פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם
    עילום שם
    14/05/2010

שלום
    אני עומדת להתחתן עם בחיר ליבי. בכל המובנים. שנינו בוגרים ויודעים לקראת מה אנחנו נכנסים ושלמים עם ההחלטה. פה ושם יש ויכוחים או חילוקי דעות, ואני חייבת לציין שבעיקר בזכותו ובזכות הסבלנות שלו - התקשורת שלנו טובה ומובילה אותנו לנחת ושלווה.
    בתחילת הקשר נוצרה סיטואציה רגשית שבה התעלמתי ממנו כשהוא ניסה לומר לי משהו והוא זרק עליי חפץ מתכתי שפגע לי ברגל, זה כאב הרבה זמן (פיסית ונפשית) אבל הגענו למסקנה והבטחה שהוא צריך לשים לב לדברים שהוא עושה ונגענו בחומרת המצב.
    לאחר כמה חודשים הייתה עוד סיטואציה (אחיזה חזקה ביד שהשאירה סימן) ולפני כמה ימים עוד סיטואציה שבה הוא מכה בחוזקה על הרגל שלי בזמן ישיבה
    זה קורה כל כמה חודשים למרות שהוא יודע שזה יכול להרוס אותנו וזה באמת הורס אותנו
    אני מחמירה עכשיו כי אני יודעת שבהמשך לא אוכל לומר "לא ידעתי לאן נכנסתי"
    הוא מוכן ללכת לטיפול מקצועי - האם המצב מצדיק או שנוכל לטפל בזה ביחד ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם בעילום שם

פנינה דובו
    16/05/2010

זה בדיוק הזמן לפנות ולטפל בבעיה ואת עושה מאד נכון שאת ערה לדבר ופונה לברר ולהתייעץ.
    חשוב מאד שהתעניינותך תביא לטיפול ולא תשאר ברמת ההתעניינות אותה יזמת. מה שלא תעשו היום יהיה הרבה יותר קשה ומסובך בעתיד. לא קל ללכת לטיפול בנושא מורכב ויחודי זה של אלימות בין בני זוג והפיתוי להתחמק ממנו הוא אמיתי וממשי.

לשאלתך: אם התכוונת שתוכלו לטפל בבעיה לבד (ביחד), הרי שאני ממליצה לפנות לגורם מקצועי ולא להשאיר אותו בבית. יתרה מכך, נהוג במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה לקבל כל אחד מבני הזוג לשיחה בנפרד. אני מציעה גם לך להגיע לשיחה כזו, במטרה להבהיר לעצמך עד כמה הנושא רחב ועד היכן יכולים להגיע שורשיו.

ידוע מהנסיון כי אלימות בין בני זוג הולכת ומתפתחת ככל שעובר הזמן ללא טיפול, גם מבחינת חומרתה וגם מבחינת תכיפותה. אך ידוע גם עד כמה קשה לעשות את הצעד הראשון, לפתוח את הסיפור ולטפל בבעיה. זהו המבחן האמיתי שלכם.

אל תהססי. טיפול מתאים יחזק אתכם ויעזור לכם לבנות את הקשר ביניכם, מתוך הכרות עמוקה יותר
    של כל אחד את עצמו ואת צרכיו ומה הוא מביא איתו כנדוניה. אלה הם דברים חשובים לכל זוג המקים משפחה, גם כשלא עולים הקשיים בשלב הראשוני או גם כאשר אין עדיין מודעות לקראת הצפוי (מה שקורה במקרים רבים).

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צו הרחקה
    דנה
    12/05/2010

אחותי בת 38 גרה בבית הורי מאז ומתמיד היא בחורה בעייתית ואלימה היא אינה נושאת בעול התשלומים בבית .
    בחודשים האחרונים אימי חטפה אירוע מוחי ונמצאת מיזה מ"ס חודשים בבית חולים שיקומי היא עוד מעט עתידה לצאת הבייתה ואבא שלי לא מעוניין שאחותי תתגורר בבית היא מתערבת בכל דבר והוא מפחד ממריבות עימה ליד אימי הו מפחד שהיא תקבל עוד אירוע.
    וגם הוא לא מסוגל להחזיק כלכלית בעול ההימצאות של אחותי בבית הם פנסיונרים ואין להם אפשרויות.
    היא לא מוכנה לצאת מהבית וכל שיחה ניגמרת בקללות ואיומים.
    אנחנו לא יודעים מה לעשות נא עזרתכם הדחופה

לקביעת תור
    סגירה
    צו הרחקה

הוספת תגובה

• לס'

ד``ר מני מלכה
    13/05/2010

שלום לך

את מתארת סיטואציה סבוכה מאוד- אחותך נשארה להתגורר בבית ההורים ולא עזבה ופיתחה לעצמה חיים עצמאיים כפי שמקובללעשות. הורייך מזדקנים וכפי הנראה בעצמם זקוקים לתמיכה ועזרה, ואולי אינם מסוגלים לטפל באחותך, נהפוך הוא יכול להיות שהם, מצפים שהיא (או ילדיהם) יטפלו בהם- הילדים הופכים להורים של ההורים.

הסוגיה של אחותך מורכבת והשאלה מדוע היא אינה עוזבת את בית ההורים דורשת בירור. גם מצידה וגם מצד המשפחה כולה. ההנחה היא שכל המשפחה (כמערכת) שותפה למצב הזה- יכול להיות שעד לנקודת זמן מסויימת הדבר התאים לכולם וכעת ההסדר הזה מתאים פחות. אחותך מתקשה לשינוי שנדרש ולכן מגיבה באלימות ובהתנהגות אלימה.

אפשרות אחת לפתרון- המשפחה כולה (ההורים, אחותך ואת) פונה לסוג של גישור\ייעוץ משפחתי שמטרתו לברר מה יכול לעזור לאחותך לעזוב, או כיצד לשנות את המצב הנוכחי. שימי לב שבכתיבתך יש הרבה כעס כלפיה. יכול להיות שהיא חשה דחויה ולכן היא מתחפרת בעמדתה. ייתכן שמאבק זה "יושב" על פצעים שמקורם בהיסטוריה המשפחתית.

אפשרות שנייה- ההורים שלך, ובשלב זה אבא שלך, שאינו מעוניין שאחותך תתגורר בבית יכול לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולברר שם את האפשרות של הוצאת צו הגנה כלפיה. כלומר הרחקתה באופן חוקי. ברור שצעד מסוג זה יכול לעורר קשיים רגשיים, אך הוא אפשרי מבחינה חוקית.

אפשר כמובן לשלב בין שתי האפשרויות.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ב
    13/05/2010

האם הוא צריך ללהביא הוכחות אלימות או שמספיק שהוא לא מעוניין שהיא תגור בית?
    תוך כמה זמן זה מתבצע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות ?
    חסויה
    10/05/2010

אמ אני לא מררגישה הכי בנוח לספר את זה , גם שאני תחת שם אנונימי ...
    אמ בקיצור - אני בת 14 וחצי , ויש לי 2 אחים קטנים - אחד בן 6 ואחד בן 10 וחצי .
    לאחי בן ה10 וחצי אמא שלי מרביצה שהוא עושה משהו לא טוב (נגיד מתחצף אליה וכו' ... )
    אבל ממש מרביצה - פעם אחת היא הרביצה לו , הוא הלך לחדר ונשכב על המיטה (לא בוכה , אבל דיי בהלם - למרות שזו לא הייתה פעם ראשונה ) , היא לקחה את התיק של אחי בן 6 (יש לו ילקוט של כיתה א' - עם הפלסטיק הזה מלמטה ) , ופשוט זרקה אותו עליו ... הפלסטיק פגע לאחי בפנים והוא התחיל לבכות ממש והתחיל לצעוק שהיא משוגעת שהיא מרביצה , וכל מה שהיא ענתה זה 'תסתום את הפה ואל תענה לי בכלל ' ....
    זה לא קורה הרבה פעמים שהיא מרביצה לו , אבל שזה קורה זה ממש מכות (פעם אני חושבת ירד לו טיפה דם ... ) ....
    היא בכללי ממש אוהבת אותנו , והיא מסוג האימהות שהן יותר חברות שלנו ...
    יש לנו צחוקים במשפחה והכל ...
    אמרתי לעצמי שאם היא תיגע בי אני אחזיר לה , ובאמת , אחרי כמה חודשים אני והיא רבנו , היא באה ודחפה אותי על הסיפרייה ... החזרתי לה דחיפה , ופשוט הלכנו כמו מכות כזה בחדר ...
    הלכתי לכיוון הדלת , ושוב התחלנו לריב , עד שיצאתי מהבית ...
    היא קראה בהודעות שלי בפלאפון (היא לקחה לי אותו לפני שהלכתי ) , שקראתי לה זונה , וכתגובה שחזרתי בערב היא פשוט התחילה להרביץ לי ...
    נתתי לה בעיטה , היא המשיכה להרביץ ורצתי מהר לחדר ...
    המכות לא כאבו , אבל עצם זה שהיא הרביצה כבר מפחיד אותי ...
    עכשיו אני ממשממש מפחדת כל פעם שהיא מרימה טיפה את הקול שלה ...
    מה אפשר לעשות ?
    נ.ב אני מפחדת גם ממורים שצועקים לידי , אני מפחדת שהם יבואו וירביצו לי מהעצבים שלהם על הכיתה (אני יודעת שזה מפגר , והכי לא הגיוני בעולם , אבל אני פשוט מפחדת ... ) , שזה קורה אני פשוט מפחדת לזוז ....

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות ?

הוספת תגובה

• לחסויה

ד``ר מני מלכה
    10/05/2010

שלום לך

המצב שאת מתארת הוא מצב בלתי נסבל שקשה לקבל אותו.

חשוב שתדעי שבמצבים מהסוג הזה מומלץ לפנות ולבקש עזרה. במקרה שלך מיועצת בית הספר. אולי את חוששת שייגרם נזק כל שהוא- אבל הנזק כך או כך נגרם כל יום מחדש. אם תפני לבקש עזרה ייתכן שהדבר יעזור לא רק לך, ויתרום לכך שגם אחרים במשפחה יקבלו את העזרה שהם כה זקוקים לה.

אם תוכלי לפנות למורה שלך ו\או ליועצת בית הספר- זו יכולה להיות התחלה טובה.

ולבסוף שאלה- מה עם אבא שלך? איפה הוא בכל הסיפור הזה. האם באפשרותך לשתף אותו במצוקתך?

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ........

חסויה
    11/05/2010

זה לא שמתעללים בנו וכל יום אנחנו חוטפים מכות ....
    זה קורה נגיד פעם ל3 חודשים ...
    ההורים גרושים , ואבא שלי גר מאוד רחוק - כשעה וחצי נסיעה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה נפשית
    שי
    09/05/2010

חברתי אם לילד בן4 ובהליך גירושין מאוד מכער ,הגירושין נבעו מהתעללות פיזית ובעיקר נפשית,חברתי מתמודדת לבד עם כל הבעיות (כספיות,תמיכה נפשית לילד וכו') כמו כן מקבלת תמיכה ממרכז לאלימות במשפחה עם כל זה עדיין קשה לרומם את רוחה-מיואשת ומודאגת מהכל,כיצד ניתן לסייע לה מעבר לתמיכה ממרכז האלימות???

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה נפשית

הוספת תגובה

• שי שלום,

פנינה דובו
    09/05/2010

אני מתרשמת מרצונך לסייע לחברתך בהתמודדותה עם שלב קשה ולא נעים בחייה.

נראה כי מצוקתה של חברתך משפיעה גם עליך וגורמת לך לדאגה.

אני שמחה לשמוע כי חברתך מטופלת כבר והשאלה שאני שואלת אותך היא עם מה אתה מתמודד, במה קשה לך ומי עוזר לך.

כבן-זוג אתה מגלה איכפתיות כלפי חברתך, מעוניין שהקשר ביניכם לא ייפגע ואולי מודאג מה קורה או יכול לקרות לזוגיות שלכם, בתוך כל מה שהיא עוברת.

אם אתה קשוב ומכבד את חברתך, אתה כבר עוזר לה, כי אז אתה גם יכול להבין ולקבל שהיא עדיין עסוקה בעניינים קודמים ולא לגמרי פנויה לבניית הקשר החדש, בו שניכם רוצים, אני מניחה.

אתה זקוק להרבה סבלנות כלפי חברתך. החלמה מקשר זוגי לא טוב, לוקחת זמן. תן לה את הזמן שלה ודאג לגייס לעצמך תמיכה לה תזדקק אתה, בשלב זה, כאשר חברתך לא תוכל לתת לך אותה.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לכתבת בגרות
    ספיר
    05/05/2010

שלום
    קוראים לי ספיר, אני תלמידת יב' במגמת תקשורת.
    השנה התבקשנו להכין כתבת חקר לבגרות
    ואני בחרתי בנושא - אלימות נגד נשים.

בכתבתי אני צריכה חוות דעת של איש מקצוע,
    אשמח אם תוכלו לעזור לי ולענות על מספר שאלות.

*במה מתבטאת עזרתו של עובד סוציאלי ?
    *האם חלק מעבודתו של עובד סוצילי הוא גם טיפול בבעל המכה ?
    *ברוב המקרים האישה נכנסת אל מוסד הנישואים במחשבה שהיא מכירה טוב את בעלה ואז היא מגלה מפלצת. מדוע זה קורה?
    מה הסיבות להתנהגות כזו של בעל מכה ?
    *איזה הרס זה עושה אצל האישה ?
    *מה דעתכם על תופעת האלימות נגד נשים בישראל.

אשמח אם תענו לי במהרה זה יעזור לי מאוד
    תודה רבה :]

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לכתבת בגרות

הוספת תגובה

• שלום ספיר,

פנינה דובו
    06/05/2010

קודם כל כל הכבוד שבחרת בנושא! יש הרבה נסיון שהצטבר בנושא זה וגם חומר כתוב.

אני מציעה לך לפנות לשרותי הרווחה באזור מגוריך ולבקש להפגש עם עובד סוציאלי שעוסק בתחום.
    אם את מתכוונת לעבודה רצינית, זה בודאי לא ניתן למיצוי בתשובות לשאלותיך במסגרת זו.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אורטל
    03/05/2010

שלום,
    אני אמא לארבעה כאשר הגדולים הם תאומים בני 10 בן ובת. ביתי ילדה טובה וממושמעת ואילו בני מציק ללא הרף, מתחצף, מסרב לקבל מרות מתגרה ויודע כל טריק להכניס את הבית לסיר לחץ. אין שעה אחת שלווה בבית. אני אדם סבלני ואנו הורים מודעים אך לעיתים אני מפעילה כח כדי להשתלט על בני. יש לי ייסורי מצפון נוראיים כי אני יודעת שזה בטח לא עוזר, נותן דוגמה רעה מאוד ולא מחנך אך הדבר תמיד מגיע בתגובה להתנהגות בלתי נסבלת שלו- הוא כל הזמן ממש מתאמץ להוציא אותנו מהכלים. אנו משוחחים איתו, מסבירים, מתפייסים אך ללא הועיל. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה וכל פעם נשבעת שזה לא יקרה יותר אך לא מצליחה לשלוט בעצמי. אתן דוגמא: אתמול למשל ביקשתי ממנו בערב לגשת לחדר ולסדר תיק לביה"ס והוא בתגובה אחז את מפשעתו בתנועה ממש מגונה שכולה אומרת זילזול ומבחינתי זה מעשה מזעזע ולא ברור לי מאיפה יש לו תעוזה לנהוג כך. היה לי ברור שלומר לו או לכעוס עליו לא ממש יהווה שום אפקט מרתיע אז סטרתי לו, שזה משהו שעשיתי אולי פעמיים. ישנן עוד אלפי דוגמאות להתנהגויות שלו שהן בלתי מתקבלות על הדעת, מנענו טלוויזה, מחשב, חוג, מפגש עם חבר אך הוא נוהג בשלווה כאילו זה לא מפריע לו בכלל וחוזר לסורו. אנו אובדי עצות, אני מרגישה שאני מאבדת אותו ואפילו יכולה לומר שאינני חשה אליו אהבה משום שכל כך קשה איתו ורגעי הנחת כל כך מועטים. קשה לי לאהוב אותו למרות שהוא הילד שלי כי איך אני יכולה לאהוב ילד שמביע כלפי חיבה רק כשרוצה משחק חדש או ממתק או כל דבר אחר. ורוב הזמן מפגין זילזול וחוסר הערכה. אני מרגישה שהוא מוציא ממני את השדים ואני אובדת עצות. אנא עזרתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• אנא התייחסו להודעתי תודה

אורטל
    07/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורטל

ד``ר מני מלכה
    07/05/2010

שלום לך

אין ספק שלהיות אמא לארבעה ילדים קטנים זו מלאכה לא פשוטה, ונדרשים כוחות רבים כדי למלא את הצרכים של כולם ולהשאיר גם זמן לעצמך. שימי לב שתוכניות רבות בטלביזיה עוסקת בסוגיה זו - כך שאת לא היחידה.
    אני מניח - מהדברים שכתבת - שאת מוטרדת מכך שאת "נגררת" להתנהגות שאחר כך את מצטערת עליה. למשל סטירות. אם כך הדבר הרי שטוב תעשי אם תפני לייעוץ מסודר בכל הקשור לנושא של הצבת ויצירת גבולות.
    אני רוצה להסב את תשומת ליבך שלא בטוח שאת היחידה שצריכה לעשות זאת. בדברים שכתבת משום מה השמטת את בעלך, אבי הילדים. לא כדאי להבין את כל מה שאת מתארת כבעיה שהפתרון שלה נמצא בידיים שלך בלבד. כשעוסקים בשאלות של גבולות, חוקים וכללים בתוך המשפחה, מייחסים סוגיות אלה לשני בני הזוג- כלומר ליחידת ההורות. לכן כדאי יהיה שהייעוץ יהיה זוגי\משפחתי ויכלול בתוכו גם את בן זוגך ואולי בהמשך גם את הילדים. ייעוץ מסוג זה יכול לשפר את דפוסי התקשורת במשפחה ואף את ההבנה שלך את בנך ואת המצוקות שלו.

למשל יכול להיות שמדובר במצב שבו אחותו תפסה את תפקיד ה"ילדה הטובה" והשאירה לו את תפקיד "הילד הרע". במקרה מסוג זה נשאל מה יכול לעזור לאחותו התאומה להיות פחות טובה... כדי להשאיר לו קצת מקום... כמה תוכלי להרשות לילדה הממושמעת שלך להיות גם מעט חסרת משמעת...

ייעוץ משפחתי יוכל לעזור לכם לראות את הדברים בצורה רחבה יותר, ולהבין את המצוקות של חברי המשפחה.
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי....
    מיטל
    29/04/2010

אני עושה עבודה נגד אלימות שאולי תופיע באחד מהמוזיאונים בישראל , הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש איזה רעיון טוב או איזשהו משפט מתאים.. אני צריכה שזה יהיה מקורי... תודה למי שיעזור!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    היי....

הוספת תגובה

• אל - לי- מות

רחלי
    04/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקידות הסעד + לשכות הרווחה
    אסתר
    26/04/2010

האם יש כאן עוד אנשים שמתוסכלים מתפקודם הלקוי של פקידות הסעד ולשכות הרווחה?

הוספת תגובה

• תיסכול סוג של ביזיון רווחה סכנה

אורית
    10/10/2011

לצערי הרב וליבי הכואב פניתי למחלקת הרווחה וטעות חיי החלה משם :
    חוסר מקצוענות חוסר גישות בושה בושה תפקוד לא יאה ממש חוסר מקצוענות חששתי לחיי לאן נכנסתי אני יותא בקיאה מהעו"ס שתשובתה התמידית אינני יודעת מה לעשות מה לעשות מי אמור לטפל במי הזוי סכנה כתבו לשופטים פנו למשטרה התרחקו מהרווחה שם העבודה בעניים מנסיון9 מתוסכלת ועל טעיותיהם עד היום אני משלמת ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    אורית
    22/04/2010

חברתי הטובה ביותר נשואה מזה שנתיים. לפני הנישואים לא היה ידוע לי על בעיות ביניהם. כיום במפגשים חברתיים בעלה משפיל אותה מאד, מקלל וצועק עליה עד לאלימות מילולית קשה בעיני. אני לא רואה עדות לסימנים של מכות פיזיות אבל אני דואגת. מצד אחד רוצה להתערב, מצד שני פוחדת לפגוע בה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• לנעמה

ד``ר מני מלכה
    22/04/2010

נראה לי רעיון לא רע לשתף אותה בדברים שכתבת כאן, כולל ההתלבטות שלך.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית ופיזית
    ל
    21/04/2010

אני בת 25 נ. + 2. בעלי כל הזמן מקניט אותי ואומר עד כמה אני לא מבינה, צוחק עלי. היום רבנו והוא אפילו הרביץ לי,וצרח עלי ואמר מילים קשות זה הפעם השניה בערך שהוא מרביץ בזמן מריבה.
    לא יודעת מה לעשות, אני מפחדת לספר למישהו.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית ופיזית

הוספת תגובה

• ל- ל'

ד``ר מני מלכה
    21/04/2010

ל שלום

מומלץ שתפני לקבלת ייעוץ ועזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- במקום המגורים שלך.

חשוב שתידעי שהפנייה שלך לקבלת עזרה במרכז אינה מחייבת אותך לשום צעד, והדברים נשמרים בדיסקרטיות מלאה. הפנייה לעזרה איננה מחייבת למשל פירוק משפחה,או הגשת תלונה במשטרה והיא נועדה לעזור לבחון את מצבך ואת האלטרנטיבות שקיימות עבורך.

למעשה את לא היחידה, את לא לבד. נשים רבות מגיעות לקבל עזרה במרכזים למניעת אלימות, חלקן לאחר שסבלו סבל רב לאורך שנים וחלקן לאחר שהאלימות החלה. כמעט כולן מהססות, פוחדות ומבולבלות- בדיוק כמוך.

לצערי - הדברים לא יפתרו כל עוד את ממשיכה לספוג. את עלולה להמשיך לסבול ולהגיע לקבל עזרה רק אחרי שכבר לא תוכלי לשאת את הסבל. ועלייך לזכור כי גם שני ילדייך נפגעים אף הם.

אני מניח שהסבל שלך גדול מהפחד שלך לספר למישהו- וממליץ לך לפנות לקבל עזרה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה דחופה לייעוץ
    חגית
    12/04/2010

שלום
    אני אמא ל-3 ילדים נשואה ושוהה כרגע במעון לנשים מוכות כבר פעם שלישית.
    סבלתי מאלימות מילולית מאוד קשה ונפשית וגם בגידה מאוד קשה.
    נתתי לבעל המון הזדמנויות וחזרתי לבית פעמיים.
    אני כאן כבר 7 חודשים והייתי בהחלטה להתגרש ולא לחזור למקום מגוריי.
    בחודש האחרון הבעל מפעיל עלי לחץ לחזור דרך אנשים ומבטיח הבטחות ואנשים מוכנים הפעם לעמוד מאחורי וטוענים שבעיה הכי קטנה הם לוקחים אותי להתלונן במשטרה, זה משהו שלא עשיתי אף פעם.
    אני כרגע בהתלבטות מה לעשות ויש לי את הפחד שאם אני לא אחזור יהיה לי קשה להתמודד ואני אצטער למה לא חזרתי אליו, המצב משפיע עלי מאוד נפשית.
    האם גברים אלימים משתנים? האם יש סיכוי?
    לתשובתכם המהירה אודה

תודה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה דחופה לייעוץ

הוספת תגובה

• שלום חגית,

פנינה דובו
    12/04/2010

מתוך היכרות עם המעונות לנשים מוכות אני מאד סומכת על שיקול דעתן ועל נסיונן הרב בעבודה עם אוכלוסיית הנשים המגיעות אליהם. אני מניחה שיש להן דיעה בנושא ואת פונה אלינו כדי לקבל דיעה נוספת.

אין לי ספק כי בעלך רוצה אותך בחזרה ואולי אף יהיה מוכן לשנות את דרכיו. אגב, זהו מבחינתי מדד לרצינותו: אם הוא מבטיח ללכת לטיפול וגם ילך! במידה וכן, ובמידה ותפנו לטיפול זוגי בהמשך, יש סיכוי שתוכלו להחליף את הדפוסים המזיקים שלכם בדפוסים יעילים יותר.

בתחושה שלי גם את רוצה כן לחזור לבעלך. את מספרת על בגידה ובמקרים רבים שהכרתי הפגיעה במקרה בגידה עולה על פגיעות אחרות ודוקא מדרבנת את האשה לתפוס שוב את מקומה הקודם בליבו של בעלה, ולא בהכרח לטובתה.

התלבטויותיך, דוקא לאחר כל כך הרבה זמן שאת נמצאת בנפרד מבעלך, מעידות כי לא השלמת עם האפשרות להפרד ממנו. יתכן ואת צודקת ויתכן ולא. אני לא יכולה לדעת. ואולי את זקוקה עדיין להמשך התהליך שיביאך להחלטה.

מה שאותי מטריד הוא שמופעלים עליך לחצים מצד בעלך ומצד אנשים נוספים. זו סיבה טובה לא לחזור. אני הייתי מצפה שההחלטה לחזור לבעלך תהיה שלך בלבד. כשתהיי שלמה איתה לגמרי, את כבר תדעי את זה בעצמך. אם בעלך רוצה אותך באמת, הוא גם יסכים לחכות עד להחלטתך, תהיה אשר תהיה. והלואי וגם ידע לכבד את החלטתך.

בהצלחה בקבלת ההחלטה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים?דחוף בבקשה
    מישהי
    10/04/2010

שלום רב
    בעלי הינו בעל טוב, עוזר בבית מטפל בילדים ומעניק להם אהבה,אדם ניפלא בעל לב רחב וטוב עד ש...משהו מרגיז אותו- וזה יכול להיות משהו הכי קטן או סתם ללא סיבה נראית לעין ואז הוא משנה את עורו והופך לאדם אלים שצועק ומשפיל ומקלל, כאשר הילדה מרגיזה אותו (וזה לפעמים באמת על שטויות של ילדים ולא משהו רע שעשתה) הוא צורח עליה קורא לה שקרנית, מטומטמת, מי בכלל שואל אותך, חזירה ועוד כינויים דומים. הילדה מאוד מאוד קשורה אליו ואוהבת אותו. הוא משקיע בה המון כשהוא לא בהתקף עצבים - מצחיק משחק מפנק מאוד ומטפל בה יפה.
    בגלל זה הירא מייד סולחת לו והכל נהיה ביניהם בסדר. בימים האחרונים הוא הכה אותה פעמיים - בפעם השנייה מכה חזקה בראש שהשאירה לה בליטה. הילדה לא קיבלה לפני כן מכות אבל ניכרת הטראומה שכן היא הרביצה לילדים בגן אחרי המיקרה.
    הסברתי לו שלא אוכל להסכים יותר לאלימות בבית והוא הבטיח לי שזה לא יקרה יותר (אני מאמינה לו שישתדל אבל לא יודעת אם הוא יצליח לשלוט בעצמו)
    שאלתי היא: האם להפנות אותו לעזרה כלשהי - ואם כן לאן?
    ושאלה נוספת :איך לטפל בטראומה של הילדה בת שלוש וחצי? היא סלחה לו כמובן אבל נראה לי שצריך לשוחח איתה על זה ולא לנסות להשכיח את זה ממנה - השאלה באיזה אופן?
    אני לא מצליחה לצאת מהטראומה וובמיוחד שאני רואה את הבליטה שיש לה במצח אני לא מפסיקה לבכות ואף אחד לא מבין אותי שכן כל המשפחה כבר עברה הלאה והם שמחים ומרוצים.

לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים?דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• כמו כן אציין

מישהי
    10/04/2010

שאני אוהבת אותו מאוד ולא הייתי רוצה שהמשפחה תתפרק בגלל הקושי שלו לשלוט בעצבים שלו...נראה לי שאם יש מקום שמטפל בזה הוא יסכים ללכת.הוא אבא ניפלא וברגע שיהיה מודע לנזק שזה גורם לכולם אני בטוחה שילך כל עוד שלא יישב יחד עם אנשים אלימים בקבוצה או משהו כזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

פנינה דובו
    11/04/2010

אני מציעה לך לקרוא תשובות שנתנו בפורום לשאלות הדומות לשלך. תוכלי ללמוד מהן גם לגבי המקרה שלך, בינתיים, עד שנתפנה לתת לך התייחסות אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר מני מלכה
    11/04/2010

שלום לך
    אכן את פונה לעזרה בנקודת זמן חשובה וקריאה של התיאור שלך מעוררת אי נחת. התיאור של מעשה האלימות כלפי הילדה צורם מאוד.

לשאלתך יש היבטים חוקיים-משפטיים וגם היבטים רגשיים שלך (כמובן שהם קשורים זה לזה).

מבחינת החוק- האלימות שאת מתארת, של בעלך כלפי הילדה שלך, והמכה בראש- מדובר באלימות כלפי חסר ישע. החוק מחייב אותך לנקוט עמדה בעניין זה- משום שכמו בעלך, כך גם את אמונה על שלמותה וביטחונה של ילדתך. לכן אי תגובה בעניין זה עלול להתפרש כשיתוף פעולה עם חוסר המוגנות של ביתך. כלומר החוק מחייב אותך לנקוט עמדה בעניין. ולפעול, לדווח.

מההיבט הרגשי, ניכרת דאגתך לפגיעה במרקם המשפחתי, שאני חייב לציין שאינו נשמע אידיאלי. את אוהבת את בעלך אבל גם את ילדתך וחוששת א. שילדתך תמשיך להיפגע (ואכן הדברים שאת מתארת עלולים לגרום לה נזק רב) וב. את בעלך - שאת מקפידה לציין שיש באישיותו ובאופן התנהלותו גם "חלקים" טובים שאינך רוצה לאבד.
    הקושי המרכזי טמון בתפיסה שבקשת עזרה בעניין עלולה לפגוע בבעלך ובקשר איתו. בכך את מוסיפה לבליטה על ראשה של הילדה הקטנה עוד משקל רב על הכתפיים.

באפשרותך לנקוט בכמה צעדים

1. לדווח לפקידת סעד לחוק ילדים ונוער דרך לשכת הרווחה \ מרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך. הייתי מציע לך לפני להיפגש עם עובדת סוציאלית כדי שתלווה אותך בתהליך.
    2. אפשר לפנות לקו חירום ולדווח. 1-800-22-0000 (דרך אגב, לא הייתי פוסל דיווח אנונימי)
    3. במקביל אפשר לפנות לבעלך ולהודיע לו שעליכם לקבל עזרה- לפנות לעזרה. כל זאת בתנאי שאת לא נמצאת במצב של סיכון ושהוא יכול להזיק לך בתגובה להודעה שכזאת. לכן מומלצת הפנייה המוקדמת לעובדת סוציאלית כדי שתלווה אותך בתהליך ותוכל להעריך האם מדובר במצב סיכון, ובמקרים מסויימים אף לסייע לך במציאת פתרונות הגנה.

כדאי שתביני שהתערבות של פקידת סעד ועובדת סוציאלית, נועדה לעזור למשפחה כולה להתמודד בצורה טובה יותר עם המצב. ולוכנית טיפולית טובה למשפחה אכן יכולה לתרום לתוצאות טובות.

לסיום - אין ספק שהמצב שאת מתארת הוא מצב לא טוב ויותר מכך- הייתי אומר שמדובר במצב רע מאוד!!!

שיהיה בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מני

מישהי
    12/04/2010

אני אנסה לפנות לסדנא לשליטה בכעס אן משהו דומה. האם אתה מכיר היכן מתקיימות כאלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר מני מלכה
    12/04/2010

שלום לך (שוב)

לא ברור לי מהיכן שאלתך מגיעה - היא דיי מנותקת מהדברים שכתבתי לך
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למני

מישהי
    12/04/2010

פנייתי מגיעה כיוון שהתייעצתי עם עוד מישהי ומאוד המליצו על זה. במקביל אני אתקשר למספר הזה שנתת לי אם עוד פעם יהיה משהו אלים. העניין הוא שאמרתי לו אם הוא מודע לזה שהוא אלים והוא אמר שלא ואז כשהוא הבין שבעצם הוא פוגע בנו אז הוא אמר שהוא יעבוד על זה ובאמת בנתיים הוא הפסיק עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר מני מלכה
    12/04/2010

אם הסדנא מיועדת לבעלך, זה כבר משהו אחר. המלצתי היא שאת מלאכת חיפוש הסדנא כדאי שתשאירי בידיו.
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות נפשית?
    ג
    07/04/2010

שלום.
    אני רוצה לדעת אם עברתי התעללות נפשית.
    יצאתי עם מישהי כחודשיים. במהלך החודשיים היא אמרה לי את המשפטים הבאים:
    "יש לך *** גדול", "סיימת? לא הרגשתי", "חברות שלי יודעות שהסקס לא משהו".
    היא גם הפגינה שהיא "יודעת" דברים עלי ואפילו אמרה לי את זה (אבל לא אמרה איך).
    אחרי חודשיים היא וידיד שלה נסעו לטיול מתוכנן לויטנאם, קולומביה ותאילנד.
    היא ספרה לי יומיים לפני הנסיעה שהידי הא אקס שלה. והדבר כמעט גרם לכך שהסיפור יסתיים
    אבל היא שלחה מייל מתנצל על אם היא לא הייתה מחשבת ושהיא אוהבת וכו...
    אחר כך בטיול היא אמרה משפטים כמו:
    "להיות עם **** (השם של האקס) חודשיים זה כמו מערכת יחסים"
    "נתתי את הספר שנתת לי ל**** (לבחור)"
    "החברים שפגשנו כאן הם דווקא בעדך"
    היא לא רצתה שאני אביא אותה לשדה תעופה או שאחזיר אותה.
    בסופו של דבר התפוצצתי בשיחה בסקייפ ואמרתי שאני לא מוכן שהיא תרד
    לרזולוציות נמוכות כשהיא מדברת עלי עם אחרים.
    הטיול שלה נמשך חודשיים והיא זרקה אותי בטלפון שבוע לפני שהיא חזרה.
    היא לא הסכימה אפילו להפגש איתי כשהיא חזרה.
    אני נמצא בטיפול (עם כדורים) ולמרות שהתבקשתי לצאת החוצה ולעשות דברים
    ולא לחשוב על מה שהיה לי איתה, אני פשוט לא מסוגל. אני חוותי המון חוויות שליליות ב-3 שנים
    האחרונות עד שהגעתי לטיפול והמסקנה היתה שאבא שלי מעולם לא היה מוכן שאני אתפתח מעבר למה שפגע לו בדימוי העצמי שלו. היה לי חשוב למצוא מישהי לתת בה אמון ולא הייתי מסוגל
    לפרש את ההתנהגות שלה כשלילית אלא כחסרת טאקט או שפשוט התעלמתי.
    עכשיו אני מתקשה לעכל את זה. אני לא מצליח להבין אם חוויה זו תעלם או שהיא חקוקה אצלי לכל החיים. אני אפילו לא יודע מה לשאול. מה יעזור לי אם אני אדע שזאת התעללות?
    מודה לכל עצה או מילה עם קצת אמפתיה

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות נפשית?

הוספת תגובה

• המשך

ג
    07/04/2010

הבהרה: חודשיים ביחד ואחר היא נסעה לטיול חודשיים.
    אני עכשיו כ-3 חודשים אחרי שהכל הסתיים.
    חשוב לי להסביר שלמרות המקרה עם האבא שלי ולמרות
    שאני סובל באופן עקבי מ"ירידות" במקומות עבודה (בשנים האחרונות)
    דווקא הסיפור עם הבחורה משתק אותי.
    אני רוצה לדעת עם זה עובר.
    אני רוצה לדעת עם צריך לעשות משהו.
    האם זה התעללות נפשית ולמה לעשות דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג

ג
    09/04/2010

לא יאומן, אפילו אתר אינטרנט לא עוזר..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנתיים עד שיענו לך...

מישהי
    10/04/2010

קראתי ואני שולחת לך חיבוק. ברור שהכל יעבור בסוף אתה נישמע צעיר. לך לטיפול דחוף!!!
    תשכח ממנה ואחרי טיפול מוצלח בטח תימצא מישהי יותר נורמלית לצאת איתה... מציעה לך לנתק כל קשר עמה ולהשתדל לחשוב על דברים אחרים...
    אני לא אשת מקצוע בנושא בכל אופן...מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי פנינה

נ
    12/04/2010

הי פנינה,
    אני נשארתי בלי חברים. אין לי ממש עם מי לדבר.
    אני בוכה כמה פעמים ביום. יש רגעים שאני לא רואה איך יוצאים מזה.
    אנ י בוכה פתאום בעבודה, בבית, נותן לעצמי מכות כדי להפסיק את כל
    הכאב הזה.
    אפילו המטפל שלי חושב שאני מאיים על עצמי.
    לשום חבר אין רצון להקשיב, הם כולם הלכו.
    אני נשבע, אף פעם לא עשיתי משהו שזה הגיע לי.
    אני אפילו לא מסוגל לומר שאני רוצה למות כי אפילו המטפל שלי
    רואה בזה איזשהו מניפולציה רגשית.
    עם אבא שלי ניתקתי כל קשר אחרי שהבנתי איזה פסיכופת הוא היה.
    אמא בעצמה נכנסה לסרט בגלל כל השנים איתו.
    ומי שהאמנתי בה בסופו של דבר המשיכה הלאה.
    ואני תקוע פה עם כאב שאני לא יכול להחזיק.
    למה כולם מסוגלים לקום מדבר כזה ואני לא?
    כשאמרתי למטפל שלי שאני לא יכול לצאת עם מישהי אחרת כי אני מרגיש
    שאני אבגוד, הוא הסביר לי שזה משום שאני לא מסוגל להשלים שאני לבד.
    וזה האבסורד, אני הכי לבד שיש. לא בראש אבל במציאות.
    ראיתי רוע בחיים שלי שאנשים לא יכולים לדמיין והחזקתי מעמד.
    דווקא ממשהו שכולם עוברים, דווקא מזה אני לא רואה איך יוצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נ
    13/04/2010

I MISS YOU

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ג

פנינה דובו
    11/04/2010

היות ואתה כבר נמצא בטיפול, כדבריך, יכול להיות שמטרתך כאן היא באמת לקבל "קצת אמפתיה" וכל מי שיכול לעשות זאת יכול לעזור לך, לאו דוקא מישהו "מקצועי".

לי נראה שהקשר שהיה לך עם אותה "מישהי" גרם לך למשבר. יתכן שאותו משבר קשור גם ליחסיך עם אביך, מה שאתה מציין גם כן.

בדרך כלל כשאנחנו נמצאים במשבר כל דבר שאנחנו חווים הופך לקיצוני וקשה יותר. אבל טבעו של משבר שהוא בדרך כלל חולף ואז אנחנו חוזרים לראייה מאוזנת יותר. אני רוצה לקוות שבעזרת טיפול הדבר יקרה גם לך.

מה שחשוב הוא שאם אתה חווה חווייה של התעללות, שהיא חווייה שלילית מבחינתך, תתמקד בהגנה על עצמך מפניה, אם על ידי חיזוק הכוחות שיש בך כדי לסיים קשר זה ואם על ידי חיזוקים אחרים שימנעו ממך ליפול לקשר מסוג זה בעתיד.

בעצם הטיפול אמור לעזור לך "לעכל את זה" או לעבד את החווייה השלילית שעברת, כדי שלא תמשיך להפגע ממנה עוד יותר.

אז בהצלחה בהמשך,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי פנינה

נ
    12/04/2010

בהמשך להודעה קודמת.
    גם אני וגם היא צעירים אבל עברנו הרבה.
    לא התכוונתי לפגוע. פשוט נשארתי לבד.
    הייתי חייב לדבר עם מישהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרי ראייה בלשכת הרווחה
    מיקי
    05/04/2010

שלום רב!

התגרשתי בבית הדין הרבני.הגשנו הסכם הגירושין טרם קבלת הגט.כרכנו את כל ענייננו בהסכם זה,כולל משמורת והסדרי ראייה.הסכמנו כי כל שינוי בהסכם או מחלוקת בהבנתו יובאו לערכאה הנ"ל. יש לציין כי ההסכם קיבל תוקף של פס"ד. אחרי קבלת הגט,גרושתי החלה למנוע מילדיי להגיע אלי,תוך כדי שהיא מטופלת ע"יי שרותי הרווחה. בשלב מסויים קיבלתי טלפונים מהרווחה,שאגיע לפגישה.ברור קצר העלה שמדובר בפגישה שתוכנה פתיחת ההסכם???!!!,וקביעת הסכמי ראייה חדשים. שאלתי היא כזאת : האם החוק מקנה סמכות לשרותי הרווחה לשנות הסדרי ראייה או לחילופין לעשות הסכמי ראייה חדשים? האם הסכמי ראייה לא אמורים במקרה של מחלוקת להתדיין בערכאה משפטית ולא בסניף של שרותי הרווחה? אוסיף כי בשל אי הגעתי לפגישה זו, ננקטו צעדים חמורים נגדי שלא כאן המקום לפרטם,כשנאמר לי במפורש כי לאי הגעתי "יהיו השלכות חמורות".

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרי ראייה בלשכת הרווחה

הוספת תגובה

• סיפור מוזר

אפי
    05/04/2010

על פניו נראה שלא-אבל תמתין לתשובת המומחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיקי

פנינה דובו
    05/04/2010

ככל שידוע לי, אכן כאשר מדובר בהסדרי ראייה, מפנה במידת הצורך השופט (או הדיין) את הצדדים המתדיינים לפקידת סעד לסדרי דין, להתערבותה בעניין. פקידת סעד לסדרי דין היא עובדת סוציאלית ממונה מטעם שרותי הרווחה, המתפקדת בצל החוק ומול ערכאות משפטיות. במקרה זה היית אמור להיות מעורב בהליך המשפטי הקודם לכך. עם זאת, נתקלתי כבר במקרה שבית הדין הרבני התערב בנושא הסדרי ראייה בלא לשתף את הצד השני.

בנוסף, במידה וקיימת בעיה בנושא הסדרי ראיה, רשאי כל אחד לפנות לפקידת סעד ולבקש התערבותה. היות ופקידות הסעד עמוסות ביותר בהגשת תסקירים לבית המשפט, הן אינן מתפנות בדרך כלל לפניות כאלה, שלא דרך בית המשפט.

בכל מקרה, כדי לפתוח הסכמים בעלי תוקף משפטי מחדש, נדרש הליך משפטי ועובדת רווחה איננה מוסמכת לעשות זאת, ללא פנייה אליה מטעם בית המשפט. גם אז המלצותיה משמשות כהמלצות בלבד ועליהן להיות מקובלות על שני הצדדים ו/או לקבל אסמכתא של בית המשפט.

לעניות דעתי תוכל לקבל תשובות לשאלותיך אצל העובדת הסוציאלית שזימנה אותך אליה. לא ברור מדוע החלטת שלא להגיע לפגישה זו, אך לא נראה לי שהיית יכול להפגע ממנה, כל עוד אתה נוהג בהתאם להסכמים בינך לבין גרושתך.

בברכה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

מיקי
    06/04/2010

ראשית תודה על התשובה,הרגשה טובה שיש עוסי"ות בעלות ידע מקצועי ונסיון בתחום.

רציתי לציין שטרם הפגישה הנ"ל לא התנהל שום הליך משפטי.הפגישה היתה אמורה להיות איתי ועם העוסי"ת של גרושתי(ולא פקידת סעד לסדרי דין).אוסיף פרט שמבחינתי הוא חשוב.גרושתי היא קולגה של העוסי"ת,ולכן היה חשוב לי לדעת מה הן זכויותיי טרם הגעתי לפגישה שתכליתה לא היה ברור מלכתחילה.אוסיף כי מתחילת ההסכם דאגתי לא להפר אף סעיף,מהסיבה הפשוטה שבמידה ואעשה כן ילדיי ייפגעו ישירות.

המון תודה
    את עושה עבודת קודש למען החברה בישראל
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מפחדד!!!
    מישו
    04/04/2010

קשה לי לכתוב את המכתב הזה ולהוציא את לבחוץ ממש לקהל גדול..
    אני בן 18 כיום וכבר 11 שנים אבא שלי מרביץ לי מתעלל בי יורק עליי מקלל מרחיק אותי מהחברה
    מוציא אותי לא בסדשר במקומות נהנה להעמיד אותי במבצים מביכים נהנה לגדף ולקלס ולקלל אותי
    אחי הקטן הוא כמו נשק בשבילו נגדי , אחי הקטו השני הוא תעתיק מדויק של אבא שלי מקלל במילים שלו אלים מחפש מריבות כמוהו ..
    תראו זה לא שאני הולך להישאר במקום הזה הרבה זמן אמא שלי גרמה לי לחשוב שאני זה שלא בדסדר ולא תקין וזה מגיע לי ואבא שלי הוא קדש מעונה אבל היום אני יודע שאבא שלי אחד הדברים הרחוקים מקדוש והתפקיד המעונה שמור לי אני הולך לצאת מהבית דרך הצבא אחרי החג.
    רק רציתי לשאול שתי שאלות אחד קשהל י להתנתק מהבית ריגשית ופיזית וברור לי שאחרי שאני יצא יהיה לי טוב יותר והצעד הזה הוא החכם ביותר . כי מה''חוויה'' הזאתי יצאתי הרבהיותר חזק ומחשל אופטימי וגם בתקופות הכי קשות שלי אני עדיין מנסה להאחז בכל נקודות האור שיש לי האחזות בהם.
    השאלה ה 1: איך אני מתגבר על התלות בבית?
    שאלה 2: (אני יודע שאני אמור לדאוג לעצמי) מה עם אחי הקטן שבינתיים לא סובל.
    שאלה 3 : היה ברור לי שאאני אהיה גדול אני יקים בית ובבית שלי לא יהיה קללות השמצות גידופים ואפילו מילה כמו מפגר לא תיכנס אליו ויכבדו כל אחד עכשיו רציתי לשאול זה נכון שמעגל האלימות לא בהכריח עובר מאבא לבן נכון זה קשור לחוזק הנפשי לרמת היציבות ואם יש לך עמוד שידרה ואתה יודע לא להיות מושפע מאחרים נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    אני מפחדד!!!

הוספת תגובה

• והסיבה היחידה שהיום אני מפחד

מישו
    04/04/2010

היא כי שנים הוא מאיים עליי ברצח מכות וגו' אבל היום האיום נראה יותר ויותר ממשי ואמיתי מאי פעם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

פנינה דובו
    05/04/2010

אתה מתאר תמונה קשה מאד של אלימות המופעלת נגדך מצד אביך, אימך ואחיך, הנמשכת כבר שנים וגם מתגברת.

כנראה שיש בך באמת כוחות, (כמו למשל הדאגה או הנתינה שלך לגבי אחיך הקטן), שעוזרים לך להשרד בתוך הבית הזה ו"ולהאחז בנקודות אור", אך אין ספק שאתה סובל מאד ואף מוטרד לגבי העתיד, ובצדק.

בנוסף, אתה מתאר גם איומים מצד אביך על חייך, וכאן כבר מדובר על סכנה של ממש.

אל תשאר לבד עם מה שאתה עובר. היית אמיץ לפתוח את זה כאן ועליך להמשיך. בגיל 18, מין גיל ביניים שכזה, אתה מספיק בוגר ומבין שעליך לקחת את האחריות ולדאוג לעצמך. ולמרות שעצוב שהגעת לכך בדרך ככל כך קשה, פנייתך לעזרה היא במקומה, ותוכל להשתמש בה כדי לכוון את עתידך.

אני הייתי מציעה לך לפנות לעזרה, אם במסגרת בית הספר או דרך שרותי הרווחה המטפלים באלימות במשפחה. השאלות שלך הן רציניות והתשובה עליהן יכולה להינתן בשיחות, דרכן תוכל להבין מה מניע אותך היום ומה ביכולתך לשנות למען עתידך.

אל תחכה עוד ובהצלחה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנינה...

מישו
    06/04/2010

אני בצבא כבר חודשיםם כמעט אני מפחד לפתוח את זה שמה שאני לא יקוטלג בתור ה'ילד המוכה' אני לא מחפש הקלות בחיים ושירחמו עליי כי מי שעם בעייה פה זה אבא שלי אני פשוט רוצה לצאת מהמצב הזה בכמה שפחות סיבוכים אפשריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי,

פנינה דובו
    06/04/2010

אני מבינה את משאלתך שאבא שלך יקבל טיפול, אבל, אתה יודע, זה כבר תלוי בו ולא בך. והיות ולא נראה כרגע שהוא מבין שיש לו בעיה ושאפשר לטפל בה, אני מציעה לך, לפחות, לטפל בבעיה שלך.

בקטע הקודם תארת את מה שקורה לך בבית ואת הסבל והעוול שנגרמים לך. לחשוף חולשה ולפנות לעזרה הוא צעד אמיץ ונבון, גם אם לא קל. אתה באמת לא צריך להיות גיבור ולהוכיח לכולם שאתה יכול לפתור את הבעיות לבדך. הרי גם ככה מספיק קשה לך, לא?

בעצם, ממה אתה חושש? מאיזה "סיבוכים"? אולי אתה מרגיש שאתה יודע וכבר רגיל להתמודד עם בני משפחתך, אבל חושש מההתמודדות עם החברה? אולי אתה חושש שיפנו להוריך ויערבו אותם? אולי משהו אחר?

אתה יכול לפנות לקב"ן ולוודא כי השיחה ביניכם לא תועבר לאף אחד שאינך מעוניין שידע. אתה כבר תחליט על מה אתה רוצה לדבר איתו ועל מה לא. במידה והקב"ן יחשוב כי העניין דורש התערבות נוספת, וודא שהדבר ייעשה בידיעתך ובהסכמתך. ברור שבמידה ואחריותו של הצבא כלפיך מחייבת נקיטתה בצעדים כלשהם, הם אמורים לסייע לך ולא להיפך.

נראה לי כי כדאי לך לבדוק מדוע אתה נרתע "לפתוח את זה". הרי אין אפשרות לעזור לך מבלי לראות את "הפצע" שממנו אתה סובל. אם תמשיך להסתירו, הפצע עלול לגדול ולהזדהם עוד יותר.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפפחד מ..

מישו
    07/04/2010

להשאר לבד להיות בן 30 זקן ערירי וגלמוד אין לי בעיות חברתיות לפחות זה אני חברותי נורא
    אבל החוסר ביטחון עצמי שלי מאפיל על הכול הדימוי העצמי הנמוך הפחד מהתחלות חדשות זה הגיוני?! וגם אנ מפחד שיערבו אותם וידברו איתם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחלת לך מכל הלב

מישהי
    10/04/2010

שהכל יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה