פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות"אוליי טריגר"
    מישהי
    16/10/2008

אני תמיד מתאפקת ...תמיד משחקת שאין לי רגשות שכולם יכולים לפגוע בי ...שאינני מרגישה כלום אינני נפגעת מכלום... אני שותקת מתאפקת מתפוצצת מבפנים והם חושבים שאין לי בעיות ואף אחד לא יודע מה מסתתר מאחורי הילדה השקטה הזאתי...איזה סערות יש בלבי איזה צעקות אני זועקת בנשמתי...אינני יכולה לדבר... אני מפחדת... מעדיפה לסבול ולשתוק מעדיפה להיות "ילדה טובה"אבל אינני יכולה יותר עם זה אף אחד לא עוזר לי אף אחד לא מבין אותי ואני לבדי פוגעת בעצמי מתפללת שהכול יגמר...מה אני צריכה לעשות ??יש לי שלוש אופציות: 1-לשתוק ולהמשיך לסבול 2-לברוח לתמיד 3-להתאבד כי אם אני אעיז לדבר הוא יהרוג אותי הוא פשוט יהרוג אותי ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגשות"אוליי טריגר"

הוספת תגובה

• למישהי

תור
    17/10/2008

את לא צריכה לפחד הוא לא צריך לדעת שאת מספרת את יכולה להיותכאן בפורום ולכתוב ולשתף פציעה עצמית אופגיעה עצמית לא תוסיף לך כלום רק תשחית את הגוף שלך ואת תצטרכי לעבור אישפוזים ותפירות וכיוצא בזה הצלקות לא ירפאו כל הזמן חולצות ארוכות זה מה שאת רוצה ? התאבדות - טוב אני אישית חוויתי התאבדות מיד ראשונה סבי התאבד זה פגע באבי והותיר את סבתי ז"ל מצולקת לבד עם המון בעיות ועד יום מותה בכתה עלהתאבדות בעלה האהוב . לכן אני בעד החיים אני רוצה לפגוש אותך כאן נותנת מהכוחות שלך הם מדהימים גם חברתי כמוך אז אני מחבקת אותך הכי שיש יפה שלי מבקשת שתבחרי בחיים שלך תור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תור יקרה

מישהי
    17/10/2008

קודם כול תודה לך על התמיכה אני רוצה לדבר ולשחרר אבל זה תקוע לי ...אני פשוט לא יכולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפיתי לך

תור
    17/10/2008

ציפיתי לתגובה שלך וזה בסדר לאט לאט אני בעלת המוןסבלנות אני אמתין לי בשקט את יכולה לפרק כאן בפורום כי זה מקום אנונימי יותר קל לדבר על זה כשאת בתוך המקום הזה אף אחד לא עוקב אחרייך ואף אחד לא יודע שאת קיימת אז מה הבעיה ? זה יעזור לך . מחבקת אותך כאן למענך שלל תור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תור...

מישהי
    18/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב שאלה : קיר העדויות אומר לך

תור
    20/10/2008

מה שהוא ? חברתי כתבה את העדות שלה שם ועכשיו היא גם רוצה לספר על הבן שלה אבל קשה לה היא ניסתה לכתוב כמה פעמים אבל מחקה תנסי לכתוב את מה שקרה לך שם אולי כך תצליחי לפרק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שידע שדברת?

פרופ' רחל לב-ויזל
    20/10/2008

למה האופציה של לדבר עם מישהו שישמור את הענין בסוד ויעזור לצאת מן המלכוד בצורה שתגן עליך אינה אופציה? הפחד משתק וככל ששותקים הפחד גובר. אפשרות נוספת לפני פנייה ממשית היא בטלפון לשירו ער"ן או כל ארגון של סיוע לנשים כגון אשה לאשה, מסל"ן, אל"י, המועצה לשלום הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    22/10/2008

שלום רב,

אפשר לקרוא ולהרגיש את המצוקה שלך מבעד לכתוב. יחד עם זאת אני חושבת שיש לך אופציות נוספות. תמיד אפשר להגן על עצמך באמצעות משטרה, מקלט וחוק. את יכולה להעזר ולהגיש תלונה במשטרה ומיד לבקש הגנה. מגיע לך להגן על עצמך. ובהמשך, טיפול יכול לעזור בהתמודדות.

שלך

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכן

מישהי
    22/10/2008

אני לא רוצה פדיחות מספיק לי כול הצרות שעשיתי באמת אני יכולה להסתדר עם המצב שלי המצב שלי לא עד כדי כך רע המצב שלי לא כול כך רע הוא לא כול כך רע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא עושה פאדיחות

תור
    22/10/2008

בא לעטוף אותך בהמון אהבה וחיבוק מצטערת שאת לא כאן לידי החיבוק הוא וירטואלי חבל עוטפת אותך בשמחה ורצון טוב גם אם המצב שלך רע אנחנו כאן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית סדגר

אנונמית
    23/10/2008

שלום רב, נישואין וחיים משותפים הם צעד מאוד חשוב בחיים. מדובר בחיים שלך וחשוב שתסבירי למשפחה שאינך מוכנה כרגע, ואת לא מתכוונת להנשא בדרך זו. זה לא אמור לפגוע במשפחה שלך. שלך רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ
    דורין
    15/10/2008

שלום לך בתי בת 16 עברה לצערי התעללות מינית מגיל 8-14 לערך והיא מעוניינת לקבל טיפול. אודה לך באם תפני אותי למטפלות מומלצות שמדברות בגובה העיניים אמפטיות ועם רגש שעברו הכשרה בטיפול של נערות שעברו התעללות מינית בתודה מראש דורין חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ

הוספת תגובה

• איזור מגורים

פרופ' רחל לב-ויזל
    15/10/2008

אשמח לסייע אבל באיזה איזור אתן מתגוררות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/10/2008

שלום דורין,

אם את גרה באזור חיפה, את יכולה להתקשר לליז (טלפון 1202) במרכז סיוע ולבקש ממנה רשימת מטפלות. יש לה רשימה של מומחיות בנושא.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשכוח?
    נועה
    14/10/2008

שלום, קוראים לי נועה ואני כמעט בת 15. לפני כחודש וחצי הלכתי לי ברחוב ואיזה מישהו במכונית שאל אותי איך להגיע לרחובות מסוימים והוא היה ממש נחמד אליי אז דיברנו על כל מיני דברים ולא חשדתי בכלום עד ששמתי לב שאיבר המין שלו עומד והוא היה בכלל רק עם תחתונים במכונית(משום מה לא שמתי לב..) ואז כשהוא קלט ששמתי לב הוא חייך במבט כזה... מגעיל. וישר הלכתי משם... אני כל כך כועסת על עצמי שדיברתי איתו בכלל, הזיכרון הזה כל הזמן חוזר אליי ואיתו כאב בבטן וזה מגעיל אותי... זו הרגשה שאני לא יכולה לתאר... נמאס לי כבר. מה אני עושה כדי להתגבר על זה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך לשכוח?

הוספת תגובה

• תגובה

מישהי
    14/10/2008

האיש הזה הוא סוטה ...נכון שטעית לא היה צריך לדבר איתו מהתחלה אבל אנחנו בני אדם ובני אדם טועים ולומדים מהטעות שלהם תנסי להיות זהירה יותר לא חסר פדופילים בעולם ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרת האחריות לאחר

פרופ' רחל לב-ויזל
    15/10/2008

נועה,
    הוא השתמש בך בלי להכירך כאוביקט. אם את מבינה שפשוט היית בדרכו ואין לך לנועה כל קשר עם מעשה האוננות שלו, אז מעבר לגועל רגעי חבל לעסוק בזה. תחשבי כמה עלוב ומסכן אדם שזו דרכו להגיע לסיפוק. לא באמצעות קשר ממשי רגישי ואינטימי עם אחר.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית סדגר

רונית סדגר
    19/10/2008

נועה שלום,
    חשוב להפריד בין דברים שאת אחראית להם לבין דברים שמישהו אחר אחראי להם . במקרה הזה, את הגעת עם תמימות ורצון לעזור - ממקום טוב ואנושי. הבחור ברכב בא עם כוונות אחרות - וזו אחריות שלו. ברור לי שהופתעת והרגשת גועל ודחיה. במקרים כאלה חשוב לכענס, חשוב לדבר על זהולהבין שלא יכולת לעשות שום דבר אחר!
    אולי כמה שיחות עם יועצת בביה"ס יוכלו לעזור.

רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוהים.... ממש כמו שקרה לי...

שני
    20/10/2008

אבל אני הייתי בת 11 בערך. אני כתבתי פה את ההודעה הראשונה בפורום הזה...בדיוק על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    13/10/2008

שלום רב, בילדותי סבלתי מאב אלים פיזית ומילולית, ואפילו מטריד מינית מעט. כיום איני נמצאת בקשר אמנם, אך אני מפחדת כי יש בי ניצני אלימות וכעסים מודחקים. לעתים הם יוצאים בדמות כעס גדול וצעקות וחוסר סבלנות. אני חוששת מכך בהקשר למשפחה וילדים. מה ניתן לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    15/10/2008

אכן, אנחנו רגילים לצפות בעיקר לסימני כאב ומצוקה, אך בצידם קיימים גם הכעס והתוקפנות כחלק מהשלכות הפגיעה. יפה שאת מודעת לכך, והשלב המומלץ הבא, הוא פסיכותרפיה שתוכל לסייע בעבוד הפגיעה ותאפשר שליטה בכעסים.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטטטרדה או לא ?!
    ליטל
    06/10/2008

שלוום , אני בת 15 ויש לי חבר וקוראים לו רן . סיפרתי לו שאני רוצה לעשות פירסינג בטבור והוא בא איתי , עשיתי ומאותו יום הוא רק נוגע לי בפופיק ומשחק לי עם העגיל . לי זה מאוד כיף , מדגדג כזה ויצאנו יום אחד והגענו אליו הביתה הוא משך אותי למיטה שלו והתחיל להפשיט אותי אני נהנהתי בנתיים , הוא התחיל לנשק אותי בכול מקום אפשרי ואז הוא התחיל לפתוח לי את העגיל ואז האו התחיל ללקק לי את הפופיק וזה היה די דוחה ! אני התנגדתי ביקשתי את העגיל בחזרה כדי לשים אבל הוא לא נתן , התחיל לדחוף אצבעות בפופיק ולחץ עליו וזה היה די כואב : ( ומאותו היום כואב לי מאוד הפופיק והוא אדום - כחלחל כזה ואז הוא איים עלי שאם אני יספר הוא יתלוש לי את העגיל , אז אנחנו עדיין חברים ולא סיפרתי זה כבר לפני שבוע וחצי הוא ביקש סליחה וסלחתי לו אבל העיניין עם הפופיק ממשיך , העיניין שהוא משחק לא בעיה אצלי אבל ה"אונס" הזה ? זה אונס בכלל ? ללכת לבדוק את הפופיק ? תודה מראש ליטל : ]

לקביעת תור
    סגירה
    הטטטרדה או לא ?!

הוספת תגובה

• לבדוק זהום זה לא משהו שמשחקים אתו !

לבדוק
    09/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק ולבחון

פרופ' רחל לב-ויזל
    10/10/2008

שלום לך
    לבדוק את הפופיק ודאי שכן. זה הגוף שלך והבריאות שלך. לגוף אין תחליף- קבלת אחד למהלך כל חייך. אז תדאגי לו.
    לגבי מגע-מה שדוחה אותך -עדיף שתתנגדי מיד בתחילה ותקבעי גבולות ברורים. הסכמה גם אם אם כפויה משמעה השתתפות שלך בכפיה עליך. תגדירי בבהירות מה מקובל עליך ומה לא ולא תשתתפי בפגיעה בך.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/10/2008

ליטל יקרה,

ראשית, בהחלט כדאי ורצוי לבדוק רפואית את המקום.
    נשמע שההתייחסות של רן אליו בוטה וקשוחה, ושהוא אינו שומע את הבקשות והאמירות שלך.
    שחוב לא להשאיר זאת כךם ולדבר באופן ברור בינכם!
    כפי שאת מתארת, זו ודאי חוויה של כפיה ותוקפנות.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    05/10/2008

למה הורים מתעללים מינית בילדים שלהם ??איך הם נהנים מהגועל!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

פרופ' רחל לב-ויזל
    10/10/2008

יש לך הסברים רבים. ורק מספר הסברים בקצרה:
    1. סובלים מהפרעה נפשית מסוימת.
    2. העברה בין דורית של נורמות מעוותות.
    3. נטיות סדיסטיות.

יש הסברים נוספים וספרות עניפה בנושא.

רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/10/2008

שלום,

זו שאלה מאוד מורכבת, ואני שומעת גם כאב בצידה. אין ספק שתפקידם של הורים הוא להגן על הילד ולא נצל אותו לצרכיהם. הסיבות להתעללות מורכבות: החל מהתעללות שהם עברו, דרך דפוסי אישיות בעייתייים ועד למבנה משפחתי בעייתי. ניתן אולי להסביר זאת, אבל בודאי שאי אפשר לקבל...

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא וילד חלק מסטטיסטיקה כואבת
    תור
    03/10/2008

בואו נתחיל מהסוף אישה כבת 33 יולדת בן היא בתהליכי גירושין הבן רואה את הגרוש במרכז קשר למי שלא יודע מרכז הקשר הוא מקום למפגשים של הלא משמורנים הילד בגיל 11 חודש מתחיל ללכת למרכז קשר במרכז הארץ הילד מתנגד לקשר בכל תוקף האמא מתפללת שהילד לא יעבור מה שהיא עברה בגיל 12 היא עברה אונס בשנת 1980 בשנת 2006 בקיץ בנה מודיע לה שהגרוש נגע לו באיבר המין כשהיה גדול וגם קטן באותו היום האם מתקשרת לאל"י מתקבלים באל"י לאחר יותר משנה שאף אחד לא חקר את הילד רק הקרימינולוגית של אל"י הגברת לבנה חלילי היא זו שחקרה את הילד היא זו שהגיעה למסקנה שהילד עבר התעללות מינית מטופל באל"י האם ככה בגיל 19 פנתה פעם ראשונה ולא התקבלה לאל"י כי הייתה מה שנאמר"ילדה גדולה" ועכשיו מנסים אבל היא מה שנאמר כבר אבודה היא הולכת לטיפול אבל מרגישה פיספוס פקידת הסעד מונעת את חקירת הילד ואת התיק במשטרה נפתח תיק נסגר נפתח נסגר ככה זה יותר משנה .יש קלטת שבה הילד אומר שהגרוש נגע לו באיבר המין אבל אף אחד לא מאמין התיק נסגר בבית משפט לעינייני משפחה הילד הולך לטיפול והאם??? עדיין בפורומים מחפשת נחמה ועוזרת למי שהיא יכולה ללא תואר מוסמך והולך לה וכך היא מצילה את האחרים ועצמה הגרושין שלה היוו טראומה שבעיקבות כך היא הפכה לנזירה שבמשך המון שנים הייתה ההפך מזה היא הבינה שהיא לא התמודדה עם הנושא הזה וגם כיון אפילו שהיא בטיפול קשה לה היא מה שנקרא תאורתית אישה שלא רוצה לגעת בעבר שלה יש כאלה כמוהה היא השלימה עם זה שהיא כזו עם הומור שחור ורצון לעזור לאנשים שעברו אונס רק אתמול קיבלה טלפון מאישה שעברה אונס קשה היא הצליחה במקום שכל האנשים נכשלו ועכישו בפורום שני היא עוזרת לגבר בן 25 שעבר אונס לא קל להיות במצב הזה היא בחרה את הדרך הקשה ללא כדורים ללא אישפוזים אם היא הצליחה למה אחרים לא??? מה שיש לה למה אין לאחרים היא מעוררת בי אשראה בחיי שנה טובה ושלא יהיו יותר מקרים כאלה כואבים שהורה וילדו הם חלק מהסטטיסטיקה הכואבת

הוספת תגובה

• לתור

מישהי
    05/10/2008

לדעתי היא גיבורה ויש בה כוח רצון עצום ולא לכול האנשים יש את הכוחות האלה ...כול הכבוד לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התמיכה

תור
    08/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/10/2008

מהתאור שלך, אני שומעת כמה דברים. על התסכול של אותה אישה מהמערכת, ועל ההרגשה שאף אחד לא הצליח לסייע ולהציל. במק'ביל, אני שומעת על כך שאותה אישה פיתחה כוח, ע"י כך שהיא עוזרת לאחרים - וזה מרגש!
    קשה לי להתיייחס ספציפית למקרה, אותו אני לא מכירה, אבל ישנם מקרים בהם מערכות לא מצליחות לסייע. ניתן לפנות במקרים אלה למרכזי סיוע ולבקש את עזרתם.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת לפעמים שאין ברירה

תור
    16/10/2008

וצריך להילחם עד הסוף כשאין טיפול נאות ואין עזרה אדם צריך לעשות למען עצמו זה החוק שלה אני חושבת שהיא חזקה כי אין לה ברירה הרבה ברירה אין במצבים כאלה . עזרה היא לא תקבל עזרה לא כי היא לא יכולה לבקש הפוך היא יכולה רק שהיא חוששת מהמדינה קצת קשה לה כאן אני זקוקה לעיצה מה לעשות כדי לשחרר אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר מאמא לבן האומנם

פגועה בעם
    17/10/2008

אני שורדת ניצול מיני בתוך המישפחה ןמטופלת רציתי לישאול משהו שאני ממש מתבישת לישאול או לחלוק יש לי בן בגיל ההתבגרות ולא פעם אני הולכת ערומה בבית ואני יודעת שזה לא נכון לעשות שזה יכול לעשות לו טראומות אני פוחדת שמה זה שרידים מהניצול המיני שעברתי אבל הפוך אין ביננו שום דבר מיני אבל אני חוששת שמה אני מנסה לשדר לו איזה כוח מיני בוגר לעומת הוא שמיצג ילד כמו שאני הייתי האם אני מטורפת מה אני צרכה לעשות בבקשה עזרה דחוף כי אני מתבישת בהתנהגות שלי ויותר דואגת על הנזק שזה יכול לעשות תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עובר ולא צריך לעבור מאמא לבן

תור
    17/10/2008

טוב שאת בטיפול את צריכה לזכור שאת לא מתעללת בבן שלך אם את רוצה לדעת גם חברתי ישנה בעירום מול בנה שעבר התעללות מינית ולא זה לא עובר בתורשה . עירום לא צריך להפריע לך כלל ואת לא צריכה לשדר שום דבר את צריכה להיות טבעית כי אל תשקחי שנולדנו עירומים ונמות עירומים . אם זה מעסיק אותך כל כך אז אל תסתובבי בבית עירומה תטפלי ברגשות שלך כי אני חושבת ש זה מה שמפריע לך באמת .היא באה ממחשבה נקיה ולא עוסקת בעניין של האונס שלה או של התעללות מינית שבנה עבר . לומר לך שלא עולה הסיפור עולה במקומות מסוימים מפריע מציק לה אבל היא עושה הפרדה מקווה שעזרתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלתן על הראש?

אמא
    28/12/2015

אתן לא נורמליות.מי הולך ערום מול הילדים שלו ועוד מתבגרים? קצת גבולות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי וחברתה הטרידו אותי בילדותי
    מוני
    01/10/2008

שלום רב בהיותי כבן 9-10 אחותי גדולה ממני ב3 שנים היתה מזמינה את החברה שלה לבית וסוגרת אותי איתן ומאלצת אותי לעשות כל מיני דברים כמו להתפשט ולשכב עליהם ללטף אןתן ולרקוד ערום מעם אחת כשהיתי עם אחותי לבד בבית היא התפשטה ועשתה עמידת ראש על הכורסא ואילצה אותי ללק תוך אויום שתספר לאמא שלא עשיתי שעורים לאחר תקופה של כמה חודשים זה נפסק . היום אחרי שעברו מספר עשורים ואני עדין לא נשוי אני חושב שלתקופה ההיא יש השפעה על יחסי עם נשים . היו לי מספר מערכות יחסים שלא נמשכו יותר מ9 חודישם הארוכה שבהן אני לא רוצה לפגוע בה אבל זה סוד שלא סיפרתי עליו לאיש ואני מתלבט אם להתעמת עם אחותי או פשוט להניח לזה להמשיך הלאה

הוספת תגובה

• תסחט אותה ותאלץ אותה ל ....לך מה

sus
    05/10/2008

כבר היא תעשה תספר להורים שלא הכנת שעורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר עם מי?

פרופ' רחל לב-ויזל
    10/10/2008

שלום לך
    אני מציעה שתדבר תחילה עם יועצת בתחום פגיעה מינית במשפחה. חשוב שתפנה קודם אתה ואחר כך בהתיעצות עם המטפלת תזמינו את אחותך למפגש משותף. פגיעה מינית במשפחה מעוררת רגשות רבים שחלקם סותרים אחד את השני. ונותר תמיד גם הרצון להגן על המשפחה ולשמור עליה. לכן רצוי להתייעץ.
    בהצלחה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/10/2008

שלום רב,

אכן עברת חוויה קשה עם אחותך בילדות. לחוויות כאלה יש השפעה בבגרות, ויחד עם זאת נראה שכדאי קודם לעשות עיבוד עם עצמך - אולי בטיפול - כדי להחליט אם וכיצד לפנות לאחותך ולהתכונן לתסריטים שונים,

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכבתי אם פדופיל
    יוליהה
    29/09/2008

שלום אני בת 26 כשהייתי בת 13 שכבתי אם גבר בן 35 במשך תקופה מסוימת נהנתי ממה שעשינו וזה לא נעשה מניצול או משהו שנינו נהננו והוא היה נורא אכפתי ומתחשב איתי והיה ממש טוב איתו לכן המשכתי איתו תקופה מסוימת,אתמול סיפרתי את זה לחבר שלי והוא לקח את זה לא טוב והוא
    אף קרא לי סוטה הוא התנצל על זה אבל נשארתי פגועה זה לא אשמתי שאני לא רואה את עצמי כקורבן או משהו,האם ניתקלתם גם במיקרא כזה? אני גם שמעתי על בנות שנהנו מיזה אבל בסופו של דבר בכרו לראות עצמן כקורבן למרות שאני לא רואה סיבה לכך אני לא רואה סיבה למה לפסול
    כל מעשה שכזה מילה מיקרים בהן זה קרה מתוך אונס אבל למה זה כזה רע שבת 13 תשכב אם מבוגר?.

לקביעת תור
    סגירה
    שכבתי אם פדופיל

הוספת תגובה

• ללא נושא

מישהי
    05/10/2008

לדעתי גבר ששוכב עם ילדה מתחת גיל 18 הוא פידופיל...וביעני זה כול כך רע לנצל ילדה בת 13לסיפוק האישי שלו/ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

מישהי
    05/10/2008

קראתי את ההודעה שלך פעם שניה ...לדעתי את כן היית קורבן אבל ...איך את רואה את עצמך!! זה אך ורק זכותך להחליט אם את כן היית קורבן או לא וזה לא נותן זכות לאף אחד לגיד לך סוטה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה והנאה

פרופ' רחל לב-ויזל
    10/10/2008

שלום לך,
    יש בהחלט יחסים בין מבוגר וקטינה שהקטינה עלולה להנות מהמגע. זה לא פוטר את הבוגר מאחריות למעשהו. נהפוך הוא. על הבוגר מוטלת האחריות שלא לעורר רגשות ותחושות שאינם תואמים את הגיל האמויונלי של הקטין ואינו רשאי להשתמש בגופו של הקטין או הקטינה לצרכי הנאה מינית שלו. את לא סוטה, ומעשהו של המבוגר אסורים בהחלט!
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/10/2008

שלום לך,

אין ספק שפער גילאים כזה מעורר דאגה וגם בהיבט חוקי - זה לא לגיטימי. יחד עם זאת, האמירה של בן זוגך קשה ואפשר להבין שנפגעת. תחושת ההנאה שלך היא טבעית, אבל אינה מצדיקה את קיום יחסי המין של גבר מבוגר עם קטינה. יש כאן שיקול דעת לקוי מאוד של המבוגר, ששם את צרכיו במרכז.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו אישי לפרופ' ויזל
    שני
    28/09/2008

ראיתי אותך לא מזמן מתראיינת בטלויזיה ויש לציין שאת נראית בהרבההההההה יותר טוב מאשר התמונה שיש פה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    משהו אישי לפרופ' ויזל

הוספת תגובה

• תודה לך

פרופ' רחל לב-ויזל
    10/10/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זוהי הטרדה
    עדי
    20/09/2008

אני בת 28 מורה במקצועי. השנה התחלתי לעבוד בפעם הראשונה בתור מורה בבית ספר יסודי. כשהגעתי לבית הספר הכרתי את השרת שהינו גבר בן 55-60 נשוי ואב לילדים. בהתחלה הוא נראה לי כאדם נחמד ואבהי. באחת הפעמים הייתי צריכה את עזרתו לפתוח את חדר אנגלית מאחר ויש בעיה במנעול. כשנכנסתי לחדר הוא נכנס אחריי ובעודי עוסקת בעינייני החל ללטף את גבי באותו רגע בחרתי שלא להגיב כי לא רציתי לפגוע בו וכי חשבתי שהוא עושה זאת מתוך נחמדות ותו לא. כשהתחלתי לצאת מן החדר הוא תפס אותו בצוואר והחל לעסות אותו אמרתי לו שאני ממהרת לדבר עם המנהלת וניסיתי ללכת אך הוא אחז בי בחזקה ולא שיחרר ואמר לי להירגע ניסיתי שוב להשתחרר באותה אמתלה והוא שוב לא הרפה ממני. לאחר כמה רגעים נוספים הוא ניסה לנשק אותי אך אני התנגדתי ויצאתי במהירות מהחדר כשהפעם הוא הרפה מאחיזתו. מאז אותו מקרה אינני מסוגלת להימצא לבד בקרבתו. שאלתי: האם סיטואציה זו נחשבת להטרדה מינית? אם כן האם ומה עליי לעשות?. הדבר שיותר מטריד אותי בסיפור היא המחשבה שהוא ניסה את זה על אחת הילדות בבית הספר ומצד שני אני מורה חדשה ובסופו של דבר כלום לא קרה. מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זוהי הטרדה

הוספת תגובה

• עדי.. תתעוררי!!!!!

שני
    21/09/2008

את מורה ואת אמורה להיות אינטליגנטית. מה זה נראה לך אם לא הטרדה מינית? ובדיוק כמו שכתבת... אם עליך הוא העז להפעיל את זממו תחשבי כמה תלמידות קטנות הוא תקף או עלול לתקוף. לדעתי? אז מה אם את חדשה. מה את חוששת? להיפך. דברי. ספרי על זה. ולו למען אותן ילדות קטנות שנמצאות בסכנה מהסוטה הזה שיכול להרוס להן את הבריאות הנפשית (אני מדברת מניסיון...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של הטרדה בחדר ניתוח
    סיגל
    17/09/2008

שלום רב., אתמול עשיתי ניתוח הגדלת חזה, באחד מבתי החולים הפרטיים בארץ. במסגרת הניתוח שילמתי בעבור חדר הניתוח בנפרד. הרופא כאילו משתמש בחדרי הניתוח לצורך הניתוח אך אינו עובד המקום כמו בבית חולים. הוא מגיע יחד עם אחות ועם מרדים מטעמו ובמסגרת השימוש בחד ר הניתוח עומדים לרשות הרופא והמטופל גם צוות בית החולים. טוב אז למקרה שבגינו אני פונה: סניטר הוביל אותי על כסא לחדר הניתוח שם קיבל את פני הרופא. בחדר שהה באותה עת הרופא המרדים (איתו נפגשתי לפני כן). וכן הסניטר שהוביל אותי ועוד מישהו כנראה סניטר נוסף. אני הייתי לבושה בבגד בית החולים עם השרוכים שנסגרת מאחור. ובגלל אופי הניתוח נכנסתי גם, כפי שנתבקשתי ובידי חזיית ספורט שרכשתי במיוחד לניתוח. הסניטר שהיה שם לקח מידי את החזיה באומרו הו יופי אני אתן את זה לחברה שלי וחברו זה שהוביל אותי לחדר הניתוח והוא צחקו. הרופא לא הצטרף אליהם, וניסה לגשת במקצועיות לעבודתו. ושאל אותי טרם ההרדמה לאישור סופי על הגודל שאותו אני רוצה. כשסניטר שמע את השאלה הוא אמר כמה את עושה? 260 סי סי אני בתמימותי עניתי לו אף כי אין זה מעניינו כלל. שכן הוא אינו רופא ולא עובד של הרופא עצמו אלא של בית החולים. מה גם שהרופא שלי שם. לאחר שעניתי לו כן הוא הוסיף, ובעלך מסכים הוא מרוצה? אני הייתי שרוייה באותה עת במתח ובפחד מהניתוח - היה לי קר מהמזגנים ובכלל כל המעמד אינו רגיל. הרגשתי רע עם שאלתו כמו כן גם הרופא אולם אין זה המקום והזמן להעמידו במקום או לעשות סצנה. אולם היום אני משחזרת את הכל וזה נראה לי משהו בעל טעם מר ודבר שלא אמור להיות ולקרות בחדר ניתוח. אציין כי אין לי כל טענה לרופא או למי מצוותו שעשו עבודה נפלאה ויחסם הוא נפלא. אלא טענתי היא כלפי עובד בית החולים שדיבר כמו שדיבר ונתן לחוש לא נוח והביך אותי במקום ובמצב שאני מרגישה רגישה וחשופה. האמנם מקרה זה הינו הטרדה והצקה מינית? האם כדאי לי לפנות במכתב לבית החולים?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של הטרדה בחדר ניתוח

הוספת תגובה

• הטרדה ופלישה

פרופ' רחל לב-ויזל
    19/09/2008

כן את צודקת ואני חושבת שמכתב לבית החולים חשוב ביותר כדי למנוע אי נעימות כזו לאחרות. על כל אחד לכבד את גבולות הפרטיות של זולתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את חושבת שהוא סניטר??

שני
    19/09/2008

הוא סתם חסר טקט והוא לא הגיע לשום מקום פרט להיותו סניטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

סיגל
    19/09/2008

אני בהחלט אכתוב מכתב לבית החולים שהינו בית חולים פרטי, ולמען האמת יחס שאר הצוות שם היה מקצועי, אישי וטוב. אך יחס הסניטר פשוט פגע בי במקום בו הייתי חשופה ופגיעה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    21/09/2008

שלום רב,

אני בהחלט מסכימה שמדובר כאן במצב מאוד פגע והתערבותו של הסניטר ואמירותיו ממש אינו במקום. אני בהחלט חושבת שכדאי לפנות במכתב לבית החולים.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מפגין ידע רב בתחום המין
    ספנוב דנה
    16/09/2008

שלום רב! לא ידוע לי אם אתם הכתובת הנכונה, אבל רציתי לקבל יעוץ בנוגע להתפתחות מינית של הילד שלי. הבן שלי הוא בסך הכל בן 3 . לאחרונה הוא התחיל להפגין ידע רב מדי בתחום המיניות. ידוע לי שבגיל הזה ילדים מגלים את עיברי המין שלהם אבל עצלו זה יותר מזה. הוא בא אליי ביציאות כמו:1) שהוא רוצה למצוץ את עיבר מינו כי זה כיף. 2) הוא גילה את הרגישות בפי הטבעת ומנסה להחדיר לשם כל מיני חפצים 3) הוא מנשק אותי בצורה מאוד אירוטית. אני התחלתי מאוד לחשוש האם זה כתוצאה מהתפתחות או מחוויה כלשהי שהוא חווה. אין לי מוסג למי לפנות על מנת לחקור את הנושא. ניסיתי לדבר עם הגן והם טוענים שזה בסדר אבל לי זה לא נשמע בסדר ולפני שאני מערבת עובדים סוציאליים רציתי שהילד יעבור הבחנה. תוכלו בבקשה לכוון אותי לאן לפנות? מודה לכם מראש

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    18/09/2008

שלום רב,

התופעות שאת מתארת אכן מעלות סימני שאלה. אומנם בגיל 3 העיסוק בגוף הוא טבעי, אך הדרך בה בנך מתייחס לאברי המין מעוררת שאלה, האם בדרך כלשהיא - דרך לא מותאמת - נחשף להתנהגויות כאלה. ניתן לפנות לאלי - ארגון מומחה בטיפול בילדים שיוכל לסייע באבחון.

שלך
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש חיים אחרי
    פגועה בעם
    15/09/2008

היי לכולם אני שרדת גילוי עריות לשעבר עם טיפולים ממושכים אישפוזים ופגיעה עצמית לכול מי שבתחילת הדרך באמצא או אולי בסוף אני רוצה לחזק את את כול השרדות והשורדים נכון הדרך ארוכה קשה מאוד הזיכרונות לא מרפים וכך גם הגוף שעיף מנגיעות הלא נכונות בנו הכאב הרצון להשיל הכול מעצמנו כולל את אנו עצמנו ההישרדות אחרי היא קשה ואולי יותר מהפגיעה עצמה ההרגשה שמה שבפנים הוא שקוך מלוכלך וכואב אלוהים כמה שהוא כואב לא אגיד שהדרך שעשיתי לא היתה קשה אבל בסופו של דבר היה כדאית היום יש לי מישפחה תומכת ואוהבת לפעמים עדין קשה לי שנוגעים בי אין כי אמונה לכולם ובטח לא במגע אני מישתדלת להשלים עם עצמי עם עברי והכי חשוב לנסות לחיות הכי טוב שכדאי ואפשר אני מנסה לעשות ועושה את הדברים שאני אוהבת ועושים לי טוב רציתי ליכתוב לכן יותר מזה אבל אני לא מסוגלת אני רק רוצה להגיד שיש חיים אחרי ואני באה אליכם מהמקום שלכם ואני יודעת שנורא קשה לאמין אני מוכנה ליתמוך במי שרוצה מניסיוני נסיון החיים שלי ולעביר לכול אחחת ואחד את התיקווה ואת אהבה הכי חשוב שקיבלתי מככ הרבה אנשים שהאמינו בי לאורך כול הדרך ועדין מאמינים
    תודה לכול המעגל שהיה והכיל ואהב ותמך ולאא עזב ולא הירפה ואמין בי ככ ונתן לי את החיים בחזרה ל.ו ממש לא צדיקה ...........

לקביעת תור
    סגירה
    יש חיים אחרי

הוספת תגובה

• חיים אחרי

פרופ' רחל לב-ויזל
    19/09/2008

מאד מעריכה את מכתבך
    העבר אמנם לא ימחק לעולם אך אין סיבה למה לאפשר לו להרוס את הווה והעתיד.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    21/09/2008

שלום רב,

ממש מרגש לקרוא על התהליך שעברת. המסר של התקווה כל כך חשוב, לכל מי שעברה פגיעה מינית. לפעמים התחושה היא ש"מה שהיה הוא שיהיה", אבל את משקפת תפיסה שונה ואופטימית.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול מיני
    Reaper
    14/09/2008

בגיל 10 חברה של אחותי הגדולה (בת17) הייתה נוגעת בי בהתחלה זה התחיל בצורה חביבה ליטוף פה ושם חיבוקים נשיקות בטענה שאני "חמוד" היא לקחה אותי לסרטים ושמרה עליי כשאחותי וההורים לא היו בבית,יום אחד היא הביאה סרט הביתה ורצתה שניראה בחדר של אחותי למעלה היא שמה את הסרט סגרה את הדלת וסגרה את האור לא עבר זמן רב והיא התחילה להיצמד אליי ולנשק אותי וללטף אותי בכל הגוף ואף לנסות להוריד לי את הבגדים וניסיתי קצת להוריד אותה מימני אבל לא הצלחתי,היא ביקשה שהעשה לה "נעים" למטה לא ממש הבנתי מה היא רוצה מימני אז היא אמרה שפשוט אשפשף את היד שלי בין הרגליים שלה הסכמתי ועשיתי את זה..היא הכריחה את לשפשף ולשפשף עד שהיא גמרה הייתי קצת בהלם אף פעם לא ראיתי אותה ככה! ופתאום היה לה מין חיוך מעצבן כזה!! וליפני ששמתי לב מה קורא היא עלתה עליי והתחילה לנשק אותי באגרסיביות הייתי המום ולא הבנתי מה קורא ופתאום היא התחילה להוריד לי את המכנסיים והתחתונים!(הייתי בשוק לא הייתי יכול להגיב!)והתחילה לגעת בי שם..ובסופו של דבר היא הצליחה לאנוס אותי!!!! אני לא רציתי את זה!!! ורק סבלתי מיזה לא רק בזמן שהיא אנסה אותי התחילו להיות לי כאב באיבר המין! והיא המשיכה לעשות לי את זה שוב ושוב!! בקושי ידעתי מה זה סקס אבל ידעתי שזה מה שזה לא ידעתי מה לומר פחדתי! לא ידעתי מה לעשות..היא עדיין מבקרת אותנו ואני קופה כל פעם שהיא מגיעה! היא מתנהגת כאילו כלום לא קרה! ואף עדיין נוגעת בי!! באלי לשבור לה תפרצוף אם לום וניראה אותה ממשיכה לחייך ככה!!! וליהנות מלנצל ככה ילדים קטנים!!!,יש איזשהי דרך לתבוע אותה?!?! אני מת להכניס את הצורה מהסריחה שלה לכלא! היא השתמשה בי כמו באיזה מתקן לסיפוק יצרים זה לא יכול לעבור לה בשקט!!!!.יש סיכוי שאוכל לעשות את זה מבלי שהמשפחה תגלה???.תודה בכל מיקרא פרקתי קצת.

לקביעת תור
    סגירה
    ניצול מיני

הוספת תגובה

• לך למשטרה!

(~_~)
    15/09/2008

הם אמורים להכניס חיות כמוהה לכלא!!בחיים שלי לא ניתקלתי בחוצפה כזאת!!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    18/09/2008

שלום רב,
    נשמע שעברת טראומה קשה במיוחד, בגיל כ"כ צעיר. אני גם מבינה שלא שתפת במהלך שנים אלה אף אחד מבני משפחה ואתה נושא סוד מורכב וכואב.
    אין ספק שמדובר כאן באונס, ואני הייתי חושבת דוקא על פתיחת הסוד בפני המשפחה ואז חשיבה על הגשת תלונה במשטרה.
    לא מגיע לך להשאיר לבד עם הפגיעה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה