מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינדקס גליקמיעופר01/08/2010
שלום מומחות יקרות,
השאלה שלי היא על אינגקס גליקמי, אני כבר הרבה שנים אוכל כמעט רק חיטה מלאה
בגלל שחשבתי שהאינדקס הגליקמי הוא נמוך בהרבה, עכשיו אני קורא באינטרנט ואני רואה
בהרבה מקומות שהאינדקס הגליקמי הוא כמעט אותו דבר! ההבדל זניח!
אני מבין שיש הרבה יתרונות לחיטה מלאה על חיטה מעובדת, אבל בכל זאת
אני קורא בהרבה מקומות שיש לה אינדקס גליקמי 70, חלק מהמקומות אומרים 50, אני לא
יותר מדי יודע על מי לסמוך אז השאלה הראשונה היא האם באמת יש הבדל באינדקס הגליקמי
בין חיטה מעובדת לחיטה מלאה.
ראיתי בהרבה מקומות גם שפסטה מחיטה מלאה יש לה אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר לחם
מחיטה מלאה, זה גם היה לי מוזר, הרי שניהם עשויים מחיטה מלאה, אז מה ההבדל פה בעצם?
שאלה נוספת, אני נוהג להביא איתי לעבודה פיתה עם חומוס וגמבה + תפוח לארוחת עשר.
האם זה עדיף לאכול את כל זה ביחד בגלל שלתפוח יש אינדקס גליקמי נמוך והוא כביול יעקב את
הספיגה? או שאין קשר ופשוט התפוח רק יוסיף עוד סוכר בנוסף לכל הארוחה ועדיף לחלק את זה
לשני ארוחות? האם יש משהו שאני יכול לשנות בארוחה הזאת שאני מביא בשביל להוריד
את האינדקס הגליקמי?
ושאלה נוספת, אם בכל זאת אני רוצה להמשיך לאכול חיטה, למשל פיתות מחיטה מלאה
או לחם מחיטה מלאה, האם יש דרך להוריד את האינדקס הגליקמי באמצעות מאכל אחר שאני
אוכל יחד איתם?
והאם יש הבדל בין "קמח מלא" ל"קמח מחיטה מלאה"? האם עדיף לי לקנות לחם שעשוי מתערובת של סוגי דגנים? האם לחם שיפון מלא יהווה תחליף טוב?
מצטער שהצפתי אתכן בשאלות אבל ממש מעניין אותי כל העניין של האינדקס הגליקמי ואיך
אני אוכל ארוחות בעלות אינדקס גליקמי נמוך.
תודה מראש, דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי-אינדקס גליקמי
מירב אלטמן01/08/2010דודי יקר,
אם אני מבינה נכון משאלתך הנושא של אינדקס גליקמי מעסיק אותך משום שאתה מתמודד עם סוכר גבוה?
אתה צודק שיש הרבה יתרונות לאכילת דגנים מלאים עלאכילת דגנים מעובדים מה שנקרא קמח לבן, אחד מהם הוא האינדקס הגליקמי שלהם, אך מה שיותר חשוב הוא שהגרעין שאותו מסירים בתהליך העיבוד מה שהופך את הדגן ל"לבן" מכיל חומרים חיוניים כמו סיבים, ויטמינים מקבוצת B, חומצות אמינו, חלבונים , שמנים חיוניים ועוד.
לגבי פסטה זו עוד שיטה של עיבוד של דגן החיטה (אך יש גם פסטות מדגנים אחרים כמו אורז, כוסמת ועוד) כלומר גרגיר החיטה עובר טחינה לקמח וממנו מכינים אטריות.
וכנ"ל לגבי קמח מחיטה מלאה או לבן . המלא זה הגרגיר השלם עם הקליפה שנטחן, בתהליך הטחינה הזה הסיכון הוא שהשמנים שבקליפה יתחמצנו. ככה שחיטה מלאה בגרגיר עדיפה על חיטה מלאה כלחם או כפסטה.
לגבי הארוחה שאתה מביא, אם העניין הוא אכן רמות סוכר גבוהות יש מזונות אחרים שאולי מומלץ לצרוך: כמו דגנים אחרים שמעלים פחות סוכר (אינדקס גליקמי נמוך) קינואה,דוחן, גריסי פנינה..
כמו כן שילוב של דגנים מלאים עם קטניות קרי: חומוס מבושל גרגירים, עדשים, שעועית יבשה, תורמוס מאש ועוד עוזרים להוריד אינדקס גליקמי כי אז הספיגה איטית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדודי-המשך
מירב אלטמן01/08/2010לגבי לחם שיפון הוא יכול להוות תחליף טוב. מה שחשוב בכלל שקונים לחם זה לבדוק האם הוא מכיל שמרים או שהוא על בסיס מחמצת שאור שזה הרבה יותר עדיף.
מקווה שהצלחתי לענות,
אם לא עניתי על הכל או נפתחו עוד שאלות אשמח להמשיך להשיב
כל טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה דברים
דודי02/08/2010קודם כל תודה רבה על התשובות,
אכן יש לי רמת סוכר גבוהה והייתי שמח לדעת הרבה על הנושא הזה של אינדקס גליקמי
הייתי שמח לדעצאם באמת יש הבדל מהותי בין לחם לבן ללחם מחיטה מלאה בעניין הזה,
בחלק מהאתרים ראיתי שההבדל הוא אינדקס של 85 מול 50 של קמח מחיטה מלאה
וחלק מהאתרים ראיתי הבדל זניח של למשל 90 של קמח לבן מול 85 של קמח חיטה מלאה.
מה שעוד הייתי רוצה לדעת אם יש הבדל כשרשום במרכיבים של מאכל מסוים "100% קמח מלא"
או שרשום "100% קמח חיטה מלאה", האם יש הבדל? מה יותר טוב?
האם לחמים שעשויים מתערובת של סוגי דגנים שונים הם טובים ותר מבחינה של אינדקס גליקמי,
ואני מניח שבכלל מבחינת גיוון של מינרלים ויטמינים אני גם אקבל יותר גיוון, האם אני צודק?
ושאלה אחרונה, מעניין אותי מאוד למה לפסטה יש אינדקס גליקמי נמוך משל לחם אם הרי
שניהם עשויים נטו מקמח, האם זה בגלל השמרים בלחם?
באמת תודה רבה על ההשקעה שלכן בתשובות זה באמת אח מהמקומות היחידים שאני
מצליח לקבל תשובות לשאלות שלי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל אינדקס ועומס גליקמי
חנה הרשקוביץ02/08/2010שלום דודי!
אכן במצבים של רמות סוכר גבוהות בדם כדאי להקפיד על מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
חשוב להכיר מונח נוסף - עומס גליקמי:
גם מזונות עם אינדקס נמוך, אם הם מכילים כמות גדולה של פחמימות, יכולים להעלות הרבה את רמת הסוכר בדם, ולהיפך, מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה ואחוז נמוך של פחמימות לא יעלו כל כך את רמת הסוכר, למשל גזר שיש לו אינדקס גליקמי גבוה, הוא בעל עומס נמוך בגלל שבאחוזים יש לו פחות פחמימות. ובגלל זה, גם תפוח, למרות שמכיל סוכר, הוא בעל עומס גליקמי נמוך!
את העומס הגליקמי מחשבים על ידי חלוקת האינדקס הגליקמי ב- 100 והכפלתו בכמות הפחמימות שיש באותו מזון.
עומס נמוך הוא מתחת ל-10, בין 10 ל-20 - בינוני, מעל 20 - גבוה.
אפשר להוריד עומס גליקמי של ארוחה המכילה לחם ותפוחי אדמה וכו' ע"י שילוב של מזונות עם אינדקס ועומס נמוכים וכך העומס הכולל של אותה ארוחה ירד. (קטניות, ירקות, אגוזים וזרעים, ממרחים שומניים על הלחם וכו').
בנוסף, יש מזונות עם אינדקס ועומס נמוך אך הם בעייתיים מכיוון שהם מגבירים הפרשת אינסולין בדרכים אחרות, והם:
מוצרי חלב, בשר, דגים וביצים. לכן כדאי לאכול מהם במידה.
(הפרשה מוגברת של אינסולין מגבירה עמידות לאינסולין).
לגבי לחמים:
מבחינת האינדקס והעומס הגליקמי אין הרבה הבדל בין לחם לבן למלא. מה שעשה את ההבדל זה עד כמה הדגן טחון. ככל שהוא טחון יותר, שטח הפנים של הגרגיר גדל והוא יתפרק יותר מהר במערכת העיכול. לכן לחם שמכיל גרגירים טחונים גס יהיה יותר טוב.
אבל כדאי לזכור שבכל זאת כדאי להעדיף לחם מקמח מלא, לא בגלל האינדקס הגליקמי אלא בגלל רכיביו התזונתיים (הסיבים, הויטמינים והמינרלים).
גיוון בדגנים מומלץ מאוד כדי לא לפתח אי סבילות לחיטה וגלוטן.
לפסטה יש אינדקס גליקמי נמוך יחסית בגלל סוג החיטה וזמן הבישול הקצר יחסית. בכל זאת תזכור שהעומס שלה גבוה כי היא כולה פחמימה!
לגבי הכיתוב על הלחם אני לא יודעת...
כל הכבוד על ההשקעה בתזונה שלך והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה ברשותך
דודי02/08/2010עוד שאלה אחרונה ששכחתי.
אן למשל אני מביא איתי לעבודה ארוחה, למשל ניקח את הדוגמא של קודם
פיתה עם חומוס + גמבה ותפוח.
ממה שאני מבין ממך מה שחשוב זה בעיקר העומס הגליקמי,
אז נראה שעדיף לפצל את האוכל לארוחות קטנות למשל אם אני בעבודה יכול להיות לי
עדיף לאכול נגיד את הפיתה באיזה 10 נגיד ואת בתפוח אני יכול לאכול ב1 בצהריים,
ארוחת צהריים אני אוכל ב3 בד"כ.
ממה שנראה לי אז העומס יפוצל על פני יותר זמן מה שאני מניח יגרום לעליה
פחות חדה של סוכר.
האם אני צודק?
ד"א מאיזו סיבה בשר, דגים, ביצים גורמים לעלייה באינסולין?
תודה מראש, דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדודי
חנה הרשקוביץ02/08/2010אתה צודק. ארוחות גדולות ועמוסות גורמות להפרשה מרובה של אינסולין בבת אחת וזה מתיש את הלבלב ומגביר את העמידות לאינסולין. ארוחות קטנות מפוזרות על פני היום שומרות על רמה מאוזנת של סוכר (בתנאי שהמזון עצמו מאפשר זאת...).
אינסולין הוא הורמון בונה רקמות שנועד להחדיר חומרים מזינים לתאים: גלוקוז, חומצות שומן וחומצות אמיניות. חלב, כנראה בגלל שנועד לעודד גדילה של יונקים, מכיל חומצות אמיניות שגורמות להפרשה מוגברת של אינסולין .
לגבי שאר המוצרים מהחי, אני לא יודעת בדיוק באיזה מנגנון זה קורה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דודי05/08/2010פשוט תענוג לקרוא את התשובות שלכן!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על הויטמינים בירקות?תוםתום01/08/2010
אם נגיד חתכתי חתיכה מפלפל אדום. האם שאר הפלפל מאבד מרכיביו התזונתיים? אם כן איך כדאי לשמור אותו לאחר החיתוך? וכו לגבי כל הירקות.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתוםתום-שמירה כל הויטמינים בירקות
מירב אלטמן01/08/2010שלום תוםתום
זה נכון שככל שהירקות נחשפים לאויר הם מאבדים מחיותם, אך ככל שתקפיד לשמור עליהם במקרר או בכלי סגור, כל ירק והאחסון וזמן האחסון הנחוץ לו.
במידה ואתה משתמש שוב אתה יכול להוריד את החלקים מסביב שנראים פחות טוב
וזה עדיין בסדר גמור להשתמש באותם ירקות.
בתאבון
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת פוליפים - עזרהחנה הרשקוביץ30/07/2010
אשמח לשמוע מחברותי לניהול הפורום או מגולשים על אלטרנטיבה לניתוח להסרת פוליפים/אדונואיד מוגדל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה -הוצאת פוליפים
מירב אלטמן01/08/2010היי חנה,
בן כמה המטופל/ת
על פי הרפואה הסינית אדנואידים/פוליפים קשורים לצבירת לחות
ניתן לעזור ע"י דיקור וצמחי מרפא ולשלב תזונה מתאימה שבעיקר מחזקת עיכול ומסלקת לחות
אך צריך לראות את המטופל//ת כדי להתאים בדיוק ולאבחן מה מקור הבעיה
תלוי אם המצב מולד או נגרם מתזונה שעשירה למשל בסוכר....
מקווה שעזרתי
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חנה הרשקוביץ02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D מהשמש?אורי30/07/2010
האם כל יום חייבים להיחשף לשמש כדי לקבל ויטמין D?
באיזה שעות כדאי להיחשף? הרי אומרים לא להיחשף בין 10 ל 4........ ? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D מהשמש!
חנה הרשקוביץ30/07/2010רבע שעה של חשיפה לשמש בשעות הצהריים מאפשרת לגוף לסנתז מספיק ויטמין D.
נכון שממליצים לא להיחשף בשעות הללו מחשש לסרטן העור אך רבע שעה לא תגרום נזק, ומחסור בויטמין D - ששכיח מאוד בארץ, כנראה בגלל הפחד מסרטן העור - גם הוא יכול לגרום לנזקים משמעותיים לבריאות!
מחלות אוטואימוניות, סוגים מסוימים של סרטן, ירידה בצפיפות העצם - הן כולם בעיות שיכולות להיגרם ממחסור בויטמין D.
הקרינה של שעות הצהריים מייצרת ויטמין D ביעילות המירבית.
ליותר ויותר אנשים היום נמדדות רמות נמוכות של ויטמין D בגלל שרוב הזמן אנחנו מבלים במקומות סגורים וכשאנחנו יוצאים החוצה מתמרחים נגד קרינה.
לא חייבים להיחשף כל יום אך חשוב מאוד לעשות זאת לעיתים קרובות ובשאר הזמן להגן על הגוף.
תזונה עשירה בנוגדי חמצון גם היא מגנה מפני סרטן העור.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורי- ויטמין D מהשמש
מירב אלטמן30/07/2010שלום אורי,
טוענים כי הזמן היעיל ביותר לייצור ויטמין D בעור מהשמש הוא בשעות הצהריים, בהן היחס בין קרני UVB/UVA הוא הגבוה ביותר. לכן מומלץ להיחשף לקרני השמש למשך זמן קצר, כ-10 דקות בצהריים.
אך אני חושבת שעדיין ניתן לקבל גם בשעות הבוקר חשיפה של 10-15 דקות 3-4 פעמים בשבוע, לא מעבר להופעת אדמומיות קלה.
כמובן שבעלי עור רגיש צריכים להזהר מחשיפה מוגזמת.
יכולת ספיגת ויטמין D מהשמש יורדת עם הגיל ובמחלות שונות כמו בעיות ספיגה (צליאק למשל), סוכרת, טרשת נפוצה, תת פעילות בלוטת התריס ועוד. לכן רצוי תמיד גם לקבל דרך המזון.
כל טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר ותזונה לחולי טרשת נפוצהרוני29/07/2010
אני מעוניינת בהמלצות כלליות לתזונה טבעית לחולי טרשת נפוצה.
האם מותר לנחולים לצרוך עוף או הודו ? כי ידוע לי שבשר בקר אסור בגלל השומן הרווי הגבוה ומאותה סיבה נודע לי שגם חלב לא מומלץ מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני-תזונה לטרשת נפוצה
מירב אלטמן29/07/2010שלום רוני,
אתחיל במה שהרבה פעמים אנחנו חוזרים עליו כאן,
המלצות תזונה לא יכולות להיות משהו כללי גם אם מדודבר על מחלה מסוימת, כלומר לא כל חולי טרשת נפוצה יקבלו אותה תזונה בדיוק משום שאצל כל אחד המחלה מתבטאת בצורה שונה.( כנ"ל אם כל מחלה אחרת : סוכרת , מחלות לב , ל"ד, סרטן וכו')
לכן אם את מעוניינת בהמלצות שיהיו הכי מתאימות לך הדבר הכי נכון לעשות הוא לפנות למטפל מוסמכך בתזונה.
אך יחד עם זאת , טרשת נפוצה הינה מחלה שבה נפגעת השכבה השומנית שעוטפת את העצבים
כך שצריכת שומנים באיכות טובה וגבוהה ובצורה מבוקרת היא חשובה: כמו אומגה 3, שמנים בכבישה קרה בלבד, זרעי דלעת, פישתן, דגי ים.
כמו כן חשוב לשמור על איכות הדם ולא להגיע למצבי אנמיה מחסור בברזל וb-12 שגם משפיע על מערכת העצבים ולכן צריכה מתונה של בשר הודו או עוף (החלקים האדומים) מומלצת- כמות קטנה עד 3 פעמים בשבוע ואם אפשר אז גם באיכות טובה (אם אפשר אורגני)
לגבי חלב, לא בטוח שזה המזון הכי מומלץ בייחוד החלב שיש היום שעובר תהליכים רבים והוא מועשר בזרחן. במידה ומערכת העיכול עובדת בצורה תקינה ואין ליחה אפשר לצרוך חלב עיזים.
כמו כן מזונות נוספים שחשובים ומשפיעים לטובה על מערכת העצבים הינם דגנים מלאים: בעיקר אורז מלא עגול, שיבולת שועל מלאה אך ישנם עןד. וכמובן צריכה של ירקות מגוונים ובצורות בישול שונות. כמובן רצוי להמנע משמנים מעובדים, מרגרינה, מאפים, בצקים, קמח לבן וסוכר לבן המזיקים לגוף וךמערכת העצבים.
כל טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לטרשת נפוצה
חנה הרשקוביץ30/07/2010שלום רוני!
טרשת נפוצה היא מחלה דלקתית. לכן מומלצת באופן כללי תזונה שמשמרת רמות דלקת נמוכות בגוף.
מוצרים מהחי מכילים רמות גבוהות של שומנים המעודדים יצירת חומרי דלקת בגוף לכן מומלץ להימנע מהם.
כמו כן, במספר מחקרים נמצא שהורדת מוצרי חלב וחיטה שיפרו את מצב חלק מהחולים בטרשת נפוצה.
מעבר לכך כדאי, כמו שכתבה מירב, לפנות להתאמה אישית, וכדאי מאוד משום שטיפול מתאים יכול למנוע התדרדרות ולהפחית תופעות לוואי של הטיפול התרופתי.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה ומה בריא(פרי)עומר27/07/2010
נאמר לי שאכילת פרות לא טובה לאחר אכילת כל מזון אחר... צריך קיבה ריקה כדי לאכול פירות? האם זה נכון? משהו על תהליך של חומציות בקיבה שלא בריא.........
ורציתי לשאול גם על צירופי מזון טובים שמגבירים את ספיגת הרכיבים בגוף.
למשל כמו מה יגביר ספיגת הסידן מהצומח בגוף? מה יכול להיות שילוב טוב לכך..
וכו'... אם אתם מכירים! רק דברים בריאים..... תודה=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות על קיבה ריקה
חנה הרשקוביץ30/07/2010שלום עומר!
פרות מתעכלים מהר. כשאוכלים אותם על קיבה מלאה באוכל שזקוק לזמן עיכול ארוך יותר, הם נשארים בקיבה סתם והסוכרים שלהם מתחילים לתסוס עם האוכל והתוצאה - הפרעות עיכול.
לכן מומלץ לאכול פרות בארוחה נפרדת. כדי לשבוע מארוחה זו כדאי לאכול כמה פרות מאותו סוג ולא רק פרי אחד, או להוסיף חופן שקדים/אגוזים - אם זה לא יוצר אי נוחות במערכת העיכול. (דגנים ומוצרים מהחי נוטים לתסוס עם הפרות יותר מאשר אגוזים ושקדים).
לגבי צירופים המגבירים ספיגה זה נושא קצת ארוך...
כמה דוגמאות:
חשיפה נבונה לשמש תגביר סינתזה של ויטמין D ותעזור לספיגת סידן. גם מזונות עשירים במגנזיום ובאוליגוסכרידים (בננה, בצל, שום, עולש, ארטישוק ועוד) מגבירים ספיגת סידן.
הוספת מזון שומני לארוחת פרות או ירקות תגביר ספיגת ויטמינים מסיסי שומן כמו A, D, E, K. (אגוזים, שקדים, שמנים טובים וכו').
פלפל שחור ופפריקה חריפה מגבירים ספיגה של כורכום שהוא מזון חשוב מאוד.
ויטמין C מגביר ספיגה של ברזל (פרות או ירקות טריים או תוסף של ויטמין C ביחד עם מזון עשיר בברזל).
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לחנה ולמירבשושנה שרשבסקי26/07/2010
שלום לכן,
אני יוצאת לחופשה,
אחזור לניהול הפורום (אי"ה) בעוד שבועיים (מהשמיני לאוגוסט),
קיץ נעים וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
מירב אלטמן29/07/2010חופשה נעימה וטובה
ושבת שלום
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות בלי פירות?תוםתום24/07/2010
האם זה נכון שאפשר לקבל את כל הויטמינים הנחוצים מאכילת ירקות בלבד ללא פירות.. כי בפירות יש סוכר אז זה פחות טוב..
מה הייתם ממליצים לאדם שאוכל בעיקר ירקות להוסיף לתזונתו כדי לקבל את שאר המרכיבים הנחוצים.. האם שניצל אחד ביום של בשר מספיק? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרות וירקות
חנה הרשקוביץ24/07/2010שלום תוםתום!
ירקות ופרות לא מכילים רק ויטמינים. הם מכילים רכיבי תזונה נוספים כמו סיבים תזונתיים שונים, פיטוכימיקלים, חומצות מאכל, אנזימים ועוד.
בפרות יש חומרים תזונתיים חשובים שאין בירקות. בכל פרי/ירק יש חומרים תזונתיים שונים מחברו שלא כדאי לפספס... כדאי לגוון ולאכול מכל הסוגים.
בפרות יש סוכר אך הוא מגיע עם הפרי על כל מרכיביו ולכן, אם לא מגזימים בכמויות, אין שום בעיה לאכול אותם. להיפך. כדאי מאוד.
לשאלה השניה -
אדם שאוכל רק ירקות אפילו אם אוכל גם פרות, עדיין חסרים לו רכיבי תזונה חשובים:
חלבונים: יש בירקות אך מעט. ניתן להוסיף ע"י אכילת קטניות ואגוזים וזרעים וחלבון מהחי.
שומנים: חשוב מאוד להשלים לתזונה שומנים חיוניים: מאגוזים וזרעים, שמן זית, דגים, ביצים ואבוקדו.
ויטמין B12: אינו נמצא במזונות מהצומח. שניצל בשר ביום או מנת דג יספקו את הדרוש ואפילו פחות מזה.
כדאי תמיד לגוון כמה שיותר בתזונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר כי ..
תוםתום24/07/2010קראתי באיזה ספר שלמעשה את כל הרכיבים שמקבלים מפירות ניתן למעשה לקבל דרך הירקות.
האם את יכולה לפרט מה ממש ההבדלים בין הרכיבים התזונתיים שמקבלים בין פירות לירקות?
האם לא נכון שאכילת ירקות מכל הצבעים תספק את כל מה שפירות היו מספקים במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לאכול גם פירות?
חנה הרשקוביץ25/07/2010במזונות מהצומח יש מאות ואלפי חומרים כימיים שפועלים בגופנו ונקראים פיטוכימיקלים. חלקם חשובים לבריאותנו לא פחות מויטמינים ומינרלים. הרבה מהם ידועים היום ונחקרים ויש עוד הרבה שלא.
אני חושבת שלאכול מזונות רק לפי רשימה ידועה של רכיבים תזונתיים זאת גישה קצת מוגבלת. לכל פרי וירק סגולות משלו, וכמו שמירב בטח תרצה להוסיף - גם אנרגיה שונה שמשפיעה על הגוף, ולכן כדאי לצרוך מכולם.
בכל זאת אביא מעט דוגמאות:
פרואנתוניאנידים מענבים ופרות יער קשה מאוד להשיג מירקות
פקטינים באגסים, תפוחים ופרות נוספים
פוליפנולים יחודיים במנגו שנמצאו מגינים מפני סרטן מעי גס
חומצות מאכל כמו חומצה מאלית שיש בכמות הרבה יותר גדולה בפרות
ביופלבנואידים יחודיים לפרות הדר
ועוד...
אין סיבה לאנשים בריאים לחשוש מהסוכר בפרות. יש הבדל עצום בין אכילת סוכר וממתיקים למיניהם לאכילת פרות שלמים. גם חולי סכרת יכולים לצרוך פרות במידה ובפיקוח תזונתי.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות וירקות
שושנה שרשבסקי25/07/2010שלום תוםתום,
הכלל הוא לאכול כמה שיותר מגוון על מנת לקבל את הגוון הרחב ביותר של nutriets , של חומרים מזינים. בכל ירק ובכל פרי יש הרכב שונה, ולכן טוב לאכל גם פרות, במידה כמובן. לדוגמה לפירות אדומים, כמו אוכמניות, יש נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים יחודיים להם שלא תמצא באף ירק.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם.. יישר כוח
תוםתום26/07/2010באמת תשובות יפות ולא סתם....... תודה רבה רק אושר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת תשובות יפות
מירב אלטמן26/07/2010חנה איזה כיף שאת משתמשת בהסבריי על אנרגית המזונות:) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
חנה הרשקוביץ30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוז למבוגרים....גליה23/07/2010
שלום רב
שמי גליה בת 33
רציתי לשאול אם פוליקוז (תוסף תזונה לעלייה במשקל) יכול להתאים גם לגיל שלי?
ז"א אין לו תופעות שפוגעות בפריון וכד'????
אני בריאה ב"ה, ושוקלת 47 קילו. רזה...
אשמח לתשובה
שבת שלום
:)
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוז ועלייה במשקל
חנה הרשקוביץ23/07/2010שלום גליה!
פוליקוז זהו תוסף תזונה שמורכב מפולימרים של גלוקוז. במילים אחרות, פוליקוז זה שרשראות ארוכות של גלוקוז = סתם סוכר פשוט.
אין לו תופעות לוואי מיוחדות למבוגרים. אבל:
אני לא הייתי ממליצה אותו כפתרון לעלייה במשקל גם לתנוקות.
להוסיף פחמימות ריקות לתפריט זה יכול לגרום לעליה במשקל לא בגלל שזה מביא את הגוף לאיזון מטבולי אלא בצורה לא בריאה.
הדרך הנכונה לעלות במשקל היא לאכול מזונות טבעיים, מלאים, ועשירים.
דוגמאות: פחמימות מורכבות (חיטה מלאה, שיבולת שועל, שיפון, אורז מלא, קינואה וכו)
אגוזים וזרעים מכל הסוגים - מלך, שקדים, חמניות, דלעת - מומלץ מאוד
תוספת של שמנים בריאים כמו שמן זית, שמן קוקוס, אבוקדו, מעט שמן פשתן
קטניות - שעועית, חומוס, עדשים ועוד.
תזונה טבעית ומגוונת תספק לגוף את החומרים הדרושים לו כדי לשמור על משקל תקין. אם למרות זאת את לא עולה במשקל, כדאי לברר האם יש בעיה שצריך לטפל בה (אולי בעיית ספיגה, אולי משהו אחר).
ואולי אין בכלל שום בעיה: אני לא רואה מה הגובה שלך ולכן אני לא יודעת כמה את רזה, אבל אם את לא רזה מידי ואת בריאה אז אולי אין סיבה לדאגה...
המון בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה ומשקל
גליה23/07/2010אני רזה מידי... 47 קילו לגובה 1.60
בת 33
עשיתי כל הבדיקות וב"ה הכל בסדר
מה לדעתך לשתות אבקת קורנפלור+שמנת מתוקה בתוך השוקו??? יש לקורנפלור לא מבושל תוצאות לא בריאות לגוף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגליה
שושנה שרשבסקי23/07/2010שלום,
על מנת להשמין תנסי את ההמלצה של חנה,
קורנפלור אינו מאכל מומלץ במיוחד , לא כדאי להכניס אותו על בסיס קבוע גם השוקו, והשמנת אינם בדיוק מאכלים מומלצים, את לא צריכה לחפש מזונות עשירים בקלוריות, אלא מזונות עשירים בחומרים מזינים, כפי שהמליצה חנה.
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד מריר או קקאו ?תוםתום22/07/2010
אומרים ששוקולד מריר בריא בגלל אחוז גבוה של קקאו. אני שואל מדוע לא לאכול את הקקאו לבד? או להוסיף אותו למזונות אחרים או דרך אחרת שאתם מכירים? האם זה גם בריא? כמה קקאו צריך? סוג מסוים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד וקקאו
חנה הרשקוביץ23/07/2010שלום תוםתום!
אכן שוקולד מריר נחשב בריא בגלל הקקאו. שאר המרכיבים שלו, סוכר ושומן, לא עושים אותו בריא. לכן אם כבר אוכלים שוקולד, עדיף לאכול שוקולד שמכיל כמה שיותר אחוזי קקאו.
היום זה אופנתי לומר שקקאו זה בריא כי הוא מגן על הלב וכלי הדם ע"י תכולת מגנזיום גבוהה וביופלבנואים ששומרים על כלי הדם.
למרות זאת, קקאו עדיין מכיל רמות לא מבוטלות של תאוברומין וקפאין שהם ממכרים ויוצרים בעיות בריאות רבות, בעיקר לאלה שרגישים לקפאין.
את החומרים הבריאים שבקקאו אפשר לקבל גם ממזונות אחרים. ברור שאין כמות מסוימת של קקאו שאנחנו 'צריכים'.
לכן, דעתי היא, שכדאי להמעיט במוצרי קקאו למרות שזה בהחלט לא נורא בכלל לאכול מידי פעם קצת שוקולד איכותי.
ככל שהקקאו פחות מעובד הוא מכיל יותר מנוגדי החמצון והחומרים הבריאים שלו. היום ניתן להשיג בחנויות טבע ורשתות כמו עדן טבע מרקט פולי קקאו לא מעובדים ואפשר להכניס אותם למאכלים שונים כמו גלידות תוצרת בית. אין לי הרבה נסיון עם זה אבל אתה מוזמן לנסות...
בדרום אמריקה משתמשים בקקאו לתבשילים שונים, לאו דוקא מתוקים. אין לי מתכונים...
בתאבון ולבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שירה21/07/2010
שלום,
על פי מאמרים שקראתי הבנתי כי כמות הקלוריות שאנו צורכים ביום פחת חשובה, אלא יותר חשוב ממה אנו צורכים את הקלוריות הללו.
ראיתי לשאול האם תוכלי לתת לי הסבר של מדוע זה ככה ? כלומר, בסופו של דבר, הקלוריות הם האנרגייה שלנו, וגם אם אנו אוכלים ביום קלוריות מדברים "לא בריאים" אנחנו ממילא מוציאים אותם בפיעילויות שונות. לכן, מדוע כלכך חשוב מהו מקור האנרגיה ?
מקווה שהסברתי את עצמי טוב, מצפה לתשובה [:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
חנה הרשקוביץ21/07/2010שלום מורן!
זה נכון שאם נגזים בצריכת קלוריות מכל מקור שהוא ולא נוציא מספיק אנרגיה, נשמין.
אך בכל זאת יש הבדל בין המזונות:
קלוריות שמגיעות, לדוגמא, משומנים בריאים כמו שמנים רב וחד בלתי רויים (אומגה 3 ואומגה 9) משמשות בגוף לבנייה של מבנים חשובים וליצירת חומרים בגוף, הן מנוצלות.
שומנים מעובדים כמו שומני טרנס פוגעים בחילוף החומרים של שומנים בגוף ומובילים בסוף להשמנה.
יש גם הבדל בניצול קלוריות בין פחמימות מלאות לפחמימות מעובדות:
פחמימה מעובדת (כמו קמח לבן, אורז לבן, סוכר), מעלה במהירות את רמת הסוכר בדם וע"י כך מזמינה אינסולין שיכניס את הסוכר לתאים. אינסולין הוא הורמון שבונה שומנים מסוכרים. כשרמת הסוכר בדם עולה במהירות, יש כמות גדולה של אינסולין בדם שגורמת להשמנה.
אכילת פחמימות מורכבות מאיטה את קצב שחרור הסוכר מהפחמימה לדם. כמו כן, הסיבים התזונתיים שבמזונות מלאים ופרות וירקות, סופחים איתם בדרך החוצה ממערכת העיכול שומנים מיותרים.
לכן, כמו שאת רואה, האנרגיה הקלורית שנכנסת אולי שווה אך חילוף החומרים של שומנים בגוף אינו נגזר רק מהכנסת והוצאת קלוריות. זהו מנגנון הרבה יותר מורכב.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן-קלוריות
מירב אלטמן21/07/2010שלום מורן
רציתי להוסיף על תשובתה המצוינת של חנה
קלוריות הן הן אכן יחידת מדידה לאנרגיה וחום. ההתבוננות על מזון מבחינה הוליסטית (שלמה) מדברת על האנרגיה של המזון אבל לא זו הקלורית אלו זו האיכותית , כלומר האפקט שמזון מסוים יוצר.
לכן כשמדברים על כך שיותר חשוב מה איכות המזון ולא רק ספירת קלוריות מתכוונים לזה שלא מזון יש טעם אחר וכל טעם עושה פעילות שונה בגוף,למזונות שונים יש מרקמים שונים- יבש, רטוב,לח, פריך, מתפצפץ כל מרקם משפיע בצורה אחרת
כמו כן יש הבדל משמעותי האם המזון קר או חם מבחינת השפעתו על הגוף האם ייצור סביבה חמה בגוף או קרה?
לכן התייחסות לאנרגיה זו שמתארת את איכויות המזון הינה מדויקת ואפקטיבית יותר, אחרת היינו פשוט יכולים לשתות את כל האוכל שלנו באיזה שייק או לקחת גלולה שמכילה הכל וזהו....
הרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה לילד בן שנהאלנה21/07/2010
שלום רב!
בני חגג בשבוע שעבר יום הולדת שנה. הוא עדיין יונק (במהלך כל היממה) ובעיקרון לא אכלן גדול, אם כי עולה טוב במשקל. אני מעוניינת לנסות לגוון את התפריט שלו עם דייסות שאכין בעצמי (ולא מוכנות). אשמח לקבל מתכון לדיסת קוואקר או אחרת ע"ב מים (מוצרי חלב עושים לו שלשולים).
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסות מדגנים מלאים
חנה הרשקוביץ21/07/2010שלום אלנה!
בשביל להכין דייסת קווקר, את צריכה כוס של פתיתי קווקר גסים ושלוש כוסות מים. ככל שהפתיתים גסים יותר, זמן הבישול יהיה ארוך יותר. ככל שהפתיתים גסים יותר הם בריאים יותר (קווקר אינסטנט מעובד יותר מהאחרים). ניתן לטחון את הפתיתים הגסים בבלנדר לפני הבישול.
צריך לשמור שלא יגלוש מהסיר כשזה רותח... ואז לבשל על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
באותה צורה את יכולה להכין לו דייסה מקינואה (שתיים וחצי כוסות מים לכוס) ודייסה מאורז מלא (שלוש כוסות).
אפשר להגיש בלי כלום, אפשר להוסיף סילאן טבעי או תמרים מרוסקים כממתיק. אפשר להוסיף שקדים טחונים או ממרח שקדים.
כמו כן את יכולה לתת לו ירקות מבושלים ומרוסקים ופרות מרוסקים.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי21/07/2010
אני בגיל 55,שוקלת 79,גובה 164.בשנה האחרונה כל השומן מצטבר בבטן.אבל הבטן גדולה ונפוחה.עשיתי בדיקות ואין מימצאים. הבטן העליונה נפוחה וכאשר אני ממששת את האיזור מהחזה כלפני מטה יש מין נוקשות בבטן.אני לא סובלת מכאבים,לא בחילות,אוכלת רגיל.הורדתי לחם לגמרי,סוכרים,פסטות,אוכלת אגוזי מלך כל יום,גבינות רק קוטג,חלב מעט,פירות מעט,אוכלת בבוקר קואקר,ועושה הליכות. לא יורדת גרם אחד .זה משונה בעיניי.הבטן לוחצת והבגדים צמודים .מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חלי!
חנה הרשקוביץ21/07/2010מאוד קשה לעלות על פתרון בשבילך דרך האינטרנט - יש הרבה דברים לברר:
היסטוריה רפואית, איזה בדיקות עשית, איזה עוד סימפטומים יש, מה את כן אוכלת חוץ ממה שכתבת, ועוד ועוד...
המלצתי החמה לך היא לפנות לנטורופת בסביבת מגורייך כדי להגיע לפתרון אמיתי.
אני רק אזרוק לאויר שהצטברות שומן באזור הבטן קשורה בדרך כלל לתנגודת לאינסולין, כשהפתרון לכך הוא תזונה בעלת עומס גליקמי נמוך ופעילות גופנית.
אבל שוב - חשוב לברר מה הבעיה.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על סיביםדודי14/07/2010
שלום, כבר שאלה שנייה שלי על סיבים פה,
ואתם פשוט נותנות תשובות נהדרות אז החלטתי לשאול עוד משהו שמעניין אותי ברשותם :)
קראתי בהרבה מקומות שחשוב שכשצורכים הרבה סיבים לצרוך גם הרבה מים כדי
שלסיבים יהיה נוזלים לספוח.
האם זה חשוב לשתות את המים ביחד עם האכילה של הסיבים?
או שזה בסדר גם לשתות אותם כמה שעות אחרי ועדיין הסיבים יוכלו לספוח אותם?
אני יודע שסיבים אינם מתעכלים, כשאני אוכל נגיד אול-בראן עם חלב בבוקר,
הסיבים עוברים ישר למעיים או שהם נשארים בקיבה כמה שעות למרות שאינם מתעכלים?
תודה מראש, עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עופר!
חנה הרשקוביץ14/07/2010כדאי לשתות בסמוך לאכילת הסיבים, הכי טוב לפני האוכל. אפשר גם אחרי. לא כדאי לחכות כמה שעות בעיקר אם מדובר על מזון שמועשר בסיבים או על תוסף של סיבים. כמובן עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא...
הסיבים לא נשארים בקיבה כמה שעות. כמו שאר הפחמימות הם ממשיכים למעי אחרי 40 דקות-שעה ושם בניגוד לפחמימות שכן נספגות, הם שוהים זמן רב יותר וממשיכים למעי הגס.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עיכול של נוזליםעופר12/07/2010
שלום, יש לי שאלה תיאורטית על הקיבה שמעניינת אותי.
אם למשל אני אוכל ארוחה, ממה שאני מבין לוקח בין 40 דקות לכמה שעות
עד שהאוכל עובר מהקיבה למעי הדק,
אם למשל חצי שעה אחרי הארוחה אני שותה כמות גדולה של מים,
האם הקיבה יודעת להפריד בין המים ולהעביר רק את המים למעי הדק ואת התערובת
שנמצאת בקיבה להשאיר בקיבה להמשך עיכול,
או שהמים פשוט מצטרפים לתערובת של הקיבה והכל עובר למעי הדק ביחד
ברגע שהוא מספיק מעוכל?
או שהמים נספגים למחזור הדם כבר בקיבה עצמה לפני שהם מצטרפים לתערובת?
תודה מראש, מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת נוזלים ממערכת העיכול
חנה הרשקוביץ12/07/2010שלום מוטי!
חלק מהמים נספגים די מהר בקיבה.
בנוסף יש מנגנון שמווסת את ספיגת המים מהקיבה, כדי שהמזון שיוצא ממנה לא יהיה מרוכז מידי ורמות הנוזלים במעי יהיו מאוזנות לעומת ריכוז המזון.
וכך חלק מהמים נספגים בקיבה וחלק ממשיכים עם המזון למעי הדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים
עופר12/07/2010המון תודה על התשובה המהירה והמפורטת! מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)