מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לגבי אופן ההגעה להסדרשואלת09/11/2009
האבא של הילד שלי יושב במעצר בית עקב עבירת איומים עליי.
יש לי עורך דין שממליץ על הגשת תביעות בעוד שאני מתלבטת האם כדאי להגיע להסכם ללא דיונים בבתי המשפט. הסוגייה הבעייתית היא הסדרי הראיה. הגישה הרווחת היא שאחרי מקרה כזה הם צריכים להיות בפיקוח פקידת סעד. מצד שני לא הייתה אלימות כלפי הילד ובלאו הכי בתום תהליך משפטי יקבל האב הסדרי ראיה רגילים כנראה. טענת העורך דין היא שזה יוריד מעלי את האחריות לעניין . אני מאוד רוצה לסיים את העניין ולשים אותו מאחוריי. מהי הדרך המומלצת לסיים עניין כזה? האם כדאי להעדיף הסכם בכל מקרה? מתי לא? האם ללכת עם המלצת עורך הדין? למה כל הגורמים המקצועיים מפחידים בסיפורי זוועה על מסוכנות של אבות לאחר עבירת איומים? האם הסכם עם הסדרי ראיה רגילים ייחשב חוסר אחריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למתייעצת קבועה,
פנינה דובו09/11/2009ראשית, חשוב לומר כי מי שנעצר בעקבות תלונה על אלימות כלפי בת זוג ויושב במעצר בית בהחלטת בית המשפט, כנראה שנמצא מסוכן ולא הייתי מקלה ראש ב"עבירת איומים" ( לי זה נשמע כנסיון למזער את חומרת העבירה).
ולגבי הסדרי הראיה: במידה ותפני לבית המשפט, הסדרי הראיה "הרגילים" ניתנים על סמך חוות דעת מקצועית של פקידת סעד לסדרי דין (שהיא עובדת סוציאלית המתמחה בנושאי אישות המטופלים בבית המשפט) . הדבר אמור לתת לך בטחון כי טובת הילד היא שתכריע בהחלטה על הסדרי ראיה, מה גם שיוריד מעליך את הצורך להתדיין עם אבי הילד בעניין. פעמים רבות נושא הסדרי הראיה משמש בידי אבי הילד כקרש קפיצה אל האשה ולהמשך השליטה בה ואת עלולה להסתבך בכך שלא לצורך. אם זו כוונתו של עורך הדין, אני מסכימה עימו בעניין זה.
לגבי "סיפורי הזוועה": בעקבות פרסומים לא מעטים אליהם נחשפנו כולנו בשנה האחרונה קיימת היום רגישות מיוחדת בנושא המדובר. אין צורך להיכנס להיסטריה, אך כדאי לחשוב על הכל ולנקוט בכל אמצעי ההגנה הדרושים.
מכל מה שנאמר עד כה החשוב הוא כיצד את מתנהלת בתוך הקשר עם "האבא של הילד". מן הסתם גם את היית או עודך בקשר כזה או אחר איתו. כדי להקטין או למנוע מהילד נזקים מיותרים חשוב שלך יהיה ברור מה טיב הקשר הזה ואיך והאם הוא משפיע על החלטותיך.
את זה לא ניתן לעשות במסגרת זו. המסגרת המתאימה היא במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה השייכים לשרותי הרווחה. התייעצות איננה במקום טיפול. בתהליך של טיפול את בעצמך תגיעי לתשובות המתאימות לך ותוכלי לייעץ לעצמך. וזה עדיף. שווה לנסות!
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה ברוטאליתענת05/11/2009
שלום רב אני נשואה מזה 26 שנה בכל חיי טיפלתי ב 3 ילדים מקסימים בעוד בן זוגי עבד ופרנס אותנו בכבוד רב בשנים האחרונו מזה 10 שנים לערך בן זוגי מנבל את הפה בקללות לא ראויות בכל וויכוח שיש לנו במשך 15 שנה עבדנו ביחד בעסק המשותף לאורך כל הדרך השתדלתי להיות עזר כנגדו ולהתגבר על ההתפרצויות שהיו לו יש לציין שבן זוגי הוא אבא נפלא וגם בן זוג באופן כללי טוב אנחנו נוסעים הרבה לטיולים מבלים ביחד וסך הכל אני חושבת שיש אהבה בנינו איני יכולה לסבול את ההשפלות שבקללות הם פוגועות בי עד עמקי נשמתי שוחחתי איתו מספר רב של פעמים אך הוא אינו רואה את הבעיה אני אישה חזקה חכמה ונראית מצויין הבית מתקתק כמו שעון למרות שבכל השנים הללו עבדתי רוב היום אבל שום דבר לא מעורך אנשים שקרובים אלינו כל הזמן אומרים לי שהוא מאוד אוהב אותי ומאוד מעריך אותי אך לי זה לא מספיק אני רוצה לחוש הערכה ולא שישפילו אותי כל הזמן איני יודעת איך להתמודד אם מילים פוגעות אלו אנא יעצי לי כיצד להתנהג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת,
פנינה דובו05/11/2009התמונה שאת מתארת באמת מורכבת. שהרי קשה להבין כיצד בן זוג טוב ואוהב, שותף לעבודה ולבילויים, אבא נפלא הוא גם בן זוג שמקלל, משפיל אותך עד עמקי נשמתך ולא מעריך את אשתו (והרי זה מה שאת מרגישה). אבל בכך גם טמון אולי הקושי שלך לקום ולעשות שינוי. בצד החווייה הקשה שאת חווה, את נהנית מפרנסה בטוחה, ממסגרת משפחתית וכלכלית, בילויים ואולי מעוד תנאים שאת חוששת לוותר עליהם או לאבד, במידה ותחליטי על שינוי כללי המשחק.
ובכל זאת, משהו נסדק ביכולתך להבליג, להאמין ולקוות וגורם לך לפנות ולבקש עזרה. אחרי כל מה שעשית ואת עושה, מאמציך והשתדלותך להיות עזר כנגדו במשך 26 שנים לא נושאים את הפירות להם קיווית.
מדבריך משתמע כי את חווה התעללות נפשית: בעלך פוגע בנפשך במלים שהוא בוחר ובאופן שהוא מתבטא. גם לא ברור לי מהן ה"התפרצויות" שלו. יתכן שהתמונה עוד פחות נעימה ממה שנדמה?
מעניין גם העיתוי של השינוי שחל ביחסים ביניכם: מה קרה לפני עשר שנים? ומה היה עד אז? השינוי מקביל פחות או יותר לסיום עבדתכם בעסק המשותף. מעברים ממצב למצב יכולים ליצור משברים בחיי פרט, זוג, משפחה. אם תצליחו להבין את שורש המשבר, יש סיכוי שתוכלו לשחזר את מה שקדם לו, (בהנחה שהיה טוב יותר). טיפול מתאים יכול לעזור (עצות לא יפתרו את הבעיה).
העצה הכי טובה שלי בשבילך ובשביל בעלך היא לפנות לשרותי הרווחה במקום מגוריך ולברר היכן ניתן טיפול בנושא אלימות במשפחה. בשלב ראשון חשוב לבדוק מהו הטיפול המתאים (זוגי או פרטני).
כמובן עדיף שגם בעלך יפנה איתך, אבל גם אם לא, אל תוותרי על טיפול לעצמך. את לא אמורה להתמודד עם מלים פוגעות, כי למלים כאלה אסור שיהיה מקום בחייך!
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפה ברוטלית
ענת08/11/2009בוקר טוב פנינה
בראש ובראשונה אני רוצה להודות לך על התיחסותך לבעייתי. יש דברים במה שאת כותבת נכון הצעד הראשון שעשיתי הוא עזבתי את העבודה זה לא קל מפני שבגילי למצוא עבודה חדשה זה לא קל. אבל אני בתהליך דבר נוסף הוא שביום חמישי ניהלנו שיחה מאוד ארוכה שבה הבהרתי לו את תחושותי לראשונה מזה שנים רבות הוא הבין את הפגיעה והודה שהוא טועה שאני מקווה שגם זה צעד לקראת תקופה חדשה אין לי ספק שלא בהינף יד הדבר יחלוף אבל אני מקווה שגם לעבודה קשה יש משקל. איני שוללת כלל וכלל את הצעתך לגבי טיפול ואפעל בנדון במהירות האפשרית. אני מודה לך מקרב לב על פועלך חיזקי ואימצי תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת,
פנינה דובו08/11/2009
שמחתי לקרוא את דבריך ותודה גם לך.
המשיכי והתמידי. יש לכם הרבה עבודה וזו רק ההתחלה - אבל זה כדאי!
אף פעם לא מאוחר...
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צו הרחקה מהבית עבור בתידליה04/11/2009
ביתי סובלת ממחלת נפש סכיזופרניה +ocd וכיום גרה איתי בבית כל יום
יש צעקות וריב בבית 3 ילדים שלי נשואים התרחקו ממני ואני בקושי רואה
את הנכדים שלי. אין לנו עובדת סוצאלית שתוכל לסדר הוסטל.
ועכשיו אני שוקלת לעשות צו הרחקה מהבית איך אני עושה את זה?
נ.ב. בתי קשורה אלי 24 שעות. והיא בת 20
בתודה רבה דליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד``ר מני מלכה08/11/2009דליה שלום
שאלתך מורכבת ואין מדובר במקרה "קלאסי" של אלימות במשפחה שבמסגרתו מופעל צו הגנה בבית משפט לענייני משפחה.
לא ברור מה הסטטוס שלך מול ילדתך האם את מוגדרת כאפוטרופסית שלה- והיא אינה יכולה לדאוג לעצמה?
ברור שאם היה מדובר בילד שאינו סובל ממחלת נפש הרי ש"זכותך" כהורה לבקש ממנו שלא לגור בבית ברגע שמלאו לו 18 שנים- אך אין זה המקרה.
לא ברור לי מדוע אין לך עובדת סוציאלית. את יכולה לבקש הפנייה מרופא המשפחה לפגישה עם פסיכיאטר ולבקש פגישה עם העובדת סוציאלית במקום.
אפשרות שנייה היא לפנות למחלקה לשירותים חברתיים באיזור מגורייך ובפגישה עם העובדת הסוציאלית לבקש ממנה תיווך עם השירותים הפסיכיאטריים.
בכל אחת מהאפשרויות תוכלי לקבל עזרה של עובדת סוציאלית- נדרשת כאן בנייה של תוכנית טיפולית מתאימה עבורך ועבור ביתך- כך שתבחרו את הפתרון הטוב ביותר -ייתכן שאינך רוצה לנטוש אותה - ולשם כך דרושה תוכנית שתתאים לך ולביתך
בהצלחה
מני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשה מוכהענת לוי30/10/2009
היי,אנ ינשואה שנתיים ויש לנו ילד משותף. שהיינו חברים היה לי טוב הוא היה בשבילי הכל היה נותן לי מלא אהבה אבל היה קנאי .תמיד אמרתי שזה אולי כי עדיין לא התחתנו . לאחר החתונה הוא היה קנאי שהייתי קשורה למשפחה שלי עד היום. המריבות שלנו הוא צועק ממש חזק ומקלל אותי קללות שמימי לא יצאו לי מהפה. למשל שאבא שלי מרים את בני. הוא טוען כי אבי עושה בכוונה להראות שהוא רוצה את הבן שלנו ואוהב אותו יותר מאבא שלו.על זה ועוד אני חוטפת מכות רצח.הוא דוחף אותי מקלל מרביץ חונק .והכל ליד התינוק שלי!! אני כבר לא יכולה יותר לסבול מכאבי תופת של היום שאחרי . אני פוחדת שהבן שלי יסבול מזה בעתיד לאחר מאמרים שקראתי שהוא יכול להיות אליים כלפיי .ויכול להיות לו חס ושלום בעיות קשב וריכוז וכו' . אני בחורה שהיה לה ביטחון עצמי שידעה מה היא רוצה בחיים שלה ויודעת שיכולה להגיע גבוה. היום לא בא לי כלום אני מרגישה כל כך מושפלת שאני כבר רוצה למות. המילים שלו וההתנהגות שלו כלפי כל כך פוגעות בי !! אנ יבוכה המון .. ואם הוא רואה אותי בוכה הוא רוצה לקחת אותי להורים שלי .הוא מרגיש תמיד שהבית שלו שהכל שלו . והוא מחליט שאני יצא מהבית אם אני רוצה ללכת עם הילד וזה לא מתאים לו (קר בחוץ) אז הוא מחליט לי אין צד בענין.אני רוצה להפסיק את . אבל אני אוהבת אותו מאוד . ומאוד קשורה אליו. אני מפחדת להגיד להורים שלי ומתביישת עד מוות. הם לפעמים מעירים לי על הדרך מה מתנהג אליי אך אני תמיד מצדיקה אותו כדי שלא יראה להם לא אדם רע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת,
פנינה דובו31/10/2009כן, את אשה מוכה ואת גם יודעת את זה, כפי שכתבת בעצמך. התגובה המוכרת לנו מאנשים ששומעים תאורים מסוג זה שלך הן תגובות כמו: "איך זה יכול לקרות?!"... "למה היא לא עוזבת אותו?!..." וגם: "מה לא בסדר אצלה?!".
אכן, התאור שלך הוא קשה ואנשים מתקשים לעכל אותו בדרך ההגיון. קשה לתפוס בהגיון שאשה כמוך, הנמצאת בסכנת חיים, סובלת כל כך, מבטלת את עצמה, מדוכאת ומושפלת ובאותה עת גם אוהבת ומחפה על בעלה.
כדי להבין את המצב הזה שלך יש לשאול מה את רואה בבעלך? למה את מוכנה לסבול את התנהגותו כלפיך? ממה את כל כך חוששת (ולא מהסכנה עימה את חיה יום-יום!) עד שאת מסתירה את סודך מכולם? ועוד הרבה שאלות שהתשובות להן אינן כה פשוטות.
במצבך, את זקוקה להרבה יותר מכפי שאוכל לכתוב כאן. כתבת שאת רוצה להפסיק את זה? אל תשמרי יותר את הסוד. שתפי את בני משפחתך או כל מי שאת סומכת עליו ושיכול לחזק אותך, ובעיקר - פני כבר מחר למרכז טיפול באלימות במשפחה שבשרותי הרווחה באזור מגוריך. שם יעזרו לך להבין איך הגעת למצבך ולגלות את כוחותיך כדי לשנות את המצב. ילמדו אותך מה את יכולה לעשות.
הדבר בידיך וההחלטות הן שלך, איש לא יאיץ בך או יחליט במקומך. אם תלמדי איך להגן על עצמך (מה שאינך עושה היום) אולי גם תוכלי לשמור על נישואיך ועל בנך שכה יקר לך. אם לא תעשי כן, כמעט ודאי שמצבך רק יחמיר.
ענת, אסור לך לחכות יותר. תהיי אמיצה, הלחמי על חייך, מעכשיו!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ענת לוי02/11/2009האמת פנית אליהם לרווחה . והאו אכן התחיל טיפול שאמור להעריך כשנה . השאלה אם זה יעזור לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת,
פנינה דובו02/11/2009שאלתך האם הטיפול יעזור לו היא שאלה במקום. את לא שואלת האם הוא ישתנה ובצדק. הטיפול לא יהפוך אותו למישהו אחר, אבל הוא יאפשר לו להרחיב את טווח התגובות בהן הוא משתמש היום וללמוד דרכים אחרות, יעילות יותר. הוא ילמד למשל שכדי לזכות בנאמנותך ובאהבתך כלפיו, עליו להתנהג בדרך אחרת מכפי שהוא נוהג היום.
אם בעלך יתמיד בטיפול במשך כשנה, סביר שהוא ירכוש דפוסי התנהגות חלופיים וישיג שליטה רבה יותר על מחשבותיו, רגשותיו מעשיו.
לא הבנתי מדבריך האם גם את כבר פנית לטיפול. כמו שבזוגיות יש שניים גם בטיפול בזוגיות כל אחד מבני הזוג חייב לקחת חלק כדי להצליח ביחד. חשוב שגם את תבדקי מה גורם אצלך להימשך לבן-זוג אלים ואיך את מגנה על עצמך מפני האלימות שלו כלפיך (גם בפנים וגם בחוץ). ואיך זה שאהבה ואלימות חברו אצלך ביחד?
בקיצור, הטיפול נחוץ לשניכם. כל אחד יקח את האחריות שלו לטיפול על עצמו. אם בעלך כבר פנה לטיפול הרי זה טוב, אבל לא במקומך!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ענת לוי04/11/2009בעלי לא הלך לטיפול מרצונו,הלואי! ברור שהכל היה נראה אחרת .ניתן לומר שזה בכפייה .האמת לא חשבתי על טיפול בשבילי. ולא פניתי .אני באמת אשקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הצלחה של טיפוליפעת24/10/2009
שלום,
אני נשואה שנה. הבעיות התחילו מייד - אלימות מילולית, רצון לשליטה טוטאלית , הגבלות כספיות קשות (איסור למשוך אולגהץ. הייתי צריכה לבקש ממנו כל מה שרציתי), איומים שיגרש אותי אם לא אציית, התעלמות טוטאלית מרצונותיי וצרכיי, יחד עם זלזול והקנטות. בהתחלה נכנעתי, אך זה לא פתר את הבעיה - אי- שביעות רצון קטנה ממנו , וכאילו לא עשיתי כלום. הוא לא היה קנאי - תמיד טען שהוא בטוח שלא אבגוד, אך כל מה שעשיתי ללא אישורו (ביקור אצל רופא משפחה, קביעת תור במספרה, שיחה עם צלם שצילם את החתונה) מאוד הרגיז אותו, בטענה שיש לי בן זוג, וכנראה אני לא סומכת עליו - כי הוא היה מסדר את זה. לא היתה אלימות פיסית.
שנינו משכילים, הוא בעל מקצוע חופשי, מאוד חכם, חרוץ, יש לו לב טוב, אך לא התייחס אליי יפה. אני לא טיפוס שתלטן, אין לי צורך בזה, ובכל זאת תמיד היה רב איתי, שאני מנסה לשבת לו על הראש, שזה לא ילך לי אתו וכו'.
עזבתי אותו לפני כמה חודשים, והתניתי את החזרה בטיפול. הוא סרב בתוקף. לבסוף בא לפגישה אחת, וגם שם הכחיש את הכל, וטען שמקור הבעיה זה שאני סיפרתי דברים לאמא שלי, ואנו פרודים בגלל התערבותה.
בטרם אפתח בהליך גירושין, הא מנסיונכם דפוס זה של התנהגות ניתן לטיפול, האם יש מקום לשינוי (כרגע הוא מסרב לטיפול, וודאי שלא ילך לטיפול קבוצתי, כי הוא מאוד קנאי לפרטיותו, והפחד שלי שגם אם יסכים ללכת לפסיכולוג - אם זה תהליך, הוא לא יתמיד, אלא זה ייגמר לאחר כמה מפגשים, לאחר שהשיג את חזרתי).
אנא עצתכם, כי הזמן לוחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד``ר מני מלכה24/10/2009יפעת שלום
ניתן להתייחס לשאלתך באופן פשטני ולומר כי כל עוד בעלך לא מוכן לשאת באחריות למעשיו ולהכיר בכך שי שלו בעיה, הסיכויים להשיג שינוי בטיפול לא גבוהים במיוחד.
אך בפועל התשובה להתלבטיות שלך מורכבת יותר.
אני יוצא מתוך הנחה שאת שותפה למערכת זוגית שניתן לאפיין אותה כאלימה.לזכותך יאמר כי באופן יחסי קטעת דיי מהר את המעגל, ולא הסכמת להמשיך עם היחסים הללו- יש נשים שחיות שנים רבות במערכת מסוג זה.
עם זאת כדי שתוכלי להגיע לתשובות בנוגע להמשך היחסים, אסור שתתלי את יהבך אך ורק בטיפול בבן הזוג ובסיכויי יההצלחה. זוהי הזדמנות עבורך לבדוק היטב - באמצעות טיפול- את ההתקשורת שלך לבן הזוג הנוכחי, מה היו הנסיבות שבהן הכרת אותו, מה משך אותך אליו, מדוע התחתנת איתו ויותר מכך מדוע את רוצה להמשיך לחיות איתו. מדוע נכנעת בהתחלה? התשובות צריכות להגיע גם ממך בעניין זה.
לגבי בן הזוג שלך- ידוע שגברים לא ממהרים להכיר בקיומה של הבעיה. לרוב הם מגיעים לטיפול אחרי שהוטלה נגדם סנקציה: תלונה במשטרה, או שבת הזוג עזבה אותם. אם בעלך מגיע לטיפול כדי "לקבל אותך בחזרה" זה יכול היות בעייתי. לטעמי עליו להגיע לטיפול כדי שיתאפשר לו לבדוק את מהות הקשר שלו איתך, מדוע הוא תלוי בך כל כך... ואינו יכול בלעדייך. במילים אחרות הוא צריך לטפל בעצמו בשביל עצמו, קודם כל... החוזה הנוכחי שבו את מדברנת אותו להגיע לטיפול נראה לי בעייתי.
מניסיוני- אם בעלך יגיע לטיפול מרצונו האישי (ןלפעמים אנשים עושים זאת רק לאחר שהם סבלו מספיק), הוא יוכל לחולל שינוי. הוא גם יכול להגיע לטיפול במצב הנוכחי כשאת מדרבנת אותו- ומטפל\ת מספיק מנוסים בתחום יכולים לעזור לו לעשות את המעבר הנדרש ולקחת אחריות על התנהגותו (ויכול להיות שהם גם לא יצליחו). באופן כללי הטיפול המומלץ ביותר לגברים הוא טיפול קבוצתי, אך אפשר גם לשלב בין טיפול פרטני לקבוצתי. במידה וזה יקרה מומלץ כאמור שגם את תעביר טיפול, ובטווח הרחוק , אם יבשילו התנאים תוכלו לשלב גם טיפול זוגי שמומלץ שייעשה רק לאחר הטיפול הפרטני והקבוצתי.
ולבסוף - מדוע הזמן לוחץ, הזמן של מי ? לא ברור
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת טיפול
יפעת24/10/2009מני,
תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
הזמן לוחץ, כי הו ומשפחתו עומדים לי על הדופק, שאחזור, שבלי לנסות איך אדע בוודאות אם השתנה או לא. הם גם מאיימים, שאם אני לא חוזרת עכשיו, אח"כ לא יקבלו אותי.
מצד שני אני בת 35, ולא רוצה לבזבז תקופה על נסיונות - אם להתגרש, זה רק עכשיו.
מה שמשך אותי אליו זה האינטליגנציה, והתדמית שיצר - איש משפחה מסור, הנישואין והזוגיות בשבילו ערך עליון. כשנרתעתי מתגובותיו העצבמיות, ורציתי להיפרד, אחיו אמר לי, שהוא שואב את הבטחון שלו משליטה, אבל בתוך תוכו הוא פחדן וחלש אופי. וזה נכון, לכן לא חששתי לאלימות. גם הסבירו לי שגברים מעדות המזרח שתלטניים בהתחלה, ואחר כך נרגעים.
היום אני יודעת שלא קראתי את המפה נכון - זה לא מאצ'ואיזם רגיל ואגו גברי רגיל - זה מעבר.
תודה שוב,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפעת
ד``ר מני מלכה24/10/2009יפעת (שוב) שלום
את מוסיפה בכל פעם פרטים חדשים וחשובים (למשל מעורבות המשפחה, גילך, הסטריאוטיפ לגבי ה"גבר המזרחי"...). כתיבתך מחזקת את התחושה שאת בצומת שקשה לקבל בה החלטה, לכן אני מזכיר לך שוב את המלצתי לפנות לטיפול. את יכולה בתור התחלה לבקש פגישה- או מספר פגישות לצורך ייעוץ. חשוב שאיש \אשת מקצוע מהתחום יישמעו אותך באופן מסודר (והייתי מוסף- מבלי שינקטו עמדה האם את צריכה להתגרש). תוכלי לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפעת25/10/2009מוני,
תודה רבה על התשובה המהירה והמקיפה. קבעתי כבר תור אצל פסיכולוגית.
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוראים להתנהלות שלך "אשה מוכה",
לילך27/10/2009קראתי את המייל שלך,
התרשמתי שאת צעירה משכילה, נבונה ובעלת מודעות, אבל חיה בהכחשה מדהימה: את אשה מוכה בהוויתך וזה לא קשור לבעלך: את זו שמוכנה להיות במקום נמוך,מושפל ומתבטל בקשר זוגי.
השאלה היא, למה את מוכנה להיות שם. התשובות לכך כניראה עמוקות, תראי עצמך כמי שנמצאת
בקבוצת סיכון להיות אשה מוכה ולא רק עם בן הזוג הזה: כי את נימשכת לטיפוס גברי שיעזור לך לשהות במקום הנמוך הזה.
גםאני הייתי פעם כמוך, עברתי טיפול במרכז לטיפול באלימות במשפחה ואני מצהירה כאן באחריות שאין כל סיכוי שאסכים אי פעם לחזור למקום הקשה הזה וזה גם עומד במבחן המציאות עם הזוגיות החדשה שלי: אני שונה לגמרי ואני מאד גאה בעצמי על התהליך שעשיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צו הרחקה- דחוףמאיה22/10/2009
שלום!
אני בתהליך גירושים מבעלי. אתמול הייתה סיטואציה לא נעימה בעלי החל לצעוק עליי לפני כל השכונה . התקשרו לאבא שלי והוא בא מהבהלה לראות אם הכל בסדר איתי. בעלי אמר לי : תגידי לאבא שלך שלא יתקרה אליי, שייזהר ממני" אני אמרתי לאבא שלי שלא יירד לרמה שלו ושימשיך לנסוע והכל בסדר איתי. גם בעלי טרח להגיד מספר פעמים שזה לא מפריע לו שהוא עושה סצנה כי גם ככה המשפחה שלו לא מהאיזור וזה פדיחות למשפחה שלי. אני רוצה לעשות לו צו הרחקה ממשפחתי איך אני עושה את זה למי לפנות הוא צועק ועושה בושות. אני פשוט באה ממשפחה עם כבוד וזה לא נעים לי . ההורים שלי מתביישים מכל מה שהוא עושה ?
מה אני עושה בנידון?
למי אני פונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה,
פנינה דובו22/10/2009לעתים גירושים הם גורם מאיץ למאבקים והחרפת היחסים בין בני זוג (ולעתים מעורבים גם בני משפחותיהם), ועוד יותר כאשר היחסים היו גרועים עוד קודם לכן.
אי הנעימות, הבושה, הדאגה והבהלה שאת חשה, הזלזול וחוסר הכבוד מצד בעלך כלפיך וכלפי בני משפחתך - הם סיבה מספקת לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולהוציא צו הגנה כנגדו.
לצורך הוצאת צו הגנה עליך לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בעיר המחוז שלך, למלא טופס לצו הגנה ולהמתין לדיון ולהחלטת השופט, הניתנת עוד באותו יום ובמעמד צד אחד בלבד (זה שמגיש את הבקשה).
החלטת השופט ניתנת לשבוע אחד בלבד, היות ועליו לשמוע גם את הצד השני. השופט קובע את מועד הדיון השני, בו יופיע גם בעלך וישמיע את דבריו לפני השופט, בשבוע שלאחר הדיון הראשון. או-אז תנתן החלטת השופט והוא יקבע את משך הזמן לקיום הצו או את ביטולו.
בדרך כלל, כל עוד בעלך לא מתכוון לבוא עם עורך דין, אין גם לך צורך בעורך דין ואת יכולה לדבר בשם עצמך.
תמיד כדאי לצפות את תגובת הצד השני ולהערך בהתאם. לעתים הצו מביא להסלמה נוספת ביחסים ואיננו משיג את המטרה.
לשיקולך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני21/10/2009
במקרה של איומים על האם ופרידה וילד בן שש, האם נכון להגיע להסכם הסדרי ראייה עם האב ללא פיקוח? או שאולי כדאי לעשות זאת דרך בית המשפט? האב נמצא במעצר בית כרגע. בנעמת ייעצו לי שלא להסכים להסכם ללא פיקוח כי הם טוענים שגבר שאובססיבי כלפי אשה ומאיים ברצח, אי אפשר לדעת מה מצבו הנפשי ואיך יתנהג עם הילד. אני מתלבטת בין הרצון להגיע להסכם ללא רווחה ובין ההבנה שאני לא אוכל להיות רגועה עם זה לנוכח האוירה הציבורית וההבנה שהוא לא מאוזן, מה גם שלאב אין כתובת קבועה ואין כסף והוא בבית הוריו במקום מרוחק. הכוונה היא להסדרי ראייה לאחר תום תקופת מעצר הבית.
שאלה שניה: בתקופת המעצר, נאמר לי שלא מחובתי, אבל אני יכולה כמחווה ולמען הילד (למרות שהילד אומר שהוא יסכים רק אם אני אהיה, ואני לאור הנסיבות לא יכולה להיות)לקחת אותו לשם בתיווך גורם שלישי שישאר במקום. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה לשואלת
פנינה דובו21/10/2009שלום לך,
אני מציעה לך לקרוא גם שאלות ותשובות קודמות (ואולי עשית את זה כבר), כמו השאלה של מתלבטת ב-30/9. היא דומה לשלך.
לגבי הסדרי ראיה: אם את חושבת שיש בידך להגיע להסכמה עם האב על הסדרי ראייה שיהיו טובים לילד ולא יסכנו לא אותו ולא אותך, אין באמת סיבה שתפני לבית המשפט (שם קובעים הסדרי ראיה וגם פיקוח ולא ברווחה, אם כי בית המשפט מבקש חוות דעת של פקידת סעד מהרווחה). אבל אם את לא בטוחה, זו כבר סיבה טובה לבדוק מהי ההחלטה הנכונה. מבלי להכיר את הפרטים אנחנו לא יכולים לתת תשובה מספקת לשאלה שלך במסגרת זו. בשרותי הרווחה ידעו לאן להפנות אותך לקבלת יעוץ בנושא ואני ממליצה להעזר בהם.
לשאלתך השניה: ההצעה לגבי צד שלישי שיקח את הילד לאביו ויחזירו יכולה להיות טובה, אם אין איסור שהילד יפגש עם אביו, ובלבד שאת לא תהיי בקשר עם האב או בטווח המצאותו.
דבר נוסף, מהכרותי עם נעמת אני יודעת שיש להם ידיעה והבנה (כולל משפטית) בנושא והייתי מציעה להתייחס ברצינות לדברים שנאמרו לך. הם גם ודאי שמעו ממך יותר פרטים מכפי שכתבת כאן ולכן ראייתם מבוססת יותר. ואגב, גם בנעמת מפנים לשרותי הרווחה לשם הגשת עזרה וטיפול בבעייה (ברווחה ישנם עובדים מקצועיים המתמחים בתחום של אלימות במשפחה). לא נכון יהיה להתמקד רק בצד המשפטי, מבלי לבחון כיצד צמחה הבעיה ואיך ניתן לקבל כוחות ולהתמודד איתה. זה אפשרי וכדאי לך לפנות ולנסות!
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה מוכהע.א.16/10/2009
25 שנה אני סובלת מאלימות מצד בעלי 10 שנים אלימות פיזית מכות רצח, אחרי תלונה במשטרה הוא התחיל באלימות מילולית וכלכלית את האלימות הפיזית הוא המשיך להפעיל כנגד הילדים, הפכתי לשיפחה , עקב כך שהילדים גדלו וחונכו באמצעות אלימות פיזית,מילולית וכלכלית הם גדלו והתחילו להפעיל נגדי אלימות פיזית אתמול בערב הבת שלי בת ה14 הרגה אותי במכות כי לא הסכמתי שבשעה 12:30 בלילה היא תשב במחשב קמתי בבוקר עם כאבי תופת בכל הגוף, ואני לא מעיזה ללכת לבית חולים מה אני אגיד שם שהבת שלי הרביצה לי, הילדים השניים קמו בבוקר ראו שעדיין לא ניקיתי את הבית ואת הבישולים והתחילו לקלל אותי , לא יודעת מה לעשות אני חושבת להיתאבד כי כבר אין לי כוח אני ניראת כשבר כלי, הילדים גם לפעמים צוחקים עלי, לא איכפת להם שאני בוכה כי אין לי כסף לטפח את עצמי ולכן אני גם לא יוצאת מהבית 3 מהילדים עובדים ומרוויחים טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לע.א
ד``ר מני מלכה18/10/2009ע.א שלום
אין ספק שאת שרויה במצוקה אמיתית. כל כך הרבה שנים סבלת ונראה שכעת הגעת לקצה גבול היכולת. עם כל כך הרבה סבל אין פלא שהמחשבה על התאבדות מופיעה.
אני רוצה לספר לך שבעבודתי פגשתי לא אחת נשים במצבך, כאלה שהגיעו "לקצה" , לנקודה הכי נמוכה שרק אפשר, ליותר נמוך מזה אי אפשר היה להגיע. רוב רובן של נשים אלו "ניצלו" את הנקודה המשברית הזו כדי לזכות מחדש בחיים. כשכל כך רע, אפשר לנסות דברים חדשים, כי גרוע מזה כבר לא יכול להיות.
על כן, אם לדעתך דבריי מתארים את מצבך\הרגשתך, המלצתי היא לפנות לטיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך. ראיתי שאת יודעת להגיש תלונה במשטרה - שאמנם צמצמה אלימות פיזית, אך לא פתרה את האלימות הנפשית.
עלייך לפנות לטיפול כדי ליצור לעצמך, מקום לעצמך. מעבר להמלצות שונות שיתנו לך כדי להגן על עצמך (ויש פתרונות!!!) חשוב שתיצרי מקום שכזה בטיפול, ושיהיו לך שותף\ה מטפל\ה שילוו אותך. אל תשארי לבד.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית12/10/2009
שלום רב,
השכן שלי כל הזמן רב עם אישתו וצורח עליה. אני רוצה להזמין לו משטרה פעם אחת אבל אני מפחדת שהוא ידע שזו אני ויפגע בי. מה עלי לעשות? האם ניתן להתלונן במשטרה באופן אנונימי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד``ר מני מלכה12/10/2009רוית שלום
אכן דיווח אנונימי יכול להתאים במקרה זה. הייתי מציע לך להקפיד על שני דברים
1. שהדיווח יהיה אובייקטיבי ולא פרשני- כלומר תתארי עובדות בלבד
2. כדי להיות רגועה עשי זאת באופן שלא יזהה אותך. תוכלי אפילו להתקשר מטלפון ציבורי אם זה יכול לתרום לתחושת הביטחון שלך- ובכלל הרי מדובר בשכנים וסביר להניח שתצטרכי להמשיך לחיות בקרבתם
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמורת זמניתאלומה07/10/2009
באלו מקרים טוב לבקש משמורת זמנית?
האם במקרה בו יש נכונות להסכם אולם ברקע יש מעצר בית של האב עקב איומים על האם כדאי לבקש משמורת זמנית עד להסכם?
כמה זמן זה לוקח?
האם זה עלול לטרפד נכונות להסכם מצד האב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלומה שלום,
פנינה דובו07/10/2009את שאלותיך הייתי מחלקת לשניים: שאלות שעדיף להגיש למי שמצוי בדיני אישות (עורך דין, משפטן וכיו"ב) ושאלות למי שמצוי ומטפל בתחום אלימות בין בני זוג.
המשמורת באה בד"כ להבטיח כי במצב בו ההורים אינם חיים ביחד, יקבל הילד את הטיפול, החינוך וההשגחה הטובים ביותר עבורו מידי הוריו. כל עוד ההורים אינם מסוגלים להגיע להחלטה שכזו בעצמם וקיימת אפשרות כי הילד נפגע מכך, יש להעזר בבית המשפט (ובאנשי מקצוע בהם הוא נעזר), על מנת להסדיר את העניין.
החלטה בעניין משמורת צפויה לארוך זמן לא קצר (מחודשים ספורים ויותר), גם משום ההמתנה לדיון בבית המשפט וגם כאשר אין הסכמה בין בני הזוג.
המשמורת משפיעה על נושאים נוספים, כמו מזונות, הסדרי ראיה ועוד, אך כאן עדיף להתייעץ עם מומחה בתחום המשפטי.
אני מבינה משאלותיך שהדבר שמעסיק אותך בעיקר הוא כיצד תשפיע תביעה למשמורת על התנהגות האב (כלפיך וכלפי ילדיך). בשביל לענות על שאלה זו יש להכנס לפרטים נוספים, מה שלא נוכל לעשות במסגרת זו ובטח לא על סמך מעט הפרטים שאת כותבת.
מנסיוני, אני מבינה מצד אחד את החשש שלך להחמיר את המצב, אך מצד שני אינני מאמינה שאם רק תנסי לרצות את בן זוגך תשיגי את מטרתך (מניעת אלימות נוספת).
השאלות שאת מציגה הן שאלות ראויות, אולם כפי שאת מבינה הדברים מורכבים. אני מציעה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות במשפחה ולהתייעץ עימם לגבי שאלותיך.
ועוד עניין חשוב מאד. המשמורת מסדירה עבור הילד תחום פרוץ ומאפשרת לו סוג של בטחון ויציבות, בעיקר בתוך סיטואציות מסוג אלה שאנו דנים בהן. לכן כדאי לחשוב על הילד בתשובה לשאלותיך.
מאחלת לך בחירות נכונות ואם לא לבד, אז בעזרה מתאימה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנינה, תודה על ההתייחסות, עוד תהיותשוב אני01/10/2009
האם תמיד מערב שופט את פקידת הסעד? האם במקרה שיש הסכמה בינינו לא מערבים?
אם יש לו איסור יצירת קשר איתי, האם אני יכולה ליצור קשר איתו בנוגע להסכם בינינו, ועל מנת לחסוך את ההליך המשפטי והעלויות הכספיות? כלומר, לנסות להגיע איתו להבנה?
אחרי הכל, הנושא היחידי שעומד בינינו הוא הסדרי הראייה, ויש איזושהי מוסכמה שמדובר על פעם בשבוע וכל סופשבוע שני, אז למה זה כל כך מסובך?
מכיוון שמדובר בעבירת איומים, יש לי יסוד סביר להניח שמו מניעה יהיה קיצוני מדיי, ויגרור אותי לתקשורת מסורבלת מדי איתו לאורך זמן. מה דעתך?
ולגבי מצבו הנפשי , אני מניחה שהוא קשה אבל נראה לי שמה שעורכת הדין מדברת עליו, בקשה לאיבחון פסיכיאטרי ומפגשים בפיקוח, בסופו של דבר הוא לא היווה סכנה לילד מעולם, ועד המקרה הוא בילה איתו יפה, האם כל זה הכרחי? האם זה לא עלול לגרום לו להיכנס למתלחמת חורמה איתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תהיות
פנינה דובו01/10/2009שלום לך,
התשובות שנתתי לך במייל הקודם לא שכנעו אותך כנראה ואת רוצה להאמין שניתן לסיים את העניין בהבנה, בהסכמה ומהר. הלוואי והייתי יכולה להצטרף לאמונתך זו, אך מתוך הכרות עמוקה עם הנושא, קשה לי להאמין כי כך יהיה. צר לי לאכזבך.
אין אפשרות להתמודד עם אלימות מסוג זה שחווית בלי להתייצב מולה בעיניים פקוחות ולשים לה גבולות. את היכולת הזו אפשר לרכוש בעזרת אנשים המיומנים בטיפול באלימות בין בני זוג. הטיפול הוא תהליך שמחייב אותנו לזנוח עמדות והתנהגויות שלא עוזרות לנו, אך אליהן אנו רגילים, ולפתח דפוסים חדשים שאיננו מורגלים בהם (למשל: לחשוב שאני בעלת ערך ולא אתן לאיש לפגוע בי יותר, או להאמין שאני באמת צודקת ושביכולתי לגייס עזרה למען עצמי וכד'). הדבר מחייב ללמוד להכיר את עצמי יותר טוב, כולל דברים שלא נוח לי להכיר בהם וכן גם השקעה של אנרגיה ולאורך זמן, באימוץ התנהגויות ועמדות חדשות.
כדאי שתבררי עם עצמך ממה את מנסה להמנע? למה מחייב אותך המפגש עם הרווחה (או אולי מול בן זוגך לשעבר ובעצם מול עצמך) שקשה לך לעמוד בו? מה גורם לך לראות את הסדרי הראיה "כנושא יחידי" בינך לבין בן-זוגך לשעבר, בעוד שבמכתבך הקודם סיפרת כי הוא עצור עד תום ההליכים בשל איומיו לרצוח אותך (אין זה עניין פעוט)?
לא אוכל להכנס כאן לעומק רב יותר. השאלות שאת שואלת מעידות על הקושי שלך להכיר אולי בכך שמדובר בבן זוג אלים ומסוכן לך ואת מעדיפה לגלגל את הכדור למגרש של הסדרי הראיה בין הילד לאביו ולחשוב שכאן יהיה הפתרון (פעמים רבות הילד הוא אמצעי בלבד להשגת שליטת בן הזוג על האחד על השני...)
כדי לענות לעצמך על שאלותיך לא תספיק ולא תספק אותך תשובה קצרה. אל תפחדי! פני לעזרה, שבאמצעותה, בסופו של דבר, את תגיעי בעצמך לתשובות הכי נכונות לך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותאני30/09/2009
בן הזוג שלי לשעבר במעצר בית בבית הוריו עד תום ההליכים עם איסור יצירת קשר בעקבות איומים ברצח. הוא יכול ליצור קשר דרך צד שלישי שאינו מעורב בקשר לבן המשותף שהוא בן חמש וחצי.
הוא יוצר קשר דרך אמא שלו שהיא אשה ממש מופרעת והזויה שבקושי הייתה בקשר איתנו במהלך הזמן שהיינו יחד והם מביעים רצון שהילד יגיע לביקור של סופשבוע שם (מרחק שעה וחצי נסיעה) . הלכתי היום להתייעץ, מכיוון שלא נראה לי מקובל לשלוח ילד כל כך צעיר למרחק כזה עם אנשים שהם כמעט זרים לו ולשהות במחיצת אב שמי יודע מה רמת המסוכנות שלו, והאם את האובססיה שלו כלפיי, הוא יעביר לילד. עו"ד שהתייעצתי איתה אמרה שזה מתפקידו לבקש משופט אפשרות לראות את הילד כשהוא במעצר בית ואני פסיבית בעניין. בנוסף היא ייעצה לי להתכונן לזמן שאחרי שהוא ישוחרר ויוכל לבוא כרצונו לראות את הילד כי אין הסכם ראייה והיא טוענת שאני צריכה באופן מיידי לבקש משמורת זמנית ובמקביל צו מניעה.היא אומרת שצריך לבקש אבחון פסיכיאטרי ושאם הוא לא יסכים להסדרי הראייה המוצעים תהייה התערבות של גורמי רווחה, מה שאני ממש מעוניינת להמנע ממנו. יש לי תחושה לא נוחה בקשר לרוווחה.
ההתלבטות שלי היא האם צעדים אלו אינם מוקדמים מדי או חריפים מדי? האם אין סיכוי שהדברים יסתדרו ללא עורכי דין והתערבות כזו מצידי תגרום לו להחרפה של מצבו הנפשי הקשה? מה גם שמדובר בשכר טירחה מאוד גבוה. לעומת זאת אני כבר מותשת עייפה ומרגישה שהעניין הזה גוזל לי את החיים שלי וכל מה שאני רוצה זה שמישהו אחר ינהל בשבילי את העניינים עד לסיומם. האם תוכלו לעזור לי בהתלבטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתלבטת,
פנינה דובו01/10/2009אני מסכימה עם ההצעות שהציעה לך עורכת הדין שלך בנוגע למשמורת והוצאת צו מניעה. ברגע שתוגש בקשה כזו לבית המשפט תוכלי לבקש מהשופט להחליט על הסדרי ראיה, שיקבעו בהתאם לטובתו של הילד.
עם שחרורו מהמעצר של בעלך לשעבר, אם עדיין לא יהיה בידך צו מניעה, תוכלי להוציא כנגדו צו הגנה בהליך מיידי, אשר במהלכו גם כן ניתן לבקש מהשופט לקבוע הסדרי ראיה.
הסדרי ראיה קבועים על ידי בית המשפט ימנעו אפשרות של הפעלת לחצים עליך מצד בעלך לשעבר או מצד בני משפחה, לחצים אשר עלולים לגרום לך לפעול באופן שיסכן אותך או את בנך.
אינני יודעת מדוע יש לך התנגדות להתערבות גורמי רווחה. כאשר מדובר בהסדרי ראיה על רקע אלימות בין הורי הילד השופט מפנה את בני הזוג לפקידת סעד לסדרי דין (מטעם הרווחה) ותפקידה לזמן את הורי הילד ולהמליץ לבית המשפט על הסדרי הראיה בהתאם למצב. בכך ניתנת לך האפשרות להציג את עמדתך, להסביר ולשכנע. הדבר בא לסייע לך, מדוע את חוששת?
מתוך המצב שאת מתארת, נסיוני אומר לי שעליך לנקוט בצעדים הנ"ל להגנתך. אני יכולה להבין את משאלתך שהדברים יפתרו בדרך של הבנה בינך לבין בעלך לשעבר, אבל הדבר איננו ריאלי, גם אם קשה לך לקבל זאת."מצבו הנפשי הקשה" של בעלך מחייב ככל נראה טיפול כלשהו, אך אין הדבר בידיך ועדיף שתשאירי לו ולרשויות את האחריות לטיפול בו.
בעניין עלות שכר הטרחה, ביכולתך לפנות ללשכה לסיוע משפטי בעיר המחוז של אזור מגוריך ולברר שם האם את זכאית לסיוע משפטי חינם.
לסיום, אני יכולה להבין כי את עייפה ומותשת, אך אם תרפי היום את עלולה לשלם מחיר עוד יותר יקר בעתיד. את זקוקה לעידוד ולהכוונה ולגיוס כוחותיך. למרות "אי הנוחות" שאת חשה ביחס לרווחה, אני ממליצה לך לפנות למרכז טיפול באלימות באזור מגוריך, שם יוכלו לסייע לך ביעוץ, הדרכה ותמיכה. ובמיוחד בשלב הקשה בו את נמצאת, של התלבטות ואפיסת כוחות.
חזקי ואמצי,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהשי30/09/2009
מה עושים אם ההורים מתנהגים באלימות וגם אחד האחים נגד אחד מבני המשפחה האווירה בבית היא של דיקטטורה הם גם פורצים לו למקלחת ומחרימים את החפצים
שלו הם גם רוצים לזרוק אותו משם לא נראה שהמשטרה יכולה לעזור מי יכול
לטפל בזה ? הכוונה לגוף ציבורי או משפטי שנותן תשובה הולמת להנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד``ר מני מלכה30/09/2009שי שלום
בדרך כשיש אלימות בין אנשים זרים זה לזה, למשל ברחוב, או בסיטואציות אחרות השאלה האם לפנות למשטרה פחות מסובכת, ולא סתם- המעורבות הרגשית שונה לחלוטין.
הסיטואציה שאתה מתאר מספרת על משפחה במשבר, ועל אקלים משפחתי שקשה לגדול בו. השאלה היא איך משנים זאת.
בכל מקרה של אלימות ניתן לפנות למשטרה ומתפקידה לתת מענה לכך שכן מדובר בעבירה על החוק.
במקרה שאתה מתאר יש אפשרות, לפני הפנייה למשטרה, לפנות לפקידת סעד לחוק ילדים ונוער במחלקת הרווחה במקום המגורים. יש לה סמכות חוקית ומשפטית להתערב בנעשה במשפחה, ואף להציע כלים שונים לשינוי המצב.
לא ברור מה גילך. אם אתה נער מתבגר תוכל לשתף בכך את יועצת בית הספר והיא יכולה ליזום פניה לפקידת הסעד.
יש לך גם אפשרות לפנות באופן ישיר.
בהצלחה ושנה טובה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאלימות במשפחה או לגרוע מזהחסוי26/09/2009
אני חברה למישהי (כיתה י', אני בת 16 היא עוד מעט) שאני חושדת וכמעט בטוחה במלואו לכך שהיא עוברת התעללות במשפחה או גרוע מזה התרדות מיניות אפילו...
אני לא יכולה לפרט הכל, אבל בבקשה תתיחסו להודעה זו באופן הולם, בגלל שיש פרטים רבים מדי ואיני יכולה לציין בדיוק הכל.
אז לעניין: התייעצתי בפורומים באילום שם לגבי המקרה ורוב ההודעות היו לכך שאני חייבת לדווח תכף ומיד. הבעיה שזה בעייתי מידי,
סיפרתי לאמא שלי על כל זה. וחשבנו שתינו מה אפשר לעשות עם זה. והגענו למסכנה שאפילו היא בתור אמא לא יודעת מה לעשות. איזה פתרונות יש?
אני לא יכולה להתקשר לאיזשהו קו חירום או משטרה שישלחו לביתה ניידת או חוקרים סוציאלים כי הם לא יגלו כלום, ואז ההורים שלה ידעו שהמצב התגלה ואז או שהיא תסבול יותר או שההורים שלה ידעו שאני יודעת ואני אסבול מזה. חוץ מזה אף בת לא תרצה אפילו במקרה הכי גרוע שיקחו את ההורים שלה ממנה.
ליועצת אני לא יכולה לפנות כי השנה יש לנו כזאת שרק הקפה שלה מעניין אותה, היא תתחקר את ההורים של אותה ילדה, הם יתחילו לחשוד שמשהו קורה ואז שוב המצב הסתבך.
אני לא יכולה לדבר איתה כי היא רק תתחיל לשקר, תסתיר את כל העניין ואני עוד אהיה אשמה בהכל.
וזה הגיע למצב שאני ואפילו אמא שלי שלגמריי תומכת בדעה שלי אין לנו מושג מה לעשות?
אולי זה לא אתי לבקש ממכם לקרוא את כל הסיפור בקישור שנתתי, אבל תאמינו לי שזה רק יבהיר את כל העניין.
כי אני אובדת עצות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודעה חסויה
פנינה דובו29/09/2009לא אוכל להתייחס למכתב אותו את מציינת, אבל אתייחס למה שכתבת בפנייתך אלינו.
את מספרת שפנית כבר למספר פורומים ואת מזכירה כמה אפשרויות נוספות להן ניתן לדווח, גם בעילום שם, לגבי חשש לפגיעה בקטינה: יועצת בית הספר, קו חירום, משטרה, עובדי הרווחה ועוד.
אלה פחות או יותר הגורמים שגם אנחנו יכולים להציע לך לפנות אליהם, אבל השאלה היא האם תקבלי את ההצעות שלנו יותר מאשר את ההצעות שקיבלת עד כה (בהנחה שכבר הציעו לך לפנינו).
כדי כדי שתעשי כן,עליך להיות בטוחה שאת עוזרת לחברתך בכך שאת מגייסת עזרה עבורה ומצמצמת בכך את הנזק שעלול להגרם לה במידה ולא תעשי כן. אין ספק כי אם לחשדותיך יש בסיס, הרי שחברתך עוברת פגיעה שתשפיע עליה נפשית לאורך כל חייה ובתחומים שונים ורבים. יכול להיות שהיא תחשוד בך ואולי אף תנתק את יחסיה עימך, אבל תהיה לך הזכות לנסות ולהציל אותה.
את אינך חייבת להזדהות בעת שאת מדווחת על הפרטים הידועים לך. חשוב גם שתדעי שהתערבות גורמי רווחה (פקידת סעד לחוק נוער) נעשית בזהירות ובגישה מקצועית, במטרה להשיג את שיתוף הפעולה של הנפגעת, עד כמה שהדבר ניתן.
כמו שאת מציינת יכול להיות שהתערבות מבחוץ תעורר את התנגדות הנערה, אך לא פעם יש צורך בהתערבות כזאת, היות ויכולת השיפוט של הנערה במצבה הקשה כבר פגועה גם היא והיא מזיקה לעצמה מבלי שהיא יכולה להבין זאת ומבלי שהדבר בשליטתה.
למרות שאת מאד מוטרדת, אני חוששת שאינך סגורה לגמרי על כך שדיווח שלך אכן חיוני כדי לעזור לחברתך. אולי כדאי שתפגשי עם עובדת סוציאלית בלשכת הרווחה באזור מגוריך ותתיעצי איתה לגבי חששותיך והיא תנחה אותך מה באפשרותך לעשות כדי לסייע לחברתך ומבלי שאת עצמך תפגעי.
פנייתך לגורמים הנכונים תשחרר גם אותך מתחושת חוסר האונים שמלווה אותך ותעזור גם לך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
חסוי30/09/2009האם אפנה למשרד הרווחה, רק בכדי להתייעץ מה ברצוני לעשות, בתור מספרת את הסיטואציה וללא שם זאת שאני חושדת בה, יחוייבו אותי לאומר את שמה-האם אני יכולה לקבל יעוץ ללא הזדהות וללא ציון שם הילדה?
אותה השאלה אם פניותי יהיו לצוות בית הספר אני יחוייב בציון שם הילדה? או שאוכל לקבל רק ייעוץ בנוגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהודעה החסויה,
פנינה דובו01/10/2009שלום לך,
את יכולה להעביר דיווח למשטרה דרך טלפון ציבורי, כך שלא ניתן יהיה לאתר אותך אם אינך מעוניינת להזדהות.
כמו כן את יכולה לשלוח מכתב בעילום שם למפקד תחנת המשטרה באזור מגוריך, או למפקחי משרד הרווחה (היושבים במשרדי הממשלה בעיר המחוז של אזור מגוריך) או למנהל/ת לשכת הרווחה באזור מגוריך ולדווח על המקרה.
כל פנייה כזו תבדק ותטופל באופן מקצועי.
כמובן שכדי שאפשר יהיה להתערב במקרה יש לדעת את הפרטים של אותה ילדה. אם משום מה אינך בטוחה עדיין שההתערבות יכולה להועיל או שהיא עלולה אף להזיק, צייני זאת בדיווח שלך והשאירי את השיקולים המקצועיים למי שבכך תפקידו.
נראה לי שזו הדרך המתאימה ביותר עבורך. בכל צורה אחרת של התייעצות את עלולה להחשף "ולהסתבך", מה שאינך רוצה.
בכל מקרה, אם את מרגישה שהנושא מכביד עליך ומעסיק אותך מאד, חשוב שתפעלי להעביר את הטיפול למי שזה תפקידו ותשחררי עצמך ממועקה שבסופו של דבר עלולה לפגוע גם בך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול תלונה בגין אלימות במשפחהר21/09/2009
שלום רב,
אני מנסה לברר כיצד אני יכולה לבטל תלונה אשר הגשתי כנגד בעלי, בגין אלימות מילולית שבירת חפצים בבית ודחיפה לשם לקיחת נייד ושבירתו, בעלי היה בכלא 2 לילות לאחר מכן שוחרר לבית אביו 24 שעות למאסר בית חוץ מיציאה לעבודה בילווי אביו ואז 14 יום הרחקה ממני וממקום מגוריי, כרגע אני רוצה לבטל את צו ההרחקה וכן את התלונה עצמה, כיצד אני יכולה לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- ר'
ד``ר מני מלכה21/09/2009ר שלום
את הבירור בנוגע לביטול התלונה תוכלי לעשות בתחנת המשטרה שבה הגשת אותה. במשטרה מקפידים מאוד בכל הקשור לאלימות במשפחה ולא ניתן לבטל תלונה שהוגשה. עם זאת תוכלי לברר האם באפשרותך לשוחח עם קצין התביעות של המשטרה- ישנם מקרים שבהם מחליטים, בעקבות בקשת המשפחה וחומרת העבירה (למשל אם מתרשמים שזה אירוע חד פעמי ושאין סכנה לאשה ולילדים-שימי לב שהחליטו להרחיקו ל 14 יום - זה בטח אומר משהו), להיענות לבקשה ולא להעביר את התיק לפרקליטות.
לא ברור לי האם זו הפעם הראשונה שאת מגישה תלונה כנגד בעלך. כמו כן לא ברור מדוע את מבקשת לבטל אותה. כדאי שתידעי שנשים רבות חשות בעקבות הגשת התלונה אשמה כבדה (למשל- תחושה ש"פגעתי בבעל" "בילדים" "מה בסך הכל הוא עשה.... " זה 'רק' שבירת נייד...".... "אני אשמה זה בגלל שלא הקשבתי לו"...."מגיע לי" וכך הלאה).
בנקודה זו חשוב לי להבהיר לך שני דברים עקרוניים: 1. התנהגותו של בעלך כפי שתיארת אותה היא אלימות לכל דבר והתנהגות מסוג זה מהווה פגיעה בנשים ובילדים וגורמת ליצירת אווירה קשה והרסנית עבורם ; ב. בשום מצב אינך אשמה ואינך אחראית להתנהגות שתיארת.
הייתי מציע לך לגשת לייעוץ במרכזלטיפול ומניעת אלימות במשפחה. שם תוכלי לשוחח עם איש או אשת מקצוע על ההתלבטויות שלך ולהתבונן באירוע שהתרחש בראייה רחבה יותר. חשוב שתקבלי החלטות לאחר ייעוץ מסוג זה. חשוב שתביני שאיני פוסל על הסף את רצונך לגשת למשטרה ולמנוע פגיעה בבעלך (מקום עבודה... רצון להמשיך את הקשר) , אך כפי שציינתי כדאי לבחון מתוך מה את מבקשת לעשות זאת, ולוודא שהדבר לא מהווה הצדקה של ההתנהגות האלימה וחיזוק שלה.
שנה טובה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)