מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא אוהב לאכולאריאל17/08/2009
אני לא בטוח האם זה הפורום המתאים אבל יש לי שאלה.
אני בן 25 ויש לי כל מיני מאכלים שאני לא "אוהב" לאכול וזה מקשה לי על חיים נורמאליים כי אני בקושי אוכל ירקות בגלל העניין ואני מאוד מוגבל במה שאני אוכל (אני למשל לא "אוהב" עגבנייה ומלפפון ועוד כל מיני מאכליים בסיסיים).
שאלתי היא האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להתרגל לאכול מאכליים שאני לא "אוהב"
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריאל
גרשון מורג17/08/2009שלום אריאל,
אכן, אינני בטוח שהגעת לפורום המתאים אך בכל זאת ננסה לעזור במשהו.
אפשר, כמובן, לבדוק האם העדפותיך או אי העדפות קולינריות שלך נובעות או קשורות לאיזו תבנית חשיבה שנוצרה אצלך בעבר, למשל.
אך קודם כל, אני הייתי מפנה אותך ליועצת תזונה לבדיקת הנושא. נראה לי כצעד הראשון ההגיוני ביותר.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אריאל
ד''ר מרגלית בן אור17/08/2009גם אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל בכל זאת.
שווה לבדוק בספר "אכילה לפי סוג הדם שלך" מפני שאולי אתה מרגיש משהו שהוא דווקא נכון בשבילך.
מעבר לכך כשהבת שלי הייתה בררנית באוכל בגיל 8 שנים הרגלתי אותה לאכול חומוס, מתוך מחשבה שזהו אוכל בסיסי שיהיה בכל מקום, אז היא לא תהיה רעבה בשום מקום........... בסוף דווקא בעלה לא אוכל חומוס, אבל היא לא רעבה. אם תרצה אימון על זה, אפשר, אבל שוב, בתדוק לפי סוג הדם שלך, אולי יש לך "תחושות בטן" נכונות תרתי משמע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועה במקום- לא מצליחה לסיים התוארנטע06/08/2009
שלום רב,
אני בת 26. בגיל 22 כמעט, התחלתי תואר ראשון במדעי הרוח, ולדאבוני לא סיימתי אותו עד היום.
נותרו כמה מטלות לסיום התואר, אך במשך שנה וחצי אינני מסוגלת להושיב את עצמי ולסיימו. למרות שאני יודעת מהם נושאי הסמינרים, יש לי הכל בראש- יש איזשהו פחד שמתגנב לתוכי, וגורם למחשבותי לנדוד חמש דקות מרגע שהתיישבתי. פתאום עלי לעשות מיליון דברים אחרים.
כך הזמן עבר לו, ואני, שמחזיקה בעבודות סטודנטליות, לא לומדת כיום אך גם לא עובדת בעבודה "נורמלית". אני מרגישה כשלון ושנאה, לוזריות, על שאיני מסוגלת לשבת ולכתוב. והנה אני כבר זקנה בת 26.
ממה נובע הפחד? הרי יש לי יכולות, וטיפשים ממני סיימו תארים בהצלחה רבה. אני מרגישה כאילו הפרצוף המזלזל של הפרופסור מביט בעבודה, ויורק "זו חתיכת זבל לא יוצלחת", מעיף אותה לכל הרוחות.
מה עושים? הכנתי כבר עשרים רשימות מה לעשות ואיך, ניסיתי לכתוב מדוע אני פוחדת, אך לעיתים נדמה שהפחד חזק ממני....אין לי מושג איך השלמתי את רוב התואר עד כה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע ה"תקועה במקום"
גרשון מורג06/08/2009שלום לך נטע!
התאור שלך ממש ריגש אותי. אני מבין להרגשתך ומצבך, במיוחד מכיוון שלפני זמן לא רב היה אצלי מתאמן עם מצב מאד דומה לשלך: סיים לימודי תואר שני, צריך להגיש תזה בכתב שכבר מוכנה אצלו בראש ואושרה ע"י מנחה והבן-אדם יושב כמעט שנה מול המחשב ולא מסוגל לכתוב משפט אחד.
כך הוא הגיע לאימון.
לאחר כשלושה חודשים התזה הושלמה ועוד כמה תחומים בחייו קיבלו מפנה חיובי. מפליא, נכון?
אימון הוא תהליך הגורם לטרנספורמציה ולעתים ממש מפתיע.
את שואלת ממה נובע הפחד. אי אפשר לתת כאן תשובה כי כל אדם הוא עולם ומלואו בפני עצמו, אך התשובה יכולה להתגלות בתהליך האימון ויתכן שלאו דווקא קשורה בתחום הלימודים...
אם את מחויבת לעצמך ומחויבת לצאת מה"תקיעות" שלך, יש מה לעשות.
את מוזמנת להתקשר.
בברכה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת מתקיעות...
מוניקה06/08/2009הי נטע,
לפני כחודש סיימתי אימון של מתאמנת שסיימה את התואר שלה לפני 6(!) שנים ועדיין לא סיימה, ןכמובן לא הגישה, את עבודת הגמר.
מתאמנת זו הגיעה לאימון במטרה אחרת לגמרי, אולם, גם סוגייה זו עלתה במהלך האימון.
בתום האימון העבודה הייתה בשלב ה"פינישים" לפני ההגשה.
התקיעות אצלה נבעה מהמון סיבות, שעליהן עלינו במהלך האימון. כל הגורמים לתקיעות הובהרו, עברו תהליך של הפשטה וטופלו.
אי-אפשר, על סמך דברייך, להבין ממה נובעת התקיעות אצלך.
על-מנת להבין זאת, יש להתעמק בהמון דברים, לשאול המון שאלות...
אימון בהחלט יכול לעבוד גם עבורך.
בהצלחה
מוניקה 052-4033683* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע
ד''ר מרגלית בן אור09/08/2009שלום נטע
הבעיה יכולה להיות במקומות רבים, אפילו בהפרעת ריכוז וקשב עליה התגברת עד היום אבל כעת נוספות חרדות ונוספים עיכובים שונים ומשונים שמונעים ממך את סיום התואר.
אימון הוא בהחלט הדרך הטובה והקצרה יחסית לברור מקורות העיכוב וה"תקיעות".
נדמה לי שזו סוגיה אימונית מהנפוצות ביותר שקימות.
אימון בודאי יוכל לעזור.
בהצלחה
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל כאן פרסומת סמויה - חרפה ממש
דניאל ש.11/08/2009הכותבים כאן (תשובות ותגובות) כולם, עושים כל מאמץ רק כדי להשיג לעצמם קליינטים\לקוחות\כסף...אין אף תשובה ממשית, הכל חרטה-ברטה כדברי המשורר. עצוב ומעליב ! אני ממש מקווה שאין כאן גולשים טפשים שמנסים אפילו להתקשר אל ה"מאמנים" בעלי ההגדרות המפוצצות (פלוציות...סליחה על הביטוי) מאחר וברור שאין מה ללמוד מהם. אפילו את עצמם הם לא מצליחים להסביר, לא כל שכן לטפל בבעיות של אחרים. הזהרו משרלטנים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאל
ד''ר מרגלית בן אור11/08/2009שלום דניאל.
אני מניחה שאתה ציפית לקבל אימון אישי בפורום והתאכזבת קשות.
מצד שני, האם אתה באמת מאמין או היית לוקח ברצינות משהו שנכתב אליך ןעליך ללא היכרות מעמיקה?
לדעתי האתר יכול לכל היותר לספק כיווני מחשבה, וגם זה רק בחלק מהמקרים.
האתר יכול למיין ביעילות יחסית את סוג הבעיות המתאימות לאימון ואלה שאינן מתאימות לאימון.
במחלות מוגדרות אפשר לתת "פתרון של הספר" אבל באימון זה ממש לא כך, הרי אנחנו בהגדרה עוסקים בבעיות שאינן מחלות.
כשתרצה אימון תוכל לפנות לכל מאמן שתרצה, ואני מקווה שתחווה את ההבדל בין אימון לבין מה שאפשר לכתוב באתר בלי לעשות טעויות גסות מידי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאל
גרשון מורג15/08/2009שלום דניאל,
ראשית, מצטער אל האיחור בתגובה שלי. פשוט לא הייתי זמין בימים האחרונים.
שנית, אני רוצה להביע הזדהות עם הנאמר ע"י דר' בן אור ואני רוצה להוסיף עוד כמה מילים.
הפורום הזה אינו אמור "להציע פתרונות" או כפי שאת מגדירה, לתת "תשובה ממשית" לפונים אליו.
האימון האישי הינו ת*ה*ל*י*ך! תהליך של חקירה, גילוי וטרנספורמציה שהמתאמן עובר עם עצמו בעזרת המאמן. לא "זבנג וגמרנו" של הודעה בפורום ותשובה פותרת בעיות. מאמנים הם לא קוסמים.
אני מניח שכתבת מה שכתבת מחוסר ידיעה על מהות תהליך האימון והכרוך בו.
אני מצטער על כך שמצאת לנכון לשפוט את אנשי הפורום בחומרה ובהגדרות הגובלות בעלבון, ללא הכרה אישית איתם וללא ידע מספיק על מקצוע האימון.
בברכה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענייני עבודהחסוי30/07/2009
שלום,
אני בת 26 אני עובדת במכירות, לא יודעת עם זה המקום הנכון לפנות אליו אבל אספר את מה שמציק לי
אז כמו שאמרתי אני עובדת במכירות עם עוד שותפה שלי לעבודה, מתחלקות בנינו במשמרות. הציבו לנו יעד החברה של מוצר שאנחנו צריכים למכור. בשורה התחתונה הקולגה היתה מאוד נחושה להגיע ליעד ונורא התעצבנה עלי שגם מחרתי מעט ממנו וגם נשאר עוד מוצר אחרון שכבר שבוע נשאר על המדף ולא הצלחתי למכור אותו.
שאלתי אותה מה אפשר לעשות והיא ברוב חוצפתה השיבה שאני יקנה אותו ואחרי זה אחזיר, כמובן אמרתי לה שאין שום סיכוי בעולם ושזה נראה לי חוצפה שהיא מבקשת זאת ממני..
אני כ"כ לא רציתי לסיים את זה ככה, ואני לא אוהבת לריב אבל האמת שאני מרגישה אשמה, מרגישה שהיא הקטינה אותי, הרגשתי ואני מאוד מרגישה רע עם הסיפור הזה, שאני חושבת שיש פה משהו טוב בכל הדבר הזה שהגיע זמן שאני יקח את עצמי בידיים בלי שאף אחד יגיד לי מה לעשות, בלי שום מנהל ואפתח משהו משלי.. אני עכשיו רוצה זאת יותר מתמיד
אבל עדיין מרגישה רע עם כל הסיפור הזה
אשמח לקבל ייעוץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
גרשון מורג30/07/2009שלום לך,
מההודעה שלך אפשר להבין שאת נסערת וכועסת על שופתך לעבודה.
אפשר גם להבין שברצונך אולי להיות עצמאית ללא מנהלים מעל ראשך. אך מה שלא הצלחתי לגלות בהודעתך היא מה שאלתך והאם זה קשור לאימון אישי.
באופן כללי, אימון אישי יכול לעזור לך לברר עם עצמך מה את רוצה להשיג ומה מונע ממך להשיג זאת, אם זה המקרה. ז"א יכול להביא הרבה בהירות לחייך. מומלץ ביותר.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בת 26
ד''ר מרגלית בן אור30/07/2009שלום בת 26
שמחתי לקרוא שאת רוצה לצאת מהמצב הרגשי הלא טוב אליו הגעת.
לדעתי באימון בהחלט תוכלי לשפר את הרגשתך, ולשנות את תגובותיך.
את מוזמנת לפנות
בהצלחה
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדון לעצמך
מוניקה05/08/2009הי,
למיטב הבנתי הגעת ל"גיל בו אפשר להתחיל". את, כנראה, מרגישה בשלה להחליט עבורך ולממש את רצונותייך.
לעיתים ההחלטה גומלת כאשר משהו שובר את קש הגמל, ובמקרה זה נראה כאילו חברתך עשתה לך שרות טוב.
אימון בהחלט יכול למקד אותך ולהבהיר לך מה חשוב לך, מה מניע אותך לפעולה ואיך להמנע מלהגיע למצב דומה בעתיד.
בהצלחה
052-4033683* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובותתמיר24/07/2009
רציתי לשמוע מה עושים כנגד תופעה בה אנשים שמדברים איתך ובטוחים כי אתה תמים או משדר כנות יתר על המידה ומנסים להמציע לך סיפורים או דברים באויר שלא קיימים ואילו אתה מבין כי
עובדים ומרמים אותך.אני מדבר בכל תחום בחיים ,מכירות,מא ומתן.
כיצד מתמודדים עם כך ?וכיצד מגיבים עם כך מידיית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות או פרושים?
גרשון מורג24/07/2009שלום תמיר,
ראשית כל ברצוני לשאול אותך מהיכן הביטחון בקביעה ש " אנשים שמדברים איתך ובטוחים כי אתה תמים או משדר כנות יתר על המידה"? האם אותם אנשים אמרו לך על כך? אולי אנשים אחרים?
או אולי זו תחושה או פרוש שלך בלבד? אלה שאלות שהייתי מציע לך להשיב עליהן במלוא הרצינות.
כמו כן, אם אתה משדר כנות, לא נותר לי אלא לברך ולהוקיר אותך על כך, כי אדם המשדר כנות הוא בדרך כלל אדם ישר והגון. דרך אגב, אין "כנות יתר על המידה". או שאדם כן בדבריו או שהוא לא ויש להניח שאתה שייך לקטגוריה הראשונה.
אבל השאלה המתבקשת הינה מה אתה חושב או חש: האם אתה חושב שאתה "תמים וכן יתר על המידה"? האם אתה רואה בתמימות וכנות משהו שלילי המכביד על חייך? ואם כן, האם אתה יכול לזהות מאיפה תבניות חשיבה אלה? גם אלה שאלות להתיחסות.
איני יודע מה כוונתך ב"מנסים להמציא לך סיפורים או דברים באויר שלא קיימים". המושג הוא כללי מידי ואני מציע לך לבחון כל דבר ספציפי לגופו של עניין.
אך בכל מקרה, אם מתעורר בך החשש שהאדם העומד מולך נוהג בחוסר הוגנות ומנסה "לסדר" אותך, זכותך (והייתי אומר חובתך) לשאול את כל שאלות ההבהרה העולות על דעתך ואם עדיין אתה חש מרומה אזי אין דבר המחייב אותך להישאר במרחב הזה.
משפט מכובד כמו "תודה רבה, אבל זה לא מתאים לי.." יכול להביא לסיום המעמד.
הפורום הזה הינו פורום אימון אישי. בתהליך האימון בודקים, בין היתר, תבניות חשיבה ודפוסי התנהגות שלא משרתים אותנו ומנסים להביא במקומם כאלה שכן ישרתו אותנו.
אם כך, נראה לי שתהליך של אימון אישי בהחלט יכול להביא הרבה בהירות להתנהלות שלך אל מול המצבים שאתה מתאר.
סוף שבוע נפלא!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמיר
ד''ר מרגלית בן אור25/07/2009שלום תמיר.
אני לא מכירה אותך, שווה לבדוק אם יש משהו בהתנהלות שלך שנותן לאנשים הרגשה שאפשר להתנהג איתך בצורה שתיארת. מצד שני יתכן שאתה חשדן מידי ובכל התיחסות מחפש את "איפה סידרו אותי". סביר כמובן שמדובר בתמהיל של השניים.
נראה לי שאימון אישי יוכל לעזור לך.
בהצלחה
ד"ר בן-אור
050-5632723* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למאמן/ת זוגית באזור קריות-חיפגלית23/07/2009
האם יש למשהו/י להמליץ על שם של מאמן/ת זוגית בקריות- חיפה?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון זוגי
גרשון מורג23/07/2009שלום גלית.
תודה על פנייתך.
איננו נוהגים בפורום להמליץ או לפרסם מאמנים.
לא יהיה לך קשה למצוא מאמנים לזוגיות באזור מגוריך דרך הרשת. אחת הדרכים יכולה להיות לחפש בגוגל תחת הכותרת "אימון לזוגיות צפון" או "אימון זוגי צפון" או כל קומבינציה אחרת.
ישנם גם אתרים שמאגדים מאמנים כמו למשל "Coaching Interactive" בו תוכלי למצוא עשרות מאמנים.
בכל מקרה, בדרך כלל מאמנים מציעים שיחת היכרות ראשונה ללא תשלום ואתם (או את) יכולים להיפגש עם כמה מהם ולבחור את ההכי מתאים מבחינתכם. מאד חשובה הכימיה הנוצרת בין מאמן ולקוח/ות ומכאן חשיבותה של הפגישה הראשונה להיכרות.
ישנם מאמנים רבים שלאחר הפגישה הראשונה ממשיכים את האימון טלפונית כאשר התוצאות הן לא פחות טובות מאשר באימון פנים אל פנים. לא הייתי ממליץ זאת עם האימון הוא של שני בני הזוג בעת ובעונה אחת. עם האימון הוא רק של אחד מבני הזוג (מכל סיבה), זו גם אפשרות שאין לשלול אותה.
מאחל לך/לכם הצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעורבות יתראבי20/07/2009
שלום,
אנו זוג נשוי באושר+ ילד מקסים בן שנתיים
יש ביננו תקשורת פתוחה וזורמת ,יחסים המבוססים על כבוד והערכה.
אך ישנה דילמה מעיקה עד בלי די:
ההורים שלי מתערבים לנו בחיי הנישואין באופן חונק ומנסים להפריד.
למשל: לאחרונה החליטו הורי שהם מעוניינים לבצע שיחה ביני לבינם והדגש הוא על כך שאישתי לא תופיע בשיחה ,הם אמרו זאת גם לאישתי בצורה חד משמעית.
ברור לכולם ובל נהיה תמימים שהיא וכל מה שמפריע להם יעלה בשיחה ואיני מוכן לשיחה מאחורי גבה בשום אופן.הם מתעקשים. אין עם מי לדבר!!!
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי, על מעורבות יתר
גרשון מורג20/07/2009שלום אבי!
לפי התאור שלך מצטיירת תמונה של מערכת יחיסים מאד לא תקינה וטעונה בין הוריך לבינך ולבין אישתך.
אנו קוראים את הצד שלך אך אין ספק שלמטבע הזה יש עוד צדדים. לא נשפוט.
התאור שלך מביא את המצוקה שאתה חש אך מסתיים בקביעה "אין עם מי לדבר!!!". קשה מאד להתקדם לפתרון כלשהו לאחר קביעה נחרצת כזו.
אולי גם הצד השני מסיים את התאור שלו באותה קביעה?
השאלה העיקרית הינה מה בסופו של דבר אתה רוצה להשיג? ניצחון? כניעה? פשרה? שיפור יחסים?
קירבה? מה המטרה הסופית?
אם הוריך רוצים לדבר איתך ביחידות אולי כדאי שתשמע אותם. אתה גם יכול לעמוד על העקרון בשיחה שאם עולה נושא הקשור לאישתך ראוי שהיא תהיה נוכחת ואתה יכול להבהיר זאת מראש. אבל כדאי שקודם תבהיר לעצמך מה מטרת השיחה עבורך ועם איזה דגל אתה מופיע בה: האם דגל של הקשבה, אהבה וסובלנות או דגל של "צדק קבוע מראש" וניצחון של האגו. מה היית בוחר?
זהו פורום על אימון אישי ואימון אישי הוא ממש הכלי בה' הידיעה לטיפול במערכות יחסים. אני מציע לך לבדוק אפשרות להיעזר בו.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאבי
ליאת דביר-ליבשיץ20/07/2009אבי היקר שלום,
תודה לך על פנייתך.
מדברייך ניכר שאתה אכן מרוצה מחיי המשפחה בכלל ומן הזוגיות התקשורתית והאוהבת בפרט. עצם הפנייה והצורך "לגונן" על אישתך מפני הורייך מעוררים הערכה לכשלעצמם. הצורך שלא יאמרו דברים לא נעימים מאחורי גבה מעיד על הכבוד שאתה רוחש לה ועל הפתיחות עליהם דיברת.
ראוי היה שאם אנחנו מאושרים- אבא/אמא יקלטו שזה מה שבעצם חשוב וינשמו לרווחה...לצערנו- הורינו אינם מתאהבים תמיד באנשים שאנחנו בחרנו להתאהב בהם ...
ועם זאת,
בהחלט ניתן וראוי לצפות מהוריך שיכבדו את בחירתך, ביחוד אם אתה מעיד על עצמך כנשוי באושר, ומתוך הכבוד הזה שהם רוחשים לך ימענו מלדבר באופן פוגעני על אישתך- בנכחותה או שלא בנוכחותה.
מה שכן, נדמה לי שמרב פתיחות הטשטש לו איזה גבול שראוי שתשמור עליו:
יחסייך עם הורייך הם שלך בלבד, ובמידה והם מתאפיינים בחוסר הקשבה לרצונותייך ובביטויים שאינם מכבדים את אישתך , את הזוגיות שלכם ועל כן אותך- זהו תפקידך בלבד להצביע על כך בפניהם ולחדד את הגבולות.
במילים אחרות- זה תפקידנו בלבד "לחנך" את הורינו..
החינוך הזה הוא לא פשוט, אבל אני מאמינה שאם מבינים מי השחקנים הראשיים- במקרה זה זה אתה, ומול מה מתמודדים - במקרה זה זה גם אתה (דפוסי חשיבה והתנהגות היסטוריים..ואולי גם קצת ההורים...) זה אפשרי ואף מומלץ
ועד אז...
זה בסדר ולקיים שיחות עם הורייך- רק נסה להיות עירני במהלך השיחה לדברים שאותם אינך מוכן לסבול ופשוט ...אל תסבול אותם!
בהצלחה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבה מקצועית? - לגרשון מורגדנה19/07/2009
אני בת 28, עו"ד במקצועי. במהלך לימודי התואר עבדתי כשנה וחצי במשרד עו"ד כטרום מתמחה ואז עקב מעבר לעיר מגורים אחרת (בעלי שירת בצבא ועבר בסיס), עבדתי כטרום מתמחה במשרד אחר במשך שנה ולאחר מכן המשכתי שנה נוספת באותו המשרד כמתמחה וחצי שנה נוספת כעו"ד באותו משרד. עבודתי כעו"ד במשרד האחרון נקטעה עקב שמירת הריון ולאחר הלידה עברתי לעיר מגורים הקרובה למקום מגורי הוריי על מנת שיעזרו לי בטיפול בילד. שהיתי עם בני שנולד בבית ולפני חצי שנה (כשבני היה בן חצי שנה) החלטתי לפתוח משרד עצמאי מהבית. הקמתי אתר אינטרנט ופניתי לעו"ד בעיר מגוריי לשיתוף פעולה וכיום יש לי שני תיקים פעילים. בני כיום בן שנה והטיפול בו דורש ממני את מלוא תשומת הלב כך שלא נותר לי זמן פנוי לעבוד. רשמתי אותו לגן בספטמבר הקרוב, אבל עד אז החלטתי לא לטפל בתיקים נוספים, מאחר שזה לא אפשרי מבחינתי. אני עדיין מטפלת בשני התיקים הנוכחיים. עם הטיפול בתיקים אלה התחוור לי כי אני מוציאה אנרגיה רבה, שאיננה בהכרח טובה, כיון שמטבעו של המקצוע מדובר על התדיינות ולעיתים אך התנצחות מול הצד שכנגד, ואף אם הצדק בוער בעצמותיי, הדרך אליו רצופה ניסיונות שכנוע והסברים ובעיקר הוצאת הרבה אנרגיה נפשית. אני מעדיפה להוציא אנרגיה נפשית טובה יותר. מטרתי בעולם הזה היא להיות שמח מאושרת מסופקת ושלווה. במהלך גידול בני (שהיה לי הדבר הטבעי ביותר לעשות, ואף טיפלתי מעט בילדים מאז היותי בת 12...) נחשפתי לסובלנות, ליצירתיות, לחום ואהבה, לעזרה. זה מה שאני מחפשת לעשות במקום עבודתי. קראתי ספרות מקצועית בנושא גידול תינוקות כי זה עניין אותי, במהלך כל שעות הערות של בני לא טיפלתי במטלות הבית, אלא הייתי רק איתו (גם אם רק ישבתי בצד להתבונן בו ולתת לו לעסוק בשלו), העשרתי אותו רבות החל מהרגע שנולד (תרגילי מוטוריקה, עיסוי, משחקים, שירה וריקוד במרחב, דיבור ושיום, הפעלות, מגע במקרמים שונים ויצירה) ונהניתי מכל רגע (ועדיין). היום היתה לי הארה (לאחר ששוחחתי עם עו"ד הצד שכנגד בתיק בו אני מטפלת ו"חפרתי" לעצמי אודות השיחה במהלך כמה שעות באותו היום, כיון שהיא היתה ארוכה ומתישה), שעל מנת למצוא עצמי מאושרת שמחה מסופקת ושלווה, אצטרך למצוא עבודה בה אוכל לבטא את היצירתיות שבי, שאוכל להרגיש בטוחה בעצמי, שאוכל לקבל פידבק חיובי מהקהל שלי, שאוכל לעזור. נדמה לי שאוכל למצוא זאת בטיפול בילדים במסגרת אישית (מטפלת אחד על אחד).
כיום אני נמצאת במצב בו אני יכולה להודיע ללקוחות הקיימים שלי (שרק התחלתי לטפל בתיקים שלהם) שברצוני לסגור את המשרד ולהסב מקצוע, מבלי שייגרם להם נזק כלשהו מפרישתי מהתיק (כלומר יש להם מספיק זמן לחפש עו"ד חלופי). שאלתי היא האם ההסבה הזו היא בעצם ניסיון בריחה שלי מעצמי? האם זו בריחה במקום התמודדות (שלמעשה אולי אמורה לקדם אותי בפן האישי)? כיון שאם אני בורחת מעצמי, הרי הבעיות שהיו לי עם ההתמודדות שלי במקצועי כעו"ד אמורות לחזור גם אם אעשה הסבה מקצועית...לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה המתלבטת
גרשון מורג20/07/2009שלום לך דנה!
תודה על הפניה שלך אלי ועל התיאור הממצה. לפעמים צריך אומץ להתבוננות אמיתית במשהו שנוגע בנו ונראה שאת עושה זאת באומץ וביושרה.
הפעם נתחיל מהסוף... בסוף הפניה שלך את שואלת: "האם ההסבה הזו היא בעצם ניסיון בריחה שלי מעצמי? האם זו בריחה במקום התמודדות (שלמעשה אולי אמורה לקדם אותי בפן האישי)?"
את בוודאי מבינה שיהיה זה יהיר ובלתי אחראי מצידי להשיב לך על שאלה כזו בלי להכיר אותך ורק בעקבות מה שאת מתארת בפניתך.
למרות זאת, אם תקראי את מה שכתבת כאילו כתבה זאת חברה טובה שלך המבקשת את עצתך, לאיזו מסקנה היית מגיעה? היכן החברה שלך משדרת כבדות ומצוקה והיכן היא משדרת אושר, רוגע וסיפוק? נסי את התרגיל הזה ואשמח לשמוע את התובנות.
אני אישית מאמין שזכותו הבסיסי של כל אדם הינו למצוא את האושר בחייו. אם כך, אני רוצה לצטט עוד קטע מדבריך: "שעל מנת למצוא עצמי מאושרת שמחה מסופקת ושלווה, אצטרך למצוא עבודה בה אוכל לבטא את היצירתיות שבי, שאוכל להרגיש בטוחה בעצמי, שאוכל לקבל פידבק חיובי מהקהל שלי, שאוכל לעזור."
אז נחזור לשאלתך ואוסיף. אימון אישי בהחלט יכול להביא את הבהירות לתוך חייך ולמצוא, יחד איתך, את הדרך הנבונה להגשים את מאווייך.
מקווה שעזרתי במשהו. אשמח לשמוע.
בברכת הצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה20/07/2009גרשון שלום רב,
תודה רבה על תשובתך שהאירה את עיניי. אני יושבת עכשיו על תרגיל עם עצמי בו אני כותבת אילו הוויות יעשו אותי למאושרת ומסופקת תוך ניסיון לחשוב איזה סוג עבודה עם ילדים יקדם אותי למטרה הזו. אשמח לעדכן בהמשך. ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבה מקצועית? - לגרשון מורג - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור19/01/2011שלום דנה.
אני לא גרשון מורג אבל אענה בכל זאת.........דרך אגב, אני אישה אז אולי זה משמעותי לגביך.
כדי לבדוק למה הלכת ללמוד משפטים, ואולי יש בתחום זה גם דברים טובים לעשות, בלי הסבה מקצועית ממשית. שמעת למשל על גישור?
באימון אפשר לברר ולשקול את כל הבעד והנגד שיש לך לגבי המשפטים, ולא בטוח שזאת בריחה לעזוב את המקצוע הזה. בקיצור צריך לשבת על זה ולשקול בכובד ראש.
את בס"ה צעירה, והחיים אמורים להיות מהנים ומספקים, אם רק ניתן.
בהצלחה באימון, ואם תרצי לבוא אלי את ממש מוזמנת.
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן13/07/2009
שלום רב,
אני אוהב את אישתי מאוד. אנו נשואים כבר 10 שנים. אבל יש לי בעיה קשה ביותר. היא כבר לא מושכת אותי. היא נהיתה שמנה מאוד, כמו כן, אני כבר התרגלתי אליה.
אני משתוקק לעשות סקס עם מישהי חדשה ומרגשת.
מה עלי לעשות? האם אימון אישי יכול לעזור לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא כבר לא מושכת אותי...
גרשון מורג13/07/2009שלום לך רן!
תודה על פניתך.
ראשית כל, תרשה לי להוקיר אותך על היושרה שלך, על האומץ להתבונן במה שאתה חש ועל הרצון למצוא דרך נבונה למצב שאתה מתאר.
כנראה שפנטזיות ופיתויים תמיד קיימים ויהיו קיימים. אך לא הייתי אומר שזו הדרך המומלצת לפתור את הבעיה ולשמור על הזוגיות שלכם. כרגע זה נראה לי בדיוק ההיפך...
אתה אומר שאתה אוהב מאד את אישתך וזה הבסיס בה' הידיעה שממנו אפשר לצאת על מנת למצוא פתרון.
לשאלתך: כן, אימון אישי בהחלט יכול לעזור. הייתי אומר שאימון זוגי יכול להיות ההליך הכי מתאים. אנו לא יודעים כלום, למשל, על איך אישתך מרגישה בתוך הזוגיות שלכם ואיזה התפתחויות הביאו אתכם, את שניכם, למצב הנוכחי.
אומרים שזוגיות היא כמו פרח הדורש השקיה וטיפוח כל הזמן. היתכן ששכחתם עם השנים איך לטפח את הפרח הזה?
בכל מקרה, אם אחד מבני הזוג אינו מוכן להשתתף באימון זוגי, גם אימון של אחד הצדדים יכול להביא לתוצאות פורצות דרך.
אז בינתיים, בהצלחה רבה!
גרשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרן
מוניקה20/07/2009הי רן,
ראשית, אני חושבת שדרוש הרבה אומץ וכנות כדי לאמר את הדברים כהוויתם, כנראה שכך אתה מתנהל בחייך.
האם אי-פעם אמרת לאישתך כי היא לא שומרת על עצמה מספיק מבחינת המשקל?
הזוגיות מונעת ממספר גורמים, אחד החשובים שבהם הוא האהבה, ואני שמחה לקרוא שהיא לא דעכה עם השנים. גם לאינטימיות יש משקל לא מבוטל ואסור לוותר עליה.
באימון לזוגיות מושם הדגש על הדברים החשובים המהווים את שמן הבערה של הזוגיות.
ביניהם האהבה, האינטימיות, הכנות...
אני מאמינה כי אימון כזה יכול לעזור.
בהצלחה.
אישי ואימון לזוגיות
052-4033683* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד'ר בן אורדליה04/07/2009
אחי בגיל 57,עם רקע נפשי אך ללא טיפול ,לפני שנה ניפצע בתאונה ,חבלת ראש קשה.היום הוא בבית,מבחינה שיקומית היה 3 חודשים באישפוז מלא ואחרכך 5 שבועות באישפוז יום .עבר איבחון נוירופסיכולוג ושוחרר עם המלצה לשיקום בקהילה בבריאות הנפש.שם אין להם מסגרות מתאימות לחבלות ראש ובנוסף הוא לא מוכן ללכת לשם.הוא נימצא בבית וברצוני לשמור שלא תהיה הידרדרות מנטלית ושכלית.מה אני עושה? יש חונך שמגיע כל יום שעה וחצי בבוקר ויושב איתו במחשב.בערב שעה הליכה וזהו.לפני התאונה לא עבד שנים רבות אך עסק בתחביבים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחות האחראית לילי.
ד''ר מרגלית בן אור04/07/2009שלום לילי.
נתתי לדברים את הכותרת "אחות אחראית" מפני שלהרגשתי את מנסה להיות אחראית למשהו שלא ברור אם זהו תפקידך וביכולתך לעשות. תוכלי לשבת עם אחיך לשיחה רצינית ולברר איתו מה הוא רוצה ומה ובמה הוא מוכן להשקיע. אם הדברים יהיו מעשיים ולא רק מה הוא היה רוצה שאחרים יעשו עבורו, תוכלי כמובן לסייע לו במידת האפשרות המציאותית, או לעזור לו לברר מה מתוך השאיפות והחלומות שלו בר ביצוע.
קשה לראות מישהו שזקוק לעזרה, כשהוא לא עושה דברים ולא מתקדם, בפנטזיה נוכל לעשות עבורו, אבל במציאות פחות.
גם לשאת תסכול דורש כוחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לימודיםשחר04/07/2009
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט כיצד להמשיך את לימודיי.
אני בת 23 וכרגע סיימתי שנת לימודים ראשונה באוניברסיטה - מדעי המחשב ופילוסופיה.
אינני רוצה להמשיך ללמוד במסלול זה, בכך אני בטוחה. לא במדעי המחשב כי -
ככל שעובר הזמן, אני מבינה כי לא מושך אותי לבלות את שארית חיי בישיבה מתמדת מול מחשב, ללא יחסי אנוש. אני אדם חברותי, מלא מרץ, שאוהב בני אדם.
ופילוסופיה זה שולי מבחינתי כרגע.
אינני מעריכה את אוניברסיטת תל אביב ובייחוד לא את הפקולטה למדעים מדויקים. אני חושבת שבעיית התקציב המתמשכת וגילה הרב של האוניברסיטה מונעים ממנה להתקדם קדימה יחד עם המכללות החדשות בישראל.
ולכן, גם אני לא מעוניינת יתר על המידה להישאר שם.
אמרתי כרגע את כל ה-לא.
ומה בנוגע ל-כן? אין לי מושג. לכן אשמח אם תעזרו לי, או לפחות תננסו לכוון אותי לתחום מסוים.
תחומים כמו תקשורת ופסיכולוגיה מעניינים אותי, אך אני מפחדת להתחיל ללמוד תחום שמעולם לא התנסתי בו ואינני מכירה אותו לעומק.
בנוסף, המרכז הבינתחומי בהרצליה מאוד קורץ לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מקצוע
גרשון מורג04/07/2009שלום לך שחר ותודה שפנית אלינו.
ההתלבטות שלך מוצגת בצורה ברורה: מה שלמדת השנה לא מושך אותך ואת לא בהירה לגבי בחירת מסלול להמשך.
בחירת מקצוע הינו דבר חשוב ביותר בחיינו. אם נתמיד במקצוע שבחרנו אנו נקדיש לו את מיטב זמננו ומרצנו.
לא נוכל לפתור לך מכאן את ההתלבטות שלך ולספק לך תשובה במה לבחור להמשך לימודיך. ישנם מוסדות להכוונה מקצועית שבהם אפשר לקבל הבחנה איזה תחומים מתאימים ביותר לכישרונותיך. אני בהחלט ממליץ לך ללעבור מבחן כזה אם לא עברת עד עכשיו. יש לקוות שתצאי משם יותר בהירה לגבי המסלול העדיף עליך.
דבר אחד כן אוכל לאמר: מה שתבחרי צריך להביא לך שמחה. צריל "להדליק" אותך, לאתגר אותך. הבחירה שלך צריכה להיות בהלימה עם העקרונות שלך ועם הגדרת ההצלחה ש*ל*ך ולאו דוקא עם הגדרת ההצלחה או ציפיות מהסביבה, במידה והדברים מתנגשים.
את תצטרכי לקום כל בוקר למקצוע הזה ולא אף אחד אחר.
הייתי אומר שדבר ראשון תבדקי עם עצמך מה "הבטן" אומר. מה האינטואיציה שלך משדרת לך. ולזה אפשר בהחלט להוסיף מבחן להכוונה מקצועית.
אימון אישי יכול לעזור להביא בהירות לחייך ולא רק בנושא לימודים. יכול לתרום לך לבדיקה וגיבוש עקרונות ומטרות. אך אין לצפות לקבל ממישהו חיצוני לך לתשובה חד משמעית לגבי המקצוע שאת צריכה לבחור לחיים. הדרכה ועזרה כן. התשובה המתאימה נמצאת בתוכך וצריך רק להציף אותה.
אז שיהיה בהצלחה רבה!!!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לימודים- שחר
ליאת דביר-ליבשיץ04/07/2009שחר היקרה,
אני מצטרפת לדעתו של גרשון בעניין מציאת מקצוע / כיוון שמעורר בקרבך תשוקה-כזה שהזיקה הפנימית אליו תהיה מקור להנאה, השקעה והתפתחות.
את מעידה על עצמך כעל אדם של אנשים ועל פסיכולוגיה / תקשורת כעל תחומים שעשויים לעניין אותך- הייתי ממליצה לך לברר מעט על תוכנית הלימודים במקצועות אלו ולא פחות חשוב לבחון מהן ההזדמנויות המקצועיות שלימודים מסוג זה יפתחו בפנייך, אולי לשאול אנשים שלומדים או שסיימו ללמוד. באשר לחשש שלך- קחי בחשבון שאיננו מנוסים או מכירים לעומק כמעט שום תחום עד שלא למדנו אותו לעומק
מעבר לזאת- אני שומעת שחלק מן הלבטים שלך קשורים גם במוסד הלימודים המועדף-
כאן הייתי ממליצה לברר קודם לכן מהו התחום שאת מבקשת ללמוד ואז לבדוק היכן ניתן ללמוד אותו...אלא אם הלימודים במכללת הרצליה הם מטרה בפני עצמה ולא אמצעי להשגת מטרה נוספת
חשוב לשים לב שאת שואלת בעצם שתי שאלות מה לאכול ואיפה לאכול..? כך תוכלי להגדיר לעצמך סדר קדימויות ולא תגיעי למצב שבו כבר הבנת שבא לך גלידה אבל את יושבת בשווארמה שמש בטעות:)
בכל מקרה,
תרמילאות אקדמית היא גם סוג של טיול- תהני ממנו
בהצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
שחר06/07/2009תודה רבה על התגובות המהירות.
הבטן והאינטואיציה שלי נוטות לכיוון תקשורת. קראתי את תקציר הקורסים הניתנים במהלך התואר, והם בהחלט נשמעים לי הכי מעניינים לעומת כל שאר הדברים שבדקתי. אך דיברתי עם אנשים אשר מבינים בתחום, ורבים אמרו לי, שתקשורת נחשב לתואר מעט לא פרקטי. שזה תואר שמאוד קל להתקבל אליו, ולכן הוא גם יחסית מאוד קל. ולאחר מכן, אם אסיים את התואר, ולא אהיה "אגדה" בתחום מסוים, יהיה לי קשה למצוא עבודה. ויש את אלה שמוסיפים, "כבר עשית שנה שמחשבים... תואר שייתן לך כל כך הרבה. לא תסיימי כבר?"
לגבי לאכול לרצות גלידה בשווארמת שמש, את צודקת. אני רוצה ללמוד בהרצליה. המרכז מציע 6 תארים בלבד - משפטים, מחשבים, ממשל, פסיכולוגיה, מנהל עסקים ותקשורת.
אני מאוד מפחדת "לבזבז" את היכולות שלי וללמוד משהו שלא ייתן לי הרבה בעתיד, אך מצד שני אני לא רוצה לשבת 3 שנים בכיתה ולא להתעניין בחומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אדע שהמאמן טוב ומתאים לידנה29/06/2009
שלום לכן,
אני רוצה להתחיל אימון. הנושא לא מוגדר אצלי עד הסוף, אבל אני יודעת שאני מרגישה שמשהו חורק בחיים שלי. הלימודים, התלבטויות לגבי תואר שני, העבודה, החיים בכלל. משהו לא זורם.
השאלות שלי הן- האם אימון הוא באמת הכלי הנכון? איך אמצע את המאמן/מאמנת הנכונים והמתאימים לי? במיוחד כשאני לא מגדירה טוב את הנושא.
מה דעתכן?
דרך אגב אשמח גם לעצה פרקטית איפה מחפשים שמות ומידע על מאמנים וסוגי אימון
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ומציאת ה"מאמן שלי"
דפנה סלען29/06/2009דנה שלום ותודה על שאלתך
אכן, השאלה איך אני מוצאת את ה"מאמן שלי" עולה לא פעם.
אני אומרת בואי נעשה את זה בשלשבים:
1.שלב של לפני הפגישה עם המאמן - איסוף נתונים: היכן למד? האם הוא רשום בלשכת המאמנים? כמה שנות נסיון יש לו?מה תחום ההתמחות שלו? מה עלות פגישה? על כמה פגישות מדובר? וכו'- אלה שאלות שאפשר לשאול לפני הפגישה הראשונה עם המאמן בטלפון וזה מאוד לגיטימי
2.שלב הפגישה הראשונה : רוב המאמנים נותנים פגישת היכרות חינם - בפגישה את יכולה לבקש פרטים לגבי תהליך האימון ולשאול את כל השאלות שעולות לך בראש - האם הנושא שלך מתאים לאימון - מה הוא חושב? כיצד הוא פועל באימון וכו'
בפגישה הזו את יכולה להרגיש לראות ולשמוע האם יש כימיה בינך לבין המאמן - מאוד חשוב!
3. שלב הבחירה: לאחר שבדקת כמה מאמנים תאספי את האינפורמציה ותחליטי למי את פונה כדי שיהיה המאמן שלך- לדעתי את תדעי!!!
אפשר גם לבקש המלצות...
ובסוף בסוף - למרות שזה לא מומלץ ועדיף שלא תגיעי לזה - יחד עם זאת - אם טעית והאימון לא מתאים לך - זו לא חתונה קתולית ואפשר להפסיק את התהליך (כדאי שזה יהיה רשום בחוזה שלך עם המאמן כדי שלא תיווצרנה בעיות להפסיק תהליך)
יום טוב ובהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה רגשית לנערה העולה לכיתה ח'גפן25/06/2009
לדפנה שלום רב,
אני שואלת אותך שאלה הנובעת ממצוקה גדולה.
בתי עולה לכיתה ח בבית ספרה, במהלך השנה היא חוותה הצקות, עלבונות בקיצור דחייה חברתית גדולה. לביה"ס היא הגיעה לבדה מאחר ועברנו דירה לאחד המושבים במקום מגורנו(אין ילדים בגילה במושב רק גדולים יותר או קטנים)קשה לה ולי עוד יותר.
בבי"ס היסודי היו לה חברים והיא נהנתה מפעילויות חברתיות רבות.
האופי שלה: ילדה עדינה, לא יוזמת, לא מרפקנית שדוחפת, תמיד אוהבת ורוצה לעזור. אבל מה יהיה איתה?...אני מפחדת מצלקות לכל החיים.(מלחיץ אותי שמה שהיא חווה עכשיו לא ישפיע על עתידה כבוגרת)
עם הכיתה הנוכחית היא אמורה להמשיך עד י"ב.
אנא עזרי לי למצוא פתרון הולם (ביה"ס מאד מעורב וישמח לשתף עימי פעולה).
תודה גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת על שאלתי - האם זה בטעות?...
גפן29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון אישי לנערה בת 14
ד''ר מרגלית בן אור29/06/2009שלום גפן
נראה לי שמה שהבת שלך עוברת בהחלט מתאים לאימון אישי.
באימון היא תלמד-תתאמן להתנהג בצורה שתוכל לאפשר לה כניסה לחברה חדשה, ולעשות שינויים קטנים אך משמעותיים באופיה, שינויים שיוכלו להשפיע על הסתגלותה ועתידה כבוגרת.
ככלל תקופת ההתבגרות עמוסה במטלות גם בלי המעברים האישיים שלה בשנה האחרונה, כך שבהחלט מומלץ לפנות לאימון אישי עכשיו, ולא לחכות שמה שלא קרה עד עכשיו יקרה מעצמו ובאופן בלתי תלוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה ומכוונת
גפן30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקריםתמיר15/06/2009
י היי,תראה אני מוצא עצמי במשך כל יום מייפה את הדברים והעובדות עלי ומשקר כדי שהכל יהיה יפה יותר.אין לי מושג למה אני עושה זאת ולמה אני חוזר על כך שוב ושוב בלי הרף.אני אומר לעצמי שאני אפסיק עם זה,אבל זה חוזר חלילה ,אני לא יודע למה זה קורה ודבר שני איך אני עוצר את זה ?
תודה רבה
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל התנהגות ישנה כוונה חיובית
דפנה סלען15/06/2009שלום לך , חדש פה ותודה על שאלתך
באימון NLP אנחנו אומרים שבכל התנהגות ישנה כוונה חיובית עבורנו
מה זה אומר?
זה לא אומר שזה טוב לך לשקר והמשך כך
זה אומר שיש לך כוונה חיובית ואולי צריך למצוא דרך לספק את אותה כוונה בצורה אחרת
שאל את עצמך : לו הייתה לי כוונה חיובית מה היא הייתה יכולה להיות? מה אני מנסה להשיג בזה שאני מייפה דברים ומשקר?
התשובה יכולה להיות למשל: שאנשים יקשיבו לי, שיהיה כיף להיות איתי, דבר שיתן לי בטחון ואני אהיה מרוצה מעצמי....
ואז השאלה הבאה: האם אתה אכן משיג את הכוונה שלך? האם בסוף בסוף אתה מרוצה?
התשובה היא כנראה : לא! אחרת לא היית כותב לנו
עכשיו הזמן לחשוב : כיצד אני יכול שאנשים יקשיבו לי, שיהיה כיף איתי, שיהיה לי בטחון ואני אהיה מרוצה מעצמי בלי לשקר ולייפות - לחשוב על דרכים אחרות....
באימון NLP אומרים שלכל בעיה יש לפחות 3 פתרונות - אז קדימה - חשוב על זה-
יש לפחות 3 דרכים נוספות להשיג את מה שאתה רוצה חוץ מהדרך שאתה בוחר היום : לשקר ולייפות דברים...
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפתרונות
תמיר15/06/2009שאת טוענת שיש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמות מאיימתמהססת02/06/2009
שלום לכן
ישנה דמות שנכנסה לחיי לפני מספר שנים, בלי יכולת להתעלם ממנה (משפחה) והיא משפיעה עלי לא לטובה. אני תמיד מרגישה פחות ממנה, (למרות שבעין אובייקטיבית אני לא פחות- משפחה, קריירה, אישיות).איכשהו יוצא שכשאני מולה אני נאלמת דום, אין לי את הביטחון להתנהג כרגיל, אני מוצאת את עצמי מסכימה איתה רק כדי שלא יהיו חילוקי דעות. המפגשים איתה הם בלתי נמנעים, ולפעמים אני מוצאת את עצמי חושבת הרבה על "הייתי מגיבה כך, הייתי צריכה לומר כך".
אני אדם שתמיד חשוב לו להיות בסדר עם כולם, קשה לי מאוד עם סכסוכים. והיא טיפוס ש"לא דופק חשבון" ותמיד משדרת שהיא לא צריכה אף אחד, ואין לה בעיה לומר את אשר על ליבה. אנחנו תמיד שומרות על יחסים טובים ועניניים, אבל לקראת מפגש איתה אני מרגישה רתיעה וחושבת כיצד עלי להתנהג.
מה אפשר לעשות כדי להוריד את הפחד הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת דוגמא ממקרה מהעבר
דפנה סלען02/06/2009שלום לך ותודה על שאלתך
לצערינו, איננו יכולים, תמיד, לבחור את האנשים איתם אנחנו בקשר ואז מה שנותר הוא "לעבור את זה בשלום"
יחד עם זאת, דווקא אנשים שיש לנו איתם פחות כימיה הם המאתגרים ביותר עבורנו
במקום הזה אנחנו מפעילים את כל הקלפים שלנו ( גם הפחות גלויים לנו ) כדי ליצור תקשורת טובה.
NLP הוא מודל מצויינות בתקשורת וככזה הוא נותן הרבה מאוד טכניקות ליצירת תקשורת מיטבית.
אחת הטכניקות בשיטה זו היא :
להיזכר במקרה בעבר שבו עמדת בסיטואציה דומה והצלחת לעבור אותה לשביעות רצונך.
מישהו שהיה לך קשה לתקשר איתו, שחששת מפגישה איתו והצלחת בסופו של דבר ליצור איתו תקשורת משביעת רצון עבורך בפגישה.
אני בטוחה שתמצאי כמה דוגמאות.
שלפי אחת מהן וחקרי אותה:
מה היה שם שסייע לך - מה עשית? איך הרגשת? איך פעלת?
מהסיטואציה הזאת שהייתה לשביעות רצונך את יכולה ללמוד לגבי היום - הסיטואציה שבה את חוששת מהאינטראקציה עם אותה דמות.
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתיסמין29/05/2009
היי,
אני לא אאריך במילים כי זה בכל זאת פורום אבל אני חייבת לשפוך קצת דברים שמעיקים עליי..
לפני שבוע חגגתי יום הולדת 23, ואם לומר את האמת אני מרגישה יותר כמו 32 מאשר בת 23.
יש לי כל מיני דברים שמציקים לי, הדבר הראשון זה התדמית החיצונית.אין לי מושג למה אני עדיין לא קיבלתי את עצמי כמו שאני אבל ממש קשה לי עם איך שאני נראית.
בגלל זה אני נמנעת מללכת למסיבות ורוב ימי שישי תקועה בבית, אני מרגישה שכל החברות שלי מהתיכון נהיו הרבה יותר יפות ויעילות(עבודה טובה, לימודים,חבר רציני) ואני נשארתי באותו מקום.
לא יפה, עבודה מעצבנת,לא לומדת ו...עדיין אין לי חבר.
אני לא רוצה להישמע כאילו אני מתלוננת כל הזמן אבל אין מה לעשות זה ממש מציק לי.
אני רוצה לקום בבוקר ולראות משהו אחר במראה- מישהי בעלת בטחון שלא פוחדת לפתוח את הפה, מישהי שאם היא תכנס לחדר אין אחד שיישאר אדיש.אני רוצה שיתגאו בי, שההורים שלי ירוו נחת ממני, אני רוצה שינוי ואני לא יודעת מה מתאים לי.
הייתי בסדנא שמטפלת דרך ציור אינטואטיבי אבל זה לא דיבר אליי במיוחד..
האם קואצ'ינג יכול לעזור במקרה כזה?
תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לחיזוק הבטחון ולשיפור החיים
דפנה סלען30/05/2009תמי יקרה
ממה שאת כותבת אפשר לראות/לשמוע/להרגיש את המועקה שלך.
אני מאמינה שלכל אדם יש תכונות טובות, דברים שהוא עשה ועושה שהוא יכול להתגאות בהם.
כרגע אולי קשה לך לראות את זה אבל אני בטוחה שכשתקדישי לזה מחשבה תוכלי לכתוב רשימה של לפחות 10 דברים טובים על עצמך.
באימון אנחנו קודם כל נחזק אותך ע"י שיקוף של הדברים הטובים והחיוביים שיש בך ובחייך.
לאחר מכן נעבור לתהליך השיפור - לשפר את כל מה שאת רוצה לשפר בחיים שלך.
זהו תהליך מעצים מאוד ומחזק מאוד ואני בטוחה שתוכלי להפיק ממנו ערך - מומלץ בחום!
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר לא יכולה לחכות, תודה :)
יסמין30/05/2009תוכלי לרשום לי פרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)