מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאיה20/02/2008
רציתי לשאול שאלה.אני בת 30.לאורך כל שנותיי אני נמצאת בתחושה שחוויתי משהו מיני קשה וממש לא רצוי.כשהייתי קטנה מאד,הייתי אצל מטפלת שהשגיחה עלי עד שעות אחה"צ.תמיד היתה לי תחושה שהבן שלה עשה בי מעשים מיניים אבל התמונות אינן ברורות.בשלב כלשהו לא מזמן סיפרתי לאימי.הסתבר לי,שהבן של המטפלת שראיתיו כ"גדול נורא"היה אז בן 7 בלבד(אני הייתי בת 4).העניין הוא שיש לי מן תחושה עמוקה כזו שזה משהו לא ברור עם מישהו שהוא בהחלט לא בן 7.הקטע הוא שאין לי תמונות ברורות,ואני משתגעת במחשבה שאולי אני מדמיינת הכל!! דוחפת לעצמי רעיונות לראש שיצדיקו למה רע לי.אני סובלת מגיל 18 מהפרעות אכילה קשות מאד(בולמיה)שכרגע יותר בשליטה.
אני משתגעת מהמחשבות. האם אני מדמיינת , מה יכול לעזור לי בבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - רונית סדגר
רונית סדגר21/02/2008שלום רב,
קשה לאמר אם היה או לא היה, ויחד עם זאת ניתן לסמוך על התחושה שלך שהיה משהו שנתן תחושה של פריצת גבולות.
אני אישית מאמינה, שאם היה משהו, הזיכרונות יתבהרו כשתהיי חזקה דייך לשאת אותם. לכן - אולי כדאי להתמקד בנושאים איתם את צריכה להתמודד בהווה, ולתת לתהליך ההיזכרות להגיע כשיתאים.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי לעבור היפנוזה
שני02/03/2008היפנוזה יכולה לתת תמונה יותר ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרידןעינת17/02/2008
שלום, יש אדם המטריד אותי באופן קבוע, אני מתחמקת ממנו בכל פעם, צועקת, מפחידה אותו עם חברים והבן אדם תמיד זורק הערות, מתקרב אלי, מסתכל, בל פעם שאני באה הביתה, האם לערב משטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר18/02/2008שלום לך,
ברגע שאת חשה תחושת איום וחוסר בטחון, הדבר הנכון הוא פניה למשטרה להגשת תלונה, ולשקול עימם צו הרחקה.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/02/2008
עברתי התעללות מינית בהיותי בת 6 על ידי בן דודי.
כבר שנים שלא הוצאתי את המשפט הזה מיפי ובעת כתיבת שורות אלו ידי רועדות. זה היה כנראה אירוע שנמשך כי יש לי הבזקים מכל מיני מקומות. למרות שעברו שנים (ואולי זה המקום היחיד שאיני צריכה להתנצל שאני עדיין זוכרת - כי מי כמוכן מבינה אותי) אני עדיין עוברת סיוטים, מתעוררת בלילות, רואה את פרצופו ברחוב בלי שזה באמת הוא וכל יתר המאפיינים שאתן ודאי מכירות.
עברתי טיפול פסיכולוגי לפני כשמונה שנים בעקבות הטיפול העזתי לספר לאבי ולעמוד על כך שאני לא מוכנה שיהיה נוכח בחתונתי. והרגשתי גאה בכך!
לרגע לא חשבתי שאשכח את זה אבל חשבתי שזה פרק שעבר ונגמר. טעיתי. ואיני יודעת איך להתמודד עם זה.
היום אני אמא לשני ילדים: ביתי הבכורה בת 4.5 ובני בן שנה. מידי יום ביומו הדברים מטרידים ומטריפים את מוחי. בבקשה עזרה, האם מתישהו הנושא הזה יעזוב את חיי? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה לא נמחקת
פרופ' רחל לב-ויזל13/02/2008לימור היקרה,
טראומה ואירועים טראומטיים מתמשכים לא נמחקים. הם מותירים שריטה בגזע המוח. העיבוד של האירועים אחר בכל שלב של החיים. גם כיון שעם הגיל אנו עוברים שלבי התפתחות שונים ומצבים שונים וגם היות ועומדים לרשותנו משאבים להתמודדות חדשים המאפשרים עיבוד מחודש ושונה. התמודדת בעבר מאד יפה. אני מציעה שתפני שוב לטיפול למספר מפגשים נוסף שיקל על ההתמודדות וההצפה המחודשת ויצמצם את ההשלכות.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר17/02/2008אין ספק שקשה כאשר הפגיעה חוזרת להטריד בחיי היום יום.
כנראה שזהו סימן שיש צורך בעיבוד של הפגיעה, כך שזו לא תנהל את חייך. נראה לי שפניה לטיפול הינה הדרך הנכונה בשלב זה.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דומהשרון10/02/2008
חברה שלי עברה אונס נוראי ואכזרי בניוחד
אני היחידה שיודעת
אני מפחדת - היא מרגישה מאוד רע, אמנם קמה ומתפקדת יחסית אך לא ישנה, לא מצליחה להירגע, כל היום במתח ותחושה קשה שאלות של למה ולמה זה קרה ואיך אפשר לשאת את זה
היא כל הזמן אומרת שהיא לא יכולה לשאת את זה, לחץ בחזה וכו'.
אני כל הזמן איתה. לא כ"כ פיזית אך טלפונים ותשומת לב כמה שאני יכולה. זה לא כ"כ עוזר.
עברו מאז כחודש וחצי- חודשיים ולא משתפר אלא הולך ונהיה יותר גרוע.
התחילה טיפול ביוזמתי אך הלכה מס' פעמים והפסיקה.
מספר שאלות בבקשה:
איך אני יכולה לעזור לה? איך אני יכולה לעודד? לתת כח? להכניס קצת תקווה שכל כך אין
אני מנסה כל הזמן לשכנע אותה ללכת לטיפול לקבל עזרה והיא לא הולכת
היא יוצאת לעבודה כי חייבת אך ממש כמו רובוט - בפנים הכל גועש וכואב ומאיים
ובכלל - מה יכול לעזור? אשמח לשמוע - האם אפשר להרגיש יותר טוב? האם אפשר להשתקם? איזה טיפול יכול לעזור - פסיכולוגי או דווקא פסיכיאטרי?
אשמח לשמוע עיצות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר14/02/2008שלום רב,
ראשית, תבורכי על האכפתיות והתמיכה שאת נותנת לחברתך.
מעבר לכך, אפשר להרגיש טוב יותר ואפשר להשתקם. הטיפול היעיל הינו פסיכותרפיה, ולפעמים הטיפול יכול להיות מלווה גם בטיפול תרופתי פסיכיאטרי לזמן מסוים. חשוב שהטיפול הפסיכולוגי יהיה של אנשים מומחים בתחום. אולי המטפלת שחברתך בחרה אינה מומחית וכדאי לברר מדוע עזבה.
העובדה שמצבה מחמיר אומרת שיש צורך בהתערבות חיצונית, כי היא לא מצליחה להתארגן לבד.
כדאי לאמר לה, שבמקרי אונס - ככל שהטיפול קרוב יותר לטראומה, כך הוא יעיל יותר.
ומבחינתך - התמיכה הרגשית לכאב והעידוד, הם ודאי עוזרים - מעבר לטיפול.
יישור כוח.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילווים מינים בגיל 5א08/02/2008
בני בן ה4.5 לא מעוניין ללכת לגן, דבר שקרה בהדרגה. אתמול אחרי מספר ימיים בבית ביעקבות מחלה סיפר לי בני שאחד הילדים צבט אותו בבולבול בטוסיק ואף ביקש ממנו לשכב אליו כול אחד מהמקרים קראה בנפרד. בנוסף סיפר בני שאותו ילד מחליט מי ישחק עם מי וכו. מה לעשות?
(אותו ילד רוצה לבוא אלינו לא מעט פעמיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר11/02/2008שלום רב,
במקרה זה חשוב לעבוד בשני מישורים: האחד לידע את ההורים של אותו ילד וגם את הגננת, כדי לדאוג שתהיה הגנה על בנך.
במקביל כדאי לדבר עם בנך על גבולות הגוף - מה מותר ומה אסור וכן כיצד לשים גבולות. חשוב גם לחזק אותו מול אותו ילד.
ניתן גם לבקש מהגננת להתייעץ ואולי לערב פסיכולוגית של הגן.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג שלא מקשיבספי07/02/2008
שלום, בן זוגי אינו מקשיב לי מספיק, איני מסוגלת להיפתח איתו ולכן אני לא מספרת לו על עברי. איני אוהבת מין ואיני אוהבת ליזום זאת, כתוצאה מהתהוללות בילדותי נסגרתי מאד לנושא. בן הזוג שלי אמור להיות שותף למצוקותי, אך איני מעיזה לספר לו מפחד שיזלזל בי ולא באמת יבין מדוע אני מתנהגת כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לישאול מה עבר עלייך? תשתפי
אבי07/02/2008אותו ואולי גם אותנו בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לפעמים קל יותר לשתף באמצעות שיחה עם מטפל מקצועי- אולי זה יעזור.
מעבר לכך הדרך הרצויה היא לשתף את בן זוגך בכך שכ"כ חשוב לך שיקשיב ושאת צריכה את הקשבתו ואת הקבלה שלו, כדי לשתף אותו במשהו חשוב.
אולי דרך זו תאפשר לו לשמוע אותך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מה עושים?נזכרת סדרתית05/02/2008
לאחרונה אני מוצפת זכרונות-
על הנער מהתנועה שדחף אצבע אגרסיבית עד כדי שיתוק מפחד,
על המדריך הבוגר ששיכנע אותי שאני מוכנה לזה הרבה יותר מבנות 19 אפילו..
על החבר במשך כמעט 5 שנים שאהבתי תוך התעלמות מכל אותן הפעמים שהוא לא טרח לשאול או להקשיב אם אני רוצה או לא.
והכל מציף ומטריף אותי עכשיו, הזכרונות, המחשבות על כך שהמקרים לא סתם רודפים אחרי אדם. אז מה לעשות עם הזכרונות האלה? לנסות ולפתוח אותם עם מי שמוכן לשמוע?
ללכת לטיפול ולספר שוב ושוב? למי יש כוחות לכל זה? למי יש כסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר11/02/2008נשמע שבשלב זה את מוצפת בהרבה זיכרונות משלבים שונים בחיים ואין ספק שזה קשה.
אנחנו מכירים נשים שעברו פגיעות חוזרות, וברור שזה דורש התמודדות מורכבת. טיפול הוא דרך בהחלט מומלצת, ויש כבר טיפול ציבורי בנושא בכמה מקומות בארץ.
אפשר לפנות דרך המחלקה לשירותים חברתיים ולברר אם יש אפשרות כזו במקום מגוריך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותי03/02/2008
אני בת 23 ורוצה מאוד לעזור בחי לנפגעות תקיפה מינית. שאלתי היא איזה מקצוע כדי לי ללמוד (תואר 1) כדי שאוכל אח"כ לעסוק בתחום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע
פרופ' רחל לב-ויזל06/02/2008ראשית את יכולה להתנדב באחד ממרכזי הסיוע לנפגעות ולעבור הכשרה כמתנדבת
אם את מחפשת חוג באוניברסיטה על מנת שלאחר מכן תתמחי בתום עליך ללמוד פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית לסיים תואר שני ולהתמחות בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בדרך כלל נדרש תואר שני כדי לטפל בנפגעות תקיפה מינית. התואר יכול להיות בתחום עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה או טיפול בהבעה ויצירה.
בהצלחה, וכן ירבו,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת זוגל'31/01/2008
שלום, בת הזוג שלי נרתעת ממין, היא רוןאה זאת כמשהו מלוכלך, אנחנו כבר 5 שנים יחד והיא עדיין מתביישת להיפתח מינית. היא מספרת כי כשהיתה צעירה היתה מאד חופשיה ואפילו נוצלה מינית פעמים רבות על ידי גברים וכיום, למרות שהיא אוהבת אותי היא לא נהנית ממש ממין ומעדיפה בלי. האם יתכן כי עברה התעללות מינית כלשהי? אולי הפגיעות שחוותה מבני זוג מנצלים בשנות העשרים שלה משפיעות עליה? מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא צריכה להיתבגר לרוע המזל יש נשים
אבי01/02/2008שנוטות ליראות סקס כ"נתינה" וכשמישהו שוכב איתן והוא לא חולה עליה ורוצה להישאר איתה לנצח או משהו אז היא רואה זאת כ"ניצול" למרות שזה שטויות,מסיבה דומה קשה לנשים כאלה להינות מהסקס ואף מחליטות שזה משהו מלוכלך והם לא אוהבות את זה,יכול ליהיות שהיא עברה היתעללות מינית שהיא לא מספרת לך(למרות שזה לא סביר כל כך) אבל יש סיכוי טוב שהיא לוקחת את "הניצולים" האלה בצורה שגויה ולא נכונה,אתה צריך לנסות ליגרום לה להבין שסקס יכול ליהיות מאד מהנה וטוב ולא כמשהו מלוכלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטימיות ומין
פרופ' רחל לב-ויזל01/02/2008שלום לך,
רתיעה ממין יכולה לבוא ממניעים וחוויות שונות בין אם פגיעה ובין אם מסרים חינוכיים . רתיעה ממין יכולה לבוא גם כתוצאה של אי בשלות או קושי במגע פיזי בכלל. ככל שהיא תחוש שאתה מעונין יותר או כל נגיעה שלך בה מיועדת בסופו של דבר למטרת יחסי מין, הרתיעה תגבר. אל תחוש מושפל או נפגע על ידי הרתיעה. אני מציעה שאם היא רוצה בקשר אתך ואוהבת אותך תלכו לייעוץ זוגי. לעיתים מספר לא גדול של פגישות עם מטפל יכול לפתור את הענין לחלוטין. ככל שתגבר האינטימיות ביניכם ברמה המילולית, כולל על רגשותיכם לגבי מין ויחסים, יש סיכוי כי מידת הבטחון שלה בך תגבר והרתיעה תפחת.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/02/2008נראה כי ההיסטוריה המינית של בת הזוג שלך אכן משפיעה, וגורמת לכך שהיא מבחינה בין קשר רגשי ומיניות. זוהי דרך, שכנראה סייעה לה להגן על עצמה במהלך השנים, אבל היום מונעת קשר מיני בינכן. נראה לי שטיפול הוא הדרך המומלצת במקרה זה. הטיפול יכול לעזור לה להבחין בין קשרים מנצלים ומכאיבים שהיו בעבר לבין קשר חיובי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני29/01/2008
חברה טובה שלי נאנסה על ידי גבר שיצא איתה בדייט הראשון. מה עלי לעשות? איך עלי להתנהג איתה? האם עלי לנסות למשוך אותה מהבית ולצאת הרבה, או ההפך להניח לה לנפשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה טובה
פרופ' רחל לב-ויזל30/01/2008אני משערת שהיא מנסה להדחיק את הסיפור ולשכוח אותו. מן הניסיון ומן המחקר, זה קשה ולא ממש אפשרי וגם אם מצליחים, מתעוררים סימפטומים שונים שלכאורה לא מקושרים לאירוע אך נובעים ממנו. אני מציעה שתציעי לה להגיע לשירותי סיוע תחילה, לא ידחפו אותה לעשות שום דבר שאינה רוצה אבל יהיה מקום של תמיכה שעדין לא ממש טיפולי אבל מאד מבין את הסיטואציה. אם היא תחליט בהמשך להגיע לטיפול זה יהיה מתו בחירה שלה והחלטה שלה. הדבר החשוב ביותר לאחר מצב של איבוד שליטה וחוסר אונים לא לכפות, להציע ולהשאיר לנפגע את ההחלטה והשליטה על חייו ופעולותיו.
רונית סדגר11/02/2008אחד הדברים החשובים לאחר אונס, הוא לאפשר לנפגעת להחזיר את השליטה לחייה. מכיוון שכך צריך לתמוך ולהציע, אך לתת לה לקבל את ההחלטה.
אכן כדאי לא להסתגר בבית ולחזור לפעילות, אך ניתן לעשות זאת בהדרגה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט אונסגליה27/01/2008
שלום, לפני מספר שנים כמעט נאנסתי על ידי מכר שלי, הייתי מאוהבת בו אמנם,ף אך הוא ניצל זאת כדי לפגוע בי. הצלחתי להימלט וכמובן שניתקתי איתו כל קשר. מאז מעולם לא ניסיתי לפתוח את העניין ולדעת אילו צלקות נותרו בגופי והודחקו. איני נזכרת באירוע או חושבת עלי, זה הטריד אותי מספיק באותה תקופה, אך אני חוששת שבעקבות זאת ואירועים אחרים, אני נמנעת מלהכיר בני זוג. איני יודעת כיצד לבחון את המצב כי אולי הדחקתי דברים שמשפיעים עלי לא טוב, אני לא יודעת לאן לפנות בכדי לנסות ולהתחיל לטפל כי יש הרבה דברים שמשפיעים עלי ולא בהכרח רק האירוע הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שניתן לפתור שווה לפתור
פרופ' רחל לב-ויזל30/01/2008שלום גליה
לא ברור לי מה המידה שבה האירוע והקשר שתארת השאיר צלקות, אבל בכל מקרה שווה בדיקה שלך עם עצמך ובעזרת מספר שיחות טיפוליות. עוד יות אם האירוע התחבר לאירועים קודמים בין אם קשורים לנושא מין או לא.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר10/02/2008אין ספק שלאירועים פולשניים יש השפעה על מערכות יחסים בכלל, וקשרים אינטימיים בפרט.
בארץ קיימים 3 מרכזים ציבוריים לטיפול בפגיעות מיניות - בחיפה - המרכז הרב תחומי, במרכז רפואי בני ציון - 8359975; בתל אביב במחלקה הפסיכיאטרית באיכילוב ובראשון לציון - במחלקה לטיפול בשירותים חברתיים.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת23/01/2008
היכן עובר הגבול בין סתם נחמדות להטרדה.
הבוס שלי נוהג לחבק אותי הרבה. ולגעת בי בכתפיים או בבטן. הוא עושה את זה כאילו בחברות, אבל לאחרונה התחלתי לחשוד שהוא פשוט רוצה לגעת בי.
מה עלי לעשות, אם אעיר לו אני עלולה להיות מפוטרת, ואני מאוד רוצה את העבודה הזו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית סדגר בחופשה
רונית סדגר24/01/2008ליאת שלום,
רונית סדגר בחופשה עד סוף החודש, לכן לא תוכל להשיב על שאלתך.
אני ממליצה לך לפנות עם שאלתך במרכז סיוע, טלפון 1202. הם יוכלו להדריך אותך בטלפון
כיצד לנהוג.
בהצלחה
מזכירת המרכז הרב תחומי
לטיפול בנפגעות תקיפה מינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מרונית סדגר
רונית סדגר10/02/2008שלום לך,
ברגע שאת מרגישה שהחיבוק עובר את הגבול מבחינתך - זהו בעצם הגבול!
קשה להרגיש שחוצים את הגבול שלך לאורך זמן ולכן הדרך הנכונה היא שיחה כנה, בה את מבהירה שהקשר חשוב לך, אך את חשה שהחיבוק אינו במקום.
קשה לשלם מחיר כזה רק כדי לשמור על מקום עבודה, ואולי בכלל האפשרות של פיטורין לא תעלה.
חשוב שתבואי לשיחה בגישה אסרטיבית ולא מתנצלת.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה
פרופ' רחל לב-ויזל26/01/2008ליאת שלום,
את אכן בבעיה, איך להישאר בעבודה ולהעביר לו מסר שאת לא מעונינת במגע בעל אופי מיני. הבעיה היא שאם יפגע או יהפוך למתוסכל בגלל סרובך, יעדיף שלא לראות את זו שדחתה אותו. זה בדרך כלל הספור הבעייתי של הטרדה מינית כאשר קימים יחסי מרות. אלא שלהשאיר את המצב הנוכחי מבחינתו המגע והניסיון יסלימו. מאי התנגדות או אפילו התנגדות פסיבית הוא יכול להבין שיש "על מה לדבר" ולקבל לגיטימציה להמשך.
האם את יכולה לומר לו באופן ישיר שיש לך קושי עם מגע פיזי (גם אם לא כל האמת כי הקושי הוא עם המגע אתו, אבל לפחות זה חלק מן האמת) אפילו אם הוא בא מתוך חביבות?
תנסי, אם מנסה אחרי כן שוב, תשאלי בחיוך, שכחת שיש לי בעיה?
תהיי עקבית. אם לא יעזור אז אולי אין ברירה ובאמת תצטרכי לחפש עבודה אחרת.
בהצלחה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה וגילוי עריותדפנה21/01/2008
שמי דפנה ואני עובדת סוציאלית ודוקטורנטית בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. אני עורכת מחקר בנושא:"חווית הסליחה בקרב נשים נפגעות גילוי עריות".
מנחי המחקר שלי הם פרופ' צבי איזיקוביץ ופרופ' רחל לב-ויזל. מטרת המחקר היא לבדוק את האופן בו נשים נפגעות גילוי עריות חוות סליחה על פגיעה שבוצעה בהן כאשר היו ילדות.
ההשתתפות במחקר מיועדת לנשים בנות 20 ומעלה שנפגעו מגילוי עריות מידי קרוב משפחה בוגר (לא אח) ודוברות עברית כשפת אם.
חשוב לציין שסליחה לפוגע היא לא תנאי להשתתפות במחקר! אני מעוניינת לראיין נשים שחשות שסלחו וגם נשים שבחוויה שלהן לא סלחו לפוגע.
למשתתפות מובטחת אנונימיות מלאה. נשים המעוניינות להתראיין למחקר (או לקבל פרטים נוספים) מוזמנות לפנות לדפנה בטלפון או במייל:
0525-493178 [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ממי?
מימי20/10/2009גם אני עובדת סוציאלית. וגם נפגעת גילוי עריות. ולא ברור לי מה את מבקשת. אין לי שום חוויה של סליחה ומעולם לא חשבתי על כזו. אולי הסליחה היחידה היא לי על האשמה והבושה על הקשיים בזוגיות והכאבים בהורות שהם תוצרי הפגיעה הקשה. יש לי בעיה קשה עם שאלת המחקר שלך כי נראה שהיא מגדירה מציאות של סליחה לפוגע כחלק מתהליך החלמה. וזה נראה לי בעייתי מאוד להציג מה שעלול להתפרש כאקסיומה למי שכל כך פגועה ועסוקה בשיקום האישיות שהתגבשה סביב הפגיעה. הייתי רוצה להציע - שאלת מחקר אחרת בנוגע לסליחה מעצמי.
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםAVI19/01/2008
שלום רב לפני כשנתיים ו4 חודשים שכבתי עם זונה...הייתה לי חברה אחת המון שנים שסבלה מכאבים ביחסי מין היום אני מבין שהרבה נשים סובלות מזה אבל אחרי שנפרדנו והיא קצת הייתה לא נחמדה אליי חשבתי שזה הגוף שלה דחה אותי ודברים כאלה למרות שבדיעבד אני יודע שהיא אהבה אותי מאוד שהיינו יחד....בכל מקרה מאז הביקור אצל הזונה אני בחרדות ממחלות ובדכאון קשה אני לא יוצא בכלל עם נשים ומכונס בתוך עצמי אני מרגיש שאיבדתי את שמחת החיים שלי והנשמה שיש בי ואת כל מה שמניע אותי אני מעביר את ימיי בצורה מאוד סתמית....אני מאוד אוהב נשים ויש לי המון
אמפטיה לנשים שנאנסות אני ממש מזדהה עם הכאב שלהן ולכן כואב לי כל כך על הפשע האנושי שאני חש שבצעתי ...אני אדם חכם וכריזמטי מאוד והיו נשים שספרתי להן על זה נשים שרצו אותי אבל אני פשוט לא הרגשתי שאני יכול להיות בקשר אחרי דבר שכזה והן דווקא סלחו......באותה תקופה חשי שאי אפשר לאהוב אותי גם בגלל היחס של האקסית כלפיי ושל הוריי באותה תקופה שעכשיו בגלל הדכאון שהם רואים שאני נמצא בו אמפטיים יותר כלפיי פשוט החלטתי אז לבעוט עוד קצת בגופה שלי המוטלת וללכת לזונה ולהרוס את חיי הייתי בטוח שזו ההזדמנות האחרונה שלי לקיים יחסי מין לפני שאני עומד למות....תמיד היה נראה לי שזונה היא אישה שנגישה מאוד לאלימות לכאב נפשי פיסי ומחלות.......מצד שני זה משך אותי מאוד אני חייב להודות אבל ללכת לזונה זה לא כמו שזה נראה בסרטים לשכב עם אישה לא מוכרת עבור תשלום זה דבר נורא....אני בטיפול פסיכולוגי ניסיתי גם כדורים כלום לא עזר אני שקוע בזה עד מעל הראש כבר שנתיים ו4 חודשים וזה טורד את מנוחתי גם כשאני לא חושב על זה יש בתוכי אווירה של כאב ופחד אני בוכה המון ישן המון כדי להמשיך לישון אני שותה אלכוהול פיתרו אותי מהעבודה כי אני לא יכול להיות מרוכז....אני סטודנט באונ במקצוע קשה ומתסכל שאני בכלל לא קשור אליו אבל הולך לסיים וגם משם כמעט העיפו אותי חיי אינם חיים אני כל כך כל כך רוצה למות.......אני נשאר חי בשביל ההורים שלי שכואב להם שאני לא מאושר ואני לא מבין למה הם לא מסתפקים בזה שאני נושם........פעם ראיתי תוכנית בערוץ ההיסטוריה על סרטי הפרופוגנדה הנאציים להצדקת רצח של מפגרים ונכים גרמניים הססמא
שם הייתה קיום ללא חיים זה מה שאני חש כבר שנתיים ו4 חודשים אני כל כך מתגעגע לאקסית שלי שהייתה בחורה מתוקה אני זוכר שהיא אמרה לי שהיא בחיים לא תצאעם משהו שהלך לזונה עשיתי את זה מכל כך הרבה סיבות אפילו לא היה לי חשק מיני עשיתי את זה כדי לשכוח אותה עשיתי את זה כדי להרגיש שאני קצת יותר מורכב כי כל החיים שלי הייתי ישר כעת אני חש שכל מה שהיה בי טוב נעלם....תמיד שהייתי נכנס לברים נשים היו צוחקות קצת עליי כי יש לי מבט תמים והיו נוגעות בי או תופסות אותי לריקוד סתם כי אני נראה ילד טוב והיה בזה משהו קסום איבדתי גם את זה....נהיו לי חלומות הזויים.......ואין לי אהבה ואני כבר מרגיש ריקנות וחוסר עניין בכלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר20/01/2008שלום רב,
נראה שאתה מאוד מיוסר עם עצמך לאחר אותו מפגש עם הפרוצה.
יחד עם זה אני שומעת אמירה מאוד מוסרית והרבה חרטה על מפגש זה. אני חייבת לאמר שעצם ההבנה שעשית דבר שגוי עבורך, חשובה, ושבמקום להתייסר ו"לחפור", כדאי פשוט להתמיד עם ההחלטה, ולשמוח בכך שיש לך תשתית מוסרית טובה כ"כ.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית17/01/2008
אני חושבת שגם לי זה קרה.
בסוף השבוע האחרון אמרתי לחבר שלי שאני רוצה לגמור. ומה הוא עשה. תפס אותי בחוזקה, השכיב אותי על המיטה ואילץ אותי לשכב איתו. מאז אני לא עונה לו לטלפונים. הוא שולח SMSים שהוא מצטער.
שאלתי היא: 1. האם זה נחשב אונס
2. האם כדאי לי להתלונן, ואם כן איפה
3. כיצד להסביר לו שיעזוב אותי בשקט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בעיקרון אונס אבל איך המישטרה
מימי17/01/2008תיראה את זה זאת בעיה,בכל מיקרא אל תדברי איתו ביכלל הוא לא שווה את זה ותספרי למישטרה ולהורים אסור לו להיתנהג כך לנשים אחרות!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר22/01/2008שלום רב,
לעיתים נוצר בלבול כאשר בן זוג כופה את רצונו המיני. גם במקרה שלך מדובר בכפיה, או במילים אחרות באונס. לגבי השאלה האם כדאי להתלונן - זו שאלה שרק את תוכלי לענות עליה. בהחלט כדאי להתייעץ עם אחד ממרכזי הסיוע בהליך הפלילי, שהם חלק ממרכזי סיוע - 1202, ולבקש מהם מידע וליווי, אם תחליטי להתלונן.
הגשת התלונה נעשית במשטרה.
הדרך הטובה ביותר להסביר לו שינתק קשר היא שאת מבקשת ממנו לנתק, ובמידה וימשיך, שיבין שיש לך זכות להתלונן גם על הטרדה.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)