוכר קנים הוא הפחות מעובד אך גם הוא 95% סוכרוז. מומלץ להשתמש כמה שפחות.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלמאיה15/08/2010
שלום אני הגובה שלי הוא בערך 1.50-1.52 ואני שוקל 51 רציתי לדעת עם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה!
חנה הרשקוביץ15/08/2010לפי הנתונים שכתבת, המשקל שלך הוא בדיוק המשקל הממוצע הנורמלי. אם מבנה הגוף שלך גדול במיוחד, יכול להיות שאת צריכה לשקול מעט יותר, אבל -
הנתונים המספריים הללו הם לפי טבלאות של ממוצעים. אם את מרגישה בריאה וחזקה אין לך שום סיבה להתעסק עם המשקל...
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שומן ביריכייםמאיה15/08/2010
היי אני הדר אני בת 14 ואני רוצה להוריד שומן מהיריכיים , המלצת לעשות הרבה פורט וחיטוב הגוף איזה ספורט עליי לעשות כדי להוריד את השומן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
חנה הרשקוביץ15/08/2010אני חושבת שכדאי לך לבחור סוג פעילות גופנית שתוכלי להתמיד בה לאורך זמן.
פעילות כזאת היא פעילות שלא קשה לך מידי, שאת נהנית ממנה והיא זמינה לך.
זה יכול להיות כל דבר שתבחרי - שחיה, הליכה, ריצה, רישום לקבוצת אירובי או פילאטיס, קפיצה בחבל, ריקוד ועוד ועוד.
הכי חשוב זה להנות ולהתמיד ולא לעשות פעילות גופנית מוגזמת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים נוגדי חימצוןחגי14/08/2010
שלום לכולם
הגעתי לפורום הזה לאחר חיפוש של מאכלים נוגדי חימצון.
אני בן 37 ולפני כשנה כאב לימאוד הקרסול, הלכתי לרופא ולאחר בדיקות דם הוא אמר שאני מייצר חומציות
הוא נתן לי כדור לקחת פעם או פעמיים ביום
אני לא לוקח כדורים, וכל 3-4 חודשים כואב לי הקרסול/האגודל.
אני מרים את הרגל באוויר ונח.
אני מעוניין לאכול מאכלים נוגדי חימצון מאשר להתחיל עם כדורים.
אם אפשר מאכלים נגישים מאחר ויש לי תפקיד מרחבי וא ני נמצא הרבה מחוץ לבית/משרד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלי נוגדי חמצון
שושנה שרשבסקי14/08/2010שלום חגי
נוגדי חמצון נמצאים בשפע בפירות וירקות , ההמלצה לאכל 5-7 מנות ירקות ועוד כ3 פירות ליום
פירות הדר (ויטמין C, פלוונואידים)
פירות יבשים,
פירות יער (כל האדומים, עשירים בפיטוכימיקלים טבעיים)
תפוחים
ענבים אדומים ויין
ירקות ממשפחת המצליבים(ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים, כרוב - פיטוכימיקלים ופלוונואידים
ירקות כתומים (דלעת, דלורית, בטטה ו- ויטמין A ויטמיו C ועוד חומרים נוגדי חמצון
ירקות עליים ירוקים
שמן שומשום, שומשום (ויטמין E ועוד)
תה ירוק
שום ובצל
תרד
...
יחד עם הקפדה לירקות ופירות, חשוב לאכל "נכון" באופן כללי על מנת למנוע המצב הדלקתי בגוף (מה שאתה מתאר נשמע כמו דלקת חוזרת), חשוב למעט במאכלים מהחי, להוריד שומנים רווים, שומני טראנס, מאכלים מעובדים ותעשייתיים, להקפיד על דגנים מלאים ושומנים טובים כמו שמן זית, אבוקדו, שומשום מלא, זרעי חמניות, זרעי דלעת, זרעי פשתן, זרעי מרווה
לבריאות
שבוע טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגי
מירב אלטמן14/08/2010מזונות נוגדי חמצון: ירקות מכל הסוגים בעיקר ירוקים: (חסה, תרד)
תה ירוק, תה סרפד, קצת פירות, מלח איכותי-מלח ים אטלנטי, אצות
להעדיף דגנים מלאים.
מגבירי חימצון כל המוצרים ה"מולבנים" קמח וסוכר
חלבון מהחי (בשר, ביצים, דגים), קטניות, אלכוהול
האם עבודתך כוללת נהיגה במשך שעות מרובות? זהו עוד דבר שיכול לגרום לחזרה של הדלקתיות
חשוב לשלב גם תנועה מתאימה, טיפול שכולל דיקור /טווינה/שיאצו כדי לעזור
וגם כדי שהמלצות התזונה יהיו מדויקות מומלץ לפנות לייעוץ אישי
כל טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מאכלים נוגדי חימצון
חגי14/08/2010א. תודה רבה על התשובות.
לא ברור לי למה הכוונה כשאומרים 3-4 מנות ירקות ביום
אני בהחלט נוסע לא מעט ויושב בישיבות שהכיבוד בד"כ לא שופע בריאות.
אני מאמין שאני יכול ללכת בכייון הדיקור הסיני, יש המלצה לסוג של דיקור (אני לא מווין בזה כלום)
שוב פעם
תודה
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגי
מירב אלטמן14/08/2010היי חגי
אתה מוזמן ליצור איתי קשר ואתן לך יותר פרטים לגבי דיקור סיני
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)