פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות במשפחתי
    בת 27
    13/12/2009

שלום רב,
    אני כותבת כי אין לי מושג מה לעשות.
    בעלי הרביץ לי היום בפעם השנייה והיא יותר עוצמתית מן הקודמת .
    אנחנו נשואים 5 שנים עם 2 ילדים קטנים בגלל זה אינני מעוניינת להתלוןן במשטרה ,הילדים מאוד אוהבים אותו אך לא יכול להיות שנהייתי קורבן אפילו בתור ילדה ההורים שלי לא הרביצו לי
    הוא השליך אותי לרצפה ומשך בשערותי והביא לי סטירות חזקות לפנים ומשך אותי מצד לצד אני אפילו לא ראיתי מה הוא עושה לי כל הזמן עצמתי את עיניי,וקראתי לילד הבוגר שלי שיבוא.
    מה אני אמורה לעשות אני לא רוצה להתלונן אך גם מפחדת לשתוק ולהראות לו שמותר להרביץ לי ככה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות במשפחתי

הוספת תגובה

• בת 27, כל כך צעירה...

פנינה דובו
    13/12/2009

אני מציעה לך לקרוא לפחות חלק מהשאלות והתשובות בפורום הזה ומקווה שתוכלי למצוא בהם משהו שיתאים לך.

אני לא בטוחה שהשאלה שאת שואלת היא מה לעשות, או אולי: האם אני רוצה לעשות והאם אני מסוגלת לעשות משהו כרגע.

עצם הפנייה שלך היא כבר התחלה חשובה ויש בה סימן לכך שאת חשה כי משהו הופר מבחינתך במערכת היחסים שלך עם בעלך. מכאן והלאה, כדי להמשיך, תצטרכי תעצומות נפש לא קטנות.

במהלך המסע שלפניך יהיה עליך לענות על השאלות שאת עצמך שואלת: איך זה שנהיית קורבן? איך זה שאינך מתלוננת ומשתפת פעולה עם עבירה שנעברה עליך (למי עוד היית נותנת לפגוע בך ככה?)? איך זה שילד קטן ("בוגר"?!) נקרא להגן על אימו בעוד הוא זקוק להגנתה? ועוד...

כן, זה לא יהיה קל. אבל אין לי ספק שאחרי תהליך טיפולי שיסייע לך בכך את תמצאי את עצמך, ואז ודאי יהיה לך מושג מה עליך לעשות (איתו או בלעדיו, איך שתחליטי).

אל תתני לשנים לחלוף. זה לא יהיה יותר קל אם תדחי את ההתמודדות. את חייבת את זה לעצמך ולילדיך.

אני מאמינה שתוכלי,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני אני מציעה לך לטפל

מלי גנון
    16/12/2009

בנושא עכשיו ולא להמתין, לא לפחד מאחר ואת גורמת לנזק בלתי הפיך לילדיך.
    אני מציעה לך לגשת למרכז למניעת אלימות במפשחה ליד מקום מגורייך ולשתף אותם במה שאירע והם יעזרו לך, נכון שצריך המון אומץ וכח רצון אך אני מאמינה שאם פנית לעזרה סימן שאת יודעת שמגיע לך לחיות חיים טובים יותר ולא חיים של אלימות אשר תימשך הלאה והלאה אם לא יטופל בעלך.
    מחזקת אותך נשמה, מלי מ"להעביר את זה הלאה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת 27

ד``ר מני מלכה
    16/12/2009

בהמשך לדברים של פנינה רציתי להסב את תשומת ליבך לכך ש:

א. לאלימות שאת מתארת כלפייך אין לגיטימציה חוקית- כלומר היא מהווה עבירה על החוק

ב. אין לה לגיטימציה מוסרית- היא מהווה חדירה למרחב האישי והפרטי שלך- ולכן היא מצמצמת ודורסת את הנפש שלך

ג. יש לך טעות כשאת חושבת שאסור לך לפעול להגנתך משון שהילדים אוהבים את אבא שלהם. בכך את משתפת פעולה (גם אם באופן פאסיבי) ביצירת אקלים משפחתי שהוא הרסני עבורם. פגשתי עשרות ילדים חשופים לאלימות שאמנם לא הוכו על ידי הוריהם, אך הפנו את רוב האנרגיות הנפשיות שלהם בניסיון להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי הזה מבחינתם.

ד. לא אחת פנייה לעזרה תורמת לכך שגם הבעל נעזר. אמנם אין זו אחריותך ועליו לעזור לעצמו, אך התפיסה שלך שפנייה לעזרה או תלונה במשטרה היא פעולה שלילית עבורו איננה מחייבת. נכון שאם תעשי זאת תצטרכי להתמודד עם תחושות אשמה- אבל בגלל זה יש את הסיוע הטיפולי במרכז לטיפול ומניעת במשפחה- כדי שלא תשארי בודדה עם הדברים הללו.

ולבסוף - נשים מגיעות לטיפול אחרי שנים רבות ואז "מתאבלות" עליהן. אני מאמין שאם כתבת לנו אז את בטח מבינה שאת לא רוצה שזה יקרה לך.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם עדיין גרים תחת קורת גג אחת

שחר
    27/12/2009

יש לך שתי אפשרויות:
    1. את אורזת את החפצים היום ועוברת, עם הילדים, לבית של הוריך (אם אפשר) או למעון לנשים מוכות, ומשאירה לו מכתב שהתקשורת הבאה ביניכם תהיה באמצעות עו'ד.
    2. את אורזת לו מזוודה עם חפציו, ניגשת למשטרה, מוציאה כנגדו צו הרחקה מהבית.

בכל מקרה - הטלפון הבא שלך הוא לרשויות הרווחה. את לא צריכה לחטוף ממנו מכות אפילו פעם אחת, שלא לדבר על שתים.

הבחורצ'יק כנראה לא מבין את המונח "בעל ואישה" בצורה נכונה. אין לו בעלות עליך ואין לו כל זכות, לא חוקית ולא מוסרית, להפעיל כנגדך אלימות פיזית.

מה יקרה לו? יעצרו אותו? הוא יסתבך? יפתח נגדו תיק פלילי?
    תגידי, מה זה בכלל מעניין אותך? מצידך הוא יכול להישרף בגיהינום! הוא הרביץ לך? הוא לא ראוי לחיות לצידך! אתם לא ילדים בגן שפותרים בעיות במכות ואחר כך רצים לגננת, ואם הוא לא מסוגל לשלוט בעצמו - הוא לא ראוי לחיות במשפחה. אנשים מבוגרים צריכים ללמוד לשחרר את האגרסיות שלהם בדרכים אחרות, לא במכות לנשותיהם.

אל תשכחי את הפתגם: "ילד מוכה הופך להיות אב מכה". הטיפוס הזה כנרא ראה את אביו מרביץ לאימו כשהיה ילד (מי יודע מה הוא בעצמו חטף) וזה הדפוס שהוא מכיר "מבית אבא". ככל שילדייך יהיו עדים לאירועים של אלימות בבית כך גדל החשש שגם הם יאמצו את המודל הזה כשיהיו מבוגרים. את חייבת לעצור את כדור השלג הזה לא רק למען עצמך אלא גם למען ילדיך ובני/בנות זוגם לעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מעורר חלחלה בתגובתך

אחד
    02/02/2011

אי אפשר לסבול את המילים שכתבת בלי לדעת את כל המקרה על פרטיו חרצת את דינם של הילדים ושל אביהם.הידד כל הכבוד עכשיו מגיע לך פרס

הלוואי ותחווה את החוויה שאחלת לבחור ועוד יותר מזה

שתסבול כל רגע על פירוק משפחה והסתה של אישה נשואה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות ריגשית?
    יעלי שם בדוי
    12/12/2009

שלום,

אשמח לקבל עצה איך להתייחס לנושא:
    חברה טובה שלי נשואה + שלושה ילדים. לאחרונה היו מספר מקרים (ספורים) שמהם קיבלתי את ההרגשה שבעלה גורם לה להרגיש חסרת ערך.
    לפני כמה חודשים הם עברו לגור בעיר אחרת ליד הוריו בבית חלומותיו של הבעל. לה המעבר קשה מכיון שהיא עזבה עבודה וחברים מאחוריה. בנוסף לפני כשלושה חודשים קרה ארוע טרגי במשפחתה הקרובה ומאז היא במצב לא טוב ולוקחת כדורים נגד דיכאון – שלדבריה עוזרים לה מאוד.
    להרגשתי בעלה לא תומך בה מספיק בתקופה זו. הוא אמר בפרוש שמפריע לו תגובתה הקשה לארוע במשפחתה שמפריע להגשמת החלום שלו (בית חדש וכו').
    הייתי עדה לארוע בו הוא השפיל אותה בפומבי על שטות מוחלטת. היום דיברנו להיפגש והיא אמרה שאי אפשר כי היא עסוקה בבית לאחר שהבוקר הוא התעצבן שהיא מזניחה את הבית, והיא חייבת להספיק לסדר.

מה אני עושה?
    לשאול אותה ישירות?
    גם אם היא תכחיש ותשווק לי אידיליה, אני עדיין ארגיש לא נוח.
    אשמח לשמוע כל עצה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות ריגשית?

הוספת תגובה

• ליעל

ד``ר מני מלכה
    12/12/2009

יעל שלום לך

אולי כדאי שתשתפי אותה בתחושות שלך ותתני לה את ההזדמנות להגיב
    תעשי לרגע תרגיל עם עצמך- ותשימי אותך במקומה
    מה היית רוצה שחברה טובה שלך תעשה במקרה שכזה.

דבר נוסף
    ממליץ לך לקרוא שוב את מה שכתבת לי ולחלק את הטקסט לשניים
    1. עובדות "יבשות" מה שנקרא אובייקטיביות
    2. תחושות סובייקטיביות שלך

כשאת משוחחת עם חברתך הפרידי בין השניים. והנקודה היא שאת התחושות הסובייקטיביות שלך תעלי עם סימן שאלה, ועם האפשרות לשמוע ממנה סיפור שונה או אחר....

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    שואלת
    11/12/2009

בשל מעצר בית ממושך של אב ילדי,(הוא מואשם באיומים עליי) הוא מנוע מלראותו. אני לקחתי את הילד פעם מיוזמתי ובצירוף גורם נוסף לפגוש אותו. מדובר במקום מרוחק מאוד. במקביל עו"ד שלי הגיש תביעה למשמורת והסדרי ראייה בפיקוח שידוע לי שמדובר בהליך ממושך.הם שומרים על קשר טלפוני יומיומי. האב מביע רצון לפגוש את הילד, אבל לא מקבל אישור לכך, ומנסה להפעיל עליי לחץ לתאם את המפגש בינינו , שזו בעצם עבירה על החוק, ואני לא מסכימה כמובן.הילד קטן מאוד ואיננו מעוניין לנסוע לשם בליווי קרובי משפחה שהוא למעשה לא כל כך מכיר. המצב הוא כזה שמופנית אליי אצבע מאשימה של האב שאני מונעת קשר עם הילד בעוד שמצבו הוא זה שיצר את הסיטואציה האומללה הזו. (הוא לא משלם מזונות כבר חודשים, ועדיין נראה לו ברור שאני אשלם מכיסי את הוצאות הנסיעה , כי הוא רואה רק את עצמו.(אפילו פעם אחת לא שלח לילד מכתב או ממתק או מתנה או אפילו מעט כסף למתנה)
    השאלה שלי מתייחסת אך ורק לעניין הילד, שאני כאימו רוצה שיהיה לו קשר טוב עם אביו אבל לא תוך כדי התעלמות ממצבו הנפשי הקשה ומהמורכבות של הסיטואציה. שוב, כמו בחיינו המשותפים שהסתיימו, כל האחריות מתגלגלת עליי כמו גם כל האשמה, ואני מוצאת את עצמי קורבן למניפולציות רגשיות.
    המצב מתסכל מאוד. גורמים מקצועיים שאני איתם בקשר אומרים שהאב צריך להתעזר בסבלנות עד לתום ההליך הפורמלי ושאני בסדר גמור.
    האם קיימת זווית ראייה נוספת? רעיון נוסף? האם אמהות כרוכה לנצח ברגשות אשמה או שאלה נובעים מהדינמיקה הזוגית שהייתה בינינו? אני כבר בטיפול. אני רוצה לציין גם שהילד לא מביע רצון למפגשים, שהוא יודע שעוד מעט אבא יוכל לפגוש אותו ושבאופן כללי הילד פורח ממש.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר מני מלכה
    11/12/2009

לא ברור לי מתוך התיאור שלך מדוע את בקשר עם אב הילד בנוגע להסדרי הראיה.
    אם הוא מורחק ובמעצק בית בשל איומים הרי שמעצר הבית נועד לשמור על בטחונך- ביכולת להוציא גם צו הגנה - כך ששופט יאסור על בעלך ליצור עימך קשר.- גם טלפוני.

בנוגע להסדרי הראיה בעלך יכול לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בעצמו, ליחידת הסיוע ולבקש בעצמו הסדרי ראייה. לפי מיטב ידיעתי ניתן לקבוע הסדרי ראייה זמניים עד שפקידת סעד תגיש תזכיר לבית המשפט.

החלק שלך כאם מול הילד יהיה להכין אותו לקראת הביקורים ברגע שיהיו הסדרי ראייה, לשוחח עימו על המצב החדש, ולהעביר לו את המסר שאין זו אשמתו.

אנ יכול להבין מהתיאורים שלך שהקשר הטלפוני עם בעלך יוצר את תחושת האשמה והאיום- אם כך הדבר, הרי שזכותך שלא להיות עימו בקשר מסוג זה ולהשאיר את מלאכת התיווך לגורמי הסיוע.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעניין רגשי האשמה,

פנינה דובו
    11/12/2009

אחרי ככלות הכל - את נושאת עימך רגשי אשמה, כדבריך, ולא מוצאת לעצמך מנוח.

אולי בטיפול תצליחי לגלות מהיכן נובעים רגשות אלה וכך, גם אם לא תשתחררי מהם לחלוטין, לפחות תוכלי להתמודד איתם יותר טוב; תדעי יותר טוב כיצד לכוון את עצמך ולהתנהל מול אותם רגשות.

והערה לסיום: האם עצם העובדה שילדך "פורח ממש" איננה הוכחה מספקת לכך שפעלת נכון? שאת יכולה להרגיש מרוצה?

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הזכויות שלי
    ליאת
    10/12/2009

שלום רב לכם
    אני בת 31 הבאתי ילדה מגבר שאני איתו 8 שנים , לא הסכמתי להתחתן איתו כי הקשר הזה לא היה טוב מלכתחילה והוא לעולם לא הסכים לעזוב אותי ואני הייתי חלשה כדי לוותר כל פעם וכך זה המשיך ונכנסתי להריון (ביתי בת שנה + שתיהיה בריאה) ואמרתי ננסה את החיים יחד. אנו גרים אצל הורי יש לנו דירה שאנו אמורים לעבור אליה אבל מרוב שאנחנו רבים בבית הורי והמילים שיוצאות לו מהפה, ואני אפרט, אני כל הזמן דוחה את זה ונשארת בבית הורי אפילו שזה בר לא נוח . המילים הן
    אני בכוונה מצטטת כי אני רוצה לדעת אם יש השלכות ומה החוק אומר לגבי הילדה בנושא וכו'.
    זונה שרמוטה , כשתבואי לדירה תראי מה אני מסוגל לעשות , זבל כלבה אני יבעט בך טני אפצע אותך אני אקח לך את הילדה לא את ולא אני נגדל אותה היא תלך לאימוץ וכו'. אני מבינה אותו שנמאס בבית ההורים מן הסתם גם לי אבל הוא לא מבין שהוא הגורם העיקרי( וגם גורם הכסף )
    בקצרה מה הן הזכויות האם הוא יכול לקחת את הילדה אם אני לא יעבור . אני בטח יעבור ואנסה איתו לבד אולי הוא ירגע אבל אם לא מה הן הזכויות שלי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה הזכויות שלי

הוספת תגובה

• שלום ליאת,

פנינה דובו
    10/12/2009

ליאת, לפני שאני מנסה לענות לך על שאלתך בקשר לזכויות שלך, אני רוצה להזכיר לך, כי אולי כבר שכחת, שלאף אחד אין זכות לדבר אליך כפי שבן זוגך מדבר אליך. אם כך הוא מתנהג אליך כשאתם ליד הוריך, מה יקרה לאחר שתנסי לצאת לעצמאות ולעזוב את ביתם?!

בן זוגך לא רק מעליב ומשפיל, הוא גם מאיים לפגוע בך פיזית ולהפחיד אותך. את בעצמך אומרת כי את מוותרת לו מתוך חולשה. ככל שהמצב הזה נמשך את הולכת ונחלשת יותר ויותר.

לגבי הזכויות, כל זמן שאת מספקת לילדתך את צרכיה הבסיסיים (מזון, בית, חום, מגע, אהבה) אין סיבה בעולם שיקחו לך את ילדתך. בן זוגך מצליח להפחיד ולהחליש אותך, עד כדי כך שאת מייחסת לו המון כח ומאמינה למלים (ואוי למלים) שהוא משמיע באוזניך.

בכל מקרה, גם אם בן זוגך ירצה לממש את איומיו בקשר לילדה, ההחלטה איננה שלו. הוא עצמו איננו רשאי לקחת ממך את ילדתך או למסור אותה לאימוץ. תהליך כזה נעשה רק בהחלטת שופט ולאחר שהוגשה בקשה כזו לבית המשפט. לא נראה לי כי בן זוגך מתכוון באמת לעשות כן.

נראה לי כי לא סתם לא התחתנת עם בן-זוגך עד היום נשארת לגור עם הוריך. אל תתני ללחצים של בן הזוג לגרום לך לעבור מהבית. עליך לשקול היטב את טיב יחסיך עם בן זוגך ואת צעדיך לעתיד. כדי לעשות זאת, את זקוקה לעזרה מקצועית. פני למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך, שם יעזרו לך.

בהצלחה לך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני מתנצלת על ההטרדה
    שירי
    06/12/2009

אין לי אומץ אני פחדנית אני תלויה בו לחלוטין.הסיבה העיקרית שאני לא מתלוננת היא כי אני מפחדת שיעצרו אותו

אני מאוד מדוכדכת יש לי חרדות קשות עלה נידף ממש עד לפני שלוש שנים לא הבנתי אפילו שמדובר באונס לא ידעתי איך להגדיר את זה

ביקשתי שיחות עם עובדת סוציאלית מכיוון שאני סובלת מדכאון.היתה לנו בינתיים פגישה אחת ולא רמזתי על שום דבר שמתרחש במשפחה.

מאוד חשוב לי לדעת מה יהיה במידה ואספר לה

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני מתנצלת על ההטרדה

הוספת תגובה

• הי שירי

ד``ר מני מלכה
    07/12/2009

לדעתי טוב מאוד שפנית לעובדת סוציאלית.
    את מספרת על הקשיים והחששות העצומים שלך- גם לחיות במציאות הזאתי וגם לשתף בה אחרים.

המסגרת הטיפולית- היא מסגרת מתאימה לכך. לא ברור לי האם פנית לעזרה של עובדת סוציאלית במרכז למניעת אלימות או בארגון אחר.

מהניסיון שלי לעובדות סוציאליות במרכזים למניעת אלימות יש את הידע והניסיון להגיב לקשיים שלך ולבנות יחד איתך תוכנית טיפולית שמתאימה לחששות ולקשיים שאת מעלה.

אני מקווקה שתמצאי את הדרך לשתף את העבודת הסוציאלית בדברים- אבל חשוב שזה יהיה בקצב שלך ושתוכלי לסמוך עליה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה
    שירי
    06/12/2009

מדוע זה נחשב מצב של סיכון?
    אני אמא לילדים קטנים בינהם תאומים בני שבעה חודשים

דתיה

האם עובדת סוציאלית תוכל לעזור לי? מה יקרה לבעלי?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה

הוספת תגובה

• לשירי

ד``ר מני מלכה
    06/12/2009

הי שירי
    מומלץ לך לפנות לעובדת סוציאלית במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.

היא תוכל לשקול יחד איתך את מצבך ולעזור לך, בין השאר, להחליט האם מדובר בסיכון... ומה עושים הלאה.

את צודקת בכך שהמצב מורכב - ישנן כל מיני סוגיות שמעסיקות אותך ולכן יש כל מיני אפשרויות לקבל עזרה, מקלט היא רק אחת מהן. חשוב שתפני לעזרה- אל תשארי לבד.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    06/12/2009

האם נשים שנאנסות על ידי בן זוגן זכאיות לשהות במעון לנשים מוכות? האם הן נחשבות ככאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשירי

ד``ר מני מלכה
    06/12/2009

שירי שלום

אונס וכל תקיפה או פגיעה מינית עונים להגדרה של אלימות. אישה שנאנסת על ידי בעלה יכולה לשהות במקלט לנשים מוכות- לשם כך עליה להכיר במצבה כמצב של סיכון ולרצות לעזוב את הבית למקום בטוח יותר עבורה.
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות והשלכות של התעללות רגשית
    אלונה
    03/12/2009

אני כבת 60 .התחתנתי בגיל צעיר עם גבר "רודף שמלות". הוא נהג לבגוד בי במיוחד כשהייתי בהריון (4 פעמים) ולאחר הלידה. כמובן שהבגידות היו כרוכות בשקרים כדרך חיים.
    לאחר כ20 שנה יצאתי מן הבית. הרגשתי שאני חייבת להציל את עצמי אך יחד עם זאת הרגשתי שאני "לא בסדר" שאני הורסת את המשפחה ולכן לא זרקתי אותו מהבית אלא לקחתי זאת על עצמי.. היה לנו הסדר של משמורת משותפת.
    בעלי דאז לא רצה להיפרד ממני והיה באבל ממושך. כאשר הוא משדר לילדים שאני אשמה בכך שהמשפחה התפרקה.
    לימים מצאתי אהבה שונה לגמרי ובניתי לי זוגיות מספקת וטובה.
    אלא שהמחיר הגבוה והכואב שאני עדיין משלמת הוא בקשר עם בנותי. דומה שהיחס וההדרה כלפי הושרשו כך שאני הורה מאוד משני להן. לעיתים פשוט מרגישה שלאסופרים אותי ולא מיידעים אותי במה שקורה.
    לעומת זאת הוא מקבל יחס חם ואוהב מהבנות.
    בארוע משפחתי לא לפני הרבה שנים הוא שוב כינה אותי גרושה באשמתה.
    למרות שעשיתי תיקון ובניתי לי חיים עצמאיים כלכלית ונפשית..אני מרגישה קשה עם ה"מתנה" הזו שנשארה לי מאותם נישואים איומים. :יחס מוחק ולעיתים מנוכר מצד אלה שגדלו אצלי בבטן.
    אני לא יודעת מה שאני מבקשת כאן בפורום..אולי הקשבה ולגיטימציה לכאב הקשה הזה.
    תודה
    אלונה

הוספת תגובה

• לאלונה

ד``ר מני מלכה
    03/12/2009

אלונה שלום
    אכן יש המון כאב בסיפור שלך- שילמת הרבה מחירים ועל חלקם את עדיין מתאבלת.

לי נידמה שכדאי לך לנסות ולהשתתף במסגרת טיפולית כל שהיא- פרטנית או קבוצתית. שם תוכלי לזכות בתמיכה ואולי אף מעבר לכך.

לגבי הבנות שלך- נראה לי שבטח גם להן מאוד -מאוד קשה, אם הן נמצאות בסיטואציה שבו הן צריכות לבחור בן אמא לבין אבא. בעבודתי עם ילדים (קטנים) שהוריהם התגרשו נתקלתי לא אחת במקרים שבהם הילדים צידדו במי שנתפס "חלש" יותר- האב. במקרים שהאב הורחק מהבית, נעצר והיה פחות נגיש לילדים הם כאילו "שכחו" את חלקו באווירה בבית והתגייסו לעזור לו, האם ה"מרחיקה" נתפסה במקרה זה כחזקה.

אין פתרון קסם למצב כאוב זה- אבל נידמה לי שאם תצליחי לראות את בנותייך במנותק מהאב - כלומר שלא כחלק ממשולש של יחסים (אני, הוא והן) זו יכולה להיות ראייה בריאה יותר. אולי זה קשה מידי אבל אם תנסי שלא לתרגם את התנהגותן, בחירותיהן וכל צעד שלהם למשוואה הזו- את מי הן מעריכות או אוהבות יותר- תוכלי לבנות איתן קשר שונה. יכול להיות שיש לכך מחירים- יכול להיות שאז תביני שהן נפגעו גם ממך- ללא קשר לאב, וזה משהו שתצטרכי ללמוד לתת לו מקום.

תוכלי כמובן לבדוק את ההשערות האלה במסגרת טיפולית שתבחרי לעצמך- מדובר בדרך שלא כדאי לעבור אותה לבד.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש
    שואלת
    02/12/2009

אב ילדי בן השש במעצר בית עקב אשמת איומים כלפיי. מעצר הבית במקום מרוחק והקשר עם הילד נעשה באמצעות טלפונים, כשלפעמים הילד אומר שאינו רוצה לדבר בטלפון כי הוא עסוק במשחק למשל. האב מאשים אותי במניעת קשר עם הילד, וזאת על אף שלקחתי אותו מיוזמתי לפגוש אותו יחד עם הסבא, ולמרות שאני מיוזמתי קישרתי טלפונית את הילד עם האב.
    למרות כל זה, וכחלק מאובססיה של האב כלפיי, הוא טוען כך, וזה על אף שהנתק הפיזי קרה עקב מעצר הבית שלו.
    עורך הדין שלי הגיש תביעה למשמורת והסדרי ראיה בפיקוח. במקביל ידוע לי שהאב פנה להליך של הסדרי ראיה מול פקידת סעד- כלומר הליך דומה.
    החשש שלי הוא שהאב יאשים אותי ב"ניכור הורי" ושהבקשה להסדרי ראיה בפיקוח מצידי תפגע בו והוא יהפוך להיות יותר תוקפני בגישתו ויאשים אותי באופן כזה שיערער את המשמורת שלי, תוך כדי שימוש בשקרים ועיוות המציאות.
    אני מרגישה חסרת אונים כי עשיתי הכל "כמו שצריך" ויחד עם זה אני שומעת סיפורים, ויש לי חשש מכך שיווצר רושם מוטעה כלפיי בגללו ע"י המערכת, בעוד שאני מכירה ומעוניינת בקשר שלהם.
    לצערי למרות ההתייעצויות שלי עם אנשי מקצוע, אני חרדה. אני מרגישה שאני מגיבה בהגזמה אבל אני גם מותשת מכל מה שקרה עד כה. אני נפגשת עם מטפלת. מה אני יכולה לעשות או להגיד לעצמי או לדעת בכדי להירגע בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש

הוספת תגובה

• למתייעצת

ד``ר מני מלכה
    02/12/2009

כפי שקורה לא אחת במקרים דומים לשלך- את מצויה במלחמה ואף משתמשת (אולי שלא באשמתך) בטרמינולוגיה של מלחמה. את פוחדת להפסיד- והפסד במקרה שכזה הוא ערעור המשמורת שלך, ובעצם הקשר שלך עם הילד יכול להיפגע. אכן חשש מוצדק.

ההתייחסות שאני יכול להציע לך נוגעת לשתי רמות:
    הרמה האחת, המקצועית-בירוקרטית: נוגעת למוסדות ולאנשי המקצוע שעובדים במוסדות וממלאים את תפקידם - שהוא לכל הדעות תפקיד מורכב ביותר. תפקידה של פקידת סעד לסדרי דין במקרה זה לפגוש אותך, את ההורה ואת הילד ולגבש חוות דעת מקצועית שיש לה מטרה אחת והיא ליצור הסדר שבנסיבות הקיימות (גם כשהן נוראיות) יהיה הכי טוב עבור הילד- והדגש הוא על הילד. פקידת הסעד אמורה לזהות ולהבין את הסיטואציה של המשפחה ולהחליט- לשם כך היא גם אוספת אינפורמציה מגופים שונים ובמקרה זה היא יכולה לקבל חוות דעת גם מהמטפלת שלך.

הרמה השנייה- היא הרמה האישית שלך- ידוע שנשים שמצויות בתוך קשר אלים עלולות לפעמים לחוש- כתוצאה מהמניפולציות האלימות- שהן "לא בסדר", "אשמות" וכך הלאה. ייתכן שהמקור לתחושת ההיסוס שלך נעוצה לא רק בפחד הגדול שלך "להפסיד" את בנך, אלא גם באווירה הזוגית שהייתה לך עם בן הזוג, שבה יכולת גם לאבד את ביטחונך בעצמך וביכולות שלך. אם כך הדבר- אז זהו נושא שדורש בירור במסגרת הטיפולית שלך. את מייחסת לבן זוגך המון כוח וחוששת שהוא יצליח להערים על המוסדות הקיימים- על איזה בסיס את עושה את זה?...

ולבסוף- האתגר הגדול הוא לראות את הדברים מנקודת מבטו של הילד שלך ולהצליח לחלץ אותו עד כמה שניתן מהמלחמה הזאתי. גם אם את חושבת שהאב מסית אותו את צריכה המון כוחות נפש ועזרה כדי לא להיכנס למשחק הזה- לא לנהל את התקשורת עם בן הזוג דרך הילד. מהלך לא פשוט שגם סביבו כדאי לקבל עזרה- הן ברמה של הילד והן ברמה של התקשורת איתו.

מני

שהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דרכי נכונה?
    תמי
    30/11/2009

שלום רב,
    אני נשואה 8 שנים. בעלי אינטיליגנט ויכול להיות מאוד חם ואוהב , יש לנו 2 ילדות הוא עוזר בבית
    הרבה.
    עם הולדת ביתינו הראשונה לפני 7 שנים הייתי במצב די רגיש אחרי לידה מאוד קשה ובמקום לקבל הבנה למצבי קיבלתי הרבה התפרצויות וקללות שבחיים לא שמעתי מיימי , ההתפרצויות הלכו והתגברו בעוצמה ובתדירות ללא הרמת ידיים עד לפעם אחת שבמהלך מריבה נדחפתי חזק מאוד.
    מאז בעלי הולך כבר שנתיים לטיפול אצל פסיכולוג פעם בשבוע ומאז לא הרים עלי יד והתפרצויות זעם
    כמעט שלא היו רק מידי פעם.
    אני רוצה לציין שבעלי נותן לי חופש לצאת לעבוד ולא מנהל את ההוצאות שלי ואין לו בעיה לתת לי לצאת עם חברה והוא גם תומך בי ומלווה כשאני רוצה.
    יש לו נטייה להאשים אותי בכל דבר שלא מסתדר לו ולא לקחת אחריות לעצמו ומדי פעם לא לעיתים קרובות חוזרות התפרצויות זעם שיכולות להראות די מפחיד. אח"כ הוא מרגיש רע ומתנצל או שפשוט מקטין ממה שעשה.
    חוזר על עצמו גם מצבים שהוא מתפרץ פתאום על משהו שאמרתי ומוצא בו כוונות שממש לא התכוונתי
    וכשאני מנסה להסביר לו את זה הוא מחקה אותי בהעלבה .
    כשאני שואלת אותו שאלות ענייניות אני מוצאת שהוא נהנה לא לענות לי ולעשות לי פרצוף של זה לא לרמה שלו לענות לי איך את לא יודעת את זה או שהוא מוצא שאני רומזת למשהו אחר ולי אין מושג על מה הוא מדבר.
    התקופות איתו הן שיכול לעבור חודש חודשיים בשלווה ואז התפרצות שתקפיץ לי את הלב או ריבים אינסופיים על שטויות ואז יומיים מקסימים.
    לפני מס' שבועות כשחזרנו מנופש עם הילדים הוא התעקש לומר לי שבחרנו לנסוע בדרך פקוקה וזה
    בגללי למרות שהחלטנו על כך יחד ערב קודם. וכשאני התעקשתי שזה גם החלטה שלו כי נמאס
    לי לקחת את האשמה על דברים שגם הוא שותף להם הוא התחיל לקלל אותי ולצרוח ואני קראתי לו
    פחדן שהוא לא מסוגל אף פעם לקחת אחריות אישית לדברים ואז הוא התפרץ בצורה מפחידה
    וצרח לפני הילדות שעכשיו אני הוצאתי ממנו את השד ואיים שהוא יעצור בצד הכביש המהיר ולא
    יחזור למכונית עד שאני אתנצל. בזמן הירידה מהכביש היד שלו הורידה לי את הכובע חזק על
    הפרצוף. התנצלתי למען הילדות שצעקו ובקשו ממני כדי שאבא יחזור למכונית.
    המשכנו לנסוע כשאני לא מרגישה כלום. מאובנת. וכשאני מנסה לדבר על מה שהיה הוא מנסה להקטין ולהאשים אותי בכך וסוף קצת התנצל אחרי יומיים כתבתי לו מכתב על כל מה שהרגשתי ושמרתי לעצמי עותק מהמכתב שבסופו
    הבטחתי לעצמי ולו שבפעם הבאה שזה קורה אני כבר לא אהיה שם כדי לשמוע את הסליחה.
    צירפתי לו טופס הרשמה לסדנא לטיפול בשליטה בכעסים ואני מקווה שילך.
    רציתי לשאול האם ישנה תקווה להשאר יחד? כי העניין הוא שבאמת אני מאמינה שהוא אוהב אותי
    ויש לי אהבה אליו אבל ברגעים של ההתנהגות הזו יוצאת רק שנאה ועלבון.
    האם טיפול פסיכולוגי לאורך זמן וסדנא כזו יכולה לפתור את הבעיה? או שיש לי ממה לפחד?
    גם הילדות מאוד אוהבות אותו.

מודה מראש לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם דרכי נכונה?

הוספת תגובה

• תמי שלום,

פנינה דובו
    30/11/2009

במכתבך בולטת ההבחנה בין שני סוגי התנהגות, או יותר נכון שני אופנים בהם את רואה ומציגה את בעלך: באחד הוא מאפשר, תומך, מלווה, אוהב ואהוב ובשני הוא אלים, מתפרץ, מאשים אותך בכשלונותיו (לא לוקח אחריות להתנהגותו ותוצאותיה ...), מעליב, מקלל לא מעריך ומזלזל, מפחיד ומאיים.

את גם מציינת תקופות של שלווה וימים קסומים מול תקופות של ריבים אינסופיים, שנאה ועלבון. את לא שוכחת לציין כי הילדות אוהבות אותו (למה זה מתקשר אצלך?).

במצב דברים זה לא פלא שאת מתקשה לבחור את הדרך.

את כותבת כי בעלך כבר נמצא שנתיים בטיפול פסיכולוגי וכעת העלית בפניו את נושא הסדנא לשליטה בכעסים. האם מדובר בטיפול בהתנהגותו האלימה? האם את מעורבת בטיפול? האם הוא נעזר בתרופות?

הטיפול במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה מכוונים ומתמחים בטיפול בנושא האלימות הבין-זוגית. לא כל טיפול פסיכולוגי עונה לבעיה זו. שם יכולים להעריך את יכולתו של בעלך להעזר בטיפול, לאחר שנתיים של טיפול פרטני. טיפול בסדנא, במסגרת קבוצתית, נמצא מאד מועיל ומומלץ, אך חשוב לבדוק אם יתאים לבעלך.

ועכשיו, לאחר שעסקנו בבעלך, כדאי מאד שתחשבי מה יכול לעזור גם לך במצבך. כמי שנמצאת במערכת שבתוכה מתחוללים שינויים תכופים ושבחלק לא קטן גורמים לך אי נעימות, מצוקה וסבל, גם את זקוקה לא רק לתמיכה אלא להתבוננות עמוקה יותר במה שקורה לך ובדרך שבה את מתמודדת (או לא) עם הקשיים.

לכן אני מציעה גם לך לפנות ולבקש להפגש עם מטפל מקצועי. גם מבחינת המשפחה יותר נכון ששניכם תקחו על עצמכם את האחריות לנסות ולהבריא את היחסים ביניכם, כל אחד מצידו הוא.

לא אוכל להתחייב שהבעיה תפתר. את זו שאמורה להחליט אם שווה לך לנסות ולהשקיע. גם לשאלה זו תוכלי למצוא מענה בבדיקה שתעשי בעזרת מטפל.

ומילה אחרונה, אל תשתיקי את הפחד שלך. הוא מסמן לך שעליך להזהר וכנראה שאת יודעת למה.

בברכת הצלחה בהמשך הדרך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    30/11/2009

אני גרוש ועוד ילד.
    ביהמ"ש קבע לי הסדרי ראיה לאחר שתקופה ארוכה לא איפשרו לי לראות את הילד.
    כשבאתי לקחת את הילד שלי יחד עם אשתי הנוכחית, מהבית של גרושתי,הגיע אב הגרושה והחל לתת לי ולאשתי מכות "נאמנות" ו"העיף" אותנו תוך כדי שהוא לוקח ממני את הילד.וגם איים כי אעז עוד פעם להגיע לקחת את הילד הוא ידאג לשלוח אנשים שיהרגו אותי וכו', כך שבאותו יום לא התבצעו הסדרי הראיה.

אשתי הגישה תלונה על "תקיפה סתם" (=זה מה שכתוב באישור תלונה)
    והשוטר אמר לה שאני לא צריך לפתוח תלונה נפרדת,כי הכול אותו מקרה,אלא רק שאגיע לתת עדות. כמו כן הוא גבה כבר עדות מאדם נוסף שהיה שם, ושלח זימון לעדות (כמדומני) לעוד שניים שהיו נוכחים שם)

כרגע אשתי קיבלה פחד ורוצה לחזור בה מכתב התלונה (לא אכפת לה להישאר כעדה, אולם לא רוצה שהיא תהיה ה"מתלוננת",כי היא מפחדת .

השאלות שלי הן:
    א. אם היא חוזרת מהתלונה -הכול מתבטל, או שהמשטרה בכל זאת תטפל בעניין לאור העניין?
    ב. האם היא יכולה לבקש רק שהיא מעוניינת להפוך ממתלוננת לעדה כשאני אהיה על משבצת המתלונן?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך,

פנינה דובו
    30/11/2009

באשר לצעדים שתנקוט המשטרה בהמשך לתלונת אשתך, קשה לנו לענות. מה שידוע לי הוא שתיקים בנושא אלימות במשפחה אינם נסגרים בשלב החקירה ורק בהתערבות הפרקליטות ניתן לשקול סגירת תיק שכזה.

השאלה היא האם נכון יהיה לסגור תיק שנפתח בשל אלימות. הייתי מציעה לך לחשוב כיצד להתמודד עם הפחד של אשתך ואיך אתה יכול לעזור לה להתגבר עליו?

אני מניחה כי אם אתה עומד מאחורי אשתך ומוכן להתמודד בבית המשפט כנגד אלימות שהופעלה כלפיך וכלפי אשתך, אשתך תרגיש הרבה יותר מחוזקת.

מעבר לכך עומדת כאן שאלת הסדרי הראיה לגבי הילד, אשר לא כובדו על ידי גרושתך ובני משפחתה המעורבים. לעניין זה לא נדרשת במכתבך כלל.

נראה כי היחסים בינך לבין גרושתך ובני משפחתה מתוחים. יתכן והצטרפותה של אשתך לביקור עוד הוסיפה על כך וכדאי לשקול זאת בעתיד.

בכל מה שקשור לאלימות בין בני זוג, קיים טיפול/ יעוץ/ התיחסות במרכזים מיוחדים במסגרת שירותי הרווחה במקום. זה כולל בעיות שמתעוררות בנושא הסדרי ראיה או מתחים אחרים הקיימים בין בני הזוג, גם לאחר שהתגרשו.

בברכה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    29/11/2009

שלום רב,
    אני בת 27 גרה לבדי בשכונה לא סמפטית בתל אביב. ברצוני לקנות ציוד הגנה עצמית שיוכל להציל אותי במקרה שאיזה קבצן או משהו יתקוף אותי כשאני חוזרת הביתה. על מה אתם ממליצים? אגדח גז מדמיע? שוקר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום חני,

פנינה דובו
    29/11/2009

אני לא ממש מתמצאת בנושא השאלה שלך אבל למיטב ידיעתי בחנויות לציוד מחנאות וטיולים תוכלי לקבל את המידע הדרוש לך. ידוע לי שקיימים מספר סוגים לשימוש בגז מדמיע, במחירים שונים.

בברכה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    דקלה
    24/11/2009

שלום,

אני תלמידת י"ב, ויש לי חברה שכל הזמן מספרת לי שאביה צועק עליה ומעליב אותה. זה קורה רק בבית וכלפי חוץ, כשאני באה לבקר הוא נראה אדם נחמד.

יש משהו שעלי לעשות? היא חברה טובה ואני קצת מרחמת עליה.
    אני יודעת שאמה נוטה להתעלם מהתופעה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• שלום דקלה,

פנינה דובו
    28/11/2009

חלק מהתשובה תוכלי למצוא בתשובות לשאלות קודמות.

נראה לי שקודם כל כדאי שתנסי לדבר עם חברתך ולשמוע ממנה האם היא זקוקה ומעוניינת בהתערבותך למענה, או בעזרה כלשהי. לא כדאי שתעשי צעדים שעלולים לפגוע בחברות ביניכן.

חברתך יכולה לפנות למורה, מחנכת , יועצת או כל בעל/ת תפקיד בבית הספר, אשר יוכלו לכוון אותה ולחבר בינה לבין הכתובת המתאימה מתוך המסגרת הבית-ספרית, עם אפשרות לפנות גם לגורם מחוץ לבית הספר במטרה לסייע לה.

כל התערבות הנוגעת למשפחתה של חברתך צריכה להעשות במקצועיות וברגישות כדי להביא לטיפול בבעיה ולא להחמרתה.

במקרים קשים קיימת אפשרות לפנות לרווחה (לפקידת סעד לחוק נוער) או למשטרה, אך רצוי מאד שבמקרה זה תהיה הפנייה מלווה במידע בדוק עד כמה שניתן וספציפי.

נסי לדבר שוב עם חברתך ולראות האם היא מאותתת לך כי היא זקוקה לעזרה ואיך היא מתייחסת לרצונך לעזור לה.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לאלימות במשפחה
    מירי
    18/11/2009

שלום רב,

אני עובדת כמה פעמים בשבוע במדריכה בחוג ציור מתנ"ס.אחת מהתלמידות שלי היא ילדה בת 9, שמתנהגת מאוד מוזר. היא כל פעם טוענת שילדה אחרת הרביצה למישהו וחוזרת על זה ללא הרף,
    למרות שהילדה המואשמת מכחישה כל קשר; בציוריה חוזר לעתים קרובות איש עם ידיים מאוד גדולות; היא מאוד תזזיתית וחזרת שקט.

יש לי הרגשה שקורה משהו אצלה בבית, אבל אני חוששת לשאול את הוריה באופן ישיר.
    האם יש מישהו עקיף אליו ניתן לפנות במקרים כאלה שמבוססים על אינטואיציה בלבד?

בתודה מראש,

אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לאלימות במשפחה

הוספת תגובה

• לאילנית

ד``ר מני מלכה
    19/11/2009

אילנית שלום רב
    עירנותך חשובה אך יחד עם זאת יש להתייחס אל הדברים בזהירות רבה.

כולנו כאזרחים בחברה נעים בתוך המתח שבין להיות אדישים מידי ובין להיות חודרניים מידי. אם תחליטי מראש על סמך מה שתיארת שמדובר בהתעללות שהילדה עוברת יש סכנה של חודרנות כי ניתן למשל דווח למשטרה ולגלות שמדובר בתלונת שווא. אם לא תעשי כלום ייתכן ומדובר באדישות כלפי מצב סיכון בו הילדה מצויה. לא פשוט.

אוכל להמליץ לך לעשות שתי פעולות

1. לשוחח עם הילדה ולנסות לברר איתה את פשר התנהגותה. מה ההסבר שלה. יכול להיות שהיא כבר "תסדר" לך את הדברים. אפשר גם לטעמי לברר איתה בעדינות האם קשה לה עם משהו. ולא מעבר לכך.

2. תוכלי לברר היכן היא לומדת ולהפנות את החשש שלך- שוב בזהירות רבה - ליועצת בית הספר. אנא נסי לא לתאר את הסיטואציה כ"תפוח אדמה לוהט" שכן למערכות ולאנשים בתוכם יש נטייה להגיב לכך בחרדה ולעיתים בתגובה מהירה מידי ללא בירור ראוי. (למשל לפנות באופן מיידי למשטרה כדי שאחר כך לא יאשימו אותי שידעתי ולא עשיתי כלום...". ) לכן מה שמומלץ זה שתעבירי תיאור אובייקטיבי ככל שניתן ללא פרשנויות מיותרות.

רצוי לדעתי שתעשי את הפעולה הראשונה ואחר כך את השנייה.יכול להיות שאם הילדה תספר לך שקשה לה עם משהו תוכלי כבר לעודד אותה לפנות אל היועצת- וביחד איתך. יכול להיות שבעקבות שיחתך עם הילדה תשתכנעי שאין צורך לעשות את הפעולה השנייה.

שיהיה בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות
    שלומית
    15/11/2009

שלום!
    ברצוני לדעת מה ניתן לעשות במצב כזה: אני יודעת על אלימות במשפחה לא במשפחה שלי. הורים שמרביצים לילדה שלהם בת ה18 והיא מפחדת להתלונן מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות

הוספת תגובה

• לשלומית

ד``ר מני מלכה
    15/11/2009

שלומית שלום
    עירנותך בעניין חשובה ומבורכת.

ביכולתך להגיש תלונה בשמטרה ורצוי באופן אנונימי- כלומר באופן כזה שלא יכולו לזהות אותך.
    אם הנערה הייתה נחשבת לקטינה- כלומר לא מלאו לה 18, ניתן לפנות לפקידת סעד במחלקת הרווחה, שעוסקת בחוק ילדים ונוער. מטרתה להגן על ילדים במקרים שכאלה והיא עושה זאת באופן מקצועי, תוך בחינת האפשרויות להגן על הילדה בשילוב טיפול למשפחה.

שיהיה בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה