מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תלונת שוואחיים23/07/2010
נפרדתי מבת זוגתי .היא החלה להטריד אותי טלפונית וס מ ס פניתי לקרוב שלה בבקשה שתפסיק להטריד אותי גם חבר שלי ואשתו הוטרדו על ידיה .עקב כך פנתה היא למשטרה בטענה כי איימתי עליה והרבצתי לה ,מיד נלקחתי לחקירה ושוחררתי .מה עלי לעשות אני המום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד``ר מני מלכה25/07/2010חיים שלום
אתה מתאר פרידה שהסתבכה ומסתבכת.
הדבר החשוב ביותר שאוכל להציע לך הוא לשמור על עצמך מפני הסתבכויות מיותרות. זו צריכה להיות מטרתך! נסה שלא לעסוק כרגע בשאלה מי צודק ומי אשם....
תן למשטרה לעשות את עבודתה ותקווה שיש בידה את הכלים להגיע לחקר האמת- נכון שבמצבים שכאלה זו משימה קשה.
במקביל תוכל לפנות לפגישת ייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגוריך.
רצוי שתקבל ליווי בעניין.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלו הייתה שאלה זזו בלשון נקבה,,,,
אחד02/02/2011אזי,, לבטח היינו מקבלים פה רצפט מבטיח.
גשי מיד ללא עיכובין לתחנת המשטרה
הוציאי צו הרחקה
פרטי את כל השתלשלות העיניים
היי בטוחה ואל תפחדי
גשי מיד לשרותי הרווחה
גשי לטיפול
וכן הלאה וכן הלאה
זכרי אל תתמהמהי כי אסונך יחמיר במידה ולא תטפלי
ועוד מיני סוגי הפחדות,,,
ועל זה עוד מברכים "ברוך שלא עשני אישה" (שקרנית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, גם לי זה נשמע ככה
בני28/03/2011מוכרח להגיד שאני מסכים:
הפמיניזם זה מזמן לא שיוויון , אלא זכויות יתר על חשבון גברים מסכנים.
הבעיה היא שהנשים השתלטו על כל מוקדי הכח של מערכת הרווחה\הפסיכיאטריה ובמידה מסוימת גם על בתי המשפט והחקיקה.
נוצר מצב שגברים הם תמיד ה"אלימים" וה"מסוכנים" , ואפילו החוק עצמו מנוסח בלשון זכר ("הבעל") , כאילו האפשרות שגם לאשה יש אחריות על סיכסוך במשפחה היא דימיונית והזויה.
מתישהו לגברים ימאס מהניצול לרעה ה זה של ה"שיוויון" . אפילו במקרים של רצח אשה ,אפשר עם קצת מחשבה להבין איך המערכת הנשלטת על ידי הפמיניסטיות הביאה את הגבר לרמת תסכול נוראית ולאבדן שליטה. לא ברור תמיד מי הקורבן האמיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!הריון ראשון21/07/2010
שלום.הבעיה שלי מאוד מסובכת ואני אובדת עצות מבקשת עזרה בתגובתכם במהרה...
אני בת 23 נשואה בהריון ממש לפני לידה.
אני נמצאת עם בעלי כבר כ-5 שנים,הוא בן 30. במשך 5 השנים האלו לבעלי הייתה בעיה של סמים קלים (גראס,חשיש)בעיה היא שהוא היה במצב סכיזואפקטיבי וכשהיה מעשן הוא היה משתגע ואושפז מספר פעמים בבית-חולים לחולי נפש שם קיבל טיפול תרופתי. בכל פעם שהיו מאשפזים אותו לשבוע-שבועיים ונתנו לו את הטיפול הוא היה משתחרר ומרגיש יותר טוב וחוזר לעצמו,אך בכל פעם היה מועד חוזר לעשן ושוב משתגע.לפני קצת פחות משנה אחרי תקופה ארוכה שהוא לא נגע בסמים,הלך לגמילה וחזר לעצמו החלטנו להתחתן.ממש אחרי חודש נכנסתי להריון.כל תשעת החודשים האחרונים היו מאוד קשים בשבילנו מכיוון שאני לא עובדת והוא המפרנס היחיד,ולנו מלא חשבונות וחובות.אחרי תקופה ארוכה של ריבים בנינו
גיליתי שהוא שוב חזר לעשן סמים.לאחר אין ספור ריבים ואלטימטומים הוא הפסיק,אך כאילו משהו השתנה ולמרות שהוא לא עישן תקופה ארוכה הוא התחיל להשתגע שוב.ההתקפים שלו באים בצורה של מבטים משונים,התפרצויות צחוק בלתי נשלטות,הערות לא קשורות לאנשים זרים ברחוב,התקפי בכי, ולפעמים גם הזיות. אני מרגישה מוכה נפשית למרות שלא הייתה התעללות פיזית מצידו אבל התחושה של ההשפלה וזלזול ממנו הם גרועים ופוגעים לא פחות.
אני לא יודעת מה לעשות אני ממש לפני לידה והוא מסרב לקבל טיפול למרות שרוב הזמן הוא מתנהג נורמלי אני רואה שהוא לא בסדר בכלל.אני חושבת על גירושים כבר די הרבה זמן ורציתי לדעת לאן אני יכולה לפנות בשביל לקבל ייעוץ משפטי.אני לא סומכת עליו עם התינוק ולא הייתי רוצה להשאיר אותם לבד,האם יש איזושהי דרך למנוע את הביקורים שלו לאחר לידה לפחות בחודשים הראשונים?ובאופן כללי לגבי החובות ודמי המזונות:הוא מקבל ביטוח לאומי איך אפשר להגיע להסדר מזונות אם בכלל הוא ירצה לתת לי גט ואם לא מה לעשות?אני מצטערת על ההודעה הארוכה ועל כל השאלות פשוט אני במצב מאוד מאוד קשה גם בגלל הלחץ של הלידה,בקושי יש ל תמיכה מסביבי שלא לדבר על תמיכה כלכלית ורציתי לדעת מה הן הזכויות שלי,והאם יש איזשהו מקום שאני יכולה לפנות אליו לעזרה...תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעירה במשבר,
פנינה דובו21/07/2010ודאי שיש לאן לפנות ואת חייבת לפנות. אין שום אפשרות לענות על שאלותיך הרבות והחשובות במסגרת זו. בתשובותינו לפונים תוכלי למצוא חלק מהתשובות לשאלותיך ובעיקר תוכלי למצוא שאנחנו מאד-מאד ממליצים לפנות לשרותי הרווחה באזור המגורים שלך, אשר יכוונו אותך למטפל מקצועי בנושא קשר אלים בין בני זוג ושם יסייעו לך גם נפשית וגם פיזית להתארגן במצבך הנוכחי.
ממה שאת מתארת ניתן להתרשם כי בעלך חייב טיפול פסיכיאטרי. במידה והוא איננו מוכן לפנות, עליך לעשות את ההחלטה שלך ולדאוג לעצמך ולהגנתך.
אין שום סיבה לחכות שיוולד התינוק ולחשוב מה יהיה אז. את מרחיקה להסתכל הלאה ואולי זה נוח לך יותר מאשר לפעול כבר עכשיו. נסי להתגבר על הקושי הזה.
קיימות אפשרויות להעזר משפטית וכן גם בביטוח לאומי ובודאי שאת זקוקה לתמיכה. על כל אלה ועל הזכויות המגיעות לך תוכלי לשמוע וללמוד בשרותי הרווחה.
את יכולה לשאול על הכתובת המדוייקת בקו חירום ארצי 1-800-220-000
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התגובה המהירה
הריון ראשון21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני16/07/2010
יש לי אח אם בכלל אפשר לקרוא לו ככה בן 18 וכבר הרבה שנים הוא מרביץ ולא סתם..חזק נשארים סימנים עד לכך שיכול אפילו להגיע לשברים.
אני בת 17 והוא ממשיך להרבית לי וזה כבר מגיע לזה שיש נזקים בריאותיים מהמכות .
בשבילי הוא אדם זר ולא מתכוונת להכיר בו!
רציתי לדעת אם אני יכולה להתלונן עליו עכשיו במשטרה?זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
פנינה דובו20/07/2010את יכולה להתלונן במשטרה. תלונתך תועבר מן הסתם לעובדי הרווחה באזור מגוריך והם יצטרכו להכנס לעובי הקורה ולבדוק איך קורה אצלך בבית מה שאת מתארת ואיך לעזור לך.
כמובן שהיינו מצפים שהוריך יתערבו כדי לטפל בך ובאחיך, אבל את לא מזכירה אותם מסיבה כלשהי.
אם את נמצאת במסגרת חינוכית או טיפולית כלשהי, חשוב שתשתפי את האנשים עימם את נמצאת בקשר והם כבר ידעו לאן להפנותך.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז12/07/2010
שלום רב, מה צריך לעשות במקרה של חשד להתעללות בקטין? למי צריך לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארז
ד``ר מני מלכה13/07/2010ארז שלום
ניתן לפנות לטלפון
1-800-39-39-04
זהו קו חירום למקרים שבהם יש אלימות במשפחה, כולל אלימות כלפי ילדים
בנוסף לכך ניתן לפנות למחלקת הרווחה במקום המגורים ולבקש לשוחח עם פקידת סעד לחוק ילדים ונוער.
ניתן אף לפנות ישירות למשטרה. ואז המשטרה מערבת פקידת סעד.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל מכה מבקש ליצור קשרחנה05/07/2010
בעלי היה מכה אותי כשהילדות היו קטנות ואז התגרשתי, לא רציתי ממנו כלום והקשר נותק. עכשיו כשהילדות גדולות והגדולה בהריון והקטנה מתחתנת הוא מתחנן לחדש את הקשר ואומר שהשתנה ושהיה בטיפול. הילדות לא רוצות אבל אני מרגישה שזה בכל זאת אבא שלהם.
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ד``ר מני מלכה06/07/2010חנה שלום.
לכאורה שאלתך איננה ברורה- הרי את ובנותייך אנשים נפרדים עם דעות ורצונות שונות- כך שלא ברור מדוע את שואלת את השאלה בשמן.
יחד עם זאת שאלתך לא מפתיעה. לא אחת קורה שבמשפחות (ובמיוחד במשפחות שיש בהן אלימות) אין הפרדה של הגבולות בין חברי המשפחה. החברים במשפחה יכולים להתקשות להחליט או לבצע משהו עבור עצמם מבלי שיחשבו קודם מה אמא\אבא\אחות\אח היו אומרים או רוצים.
לכן מומלץ לכבד את רצונן של בנותייך- כל אחת מהן לחוד. אני משער שהן נושאות עימן כאב, זעם, פחד... בעקבות החשיפה לאלימות ואולי גם הניתוק מהאב. אין מדובר ברגשות שיש למחוק אותם או להתעלם מהם.
החיבור המחודש עם האב מורכב ודורש הכרה שמצידו על הפגיעה שפגע בבנות. לכן מומלץ לשלב ייעוץ או הדרכה של איש טיפול.
לפעמים נדרשת יכולת סליחה וחמלה - והלוואי ולבנותייך תהיה הזדמנות לכך- לקבל הכרה ולזכות בחוויה אחרת עם האב.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חנה,
פנינה דובו06/07/2010נשים מוכות רבות נאבקות קשה על מנת לנתק את הקשר בין היותן נשואות לאבי ילדיהן לבין היותן נשואות לבעליהן, מי שהיה בחיר ליבן, לפחות כאשר נכנסו אל מתחת לחופה. פעמים רבות הן לא מתגרשות כדי להבטיח לילדיהן אבא בבית. ההחלטה לא קלה ולעתים עובר זמן רב עד שמתקבלת החלטה. את החלטת כנראה די מהר להפריד בין היותו בעלך לבין היותו אבי בנותיך והתגרשת. ויתכן שהיום את עושה עם עצמך חשבון שאולי לא עשית אותו אז, עד תומו...
את התגרשת מבעלך אבל רוצה, דוקא עכשיו, לתת לבנותיך בית שלם ובו אבא ואמא, שעוד מעט יהיו גם לסבא וסבתא. יתכן והעיתוי הזה קשור אצלך ברצון לתת לנכדיך הצפויים ואף לבנותיך הזדמנות נוספת לחוות בית שלם. ואולי את מתחילה להרגיש בדידות, שהרי שתי בנותיך הקימו בית משלהן ואת נשארת לבד?
אני לא חושבת שאפשר להחזיר לבנותיך את מה שהחסירו. בנותיך כבר מזמן כנראה השלימו עם גירושיכם ואף לא מעוניינות שבגללן (או בגלל הנכדים שיבואו) תחזרי לאביהן.
בעיני הן צודקות. אם את חוזרת אל בעלך לשעבר זהו קודם כל עניינך ועניינו, ללא קשר לבנות או לנכדים. את צריכה לברר עם עצמך מה מביא אותך לחזור מן הדרך בה בחרת בעבר. אולי היית אז פזיזה או תמימה והיום את חושבת שאולי היית יכולה לנהוג בדרכים אחרות? ואולי את חושבת שלמדת דברים במשך השנים ואת יותר סומכת על עצמך ומאמינה שהיום יש יותר סיכויים שתסתדרו ביניכם? אבל אולי את גם טועה?
כדאי שתשקלי מה את עשויה להרויח או להפסיד. תחליטי מה שתחליטי, העיקר שתקחי אחריות על החלטתך ותהיי מוכנה לשאת בתוצאותיה, יהיו אשר יהיו, מבלי להטילן על בנותיך.
שתהיה החלטה מוצלחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי24/06/2010
שלום רב, יש לי שאלה. מהו הטיפול הטוב ביותר לדעתכם לילד מופרע ואלים בן 12? אני בהתלבטות לאיזה טיפול לקחת את בני.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר מני מלכה24/06/2010
מירי שלום
אני חושש שההגדרה שלך "ילד מופרע ואלים" יכולה להוות נקודת פתיחה לא טובה לתחילת טיפול.
הגדרה מסוג זה מניחה שהילד הוא הבעיה וכי הבעיה טמונה בילד, ללא שום קשר לסביבתו, למשפחתו ולחבריו.
במקרים רבים נהוג להפריד בין התנהגות ובין הצורך שהתנהגות זו מבקשת למלא (למשל צורך בביטחון, צורך בהערכה, צורך בלהיות נראה וכך הלאה). לפעמים הסביבה נכשלת בלספק לילד את הצרכים ולפעמים היא נכשלת בכך שהיא מנסה לספק את הצרכים באופן שאינו הולם את יכולת הילד.
לטעמי- מומלץ לך לפנות לייעוץ, ורצוי יחד עם אביו של הילד. רצוי לפנות למישהו שנחשב מומחה בטיפול בילדים ובעל יכולת לשלב טיפול משפחתי. הייתי ממליץ לכם לפנות לייעוץ ללא הילד בשלב ראשון.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לחברה מוכה?שיר19/06/2010
איך אני מדברת עם חברה שלי שהיא מוכה ומשכנעת אותה לעזוב מבלי לוותר על החברות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד``ר מני מלכה19/06/2010לשיר שלום
נראה שאת אכפתית מאוד כלפי חברתך וזה יפה. אך ברצוני להסב את תשומת ליבך לכך שבבקשתך יש מספר מיתוסים או אמיתות שהייתי רוצה לחלוק עליהם:
1. שחברתך צריכה לעזוב את הקשר
2. שתפקידך לשכנע אותה לעזוב
3. שהתערבותך יכול להוביל לסיום החברות בניכן
הייתי מציע לך להיות יותר צנועה בעניין-
אם חברתך מוכה הרי שהיא זקוקה לתמיכה מצידך. סביר להניח שהיא נמצאת במערכת יחסים סבוכה ושהיא בעצמה נמצאת בתסבוכת. עמדה נחרצת מצידך יכולה רק לגרום לה להתגונן ואף להגביר את מצוקתה. לכן המהלך שנדרש הוא הושטת יד, אך לא קביעה פטרונית.
כדי להתמודד עם האלימות חברתך צריכה לפנות ולקבל עזרה. וזהו תהליך מורכב וקשה שדורש תמיכה. טוב תעשי אם תוכלי להתמקד בנושא זה - מבלי לשפוט אותה ולהחליט עבורה מה נכון או לא נכון. חברותך נמדדת לדעתי ביכולת להיות לצידה גם אם היא לא מסכימה עם דעותייך בעניין.
הייתי מציע לך להסתפק בלומר לה שאת דואגת לה, שאת לא חשובת שהיא צריכה לסבול, שלא מגיע לה יחס מסוג זה ושאת מעוניינת לדעת במה תוכלי לעזור בעניין.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתמלי16/06/2010
שלום
יש לי שאלה שהפניתי גם לפורום גירושין אך כאן היא נראית לי מתאימה יותר:
נפרדתי שנה שעברה מבעלי בעקבות יחס משפיל ומזלזל מאד
לא הייתה אלימות אבל היתה השפלה
הוא לעג לי בלי סוף ,העביר עלי ביקורת 24 שעות ביממה היחס שלו אלי היה כלשפחה
הוא דרש ממני לנקות את החריצים בין הבלטות במטבח, כשהתארחנו אצל הוריו הוא לקח לעצמו את המיטה הנוחה ולי נתן מיטה קשה (הוא היה מודע לזה כי הוא אמר לי בפרוש שהוא לוקח לעצמו את המיטה הנוחה יותר) וכל זה רק חלק מהדוגמאות
הבעיה שלי היא שאחרי שנפרדתי גיליתי שאני בהריון ולפני 5 חודשים ילדתי תינוקת מקסימה
שאני מאד קשורה אליה, בעלי מגיע מדי פעם לביתי לראות אותה ועכשיו שאנחנו כותבים הסכמים לקראת הגט הוא מבקש להוציא אותה הבעיה שאני פוחדת שהוא יפגע בה
משום שהוא אדם רע וקר אמנם הוא אף םעם לא היכה אותי אבל אין לו בכלל סבלנות לילדים וחוץ מזה במשפחה שלו אין הרבה אחריות כלפי ילדים
אני דואגת מאד וההיתי רוצה לשמוע חו"ד של עו"ס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
מלי16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מלי,
פנינה דובו16/06/2010אל דאגה, לא דלגנו עליך, אבל כנראה שמאד חיכית כבר לתשובה...
מה שאת מתארת ואת חווה יכול בהחלט להיות סוג של התעללות שעברת.
אני מבינה מדבריך שאת פרודה מבעלך, אם כי עדיין לא גרושה, וכי מתנהלים ביניכם הליכים לגירושים.
לא ברור האם התינוקת שנולדה היא בתכם היחידה ואם ישנם ילדים נוספים. האם החשש שלך בנוגע ליחסו של בעלך אל ביתכם מבוסס על פגיעות שכבר היו מצידו בעבר?
גם לא ברור לי מהם היחסים ביניכם היום. האם אתם מסוכסכים? האם אתם מתגרשים בהסכמה?
התשובות שלך הן שיכוונו לפתרון. בעקרון, חשוב שאבי התינוקת יראה אותה, יכיר אותה ויטפל בה, כדי שיווצר ביניהם קשר של אב לביתו. גם עכשיו וגם בהמשך, החוק הקיים אמור להבטיח שגם כאשר הורי הילד נפרדים, ישמר הקשר של שני ההורים עם ילדיהם.
במידה ולחששות שלך יש בסיס מוצק לגבי יכולתו של בעלך לטפל בתינוקת, מן הראוי לפנות לפקידת סעד לסדרי דין (במחלקת הרווחה) או ישירות לבית המשפט ולבקש הסדרים מיוחדים שיאפשרו לאב לראות את ביתו.
אני מציעה לבדוק גם את האפשרות שהתינוקת משמשת כיסוי למערכת היחסים ביניכם, ומאפשרת לבעלך להמשיך ולהפגין נוכחות בחייך, כשם שאולי גם את מנסה להרחיקו מעליך. לא כדאי שתעשו את זה על גבה של התינוקת. ואם אינך בטוחה שאת יכולה להתמודד עם זה לבד, את יכולה לפנות למרכז טיפול ומניעת אלימות שבאזור מגוריך או ללשכת הרווחה ולהיעזר בהם
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי לעיתים רחוקות מתפרץנופית15/06/2010
יש לי קשר טוב עם אבא שלי, אך מנגד לאחותי בת ה 22 היחסים מעורערים. הם כבר לא מדברים מזה שנה וחצי
אבא שלי פעם היה מרים עלינו ידיים כחלק מחינוך(..?.), זה נפסק עם השנים-עם התבגרותנו ואפשר לומר שאחי הקטן ביותר לעולם לא ננקטה כלפיו אלימות פיזית. גם לא הייתה אלימות לעולם כלפי אימי.
אתמול, אבא שלי פשוט הכה את אחותי, אין לה חבלות בגופה, אך עדיין זה מעשה נוראי, היא עיצבנה אותו, הוא חווה תסכול רב ממנה כי היא איננה יודעת מה היא רוצה לעשות בחייה (כן היא כולה בת 22....) פעם אחרונה שזה קרה היה לפני 3 או 4 שנים..
אני שואלת פה - מה עליי לעשות,איך עליי להתמודד עם סיטואציה זו?
הוא לא פתוח להקשבה, השינווים הם מאוד איטיים.
האם עליי להטיח בפניו את האשמה? לצאת כנגדו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופית
ד``ר מני מלכה16/06/2010לנופית שלום
דאגתך לאחותך אכן במקומה-
המכות והאלימות של אבא שלך כלפי אחותך הם מעשה לא ראוי. גם אם "אין לה חבלות בגוף".
האפשרות הראשונה כדי למנוע אלימות הינה תלונה במשטרה- אך ברור שתלונה במשטרה איננה מהלך פשוט- והוא כרוך בהתלבטיות רבות. המרקם המשפחתי כולו עלוללהיפגע.
ניתן לפנות קבלת ייעוץ - במחלקת הרווחה באיזור המגורים- ובמרכז לטיפול ומניעת אלמ"ב.
יש לשים לב לכך שאחות עומדת ברשות עצמה- ובגילה היא יכולה לפחות תיאורטית לנהל מהלכים עצמאיים משל עצמה. לכן לא ברור מדוע את זו שצריכה לנהל את המהלכים הללו- ברור שאת דואגת לה- אבל הדבר מעלה סימני שאלה.
אולי בשיחה עימה תעודדי אותה לפנות ולקבל עזרה וייעוץ.
אני מניח שבמידה ותפנו לעזרה - אחותך תוכל לברר לעצנה סוגיות רבות. בין השאר את מערכת היחסים הסבוכה עם האב.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה בצרהצפירה10/06/2010
יש לי חברה שבעלה מפקח על מספר הפעמים שהיא נפגשת עם חברות ולא מרשה לה יותר מפעמיים בחודש. האם זה סוג של אלימות? איך מסבירים לה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צפירה,
פנינה דובו11/06/2010קשה לי לקבוע כי התנהגותו של בעלה של חברתך מבטאת אלימות כלפיה. הנתונים שאת מביאה אינם מספיקים כדי לקבוע זאת.
חשוב לומר כי גם אם חברתך חשה כי מופעל עליה כח שאין בכוחה להתמודד עימו - לא בהכרח יהא זה תוצאה מהתנהגות בעלה דוקא. זה יכול להיות משהו שהיא נושאת איתה, כמו תוצאה של חינוך שקיבלה בבית, ארוע קשה במיוחד שעברה בחייה, השפעה מהסביבה בה גדלה ועוד. יש מצב שהיא גם לא יודעת להתמודד מול התנהגות כזו ואולי אם היתה יודעת, גם בעלה היה משנה את התנהגותו. יתכן גם שבחירתה בבעלה משחזרת אצלה משהו מוכר לה מהעבר. את כל השאלות האלה ניתן לברר.
נראה לי שאת מוטרדת מכך שאת מזהה אצלו התנהגות אלימה בעוד שהיא איננה רואה זאת. את יכולה לשקף לה את מה שאת רואה ולהביע בפניה את דאגתך. את יכולה גם להציע לה לפנות למרכז טיפול באלימות במשפחה, שם תוכל לבדוק את עצמה ולהבהיר לעצמה מה היא חשה ועם מה היא מתמודדת או לא. חשוב מאד שתכבדי אותה ותנסי להכיר ולהבין מה מניע אותה לראות את הדברים בדרך שלה.
גם אנחנו כאנשי מקצוע נתקלים לא פעם במקרים בהם הפונה ואנחנו איננו רואים את התמונה באותו אופן. הרבה תמיכה, סבלנות והבנה, ביחד עם הכרת הנושא, יכולים לתת תוצאות עם הזמן. ולעתים עלינו להשלים עם יכולתנו המוגבלת...
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שליטהאור02/06/2010
אבקש לקבל סיוע לאדם שמשתמש באלימות מילולית כאשר הוא מאבד שליטה. הסיוע צריך להיות פרטני ולא בקבוצה או סדנא. אני מאזור הצפון. למי רצוי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר מני מלכה02/06/2010הי אור
ניתן לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות באזור מגורך. אם אין כזה באיזור מגוריך תוכל לפנות לעיר או ליישוב הקרובים ביותר.
כמו כן, ידוע כי הטיפול היעיל ביותר להתמודדות עם התנהגות אלימה הוא הטיפול הקבוצתי. יחד עם זאת מומלץ לך לבקש בהתחלה פגישות פרטניות. גברים רבים חושים מכניסה לקבוצה וחשש זה הוא לגיטימי ויש לתת לו מקום-
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור,
פנינה דובו02/06/2010אם את גרה בישוב קטן, פני למחלקת הרווחה באזור מגוריך והם יכוונו אותך למרכז האזורי או לטיפול במקום.
היום בכל עיר ואזור קיימים מרכזים של הרווחה בנושא אלימות במשפחה.
אם תהיי ספציפית יותר לגבי אזור מגוריך, אוכל לתת לך תשובה יותר מדוייקת.
לגבי סוג הטיפול, אפשר כמובן לבקש את הטיפול שרוצים, אך כדאי לבחון ביחד עם המטפל (הפרטני) מהו הטיפול המתאים ביותר.
אני רוצה לקוות שהתענינותך לגבי אותו אדם תסייע לו להגיע לטיפול ולא תשאר בידיך בלבד.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פנינה
אור03/06/2010תודה על תשובתך. אני מאמינה שהטיפול לא ישאר בידי כי זו היתה יוזמתו . לגבי מקום מגוריי ובכן אני גרה בכרמיאל מי יכול לעזור לנו כאן? מחכה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
פנינה דובו03/06/2010
פנו למרכז טיפול בכרמיאל, ברח' מירון 35,
בטלפון 04-9088127/2/5/6/8/9 או 04-9088159.
המנהלת שמה סטייסי שווצגלאס
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסכם גירושין
bmx20/07/2010אני מתכוונת לפתוח בהליכי גירושין.האם ניתן לחתום על הסכם גירושין ללא צורך בפתיחת תיק ברבנות?בן-זוגי מתנהג כבר זמן בצורה אלימה מבחינה מילולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
פנינה דובו20/07/2010את יכולה לפתוח בהליכי גירושין בבית המשפט לענייני משפחה ורק לאחר שההסכם מקבל תוקף משפטי, לפנות לבית הדין הרבני ולקבל את הגט.
העובדה כי קיימת אלימות כלפיך יכולה להכלל בטיעונים לגירושים, אך זכותך להתגרש גם ללא אלימות, כאשר זה רצונך.
ככל הידוע לי בבית הדין הרבני קיים עניין רב יותר באשר לעילה לגירושין והדיינים מנסים למנוע גירושין עד כמה שניתן, בעיקר כשמדובר בילדים קטינים במשפחה.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה26/05/2010
בן הזוג שלי מאוד בלגניסטי. כל הבית שלנו מבולגן מזה. דיברתי איתו על כך מאות פעמים והוא לא מפסיק. מצב זה גורם לי לצעוק עליו, להקניט אותו ואפילו לקלל אותו. שנינו לא מרוצים מהמצב כעת. מה כדאי לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה
ד``ר מני מלכה26/05/2010אליה שלום
לכאורה נושא המריבות נשמע לי "נורמלי" לחלוטין, עד לנקודה שהדבר גורר מצידך קללות. כמו בכל מערכת זוגית, כל אחד מבני הזוג מביא את הנדויה שלו, במקרה זה את מביאה את הצורך שלך בסדר וניקיון ובן זוגך אולי מביא לזוגיות את הרצון לחיות ללא כפייה או אובססיה כלפי סדר וניקיון.
אני מסכים איתך שבסופו של דבר אי אפשר להתנהל כך-יום אחד תוכלו למצוא את עצמכם בתוך ערימה של סירים, צלחות לא שטופות, בגדים וחפצים שונים, מחפשים דברים שאתם צריכים ולא מוצאים... בקיצור כאוס מוחלט.
יחד עם זאת- התלונות שלך מעוררות חוסר נחת במיוחד ביחס לשאלה מדוע את לוקחת אחריות על הסדר והניקיון. ויותר מכך- מדוע את לוקחת תפקיד שכזה- לנסות לחנך אותו מחדש...
ייתכן והדבר משקף מחלוקות נוספות שקיימות בחוזה הזוגי שלכם.
לכן פתרון אחד אפשרי יכול להיות פנייה לייעוץ זוגי. פנייה משותפת, פירושה הסכמה של שניכם שהחוזה הזוגי שלכם, שאולי התאים עד לנקודה זו, כבר לא מתאים ושאתם צריכים חוזה זוגי חדש. בייעוץ תוכלו לברר לעומק את הפערים שנוצרו ולראות כיצד ניתן ליצור חוזה מסוג זה. למשל תוכלו לבדוק מדוע נוצר בניכם דפוס יחסים של אמא-ילד, כפי שאת מתארת ביחס לתפקיד שלקחת (הרי את שמה לב שאת מתנהגת כלפיו כמו אמא שמבקשת מהילד שלה לעמוד במשימות הבית).
ייעוץ מסוג זה מומלץ בעיקר לאור הדיווח שלך על צעקות וקללות. לא ברור מספיק כיצד המריבות מסתיימות, ועד כמה בעלך צובר בתוכו... כיצד הוא מגיב
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה בגיל ההתבגרותחוה26/05/2010
בעלי ובתי בת ה14 רבים ומתווכחים הרבה בעיקר בנושא שעות חזרה מבילויים. בסוף השבוע בלהט הוויכוח בעלי סטר לבתי בצורה חזקה. בתי מאד נעלבה, צעקה שהיא מבוגרת וכבר לא ילדה קטנה ואי אפשר להרביץ לה. בעלי לקח את העניין מאד קשה. הוא מתבייש שהגיע לידי כך. עכשיו כבר כמה ימים אינם מדברים זה עם זה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוה
ד``ר מני מלכה26/05/2010הי חוה
אין ספק שכעת שביתך מתבגרת, אז כל המשפחה מתבגרת וזה אומר שמה שהתאים בעבר כבר לא מתאים היום.
ידוע כי תועות של מתבגרים כוללות בתוכן את השאפה לעצמאות- שאיפה זו מעוררת לא אחת אצל ההורים פחדים וחרדות, אובדן שליטה, ולתחושות נוספות שקשה להתמודד איתן.
כפי שאת מתארת בעלך לקח על עצמו את המשימה והתפקיד להתמודדות של המשפחה עם הדרישה של ביתך לעצמאות- מדובר במאבק לא פשוט, ואם הדברים הגיעו לכדי אלימות הרי שזו הוכחה לכך.
לא ברור מה תפקידך בעניין, מהי עמדתך? מה מידת המעורבות שלך.
המשימה שלכם כמשפחה זה למצוא ערוץ תקשורת עם הילדה, מצד אחד לכבד ולאפשר את הצורך שלה בעצמאות ומצד שני להמשיך ולקיים את המסגרת של הבית ושל הכללים בבית. לא ניתן לעשות זאת ללא יצירת תקשורת (לא אלימה) ומבלי שתקחו בחשבון שיהיו דברים שגם תצטרכו לוותר עליהם, כלומר שתכירו בכך שביתכם מתבגרת ושהצרכים שלה משתנים.
ייתכן ותצטרכו לשם כך ייעוץ משפחתי- אני מניח שזה יכול להועיל.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב26/05/2010
אני בת 17, כרגע בי"א. יש לי אבא חורג שאני והוא לא ככ מסתדרים. כל כמה זמן הוא נוטה לצעוק עלי, למשוך לי בשיער ולתת סטירות הוא מאוד חזק וגדול ואני ממש מפחדת ממנו. אמא שלי לא רוצה להתערב. מה אני יכולה לעשות? אני לא רוצה להרוס את המשפחה אבל אני ממש מפחדת ממנו. הוא לא עשה שופ דבר מעבר למה שכתבתי אבל אני בכל זאת מפחדת. אני סתם מגזימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד``ר מני מלכה26/05/2010מירב שלום
את לא מגזימה- מה שאת מתארת זו התנהגות שאין להסכים לה!
ממליץ לך לפנות באופן דחוף ליועצת בית הספר ולבקש עזרה. כשאת פונה אליה תדגישי את הפחדים שלך שהמשפחה תיהרס- זה נושא שכדאי להיות רגישים אליו, אבל אין פירוש הדבר שאת צריכה להמשיך ולשלם מחיר כל כך גדול וכבד. אני סבור שהפנייה שלך לעזרה יכולה להיות קריטית ביחס להמשך חייך כאדם מבוגר.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לחברה בחו"לאורטל אדלר18/05/2010
שלום רב...
אני חייבת יעוץ דחוף כדי לעזור לחברה טובה שחיה בחו"ל ואני דיי כבולה ולא יכולה להגיש לה עזרה מהארץ. יש לי חברה שחיה בטקסס עם בעלה ושני ילדיהם. ילד בן 5 וילד בן שנתיים.
תוך כדי הנישואין החברה שלי הבינה שיש לה בעצם עסק עם בעל לא פשוט, בעל שמרבה לעבוד על מוחה פסיכולוגית, זה גם היה תחום עיסוקו כאיש קבע בצבא ארה"ב. הוא היה חוקר שבויים.
בעלה מרבה בהתפרצויות זעם, שאותם הוא מוציא על אשתו וילדיו מילולית ופיזית.
לפני שנה וקצת מרוב ייאוש חברה שלי נפלה נפשית והוא ניצל את הנפילה הזאת על מנת להכניס אותה לבית חולים לחולי נפש במשך שבוע....והיא היתה צריכה לקחת כדורים. חברה שלי היא בחורה מאוד חזקה, מאוד מודעת למה שקורה סביבה והיא אומרת בשיחה שהיתה לנו שהיא החליטה מעצמה להפסיק עם הכדורים להתחזק, כדי שתוכל עם הימים לצאת ולברוח מהבית עם הילדים.
היה מקרה בו הוא פרץ בזעם, אני לא אכנס לפרטים אבל זה הגיע למצב שהוא חנק אותה...כמו כן, הוא טוען בפניה שחינוך טוב זה דרך ידיים ותבינו לבד איך הוא מחנך את הילדים.
במקרה של החניקה היא הזמינה משטרה אבל מהסיבה שהבית רשום על שמו ושייך לו בעצם לא יכלו להוציא אותו מהבית.
בצורה שקטה היא ניסתה לקבל עזרה דרך מקלטים לנשים מוכות, אך נאמר לה שיש מקרים דחופים ממנה....כנראה שמבחינתם עד שחברה שלי לא תתאשפז בבית החולים או אפילו יקברו אותה זה יכול להמתין.
אתמול שוחחתי איתה ופשוט ישבתי עם דמעות בעיניים , איך אפשר לעזור לה היא והילדים שלה ממש כמו בני ערובה שמי שמחזיק בהם זה בעצם האבא. היא אומרת לי שהיא לאט לאט חוסכת בחשבון בנק בניפרד אבל בסופו של דבר זה רק לצאת מחוץ לבית כי אם היא רוצה להגיע לישראל עם הילדים היא חייבת אישור של האבא.
אני מבינה עכשיו כמה עזרה מגישים פה בארץ ושם היא כל כך לבד ולא חיה אלא שורדת תחת צל כבד של איום פיזי ומילולי מצד בעלה, כואב לי הלב ואני חייבת לנסות לעשות הכל, ולברר כל דבר שניתן לעשות על מנת לעזור לה...שתחזור בחזרה לארץ מולדתה. היא צעירה כל כך רק בת 30 והילדים....שעגדלו ויבינו שהם נולדו בבית לא בריא וילכו אחרי הדרך של אבא שלהם, פשוט נורא לחשוב על זה.
אני חייבת שתפנו אותי לגורמים שיוכלו ללעזור לי באמת....לחולל שינוי כי אני לא מוכנה לשבת בחיבוק ידיים עד שאשמע את הבורה המרה...כי זה כתוב על הקיר!
אני כבר מודה לכם נראש.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל שלום,
פנינה דובו18/05/2010אני לא יודעת מה המדיניות בטכסס אבל אני יודעת שגם בארה"ב קיימת פעילות בנושא אלימות במשפחה ואני מבינה שחברתך גם פנתה לגורמים קיימים כאלה, אבל משום מה לא הצליחה להיעזר בהם. אולי היא עדיין לא מוכנה לצעדים של ממש. אולי לא סיפרה את הכל, עד כמה חמור מצבה, אולי פחדה לעזוב ואולי עוד סיבות, מודעות ולא מודעות. יציאה ממעגל אלימות לא קורית ביום אחד. האם היא עצמה מבינה עד כמה גבוה וממשי הסיכון לחייה?
אני יכולה להציע לך מספר טלפונים להתייעצות כיצד אפשר לעזור לה מכאן, אם כי ברור לי שהדבר לא פשוט כלל. אם יש לה חברים טובים או משפחה שם, או אם מישהו קרוב מכאן יכול לנסוע אליה לשם ולהניע את הגלגלים משם, נראה לי שזה היה יכול לעזור לה מאד. חשוב לברר איזה חוק או הסדרים קיימים (או לא) בין שתי המדינות בנושא. הנה המספרים:
א) נסי להשיג את רות רזניק, מנהלת מקלטים ועומדת בראש עמותת ל.א.: 1-800-353-300
ב) קו חירום ארצי לנשים מוכות: 1-800-220-000
ג) קו חירום ארצי של ויצו: 1-800-393-904
ד) הרשות לקידום מעמד האשה במשרד ראש הממשלה: 03-6961392
בהצלחה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה לחברה
אורטל אדלר18/05/2010המון תודה פנינה...כולי תקווה שלפחות נתחיל ממספרי הטלפון האלו ואולי נשיג התקדמות....חג שבועות שמח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)