פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• v התעללות קשה
    אורית
    23/01/2010

קינאה חמורה ואובססיה מצד הבעל עד כי חניקה איסורים כגון : לא לדבר בפל' ועושה הצלבות עם מי אני מתקשרת . מאיים ת מקלל.ילדיי עמו מרעיל אותם נגדי יום אחד תוך כדי מהומה הוא צעק בקול אני ארעיל את הבנות נגדך הקלטתי אותן בנייד הוא לקח את הנייד והרטיב אותו . אני מתגוררת בבית ברחתי לא יכולה לגור בחשות ובפחדים לפני מס' חודשים ניסה לחנוק אותי תוך כדי שינה ואני ברחתי מביתי הבן אדם הרסני אכזרי קיים נגדו תיק פלילי מאיים עליי שאם אפנה למשטרה יאמר שאני מתעללת בבנותיי שאחת נהית אלימה כמוהו ברמות מזעזעות . הוא אדם חולני ואני לא מוכנה לחיות תחת מרות כל פעם בהתעללות נפשית קשה .יום הוא מגיע מבקש סליחה מחבק אוהב אותך ואם אני אתנגד למשהוא תוך שניה מתלהם מקלל מתקשר למקום עבודתי מקלל אנשים הבן אדם מציק לסביבה . קורא לי בשמות גנאי זונה וכו... אני בחורה מאוד קנאית לפרטיותי מנסה להסתיר להתגבר ערבתי את מרכז האלימות במשפחה לא זזים שם דברים לא זימנו אותו לשום פגישה חמור אניני יכולה להמשיך כך יותר ! גם יצאתי מביתי גם ילדיי מורעלים גם מאיים וגורם לי להרס נפשי ציינתי בפניהם שהוא מאיים וביצע עברות של להתקשר מטלפונים חסויים ולקלל את קרוביי ואת האנשים שעובדים עימי ... ביום א' אפנה למסל"ן ואפנה לבית משפט להוציא נגדו צו הרחקה כיום אני שבורה ופוחדת שבעצם ההוצאה של הצו הוא יתחיל להתעלל בקרוביי ובחבריי דרך כרטיסי סים או שליחת אנשים להתקשר לביתם ולקלל אותם ולגרם לי לבושה ...אנה עזרו נא לי אפילו בית אין לי ! הוציא אותי מביתי שרכשתי מכספי ואני שותקת רק בשביל ילדיי.זקוקה לתמיכה דחופה .....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    v התעללות קשה

הוספת תגובה

• שלום אורית,

פנינה דובו
    23/01/2010

את מתארת בן זוג אלים ומסוכן. גם לאחר שעזבת אותו הוא איננו מניח לך ואת ממשיכה לחיות תחת איום, פחד ושליטה שלו בחייך.

את לא כותבת כיצד את מתמודדת עד היום עם מצב כל כך קשה, חוץ מויתורים שעשית לבעלך וכן נסיונות להסתיר את מצבך, אולי גם מפני מי שיכולים לעזור לך, אך אינם יודעים כי את זקוקה לעזרתם.

חבל שאיך סומכת יותר על העזרה המקצועית שתוכלי לקבל במרכז לטיפול באלימות במשפחה. אמנם נכון שאם בעלך היה מגיע לטיפול יתכן וזה היה עוזר לו, אך ההחלטה על כך היא שלו והמרכז לא יכול לכפות עליו טיפול. אגב, אם הגשת תלונה במשטרה, קיימת אפשרות שהמשטרה תפנה את בעלך לטיפול במרכז.

אבל מה שחשוב יותר הוא: האם את מוכנה להגיע לטיפול כדי ללמוד מה את יכולה לעשות למען עצמך? את, כבן אדם העומד בפני עצמו ולוקח אחריות לעצמו!
    כי אם את מצפה שבעלך ישתנה ויהפך למי שהיית רוצה שיהיה, מבלי שתביני מה לא הולך ביניכם ומדוע זה קורה לך, ומבלי שתדעי מה עליך לעשות כדי שחייך (איתו או בלעדיו) ישתנו, אני לא בטוחה שהם ישתנו מעצמם.

אני מציעה לך לחזור ולעמוד על קבלת טיפול עבורך במרכז ואל תתיאשי אם פגישה אחת לא עזרה לך. ככל שתתמידי להגיע, תדעי יותר טוב להשתמש בכלים שתקבלי במרכז ותדעי גם להסביר את עצמך יותר טוב ולעשות החלטות יותר טובות.

אם כבר עזבת את בעלך, נסי לראות כיצד את מקדמת את עצמך ואת ילדיך והתרכזי בכך. אין ספק שילדיכם מושפעים גם הם מהמצב ואם הם איתך, עליך לפעול כדי לסייע גם להם.

הקשיים שאת מתארת גדולים מדי מכדי שתוכלי להתמודד עימם לבדך, אבל יש מי שיכולים לעזור לך ואת זקוקה להם. אל תוותרי.

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גברת פנינה

יוסי
    07/02/2010

הגברת לא מדברת אמת היא לא רבה עם בעלה היא רבה עם ילדתה ועל זה יש דוח מישטרתי .היא הזניחה את בנותיה במשך שנים בשביל חבריה ועבודתה היא הקריבה אותם בישביל אחרים אך אמרת יש משטרה שתבדוק מה הבעיה ? יש עובדים סוציאלים מעניין מדוע לא עירבה אותם מה הפחד שלה ? לכתוב ולהכפיש הכי קל שתערב את כל הגורמים שצריך והם יחליטו מה הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מהעבר
    ליסה
    20/01/2010

שלום,

אני מעדיפה לכתוב בעילום שם בגלל שאני עדיין פוחדת.
    אני בת 28, נולדתי וגדלתי בישראל, יש לי אח קטן בן 23, הורי התגרשו כאשר הייתי בת 16 בתיכון.
    לפני שהורי התגרשו, אבא שלי נהג באלימות קשה כלפי אחי הקטן וכלפי אימי, שגרמו להם לחבלות.

באחת הפעמים שהגיעה משטרה, ביקשו ממני לתת עדות על האלימות – אבי שחשש ממאסר איים עלי שאם אני אעיד נגדו אז הוא יתנקם בי ובאחי הקטן, ואיים שאם יכנס לכלא אז כשישתחרר ימרר לנו את החיים ויהרוג אותנו. באותו יום הוא לקח לי את המחשב שבזמנו השתמשתי בו לצורף הבגרויות, והתנה את החזרת המחשב בכך שאעיד שלא הייתה בכלל אלימות אלא ריב משפחתי.

אני נבהלתי ונורא פחדתי ממנו, וחששתי שהוא יפגע פיזית בי ובמשפחה, ויהרוס לי את הלימודים, לכן העדתי במשטרה ש"הכל בסדר", וכל הסיפור נופח, ולא הייתה כלל אלימות.
    אח"כ הורי התגרשו, אני הדחקתי את אותו מקרה, ולא רציתי לראות שוב את האיש שקראתי לו "אבא".

לא מזמן, במקרה ראיתי אותו ברחוב, הוא לא זיהה אותי, אבל הכל חזר אלי כמו בפלאשבק, כולי רעדתי מפחד וכמעט היה לי קוצר נשימה.

מאז אני לא יכולה להפסיק לחשוב על העבר, איך שהוא איים עלי ועל משפחתי, איך שהוא נהג באלימות קשה, ואיך שהוא הרס לי את הילדות.

אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שאני חייבת להוציא את האמת לאור. אבל אני לא יודעת אם מישהו יאמין לי?

אני קוראת עיתונים ורואה איך קורבנות אלימות שמתלוננים במשטרה נמאס להם מאזלת היד של המערכת עד שמצטערים על כך שהתלוננו מלכתחילה.

אז אני שואלת את עצמי האם אותו מקרה יקרה איתי? האם יהיה לי הכוח הנפשי להתמודד עם זה?

אני לא יכולה לחזור למסלול חיים תקין, עד שהאיש הרע הזה שפגע בחסרי הגנה ישלם על מעשיו ויקבל את המגיע לו על הפשעים שביצע.

האם עלי להתלונן במשטרה על מה שאירע לפני 10 שנים? מה עלי לעשות?

בבקשה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מהעבר

הוספת תגובה

• לליסה

ד``ר מני מלכה
    21/01/2010

ליסה שלום

לפנייה שלך יש שני חלקים שבטח קשורים זה לזה- החלק הרגשי-נפשי והחלק המשפטי-חוקי.

לגבי ההיבט המשפטי- אני מניח שתוכלי לברר את הנושא בהתייעצות עם עו"ד או פורום משפטי כל שהוא.

לגבי החלק הנפשי- את מתארת חוויה איומה ומתמשכת של אימה ופחד. האלימות שאת מתארת היא גם אלימות ישירה כלפייך וגם חשיפה שלך לאלימות של אביך כלפי אימך- חלק מהחשיפה נוגע לכך שנאלצת "לקחת צד" לאחר שאיימו על חייך ועל חיי המשפחה. הפקידו בידיים שלך אחריות -חבילה גדולה- מעבר למידותייך.

אחת הדרכים "לעבד" את הדברים הנוראים שעברת- היא טיפול נפשי. אני מניח שגם תלונה במשטרה ויצירת מצב שבו אביך ישלם על מה שהוא עשה כפי שאת כותבת, יכולים לשפר את תחושת חוסר האונים והצדק- עם זאת כדאי שהדברים הללו ייעשו במסגרת טיפול שיספק לך תמיכה בנושא- לא כדאי שתהיי לבד בעניין.

את צודקת, לטעמי, שהנושא איננו רק התלונה כלפי אביך אלא גם הדאגה שלך ל"שחזור" של יחסים מסוג זה עם בן זוג. וגם כאן טיפול נפשי יוכל בהחלט לעזור.

ודבר נוסף- בהחלט מומלץ שתבדקי את האפשרות שיקבלו אותך לטיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות במפשחה במקום מגורייך- שם תוכלי לפגוש אנשי מקצוע שמומחים בתחום של האלימות.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות נפשית קשה
    אורית דהן
    19/01/2010

ליבי מתפוצץ ואני על הקצה יש לי 2 בנות אחת בת 14 ואחת בת 11 בעלי נכנס לאובססיה של קינאה שיטיון והתחיל לפגוע לי בחיי היום יום מדמיין שאני הולכת עם גברים מחטט לי בפל' חודר לי לפייסבוק מחטט לי בתיקים והגרוע מיכול מרעיל את בנותיי נגדי הגשתי נגדו תלונה במשטרה על איומים ומאז הוא מתנקם בי בצורה חריפה ...
    לא יכולתי לחהשאר בביתי ובצער רב לאחר שהוא וביתי הגדולה משתפים פעולה וייצר הנקמה על שפניתי למשטרה ונפתח נגדו תיק פלילי , לא יכולה לחיות שם שכחתי לציין שיש לו נטיה מידי פעם לשתות שתיה חריפה ,כיום אני מחוץ לבית מתגוררת בביתה של אחותי והחיים לא קלים הוא מתקשר אליי למקום עבודתי ומטריד אותי בטלפון במסגרת העבודה וגורם לי לבושות ואני על סף לפנות לתחנת המשטרה אך ישנה בעיה הוא מאיים בשקר חריף שאם אפנה למשטרה הוא יתלוננן עליי שאני אמא מתעללת ביילדי ( וזה כמובן לא נכון ) רק בשישי שבת האחרונה הוא נישק את ראשי וביקש שאחזור חוזרת יום יומיים ומתחילה האלימות המילולוית ואני שוב בורחת ! את בנותיי אני לא רואה וכואב לי נורא הוא מעריף עליהם כספים בגדים הכל בשפע , וממריד אותם נגדי כבד לי ורע לי אנה עזרו לי אני סובלת ושותקת לטובת בנותיי ופוחדת מבושות התעללות הוא לקח לי את רכבי הפרטי , החליף צילינדר בבית אלוהים לא יכולה יותר עזרו לי !!!

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות נפשית קשה

הוספת תגובה

• לאורית

ד``ר מני מלכה
    19/01/2010

אורית שלום
    אנא פני בדחיפות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.

התיאור שלך יכול להעיד על המצוקה הקשה שלך- ועל האלימות שאת עוברת, בעיקר זו הנפשית.
    אסור לך להישאר לבד עם הדברים, כך את רק תמשיכי לבנות תסריטים שחורים ביחס לעתיד וסביב נושא האימהות. רק בשביל להרגיע אותך מעט- לא יכול להיות מצב שבו מוציאים ילדים "סתם כך" מחזקת ההורים. וגם ביחס לתלונה במשטרה- יש באפשרותך להוציא צו הגנה בבית משפט לענייני משפחה, ללא הליך פלילי או בנוסף לתלונה במשטרה.
    אלה הן רק דוגמאות קטנות לכך שאפשר לעשות משהו עם זה. לכן אני מציע שתפני במהרה לבקש עזרה. תוכלי לקבל תמיכה, להכניס לפרופורציה חלק מהחששות שלך- , להתמודד עם הפחד הגדול שלך מהבושה, ולקבל מידע על אמצעים שונים שעומדים להגנתך. שוב- חשוב שלא תישארי לבד, כי בכך את יכולה להחליש את עצמך.

ודבר נוסף- הפנייה לעזרה חשובה גם משום שילדייך חשופים למציאות הרסנית עבורם.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין אם האשה מדברת אמת או לא

יוסי
    07/02/2010

תשאל בבקשה את האשה האם היא ביקרה בבית הספר של הבנות שלה מכיתה א?
    האם הגברת חיבקה את הבנונת שלה? האם החברה שלה בעבודה אמרו לה שילדים בוגדים? האם היא אי פעם הפסידה שעת עבודה בישביל הבנות שלה לביקור אצל רופא?האם היא יודעת מי המחנכת או המחנך של הבנות שלה?האם בני משפחתה מקבלים יחס כמו החברים שלה או שהם מובנים מ אליו?האם כל הסיפורים על בעלה הם לא כיסוי לכאורה על דבר לא תקין?האם בימנו אפשר להסתיר דברים? האם הילדים של ימיננו טיפשים? מדוע כשבאה אחותה ואימה על הילדה הקטנה בת ה 11 ואמרה לה שמשטרה תיקח אותה לאמא שלה ואז הילדה אמרה לאחותה בואי תיראי את זכויות הילד שהבעל לא ידע מה זה אז תבינו שהילדים של היום לא טיפשים ויודעים הכול אז בבקשה שתזדהה הגברת ויבדקו טו מאוד ולעומק את הנושא ומעניין מדוע היא נמצאת עם הבעל שהיא מכפישה את שמו?מעניין מה מיסתתר מאחורי זה? מנחם אתה גדלתה במקום קטן מאוד שבו כולם יודעים על כולם ובו אין נסתר .אנשים חושבים שכולם מפגרים רק שכחו שיש עובדיםסוציאלים ויש מורים מנהלים שכנים ותושבים במיוחד במקום קטן שאין בו נסתר שאפשר להפיל בו אנשים ולהטיח בהם רפש ויש עוד הרבה דברים שאפשר לרשום אבל הגברת לא שווה את המאמץ .בעולם של היום הכול שקוף ואנשים לא מפנימים את זה וחבל היום אשה היא מעל שוטר והגברים של היום רק בגדר של ספונסרים בלבד אוי לגבר שרק יעיר לאשתו אז הוא בבעיה .האם מוסד הנשואים הוא חד צדדי? מדוע הגברת לא מתגרשת?מדוע היא הראתה את הפורום הזה לבעלה?הגברת צריכה להבין שילדים מעל הכול ילדה אותם וצריכה לגדל אותם וזאת מחויבות ושבעל אפשר להחליף ילדים לא.ושתגדל אותם בחום ואהבה ושלא תספר שהרעילו אותם או שקנו אותם ישראל זאת לא אפריקה או מדינה מהעולם השלישי.ילדנו הם מפעל חיינו ולא חברינו ואת זה הגברת צריכה להבין ושלא תבוא בטענות לאף אחד בעלה לא אשם שהוא עושה שני תפקידים גם אמא וגם אבא .והוא לא אשם שהבנות אוהבות אותו רק בגלל שהוא מעניק להם את הכול ואת הכול .מנחם צריך לקרוא לילד בשמו ולא לבוא בטענות .ודרך אגב למטבע שניי צדדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנסיון האישי שלי

חווה כהן
    06/02/2010

מנסיוני האישי אני ממליצה לך לפנות ללנ"י (יחידה למניעת אלימות במשפחה), אני לא יודעת איך זה בערים ברחבי הארץ, אני יודעת שכך זה בחיפה. ותבקשי עזרה - תקבלי אותה חינם. כאן תקבלי "כלים" להתמודדות.
    אני ממליצה לך לקרא שני ספרים שיעזרו לך "להבין" איפה את נמצאת ב"פאזל" הזה.
    א. ספר שנקרא התעללות נפשיתץ
    ב. ספר שנקרא "מילים הורגות"
    ספרים אלה יעזרו ל להשיב את השליטה על חייך.
    אשמח לענות לך ולעזור לך ככל שאוכל. אך דעי לך שנכון לך מסע ארוך ומופלא בו תוכלי לגלות את עצמך, ולעזור לבנותיך מאוד (לפחות בכך שתצילי אותן - אחרי שתקראי את הספרים תביני....).
    בברכה.
    חווה כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחווה כהן

אורית
    06/02/2010

תודה לך אין חכם כבעל ניסיון אחפש ספרחם אלו וארכוש אותם ..... תודה רבה שוב פעם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חווה היקרה

יוסי
    07/02/2010

תישאלי את הגברת מתי היא חיבקה או נישקה את הבנות שלה?מתי ראתה את אחת המורות שלה ?מה היא עושה בישביל הבנות שלה? למה הבנות שלה מעדיפות את האבא ולא את האמא?מתי היא היתה לצידם?איפה היא היתה כשהם היו זקקוים לה?לשתערב עובדת סוציאלית שתבדוק את הטענות שלה והצעה שלי שתבדוק בציציות שלה אולי היא זקוקה לעזרה אשה שהזניחה את הבנות שלה למען אחרים אז שלא תחפש שק חבתות שזה במקרה היום בעלה והוא רק בתור ספונסר בלבד . אישה שמגיעה ב 7 בערב ומדברת בפל עד 10 ולא מתיחסת לבנות שלה ובעלה צריך לדאוג למורים פרטים ולכל הדרישות של הבנות ולהעדיף אחרים על משפחתה ובא היום שהבנות לא יכולות להיסתכל עליה שתעשה חשבון נפש עם עצמה ולא תפיל רפש על בעלה.זה.עם כל הכבוד ושוויון הזכיות גם לבעל מותר להעיר ולהיתוכח וזאת לא היתעללות גם לנו מותר להעיר והערה ואמירת האמת בפנים זאת לא היתעללות.לעניות דעתי גברת חווה במוסד הנישואים לימדו אותי שמחובתנו כהורים לדאוג לילדים ולא רק לחברים אז שהגברת תבוא בטענות רק לעצמה ותודה לאל שהבנות גדולות ולא קטנות ואפשר לבדוק את הטענות שלה .ודרך אגב בנותינו מאוד חכמות ויודעות לדבר בנות משכילות מצליחות בלימודים וזה בזכות האב שהשקיע בהם .שתפסיק להשקיע בחברה ותשקיע בהם ושלא תבוא בטענות כי בסוף היא תפסיד גם אותם וחבל .אני מציע שתיקחי אותה לכמה ימים שתבין אך מגדלים ילדים ואך חלוקת הדברים נעשית בין בעל לאשה כמו בכל בית נורמלי ותלמד ממכם ותאמיני לי זאת לא בושה.ולהעיר ולהגיד את האמת בפנים זאת לא היתעללות.יום טוב שיהיה לך גברת חווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציעה לך להקליט אותו

אירה
    26/02/2010

כשהוא מאיים עלייך ואז לפנות למשטרה, עדיף להקליט מס' פעמים בכמה הזדמנויות עם רשם קול או דרך הפלא'. לגבי הבנות שלך את צריכה להשמיע להן את ההקלטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גרם לו לחשוב ככה עלייך?

אנונימי
    03/03/2010

האם את מחליפה לך בגדי יציאה לאחר עבודה האם את מאחרת מהעבודה
    האם את ניתפסת אצלו על שקר ?
    האם את מוחקת SMS וטלפונים ?
    האם מנעת ממנו קשר אישי ממך? יחסי אישות !!
    האם אומרת לו מילים דוחות וכדומה ?

כנראה הוא מקנא לך ולא משנאה אלה מאהבה
    והוא חושש לאבד אותך
    כנראה הוא מרגיש שאת מיתרחקת ממנו עוד לפני
    או שמישהו החדיר לו לראש דברים
    אני גבר שעבר חויה דומה לזו
    מה שכן אצלי הייתה דחיה -מלל כלפי לא יפה
    מחיקת SMS וטלפונים
    איחורים מהעבודה של אישתי והחלפת בגדים לבגדי יציאה לאחר עבודה
    מגיעה בעות מאוחרות מהעבודה [ממש לילה]
    שלפון של בחור שמיתקשר אליה בשעה 10 וחצי בלילה לפני שהיא נכנסת לבית שכחה למחוק את זה וכשחוזרים אליו הוא טוען שהוא לא מכיר אותה
    יש פה הרבה מהעניין

יש פה איזה משהו שמפריע לקשר
    ואדם שרוצה לוודא את המצב שבו הוא נמצא רוצה לוודא שאישתו אכן רק איתו
    כי זה מעלה בו חשדות
    אותו דבר אם הוא היה עושה לך כן-ואת היית מרגישה שהוא מיתרחק ממך ואת אוהבת אותו
    את גם היית בודקת את המצב
    תראי לו שהכל בסדר
    לפי דעתי תיק במישטרה לא מוסיף לכם כלום
    פשוט להיתקרב אחד לשני להחזיר את האימון
    עברתי על בשרי את זה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוגזים
    אושרית
    17/01/2010

בעלי "עושה לי" ברוגזים.
    זה מטורף, הילדים מבחינים בזה שאבא ואמא לא מדברים אבל זה לא מזיז לו, כשהוא כועס הוא כועס מכל הלב והשתיקה הרועמת שלו היא הפיתרון
    הוא כמובן לא מוכן לדבר על מה שקרה והשגרה חוזרת עד השתיקה הבאה.
    זה מתיש!!!
    אני לא יודעת אם זה נחשב אלימות אבל בקטגוריה של אלימות מילולית זה מאוד, מאוד כואב
    אני ארזתי את עצמי ואת הבנות פעמיים
    אני מפחדת שבפעם הבאה אני אתפוצץ ולא אחזור
    מה אפשר לעשות?
    כמובן שאין מה לדבר איתו על טיפול הוא "יודע" שזה קורה לכלם ושאגיד תודה שהוא לא גבר מכה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברוגזים

הוספת תגובה

• לאשרית

ד``ר מני מלכה
    17/01/2010

אשרית שלום
    אכן את צודקת בכך שאלימות היא לא רק מכות, וכי יכולה להיות אלימות לא פחות קשה מאלימות פיזית (אם בכלל כדאי להשוות) - אלימות שהיא קשה להסברה, להוכחה ולתוכחה.

מה יכול לקבוע האם השתיקות של בעלך הן אלימות-
    האם אלימות היא התנהגות שניתנת להגדירה רק באמצעות החוק?

אני לא בטוח.

ההגדרה של אלימות יכולה להיות גם הגדרה סובייקטיבית (כלומר לא רק הגדרה אובייקטיבית- האם הייתה מכה? הייתה קללה? היה איום? היו שבירות חפצים?) כלומר הגדרה שהיא תוצר של התחושה הפנימית שלך- של מה שאת עושה לעצמך ואומרת לעצמך בעקבות השתיקות של בעלך (למשל- תחושת אשמה... חשש שהוא ישתוק לנצח... מתח... קושי להבין מה לא עשית בסדר...).

אם את מסכימה איתי בקשר להגדרה זו- הרי שנשאר לשאול

1. מדוע את פוחדת שזה יתפוצץ ולא תחזרי- כלומר מה בכלל "מחזיק" אותך... ואולי זה שאת לא הולכת , זה דבר שרק מחזק את השתיקות...
    2. אם בעלך לא פנוי כרגע לטיפול- מדוע שלא תלכי את לטיפול- ולא מתוך הבנה (לא מדוייקת לטעמי) שאם את הולכת לטיפול אז זה אומר שהבעיה אצלך. אני מניח שבטיפול יעזרו לך להתחזק מול השתיקות ולא לקחת עליהן אחריות. וגם אולי להתמודד עם הפחד שאולי זה יתפוצץ ותעזבי.
    3. אם בהמשך תגיעו לטיפול משפחתי-זוגי (תוצר של טיפול שלך יכול להיות היכולת שלך לומר לבעלך- כדי שנוכל להמשיך אנחנו צריכים טיפול זוגי) הרי שתוכלי יחד עם בעלך לברר את השתיקות הללו. מה הוא מנסה לומר לך באמצעות השתיקה, מתי היא מתרחשת ... למה הוא רוצה להעניש אותך וכך הלאה... אך כפי שאת אומרת את עדיין לא במקום הזה.

אני מקווה שיש לך כעת כמה כיווני מחשבה ופעולה- ואם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לכתוב
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאושרית

אורית דהן
    19/01/2010

תתלונני אל תשתשקי כמוני זה הרס והתעללות נפשית לאף אדם אין זכות להתעלל באחר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות
    מיטל
    14/01/2010

שלום,

אני בת 16 ויש לי אבא חורג. אני מאוד מגוננת על אמא, ומה שקורה זה שלפעמים הם רבים ואני שומעת צעקות ואני ממש נבהלת. אני יודעת שלא יקרה כלום אבל אני אוהבת אותה ואותו אני לא מכירה וזה ממש מכניס אותי לסרטים. מה אני אמורה חעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות

הוספת תגובה

• למיטל

ד``ר מני מלכה
    14/01/2010

מיטל שלום

מפנייתך קשה מאוד להבין האם מדובר במריבה או מחלוקת שהיא בגדר ה"נורמה" (דבר שלפעמים קשה מאוד להגדיר) או שפנייתך מבוססת על תחושה שקיים חשש לשלומה של אימך- פיזית ונפשית. ממה את בדיוק נבהלת?

אני מניח שכך או כך את נמצאת בסיטואציה מורכבת- שכן הגבר שאת מתארת אינו אביך.

האם אימך יודעת שנבהלת- שיתפת אותה בכך?
    זה שאת דואגת לאימך - לכאורה דבר יפה מאוד. אבל השאלה היא מה איתך- ?
    לי נדמה שגם לאימך יש את הזכות (והחובה) להגן עלייך- לכן מן הראוי שהיא תשמע מקרוב על תחושתייך בעניין המריבות. כך היא תוכל להיות ערה לכך שהסיטואציה משפיעה עלייך לרעה.

אני מניח שהעליתי יותר שאלות מאשר תשובות- לשאלתך.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איום בתביעת משמורת
    שואלת
    07/01/2010

מה קורה כאשר אב שהואשם באלימות מילולית נגד אשתו, ואף היה עצור בשל כך, מנסה להתנקם באשה באמצעות איום על תביעת משמורת על הילד?
    ההתנהגות שלו מאוד לא יציבה, אין לו עבודה, לא משלם מזונות, לא בית, לא חברים, הוא רגע אחד מאוהב בי ורוצה לחזור(אני לא) ורגע שני שונא אותי ומאשים אותי בכל ומאיים שילחם בי .
    לדבריו הוא ישתמש בכל נשק שיידרש גם אם הצגתי כלא שפויה. למרות שאני מבינה את התמונה וברור לי שזה לא משהו שהוא יוכיח בשום אופן, זה מכניס אותי ללחץ רב.
    יש כבר פקידת סעד בתמונה בעניין הסדרי הראייה, ואני עצמי בטיפול לאור פירוק המשפחה.
    בנוסף הוא דורש משמורת משותפת כתנאי, בעוד שכל הנתונים לא מאפשרים את זה. העברתי לו מסר מפורש לא יעשה מלחמות על גב הילד אולם אין עם מי לדבר.
    מה הסיכוי שלו לממש את איומיו?
    עו"ד שלי אומר שאפסיים. האם אני ממשיכה ליפול קורבן למניפולציות התוקפניות שלו? האם ברווחה מודעים לשימוש שעלולים לעשות אבות במערכת נגש נשים מתוך נקמה? האם משמורת משותפת היא דבר שכדאי להתפשר עליו גם כאשר אני לגמרי לא בטוחה ביכולתו של האב שנתפס בעיניי כחסר אחריות לחלוטין?

לקביעת תור
    סגירה
    איום בתביעת משמורת

הוספת תגובה

• שלום לך,

פנינה דובו
    09/01/2010

גם אני, כמו עורך הדין שלך, מאמינה שאין לבעלך סיכוי לזכות במשפט, אך מה שאני כן רואה הוא איך בעלך מצליח להפעיל אותך ולהמשיך לשלוט בך, דרך איומיו והדרך בה את את מתייחסת אליהם.

אין דרך למנוע מבעלך לדרוש את זכויותיו על פי חוק. יחד עם זאת אני סומכת על המערכת המשפטית ואנשי מקצוע בהם היא נעזרת, שידעו לפסוק נכון לגבי טובת הילדים.

נכון, ישנם המנצלים אפשרות זו עד תום, במטרה לפגוע, להחליש ולהשפיע על האשה. אך ישנם גם אחרים שמאיימים בלבד (וכנראה שלעתים זה מספיק כדי להשיג את מטרתם...), ואינם פותחים בהליכים משפטיים, אלא מסתפקים בדיבורים. אולי בעלך ביניהם...?

אני לא מציעה לך לוותר או להכנע לגבי דברים שאת בטוחה בהם. מה שמטריד אותי זה הכח הרב שאת מייחסת לבעלך, או במלים אחרות, החולשה שלך מולו.

הטיפול שאת מקבלת אמור לסייע לך להתחזק (במקום להיות קורבן), לעשות את ההחלטות הנכונות עבורך ולהוציאן לפועל. עליך לגייס כוחות לתקופה לא קצרה ולא קלה, אך אם תהיי עקבית, בסופו של דבר תקצרי את הפירות.

אל תבזבזי את כוחותיך על ויכוחים עם בעלך. הוא ממילא לא שומע אותך ואת זקוקה לכל גרם של כח בשביל לעזור לעצמך. השאירי לבעלך לטפל בעצמו.

בהצלחה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    א
    06/01/2010

אני לא מסוגלת לנסח שאלה זה כאילו שהמח שלי תקוע

תודה בכל אופן

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• לא

ד``ר מני מלכה
    06/01/2010

בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    א
    05/01/2010

ההתנהגות של בעלי מבלבלת אותי לחלוטין אחרי שהחלטתי שזהו אצטרך להתגרש עקב ההתנהגות שלו

הוא חזר הביתה מהעבודה רגוע נורמלי לחלוטין אני מרגישה שזה מאוד מערער אותי

כל מה שקשור למין אין לו שום גבולות אם הוא מעוניין לקיים יחסי מין זה בכלל לא מעניין אותו מה אני רוצה
    בזמן האחרון בפעם השלישית שהוא נכנס לשירותים אחרי כבר הבנתי שזו לא טעות
    מה גם שכשהוא סגר את הדלת הוא התעכב לעוד שניה כדי להציץ מה הוא רוצה לראות? מה יש שהוא לא ראה כבר

אני מרגישה שאני נשואה לשניים

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• למבולבלת

ד``ר מני מלכה
    05/01/2010

לא ברור מה את שואלת כאן
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום א

פנינה דובו
    06/01/2010

אני רוצה לנסות להציג את השאלות במקומך.

איך אני יכולה להחליט על עמדתי ביחס לבעלי כשפעם הוא נחמד אלי ופעם מתעלל בי?

האם אני מעורערת? מה עובר עלי?

האם מותר לי להתנגד ליחסי מין עם בעלי? האם יש לי זכויות על גופי? מדוע אני לא מסוגלת להגיד לו את זה?

האם אני באמת לא מבינה מה קורה כאן? או שאני מבינה אבל לא מעזה לעשות מעשה ולשנות את המצב? ממה אני באמת פוחדת?

האם בעלי זקוק לטיפול? האם אני זקוקה לטיפול?

מקווה שעזרתי,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאשר בית המשפט ממנה פקידת סעד
    שואלת
    30/12/2009

להסדי ראייה בעקבות פרידה של ההורים, האם המעורבות שלה נפסקת כאשר ההורים מגיעים להסכם? האם ההמלצות שלה מחייבות את ההורים? האם במקרה של מפגשים של אחד ההורים במרכז קשר ניתן לבקש לעצור את התהליך ולהתנהל עצמאית? השאלה מגיעה מהמקום שבו עצם המעורבות של גורמי רווחה בעניין מאוד לא נעימה והיא תולדה של התנהלות אחד ההורים, לא כלפי הילד, רצוי לציין, אלא במסגרת הסכסוך הזוגי. למרות שכוונת עובדי הרווחה כנראה טובה ומטרתם לעזור יש סטיגמה כזו שהם משתלטים על המשפחה. מדובר במשפחה טובה מאוד , ולא במשפחת מצוקה חלילה.

הוספת תגובה

• לשואלת,

פנינה דובו
    30/12/2009

קודם לשאלותיך:

פקידת סעד, במקרה שעליו את מדברת, מתערבת כאשר קיבלה יפוי כח לעשות כן על ידי בית המשפט למשפחה (או גם מבית הדין הרבני) וכאשר מדובר בבני זוג שאינם נמצאים ביחד ויש להבטיח לילדיהם לראות כל אחד מההורים. כאשר בני הזוג מגיעים להסכם וההסכם מקובל על פקידת הסעד, אשר עניינה הוא בראש ובראשונה טובת הילד, ההסכם מקבל תוקף משפטי ומעורבות פקידת הסעד הסתיימה.

אם הסדרי הראיה שנקבעו כוללים ביקורים במרכז קשר, סיום מצב זה מחוייב אף הוא בהחלטת בית המשפט והוא מתנהל תחת פיקוח מרכז הקשר ובתיאום עם פקידת הסעד, כל עוד לא הוחלט אחרת.

אמנם, כפי שאת מציינת מדובר בסכסוך זוגי ולא הילד הוא הגורם לכך, אך הילד מושפע מכך ולכן יש ליצור את מירב התנאים על מנת שהוא עצמו לא יפגע בשל הסכסוך בין הוריו. זו בעצם הסיבה למעורבותה של פקידת הסעד וזה תפקידה.

ובהזדמנות זו, ולא רק לשואלת:
    אנחנו קוראים בפורום זה לא מעט תגובות שאינן חיוביות דוקא, לגבי מעורבות הרווחה בבעיות אלימות במשפחה. כשאני מנסה להסביר לעצמי מדוע זה קורה, אני מזכירה כי חלק גדול מהתגובות נאמר בשעת כעס, משבר ולחץ. קשה לראות את התמונה כולה כאשר נמצאים עמוק בתוך ה"בור". ברור לי גם שקשה לקבל התערבות חיצונית-סמכותית, בנושאים כל כך אינטימיים ומשמעותיים כמו האמהות. אין ספק שהרגישות בנושאים אלה הופכת כל התערבות לקשה, גם עבור פקידת הסעד. אבל פעמים רבות קל יותר לבוא ולזרוק את כל הכעסים שהצטברו על גורם חיצוני מאשר לעשות בדק בית פנימי.
    קיימים בודאי מקרים בודדים בהם ההתערבות יכולה להיות כושלת או מוטעית, כמו בכל דבר. אך חשוב לא לצבוע את כל התמונה על פי אותם מקרים, שיתכן ומקבלים מקום נכבד בפרסומים, שלא כמו כל אותם מקרים שלא התפרסמו וסייעו במניעת פגיעה בילדים.

והערה אחרונה: אני לא יודעת מהי משפחה טובה מאד ומתי משפחה הופכת למשפחה במצוקה. אבל אני יודעת שכל משפחה שנקלעת למצוקה ומתמודדת עם מצוקתה, יש לה סיכוי גדול להפוך למשפחה טובה.

הארכתי הפעם,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ועוד משהו קטן

שואלת
    30/12/2009

אני מבינה מתגובתך שאולי נשמעתי כמותחת ביקורת על הרווחה והאמת היא שאני נתקלתי רק בעובדות סוציאליות נחמדות עד היום וההסתייגות שלי נובעת מהסטיגמה הציבורית של הרווחה כמי שמוציאים ילדים מן הבית. אני מבינה שלא מדובר כאן במצב כזה, אבל מה לעשות וכפי שכתבת, האימהות היא מקום רגי ש ואף אחד לא אוהב שמתערבים לו באינטימיות, חוץ מאשר אלו שעושים שימוש ציני במערכת, כמו בתלונות שווא. הפחד שלי נובע כמובן מהאפשרות שהגרוש שלי יגיד עליי דברים רעים במטרה לנקום בי על כך שהוא הסתבך עם המשטרה בעקבות איומים עליי ושפקידת הסעד תיאלץ לבדוק את העניין למרות שעל פניו ברור שהילד מטופל היטב. פשוט שמעתי סיפורים ולא בא לי להיות במקום הזה. יכול להיות שהבעיה שלי היא שאני מייחסת לגרוש לי איזה כוח לעולל לי רע. אני מקווה שאכן מדובר במערכת אינטילגנטית ורגישה שיודעת לזהות את המצב ואני מקווה שהמעורבות הזו אכן תהיה לטובת העניין. אני בטוחה שנתקלת במקרה כזה של אמא שמצאה את עצמה בסיטואציה כזו שהיא לא מבינה איך זה בכלל קרה לה , כי האסוציאציה היא של שכבות מצוקה ואנשים לא נורמטיביים. אני חייבת להגיד שהפורום הזה הוא אחד המקומות שבהם יש קצת תיקון לרושם הזה, ועל כך תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?
    שירי
    28/12/2009

איך אני מספרת לבעלי שפניתי למרכז לטיפול באלימות במשפחה?
    אני דוחה את זה כבר שבועיים
    אין לי אומץ ודווקא מכיוון שסוף סוף עשיתי את הצעד הזה
    יש לי יותר כח להמשיך לסבול מהאלימות שלו

לקביעת תור
    סגירה
    ?

הוספת תגובה

• הי שירי,

פנינה דובו
    28/12/2009

לדעתי, כאשר תגיעי לשלב שבו את מסוגלת לספר לבעלך שפנית למרכז - ואת כבר תרגישי כשזה יקרה - זה יהיה הזמן לספר לו.

אולי קשה לך לשמור אצלך "משהו" (סוד) שבעלך אינו יודע ואינו מעורב בו. זה משום שאת כבר רגילה, אולי, שכל דבר שאת עושה/חושבת/מרגישה עליו לדעת גם כן. אבל את לא באמת חייבת להתחלק איתו בכל דבר.

ישנם דברים שמותר לך לשמור רק לעצמך ואולי את צודקת שאת עדיין לא מספרת לו שפנית לטיפול. כי אם את עדיין לא חזקה מספיק לעמוד מולו ואת חוששת שהוא לא יסכים לצעד שעשית (או אף יגיב באלימות), אולי עדיף באמת לחכות ולא לספר לו, עד שתהיי מספיק חזקה. את נמצאת בתהליך בו את לומדת כיצד להגן על עצמך. קחי את הזמן ואת הסבלנות לעצמך.

מצד שני, יתכן ופנית לטיפול מתוך כוונות לשקם ולטפל ביחסיך עם בעלך. אם את חושבת שהוא יכול לקבל את זה, אולי תוכלי להסביר לו שזה לטובתו ולא נגדו. הוא עוד יכול להפתיע אותך ולהצטרף גם כן לטיפול.

אני בדרך כלל נוהגת להציע למטופלות במרכז שאני אתקשר מטעם המרכז ואציע לבעל להגיע לטיפול, כחלק ממדיניות המרכז לטפל בשני בני הזוג (כל אחד בנפרד), לאחר שאשתו הופנתה כבר אלינו. הרבה פעמים זה מצליח. את יכולה לבקש מהמטפלת שלך לבדוק אפשרות כזו.

בקשר לאומץ שלך לסבול את האלימות: כנראה שאת מקבלת כח מהשיחות. את הכח הזה תתעלי במשך הזמן כדי להגן על עצמך מפני האלימות ולא כדי להמשיך ולסבול מאלימות.

המשיכי בטיפול ובהצלחה!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש ספרים בנושא עצמת נשים
    יאיר
    27/12/2009

הייתי רוצה לקבל בבקשה המלצות על ספרים בנושא העצמה נשית/אחוות נשים/הכוח של נשים, אני מבקש שהספר לא יהיה ספר הדרכתי/עיוני כי אם סיפורת/רומן, שם המסר מובלע בתוך הסיפור. כמו"כ עדיף שהספר יהיה גם במהדורה אנגלית.
    הספר מיועד לאשה, אם חד הורית הסובלת ממצב חיים קשה ביותר ומגיבה תגובות דכאוניות לא נעימות למצב זה. הספר יוכל להיות כמובן רק חלק ממעגל תמיכה רחב ההולך ונבנה סביב האשה.

לעזרתכם אודה מאוד.

הוספת תגובה

• הי יאיר,

פנינה דובו
    27/12/2009

יש לי שני רעיונות בראש, מכאן תוכל להמשיך לחפש באינטרנט:
    1) "שנה ליד הים", מאת: גואן אנדרסון
    2) "לאכול, להתפלל, לאהוב" - מאת: אליזבט גילברט
    היות והמחברים אינם דוברי עברית, בודאי תוכל למצוא אותם גם באנגלית.

קריאה מהנה!
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו, אבא מחנך לאלימות ואמא מתנגדת
    תמי
    27/12/2009

בעלי גדל בצל השפלה ומאז הוא נלחם בכל מקום בחייו ואת המסר הזה הוא מעביר לילדנו.
    אם מרביצים תחזיר!!! הוא לא מוכן לשמוע על דרכים אחרות ובטח לא מוכן ל"טפל" בעצמו.
    איך אפשר להעביר לילדים מסר מורכב כשבאופן טבעי הם מעדיפים ונהנים להשתמש במכות במקום תקשורת.

הוספת תגובה

• תמי שלום,

פנינה דובו
    28/12/2009

קודם כל אני לא מסכימה עם אמירתך שילדים מעדיפים מכות על תקשורת. הכרתי לא מעט ילדים "שלא יודעים להרביץ" אך נדחפים על ידי הוריהם "להחזיר", "להיות גבר", "לא להיות פראייר". אותם ילדים גדלים בתחושה של כשלון ותסכול, כי הם באמת אינם יכולים לספק עבור הוריהם את מה שהם מצפים מילדיהם.

הורים כאלה חוטאים פעמיים: פעם אחת כי הם דוחפים את ילדם להיות אלים (מה שיסתבר בשלב כזה או אחר כדרך ללא מוצא) ופעם שניה כי הם לא מכבדים את ילדם ולא קשובים אליו.

נכון, ודאי שישנם ילדים שנוטים להיות יותר אימפולסיביים, יותר מוחצנים, יותר תוקפניים ואף אלימים. אם לא נשים גבולות לילדים כאלה ולא נעזור להם לשלוט בדחפים אלה, הם עלולים לפתח התנהגויות שיקשו עליהם להשתלב בחברה הנורמטיבית.

שימת גבולות ולמידה של דחיית סיפוק חיוניים לילד. בכך שאנחנו יוצרים לו גבולות אנחנו גם משמשים לילד כמיכל שעוטף אותו ומגן עליו וגם מאפשרים לו להתמודד עם תסכול ולפתח חוסן.

אגב, מעניין מהי ה"שפה" בה מדבר בעלך עם הבן. האם הוא מסכים לבנו להיות אלים גם בבית?
    האם הוא-עצמו מגיב כלפי בנו באלימות?

אם בעלך לא מוכן לשמוע אותך, אולי אפשר לדבר עם הגננת או המורה (בן כמה הילד?) ולהציע לה לדבר על הנושא באסיפת הורים. או אם את מכירה מישהו שבעלך מכבד את דעותיו ומקשיב לו, שיכול לשוחח איתו על הנושא באופן ספונטני...?

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם?
    שואלת
    23/12/2009

קראתי בכתבה את הדברים הבאים:
    ד"ר אסתר הרצוג, אנתרופולוגית וראש החוג למדעי החברה במכללת בית ברל, היא אחת מחברי ועדת תג'ורי, שהוקמה במשרד העבודה והרווחה לבדיקת התלונות על תפקודם של פקידי הסעד ורשויות הרווחה. ד"ר הרצוג ידועה בהתנגדותה לעקרונות המנחים את הטיפול בילדים מצד מערכת הרווחה, וקוראת לסגירת המוסדות לילדים בסיכון. "כשבאים להתייעץ אתי היום אני אומרת, תעשו הכל, רק אל תשלחו ילדים לשם. בכלל, המלצתי לבני זוג שנמצאים בתהליך פירוד היא להתרחק משירותי הרווחה. אני אומרת להם, אל תתקרבו לפקידי סעד, אל תתנו לעורכי דין דריסת רגל בחייכם, ולא לבתי המשפט. המערכת הזאת תהרוס אתכם. כך או אחרת".

עד כדי כך?

"ויותר מזה. אני אומרת לאנשים, אתם מתחילים תהליך שאין לכם מושג איך הוא ייגמר. יקחו לכם את הילדים. ולממסד אני אומרת - אל תגעו בילדים. תוציאו מהבתים, במקרה שיש צורך בכך, את ההורים המסיתים והפוגעים, לא את הילדים. לשלוח ילד למוסד זה מוצא גרוע. המציאות במוסדות היא נוראה, ועל כך יש כבר מספיק עדויות. לא רק שזאת אינה טובת הילד, זו התעללות של המדינה בילד".

השאלה שלי היא כזו:
    במקרה של פרידה ובית המשפט ממנה פקידת סעד לסדרי דין עקב מעצר בית של האבא בעבירת איומים כדי להסדיר מפגשים בין האבא לילד, האם יש מקום לדאגה כפי שעולה מהכתבה הזו?
    מדובר בבית טוב, אמא נהדרת והילד מטופל היטב, גם בין האבא לילד יש קשר טוב. האמור בכתבה מדאיג מאוד. עו"ס לא אמורים לעזור? האם זה נכון שהמעורבות שלהם מסוכנת ויש לחשוש ממנה?

לקביעת תור
    סגירה
    האמנם?

הוספת תגובה

• למודאגת

ד``ר מני מלכה
    24/12/2009

ראשית אני חייב לציין שמעורבותך מעוררת הערכה- את הולכת ובודקת טוב מאוד את הנושא וזה יפה.

לעניין ד"ר הרצוג
    ד"ר הרצוג פועלת מתוך עמדה ביקורתית על מערכת הרווחה (שאני חלק ממנה) והמשפט בכל הקשור לתהליכי הגנה על ילדים והוצאתם למוסדות. עבודתה חשובה וחלק ממסקנותיה אינן מופרכות- אכן נעשות טעויות וישנם מהלכים שאינם משרתים בהכרח את הילדים. אני מניח שאפשר גם לחשוב ולהשקיע מאמצים בשינוי השיטה של הוצאת ילדים מהבית. אכן צריך לעשות את כל המאמצים האפשריים שהורים ישארו ההורים של ילדיהם, ולהעניק להם את האפשרויות להיות הורים טובים.

עם זאת, יש להתייחס אל הדברים של ד"ר הרצוג כחלק מהאמת ולא כאל האמת כולה. ייש לא מעט מקרים שהתערבות פקידי סעד ומערכת המשפט הטיבה ושיפרה את מצבם של ילדים שחיו בסיכון וגם את היכולת של ההורים להטיב עם ילדיהם.

השאלה כעת היא מה האלטרנטיבה שעומדת בפנייך.
    אני מניח שאם בעלך\ או הגרוש שלך לא היה במעצר בית, הרי שלא היה צורך בהתערבות החוק.
    אם העובדה שבעלך במעצר בית איננה מלמדת על פגיעה בילדים הרי שלטעמי אין מה לחשוש . פקידת הסעד תתרשם אף היא מכך, ומסקנותיה יהיו בהתאם.

במידה ובסיטואציה הנוכחית יש פגיעה בילדים- אז עלייך לשמוח על התערבות פקידת הסעד ולהאמין שהיא תעזור לכולכם לשפר את מצב הילדים.
    קשה לי להאמין שה"סרט השחור" שמדאיג אותך בהמשך לדבריה של ד"ר הרצוג יתממש אם לא מדובר בהזנחה והתעללות שלך או של בן זוגך בילדים. לפקידי סעד יש כלים שונים שהם יכולים להפעיל והוצאה מהבית מתקיימת רק במקרים חמורים וקיצוניים ביותר.

דרך אגב- אם המלצותיה של פקידת הסעד יהיו שנדרש טיפול להורים ו\או לילדים ואת חוששת מעןבדים סוציאליים- תוכלי תמיד לממן לעצמך טיפול בשוק הפרטי. זאת כדי לפתור לעצמך את הפחדים מעובדים סוציאליים וממערכות ממסדיות. האפשרות השנייה היא שאת יכולה להיפגש עם פקידת הסעד ועם עובדים סוציאליים ולספר להם על החששות האלה שלך ואז לשמוע איזה פתרון הם מציעים לך.

חשוב שתמשיכי להיות "סקפטית" כלפי ה"מערכת" אבל שגם תשאירי לעצמך את האפשרות שייתכן שתוכלי להיעזר בה ולקבל עזרה טובה ואמיתית עבורך.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות ו

שואלת
    24/12/2009

לצערי אני חוששת שהמערכת מתייחסת לכל מקרה בו הייתה אלימות, גם אם מילולית, וסופה במעצר, כאל סוג של סביבה שיש לבחון אותה בשבע עיניים. הבחינה הזאת מעמידה אותי במצב שכאילו בוחנים את האימהות שלי ועלולים לפגוע בה. לא הייתה כאן פגיעה בילד, חוץ מאשר אם סיטואציה כזו בין הורים פוגעת בילד כמו כל סכסוך או פירוד, וגם כמובן הניתוק הכפוי מן האב בעקבות המעצר. אני מצד אחד שמחה על המעורבות והאפשרות שמישהו חיצוני ומקצועי יסדיר את המפגשים, אבל האוירה הציבורית היא של פחד מהרווחה ושצריך לעשות הכל כדי שלא יתערבו.
    בשכל אני יודעת שהבית שלנו הוא בית טוב ושאני אמא טובה אבל החרדה מאובדן השליטה על המצב קשה לי. אני גם לא בטוחה שזה רעיון טוב לשתף את המערכת בחששות שלי, אולי הם יחשבו שאני מסתירה משהו? מתי מסתיימת המעורבות שלהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ד``ר מני מלכה
    24/12/2009

נראה לי שאת נמצאת במצב שאין לך בו הרבה בחירה- מכיוון שההחלטה בנוגע למעורבות פקידת סעד איננה שלך- מישהו אחר החליט בשבילך.

כעת נותר לך לבחון איזה סוג של שיתוף פעולה את רוצה. אני לא יכול להבטיח לך מראש מה יכולות להיות התוצאות- עצתי היא שעלייל להיפגש עם פקידת הסעד ולבקש ממנה שתסביר לך טוב מאוד את עבודתה\ את תפקידה, וכיצד היא מבצעת אותו ומה היא מצפה ממך בעניין.

אחרי שתוכלי לשמוע את הדברים האלה ממנה אולי תידעי קצת יותר איפה את עומדת.

ודבר נוסף- שנוגע לילדים.
    מה שאת כותבת - זה בדיוק העניין. הורים רבים חושבים שאם ילד "לא חוטף מכות" אלא רק עד או מתבונן או נחשף לסיטואציות אלימות במשפחתו אז זה מחוץ לתחום שלו. וכאן הטעות. ילדים יכולים לעבור סבל נוראי בעקבות מלחמות של ההואים שלהם- ולהורים קשה לקבל את זה, לקבל את עצמם כפוגעים.
    הרווח של התערבות של פקידת סעד במקרים כאלה, כך יכול להיות, אם בעקבות ההתערבות ההורים מכירים בכך שהילד וגם הם, זקוקים לעזרה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי רוצה לדעת
    שואלת
    20/12/2009

במקרה של מעצר בית של גבר שפקידת סעד נכנסת לתמונה כדי להסדיר את המפגשים בינו ובין הילד, מה מטרת הביקור בית שלה, והשיחה עם הגננת? ממה היא מתרשמת? ואם היא ממליצה על מרכז קשר , והמפגשים יהיו בסדר, כמה זמן עד שהם נעשים הסדר קבע רגיל שבין הורים שלא חיים יחד, בלי מעורבות פקידת הסעד?

לקביעת תור
    סגירה
    הייתי רוצה לדעת

הוספת תגובה

• לאנה

ד``ר מני מלכה
    20/12/2009

אנה שלום
    פקידת סעד נכנסת לתמונה לרוב שכההורים לא מסתדרים ויש סכנה שהילד הופך להיות כמו כדור במשחק פינג-פונג. סליחה על הדימוי אבל אני נוקט בו במכוון כדי להצביע על כך שהדבר עלול לפגוע בילד.
    פקידת הסעד מדברת עם הגננת ועם עוד גורמים כי מחובתה לאבחן את מצבו של הילד, עד כמה הוא מטופל, ואינו עובר הזנחה. היא נפגשת עם כל הגורמים כולל הוריו כדי לגבש המלצה- שעל פי נקודת מבטה המקצועית- תהיה הטובה ביותר עבור הילד.

קשה לקבוע מראש כמה זמן לוקח עד שיהיה הסדר קבע רגיל. זה מאוד תלוי במצב.

לגבי מרכז הקשר- כאשר מתרשמים כי נשקפת סכנה לשלומו הנפשי-גופני של הילד מצד אחד ההורים, אבל גם שחשוב שהוא יהיה איתו בקשר- לשם כך נפגשים במרכז קשר. כדי שהמפגש ייערך באופן שבו הילד יהיה מוגן. עד כמה שאני רוצה לקוות ולהאמין מרכזי הקשר לא מסתפקים בכך- אלא אמורים להדריך את ההורה כיצד ליצור את הקשר עם הילד ולעזור להם לבנות קשר טוב יותר.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונת שוא
    קובי
    20/12/2009

אני נשוי מזה כשנתיים וחצי לאישה מקסימה ממנה יש לי שני בנים יש לי בן נוסף מגרושתי
    אשר נשואה שוב ויש לה ילד

חתמנו הסכם בביהמ"ש לעניני משפחה ובו התחייבתי לשלם לה כ7000 ש"ח בפועל הייתי מעביר לה כ10000 ש"ח

לפני כחצי שנה החברה בה עבדתי נסגרה ומאז סיכמתי עימה כי אעביר לה סכום של 5000 עד שאני ימצא עבודה חדשה אך בפועל טרם מצאתי אני מלוה כספים כדי לשלם לה והיא משתמשת בילד ככלי מיקוח ראיתיו 5 פעמים בחצי השנה האחרונה בגלל שאני מתקשה לגייס את הכספים בזמן תוך איומים מצדה כגון אני יהרוס אותך אתה גמור אתה לא תראה יותר את הילד ואף התקשרה לאשתי אחי ואבי וטרחה לומר להם זאת

היא אף שולחת לאחי בין 10 ל15 מסרונים כגון אלו ביום

ילדי רוצים לראות אותווקוראים בשמו כל פעם שהם רואים את תמונתו ואף הוא עובר טראומה מאחר והוא לא נפגש עמם באופן סדיר

את כל המתואר סבלתי בשתיקה עד קרות המקרה הנ:ל

השיא היה לפני כיומיים היא בקשה שאקח את הילד ליומיים הסכמתי בחפץ לב עשיתי את כל התיאומים הרלוונטים (מאחר והייתי במילואים) הנני מפקדבמילואים (לא קצין) וכשהתקשרתי 3 שעות לפני הזמן המיועד היא אמרה לי לדאוג קודם לכסף ואז לקחת את הילד

היא ברוב חוצפתה שלחה הודעת טקסט לאחי שאני מבריז לילד ובגלל זה הוא לא רוצה לבוא אלי
    מכשהתקשרתי אליה כתגובה למסרון היא אמרה שהיא לא צריכה אותי ואת הכסף שלי ואני יכול לשכוח מהילד ולא יוכל לראות אותו שוב

אני בתגובה אמרתי לה שאני אראה אותו גם אם אצטרך להכנס אליה הביתה (כמובן בדרך חוקית לפי צו בימש משטרה עובדת סוציאלית וכו')

היא התלוננה במשטרה שאיימתי עליה3 שוטרים עצרו אותי מהבית כמובן לקחו את הרובה שחתמתי עליו לצורך המילואים לעיני אשתי וילדי לאחר שחקרו אותי נפתח לי תיק על אלימות במשפחה ונאלתי להודיע בצבא שבואו לקחת את הנשק

יש לי מספר שאלות
    1.האם אני יכול כנגדה תלונה על הסתה פגיעה בשם טוב תלונת שוא והטרדה?
    2.מאחר ונפתח לי תיק פלילי דבר שפוגע בי מאד בבחינה תעסוקתית האם אני יכול לתבוע אותה על אובדן הכנסה עתידית?
    3.האם אבי אחי ואשתי יכולים להתלונן על זה שהיא מטרידה אותם?
    4.לאן אני צריך לפנות לראות את הילד מאחר והמשטרה אמרה ליע לא ליעצור עימה קשר 14 יום?

תגובה מהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    תלונת שוא

הוספת תגובה

• לקובי

ד``ר מני מלכה
    20/12/2009

קובי שלום רב

לפנייתך יש מספר היבטים, חלקם נוגעים לאופן בו מתנהל הקשר עם גרושתך והבן המשותף שלכם והחלק האחר נוגע להיבטים חוקיים-משפטיים.

בנוגע להיבט של החוק ומערכת המשפט-
    אשתך הגישה תלונה נגדך כי אמרת לה ש"תבוא אליה הבייתה לראות את הילד גם אם תצטרך להיכנס אליה הבייתה" ואז הוספת בסוגריים שכמובן מדובר בפנייה לעובדת סוציאלית וכדומה...
    לא ברור האם הוספת את המסרים המרגיעים הללו בדבריך או לא. ייתכן ולא- ואז גרושתך חוותה את הדברים כאיום, או שאמרת לה דברים נוספים, שקים יותר שאתה לא זוכר (כי נורא כעסת) , או שאתה מתבייש לומר. יש כל מיני אפשרויות. מה שברור הוא שמהלך העניינים הציק לך וייתכן שהיית סוער או כועס.
    אם אשתך הגישה תלונה- ואפילו זו הייתה תלונת שווא- מה שנותר לך זה לחכות לטיפול של החוק בעניין. לא בטוח שתלונת נגד על האיומים שלה תעזור, עין תחת עין ושן תחת שן לא מתקבלים כאן, לכל היותר יפתחו תיקים הדדיים שאינם מבטלים זה את זה.

שים לב- ייתכן שזה מה שהיית אמור לעשות מלכתחילה- מדוע לא הגשת תלונה על האיומים, למה היית צריך לחכות שהיא תגיש תלונה? זה נראה כאילו לקחת את החוק לידיים.

ודבר נוסף- שים לב לכך ש"הכנסת" את עצמך להתנהלות לא בריאה. מדוע אתה צריך לשלם 10000 ש"ח ולא 7000 ש"ח - ואחר כך אין לך מה לשלם. גם כאן אתה לוקח את החוק לידיים ואחר כך אתה נקלע לצרות. מה שברור הוא שהיית צריך לשלם את ה 7000 כפי שנקבע בחוק ואם נקלעת לתקופה קשה אז היה עליך לגייס את הכסף- גרושתך לא צריכה לסבול מכך.

לגבי הקשר עם הילד - אתה יכול לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ליחידת הסיוע שם ולבקש הסדרי ראייה. פקידת סעד לסדרי דין תבדוק את המצב ותיתן המלצה.

אף אחד לא מונע ממשפחתך להגיש תלונה במשטרה. לגבי הסתת שווא- תוכל לחכות למשפט שיהיה בגין תלונתה ואז לסמוך על בית המשפט שכריע בעניין. אבל כאמור זה לא מונע ממך לבדוק את האפשרות עם עורך דין- של הגשת תלונה על הסתת שווא.

לגבי מערכת היחסים עם גרושתך. שים לב שלמעשה לא נפרדתם לחלוטין. הקשר בניכם המשיך להתנהל באמצעות הכסף והילד. תחילה היית "לארג'" איתה ואחר כך הפכת לתלוי בה וברצונה כשלא יכולת לשלם. זה מצב בהחלט לא רצוי ועליך לחשוב ולראות איך אתה שומר על עצמך. איך אתה משלם בדיוק מה שצריך ועושה את מה שבדיוק מצופה ממך בלי ג'אסטות קטנות או גדולות. כך תמנע צרות וגם תיצור עבור הבן המשותף אקלים בריא יותר.

אם היא לא עומדת בהסדרי הראייה עליך לפנות לפקידת סעד לסדרי דין ולבקש בחינה של הסדרי הראייה אל תנסה לסדר או להסדיר את הדברים לבד.

מקווה שתוכל לצאת מההסתבכות ולשמור על עצמך ביתר עירנות
    שיהיה בהצלחה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה