פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכירה אותו
    הילה נ.
    16/06/2008

שלום, הכרתי מישהו גדול ממני והוא כל פעם מנסה לגעת בי כשאני עוברת ליד החנות שלו, אני פוחדת לעבור שם ועושה עיקוף. אני מפחדת לספר לאבא שלי כי הוא יסתבך ובטח ירביץ לו אני לא יודעת אם לספר לאמא שתספר לאבא עם מי אני יכולה לדבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכירה אותו

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    18/06/2008

בכל מקרה שמישהו עובר את הגבול - מגיע לך לשים לכך גבול. איני יודעת כיצד אבא יגיב, אבל את לא יכולה לקחת על כך אחריות. כדאי לספר לאמא, ואפשר גם לאבא - תוך שאת משתפת אותו בדאגה שלך.

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בוטה
    אלון
    13/06/2008

שלום רב,
    אני עדיין מתקשה לעקל את שארע לי , אך החלטתי לנסות ולבחון את מצבי בעזרתכן האדיבה. בזמן בו ישבתי בשיחה מקצועית בעל החברה בה אני עובדת (אנוכי יזמה את השיחה לטובת בקשה להעלאת שכר). נחרדתי להבין כי למעשה העלאת שכרי ובכלל זה תנאי העסקתי תלויים בהסכמתי "להיות חברה" של בעל החברה.
    להלן ציטוטים נבחרים כפי שנאמרו מפיו: "את תעשי לי טוב ואני אעשה לך", "נועדנו להיות יחד", "חשבתי על זה כבר הרבה זמן". כשניסיתי לברר האם אני הוזה שאלתי במפרוש: אתה לא מתכוון לחברים במובן של ידידים? ונענתי בשלילה. בעל החברה הבטיח לי כי ללא קשר להחלטתי הוא ישקול את העלאת השכר, "אך כמובן ובמידה ותסכימי תקבלי הרבה יותר" "הכל חוקי באמצעות בונוסים והעלאות שכר", "תצטרכי לעבוד הרבה פחות קשה", היו דברים נוספים שבוודאי אזכר בהם, אך התמונה ברורה. הבהרתי לו כי אני מעוניינת להתקדם בזכות עצמי (כיום אני עובדת כמנהלת מחלקה בחברה) ואיני מחפשת קיצורי דרך, למען האמת הייתי בשוק ואני המומה שבכלל הצלחתי לומר משהו. חרף דברי נתבקשתי "לחשוב על העניין". בדרכי הביתה נסערת מעזות המצח ונגעלת מהדברים שאמר, קיבלתי ממנו שיחת טלפון ובה נתבקשתי "לשמור את תוכן השיחה בינינו".
    אני אובדת עצות, הרי איני יכולה להוכיח דבר, מה גם שאיני מעוניינת להיכנס לסאגה משפטית ויותר מכך בוודאי שאיני מעוניינת בכספו. אני אוהבת את עבודתי, אך לא אוכל לשוב למשרד, אמנם הוא אינו נוכח בחיי השגרה של המשרד, אך ידו בכל ויד כל בו. אני כעוסה, פגועה ומעל לכל זקוקה לעצה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בוטה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

פרופ' רחל לב-ויזל
    13/06/2008

שלום לך
    זו אכן הטרדה מינית בוטה ועבירה על החוק היות ויש כאן שימוש ביחסי מרות והתניה. אני מציעה שתקחי אתך תמיד טייפ קטן ותקליטי אותו במקרה הצורך--ובמידה ובה תרצי להתעמת או להתלונן עליו. לצערי תצטרכי להחליט אם את מוכנה להמשיך לעבוד במקום או להפסיק עבודתך כפי שכתב. אני מציעה לך להתייעץ עם נציבת הטרדות מיניות או עו"ד שמתמחה בתחום.
    בהצלחה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

אלון
    13/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    17/06/2008

שלום רב,

אכן, נראה מצב מורכב ופוגע, ויחד עם זאת יש כאן הטרדה מינית ברורה.
    כדאי קודם כל לברר אם יש במסגרת עבודתך אישה או אדם האחראים על טיפול בהטרדות מיניות ולפנות לאדה זה.
    אני מבינה את החשש להפיגע כתוצאה מחשיפת העניין - אך השאלה האם נכון שחשש זה יכתיב את התנהלותך.
    אפשרות נוספת היא עימות ישיר עם המעסיק בכתב או פנים אל פנים.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביריונית מגעילה נימאס לי כבר! אני
    אבי
    11/06/2008

רוצה למות כבר!
    אני בכיתה ט(בן 15) וכבר כימעט שנה שזה קורא לי אני פשוט חייב לספר את זה! אני מקווה שיהיה לכם פיתרון כל שהוא!! אני לא יכול אם זה!! יש לי בערך חברים בכיתה אבל אני לא רוצה לספר את זה לאף אחד רק בצורה אנונימית ככה,זה התחיל ליפני כמה חודשים ילדה מהשיכבה שלי מתחילה להציק לי כל הזמן וכל הזמן נוגעת בי היא ידועה בתור עברינית ושמעתי שיש לה תיק פלילי! והייתה חדשה בביהס זה התחיל בכך שהיא עוברת לידי (בכוונה!)היא נותנת לי כפה בתחת וליפעמים נוגעת לי בזין! ובצורה כואבת בזמן שהיא עוברת לידי, והרבה פעמים היא התחילה להצמיד אותי לקיר ולנסות לנשק אותי כבר ניסיתי להיתעמת איתה כי דיבורים לא עזרו איתה בזמן שהיא התחילה לגעת בי ניסיתי לתפוס לה את הידיים ולהישתמש בכוח אבל היא העיפה לי את הידיים ונתנה לי אגרוף לפנים!! היא העיפה אותי לריצפה(עד עכשיו יש לי סימן מיזה!)ואחרי שפניתי למנהלת הקופה הזאת! הילדה המסריחה הזאת אמרה שהתחלתי איתה וניסיתי לגעת בה והיא האמינה לה! וכימעט השעתה אותי!,ומה עוד יום אחרי זה היא "מיצתערת" על האגרוף ואומרת שהיא "אוהבת" אותי ומנשקת אותי וכשניסית ללכת מימנה היא תפסה אותי במקום בחוץ (ההפסקה ניגמרה)
    והתחילה ממש לגעת בי ולנשק אותי והצמידה אותי בכוח לקיר!!!(היא קצת יותר גבוה מימני אבל מאד חזקה!)
    היא התחילה לנשק אותי ולגעת בי למטה ובגוף! בשלב זה נתתי לה מכות בגב והיא לא הירפתה ונתנה לי מכות לצלעות! הפסקתי מרוב כאב! אחרי כמה זמן היא מפסיקה לגעת בי וסתם מצמידה אותי לקיר ופיתאום היא מוציאה מהכיס אולר!! ושמה לי אותו חזק על הצוור!! ניבהלתי לגמרא כימעט צרחתי אבל לא יכולתי כי פחדתי שהיא תעשה לי משהו!! והכלבה המחורבנת הזאת אומרת לי!! "תלקק לי" ואני שואל אותה מה היא רוצה!! ואומרת לי שהיא רוצה שאני ארד לה! והתחילה להוריד את המיכנס והתחתונים! ואומרת לי להיתקופף ווכשהיא אמרה לי ללקק לה היא הצמידה עוד יותר את האולר וכימעט חתכה לי את הצוור!! בשלב זה ניבהלתי עוד יותר רציתי ליבכות לא הבנתי איך זה הגיע לזה! מרוב פחד ירדתי לה זה היה ממש מגעיל היא התחילה לתת לי "הנחיות"! לזה!! בחיים שלי לא הרגשתי כזה מושפל!!! המשכתי ללקק לה וללקק בזמן שהיא מוציאה קולות כמו כלבה מחורבנת!!
    וכבר מתחילים לצאת נוזלים דוחים משם!! וניהיה לי מגעיל בצורה מבחילה בפה ואני כימעט מקיא!!
    עד שבסוף היא גמרה!! היא מתחילה לשים את התחתונים ואת המיכנסיים ואומרת לי "ניפגש בפעם הבאה" אם חיוך מסופק ודוחה כזה!!! רצתי לשירותים והתחלתי ליבכות בשקט במשך שעה!!! וידאתי שהיא לא שם והברזתי הביתה(זה היה ביום חמישי שעבר)כמה ימים לא הלכתי לבית ספר והחג ממש עזר אני מפחד ליפגוש אותה אני במילה שוקל לעבור למקצועי כך שלא אצתרך ליראות אותה עוד הרבה אבל עדיין היא גרה בערך בסביבה שלי וליפעמים ניתקלתי בה אני מפחד להיתקל בה בפעם הבאה!!!!! אני מפחד רק לחשוב על זה!!!.תודה לכל מי שמנסה לעזור!!

הוספת תגובה

• תגובה ...

מירית
    11/06/2008

שלום לך, קראתי את מה שכתבת, ואני מבינה שפנית לפורום כי אתה מבקש עזרה. אני בטוחה שהיה לך קשה לסבול הטרדות של אותה ילדה במשך שנה, והשיא היה בשבוע שעבר... זה שמנהלת לא האמינה לך, זה עוד יותר מגביר את התסכול. לי נראה נכון לשתף במה שקרה את ההורים, ואם אתה לא סומך על ההורים, לשתף מישהו מקצועי שאתה סומך עליו. האם יש לכם בבית הספר יועצת? אולי אפשר לפנות אליה. כמו כן, כדאי לדעתי לשקול תלונה במשטרה, על מנת להרחיק את הילדה ממך ומנערים אחרים, שגם בהם היא יכולה להתעלל... בנוסף, אתה יכול להתקשר (בצורה אנונימית) לקו סיוע לנערים נפגעי תקיפה מינית. טלפון 1203. תחזיק מעמד! אני מאמינה לך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע לי הזוי ומופרך. לא מאמינה לך

שני
    13/06/2008

אני לא מאמינה שזה נכתב על ידי נער בן 15.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 15 ואני מדבר אמת!

אבי
    13/06/2008

אין לי סיבה סתם לבוא לפורום ולשקר אני לא כזה משועמם,ולמירית תודה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליועצת

פרופ' רחל לב-ויזל
    13/06/2008

שלום לך,
    עליך לפנות באופן מידי ליועצת בית הספר!!
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודע אם יאמינו לי ביכלל וגם

אבי
    13/06/2008

אז אני לא רוצה שאף אחד ידע על זה,אני מעדיף לנסות להיתחמק מימנה ואולי תעזוב אותי לנפשי ואני אנסה להמשיך הלאה אני רוצה להמשיך בחיים שלי כאילו זה לא קרה...תודה לכל מי שמנסה לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה -מירית

מירית
    14/06/2008

שלום לך,
    אני מסכימה עם פרופ' רחל לב.
    אני מבינה מדוע אתה לא רוצה לספר על כך לאף אחד, מצד אחד אתה מפחד שלא יאמינו לך מצד שני אתה רוצה לשכוח את מה שקרה ולהמשיך בחייך. זה טבעי ביותר, קורבנות פגיעה מינית רבים (נשים וגברים) מתמודדים עם אותה דילמה.
    התחמקות מאותה נערה לא תפתור לך בהכרח את הבעיה, מאחר וחיים בפחד הם לא חיים שמגיעים לך. בנוסף, אם לא תספר את מה שקרה למישהו מקצועי, כמו יועצת בית הספר, שיכולה לעזור לך בדיסקרטיות מאקסימלית, אתה עלול למצוא את עצמך מתקשה להתמודד לבד עם השלכות הפגיעה.

מקווה שתקבל החלטה נבונה.

מאחלת לך כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    15/06/2008

שלום רב,

אין ספק שאתה עובר פגיעה ממש קשה, בנוסף הפגיעה מחמירה לאורך זמן.
    ברור שצריך לעצור את זה, ושהמנהלת לא עזרה לך. מאוד חשוב שתשתף את ההורים במה שקרה וביחד תגשו למשטרה להגיש תלונה.
    לא מגיע לך להמשיך להיפגע, וחשוב שתגן על עצמך בדרך הנכונה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי עריות בין אחים - כתבה
    אריק וליטל
    11/06/2008

היי,

בקרוב תתפרסם כתבה מקיפה במוסף "סופשבוע" מעריב, שתבחן את תופעת גילוי העריות בין אחים. כדי להעלות את הנושא החשוב והכואב הזה על סדר היום בצורה הרגישה והמורכבת ביותר, אנחנו מעוניינים לדבר עם אנשים שחוו על בשרם את העניין, בין אם כנתקף, כתוקף או כהורים. הכל באנונימיות מוחלטת, כמובן.

אם עברתם את זה ואתם מרגישים מוכנים לדבר על הנושא, בבקשה, פנו אלינו בהקדם. זה הזמן לפרום את קשר השתיקה.

תודה רבה,

אריק וליטל.
    arikw@maariv

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    12/06/2008

במידה ואתם מעוניינים בחוות דעת מקצועית בנושא - נשמח לשתף פעולה.
    יש לנו ניסיון רב בעבודה עם גילוי עריות בין האחים וניתן יהיה להסביר גם מבחינת הדינמיקה של הפגיעה וגם בהיבט הדינמיקה המשפחתית.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן ליצור איתך קשר?

א
    29/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטלפונים רשומים ליד התמונות שלהן...

שני
    29/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית מזל טוב
    פגועה בעם
    03/06/2008

רונית שלנו חוגגת יום הולדת 50 מזל טוב הרבה אושר ובריאות והמון אהבה מגיע לה מימני סתם מישהיא

לקביעת תור
    סגירה
    רונית מזל טוב

הוספת תגובה

• תודה

רונית סדגר
    11/06/2008

שלום לך,

תודה רבה!
    נעים לקבל ברכות כאלה, גם מאלמונית.

שלך

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה,פעם ראשונה יוצא לאוויר העולם
    חסויה-ס
    02/06/2008

שלום, איני אציג את עצמי מעדיפה למנוע כל קשר שיכול להפגיש אותי עם המציאות.
    רציתי לספר על משהו שעברתי בחיי.
    אני בת 17.5 ובערך בגיל5.5 (ומטה) איני יודעת בדיוק באיזה גיל זה התחיל, אני זוכרת רק מספר אירועים.
    היה לי שכן שעשה איתי כל מיני פיעלויות מיניות, אני זוכרת שאני לא התנגדתי האומנם היתי בת פחות מ 5.5 כך שלא בדיוק ידעתי מהו הנושא הזה. אם זיכרוני אינו מטעה אותי הוא היה גדול ממני ב 3 שנים, איני יודעת איך ידע מה הוא עושה אבל אני יודעת שאנחנו הינו הולכים למקומות שאף אחד לא היה רואה אותנו. הוא היה שוכב עלי ועושה בי כל מיני דברים.

אני זוכרת מקרה אחד שהיה גן-מעון ילדים ואחה"צ קפצנו מעל הגדר והינו שם עירומים עם חולצה בלבד בלי תחתון ובלי מכנס שיחקנו שם שעות "אבא ואמא" או משהו כזה אני לא בדיוק זוכרת עד שהורי חיפשו אותי, ואיני יודעת אם ידעו או לא ידעו מה שקרה שם, אני זוכרת שאני נהבלתי, אולי כי זיזר אותי או אולי כי ידעתי שזה משהו אסור.

אני זוכרת עוד מקרה שכול החברים שיחקו למטה ואני והוא עלינו לביתי, כי הוא ידע שאין אף אחד בביתי שכבנו על הריצפה שבין המטבח לסלון והוא עלי- בלי בגדים! האיבר שלו על האיבר שלי, הדלת הייתה נעולה איני יודעת ע"י מי היא ננעלה, אבל הורי הגיעו הביתה וניסו לפתוח ולא הצליחו כשפתחנו להם, הם לא הבינו מה אנחנו עושים למעלה לבד, הרי הוא היה חבר של אחי, אז אני זוכרת שתירצתי משהו איני יודעת מה.

המקרה השלישי שאני זוכרת שהוא היה נירא לי הקבוע שקרה,ליד ביתי היה לנו שטח עצום של חלות, כמובן שלילדי השכונה היה שם מחנה, והינו הולכים לשם כשאף אחד לא היה שם אני לא יודעת איך הוא היה יודע. הוא היה שוכב עלי כמו כל פעם אני לא זוכרת בדיוק מה הוא עשה לי....

במהלך הכתיבה נזכרתי בעוד כמה מקרים, כמו שהיה לאבא שלי ג'יפ פתוח שהינו שוכבים על הריצפה של הג'פ מאחורה כמובן עירומים ושוב הוא עלי ושוב אני לא זוכרת מה עשה לי.

אני זוכרת גם שהיה חדר משחקים באיזה בנין וגם אליו נכנסו כמה פעמים, והוא עשה בי מה שעשה בי.

כמובן שאירועים אלה הפכו אותי למשהו אחר לגמרי, אני זוכרת שעוד ילד מהשכונה עשה לי משהו כזה , ואני זכרת את זה כחד פעמי כמובן שזה ממש לא בטוח אם זה היה חד פעמי או לא.

אני זוכרת מיקרה אח שבכיתה א' היה ילד שלקח אותי לשירותים ואני לא יודעת מה עושה לי כי אני לא זוכרת מה, אבל אני יודעת שזה היה משהו שאסור לו לעשות בי. אפשר לשער ולהסיק מסקנות מה הוא עשה לי אבל כמובן שאף פעם לא אדע בוודאות.

וכך האללה, עברתי דירה ולכאורה שחכתי את האנשים, אבל לא!היה שכן חדש חבר של אחי קצת. פעם במקרה אחי השאיר אותי איתו לבד וזה היה חד פעמי אבל אני זוכרת איך הוא גרם לי להסתובב במהירות שיכול ליראות לי את התחתון(זה היה כבר בגיל מאוחר יותר) אני זוכרת שאחרי זמן מסוים הוא לקח את איבר מינו ובעמידה שם על שלי.

יש עוד הרבה שעברתי, קצת קשה לרשום הכול היום,
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• אני קוראת את מה שכתבת...

שני
    02/06/2008

ועוד מקרים מעין אלו - ובכל פעם מזדעזעת מחדש. אלוהים!!!!

אם את היית בת 5.5 - אז הוא היה בן שמונה נכון?
    אני לא מבינה. לילד בן שמונה יש תאווה מינית, מאוויים מיניים? אלוהים - מה קורה בעולם המגעיל הזה? איככססססס. לאן הגענו. איפה התמימות? איפה הנאיביות?
    אני בטוחה שהילד הזה שעשה לך את המעשים הנבזיים האלה - נחשף גם הוא למין ולמעשים מיניים.

ברור שכשאת כותבת "אני לא זוכרת" או "לא יודעת מה הוא עשה לי" זה מנגנון ההכחשה וההדחקה - אחרת היית מתפרקת לגמרי.

ליבי איתך.
    צר לי על מה שעברת. ממש מזעזע.

אני מאחלת לך שתהיי חזקה ושתיתגברי ב"ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

חסויה-ס
    02/06/2008

האומנם יכול להיות שזהו מנגנון הדחקה שלא בשלטתי, אני מאוד רוצה לזכור בפרטי פרטים מה קרה שם אבל זה לא קורה, סביר להניח שגם הוא נחשף להתעללות מינית כזו או אחרת כמו שאמרת אחרת מאין לו המידע הרב על הנושא?!.

אני חושבת די התגברתי על זה, זה השאיר לי המון המון צלקות ופגע בי, ועדיין הצלקות האלה מפריעות לי אני "מתביישת" בצלקות האלה, אבל בסה"כ אני שואפת כמה שיותר קדימה זה מאוד קשה לי כל הענין, אני פה פעם ראשונה כותבת את מה שאני כותבת לא יודעת בדיוק ע"י איזה אומץ אולי הרצון הענקי שלחלוק את זה עם אנשים, והרצון הכי חשוב לי הוא שיפענחו את זה אנשים מקצועים וינתו לי הסברים והשלכות שיכולים להיות לזה.

לפי כשנה פגשתי אותו(את האדם שסיפרתי עליו) ע"י גבר שהייתי איתו בקשר, הוא היה חבר שלו. הם הגיעו אלי פעם אחת יחדיו ואני נרתעתי, שתקתי והעלמתי העין לאחר שהלך ביקשתי מהגבר שהייתי איתו בקשר שלא יביא אותו בחיים ושאני לא אראה אותו כי אני שונאת אותו. אותו אדם שעשה בי מה שעשה בי כשהייתי קטנה, בשיא חוצפתו התחבר אלי לאיי סי קיי( תוכנה להעברת מסרים ברשת) ודיבר איתי, החלטתי שאני לא שותקת, אומנם לא אמרתי לו במדיוק אבל אני זוכרת שאמרתי לו שהוא צריך להתבביש על מה שהוא עשה לי ואני לא אשכח לו את זה בחיים ושאני לא רוצה לראות אותו יותר אף פעם, הוא שיחק אותה ראש קטן ואמר שהוא לא יודע מה אני רוצה אבל "אני מכבד את בקשתך" (כמובן שהכול משחקי פסיכולגיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק אל..

חסויה-ס
    05/06/2008

רק אל תשכחו אותי, מחכה למענה של תשובה בכליון עינים, ממישהו מקצוע שיכול להגיד לי על השפעות שיכלו להיות והשלכות שנובעות ממקרים כגון אלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית סדגר בחופשה

רונית סדגר
    08/06/2008

שלום רב,

רונית סדגר בחופשה עד ה- 11.6.08.

היא תקרא את הודעתך כשתחזור מחופשה, ותשתדל להשיב בהקדם.

בברכה,

מזכירות המרכז הרב תחומי
    לטיפול בנפגעות תקיפה מינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

פרופ' רחל לב-ויזל
    08/06/2008

שלום לך,
    הזכרונות שעולים משמעם שיש לך יכולת להתמודד עמם. עדין חסרים פרטים משלימים של מה באמת אירע ואיך חשת ומה עשית כתגובה לכך. חשוב שתגיעי למטפלת שתעזור להפוך את הזכרונות לנגישים ושלמים ולעבד אותם באופן שיקל עליך להתמודד עם המציאות והפחדים.
    בהצלחה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    11/06/2008

שלום רב,

אכן, קשה לשחזר מקרים רבים כ"כ שעברת בגיל צעיר. נראה שמרגע הפגיעה הראשונה משהו בך הפך מבולבל ופגיע יותר, וכך אותו שכן המשיך את הפגיעה המינית, וגם אחריו היו אחרים שהרגישו את פגיעותך וניצלו אותה.

חשוב לראות מהי ההשפעה של כל האירועים עליך היום.

במידה והם משפיעים עליך מכיוונים של חרדה, דיכאון, פגיעה בדימוי עצמי ובמערכות יחסים, כדאי לגשת לטיפול, כי ניתן לעשות עבודה רגשית, שתאפשר לך חיים שלא יוכתבו ע"י הפגיעות.

שלך

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בקשרים
    דנה
    31/05/2008

אני בת 23 וחצי.בצעירותי חוויתי התעללות מינית חד פעמית,דבר ששמרתי אותו לאורך שנים.אפשר להגיד שעם השנים הדימוי העצמי שלי ירד והערך העצמי גם כן.הרגשתי לא שייכת ודחויה.סוג של "פגומה".יצאתי עם גברים בגיל התיכון אך הייתה לי חרדה בסיסית מהדבר הזה שנקרא מין.זה הפחיד אותי.יצאתי עם החורים אך מאז ועד היום לא היה לי קשר רציני.אף פעם לא הרגשתי משהו באמת יכול להתאהב בי ושאני ימצא את האחד וזה באמת קרה.לפני שנתיים הרגשתי שאני חייבת לנסות לשבור את החרדה הזו ממין ושכבתי עם בחור שיצאתי איתו (שסמכתי עליו) אבל ממש לא נמשכתי אליו.זה היה מוזר כיף ולא כיף.הוא היה הראשון והאחרון.שכבנו פעם אחת ומאז לא קיימתי יחסים.אני מצד אחד מאוד רוצה ודי חרמנית אבל מצד שני אני מפחדת נורא.ולעיתים כל הדכאון הזה מוריד לי את החשק.
    אני מרגישה נורא תקועה בעיקר בתחום הזה ובחיים בככל.זה גם אחד הדברים העיקריים שמציקים לי.
    מה לעשות?
    אני בדכאון מזה ואני גם נמצאת כרגע בטיפול פסיכולוגי ומדי פעם גם תרופתי .אבל אני נורא מתביישת לדבר על כך עם המטפלת.על זה שבגיל שלי קיימתי רק פעם אחת יחסי מין עם גבר ולא היה לי לעולם חבר.לא רק לה גם לעצמי ולאנשים בכלל.אני רוצה לצאת מזה אבל מצד שני זה נוח לא להתמודד עם הבעיה ולהמישך ככה אבל אני יודעת שזה בלתי אפשרי.
    ואני ממש לא יודעת מה לעשות איך להמשיך הלאה כי אני חייבת אני כבר עוד מעט בת 24 וזה מבאס כל המצב הזה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בקשרים

הוספת תגובה

• דנה - אל תתביישי לספר למטפלת שלך

שני
    02/06/2008

הרי בשביל זה היא שם ואחרי הכל את משלמת לה לא מעט כסף....

אז תתחילי לחשוב על ההחלמה שלך ואל תתביישי ממנה. ספרי לה הכל. היא אמורה לתת לך כלים על מנת להתמודד עם המצב הלא קל בכלל שעברת.

בבקשה - ספרי לה הכל - אחרת אין כל טעם לטיפול הזה שאת עוברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית סדגר בחופשה

רונית סדגר
    08/06/2008

שלום רב,

רונית סדגר בחופשה עד ה- 11.6.08.

היא תקרא את הודעתך כשתחזור מחופשה, ותשתדל להשיב בהקדם.

בברכה,

מזכירות המרכז הרב תחומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    11/06/2008

שלום לך,

נראה שהפגיעה שעברת, השאירה בך את עקבותיה שנים רבות.
    אין ספק שאין לך מה להתבייש בקיום יחסים רק עם בחור אחד - ובודאי כאשר מדובר בתוצאה של פגיעה מינית.
    חשוב לספר למטפלת שלך ולעשות איתה עיבוד של הפגיעה, כך שבעתיד מין לא יהיה תחום שיש להימנע ממנו, אלא חלק מהקשר.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מירית
    14/06/2008

שלום לך,

אם את מתקשה לשתף את המטפלת שלך בדרך רגילה (בעל פה) אולי תנסי דרך אחרת. אפשר לכתוב מכתב, ואם יום אחד תחליטי לשתף אותה, תוכלי לתת לה לקרוא.
    מטפלת מקצועית תוכל לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוכל בשוק
    לילי
    29/05/2008

שלום, אני מכירה רוכל בשוק הפשפשים שנוהג לגעת במקומות אינטימיים כשבנות מודדות אצלו בגדים, אני מעוניינת להזהיר את הבחוקרות שנכנסות אליו לחנות, מהי הדרך הכי טובה לדעתכן לבצע זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    רוכל בשוק

הוספת תגובה

• לשים שלט ניאון ענקי שרשום בוא

כ
    29/05/2008

"האיש הזה סוטה!!!!!!!!!" ...קצת נגע אז מה יש מצב שאת סתם מגזימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל אל תתיחסי ל-כ

שני
    30/05/2008

הדביל הזה שהגיב לפניי... כי זה בטוח גבר מתוסכל.

שנית - אם את שוב בשוק הפשפשים. היכנסי לאותו מוכר חרמן ותימדדי משהו. כשהוא ינסה לגעת בך - תגידי לו: חמוד, אני עכשיו צילמתי אותך ואני הולכת למשטרה להתלונן עלייך. ברור לך? עדיף שתהיי עם עוד מישהי/מישהו. לא לבד.
    לכי לרוכלים הנמצאים בסמוך. תגידי להם: האדם הזה עושה כך וכך. כן תפרסמי את זה - כדי שידע לא להתעסק עם בנות ולכבד את גופן וכבודן של נשים.
    עוד תאמרי לו שאת יודעת איפה הוא גר ואת הולכת לספר לכל המשפחה שלו מה הוא עושה כשבנות מודדות אצלו בגדים.

אחרי זה נראה אם הוא עוד יעז להמשיך להתנהג ככה. חוצפן.

גם אני נתקלתי בתופעה כזו - תופר ברחוב קינג ג'ורג' בת"א - היה מציץ ונוגע. הייתי צעירה וקיבלתי את זה כאילו זה ברור מאליו. אם זה היה קורה היום.... הוא היה מסכן כי הייתי קורעת אותו וממררת לו את החיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי יתכן מאד שזה אינו מגע שנועד

כ
    30/05/2008

להטריד או להנאתו או משהו כזה אלה מגע פה ושם שקורא הרבה לרוב אצל מוכרים בחנויות בגדים אני אישית הייתי בחנות בגדים פעם והמוכרת נגעה בי פה ושם זה לא אומר שהיא סוטה או משהו,אני אומר שיש להביא זאת בחשבון ולחשוב קצת ולא להיתפרץ כמו מפגרת על הבן אדם ולהיסתובב בכל השוק וליצעוק שהוא סוטה ולהביא מישטרה...קצת שכל לא יזיק לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם בשכל עסקינן....

שני
    30/05/2008

אתה האחרון שיכול לדבר בנושא.

שנית - הבנת הנקרא לא הזיקה אף פעם:

היא ציינה במפורש ש"הוא נוגע במקומות אינטימיים"... לא ליד, לא במקרה, לא אולי. אלא: "במקומות אינטימיים".

אז תפתח את מילון אבן שושן כדי להבין מהם מקומות אינטימיים בגוף האישה ואולי תבין שאין לאף גבר זכות או סיבה לגעת בבנות שבאות למדוד אצלו בגדים.

קפיש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני קראתי את זה וזה לא סיבה ישר

כ
    30/05/2008

ליקפוץ למעשים את מדברת כאילו הוא ממשש להם את האיבר מין או משהו ככל הניראה זה לא מה שקרה ואת ישר קופצת לשטויות כמו טיפשה אז תפסיקי לנסות להיראות חכמה זה לא הולך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי שיעשו את זה לאחותך או לחברה

שני
    31/05/2008

ואז נראה אם תמשיך להגן על חלאות כאלה.

ההבנה והסלחנות של אנשים כמוך למעשים של חלאות כמותו - רק משעתקים את המצב הקיים.

נשים זה לא רכוש. גוף האישה הוא לא צעצוע שאפשר לגעת ולמשש בלי רשות. ברוררררררר? או שאני צריכה לחזור על זה שוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי עשו את זה ותאמיני לי לא עשיתי

כ
    31/05/2008

מיזה כזה עניין ואני לא צורח ומשתגע ביגלל זה,ומה קשור שאישה זה לא רכוש את מקשירה למשהו אחר גם לי מוכרת עשתה את זה ואני לא לוקח את זה כזילזול בגברים או משהו,אף אחד לא חושב שאתם רכוש או משהו רוב מי שמקשקש את השטויות האלה הם דווקה בנות שחושבות שזה מה שחושבים עליהם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אומר את זה בפעם נוספת

שני
    01/06/2008

נשים צריך וחובה עליכם לכבד
    את גוף האישה צריך לכבד. נקודה. סוף הויכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפסיקי לקשקש דברים לא קשורים

כ
    01/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תשכח לתת כבוד לנשים!!!!

שני
    02/06/2008

זה הכי חשוב בעולם!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך על הרעיון הבא

פרופ' רחל לב-ויזל
    08/06/2008

מה דעתך להזמין את השדרן אמנון לוי לעשות תחקיר?
    או להתלונן במשטרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    11/06/2008

יתכן והדרך הטובה ביותר היא להודיע למשטרה ולמפקחים עירוניים על התופעה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית במגזר החרדי
    פנינה
    26/05/2008

שלום רב,

אני לא יודעת עם זה המקום לפתוח את הסיפור שלי אבל עברתי תקופה של שנה וחצי עם חוויות לא נעימות שמטרדות אותי ולא נותנות לי מנוח. אני לא מתפקדת בגלל זה וחייבת עצה בעניין.

אני בת 27, נשואה ואמא לילדה, אני חרדית (אומנם מודרנית) ועבדתי עד לא מזמן במשרד גדול לפרסום חרדי בבני ברק. בתקופה שלפני נישואיי נהג הבוס שלי (שחשוב לציין שהוא איש חרדי ומוכר לכולם כי הוא עוסק בתקשורת ועיתונות מתוקף תפקידו) להעיר לי בבוטות על לבושי ולדבר איתי בצורה מאוד אישית תוך התייחסות לגופי ומצבי הנשי. לא אחת נהג לומר לי שבמשרד שלו מותר לבוא גם עם מכנסיים ו"שאין פה רבנים"... נהגתי להתעלם ממנו ויצאתי איכשהו מזה. במקרה מסויים הוא אמר לי שיש לו שיחה חשובה איתי ושאשאר אחרי שעות העבודה. בשיחתנו הוא דיבר שטויות רוב הזמן שלא בעניני עבודה אלא השיחה נסובה על עניני אישות אישיים מאוד. מבחינה דתית הרגשתי רע מהשפה והעיסוק בנושאים שלא מתאימים לי כשומרת מצוות. ניסיתי לסיים את הפגישה בסיבות שונות אבל הוא התעקש שאומר לו משהו עלי בנושא מיני שלא התאים לי וכשלא רציתי הודיע לי שזה בעצם היה המבחן שלי ושבעצם הנושא עליו רצה לדבר איתי נוגע בקידומי במשרד וכעת אין מצב שזה יקרה. יצאתי מהפגישה די מבועסת. למחרת התבשרנו על שינויים במשרד ואני כמובן לא שודרגתי בצוות. אחרי יומיים קרא לי שוב וביקש שאבוא איתו לפגישה מחוץ למשרד בפגישה זו חזר שוב לדבר איתי על עניני מין וסקס, במהלך השיחה נצמד אלי ושאל אותי האם אני יודעת שהוא פרוד מאשתו וגם הציע לי לשבת עליו. נבהלתי ואמרתי שעם כל הכבוד לעבוד ולרצון שלי לקבל שדרוג במשרד, אין מצב שאעשה שטויות ואיסורים, בשלב זה חיבק אותי ושם ידיו על איברים מוצנעים בגופי (אמנם על בגדיי) בסוף הרפה ממני ואכן לא נפגעתי בעבודה. מקרים דומים לא נפסקו ובאחד המקרים אף הציע לי לבוא איתו לסופש בבית מלון, סירבתי כמובן. בתום תקופה עזבתי את המשרד, בהרגשה של ניצול ופגועה ממש. עכשיו ככה, אני יודעת בבירור שיש עוד לפחות עובדת נוספת (גם דתיה) שעוברת את אותם סרטים עם הבוס. קשה לי מאוד עם ההרגשה הזאת ועם המצב הזה שחברה שלי עוברת כעת על בטוח, כי דיברנו בינינו על הרגליו המשונים בתחום, אך היא לא תדבר על זה כי במגזר החרדי לא נעים ולא פותחים את הנושא לשיחה. אני מאוד מוטרדת מזה ובעלי מרגיש שמשהו עובר עלי, וגם ממנו אני מסתירה את כל הענין שהיה עם ההטרדות והפגישות כי זה לא מקובל אצלנו ואני חוששת שאם אומר לו על הענינים של הבוס יחשוד בי שהיו דברים יותר מזה ולא רוצה להעמיק את הסיפור.
    לא רוצה לערב אנשים מהמגזר או רבנים אבל אני לא מרגישה טוב שאני נותנת לו לעשות מה שהוא רוצה בעובדות המשרד ומבחוץ הוא משחק אותה דוס וחשוב.

נא עצתכן איך אני יוצאת מזה, כשמצד אחד אוכל לדבר עם חברה שלי שתיזהר ממנו וגם לגרום לו להפסיק את הנוהג הזה, מבלי להגיע לגורמים במגזר שיסבו לי נזק תדמיתי בתוך הקהילה.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית במגזר החרדי

הוספת תגובה

• למה לא הקלטת את הבן זונה?

שני
    26/05/2008

תנסי לקבוע איתו שוב. קחי מכשיר הקלטה/פלאפון ואז כל העניינים יהיו לטובתך.

את תוותרי לו. חתיכת זבל. השתיקה והויתור שלך יעלו לכולנו ביוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    29/05/2008

שלום לך,

אכן המצב נשמע מורכב במיוחד, שכן מחד אני שומעת שאינך רוצה להישאר חסרת אונים ופסיבית מול ההטרדה שחווית, ומול ההטרדה שעוברת חברתך. מצד שני ידייך כבולות בשל השייכות למגזר הדתי ובחירתך שלא לפתוח את הנושא.
    דווקא מבחינת הסיוע לחברה, נשמע נכון לפתוח איתה את הנושא, על מנת שתשמר ממנו.
    בנוסף, הייתי ממליצה להתעמת באופן ישיר עם אותו מנהל, ולהבהיר לו שהוא עובר על החוק.
    ניתן לעשות זאת בשיחה או במכתב, ואפילו להוסיף שאת יודעת שאינך היחידה שהטריד אותה.
    עימות כזה יכול לאפשר לך לצאת ממצב של חוסר אונים, ועדיין לא לפתוח את הדברים בקהילה החרדית.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נוגה
    25/05/2008

שלום רב,
    ברצוני לדעת למה מתכוונים שאומרים לפעמים בתקשורת "בוצע מעשה סדום"? מה זה מעשה סדום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מעשה סדום

פרופ' רחל לב-ויזל
    26/05/2008

פגיעה אנלית, חדירה לפי הטבעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    27/05/2008

שלום רב,

מעשה סדום משמעו חדירה מינית דרך פי הטבעת.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנהלות הפורום- על המונח מעשה סדום

ענת
    27/05/2008

עד כמה שזכור לי, לפי לשון החוק, גם החדרת איבר מין לפה של מישהי/ו זה נחשב למעשה סדום. אתן בטוחות שהכוונה רק למין אנאלי שלא בהסכמה?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא הטרדה מינית בספא
    אילן
    21/05/2008

אני ואישתי כיבלנו נופש לירח דבש בספא באזור השרון
    לשנינו היה אותו הטיפול (ארווידה למיטב זיכרוני )
    מדובר בטיפול בערום מלא (רק מגבת מכסה את האברים האינטימים
    לאישתי היה מטפל אשר במהלך הטיפול שיחק עם הפיטמות שלה ולא בצורה של ליטוף
    או העברה של היד על החזה אלה בצורה מדויקת ומכוונת
    בהמשך הוא עף נגה לה בספתות הנרתיק כאשר הוא טיפל בחלק התחתון של גופה
    ולשאלתי איך מתמודדים עם נושא זה מול מתקן הספא המדובר ואיך לפעל עם הרגשתה של
    אשתי אשר בעבר הרחוק נאנסה
    לדברי אשתי במהלך הטיפול היא לא היתה מסוגלת לומר דבר היא היתה בהלם ובנוסף
    לא ידעה העם זה חלק מהטיפול
    אני לעומת זות כיבלתי את אותו הטיפול מאישה ולה לא היה כול סיבה להתקרב לעברים
    מוצנאים או לפיטמות שלי כך שהסיפור מעורר בי כעס רב ואי ידיעה מה לעשות בנידון
    השמח לתשובה מהירה בכדי לפעול בנושא
    תודה

הוספת תגובה

• בתור מעסה מקצועית

שני
    21/05/2008

אני יכולה לומר לך שאלו הם מקומות/איברים שהוא בכלל לא אמור להגיע אליהם או לגעת בהם. הם אמורים להיות מכוסים במשך כל שלבי הטיפול.

ברור שהוא עשה משהו לא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

אילן
    21/05/2008

תודה רבה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילן
    21/05/2008

מה אלינו לעשות בנידון?
    ולמי אפשר לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי כדאי שתיפנו לנהלת המלון

שני
    24/05/2008

תודיעו להם על מה שקרה ושאתם מצפים מהם לנקוט באילו שהם צעדים כנגד המעסה.
    גם נורא תלוי כמה זמן עבר מאז...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

אילן
    25/05/2008

קודם כול תודה על התשובות
    פניתי למנהלת הספה והיא היתה מעוד נחמדה אלי
    סיפרתי לה את כול הסיפור והיא הופתעה מעוד , אבל גם שיתפה פעולה אתי
    לאחר כמה טלפונים נתתי לה לדבר עם אישתי ולאחר השיחה איתה היא אמרה
    שהיא מתקוונת לפטר אותו מיידית אבל היא לא יכולה לעשות יותר מזה
    היא יכולה רק לפטר ולא לתת המלצות .
    תודה על העזרה (:
    אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית סדגר בחופשה

רונית סדגר
    21/05/2008

שאלתך בפורום be ok - נתקבלה.
    רונית סדגר - מנהלת המרכז הרב תחומי לטיפול בנפגעות תקיפה מינית, תהיה בחופשה בין התאריכים .22.5.08 - 28.5.08.
    מיד עם חזרתה, תשלח תשובה לשאלתך.
    במקרים דחופים אפשר להתייעץ עם מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית, מספר טלפון 1202.

בברכה,

מזכירות המרכז הרב תחומי
    מרכז רפואי בני ציון, חיפה
    048359975 (טלפון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' רחל לב-ויזל
    26/05/2008

שלום לך,
    ראשית עדיף היה להגיב במקום. אך אם לא, ואשתך חשה שנפגעה והטרדה, עליכם לפנות למלון בו התארחתם ולהתלונן. התגובה שאתה מתאר של אשתך , אלם והלם, יכולה לנבוע מבלבול, אי נוחות או בהלה שהינה מתרחש שוב משהו שכבר היה. אם כך, כדאי היה שהיא תגיע למספר שיחות על מנת להתגבר על הבהלה או החרדה ושתוכל להגיב בפעם אחרת מיידית.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    27/05/2008

שלום רב,
    אין ספק שהטיפול שאשתך קיבלה חורג מגבולות עיסוי רגיל. מדובר כאן בהחלט בחציית גבול, שאינה לגיטימית. יחד עם זאת, תגובת ההלם של אישתך מאוד מובנת, בשל ההלם על החציית הגבול.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפית
    18/05/2008

בנוגע לשאלה של הבחור שנפל על בחורה משוגעת שרוצה להתלונן שאנס אותה. רציתי לדעת, אם היא הולחת להתלונן. למי יאמינו, לה או לו? איך זה עובד הדברים הללו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/05/2008

שלום רב,
    קשה לאמר למי יאמינו כשאינני מעורבת במקרה. המשטרה עושה את החקירה, בודקת ראיות, ולעיתים מפגישה בעימות את המתלוננת והנתבע. הם מכירים את הקריטריונים שמביאים לכתב אישום בסופו של דבר.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף אחד לא יאמין לה ובצדק

357M
    20/05/2008

היא שכבה איתו בהסכמה והם יצאו אבל הוא כבר לא רצה אותה לאמר שהיא נאנסה ועוד בנסיבות האלה זה ממש דבילי ואף מעורר רחמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *לומר

357M
    20/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית
    לירון
    14/05/2008

שלום, עברתי פגיע המינית בצעירותי, מאז לא כל כך הולך לי טוב עם בנים, אני מאוד פוחדת מהקטע של הסקס ודי נרתעת מזה ולאף אחד מהם אין סבלנות להמתין ואי אפשר יש רעל ההתחלה לספר אתכל הבעיות והקשיים, ואז כולם עוזבים אותי כי אני לא שוכבת איתם מהר ואני כבר מיואשת מזה

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מינית

הוספת תגובה

• יחסים עם המין השני

פרופ' רחל לב-ויזל
    15/05/2008

לירון,
    לפגיעה שעברת השלכות שמניסיונך קשה לך להתמודד עמן ויש להן ביטוי בכל קשר שאת יוצרת. נכון שלא תמיד נכון לספר על הפגיעה בתחילת קשר. אני חושבת שכדאי להתייעץ ולעבד את הפגיעה עם מטפל ת מוסמכת בנושא.
    אל תאספי עוד אכזבות.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    18/05/2008

שלום רב,

פעמים רבות בעקבות פגיעה מינית, סקס הופך להיות דבר מרתיע ולא נעים, במקום שיהיה חלק מאהבה וקרבה.
    אין ספק שהבנים שלא יכולים להמתין ועוזבים, אולי מחפשים רק סקס, אבל בכל מקרה מגיע לך להנות מסקס. אפשר להגיע לכך גם עם בן זוג סבלני ובוודאי אחרי טיפול בנושא.
    מה דעתך?

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילווו
    אריק
    11/05/2008

שלום רב,
    סיפורי הוא כזה: הכרתי מישהי מהאינטרנט , יצאנו שבועיים, בהתחלה חשבתי עליה בקטע רציני,, שכבנו פעם אחת, ואז גמרתי איתה. אמרתי לה שזה לא זה לטווח הארוך.

הבחורה נגנבה.

היא שלושה ימים מתקשרת אלי ללא הפסקה שולחת לי קללות נוראיות בטלפון, אומרת שרק רציתי להשכיב אותה, שאני נצלן, שהיא שוקלת להגיש תלונה על אונס (למרות שכמובן זה היה בהסכמה מלאה).

שאלותי הן:
    1. איך להפטר מהמשוגעת?
    2. האם תמיד כשגבר שוכב עם בחורה, והיא רוצה אותו, ואח"כ הוא גומר איתה, היא חושבת שהוא רק ניצל אותה??? להימנע מזה בעתיד???

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילווו

הוספת תגובה

• לא כל הבנות ככה יש בנות אם תפיסה

G
    11/05/2008

שגויה לגבי סקס וחושבות שהן "נותנות" בזמן הסקס ועושות טובה וכשהן שוכבות אם מישהו שלא רוצה אותן לקשר רציני אז בראש שלהן זה לא בסדר והן אף מנסות לסווג את זה לאונס כביכול,אתה לא צריך להיתמסר ברגע שאתה שוכב אם מישהי אתה לא ממש יכול לעשות משהו בקשר לתפיסה השגויה שלה לגבי מין חוץ מלהיכנס למערכת יחסים בניגוד לרצונך,פשוט תיתרחק מימנה ואם היא מטרידה אותך אתה יכול להיתקשר למישטרה ולהגיש תלונה על מישהי שמטרידה אותך אתה לא אמור ליסבול את זה אתה יכול לומר לה את זה ליפני כדי לחסוך את כל הבלאגן הזה.מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהירות מונעת תאונה

פרופ' רחל לב-ויזל
    15/05/2008

ראשית ליתר בטחון תקליט את השיחות אתה.
    שנית, מחשבה תחילה מונעת תאונה. כאשר לא מבהירים את הציפיות בתחילת הקשר ללא התחייבות, עלולים ליפול למצב בו צד אחד מאוכזב. רמת האכזבה, הכעס והתסכול והיכולת להתמודד עם רגשות אלו שונה מאדם לאדם.
    תלמד מן הניסיון להבא.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    18/05/2008

שלום רב,
    אין לך אפשרות לשלוט ברגשות ותגובות של מישהי אחרת. אתה רק יכול לשלוט בדרך בה אתה יוצר קשר ובמסרים אותם אתה מעביר. יתכן שבעתיד לפני קיום יחסי מין, צריך לדבר על כך עם הבחורה ולבדוק את הדדיות הכוונות- כך שלא תהיה תחשוה של ניצול.
    אני חושבת שהתגובה שלך קצת קיצונית "איך להיפטר מהמשוגעת". אולי במענה רגיש אליה ולתחושת האכזבה שלה, ניתן יהיה להבהיר את העניין.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיקרון היא באמת קצת משוגעת

357M
    18/05/2008

הם שכבו הוא לא רוצה אותה פשוט היא לא צריכה להטריד אותו באמת יש נשים כאלה שחושבות שהם נותנות בזמן הסקס לכן הם דורשות שהוא יהיה מחויב רק להן ואם הוא לא אז הם משתגעות ועושות עניין,שכבו הוא לא רוצה אותה אי הבנה או לא היא בהחלט לא! בסדר אסור להקל בהיתנהגות ובאיומים האלה לא פעם זה הסתיים לא טוב...הוא אמר שהוא חשב על זה אחרי שהוא שכב איתה הוא לא חייב ליהיות איתה והוא חשב מיקודם על הקשר בצורה רצינית לכן זאת לא ממש הטעיה הוא לא חייב ליהיות איתה הם בקושי הכירו!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי אפשר לפנות
    אורית
    06/05/2008

כדי לקבל עזרה נפשית בעקבות תקיפות מיניות שעברתי בילדותי?

לקביעת תור
    סגירה
    למי אפשר לפנות

הוספת תגובה

• מקום מגורים

פרופ' רחל לב-ויזל
    07/05/2008

איפה את גרה?
    יש שירותי סיוע לנשים, מרכזי אשה לאשה, אל"י בתל אביב, מרכז הבינתחומי באיכילוב, מיט"ל בירושלים, המרכז הבינתחומי- בי"ח בני ציון חיפה, ענב"ל באר שבע
    ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    07/05/2008

שלום רב,
    רציתי לברר באיזה אזור את גרה, על מנת שאוכל לתת הפניות יותר מדויקות.
    בנוסף, האם את מעוניינת בטיפול פרטי או במגזר הציבורי?

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה