מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגירת שומנים בגוףשירה13/08/2010
כאשר הגוף לא מקבל את כמות המזון הנדרשת לקיומו, הוא אוגר את המזון בתור שומן שיהייה "לעת הצורך". השאלה שלי היא מאיפה הגוף מקבל אנרגייה אם מה שאנחנו מכניסים אליו הופך לשומן ? כלומר, אם הגוף לא מנצל את האנרגייה הזו והופך אותה לשומן מאיפה הוא מקבל את האנרגייה לתפעל את עצמו ? ידוע לי שהגוף מפרק את השרירים אבל אז האנרגייה באה רק מן השרירים ? אשמח להסבר קצת יותר מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגירת שומנים בגוף
שושנה שרשבסקי14/08/2010שלום מורן,
כאשר אנחנו אוכלים פחמימות וגם שומנים, (וגם חלבונים, אם אין מספיק פחמימות ושומנים), הם קודם כל משמשים לנו לאנרגיה, את העודף , מה שהגוף אינו זקוק מידית, נאגר בצורת שומנים.
הפחמימות שאנו אוכלים משמשים קודם כל כאנרגיה, העודף נשמר בכבד כגליקוגן "לעת הצורך", (הרי אנחנו לא אוכלים כל היום, והפחמימות לא נשארות בגוף כפחמימות, אלא הופכות לסוג שומן בכבד, כאמור הגליקוגן), אם נאכל יותר מדי פחמימות, מעבר ההמרה לגליקוגן, הפחמימות הופכות לשומנים וגורמים להשמנה...
כאשר אנחנו לא מקבלים מספיק אוכל, אנחנו נשתמש קודם כל בגליקוגן, אך אם המצב ה"רעב" ימשיך, נתחיל לפרק חלבונים, וזה מצב מאד לא רצוי, (פירוק השריר), ואחר כך או בוזמנית נתחיל גם לפרק שומנים.
במצב של עודף משקל, כאשר רוצים לרדת במשקל, יש חשיבות עליונה לעסוק בפעילות גופנית בזמן ה"דיאטה" על מנת למנוע פירוק השריר, ולגרום רק לפירוק השומנים העודפים
שבוע טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פירות טבעיים ובבלנדר?עופר12/08/2010
שלום, רציתי לשאול האם הפירות מאבדים מאיכותם וערכיהם התזונתיים כאשר אני טוחן אותם בבלנדר?
האם האינדקס הגליקמי של פרי עולה כאשר אני טוחן את הפרי?
תודה מראש, עופר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות טבעיים ובלנדר
שושנה שרשבסקי14/08/2010שלום עופר,
יש הבדל בין טחינה בבלנדר, כאשר טוחנים את כל חלקי הפרי, לבין עשיית מיץ פירות, במכונה מיוחדת, ואז חלק גדול מהפרי למעשה נזרק (כל החלק הסיבי), ונשאר בעיקר המים והסוכר
בטחינה בבלדר, יש הפסד מסוים של הערכים בגלל חמצון, אבל אם שותים מיד ממש לא נורא, כמובן זה הדרך לתת פירות לתינוקות או לקשישים שכבר לא יכולים ללעוס..
כמעט ואין הבדל באינדקס הגליקמי כאשר משווים בין הפרי השלם או לבין הפרי לאחר ריסוקו כל עוד טחנו את כולו.
שבוע טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולתשרון12/08/2010
1. האם שיבולת שועל גסה שהושרתה במים חמים ומאוחסנת במקרר יום יומיים מאבדת מערכ התזונתי?
2. האם יש סיכוי שסירופ אגבה ומולסה הקנויים בחנות טבע מכילים סוכר לבן? איך אפשר לדעת שזה אמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל, סירופ אגבה ומולסה
חנה הרשקוביץ12/08/2010שלום לירון!
1. כן היא מאבדת קצת. אבל אם זה עוזר לך שתהיה ארוחה בריאה עוד יומיומיים, ואם לא תעשי זאת תאכלי משהו פחות בריא - אז לא נורא.
2. לגבי סירופ אגבה:
לפי מה שאני יודעת, יש שלושה סוגי מוצרים:
* סירופ שהמרכיב העיקרי שלו אינולין (אמור להיות כתוב על האריזה): זהו מוצר מעובד ולא טבעי בדומה לסירופ תירס עתיר פרוקטוז שזה סוכר מעובד ומזיק מאוד.
* סירופ אגבה שמיוצר מזנים רעילים של אגבה (לא מאגבה כחולה), שנמצאו גורמים להרס כדוריות אדומות ולהפלות.
* סירופ תירס עתיר פרוקטוז ששמו עליו מדבקה של סירופ אגבה.
יכול להיות שהמידע שבידי שגוי או לא מעודכן. כרגע אני נמנעת מסירופ אגבה.
(מה שכתבתי מבוסס על מידע מהספר 'הונאה מתוקה' שמדבר על כל סוגי הממתיקים ועל דברים שסיפרו לי עמיתים למקצוע כשעשו בירורים על הסירופ).
לגבי המולסה:
לא שמעתי שיש עם זה בעיות. אם כתוב על האריזה שזה 100% מולסה, לא אמורה להיות בעיה.
מולסה כהה יותר עשירה במינרלים. עדיף לקנות מולסה לא מגופרתת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שרון12/08/2010תודה על התגובה, התרגלתי לטעם של האגבה ומולסה, דבש וסילאן פחות אהובים עלי בשתייה חמה.
אם תוכלי לברר לי על המוצר אשמח מאד:
אגבה מסוג:
great northern
organicagave nectar
צרפתי תמונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שרון15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירופ אגבה
חנה הרשקוביץ15/08/2010את יכולה לראות ברכיבים שהמרכיב הראשון שכתוב הוא סירופ סוכר. המרכיב הראשון הוא זה שנמצא במוצר בכמות הגדולה היותר. אז אנחנו כבר רואים שזה לא מוצר אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה10/08/2010
שלום,אני בת 34 במסגרת ניסיונותי להרות אני אוכלת הרבה סלק שמעבה דופנות הרחם, רציתי לדעת האם יש עוד מאכלים שמשפרים את הפריון ואתם ממליצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמירה-מזונות משפרי פיריון
מירב אלטמן10/08/2010שלום אמירה,
ממה שאני מבינה הרצון לעיבוי דפנות הרחם קשור גם ב"חיזוק הדם" מושג שמשתמשים בו ברפואה סינית ומקבלים לטיפול במונח המוכר "אנמיה".
קיימות סיבות רבות ומגוונות ממה נגרם מצב זה לדוגמא צריכת מזונות עשירים בסוכר לבן, קמח לבן, הרבה פירות, מיצים.
כמו כן חשוב לוודא שהעיכול והספיגה טובים (אין שלשולים, עצירות וכו')
מזונות נוספים שתומכים בכך:
מרקים עשירים שכוללים ירקות שורש וניתן להוסיף להם דגנים מלאים.
לאכול יותר ארוחות במשך היום
לדאוג שרוב האוכל מבושל (לא רק ירקות טריים)
דגנים בייחוד: אמרנט, כוסמין, שיפון, אורז מתוק
קטניות: שעועית אדומה קטנה (אזוקי), עדשים כהים
ירקות: בעיקר שורש-גזר, שורש פטרוזליה, שורש סלרי
סומסום שחור
לאכול חלבון מהחי באופן סדיר עדיף חלקים כהים כמו שוק של הודו או עוף אך גם בשר אדום.
זה על קצה המזלג להנחיות יותר מדויקות בשבילך אני ממליצה לפנות לייעוץ אצל תזונאי/ת
המון בהצלחה והרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמןשירה09/08/2010
כמה זמן בערך לוקח מהרגע שאנו מכניסים אוכל פה עד שהגוף מפיק ממנו אנרגייה ? או לחילופין, מייצר רקמות שומן ? האם יש הבדל בין אם אניעושה ספורט שעה אחרי האוכל או יום למחרת שאני אוכלת ? נניח ועכשיו אכלתי קצת יותר מידיי, ולא ניצלתי את הקלוריות המיותרות ( לעשות ספורט)
אז זה אומר שהגוף כבר הפך את זה לרקמת שומן או שגם מחר אני אוכל לנצל את הקלוריות האלו ?
מקווה שהתנסחתי נכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
מירב אלטמן10/08/2010שלום לך,
קצב חילוף החומרים שונה בין המזונות השונים. זמן שונה בין פחמימות, שומנים, חלבונים, סוכרים פשוטים או מורכבים, כמו כן קצב חילוף החומרים משתנה מאדם לאדם ותלוי בגיל, מין, מצב פיסי ועוד.
יש משמעות למה אוכלים לפני או אחרי פעילות גופנית, לפני פעילות קודם כל לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה מדי, מערכת העיכול דורשת הרבה אנרגיה לפירוק המזון ואם במקום זה אותה אנרגיה תופנה לאספקת חמצן לשרירים המזון לא יתעכל (נוטים להרגיש כבדות, בחילות, הקאות).
רצוי לאכול לפני פעילות משהו יותר קל עדיף שמורכב מפחמימות (לא סוכר, שמרים, מאפים), למשללחם מלא עם טחינה/פסטו .
לאחר פעילות , גם תלוי מה רמת המאמץ, רצוי לצרוך יותר חלבונים אם זה מהחי או מהצומח.
בכל מקרה חשוב שאדם יתאים את צריכת האנרגיה שלו לרמת הפעילות שלו
במידה וצריך הכוונה אישית בנושא תמיד כדאי להתייעץ באופן אישי עם מומחה לתזונה.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב,
שירה10/08/2010תודה על התגובה המפורטת,
אך כוונת השאלה שלי הייתה לדעת בערך כמה זמן לוקח מרגע שאני מכניסה אוכל לגוף עד שהגוף מפרק אותו ומנצל אותו לצרכים שונים בין אם זה לבנות רקמת שומן או שריר. (בהנחה שאני לא עושה ספורט) ובהנחה שאכלתי יותר ממה שגופי שורף השעת מנוחה האם את אותה האנרגיה שמספק לי המזון אני אוכל להפיק גם יום לאחר מכן בעשיית ספורט למשל, או שכבר "מאוחר מידי" והאנרגייה כבר נוצלה לבניית רקמת שומן ?
ובנוסף, אמרת שלא טוב לעשות פעילות ישר אחרי ארוחה כבדה משום שהמזון לא מתעכל. מדוע הוא לא מתעכל ? אם אני עושה פעילות זה לא אמור לנצל את הקלוריות של הארוחה או שזה "מוקדם מידי" והאנרגייה לא מספיקה להגיע לתאים ? והאם זה גורם לקילקול קיבה ושלשולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
מירב אלטמן10/08/2010
שירה,
מתנצלת אם לא עניתי לך בדיוק אנסה להסביר בצורה אחרת,
מזון שוהה בקיבה בין 2-4 שעות. משך השהייה תלויה בכמות המזון, תכולת השומן ומידת חומציות הקיבה. לאחר מכן במעי הדק ממשיך העיכול והספיגה בערך 5-6 שעות במצב תקין אצל אדם בריא.
לבסוף, שארית המזון נכנסת למעי הגס לסיום העיכול וספיגת הנוזלים אל הגוף.
כאן שוהה "המזון" כ – 14-12 שעות.
לכן, הזמן בו שוהה המזון במערכת העיכול הוא בערך 30-20 שעות.
אף פעם לא מאוחר מדי לעשות ספורט אחרי הכל בתדירות מסוימת ולאורך זמן מסוים ספורט שורף שומן. מעבר לזה ככל שעושים ספורט הגוף הופך ליותר "חם" כלומר יכול להפיק יותר אנרגיה ולשרוף יותר אנרגיה אפילו במנוחה. אנשים שהם ספורטאים שורפים במנוחה יותר קלוריות מאנשים שלא עוסקים בספורט.
כמו כן ישנם גם מזונות שיכולים להפוך את הגוף ליותר "חם" ויעיל ביצירת אנרגיה ובשריפת שומן.
לגבי ספורט לאחר ארוחה כבדה, ישנן שתי מערכות עצבים בגוף: סימפטטית שאחראית בגדול על החלק הפעיל והאקטיבי שלנו הזרמת הדם למוח, שרירים, עצבים מה שעוזר לנו בזמן ספורט. וישנה המערכת הפרה סימפטטית -שקשורה לעיכול המזון ובמנוחה. לכן לאחר ארוחה , המערכת הפרהסימפטטית נכנסת לפעולה על מנת לעכל את המזון-זוהי פעולה שדורשת הרבה אנרגיה מהגוף (שימי לב כמה הרבה אנשים עייפים לאחר ארוחה), ואם במקום להפנות את האנרגיה הזו לעיכול נפנה אותה לפעילות גופנית מאומצת שדורשת אספקת דם ללב ולשריריים, המזון יעמוד במערכת העיכול יתסוס, ירקיב ויהווה מצע להרבה פתולוגיות או מצבים לא נעימים וכן גם לשלשולים...
מקוווה שהצלחתי לענות יותר
אם ישנן עוד שאלות שאלי בשמחה:)
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, עזרת לי מאוד !
שירה11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
מירב אלטמן11/08/2010בשמחה
לשירותך תמיד:)
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף פוליפנוליםאופק09/08/2010
שלום, אני מצטער שאני שואל כל כך הרבה, אבל קראתי שפוליפנולים זה דבר בריא. אבל אני צורך את זה מהרבה מקורות:ביום אני צורך: שתי כוסות תה ירוק, אשכול ענבים ירוקים, 1-2 קוביות שוקולד מריר (70-75%), כוס יין אדום(לא כוסית קטנה), חצי בצל כרכום ושמן זית בסלט ולפעמים גם תפוח. אין סכנה בעודף צריכה של פוניפנולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפנולים
חנה הרשקוביץ09/08/2010שלום אופק!
כל עוד הצריכה של הפוליפנולים היא מהמזון, אין שום בעיה.
במזונות שונים ישנם סוגים שונים של פוליפנולים, כך שהגיוון הזה שאתה עושה הוא טוב ובריא.
אין שום בעיה שתאכל עוד מזונות שמכילים פוליפנולים.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצריםשרון09/08/2010
אני די חדשה בתחום המזון האורגני והטבעוני.
האם ניתן להתיעץ איתכן לגבי מוצרים מחברות מסויימות? מה באמת אורגני ומה עדיף? כלומר לרשום מוצר ואת שם החברה ולקבל המלצה או ההיפך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים
חנה הרשקוביץ09/08/2010שלום לירון!
אנחנו יכולות להתייחס לתכולה של המוצר.
את יכולה לכתוב לנו מה המוצר מכיל ומה כתוב עליו ולפי זה ננסה לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקפה וחלבב08/08/2010
בגלל האקנה מומלץ לא לשתות קפה...בכל זאת אני לא יכולה בלי...קפה נטול קפאין זה בסדר או גם לא?
ומה עם חלב? יש גם חלב קוקוס וחלב אורז...מה הכי מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקום קפה וחלב
חנה הרשקוביץ08/08/2010מומלץ לא לשתות קפה לא רק בגלל האקנה...
קפה נטול קפאין מעובד בצורה כימית ומכיל שאריות של חומרי העיבוד. הוא גם חומצי יותר והסכנה - הקיימת גם בקפה רגיל - שיווצר כיב במערכת העיכול, גוברת.
שווה להשקיע בגמילה מקפה. אפשר להעזר בתה ירוק שמכיל קפאין אבל פחות, בשביל הטעם אפשר לנסות תחליפי קפה כמו צ'יקו או משקאות דגנים של חברות אחרות (לכל אחת טעם קצת שונה).
כשנגמלים מקפה, אחרי תקופת הגמילה מגלים שיש יותר אנרגיה אמיתית בגוף ולא נזקקים לקפה כדי להרגיש ערניים.
תחליפי חלב: חלב עיזים אורגני, חלב סויה טבעי, חלב קוקוס, חלב אורז, חלב שקדים - כולם טובים. תבחרי מה שהכי טעים לך.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשתןשרון08/08/2010
תודה על התשובה.
רשמת על זרעי פשתן וקצת קראתי על זה באינטרנט והייתי רוצה לדעת בוודאות מה עדיף על מנת להשיג כמות מירבית של אומגה 3: שמן פשתן או זרעים טחונים ודרך אגב האם זה משפר את מראה העור? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשתן
מירב אלטמן08/08/2010ניתן להשתמש בזרעים ואז יש לטחון לבד לפני השימוש או ללעוס טוב טוב (לבצע טחינה עם השיניים)
לא מומלץ לקנותם טחונים מראש.
גם השמן הוא אופציה טובה.
בכל מקרה אין הכוונה להגזים, זהו שמן חיוני אבל אחרי הכל זה שמן.
כן פשתן יכול לשפר את מראה העור, אך שוב תלוי מה מצב העור ומה שאר התזונה...
ע"פ מה שרשמת התזונה שלך די מאוזנת.
לבריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהשרון07/08/2010
התזונה היומיומית שלי בנוייה מכמה מצרכים ורציתי לדעת מה כדאי להוסיף כדאי לקבל עוד ויטמינים ולשמור על המשקל, (דרך אגב ממש רזיתי מאז שהתחלתי לאכול כך)
פחמימות: אורז בסמטי מלא, קינוא, שיבולת שועל גסה ולחם מלא שיפון או חיטה.
חלבונים: ביצים, קציצות הודו, עוף, דג סלומון, חומוס מבושל, עדשים, אפונה.
ירקות: חסה, בצל, פטרוזיליה, שום, מלפפון, פלפל ירוק, עגבניה וחסה.
סוכרים: מולסה, אגבה, דבש, סילאן לגמרי הוצאתי את הסוכר הלבן.
שמנים: שמן זית, טחינה גולמית, אבוקדו בחורף, חומוס מקופסא.
3 כוסות נס קפה עם חלב 3 אחוז שומן.. (זה הדבר היחיד הלא בריא שאני לא רוצה לוותר)
זה בערך 90% מהזמן מהתזונה שלי ולפעמים יש חריגה קלה לדברים לא טבעיים כמו יוגורט עם גרנולה או חטיף אנרגיה המכילים סוכר. לגבי פירות יוצא לי 3 פירות בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון!
חנה הרשקוביץ08/08/2010קודם כל, לפי מה שכתבת התזונה שלך יפה מאוד בשביל בחור בגיל שלך! בד"כ בחורים בגיל הזה לא מתעניינים בכלל אם האוכל בריא או לא. העיקר שהוא טעים... כל הכבוד!
מה שחסר לי ברשימות שלך זה אגוזים (מלך, פקאן, ברזיל וכו') וזרעים (דלעת, חמניות, פשתן) שמזינים מאוד וחשובים מאוד להתפתחות.
יש מקום להכניס עוד פירות.
לגבי המשקל - המזונות שכתבת בהחלט יעזרו לך לשמור על משקל תקין אם לא תגזים בכמויות.
ולמרות שאתה לא רוצה לוותר... 3 כוסות קפה ביום זה הרבה לכל בן אדם אבל זה יותר הרבה בגיל 14. יש הרבה נזקים לטווח ארוך מקפאין.
תנסה להישאר עם כוס אחת.
מקווה שעניתי לך.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בחורה!! ואני בת 38!
שרון08/08/2010כנראה איזו טעות עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה.... :)
חנה הרשקוביץ08/08/2010בדיוק לפני השאלה שלך יש שאלה מלירון אחר בן 13 וחצי...
ערבבתי ביניכם...
לגבי השאלה שלך:
מה שכתבתי על ההרכב, על האגוזים והזרעים ועל הקפה, רלוונטי גם לך.
אולי כדאי להוסיף אומגה 3 בכמוסות או דרך זרעי פשתן ודגים, בשביל זה צריך התייעצות יותר מפורטת.
התזונה שלך נראית מאוזנת. כל הכבוד והמון בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה [דחוף !]לירון07/08/2010
שלום, אני בן 13 ו - 7 חודשים ואני מעוניין בתפריט אכילה יום -יומי מזין שיאיץ את גביהתי והתפתחותי.
בתודה, לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון!
חנה הרשקוביץ08/08/2010אני לא יכולה בפורום הזה לתת לך תפריט מותאם אישית, אבל בגדול תפריט יום יומי שמאיץ התפתחות וגדילה זה תפריט שמורכב ממזונות מלאים וטבעיים ומכיל את מגוון המזונות.
תפריט שמורכב ממזונות מלאים ומגוון של פרות וירקות טריים, שמנים בריאים, אגוזים, זרעים, קטניות ומעט מוצרים מהחי (דגים, ביצים, עוף ובשר), מספק לגוף מה שהוא צריך כדי לגדול.
כשהתזונה חסרה מומלץ להשלים חוסרים עם מולטי ויטמין מותאם אישית.
זה כמובן 'על רגל אחת'.
אני ממליצה לך להתעניין לגבי האוכל - מה זה מזונות מלאים, מהם שמנים בריאים ועוד. זה ילווה אותך ויעזור לך במשך כל החיים.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה07/08/2010
שלום, לעיתים קובות יוצא לי כל היום לאכול ממש ממש קצת או לא לאכול בכלל ובערב אני אוכלת את כל מכסת הקלוריות של היום, בערך ב-1200 ומרגישה מפוצצת שאני ממש לא יכולה לזוז כאילו העלתי עכשיו איזה 4 קילו. רצוי לציין שבימים אלו אני עושה ספורט (בצהריים, לפני הארוחה)
האם למרות שאני אוכלת מתחת לקלוריות שאני מוציאה אבל בארוחה אחת שאחריה אני מרגישה כאילו ממש השמנתי אני באמת משמינה ? אם אני מרכזת את כל הקלוריות בארוחה אחת אני משמינה יותר מאפשר לפרוס אותם לכל אורך היום ?
אשמח לתשובה [:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות
חנה הרשקוביץ08/08/2010שלום שירה!
קודם כל, זה שאת אוכלת את כל הקלוריות בארוחה אחת, לא שונה מלפרוס אותן לאורך כל היום מבחינת הקלוריות אך יש לזה השפעות אחרות.
ההרגשה שאת מתפוצצת זה בגלל שהקיבה שלך רגילה כל היום לא לקבל אוכל וארוחה פתאומית גדולה מכבידה עליה.
אני לא יודעת בת כמה את וכמה את שוקלת וכו' אבל 1200 קלוריות נשמעים לי מעט מידי.
כשאת חוסכת מזון מגופך הוא מנסה לאגור כמה שיותר ממה שאת נותנת לו ועובר לחילוף חומרים איטי יותר כדי לא לבזבז ולאגור לשעת הצורך. בסופו של דבר זה יוביל להשמנה.
בנוסף, מכמות קטנה מידי של מזון קשה להשיג את כל חומרי ההזנה שהגוף שלך צריך ואת יכולה לפתח מחסורים בויטמינים, מירלים וכו'.
אכילת ארוחה אחת גדולה ביום לא מוממלצת.
כדאי לפזר את הארוחות במשך היום, במיוחד אם את עוסקת בספורט, כדי לספק אנרגיה מאוזנת ובריאה במשך כל היום.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה נוספת מעת דודי, בקשר לפירותדודי06/08/2010
שלום, הרשו לי לאתגר אתכן בשאלה נוספת :)
קראתי בכמה מקומות שפירות כדאי לכול לבד ועל בטן ריקה.
מה שמעניין אותי זה לגבי שייקים, שייק פירות כלומר
אני אוהב להכין שייקים של פירות, אני שותה בעיקר חלב סויה ובדרך כלל עושה
את השייקים על בסיס חלב סויה.
האם חלב סויה זה בסדר לשתות יחד עם הפירות.
האם עדיף לי לעשות את השייקים על בסיס מים?
דרך אגב השייקים בדרך כלל כוללים פירות ויקרות בתוכם, מה שנקרא green smoothies.
מה דעתכן על העניין הזה ובכלל מה כל הסיפור עם זה שכדאי לאכול פירות בנפרד?
השאיפה העיקרית שלי היא לעזור לעיכול שלי כי יש לי בעיה של עצירות קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שייקים
חנה הרשקוביץ08/08/2010שלום דודי!
כן, עדיף לאכול פרות לבד, בארוחה נפרדת. אבל -
אם זה עובר אצלך בסדר ואתה מרגיש טוב עם זה, זה לא כזה נורא.
אם על בסיס חלב סויה זה יותר טעים לך מאשר על בסיס מים אז עדיף ככה.
אני חושבת שכדאי להיות פרקטיים ואם זה טעים ונוח לך לאכול ככה, זה מספיק בריא כדי שזה יהיה בסדר.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקראתי05/08/2010
מה הכי מומלץ לאכול בבוקר?לא עתיר קלוריות כדי שיעזור למעיים שלי "לפעול" ולעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
חנה הרשקוביץ05/08/2010שלום איתי!
אני חושבת שאין כאן המלצה שמתאימה לכולם.
יש אנשים שבקושי מצליחים לאכול ארוחת בוקר ויש שלא יכולים להתחיל את היום בלי ארוחה דשנה.
בסין למשל, אין לאנשים בעיה לאכול מרק עוף עם איטריות לארוחת בוקר. יש כאן ענין של הרגלים.
מה שחשוב זה לא לדלג על הארוחה הזו.
אפשר לאכול פירות או סנדוויץ' או סלט ירקות או דייסת קווקר או כל דבר בריא אחר שנותן לך אנרגיה להתחיל את היום.
כדאי גם לאכול משהו שמכיל פחמימות מורכבות שישמרו על רמת סוכר מאוזנת כמה שיותר זמן ולא תחווה נפילת אנרגיה ותרצה מהר מאוד לאכול שוב (הכוונה לא לאכול מוצרי קמח לבן וסוכר, מאפים ועוגיות ושתיה ממותקת מידי [כמו המנהג האופנתי לאכול 'קפה ומאפה'].
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזן יוגורטתוםתום03/08/2010
מה אתם אומרים? בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תום תום- פרוזן יוגורט
מירב אלטמן03/08/2010שלום תום תום,
תודה שאתה ממשיך לאתגר אותנו בשאלותייך.
ולשאלתך, זה תלוי
כבר הזכרנו את העניין שאין דברים שאהם "בריאים" באופן אולטימטיבי, לכל אחד מתאים משהו אחר בזמן מסוים על פי מצבו ועל פי העונה.
נתחיל בפרוזן- בזה שהיוגורט קר- השאלה למי זה טוב? באופן כללי מזון שהוא מאוד קר לאורך זמן מחליש את העיכול וע"י כך יכול לגרום לשלשולים, ירידה בתפקוד מערכת החיסון ועוד.
כך שמי שבוסל מבעיות עיכול, חולה או מצטנן הרבה עדיף להמנע.
בעיה אחרת בפרוזן יוגורט היא שברוב המקומות מכינים אותו מאבקה שלך תדע מה היא באמת מכילה\ כמו כן יש בו סוכר ובד"כ גם אוכלים אותו עם פירות (לרוב קפואים ומסוכרים), או ששמים כל מיני דברים מתוקים אחרים...
ככה שאם כבר יוגורט אז עדיף עיזים או לפחות לא קר מהמקרר או לבדוק טוב מה מכיל.
בכל מקרה אין הכוונה להגזים בשום דבר.
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עלייכם..... למה עיזים?
תוםתום04/08/2010כל יום שאלה חדשה.. סתם סתם :)
פשוט אמרת עיזים אני שואל את עצמי למה עיזים דווקא? :D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב עיזים
חנה הרשקוביץ04/08/2010שלום תום תום!
חלב עיזים שמשווק בארץ מגודל בצורה שונה לגמרי מאשר הפרות (ברוב המקרים):
מרעה חופשי, פחות חיסונים ואנטיביוטיקה ומהבחינה הזו הוא כבר עדיף על חלב פרה רגיל.
חוץ מהעניין הזה, ההרכב של חלב העיזים דומה יותר להרכב חלב אם מאשר חלב פרה ולכן אומרים שהוא יותר בריא.
האמת היא, שלא נערכו עליו מחקרים כמו שנערכו על חלב פרה והאוכלוסיה בעולם המערבי לא צורכת אותו בכמויות גדולות ומזיקות כמו שעושים עם חלב פרה.
אז לדעתי, עדיף חלב עיזים, עדיף אורגני, ולא להגזים בצריכתו.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)