מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה בעבודהאור15/01/2008
שלום, אני מוטרדת על ידי מישהו בעבודתי, ההטרדה היא מילולית בלבד.הוא עושה זאת כאילו בצחוק וליד אנשים, מכירים אותו בעבודה כאחד כזה ולא מתייחסים לבעיה. אמרתי לו להפסיק ומאז הוא לא מדבר איתי. כאילו שאני אשמה במשהו. אני יודעת שהוא בדרגה בכירה יחסית בחברה ולכן הוא נשאר שם למרות התנהגותו. מדוע הוא חושב שאני לא בסדר אם הוא לא בסדר. זה לא ברור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא לא בסדר
פרופ' רחל לב-ויזל16/01/2008כל הכבוד על התנהגותך. מדוע הוא חושב שאת לא בסדר? זו לא השאלה הנכונה. התנהגותו יכולה לנבוע ממספר מניעים: 1. שמת מראה לא נעימה לפניו והוא מעדיף לשבור את המראה מלהסתכל בה. 2. הוא מתוסכל כי עצרת אותו בדרך למטרה. 3. הוא מנהל אתך מאבק כוח בכך שגורם לקורבן להרגיש לא נוח.
אני מציעה שתפגיני (ג אם זו לא התחושה הפנימית כרגע) שיוויון נפש כלפיו בעיקר בנוכחות אחרים. אל תחששי להסתכל ישירות לעיניו ולהתעלם במופגן מהתעלמותו ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר16/01/2008בכל מקום עבודה אמור להיות אדם האחראי על הטרדות מיניות. נראה לי שכדאי להתלונן אצל אדם זה. אין שום סיבה, שאת תהיי הקורבן להתנהגותו חוצת הגבולות.
ככלל, בדר"כ מטרידים רואים את עצמם כנוהגים בצורה תקינה, ומשליכים את הבעיותיות על המוטרדות. זו אינה סיבה לאפשר לו את המשך התנהגותו.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה10/01/2008
מחר זו הפגישה החמישית שלי עם הפסיכולוגית היא מדהימה חבל"ז התכוננתי להכי גרוע ונראה לי שקיבלתי את ההכי טוב. עד הפגישה האחרונה הכל היה בסדר היה לי חשק לקום מוקדם בבוקר בכדי להגיע לטיפול ומאז החשק ירד לי לחלוטין ואסביר למה. בפגישה האחרונה דיברנו על הפעם האחרונה שניסיתי להתאבד והיא שאלה אותי מה הייתה הסיבה ואז פגישה שלמה אני יושבת ושותקת וחונקת את הדמעות בגרון איך משחררים אותם? השתיקה הזאת מעיקה עלי מ-א-ד!!! מה אני יכולה לעשות? אני מרגישה שזה מתחיל להיות קשה ואני רוצה לברוח ולהרים ידיים אבל מצד שני אני כל הזמן מתיכה בעצמי שאני סתם חלשה ובלי אופי מה עושים? מרגישה לבד שאין מי שיבין אותי בבקשה תמיכה עיצה או כל מה שבא תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המילים יגיעו
פרופ' רחל לב-ויזל11/01/2008האם את יכולה לכתוב יומן ולהביא אותו אתך לטיפול? כתיבה או ציור התחושות והרגשות יכולים להקל ולאפשר דבור. אל תדאגי, גם אם יקח זמן עם הזמן המילים יימצאו.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר15/01/2008שלום רב,
בתהליך טיפולי עוברים שלבים שונים ובעוצמות שונות. העובדה שמצאת מטפלת טובה, שנותנת לך מקום בטוח, היא בסיס להמשך עבודה והתפתחות שלך. בהחלט קורה שאחרי התחלה מדהימה, מתחילים להעמיק ואז קשה יותר, ועצור יותר. בודאי שזה לא נובע מכך שאת חלשה ובלי אופי, הדבר הטוב ביותר, הוא לפתוח את המורכבות עם המטפלת ולדבר על כך. גם אם זה קשה, בקשי ממנה שתעזור לך ותנחה אותך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה08/01/2008
אני בחורה דתיה שעברה תקיפה מינית.
האם במקרה ידוע לכן מעט על דרך ההתלוננות ב"פורום לטיפול ומניעת הטרדות מיניות בציבור הדתי". אם אתן יודעות עליו קצת, אפשר לשמוע טיפה על תהליך ההתלוננות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר15/01/2008שלום לך,
לקבלת מידע אפשר לפנות ל:
מוקד לנשים במצב מצוקה, בקהילה הדתית חרדית טלפון 0773225689.
מוקד סיוע בירושלים 026730002.
אפשר גם לפנות ל- "קולך" או "אמונה " להתייעצות:
"קולך" - 026720321.
"אמונה" - 036179210.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל06/01/2008
אני מאבדת את השפיות אני משתגעת!!! אבא שלי פוגע בי.
זהו אני מוותרת! אם אף אחד לא שם לב עד עכשיו גם לא ישימו לב!
לא רוצה יותר לא רוצה להרגיש אותו שוב עליי לא רוצה את הכאב וההשפלה תעזוב אותי תלך ממני תעוף כבר!!!!!!
כל היום מוצפת במחשבות לא יכולה יותר כבר לא מסוגלת!!
אוכלת את עצמי מבפנים!
מקווה שמחר יהיה יותר טוב
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית סדגר09/01/2008שלום לך,
נשמע קשה להיות במקום בו את נמצאת.
דוקא העובדה שאינך יכולה יותר, היא בסיס לשינוי - כי לא מגיע לך להישאר במצב זה.
גם אם אף אחד לא ראה, מגיע לך שיראו!
את יכולה לפנות למרכז סיוע 1202, לדבר ולהתיעץ.
אם את רוצה גם לשקול דווח במשטרה, יש בחלק ממרכזי הסיוע פרויקט לווי בהליך הפלילי
ואפשר להתייעץ גם איתם.
אל תתני למצב הזה להמשיך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתדוב גרוס31/12/2007
אישתי עובדת בבי"ס עליד שדרות, לפניי כשנה הוטרדה עלידיי הממונה הישיר שהיתה מזכירתו, לאחר שהתלוננה במשטרה, הוא הודה במעשה,בתגובה ביה"ס הוציא אותו מאותו-משרד אבל למעשה העלה אותו בדרגה,והשאיר אותו בסביבה , בצורה שאישתי נתקלת בו מדיי פעם במסגרת עבודתה,בנוסף מערכת העובדים מקימת מדיי פעםמסיבות או טיולים, ואינה מאפשרת לה להשתתף כדיי למנוע חיכוכים, איש לא חשב שם למנוע ממנו להגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית סדגר03/01/2008אין ספק שאישתך אינה צריכה להענש פעם נוספת ולהמנע מלהגיע לאירועים במקום העבודה.
זה שהטריד הוא צריך לשלם את המחיר. יש לדבר עם המארגנים ולשנות את ההסדר הקיים.
לגבי השארתו באותו מקום עבודה, יש לברר מהו החוק, והאם הוא מחייב שינוי משמעותי יותר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הטרדה מינית
פרופ' רחל לב-ויזל04/01/2008יש לאשתך הזכות לתבוע את האיש אזרחית ואת משרד החינוך ולדרוש הרחקה ופיצויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית30/12/2007
נפגעתי מאוד קשה ע"י אדם אחד במשך שנה שלמה.
וכשהוא נכנס לכלא התחלתי טיפול עם בנאדם שבת משפחה המליצה לי עליו.
הקשר מהר מאוד הפך להיות תלותי לחלוטין והוא ממש ניצל את מצבי הנפשי,
בסופו של דבר שכבתי איתו מתוך לחצים,
ושנית, הוא הרביץ לי מכות רצח.
כרגע הוא עצור.
אני דיי בודדה, במצב נפשי ממש קשה...
מטופלת בפסיכודרמה פעמיים בשבוע.
ומעבר לזה לומדת בתיכון, שזה לכשעצמו לא קל בכלל.
בימים האחרונים המצב שלי ממש ניהיה יותר רע,
אני לא ממש יודעת איך לצאת מזה, וגם כשביקשתי מפקידת הסעד לעבור ל-3 פעמים בשבוע טיפול היא אמרה שצריך לבדוק אם זה אפשרי. (מבחינת התקציב שהרווחה מממנת. )
אשמח לקבל עצות
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית סדגר01/01/2008שלום רב,
ממש כאב לי לשמוע על הפגיעות שעברת - גם הפגיעה הראשונית, וגם ניצול ע"י איש טיפול!
האם הטיפול שאת מקבלת הינו ע"י מומחה בתחום?
בנוסף - לעיתים טיפול תרופתי מסייע במצבים קשים במיוחד. האם שקלתם זאת?
אפשרות נוספת המסייעת בהתמודדות עם בדידות היא טיפול קבוצתי. כדאי לברר גם אופציות כאלה. שיהיה לך כח.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמית לעבודהקרן25/12/2007
שלום לכם, מישהו שעובד איתי מנסה למצוא תירוצים לבוא אלי הביתה, בכל מיני תואנות שוא שהוא בדיוק באיזור, אולי אני רוצה טרמפ,אולי צריך לתקן משהו. אני מתחמקת בעדינות, אבל מתאפקת שלא להעמיד אותו במקום. הוא אדם נשוי דתי ואב לילדים, אני לא רוצה לעשות כלום כדי לא לפגוע בו או בי מבחינת מקום העבודה, אבל מצד שני זה מתחיל להימאס עלי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתלבט
פרופ' רחל לב-ויזל25/12/2007את תחכי או תתלבטי
תגידי שהמסרים מביכים אותך ואותו ואת מבקשת שהיחסים יהיו יחסי עבודה נוחים לשני הצדדים
המסר צריך להיות מאד בהיר וברור שישאיר בידיו דרך נסיגה לפני הדרדרות
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר31/12/2007שלום רב,
הדרך הטובה ביותר לסיים את האי נעימות היא בדרך אסרטיבית, שמאפשרת לך לשמור על זכויותייך בלי לפגוע בו.
אמרי לו שהקשר איתו מחוץ לשעות העבודה אינו מתאים לך, ומתאים לך לשמור על הקשר בתחום המקצועי.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה?שירן23/12/2007
אבא של חברה שלי נוהג לבדוק לה לפני שהיא נרדמת אם היא עם חזיה או לא. מאד חשוב לו שתישן בלי חזיה אז הוא בודק לה שהיא בלי. אני במקרה ישנתי אצלה פעם והוא העביר את היד שלו על הגב שלה. זה נראה לי נורא מוזר, אבל אולי זה בסדר? אני לא יודעת אם זה מפריע לה, כי ההורים שלה ובעיקר אבא שלה מאד מתערבים לה בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא יודעת את זה?! תאמרי לה!
t23/12/2007איך ראית את זה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זה מאד לא בסדר
פרופ' רחל לב-ויזל23/12/2007לא. זה מאד לא בסדר ולא התנהגות תואמת!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר25/12/2007שלום רב,
מעורבות או התערבות הורים, אינם זהים לחציית גבולות. אין ספק שהגוף הוא מקום מאוד פרטי, ובהתנהגות האב ישנה חציית גבול.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה או לא?אני123420/12/2007
חבר שלי נוהג, סליחה על הביטוי, "לדחוף לי ידיים". זה לא נעים לי, ואמרתי לו את זה הרבה פעמים, אבל הוא מתעלם. הוא טוען שהסיבה לכך היא שאין לנו הרבה סקס. זה נכון, וזה בגללי, כי אין לי הרבה חשק מיני. אנחנו מקיימים יחסי מין בערך פעם בחודש. חבר שלי די מתוסכל מזה. בכל זאת, כשהוא סתם נוגע בי ככה זה רק מרתיע ומרגיז אותי. אמרתי לו גם את זה, אך הוא ממשיך. האם אני צריכה להתייחס לזה כהטרדה? מה לעשות? נורא מוזר לי שאני שמחשיבה את עצמי חופשיה ופמיניסטית שואלת אותכם את השאלה הזו, אני די מתביישת שהגעתי למצב כזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?אני חושבת שאת צריכה להפנות את
t20/12/2007השאלה בנוסח קצת שונה לפורום מין וסקסולוגיה סקס פעם בחודש זה לא הרבה אני לא יודעת אם הייתי מצליחה כל כך הרבה זמן ככה...,יש בעיה גדולה יותר שאת מיתעלמת מימנה זה שהוא דוחף לך ידיים זה לא נעים ואת צריכה לומר לו ברצינות שזה מציק לך אבל זאת באמת הבעיה הקטנה בנושא.
מקווה שתקשיבי לעצתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק
אני123420/12/2007אמרתי "הוא טוען" שזה בגלל שאין מספיק סקס, אבל זה לא באמת ככה. לדעתי זה בגלל שהוא לא מספיק מכבד אותי כאדם ומזלזל ברצונות שלי. הרי דיברנו על הנושא הרבה פעמים. דבר שני, אני לא מתעלמת מהבעייה שלי, זה פשוט לא קשור כרגע לנושא. חוץ מזה, אני מאמינה שגם אם היה לנו המון סקס, הוא היה ממשיך להתנהג ככה. כל זה גורם לי לחשוב, שכמו שקיימת תופעה של אונס של בת זוג על ידי בן זוג, אז יכולה להיות גם הטרדה מינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי נחשוב למה הוא עושה את זה אני
t21/12/2007מסכימה שזה לא יפה וזה שהוא מיתעלם מהבקשות שלך זה באמת סוג של זילזול ואת צריכה להיתעקש בתוקפנות על מה שאת רוצה,אבל בוא נחשוב למה הוא עושה את זה הרי הוא לא סתם עושה כדי להרגיז אותך אתם לא בגן או משהו, יכול ליהיות שהוא מנסה לגרות אותך לסקס ולסמן לך שהוא רוצה סקס וככל הניראה הוא לא מבין כל כך שזה נורא מציק לך דיי קשה להבין את זה מהצד השני שעושה את זה,למעשה אם הוא היה מזלזל בך סביר להניח שהוא היה בוגד בך בימיוחד אם יש בעיות בתחום המיני אם הוא לא אז סביר להניח שזה לא דווקה זילזול הוא רק מנסה לגרות אותך וזה דיי קשור לבעיה השניה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עושה את זה, כי זה נעים לו
אני123421/12/2007זה שזה לא נעים לי לא מעניין אותו. צריך להיות די מפגר כדי לנסות לגרות אותי ככה אחרי שאמרתי לו שזה רק מרתיע אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מנסה להראות לך שהוא רוצה סקס
t21/12/2007זה לא "נעים" לו או משהו,את יכולה לדבר איתו לעומק ולישאול אותו למה הוא עושה את זה בדיוק בכל מיקרא את צריכה ליהיות תוקפנית אם הוא לא מבין בצורה רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים
פרופ' רחל לב-ויזל22/12/2007השאלה היא מה יש במערכת היחסים שאת אוהבת, ומדוע היא ממשיכה להתקיים. לעתים חברות ממשיכה ומתקיימת בגלל מניעים אחרים מרגש חיבה או אהבה. כגון הרצון שיהיה חבר, חיפוש אחר בטחון ועוד. תשאלי את עצמך ותני לעצמך תשובה אמיתית. כאשר באמת אוהבים ונמשכים למישהו פיזית בדרך כלל אין קושי במגע, למעט במקרים בהם התרחש אירוע טראומטי מוקדם. יש הבדל בין גברים ונשים, חברך אכן רוצה אותך ואת קרבתך ומתוסכל. ככל שהוא יוצר לחץ פיזי עליך את נסוגה ונמנעת ממגע. המעגל של מערכת יחסים של רודף ונמנע אינה מבטיחה טובות. במידה ואת משוכנעת שיש לך רגשות חמים כלפיו והוא אינו דוחה אותך פיזית, אני מציעה שתלכו ביחד להתייעצות קצרה עם מטפל.
רונית סדגר25/12/2007כשאנשים חוצים גבולות, הם תמיד מחפשים לכך הצדקה. אין שום הצדקה ל "דחיפת ידיים". זכותך לבחור באיזו תכיפות את רוצה לקיים יחסי מין, ואם הדבר קשה לו, זהו בסיס לשיחה ולא לפולשנות. יש לך זכות לשים גבול וגבול ברור.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכותליאורה זומר19/12/2007
טוב להיווכח שסו"פ יש מקום בטוח שנענה בצורה מקצועית ועמוקה לפניותיהן של נפגעות תקיפה מינית. אדע לאן להפנות את המתעניינות.
תודה, ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
פרופ' רחל לב-ויזל22/12/2007תודה ליאורה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטירהמישהי17/12/2007
בעלי הכניס לי סטירה אמתול. זאת הפעם הראשונה שהוא רהים עלי יד, ואני עדיין בשוק מזה. אנחנ נשואים 3 שנים ויש הרבה מתח כי הוא לא מסתדר בעבודה ואני לא מצליחה להיכנס להריון. אני לא רוצה לעשות מזה ענייין - אבל מה כן לעשות? הוא התנצל כמה פעמים, הביא פרחים והיה ממש חמוד. מה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה
פרופ' רחל לב-ויזל17/12/2007על אף שאני ממליצה שתפני לפורום של אלמות במשפחה, חשוב לדעת שתמיד יש פעם ראשונה, הששאלה היא האם ניתן למנוע את הפעם השניה ואלו שאחריה, והאם הפעם הראשונה היא סימן למוכנות שלו להשתמש באלימות. לא לעשות מזה ענין--מה הכוונה, לעבור לסדר היום ואז אולי לתת לגיטימציה שכשאשר כועסים מאד מותר להשתמש באלימות? לא לעשות ענין --הכוונה לסלוח, להתעלם או למר לעצמך שזה חד-פעמי, כי את מרגישה במבוכה ובלבול?
חשוב לעשות ענין לדבר ולהחליט על קוים אדומים ולא לעבור אותם בשום מקרה. אסור לאפשר אלימות ללא תגובה חד-משמעית וברורה!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה להחזיר אולי זה ישמע לך
אבי17/12/2007מוזר אבל אם הוא מרים עליך יד את צריכה להחזיר לו בצורה דומה אם הוא מרים עלייך יד תרימי עליו יד בחזרה ותאמיני לי הוא יחשוב פעמיים ליפני שהוא ירים עלייך יד וידע שיש על כך תוצאה מידית ולא נעימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר19/12/2007ראשית, שום אלימות אינה לגיטימית, גם אם יש מתח וגם אם זו פעם ראשונה. נראה לי שצריך לשים גבול ברור. אם הוא אינו מסוגל לשלוט בכעסים ותסכולים, הוא צריך ללמוד בטיפול כיצד לעשות זאת. אלימות היא ודאי לא הכתובת. במעגל האלימות ידוע שלאחר התפרצות אלימות, ישנה ירידת מתח ומגיע "ירח הדבש". אח"כ שוב חוזרת עליה במתח, והמעגל חוזר על עצמו. לכן, הצבת גבול ברור והפניה לטיפול היא הדרך המומלצת.
שלך,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לספר - סיפור שקראתיא.א.12/12/2007
"רוצה לספר, אבל לא תמיד יכולה, רוצה לשפוך הכל, אבל יש מה שעוצר אותי. לא יודעת איך הוא היה יכול לחשוב על זה, לא יודעת מה עבר לו בראש. מקיאה על החיים האלה. הייתי מתאבדת אם היה לי את האומץ"....
מישהי מכירה את המלים הללו? נתקלתי בזה בעבר באיזה ספר שירים/סיפורים שהוציאה מישהי שעברה התעללות קשה מצד אבא שלה, ואני לא זוכרת מי זאת היתה. למישהי יש כיוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית סדגר12/12/2007שלום לך,
נשמע שאת במקום מאוד כואב, וכרגע לא רואה שום תקווה לשינוי. אני יכולה לאמר לך מנסיוני, שהחיים מביאים איתם שינויים, ושהתחושה שלך היום לא בהכרח תלווה אותך כל החיים. במיוחד - היכולת העזר בטיפול יכולה להביא לשינוי מאוד משמעותי. אל תשארי לבד! מגיע לך להגיע למקום טוב יותר.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורטל09/12/2007
האם לעתים קורה שנשים תוקפות גברים מינית.
מה בערך אחוז המקרים?
והאם קרה בישראל מקרה כזה לאחרונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר10/12/2007שלום רב,
קיימים מקרים בהם נשים תוקפות גברים מינית, וידוע עליהם גם בספרות המקצועית.
לא ידוע לי על מקרה כזה בארץ לאחרונה, וגם הסטטיסטיקה לא ידועה לי - אולי אפשר לקבל במרכז סיוע - 1202.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוכאתתותי04/12/2007
לפני 4 שנים הייתי עם ידיד מאוד טוב שלי שסמכתי עליו..
אחרי שיחה קצרה הוא ניסה לנשק אותי, התרחקתי והסברתי לו ממש יפה מבלי לפגוע בו שאני לא מעוניינת ושהוא בשבילי רק ידיד...
ואז הוא ניסה בכח...אחרי מספר התנגדויות פשוט שתקתי ומאז אני מרגישה כל כך רע...
לא סיפרתי לאף אחד..אני לא יודעת אם אני מגזימה בתגובה שלי, לא יודעת כלום, למה אני כל כך מדוכאת...אני צריכה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר11/12/2007שלום לך,
אין ספק שאינך מגזימה בתגובתך. המקומות הקשים להיות בהם, בהיבט רגשי, הם המקומות בהם אדם מוכר וקרוב פוגע בנו. הפגיעה שלו בשילוב שמירת הדברים לעצמך ודאי מורכבת, וגורמת לרגשות של כאב ודכדוך. אני גם ערה לכך שאת נושאת את הכאב מזה 4 שנים. בהחלט מגיעה לך עזרה, ויש אפשרות לפנות עפ"י אזור מגוריך. יש מרכז בבני ציון בחיפה; מרכז בראשון לציון - במחלקה לשירותים חברתיים ובבי"ח איכילוב בת"א.
בהצלחה
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להגזים היתנשקת איתו בסך הכל
ר11/12/2007ולמה "ניכנעת" לא רוצה זה לא רוצה אם את מיתפשרת תוך שתי שניות זאת בעיה שלך,אין לך מה לעשות עניין מיזה זה כלום ועוד אחרי 4 שנים? מילה ליהיות עצבנית יום יומיים אבל זה כבר הגזמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר07/01/2008שלום רב,
אני בהחלט יכולה להבין את הדאגה המלווה אותך, ויחד עם זאת נראה שאתה פועל בדרך הנכונה.
איני יודעת מה אומר החוק לגבי השארת הילד הפוגע בצהרונית, אך אם הוא נשאר יש לך שתי אפשרויות - האחת לודא כיצד הגננת שומרת על ילדים אחרים מפני התנהגות פוגעת, והשניה - לפנות לצהרון אחר בו תרגיש שבינך בטוח יותר. אפשר גם לברר אם הילד הפוגע מקבל טיפול ואם ניתנת הדרכה לגננת בצהרון, בנושא.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל רופא עורמיה03/12/2007
הייתי אצל רופא עור. הבדיקה שלו כללה את הורדת התחתונים שלי ובהייה בערווה שלי, ללא כל צורך בכך, ובמקומות אחרים הוא לא בדק. אפילו לא באתי אליו לחיפוש, רק להוציא 2 שומות שאני בעצמי מצאתי. אני בחורה בוגרת ואני לא מבינה למה הוא בדק אותי כך, למה אני לא יכולתי לבדוק בעצמי (הרי בדקתי ומצאתי לבד), למה אחות לא יכלה לעשות את זה, ולמה הוא הוריד ל יאת התחתונים. זאת היתה הרגשה נוראית. האם זו הטרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!! זאת הטרדה מינית חמורה
במבה03/12/2007וצריך לשים אותו בכלא!!,הגזמת קצת זה בדיקה זה מה שהוא אמור היה לעשות מה הטרדה פה בדיוק?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר04/12/2007שלום רב,
ברור שתהליך הבדיקה היה קשה עבורך. אני תוהה באם הרופא הסביר מדוע ביקש להוריד את תחתוניך. האם רצה לחפש שומות או נקודות נוספות? אם לא הסביר- בהחלט עבר גבול מקצועי. לגבי נוכחות אחות - ניתן לברר אם אין חוק המחייב נוכחות אחות במקרים כאלה.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)