פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה על מאמן אישי
    עדה
    29/08/2010

אני גרה בראשל"צ ומעוניינת במאמן/ת אישי טוב, הכולל גם בקטע הרגשי , האם אפשר להמליץ על מישהו?
    תודה
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על מאמן אישי

הוספת תגובה

• שלום עדה,

גרשון מורג
    29/08/2010

שלום לך עדה,
    אינני נוהג להמליץ מעל גבי הפורום.
    את מוזמנת להרים אלי טלפון מחר ואשמח לשוחח איתך.
    המספר בחתימה.
    המשך שבוע נפלא!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת שונה: המונח Drive:
    מוטי
    23/08/2010

הי חברים.

אני מתרגם ספר העוסק קצת באימון ובעיקר במוטיבציה. אחד המונחים החוזרים בטקסט הוא drive, או the third drive. האם תוכלו לומר לי מה שגור בעולם האימון כתרגום למונח זה?

תודה,
    מוטי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת שונה: המונח Drive:

הוספת תגובה

• שלום מוטי,

גרשון מורג
    23/08/2010

היי מוטי,
    עבורי (ואני לא מתרגם מקצועי) המילה DRIVE בקונטקסט האימוני מסמלת דחף פנימי לפעולה.
    בהתאם לקונטקסט במשפט הייתי מתרגם זאת כ "דחף", "דחף לפעול", "דחף פנימי".
    האם מתאים לך? האם זה עוזר לך? מקווה שכן...
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גרשון,

מוטי
    23/08/2010

תודה על התגובה המהירה.

המילה "דחף" עלתה בדעתי, אבל המשמעות שלה היא משהו קצר-זמן ואולי אף אימפולסיבי. אני מנסה למצוא משהו שיתאר מצב מתמשך יותר. האם מקובל להשתמש במילה "מניע" ונגזרותיה? לדוגמה, "מה מניע אותנו (לקבל החלטה מסוימת)" וכדומה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

גרשון מורג
    23/08/2010

בהחלט משתמשים גם במונח "מניע".
    עבורי, ההבדל הוא בכך שהדחף זה משהו פנימי של האדם. לעומת זאת המניע יכול להיות גם פנימי אך גם חיצוני ובגלל זה עבורי DRIVE מתאים יותר לדחף דווקא.

בנוסף, דחף לא חייב בהכרח להיות משהו קצר-זמן כפי שאתה מציין. מספיק לציין אולי את הדחף האבולוציוני שנמשך כבר כ 13.7 מיליארד שנה...
    גם באנגלית, להבנתי הצנועה, יש הבדל בין IMPULSE ל DRIVE. אני מבין את הראשון כרגעי או קצר-זמן ואת השני דווקא כמשהו מתמשך.

בכל מקרה, נפלא להתפלסף קצת על ניואנסים לשוניים כאלה. תודה.
    בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה מצוינת - אמשיך להעמיק בנושא

מוטי
    23/08/2010

ואשתף אותך בממצאים.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    יהודה אלמנובי
    20/08/2010

כיצד יש לדעת שמקצוע מסוים הוא המקצוע הנכון עבורך והוא זה שמתאים לך להיות מקור פרנסתך המתאים ביותר ?
    היש תשובה או דרך לתשובה לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• שלום תמיר

ד''ר מרגלית בן אור
    23/08/2010

אני אוהבת את המונח מתאים, כשמגיעים ל"ביותר" אני תוהה אם לא מדובר בחשיבה כפייתית.
    אם קשה לי להיות מספר שעות עם ילדים קטנים, כנראה שלא מתאים לי להיות גננת או מטפלת.
    אם אני אוהבת לעבוד בישיבה, אולי מתאים לי לעבוד בעבודה משרדית.
    אני מזמינה אותך לתהליך אימוני שבו תתאר את חייך ואת התקופות המוצלחות בחייך, תנתח את הסיבות שגורמות לך להרגיש שאלו היו התקופות המוצלחות, ועוד מספר נושיאם מסביב, וכך ננסה למקד אותך המקצועות בהם תוכל להרגיש שהם מתאימים לך. כמובן שנצטרך להתפשר על דברים כמו משאבים הקיימים אצלך ללמידת המקצוע וכדומה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת החלטה - לימודים
    שי
    15/08/2010

שלום לכולם,
    שמי שי ואני בן 23 מירושלים.
    אני משוחרר כבר שנה וחצי אחרי תקופת שירות של 4 שנים וקצת בתור קצין.

במהלך השנה וחצי האחרונה עבדתי בשרות לקוחות פלאפון והתפטרתי לאחר שלושה חודשים כי לא התקשתי מאוד עם הלחץ בעבודה והקושי בקבלת קהל, לאחר שנשברתי טסתי לתאילנד לתקופה של חודש וחצי לנקות את הראש ולחזור עם כוחות מחודשים. כשחזרתי לארץ הלכתי ישר לעבודה מוכרת והתחלתי למכור בגדים ברשת אופנה למשך חצי שנה. עבודה שממנה נהנתי אבל הרגשתי בעורף את הלחץ של ביצוע הפסיכומטרי שלי ולכן עזבתי את העבודה והתחלתי ללמוד לפסיכומטרי לפני כחודש וחצי.

אני לא מצליח ללמוד כמו שרציתי בפסיכומטרי, אני לא מצליח לשבת על התחת כל כך ואומר שיהיה בסדר רוב הזמן. אני חושב שבכל זאת אגש לבחינה בסוף ספטמבר.

עם זאת, יש איזה קורס הסבה ארוך בנושא מחשבים (תכנות דוט נט) הנעשה בתל אביב במשך שנה וחצי, עלות הקורס היא גבוהה (כ-18,000) ואני ממש לא מרגיש שאני ארצה לעבוד בתחום הזה אלא זה תחום שיותר מעניין אותי לידע שלי. משהו שאני גם לא אצליח ללמוד לבד.

עם כל הבלאגן שהיה לי בשנה וחצי האחרונה, והקושי שלי למצוא כיוון מתאים, אני חושב שאני הולך לאיבוד ואם אני מחליט לקחת את הקורס המדובר זה אומר שברוב ימות השבוע מעכשיו אני אהיה תפוס (ראשון ורביע הקורס בשעות הערב - במרכז, ושני וחמישי עבודה של 4 שעות המכניסה כ-2000 שקל בחודש) והמשמעות מבחינתי היא הקושי במציאת הכנסה נוספת.

אני מאוד אבוד ואני לא יודע אם יהיה נכון לקחת עליי עוד משהו לטווח הארוך שלא בטוח שאני אעבוד בו בעתיד ואני עושה את זה יותר בשביל הידע האישי שלי ובעצם גם מבטל שנה וחצי נוספות מהחיים שלי (שזה משהו שמרגיש לי כמו תקופה נוספת של לעמוד במקום) וגם הם ללא יכולת הכנסה כלשהי.

אשמח לעצות בנושא ודעתכם בנושא, האם באמת כדאי או לא כדאי לבצע את המהלך הנ"ל.

שי.

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת החלטה - לימודים

הוספת תגובה

• שלום שי

ד''ר מרגלית בן אור
    15/08/2010

מעבר לכל יתכן ויש לך הפרעת ריכוז וקשב, ולכן הלחץ בכל מקום שדורש ריכוז. אם תגיע לאימון נבדוק את זה בתור "סיפתח". מה שצריך יהיה לעשות במהלך האימון זה לבדוק את החוזקות שלך ואת החסמים שלך, את התקופות בהן נהניתבמהלך החיים ולברר מה היו הגורמים לכך, לעומת התקופות הפחות טובות והגורמים להן. מתוך כל אילו ועוד נקודות נוכל לברר מה מתאים לך.
    במקרה אני מכירה את התוכנית עליה אתה מדבר. לא ברור לי למה אתה חושב עליה.
    באימון אישי תהיה לנו הרבה מאד עבודה לעשות. אתה מוזמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שי

גרשון מורג
    16/08/2010

שלום שי,

שאלו פעם אדם חכם מאד מה מביא אושר לאדם. הוא השיב שאדם הממלא את יעודו בודאי מתקרב מאד לאושר.
    אז שאלו איך יודע האדם מה הוא היעוד שלו? והתשובה היתה: "היעוד שלך זה מה שממלא את שני התנאים הבאים: א) לעשות מה שהכי "מדליק" אותך, ו ב) כאשר אתה עושה את הדבר הזה אתה תורם את התרומה הכי גדולה האפשרית ליקום.

אז אני מציע לך שי, לפני שתעשה כל צעד, תשאל את עצמך את השאלות הנ"ל:
    א) מה הוא הדבר שהכי "מדליק" אותי? ו ב) האם דרך הדבר הזה אני יכול לתרום את התרומה הכי גדולה שאני מסוגל ליקום (לסביבה שלך, לחברה).
    אם תצליח להשיב לשתי השאלות הנ"ל נראה לי שזה יקל עליך רבות בבחירת המשך דרכך.

חוץ מזה, אימון אישי יוכל גם לתרום הרבה בהבאת בהירות לחייך.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שי

ליאת דביר-ליבשיץ
    20/08/2010

תודה על פנייתך,
    מהות תהליך אימוני איננה בהשאת עיצות ועל כן קטונתי מלייעץ
    עם זאת, במידה ואכן הנושא מעסיק ומטריד אותך, ואינך מצליח להגיע לכדי החלטה שעמה תחיה בשלום- אתה מוזמן לברר את העניין לעומק באימון- שם תישאל את השאלות הנכונות ותוכל לחקור בצורה יסודית ומעמיקה את העניין ולסלול את הדרך אל הכיוון שמתאים לך
    בהצלחה רבה,
    ליאת: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    11/08/2010

שלום רב,
    מהם הכלים הבסיסיים לחשיבה חיובית? אני אדם קצת פסימי ולאחרונה הפכתי להיות אמא. חשוב לי להיות חיובית בשביל הבת שלי.
    ושאלה כללית נוספת: האם יש ספר מומלץ הקשור בגידול בנות בעידן שלנו (ובעתיד - בעידן שבו הנשים תהיינה המין החזק)?
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום קרן ומזל טוב להולדת הבת.

ד''ר מרגלית בן אור
    11/08/2010

טוב שחשוב לך לפתח חשיבה חיובית. באימון תבדקי למה אין לך חשיבה כזו, ומה אפשר לעשות בעניין.
    מנסיוני, אם לא תדגישי לבת שלך מה גבולות האפשרויות שלה כבת, אלא תעודדי אותה לעשות כל מה שמעניין אותה כאדם, זה בהחלט יכול לספק את הפיתרון.
    איך את מתנהגת בעולם? מה הדוגמא האישית שהיא תקבל ממך?
    שוב מזל טוב ואשמח אם תגיעי לאימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון
    עינת
    11/08/2010

רציתי לדעת מה היתרונות של אימון לעומת טיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון

הוספת תגובה

• שלום עינת

ד''ר מרגלית בן אור
    11/08/2010

מנסיוני של כ-25 שנה בפסיכיאטריה היתרון הוא ההתמקדות באפשרויות המעשיות לעתיד, לעומת החפירה בעבר. זה מתאים במקרים שהאדם מסוגל ללכת קדימה ורוב העבר שלו מסתדר לו. לפעמים זה פשוט לא עובד. מומלץ לנסות, ואם זה לא מסתדר לעבור לטיפול פסיכולוגי.
    אם תרצי פירוט ספציפי עבורך ממש תצטרכי להגיע לפגישה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עינת

גרשון מורג
    15/08/2010

שלום עינת,
    אינני פסיכולוג, אי לכך לא התייחס לצד הזה.
    אני חושב שאחד היתרונות הבולטים באימון זה המיקוד בנושאים המעיקים או ה"תוקעים" שמביאים לחשיפה די מהירה של אותם מחסומים המונעים התקדמות.
    כל זה מוביל לתהליך יחסית קצר. בדרך כלל מדובר בחודשים ולא בשנים.
    ישנם מאפיינים נוספים מיוחדים, כמו למשל שחלק לא מבוטל מהמאמנים מקיימים את השיחות בטלפון עם תוצאות לא פחות טובות מאשר בשיחה אישית, וכו'.
    אך כפי שכבר נאמר, אין חכם כבעל נסיון. ז"א עליך להתנסות ע"מ להחליט.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת שלום

ליאת דביר-ליבשיץ
    16/08/2010

עינת שלום,
    ברשותך, העתקתי תשובה שכבר נתתי בפורום זה:
    מעט קשה לדבר על היתרונות של אימון ביחס לטיפול, כיוון שבדומה לסכין ומזלג, לצורך העניין, הם שני כלים שמשמשים למטרות מעט שונות.
    הטיפול- כפי שאני מבינה אותו, הוא תהליך פחות ממוקד, ארוך טווח, שמטרתו לתת מקום עקבי ויציב למטופל. התכנים שעולים בו הם "פרוצים יותר" במובן מסויים, זה מקום לדבר על צרכים, על כאב, על פחדים, כמו גם על רצונות, וחלומות, כאשר לאורך זמן ועל פני תכנים רבים נרקמת בין המטפל למטופל מערכת יחסים דרכה המטופל חווה אמון, הכרה וקבלה, ולומד כך להכיר ולקבל את עצמו.

בשונה מזאת, האימון הוא ממוקד מטרה ומכוון תוצאה. ככזה, העיסוק בתכנים רגשיים ובמעצורים פסיכולוגים נעשה כל אימת שאלו מעקבים את התקדמות התהליך אותו בחר המתאמן לעבור, מעין אמצעי אד הוק לצורך הגשמת מטרה ולא תכלית העיסוק בפני עצמה.

מתוך הפונקציות השונות הללו ניתן לגזור את השוני באופיו ותפקידו של המטפל מהמאמן-
    זה שם כדי להקשיב, לתת מקום, להכיל, להבין ואילו השני מחכה לדיווח על תוצאות, מתמרץ, משקף, מעמת וכד'.

כל שעלייך לעשות זה להחליט מה את צריכה בעצם, ואז להתאים את הכלי לצרכייך
    בהצלחה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיינית לאימון
    אניאני
    02/08/2010

הייתי מעוניינת לקבל אימון מסטאז'ר/ית ללא תשלום או במחיר סמלי.
    יש כאן כאלו?
    תודה
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    נסיינית לאימון

הוספת תגובה

• שלום לך אתאת

ליאת דביר-ליבשיץ
    02/08/2010

תודה על פנייתך,

אני מציעה לך להתקשר לבתי הספר השונים לאימון ולהשאיר את פרטייך- אני בטוחה שיהיו אנישים שישמחו
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחיל את החיים
    הגר
    02/08/2010

אני סוכרתית והרבה שנים השתמשתי באינסולין NPH שגרם לי להיפוים ועליה במשקל, לא הצלחתי להתאזן ונורא פחדתי להתחיל ללמוד כשאני ככה
    עכשיו עברתי לאינסולין מתקדם יותר לנטוס שהוא פעם ביום לא גרם לעליה ומונע משמעותית היפוים ונובורפיד לכיסוי ארוחות...
    אני מרגישה טוב ורואה חיובי סוף סוף ועכשיו אני רוצה להתחיל ללמוד
    אני לא יודעת איפה להתחיל, שיחות ייעוץ? ימים פתוחים ? עוד לא מאוחר מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    להתחיל את החיים

הוספת תגובה

• שלום הגר

ליאת דביר-ליבשיץ
    02/08/2010

תודה על פנייתך,
    ראשית אני שמחה בשבילך שחל שיפור במצבך הבריאותי- כזה שמאפשר לך סוף סוף לראות חיובי ואף להתחייב למסגרת לימודית.
    בגדול- יש שתי אופציות:
    1- את יודעת מה מעניין אותך, מה "היית רוצה להיות שתהיי גדולה" כל שנשאר לך זה לברר ביכן אפשר ללמוד את התחום ולהירשם.
    2- אין לך ידיעה ברורה של מה היית רוצה ללמוד ואז אפשר :
    א- לעשות סקר שוק ולברר, לשאול ולבדוק מהן האופציות שלך- מה אפשר ללמוד ולמה את מתאימה
    ב-להתחייב לתהליך אימון שבאמהתחום שירגש אותך לעסוק בו.
    שיהיו בריאות לרב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק שאלה?
    דישן
    02/08/2010

שלום לכולם
    השמח לקבל קצת עזרה אני מחפש מאמן אישי אבל אני לא יודע מה בדיוק
    אני רוצה להתקדם בחיים לקום בבוקר ולהנות ממה שאני עושה
    אני לא תמיד מסיים את מה שהתחלתי
    אני עובד בעבודה שאני שונא וגם את המשכורת
    אני חושב שאני מאוד יצירתי אבל אני לא ממש את זה
    השמח לתשובה איך אני יכול להתקדם.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אני רק שאלה?

הוספת תגובה

• שלום דישן

ליאת דביר-ליבשיץ
    02/08/2010

תודה על פנייתך
    מהודעתך לא ברור אם החלטת לנסות ולקדם את עצמך בעזרת תהליך אימוני ואתה פשוט מחפש מאמן
    או שאתה מבקש לדעת האם תהליך שכזה יכול לסייע לך

אימון באופן כללי הוא כלי שבעזרתו המתאמן יוצר שינוי בחייו, או מתקדם לעבר מטרה רצויה ומשיג אותה
    אתה מתאר באופן כללי למדי חוסר שביעות רצון מכמה תחומים בחייך-
    יהיה מעט קשה לתת תשבות ספציפיות העונות על השאלה "איך אני יכול להתקדם?"
    למעשה
    אימון, בחלקו, הוא הבירור של הדרכים בהן יכול וצריך המתאמן לצעוד כדי להשיג את מטרותיו.

אתה מוזמן לנסות
    ובהצלחה רבה בכל אופן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין אם אותה שאלה

דישן
    03/08/2010

בלילה חשבתי איך אני מסביר את עצמי
    אני אבא צעיר שעובד בעבודה של ילד בן 21 אם אותה משכורת
    אני רוצה לתת למשפחה שלי יותר אבל תמיד אני חושב יותר מדי ואז כלום לא קורה
    כמו.
    אני חשבתי על להיות עצמאי אבל אני מפחד להרוס משהו או שהוא לא היה טוב בקיצור אני לא זז
    אני מנסה לחשוב מה לעשות בחיים אבל לא מוצא מה
    השאלה שלי היא אם אני צריך מאמן אישי שקשור לעסקים או מאמן שקשור לשינוי צורת החשיבה (לא כמו אלון גל)
    אני ממש מקווה שתצליחו להביו למה אני מתכוון כי אני מרגיש שאני מתפרס לכול הכיוונים
    תמיד אני חושב איך לחסוך ולא חושב בגדול .

יום טוב לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

רז אוחנה
    03/08/2010

עולה מדבריך כי אתה חש בלבול בנוגע לתחום המקצועי בחייך. כך נראית מציאות חייך בעיניך כרגע. שאלה למחשבה: האם אותם דפוסים מעכבים, אותן אמונות ואותם קולות פנימיים ש"מדברים" אליך כרגע c,juo vnemugh חוזרים על עצמם בתחומים נוספים בחייך? בזוגיות שלך? בבריאות שלך? בגדול, תהליך האימון האישי מבקש לענות על שלוש שאלות: איפה אני? לאן אני? איך אני? תהליך אימון אפקטיבי בעבורך יהיה כזה שיענה על שאלות אלו.

בהצלחה!

רז אוחנה - מאמן אישי ומנחה קבוצות להתפתחות והעצמה אישית ועסקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאט לאט בלבלת אותי

דישן
    04/08/2010

אני אוהב לצייר זה מרגיע אותי
    במהל העבודה אני מציייר הרבה {אולי בגלל שאני משועמם} בבית אין לי את המקום ולא את הזמן
    אני חושב שיש פעמים שאני מצייר ותמידיש את אותו מוטיב חוזר אבל אני מנסה לשבור את השגרה שבציור שלי

איפה אני? - לא במקום הכי טוב
    לאן אני? - אין לי שמץ של מושג
    איך אני? - בסדר בריא חזק ויצירתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דישן

רז אוחנה
    04/08/2010

כפי שאמרו לך עמיתיי לפורום, צעד ראשון חייב להיעשות על ידך. תנסה, תבדוק, תראה מה מתאים לך ולמה אתה מתחבר. הרי בכל מקרה, בכל מפגש אימון ראשוני עם מאמן יעלו כל הדברים שאתה מספר כאן בפורום. יחד עם אותו המאמן ובהכוונתו, תוכל לקבל תמונת מצב ראשונית ומשם להחליט. אגב, מהיכן אתה בארץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דישן,

גרשון מורג
    03/08/2010

שלום דישן,

ממה שאתה כותב בהודעותיך מתקבל הרושם שהחסמים והמגבלות שאתה חש מקבלים ביטוי בתחומים שונים בחייך, כאשר נראה שהביטוי החזק ביותר (או שאתה מציג כהחזק ביותר) הינו בתחום התעסוקה.

נראה לי שאתה איש גדול וחכם המודע לעצמו על צדדיו השונים.
    אתה פנית כאן לפורום הזה העוסק באימון אישי ואם שאלתך המתבקשת הינה "האם אימון אישי יכול להיות לי לעזר להסרת המחסומים והמגבלות שמעכבות אותי?" אז התשובה היא בפירוש "כן!".

ונקודה נוספת: אותם מחסומים ומגבלות שעליהם דיברת הם גם אלה שיעמדו בדרכך להתחיל בתהליך של אימון ויתכן שתצטרך להילחם ולהתגבר עליהם על מנת להרים את הטלפון ולקבוע את השיחה הראשונה עם המאמן שתבחר. אז תהיה מודע לכך ואל תוותר כי כל דחיה תעשה את המשימה עוד קצת יותר קשה.

בהצלחה רבה! (וכמו שאמרו אז בתנועת הנוער: "חזק ואמץ"!)
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דישן

ד''ר מרגלית בן אור
    03/08/2010

שלום לך
    לדעתי את הסובל מהפרעת ריכוז וקשב, והייתי מתחילה מאבחון מתאים. חוץ מזה מה עם איבחון לקויות למידה? כל מאמן אישי יתחיל איתך מהדברים האלה. אחר-כך תבדוק כמה אתה מרוצה ומה חסר לך. בהחלט יתכן שאז מאמן אישי יוכל לתרום לך הרבה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום טוב

דישן
    04/08/2010

אישתי חושבת שיש לי בעיות כשב וריכוז
    אף פעם לא עברתי איבחון
    אני יודע שאני דיסלקטי אפילו שלא עברתי איבחון
    לפעמים אני מנסה לסדר לעצמי דברים בראש שיש לי לעשות
    אבל הכול מתבלגן לי ואז אני נשבר ומחפש משהו חדש לעשות
    לפעמים אני חופר לעצמי בראש בקשר לאיך אני הרים את המצב "הכללי" שלנו וגם אני ההנה ממה שני העשה
    בקיצור

אתם אומרים דבר ראשון לצור קשר אם מאמן
    איזה סוג של מאמן ?
    מאמן אישי או מאמן עיסקי
    מאמן עיסקי הוא כמו מאמן אישי?
    או שאני צריך למצוא מאמן ספצפי למקרה מיוחד כמו שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה יעוץ, הכוונה -
    רוית
    28/07/2010

אני צריכה קווצ'ינג, אני גרה באשקלון ואין לי מושג איך מתחילים לחפש מאמנ/ת, על מה להסתמך? על הקורות חיים שלו? ההתמחות? מאיפה אני מתחילה ? ועל-פי מה אני בוחרת?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה יעוץ, הכוונה -

הוספת תגובה

• כיצד למצוא קואצ'

ליאת דביר-ליבשיץ
    01/08/2010

רוית שלום,
    ברשותך- העתקתי תשובה שכבר כתבתי בפורום הזה לשאלה דומה:

ראשית, תמיד טוב להיעזר בהמלצה של אדם שעליו את סומכת- אם יש כזה..
    2. אם אין- לעשות שיטוט קל באתרים, לחפש כמה מאמנים שנראה לך לפי האופן שבו הם מציגים את עצמם שיהיה לך נכון להיעזר בהם ולהיפגש למפגש היכרות שאיננו מחייב-יש רבים שמציעים זאת...
    משם- את כבר יכולה להחליט לפי מיטב שיפוטך וטעמך- מי מדבר בשפה שמתאימה לך

בכל מקרה חשוב לזכור תוצאות האימון תלויות בעיקר במיהו המתאמן ולא במיהו המאמן. זה נכון שאם סוג של לפת או צנון גינה ינסו לרתום אותך לעשייה באופן חיוור ולא משכנע זה יהיה קצת קשה יותר, אבל אם את בתור מתאמנת תגיעי עם רמת מחוייבות גבוה לאימון שלך ולתוצאותיו, תוכלי להשיג את מטרותייך בכל זאת..
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רוית,

גרשון מורג
    01/08/2010

שלום רוית,

את לא כותבת מה הסיבה שבגללה את " צריכה קואצ'ינג" (או בעברית, אימון אישי).

ישנם מאמנים המתמחים בתחומים מסוימים ואנשים פונים אליהם לאימון במצוקות בתחום התמחותם. אך ישנם גם אחרים (ביניהם אנוכי) שאינם מאמנים לפי תחומים אלא במגבלות שיושבות עמוק באדם ומקבלות ביטוי במצוקות בתחומים שונים בחייהם.

לדעתי, הנקודות החשובות בבחירת מאמן/ת בקיצור הן: ראשית, האם יש "כימיה" ואמון בין המאמן ללקוח. שנית, כמה שיותר נסיון באימון, יותר טוב.

לגבי המיקום הגאוגרפי, יש חשיבות רק אם השיחות הם פנים אל פנים.
    היום רוב המאמנים מאמנים בטלפון בהצלחה רבה לאחר פגישת ההיכרות האישית הראשונה. במקרה זה, אין חשיבות לקרבה הגאוגרפית בין המאמן ללקוח.
    כמובן שגם המחיר והיכולת הכלכלית קובעים אך זה עניין אישי.

מקווה שעזרתי.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רוית

ד''ר מרגלית בן אור
    01/08/2010

על כל אלה, על כמה שאת מסוגלת לשלם, ועל הכימיה שנוצרת.
    את מתחילה מהפרסומים באינטרנט, ומהאיזור שלך, אח"כ כל השאר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות מקצועית
    מירב
    25/07/2010

אני מאוד רוצה להתקדם מקצועית אבל משהום מה גם חוששת. אני לא ככ מרוצה במקום הנוכחי שלי ועם זאת המחשבה על להתחיל לחפש מקום חדש ממש מפחידה אותי ומלחיצה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התקדמות מקצועית

הוספת תגובה

• שלום מירב,

גרשון מורג
    25/07/2010

שלום מירב,

הפניה שלך מאד-מאד חסכונית בפרטים והמעט שניתן ללמוד ממנה זה שאת לא כל כך מעריכה את עצמך ואת יכולותיך וכתוצאה מכך את חשה חוסר בביטחון עצמי וגם פחד משינוי.

מה שאני יכול להגיד לך, זה שכל המגבלות הנ"ל קימות רק בתוכך ולא בשום מקום אחר. ואם כוונתך הייתה לשאול האם תהליך של אימון אישי יכול לשנות את זה ולשחרר אותך ממגבלותיך, אז התשובה הינה שסביר מאד להניח שכן.

בנוסף, אם תצליחי להשתחרר מאותן מגבלות, גם סביר להניח שאותה בהירות וחופש שתרכשי יקבלו ביטוי לא רק בטחום העבודה, אלא בודאי גם בתחומים אחרים בחייך שיש להניח סובלים גם מהשפעתם של אותם מגבלות. האם ההנחה ששלי נכונה?

בהצלחה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה החשש?

ד''ר מרגלית בן אור
    25/07/2010

שלום מירב.
    באימון תוכלי לברר ממה את חוששת, ומה אפשר וכדאי לעשות כדי לצאת לדרך חדשה, אם זה מה שבאמת נכון בשבילך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    25/07/2010

בני בן 5 שיחק עם בת אחי מבת ה - 8 בשקט בעוד הן סוגרים את הדלת. הדבר הדאיג אותי ונכנסתי לחדר ראיתי את שניהם על הרצפה בעוד בני ללא תחתונים. שאלתי מדוע התפשט והוא ניסה להמציא משהו וכשאמרתי לו שלאמא ואבא מספרים הכל ולא מסתירים הוא אמר "טוב אספר את האמת" וסיפר שהם רצו לגעת אחד לשני באיבר המין (קרא לזה לגעת ב"פרטי").בנוסף לאחר מכן סיפרו שהם תכננו שכולם ילכו לישון יעשו זאת בלי שאף אחד ידע. (זאת היתה שבת שבת אחי הצטרפה לישון אצל סבתא וסבא יחד איתנו.).
    בכל אופן הסברתי לבני שזה טבעי ושאני יודעת שזה נעים לו אבל שאני לא מרשה להתפשט ושהוא יכול לגעת בעצמו ולעשות כל מה שגורם לו הנאה כשהוא לבד בחדרו ולא להרשות לאחרים לגעת בו או לגעת באחרים. למחרת בבוקר הוא ניסה שוב להתחיל בזה ובת אחי שהיא גדולה יותר אמרה לו שאסור כי לא מרשים. ברור לי שהנושא טבעי מה עליי לעשות והאם נהגתי בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום רוית,

גרשון מורג
    25/07/2010

שלום רוית,
    הייתי אומר שלאו דווקא פנית לפורום המתאים להודעה שלך.
    הפורום הזה הינו פורום לאימון אישי.
    הייתי ממליץ להפנות את המקרה ושאלותיך למומחים יותר קרובים לנושא כמו למשל בפורום לפסיכולוגית ילדים. נראה לי ששם תוכלי לקבל עזרה ותשובות יותר מתאימות לעניין.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוית - אמא יקרה

ד''ר מרגלית בן אור
    25/07/2010

קודם כל בודאי שנהגת בסדר, אבל בפעם השניה היית צריכה להיות הכי תקיפה שאפשר.
    אם יהיה צורך אפשר להסביר אפילו שזה אסור לפי חוק, כשהוא משתף ילד או ילדה נוספים - כמובן שזכותו לבדוק את גופו ולהינות ממנו.
    דרך אגב, למה חשבת שזה מתאים לפורום של אימון אישי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחום לימוד לצעיר
    יהודה אלמנובי
    16/07/2010

אני מאוד אוהב את התחום של ניהול פיקוח והשליטה על מחלקה או חברה

מסוימת ולעמוד בראשה. אלו התפקידים והתחום התעניינות שלי .

אני מאוד אוהב בנוסף עסקים סגירת עסקאות ולעשות רווחים מעסקים.

מה לדעתך ממה שרשמתי כדאי לי ללמוד או יותר נכון מתאים לי ללמוד ?

אשמח לענות על כל שאלה אחרת כדי שנדע מה נכון לי ללמוד ומתאים לי

מכלל מה שאמרתי כאן .

לקביעת תור
    סגירה
    תחום לימוד לצעיר

הוספת תגובה

• שלום תמיר

גרשון מורג
    16/07/2010

שלום תמיר,

איני יודע למה בחרת לפנות לפורום זה דווקא ולא לפורומים אחרים הנוגעים ליעוץ מקצועי, אבל אם אתה כבר כאן אז הנה לך התייחסות להודעתך:

ראשית כל, מה שאתה מתאר הם תפקידים שאתה רוצה להגיע אליהם ולאו דווקא תחומי לימוד. הייתי אומר שעל מנת להגיע לאותם תפקידים התחום הכי סביר לדעתי הוא מנהל עסקים שזה תחום הנלמד בד"כ לתואר שני.

אבל אחד הקריטריונים החשובים שהייתי ממליץ לך לבדוק עם עצמך לקראת בחירת תחום הלימודים שלך הוא:
    מהו הדבר שהכי "מדליק" אותך ושדרכו אתה יכול להביא את התרומה הכי גדולה לעולם (שים לב: התרומה הכי גדולה ל-ע-ו-ל-ם, לא רק לך!) אם מצאת את זה, סביר להניח שמצאת את התחום שיביא לך הכי הרבה סיפוק בחיים.

בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה השיטה הכי טובה לזכור 50 עמודים ?
    אנונימית
    14/07/2010

תוך שבוע ימים

הוספת תגובה

• שלום אנונימית

ליאת דביר-ליבשיץ
    15/07/2010

ראשית עליי לציין שהגעת לפורום אימון אישי- אינני בטוחה שזהו המקום לשאלתך
    ואוובכל זאת,
    אני מניחה שהתשובה לכך היא שכל אחד מעבד ומפנים אינפורמציה בדרך שלו
    יש כאלו בעלי זיכרון צילומי שמספיק שיקראו את החומר
    חלק אחר צריך לקרוא מספר פעמים
    אחרים מסכמים את עיקרי הדברים
    ארחים למדים כשהם מסבירים ומספרים על החומר לאחר
    ועוד וכו וכיוב...

את היחידה שיכולה לדעת מהי הדרך שעובדת אצלך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפתחים זיכרון צילומי?

אנונימית
    15/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!

גרשון מורג
    15/07/2010

שלום אנונימית (למה "אנונימית"..? שם פרטי הרבה יותר נחמד)
    את לא הגעת לפורום הנכון, כפי שכבר נאמר, אך למרות זאת...

אם את שולטת באנגלית, כתבי בגוגל Photographic Memory ותקבלי שם המון אינפורמציה וטיפים באתרים שונים על הנושא.

אם את לא שולטת באנגלית, כתבי בעברית "זכרון צילומי" וגם תקבלי מספיק מידע וטיפים.

בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    מישהי
    11/07/2010

קשה לי לפתח יחסים עם נשים וגם גברים כלומר ברמה האישית של לפתח שיחה להכיר מישהו אני ססגורה כזאת.. קשה לי לזרום כמו כולם וכשאני משתדלת לפתח שיחה אז יוצא לא טוב ונתקע... ואני מרגישה שמשהו לא עובר או כנראה השפת גוף שלי לא נכונה או המבט או הדיבור לא יודעת גורם לי לחשוב הנה אני לא טובה יותר.. כולם טובים יותר ממני ומעניינים ואני לא...
    כשאני מרגישה תקועה אני ננעלת וקשה לי לצאת מזה... הקושי של קומוניקציה מתבטא בייחוד עם נשים... להכיר בנות חדשות... להבין את המהות של כימיה עם נשים, לזרום... אולי לא להראות מתנשאת.... אני תמיד מרגישה שאני לא מעניינת וכשאני חשה בדחייה מהצד השני זה יוצר אצלי מן מגננה כזאת.. של סנוביות אולי...
    אפשר טיפים?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• שלום מישהי

גרשון מורג
    11/07/2010

שלום מישהי!
    הטיפ הכי טוב שאני מסוגל לתת לך כעזרה במצבך (כפי שאת מתארת אותו), זה להמנע מלחפש טיפים.
    "טיפ" זה בד"כ דבר כל כך כללי ושטחי שהדבר היחיד שעושה, זה ליצור אשליה רגעית של פתרון בעיה. בעקבות זה, טיפול אמיתי וכנה בבעיה נדחה וזאת התוספת המסוכנת של ה"טיפים".
    יש להניח שנדרש אצלך שינוי מהותי בכל הנוגע לאיך את תופסת את עצמך ואיך את תופסת את העולם סביבך וצר לי לאכזב אותך אך זה לא נעשה באמצעות "טיפים".
    אפשר גם להניח שאת צריכה תהליך טרנספורמטיבי שיביא אותך להערכה עצמית אחרת, להרמוניה ולשקט נפשי. תהליך אימוני יכול לתרום לך הרבה מאד להשיג זאת ולגלות איזה אדם נפלא עומד מאחורי כל התיאור הקשה שאת מתארת בהודעתך.
    אז הטיפ השני הכי טוב שיש עבורך מעבר לראשון, זה להכנס לתהליך אימוני רציני, בפתיחות ומחויבות רבה מצדך להצליח בו.
    בהצלחה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מישהי
    11/07/2010

קודם כל תודה, למרות שהרבה ממה שאמרת לו היה חדש לי...
    אבל אמרת שאני צריכה תהליך אימון... איך להתחיל? במה? - דברים אלה מאוד מציקים לי... אבל מצד שני עם אני אשתף מישהו מהמשפחה סביר להניח שאני אקבל תשובה שלילית, ואפילו לעג שזה ודברים שטותיים שסתם נמצאים בראש.. אבל זה לא...
    איך אני יכולה להתחיל תהליך אימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב,

גרשון מורג
    12/07/2010

שלום מישהי (נתחיל מזה: למה "מישהי"? את לא "סתם מישהי" את ייצור נפלא שראוי לשם, לא פחות מאף אחד אחר. ממילא שם פרטי באינטרנט זה אנונימי לגמרי..)

לגבי שאלותיך:
    אינני יודע את גילך ואינני יודע מצבך המשפחתי. את עושה רושם כבחורה בוגרת ולא ילדה אך אין לי מושג מה גורם לך לחשוש כל כך מהתגובה במשפחתך. האם את לגמרי תלויה בהם?
    ההחלטה להכנס לתהליך כלשהו היא שלך ואך ורק שלך, אלא אם את קטינה ואז בהחלט נדרשת מעורבות ההורים.
    אשמח, ראשית כל, שתבהירי מה גילך ומצבך.
    תודה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה