מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחנן10/09/2008
שלום רב, לעתים אני נוהג להתחכח בבחורות באוטובוס או במקומות צפופים אחרים. זה מגרה אותי מאוד. האם יש בכך ממש רע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא טוב
Sherii13/09/2008זה על הגבול בוא נאמר תפסיק לעשות את זה זאת התנהגות מגעילה ומטופשת אל תיעלב אבל זה מה שזה אם כל אישה שאתה רואה ברחוב מעוררת אותך מינית אז אתה צריך ללמוד לרסן את היצרים שלך כך שלא תירצה לגעת בכל בחורה שאתה רואה ברחוב,חרמנות זה לא דבר רע אבל בצורה לא מרוסנת ככה זה כבר ממש לא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר15/09/2008שלום רב,
כאשר אתה מתחכך בבחורות, אתה חודר למרחב הפרטי שלהן, ואולי יוצר תחושה של פולשנות. רצוי לנסות ולהמנע מכך ככל האפשר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בעבודהעמית07/09/2008
שלום אני עובדת בעבודה בה יש כמה בוסים... יש את הבעלים של המקום שהם הבוסים שלי ויש את השכיר שלהם שהם מעליו כמובן אבל הוא עדיין יכול לתת לי הוראות... כי הוא מעלי. בכל אופן, בכל זמן העבודה שלי שם, כ-שנה וחצי, הוא היה נותן לי מחמאות. שהוא אוהב אותי, שאני יפה, שהוא היה רוצה להתחתן איתי... לקחתי הכל בצחוק, כי הוא בטח אומר את זה לכולן, וזה בטח בגלל שאני עובדת טוב. אתמול, כשגילה על כך שאני מתעניינת בבנות, הוא לקח אותי לשיחה בסוף העבודה. הוא ניסה לשחק אותה כמישהו שנותן ייעוץ, ואמר לי שאני עוד צעירה בנפש ובגיל, (19), ושחבל להיות מקובעת וכדאי לי לנסות גם בנים, ולא לדחות על הסף. זה היה בערך נושא השיחה... בין היתר שסקס עם גברים יותר מהנה , הוא גם היה באורגיה הוא סיפר. אחר כך, בא הפיצוץ, כשהוא הציע לי לשכב איתו כדי לברר את נטייתי המינית. כל כך נבהלתי. אמרתי לו שאני מעדיפה לעשות את זה עם בן גילי, והוא אמר לי שדווקא בגלל שהוא מבוגר אז יש לו יותר ניסיון, ועדיף שהפעם הראשונה שלי תהיה עם מישהו שמבין ויעשה לי טוב... אני מפחדת שחבל על הזמן, מצד אחד אני רוצה להתלונן לבוסים שלי, מצד שני מפחדת שהוא עוד ימצא אותי וינקום בו בדרכיו שלו. מה אני עושה במצב כזה? אני באמת מפחדת מממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיפה הסקת שהוא מתכוון "להתנקם"??
(~_~)07/09/2008תיתקופפי!! הוא תפס עמדה קרוב לבית שלך אם רובה צלפים! הוא הולך להתנקם!!!,חח נו לא נשמע לך מגוחך?? הציע לך הצעה סירבת ולא ניראת סיבה ניראת לעין לפרנויה הזאת אז אל תשאלי שאלות שמבוססות על פרנויה בלבד תירגעי קודם כל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח
Sherii08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תעלבי אבל לי ניראה שסתם הפריעה
Sherii08/09/2008לך כי את לסבית והוא גבר שהציע לך כי באמת התגובה שלך מוגזמת אבל זה סתם ניחוש,בכל מיקרא אני ממליצה לך להירגע ולא להילחץ כל פעם שגבר מציע לך סקס גם לי היו מיקרים בהם אנשים זרים בבר הציעו לי לשכב איתם בשירותים לא הסכמתי ולא ניבהלתי ככה,את יכולה אולי לדבר איתו שזה באמת לא לעניין להציע הצעות כאלה לעובדות שלו כשהן מראות שהן לא מעונינות תגידי לו את זה והוא אמור לעזוב אותך זהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא חצוף...
שני09/09/2008והוא מנצל את מרותו ואת העובדה שהוא הבוס שלך. זה לא בסדר ואין פלא שאת חוששת מפניו ובצדק. יש לי שאלה: האם הוא נשוי? אם כן - תתקשרי לאשתו וספרי לה מה התכשיט שלה עושה בזמן העבודה. אפילו תקליטי אותו. אם הא לא נשוי תאמרי לו בדרך שאינה משתמעת לשני פנים שירד ממך ולא ידבר איתך עוד לעולם על ענייני סקס אחרת את פונה למשטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד והימנעות
פרופ' רחל לב-ויזל10/09/2008שלום לך
הפחד ואי הנעימות מנעו ממך להגיב בהתחלה. הוא פירש זאת כפי הנראה כהיתר להמיך במאמציו. אני מציעה שתאמרי לו באופן ברור לחלוטין שאין לך ענין בשיחות על מין ואין לך ענין בגברים. תוסיפי שאינך מתכוונת לשתף פעולה בשיחות מעין אלו. תסתובבי ותלכי מהמקום.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי היא לא יותר מלסבית היסטרית
Sherii10/09/2008שמפחדת מגברים תיראו את התגובה שלה מדבר כזה פעוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר14/09/2008שלום רב,
אין ספק שפניות בוטות כל כך מעוררות פחד ממנו ופחד מההפסד שיכול להיות כרוך בתלונה.
יחד עם זאת, לחיות עם הפחד אם לא תתלונני - גם זה לא קל.
אני מציעה לברר אם יש אצלכם כתובת לנושא הטרדות מיניות ולפנות לגורם זה. במידה ואת מפחדת מנקמה, תמיד יש אפשרות לבקש צו הרחקה, שאמור לשמור אותו מרוחק ממך.
חשוב שתשקלי אם את רוצה פשוט לשתוק - כי המחיר נראה כבד.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתשרון06/09/2008
שלום רב סליחה על השאלה שלי שהיא כללית מדוע הממשלה לא נוקטת בעונשים כבדים באנסים? יש המון המון הטרדות מיניות וזה בגלל שאין עונשים ולא גורמים רתיעה לאנסים...... בצורה זו יותר ויותר יהיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה סיבות
Sherii08/09/20081.הפגיעה מאונס ותקיפה מינית ובכלל משפטים הנוגעים לעוול ריגשי ולא פיזי או כספי או כל נתון טכני אחר מאד קשים לקביעה נכונה וענינית משום ההבדלים התהומים בין איך שהשופט יכול לראות את זה ואיך שהנפגעת והקרובים שלה רואים את זה,רק להזכיר שופטים לומדים להיות מאד אוביקטיבים ואף טכנים למרות שזאת תכונה טובה לשופט כל עוד היא לא במינון מוגזם. 2.דעות קדומות לפעמים שופטים מסוימים מאמינים יותר לגבר מאשר לאישה ופחות מחשיבים את הצד שלה,או מיקרא דומה בוא השופט ממש שובניסט והוא מאמין לטענה המגעילה שהאישה היא "שרמוטה" שזאת מילת גנאי מטופשת שמשתמשים בא אנשים בורים וטיפשים. 3.ותאמת הרבה מיקרים של הטרדה מינית ואף אונס הם שטותים והמתלוננת הגזימה בחומרת המיקרא ואף שיקרה,אני לא מכלילה או משהו אבל אני אומרת שבאמת לא חסרים מיקרים כאלה ובאמת יש נשים שמגזימות בחומרת מיקרא מסוים ואף מוסיפות כל מיני דברים מהצד או מפרשת דברים בצורה לא נכונה וזה תורם לגישה מזלזלת גם כלפי מיקרים אחרים לא דווקא מיתוך כוונה רעה של המתלוננת אלה בגלל שאף אחד כמעט לא מעז לשים גבול למה שהמתלוננת יכולה להתלונן עליו או לומר לה שהיא סתם הגזימה במיקרא מסוים לכן הרבה נשים נותנות לעצמן לסווג כמעט כל דבר כהטרדה מינית ולא לנסות לחשוב אם הם הבינו לא נכון או הגזימו בחומרת המעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מרונית
רונית סדגר14/09/2008שלום רב,
אין ספק שיש מקום גם להחמרת העונשים וגם ליישום החוק בצורה יותר קשה- כאשר מדובר באנסים.
אין לי תשובה לגבי החקיקה ו/ או אכיפת החוק בצורה מותאמת יותר.
לא נותר לי אלא להסכים איתך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שלי סיפרה לי שנאנסה מה לעשותבן04/09/2008
שלום אני בן 20 לפני כמה זמן הכרתי בחורה נחמדה בת 18 וחצי ובזמן האחרון ראיתי שמשהו לא בסדר איתה מאוד קשה לה לתקשר איתי היא מפחדת מקיום יחסי מין אחרי שהיא ראתה שאני מבין אותה ומתייחס אלייה בכבוד היא סיפרה לי על הפעם הראשונה שקיימה יחסי מין היא אמרה לי שכאב לה והיא לא רוצה לזכור מה היה שם היא המשיכה לספר ואמרה לי שבגיל 16 היא נאנסה והיא לא דיווחה על זה למשטרה או לגורם מוסמך אחר היא מחזיקה את הסוד הזה כבר שנתיים גם מההורים וגם מאנשים אחרים היא אמרה שהיא לא רוצה שיירחמו עלייה שהיא התגברה על זה ולא קרה שום דבר אני ששמעתי את זה לקחתי את זה מאוד קשה לא רציתי להראות לה שהיא עשתה טעות שסיפרה לי אבל אחרי שהיא הלכה התחלתי לבכות זה זיעזע אותי איך אפשר לעשות דבר כזה לבחורה כזואת ניסיתי לדבר איתה על זה והצעתי לה להתלונן ושאני מוכן ללכת איתה אם זה עד הסוף היא לא ממש רוצה אני לא יודע מה לעשות האם אני שותף לפשע בזה שאני יודע ולא עושה כלום? מה אני צריך לעשות כדי לעזור לה? האם צריך ללחוץ עלייה ללכת להתלונן?
בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה ממש חמוד
שני05/09/2008ויש לה מזל שיש לה חבר מתחשב ורגיש כמוך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בן05/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר18/09/2008שלום רב,
אתה מגלה כאן רגישות ואנושיות חשובים במיוחד. התמיכה והחיזוק שאתה מציע לבחורה חשובים ומחזקים.
יחד עם זאת, מדובר בבחורה בגירה, שיש לה זכות להחליט באופן עצמאי, אם להגיש תלונה ומתי.
העזרה שלך יכולה להיות בתמיכה ובחשיבה משותפת על אפשרות התלונה. מעבר לתלונה - כדאדי גם לשקול תהליך טיפולי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה (אולי טריגר)אני.....30/08/2008
לפני מספר שנים הוטרדתי בטלפון ע"י בחור שהציג את עצמו כמי שעושה סקר בנושא מודעות נשית או משהו כזה. הייתי בת 13. הוא שאל אותי שאלות בנושאים מיניים, העדפות שלי, פנטזיות, איברי גוף (תבינו לבד), ניסיון שלי "בתחום", הקשר עם אבא שלי מבחינה מינית. לקחתי את זה מאוד קשה והייתי בחרדות (במיוחד אחרי שהבנתי, במהלך אחת השיחות שלנו, שהוא כנראה מכיר אותי, יודע איפה אני גרה ועוקב אחרי). כמה שנים אח"כ יצאתי למעין טיול שטח של בני נוער מכל הארץ והכרתי שם מישהו. הוא התחיל לגעת בי והגענו למצב ממש אינטימי (לפחות מבחינתי- זה היה נראה כאילו שכבנו). האמת שהייתי קצת בשוק ודי השתתקתי ולא התנגדתי אפילו שזה היה מול אלפי אנשים (זה לא הגיע רחוק כי באיזשהו שלב אחד האחראים במקום ראה אותנו ושאל את אותו הבחור מה הוא עושה ואז התעששתי וקמתי). גם כשיצאתי עם החבר הראשון שלי, בכל פעם כשהגענו למשהו אינטימי הרגשתי מאוד לא נוח. בכלל כשמדברים על נושא של הטרדה, אונס, תקיפה, אלימות וכו' אני מרגישה מין הרגשה מוזרה כזאת. אני לא יכולה אפילו להסביר אותה. בזמן האחרון אני נזכרת כל הזמן בתקופה שהייתי בגן. עוברות לי תמונות בראש של הגננת שלי- שהיא מלטפת אותי ונוגעת בי כל יום כשהייתי יוצאת מהגן. אני ממש מתביישת לכתוב את זה כאן כי אין לי שום הוכחה שזה נכון ואני מרגישה שאני סתם מדמיינת והיפוכונדרית. אני גם חושבת שאפילו אם זה נכון, אני סתם בכיינית ועושה עניין, כי מה זה מה שאני מספרת לעומת מקרים אחרים ששומעים עליהם כל יום? אני מתוסכלת מזה כועסת על עצמי שאני מוטרדת כל כך מדבר פעוט כל כך שהגיוני מאוד שלא קרה ושאני לוקחת קשה כל כך את כל הנושא. אפילו זה שרשמתי בנושא של ההודעה "אולי טריגר" מרגיש לי טיפשי. מצטערת אם חפרתי. זאת פעם ראשונה שאני כותבת, מדברת או מוציאה את זה ואני ממש מובכת ומתביישת שאני מעלה את זה כאן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-אני
פרופ' רחל לב-ויזל31/08/2008שלום לך,
אני מבינה את המבוכה אבל חבל להשקיע במבוכה אנרגיה. הבושה צריכה להיות של זה שמטריד או פוגע לא של הנפגע. היות והנושא מעסיק אותך ואת שואלת עצמך שאלות אני מציעה שתפני למספר שיחות למסגרת טפולית בתחום באיזור מגוריך.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר03/09/2008שלום רב,
אין ספק שקשה להזכר ובודאי להעלות על הכתב את הרגשות והחששות .
יחד עם זאת, נראה חשוב לבדוק על בסיס מה התפתחה הרגישות שלך. נראה שהחלה בגיל צעיר ונמשכה עד היום.
תהליך טיפולי יכול לסייע בהבהרה הזו.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נועצת בי מבטים357M29/08/2008
אני בן 15 ושכנה שלי בת 10 בערך מסתכלת עליי כל הזמן אני יוצא אני רואה אותה נועצת בי מבטים כאלה ופעם אחת היא באה אלינו הביתה לבקש עיתון בישביל אמא שלה וגם אז היא נעצה בי מבטים כאלה וממש בהתה בי,למה היא מסתכלת עליי ככה כל הזמן??ו אנשים היסתכלו עליי בעבר אבל לא בהו בי ככה והיא לא סתם היסתכלה עליי היה לה חיוך כזה בחלק מהפעמים.הייתי רוצה חוות דעת על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזהרהיא עוקבת אחריך ובזמן שלא תשים
(~_~)29/08/2008לב היא תאנוס אותך! חחח בכל מיקרא רואים שהיא כניראה מחבבת אותך או משהו וחושבת עליך מחשבות זימה ומענגת את עצמה בוא בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבטים
פרופ' רחל לב-ויזל30/08/2008אולי אתה פשוט מוצא חן בעיניה?
ואם זה מפריע לך למה לא תשאל אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קשה לדעת מתוך התאור מה מניע את אותה ילדה בת 10. אולי סקרנות, אולי חיבה...
בכל מקרה אם לא נוח לך עם המבטים אפשר לאמר לה זאת בעדינות.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי ילדה בת 10 צריכה להפחיד מישהו
בן05/09/2008ראבק אתה בן 15 וזה מה שמפחיד אותך מבטים של ילדה בת 10 היא זו שצריכה לפחד ממך אם זה היה להפך אבל אתה!!! היא כנראה מחבבת אותך או משהו דבר איתה תראה מה היא רוצה אל תעשה מזה עניין וזה ממש לא מתאים לפורום הזה זה מגוחך לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות כנגד מטפלנעמה27/08/2008
לאחרונה הצטברו אצלי תלונות של נשים כנגד מטפל אלטרטיבי שהטריד אותן מינית עד כמעט אונס!!! אחת מהן הגיעה אליו בלווית פסיכולוגית והטיחה בו את האשמותיה והוא בכה והתחנן על נפשו ומקצועו בהבטחות שזה לא יישנה...אני פניתי לאיגוד המקצועי אליו הוא שייך ושם אמרו לי שיש הרבה דיבורים וסיפורים עליו אבל אף פעם לא הוגשה תלונה במשטרה ועל כן ידיהם כבולות!!! האם אפשר להגיש תלונה מרוכזת על מנת להקל על הנשים האלה? כמה תלונות צריכות להיות על מנת שיתייחסו אליהן ברצינות? האם יש דרכים חוקיות אחרות להרתעת עבריני מין מסוגו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה משותפת
פרופ' רחל לב-ויזל27/08/2008שלום נעמה
כאשר יש מספר תלונות על הטרדה מינית של נשים שאין ביניהן קשר זה בדרך כלל מקל על המשטרה ומסייע לבהגשת כתב אישום. נשים בוגרות שאינן קטינות צריכות להחליט בעצמן ולעצמן אם מוכנות להגיש תלונה במשטרה. זו אינה תלונה קבוצתית אלא אישית. ובמקרה שאת תארת התכנסות קבוצתית טרום הגשת התלונה עלולה אף לפגום באיכות הראיות מאחר ותיראה כקשירת קשר. מדוע האיגוד אינו מעלה את הנושא לוועדת האתיקה שלו ומביא לידיעתו את הלונות האנונימיות המגיעות אליו? אזהרות מעין אלו עשויות אולי לסייע.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר03/09/2008אינני מכירה תהליך של תלונה מרוכזת, אבל אם ניתן לתכנן שהנשים תגשנה את התלונות באותו פרק זמן - יש להניח שהשפעה תהיה רבה יותר.
אני רוצה להאמין שגם לתלונה אחת צריך להתייחס ברצינות ושאין צורך בריבוי תלונות.
הרתעת עבריני מין נעשית באמצעות תלונה + צו הרחקה.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך נעמה,
סיגל22/07/2009בעניין הודעתך לגבי המטפל האלטרנטיבי המטריד מינית נשים, הייתי רוצה לנהל עימך שיחה פרטית, כלומר דרך מייל ולא על גבי הפורום הזה.
תודה,
סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטפל שלי מנהריה
חסוי22/06/2010המטפל מנהריה פיתה אותי לטיפולי מיניות ולסיפוק צרכיו
רונית סדגר23/06/2010שלום לך,
ניצול מיני בטיפול הינו אקט חמור ביותר. אני מניחה שהתמודדות אינה קלה. הייתי מציעה לפנות להגשת תלונה במשטרה ואולי גם לועדת אתיקה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדחקותנועה24/08/2008
בילדות הדחקתי הרבה מאוד אירועים טראומטים (ממושכים) שעברתי אבל ההדחקה ממש לא עוזרת לי היום כבוגרת אני סובלת מדיכאונות וחרדות כבר שנים השאלה שלי היא... האם שמעבירים את כל הדברים המודחקים והכואבים מהתת מודע למודע הבעיה ניפתרת ? או שצריכים לדבר עליהם ומה בעצם השלב הבא אחרי שהם כבר במודע הצלחתי לעלות על כולם או לפחות על רובם ואני כבר לא צריכה לבזבז את האנרגיות המיותרות על מנת לשמור עליהם שם אבל עדיין קיימים בי הפחדים יש ממש תקופות שלמות שלא זכרתי בהם כלום אבל אחרי כמה אירועים שהתחלתי להיזכר כולם התחילו לרוץ לי בראש והתחלתי להיזכר בכל הפרטים אבל אני לא מרגישה את מה שהרגשתי אז (כאב, חוסר אונים,עצב) ועוד שאלה האם הדחקה מוגזמת גורמת לחסימה רגשית? תודה רבה רבה וסליחה שזה היה קצת ארוך אני מקווה שזה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היזכרות והדחקות
פרופ' רחל לב-ויזל24/08/2008נועה שלום,
היזכרות ומילוי החללים בזכרון הם שלב אחד בהתמודדות עם הכאב שהיה אז, הפחדים וההשלכות האחרות. השלב הבא הוא ההבנה הרגשית העמוקה של כוח ההישרדות. ההבנה והיכולת לדלות מן האירועים והמעורבים בהם את החלקים היכולים לשמש אותך להשגת מטרות בהווה הם השלב השלישי. האם היית בטפול? הדחקה יכולהלהביא לחסימה אבל גם מסייעת להתמודדות. שוב שתדעי כי גם מאירועים טראומטיים חריגים ניתן לצמוח ולגדול.
את שואלת שאלה חשובה. כאשר עוברים טראומות ממושכות, לא תמיד צריך לעבד את הטראומה ישירות "ולחקור" אותה.
במקרים רבים ניתן להתייחס להשלכות הטראומה, כדרך ליצירת שינוי.
ובאשר להדחקה - סביר להניח שהיא גורמת לזהירות וסגירות - אבל לא הייתי מגדירה זאת כחסימה רגשית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - אולי לא קשור לכאןגילי21/08/2008
שלום רב, סליחה מראש אם הפורום הזה לא מיועד למענה שכזה,אנסה בכל מקרה אני מתאמן בחדר כושר, המאמן כושר במכון שהוא גם הבעלים שלו מתנהג כלפיי מוזר לחלוטין. לפני כמה ימים זה עבר כל גבול.על הבוקר הוא עושה לי שלום יפיוף מה שלומך? אחרי שעה שהוא הלך לסידורים ועזב את המכון כושר,שלח לי נשיקה ועשה עם הרוח באוויר.מהיד. פעמיים עשה את זה.אמר לי אוי האוויר מהמאוורר העיף את זה. לפני שבוע הוא אמר לי תסתפר ושבאתי מסופר הוא אמר לי תראה לי מאחורה.,יפה לך מאד מאד קצר תמיד תסתפר ככה זה מאד יפה לך ומתאים לך ועושה לך אור אתה חתיך. עוד כמה דברים מוזרים שהוא אומר...... מה קרא אתה לא בא יותר בגופיות היפות שהיית בא איתם? הוא אמר לאישה אחת תראי כמה יפה לירוי כמה שהוא יפה איזה חתיך הוא.והיא הוסיפה הוא תמיד בא בחולצות יפות ומסודר. דבר נוסף שהוא אמר פעם אחת בשבוע שעבר זה היה למה אתה לא בא אומר לי שלום קושקושון נותן לי נשיקה חיבוק ,אומר בוקר טוב כמו שצריך. רבאק אני כבר משתגע סטרייט אין מצב בחיים שהוא !!! אולי אני לא צודק? לא יכול להיות שהוא משחק איתי הרי בשביל מה? מה הוא ירווח מזה ? למה לו להטריד אותי? האם הוא דו מיני או אפילו הומו והוא מנסה ליזום איתי משהו ? האם דברים שכאלה זה רק דו מיני או הומו אומרים? סטרייט יגיד דברים כאלה? סחבאק אין מצב לזה .לפחות ככה ההגיון שלי אומר. אודה מאד מאד לתגובות מכיוון שאני לא אובייקטיבי בנושא.ורוצה לדעת בבקשה האם זה נקרא הטרדה מינית והאם אני יכול להתלונן עליו? כמובן שאהיה חייב להקליט אותו אחרת זה יהיה המילה שלי נגד המילה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירוי
פרופ' רחל לב-ויזל23/08/2008שלום לירוי
לא כל כך חשובה נטייתו המינית של אדם. כן חשוב האם אתה חש בהטרדה. כפי שעולה ממכתבך אתה חש אי נוחות והטרדה. מדוע לא לפנות ולומר לו זה מפריע לי, לא נוח לי, ואני מבקש שלא תפנה אלי בדרך זו? הוא יבין את עמדתך והדבר אני מקווה יפסק.
רונית סדגר03/09/2008נראה שהתגובות שאתה מקבל מהמאמן אכן לא נוחות לך.
קשה לדעת מהי הסיבה לאמירות אלה, אבל חשוב לנסות ולהפסיק אותן באמירה ישירה לאותו מאמן, שאתה לא מרגיש נוח עם האמירות ואתה מבקש ממנו להפסיק.
במידה והוא ממשיך, בודאי שמדובר בהטרדה, ויש לך זכות מלאה להתלונן.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר על סליחה וגילוי עריותדפנה18/08/2008
שלום שמי דפנה ואני דוקטורנטית בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. אני עורכת מחקר בנושא:"חווית הסליחה בקרב נשים נפגעות גילוי עריות".
במחקר אני רוצה לבדוק איך נשים נפגעות גילוי עריות חוות סליחה על פגיעה שבוצעה בהן כאשר היו ילדות.
ההשתתפות במחקר מיועדת לנשים בנות 20 ומעלה שנפגעו מגילוי עריות מידי קרוב משפחה ממין זכר שגדול מהם לפחות בשלוש שנים (אבא, אח, סבא, גיס, דוד, בן דוד) ודוברות עברית כשפת אם. היא כוללת פגישת ראיון בת שעתיים במהלכה אנחנו משוחחות על הפגיעה ועל הסליחה.
סליחה לפוגע היא לא תנאי להשתתפות במחקר! אני מעוניינת לראיין נשים שחשות שסלחו וגם נשים שבחוויה שלהן לא סלחו.
למשתתפות מובטחת אנונימיות מלאה. נשים המעוניינות להתראיין למחקר (או לקבל פרטים נוספים) מוזמנות לפנות אלי בטלפון או במייל:
דפנה טנר
0525-493178 [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סולחת ולא שוחכת
מהגהנום08/03/2009אחי אנסו אותי מאז שהייתי בת 8 בצורה סדיסטית ואכזרית . אני לא סולחת להם . צר לי לא רק שאין עונש מוות על זה , אלא גם בזה שהעונש לא מתבטא בשריפתם בעודם בחיים אנני גם סולחת לאימי שידעה על מעשיהם כל השנים ושתקה . וגם אותה הייתי שורפת לא שזה ממש משנה כי גם אף אחד לא מביא חרטה על מעשיו . או ביקש את סליחתי בנוסף פניתי לעזרה ל 1202 ואם העזרה שקיבלתי אני לא חושבת שצריך להרגיש רע בגלל שלא תורמים להם כספים או אם יסגרו את האירגון הזה בכלל . אולי זה יחס שרק אני קיבלתי ואולי קיימת מישהיא שפנתה אליהם והרגישה שעזרתם הייתה יקרה מפז אני אשמח לשמוע התרשמות דומה או לחילופין שונה מההתרשמות שלי הייתה מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר עלייפית14/08/2008
שלום, לאחרונה התחלתי לפנטז פנטזיות מיניות ואני חולמת הרבה על תקיפות ודברים כאלו, כמו כן אם אני קוראת בעיתון על מישהי שנאנסה ויש פירוט של המעשים שעשו לה לפעמים זה מעורר אותי מינית, אני ממש מתביישת בזה - מה זה אומר עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחזרה לשואלת
פרופ' רחל לב-ויזל16/08/2008מעבר לבושה שאת מציינת מה את חושבת שקורה לך ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן06/08/2008
שלום רב, סליחה על השאלה המוזרה, וסליחה אם אעצבן מישהי, שאלתי היא: האם קורים מקרים בהם נאנסת נהנת מהאונס? האם ידוע לכם על מקרים כאלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
פרופ' רחל לב-ויזל06/08/2008לשאלתך, על בסיס נסיוני עצם התפיסה שתרחש אונס וההגדרה של אונס משמעו חדירה בכפיה. ומכאן שאין הנאה בכך אלא סבל ופגיעה נפשית. יכול להתקיים מצב אחר בו הגוף נכנס למצב של עוררות בצד תחושת השפלה, תיעוב ובחילה בעיקר בפגיעות מיניות של בנים עם בנים אחרים.
רונית סדגר11/08/2008שלום רב,
קיים הבדל בין תגובות הגוף להשפעה הנפשית במקרה זה.
בגוף ישנה מערכת אוטונומית, ועל בסיס זה יש לפעמים תחושה של הנאה מהמגע המיני - גם אם מדובר באונס.
מבחינה נפשית, יחסי המין על בסיס כפיה, אונס וניצול הם ודאי בעלי השפעה פוגעת וקשה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הלבוש משנהטל03/08/2008
שלום, אני עובדת בסביבה לא סימפטית עם הרבה ערבים ומוסכניקים שחייבים לסובב את ראשם לכל אשה ברחוב כאילו מעולם לא ראו אחת, אני מתלבשת צמאוד צנוע עקב כך ולמרות שחם לי מאוד אני באה עם חולצות סגורות עם שרוולים. המבטים וההערות אינם משתנים כלל, הלבוש כלל לא משנה, או שהיה גרוע יותר אם הייתי יותר חשופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוש
פרופ' רחל לב-ויזל03/08/2008שלום לך,
לבוש משנה במידה מסוימת ותלוי בעיני המתבונן. דווקא כפי שאת מתארת את הסביבה החברתית בה את עובדת נראה לי שאת עושה נכון מבחינה זו שלא ניתן לייחס לך התנהגות פרובוקטיבית.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל היקרה....
שני04/08/2008תיתלבשי כמו שאת רגילה להתלבש. אל תחנקי את עצמך עם בגדים ארוכים ועוד בשיא הקיץ רק בגלל כמה חרמנים שעובדים איתך. מה שכן משנה זה איך תתיחסי להערות שלהם. תהיי איתם קשוחה ואסרטיבית ותכבדי את עצמך, תעמידי אותם במקום - הם יכבדו אותך. תצחקי איתם ותעודדי אותם - הם ימשיכו בהתנהגות שלהם. כך שלא משנה מה תילבשי.
רונית סדגר07/08/2008שלום רב,
לצערי קיימות סביבות עבודה, בהם הגבולות אינם מכבדים וגורמים להתייחסות פולשנית ומטרידה.
הדבר אינו תלוי כלל בלבוש האישה או בהופעתה, אלא בחוסר הגבולות של המטרידים.
בכל מקרה, תמיד יש לך את הזכות להגיד מילולית ולשקף את אי- הנוחות או ההתנגדות שלך לאמירות אלה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי סיפר לי משהו מהעברנשואה29/07/2008
שלום, לפני כמה ימים בעלי סיפר לי כי בילדותו הוא עבר התעללות מינית מצד שכן (גיל 5), בגיל 14 הוא נגע באחותו הקטנה בת ה-7 פעמים בודדות, עד היום הוא הדחיק את המקרה ולמרות שהוא הבין בגיל מאוחר יותר שמה שהוא עשה היה לא בסדר הוא חשב שהאחות לא נפגעה מזה כ"כ עד שלאחרונה האחות התקשרה אליו ואמרה לו שהדבר פגע בה מאוד. בעלי אכול רגשות אשמה מאז וסובל מאוד על שהבין כי הדבר פגע בה כ"כ. האם כדאי ששניהם ילכו ביחד לטיפול או שכל אחד לחוד ילך? מה אפשר לעשות? בעלי כבר סלח לשכן, האם יש סיכוי כי גם האחות תסלח לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בין אחים
פרופ' רחל לב-ויזל30/07/2008שלום לך,
מאד כדאי שילכו ביחד לייעוץ. לא רק שיעזור לכל אחד מהם להתמודד עם הפגיעה אלא יחזק את הקשר ביניהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר04/08/2008שלום רב,
אין ספק שהעובדה שבעלך נפתח מורה על כך שהוא מעוניין בשינוי.
אני מציעה שהוא יקח אחריות וילך לטיפול, ויספר לאחות שהוא מתייחס לכך ברצינות ורוצה שינוי. רק לאחר שעשה עבודה עם מומחה בתחום, כדאי יהיה לשקול מפגשים עם האחות.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל28/07/2008
עברתי שנים רבות התעללות פיזית ונפשית. הדחקתי את מה שעברתי בערך 20 שנה עד שיום אחד החלטתי לקחת את עצמי בידיים. בקיצור רב היום אני בטיפול כבר כמה שנים עם עליות וירידות, מאד קשה לי עמ הרגשות שלי אחרי כל כך הרבה שנים של ניתוק, היום הבעיה שלי בעיקר היא שירדתי במשקל יותר מדי ואני לוקחת באופן קבוע תה משלשל בתקוה שהתנקה הגוף שלי מבפנים ואצליח להוריד את כל הריקבון שבי. עם זאת, אני די בחוסר אונים מפני שחברות כל הזמן יורדות עלי שאני רזה מדי. יחד עם זה, הם לא יודעות כלום על מה קורה לי. מרגישה די לבד. היתי שמחה לקבל עצה איך להצליח לחיות בשלום עם עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות עקורה בתוך גופי
פרופ' רחל לב-ויזל29/07/2008שלום לך,
אחת הסוגיות המרכזיות של פגיעה מינית היא תחושת העקירה בגוף שלך. התחושה היא שהגוף אינו יותר שלך ואינך רוצה להישאר בתוכו. מישהו חדר, זהם ולכלך ואת רוצה לעבור דירה. כאשר את מזניחה ופוגעת בגוף שלך את למעשה ממשיכה את מעשיו של הפוגע ומאפשרת לו לנצח. כאילו מה שכבש שלו ולא שלך לעולמים. הענין הוא שלא מגיע לפוגע לנצח ולא מגיע לו פרס על מעשיו, למה עליך להיכנע לפוגע ולהמשיך את הפגיעה--נהפוך הוא, הגוף שלך ורק שלך, והוא הנכס או הדירה שלך בלבד. את יכולה להחליט שהנצחון יהיה בכך שתחזקי את הגוף שלך כך שאין סיכוי שמישהו יפגע בו יותר. תשמרי את על גופך כי זה הרכב שיוביל אותך לאורך כל חייך. את לא שותפה של הפוגע ואין סיבה למה תהפכי לשותפה שלו על ידי הפגיעה בעצמך, נכון?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)