מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגיעה בשדייםקרן30/03/2008
שלום רב,
יש לי חברה שמרבה לתפוס לי את החזה בצחוק, זה לא נעים לי אבל היא עושה את זה באמת מתוך פתיחות. אני מעוניינת להסביר לה שאיני מעוניינת שתמשיך בכך, אבל לא רוצה לפגוע בה, האם יש לכן עצה חכמה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישירות וכנות תורמות לחברות
פרופ' רחל לב-ויזל31/03/2008הכי נכון לדעתי לומר באופן ישיר-זה לא נעים לי.
יש באקט כזה הרבה מעבר לצחוק והומור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר31/03/2008שלום רב,
האמת היא שזכותך להביע את הקושי שלך, והדבר אינו כרוך דוקא בפגיעה בחברתך.
ברגע שאת מסבירה לה שקשה לך עם מגע כזה ויחד עם זה מוסיפה שברור לך שהכוונה אינה להרע אלא נובעת מפתיחות, יש בכך הצבת גבול שנראית מספיק רגישה ויחד עם זאת אסרטיבית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אשמח לתגובה..סיוון26/03/2008
שהייתי בת 17 {לפני 6 שנים} כיום אני 24
למד איתי משהו בתיכון,שכל הזמן הביט בי וניסה לשבת לעדי,הציק כזה כדי
למשוך את תשומת ליבי.ופעם אחת,אני לא כ"כ מבינה בזה לכן אני שואלת כאן..
הוא בחור עם התפרצויות זעם והתפרצויות מיילוליות מעליב ופוגע וניראה לי שיש לו פיצול אישיות.
כי הוא אומר דברים וששאלתי אותו הוא התחמק..והכחיש..
בכל זאת שבאתי למורה הוא אחז בידו בחולצה שלי מלמטה {לא עשה משהו מגונה או אונס רק החזיק בי}
והלב שלי המריא לשמים מרוב לחץ..
הוא הביט בי במבט כזה עמוק עמוק לעיניים ופשוט הדקות שםם
ניראו לי כמו נצח..
מותר לציין ש..המורה והתלימדים היו בכיתה ולא עשו כלום..
הוא בסוף דחף אותי לקיר {וקיבלתי מכה,אבל הכי זאת ההשפלה}
אני בחורה תמימה ולא יודעת על מיניות ודברים כאלו
לא בטח על מחלות נפש והתפרצצויות זעם..
שבגרתיח הבנתי את ההתנהגות שלו..
והבנתי שניראה שכן הייתי מוטרדת מינית בעיקבות האירוע שתארתי
והמילים שלו הרמזים שהוא התקרב שאנשק אותו..
יכול להיות הוא נימשך אליי וזה בתמימות.
אבל זה משולב עם אלימות והתפרצויות זעם,הוא חשב אני רכוש שלו..
בכל מיקרה מאותו יום התחמקתי ממנו ואמרתי לו "לא"
כי חבר שלו אמר לי
אם אני רוצה לשכב עם הבחור במיטה
ליד כולם
ושוב לא עשו כלום..
בעיקבות האירועים האלו המשכתי להתרחק ממנו {הוא ניסה להתקרב מינית אבל לא נתתי לו}
בכל אופן מאותו יום שמרתי את זה בבטן אולי מפחד אולי מחשש..
וכעבור 6 שנים סיפרתי זאת לאמא שלי ולחברה שלי..
השאלות שלי אלו כאלו:
1. יש סיבה כיום שאני נירתעת מגברים שבאים לגעת בי?
או שאני אתרחק בהם ביגלל הזיכרון המעורפל מהעבר?
זה עשה לי משהו בעיקבות האירוע?
2. אני פוחדת שאם אני אהיה בקשר ואחשוף את עצמי ריגשית ונפשית
אני אעבור אותו דבר?
איך אפשר למנוע את זה?
3. זו הטרדה מינית? או שזה תמימות של ילד בן 17?
אשמח לתגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות
פרופ' רחל לב-ויזל27/03/2008העלית הרבה שאלות שחשוב לך לבחון לעומק. מעבר לעובדה שהתנהגת נכון והבנת את הסיכון שבהתנהגותו, נראה לי שיכולים להיות גורמים נוספים לחששות שלך מקשר קרוב ואני ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר30/03/2008כאשר גבולות הגוף שלנו נחצים, התחושה של חוסר האונים מתחזקת.
העובדה שהיו "עדים" סביבך ולא עשו דבר, רק מעצימה את הבדידות וחוסר האונים ובצידם את הספק - האם אני רואה נכון את המציאות?\אין ספק שזו הייתה חציית גבול והעובדה שאת עסוקה בכך היום, מראה שהייתה לכך השפעה עליךל.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקות ממורהd25/03/2008
אני בן 14 וכשהייתי ביסודי בכיתה ג' או יותר אני חושב אחת המורות שלי התחילה הרבה פעמים לנשק אותי ואמרה לי לתת לה נשיקה זה קרה כמה פעמים עד שהגעתי לכיתה ז' בחטיבת הבינים,
האם זה ניקרא הטרדה מינית? האם זה בסדר שהיא נישקה אותי ואמרה לי לנשק אותה?.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה
פרופ' רחל לב-ויזל25/03/2008זו ודאי יכולה להיות הטרדה. השאלה מעבר להתנהגות שאינה נאותה מצד המורה היא האם אתה חשת אי נוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבערך לא הרגשתי בנוח אם זה
d26/03/2008למה היא אמרה לי לנשק אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להבין?
פרופ' רחל לב-ויזל27/03/2008למה לדעתך?
והאם מה המניע שלה חשוב עבורך? ואם כן מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שמורה תירצה לנשק תלמיד שלה?
d27/03/2008זה ניראה לי מאד מוזר והייתי רוצה לקבל תשובה על זה זה אומר שהיא סוטה או משהו כזה? או שזה ביגלל משהו אחר??.אני מבולבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר30/03/2008שלום רב,
על פי תאורך מדובר בניצול של יחסי סמכות, לצורך צרכי המורה שלך.
ברור שלא הצרכים שלך וטובתך היו במרכז האינטראקציה.
אכן מדובר במקרה ברור של הטרדה מינית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין סוגי תקיפהמיכל24/03/2008
שלום, רציתי לדעת מהו ההבדל בין תקיפה לתקיפה מינית, האם גבר שתוקף אישה פיזית ומכאיב לה זה לא תקיםפה מינית? רק אם מעורב בכך מגע מיני, נגיעה באיברים אינטימיים? ואם גבר תקף אותי והיכה אותי, מדוע המשטרה בחרה לסגור את התיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקיפה פיזית ומינית
פרופ' רחל לב-ויזל25/03/2008כל תקיפה מינית היא תקיפה פיזית אבל לא כל תקיפה פיזית היא בהכרח תקיפה מינית. גם אם הרקע לתקיפה הפיזית היה סירוב למשל לקיים מגע מיני אם התקיפה לא נגעה באיברים אינטימיים התקיפה לא תחשב על פי החוק לתקיפה מינית. תקיפה מינית משמעה ניסיון באמצעות אלימות פיזית לקיים מגע בכפיה (אורלי אנלי או גניטלי, או נגיעה בכפיה באברים אינטימיים).
תגובת המשטרה היא נושא אחר. למשטרה זכות לקבל החלטה על סירת תיק אם בגלל אי מהימנות המתלונן או המתלוננת, חוסר ראיות, או חוסר ענין לציבור. אם את חשה שנעשה עוול, את יכולה לכתוב למבקר המשטרה ולהתלונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר30/03/2008שלולם רב,
תקיפה מינית אכן שונה מתקיפה אחרת בכך שמעורב בה מגע מיני או נגיעה במקומות אינטימיים. יחד עם זאת אין ספק שתקיפה ותוקפנות - גם ללא קשר מיני - הינם קשים ולא ברור לי מדוע נסגר התיק. יתכן שבשל חוסר ראיות, או מסיבות שאינן ברורות לך.
יתכן ואפשר לברר ישירות עם המשטרה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתעדי19/03/2008
יש לי בוסית ששולחת אלי ידיים. היא מלטפת אותי לפעמים (אולי מחיבה, אולי ממשיכה - איני יודע). אני לא חש מאוים, כי אני גבר, אבל אני יודע שאשה במצבי היתה מרגישה לא נעים אם זה היה הפוך. מה אומר החוק במקרה שלי? האם זאת הטרדה מינית? בהנחה שאני לא יכול לפנות אליה ולהגיד לה משהו על זה - מה עוד אני יכול לעשות. מרגיז אותי שנשים שמקימות קול צעקה על ניצול של נשים בידי המין החזק יותר (והיא אחת כזאת) עשה לי את אותו הדבר. בושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא קשור לגבר
/20/03/2008גם אני לא אוהב שנוגעים בי גם אם זה בנות למעשה בימיוחד בנות אם אה לא אוהב את זה דבר איתה או שתנסה להימנע מה מגע שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיווין זכויות
פרופ' רחל לב-ויזל21/03/2008אתה כמובן צודק. זו הטרדה מינית אלא שגברים בדרך כלל מתייחסים לזה כאל מחמאה לגבריותם והיותם מושכים. אם זה מפריע לך אתה יכול כל בוקר עם הגיעך להושיט ידך ללחיצת יד כאשר ידך מושטת קדימה המרחק הרב ביותר מגופך. בלשון הגוף זו אמירה שאני לא מעונין בקירבה גדולה ממרחק של חצי מטר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוסית שולחת ידיים
רונית סדגר23/03/2008שלום רב,
אני שומעת כעס רב, לצד הספק שמלווה אותך. הטרדה מינית אינה מוגבלת למגדר מסוים, ודוקא במקרה זה רצוי לשים את הגבול ולתת לבוסית שלך לדעת שלא נוח לך עם המגע הזה. במידה והתנהגותה למפסיקה, אפשר לפנות לגורם המוסמך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הנשיםנוגה16/03/2008
הגיע הזמן שתלמדו להגיד לא, להאמין בעצמכן, להיות חזקות ולא לתת לעצמכן להיות קורבן. אני הייתי כזו ולא עוד, היום אני חזקה, עומדת על שלי, לא מוותרת, לא מתפשרת, לא מפחדת. הכל עבודה עצמית ופסיכולוגית. תעבדו על עצמכן, כי אם לא על מי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
נראה שעשית עבודה נהדרת, כי הגעת למקום מחוזק ומשמעותי. אני מאחלת לכל אחת להגיע למקום כזה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בדחיפותאנונימית13/03/2008
שלום רב,
בגיל 13וחצי עברתי אונס קבוצתי על ידי חבורת נערים שגרתי בשכנות להם.עד אותו היום לא ידעתי כלום על מין.בקושי חשבתי על נשיקה ראשונה.באותו הלילה איבדתי את הבתולים שלי ובו זמנית גם כל צלם אנוש.זה נמשך כל הלילה,נלחמתי מפחד עד לאיבוד הכרה כמעט,מה שהפך את זה להרבה יותר גרוע.הם היו קבוצה ושמעתי אותם מתווכחים מי ראשון זה נעשה אלים מרגע לרגע הפחד,החוסר-אונים כי ידעתי שאני לבד וידעתי מה הולך לקרות לי באותו הרגע.בכיתי,הרבצתי,התחננתי,צרחתי הם החזיקו בי שמו ידיים על הפה שלי ופיסקו לי את הרגליים לא יכולתי לנשום.אני אף פעם לא אשכח את הכאב הזה כאילו מישהו קרע אותי.הוא גמר ועלה השני ואחריו השלישי ובאיזשהו שלב כבר לא הייתי שם יותר כבר לא נלחמתי, לא צרחתי,הדמעות זלגו בשקט אין כאב אין מחשבות אין רגש פשוט נמחקתי,נעלמתי,מתתי רק הבטתי למעלה וביקשתי בשקט מאלוהים שיסתכל לי בעיניים ככה מלמעלה שיעז ואם לא אז שיקח אותי וזהו.כשהכל הסתיים המשכתי לשכב שם.לא יכולתי לזוז.מה שגרם לי בסופו של דבר להעמד על הרגליים היתה המחשבה שנעדרתי לילה שלם מהבית איך אני אסביר את זה.להתנקות היה תהליך ארוך מייסר וכואב.חזרתי הביתה ואבא ואמא חיכו לי ערים.הם היו מודאגים ושאלו וכעסו וצעקו הם לא הבינו למה אני נראית כך למה הבגדים קרועים וכל מה שרציתי היה לפרוץ בבכי,לחבק את אמא חזק ולא לשחרר.פתאום נשמעו שריקות מבחוץ.קראו לי.אבא שלי יצא כועס אלה היו הם.הם ביקשו מאבא שלי למסור לי שנתראה גם מחר.הוא נכנס ממש עצבני לבית,קרא לי זונה ואמר שעכשיו הוא מבין למה הבגדים שלי התלכלכו,כי שכבתי על הרצפה.הוא שאל מה עשיתי איתם,התביישתי.הוא הוציא חגורה והיכה אותי.אמא שלי לא הוציאה מילה והתערבה בסוף.רק כשממש צרחתי מכאב.ברחתי לחדר ובכיתי בשקט לבדי.מאז לא סיפרתי לאף אחד.לא רציתי.במהלך השלש השנים הבאות הייתי שפחת-המין שלהם הם היו באים אליי אל בית הספר ולוקחים אותי משם,תופסים אותי בדרך לבית,לקניות.שום מקום כבר לא היה בטוח יותר.ניסיתי להתאבד וכשלא הצליח פשוט התנתקתי מהכל.הפסקתי ללכת ללימודים,לחברות,לטייל.שלחו אותי ללמוד מחוץ לעיר ושם התחילו הדיכאונות מצבי-הרוח אגרסיביות אלימות סמים כך שנאלצתי לחזור וזהו.לא יצאתי מהבית יותר.פחדתי.5 שנים לא הבטתי אפילו מהחלון.לפני 4 שנים בערך בעזרת חברה אחת טובה שלא ויתרה,היא תמכה,עודדה והאמינה בי ובעזרת הפסיכולוגית והעו"ס שלי הצלחתי לעשות את הצעד הראשון החוצה זה היה תהליך ארוך מאוד.במהלך השנים האחרונות חייתי ותיפקדתי ממש כמו כולם.התחתנתי,יש לי ילד.אבל לאחרונה אני ובעלי קיימנו יחסים.לא ממש הייתי מעוניינת אך זה קרה בכל זאת ומאז בשבועות האחרונים אני נתונה תחת מצבי-רוח משתנים,אני בוכה בלי סיבה ונתקפת בפניקה או נבהלת בקלות אני אגרסיבית אל האנשים סביבי ועולים בי הבזקים של כל מיני קטעים וסיטיאציות מהאונס וההתעללות.סיפרתי לו והוא מבין אך עדיין מאז אני נרתעת ממנו יותר ויותר מה קורה לי אני מרגישה שאני נשברת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית יקרה
פרופ' רחל לב-ויזל13/03/2008אונס קבוצתי נחשב כאירוע טראומטי במיוחד בין הפגיעות המיניות השונות. הספור שלך מזעזע וכואב. לעתים קורה שיש תגובה מאוחרת של חרדה, פלשבקים וסימפטומים נוספים של מצבי רוח, קושי להירדם, סיוטי לילה ועוד. היום את בשלב אחר של חייך והיות והסימפטומים שתארת מחריפים חשוב שתפני שנית לטפול. בכל שלב של חיינו עומדים לרשותנו משאבים אחרים, גם אישיים כמו היכולת הגבוהה יותר למודעות , וגם חברתיים ומשפחתיים. המשאבים הללו מסייעים להתמודד ברמה טובה יותר עם האירוע שחווית.
אל תחכי, תפני לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מזעזע! מאחלת לך החלמה נפשית
שני17/03/2008ומאחלת לבהמות הללו שעוללו לך את זה שאלוהים יעניש אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר23/03/2008באמת כואב ומזעזע לשמוע על ההתעללות שעברת, ועל התייחסות המשפחה לעניין. לא פלא ששנים רבות כ"כ שמרת זאת.יחד עם זאת, הכוחות שלך באים לידי ביטוי בהצלחה שלך בטיפול.
פעמים רבות הטראומה מעובדת, אבל בנקודות מעבר, כמו לידה, ישנה נסיגה מסוימת. חשוב שלא תבהלי מכך, שכן ההצלחה שלך בטיפול מוכיחה שכדאי גם הפעם לחזור לטיפול ולעשות עבודה סביב המצב הנוכחי; זה רק יכול להביא למצב טוב יותר!
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאה בך שעמדת על הרגליים
לל30/05/2008שה' יברך אותך ותדעי רק טוב ואושר בחיים הסיפור שלך זיעזע אותי אני מצדיעה לך שאת עומדת על הרגלים . וכל יום כל לילה אני מבטיחה שאני אתפלל שיימותו בעינויים וייסורים כל מי שגרם לך את הטראומה הנוראית הזאת . תיהי חזקה ושתדעי אושר ושמחה בחיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל12/03/2008
בן דודי נהג לאנוס אותי כשהייתי בת 7 עד 9. כיום אני בת 20 ושרוטה לגמריי. אני לא יודעת אם אוכל לנהל קשר עם גבר. מהם הטיפולים המומלצים בשבילי לדעתכם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטפול המומלץ
פרופ' רחל לב-ויזל13/03/2008הטפול המומלץ הוא טפול על ידי מישהי שמומחית בטפול בפגיעות מיניות. ישנן מסגרות כאלו בכל הערים המרכזיות בישראל. אם את חשה שקשה לך לדבר על האירוע תבקשי טפול באחת המסגרות הללו של מטפלת באמנות.
טיפול בפגיעה מינית ממושכת מתקופת הילדות הינו טיפול מורכב, ויחד עם זאת יעיל. בדר"כ לטיפול כזה ישנם מספר שלבים:
1) שלב ייצוב ועבודה על הסימפטומים במקביל ליצירת קשר טיפולי.
2) עיבוד הטראומה או עבודה על השלכות הטראומה.
3) אינטגרציה ופרידה. אני ממליצה למצוא מטפלת מומחית בתחום ולעשות איתה את העבודה.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובה
רונית סדגר23/03/2008באמצעות טיפול ועיבוד הטראומה שעברת בילדות, ניתן ליצור מערכות יחסים שאינם מוכתבות ע"י הפגיעה. כלומר, טיפול ע"י מומחה בנושא פגיעות מיניות יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייטכ.05/03/2008
היי
אני יודעת שזה לא קשור כ"כ לנושא הפורום - אך אני אחת שנפגעה בעבר ועדיין עם צלקות...
מחר נפגשת עם מישו פגישה ראשונה , לא יודעת מה עושים. קצת מטומטם לשאול את זה, קצת מביך
איך להתנהג? פעם ראשונה שלי . נשב בבית קפה ונדבר האם לאכול זה קצת מביך, ומה אם יתקוף אותי השקט? ומה אם זה יתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שיתקוף אותך זה אותו סיכוי כמו
G07/03/2008שאת תיתקפי אותו אם זה יתפתח ותרצי את זה אין שום בעיה,מה הבעיה אל תפחדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מהדייט
פרופ' רחל לב-ויזל07/03/2008אני מבינה שאת חוששת מצד אחד האם תצליחי להיות מספיק משוחררת לשיחה ומענינת ולא חרדה ומצד שני האם הוא יהיה "בסדר" וידע איך להתנהג. לגבי החשש הראשון, מדוע לקחת את האחריות על ההנאה מן הדייט עליך? תשאירי לו להיות אחראי על נושאי השיחה ותני לו להוביל בתחילה עד שתחושי בטחון מספיק. לגבי החשש השני, פגישה במקום ציבורי ואי הזמנה אליך הביתה בשלב הראשון או היענות להזמנה שלו עד אשר תחושי בטחון באבחנה שלך אותו תסייע.
רונית סדגר09/03/2008שלום רב,
ראשית, חשוב לדעת שהמבוכה והלחץ מאפיינים כל אחת מאיתנו לפני פגישה ראשונה. אז כמה טיפים...
דרך שעובדת היא להתעניין באדם איתו את נפגשת - מה הוא עושה? מהו המקצוע שלו? למה בחר בו? איך זה בשבילו? מאיזה רקע משפחתי הגיע? מה למד? איפה?
מכאן - אם הבחור מעניין אותך, תוכלו כבר להרחיב. חשבי גם מה את רוצה ומוכנה לספר על עצמך. אפשר גם לדבר על נושאים כלליים, ספרים, טלויזיה, חדשות, סרטים וכו'.
מעבר לזה, חשוב שתרגישי שאת לא במבחן. הגעתם שניכם כדי לבדוק אם הקשר יכול להתאים לכם.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי קורבן מיניעירית02/03/2008
שלום, ברצוני לדעת לאילו סימנים עלי לשים לב אצל ילדים או נערות, בכדי שאוכל לדעת אם חוו טראומה כלשהי, אני מורה בבי"ס יסודי, לעיתים אני מבחינה בנערה מסוגרת יותר, יש לי את היכולת לשוחח איתה, אך אני חוששת שתיסגר בפני, לכן אשמח לקבל מעט כלים לכיצד אפשר להבחין שמשהו לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר03/03/2008שלום לך,
שמחתי לקרוא על הרגישות והאכפתיות שאת מגלה כלפי התלמידים.
בעיקרון, חשוב לשים לב לשינויים שחלים בתלמידים. אם יש התכנסות והסתגרות או לחליפין התנהגות תוקפנית. חשוב לשים לב לניתוקים חוזרים, הזנחה, יצירת קשרים חסרי גבולות, שינויים בהרגלי אכילה ושינה (אם את יכולה לעקובג), מצבי רוח חרדיים או דכאוניים יותר, כעסים וכיו"ב.
כאשר מתעורר חשד, הדרך הטובה ביותר היא להיפגש אישית עם הילד/ה, לשתף אותו בכך שאת רואה שינוי ולשאול ישירות האם משהו עובר עליו/ה? האם יש מישהו שפוגע בו וכד'.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמין נוסף
פרופ' רחל לב-ויזל04/03/2008בנוסף למה שרונית כתבה, תלמידים שנראה כי יש שינויים מבחינת יכולתם הלמודית, בשעור אחד מתפקדים מצוין ומבינים את החומר ובשעור אחר גם אם באותו נושא כאילו הכל נמחק. כאשר אין לכך בסיס נוירולוגי רצוי לבדוק מה מביא לפער. כמו כן שינויים מוגזמים בלתי צפויים בהתנהגות או מצבי רוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!ש'28/02/2008
מגיל קטן בערך 6 הוטרדתי מס' פעמים רב ע"י אנשים שונים ,אם זה חשיפת איבר בפני או נגיעה או נסיונות שאני אחשוף עצמי בגיל 6 או הצצה, אני זוכרת כי בגיל מסויים ,יסודי ,
החלטתי שזה בגלל העניים של שאני משדרת תמימות, אז התחלתי לשדר עויינות לכל מי שהוא ממין זכר ואף ביסודי לא היה לי קשר עם אף בן ,יש לומר שאני גם לא הייתי ילדה הכי מבוקשת מבחינתם אז זה לא דווקא קשור אלי , או שזה בכלל הגיל...
בכל אופן כל שנות הבגרות שלי לא היה לי שום קשר עם בנים , והרבה פעמים הייתי מגיעה לתופעות
של חרדה , מאדימה מזיעה , ויש לי פחד שיראו אותי כאובייקט מיני עד היום. הרבה פעמים יצא שכמה פעמים אדם ליטף לי את הישבן , בצור כזו של כאילו " בלי כוונה" ואף פעם לא אמרתי כלום כי תמיד ידעתי שהם יכולים לטעון שכאילו לא ישימו
לב ,וזה קצת מאכזב אותי כי אני נותרת עם תחושה ש- א - לא גוננתי על עצמי ו-ב- אני אף פעם לא יודעת עם אני אולי דימיינתי כי הרי אני עברתי כ"כ הרבה דברים אז אולי אני נהייתי פראנואידית .. אבל ככל שאני חושבת עם עצמי אני מבינה שזה נכון וזה קרה וזה אמיתי כי בכל זאת זה ליטוף ולא נגיעה טעותית כביכול... השאלה שלי אליכם זה איך זה הגיוני שכ"כ הרבה מטרידים מטרידים אותי דווקא , אני יודעת שלצערי הרבה מוטרדות מינית אבל האם התת מודע שלי משדר משהו , אני מושכת
איזה שיחזור תת מודעי??? או שזה נסיבות הגורל וככה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדות חוזרות ונשנות
פרופ' רחל לב-ויזל29/02/2008פגיעה מינית או הטרדה מינית היא תמיד אירוע שיש בו אינטראקציה בין הנפגע לפוגע. אם יש חזרה של אירועים כאלה ותחושה של תגובה לא מותאמת על ידיך, אני מציעה שתפני להתייעצות עם מטפל או מטפלת העוסקים בנושא. לכולנו יש נטיה לשחזר בורה זו אחרת מצבים בהם היינו ללא שליטה מתוך מטרה לשלו בהם. ובאותה מידה כולנו נקלעים למצבים חדשים.
רונית סדגר02/03/2008שלום רב,
על פי מכתבך נראה כי בגיל צעיר מאוד עברת הטרדות חוזרות. על רקע זה ברור כי קיימת רגישות רבה יותר, לכל ניסיון של חציות גבול. איני סבירה שאת משדרת משהו במודע או בבלתי מודע, וקשה לי להאמין שאירועים אלה הם פרי דמיונך. ויחד עם זאת, נראה לי שכדאי היה לך ללמוד דרכים אסרטיביות יותר לתגובה. כך תרגישי מוגנת ומחוזקת יותר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשה מגונה בילדותירועי 2527/02/2008
אני בן 25, וכשהייתי בן 9, אני ואחי הגדול - היינו בביתה של חברה, והאח שלה (שהיה אז בן 16) קרא לנו לחדר שלו (בלי אחותו), הוריד את מכנסיו, שכב רעל המיטה, וביקש שנמצוץ לו את איבר מינו. הארוע חרוט בזכרוני לאורך שנים. אבל איני זוכר אם מצצתי לו או לא, אני חושב שכן, אבל מה שאני בטוח זוכר שאחי שהיה איתי בחדר, כן מצץ לו ( כי הוא פחד), ואמר שיש לו טעם מר בפה (כיום אני מבין שזה זרע, אז חשבתי על מלח).
האם זו תקיפה מינית?
*יש לציין כי אני הייתי שנים עם נטיות הפוכות (משיכה לגברים), ואחרי טיפול 'המרה'- אני מרגיש שינוי ומשיכה לנשים יותר ויותר.
האם לארוע כזה יש השפעה, והוא כגורם לנטיות ההפוכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
פרופ' רחל לב-ויזל28/02/2008אירוע כגון זה שתארת יכול לעורר שאלות של זהות מינית או גרית, מי אני, האם פנו אלי כי יש בי משהו וכו'.
הגדרת פגיעה מינית היא כאשר הפוגע מבוגר בחמש שנים מהנפגע הקטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר02/03/2008שלום רב,
אין ספק שעברת אירוע שמהווה תקיפה ו/או ניצול מיני. גם הפרשי הגיל גדולים וגם המעשה עצמו, אינו מתוך קירבה והדדיות, אלא מפעולה שנועדה לשרת את צרכי הפוגע.
ולשאלתך - בספרות המחקרית לא נמצא קשר בין זהות מינית לבין פגיעה מינית. יחד עם זאת, אולי, לא מדובר בהגדרת זהות מינית במקרה שלך, אלא תגובה לטראומה - שכן אתה מדבר על שינוי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנגה24/02/2008
אני עובדת כמלצרית. עובד איתי מלצר ותיק שבזמן האחרון החל פשוט להתחכך בי. הוא עובר מאחורי עם המגש ומתחכך. אני רוצה את העבודה הזו. אפשר לקבל המלצה כיצד עלי לנהוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעירי לו
פרופ' רחל לב-ויזל24/02/2008כיון שאת לא רוצה מהומה ורוצה לסגור את הענין שקט, אז תנסי בפעם הבאה שזה קורה לומר "שמע אני חיבת מרחב, לא סובלת מגע". ונראה מה יקרה. אל תכנסי אתו לדיונים ושיחות לגבי הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מרונית סדגר
רונית סדגר27/02/2008שלום רב,
האמת היא שהדרך הנכונה ביותר היא שימוש באסרטיביות.
עמדי על זכותך למרחב, ואמרי לו שקירבה כזו מפריעה לך ואת מבקשת שיפסיק. אין שום סיבה שאת תפסידי מקום עבודה, כשדם אחר לא מכבד את הגבולות שלך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשעוברים ממקום למקום בחדר סגור
אבי24/02/2008בימיוחד כמו במלצרות בדרך כלל אנשים מיתנגשים קצת עקב חוסר במרחב למה ניראה לך שהוא רוצה להיתחכך בך בכוונה???.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה? את עושה עניין מלצרים מיתנגשים אז
מימי27/02/2008מה מה את נבוכה אין סיכוי שזה משהו שהוא רוצה למה ניראה לך שאת כל כך מושכת עד שהוא נילחם על כל היתקלות בך? סליחה על הבוטות אבל זה קצת מוגזם ולא הגיוני גם אני כשאני באירועים אני ניתקלת לא פעם במלצרים הם מיסתובבים ורצים ממקום למקום בצפיפות אז הם לא יתקלו נו באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השתגעתם?
מיכל27/02/2008ברור שהוא רוצה להתחכך בה ושהוא מטריד אותה מינית. לפי התיאור שלה הוא עושה את זה בכוונה והגיוני מאוד לחשוב שזה מדליק אותו מינית.
אני בטוחה שההתחכחויות הלגיטימיות של מלצרים הם לא התחכחויות כשהיא עוברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מדליק מינית בזה בדיוק?
מימי27/02/2008הסיכוי שזה מה שאת מציגה את זה שואף לאפס אני חושבת שהיא פשוט מוציאה את זה מפרופוציות
היתחכחות זאת היתחכחות וזה קורא לא קצת לא צריך לעשות עניין מכל מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רונית סדגר פגעה בי, ובעוד כמה נשיםאריאל21/02/2008
שאני מכירה, היא השאירה אותנו לבד ברגעים הכי קשים. אני כימעט התמוטטתי מגללה.
השאלה היא מה לעשות שאתה מטופל במרכז שמתעלל בך נפשית ואחר כך זורק אותך לאבדון?
בתודה
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע מה קרה אבל תלך לפסיכולוג
אבי22/02/2008ושאר הנשים ש"ניפגעו" זה רק פורום אי אפשר להעביר טיפול שלם דרך היתכתבות בילבד הפורום נועד ליעץ אם אתם רוצים טיפול לכו למקום שמטפל בנושא רונית סדגר לא חייבת לך משהו שלא לדבר על טיפול שלם דרך פורום בכיין!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרת הפורום
פרופ' רחל לב-ויזל23/02/2008שלום לך,
מטרת הפורום היא שאלות בנושא של הטרדה או פגיעה מינית.
נראה לי לא הגון ולא יאה להעלות כעסים המתיחסים למערכת יחסי מטופל מטפל בתוך הפורום.
רק במקרה אחד יש לכך מקום בפורום והוא פגיעה מינית במהלך טפול.
בברכה,
רחל לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכד בן 7 ,עם התנהגות של הטרדה מיניעפיפון21/02/2008
שלום רב
נכדי בו ה7 הולכת וגוברת בעיה שלא מטופלת , של הטרדה מינית. לפני שנה,ראיתי אותו משחק
משחקי מין עם ילדים קטנים ממנו. הערתי לבני ולאישתו על כך. ראיתי אותו גם מנסה,לגעת באחיו
הקטנים באזורים מיניים, כמו טוסיק, הוא נשכב עליהם. ושמעתי עדויות של עוד אנשים מהמשפחה
על התנהגות ברוטאלית יותר: כמו נסיון להחדיר מקל לישבן של אחיו(בן 3) ולאחרונה, התערטל בצהרון בפני ילדה בת גילו , אשר נסה הביתה בהיסטריה ואביה איים שיתלונן על כך במשטרה.
יש לציין שהילד גדל בבית סבו וסבתו ואימו חולה במחלת נפש קשה(סכיזופרניה) אך היא זאת אשר עושה את מירב המאמצים לתפקד במיטבה כאם,למרות מגבלותיה.
התרעתי בפני בני ואישתו על המצב, והדחיפות בטיפול בבעיה קשה זאת.עד כה לא נעשה דבר.
הסבתא והסב, מתנגדים בתוקף לכול התערבות פסיכותארפית, כמו שיחות, למרות היותם אנשים
נאורים , משכילים ועובדים בתחום רפואי.
לפני מספר ימים , פניתי ביוזמתי ל"שלום הילד" ולפקידת סעד לענייני דין , המטפלת בילד שנים.
ברצוני לציין שהמורה טוענת שהוא :ילד מדהים"ותלמיד מצטיין, הוא לוקח ריטלין לשעות הלימודים
ולאחר שעות הלימודים התנהגותו כאחוז תזזית, הוא צועק וצורח ומשמיע קולות לא נעימים.
הורס ושובר דברים. כל התנהגותו זועקת לעזרה.
בינתיים הוא משתתף פעם בשבוע בדרמה תראפי .כנראה שזה לא מספיק והוא זקוק לסיוע מאסיבי
יותר. מה אני יכולה לעשות? כסבתא שאיכפת לה, כואב לה ,יש לי קשר מיוחד עם הילד,
אך בשל המרחק במגורים אני רואה אותו לעתים רחוקות
מלבד זאת
אני עצמי הייתי קורבן של תקיפות מיניות. אני מטופלת כיום במרכז רב תחומי.
ואני עדיין בתוך הכאב שלי, הנובע מהפוסט טראומה שלי.
ולכן הרגשת הכאב, החרדה והאמביואלנטיות שלי כלפי נכדי קשה יותר.
בברכה
אפיפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לסיוע
פרופ' רחל לב-ויזל23/02/2008אני מציעה שתפני ליועצת בית ספר ותבקשי ממנה לסייע. כמובן שעליך לדווח להורים.
רונית סדגר24/02/2008שלום רב,
אכן נראה שאת חווה כאב רב, כשאת צופה בהתנהגותו של נכדך.
ראשית, חשוב לי להדגיש כי ניתן לעשות הפרדה בין אהבה וחום לנכד, לבין אי הסכמה מוחלטת עם התנהגויות פוגעות שלו. ההסטוריה שלך ודאי מעצימה את האמביוולנטיות והכאב. מכיוון שמשפחה אינה פועלת בנדון, עשית נכון בפנייתך לשלום הילד ולפקידת הסעד. כדאי לעקוב אחרי פניה זו ולהמליץ להפנות אתנכדך לאל"י או למומחים בתחום. ככל שהבעיה תטופל מהר יותר, כך יחסך סבל לילדים אחרים וגם לנכדך.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)