פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתחיל מחדש
    חסוי
    02/03/2010

היי,
    ילדתי לאחרונה את בתי המקסימה והיום היא בת 3 חודשים. אני צריכה לחזור לעבוד מתישהו רק שאני לא מסוגלת.
    לא עבדתי שנה - עברתי בעיות רפואיות שגרמו לפיטוריי ואז גיליתי שאני בהריון ומאז לא יכולתי לחזור לשוק העבודה.
    אני עובדת רצוף כל חיי (אני בת 25) ומעולם לא פוטרתי לפני כן.
    היום (שוב, עם ילדה בת 3 חודשים) אני לא מצליחה אפילו לחזוב על החזרה לשוק העבודה - ואם אני אהיה מאוד ריאליסטית - בימינו ובארצנו היא אפשר לחיות משפחה 3 נפשות עם משורת (מינימום) אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתחיל מחדש

הוספת תגובה

• שלום ליאת ומזל טוב על הלידה

ד''ר מרגלית בן אור
    03/03/2010

שלום ליאת
    ראשית מזל טוב על הולדת הבת. מסתבר שעברת לשלב חדש בחייך, וזה מקשה על החזרה אל העולם שלא מצליח להתפעל מהנס הפרטי שלך ושל בן זוגך. זה לא בתור בדיחה, אלא ממש, באמת. כעת תצטרכי ללמוד לתפקד בכל התפקידים שהיו לך קודם, פלוס האמהות! זה נשמע מפחיד, אבל בהחלט אפשרי, במיוחד כשאת אדם מציאותי, ולמדת חשבון ברמה שמאפשרת לך להבין שצריך גם לעבוד ולפרנס. באימון תוכלי למצוא את הדרך המתאימה לך לשילוב עבודה מכניסה עם אמהות.
    את ממש מוזמנת להתחיל בתהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאת,

גרשון מורג
    03/03/2010

שלום ליאת,
    אני מצטרף לאיחולי מזל טוב והרבה מאד נחת!!!! את יצרת את היצירה המופלאה ביותר ביקום כולו, אדם חדש, הבת המקסימה שלך. תבורכי!
    לגבי פנייתך, אני יכול לחוש את המצוקה שלך בקשר לחזרה לעבודה כאשר את אומרת "אני לא מסוגלת". לא ברור למה את מתכוונת בזה. האם זה בגלל עזיבת התינוקת, בגלל בעיה רפואית, בגלל בעיה מסוג אחר או בגלל שילוב של סיבות כאלה.
    אינני מזהה בפנייתך שאלה שאפשר להשיב עליה. אך, אם זו קריאה לעזרה על המצוקה וההתלבתות, בהחלט תהליך של אימון יכול להביא בהירות לנושא ולחייך בכלל.
    אז, ראשית כל, אני הייתי מייעץ לך לנסח בחזרה (אפילו רק לעצמך) את פנייתך ע"מ שתקבלי בהירות לגבי איפה המצוקה ובמה את רוצה להעזר.
    מאחל לך הצלחה ושוב מזל טוב,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    נננ
    23/02/2010

אני בת 36 אמא ל-2.בן 10 עם קשב ורכוז ובן 5 אחור התפתחותי נמצא בחנוך מיוחד.

יש המון קשיים בבית מריבות וחיכוכים בעקר ביני לבין הגדול כאשר הוא ללא השפעת הכדור(רטלין).הנטל על גדול הילדים הוא עלינו ,הורי נפטרו ההורים של בעלי מתגוררים לא רחוק אך עוזרים רק כשמבקשים..

בעלי נוטל ציפרלקס ואני מסרבת להכנס למעגל התרופות..האם טפול פסיכולוגי עי שחות יכול לעזור לדעתך?או שמא עלי לגשת לטפול התרופתי?

הייתי אצל מאממנת קואוציג מס חודשים והפסקתי(5-6 חודשים)כיוון שלא הייתי בטוחה שזה מה שמתאים לי.
    ניסיתי גם טפול פסיכולוגי לפני כשנה חודששים-שלושה וגם אז הפסקתי.
    השאלה האם יש צורך לשלב בין התרופה לטפול נבחר?איך דע באיזה טפול ואו מטפל לבחור?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• שלום נננ,

גרשון מורג
    24/02/2010

שלום לך,

כל אחד מאיתנו מחפש הרמוניה, שלוות נפש ורווחה אישית פנימית. אלה תנאי הבסיס לקיומם של חיים שמחים ומספקים. כמובן שלפי התיאור שלך תנאים אלה לא מתקיימים בחייך.
    החדשות הטובות הן שהם יכולים להתקיים למרות כל מה שאת מתארת מכיוון שהם תנאים פנימיים שלך ולא אמורים להיות תלויים בגורמים חיצוניים.

אבל מה לעשות כאשר גורם חיצוני לנו (למשל ילד בן 10 עם בעיות קשב וריכוז) "מעלה לנו את הסעיף"??? התשובה הינה שיש למצוא מה אותו אירוע "מפעיל" אצלנו. על איזה "כפתור" שלנו הוא לוחץ שאנו מגיבים כפי שמגיבים?
    אם נזהה את ה"כפתור" הזה ונלמד לנטרל אותו, סביר להניח שכל האירוע היה מתנהל בצורה שונה לחלוטין: את היית מתנהלת אחרת וכמעט בטוח שהתנהלותך השונה הייתה גם משפיעה על הצד השני. מכיוון ש, אני חוזר, אותם תנאים פנימיים לא אמורים להיות מושפעים מגורמים חיצוניים.
    כולנו יודעים שברוב המקרים האירועים מנהלים אותנו ולא אנחנו אותם, אך יכול היה להיות בדיוק הפוך לו היינו אנו יודעים לשלות בתגובותינו.

איני יכול להשיב על שאלתך לגבי טיפול תרופתי כי איני מוסמך לכך. אינני יודע גם איזה אימון אישי עברת ואיזה טיפול פסיכולוגי. מפנייתך אפשר רק ללמוד שאת לא הגעת למקום שרצית להגיע.
    יש להניח שתגיעי לאותו מקום שאת רוצה רק בתנאי של שינוי ההוויה שלך, שינוי גישה לחיים ולעצמך. זה כבר יגרור אחריו שינוי ביחסים ובסביבה.
    אפשרי בהחלט.

מאחל לך הצלחה מכל הלב!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נננ

ד''ר מרגלית בן אור
    24/02/2010

שלום לך נננ.
    את מתארת חיים עם קשיים מורכבים, אתם את צריכה להתמודד. נדמה לי שאחת הדרכים היא הכוונה מקצועית להורים לילדים עם ADHD ומכיון שאת לא היחידה עם הבעיה הקשה הזו, יש בהחלט גם מדריכים אנושיים לנושא, וגם ספרות להורים מתמודדים-תוכלי למצוא בכל רשתות הספרים הגדולות המוכרות. גם הטיפול בילד עם צרכים מיוחדים אינו נחלתך בלבד. זה לא מקל אבל בהחלט יש גישות טיפוליות שתוכלי ללמוד, מאנשי מקצוע מתאימים. אימון במקרה שלך רלונטי רק אם הוא על ידי איש מקצוע הרלונטי לפתרון הבעיות המיוחדות שלך כאם לשני הבנים שתיארת.
    אני פסיכיאטרית וקראתי כל מילה שכתבת. מה שלא הבנתי הוא למה חשבת שאת אמורה לקחת כדורים כל שהם. את נשמעת אישה שמתמודדת וקשה לה, אבל תרופות לך אינן פותרות בעיות עם אחרים.
    אני מאחלת לך שתמצאי את המנחים הנכונים לעתמודד עם הבנים, ואז כנראה חייך יהיו רגועים יותר שלוים יותר ושמחים יותר.
    אם תרצי עזרה שלי כמאמנת, שגם יכולה לעזור לך בהתיחסות אל הבנים, מפני שאני פסיכיאטרית ומבינה במה מדובר, את מוזמנת להתקשר.
    חזקי ואמצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נננ

ד''ר מרגלית בן אור
    24/02/2010

שלום לך נננ.
    את מתארת חיים עם קשיים מורכבים, אתם את צריכה להתמודד. נדמה לי שאחת הדרכים היא הכוונה מקצועית להורים לילדים עם ADHD ומכיון שאת לא היחידה עם הבעיה הקשה הזו, יש בהחלט גם מדריכים אנושיים לנושא, וגם ספרות להורים מתמודדים-תוכלי למצוא בכל רשתות הספרים הגדולות המוכרות. גם הטיפול בילד עם צרכים מיוחדים אינו נחלתך בלבד. זה לא מקל אבל בהחלט יש גישות טיפוליות שתוכלי ללמוד, מאנשי מקצוע מתאימים. אימון במקרה שלך רלונטי רק אם הוא על ידי איש מקצוע הרלונטי לפתרון הבעיות המיוחדות שלך כאם לשני הבנים שתיארת.
    אני פסיכיאטרית וקראתי כל מילה שכתבת. מה שלא הבנתי הוא למה חשבת שאת אמורה לקחת כדורים כל שהם. את נשמעת אישה שמתמודדת וקשה לה, אבל תרופות לך אינן פותרות בעיות עם אחרים.
    אני מאחלת לך שתמצאי את המנחים הנכונים לעתמודד עם הבנים, ואז כנראה חייך יהיו רגועים יותר שלוים יותר ושמחים יותר.
    אם תרצי עזרה שלי כמאמנת, שגם יכולה לעזור לך בהתיחסות אל הבנים, מפני שאני פסיכיאטרית ומבינה במה מדובר, את מוזמנת להתקשר.
    חזקי ואמצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נננ

ליאת דביר-ליבשיץ
    25/02/2010

שלום נננ
    תודה על פנייתך
    מדברייך אני מבינה שהעזרה שקיבלת לאחרונה (טיפול+ אימון גם יחד) הסתכמה לכדי חודשים מועטים ולא ענתה על צרכייך.
    ההתמודדות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים (קטגוריה שאכן הפכה נחלת רבים) עשויה להיות מתישה וסוחטת בכל כך הרבה מובנים.
    החל מההתמודדות היום יומית עם "הפרעות" בסדר היום וכלה בהתמודדות האישית של כל הורה עם עצמו-איך נהגתי, האם אני הורה טוב..
    כשבאמצע קיימת הזוגיות, שלא פעם , בשל תקשורת לקויה, הופכת לחזית נוספת של מאבק וקושי

את מזכירה שאתם (בעלך ואת) נושאים בנטל הטיפול בעצמכם- ואילו ההתייחסות היחידה לבעלך היא שהוא נוטל תרופות מרגיעות כמו כן. כשאת מתנסחת כך (ואולי בשל קוצר היריעה) מבינים שדמותו דומיננטית פחות בתוך ההתמודדות הזו ושבעצם זו את שלבד.

הייתי ממליצה בחום להכנס למערכת טיפולית כזוג- כזו שמסגרתה גם תרכשו כלים כיצד להתמודד כחזית משותפת מול הקשיים שמציבים הילדים- או בראייה אחרת, כיצד לתת לילדכם כל צרכם כדי להקל גם עליהם את מצבם.

במקביל הייתי ממליצה לך לפנות משבצת אחת בשבוע שבה את פשוט עושה משו שממלא אותך, ככה רק בשביל עצמך- חוג, שעתיים בים, סרט, יוגה, גלידה, פלאפל, טיול עם הכלב, עם השכנה, עם הכלב של השכנה...
    שיהיה לך זמן קבוע, לא חייב להיות ארוך ולא חייב לעלות הון, אבל כזה שמוקדש לפינוק עצמי
    זה נשמע כאילו את ממש זקוקה לו ואין ספק שבהחלט מגיע לך.!
    בהצלחה רבה: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם כלים מתאימים זה יכול להראות אחרת

שרה אליהו
    27/02/2010

אמא יקרה בקריאת דברייך לא הבנתי אם ילדך המאובחן מקבל טיפול בתחום הפרעת הקשב ואיזה טיפול. דיברת על הקושי בבית ועל כך שניפגשת עם מאמנת, האם המאמנת היתה מומחית להפרעת קשב וריכוז ? כיום ידוע שהפרעת קשב זו שפה שונה וכדי לעזור לך חשוב שתיהיה זו מאמנת שלמדה אותה. כמו כן קיימות סדנאות להורים וסדנאות לילדים בהם לומדים את ה"שפה" מבינים את הפרעת הקשב מפסיקים להלחם ולומדים לחיות איתה בשלום, הילד עם עצמו , סביבתו ובית
    לסיכום חשוב לשלב טיפול תרופתי עם ליווי מקצועי של מאמנת מומחית להפרעת קשב וריכוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דלית
    21/02/2010

שלום רב,
    אני בת 32 ולכאורה יש לי כל מה שצריך בחיים. אני באמת ברת מזל.
    בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי. עם זאת תמיד נטיתי למצבי רוח,שפוקדים ליום או כמה ימים.
    לאחרונה התקופה של הדכאון מתארכת ומעמיקה ויש לי מחשבות שפשוט הכל נורא ואין לי יכולת להתמודד. זה כבר מצב שרוב הזמן אני בדכאון פנימי ופעמים יוצאת ממנו לקצת התאווררות.
    מבחוץ לא רואים. אני חייכנית,צבעונית ומתנהלת טוב.
    בעיה שמציקה לי- אין לי חברות וחברה בחיי. יש לי חברה אחת מעולה ובעל מקסים אבל כואב לי שאני תלויה בשניהם ,ואין לי אופציות אחרות. קשה לי לייצור קשרים, לפתח שיחות קלילות ולהוביל ליצירת ידידויות. אני יודעת שאני בנאדם סבבה ושש לי מה להציע אבל כבר כמה שנים בבדידות הזאת
    אנימרגישה די לוזרית. וזה בראש וברור שמצבי טוב. שוקלת אולי להתעניין בתרופה נגד דכאון-כי אולי זה רק חוסר איזון קטן ולא בעיה "לסדר". לאן לפנות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום דלית

ד''ר מרגלית בן אור
    21/02/2010

שלום לך
    קודם כל טיפול תרופתי לדיכאון זו בהחלט אפשרות שיש לשקול בכובד ראש ובחיוב. עושים את זה עם רופא פסיכיאטר, מפני שזאת המיומנות שלו לאבחן דיכאון קליני.
    אם העובדות שמסרת לגבי הבעיתיות בהתנהלות החברתית שלך נכונות, ולא רק תוצאה של ראיה דכאונית, הרי שיש בהחלט מקום גם לאימון אישי.
    אני עצמי פסיכיאטרית, ולמדתי אימון אישי כדי לתת מענה בדיוק למה שתראת:הצורך לאבחן אם יש דיכאון, בד בבד עם צורך באימון אישי. את מוזמנת לפנות לפלפון שלי, או לכל פסיכיאטר אחר ולכל מאמן אישי אחר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דלית,

גרשון מורג
    21/02/2010

שלום דלית,
    ראשית כל, תודה על הפניה, על הפתיחות והשיתוף.

קראתי את פניתך בעיון רב. את מתארת את עצמך משתי נקודות מבט ואשתמש בציטוטים ע"מ להמחיש:
    מבפנים: "יש לי מחשבות שפשוט הכל נורא ואין לי יכולת להתמודד", "זה כבר מצב שרוב הזמן אני בדכאון פנימי", "אני מרגישה די לוזרית" וכו'
    מצד שני, מבחוץ: "מבחוץ לא רואים. אני חייכנית,צבעונית ומתנהלת טוב.", "יש לי כל מה שצריך בחיים. אני באמת ברת מזל.", "בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי" וכו'.

איך את מרגישה כאשר אנו מציבים את הדברים כך? יש כאן דיסוננס מאד גדול, נכון? ואת יודעת זאת. עד כדי כך שזה מכניס אותך לדיכאון, כדבריך.
    את אומרת שיש לך את כל מה שצריך בחיים וכנראה שאת מזהה את "כל מה שצריך בחיים" עם כל הדברים שהחיים מחוצה לך יכולים לספק לך, כולל בעל מקסים וחברה מעולה. זה מצוין שיש, אבל בהחלט זה לא מספיק וזה אפילו לא העיקר.
    כל זמן שהפנימיות שלנו לא מספקת לנו את מה שאנו צריכים, כל זמן שאנו לא נכיר את האני האמיתי שלנו, הסיכוי הכי סביר הוא שנרגיש את החוסר הזה בצורת מועקה שאינה משתמעת לשתי פנים. לעתים נוכל "לשחק אותה שהכל טוב" אבל האני הפנימי שלנו יזכיר לנו שזה מזויף.

דלית, את אומרת גם ש"בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי". אני מבין שזה לא המצב בהווה.
    האם שאלת את עצמך מה מונע ממך ה*י*ו*ם לא לאהוב את עצמך? או מה גרם לך להפסיק להרגיש "מאד מיוחדת"?
    יתכן מאד שהתשובה למצבך נמצאת בתשובה לשאלות הללו ולעוד כמה כמוהן. התשובות מאוחסנות בתוכך ויש להוציאם לאוויר הצח ע"מ שיעלמו ויפסיקו לחסום את דרכך.
    זה מה שאנו עושים באימון: שואלים שאלות, מקשיבים, שואלים עוד שאלות וכך הלאה עד שהלקוח רואה את עצמו בצורה בהירה ואמיתית. בלי זיופים. אז מתרחשת הטרנספורמציה.
    את מוזמנת להתנסות.

תבורכי בימים של שמחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונן
    11/02/2010

מאז שאני זוכר את עצמי עד גיל 14 אבא שלי כל הזמן היה אומר לי שהוא נשאר עם אמא שלי רק בגללי ושרק בגללי הוא לא מתגרש ממנה-ובעצם הבנתי ממנו כל החיים שבכלל חבל שנולדתי כי אז הוא היה יכול להיות חופשי
    אני היום בן 25
    בחור חכם ונחמד
    אל הטראומה לא עוזבת אותי
    תמיד אני מרגיש חסר בטחון
    תמיד בקשרים אני מחפש כל כך הרבה אהבה ותלות
    מצפה מהבת זוג שתהיה אבא שלי שלא היה לי
    איך מסתכלים על החיים שלי אחרת?
    תודה רבה על עצות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום רונן

ליאת דביר-ליבשיץ
    12/02/2010

תודה על פנייתך
    העצה היחידה שאני יכולה לתת היא להתחייב לתהליך אימוני/ או טיפולי מאיזה שהוא סוג.
    נשמע שאתה מודע היטב לסיבות ולגורמים המעכבים אותך, ומעוניין בהחלט ללמוד להסתכל על החיים בצורה שונה או לגבש זהות בטוחה יותר כדי להיות מסוגל לעשות כן
    נתונים אלו יכולים לעזור לכל תהליך שאליו תתחייב להיות משמעותי ועוצמתי עבורך
    בהצלחה רבה: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רונן,

גרשון מורג
    12/02/2010

שלום רונן,
    אם הבנתי נכון אתה אומר שכבר כ 20 שנה אתה נושא איתך אותה טראומה שכל כך פגע בהתנהלות
    חייך.
    ואתה מבקש עצות.
    אז העצה היחידה שעולה על דעתי היא דווקא לא לבקש עצות ובמיוחד לא לצפות לפתרון קסם דרכן.
    כדאי להכיר בעובדה שאתה נושא את המטען הזה לבד כבר מספיק זמן (!) ואינך מצליח להיפטר ממנו ונדרשת כאן עזרתו של בעל מקצוע חיצוני שיוביל תהליך טרנספורמטיבי. אני בטוח שזה יאפשר לך להסתכל אחרת על חייך.
    חבל על כל דקה של סבל מיותר.
    מאחל לך את האומץ, הפתיחות והמחוייבות להצליח!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אימון, למה צריך להתאמן ?
    מיקי
    06/02/2010

לא ברור לי ואף מופלא התהליך המוזר אימון.....
    כאילו טענה שכולם יכולים זאת רק צריך לעשות את זה נכון... ואם לא מצליחים פעם אחת אז בפעם השניה... השלישית...
    האמנם אני יכול להיות שחקן כדורגל מקצועי? או שמא פרקליט פלילי? או כומר? או קאוצר ?
    והכל תחת אימון מתתאים?

נכון , לא מדובר בעמדה פטרונית אבל ההבטחה כי מטופל יכול יום אחד להיות מאמן נושא לטעמי ריח של בלוף רטורי.
    האמנם לפי חזון המאמנים השמים זה הגבול?

הגישה אמנם מתעמתת בטיפול הסיכולוגי הקלסי אבל מידיעה אישית אני בטוח ויודע שחלק מהמאמנים הם פסיכולוגים מתוסכלים שלא הצליחו במסלול הפסיכולוגי הרגיל מסיות אילו ואחרים.

חברים נכבדים הסירו עשן מבין עיניכם, גלו לנו מה מניע אותכם לאמן את זולתכם.

בידיעה ברורה ששאלתי תמחק לפני שתזכה למענה.
    מיקי

הוספת תגובה

• שלום מיקי

ד''ר מרגלית בן אור
    07/02/2010

אני רופאה פסיכיאטרית, חפשתי צורת טיפול שתהיה יעילה מאילו בהן השתמשתי למעלה מעשרים שנה. האימון מתאים להגדרה זו במקרים רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי שלום

ליאת דביר-ליבשיץ
    12/02/2010

אתה מוזמן להציץ בתגובה שכתבתי לנוחי על ההבדל ביון מאמן למטפל כפי שאני מבינה אותו
    מעבר לזה,
    האימון הוא לא קסם- לצערנו ולשמחתנו גם יחד

לצערנו כי בקסמים "הבלתי אפשרי מתאפשר" ללא כל מאמץ
    לשמחתנו- כי עם מאמץ, התמדה השקעה ורצון- הרבה דברים שנתפסים כבלתי אפשריים מתגלים כאפשריים באמצעות האימון.

מעבר לזאת,
    אתה גם מוזמן לבחון את הסיבה שבגינה אתה מאמין ששאלתך תימחק ולא תיענה: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיקי,

גרשון מורג
    13/02/2010

שלום מיקי,

ראשית כל, צר לי לאכזב אותך ולהשיב לשאלתך למרות ידיעתך הברורה שהיא תימחק.

אני יכול להבין משאלתך שאתה לא התנסית בתהליך אימוני ואתה נותן ביטוי לספקות שלך לגביו בטון הציני בו שאלתך מנוסחת.
    לגיטימי.

אכן תהליך אימוני הוא לעתים קרובות תהליך מופלא למרות שאין ביטחון אבסולוטי שכך יהיה בכל מקרה. בסקולה שאני שייך אליה התהליך מאפשר ללקוח להתבונן פנימה, לגלות מי הוא באמת ועל ידי כך להסיר מחסומים ותחושות שאינן משרתות אותו בחיים, כמו למשל התייחסות צינית לנושאים.

אני אישית איני מאמין שאפשר להפוך כל אחד לכל דבר. ישנם מבחני סבירות. אך אני כן מאמין שאפשר לעזור ללקוח למצוא את האמת הפנימית שלו וזו תאפשר לו להשיג את השקט הנפשי, הרווחה האישת וההרמוניה הפנימית שהן מטרות כמעט אוניברסליות.
    את הנ"ל אני מאחל לך למצוא.
    בברכת הצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת שונה...
    דורין
    26/01/2010

שלום,
    יש לי שאלה בנוגע למחירי אימון קאוצינג.
    יש לי מאמנת מצויינת שלוקחת כ- 400 ש"ח לפגישה!
    רציתי לדעת האם אלה המחירים שלוקחים היום מאמנים שונים בחוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת שונה...

הוספת תגובה

• שלום דורין

ד''ר מרגלית בן אור
    26/01/2010

כמו לרופאים גם למאמנים יש אפשרות תאורטית, ומסתבר גם מעשית לקחת מחיר לפי ראות עינהם.
    אתמול פנתה אלי פציאנטית חדשה וספרה שהעדיפה אותי על אחר מפני שאני לוקחת קצת יותר משליש המחיר שדרש פסיכיאטר שמחזיק קליניקה ברמת אביב. אני לעומת זאת עובדת במקומות שעלותם נמוכה יותר.
    אם המאמנת שלך שווה עבורך כמו יהלום, שלמי בהתאם. אם לא, תוכלי למצוא גם בפחות מהמחיר, אבל לא בטוח שתהיי מרוצה באותה מידה, ואולי כל מה שכבר עשית אתה קצת יתבזבז. אבל אני מכירה לפחות מאמן מוצלח אחד שעובד מהבית, וגובה רק 200 ש"ח.
    יש מאמנים שלוקחים גם 700 ש"ח, זה מנחם אותך?
    מצד שני לא לכל מטרה צריך מרצדס, גם בפיאט אונו אפשר בהחלט להגיע ממקום למקום. כלומר אולי המאמנת שלך שווה כל אגורה וגם הרבה יותר, אבל פשוט אין לך את הכסף.
    אני עצמי לוקחת קצת פחות ממה שאת משלמת, פרט לפגישה הראשונה שנמשכת הרבה יותר זמן, ולכן עולה בהתאם.
    הרבה הצלחה בבחירה שלך.
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דורין,

גרשון מורג
    28/01/2010

שלום דורין,
    אכן, אין שום "תעריף מוסכם" לשיחות אימון. אני, למשל, גובה סכום יותר נמוך ממה שאת מציינת.
    אך התשובה לשאלתך כתובה בשאלה עצמה: "יש לי מאמנת מצויינת".
    אם את מעריכה שהמאמנת שלך היא מצויינת ע-ב-ו-ר-ך, היא שווה כל אגורה שאת משלמת לה.
    תבורכי בפריצות דרך באימון!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמן
    נטע
    23/01/2010

שלום,

יש לי ילד מקסים בן 11 שסובל מהשמנה עוד בעודו תינוק (עלי לציין שאביו שמן) בני שוקל 75 קילו גובהו 1.68.

הילד מודע לחסרונותיו אך חסר אנרגיות לעשות משהו בנדון .

האם ידוע לך על קאוצ'ר שמטפל בבעיה זאת?

תודה
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמן

הוספת תגובה

• שלום נטע,

גרשון מורג
    23/01/2010

שלום נטע,
    לצערי, אינני מכיר בין הקולגות שלי מאמן אישי המתמחה בהרזיה אצל ילדים.
    אך אם תכתבי בחיפוש גוגל "אימון אישי להרזיה" תוכלי לקבל כמה וכמה קישורים לכאלה. משם הדבר בידיך, ללכת ולפגוש את המאמנים ולבחור את הכי מתאים לבנך.
    אני גם חייב להעיר שבחלק גדול מהמקרים דווקא ההורים הם אלה שראוי שיעברו אימון ואני מציע לך גם לשקול אפשרות זו. לעיתים זו האופציה הכי טובה ויעילה.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע שלום

ליאת דביר-ליבשיץ
    29/01/2010

תודה על פנייתך,
    האימון הוא בהחלט תהליך המכוון לתת חיזוק ותמיכה בתהליך פרידה מהרגלים. בהגדרתו זהו תהליך הפונה לאנשים בעלי עוצמה ויכולת באופן פוטנציאלי, המוכנים לקחת אחריות על השינוי ולהתחייב לו.
    אימון לילדים הוא מורכב הרבה יותר. דעתם ורצונם של ההורים היא הסיבה לאימון (למרות שהוא מכוון לטובתו של הילד) ואני מניחה שהוא נעשה בצורה מעט שונה מאימון למבוגרים.
    כאשר מדובר במתן מענה לבעיית השמנת יתר התמונה היא מורכבת אף יותר.
    לצערך ולשמחתך אין כזה דבר ילד שסובל מ..
    יש כזה דבר משפחה שסובלת מ...

תהליך חיובי ובעל תוצאות יהיה תהליך שבו המשפחה כולה תרתם לשינוי, במקום להטיל את המשימה הקשה על ראשו של הילד בלבד. ביחוד במקרה בו הסימפטום הוא לרוב תוצאה של ביטחון עצמי ירוד, חוסר קבלה עצמית, חוסר גבולות, ועוד תופעות שאני מבטיחה לך שהילד לא החליט להביא אותם איתו לעולם במזוודה כשנולד...

העובדה שהוא שמן היא לא חיסרון- היא סימפטום לבעיה, שלרב הילד לא אחראי לה לבדו.
    אני מניחה , אגב, שואין מדובר בהפרעה קשה יותר מתוך ששיתפת שבעלך סובל מהשנת יתר כמו כן.)
    אני ממליצה בחום רב מאין כמוהו, שתרתמו אתם כהורים לפני, ואז קחו אותו יחד איתכם למסע של שינוי.
    הנושא פשוט קרוב לליבי: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי בריצפה
    לי
    21/01/2010

שלום,
    לאחרונה השיער שלי לא מסתדר /הדלדל ברמה של כל יום אני עם שיער אסוף ברשלנות
    כמו כן חיצונית כללי אני כבר לא מה שהייתי פעם.
    כתוצאה מכך אני מתבישת ונמנעת במקום העבודה לתקשר
    אין כרגע פיתרון לשיער למרות שהוא בטיפול.
    כיצד בכל זאת אפתח ביטחון?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי בריצפה

הוספת תגובה

• שלום לי,

גרשון מורג
    21/01/2010

שלום לי,

אני מניח שאת לא מצפה לקבל בפורום הזה תשובה לגבי מה שאת מגדירה כבעיות בשיער שלך והופעתך החיצונית. יש לשער גם שהנ"ל הן ביטוי למשהו הרבה יותר עמוק שיש להבהיר ולחקור.

המשפט הרלוונתי כאן זו שאלתך האחרונה: "כיצד בכל זאת אפתח ביטחון?" וכאן אני אפנה אותך לתשובתי מלפני שבוע ל"מישהי" ששאלה שאלה דומה.

בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לי

ליאת דביר-ליבשיץ
    29/01/2010

לצערי
    אינני מכירה אף אדם שהוא היום מה שהיה פעם....
    באופן טבעי- כולנו מתבגרים ולשנים יש נטייה להשאיר את החותם שלהן על גופנו- מי יותר ומי פחות- כולנו מתקמטים בסופו של דבר
    ועם זאת
    יש כאלה שמצליחים לשמור על חיוניות ובריאות גבוהה משל אחרים בגופם. לרב, מדובר באותם אלו שמצליחים לשמור על חיוניות ובריאות בנפשם.
    כאן מגיע הצורך לבדוק מהם יחסי הגומלין בין הגוף והנפש שאת מקיימת- היכן חולשה בגוף משפיעה על הנפש והיכן חולשתה של הנפש משפיעה על הגוף
    מה שמעודד הוא שיש אפשרות לטפל ולחזק משתי החזיתות
    האימון- תהליך הפונה לשתיהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    14/01/2010

היי, אני לא יודעת אם זה המקום, אבל הייתי רוצה לשאול מה עושים כדי שיעלה הביטחון העצמי ולא לפחד לעשות כל מיני דברים. כמו: למצוא עבודה ולימודים(פחד מחוסר הצלחה)?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום מישהי,

גרשון מורג
    14/01/2010

שלום מישהי,

כל תשובה שאני אתיימר לתת לך במסגרת הפורום לשאלתך "מה עושים כדי שיעלה הביטחון העצמי ולא לפחד לעשות כל מיני דברים." לא רק שתהיה שטחית בצורה מחרידה, אלא תהיה גם בלתי אחראית במידה מסוימת.
    לפי הידוע, לא קיים כדור להגברת הבטחון העצמי כפי שלא קיימת תשובה אחת שתיתן פתרון לבעיה כמו במטה קסם.

לגבי המשפט הפותח שלך, את אכן הגעת למקום הנכון כי כאן אנו מדברים על אימון אישי ובתהליך של אימון אישי אפשר לחקור, לבדוק, למצוא את הסיבות וגם את השינויים הנדרשים בהוויה, החשיבה וההתנהגות על מנת שתתרחש הטרנספורמציה הרצויה.

אי לכך, אני מתאר לעצמי שאת מבינה שהתשובה הבסיסית היחידה שאני יכול להציע לך הינה להיכנס לתהליך של אימון אישי ושם למצוא את התשובות האמיתיות לשאלותיך.

בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מישהי

ליאת דביר-ליבשיץ
    29/01/2010

תודה על פנייתך
    זה הוא בהחלט המקום לשאול, רק שאין מדובר בשאלה ובהחלט שלא ניתן לתת תשובה.
    הלוואי שהייתי יכולה להמליצ על לאכול קיווי או לערבב עם שום להשרות במים פושרים, לשים קרח וללחוץ חזק כל הלילה...

התשובה היחידה שניתן לתת היא- מתחייבים לתהליך של שינוי ובעמל רב, אך כזה ששכרו בצידו, משנים!

את מוזמנת לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    אינגה
    14/01/2010

התחלתי ללמוד נהיגה הכל היה מעולה עד שלא הזכרתי למורה שיוציא אותי לטסט פתאום ההתנהגות שלו השתנתה הוא התחיל לנסות לשבור אותי פסיכולוגית כדי לשכנע אותי שאני צריכה לקחת יותר שעורים ולהגיד שאני לא נוהגת טוב , שאני אכשל אם הוא יגיש אותי לטסט עכשיו וכו' כל פעם המשפטים הולכים ונהיים מגוונים יותר והכי מעצבן את ההמורה שלי לנהיגה זה שאני בטוחה בעצמי זה שאני מרגישה טוב בכביש ובנהיגה זה ממש מכעיס אותו והוא מנסה כל פעם לפרק לי את הבטחון העצמי הזה אני באמת מבינה שזה מאוד נוח לסחוט תלמידים כדי להמשיך להרויח עליהם כי זה לגמרי עסק לא רע לקבל על 40 דקות 100 ש"ח שזה מה שאני מרוויחה ב4 שעות עבודה כדי לממן כל שיעור אבל יש גבול לא? אז שאלתי אותו כמה לדעתו שיעורים עוד אני צריכה ? אז הוא ענה לי בתשובה מתחמקת שהוא לא יודע אז אם הוא לא יודע ובאמת הלכתי לקראתו וניסיתי להבין כמה זמן הוא עוד מנסה להחזיק אותי או יותר נכון את הארנק שלי עד שישחרר אותי לטסט והוא לא יודע אז אני גם לא יודעת מה לעשות כיום מסתובבות לי שתי אופציות לעזוב בכלל את לימודי הנהיגה או לחפש מורה נהיגה אחר אבל מי מבטיח לי שגם המורה האחר לא ינסה לתמרן אותי ? מה תוכלו להמליץ לי לעשות בנדון?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• שלום אינגה,

גרשון מורג
    14/01/2010

שלום אינגה,

אינני יודע למה דוקא פנית לפורום הזה הדן באימון אישי עם שאלתך.

אבל אם כבר פנית, ואת מתארת את הניצול מצד מורה הנהיגה שלך, עולה השאלה האימונית: מי את שאת מאפשרת ניצול כזה מצדו? זאת אומרת, איך היית מגדירה את האינגה הזאת שמאפשרת דבר כזה?
    וגם: האם את יכולה לזהות מצבים דומים בתחומים אחרים בחייך?
    כדאי שתנסי להשיב לעצמך לשאלות אלו. אולי בתשובה תמצאי תשובה לא רק לעניין לימוד הנהיגה.

חוץ מזה, אם את לא מרוצה ממורה הנהיגה שלך, יש בודאי עוד מורים רבים בשוק שישמחו לקבל אותך ללימוד אצלם.
    אז בהצלחה. בטסט ובכלל!

בברכה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קואצ'ר
    חן
    12/01/2010

שלום, אני בת 26
    מחפשת קואצ'ר שיכול לעזור לי,
    את האמת הדבר היחיד שבעייתי בחיי זה החוסר ידע שלי בהתנהלות כלכלית,
    אני יודעת שאימון נכון, ימנף אותי להצלחה, עם זאת אני לא מצליחה (מחוסר ידע שלי) לנהל את עצמי נכון
    בכדי להגיע למצב שאני משלמת כסף למאמן..
    (סיפור הביצה והתרנגולת)
    איך פותרים את הבעיה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת קואצ'ר

הוספת תגובה

• שלום חן

ליאת דביר-ליבשיץ
    13/01/2010

אני מברכת אותך על ההחלטה להתאמן!
    אני חושבת שישנם המון מתמחים שיהיו מוכנים לאמן ללא תשלום- עלייך פשוט לחפש.
    עם זאת,
    כדאי אולי לשים לב שהחלטה המגובה בתשלום מצידך תהיה תמיד עוצמתית יותר
    הבחירכה להשקיע באימון ולוותר על דברים אחרים לטובתו מעצימה את התהליך ומחייבת אותנו אליו

בהצלחה בכל אשר תבחרי
    ליאת:)-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חן,

גרשון מורג
    13/01/2010

שלום חן בת 26!

ראשית, אמנם רבים משתמשים במילה "קואצ'ר" אך זו מילה שאינה נכונה. המילה הנכונה בלועזית היא "קואץ'" COACH ובעברית מאמן או מאמן אישי. אין שום צורך להוסיף את ה"ר" למונח הלועזי.
    עכשיו שסיימנו את ענייני הלשון, ניגש לענייני האימון...

מבחינה טכנית, קל מאד ללמוד את עקרי ההתנהלות הכלכלית כמו ניהול תקציב, תזרים מזומנים וכיו'ב. ישנם תוכנות פשוטות לתפעול ומעקב שגם יכולות לעזור. את הידע שאת מציינת כחסר תוכלי לרכוש בקלות.

אך האימון הולך הרבה יותר עמוק ורחוק ב-י-ח-ס-י-ם שלנו עם כסף.
    יש לציין שרוב האנשים אינם מנהלים תקציב ותזרים מזומנים ועדיין מצליחים להתנהל כלכלית בצורה סבירה. כאשר היחסים שלנו עם כסף אינם מתנהלים כשורה בדרך כלל הבעיה איננה ב"חוסר הידע" בלבד. את זה תחקרי ותבהירי לעצמך באימון על מנת להגיע להתנהלות כספית שלווה ומספקת.

צעד ראשון בהתנהלות כלכלית הוא קביעת סדר עדיפויות. אם אימון חשוב לך, עליך להפנות לשם את המשאבים (כספיים ולא רק כספיים) על מנת להתקדם במה שחשוב לך. אולי תצטרכי לותר על דברים שכרגע לא כל כך חשובים לך. אולי לא. בקיצור: סדר עדיפויות נכון עבורך.
    אין כאן עניין של ביצה או תרנגולת. האימון יכול להיות שתיהן בעת ועונה אחת.

בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בירושלים
    יעלי
    12/01/2010

אשמח לפנייה מבוגר/ת בית ספר לקואוצ'ינג שמוכן לאמן בתקופת ההתמחות שלו - ללא תשלום או בתשלום סמלי- נערה בת 18 בנושאי גישה חיובית לחיים,שיפור דימוי ובטחון עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון בירושלים

הוספת תגובה

• שלום יעלי,

גרשון מורג
    12/01/2010

שלום יעלי,
    אינני יכול להציע לך שם ספציפי של מאמן אן בית ספר לאימון, אך אני יכול להציע דרך למצוא זאת.
    דרך אחת הינה חיפוש בגוגל. דרך שניה שהיא יותר פרקטית הינה להיכנס לאתר מאמנים, שם אפשר למצוא מאמן גם לפי נושא התמחות וגם לפי מיקום גיאוגרפי. באותו אתר יש גם רשימה ופרסומות של בתי הספר למאמנים שתוכלי לפנות אליהם ולהציע את הנערה כמתאמנת לסטאז' של בוגר/ת.
    בכל מקרה, אם את לא בעצמך הנערה שעליה מדברים, תנאי בסיסי הינו שאותה נערה רוצה/מסכימה להיכנס לתהליך של אימון...
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קואוצ'ר לעומת פסיכולוג
    נוחי
    10/01/2010

הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית פעמיים (כל פעם מישהי אחרת)
    שתיהן בנפרד לא "הצליחו" איתי כי הערמתי עליהן במודע אבל לא בכוונה.
    קשה לי להסביר אבל יהיה לי נוח להבין מה הקוצ'ר עושה שהפסיכולוגית לא.
    אני לא מסוגלת לשבת שעה שלמה לחפור ולקבל הנהון....
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קואוצ'ר לעומת פסיכולוג

הוספת תגובה

• שלום נוחי,

גרשון מורג
    10/01/2010

שלום נוחי,
    איני רוצה להיכנס כאן להשוואות בין טיפול פסיכולוגי ואימון ובוודאי שאיני יכול להתיחס למה שאת עברת וחווית אצל שתי המטפלות שלך בעבר.
    אתיחס רק למה שזה אימון ובמיוחד למה שאני עצמי רואה באימון מכיוון שגם באימון ישנם אסכולות שונות.
    ראשית כל אימון זו שיטה, מתודה. תהליך האימון הוא בדרך כלל מאד ממוקד, הוא בודק איכן המתאמן נמצא היום ולאן הוא רוצה להגיע (קובעים מטרות) ואיך עושים את הדרך בין שתי הנקודות. באימון שאני עוסק בו מתרכזים בעיקר בהוויה של המתאמן שזה בסיס החיים, רואים איזה פרדיגמות (תבניות חשיבה) קיימות בחייו, איזה מהן משרתות אותו ואיזה "תוקעות" אותו ואיך ניתן להחליפן לצד החיובי. הכל בהווה(!)
    באימון אני שואל המון שאלות מאתגרות, שאלות מפנה שמכריחות שוב ושוב את המתאמן לבדוק את התנהלות חייו. אימון הוויתי הוא תהליך טרנספורמטיבי שמכוון ליצור מציאות מיטיבה אצל המתאמן על ידי שינוי גישה לחיים.
    דבר אחד אני יכול לאמור בודאות: אף אחד (אצלי לפחות) לא יוכל לטעון "שישב שעה שלמה ובסוף רק קיבל הנהון..."
    מעבר לנאמר כאן יש עוד הרבה מה לומר על אימון. אם תרצי לשמוע עוד ולהתנסות, בחתימה יש טלפון ואת מוזמנת להתקשר.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נוחי

ד''ר מרגלית בן אור
    10/01/2010

באימון המאמן לוקח אחריות על חלק משמעותי בתהליך: הוא מכוון את המתאמן לעסוק בנושאים רלונטיים, הוא גם מאמת את המתאמן עם חוסר הגיון בחשיבתו או מעשיו. כל אדם בודאי גם מהנהן לפעמים, אבל זו אינה תגובה המאפיינת אימון אישי.
    בין שיטות האימון השונות ישנם בודאי הבדלים, אבל אני מניחה שרובן עוסקות בתוצאות במציאות, ולא בפנטזיות של"אילו הייתי" וכדומה.
    חפשי מאמן שבאתר שלו מסביר מה הוא עושה, והחליטי לפי זה.
    דוגמא באתר שלי, וגם של מאמנים אחרים שמנהלים את הפורום הזה.
    בהצלחה
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוחי שלום

ליאת דביר-ליבשיץ
    13/01/2010

טיפול ואימון, כמו סכין ומזלג, לצורך העניין, הם שני כלים שמשמשים במובן מסויים למטרות שונות.
    הטיפול הוא תהליך פחות ממקוד, ארוך טווח, שמטרתו לתת מקום עקבי ויציב למטופל. התכנים שעולים בו הם "פרוצים יותר" במובן מסויים, זה מקום לדבר על צרכים, על כאב, על פחדים, כמו גם על רצונות, וחלומות, כאשר לאורך זמן ועל פני תכנים רבים נרקמת בין המטפל למטופל מערכת יחסים דרכה המטופל חווה אמון, הכרה וקבלה, ולומד כך להכיר ולקבל את עצמו.

בשונה מזאת, האימון הוא ממוקד מטרה ומכוון תוצאה. ככזה, העיסוק בתכנים רגשיים ובמעצורים פסיכולוגים נעשה כל אימת שאלו מעקבים את התקדמות התהליך אותו בחר המתאמן לעבור, מעין אמצעי אד הוק לצורך הגשמת מטרה ולא תכלית העיסוק בפני עצמה.

מתוך הפונקציות השונות הללו ניתן לגזור את השוני באופיו ותפקידו של המטפל מהמאמן-
    זה שם כדי להקשיב, לתת מקום, להכיל, להבין ואילו השני מחכה לדיווח על תוצאות, מתמרץ, משקף, מעמת וכד'.
    חשוב לזכור, שבשני המקומות, חבל ומיותר ל"בזבז" זמן וכסף כדי להערים על המטפל/המאמן כי אז מפספסים את הנקודה מעט. יש להתייחס למקומות כמקומות שלנו, שבחרנו בהם ושאנחנו לוקחים אחריות על להיות בהם באותנטיות מקסימאלית.

כל שעלייך לעשות זה להחליט מה את צריכה בעצם, ואז להתאים את הכלי לצרכייך
    בהצלחה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאיזון
    קוקי
    31/12/2009

אני מרגישה קושי לאזן את חיי - כאשר אני בעבודה אני רוצה להיות בבית וכשאני בבית אני רוצה להיות בעבודה. אני כל הזמן מרגישה כאילו אני מחכה למשהו ולא נהנית מהרגע וזה נורא מפריע לי. אני מנסה כל הזמן להגיד לעצמי שכל רגע הוא חשוב, לא משנה אם אתה אפילו סתם יושב ובוהה בתקרה, כי זה רגע שלא יחזור. ובכל זאת, אני כל הזמן בתחושת ציפיה, כל הזמן מוצאת למה לצפות, מאוד לא שלווה ולא רגועה וחווה בעיות בשינה (אני מתעוררת לעיתים מאוד קרובות בלילה). אמרו לי פעם לגשת לייעוץ אצל מטפל, אבל איני מרגישה שזה יעזור ואני בטוח לא רוצה איזו תרופה. אני מאמינה שאדם הוא בעל הכוח הגדול ביותר לרפא את עצמו ואני מעוניינת מאוד לרפא את עצמי, אני כמהה לקצת שלווה. בבקשה את עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאיזון

הוספת תגובה

• שלום קוקי

ד''ר מרגלית בן אור
    31/12/2009

שלום קוקי
    אני מאמינה שתארת בצורה המקיפה והעמוקה ביותר שאת מרגישה את הדברים. הבעיה היא שאת "תקועה" בכל זאת.
    אם היית מגיעה אלי הייתי מסתכלת מהצד, ובעקבות זאת וכל סיפור משפחתך וחייך, מצליחה אולי למצוא שאלות נוספות שיכולות לגרום לך לתחושת השלווה המיוחלת.
    בהצלחה
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קוקי,

גרשון מורג
    03/01/2010

שלום לך קוקי,
    איך שאני מסתכל על זה, התאור שלך מאד מתאים למישהי שחיה את חייה ב"תודעת חוסר" (ההיפך מ"תודעת שפע"). זהו מצב שבו לא משנה מה וכמה יהיה נוכח בחייך באותו רגע, תמיד יהיה משהו חסר. זו הוויה. אני מניח שלא צריך לספר לך שזה לא מצב שעושה את האדם מאושר...
    אני מוכרח לשאול אותך למה את מבקשת את עצתנו כאשר את אומרת ש"את מרגישה שייעוץ לא יעזור"??? מאיפה לך הקביעה הזאת שעזרה לא תועיל? האם הקביעה (או הפרדיגמה הזאת) משרתת אותך או "תוקעת" אותך..?
    אמנם אני מסכים איתך כאשר את אומרת "אני מאמינה שאדם הוא בעל הכוח הגדול ביותר לרפא את עצמו" אך לפעמים האדם צריך מישהו שיחזיק את הפנס ויאיר על הדרך על מנת שיוכל לצעוד בדרך לריפוי. במקרה הספציפי שלך הייתי שואל איך זה שעד עכשיו לא הצלחת להגיע לאותה שלווה רק בכוחות עצמך..?
    אם תגיעי למסקנה שאת מוכנה לנסות לקבל עזרה, את תתני לעצמך סיכוי לשנות את הוויתך הנוכחית וליצור מציאות אחרת, לזכות באותה שלווה שאת כל כך כמהה אליה. אך זה לא "זבנג וגמרנו". אפשר לדבר על כך.
    בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחת חיים

ליידי b
    09/03/2010

קראתי ולא האמנתי..
    אין לי מושג בת כמה את אבל אני מרגישה בדיוק כמוך!
    זה מתסכל ואפילו תרופות נגד דיכאון לא הועילו...

כיום אני בת 53 ומרגישה בעיקר שכבר אין סיכוי שמשהו ישתנה. איך יוצאים מזה ואולי זה חלק מהאופי וצריך פשוט להשלים עם המציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליידי b

גרשון מורג
    11/03/2010

שלום לך,

אני מתפלא שקראת ולא האמנת...
    יתכן שאת לא יודעת אך חלק לא מבוטל מהאנשים חשים כך: "תקועים" באיזה מצב של חובר סיפוק ושמחה מתמשך שאינם יודעים איך לצאת ממנו.
    וכך קורה שממשיכים את החיים מדי יום ביומו באותה תחושה ויש כאלה שביום בהיר אחד נותנים ביטוי לתסכול הזה באמירה כמו שלך "אני בת 53 ומרגישה בעיקר שכבר אין סיכוי שמשהו ישתנה. איך יוצאים מזה ואולי זה חלק מהאופי וצריך פשוט להשלים עם המציאות."

אז התשובה, ליידי b היא לא נכון! ולא רק שזה לא נכון אלא שגם מעולם לא מאוחר!!!!!!!
    אותה הוויה של חוסר סיפוק ושמחה שאת חיה בה, הביאה אותך לגיל 53. הגיע העת עכשיו להתעורר, לא לוותר, לקחת את עצמך בידיים, לשנות את המציאות שיצרת לעצמך ולצמוח בהוויה אחרת!!!! את ראויה לכך כמו כל אחד אחר.

יקירתי, אם את ב*א*מ*ת רוצה את זה (!) ואת מוכנה להתחייב (לעצמך) לשינוי, אז השינוי אפשרי.
    (הוא לא יתרחש אם את רק "תבכי את מר גורלך"...)

אם, כפי שאמרתי, את רוצה, מוכנה ומחויבת לשינוי, סביר להניח שאני יכול לעזור. אז תרימי טלפון.

תבורכי,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קוקי

ליאת דביר-ליבשיץ
    23/03/2010

את מבטאת בבהירות תחושה של חוסר סיפוק מתמשך.לשמחתך את גם מעידה כי התפיסה לפיה יש לראות בכל רגע יחיד ומיוחד ולמצותו עד תום כי לא ישוב היא מנת חלקך, לפחות במישור המדובר והמובן של הדברים.
    מה שנותר כעת הוא למצוא את הדרך לתרגם את ההבנה הזו למציאות חייל- למעשים/אירועים שיעגנו את אותה הבנה בצורה של רגש גם במישור החוויתי של החיים.
    אימון בהחלט יכולה להיות דרך לעשות כן..שהרי במהותו מטרתו לחפש, למצוא וליישם את הקומפוזיציה של תחומי החיים לפי המינון הרצוי למתאמן- או במילה אחת- למצוא ולחיות את האיזון שאת מבקשת בחייך.
    בהצלחה רבה וחג חירות שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה מאד החלטית
    בעל
    26/12/2009

לא פעם מעירים לי אנשים את אותו משפט, ואיני יודעת איך לקבל זאת כמחמאה, ? במובן השלילי?? כשגבר אומר לי מספר פעמים, "את אישה מאד החלטית",!!!!. גם הבוס גם הבעל העירו לי לא פעם הערה זו, איך עלי לקבל זאת? מדוע הרבה מעירים לי על כך, מה רוצים להגיד בזה??? אודה על תמיכתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אישה מאד החלטית

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ד''ר מרגלית בן אור
    26/12/2009

מדובר בגברים שאישה חזקה מפחידה אותם.
    אני לא יודעת אם ומתי זאת מחמאה ומתי לא.
    באימון תוכלי לנתח את המצבים האלה ולהחליט אם זה מפריע לך, ואם כן איך לשנות.
    אם זה לא מפריע לך, פשוט תשאירי את זה כך, את אפילו יכולה להתיחס לכך שאת מבינה שיש להם בעיה עם זה וזאת הבעיה שלהם, אבל תחשבי היטב מה עלולות להיות ההשלכות של זה.....
    כנראה שאם את שואלת את השאלה הזאת את בהחלט יכולה להשתמש באימון (קצר) ומועיל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

ליאת דביר-ליבשיץ
    01/01/2010

מעט באיחור ובכל זאת,
    הייתי ממליצה לך לברר כמה דברים לעומק, לדוגמא:
    - מה מבקשים אנשים לומר לך כשהם אומרים שאת החלטית? אם אינך מבינה את כוונתם ודעתם חשובה לך בקשי שיסבירו את עצמם.
    - האם את מרגישה שהם קובעים כך בצדק?
    - אם כן, האם את מרוצה מתכונה הזו בעצמך? האם את מעוניינת להחזיק בה למרות שיתכן שהיא מפריעה לסובבים אותך ובכך גם לך?
    אפשר וראוי להמשיך ולשאול עוד כמה שאלות..
    בכל מקרה אימון יכול להיות כלי נפלא לבירור וליצירת שינוי, במידה ותבחרי בכך

בהצלחה,:)
    ליאת, 0525989896

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

גרשון מורג
    03/01/2010

שלום לך,
    מה שאנשים אומרים לנו שייך להם. איך אנו מפרשים את הנאמר שייך לנו.
    יש הבדל בין "אמירה" ל "הערה" וההבדל מונח בפירוש שלנו. את מתייחסת בתאור שלך לנאמר כ"הערה" שזה צובע את הנאמר באור ביקורתי. לו היית משנה את השפה האם עדיין זה היה מפריע לך?
    אם הנאמר נעשה כביקורת, עליך לברר זאת עם האומר. אם זה לא נאמר כביקורת עליך לברר עם עצמך למה זה כל כך רלוונטי לגביך.
    אני מסכים עם הקולגות שלי שאימון יכול להביא בהירות מועיל ביותר לעניין.
    ודרך אגב, אני גבר שמעריך אנשים החלטיים, כולל נשים החלטיות ואם אני אגיד למישהי אמירה מהסוג הזה, אגיד זאת כמחמאה ולא כביקורת.
    שיהיו רק ימים של שמחה!
    בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה