פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמן פשתן
    אני
    05/11/2010

מה ההבדל בין שמן פשתן לשמן פראפין? לריכוך הצואה...
    אני יודעת שבפראפין אין קלוריות ומה לגבי פשתן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמן פשתן

הוספת תגובה

• שמן פשתן - תגובה

מירב אלטמן
    05/11/2010

שלום,

שמן פראפין משמש לציפוי המעי הגס, משמן את הרירית ומפריע לספיגה וכך עוזר להחלקה טובה של הצואה החוצה, הוא אינו מרכך את הצואה.

שימוש לאורך זמן עלול לפגוע בספיגת ויטמינים מסיסים בשומן.

לגבי שמן פישתן משתמשים בו גם לטיפל בעצירות אך יש לו עוד סגולות רבות, הוא עשיר מאוד באומגה 3 . עוזר למצבים שונים של שומנים בדם, מצבים דלקתיים שונים ועוד הרבה.

השוני הוא בהרכב ובפעילות השונה

לגבי כמות קלוריות בכל אחד אינני יודעת

מרב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות יוד באצות ים
    יובל
    03/11/2010

הומלץ לי לצרוך אצות ים עקב חילוף חומרים נמוך בגלל בלוטת התריס.
    מכיון שיש סוגי אצות רבים ומספר חברות משווקות
    ברצוני לשאול איזה סוג אצה \+ חברה מומלצת ?
    מהם רמות היוד באצות השונות ?
    ובאילו מינונים רצוי לקחת. ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רמות יוד באצות ים

הוספת תגובה

• רמות יוד באצות ים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    03/11/2010

שלום יובל,
    הגורמים לתת פעילות התריס הם רבים. אם תת פעילות התריס מיוחסת לחסר ביוד (גורם די נדיר בארץ!),מומלץ לקחת תוסף של אצות קלפ,
    בין האצות, הן העשירות ביותר ביוד.
    בפורום אנחנו לא ממליצים על חברות .
    המינון על פי המומלץ על קופסה

יש להמנע לאכל מאכלים גויטרונים לפני בישול (כרוב, כרובית, לפת,ברוקולי, קולורבי, צנון, בוטנים, צנוברים, דוחן, חרדל). מאכלים גויטרונים מעכבים את פעילות בלוטת התריס, אבל כאשר הם מבושלים ההשפעה השלילית על הבלוטה יורדת.
    יש להמנע לאכל מלח שולחני רגיל
    להשתמש במלח ים טבעי המספק גם יוד.

בנוסף חשוב מאד לעשות פעילות גופנית, מאד עוזר להמריץ את חילוף החומרים בגוף

בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות יוד באצות ים - תגובה

מירב אלטמן
    03/11/2010

ליובל

אכן שימוש באצות לתפקוד של תת בלוטת התריס יכול לעזור אך חשוב לדעת האם תת תפקוד בלוטת התריס שאתה סובל ממנה הינה אוטואימונית או לא.

אם אינך יודע יש להתייעץ עם הרופא המטפל. במקרים שתת פעילות בלוטת התריס נובע ממצב אוטואימוני כמו השימוטו למשל לא מומלץ להשתמש באצות.

מי המליץ לך על אצות האם זה מטפל בתזונה? אם זה מטפל יש לשאול למה התכוון

בכל אופן במידה וזה לא השימוטו או אוטואימוני אחר ניתן לשלב את האצות

אצת קומבו- כמעט ללא ריח מגיעה במין מלבנים

אצת ארמה ואצת היג'יקי-שתיהן נראות כמו שערות

חשוב להשרות אותן במים לפני הבישול לפחות 10 דקות

ולהוסיף לתבשילי ירקות, דגנים, מרקים, בבישול קטניות.

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יובל
    09/11/2010

החכמתן אותי במידע יעיל ושימושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה נרתעים מזרעי פשתן שלמים?
    אני
    02/11/2010

אני שמה בתוך יוגורט\מרק\דייסה\סלט 2 כפות זרעי פשתן שלמים ולא טחונים.
    זה עושה לי טוב במערכת העיכול,אבל כששומעים שאני עושה זאת נורא נרתעים...
    בטענה שחייבים לטחון אותם...
    למה זה לא טוב?

הוספת תגובה

• זרעי פשתן - תגובה

חנה הרשקוביץ
    02/11/2010

שלום לך!

רובנו לא אוכלים זרעי פשתן כי הם טעימים, אלא בגלל שרוצים לנצל את תכונותיהם:
    1. אומגה 3 - חומצות שומן בריאות שזרעי הפשתן עשירים בהן.
    2. סיבים תזונתיים מסיסים שיוצרים יחד עם מים נפח צואה גדול ועוזרים למנוע עצירות.

אם לוקחת זרעי פשתן מהסיבה הראשונה - זה שאת לא טוחנת אותם בעייתית כי רוב הסיכויים שהם יצאו שלמים מהצד השני ולא תנצלי את האומגה 3.
    אם את לוקחת אותם מהסיבה השניה - אין שום בעיה! לא חייבים לטחון אותם.

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהסיבה של עצירות

אני
    02/11/2010

אני שותה אותם כדי לפתור בעיית עצירות......
    חברתי לועסת 10 כפות ביום-שזה נשמע לי מטורף אבל אני לועסת 2 כפות ליום.
    אגב הקלוריות כן נספגות בגוף?ואם כן כמה קלוריות לכף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהסיבה של עצירות - תגובה

חנה הרשקוביץ
    03/11/2010

א. תגידי לחברה שלך שתפסיק...
    ב. אם הזרעים יוצאים שלמים לגמרי, הקלוריות לא נספגות. אם את לועסת, חלק כן ייספג. בעקרון יש 50-60- קלוריות לכף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי פישתן - תגובה - תגובה

מירב אלטמן
    03/11/2010

לעיסה טובה וממושכת של זרעי הפישתן זהה לטחינתם

כך שאפשר לא לטחון אבל רצוי ללעוס טוב טוב

לבריאות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיטניות וגזים
    ריבי
    01/11/2010

כיצד ניתן להכין קיטניות כמו חומוס ו/או עדשים לאנשים הסובלים מבעיות גזים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קיטניות וגזים

הוספת תגובה

• קיטניות וגזים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    01/11/2010

שלום ריבי,
    לגבי חומוס, לאחר השרייה של לילה, לשפוך את המים, לשים מים נקיים, להרתיח ולשפוך שוב את המים, אפשר לחזור על הפעולה אפילו פעמיים, ואחר כל לבשל רגיל עד שהם רכים, אותו דבר לגבי שעועית (3 כוסות מים לכוס קטניה)

דרך אחרת היא להנביט את החומוס או את השעועית השעועית עד שיוצא נבט קטן(הנבטה:לאחר השריה של 24 שעות, לשפוך את המים, לשים את הקטניה על רשת או צלחת, ולשמור על לחות, מספר פעמים ביום לשתוף אותם , לשמור אותן מכוסות), לאחר מכן לבשל אותם , הבישול כבר הרבה יותר קצר.

לגבי העדשים, אפשרות מצוינת היא להנביט אותם, זה קל יותר מהחומוס, או להשרות אותם בלילה או כמה שעות לפני הבישול, ולבשל כרגיל
    השרייה, הנבטה, גורמים לעיכול טוב יותר של הקטניות
    אין לשים מלח בזמן הבישול, אפשר להוסיף עלה עצות ים

בהצלחה שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזר זה בריא לעיניים
    דליה
    01/11/2010

שלום אני בת 52 אני לא שומרת על התזונה גם לא מסודרות אני רוצה לשאול אם אני אוכלת שטיות מה גרם? גזר הזה בריא לעיניים?

לקביעת תור
    סגירה
    גזר זה בריא לעיניים

הוספת תגובה

• שלום דליה!

חנה הרשקוביץ
    01/11/2010

אכילה לא מסודרת של אוכל לא מזין גורמת מצד אחד לחסרים תזונתיים ומצד שני לעודף של חומרים מזיקים.
    כשלאורך זמן הגוף צריך לעבוד ללא חומרי הזנה תוך כדי שהוא מתמודד עם הנזקים של קמח לבן, סוכר לבן, קפה, שמנים לא בריאים וכו', נגרם נזק לרקמות ואיברים ומתגלה מחלה כרונית אחת או כמה.
    גם בגיל 52 לא מאוחר מכדי לשפר את המצב!
    ירקות, פרות, קטניות, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים ומעט מזון מהחי - אלו מזונות שיאפשרו לך לחיות בגוף בריא.
    ביטא קרוטן שנמצא בגזר הופך בגוף לויטמין A שחשוב לתקינות של ראיה בלילה.

הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים
    מאי
    30/10/2010

שלום
    התזונה שלי היומית מורכבת משילוב של סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה וסובין חיטה בכמות גדולה בבוקר בתוספת חלב ופרי או שניים. בצהריים 2 פרוסות לחם שאור שיפון או חיטה עם חלבון ובערב קטניות עם ירקות, לעיתים אגוזים, שקדים ויוגורט.

אני חוששת שאני מפריזה בכמות הסיבים ואז הויטמינים לא יספגו טוב אך מצד שני אני לא רוצה לאכול פחמימות ריקות. האם אני צודקת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיבים

הוספת תגובה

• סיבים - תגובה

חנה הרשקוביץ
    31/10/2010

שלום מאי!

כן, את צודקת. זו כמות מופרזת של סיבים ודווקא מהסוג שמגרה את דפנות המעיים וסופח מינרלים החוצה.
    אם את אוכלת דגנים מלאים, ירקות בשפע, פרות, קטניות ואגוזים, ואין לך סיבה מיוחדת לקחת תוספת סיבים אז זה מיותר.
    אם את סובלת מעצירות או בעיה אחרת שדורשת סיבים, עדיף להשתמש בזרעי פסיליום או פשתן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילה
    דוד
    28/10/2010

מהו תוסף המזון מילה, היכן משיגים ומה תרומתו?

לקביעת תור
    סגירה
    מילה

הוספת תגובה

• מילה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    28/10/2010

שלום,
    "מילה" אינו תוסף תזונה, אלא מזון מלא לא מעובד ,זרעים של צמח ה salvia Hispanica ובעברית מרווה מרושתת (ידוע גם כזרעי צ'יה).
    זרעי המרווה הם המקור הצמחי העשיר ביותר של אומגה 3 , הם עשירים מאד בסיבים תזונתיים,בנוגדי חמצון , במינרלים וויטמיני B, גם מהווים חלבון מלא.
    בכמות קטנה של זרעים אפשר לקבל את כל הכמות האומגה 3 הדרושה ליום .
    לפרטים נוספים, ניתן להתקשר אלי.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשטידה
    מאי
    28/10/2010

שלום
    אני מכינה פשטידה המכילה סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה, פירות וקמח מלא, אגבה או דבש ו-2 ביצים.

האם הערך התזונתי של החומרים הנ"ל נשאר באפייה של שעה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פשטידה

הוספת תגובה

• ערך תזונתי באפיה

חנה הרשקוביץ
    28/10/2010

שלום פשטידה!

בחום נהרסים ויטמינים מסוימים ואנזימים שנמצאים במזונות חיים ומועילים לנו. ככל שאת נאפית בחום גבוה יותר הערך התזונתי שלך ירד.
    בכל זאת, אם את עוזרת למי שהכין אותך לאכול אוכל יותר בריא מאשר, לדוגמא, עוגה או פשטידה עם חמאה וקמח לבן, אז את בסדר גמור!

לבריאות:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות
    דפנה
    27/10/2010

שלום.
    יש לי 2 שאלות שאינן קשורות אחת לשניה:
    1. רציתי לדעת האם הוספת פוליקוז לתמ"ל צמחי לתינוקות גורם לתופעות לוואי? אם כן- לאלו תופעות עלול לגרום הפוליקוז?
    2. האם זה נכון שכאשר חותכים פרי או ירק לחתיכות (סלט למשל, או אפילו פלחים) זה מוציא את הויטמינים והמינרליים שיש בפרי או בירק? האם בשל כך מומלץ לאכול פירות וירקות בשלמותם או מיד לאחר שחתכתי?
    תודה על תשובותיכם, דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות חשובות

הוספת תגובה

• פוליקוז לתינוקות וירקות חתוכים

חנה הרשקוביץ
    27/10/2010

שלום דפנה!

1. פוליקוז זה בעצם שרשרת ארוכה של מולקולות גלוקוז = סוכר פשוט.
    זה דומה להוספת עמילן לתמ"ל. זה אולי משביע ומעלה במשקל אבל זה לא מזין ולא מוסיף בריאות ויכול לגרום להשמנה.

למה את רוצה להוסיף את זה לתמ"ל?

2. כשחותכים פרות וירקות, תוכן הפרי/ירק נחשף לאור וחמצן וחלק מהערך התזונתי מתחיל לרדת.
    נכון שעדף לאכול פרות וירקות שלמים אבל זה בסדר גמור גם לחתוך ירקות בשביל לקחת לעבודה או לחתוך סלט כמה שיותר קרוב למועד אכילתו.
    אחרי הכל, אם נגביל את עצמנו יותר מידי בסוף נלך לחטוף סנדוויץ' מוכן... וזו לא המטרה.

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנה

דפנה
    27/10/2010

תודה על תשובותיך.
    ענית עליהם כ"כ חמוד שאני לא יכולה להתעלם משאלתך והנה אני עונה לך:
    אני צריכה להוסיף לבני פוליקוז כי הוא קטן במשקל. (לפי האחוזון).
    אמרו לי שפוליקוז עלול לגרום לשלשול. רציתי לדעת האם זה נכון? האם הפוליקוז עלול לגרום לשלשול או לתופעות לוואי אחרות? ואם כן- לאיזה?
    מתשובתך הבנתי שהפוליקוז הוא נטו להשמנה (ובמילים יפות יותר: גורם לעליה במשקל...), והוא אינו מזין בשום-צורה. האם הוא גם מזיק לגוף באיזשהוא אופן? הוא שהנזק שלו הוא רק בהשמנה?
    שוב תודה מראש. מחכה לתשובה, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה

חנה הרשקוביץ
    28/10/2010

לגבי השלשול, אני אישית לא יודעת, השאלה מי אמר לך את זה. אם האחות בטיפת חלב אז כנראה זה נכון. שלשול הוא לא רק תופעת לוואי לא נעימה - הוא גם יכול להחמיר את בעית התזונה.

ההשמנה היא עצמה נזק. כי זו לא עליה אמיתית במשקל שמגיעה בעקבות אוכל מזין, זו עליה במשקל מהסוג שמוביל בסוף להפרעות בחילוף חומרים, השמנה בבגרות, תנגודת לאינסולין ומחלות לב.

אם התינוק כבר יכול לאכול דייסות נמסות, הם עדיפות על פוליקוז. יש היום דייסות נמסות משיבולת שועל ומאורז מלא.
    אם הוא כבר מעל חצי שנה הוא יכול לאכול מזונות אמיתיים רבים...

אם הוא קטן יותר, צריך לחשוב למה הוא לא מעלה במשקל, והאם באמת צריך להתחשב באחוזון (אולי גם להורים שלו מבנה קטן?), ולמה הוא מקבל תמ"ל צמחי ולא חלבי? קצת יותר מורכב לפורום זה...

בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחנה

דפנה
    30/10/2010

אני רוצה להגיד לך שהתרשמתי מאוד מתשובותיך. מן התשובות הללו ניתן לראות עד כמה את מקצועית... (לא שבחנתי אותך או משהו- פשוט רציתי לדעת כמה דברים על הפוליקוז, ואת הבחנת שמדובר על משהו מורכב יותר ושאלת את השאלות הנכונות...) חשבתי שזה לא חשוב המידע הזה, אבל אני מבינה שכן אז אני אשתדל לכתוב לך בקצרה.
    אז ככה: בני בן שנה ו-5 חודשים.עד גיל 4 חודשים ניזון מהנקה בלבד. אח"כ התחלתי לתת לו תמ"ל חלבי וכעבור חודש הוא החל להקיא אחרי כל ארוחה ולשלשל. הרופא אמר שמדובר בוירוס ושזה יחלוף עד עוד שבוע. בנתיים הוא נתן הידרן כדי שלא יאבד נוזלים. אבל הוא המשיך להקיא ולשלשל אז הרופא העביר אותנו לתמ"ל צמחי. זה לא עזר, והתחלנו להרגיש שמשהו לא בסדר. ביקשנו הפניה לגסטרו אך הרופא סירב לתת ואמר שקודם ננסה להעבירו ל"נוטרמיגן". וכך בני סבל במשך חודש שלם מהקאות ושילשולים, הוא ירד ירידה דרסטית במשקל ואף החל להיות אפטי.- לקחנו אותו למיון והחליטו לאשפזו.(בגיל חצי שנה) במהלך אישפוזו לא ערכו לו בדיקות פולשניות או מקיפות של מע' העיכול פרט לבדיקות שתן וצואה. כעבור יומיים שיחרורו אותנו בהמלצה לבדיקות שיעשו בקופ"ח. דבר מזה לא נעשה.
    נדמה היה שה"נוטרמיגן" טוב לבני מאחר וההקאות ירדו אך לא לגמרי. פעם עד 3 פעמים בחודש בני היה מקיא. שילשולים היו כל הזמן. וכך נמשך המצב מגיל חצי שנה ועד גיל 9.5חוד'. הרופאים תלו את ההקאות והשלשולים בצמיחת השיניים, וירוסים ודלקות-אוזניים רבות שהיו לו כל הזמן. בגיל 9.5 חוד' בני החל שוב להקיא ולשלשל לאחר כל ארוחה כמו בגיל 5 חוד' אז שוב ביקשנו הפניה לגסטרו והתעקשנו על כך אלא שלא היה פשוט בכלל לקבוע תור. בגיל 10 חוד' הגענו שוב למיון (בחרנו בי"ח אחר) והתחננו אל הרופאים שמשהו לא כשורה ושהתייחסו אלינו קצת יותר ברצינות. אז הגיעה רופאת גסטרו ומאז אנחנו איתה במעקב. היא קבעה שהנוטרמיגן לא טוב לו והחליפו לו ל"ניאוקייט". סוף-סוף בני לא הקיא ולא שילשל! אבל הוא ירד הרבה במשקל ועכשיו מנסים להעלותו במשקל. הבעיה היא שתמיד היתה לו בעיה עם מוצקים- הוא אף פעם לא אכל ארוחה שלימה של מוצקים,וגם כשאכל- היה מקיא גם את זה. מגיל 10 חוד' רופאת הגסטרו קבעה שבנתיים (כדי לזהות מה הבעיה) עליו לאכול רק את התמ"ל. (בהתחלה זה היה נוטרמיגן ואח"כ עברנו לניאוקייט). עכשיו הם רוצים שהוא יאכל רק את הניאוקייט והוסיפו לו שבארוחה אחת בלבד ביום הוא יאכל עוף+אורז/תפו"א+גזר+כפית שמן. את הניאוקייט אמרו לעשות מרוכז יותר ולהוסיף פוליקוז ודייסה- אבל הוא לא אוהב דייסות. כרגע בגובה הוא באחוזון, אבל במשקל הוא אמור לשקול בערך קילו יותר. לשאלתך- שנינו לא שמנים, אז חשבתי שאולי זה קשור. חוץ מזה הוא לא נראה רע בכלל, אבל הם אמרו שרק כאשר הוא יעלה במשקל- ניתן יהיה להוסיף לו מזונות נוספים. אני כבר חושבת שמדובר בבעיה אחרת: או בעיה של אלרגיות ורגישויות למזונות רבים, או בעיה של אי-ספיגת המזון בגוף או בעיה של עיכול מזון מוצק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנה-המשך

דפנה
    30/10/2010

חשבתי לעצמי- אם הוא בגובה נמצא באחוזון והוא לא נראה רע- יש לו בטן שמשמנה, הוא נראה חיוני וחמוד- אז אם אני אגרום לו להשמנה (ע"י חומרים מלאכותיים כמו פוליקוז או כפית שמן)- אז הוא עלול להראות ממש עגול. דב קטן הוא יראה ...
    וחשבתי על עוד דבר- אולי זהו מבנה גופו. ככה הוא- רזה (יחסית) וזה מבנה גופו ולא יעזור כמה ננסה להשמינו- זה הרי לא כ"כ הולך לי. הוא לא אכלן גדול, הוא אוכל מעט- גם את מה שהוא רגיל ואוהב... אוף! אני כבר מתוסכלת מזה...
    אני מרגישה שהרופאים עשו את עבודתם בצורה הטובה היותר הכך שעלו על זה שהוא רגיש גם לנוטרמיגן, והחליפו לו לניאוקייט- דבר שממש טוב עבורו וממש חל שיפור בכל התחומים בזכות המעבר לניאוקייט. אבל הם כאילו לא מרוצים מזה והם לא מסכימים שנעבור כרגע למזונות מוצקים נוספים משום שלטענתם הוא חייב להשמין. אני חייבת להגיד שאני מבינה את הרעיון שבזה, אך זה קצת מדאיג אותי ומעלה אצלי שאלות רבות... ושוב, כמו שאמרתי קודם, אני בכלל מרגישה שמדובר פה בבעיה אחרת שעדיין לא עלו עליה.
    רציתי לדעת מהי דעתך בנושא הזה.
    והאם את יודעת איך מזהים בעיה בעיכול או באי-ספיגת מזון. ואיך ניתן לזהות אלרגיות שונות למזונות שונים? (או שזו כבר שאלה לפורום אחר...)
    תודה על תשובתך, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה

חנה הרשקוביץ
    31/10/2010

זה באמת מקרה מקרה מורכב מכדי לדון בו בפורום זה רק אומר כמה דברים:
    -אם הוא לא מקיא את העוף והאורז את יכולה לתת לו דברים הרבה יותר עדינים ומזינים כמו מרק ירקות טחון ופרות מבושלים מרוסקים ודייסות טחונות מדגנים מלאים וטחינה ואגוזים ושקדים טחונים (כמובן בזהירות, אחד אחד ומתוך הנחה שאין לו בעיה אחרת)
    -תתייחסי יותר לאיך שהוא מרגיש (מקיא ומשלשל) ומתפתח (יושב, עומד, מדבר) מאשר לאחוזון.
    -אם דברים לא משתפרים, כדאי שתלכי לנטורופת/ית לטיפול מעמיק.

בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנה- את חמודה!

דפנה
    01/11/2010

היי.
    תודה על תשובתיך.
    באמת מרוב יאוש- חשבתי ללכת למישהי שמאבחנת אלרגיות ורגישויות למזון. זה לא כלול בסל- אבל נראה לי שווה. כי כששאלתי את רופאת הגסטרו של בני איך הם יבדקו לו רגישות למזונות נוספים- היא אמרה שלא בודקים אלא פשוט מביאים לילד לאכול ורואים איך הוא מגיב. לפי תגובתו (הקאות, שילשולים, פריחה, כאבי-בטן) מבינים שהוא רגיש למזון אותו הוא אכל כרגע. לטענתה עושים זאת בהדרגה כדי לזהות את המזון לו הוא רגיש/אלרגי. שמעתי שיש כאלה שמאבחנים רגשיויות למזון ע"י מכשירים שונים או בדרכים טבעיות שונות. למשל, שמעתי על מכשיר ה"ביקום" ורציתי לדעת האם שמעת עליו? האם ידוע לך שהוא יעיל בזיהוי ובטיפול בעיות בסוג זה שיש לבני?
    לגבי הצעתך- ללכת לנוטורופתית. אם זה יעזור- אז סבבה! רק במה היא יכולה לעזור אם לבני יש מגוון בעיות שקשורות ככל הנראה לא רק במזון שהוא אוכל (או לא אוכל...) אלא גם בעיות במע' העיכול? בכלל, מהי נטורפתיה ובמה היא יכולה לסייע?
    תודה (שוב...) על כל תשובותיך, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דפנה!

חנה הרשקוביץ
    02/11/2010

לגבי רגישויות למזון:
    אני בודקת או ע"י הוספת מזונות אחד אחד (כמו שאמרה לך הרופאה) או ע"י הימנעות ממזון מסוים לתקופה כדי לראות אם הבעיה נעלמת.
    אין לי נסיון עם הביקום ודברים דומים.

נטורופת הוא גם תזונאי אבל יש לו הכשרה בפתולוגיה והוא יכול לעזור לך לאבחן האם הבעיה תזונתית או שיש בעיה פיזיולוגית. בנוסף, בנטורופתיה מנסים להתגבר על בעיות פזיולוגיות בעזרת תזונה מתאימה.

הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדממה
    -
    24/10/2010

היי,
    אומרים שפולי סויה בריאים ומכילים הרבה חלבון. האם מדובר על אדממה?

לקביעת תור
    סגירה
    אדממה

הוספת תגובה

• אדממה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    25/10/2010

שלום לך!

אדממה הם פולי סויה ירוקים, לפני שמתייבשים. ביבשים יש קצת יותר חלבון כי הם יותר מרוכזים. (זה כמו ההבדל בין אפונה ירוקה טריה לאפונה יבשה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על סויה
    אביב
    23/10/2010

שלום לכן, אני אישית לא שותה חלב ושותה כל יום כוס חלב סויה בבוקר.
    כמה שאלות לי לגבי סויה:

1. אין לי בעיה מיוחדת בבלוטת התריס, אבל אני לא אוכל ממש דגים.
    קראתי במספר מקומות שבסויה חומרים שעלולים להמעיט את הספיגה
    של יוד או להמעיט ייצור של הורמונים בבלוטת התריס,
    האם אני צריך לחשוש מהעניין? אני רשמתי לגבי הדגים כי בתפיסה שלי
    הם מקור עיקרי לצריכה של יוד.

2. קראתי לגבי חומצה פיטית בסויה, לא שאני חושש מזה יותר מדי אבל הבנתי
    שמוצרי סויה שעברו פרמנצטיה (אני לא בטוח עם טופו נחשב), יש בהם פחות חןמצה
    פיטית ולכן הם עדיפים לצריכה, מה היתרון/חסרון של מוצרי סויה כאלה?
    הבנתי שיש גם דברים כמו מיזו או טמפה שעשוים מסויה למרות שלא טעמתי או ראיתי
    אותם בארת ממש. מה היתרונות/חסרונות של מוצרים אלו לעומת חלב סויה שאני שותה?

3. הייתי רוצה לקנות חלב סויה אורגני, מצד שני למוצרים אורגניים משום מה אף פעם
    לא מוסיפים יטמינים ומינרלים, חשוב לי עדיין שצריכת הסידן שלי תהיה תקינה,
    איך אני יכול לשמור על רמת הסידן שלי תקינה ולצרוך חלב סויה אורגני?

4. שאלה אחרונה, לגבי בישול של סויה, קראתי שבסויה יש אנזימים שיוצרים
    רדיקלים חופשיים בשם, אנזימים בשם LOX או Lipoxygenase,
    זה אולי שאלה קצת מדעית אבל אני לא מוצא איזה פורום ביוכימיה או מקום אחר
    לשאול את זה, בכל מקרה, הבנתי שהם מופעלים כאשר פולי הסויה סופגים מים,
    מצד שני אני תמיד קורא שפולי סויה יבשים ציך להשרות לילה במים,
    האם יש סכמה שיווצרו רדיקלים חופשיים ואני אחר כך אצרוך אותם בתזונה?
    אהי יודע שהבישול הורס את האנזימים אבל האם הרדיקלים החופשיים לא נוצרו
    כבר בעת ההשרייה?

כן, הרבה שאלות אני יודע :) אבל הנושא של תזונה וביוכימיה מעניין אותי אבל אני עוד
    בצבא ולא יכול ללכות ללמוד עדיין ^^
    אני בן 20 ד"א אם זה משנה משהו

תודה מראש, גיא

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על סויה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על סויה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    24/10/2010

שלום גיא!

שאלת שאלות מאוד מעניינות.

1. אני כמעט בטוחה שחלב סויה עובר איזשהו חימום בתהליך ייצורו אחרת לא היה שורד חיי מדף כה ארוכים. חומרים גויטרוגנים (שמפריעים לבלוטת התריס, כמו סויה וירקות ממשפחת המצליבים) הופכים לפחות פעילים אחרי חימום.
    אפ אתה עדיין מואג מצריכת היוד שלך, אתה יכול לנסות לאכול אצות ים (שיש להם גם יתרונות נוספים), לנסות מתכונים שונים של דגים, לצרוך מלח שמועשר ביוד (אבל אל תשתמש ביותר מלח בגלל זה...), או לקחת מולטי ויטמין עם יוד.

2. חומצה פיטית גם היא נהרסת בחום.או בתסיסה (פרמנטציה). לכן במוצרים שחוממו או הותססו אין כמעט את הבעיה הזו. זה נכון לגבי חלב סויה, מיסו, טמפה, פולי סויה ואדממה. אני חושבת שטופו לא עובר חימום אבל זה לא נורא לצרוך מעט חומצה פיטית.
    בארץ אפשר להשיג מיסו וטמפה. קצת יקר. היתרון שלהם הוא התסיסה שמוסיפה ערך תזונתי למוצר - חיידקים 'טובים' ו-B12.

3. בחלב עצמו יש מעט סידן גם בלי תוספת. בכל מקרה, בד"כ תוספי הויטמינים הם סינתטיים וספיגתם לא מיטבית.
    תוכל לצרוך סידן ממזונות אחרים - קטניות, עלים ירוקים, אגוזים וזרעים. אם אתה חושש בגלל שויתרת על מוצרי חלב - אל דאגה: הסידן שבחלב כמעט ולא נספג בגוף. "שלושה ביום" זו רק פרסומת של תנובה.

4. לגבי האנזים אני לא יודעת. אני לא הייתי דואגת מזה בגלל פילוסופיה כזו:
    פולי סויה הם מזון טבעי, שלם ובריא. גם אם בהשרייה נוצרים רדיקלים, הרי שיש בפולים גם נוגדי חמצון. ואם יש חומצה פיטית, אני מאמינה שיש לפולים דרך לפצות גם על זה.
    אני מאמינה שכל עוד לא מגזימים עם מזון מסוים והוא מזון טבעי ולא מעובד - הוא בריא לנו.
    בכל מקרה אשמח לשנות את דעתי אם יהיה לך או לחברותי לפורום עוד מידע.

תתחיל להתכונן ללימודים... יש לך את זה!

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! מצאתי לי עוד שאלה גם

אביב
    24/10/2010

נהנתי לקרוא את התגובה תודה רבה רבה!

בכל מקרה תרתי בין מוצרי הסויה וקניתי איזה חלב סויה של אלפרו
    שרשום ללא סוכר, ואני רואה ברשימת המרכיבים: מלטודקסרין

עניין אותי לגבי המרכיב הזה אם הוא סינטתי אם הוא מזיק, יש לו איזה
    תופעות כימיות שאני צריך לדעת עליהן? ממה שקראתי עד עגשיו
    זה סך הכל סוג של סוכר רק עם החסרון שהוא מתפרק מאוד מהר,
    ערך גליקמי של מעל 100 ראיתי, בכל מקרה הוא מופיע כמרכיב אחרון
    אז אני מניח שהכמות היא מאוד קטנה, זה החלב סויה היחידי שמצאתי עד
    עכשיו שהוא בלי סוכר ויש בו תוספת של סידן, רק רציתילדעת
    אם יש איזה תופעןת לווי למרכיב הזה.

וגם רציתי לשאול אם אני יכול פשוט לקנות חלב סויה אורגני בלי תוספים ופשוט
    לשים לשבור לתוך איזה כדורים של סידן שאני אקנה וזהו?
    נגיד לקנות בבית מרקחת תוסף תזונה של סידן ופשוט לשים כדור בבלנדר
    עם חלב סויה אורגני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטודקסטרין, ועוד על סידן

חנה הרשקוביץ
    25/10/2010

שלום גיא!

מלטודקסטרין הוא אכן מוצר סינתטי. זהו גלוקוז שעבר שינוי כימי. אני לא יודעת למה הוא טוב, כנראה משהו בתעשיית המזון. אני לא מכירה תופעת לוואי מסוימת שלו אך אני ממליצה להתייחס אליו בחשדנות.

לגבי הסידן:
    יש לך קונוטציה בין חלב לסידן. אם אני שותה חלב, צריך להעשיר אותו בסידן.
    אז כמו שכתבתי לך קודם, גם כששתית חלב פרה לא קיבלת ממנו הרבה סידן, למרות מה שמפרסמים.
    אתה סובל ממחסור בסידן? חסר לך סידן בתזונה? כי אם לא, אני לא רואה צורך בתוסף.
    יש מזונות מהצומח שעשירים מאוד בסידן עם ספיגה גבוהה. כתבתי לך חלק מהם קודם, ואתה יכול למצוא טבלאות של הרכב מזונות.
    אתה יכול לשים תוסף סידן בבלנדר אבל תשים לב שאתה קונה תוסף איכותי בעל ספיגה גבוהה (ולא סידן קרבונט).

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות על קיבה ריקה
    יגאל
    21/10/2010

שלוםף
    ראיתי בהרבה מקומות טענה שפירות צריך לאכול על קיבה ריקה,
    אחרת הם עלולים לתסוס ולהרקב בקיבה ושהויטמינים שבהם נספגים יותר טוב על קיבה ריקה.

לי אישית זה נראה לא הגיוני שהם ייתססו או יירקבו בקיבה כי ממה שאני יודע
    הקיבה היא סביבה חומצית מאוד וחיידקים לא ממש חיים בה ולכן אין חיידקים שיתסיסו
    את הפרי.

לגבי העניין של הויטמינים אני לא ממש יודע ממה זה נובע.

האם זה נכון העניין הזה? אני אישית לא הרגשתי אף פעם איזו נפיחות או משהו כשאכלתי
    נגיד תפוח מיד אחרי ארוחת הצהריים.
    האם בכל זאת כדאי לי לאכול פירות בנפרד מהארוחות? מה היתרונות והחסרונות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פירות על קיבה ריקה

הוספת תגובה

• פירות על קיבה ריקה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/10/2010

שלום יגאל,
    הפירות מעוכלים במעי הדק לא בקיבה.
    כאשר אנחנו אוכלים פירות על קיבה ריקה הם עוברים את הקיבה במהירות, ומגיעים למעי, שם משחררים את הסוכר.
    אם יש בקיבה מזונות לא מעוכלים של בשר או עמילנים, הפירות "מתעכבים" שם, הם באים במגע עם המזון ומיצי העיכול , ואז עלול להתחיל תהליך של תסיסה, ולגרום לבעיות, כמו גזים, נפיחויות וכד'

לאכילה של פירות על קיבה ריקה, יש יתרון נוסף: הם עוזרים לסילוק רעלים מהגוף

פירות הם גם מזינים (תכולה גבוהה של סוכר, מינרלים וויטמינים, סיבים, וביופלוונואידים)), מיותר לאכל אותם כאשר הקיבה מלאה! אם אנחנו רוצים להנות ממלוא היתרון של הפרי, כדאי לאכל אותו בבוקר או בין הארוחות , אפשר חצי שעה לפני הארוחה, לא קינוח, אלא מנה ראשונה...

לכן על מנת להנות מהיתרונות הנפלאים של הפירות (גם אם אתא לא מרגיש אי נוחות באכילה מיד הארוחה), עדיף לאכל אותם בין הארוחות.

בתאבון
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ליאת
    21/10/2010

הפכתי אתכן לפורום קבוע בשבילי ((^+^))
    השרתי חומוס,הוא במצב של הנבטה,יום היה מושרה במיים,סיננתי חלק נמצא בקופאות חלק במסננת.
    זה היום השני חלק כבר הנביט.
    האם צריך להמתין זמן מסויים עד שהכל ינביט או כבר להכניס למקרר?
    האם חייבת להרתיח הכל הוא שניתן להקפיא ולהוציא כל פעם כמות?
    יש לזה ריח של חימצה כלשהיא,לא ריקבון,האם זה בסדר?

יום טוב
    שמחה להיות בפורום הזה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/10/2010

שלום ליאת,
    הנבטה של חומוס היא לא קלה (לעומת מאש, עדשים), בדרך כלל צריך יומיים שלושה כדי שינבט טוב, אחרי השרייה של 24 שעות, לשפוך את המים, ואז במסננת, או צלחת, להשקות אותם מספר פעמים ביום, שישמרו על לחות,
    במקרר מחזיק רק כמה ימים
    אם את עושה כמות גדולה, אני מציעה להרתיח ולהקפיא
    לגבי הריח קשה לי להגיד לך, אישית אני מאד רגישה לריח ומהר מאד פוסלת מזון
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי סירפד

ליאת
    21/10/2010

הכנתי חליטה של שלוש כפות בקנקן חליטה....זה מונע את הסינון הנוזל יוצא נקי.
    שאלתי
    האם יש זמן מסויים המומלץ להכין ולשתות,זה נמצא על השיש מ5:00 בבוקר
    שתיתי כבר שתי כוסות....רצוי להכניס למקרר או בכלל לא להכין מראש?
    כמה כוסות ביום מומלץ....יש לי דלקת בוושט ובפרקים!
    אחרי כמה זמן יש הטבה ? והאם מומלץ להמשיך לאורך זמן עם הסירפד?
    יש לציין שלמרות שהוא נחשב משתן קל.הוא לא גורם לי לרוץ בדחיפות לשרותים!

תודה על התשובה הקודמת
    הריח מזכיר תסיסה עדינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה סרפד - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/10/2010

שלום ליאת!

סרפד הוא אכן משתן קל ולכן לא גורם לך לרוץ הרבה לשרותים. הוא פועל באיטיות אך עמוק.
    כדי להפיק תועלת ממנו יש צורך בשתי כפות צמח יבש לכוס מים, שלוש פעמים ביום למשך תקופה ארוכה (חודשיים מינימום). אפשר לשתות לאורך זמן, ואחרי כמה חודשים אפשר להוריד מינון לכף לכוס.

חליטה אפשר להכין מראש ל-24 שעות אך לשמור במקרר מכוסה.

[בקיץ כדאי להשרות חומוס במקרר ובזמן ההנבטה לשטוף לעיתים קרובות. יש לו נטיה להחמיץ מהר].

הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עזרת לי מאד

ליאת
    21/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנה רק עכשיו שמתי לב

ליאת
    22/10/2010

היי חנה רק עכשיו שמתי לב שאת זו שענית לי!
    עדיין לא נגמלתי מהקפה עם חלב
    משתדלת לשתות את שלוש הכוסות של הסירפד(מקווה להגיע ל6 כמו שהמלצת-6כפות)
    אני מנסה ממש לעבור לתפריט טבעוני,לא ממש קל
    עד כה לא ממש אכלתי נכון,
    עוגיות ,שומשום מתוק קנויי, סוכריות , קפה עם הרבה חלב.
    כל היום לא הייתי אוכלת רק שותה,בערב מעצלנות הייתי אוכלת את הג'רביץ הזה!
    שאלתי אני מנסה לאכול נכון יותר טבעוני ולא שמה לב לקלוריות
    האם זה יכול לגרום לי להשמנה או ההפך-הכוונה לאורך זמן,כי המטרה היא גם לרזות וגם לאכול ולחיות נכון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

חנה הרשקוביץ
    24/10/2010

דווקא סדר יום כמו שהיה לך קודם יכול לגרום להשמנה.
    ארוחות מסודרות ממזון טבעי ומלא מאפשרות שמירה על משקל תקין ובריאות ארוכת טווח.
    גם אם יש לך נסיגות ואת חוזרת לג'אנק פוד - תמיד תחזרי למזון הטבעי ואל תתייאשי!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוויות מזון וויטמינים
    אביב
    21/10/2010

שלום, אני לא יודע כמה זה קשור אליכן,
    אבל עניין אותי אם אתן יודעות לגבי הרישון של ויטמינים בתוויות מזון.

אני עכשיו מתחיל לאכול את הדני בוקר של תלמה ברנפלקס ללא סוכר.
    רשום ברכיבים ויטמינים: B3 (ניאצין), B2, B6, B1, חומצה פולית, B12, ברזל
    אך לא רשום על המוצר כמויות של הויטמינים מה שבד"כ רשום בדגני בוקר.

האם יכול להיות למשל שיש כמות מאוד קטנה של הויטמינים האלה והם רק
    רושמים אותם כדי שייראה שיש כמות מספיקה?
    איזה כמות צריך מויטמין מסוים כדי לרשום אותו ברכיבים בתווית?

תודה מראש, רונן

לקביעת תור
    סגירה
    תוויות מזון וויטמינים

הוספת תגובה

• תוויות מזון וויטמינים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/10/2010

שלום רונן,
    דגני בוקר הם מזון מעובד, כמובן שיש טובים יותר וטובים פחות (עם או בלי סוכר, עם כל מיני תוספים או עם פחות)
    כאשר מעבדים מזון, הוא מאבד את איכותו, ורוב הויטמינים שבו נהרסים. כדי לכפות על ההרס, נוהגים חברות המזון להוסיף ויטמינים כך שהמזון יראה בריא.
    לא ברור עד כמה ויטמינים אלו (בדרל כלל סינטטים) נספגים בגוף.
    אני ממליצה להעדיף אכילה של גרנולה/ מיזלי ' גרעינים/זרעים/וכדומה על מנת לקבל את הויטמינים והמינרלים הדרושים

לגבי רשיון וכמות אני לא יודעת
    בל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר - קלוריות
    D
    21/10/2010

היי רציתי לדעת כמה קלוריות בערך בדברים הבאים :
    1. 120 גרם שניצל מטוגן (2 חתיכות קטנות)
    2. 2 קציצות בשר
    3. פולקה עוף מבושל עם עצם(מה ההבדל בין פולקה לבין רבע ? )
    4. המבורגר חתיכה אחת
    5. צלי בקר מבושל חתיכה דקה
    6. נקניקית עוף
    7. כוס חד פעמית של אורז, פסטה , פתיתים וקוסקוס
    8. לחמניה רגילה
    9. קובה אדומה במילוי בשר (קלוריות ליחידה אחת )
    10. רבע עוף

בתודה מראש !! אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי זה דחוףףף

לקביעת תור
    סגירה
    בשר - קלוריות

הוספת תגובה

• בשר - קלוריות - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/10/2010

שלום שון,
    אנחנו כאן בפורום לתזונה טבעית.
    בתזונה טבעית, לא כל כך מענין אותנו ערך הקלורי של מזונות, אלא יותר הערך תזונתי שלהם.
    בפורום אנחנו מנסים להדריך לתזונה נכונה ואיכותית, כאשר מאמצים את העקרונות של התזונה הטבעית, אין צורך לספור קלוריות,
    לצד של שפע של ירקות, דגנים מלאים, קטניות, זרעים וגרעינים, אפשר לאכל מנה של חלבון מן החי וכמעט כל מה שאת מציינת יכול להוות תוספת לירקות ולדגנים המלאים.
    במזון מבושל יהיו בדרך כלל פחות קלוריות מבממזון מתוגן
    נקניקיות זה בחירה פחות טובה, כי בדרך כלל יש בהן כמות גדולה של שומנים רווים
    קציצות בשר והמבורגר, אם מכינים בבית ויודעים מה יש בפנים, זה בסדר גמור
    רבע עוף, זה הפולקא + הירך (=כרעיים)
    בברכה
    שושנה שרשבסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מקרה

D
    21/10/2010

תודה רבה על תשובותייך , לאן אני יכול להפנות את השאלה ויענו לי במדויק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מקרה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/10/2010

יש טבלות עם הערך הקלורי של מאות סוגי מזון ומשקאות ,מנות מוכנות של אוכל ביתי ושל אוכל מוכן (רשתות מזון מהיר!)תמצאי את הטבלות בחנויות ספרים, ובודאי גם ברשת.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה