מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות עם הבן זוג -מישל31/03/2010
יש לי חבר שגדול ממני ב-6 שנים,
אני נערה מתבגרת והוא כבר בשלב בחיים של צבא.
חשוב לי לציין שלא מורגש פער הגילאים בנינו, שאני בדרך-כלל
אפילו מייעצת לו על חיו והוא נתמך בי ואני חלק מאוד גדול בחיו,
ממש מרגיש לי לפעמים שגם הוא, נער מתבגר.
הייתה לנו תקופה יפה של 3 חודשים עד שהוא התחיל
להתעלל בי נפשית - אם זה להוריד לי את הבטחון העצמי,
אם זה להרחיק אותי מהקרובים אליי - משפחה וחברים,
אם זה מהלימודים, התחביבים והייתי איתו כל הזמן בלי
שום זמן לעצמי, וגם עזבתי את בית הורי וגרתי אצלו.
הייתי תלויה בו רגשית כי הוא יצר מצב שהוא היה הדבר
היחיד בחיים שלי וגם כי ההורים לא הסיכמו לקבל אותי בבית,
אז הייתי חייבת לגור אצלו וכשכבר רצו שאני אחזור היה נועל אותי
שעות בחדר בוכה ומתחננת שישחרר אותי עד שאיבדתי אינרגיות..
הייתי [לפני שהכרתי אותו] ומאז שאני זוכרת את עצמי - ילדה חברותית
עם אקשן חברתי וגם חברים קרובים, מצחיקה, אופטימית, חכמה, מחוזרת,
החיים הטובים(: מחוצנת מה שנקרא.
פתאום נהייתי בנאדם חלש [גם פיזית] מופנם, הייתי נמצאת בביתי חולים כמעט
כל חודש ולפעמים כמה פעמים בחודש [כי ברגעי לחץ אז האסטמה משתלטת עליי].
הייתה איזה פעם שהוא אפילו ניסה לחנוק אותי והייתי ממש על סף מוות.
נהייתי פשוט בנאדם סגור, שקט, מופנם, עצוב - פשוט לא הכרתי את עצמי והוא פשוט
התעלל בי בכל מובן שהוא.
הוא תמיד אמר לי אני אוהב אותך, אני אשתנה בשבילך, אין לי חיים בלעדייך, אני רוצה להינשא
לך וכל שאר הבטחות שווא.
וכשרציתי להיפרד ממנו כל-כך הרבה פעמים הוא היה מול העיניים שלי מנסה להתאבד דרך
כדורים, גם לו היו חיים לא קלים בסה"כ - לכן הייתי כה חשובה לו ויקרה.
פניתי למשטרה בעקבות מקרה אלים שקרה בנינו והוא היה בכלא איזה שבוע [למרות שהיה בטוח
שהוא יקבל כתב אישום] הגשתי עדות שקר כי הרגשתי רע עם עצמי.
חזרנו להיות ביחד - והיחס שלו שוב דוחה - הוא לא מתייחס אליי, מקלל אותי, משפיל אותי נפשית
ופחות פיזית.
אני התחלתי להכות אותו בלי חשבון - על כל מה שהוא עשה לי.
אני מרגישה רע עם עצמי שהכרתי כל-כך הרבה בחורים טובים ממנו ופשוט הייתי כל-כך שפלה
ועיוורת מאהבה ולא יודעת אם אוכל אי פעם לסלוח לעצמי שהאמנתי לו כשהוא קלע אותי בכלוב
של זהב עם מילים יפות שפיצו על מעשים רעים - אם זה נפשית או פיזית.
אני מרגישה רע שהשפלתי את עצמי למענו - ואיבדתי את כבודי לעומת פעם שהיה לי יותר כבוד.
שאיבדתי את אישותי, שאיבדתי את החברים, המשפחה - כל מה שהיה לי!
יש לי מחשבות על נקמה, אבל זה רק מתוך אכזבה שהאמנתי למילותיו ונתתי לו לשלוט בי ככה
והסכמתי לסלוח שוב ושוב.
עכשיו אנחנו פרודים ואין לי כוונה לחזור אליו, פשוט הקשר הזה השאיר בי כל-כך הרבה משקעים
וכאבים שאני לא יודעת איך לצאת מהם..
ובקשר לזה שאני מכה אותו - אני לא מרגישה טוב עם זה, אני אפילו לא מכירה את עצמי בכלל,
פשוט כבר התפרצות של כל מה ששמרתי בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישל
ד``ר מני מלכה31/03/2010את מתארת קשר נורא סבוך ומורכב. גם מבחינת מה שקורה בניכם וגם ביחס למה שעובר עלייך- המון טלטלות.
הייתי ממליץ לך לנסות ולשוחח עם מבוגר שאת סומכת עליו בעניין- מורה או יועצת\אשת טיפול. אין מדובר בשיחה אחת, אלא בליווי ארוך יותר. אני לא בטוח שאת צריכה שיגידו לך מה לעשות (למשל לעזוב אותו) אלא שפשוט יהיו איתך במסע הזה. זו יכולה הזדמנות טובה עבורך להכיר את עצמך יותר טוב ובמיוחד לאור מה שקורה לך עם בן הזוג הנוכחי. אולי כך תוכלי להתבונן יחד בכלוב הזהב המתעתע הזה ולנסות להפוך אותו למרחבים ירוקים של חופש.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שסובלת מהתעללותספיר31/03/2010
שלום, לפני כמה זמן באמתי בפעם ראשונה הביתה לחברה שלומדת איתי בכיתה. היא מאוד ביישנית ואני חושבת שהבנתי למה - ברגע שהגענו סבא שלה וההורים שלה ממש ירדו עליה על כל דבר שהיא עשתה. היה לי ממש לא נעים. רציתי להגיד לה שזה לא בסדר ושהיא צריכה להתנגד ולענות להם כי זו הייתה ממש התעללות מילולית אבל אני לא יודעת אם זה מקומי. אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספיר
ד``ר מני מלכה31/03/2010הי ספיר
במקרים מסוג זה שתיקה יכולה להתפרש כשיתוף פעולה עם האלימות עד כדי הצדקתה.
נסי לדמיין עצמך במקום חברתך, אם היא הייתה עדה לסיטואציה שכזאת בעולמך והיא הייתה שותקת- מה היה קורה לך?
אם את חוששת להיתפס כחודרנית ומתערבת (מידי), לכל הפחות תוכלי לשתף את חברתך בתחשות שלך, ובכך שאת חושבת שזה לא בסדר.
זה מזכיר לי את התוכנית החדשה הזו עם חיים הכט (זה שמו?) שהוא מצלם סיטואציות שבהם אנשים נקלעים למצב שבו הם צריכים לנקוט עמדה.... למשל איש שיכור שמבקש מהם שיפתחו בשבילו את הרכב...
את במצב דומה- לא?
מני
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שמרביצה..שירן21/03/2010
אני בת 18 ואמא שלי משתמשת באלימות רגשית כלפיי וגם באלימות פיזית.
היא מוציאה עליי את העצבים שלה ואני מנסה להיות ילדה טובה ואני לא מבינה מה לא בסדר בי. היא צוחקת עליי בגלל שאני מגמגמת(זה מטראומת ילדות שעברתי) והיא מחקה אותי ואומרת לי שאני אפס כי אין לי חברות וחבר. (היה לי חבר לפני שנה ונפרדנו ויש לי 2 חברות טובות ועם כל השאר אני לא כ"כ בקשר) אז היא אומרת לי שאני כל היום בבית אבל זה לא נכון אני יוצאת כמה שאני רק יכולה.
והיום אחרי שבוע שהיא חוזרת ואומרת לי את זה אני התעצבנתי עליה והחזרתי לה ואז היא התחילה להרביץ לי וגם אני הרבצתי לה אבל בסוף כמובן היא ניצחה במכות והיא הרביצה לי חזק מאוד וגם קרעה לי את השרשרת זהב שלי
אז בקיצור אני לא יודעת מה לעשות.
וגם אחי הגדול מכה אותי וקורא לי "כלבה אתיופית וכלבה שחורה" ואנ לא מבינה מה אני עושה לו. אני לא אומרת לו כלום אני רק עמדתי במטבח והוא עבר והתחיל לקלל אותי וכשצעקתי עליו הוא בא ונתן לי בוקס ממש כואב. הוא בן 24
ואז כשאמרתי לאמא היא אמרה שגם אני "נחש" וגם אני עושה לו דברים ובגלל זה הוא מרביץ לי אבל אני נשבעת שאני לא עושה כלום ורע לי בחיים קשה לי
מה עליי לעשות??
גם הביטחון העצמי שלי ירד וגם עוד מעט אני צריכה להתגייס ואמא שלי אומרת לי שאני לא אסתדר בצבא ולא בשום מקום
בקיצור הלך עליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
פנינה דובו22/03/2010זה באמת עצוב לקרוא את מה שאת כותבת. את גם סובלת מטראומה שעברת כשהיית ילדה אבל את גם סובלת היום ועד היום. אני שמחה שיש לך שתי חברות טובות, כי לפעמים שתי חברות טובות יכולות לעזור הרבה. לא כולם חייבים לאהוב אותנו או להיות איתנו בקשר ושתי חברות טובות זה לא מעט.
מה שמצער זה שאת מרגישה חוסר הערכה מצד אימך כלפיך ושהיא בעצם לא סומכת עליך ולא מאמינה בך. את מתארת התנהגות אלימה שבה מעורבים את, אימך ואחיך. המקום שבו את אמורה להרגיש מוגנת ובטוחה הופך למקום שבו את נפגעת וסובלת.
אם את עדיין במסגרת חינוכית כלשהי, כדאי שתפני לאחד מהאנשים עליהם את סומכת ותשתפי אותם במה שאת עוברת בבית. את יכולה גם לפנות ללשכת הרווחה שבמקום מגוריך, כדי שיפנו אותך לכתובת המתאימה (עובד סוציאלי שעוסק בתחום של נוער או של אלימות במשפחה).
אני חושבת שכדאי לך להגיע לשיחות, גם משום שאני מבינה שיש לך קשיים, ולא רק מהיום, ואת זקוקה לעזרה, וכן משום שאת נשמעת לי אובדת עצות ולא כל כך מבינה "מה לא בסדר אצלך", למרות שאת משתדלת להיות ילדה טובה.
בשיחות עם איש מקצוע תוכלי אולי להבין יותר טוב מה את יכולה לעשות כדי לשנות את מצבך.
הגיוס לצבא יכול לעזור לך להתחזק ולקבל יותר בטחון, אבל הוא גם עלול להיות קשה עבורך, אם המצב שאת מתארת ימשך ולא תהיה לך תמיכה מהבית או מכל גורם אחר.
נצלי את הזמן עד לגיוס ופני לעזרה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם המסיתה ילדים כלפי אביהם מתעללת?זמיר15/03/2010
האם אם המסיתה את ילדיה כלפי אביהם באופן בוטה ומונעת מהם קשר טלפוני איתו, נחשבת בעיני החוק כאם המתעללת בילדיה???, נראה לי שלא כי שמעתי כל כך הרבה סיפורים כאלה ופקידות הסעד לא עושות דבר בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זמיר,
פנינה דובו17/03/2010נראה כי יש לך תשובה מוכנה לשאלתך ואולי אתה אפילו צודק. אני מניחה שיש קושי להגדיר ובעיקר להוכיח כאשר אחד ההורים מסית את ילדיו כנגד השני. היות ולא קל להכריע בעניין, ההתערבות איננה כל כך פשוטה. פעמים רבות ה"הסתה" נעשית שלא בנוכחות בן הזוג השני והילדים הם העדים היחידים לכך.
הורים אחראים בודאי ינסו להמנע מלהסית את ילדיהם כנגד מי מהוריהם, כי הם מבינים את הנזק שנגרם בכך לילדיהם.
מניעת קשר של הילדים עם אחד מהוריהם הינה בניגוד לחוק, כל עוד אין פגיעה בילדים בעת קיום הקשר עימם. במקרים כאלה ניתן להעזר בחוק ולקבוע הסדרים שיבטיחו כי מפגשי הילדים עם הוריהם לא יגרמו לפגיעה.
אני בדרך כלל מציעה לכל אחד מבני הזוג להשתדל שלא להתערב וגם לא לגלות סקרנות או לחקור את הילדים בנוגע לביקוריהם אצל ההורה השני. ביקורי הילדים אצל ההורה השני הם באחריותו ובשליטתו של אותו הורה בלבד. ככל שכל אחד מבין השניים מוותר על שליטתו בשני, וככל שכל צד ימנע מחקירת ילדיו אודות השני ומהשגת מידע על ההורה השני באמצעות ילדיו, כך תתמעט ההסתה ותיעלם. אם הורה איננו מעוניין לשמוע מידע זה, ילדיו גם הם ימעטו לספר ולהורה השני לא יהיה טעם בדברי הסתה, שכן ממילא לא יגיעו לאזני ההורה האחר. בכל מקרה, קשה מאד לשלוט על פיו של אדם אחר, אבל יש לנו שליטה על התגובה בה אנו בוחרים.
אני יוצאת מהנחה שמטרת "ההסתה" היא לפגוע בבן הזוג השני. ככל שבן הזוג השני לא נכנס למלחמה הזו הוא מגן על עצמו וכן על ילדיו. כמובן שבמידה ומדובר בגרימת נזק מוחשי לילד, יש לדווח לפקידת סעד ואני מניחה שבמקרים שכאלה היא גם תתערב.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחות של אם על בנותיה - מה עושים?רחלי12/03/2010
שלום רב,
בבניין בו אני גרה, מתגוררת אם עם שתי בנותיה. כל ערב, באופן קבוע (מהרגע בו הבחנתי בדבר) האם צורחת צרחות אימה על בנותיה, באופן שאדם מבוגר אינו מסוגל להישאר רגוע כלפיו.
קשה לי לתאר את הסיטואציה ואת עוצמת האימה, אבל איני יכולה להישאר אדישה מצד אחד, ואיני יודעת כיצד יתן להגן על בנותיה ברגעים אלו. מצד שני, איני מכירה את "הסיפור המשפחתי" ולא רוצה לעשות יותר נזק מתועלת. מה ניתן לעשות??? איך אפשר לעזור לבנות ??? אני לא יכולה לחשוב על הזוועה הרגשית שעוברת עליהן ברגעים אלו.
אני חייבת לציין כי על פניו, כלפי חוץ, האם חביבה ומסבירת פנים וגם נוהגת כלפי בנותיה, כביכול ברכות. האימה נשמעת רק כאשר הן בביתן (ולא ניתן שלא לשמוע...).
אנא עזרתכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד``ר מני מלכה13/03/2010רחלי שלום
ניתן להתקשר למוקד חירום לילדים בסיכון
1-800-220-000
מומלץ להעביר את הדיווח בעילום שם על מנת לשמור על יחסי שכנות תקינים.
בעת העברת הדיווח מומלץ להפריד עד כמה שניתן מתחושות ודעות סובייקטיביות ובין תיאור אובייקטיבי (ככל שניתן- זה אף פעם לא יכול להיות לגמרי אןבייקטיבי) וענייני של מה ששמעת והדאיג אותך.
למשל "צרחות אימה" - אמירה לא ברורה לגמרי. מה בדיוק שמעת?
שיהיה בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לנפגעות התעללות נפשיתלידיה11/03/2010
שלום רב,
בעברי סבלתי מהתעללות נפשית קשה במשך 18 שנה ( משך זמן נישואי לבעלי הראשון).
היום אני במצב טוב וחיה עם בן זוג אוהב ותומך ואולם הטראומות צצות ועולות מידי יום ואני רוצה לנסות לחבור לקבוצת תמיכה באזור מגורי - כפר סבא, אולי שם אצליח לפתוח ולדבר על חלק מהדברים בתקווה שזה ישחרר במעט את המועקות.
האם ידוע לכם על קבוצה כזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לידיה,
פנינה דובו12/03/2010את יכולה לפנות ולהתייעץ עם המרכז לטיפול באלימות במשפחה בכפר סבא, השייך לאגף הרווחה בעירייה, האם קיימת קבוצה המתאימה לך.
הטלפון: 09-7640320/2.
במרכזים כמו זה, מתקיימות קבוצות לנשים המתמודדות עם אלימות בין-זוגית.
כמו כן את יכולה להתעניין גם בקופ"ח או בשרותי בריאות הנפש באזור מגוריך ולברר האם ישנן קבוצות מסוג זה שאת מחפשת.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא הוצאת ילד מהביתענת09/03/2010
שלום רב,
אני אמא ל- 3 ילדים, אחד חייל בן 19 אחד בן 15 ואחד בן 9.
בני האמצעי בן ה- 15, עושה בעיות רבות מאוד, זה התחיל מגניבות, עבר לעישון ושימוש בסמים ולאחרונה נודע לנו שהוא גם מוכר סמים בשטח בית הספר.
מזה כ- 4 שנים אני וכל בני הבית סובלים מאוד מההתנהגות שלו, ניסינו בכל דרך לטפל בו, הלכנו לטיפולים פסיכולוגיים לא עזר, פנינו לטיפול תרופתי באמצעות ריטלין ואחר כך גם קונצרטה וגם לא עזר.
הילד מסרב ללמוד, הוא הולך לבית הספר ועושה בעיות בלי סוף. מפריע בכיתה ולא לומד, מסתובב עם ילדים שליליים ביותר, מושפע מהם ומשפיע עליהם. הוא מורחק מבית הספר אין ספור פעמים.
יש לילד התנהגות עבריינית ועושה רושם שהוא מאוד מרוצה ואוהב להתנהג כך, כאילו הוא שם לעצמו מטרה להיות פושע.
לפני כשנה הוא פרץ לבית גנב מפתחות של רכב וגנב רכב של אדם אחר כשהוא רק בן 14, נהג ברכב גנוב ללא רישיון כמובן, ואם זה לא מספיק גם עשה תאונת דרכים והרס כליל את הרכב.
בעקבות האירוע הזה הוא ישב במעצר 5 ימים, ובימים אלה התיק שלו מובא בפני שופט עם כתב אישום.
לאחרונה התחילו להגיע לביתנו ממשטרת ישראל לבצע חיפוש של סמים, ובפעם אחת גם מצאו "קובייה" של חשיש וכלי לעישון חשיש.
אני רוצה לציין שפנינו לכל גורמי הרווחה בעיר מגורנו ולצערנו הטיפול בבני היה לא תקין ולא הייתה התייחסות רצינית לבעיה שלנו. הילד נפלט מ- 3 מסגרות חינוך שונות.
ביקשנו לשים את הילד בפנימייה, ואכן לפני כשנתיים הוא הושם בפנימייה רחוק מהבית, אך גם שם הוא הסתבך בצרות, לא למד, עישן סמים ולכן החליטו בפנימייה לסלק אותו לצמיתות.
בכל מקום שביררנו אמרו לנו שאין אפשרות להחזיק בילד בכוח, וכי אם הילד עושה בעיות ולא רוצה ללמוד אין לו מקום אצלם.
אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה לעשות, אני ובעלי אנשים עובדים ואין באפשרותנו לשמש "ביבי סיטר" לילד בשעות הבוקר.
בשעות אחר הצהריים והערב כשאנחנו בבית, אנחנו כמובן משגיחים על הילד ואוסרים עליו לצאת את הבית מחשש שיסתבך או שיסתובב עם ילדים עבריינים.
אנחנו מודאגים בעיקר מההשפעה שלו על שאר בני הבית ובעיקר על הבן הקטן שלנו שהוא רק בן 9 שהיה עד פעמים רבות להתנהגות שלילית של אחיו.
אני פונה אליכם בבקשה לעצה מה עליי לעשות? למי עליי לפנות?
אני ובעלי שוקלים לבקש מבית המשפט צו שיוציא את הילד מהבית וישים אותו במסגרת אחרת מכוח צו של בית המשפט.
אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל הדרכה ראשונית מה עלינו לעשות.
תודה
אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל הדרכה ראשונית מה עלינו לעשות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום,
פנינה דובו12/03/2010את מעלה בעיה מורכבת וקשה מאד לפתרון.מ תוך תיאוריך, אני לומדת שאתם מצויים היטב בנושא ומכירים את הכתובות המתאימות ואת המענים הקייים.
נראה שניסיתם לעשות כל שביכולתכם. אני לא יודעת מה כוונתך שהטיפול לא היה תקין או שלא היתה התייחסות רצינית לבנך, אבל ממה שאת מתארת נעשו נסיונות לא מעטים להתאים מסגרת לנער.
יחד עם זאת אני בהחלט מבינה לליבך ואת אכזבתך מכך שגם המערכות הקיימות, כמו מערכות חינוך, רווחה, חוק ובריאות הנפש, לא הביאו לפתרון לו אתם מצפים, הן עבור הנער והן עבור בני המשפחה, הסובלים עימו.
ההצעה שלכם לפנות לבית המשפט נראית לי מאד, היות והיא מחייבת התערבות של אנשי מקצוע אשר יוכלו לבחון מחדש, לשקול ולהחליט כיצד לפעול.
אולי אתם יכולים להתייעץ גם עם המועצה לשלום הילד, בנוגע למיצוי האפשרויות בהתערבות למען בנכם.
בהצלחה לכולכם,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם שנותנת סטירה לילדה ואיומיםאנונימי03/03/2010
בס"ד
ניתקלתי בביתי בבעיה אם גרושתי לעתיד
שרוב המריבות שלנו גם היו לגוף העניין הזה
על דרך היתנהגותה לילדים..כגון
היא יושבת עם הילדה להכין שיעורים -ואם הילדה לא רוצה להיסתכל למחברת
הילדה מקבלת ממנה סטירה מצלצלת...יש לי עד חיצוני שראה את זה וסיפר לי את זה לבד
להלן..עוד מקרים שבהם הילדה בגיל 7 -ובבית האמא משמיעה לה שירים בוטים כגון...
אקון הישראלי...שיש בשיר מילים...המדברות על סקס
כמו..תן לה על הריצפה תן לה על המיטה וכדומה ..
האם בעניין זה יש החמרה ?
עוד דבר לפעמים בשעת ויכוח ביני לבינה נוצר מצב שהשאלה היחידה לתשובה היא רק הילדה
והיא שואלת את הילדה שאלה לגביי מי עשה ככה וככה...
אם הילדה אומרת לה לדוגמא שזה אני צודק...
היא קוראת לה שקרנית ומאיימת עליה בנעל בראש....
מה עושים במצב כזה..
הילדה מקבלת המון איחורים וחיסורים לבית ספר וכל זה על ידי זה שהיא לא קמה בזמן
אני עובד לילות לכן אני מעיר אותה ב 6 וחצי בבוקר בכדי להיכנס לישון
והיא ממשיכה לישון עד 7 וחצי [היא בעלת רכב ואני ללא רכב מקום הבית ספר והגן -הליכה של 15 דקות וכל אחד מלכיוון אחר לגמרי -היא נרשמה לבית ספר של שכונה אחרת ולא של השכונה שבה אנו מיתגוררים לכן זה חל עליה לקיחת הילדים] ולמרות זאת אני אחר הצהריים הולך להביא את הילדה מבית ספר וזה מאד קשה לילדה כל הצעדה הזאת!!!
ולעניין-היא קמה ב 7 וחצי ויוצר מצב של איחור לילדה אז היא משרקת את שערות ראשה מאד חזקה שהילדה כבר מורידה דמעות ובוכה וג לפעמים מקבלת סטירה מצלצלת וצעקות על זה שהיא מאחרת
וכמובן זה לא אשמת הילדה כלל וכלל
באחד הימים היא דחפה את הילדה מהגב-הילדה כמעט נפלה קדימה לכיוון השפיץ של המשקוף
והיתלוננה על כאב בגב מהדחיפה של הגב...אז האמא אמרה לה אל תשקרי-את תקבלי נעל בראש
פשוט כולם מנפחים את המצב ורק היא צודקת
אני רוצה לגשת לתחנת המישטרה להגיש תלונה
ולמשרד הרווחה מה ההשלכות של נושא זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
ד``ר מני מלכה03/03/2010אוכל להציע שתי תשובות לשאלות שלך ולנושא שאתה מעלה.
התשובה האחת- הפשוטה, באפשרותך לפנות לשירותי הרווחה באזור מגורך ולבקש התערבות של פקידת סעד. ניתן גם לפנות דרך קו חרום של הרווחה.
1-800-39-39-041
התשובה השנייה, המורכבת יותר - נוגעת לאופן שבו אתה מתאר את הדברים. אתה כותב על מה שגרושתך עושה לילדה כאילו שאתה תייר שמבקר בארץ זרה וצופה בדרמה או באירוע חיצוני לו. במילים אחרות, לא ברור מה חלקך בתוך הסיטואציה. במקרים שבהם שני מבוגרים מתגרשים, כמו שאתה מתאר, ילדים הופכים לא אחת לכדור פינג פונג. מהדברים שאתה כותב אמנם נשמעת דאגתך לילדתך אך בנוסף לכך אתה לא חוסך בהשמצות של גרושתך לעתיד. וזוהי נקודה שאני רוצה להציע לך שתיקח לך למחשבה הלאה. במילים אחרות, אם אתה רוצה שלילדה שלך יהיה טוב יותר, או פחות רע, תבדוק עם עצמך מה אתה יכול לעשות כדי לעזור לגרושתך לעתיד להיות אם טובה יותר. בכל המובנים- דמי המזונות, חיזוק הסמכות שלה מול הילדים, הימנעות ממריבה בנוכחות הילדים ועוד ועוד...
אם תצליח לעשות זאת, אז מילאת את חלקך בעניין כהלכה.
קרוב לודאי שגרושתך לעתיד אכן זקוקה לעזרה טיפולית-מקצועית בנוגע להתמודדות עם גידול הילדים- גרושין זה לא דבר פשוט והיא צריכה להתמודד עם הרבה אתגרים.
הכיוון שאתה חותר אליו- כך נידמה לי, יכול להוביל במקרים קיצוניים לדה-לגיטימציה של ההורות של גרושתך- ברוב המקרים כאשר ילד מוצא מהבית זה לא עושה לו טוב- להפך. לכן, שוב, אם ברצונך להגן על ילדך תבדוק איך אתה יכול לשים לרגע את הסכסוך בצד- כשמדובר בנושא של הילדים.
שיהיה בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב חורגגבי25/02/2010
שלום, אמי התחתנה לאחרונה ואני לא בקשר עם אבי הביולוגי. אבי החורג הוא ממש חיה, ולא פעם הוא צורח עלי ונותן לי סטירות. אני בן 12. ניסיתילדבר איתה אבל היא בהכחשה. מה אני אמור לעשות? מה יקרה אם אקרא למשטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי
ד``ר מני מלכה25/02/2010גבי שלום
מומלץ לשתף מבוגר בנושא- לשם כך תוכל לפנות ליועצת בית הספר או למורה. באפשרותן להפנות את הדברים לגורמים המוסמכים כדי להפסיק את האלימות ולתמוך בך.
תוכל גם להתקשר לקו חירום ולדווח
קו חירום ארצי למניעת אלימות במשפחה ולמען ילדים בסיכון (ויצו ומשרד הרווחה)
1-800-220-000
בהצלחה
מני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן25/02/2010
אני בן 15 והחברה שלי ניהייתה ממש אלימה בזמן האחרון היא תמיד הייתה אלימה אבל פחות ולא הוציאה את זה עליי עד ליפני כמה ימים...דיברתי אם מישהי (שאני בקושי מכיר) אל משהו והיא התחילה לתחקר אותי על זה שעה וממש היתעצבנה ואחרי כמה זמן זה הפך לוויכוח והתחלנו ממש ליצעוק אחד על השניה עד שבסוף היא היא התחילה להביא לי מכות אבל ממש היא כימעט שברה לי את הלסת ואת האף (ירד לי הרבה דם משם) וממש עשתה לי זעזוע מוח הלכתי מיד הביתה תוך כדי שיורד לי דם,אחרי שעה בערך היא היתקשרה וממש ביקשה סליחה ושאלה אם אני בסדר ואמרתי לה שאני לא רוצה לדבר איתה וניתקתי.
האם כדי לי לחזור אליה? יכול ליהיות שזאת סתם היתפרצות והיא לא תמשיך?? אני לא מוכן לחטוף מכות כל היום אבל אני ממש אוהב אותה! מה אני יכול לעשות?!.תודה לעוזרים!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בן,
פנינה דובו25/02/2010מאד נגע לי ללב התאור שלך, כי אני מבינה שאתה ממש אוהב את החברה שלך, אך מצד שני אתה מבין שההתנהגות שלה היא לא בסדר ואתה מאד פגוע ממנה. זה די קשה ליישב בין שני הדברים האלה, הרגש וההגיון, במקרה שלך.
אני גם מאד מעריכה את זה שפנית לכאן וחשפת את המקרה שלך, כדי לקבל עצה ועזרה. הבנת שיש כאן בעיה שאינך יכול ואמור להתמודד איתה בכוחותיך בלבד. טוב עשית שפנית.
האלימות של החברה שלך איננה דבר שיש לקבלו, אבל אני לא בטוחה שאתה יכול לעשות הרבה בעניין זה, חוץ מאשר להתרחק ממנה, או לכל היותר להציע לחברה שלך, מתוך אכפתיות כלפיה, שתפנה כדי לקבל עזרה. וזה רק בתנאי שהיא בכלל מוכנה להקשיב לך. לי הכעס שלך עליה מובן מאד.
חשוב שגם אתה תוכל לשוחח עם מישהו ולברר איתו מה מושך אותך לאותה נערה אלימה. אולי זה דוקא הכח שהיא משתמשת בו? אם כך, אתה עלול להפגע ממנה שוב. גם אם ביקשה סליחה, אין שום בטחון שהיא תשנה את דרכיה ללא עזרה מקצועית.
אגב, אתה יכול לשאול את עצמך איך החברה שלך היתה יכולה להיראות אם לא היתה אלימה? האם היית עדיין נמשך אליה? ואל מה?
השאלות שאתה מציג הן לא פשוטות ולא קלות לתשובה. עם מי אתה נוהג להתייעץ בדרך כלל כשאתה במצוקה? האם אתה יכול לפנות להוריך? לאח או אחות בוגרים? למדריך? אולי ליועצת בבית הספר?
כדאי שתפנה למישהו מכל אלה. כרגע אפשר לעצור את ההדרדרות ולטפל בבעייה, בזכות זה שאתה מודע לבעייה ופונה לעזרה.
מקווה שעזרתי לך במשהו,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומים בנושא משמורתשואלת17/02/2010
האם ייתכן מצב שבו גבר שמאיים לקחת לאשה את הילדים, לתבוע משמורת, ל"התלונן לרווחה שהיא פסיכית", וכל זה כנקמה על כך שהיא עזבה אותו, יצליח בידו?
מדובר בגבר בעל עבר של אלימות כלפי האשה (מילולית), ובהעיה היא שהוא ממשיך גם לאחר הפרידה. גורמים שהתייעצנו איתם אמרו שאי אפשר לעצור גבר מלתבוע ולהכפיש ולגרור לבתי משפט ומה לא, אבל האם ייתכן מצב שאשה שכבר סבלה מספיק ועשתה החלטה אמיצה תצטרך להמשיך לסבול כך? האם המערכת מבינה את השימוש לרעה שגבר כזה יכול לעשות בה?
ושאלה נוספת- מה הסיכוי של גבר כזה לקבל משמורת משותפת? מדובר בזוג מאוד מסוכסך שלא מתגוררים בקרבת מקום והוא אפילו לא משלם מזונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
פנינה דובו17/02/2010תחילה, לא ברור לי האם שאלותיך באות בעקבות אפשרות שדברים יקרו או שהם כבר קורים. בכל מקרה, גם אם עוד לא קרו, חשוב שתגבשי את עמדתך ותתמידי בקו בו את בוחרת.
אין דרך למנוע ממישהו לפנות לבית המשפט מטעם ובשם החוק. כמובן שאנחנו רוצים להאמין (ואני אישית מאמינה) כי יש לבית המשפט את היכולת לפסוק פסיקה נכונה ולקבוע האם טענת אחד הצדדים היא "קנטרנית" וללא בסיס.
במקרים שמדובר בנושאי משפחה מערב בית המשפט על פי רוב גורמים מקצועיים (עובדות סוציאליות הנקראות "פקידות סעד") והוא נסמך על חקירתן ועל חוות דעתן. אני מאמינה גם בהן.
אין ספק שלעתים עליך לעבור מסכת ארוכה ומתישה כדי להגיע עד סופם של ההליכים המשפטיים, אך אם תהיי נחושה, עקבית ותאמיני בצדקתך, אני מאמינה שתגיעי למטרתך.
פעמים רבות "הוא" מדבר או מאיים לעשות דברים שונים, כמו הדוגמא שאת נותנת, אולם הדברים נועדו להפחיד, להחליש ולמנוע ממך לנקוט בצעדים עליהם החלטת ואין כל בטחון שאמנם יגיע למימוש של האיומים הללו. אם החלטת - אני מציעה לך: המשיכי ואל תרתעי. המחישי לעצמך שאת יכולה.
לגבי המשמורת: במידה ותעלה בקשה למשמורת משותפת, ייבחן הדבר על ידי בית המשפט באמצעות תסקיר שתגיש לו פקידת הסעד, כאשר טובת הילדים היא זו שעומדת לנגד עיניהם. כמובן שאת תוכלי להעלות את כל טיעוניך בעד או נגד הצעה כלשהי ואלה ישקלו על ידי בית המשפט. וחשוב שתהיי מיוצגת על ידי עורך דין שמבין בעניין.
אם את מרגישה בצורך לקבל יותר מידע ותמיכה, אני ממליצה לך לפנות לגורמי הרווחה באזור מגוריך, המתמחים בטיפול באלימות במשפחה.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צו הרחקה מהביתדינה08/02/2010
שלום,
רציתי לשאול יש לי אחות בת 20 שחולת נפש קשה,
אימי אפוטרופוס שלה ,ואחותי לא מוכנה לצאת מהבית למסגרת
אימי לא יכולה לחיות ולסבול את התנהגותה היומיומית יותר בשום פנים ואופן.
כעת עושה צו הרחקה מהבית,וברצוני לשאול ברגע שמשטרה לוקחת אותה
מי אחראי למצוא לה מקום?מי יסתכל עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דינה,
פנינה דובו09/02/2010אני מבינה מדבריך שאחותך הופנתה למסגרת ואיננה מוכנה להתפנות לשם.
הגורמים שניתן לדעתי לפנות אליהם, כדי להתייעץ כיצד להביא את אחותך ליציאה למסגרת המיועדת, הם שרותי הבריאות, שם היא בוודאי מוכרת ו/או שרותי הרווחה.
עקרונית ניתן להוציא צו הגנה, אך היות ואימך היא האפוטרופסית, נראה לי שעלולה להיות כאן בעיה משפטית שגם אותה צריך לברר (אפשר לפנות ללשכה לסיוע משפטי בעיר המחוז).
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
פנינה דובו09/02/2010הנושא קשור לתחום "תשושי נפש" או "בריאות הנפש". חפשי בכיוון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדינה
ד``ר מני מלכה09/02/2010דינה שלום לך
על פי התיאור שלך אם אמך היא אפוטרופסית שלה- הרי שמדובר בחסר ישע, אדם שלא יכול לדאוג לעצמו. על כן אני לא בטוח שניתן להוציא כנגדה צו הגנה- ואם היא תורחק מהבית האלטרנטיבה יכולה להיות אישפוז כפוי. הייתי מציע לך לבדוק זאת עם מוסדות בריאות המפש.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דינה09/02/2010היי ותודה רבה על ההתייחסות.
אחותי מטופלת בבריאות הנפש הפסיכיאטרית שלה אמרה לנו שאי אפשר להכריח אותה להיות במסגרות אם היא לא רוצה ,הבעיה היא שאימי קורסת צמודה אליה 24 שעות ביממה מריצה אותה ממקום למקום,ואימי כבר לא רואה את נכדיה עקב התנהגותה של אחותי הבלתי נסבל.
הפסיכיאטרית שלה אמרה שאם נוציא צו הרחקה היא תהיה ברחוב זה לא נשמע הגיוני שאין לה פתרון
היא אמרה שניתן להוציא אישפוז כפוי כי היא לא מאוזנת אבל אח"כ תחזור לבית.
אימי לא רוצה אותה בבית כי אין לה חיים,איך ניתן לפתור בעיה זאת???שתהיה במקום שמתאים לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדינה
פנינה דובו09/02/2010לצערי, אין בידינו לסייע לך, מעבר להצעות שכבר כתבנו. איננו מצויים מספיק בתחום זה.
נסו לפנות לגורמים שכבר מטפלים באחותך ומכירים את המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ההתעללות א.כאורית06/02/2010
עדיים קיימת התעללות מה שבטוח ןנכון להיום שאנני מבינה את התופעה ישנו מצב זמני שהוא רגוע מחפש חום וןאובססיה חונקת סביבי אני עם כל הסטוריית ההתעללות שחוויתי קשה לי נפשית לחבק את הבעל ( לישון עם אוייב ) לא יכולה לשכוח את ההתעללות הצרה הגדולה שהוא מחבק מנשק ואם אין תגובה חמה מיצידי תוך שניות מתחילה התקפת התעללות קללות משיכת אוזניים אני בורחת מהבית במידי והוא רודף מבקש סליחה ממש קיצוני מתחנן אני נכנסת ואם אני לא זורמת עימו או דוחה אותו זה חוזר חלילה אני קולטת פה בעיה נפשית חמורה וסר שפיות שיטיון סוג של חולי האם ישנם כדורים שיכולים לאזן דבר כזה הוא קורע את בגדיו ואם אני מחיידת למסלן 1202 תוך כדי בריחה מהבית הוא מאבד עשתונות תוך דקות ורודף אחריי ולוקח לי את הנייד בכדי שלא אפנה לאף גורם ולא להתקשר למשטרה .אני חשה ובטוחה שהוא מעורער בהנפשו אם אני מחבקת וקשה לי רק בצביעות למען ילדיי קיים שקט תעשיתי אני פשוט חולה נפשית קשה לי להתמודד בצורה זו .אני מתוסכלת כיצד יתכן שאדם שבעברו היה נורמלי נופל למפח של חולי ורוע וןזעם וכעס קימוני ותוך שניות מנשק ומחבק ומתחנן לסליחה אלוהים הוא לא שולט בעצמו אני חזקה התרגלתי למצבזה איך נקרת המחלה הזו איזה טיפול טרופתי יכול להרגיע הוא טוען שהוא אוהב אותי זו אהבה הכי מגעילה ומסוכנת בחיים אנה עיזרו לי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגברת
יוסי07/02/2010כמהשאת מגעילה לא נמאס לך להחפיש את בעלך תתיגרשי מימנו מעניין למה את נשארת איתו?מעניין באיזה סרט מדע בידיוני את נמצאת ?מה יוצא לך מכל ההחפשות האלו?האם חשבת שכולם טיפשים ואת חכמה ?מעניין מדוע את טסה איתו לחול ?מעניין מה יוצא לך מכל ההחפשות?מה מטרתך?הריי אם הגעת לאתר הזה אז בטח שאת לא טיפשה? גברתי אם הסיפור נכון תיפני למערכת הצדק שיטפלו בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום !גל31/01/2010
קוראים לי גל , אני בת 14 ואני כול חיי גרתי בישראל. היום אני גרה בהונג קונג עם אמא שלי והבן זוג שלה . ההורים שלי גרושים ואבא שלי נשאר בישראל עם אישתו. כנראה שהייתי ילדה קטנה היו לי בעיות היתנהגות קשות מאוד ! אמא שלי לא יכלה לטפל בזה כול בן זוג של אמא שלי פרש (עזב ביגללי) עד שדודי הגיעה והוא עכשיו נשוי לאמא שלי 4 שנים . היום אני לא מתנהגת כמו פעם אבל לפני כן אני הייתי מאוד אלימה וצרחתי וכאלה! אז דודי היה מרביץ לי (האבא החורג) ממש מרביץ לוקח אותי לחדר אפילו פעם הוא משך לי בשיער והמון דברים לא נעימים! כמו קללות למשל !
היום שאני בת 14 וכבר בוגרת להבין שהייתי לא בסדר פעם אבל היום אני מבינה שהוא בעצם קצת משוגע כי הוא לא מפסיק . לפני שנה עברנו להונג קונג אני מבלה עם החברות!ועושה ממש כיף בחוץ אבל כשאני מגיעה הביתה אני מרגישה מן הרגשת גועל שאני לא סומכת עליהם ואני לא מרגישה שאני אוהבת אותם אולי אפילו שאנת אותם! ודודי ממשיך להרביץ לי כול פעם שאני אומרת איזה משהו שהוא לא מתיחס עלי יפה או מתחילה לצעוק כי אמא שלי לא מקשיבה לי בכלל! היא אפילו חושבת שהכול באשמתי ושאני רק מזיקה להם בחיים ! היום הם אמרו לי שהם עומדים להעיף אותי אם אני לא יתנהג יפה! אבל אני דיברתי אם אבא שלי (בישראל) על כול המכות שקראו והריבים עכשיו כול המשפחה יודעת על זה ואני מאוד שמחה ! כי לא אמורים להסתיר סודות . אמא שלי ודודי כועסים עליי שסיפרתי הם מאיימים עליי שזה רק יסכן אותי מלעוף לישראל לפנימיה .
הבעיה שאף אחד לא יכול לעצור אותו הוא היחיד בבית שעובד ושומר על הכסף אמא שלי ניסתה להגיד לו שיתן לי עוד צ'אנס אבל הוא לא מקשיב!
המכות האלו ואפילו הקללות הם כול 3 ימים בערך ! רציתי להתקשר למשטרה אבל אז אני מבינה שהסיכוי שאני אלך לפנימיה יותר גדול ואני לא רוצה לעזוב את הונג קונג ממש נחמד לי פה בחוץ לבית!
אני לא יודעת יותר מה לעשות ? זה החלטה כולכך קשה וגם האם אני אמורה להאשם או הוא?
תודה רבה רבה רבה
מגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויי יש עוד משהו
גל31/01/2010שחכתי גם להגיד שהוא לא מוכן להקשיב לאף אחד! והוא לא מוכן להשתנות הוא אומר שהוא לא מוכן להיות אבא שלי או אפילו להיות קרוב עלי ולשמור עלי כמו אחד! הוא לא מדבר איתי או אומר לי בוקר טוב .. שלום.. ביי..
הוא מתאלם ממני לגמרי! ואני לא חושבת שיש דרך להציל את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל
ד``ר מני מלכה31/01/2010גל שלום
את מתארת מצב של סבל מתמשך-
יש הבדל בין לא להסתדר עם בן זוג של אמא או אב חורג - תופעה שכיחה אצל ילדים שההורים התגרשו והתחתנו עם בני זוג חדשים, ובין להיות קורבן של אלימות שלו כלפייך.
ייתכן ובבית ישנן מחלוקות- ןיש בניכם קצר.
אך אין זה אומר שהאלימות כלפייך לגיטימית- אסור להסכים לה.
האם תוכלי לפנות ליועצת בית הספר, (או לעובדת הסוציאלית) בו את לומדת ולשתף אותה בדברים. רצוי שתשתפי אותה גם בחששות שלך שדיווח או פעולה מהירה ללא שיקול דעת יכולים לגרום להרחקתך מהמקום. כלומר עלייך לסמוך עליה שהיא תוכל להתערב במה שקורה וגם לקחת בחשבון את הדאגות שלך.
ייתכן ויימצא פתרון שבו את גם נשארת בהונג-קונג וגם האלימות כלפייך מופסקת.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת31/01/2010
יש לי אח אלים. אנו בני 14-16 אני לא יודעת ממה הוא סובל, אני רק יודעת שזה לא מצב שאפשר לחיות איתו. מה ניתן לעשות אם אי אפשר להכריח אותו לקבל טיפול?
האם בעל מקצוע יכול לעשות משהו עדיין?
האם יש כדורי הרגעה שיכולים לעזור (ללא מרשם)?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר מני מלכה31/01/2010ענת שלום
הפרטים שאת מעבירה לא מספיק ברורים. בת כמה את? ובן כמה הוא?
באיזה אלימות מדובר?
מה ההורים שלך אומרים בנושא?
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)