מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מינית או לאנעמי24/07/2008
שלום, אבא של חברה שלי כל לילה בודק שהיא לא ישנה עם חזיה, הוא רק מעביר את היד שלו על הגב שלה ואם היא עם חזיה הוא מבקש ממנה להוריד, אבל פעם כשהייתי אצלה הוא עשה את זה וזה היה נראה לי מאוד מוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית
פרופ' רחל לב-ויזל25/07/2008כן זו הטרדה מינית. האם אי פעם שאלת את חברתך על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר29/07/2008שלום רב,
את אכן צודקת.
יש כאן חדירה לפרטיות ולגבולות הגוף - לא פלא שזה נראה לך מוזר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותק - אבא לא אמור להתערב בזה
שני30/07/2008זה עניין שלה אם היא ישנה עם חזייה ואם זה נח לה. אבא לא אמור לדחוף את הידיים שלו לחזייה של הבת שלו. ברור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה שנשכחההילה21/07/2008
שלום, האם יתכן שטראומה מינית בילדות שכחה ממני כלל ואינה טבועה בי, למרות שאני בטוחה שהמשקעים נותרו, אולי איני מודעת אליהם, או שהדחקתי, או אולי פשוט שכחתי, האם אפשר פשוט לשכוח? האם זה טוב או רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר23/07/2008שלום רב,
קיימים מקרים בהם פגיעה מינית בילדות מודחקת, שכן לנפגעות אין כוחות נפש או מערך תמיכה מספיק כדי להתמודד רגשית.
במקרים אלה הנפש כאילו פועלת באופן עצמאי ומדחיקה. אני אישית מאמינה שהנפש עושה את הדבר הנכון לאותו רגע.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה? נו באמת אם את לא זוכרת אין
א.25/07/2008לך שום דבר אין מה לדוש במשהו שלא קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנדבות עם נשים או נערותבילי16/07/2008
שלום, היכן פשר להתנדב כדי לתמוך בנשים או נערות שעברו הטרדה מינית או טראומה וזקוקות לעזק\רה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנדבות
פרופ' רחל לב-ויזל18/07/2008בכל מרכז סיוע לנשים
מסל"ן בבאר שבע
אשה לאשה בתל אביב
שירותי סיוע בחיפה
וכך גם במקומות אחרים בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר21/07/2008שלום רב,
המקום הטוב ביותר הוא מרכזי סיוע הפרוסים בארץ.
טלפון 1202.
יישר כוח
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה שאינה שכחתחלי13/07/2008
שלום, בילדותי עברתי הטרדה מינית ומאז איני שוכחת זאת, או יותר נכון גופי אינו שוכח.זיכרון הגוף מעלה אצלי קושי במין עם בן הזוג הנוכחי שלי וכןםעם הקודמים ואני לא יודעת מה לעשות ולאיזה טיםול הכי כדאי לי ללכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשכוח?
פרופ' רחל לב-ויזל16/07/2008שלום חלי,
אירוע טראומטי או אפילו רק קשה לא נשכח. כפי שאמרת הגוף זוכר גם אם הנפש לא תמיד זוכרת. האפשרות היחידה היא לצמצם את ההשלכות והפגיעה לטווח ארוך. לשם כך באמת יש צורך ללכת לטפול. ישנם מרכזים בכל הארץ העוסקים בנושא. איני יודעת לאיזה מהם לכוון אותך על פי מקום מגוריך. אם תכתבי פחות או יותר את האיזור בו את מתגוררת נוכל להפנותך.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר21/07/2008שלום רב,
קיימים מספר טיפולים שיכולים לסייע בעיבוד שיאפשר קשר טוב יותר עם בן זוג.
ניתן ללכת לפסיכותרפיה אצל מומחה בתחום או לטיפול בתנועה, שממוקד בעבודת גוף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתטל10/07/2008
האם אני יכולה לראות במקרה בא הטרדה מינית - הבוס שלי שיחק לי לשנייה בצמה פעם. לא משהו מיני, אבל די מטריד. אינ עובדת במקום שנה וזה היה רק מקרה אחד אבל מאז זה מטרידאותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי איפה הצמה...
שני10/07/2008בשיער בראש או באיבר המין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה כן או לא
פרופ' רחל לב-ויזל11/07/2008השאלה אם התרחשה הטרדה מבחינה משפטית תלויה לא רק בתפיסה הסוביקטיבית של מי שחשה נפגעת אלא בכוונתו של המטריד. אם את חשה אי נוחות תשתדלי להעביר את תגובתך באופן כזה שלא תהיה חזרה על ההתנהגות שמבחינתך מטרידה. צריך לזכור שמחד במערכות יחסים בין גברים ונשים ובתוך המינים יש כיום יותר מגעת כגון נשיקות על הלחי, לטוף וחיבוקים בעת מפגש ופרידה ןמאידך רגישות גבוהה יותר להטרדה מינית שבמהותה כוללת ביזוי של השני לגבי גופו, מינו וכו.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר14/07/2008שלום רב,
אין ספק שזהו מעשה לא מותאם למקום עבודה.
חשוב לציין שכאשר זה קורה רצוי להגיב ולאמר שזה לא מותאם וזה מטריד אותך - זוהי הדרך הטובה ביותר להפסיק התנהגות בלתי רצויה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיכנסו - אני רוצה להגיד לכולן:מישהי06/07/2008
אני קוראת כאן את השאלות והתגובות ואני רוצה להגיד לכולכן שאסור לנו להוריד ראש!! אסור לנו לקבל את מה שהרחוב הישראלי "התרגל לתת" לנו. האלימות השקטה, הרמיזות הגלויות, הפחד שאשה יכולה להרגיש כשהיא הולכת לבד ברחוב חשוך. אסו רלנו - כלכהכבוד לכל מי שתומכת ועוזרת. אנחנו נתחזק!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תגזימי אולי מידי פעם עושים דברים
66606/07/2008מעצבנים טיפה אפשר להעיר וזהו לא צריך להגזים עד כדי לפחד ללכת לבד בחושך גם בני 12 אפילו לא מפחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחותי תקשיבי....
שני07/07/20081. קודם כל לא לשים לב ל- 666. הוא דפוק עם קבלות ויש לו זין קטן. 2. אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת ואת צודקת בגדול. אסור לנו להוריד ראש. אבל את יודעת מה הבעיה? שלפעמים נשים נותנות לזה יד - ביודעין או שלא ביודעין. מקבלות על עצמן כל מיני תכתיבים גבריים וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפשה הראשית דיברה אני לאומתך
66607/07/2008לא מיתבטא כמו ילדה אידיוטית בת שנה,ומה זה אמור להביע "תכתיבים גברים" אתם מדברות כאילו כל הגברים זוממים נגדכם או משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם צחקתי איתך.... סורי
שני09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרידן בעבודהרחל02/07/2008
שלום, יש לנו בעבודה אדם מבוגר ונשוי שמטריד את כל הבנות במילים ומבטים, אנו לא רוצות שיאבד את עבודתו או שיהיה בלגן בעבודה כי הוא לא עושה כלום, אך האם כדאי לשלוח לו מכתב מכמה בנות שאומר שהוא גורם לנו להרגיש לא נעים וכדאי לאיים בתלונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. מה אתן מתלבטות בכלל?
שני03/07/2008הגיע הזמן שהחרמן יבין שאתן לא מעונייניות וכדאי מאוד שיפסיק עם זה. מה אתן מרחמות עליו? לזיין הוא רוצה נכון? אז מה יש פה לרחם עליו ? בגלל שהוא מבוגר? תגידו לו שאם הוא לא מפסיק - טלפון אחד לאשתו - יעשה את העבודה. אתן לא צריכות להרגיש לא נעים. שהוא ירגיש ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקיטת יוזמה
פרופ' רחל לב-ויזל04/07/2008כן בנות כדאי לנקוט ביוזמה כזו, אך מדוע במכתב? למה לא להיפגש עמו כולכן ולומר זאת בפניו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבואו כולכן תקיפו אותו
מימי06/07/2008ותפרקו לו את הצורה עד שהוא יבין שהוא לא יכול להיתעסק איתכן!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר08/07/2008שלום,
דרך של עימות עם אותו אדם באמצעות מכתב או שיחה, היא בהחלט דרך לגיטימית כדי לשים גבול.
חשוב להסביר כיצד הוא גורם אי נוחות, ולכן להסביר לו מהן אפשרויות הפעולה שלכן, אם זה לא יפסק.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהחסוי28/06/2008
אני בת 23 ובחיים לא היה לי חבר זאת אומרת קשר מכל סוג. שהייתי בת 20 התנשקתי נשיקה על השפתיים עם גבר, זאת הפעם היחידה שהתקרבתי לבחור. אני מרגישה שאני לחוצה ואני לא מסוגלת להשתחרר בקרבת גברים במיוחד עם אני מחבבת מישהו. כל חיי התאהבתי בגברים, בדרך כלל כאלה שאין לי סיכוי להיות איתם כמו גברים נשואים, או סתם בחורים שאני מאמינה שאין סיכוי שירצו אותי, אני נוטה לפאנטז איך לא להתקרב גופנית. בנוסף כשהייתי צעירה בסביבות גיל 10 ,11 התקשר לבית שלי בחור בהתחלה חשבתי שזה דוד שלי חשבתי שזיהיתי את הקול שלו קראו לו שם דומה, אני לא כל כך זוכרת את כל המקרה מה שאני זוכרת במעורפל שאולי הוא ידע את שמי אבל אני לא בטוחה, מה שקרה בעצם שהוא אמר לי משהו כמו לפתוח רגליים, אני זוכרת שלא הבנתי והעברתי את הטלפון לאימי והוא ניתק. אך במהלך השנים פיתחתי פחדים לגבי מה שקרה חשבתי שאולי זה דוד שלי ופחדתי קצת ממנו אך בחיים הוא לא עשה לי כלום. נהיה לי כל מיני מחשבות וכבר שנים אני מנסה לשחזר את המקרה ולנסות להיזכר מה בדיוק הוא אמר וזה גורם לי לכל מיני מחשבות ופחדים אני לא יודעת איך להפסיק ולהשתחרר מן המקרה. האם מצב כזה יכול להסביר את הלחץ שלי מפני קירבה לבחורים? האם אני צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי? האם התגובה שלי קיצונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות
פרופ' רחל לב-ויזל04/07/2008שלום גילי,
מהתיאור שלך עולה כי הגעת למצב בו קשה לך להשתחרר ממחשבות על פחדים מצד אחדו ורצון להפסיק את המחשבות על הפחדים. תחושת חוסר השליטה והמאבק הפנימי מגביל את יכולתך להשקיע בסביבה ובאחרים (גברים). אפשר ללמוד להשתלט על מחשבות לא רצויות באמצעות טפול קוגניטיבי התנהגותי. טפול זה בדרך כלל קצר יחסית.
בהצלחה
רונית סדגר08/07/2008שלום רב,
ראשית, התגובה שלך אינה קיצונית, וכנראה מושפעת מהאירוע עצמו וגם מדברים נוספים שהשפיעו על מהלך חייך.
בכל מקרה, נראה שפיתחת דפוס שיש בו הימנעות, שכן אינך יוצרת קשרים שיכולים להתפתח.
טיפול פסיכולוגי הינו אפשרות טובה במקרה זה, במטרה לעבד את הנושא - כך שהפחד וההימנעות לא ימשיכו להכתיב את התנהלותך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית25/06/2008
בילדותי (מחמש-שבע)עברתי חוויה עם אב לא ביולוגי.
זכרתי את זה הסתרתי זאת שנים.
לאחרונה סיפרתי לבעלי.
והוא חקר בשאלות וסיפרתי לו הכל.
רצה לדעת מה בדיוק היה שם.
אז ככה- סיפרת שהיה הכל וגם ביקש ממני מין אוראלי ועוד כל מיני דברים דוחים במשך יום יום וגם להתקלח ביחד ולעשות כאילו אנחנו מקיימים יחסי מין בתנוחות של זה ערומים לגמרי אבל בלי החדירה והיה מראה לי תמונות פורנו מחוברות שאני אלמד ממה המבוגרים נהנים שהם גודלים. שזה המשחק של המבוגרים וקוראים לזה כיף.
אבל חדירה- לא הייתה.
וגם לא הפעיל עליי אלימות הכל היה בהסכמה.
אז הוא אמר לי שאני צריכה להרגע שכל השאר זה שטיות "סתם מזמוזים" שאין להם משמעות והוא לא מבין למה זה בכלל משפיע עליי כי החדירה והאלימות וההכאבה זה קובע אם זה אונס אז זה חמור. ופה לא היה שום דבר אלים וכואב. סתם שיחקנו.
אני - מנסה להבין ולהגדיר מזה הסוג שחוויתי אולי באמת זה סתם שטויות ועלייי לשכוח מזה זה חסר חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מינית
פרופ' רחל לב-ויזל25/06/2008שלום אנונימית
מה שתארת הוא פגיעה מינית ללא חדירה. הושי המרכזי הוא עבור הנפגעת בהגדרת הפגיעה כפגיעה כיון שמעשה התרחש לכאורה ללא כאב פיזי ולכאורה בהסכמה. ילדה מסכימה למשי מבוגר וודאי אם הורה בבית היות ורצונה להיות אהובה עליו ולמלא את רצונו. חוסר הבשלות בעצם העיסוק במין והגריה המוקדמת טרם בשלות רגשית ופיזית מביאים לעיוות חשיבה ובלבול. אם מה שחווית מפריע לך בתפקוד או ביחסייך עם בעלך, אני מציעה כי פני למספר שיחות. מה שספרת לבעלך ודאי יש לו השפעה עליו ואולי כדאי ששניכם תפנו למספר שיחות משותפות.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מגדירים את זה?!------25/06/2008
לא דיברתי על זה עם אף אחד וזה רודף אותי בלי סוף, אז החלטתי לשאול מומחים בעניין..
אז ככה, היה לי חבר בן גילי (16) במשך שנה שבמהלכה שכבנו מהסכמה מלאה, ונפרדנו לפני שלושה חודשים.
אחת הסיבות לפרידה שלנו הייתה רגשות לא ברורים שלי כלפי בן אחר. ערב אחד נפגשנו כל החבר'ה ואני החלטתי לספר לאותו בן שאחת הסיבות לפרידה שלי מאותו חבר היא הרגשות אליו ולפני שדיברתי עם אותו בן, דיברתי עם חבר שלי לשעבר ואמרתי לו שאני מכוונת לספר לאותו בן.
הוא ביקש ממני לא לעשות את זה אבל אני הייתי חייבת וסיפרתי לו.
באותו ערב לאחר שסיפרתי לאותו בן.. חבר שלי לשעבר השתכר ואני לקחתי אותו לבית שלו..
כשהגענו אליו הביתה הכנסתי אותו לחדר שלו והכנסתי אותו למיטה ואז הכל התחיל.. הוא ביקש ממני לשכב לידו עד שהוא ירדם אז נשכבתי לידו ואז הוא התחיל לשלוח ידיים לאזורים אינטימיים (דחיפת אצבעות אם זה לא מובן), כשניסיתי להזיז ממני את היידים שלו הוא הגיב במכות ובקללות, כשניסיתי לצאת מהחדר ומהבית הוא הפיל אותי כמה פעמיים על הרצפה ובעט בי, הוא התחיל להפשיט אותי ולגעת בי בלי סוף ותוך כדי הוא אמר לי משפטים כמו "אני הולך להתשעשע איתך", "את הולכת לסבול", "עכשיו תראי מה קורה כשלא מקשיבים לי" הוא כבר היה בלי מכנסיים ואני בלי חולצה ומכנס בוכה בלי הפסקה..
לבסוף בגלל שהוא היה שיכור הצלחתי להתלבש בחזרה תוך כדי הוא הרביץ לי והצלחתי לצאת מהבית כולי רועדת.
יום למחרת הוא לא זכר כלום ובגלל זה לא יכולתי לדבר איתו או עם אף אחד אחר על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרה
פרופ' רחל לב-ויזל25/06/2008האם ההגדרה חשובה לך או מה שקרה?
בהגדרה היה מעשה מגונה בכוח, אם כי כמובן הוא יוכל לטעו שהיה שכור ולא שלט בעצמו ואת הסכמת לשכב על ידו ולכן אבד שליטה. בפועל נראה לי שהיה קשה לו לשאת את הנטישה ורגשות של כעס ועלבון ורצון להחזיר את מה שחשב שצריך להיות שלו בלבד הביאו אותו להתנהגות הזו.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר26/06/2008אין ספק שהיתה כאן התעללות וניסיון לאונס - ללא קשר לעובדה אם הוא זוכר או לא.
אם השתיה גורמת לו לאובדן זכרון ואובדן אחריות - זו הבעיה שלו.
חשוב שתשימי את עצמך במרכז ולא תשמרי בסוד את מה שקרה.
מגיע לך גם לשקול הגשת תלונה בעניין.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 32מ23/06/2008
אני רוצה להודות לכל מי שהגיב וייעץ.אחשוף מעט את עצמי:אני אכן בת 32 ובהיותי בת 13 עברתי התעללות מינית קשה ע:י אבי,הסיפור נחשף וחיי עברו תהפוכות הרות גורל,נדדתי במשפחות אומנה ובפנמיה ,חייתי בחברה דתית שלא הכילה את העניין,איבדתי את התמימות ורציתי רק לשרוד. הייתי אצל פסיכולוגים שונים,אך תמיד נאמר לי שאניח לעבר ואתמקד בעכשיו,שנים של ניכור חברתי השפלות,אובדן האמת:האם היה או לא?התחלתי לחיות בצל,התבגרתי פיזית אך אני חשה כילדה בת 13 שרוצה להחזיר את השנים האבודות.שנים רבות למדתי באונ",עבדתי ואני עוסקת בחינוך,אך אין אושר בחיי,אומרים שעיניי כבויות,ואני יודעת שנשמתי היא זו שכבויה,וסוד אפל ועצב אופפים אותי, איני מסוגלת לספר לאנשים את שעברתי,נדמה שזה קשה להם ולי כאחד.לעיתים אני מדמיינת שאילו רק יכלתי לחזור בזמן אחורה,לא הייתי מספרת שאני קורבן מין,רק סבל הסב לי גילוי הסוד,איבדתי את אבי,אימי,ביתי והגרוע מכל את עצמי.שנים אבודות,שנים של התבגרות קשה ללא משפחה וחברים ,אילו רק יכלתי לסלוח לחיי,לדעת להשלים עימם ולהניחם בצד,הייתי חשה הקלה."איש איש נועד לחיות את חייו ואת סיפורו הוא.איש איש וגורלו"שמעתי באחת ההרצאות ,רק שאני יודעת שיש גורלות קשים מדי,והלוואי ואדע פעם מנוח,
אני שוב מודה לכל מי שהשיב,והלוואי ולא נדע מקרים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית סדגר26/06/2008שלום רב,
פעמים רבות, אחרי חשיפת הפגיעה המינית קורה תהליך קשה, שבו נלקחת מהנפגעת כל מערכת התמיכה והביטחון שהיתה לפני הגילוי. המטרה ודאי הייתה הגנה עליך, אך נשמע שנשארת פגועה ולא מוגנת.
דוקא בגלל תאור התחושות שלך בהווה, נראה לי שחשוב לגשת לטיפול ולעבד את הטראומה שעברת ולא להמשיך לתת לטראומה להכתיב את חייך. מגיע לך משהו טוב יתר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר בנושא פגיעות מיניותנ23/06/2008
שלום. עברתי פגיעה מינית במשך שנים ואני מחפשת חומר לקריאה ולעיון בנושא (חומר עיוני וגם מחזות, סרטים וכדו') כחלק מתהליך. אשמח להכוונה ועזרה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית סדגר26/06/2008ספר "עכשיו אני" - מאיה ריד
"הסוד ושברו" - ד"ר צביה זליגמן ואסתר סולומון
"מעולם לא סיפרתי על זה לאף אחד" - ג'ניס א. גסקר
"טראומה והחלמה" - ג'ודית לואיס הרמן
מקווה שאלה ספרים שיעזרו.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה להודות בזה. או להבין את זה.אנונימי20/06/2008
כול כך קשה לי להודות בזה , אני בכלל לא בטוחה שזה באמת הטרדה . אני לא יודעת מה זה .
היתי בת 16 והיה לי חבר שגדול ממני בשלוש שנים , הינו 7 חודשיים ביחד כשזה קרה.
במשך כל הקשר שלנו עד אז הוא ביקש ממני והסביר לי כמה שזה חשוב לו אבל אמר תמיד שלמרות הכל הוא יחכה לי כי אני קטנה עוד ושזה בסדר ושהוא אוהב אותי.
בערך בסביבות 7 החודשים שלנו ביחד הוא הכניס את הזין שלו לתוכי , ואמר שזה לא נחשב לשכב שזה רק ניסיון כדי שלא יכאב לי . ולא רציתי ובכל זאת הסכמתי , גם כי האמנתי לו שזה לא נחשב לשכב וגם כי לא ידעתי איך להגיד לו וגם כי כול כך היתי מאוהבת בו והיתי עיוורת והיתי מוכנה לעשות הכל בשבילו .
היו הרבה פעמים כאלה שלא רציתי , ואחרכ כבר הפסקתי לא לרצות , זה היה כבר מאוחר מדי וגם כבר רגיל מדי .
בערך חודש וחצי אחר כך הוא ביקש שוב , עשינו יום כייף והוא אמר שבגלל שזה יום מושלם כדאי גם לסיים אותו ככה , כי תמיד אמרתי שאני רוצה שזה יהיה ביום כייפי ומיוחד . והסכמתי.
ניפרדנו כחצי שנה אחרכך ועברה בערך שנה מאז . ובמשך כל הזמן הזה לא הרגשתי מוטרדת או חרטה או משהו בסגנון .
לפני כמה ימים הוא אמר לי שהוא מבין מה הוא עשה ושהוא מצטער על זה ושם אני יתלונן עליו הוא יודה בהכל ושהוא כול כך מצטער ושהוא מבין למה הפסקתי לאהוב אותו ושזה בטוח בגלל זה.
אני לא מסוגלת להאמין שעברתי הטרדה , בטח שלא ממנו , אבל יש בי גם משהו שאומר שאולי כן , ושאולי הייתי עיוורת ומסונוורת מאהבה שלי אליו .
זוהי הטרדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא הטרדה זה סתם ריגשי אשמה
כ21/06/2008מיותרים עשיתם סקס זה לא נורא אין מה לנפח את זה אהבה או לא.לא כל מי ששוכב איתכם זה הטרדה ואונס ויש גם גברים שקונים את הגישה הטיפשית הזאת.
מירית21/06/2008שלום לך,
נשמע שהנושא מציק לך מאוד, וזה לא חשוב כיצד זה מוגדר "הטרדה", "אונס" או "פגיעה מינית". (אלא אם כן תחליטי לתבוע את הבחור בבית המשפט...)
לפי הסיפור שלך אני מבינה שלא היית בבאמת מודעת למה שמתרחש ולא היית מוכנה לכך.
אם הנושא מטריד אותך כדאי לך לפנות לטיפול, מטפלת מקצועית תוכל לעזור לך להבין את מה שהתרחש בינכם ולעזור לך לקבל החלטות בעתיד, שלא תהינה מושפעות מלחץ של בן זוג עליך, אלא תתקבלנה מתוך מודעות, רצון ובחירה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה או יחסים בהסכמה
פרופ' רחל לב-ויזל22/06/2008שלום לך,
יש הבדל בין הטרדה ליחסים בהסכמה. במקרה של קטין או קטינה גם יחסים בהסכמה אסורים על פי חוק-אבל תהיה התחשבות באם היחסים התקיימו מתוך הסכמה וודאי מתוך חיבה ואהבה.
חברך היה מעונין ביחסי מין ואת מתוך אהבה ורצון לרצות אותו הסכמת. מכאן שלא היתה הטרדה. כאשר מקיימת הטרדה מינית הקורבן מרגישה או מרגיש בדרך כלל מותקף, חסר אונים, פגוע ולעיתים נלווית תחושת השפלה.
רונית סדגר24/06/2008שלום רב,
כאשר אנו מדברים על הטרדה, מדובר בחציית גבול שלא מתוך הסכמתך, או מתוך ניצול כח של המטריד. נראה לי שהסברת שאינך מעוניינת במין בשלב ההוא, ושהיה ניסיון להונות אותך בכך שאמר "שזה לא נחשב לשכב". אני שומעת ממך שגם בהמשך, לא רצית, עד שהתייאשרת.
גם אם היית מאוהבת, נראה לי שקיים כאן ניצול, נגד רצונך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מיניתמ18/06/2008
שלום.
אני בת 32 וכשהייתי בת 13 עברתי התעללות קשה,שאיני מצליחה להתגבר עליה עד היום.
לא מציתי את חיי ויש בי תחושות קשות של החמצה,החיים קשים וסבוכים,אני לא בוטחת באנשים ואני יודעת שחלקים רבים מתים בנשמתי,אני עובדת ומתפקדת,אך איני מאושרת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
מירית21/06/2008מה שאת עוברת נשמע כמו השלכות של טראומה קשה שעברת בנעורים בעקבות התעללות.
כדאי לך לפנות לטיפול מקצועי, על מנת שתוכלי להבין כיצד מה שעברת השפיע על חייך,
מקווה בשבילך, שבעזרת טיפול מתאים תוכלי להגיע למצב שבו החיים שלך והאושר שלך לא מושפעים יותר מטראומה שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 32
פרופ' רחל לב-ויזל22/06/2008שלום לך
היות והתעללות יש לה השלכות שליליות בתחום הנפשי והחברתי לטווח ארוך כפי שאת מתארת, אני ממליצה לך לפנות לשיחות עם מטפלת מומחית בתחום. עיבוד החוויה חשוב מאין כמותו להפחתת הסימפטומים על אף שחוויה לא נמחקת. על פי הסטטיסטיקה של תוחלת חיים לפניך עוד למעלה ממחצית הזמן--לא חבל להחמיץ גם את זה?
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרונית סדגר
רונית סדגר22/06/2008שלום רב,
אכן התפקוד אינו תמיד משקף את מה שאנחנו מרגישים. יחד עם זה התפקוד מראה על כוחות שיש בך... אני הייתי ממליצה על תהליך טיפולי, שיאפשר לך לבנות חיים טובים ומספקים גם בהיבט הרגשי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זוהי הטרדה מינית?רוחה17/06/2008
שלום רב!
הותקפתי בילדותי על ידי בן משפחה וכהתבגרתי והפכתי לאם עשיתי מעשה (לא בכוונה כמובן)
שבמחשבה לאחור אולי לא היה בסדר ואפילו נחשב להטרדה .
האם אוננות והתעסקות באיבר המין (לא בעירום אלא מכוסה) בחדר בו נמצא תינוק בן פחות משנה נחשב להטרדה?.?
אודה לכם מאוד על תשובה
רוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשית ביד בלי כוונה?? בכל מיקרא
כ17/06/2008זאת לא הטרדה מינית לאונן ליד תינוק וזה גם לא יכול להיקרא כך,הרבה פעמים המושג "הטרדה מינית"מיתפרש בצורה שגויה לכל דבר שהוא בוטה מבחינה מינית או לא מקובל בימיוחד,את לא צריכה להרגיש רע מיזה ואת לא צריכה לדוש בזה וסתם לפרש את זה בכל מיני דרכים.מקווה שעזרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא....
שני18/06/2008אבל תקפידי לא לעשות זאת ליד ילדים גדולים יותר... שנתיים ואילך
רונית סדגר18/06/2008שלום לך רוחה,
התשובה לשאלה נעוצה בנסיבות המקרה. האם התינוק היה ער למה שקורה סביבה? נראה לי שתינוק בגיל הזה, שאינו רואה את העיסוק באיבר המין, ואינו חווה הטרדה, אלא שצריך להבין יותר מה כן חווה וראה התינוק.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
פרופ' רחל לב-ויזל18/06/2008זו לא הטרדה אבל לא רצוי ועדיף להימנע מאוננות בנוכחות אדם אחר גם אם הוא ילד או תינוק. אוננות היא ענין פרטי ואינטימי בין אדם לעצמו.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)