פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מדובר באלימות?
    לילי
    26/07/2009

שלום,
    אני נשואה במשך שנתיים. בקשר עם בעלי כשש שנים. הקשר אף פעם לא הלך חלק. בתחילת הקשר בעלי היה רכושני כלפי, לא הסכים שאצאה עם חברותי לקפה בלעדיו... ביקש שאנתק את הקשר עם החבר לשעבר, ממנו נפרדתי מספר שנים לפכי כן והוא כבר היה לפני חתונה. בעלי גם דרש שלא אגיעה לחתונה שלו ואני ויתרתי...

לאחר מכן הנושא הסתדר, בעלי הבין שזה לא נכון לבקש ממני לא לצאת עם חברותי בלעדיו וכו'.

לאחר שהתחתנו התחילו בעיות אחרות. אם הוא עצבני הוא מתפרץ, מדבר גסויות. מרשה לעצמו לקלל אותי בצורה גסה ביותר. הוא מתפרץ אם אני לדעתו קובעת לו עובדות. לדוגמא, אחרי שהוא ישן עד השעה 11 בבוקר ביום בשבת ואני הייתי עם התינוקת, אמרתי לו אחרי שהוא התעורר שעכשיו אני הולכת לנוח ואתה תיהיה עם הבת. הוא התפרץ עלי בטענה שאני קובעת לו עובדות... כמובן שזה הסתיים בקללות וצעקות..
    אנחנו רבים ואני חושבת שכדאי לעזוב אותו, ואז אז אני חשבת שיש לנו בת קטנה - בת שנה ועדיף שהוריה לא יהיו גרושים. אני שוכחת את הכל וממשיכה הלאה, עד לפיצוץ הבא - זה קורה כל מספר שבועות.

אני טיפוס משפחתי, אוהבת זוגיות קבועה, לכן אני מנסה לשכוח ולהמשיך הלאה. הבעיה היא שגם כשהוא לא צודק, אני חושבת שאולי הייתי צריכה לנסות למנוע את המריבה... אני לא אומרת את זה לבעלי, אך אנ יחושבת כך. חשוב לי לציין שבעלי אף פעם לא מתנצל, גם כאשר הוא ממש מעליב אותי.
    אני משכילה, אוכל לפרנס את עצי ואת בתי בכוחות עצמי. אני מרגישה שאיבדתי את עצמי.
    האם אני איבדתי פרופורציות? את הביטחון העצמי שלי?

תודה,
    לילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר באלימות?

הוספת תגובה

• שלום לך לילי,

פנינה דובו
    27/07/2009

לשאלתך, האם מדובר באלימות: כן, בהחלט. את מתארת מאפיינים של קשר בין זוגי אלים. מצד בעלך את מציינת רכושנות, הגבלות שמטיל עליך, התפרצויות, קללות, צעקות, העלבות ועוד. לגביך את מתארת אמביוולנטיות, את מרגישה אשמה, את מנסה לשכוח ולבטל את מה שאת מרגישה כשבעלך פוגע בך ולהפחית מעוצמת הפגיעה, את "מאבדת את עצמך" ואת בטחונך. כל אלה מאפיינים של בני זוג בקשר אלים, שיש בו צורך חזק בשליטה. תכיפות המריבות וחזרתן מעידה על קושי שלכם לפתור את הבעיה בכוחות עצמכם.

ההתלבטות שלך לגבי המשך נישואיך מובנת. את רוצה לשמור על נישואיך, על מסגרת משפחתית שלמה עבור ביתך, להגשים את מה שקיווית לו, ואולי את גם חוששת מפני מה שצפוי לך בעתיד ואיך תסתגלי למצב חדש, אם תפרדי מבעלך.

נכון, קשה לראות דברים בפרופורציות כשאת עצמך כל כך מעורבת רגשית. בנוסף, קיים חשש כי ככל שיתמשכו הדברים שאת מתארת, הם עלולים להחריף ואף ליצור סיכונים גדולים יותר, בעוד את הולכת ונחלשת ומתקשה לשנות את המצב.

כדי למנוע החרפת המצב ולעזור לך לנסות ולשפרו, אני מאד ממליצה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך. במרכז תוכלי לבחון את עצמך בעזרת מטפל ולהגדיר לעצמך מטרה ואמצעים כיצד לפעול, למען עצמך ולמען מי שיקר לך.

יתכן שבעקבותיך גם בעלך יהיה מוכן להגיע למרכז והדבר יעלה את הסיכויים לטפל בקשיים שלכם ולסייע לכם בחיפוש אחר הפתרונות המתאימים לכם, ביחד או לחוד.

אתם זוג צעיר וכדאי לכם לנסות ולטפל בקשיים שלכם. בין אם תמשיכו יחד ובין אם תפרדו, תוכלי להשתמש בהמשך בכלים שתרכשי במהלך הטיפול.

לסיכום, את זקוקה לעזרה. אל תהססי לפנות. בהצלחה,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בתחילת דרכה- שאלה
    דנה
    26/07/2009

שלום רב,
    אני יוצאת עם בחור המבוגר ממני בתשע שנים, מזה חודשיים וחצי. במהלך התקופה הבחור הראה כל מיני סימנים שונים שהדליקו לי נורה אדומה והעלו בי את החשד כי מדובר באדם אלים או בעל פוטנציאל להתנהגות אלימה: מחזוריות של חיבה שופעת מול זעם חסר פרופורציה, חוסר יכולת מוחלט לקבל ביקורת- כל גילוי של ביקורת הביא לכעס נוראי מצדו, סובלנות נמוכה ביותר לדעות המנוגדות לדעתו, שימוש רב בקללות ובשפה בוטה (לא כלפי, אלא בכלליות), דיבור רב על תכנים אלימים. יצויין כי יחד עם כל זאת, כאשר הוא רגוע הבחור מראה חיבה, רגישות, אכפתיות, אמפתיה והתחשבות רבה, הוא נאמן ומסור מאוד אלי ולקשר ומשקיע בו מאמצים רבים.
    בגלל שהקשר בתחילת דרכו, החלטתי להבליג לעת עתה על הסימנים הנ"ל ולראות האם הם מתפתחים למשהו חמור יותר, מה שלצערי קרה. אתמול בלילה היה הקש ששבר את גב הגמל.
    אני נמצאת כרגע בתקופת מבחנים קשים ומותחים מאוד במסגרת לימודיי ועבודתי, ואתמול בלילה החלטתי לשתות מעט משקה אלכוהולי לפני השינה, כדי להרדם טוב לפני מבחן חשוב שהיה לי היום. בן זוגי נתקף פתאום בזעם, טען שאני אלכוהוליסטית, איים לשפוך לי את כל המשקה מהבקבוק ובשלב הבא אכן מימש את איומו- ורוקן בקבוק שלם של משקה לכיור.
    למען הסר ספק: אני בעלת שני תארים ראשונים, בדרך לתואר שני, עובדת בעבודה מכובדת במשך ה-4 שנים האחרונות ובאופן כללי אדם יציב ביותר ובריא בנפשו, כך שהטענות על "אלכוהוליזם" הן משוללות כל בסיס ואף מצחיקות.
    בתגובה לכך סיימתי את הקשר.
    חשוב לציין כאן, כי מדובר בבחור אשר חווה בילדותו אלימות והתעללות בדרגת חומרה קשה ביותר מצד אביו כלפיו, כלפי אמו ואחיותיו.
    אני מבקשת את חוות דעתכם המקצועית- האם צדקתי בפיענוח של הסימנים והאם עשיתי נכון כשסיימתי את הקשר? האם צדקתי בהנחתי כי מדובר באדם בעל פוטנציאל רב להתנהגות אלימה?

תודה רבה מראש,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בתחילת דרכה- שאלה

הוספת תגובה

• דנה שלום,

פנינה דובו
    26/07/2009

ניכר מדבריך כי את ערה ומודעת לסימנים המנבאים אלימות מצד בן-זוג ולא היית זקוקה לזמן רב כדי לזהותם. עם זאת, את מציינת גם את הצד האחר של אותו בחור, זה שיוצר בך אמביוולנציה ומכאן גם תחושה של אי נוחות.

בחלק הראשון של דבריך מדברים הרגשות ואילו בחלק השני את מדברת יותר מהראש. גם כאן קיים מאבק המקשה עליך להחליט ואולי להיות שלמה לגמרי עם החלטתך.

אגב, איננו יכולים לדעת מדוע נושא שתיית האלכוהול "הדליק" את הבחור, אבל הצורך שלך "להוכיח את חפותך" מרמז כי הנושא רגיש אולי גם אצלך.

נראה ששאלותיך באות לבדוק את עצמך לא פחות מאשר את בן זוגך (לשעבר). אולי את אף מוטרדת מכך שלמרות מה שאת מעידה על עצמך זה קרה גם לך. זה בהחלט מובן. אמנם קיימים סימנים מנבאי אלימות בין-זוגית, אבל עדיין אין דרך ודאית לקבוע מיהו אלים בזוגיות עד שזה לא קורה.

אכן, סיימת את הקשר כבר בתחילת דרכו ובכל זאת כנראה שהיה בו די כדי לעורר בך שאלות.
    במרכזים לטיפול באלימות יוכלו לענות לך ביתר פירוט על שאלותיך ולבדוק ביחד איתך אם תהיי מעוניינת ביותר מזה.

בהצלחה לך!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פנינה. מני, אוכל לקבל את

דנה
    27/07/2009

חוות דעתך כמטפל גבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר מני מלכה
    29/07/2009

דנה שלום,
    אני ממליץ לקרוא בעיון את תשובתה של פנינה, היא בהחלט יכולה לספק לך חומר למחשבה.

אין ספק שאם את מוטרדת בנוגע לשאלה האם עשית את הדבר הנכון, ולכן כפי שפנינה ממליצה כדאי לפנות לייעוץ.

לדעתי את חווה בדיוק הדבר המתעתע כל כך שקיים בקשר זוגי אלים- זה אף פעם לא חד מימדי, ולכן זה מבלבל כל כך : האם אני בסדר או לא בסדר? עשיתי את הדבר הנכון? אולי אם אני אשתנה אז גם הוא ?.... אולי אני סתם עושה מזה עניין יותר מידי גדול ובסך הכל הוא בסדר? אולי אף אחד אחר לא יאהב אותי ? וכך הלאה...

בטיפול (טוב) יעזרו לך להתבונן פנימה (לתוכך) ולא החוצה (אל הגבר) להבין את הבחירות שלך, וגם את ההחלטות שלך לגבי ההמשך. מדובר בעבודה קשה אך משתלמת להמשך חייך.

שיהיה בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+שאלה
    יעלית
    26/07/2009

שלום מני ותודה על תשובתך, בכל זאת אני עדיין נתקלת בבעיה של הילדים וההתמודדות מול מציאות של שמועות וזלזלול מצד חבריהם, עם כל הקושי הקיים, חברים שלהם שואלים אותם ומתעניינים בזה, דבר שמאוד מפריע לילדי בן ה-9 הוא לא רוצה שידברו על אבא שלו. איך אעזור לו להתמודד עם המציאות החדשה? דרך אגב, פניתי לתחנה לאלימות במשפחה אך זהו תהליך ארוך.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה+שאלה

הוספת תגובה

• ליעלית

ד``ר מני מלכה
    26/07/2009

יעלית שלום
    כל הכבוד לך שעשית את הצעד ופנית למרכז למניעת אלימות, אכן צפויה לך עוד דרך ארוכה. התהליך לא קצר.

לגבי הילד שלך,
    ייתכן וההערות של חבריו גורמות לו לבושה שהוא מנסה ככל יכולתו להימנע ממנה. אך תסכימי איתי שהוא (וגם את) לא יכולים לקחת אחריות על תגובות הסביבה. גם אם הרגשות שלך כאם והורה מנתבים אותך לגונן עליו ולעטוף אותו, חשוב שתקבלי את זה שהיכולת שלך בעניין מוגבלת. חשוב לתת לגיטימציה למה שהוא עובר, ולחשוב יחד איתו מה הוא יכול לענות לחבריו: הוא לא חייב לספר לכולם את כל הסיפור, אבל מצד שני הוא גם לא חייב להסתיר אותו. בעיני ילד יכול לשתף את חבריו בכך שהמצב בין הוריו "לא משהו" ולהזמין אותם לגלות רגישות כלפיו.

לפני מספר שנים טיפלתי בילדה שעברה אירוע דומה, והחליטה יום אחד לשתף את הכיתה ביוזמתה בכך שהוריה נפרדים, ושהיא בתקופה לא טובה ולכן היא מבקשת שיגלו כלפיה רגישות וסלחנות, והדבר הוביל לשיוני גדול ביחסיה עם הכיתה. כמובן שאת לא חייבת לאמץ את הדברים אחד לאחד, אלא רק לקחת אותם כחומר למחשבה.

אני משער שאם (או ליתר דיוק, כאשר) בנך יתחיל טיפול במרכז למניעת אלימות, הוא יוכל לקבל מענה נוסף לקשיים שאת מתארת. וגם את תוכלי לקבל הדרכה בעניין.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tzfon Haaretz
    אשה ממעוטין
    25/07/2009

שלום רב,
    אני אשה אמא לארבע ילדים אני עוברת התעללות מילולית ברוב הזמן ולפעמים מתלווה באיומים על רצח לדוגמא אני אחתוך אותך לגזרים, אני אהרוג אותך ובעיקר בעלי בדרך כלל לועג לי מול משפחתו המהווה מחסה עבורי ומגבים אותו בשל השנאה שהם טומנים לי.
    כל הזמן תוקף אותי ואני מרגישה שאני כבר מזדהה עם מה שהוא גורם לי מכאב פיזי ומילולי.
    אני אשה שאין לי כמעט משפחה, משפחתי מאוד קטנה ומורכבת אין לי לאן ללכת ולפנות ולכן הוא תפס על זה תחת "סליחה על הביטוי" אמא של בעלי מאוד רוצה שהוא יעזוב אותי - כי היא שונאת אותי מאוד.
    אני נשוא מספר שנים - אפילו יום אחד לא הרגשתי בתמיכה ובאהבה - אני נמצאת תחת איום כל הזמן למשל אני לא רוצה אותך אני רוצה להתגרש ממך - ואני לא סומכת עליו בכלל - כי הוא מספר להוריו ואחים שלו כל דבר עלי לכן גם הם לועגים לי ואינם נותנים מנוחה.
    יש לו אחות שמקנא ורעה מאוד הרבה פעמים גרמה לבעיות ביני לבינו בגלל שהא נחשבת לבחורה שולטת ואנים יכולים לדבר איתה בכלל בבית בגלל הפה הגדול שלה.
    אני חושבת שבעלי הוא חולה נפש לפי האבחנה שקיבלתי מהמרכז לאלימות המשפחה בשביל היותו עם ביטחון עצמי מופרז שמעיד על הפנמה מילדות בשל כמה סיבות שאני לא יודעת מהם???? אני יודעת שאתם תגידו לי שכבר מאוחר לדבר על גירושים בגלל הילדים - אבל המשפחה שלי כל הזמן לא רצו בגירושין בגלל סיבות חברתיות.
    בבקשה תעזרו לי לגבש עמדה כי אני כבר נחושה בדעתי וכבר השבוע אני אפנה לעורך דין לענייני משפחה
    ברצוני לציין שבעלי מכריח אותי לבצע מין אורלי שזה גורם לי דחק ואני מרגישה שאני רוצה להקיא אבל הנוא רוצה ואם אני לא עושה את זה הוא אינו מעניק לי מין טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    Tzfon Haaretz

הוספת תגובה

• לאשה ממעוטין מצפון הארץ שלום,

פנינה דובו
    26/07/2009

מדבריך אני שומעת כי את סובלת מאלימות מילולית, נפשית ומינית. למרות שאת לא מתארת אלימות פיזית, האיומים על חייך נשמעים לי חמורים ומחייבים התייחסות רצינית מצידך לסכנה בה את נמצאת. אין ספק כי האלימות הנפשית והאלימות המינית גורמות לך סבל רב אף הן.

בנוסף את מתארת מצב בו אין לך תמיכה, לא מבני משפחתך ולא מבני משפחת בעלך ואת נמשמעת בודדה וחלשה מולם ומול בעלך.

כשאת אומרת שאת מזדהה עם תוקפנותו של בעלך כלפיך אולי את מתכוונת שאת כבר רגילה אליה ומקבלת אותה. זוהי תופעה מוכרת אצל נשים שחוות אלימות לאורך זמן, כמוך, וכדאי לך לטפל גם בזה.

לגבי ילדיך, אני מניחה כי גם הם סובלים ממערכת היחסים הקשה שבין הוריהם. במקרה זה חשוב שתשקלי את טובת הילדים לגבי כל צעד שתעשי בהמשך. להבנתי, אין זה אומר שאינך יכולה להתגרש, אם זו בחירתך.

למרות נחישותך, את עומדת בפני בחירות לא קלות ואין פלא כי לא קל לך להחליט כיצד לפעול. מדבריך אני מבינה כי את נמצאת כבר בקשר עם המרכז לטיפול ומניעת אלימות, וטוב שכך. העובדות הסוציאליות המטפלות במרכז יוכלו לעזור לך לבחון את השיקולים לגבי כל החלטה שתבחרי בה וכן את המחירים הנלווים לכל החלטה שלך, בין אם תחליטי להתגרש ובין אם לא.
    התמונה שאת מעלה מורכבת ומסובכת וגורמת לך ללחצים שיכולים להקשות עליך לעשות החלטות לבדך. במצב כזה, כדי שתוכלי לשקול היטב את צעדיך וכן כדי לסייע לך להגן על עצמך ועל חייך, אני מאד ממליצה לך להעזר באנשי המקצוע במרכז.

בכל מקרה, חשוב שתדעי כי זו זכותך לחיות ללא אלימות ובבטחה. הדרך למימוש זכותך זו יכולה להתארך ואת זקוקה להרבה סבלנות וכח כדי לעמוד בה.

אגב, אם את פונה לעורך דין רצוי שלא לשתף במידע זה אנשים בהם אינך בוטחת, כל עוד אין בכך הכרח.

הרבה הצלחה לך ותשמרי על עצמך!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסבירים לילד שאביו מכה?
    יעלית
    22/07/2009

שלום מני,
    לפני כחודשיים החלטנו אני ובעלי להפרד הוא לא כ"כ שמח אבל הגענו למסקנה שזה מתבקש.
    עד שהוא יעזוב את הבית הוא חי אתנו(אני+3 ילדים בגילאים7-15) לפני מס' ימים הוא הכה אותי והמשטרה עצרה אותו כרגע הוא במעצר למזלי הילדים לא נכחו בעת המקרה.אמרתי שאבא נסע אך הילד הגדול הבין שזה שקר, הוא שאל וסיפרתי לו את האמת. הילד האמצעי שקשור מאוד לאבא שלו בא אתמול הביתה מהקייטנה ובכה כי אמרו לו שאבא שלו בכלא.איך אספר לילד בן 9 שזה נכון?

הוספת תגובה

• ליעלית

ד``ר מני מלכה
    22/07/2009

יעלית שלום

ראשית- טוב עשית שפנית למשטרה, אלימות לכל סוגיה מהווה עבירה על החוק, וזכותך המלאה להגן על עצמך.

בהתאם לנסיבות שאת מתארת (הליך גירושין והיותך קורבן של אלימות) רצוי שתפני לקבלת טיפול במרכז למניעת אלימות במקום מגורייך. הטיפול יכול לכלול ייעוץ להגנתך, מידע על זכויותייך, וליווי של איש או אשת מקצוע בתהליכים שאת עוברת הן ביחס לפרידה מבן זוגך והן ביחס לילדייך.

בנוגע לילדים שלך- כעת הם חשופים הן לתהליך הגירושים והן לאלימות. החשיפה לאלימות כוללת גם מידע שהם קולטים גם אם לא רואים או שומעים את הדברים ישירות. למשל- כשהם חשים שאת נסערת בעקבות האלימות, זוהי חלק מהחשיפה.החשיפה לאלימות קשה מאוד לילדים, בעיקר כשהם לא מקבלים לגיטימציה לתחושות הכאב, פחד או חוסר אונים שהחוויה מזמנת. על כן העקרון הבסיסי הוא ליצור איתם תקשורת שמאפשרת לשוחח על מה שהם ראו וחוו, ועל הרגשות שהם חווים בעקבות החשיפה.

במרכזים למניעת אלימות יש מטפלים שתחום התמחותם הוא טיפול בילדים החשופים לאלימות וכדאי להתייעץ איתם. המרכזים מציעים טיפולים פרטניים וקבוצתיים. מניסיוני הטיפול הקבוצתי מתגלה כמשמעותי ביותר עבור הילדים.

בנוגע לדברים סיפרת על בנך בן ה-9. לא מומלץ להסתיר מידע או לשקר לילדים- כי אז הם קולטים את המסר שהאירוע "גדול מהם וממך", הוא נחווה הרבה יותר מפחיד או מאיים ממה שהוא. מצד שני לא תמיד כדאי לספר לילדים "הכל". רצוי לשתף אותם בכך שאת ואביהם עוברים תקופה קשה וכי החלטתם להתגרש. לטעמי לא כדאי להסתיר את העובדה שהאב נכלא בעקבות האלימות. ייתכן והדבר יעורר פרץ של רגשות כעס והאשמות כלפייך, ויש לתת לכך מקום (לכן כדאי שתפני לטיפול- זה לא פשוט להסתדר עם זה לבד).

לצערי בסיטואציות מסוג זה, ילדים הופכים למעין כדור במשחק פינג-פונג בין ההורים, וזו עלולה להיות חוויה הרסנית. מומלץ להקפיד להעביר את המסר כי האבא שלהם עדיין האבא שלהם וכי יש להם את כל הלגיטימציה שבעולם לאהוב אותו. זה שאתם לא מסתדרים זה לא אומר שהם לא צריכים להסתדר עם האבא. אך הקפידי שלא לדבר איתו דרכם (להעביר או לקבל מסרים, בכך את יכולה להגן עליהם.

שוב, מומלץ ביותר לפנות למרכז למניעת אלימות במקום מגורייך.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא חולה נפש.
    לירון
    19/07/2009

אבא שלי חולה נפש,בעבר אמי התלוננה עליו במשטרה..הוא היה באישפוז..צו הרחקה..אך אמי בטיפשוטה תמיד החזירה אותו.
    ביום ראשון עד חמישי היינו בטיול באוניה ואמי הבינה עד כמה מהר ההיא צריכה לעשות צעד בכך שבייש אותה בקללות ובצעקות בי ובאחי ובה מול אנשים.
    הסיפור הזה ארוך מדי ולא יכנס פה,אבל בכל מקרה הוא בעבר התשמש בסמים,כיום מסניף כדורים מסוג CLonex [מסניף מהאף],יש לו התקפי זעם,הזיות,העניין הוא שאני רואה את אמי בדיכאון ואז גם אני הופך להיות בדיכאון,דיברתי איתה על כך והיא אמרה שהיא לא יכולה לשלוט בגוף שלה,זה אוטומתית,בכל מקרה אבא שלי שאל אותה היום שהוא ראה אותה מצוברחת במטבח "מה ישלך "?
    ואז היא התפרצה בבכי והיא אמרה לו אני רוצה לגמור איתך את זה ביפה,אני רוצה להיתגרש..לבסוף היא תפסה אומץ אחרי שהיא פחדה שכשהיא תגיד זאת הוא יכה אותה,בכל מקרה הוא אומר את רוצה להתגרש?! תתגרשי! לכי תפתחי תיק אני יבוא לחתום...אמא שלי אמרה שזה תהליך שלוקח זמן..העניין הוא שברגע שאני רואה תפרצוץ שלי נהיית לי מועקה בלב,אני בן 15,
    10 שנים אני סובל את הצעקות,קללות,אלימות מילולית בבית,
    אמרתי לאמא שלי בואי נזכיר בית או משהו עד שנמכור תבית היא אומרת שאין לה תקציב לזה והיא גם לא יודעת מה לעשות..אמרתי לך אולי אצל אחד האחים שלה..היא אמרה שאי אפשר כי הם בעצם רווקים בלי ילדים [אחים שלה] ונסיתי לשכנע אותה אבל היא לא רוצה..
    אמי התלוננה בעבר על אלימות פיזית שהכה אותה,הוא ישב..גם היה בבית משוגעים..בכל מקרה כל הצ'אנסים שנתנו לו לא עוזרים,הוא פוגע לי בחיים,בחיי החברה,אני לא יכול להביא בחורה הביתה לא חברים לא כלום..כל ההפלגה הוא הרס לנו..ליד אנשים מקלל אותה "ימך שמך כושילי אמא שלך" וסליחה על השפה אני בסה"כ נותן דוגמא,והוא אומר שאני נתנתי עדות שקר אליו וכך גם אחים שלי,יש לו בעיה נפשית שהוא אפילו לא יודע מה הוא עושה,הוא לא עושה את זה בכוונה,הוא חולה נפש,ליד אנשים הוא משחק אותה איזה בעל טוב,למשפחה שלו הוא אומר שהיה טיול טוב והוא פינק אותנו,אבל הוא רק הרס לנו את הטיול,בכל מקרה בהתחלה חשבנו ללכת עוד פעם למשטרה אבל אמא שלי מפחדת שהפעם הוא יבוא אליה ויהרוג אותה שהוא יצא מהמשטרה..והיא אמרה לו היום אני רוצה לגמור איתך את זה יפה אני לא רוצה להזמין לך משטרה..ובטיול הוא ניסה להרים עליה יד כמו שאמרתי מיקדום יש לו הזיות,
    אמא:לירון,לכו אתה ועמית מהר לחדר אוכל[כי אחי עמית אמר שהוא לא רוצה איתו]
    אבא:מה?!כדורי מסרק
    אני:באתי והדפתי אותו מפני אמי
    אמא:אני אמרתי שיתקדמו לחדר אוכל זה הכל![בפרצוץ כאילו בוכה].

לאן ללכת בהקדם האפשרי,ואיך אפשר לעשות שתהליך הגירושים יזרדז אני מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבא חולה נפש.

הוספת תגובה

• ללירון

ד``ר מני מלכה
    20/07/2009

לירון שלום,
    המצב שאתה מתאר אכן נשמע מזעזע, ובטח לא נעים עבורך. ייתכן והאופן הדיי מבולבל שבו אתה מתאר את הדברים רק מעיד על מצוקתך הרבה.

הייתי רוצה להתייחס לשני היבטים במצב שאתה מתאר במשפחתך
    הראשון הוא אתה- על פי תיאורך אתה ילד החשוף לאלימות במשפחתו. גם אםלא מופעלת כלפיך אלימות פיזית, האקלים המשפחתי שאתה מתאר קשה מנשוא. על כן יהיה טוב אם תוכל לשוחח עם איש מקצוע על מה שעובר עליך. אם אתה בקשר עם יועצת מבית הספר או דמות חינוכית כל שהיא, כדאי שתפנה אליה. מומלץ לך גם לבקש מהוריך,ביחד או בנפרד שיאפשרו לך לשוחח עם איש מקצוע. העובדה שאביך סובל ממחלת נפש, כפי שאתה מציין, גם היא כשלעצמה סיבה מספיק טובה כדי לקבל ייעוץ רגשי.

השני: מערכת היחסים של הוריך. אתה בוודאי לא אחראי לקיומה של מערכת יחסים זו, וגם לא בידיך להוביל לסיומה. גם כאן מותר לך לבקש מהוריך שיפנו לטיפול. הם יוכלו לקבל ייעוץ טוב במרכז לטיפול ומניעת אלימות באיזור מגורך. מאחר ואביך סובל ממחת נפש כפי שאתה מציין, הייעוץ במרכז למניעת אלימות לא יספיק ונדרשת גם התייחסות של בריאות הנפש לעניין.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למני היקר,

לירון
    21/07/2009

מני,תודה על התמיכה,אך שני ההיבטים שלך מעידים על כך שלא הבנת את הבעיה.
    אבי הוא בנאדם כל כך חולה בנפשו שהוא לא יודע מה לעשות,להגיד לו ללכת ליעוץ זה כמו לירות לעצמי כדור ברגל,אמי קבעה תור לעוד שבוע תור לנו לרווחה,אבל קשה מאוד לחיות בבית,הוא בנ-אדם כל כך חולה שהוא לא יודע מה הוא עושה,גם יש לו פיצול אישיות,ברגע שהוא לא בהתקף הוא משחק אותה בנ-אדם רגיל,אבל אחרי כן הוא צועק כמו ...אין לתאר את זה..הוא פסיכופט,
    בעבר התייעצתי עם עובדת סוציאלית שהייתי בן 12...גם רואיינתי אצל מרייאנת ילדים במשטרה קשר נתנתי עדות עליו במשטרה,הוא היה גם בעבר בבית משוגעים,אישפוז בכפיה,אבל אמי בטיפשוטה תמיד החיזרה אותו הביתה,בכל מקרה אמי רוצה לדעת עם המשטרה יכולה לסייע לה בפתיחת התיק במשטרה מבחינת כלכלית ומבחינת זירוז התהליך,ואתה יודע מני,אני פה מיסתכל אליו מהחדר השני כרגע,באלי להקיא רק שאני מסתכל על הנוולה הזה,אין לי מושג עד כמה הוא מירר לי את החיים,אמי עוד יותר אומללה עכשיו בגללו בדיכאון בחדר שלה..אין לנו מושג מה הצעד הבא..
    לגבי המרכז למניעת אלימות,כמו שציינתי הוא לא יסכים לבוא מהעובדה שהוא לא מודע למה שהוא עושה,אני שונא אותו שנאת מוות אבל אני לא מראה לא את זה כי אמא שלי אומרת לי לדבר אליו יפה שלא יהיה ריב..
    מחכה לתשובה נוספת במהירות האפשרית ותודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללירון

ד``ר מני מלכה
    21/07/2009

לירון
    צר לי אך אתה חי במציאות מורכבת מאוד, ובאקלים משפחתי מגביל ומסובך ביותר. לא נראה לי שיש מהלך כל שהוא שיכול לפתור זו, או נוסחת קסמים כל שהיא.

אני מבין שמה שהכי מעסיק אותך זה איך לגרום לאימך לעזוב את אביך ולמעשה חשוב שתכיר בכך שהדברים לא תלויים בך. ולטעמי- אסור שיהיו תלויים בך!!!

אני עדיין מציע לך לנסות ולחפש מסגרת תמיכתית-טיפולית עבורך. אם אימך פונה לרווחה בשבוע הבא זה מצויין- ותיקוותי היא שהדבר יפתח את האפשרות לטיפול עבורך. אינך אחראי להתנהגות אביך (הפוגע) ואימך (שלצערך נשארת איתו) אך היא משבשת את חייך- ולכן חשוב שתזכה לאפשרות כל שהיא לטיפול, ולו רק כדי שתחוש הקלה כל שהיא.

קשה להאמין שהדברים, שאינם תלויים בך, ישתנו מהקצה אל הקצה.

דבר נוסף- כשאני קורא את דבריך ואת השפה שבה אתה משתמש, יש לי תחושה שאתה מאוד בוגר יחסית לגילך, יתכן וזה תוצר של המציאות שאתה חווה.

לגבי אימך- במשטרה ישמעו את דבריה ובהתאם לכך יחליטו באילו צעדים לנקוט (מעצר של אביך, הרחקתו, הפנייתו לבריאות הנפש...).
    לגבי הנושא הכלכלי- ברווחה או במרכז למניעת אלימות יספרו לאימך על הזכויות שלה: על אפשרויות שונות שיש לה, בהתאם להחלטותיה, החל מסיוע משפטי וכלה בסיוע כלכלי.

שיהיה בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מני,

לירון
    21/07/2009

תודה לך,
    ולא מני,אנחנו לא נישאר איתו,בכל מקרה תודה לך,אני מעריך זאת מאוד.
    אני יעדכן אותך במצב ואיך מתקדם,ושוב,תודה,תודה,
    אך רק רציתי לשאול,העובדה שאני כל היום שומע אותו צועק בבית יכולה לגרום לעובדה שגם כשאגדל יהיה כמוהו?אני לא צעקן גדול,לפעמים אבל כשאני ממש מתעצבן אז אני מרים תקל שלי,ואז אני ישר מדבר מהר בלחש כדי לא לחשוב על העובדה שהפכתי להיות כמוהו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללירון

ד``ר מני מלכה
    22/07/2009

הי לירון,

השאלה שאתה מעלה- שאלה גדולה, שמומלץ שתעלה אותה במסגרת טיפולית כל שהיא, כדי שהיא לא תישאר בגדר שאלה תיאורטית בלבד.
    . שוב, אם אימך פונה לרווחה, כדאי שהדבר יוביל לכך שתוכל להשתלב בטיפול. לי נדמה שהדבר לא זר לך, ושיש לך ניסיון עם אנשי טיפול, כך לפחות אתה מספר. אז אל תהסס לקבל עזרה המכוונת למצבך הנפשי, לפחדים שלך, ולחששות הן בנוגע להווה והן בנוגע לעתיד.

אני ממליץ לך לקרוא את הספר שד קטן מאת דודו דותן.
    שיהיה בהצלחה!

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שקט במיוחד
    יהורם
    19/07/2009

בוקר טוב.
    הבן שלי, בן 9, מספר שבקייטנה שלו יש ילד שהיה איתו בביה"ס בשנה שעברה ולפתע הוא שקט, מדוכא וכמעט לא מדבר. מצד אחד זה נשמע נורמלי לגיל הזה, אבל אי אפשר לדעת - אולי זה משהו בבית עם ההורים, שגורם לו לחיות בפחד?
    איך אפשר לברר דבר כזה מבלי לפגוע בנפש הילד ובפרטיות של ההורים שלו, אותם אני איני מכיר...

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שקט במיוחד

הוספת תגובה

• ליהורם

ד``ר מני מלכה
    19/07/2009

יהורם שלום,
    טוב לשמוע על רגישותו הרבה של בנך- נראה שהוא יודע להיות חבר טוב, ולגלות אכפתיות.
    גם אתה בעצמך מגלה רגישות ולא ממהר לקפוץ למסקנות.

באופן כללי- מצבים של דכדוך, עצב ולעיתים גם דיכאון הם חלק בלתי נפרד מחיי ילדים, אשר מתמודדים באופן יומי-יומי עם משימות התפתחותיות רבות, ריגשיות, לימודיות, חברתיות, מוטוריות...
    בסך הכל לא פשוט להיות ילד!.
    יכולות להיות סיבות רבות להתנהגות של חברו של בנך. "הורים שגורמים לפחד" כהגדרתך, יכולים להיות רק גורם סיבתי אחד מתוך עשרות גורמים אפשריים לתחושת עצב שכזאת (למשל- בעל חיים שמת, מחלה של הורים או בן משפחה, פרידה, גירושים, לא כייף בקייטנה, ועוד....).

בדרך כלל יש בבתי הספר גורמים מוסמכים (מורה, יועצת, פסיכולוגית) שבשעה שהתנהגותו של ילד מעוררת דאגה, יש להם את הכלים המקצועיים כדי לבחון את המצב ולהחליט כיצד להתערב. סביר להניח כי גורמים אלה אינם פועלים במסגרת הקייטנה.

המידע שאתה מוסר כאן אין בו כדי לפנות לרשויות החוק או לגורמים מוסמכים, אך מצד שני אין זה אומר שהילד בו מדובר לא עובר קשיים כל שהם שדורשים התערבות של החוק. בהחלט אפשר ליצור קשר עם מנהלת הקייטנה- או הגורמים המדריכים, ולומר בזהירות (רבה) כי בנך סיפר לך על התנהגותו של הילד וכי חשבת שכדאי שהמדריכים ישימו אליו לב.

בנוסף - הייתי ממליץ לך לשוחח עם בנך על כך שיתכנו מצבים שכאלה בחיים- של עצב, דאגה ודיכאון. כלומר לספר לו שמצב זה , איננו בהכרח חריג. הרי רגשות של עצב יכולים להיות, והיו, גם מנת חלקו. נסו להיזכר יחד מתי היה עצוב- לתת לגיטימציה לאפשרות זו.

ומעבר לכך- כמו במצבים רבים בחיים- במקום לחפש פרשנויות רבות ומרחיקות לכת לאירוע מסויים, בנך פשוט יכול לשאול את חברו לשלומו. אני מניח שאם בנך פשוט יאמר לחברו "שמתי לב שלאחרונה אתה עצוב ורציתי לשאול אותך מה יש לך..." יש בתגובה מסוג זה גם רגישות ראויה והיא גם יכולה למנוע צעדים לא אחראיים.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטירה לילד והחוק היבש
    נאוה
    15/07/2009

צהריים טובים לכולם.

מה החוק אומר לגבי הורה שנותן סטירה לילדו? האם יש בכך סכנה לתקיפה או משהו בסגנון, או שיש מידת היגיון בנושא הזה? אני שואל מפני שכשאני הייתי ילדה קיבלתי פה ושם סטירה מצלצלת מהוריי וזה היה בסדר גמור. היום, לעומת זאת, נדמה שהחוקים נגד אלימות במשפחה (המצוינים אגב) עלולים לגרום להורה כזה לשלם מחיר כבד מאוד על מעשיו...

אז מה התשובה, האם יש סכנה כזו או לא?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סטירה לילד והחוק היבש

הוספת תגובה

• לנאוה

ד``ר מני מלכה
    16/07/2009

נאוה שלום
    לשאלתך יש כמה היבטים שחשוב לשים אליהם לב:

א. מבחינת החוק היבש- כל אקט של אלימות של הורה כלפי הילד, בין אם היא פיזית או נפשית, אסור באופן חד משמעי.

ב. האופן בו החוק והמערכות שעובדות לצידו מטפלות במקרים מסוג זה (החל מאלימות אפיזודיאלית וכלה באלימות מתמשכת)- לצידו של החוק עובדת מערכת הרווחה, ובמסגרתה ניתן מנדט מתוקף חוק לפקיד סעד לילדים ונוער לבחון את המקרה. פקיד הסעד נפגש עם הילד והמשפחה ועורך אבחון שבמסגרתו הוא אוסף נתונים ומגבש המלצות. כך למשל במקרים קיצוניים של אלימות מתמשכת בהם הוא מתרשם שמדובר בהתעללות או הזנחה של הילד, תיתכן הוצאת הילד למסגרות חוץ ביתיות. במקרים פחות קיצוניים שבהם לא מדובר בהזנחה והתעללות, פקיד הסעד יכול להמליץ על טיפול כזה או אחר שבעזרתו יוכלו ההורים והמשפחה כולה לשפר את דפוסי התקשורת ולהימנע מאלימות.

ג. האמירה האישית שלך- "גם אני קיבלתי פה ושם סטירה". זוהי בהחלט סוגיה מורכבת, לעיתים בני האדם נוטים להצדיק אירועים או מעשים מסויימים, שבהם כלל לא הייתה להם אפשרות בחירה. זה מנגנון שיכול לעזור להקנות שליטה או בהימנעות מכאב. בנוסף לכך כשמדובר בהורים או במשפחה, יש חשש עצום מפני אובדן אהבה או הפגנה של תחושות שליליות כלפי דמויות אהובות שיש כלפיהם גם תלול רגשית. אני בטוח שאם הורייך היו מבטאים במילים את מה שרצו להראות במעשיהם, חוויתך בעניין הייתה שונה לגמרי.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית קשה, חושש לפיזית
    שמעון
    14/07/2009

שלום ובוקר טוב.

שכנים שלי בבניין מרעיפים צעקות ושאגות זה על זה כמעט בכל ערב. הצעקות ממש חזקות וכוללות שפה אלימה - במיוחד של הבעל כלפי אשתו - עם קללות שהאוזן לא סובלת. העניין הוא שאין להם כל חשש שישמעו אותם, כנראה, ואני פוחד מאוד שיבוא היום ו"תתפלק" לאחד מהם איזושהיא סטירה ומשם המצב ידרדר לאלימות קשה.

כיצד ניתן למנוע מצב כזה? מה אני, בתור שכן, יכול לעשות?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• לשמעון

ד``ר מני מלכה
    14/07/2009

שמעון שלום
    ראשית הרשה לי לשבח אותך על עירנותך בעניין.

באפשרותך לדווח באופן אנונימי לתחנת המשטרה באיזור מגורך על המתרחש בדירת השכנים. הקפד על תיאור קונקרטי ומדוייק של המתרחש. המלצתי היא להימנע מלחשוף את פרטיך האישיים (תתקשר ממקום שלא יזהה אותך) כדי שתוכל לשמור על יכולתך לנהל בהמשך יחסים תקינים עם השכנים.

שים לב
    במידה ובבית ישנם ילדים קטינים וחסרי ישע (מתחת לגיל 18), חובה עליך לדווח על כך לפקידת הסעד באיזור מגורך ו\או למשטרה. גם כאן הפניה יכולה להיות אנונימית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    13/07/2009

שלום רב,
    אבי מעשן חשיש ושותה אלכוהול באופן קבוע. כמו כן, בשנים האחרונות הוא החל להיות אלים מילולית נגד אימי. רציתי לדעת האם יש קשר לסמים האלו שהוא משתמש בהם ומהו הסם שיותר משפיע על האלימות - אלכוהול או חשיש?

כמו כן, מה מומלץ לי לעשות כעת? כיצד להפסיק את האלימות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרוית

ד''ר הדס גולדבלט
    14/07/2009

רוית,
    אינני מומחית בנושא סמים ואלכוהול ולפיכך אין בידי תשובה מדויקת. באופן כללי, אלכוהול נחשב גורם שקשור להתנהגות לאלימות יותר מסמים. אלכוהוליסטים הם בסיכון להתנהגות אלימה יותר ממכורים לסמים. אלכוהול איננו סם.
    את יכולה לעודד את אמך לפנות לייעוץ. את לא יכולה להפסיק את האלימות אלא אביך הוא שיפסיק, ובכל מקרה - עדיף שהוריך יטפלו בבעיות הזוגיות ואת לא תקחי על עצמך תפקיד של מתווכת ביניהם ועבורם.
    כדאי שאמך תיפנה ליחידה לטיפול באלימות הקרובה למקום מגוריכם.
    כל טוב
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים
    מודאגת
    02/07/2009

שלום רב. קרובת משפחתי נשואה +ילדים. במשך השנים היו ארועים של אלימות פיזית מצד בעלה אך לעולם לא התלוננה. חשופה לאלימות נפשית וכלכלית באופן יומיומי. בלחץ שלי היא פנתה לייעוץ ברווחה שם עוברת תהליך. היא מאוד חוששת ואינה מעזה להתלונן במשטרה. מצד שני טוענת שמפחדת מבעלה (סוף סוף מודה ומתחילה להיות מודעת למצב). בינתיים הוא מסרב לשלם שכר דירה באופן שיטתי, נישל אותה מהפלפון ומשכנע אותה שהיא אמא לא טובה ועוד. כלפי חוץ כמובן מפגין משפחה מושלמת. הבנתי שיש מצבים של מסוכנות שבהם עדיף לא לפנות למשטרה מבלי לקבל קודם ייעוץ משפטי. איך אוכל לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים

הוספת תגובה

• למודאגת

ד''ר הדס גולדבלט
    12/07/2009

נראה לי שכבר עזרת לקרובת משפחתך בכך שעזרת לה להגיע לייעוץ. את מעלה כאן שאלות שחשוב לבחון עם אותן במהלך ייעוץ עם מי שמכיר את הנסיבות הספציפיות של חייה של קרובת משפחתך, ולכן חשוב שהיא תתיעץ שם בעניין התלונה במשטרה. מדובר בתהליך. קרובתך עוברת את התהליך בקצב שלה. מן הצד - את שם ורוצה מאוד לעזור. מתסכל עבורך להיות חסרת אונים במצב זה, אך עדיף שלא תלחצי עליה אלא תעודדי אותה להמשיך בייעוץ המקצועי. שם גם יכוונו אותה לייעוץ משפטי, אם נדרש.
    בברכה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות במישפחה
    טל
    26/06/2009

הבן שלי בן 31 מאוד אלים מילולת כלפי הוא לא גר בבית אבל הוא מנהל את הבית מרחוק. הוא מישתלט עלי ועל האחים שלו ואנחנו חיים לפי הקודים המעוותים שלו הוא למשל לא מוכן שהחבר של הבת שלי יהיה בבית וכמובן שלא ישן אצלה . פעם אחת הוא הגיע הביתה ביום שבת בבוקר והוא ראה שהחבר שלה נימצא אז הוא היתעצבן מאוד והם פשוט ברחו ופעם נוספת הוא הגיע בסביבות הצהרים והם היו בבית והוא איים שהוא הולך עכשיו ותוך חצי שעה הם צריכים לעזוב את הבית כי עם לא הם יצטערו על זה.אם אני אומרת משהו שלא מצא חן בעיניו הוא מחליט שפגעתי בו ואז הוא מאיים עלי שהוא יהרוג אותי .בזמן האחרון זה נהיה יותר ויותר פעמים ותמיד זה בא ביחד עם עוד כמה אמירות נילוות וקללות שכימעט אחרי כל מילה שלו הוא מכניס קללה הויכוחים שהוא מיתווכח איתי הם על שטויות אני מעולם לא קיללתי אותו ומעולם לא דיברתי איתו לא יפה הוא פשוט מעוות את המציאות הוא אמר שמה שנחשב בעיני שטויות בעיניו זאת פגיעה חמורה וזה על החיים ועל המוות הוא לא מציאותי וכשהצענו לו ללכת לטיפול הוא אמר שאנחנו הם אלה שצריכים טיפול אין לו חברים ומעולם לא היו לו הוא לא מיסתדר עם אף אחד והיום כשהוא איים עלי ואמר לי שעוד רגע הוא יפוצץ לי את הראש ושאני הזהר ממנו אז אחרי כמה זמן אמרתי לו שאני מיתרחצת והולכת מהבית כי אני לא רוצה לעצבן אותו . אז הוא הודיע לי שאני לא יוצאת מהבית וכשבאתי להיכנס למיקלחת הוא התחיל לתת אגרופים לדלת עד שהיא נישברה וגם חלון הזכוכית נישבר ואז הוא איים עלי שמספיק שניה והוא יכול לעשות לי את זה גם לי אני יכול להמשיך לספר פה סיפורים מסמרי שער כי הוא בילתי שפוי אני מבקשת עזרה איך ולמי להיתלונן ושאני יהיה מוגנת מפניו כי בקלות הוא יכול לינקום בי ופשוט להרוג אותי אין לו שום בעיה עם זה הוא גם מאיים שאני לא העיז להגיד משהוא עליו למישהו או לאבא שלו שנימצא בחול הוא מעולם לא מיתנצל על מה שהוא עושה ובזמן האחרון הוא קיבל הרבה עזרה כספית מאיתנו אבל זה לא משנה לו בכלום הוא גורם למישפחה שלנו להיתפרק האחים שלו לא רוצים קשר איתו ואני נהפכת להיות שק האיגרוף שלו במשך שנים ואני כבר לא יכולה נפשית ליסבול את זה יותר בבקשה תיעצו לי מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות במישפחה

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר הדס גולדבלט
    28/06/2009

את יכולה לפנות מיידית למשטרה ולהגיש תלונה נגד בנך, וכן לבקש צו הרחקה שלו מן הבית. אני מתארת לעצמי שקשה לקבל החלטה כזאת כאשר מדובר בבן שלך, אך אין שום הצדקה שבעולם לכך שאת ושאר אחיו תחיו בטרור ובסכנת חיים! כשלב מקדים לפנייה למשטרה אני מציעה לך לפנות לתחנה לטיפול באלימות במשפחה הקרובה למקום מגוריך או למחלקה לשירותים חברתיים באזורך. העובדים הסוציאליים בשירותים אלו מיומנים ויכולים לייעץ לך מה הדרך הנכנוה לטפל במקר הולנקוט הליכים נגד בנך, באופן שלא יגביר את הסיכון בו את כבר מצויה.
    בהצלחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכן אלים מה עושים?
    רוני
    14/06/2009

שלום יש לנו שכן שכל יום צורח על הילדים ועל אישתו וקורא להם בשמות גנאי ומאחל להם למות וכו'. הצרחות נשמעות בכל השכונה. אנחנו מתלבטים מה לעשות האם לגשת למשטרה או לא. אין בידינו שום הוכחות לאלימות פיזית מצידו.

לקביעת תור
    סגירה
    שכן אלים מה עושים?

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר הדס גולדבלט
    28/06/2009

אתם יכולים - ואף רצוי שתעשו כך - לפנות למחלקה לשירותים חברתיים הקרובה למקום מגוריכם. בקשו את פקידת הסעד לחוק נוער - ודווחו לה על מה שאתם שומעים. ילדים מעורבים בסיפור זה - וחלה עליכם חובת דיווח מכוח החוק אם אתם חושדים שיש ילדים בסיכון. אינכם צריכים הזדהות!
    מותר לכם לדווח בעילום שם על מה שאתם שומעים.
    יישר כוח על עירנותכם,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם .
    .....
    06/06/2009

שלום .
    לאבא שלי יש התקפי זעם , הוא יכול ליהיות רגוע ולראות משהו שלא עשוי טוב ולהתחיל להשתגע
    לצעוק לקלל , אין מצב שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה , אם למשל הוא רוצה שאני יעזור לו במחשב , אז הוא חושב שאם הוא אמר אז אני חייבת להתייצב אצלו במחשב תוך כמה שניות .
    ועם לא הבנתי מה השאלה או לא הצלחתי לעשות את מה שהוא ביקש הוא צועק עלי .
    אם אני או אחותי הקטנה עומדות על שלנו הוא מסוגל לצעוק ולקלל ואפילו להרביץ לנו , אבל מה שהכי מוזר זה שהוא נרגע אחרי שהוא צועק או מקלל או מרביץ ומתנהג כאילו כלום לא קרה .
    ומה שמפחיד אותי זה שלי גם יש לפעמים התקפי זעם למשל כשהייתי צריכה לארגן את אחותי הקטנה לגן והיא לא רצתה להתלבש וניסיתי בכל הדרכים והיא המשיכה לעמוד על שלה התחלתי לצרוח ואני מתגישה לצרוח עלייה והבאתי לה מכה בטוסיק , לפעמים אני אפילו לא מזהה את עצמי .
    אני הכי לא רוצה ליהיות כמו אבא שלי , הוא הרביץ וקילל וצעק עלי המון כשהייתי קטנה , עכשיו גדלתי והתחלתי להפחיד אותו שאני התלונן עליו ואני צועקת עליו בחזרה , אבל בגלל כל הדברים שהוא עשה לי בילדות אני לא מרגישה שהוא אבא שלי אני לא אוהבת אותי , לא מתגעגעת עליו כשהוא לא נימצא , להפך אני רוצה שהוא לא יחזור לבית , או שיהיה עד מאוחר בעבודה , האם כשאני אגדל אני התנהג ככה לילדים שלי בגלל הטראומה שיש לי מימנו ? , אני מתנהגת בצורה דומה לאחותי הקטנה אבל התחלתי להפסיק עם זה .
    מה עלי לעשות ? , אני לא רוצה להיות כמוהו ולהתנהג כמוהו !!!! ,
    בבקשה לא להפנות לשום טיפולים מקצועיים .
    מחכה לתשובה , תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם .

הוספת תגובה

• אל -אני...

ד''ר הדס גולדבלט
    28/06/2009

את מתארת מצב משפחתי ואישי שאין לו פתרונות "אינסטנט" באמצעות תשובות הפורום זה או בכל פורום ייעוצי אחר. את מעלה שאלות מאוד חשובות וכואבות ביחס לעצמך כיום ובעתיד, כמו גם ביחס למערכת יחסיך עם אביך ועם אחותך. יהיה זה לא אחראי לתת לך תשובה כאן ולהסתפק בה. לא ברור לי מדוע אינך רוצה הפניה לייעוץ מקצועי - אולם זו הדרך הנכונה לתת מענה לשאלותיך ולמצוקותיך. באשר לשאלתך אם הטראומה מיחסו של אביך אליך עלולה לבוא לביטוי בהתנהגותך בעתיד - יש אפשרות שסיגלת לעצמך דפוסי התנהגות שאמנם את מסתייגת מהם, אך בזמן כעס ולחץ - את חוזרת עליהם שוב ושוב - זה מה שלמדת במהלך חייך עם אביך... זה מתסכל, אך יש דרך לשנות את הדברים - באמצעות פנייה והשתתפות בתהליך טיפולי, פרטני או קבוצתי, לצורך ליבון סוגיות אלו.
    בהצלחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית ונפשית
    שושי
    03/06/2009

אני נשואה 10 שנים ואם לשניים (7 ו-3)
    בעלי אדם רב איתי המון כמעט כל נושא שקשור בבית ובילדים בשבילו אני לא עושה בסדר החל באוכל שתמיד חסר בו משהו וכלה בדעותי לגבי דברים מסוימים שהם דעות לא נכונות שמצעידות את המשפחה כלפי מטה .....
    כשהוא מתעצבן לא כדאי להימצא בסביבתו הוא לא מרים ידיים אבל הצעקות וההשפלות פוגעות, ומעליבות מה עוד שהוא עושה את זה הרבה פעמים ליד הילדים.
    הוא מגלה חוסר סבלנות למשפחה שלי מילה אחת שלהם לא במקום ואני בצרות......
    השבוע הוא אפילו אמר שאסור לי להיצמא בקרבתם כי אני מושפעת מההתנהגות הדפוקה שלהם וכשאני רואה אותם כל הדברים הרעים קורים.
    יש לציין שכלפי חוץ הכל נראה מושלם
    הוא בנאדם בסל הכל נחמד וסימפטי עד שעולה לו הפיוז.
    בשל המצב אני נמצנעת מלהזמין אלי אנשים הביתה וגם חברים לילדים רק בשעות שהוא לא נמצא תמיד קיים בי הפחד שיעלה לו הפיוז...
    אף פעם לא שיתפתי אף אחד במצב אניאשה משכילה עובדת תמיד הילדים והבית מתוקתים אך שדבר הכי קטן משתבש אני פתאם לא שווה כלום...
    גירושים תמיד הראה לי משהו לא מעשי וקשה עוד יותר אך כיום בעקבות בעיות בריאותיות אני יכולה להגיד בודאות שההתנהגות שלו גורמת לי מתחים לחצים ומזיקה לי
    אני מוצאת את עצמי מתנהלת בחיי היום יום לפי הרף שלו כדי לנסות לשמור על רוגע מצידו.
    אשמח לקבל תגובה עצה ואולי אם יש נשים שעברו מקרה דומה ורוצות לשתף אותי בפתרון או עצה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית ונפשית

הוספת תגובה

• אלימות במשפחה

רות
    08/06/2009

לך רציתי לייעץ דבר אחד חשוב לכי למרכז המשפחה ובקשי עזרה .

בטוחני ששם תמצאי דרך לטפל בבעיותייך.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי

ד''ר הדס גולדבלט
    28/06/2009

בהמשך להמלצתה של רות - פני בהקדם האפשרי לתחנה לטיפול באלימות במשפחה הקרובה למקום מגוריך! את מתארת מצב קלאסי של טרור ואלימות. בעלך מנסה לבודד אותך מבני משפחתך, מפחית בערכך והתפרצויותיו בלתי צפויות. את סיגלת אורח חיים שמנסה להתאים את עצמך ופעילויותיך למצבי רוחו שאינם ניתנים לניבוי, וכך את למעשה חיה כל הזמן ב"כוננות ספיגה". אלו חיים בטרור!!! מכות פיסיות אינן המדד שהופך חיים מעין אלו לחיים באלימות. לרוע המזל - את כבר נפגעת אלימות - ואת מתארת גם השפעות רעות על מצבך הבריאותי. אין שום סיבה וצידוק לכך! פני לייעוץ - ויפה שעה אחת קודם.
    בהצלחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה