מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית אכילה מתוך עייפותאני10/06/2010
שלום
יש לי שיגרה עמוסה בה אני מוציאה המון אנרגיות במשך כל היום.
ואני בדיאטה תמידית .
כי יש לי נטייה מהירה להשמין ,למרות מסת השרירים שאני מפתחת .אני עושה כל יום במשך 3 שעות סוגים שונים של פעילויות כוח ואירובי .
החולשה העיקרית שלי היא סוכר ופחמימות .
אני מכורה לסוכר ,וכשאני מגיעה הבייתה עייפה בסוף היום אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים לאכול את כל הדברים שמנעתי מעצמי במשך היום ואני מטושטשת מרוב עייפות .
מעניין אותי לדעת למה זה קורה ,כי במשך היום אני מקפידה על אכילה מאוזנת .
ולמה הגוף "נתקף" ברצון עז לסוכר בשעות אלו ?
אלו עיצות הייתם נותנים לי ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות ואכילת פחמימות
שושנה שרשבסקי10/06/2010שלום,
אני מבחינה בדברים שלך סתירה.
את כותבת 'אני בדיאטה תמידית' ועוד ,בערב, 'אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים לאכל את כל הדברים שמנעתי מעצמי במשך היום..
ובהמשך את כותבת : במשך היום אני מקפידה על אכילה מאוזנת...
את עושה כל יום פעילות גופנית מאומצת, 3 שעות ליום, זה המון, את מוציאה המון אנרגיה, את זקוקה לפחמימות כד לקבל את האנרגיה, אם את מונעת מעצמך את המזון משך היום בזמן שאת בפעילות קשה, אין פלא שבערב הגוף שלך זועק.
מומלץ לספורטאים להקפיד על אכילת פחמימות לפני הפעילות, ולאחר הפעילות לאכל ארוחה חלבונית על מנת לבנות מחדש את התאים והרקמות.
לא נכון להיות בדיאטה תמידית אלא צריך להתאים את סוג המזון וכמותו לאורח החיים שלך
אני ממליצה לך לגשת לתזונאית וביחד תוכלו לבנות תפריט מתאים שיעזור לך להתמודד עם התשוקה למתוק, וביחד עם זאת לקבל כל מה שאת זקוקה.
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד קצת על תשוקה לפחמימות
חנה הרשקוביץ10/06/2010שלום לך!
רציתי להוסיף על דבריה של שושנה:
לפי מה שהבנתי ממך, דוקא הדיאטה התמידית שלך גורמת למעגל קסמים של השתוקקות לסוכר. כשאת לא אוכלת הרבה שעות ומוציאה כל כך הרבה אנרגיה, הגוף שלך משתוקק לפחמימות ואת מתנפלת על הפחמימות הכי זמינות והכי טעימות. הפחמימות האלו מעלות בצורה דרסטית את רמות הסוכר בדם אך מיד אח"כ , בעקבות הפרשה גוברת של אינסולין, הרמה של הסוכר צונחת מאוד, הגוף משתוקק לעוד וגם עייפות היא חלק מהסימפטומים של צניחת רמות סוכר. כשהמעגל הזה של 'השתוקקות לסוכר - סוכר עולה - סוכר יורד' ממשיך, הגוף מפתח תנגודת לאינסולין ודוקא זה מה שמונע ממך לשמור על המשקל למרות שעות הרעב!
כדי לשבור את המעגל הזה, חשוב מאוד שתאכלי בצורה מסודרת מזון ששומר על רמות סוכר מאוזנות בדם - תזונה בעלת אינדקס גליקמי (גליקמי = סוכרי) נמוך. תזונה כזאת מבוססת על פחמימות מלאות (ולא סוכר וקמח לבן), קטניות, פרות וירקות.
אני מאמינה שזה יועיל לך מאוד גם לרדת במשקל, גם להיות פחות עייפה וגם לשבור את ההשתוקקות לסוכר.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת קילוגרמיםאור כהן08/06/2010
היי,קוראים לי אור ויש לי סוג של עודף משקל.
אני שוקל בערך 87 ק"ג (משהו כזה),והגובה שלי הוא 1.68,ואני בן 16 ו9 חודשים.
לפני כשבוע וחצי התחלתי סוג של דיאטה שלי.
בדיאטה אני הורדת מתוקים,חטיפים,בצקים,שתייה מוגזת\מתוקה,וכל הדברים שלא טובים כ"כ לגוף.
בדיאטה אני עושה בין 1000 ל1500 קפיצות חבל ביום,אני לא אוכל ארוחת בוקר כי אני לא אוהב,לא רגיל,ולא רוצה.
בצהריים אני אוכל ארוחה רגילה אבל אני שותה מים (הרבה ותמיד) ובלי לחם,ובערב אני אוכל איזה פרי או ירק.
זה מה שאני עושה 6 פעמים בשבוע (לפעמים 7),ואני מרגיש די בסדר (לא חלש או רעב כ"כ או משהו כזה).
השאלה שלי: כמה קילוגרמים אני יצליח להוריד (בערך) אם אני ימשיך בדרך הזו עד סוף החופש הגדול שזה כמעט עוד 3 חודשים (עד תחילת ספטמבר)
תודה (ובבקשה קודם כל לענות על השאלה שלי,ורק אחר כך חות דעת אם מישהו רוצה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת קילוגרמים
חנה הרשקוביץ09/06/2010שלום אור!
קודם אני אענה על השאלה שלך :):
אין לי מושג.
ולמה?
כי לכל אדם קצב חילוף חומרים שונה וגם חסרים הרבה פרטים בדיאטה.
וחוות דעת -
ההורדה של הדברים 'שלא כל כך טובים לגוף' ופעילות גופנית הם שני צעדים חשובים מאוד לירידה במשקל ובכלל לבריאות טובה. נהדר שהתחלת עם זה ותמשיך להתמיד!
הרבה פעמים בדיאטת הרזיה יורדים הרבה בהתחלה ואז יש איזושהיא עצירה עם ירידה יותר איטית. אל תתיאש. תמשיך לאכול בריא ולהיות פעיל. זה ישתלם.
וכדאי גם להתייחס לאוכל עצמו - תנסה ללמוד איזה מזונות בונים בריאות (ולכן גם פחות השמנה) ואיזה לא.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
מירב אלטמן10/06/2010היי אור
רציתי לחזק את דבריה של חנה
ולהוסיף,
ההחלטה לרדת במשקל, לעסוק בספורט ולהימנע ממאכלים מזיקים היא מבורכת .אך יחד עם זאת יש לעשות זאת בצורה מושכלת על מנת שגם תוכל לרדת במשקל וגם חס וחלילה לא תפתח חוסרים תזונתיים. אתה צריך לזכור שאתה עדיין נמצא בגיל ההתבגרות ויש לכך השלכות ודברים שיש לקחת בחשבון מבחינה תזונתית.
קשה להבין ממה שכתבת מה אתה כן אוכל אבל איכשהו זה נשמע לי לא מספיק אוכל...
כך שממליצה לך לשקול להתייעץ עם תזונאי/ת מוסמכ/ת בנושא כדי להתאים לך תפריט.
בכל מקרה הרבה בריאות וחופש גדול נעים
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה07/06/2010
שלום, רציתי לדעת מה מומלץ לי לאכול על מנת לשפר את סיכויי הפריון שלי?יתכן ויש לי שחלות פוליציסטיות...באמת על קצה המזלג , כיוון לא מבקשת תפריטים מפורטים אני מבינה בהחלט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה פוליציסטית ותזונה
שושנה שרשבסקי07/06/2010שלום לילך,
על קצה המזלג: להימנע ממתוק, מפחמימות פשוטות
להימנע משומנים רווים
להימנע ממזון תעשייתי, מעובד
לאכל דגנים מלאים ביחד עם חלבון (מהחי או מהצומח)
להקפיד על שומנים בריאים מסוג אומגה 9 (שמן זית) ואומגה 3 (דגים מהים, אגוזים)
לבחור במאכלים עם עומס גליקמי נמוך (שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם במהירות)
לטיפול בשחלה פוליציסטית יש צמחי מרפא מעולים. אני ממליצה לך לגשת לתזונאי/נתורופת/ הרבליסט/ שילוב של צמחי מרפא ותזונה טובה ישפרו במאד את סיכויי הפריון שלך.
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dקיי05/06/2010
שלום רב,
האם פטריות שיטאקי וטונה (הדג היחיד שאני אוכלת - מקופסא), יש בהם כדי להוסיף ערכי ויטמין D3 לתזונה?
מלבד חשיפה של כמה דקות לשמש, אני מעוניינת להוסיף מזון שעשיר בויטמין D3 לתזונתי.
כמו כן, האם ערך גבוה (מעט?) מהנורמה של ברזל (168 כשהנורמה עד 145) - יכול להיות משתייה מרובה של מים מינרלים או שתיית יין? אני נוהגת לשתות כוס וחצי של יין אדום מדי ערב עם ארוחה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
שושנה שרשבסקי06/06/2010שלום קיי,
קרני השמש האולטרה-סגולות מסוג UBV משמשות מקור עיקרי לויטמין D3 בגוף (כ80% בא מהשמש, השאר מהתזונה.
במזון, הכמות הגדולה ביותר של D3 נמצא בדגים שמנים,( זה כולל טונה בקופסה, סרדינים בקופסה, סלמון טרי) נמצא גם בכבד, בחמאה, ובחלמון ביצה. פטריות שיטאקי עשירות מאד בD2 , ויטמין D2 מתפנה מהר יותר מהגוף.
הכמות המומלצת של ויטמיןD ביום תלוית גיל,
היום אנחנו יודעים על החשיבות הרבה של ויטמין D כדי למנוע טווח רחב של מחלות.
בבדיקת דם פשוטה (כל קופות החולים) תוכלי לדעת אם בגופך יש מספיק ויטמין D או אם את בחסר, ולפי זה לנסות להיחסף יותר לשמש (מספיק כרבע שעה ליום!) או לקחת תוסף. האפשרות לקבל עוד ויטמין D בכמות רצינית דרך המזון, במידה ויש מחסור, לא כל כך ריאלית.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים מינרלים ויין אדום
שושנה שרשבסקי06/06/2010שלום קיי,
לא נראה לי שהרמה הגבוהה של ברזל בדמך קשור לשתייה זו או אחרת.
הספיגה של הברזל בגוף הוא לפי הצורך של הגוף, ובדרך כלל עודף לא בא מהמזון (עלול לבוא מעודף תוספים המכילים ברזל!)
ברזל בעודף בגוף הוא רעיל ומסוכן. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא מומחה בתחום.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוח אדמה בתנוריובל כ03/06/2010
שלום,
האים תפוח אדמה אפוי בניר כסף מתנור בריא או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוח אדמה בתנור
חנה הרשקוביץ03/06/2010שלום יובל!
נייר כסף משחרר בחימום אלומיניום לאוכל.
יש היום עדויות לכך שבישול בכלי אלומיניום גורם להצטברות אלומיניום במערכת העצבים המרכזית שיכול לגרום שם לנזק.
תנסה לעטוף אותם בנייר אפייה. לא יצא אותו דבר אבל יותר בטוח...
לגבי התפוח-אדמה עצמו:
לתפו"א יש אינדקס גליקמי גבוה. זאת אומרת שהוא מעלה מהר את רמות הסוכר בדם, דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו כדי להימנע ממחלת הסוכרת ותנגודת לאינסולין.
כדי להפחית את ההשפעה הזו מומלץ קודם כל לאכול אותו עם הקליפה, ולצרף אותו לארוחה עם הרבה ירקות ומזונות עם איינדקס גליקמי נמוך.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למירב ולחנהשושנה שרשבסקי31/05/2010
שלום לכן,
פחות נכנסתי לפורום בזמן האחרון, הייתי קצת עסוקה בדברים טובים.נישואי בני - מזל טוב- וגם נולדה לי נכדה חדשה לפני 3 ימים, מזל טוב, אני מקווה לחזור לפורום במלוא המרץ...
שלכן
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
חנה הרשקוביץ02/06/2010והרבה שמחות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב כפול!!!
מירב אלטמן03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת סוכרזית בקרב נעריםדניאל.א30/05/2010
שלום רציתי לדעת כמה סוכרזית מותר לשתות ביום ביחד עם הקפה\תה, ועם זה לא מזיק גם לנערים?
כי בזמן האחרון אני שותה כמויות גדולות של סוכר....אני בן 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל סוכרזית
מירב אלטמן30/05/2010שלום דניאל
סוכרזית הינו חומר שיכול להזיק לכל אדם הצורך אותו
הסוכרזית אינו חומר המצוי בטבע באופן טבעי אלא מייצרים אותו במעבדה כך שגם אם הוא מכיל חומרים הקיימים בטבע השילוב בינהם יוצר חומר אחר תעשייתי שרק יכול להזיק לבריאות.
סוכרזית הינו חומר שהגוף מזהה אותו כמתוק פי כמה וכמה מסוכר
הגוף שלנו מזהה טעמים ומגיב אליהם, למשל שהגוף מזהה את הטעם המתוק הוא מפעיל את הלבלב והכבד לצריכה ופירוק אותו סוכר שנצרך אך בפועל זה אינו סוכר אמיתי וכך הגוף מתאמץ לחינם דבר היכול בטווח הארוך להזיק.
דניאל, ככל שצורכים יותר מטעם מסוים כך הגוף מתרגל אליו וצריך מנה גדולה ממנו כדי להרגיש אותו דבר.
(אותו הדבר עם חריף מלוח וכו')
כך שאם תרגיל את עצמך לשתות תה/קפה עם פחות סוכר או תנסה כמה ימים לשתות לגמרי בלי סוכר ואח"כ לחזור לכמות קטנה יותר זה עדיף,
דבר נוסף שניתן לעשות זה להשתמש בצמח שנקרא סטיביה שהינו מתוק וניתן לרכוש בחנויות טבע
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה ו וירוס הפפילומהרונן26/05/2010
מנהלות הפורום שלום,
אני גבר בן 30. נדבקתי מבת זוגי לשעבר בוירוס הפפילומה.
לאחר הופעת קונדילומות בפי הטבעת, הופניתי לרופא מומחה שהסיר לי חלק מהן בלייזר. את החלק השני צריך להסיר לי בשבוע הבא.
הסבל לאחר הטיפול הוא נוראי!
החלטתי לפנות לטיפול נטורופתי טבעי\צמחי בקונדילומות ובוירוס אם יש כזה?
האם לרפואה הטבעית יש מענה יעיל ומוכח לטיפול בוירוס הפפילומה ובקונדילומות?
האם תוכלו להמליץ לי על מטפל (נטורופת, הרבליסט וכד') אשר מתמחה בתחום זה, וידוע כבעל נסיון בתחום הספציפי הזה?
תודה מראש
רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
מירב אלטמן30/05/2010שלום רונן,
קודם כל החלמה מהירה
לגבי הקלה על הכאב לאחר הניתוח אפשר לנסות להכין אמבט עם קווקר ולשבת בפנים זה עוזר להקל על הכאב ומאוד מרגיע.
לגבי מטפל בתחום לא אוכל למסור פרטים דרך הפורום אתה מוזמן ליצור קשר עם כל אחת ממנהלות הפורום ע"פ פרטי הקשר המצורפים לפרופיל של כל אחת.
רפואה שלמה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה וסוכרתיפה25/05/2010
יש לי סוכרת מסוג 2, אני לא השקעתי הרבה בתזונה בעבר וכעת אני רוצה לשנות את החיים שלי,
אני רוצה להתחיל מאיפשהו אבל לא יודעת איך. דבר נוסף, לאחרונה עברתי מכדורים לאינסולין לנטוס בגלל ערכים גבוהים ואני רוצה לדעת אם שילוב של תזונה והאינסולין אוכל להוריד בערכים במהירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וסוכרת
חנה הרשקוביץ25/05/2010שלום יפה!
שינוי תזונתי נכון בנוסף לפעילות גופנית אכן יכולים לשנות את חייך כי סוכרת מגיבה טוב מאוד לשינויים כאלה באורח החיים.
באופן כללי לסוכרת מומלצת תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך, תוספי מזון מסוימים וגם צמחי מרפא יכולים לתמוך בתהליך.
אפשר לשלב תזונה נכונה עם אינסולין וכדורים תוך מעקב צמוד אחרי רמות הסוכר והורדת מינונים לפי הצורך.
לצערי המסגרת לא מתאימה לייעוץ מפורט יותר וכדאי מאוד שתלכי לייעוץ/טיפול נטורופטי כדי לקבל מענה אמיתי ולחיות אחרת.
ולא לשכוח פעילות גופנית...
הרבה בריאות ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכוויות-עזרהמירב אלטמן25/05/2010
היי
אני משתפת ושואלת
חבר טוב נפצע וסובל מכוויוה בדרגה 2+ ברגל עומד לעבור השתלת עור?
האם למישהי/מישהו יש ניסיון על טיפול בכויות המלצות למה כן או מה לא לעשות
אשמח ללמוד
תודה רבה
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות ואלוורה
חנה הרשקוביץ25/05/2010הי מירב!
היה לי נסיון טוב עם טיפול בכוויות ע"י אלוורה. הכוויות לא היו ברמה של נזקקות להשתלה אך המידע הגיע אלי ממישהי שטיפלה באותה שיטה גם בדרגות חמורות יותר. וזה הולך ככה:
לוקחים רצועות של צמח האלוורה, שופכים על כל עלה מים רותחים (לחיטוי), חותכים עם סכין מחוטאת את הקוצים מהצדדים וחותכים לשניים לרוחב (תוך חשיפת הג'ל הפנימי).
מניחים את הצד עם הג'ל על הכוויה, כמה עלים שצריך. עוטפים את הכל היטב (ממש אטום אך לא לוחץ) בניילון נצמד.
כל 24 שעות מחליפים לחדשים.
הכוויות שטיפלתי בהם היו די רציניות, החלפנו 'תחבושות' כאלה במשך 4 ימים ולא נשארו שום סימנים.
למרות זאת, בכוויות עם שטח פנים גדול ודרגה גבוהה צריך לחשוב פעמיים כי יש סכנה גדולה של זיהום.
האשה שסיפרה לי על השיטה טענה שביתה היתה עם כוויות עמוקות על כל הגוף ונפטרה כך מהצורך בהשתלה.
ודבר נוסף, ששמעתי ממומחה ארצי לכוויות - הדבר הכי חשוב בכוויות זה העזרה הראשונה - מים, מים ועוד מים. חצי שעה ראשונה.
מקווה שעזרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חנה
מירב אלטמן30/05/2010היי חנה
תודה על המידע.
בנתיים הבחור עבר השתלת עור מסתבר שהכוויה היתה יותר חמורה משחשבו עכשיו צריך לחכות ולראות שזה נקלט טוב ולא מזדהם....
תודה רבה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנבטת קטניותאדם24/05/2010
מנהלות הפורום שלום,
אני שומע מאנשי מקצוע בתחום התזונה הטבעית וההוליסטית המלצה גורפת להנביט את הקטניות שאנו אוכלים. ושההנבטה היא צורה עדיפה לאכילת הקטניות על פני בישול.
הקטניות אשר אני אוכל הן - עדשים, חומוס, אפונה, שעועית, סויה.
שאלותי הן:
1. האם באמת יש יתרון כאשר אני מנביט את הקטניות על פני בישול הקטניות? ואם יש יתרון מהו?
2. האם יש חיסרון בהנבטה לעומת בישול הקטניות?
3. האם יש לכן קישור לאתר אשר מדריך כיצד יש להנביט בצורה נכונה ויעילה קטניות
תודה מראש
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנבטת קטניות
חנה הרשקוביץ24/05/2010שלום אדם!
1. אכן יש יתרון גדול להנבטת קטניות על פני בישולן. השרית קטניות במים והנבטתם מעוררים בקטניות אנזימים רדומים שנמצאים בד"כ בקטנית היבשה. לאנזימים אלו שני תפקידים:
- הם מועילים לעיכול של הקטניה עצמה במערכת העיכול שלנו והיא הופכת להיות הרבה יותר קלה לעיכול, יותר כמו ירק.
-הם מפרקים בתוך הנבט את אבות המזון ליחידות קטנות יותר (חלבונים לחומצות אמיניות, שומנים לחומצות שומן וכו') שזמינות יותר לספיגה בגוף ומעודדים יצירה של ויטמינים וחומרים אחרים שבתוך הקטנית היבשה לא היו נבנים. הנבטה מעלה בקטניות את רמות הויטמינים ביתא קרוטן, ויטמין C, ויטמין E, B, ועוד - בקיצור מעשירים את הערך התזונתי של הקטניה.
2. לכן אין חיסרון בהנבטה לעומת בישול, אם כי ישנם אנשים עם מערכת עיכול רגישה שעדיף להם לאדות קצת את הקטניות המונבטות לפני האכילה.
3. הנבטה על קצה המזלג:
משרים קטניות במים בקערה (בקיץ לילה בחורף יממה), מסננים, מכסים במגבת. שוטפים ומנקזים את המים פעם ביום. כשהנבטוט בגודל ס"מ, מכניסים למקרר בכלי סגור.
מה הכי קל להנביט? עדשים ומש. גם חומוס אפשר אבל בקיץ הוא מחמיץ מהר.
חוץ מאלה אפשר להנביט עוד זרעים רבים אבל כדאי להתחיל באלה.
בהצלחה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנבטת קטניות
שושנה שרשבסקי24/05/2010ע
שלום אדם,
אכן יש יתרון לקטניות מונבטות:
ערכן התזונתי גבוהה יותר מהקטניות המבושלות, הן עשירות יותר בחלבון, בויטמינים במינרלים ובסיבים תזונתיים. ומה שחשוב אולי יותר, הן קלות יותר לעיכול.
לתינוקות, בערך בגיל שנה, לא ניתן עדיין קטניות מבושלות, אך ניתן להתחיל לתת נבטים.
את רוב הקטניות קל להנביט בבית:
יש להשרות את הנבטים במים משך הלילה.
בבוקר לשפוך את המים אך להשאיר את הקטניות לחות
לשים את הקטניות במסננת , לכסות אותן (זה חשוב, כי האפלה עוזרת להנבטה), ומדי פעם לבדוק שהן נשארו לחות.ן
תוכל בודאי למצוא בקלות הדרכה יותר ספציפית באתר.
למרות כל האמור לעיל, אפשר להמשיך גם לאכל קטניות מבושלות, אני תמיד בעד גוון.
חשוב להקפיד על הכנה נכונה: לשתוף אותן היטב, ולהשרות אותן בלילה (ההשרייה מקלה על העיכול)
לאחר ההשריה, לשפוך את המים, להכניס לסיר, ועל כל כוס קטניה לשים כ3 כוסות מים, להרתיח ולבשל עד הריכוך (יש אומרים לשפוך עוד פעם את המים לאחר ההרתחה הראשונה)
להקל על העיכול, ניתן להוסיף עלה של אצות ים בבישול
אין להכניס מלח, אלא בסוף הבישול בלבד
עדשים, אפונה ומאש לא זקוקות להשרייה מוקדמת
בתאבון וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנבטת קטניות ובישולן
מירב אלטמן24/05/2010כפי שאמרה חנה קטנית נבוטה זה כמו ירק כשאוכלים אותן רק נבוטות ולא מבושלות
מבחינה סינית יש לזה השפעה מקררת ומנקה לחות
לכן לאנשים שנוטים לסבול מקור או בעונות קרות חשוב לבשל אותן אחרי ההנבטה, הבישול יהיה יותר מהיר מבישול קטניות שרק הושרו.
כמו כן ע"פ התזונה הסינית לכל עונה יש הקטניות המתאימות יותר לאותה עונה.
בתיאבון
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פיטית וחומצה אוקסאליתאדם22/05/2010
מנהלות הפורום שלום,
אני יודע שהחומצה הפיטית והחומצה האוקסאלית משפיעות על הספיגה של המינרלים בגוף. האם ניתן לנטרל חומצות אלה מהמזונות השונים אשר מכילים אותם, אך מכילים בו זמנית מינרלים חשובים.
- מאחר ואני אוכל בין שלוש לארבע פעמים בשבוע קטניות (חומוס, עדשים, שעועית, אפונה), האם ניתן לנטרל את החומצה הפיטית מהקטניות? (חימום, הנבטה, השריה במים למשך הלילה)?
- מאחר ואני צורך על בסיס יומי שומשום מלא\טחינה גולמית מלאה, האם ניתן לנטרל את החומצה מהשומשום המלא\טחינה גולמית מלאה?
- כיצד ניתן לנטל את החומצה האוקסאלית מהירקות הירוקים?
תודה מראש
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר חומצה פיטית ואוקסלית
מירב אלטמן23/05/2010חומצה פיטית וחומצה אוקסלית מפריעות לספיגת ברזל וסידן
חומצה פיטית מצויה במזון שיש בו סיבים מלאים כמו דגנים מלאים
חומצה אוקסאלית נמצאת באגוזים, פטרוזיליה, תרד, קטניות
כמו כן המזונות שנזכרו קודם מכילים עוד הרבה ערכים תזונתיים חיוניים לגופנו כמו מינרלים אחרים, ויטמינים מקבוצת B, סיבים תזונתיים, חומצות אמינו, גלוקוז ועוד.
הסתכלות שבה רואים במזון מסוים רק צד אחד שלו ועוד מזון מלא , שהוא לא מתועש, רואה רק חלק קטן של התמונה השלמה.
במקום לנסות לנטרל חומרים מסוימים אפשר לחשוב איך לצרוך בצורה מגוונת מכל קשת רכיבי המזון.
בכל מקרה בעת חימום והנבטה מתפרקות החומצות הנ"ל וכך ספיגת המינרלים טובה יותר.
כמו כן האם ידעת שאכילה של חלבון מהחי +נתרן (כלומר מלח רגיל ולא אטלנטי) גם מפריע לספיגת מינרלים חיוניים כמו ברזל?
לכן חשוב לשלב בשר עם משהו חמוץ וירקות ירוקים לספיגה טובה יותר...
הרבה בריאות ובתיאבון
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לחומצה אוקסלית בפטרוזיליה
נעמי01/10/2010שאלתי על כך איש-מקצוע בתחום התזונה הטבעית, ולדבריו - גם אם יש חומצה אוקסלית בפטרוזיליה, זה במינון אפסי וחסר משמעות.
בתרד - מינון חומצה זו הוא בעל משמעות, ולכן לפי שיטת ד"ר שלטון מומלץ להימנע מאכילת תרד. כנ"ל לגבי עלי מנגולד ואספרגוס.
לפי מה שנאמר בספר על השיטה הנ"ל, בקטניות (עדשים, חומוס) אין חומצה אוקסלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין ברזל ו B12אדם22/05/2010
מנהלות הפורום שלום,
אני גבר בן 30, בריא, עוסק בפעילות גופנית כל החיים. בשנים האחרונות מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון משלב 45 דקות ריצה ו 45 דקות משקולות (סה"כ 90 דקות).
בבדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים התגלה מחסור בפריטין, ורמה נמוכה של B12 אם כי עדיין בנורמה. להלן התוצאות הרלוונטיות:
ברזל - 158 הנורמה נעה בין 70-180
טרנספרין - 302 הנורמה נעה בין 160-360
פריטין - 32 הנורמה נעה בין 33-266
ויטמין בי 12 - 310 הנורמה נעה בין 211-911
1. איזה מזונות מומלץ לי לצרוך בהתאם לחוסרים
2. כיצד אני יכול להעלות את מאגרי הפריטין בגופי?
3. האם מאגרי ברזל ריקים מעידים על כך שבמשך שנים לא היתה צריכה מספקת של ברזל?
4. האם רמת ברזל חופשי בדם תקינה ומאגרי פריטין נמוכים מעידים על משהו?
5. ויטמין בי 12 נמצא גם ברמה נמוכה יחסית(אפילו שלא חורג מהנורמה), כיצד אני יכול להעלות את רמתו בגופי כדי להיות בטווח הגבוה בתוך הנורמה?
6. אני רוצה לקחת תוסף של בי 12 ותוסף של ברזל לתקופה של 6-8 שבועות. הבנתי שיש תוספי ברזל בעלי תופעות לוואי ויש כאלה עם פחות תופעות לוואי, מהו התוסף היעיל והמומלץ?
תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניר- פריטין ברזל וb-12
מירב אלטמן23/05/2010שלום ניר,
תשובתי תתחלק לכמה חלקים:
קודם כל הבדיקות תקינות למעט הפריטין שמעט נמוך
אתה יכול לקחת כמה שבועות תוספי b-12 וברזל שניתן למצוא בצורה נוזלית קל יותר לספיגה, פשוט תשאל במקום שבו אתה קונה.
כשיש חוסרים של כל דברו בגוף יש תמיד לבדוק האם זה קשור לintake כלומר למה שאנחנו מכניסים או יותר נכון האם אנחנו מקבלים מהמזון מספיק.
או האם זה קשור לספיגה כלומר על פניו מכניסים מספיק אבל יש איזו בעיה בספיגה במערכת העיכול.
על מנת לדעת את התשובה יש לשאול אותך מספר שאלות על הרגלי החיים, התזונה, העיכול, היציאות, רמת הסטרס והחרדה. רמת הפעילות הספורטיבית לעומת שאר הפעילות שאתה מבצע במשך השבוע.
מערכת העיכול מושפעת ממערכת העצבים הפרהסימפטטית זו שעובדת לאט
ובמצב סטרס או בפעילות ספורטיבית מופעלת המערכת הסימפטטית.
ולכן שהמע' הסימפטטית עובדת זה מפריע לפרהסימפטטית לעבוד.
לכן ניר על מנת לדעת למה הופיעו החוסרים יש צורך בבדיקה יותר מקיפה
אם אתה מאיזור המרכז אתה מוזמן להגיע לייעוץ במרכז מזרח-מערב.
הרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבמור17/05/2010
רציתי לשאול לגבי חלב ומוצריו. לפני כמה זמן שיניתי את אורח החיים שלי ובין השאר את התזונה. התוצאות לא איחרו לבוא ורזיתי 10 ק"ג. העניין הוא שבזמנו אמרו לי להימנע כמה שניתן מחלב ומוצריו (בקר), ותהיתי האם זה באמת לא בריא? זאת אומרת, אם מדי כמה ימים אני אוהבת לאכול גבינה לבנה האם זה לא בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מוצרי חלב
חנה הרשקוביץ17/05/2010הדיון על מוצרי חלב צריך להתחלק לשניים:
א. על מוצרי חלב באופן כללי
ב. על מוצרי חלב מתועשים
על קצה המזלג:
א. על מוצרי חלב באופן כללי: יש כמה בעיות עם מוצרי חלב:
- השומן שלהם הוא שומן רווי מהסוג הפחות מומלץ
-במוצרי חלב דלי שומן יש יותר חלבון. עודף חלבון מהחי מעלה את רמת החומציות בדם וגורם להפרשה מוגברת של סידן מהגוף (כן כן...)
-רוב האוכלוסיה הבוגרת מתקשה לעכל את סוכר החלב (לקטוז) כי האנזים שמפרק אותו (לקטאז) פוחת עם הגיל לבאופן טבעי. סוכר לא מפורק במעי יכול לגרום שורה של מכאובי מעיים ולא רק.
-מוצרי חלב קשורים למספר מחלות כמו מחלות לב, אוסטאופורוזיס, גידולים ממאירים מסוימים, סוכרת מסוג 1 ועוד.
ב. מוצרי חלב מודרניים מגיעים מפרות שמוזנות באוכל לא טבעי ובתרופות כמו אנטיביוטיקה שמגיעה גם לחלב.
המסקנה היא שכדאי להפחית כמה שאפשר במוצרי חלב, ואם כבר, אז לאכול יוגורט וגבינות דלות שומן מחלב עיזים/פרות/כבשים אורגני.
על נזקי החלב בהרחבה תוכלי לקרוא בספר 'שוטי החלב' של ד"ר אבני (הוצאת פוקוס).
חג שבועות שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור מוצרי חלב
מירב אלטמן17/05/2010שלום לך
שמחה לקרוא שהשינויים שעשית בחייך הניבו תוצאות
לגבי מוצרי חלב האם בריא או לא
התשובה היא תלוי למי ובאיזה זמן ומצב.
לפי התפיסה הסינית שמסתכלת על האנרגיה של המזון מוצרי חלב הינם מקררים ומעודדים יצור לחות או ליחה .
כך שיש אנשים שעליהם הקור והלחות הללו ישפיעו פחות טוב וישנם אנשים שמוצרי חלב ישפעו עליהם לטובה או לא יעוררו מצב של קור ליחה צבירת נוזלים, וכו'
בתוך מוצרי החלב יש מגוון רחב
חלב מבקר או כבש או עיזים, העיזים הוא חמים וקליל יותר
יוגורט משפיע בצורה אחרת מחלב מכיוון שהוא חמוץ ועבר תסיסה ובמידה ואינו טרי לגמרי יכול לעודד עיכול.
ישנם את כל מוצרי היוגורט שלהם מוסיפים סוכר ופירות והם פחות מומלצים.
יש גבינות קשות ושמנות ויש חמאה שזה שומן
הדבר המומלץ ביותר זה לבדוק האם זה מתאים לך.לעשות ניסיונות ולראות איך את מרגישה אחרי אכילת מוצרי חלב....
בכל מקרה אין הכוונה להגזים בשום דבר
שיהיה חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה10/05/2010
שלום אני שותה 12 כוסות קפה הפוך ביום מאוד טעים לי ובמיוחד זה מוריד לי את התיאבון בגדול לאחרונה אני מרגישה ששמנתי 2 קילו ויצאה לי הבטן זה יכול להיות בגלל קופאין כי אני מוזגת מעט חלב ומקציפה אותו דרך הגב אמרו לי שזה בגלל הגיל יכול להיות?אני בת 43 אחרי שלוש לידות ומידה 39 תודה רבה ישאר כוח אתם נותנים שירות מעולה בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 כוסות קפה הפוך
שושנה שרשבסקי11/05/2010רינה יקרה,
לא טוב, לא טוב לשתות כמות כזאת של קפה, וזה עוד על חשבון תזונה מאוזנת...
בכל גיל חשוב לאכל נכון ומאוזן, בגיל 43, מתחילים כל מיני שינויים בגוף וכדי לשמור על בריאות טובה, משקל טוב, הרגשה טובה ולמנוע כל מיני מיחושים ,חשוב לאכל נכון וגם לעשות פעילות גופנית.
לקפה יש כמה יתרונות, אבל יש לו בעיקר חסרונות... דבר אחד אזכיר פה: צריכה מוגברת של קפאין גורמת להפרשה מוגברת של הסידן בשתן. דילול הסידן בגוף ,(בכל גיל ובגיל המעבר עוד יותר) עלול לגרום למחלת האוסתאופורוזיס
אני ממליצה לך מאד לגשת לתזונאית , היא תעזור לך להיגמל מהכמות המופרזת של הקפה ותדריך אותך לתזונה מאוזנת ומתאימה לגיל.
אם את ירושלמית אשמח לעזור
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)