פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אני
    16/02/2011

אני עוברת הרבה דברים
    אין לי כח לפרט
    אבל ההורים שלי חושבים שעשו טעות שלו שלחו אותי לפסיכולוג כשהייתי קטנה
    כי אני מתרגזת עצבנית חסרת שקט ובתוך תוכי זה עוד יותר נורא אני חסרת ביטחון אני מפחדת אני רגישה מאוד אני לחוצה אני עצבנית ...

אז הם מדברים איתי על זה על ללכת לאיש מקצוע
    במה קואצ'ינג עוזר? אני מכירה אדם שעוסק זה אבל אני רוצה לשמוע דעה "נטרלית"
    מה ההבדל בין פסיכולוג למאמן ...איך הם עוזרים

אני אחרי פרידה שוב, סופית כנראה,וגם לפניה אבחנתי אצלי דיכאון עייפה או לא ישנה
    לא מתעניינת בדברים עושה דברים רק מכורח או לא עושה אותם בכלל
    ודווקא עכשיו כשכן חשבתי למקצע יותר את הספורט שלי והלימודים יותר טובים ,ומשתפר עם חברים ,דווקא עכשיו נגמר עם החבר ברגשות מאוד מעורבים ומאיימים ותחושת בדידות של איך אני אתמודד עם החיים בלעדיו
    רע לי מאוד ,נזכרת בו ,בהרגשה הרעה בהרגשה הטובה .ממש רע לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    22/02/2011

שלום ותודה על פנייתך,
    נשמע שאת בתקופה לא קלה בכלל,
    והפידבק שאת מקבלת לא מעצים במיוחד- יתכן שאת באמת בנקודה שעזרה היא חיונית
    עם זאת, אין טעם לנסח משפטים על אודות העבר ומה היה צריך או לא צריך לעשות בעניינך..

האימון הוא ליווי תכליתי יותר, קצר מועד, תחום בזמן וממוקד מטרה (גם אם המטרה היא למצוא צטרה..)
    עם זת זהו תהליך חיובי שמתמקד בעוצמות ויכולות ויש בו להשרות טוב בתחומי חיים רבים בו זמנית

הטיפול- ליווי מסוג אחר, מעמיק יותר, אם תרצי, המהווה מקום נוח, מכיל וביקורתי פחות..
    אני מניחה שהתיקון בו נעשה דרך מערכת היחסים הנרקמת בין המטפל למטופל לאורך זמן
    ראי מה מתאים לך יותר,
    בכל מקרה ממליצה לך אחד מהשניים בחום: )
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    27/02/2011

שלום לך
    נדמה לי שאת עוברת מספר אירועים שונים בו זמנית.
    אחד מהם הוא אולי דיכאון ביולוגי, עליו מתגברים בעזרת תרופות, או מחכים את הזמן שהוא יעבור לבד - מספר חודשים לפחות.
    אם ההורים שלך עשו טעות או לא כשהיית קטנה אין לי מושג, האימון עוסק יותר בעשייה ובתוצאות, ולא כל כך מאפשר לגלוש לפנטזיות, אם הן לא רלוונטיות, ואף מצביע במידת הצורך על הנזק בהתעסקות ברגשות מסויימים, אם הם מהוים חסמים ומפריעים ולא מקדמים.
    הפסיכולוגיה בדרך כלל תעסוק בלחוות את הרגשות מהעבר, ומניחה שאם לא מתעסקים ברגשות המודחקים זה תוקע.
    לבחירתך, רק שכדאי לדעתי לפנות לפסיכיאטר כדי לברר את עניין הדיכאון שסתם מבזבז זמן ואנרגיות בהן אפשר להשתמש למטרות אחרות.
    בברכה
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שתוכלו לעזור לי.....
    תודה מראש
    11/02/2011

אני לא יודעת מה לעשות בגלל שיש לי מראה הרבה יותר צעיר מגילי האמיתי ואני בחורה מאוד נחמדה אנשים כל הזמן מנסים לרמות אותי וזה ממש כבר נמאס עלי איך אני משנה את זה ?זה פשוט דפוס חוזר אצל אנשים אני נראת להם מאוד תמימה אחת שקל למרוח אותה ובפועל אני קולטת אותם בצ'יק אבל ממש נשבר לי מזה איך אני יוצרת איזושהי קשיחות לא יודעת שיפסיקו לחשוב שאפשר למרוח אותי

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שתוכלו לעזור לי.....

הוספת תגובה

• מקווה שתוכלו לעזור לי..... - תגובה

גרשון מורג
    11/02/2011

שלום "תודה מראש",
    למה כל כך חשוב לך מה אחרים חושבים עליך ו"מנסים לרמות אותך", כאשר לאמתו של דבר מה שמשמעותי ואמיתי הינו מה שאת באמת ושאחרים דווקא אינם מצליחים לרמות אותך...
    נראה לי שנשים רבות היו מקנאות בך שאת בעלת "מראה הרבה יותר צעיר מגילי האמיתי ואני בחורה מאוד נחמדה", כפי שאת כותבת. ובנוסף את "קולטת אותם בצ'יק"...
    אני הייתי מתחיל לדאוג לו המצב היה הפוך.
    תבורכי על מה שאת, קבלי את עצמך כפי שאת ותהי אמיתית עם עצמך ועם אחרים. מה שאחרים חושבים עליך זו באמת בעיה שלהם. תני להם להתמודד איתה כי העניין לא שייך לך.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שתהיה לך סבלנות לקרוא את הכל

תודה מראש
    12/02/2011

הנקודה היא שמה שמפריע לי זה שכל פעם מנסים לתחמן אותי כי אני נראית שברירה וזה מעצבן אותי כבר כי זה ככה שנים על גבי שנים ואני רוצה לעצור את זה , איך משנים את זה ? אני רוצה להיות כמו האנשים החצופים שמקרינים "אל תתעסקו איתי" זה מה שאני רוצה להקרין כדי שיפסיקו לנסות לרמות אותי כל פעם מחדש כי זה מתחיל בכל דבר נגיד נקח דוגמאות פשוטות זכיתי בלוטו ב 15 שקל הלכתי לקבל את הזכיה המוכר בלוטו נתן לי במקום 5 שקלים מטבעת אחר וכששמתי לב וחזרתי אליו אז במקום להגיד סליחה החצוף אמר לי כן גם אותי ניסו לרמות מה הבעיה , או כשקניתי פיצה בשבוע שעבר בפיציריה הפיצה עלתה 15 שקלים נתתי לבחור שם 20 שקלים הוא הכניס אותם לקופה ובכלל לא נתת לי עודף ואז שאלתי אותו מה עם העודף אז הוא אמר אה כן הנה , או מקרה אחרון שהיה היתה לשכנים בעיה עם צינור ביוב קראנו לאינסטלטור אמא שלי היא אדם שרוצה לראות רק את הטוב באנשים קיצור היא מספרת לי הבנאדם מאוד אמין עשה את העבודה רק מה הוא צריך לעשות שם עוד כמה דברים זה יעלה ככה וככה אישית לא הרגשתי שזה נכון להזמין אותו להמשך העבודה אבל בגלל שאמא שלי סברה שכן עשיתי כמו שהיא ביקשה ואז הבנאדם פשוט ניסה להוציא ממני עוד כסף בדרכי סחטנות ואמר לי כל מיני דברים שאני מעדיפה לא לכתוב כי לדעתי מבחינת אותו אדם זה היה מאוד טיפשי להגיד כזה דבר הוא רק הראה לי כמה הוא רמאי בכל מקרה בסוף הוא עשה את עבודת התיקון לשמה הוא הגיע את פרצופו האמיתי גיליתי בדרך הכי גועלית והוא לא אמין זה בטוח ובגלל זה אני רוצה שאנשים ידעו שאין להם סיבה לנסות לרמות אותי כי אני קוראת אותם בזבנג בשבריר שניה לפי הבעות פנים שלהם לפי התנהגות שלהם ולפי מה שהם אומרים ויש אנשים שהם כל כך טיפשים שגם רק לפי איך שהם בונים משפט ברור לאן מועדות פניהם ומה הכוונות שלהם אבל ממש מעייף אותי כל העניין הזה שמנסים לתחמן אותי ואני צריכה לגלות את זה כביכול וממש נמאס לי מזה לכן אני רוצה לשנות את זה וחוזרת לשאלת המקור :איך להקרין לאנשים "אל תנסו לתחמן אותי ואל תשחקו איתי משחקים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שתהיה לך סבלנות לקרוא את הכל - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    12/02/2011

שלום,
    תודה על פנייתך,

בדומה לעמיתי, גם אני מאמינה שמה שחשוב זה שאנשים לא מצליחים בסופו של דבר "לעבוד עלייך" כי את "עולה עליהם".

בין אם הם מנסים ובין אם לא- לא נראה לי שכדאי להתחיל לעסוק בלשנות אנשים אחרים..בשום שלב. זה מעייף, לא נגמר ולמעשה גם לא אפשרי

מה שכן ניתן לעשות זה אולי לנסות לעבוד על החוויה שלך את אותם אנשים- כך שתוכלי להיות פחות מוטרדת מהעובדה שיש אנשים שאפשר לסמוך עליהם פחות..
    את מוזמנת לנסות אימון,
    בהצלה רבה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שתוכלו לעזור לי..... - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    12/02/2011

שלום לך.
    זה שאת נראית צעירה מגילך זה ממש מפריע! אני חווה את זה עד היום. התמימות לא חייבת להיות חלק מהעניין. לא כתבת בת כמה את, ובמה מנסים לסדר אותך. כנראה שמשהו בצורה שאת מציגה דברים גורמת לאנשים לחשוב שאפשר לסדר אותך. לא נתת שום דוגמא, כך שקשה להתייחס.
    באימון אפשר יהיה לבדוק במה מדובר ואיך משנים את ההתיחסויות שלך.
    רק על תציירי קמטים כדי היראות מבוגרת............................
    בהצלחה ולהתראות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה
    מיכאלה
    03/02/2011

היי, אני בת 29, ממש אובססיבית לחבר הקודם שלי, נפרדנו כבר לפני שנה וחצי ואני עדיין חושבת עליו ועל החברה הנוכחית שלו כל יום, ולפעמים חולמת עליהם בלילות. אני מנסה לצאת עם בחורים אבל לא מצליחה להתאהב באף אחד כי אני משווה את כולם אליו. אימון אישי יכול לעזור בנושא הזה? כי אני ממש מעריצה אותו, כבר הרבה שנים, ואני יודעת בוודאות שלא אכיר שוב אדם כמוהו

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה

הוספת תגובה

• אובססיה - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    06/02/2011

שלום ותודה על פנייתך,
    אימון אישי בהחלט יכול לעזור
    במידה ולא- זה יתברר בשלב מוקדם ותוכלי לפנות לעזרה מסוג אחר
    את מוזמנת לנסות,
    בהצלחה
    ליאת: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע איך עושים את זה

מיכאלה
    07/02/2011

הייתי כבר בטיפול פסיכולוגי, אמנם לא ממוקד בבעיה הזו (יותר בקשיים חברתיים שהיו לי), ולא ראיתי שינוי בנושא הזה. בבקשה אל תגידי לי בואי לאימון ואז תגלי.. אני באמת רוצה לדעת איך התחום של קואוצ'ינג מתמודד עם בעיה כמו אובססיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים בקואוצ'ינג

זהר כבירי
    13/02/2011

בקואוצ'ינג מבררים מה המטרה שלך?
    אם את רוצה זוגיות, מה יכול לעזור לך להגיע לשם? מה מפריע?
    במקרה שאת מתארת, מפריעה לך האובססיביות לחבר הקודם. במצב כזה ננסה לברר האם האובססיביות הזו עונה לך על מטרה, או ערך אחרים והיא בעצם מייצרת לך רווח כלשהו.
    אז ננסה לפתח דרכי פעולה או אמונות חדשות להאמין בהן, על מנת למוסס את המכשול ולפתוח לך את הדרך לייצר את הזוגיות שאת בוחרת.
    בהצלחה,
    זהר כבירי, מאמנת בשיטת ששת השלבים
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע איך עושים את זה - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    22/02/2011

הי מיכאלה
    אני מניחה שהדרך תהיה ברור הרווח וההפסד שלך מההיאחזות האובססיבית באקס
    בנוסף
    בירור הדרכים שבהן האובססיה באה לידי ביטוי-
    האם מחשבות טורדניות, האם פעולות מעקב כאלה ואחרות, האם את לא יוצאת לדייטים אחרים וכד'
    במסגרת האימון היית מתבקשת לנהוג אחרת ממנהגך וכך לבחון את עצמך- איך את מרגישה כשאת מפסיקה עם X או מתחילה לעשות Y
    במידה שהאובססיה טורדנית מכדי לאפשר לך לתפקד באופן יומיומי הייתי ממליצה להיעזר בפסיכיאטר לחוות דעת על טיפול תרופתי.
    מקווה שהפירוט הקל עוזר יותר..
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    07/02/2011

שלום מיכאלה
    לדעתי אימון אישי בהחלט מתאים לבעיה שלך.
    בהצלחה
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכאלה היי

אנונימית
    26/04/2011

מיכאלה היי,
    אני כל כך מבינה לליבך, כי אני באותם סרטים בדיוק..... אני בת 30 מאזור המרכז ואני מאוד אשמח לשתף אותך בחוויות ובתחושות שלי וכמובן להקשיב לשלך... אם תרצי...

אם תרצי תוכלי לייצור איתי קשר במייל בכתובת: [email protected]

מקווה לשמוע ממך... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים במצוקה!
    א
    27/01/2011

אנו הורים לילד בן 19 שנמצא כרגע בצבא.

מגיל קטן הילד גנב לנו כל פעם כסף, הוא מבזבז כסף בלי הבחנה(אין לו ערך לכסף)

ובכלל קשה לו מאד לקחת על עצמו אחריות. (לא קם בבוקר לעבודה/לצבא, לא סיים בית ספר וכו')

אנחנו מרגישים כי כלו כל הקיצים אחרי כל הטיפולים והפסיכולוגים שטיפלו בו כלום לא עוזר!

חשבנו לפנות לאימון.

השאלה היא לאיזה? אנו מרגישים כי אנחנו צריכים הכוונה איך לאפשר לילד לקחת אחריות על עצמו(כי כל הזמן אנחנו לוקחים בשבילו) ויש ביננו חילוקי דעות איך להתנהג כלפיו.

האם תוכלו להפנות אותנו למאמן/ת מתאים שמתמחה בנושא?

אומ לפחות איפה לחפש? איזה סוג אימון צריך?

נשמח גם לדעת כמה זמן לדעתכם צריך להמשך האימון ומה העלות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הורים במצוקה!

הוספת תגובה

• הורים במצוקה! - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    27/01/2011

שלום להורים במצוקה.
    כאמא וכסבתא אני שמחה בשבילכם שהילד הגיע לצבא. שם הוא בודאי לוקח אחריות.
    אם אתם רוצים אשמח לשבת אתכם לפגישה של תיאום עמדות בינכם וכו'.
    יתכן שפגישה חד פעמית תספיק, אם יהיה צורך בפגישות נוספות זה יהיה בהתאם לקצב התנהלות הדברים.
    בהצלחה רבה בכל דרך בה תבחרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים במצוקה! - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    27/01/2011

שלום,
    מה דעתו של בנכם בנוגע לכל אלו?
    איך הוא מבין את מצבו? האם מעוניין לקבל עזרה? אם לא שיתף פעולה בטיפולים בעבר מדוע שיעשה זאת כעת?
    אימון נסמך על רצונו של אדם לעבור תהליך של שינוי
    אם בנכם מסרב לקבל עזרה וממאן להבין את הקושי שהתנהגותו מעמידה אתכם בפניו אולי כדאי שתנסו אתם לקבל עזרה , האם שקלתם לעבור אימון בעצמכם כדי לבדוק אולי אפשר להתנהל מולו בצורה שונה?

בהצלחה רבה: )
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים במצוקה! - תגובה

גרשון מורג
    27/01/2011

שלום א,
    אני מצטרף לנאמר על ידי הקולגות שלי, אבל בקול עוד יותר חזק.
    המלצתי הינה שראשית כל שניכם תלכו לאימון. סביר להניח ששינוי בהוויה ההורית שלכם (ואולי גם הזוגית) ישפיע פי כמה על בנכם מאימון שלו עצמו.
    לגבי כמה זמן האימון צריך להמשך, זה יהיה כמה שצריך ע"מ לעזור לכם ולילדכם לשדרג את מה שצריך לשדרג.
    ולגבי העלות, ובלי להכנס למצבכם הפיננסי, האם ישנה השקעה יותר חשובה כרגע מההשקעה הזאת? לפי מה שמשתמע מהפניה שלך, זה לא נראה כך.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בשיטת הסאטה
    מירב
    27/01/2011

האם אתם מכירים את השיטה? מה אתם אומרים עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון בשיטת הסאטה

הוספת תגובה

• אימון בשיטת הסאטה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    27/01/2011

שלום מירב.
    אני לא יודעת במה מדובר. למה דווקא היא נראית לך מתאימה? מה יש בה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בשיטת הסאטה - תגובה

גרשון מורג
    27/01/2011

שלום מירב,
    ראשית, השם הוא "סאטיה" ולא "סאטה". משמעות המילה בסנסקריט היא "אמת", "חוויה מלאה".
    השיטה פותחה ע"י נטאלי בן-דוד, מיסדת ומנהלת "EMOTION, בי"ס להקשבה, הוויה וטרנספורמציה" והמודל מבוסס על כך שהבסיס להיותנו מי שאנחנו הוא ההוויה שלנו. זה מודל מאד מכבד, חומל, מדוייק ומעורר השראה.
    לדעתי הצנועה, יתכן שזה אחד המודלים הכי מתקדמים בתחום האימון.
    אם את מתלבטת האם להתאמן עם מאמן/ת סאטי/ת, הייתי אומר שזה בהחלט שווה לנסות.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להתמקד בכלום
    בחור 24
    25/01/2011

שלום לכולם!

אני בחור בן 24 סטודנט בשנה ראשונה כרגע.
    בחיי עברתי המון שינויים, ממערכות יחסים מורכבות ועד עבודות שונות וכו'... אני אדם בעל ניסיון בהמון תחומים בחיים וכולם אומרים שיש לי המון ידע וכישרון.

בעיה אחת שיש לי היא שאני לא ממוקד בכלום, אני מנסה לנווט ולארגן סדר יום מסודר ותקין ולעולם לא הולך לי. ותמיד אני נמשך לגירויים חיצוניים ולא יכול להיות ממושמע לעצמי כראוי. אני גם לא נרדם בלילות כי אני מחפש מה לעשות ואני מרגיש שלא מיציתי את עצמי במשך היום כי התעסקתי בשטויות.

בקיצור אני חש מבוזבז וחסר מיקוד ואני חייב עזרה או דרך לחזור למיקוד שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להתמקד בכלום

הוספת תגובה

• לא מצליח להתמקד בכלום - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    25/01/2011

שלום בחור בן 24
    נדמה לי שאתה מתאר הפרעת ריכוז וקשב במבוגר.
    תוכל למצוא באתר שלי פירוט.
    בנוסף לטיפול תרופתי בריטלין תוכל להיעזר באימון אישי, אבל לא במקום.
    המודעות לבעייה בהחלט עוזרת.
    אתה מוזמן.
    יש גם ספר של ענת קורת המתאר ADHD וגם נקרא כך.
    להתראות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצאים מהפלונטר?
    קרן
    19/01/2011

אני מבקש עזרה לבן משפחה בן 28 מופנם ו שקט לא יוזם וחסר בטחון שלא מצליח ליצור קשר עם נשים. כאשר מכירים לא נשים הדייטים הראשונים זורמים אבל זה נמשך 5-6 דייטים בלבד ותמיד הן שמנתקות קשר! הבחור מיואש. האם אימון אישי מתאים לקושי הנ"ל?
    אנחנו גרים בגליל אשמח אם תפנו אותי למאמנת אישית טובה ומקצועית בצפון.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    איך יוצאים מהפלונטר?

הוספת תגובה

• איך יוצאים מהפלונטר? - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    19/01/2011

שלום
    האכפתיות שלך כלפי בן המשפחה ניכרת מדברייך, ועם זאת, האם בן משפחתך מעוניין לקבל עזרה זו השאלה המרכזית
    כל עוד מדובר באדם שאחראי למעשיו, יש צורך בנכונות מצידו כדי להתקדם ולהתמודד עם אתגרים, ועל כן אני מציעה שגם החיפוש אחר מאמן יעשה על ידו או לפחות יחד איתו
    לצערי אינני מכירה מאמנים מהגליל, יהיה עליו לחפש דרך מכרים או להתעניין באינטרנט

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    19/01/2011

כנראה שקורה משהו, או לא קורה משהו בפגישות, אימון אישי יוכל כנראה לעזור. אני לא מאיזור הצפון ולא מכירה, בכל אופן, בהצלחה רבה.
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

גרשון מורג
    22/01/2011

שלום רותם,
    אימון אישי בהחלט יכול להיות לעזר לבן המשפחה שלך.
    שאלתי ידידה-קולגה שלי מהצפון האם אפשר להפנות את הבחור אליה ואני מעביר לך את תשובתה:

"הי גרשון,
    אני אשמח לקבל את האיש הזה לאימון, היתרון שלי כמובן הוא שילוב בין טיפולים אנרגטיים לאימון, טיפול לחיזוק ערך העצמי, בטחון, עוצמה פנימית ושלווה, ובאימון אנו משוחחים ומתניעים את התהליך למודע.
    תוכל למסור להם את מספר הטלפון שלי,
    כמובן אשמח לשוחח עם הבחור כדי לבדוק אם אימון זה מה שהוא צריך.
    תודה."

אם התשובה הנ"ל מתאימה לבן המשפחה שלך, צלצלי אלי ואשמח למסור לך את הפרטים של הקולגה שלי ליצירת קשר.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות -מתאים לאימון אישי

ניצה מזור
    06/02/2011

שמי ניצה מזור ואני בוגרת מכון אדלר באימון אישי ובעלת תואר שני בחינוך ותארים נוספים
    אשמח לסייע אני גרה בחיפה .
    אימנתי בחור בן 28 שבעזרת האימון יצא מבית הוריו והחל בחיים עצמאיים כולל זוגיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם מסירים קישורים מתגובות?!
    רובי שטיינר
    17/01/2011

אם התגובה עניינית, רצינית, למה אתם מסירים ממנה את הקישורים?! זה קטן, קטנוני, פאתטי, עלוב, ולא עושה שום מוטיבציה לקחת חלק בפורום שלכם. יאלה ביי

הוספת תגובה

• האם אימון תקף?

אמיר
    18/01/2011

שלום
    רציתי לשאול אם בעיות כמו פחד קהל , חזק , עם כל הסימפטומים הנלווים לתופעה , עשוי להיות מטופל באמצעות אימון אישי , או שזו סוגייה פסיכולוגית שאימון אישי אינו רלוונטי לפתרונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אימון תקף? - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    18/01/2011

אפשר לנסות לטפל בפחד קהל ע"י אימון, ולדעתי כדאי לנסות לשלב עם טיפול תרופתי הרגעתי בשלב הראשון.
    כל זאת מבלי שפגשתי את הפונה ומבלי שבדקתי אותו..................
    בהצלחה

ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שהפורום הזה יעזור לי
    שאול
    01/01/2011

רציתי לקבל עזרה בנושא שכבר כתבתי עליו בעבר ואני לא יודע מה לעשות.
    אני בן 20 ופשוט לא הולך לי עם בנות אני מנסה ואני באמת רוצה חברה וזה לא הולך קיבלתי מכן תשובה איך לנסות להתחיל עם בחורות וזה לא מצליח.
    אני מדוכא אני מרגיש שאני רוצה אהבה בחיים שלי אני יודע שאני יכול להחזיר אהבה לבחורה אבל זה פשוט לא מצליח אני חייב שמישהו יעזור לי פה,כי כנראה אני לא מצליח להתחיל עם בחורות.
    אני חייב עצות תגובות משהו

הוספת תגובה

• מקווה שהפורום הזה יעזור לי - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    02/01/2011

שלום שאול
    אתה כותב שכבר קיבלת עצות בפורום וזה בכל זאת לא הולך.
    אני מציעה שתגיע לפגישה,כדי שאפשר יהיה לראות מה קורה אתךבאמת. כנראה שקורים או ישנם דברים שאתה לא מודע להם, ולכן לא מתאר אותם בכתב, והתוצאה היא שאתה מקבל עצות לא מתאימות ולא יעילות.
    להתראות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שהפורום הזה יעזור לי - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    05/01/2011

שלום שאול, תודה על פנייתך,
    הקושי שאתה מתאר הוא כללי ועל כן קשה לתת לו מענה רציני במסגרת הפורום
    מדברייך לא ברור אם אתה מודע למחסומים שעוצרים אותך מלפנות לבנות או לא:
    אם אתה מבין היכן הקושי ויכול לחשוב על דרכים לשנות את ההתנהלות/הגישה שלך כלפיי עצמך או כלפיי בת הזוג הרצויה עלייך להתאמץ כדי "לשפר ביצועייך"
    אם אינך מבין מה אתה עושה לא בסדר- אני מוזמן לקבל חוות דעת חיצונית ואולי אף ליווי..
    בגדול: אין בעיצה או בטיפ כדי לסלק אתגרים בקלות, ולרב נדרשת עבודה מסוימת של שינוי התנהגותי/תפיסתי - כך שליווי, אפילו אם קצר, תמיד יכול לעזור

ועם זאת- אם הייתי צריכה לתת לך טיפ קטן, זה היה משהו בסגנון
    "שאול, הכל בסדר אצלך סה"כ, ואני בטוחה שיש מלא בנות שהיו שמחות להנות מהאהבה שאתה מסוגל להעניק..." : )

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירון
    30/12/2010

שלום רב,
    אני שואל לגבי ילדה בת 12, שההתנהגות שלה מאוד מוזרה. אני אבא שיש לי חוץ ממנה עוד ילדות, אך ההתנהגות שלה מאוד מוזרה לי. בעיות משמעת, לבוש מול המראה, עצבנית ברמות. גם אלימה כלפי אחותייה והאחרים בצורה פיזית ומילולית מאוד מקללת. אני מאוד מתלבט מה הכיוון הנכון להתנהג איתה.

אני ואימה אנשים מלומדים. אם היא צריכה טיפול באיזה כיוון ללכת, האם אימון אישי מתאים לה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אם ילדים זקוקים לאימון?

רובי שטיינר
    30/12/2010

וואו, ירון אתה מדהים אותי. לא אתה אישית, אלא אתה כסימפטום לתופעה. אין ספור פעמים אני מקבל פניות של הורים כמוך וזה מדהים אותי בכל פעם מחדש.

ילדים לא אשמים בכלום. ילדים הם לעולם קורבנות, של ההורים, המורים, החברים. ילדים הם חומר ביד היוצר של הוריהם, ביד שלך. יש לך בעיה עם הבת? הבעיה לא אצלה, אלא אצלך! מי שזקוק לאימון אישי זה לא היא אלא אתה!

הדבר היחיד שילדים זקוקים לו באמת היא אהבה. מרבית האנשים לא באמת מבינים את המשמעות העמוקה של המילה, ויש אפשרות שגם אתה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    13/01/2011

שלום ירון. לא בדקתי את הבת שלך, אבל פחות סביר לי שהיא זקוקה לאימון. יותר נראה לי שהיא זקוקה בראש ובראשונה לאבחון פסיכולוגי - פסיכיאטרי. יתכן שעצם תהליך ההפניה יישר אותה, ואולי באמת יש בעיה שדורשת טיפול. יתכן שיועצת ביה"ס שלה תוכל כוון אותך לכתובת מתאימה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת יחסים עם הסביבה
    נונה
    22/12/2010

שלום לכולם,
    אני בת 34 נשואה ואמא לשלושה ילדים, הנני טיפוס מאוד לויאלי לעבודה,למשפחה ולחבריי וומה שקורה אצלי הוא שכל פעם שמשהו מהסביבה מתנהג שלא ביושר או שבצביעות או פוגע באחר או מרכל על חברו,או כאשר לי יש וויכוח עם משהו (לא משנה אם אני צודקת או לא)הדבר נורא נורא מציק לי מבחינת מצפונית וקשה לי לעבור לסדר היום,
    משום מה אני מגלה את התכונות הללו, שלדעתי שליליות ,כמעט אצל כולם במקום העבודה (שם אני נמצאת רוב שעות היום)וכאילו הכל מתנהל על מי מנוחות,שקט ורגוע.

אני משתדלת לא לשתף פעולה ולהשאר במקום נטרלי ומנסה שהדברים לא ישפיעו עליי ,אבל אני לא ממש מצליחה -רובם שם מתנהגות בצביעות ומרכלות אחת על השניה ללא ידיעת האחרת וזה פשוט מבחיל, אני לא חדשה בעבודה (6 שנים) והנושא עדיין מטריד אותי...מה קורה איתי ? אני כבר מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר ,הרי לא יכול להיות שכולם לא בסדר ואני שה תמים ,יכול להיות שזה ענין של בשלות ואני פה ילדותית ,האם אני אמורה "לזרום" ? אני באמת מנסה ופשוט לא מצליחה וזה מאודדדדד מטריד אותי .
    יש לציין שיש לי מתנה משמיים-3 חברות טובות ומדהימות(לא מהעבודה) שאנחנו אוהבות נורא ונפגשות לעיתים רחוקות ,אמנם, אך שומרות על קשר טלפוני ומיעצות אחת לשניה בכנות ונוהגות באמפטייה ,כך שחברות זה לא ממש מה שחסר לי .
    תוכלו לייעץ לי בבקשה הכיצד להתמודד ?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת יחסים עם הסביבה

הוספת תגובה

• מערכת יחסים עם הסביבה - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    22/12/2010

שלי שלום,

את מתארת מצב מאוד מעיק ואני מנסה להבין:

1- מה זאת אומרת שאינך עוברת לסדר היום? האם את נוקטת עמדה מול ההתנהגות הזו ונכנסת לקונטפליקט? האם את מרגישה תעוקה בינך לבן עצמך?
    2- מה זאת אומרת לזרום? לקחת חלק בהתנהלות הזו סביבך? להיות מסוגלת להתעלם ממנה ולהתרגש פחות?

אני מסכימה איתך שמאוד לא נעים להיות "תקוע" (מקום עבודה) עם חבורה של נשים שמתעסקות, בכל פעם, בדיוק במי שלא נמצא/ת אתן כרגע..ולעיתים, כשיש אדם שלא מלבה את הלשון הרכלנית ויתרה מזאת מוצא לנכון לבקר אותה זה אף מגדיל את אי הנעימות
    נסי לראות איך את מצליחה, כאתגר, למוסס מוקדים כאלו סביבך, לדוגמא, לשרוק מחמאה איפה שבדיוק נזרקה מילה רעה, ואם לא נוחלת הצלחה פשוט הדירי נפשך ותודעתך מן המקום
    המטרה שלך היא לא "לחנך" אף אחד באופן אקטיבי, אלא לדאוג להיות טרודה פחות בעצמך. אם על הדרך תצליחי להוות דוגמא- מישהו נוסף יצא נשכר.

במידה והנושא ממשיך להטריד את מוזמנת להתקשר
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת יחסים עם הסביבה - תגובה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    22/12/2010

שלום שלי
    חשוב מאד שיש חברות טובות אמיתיות, אתן את יכולה לנסות לפתוח את הדברים, ולנסות לשמוע עצות מועילות להתנהגות במצבים מעצבנים-מרגיזים -מתסכלים.
    אם שום דבר לא יעזור את מוזמנת להיפגש אתי ונראה מה עוד אפשר לעשות עם המצב הלא נעים מאד הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת יחסים עם הסביבה - תגובה

גרשון מורג
    22/12/2010

שלום שלי,
    תודה על פנייתך.

ראשית כל תרשי לי לברך ולהוקיר אותך על שאת, לפי מה שאת כותבת, אישה בעלת יושרה, מצפונית, ערכית ומכבדת את עצמה ואת הזולת. אם לא היית כזאת, הדברים שאת מתארת לא היו מפריעים לך.

לטעמי אין שום פגם במה שאת חשה כאשר את עדה להתרחשויות שאת כותבת עליהן. הפגם הוא במי שמתנהג כך, אם אכן כך הדבר.

מה שאני חושב שיעזור לך זה ללמוד לקחת אליך אך ורק מה ששייך לך, ז"א דברים שנוגעים בך אישית או שאת אחראית להם, ולא להעמיס על עצמך דברים לא לך. כל מה שאת מתארת שייך לאותם האנשים שכך נוהגים. הם מתנהגים לא ביושר, הם נוהגים בצביעות, הם פוגעים באחרים ואם הם נוהגים כך הם עושים זאת מתוך המצוקות שלהם. את לא צריכה לקחת זאת אליך. גם לא לשפוט אחרים לפי זה.
    את תמשיכי לנהוג בהתאם לערכים שלך ולמצפון שלך. מותר גם לאמור "זה לא נוגע לי, אני לא מעוניינת לשמוע. תודה" במידה וזה מפריע לך...

את מבורכת שיש לך חברות טובות שאיתן את כן מרגישה בנוח. כנראה שהן מתאימות לערכיך. תבורכי.

כמובן שאם הנושא עדיין מציק לך, אפשר להתאמן עליו ולנסות למצוא את הנקודה שתיתן פתרון לבעיה.
    בברכה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענין מה היית חושב על אחת ש...

רובי שטיינר
    30/12/2010

...שמוצאת כל הזמן פגמים באלו שסביבה. כזו שכל הזמן ביקורתית ושיפוטית. וואו, זה גם נשמע רע וגם התאור שלך נקרא רע. עולה ממנה אישיות ביקורתית ושיפוטית, הממוקדת כל הזמן באחרים, במקום בעצמה.

יש אפשרות שבארגז הכלים שלך חסרה מיומנות אחת מאוד חשובה, שעושה על כל ההבדל. קוראים לזה אהבה. זה מושג שמרבית האנשים לא ממש מבינים לעומק.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    21/12/2010

שלום רציתי להתייעץ אני נשואה 9 שנים יש לי ילדה בת 8 הזוגיות שלנו על הפנים לא סקס, ואי אפשר לנהל שיחה מבלי שיווצר ויכוח או ריב . המצב הכלכלי שלנו לא טוב אני עובדת חצי משרה בעלי גם עובד אבל אנו לא בעלי מקצוע והמשכורות בהתאם אני לא צריכה לספר לכם.
    אימי נפטרה מאז שהייתי בת 19 ואבי נפטר לפני מס' שנים אין לי אחים ואחיות וגם המשפחה של בעלי בעייתיתצ(אני לא אכנס לזה עכשיו).
    אני א. מרגישה שאין לי עם מי לדבר כי גם חברות אין לי אמון בהם פגעו בי מספיק אנ י לא יכולה לסמוך על חברה שאני יספר לה משהו והיא תשמור זאת רק בנינו. אני לרוב מדברת עם עצמי ,מתייעצת עם עצמי ומנסה לעודד את עצמי. וגם בגלל כל הלבד הזה עשיתי הרבה טויות בחיים כמו למשל שלא למדתי מקצוע היום אני בת 36 אני מרגישה שכלכלית אני לא יכולה ללמוד זה הרבה כסף וגם אני מרגישה שמאוחר כבר בשביל ללמוד איזה משהו רציני עם תואר משהו שיכניס לי הרבה כסף ויתן לי סיפוק. (כי אין לי בכלל סיפוק מהעבודה אני שם רק בגלל השעות כדי להיות בבבית עם ביתי בצהריים). אני מרגישה הרבה פעמים עצב ,קשה לי לחייך אני הרבה עם פנים קשוחות ועצובות אני מנסה להיות חזקה כמה שיותר בשביל ביתי וגם לא קל לי אני צריכה להעסיק אותה כל היום כי היא בת יחידה ולה משעמם רוב היום ואין לי עזרה של סבא סבתא או משהו כזה לא קל לי ואני רוצה לשמוח לחייך לקום בבוקר לעבודה מספקת שאני ירוויח משכורת טובה שתתן לי בטחון שגם אם חלילה אני ובעלי ניפרד אני יוכל להחזיק את עצמי בכבוד ולהסתדר בחיים.
    הייתי רוצה שתנסו לעזור לי כאן ולא לשלוח אותי לפסיכולוג או משהו דומה כיוון שקשה לי להיפתח אני טיפוס סגור .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    21/12/2010

שלום חני.
    נדמה לי שלמרות הנתונים שלך עשית דווקא הרבה בחיים, למרות שהתוצאות לא מספקות אותך, וברור למה.
    דבר אחד תוכלי אולי קצת לשנות וזה היחס לאנשים.
    תוכלי להיות חברה של נשים אחרות, אם לא יהיו לך ציפיות גבוהות מידי מהחברות. זה מאוורר טמעביר את הזמן להיות עם עוד נשים, אבל לא יוצר פתרונות לבעיות אחרות. אולי, ורק אולי, תשמעי שגם לאחרות יש קצת בעיות, כמובן פחות מאשר לך, אבל עדיין בעיות.
    קשה מאד בלי משפחה מורחבת, אבל גם אתם לפעמים רק יושבים וצוחקים קצת, אז תנסי למצוא חברות כאלה, לא שיתנו לך משהוא ממשי, אלא רק יהיו חברות של להעביר את הזמן, אולי גם ביחד עם הילדים שלהן והילדה שלך, ויהיה קצת יותר קל.
    אחר כך אולי יגיע השלב של להאמין באנשים מקצועיים, אבל זה יהיה בשלב השני, קודם תתחילי בשלב הראשון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    21/12/2010

חני שלום רב,
    תודה על פנייתך,
    אני חושבת שבעצם הרצון שלך "לקום ולשמוח" נמצאת אחת התשובות להתמודדות עם קשיים בחיים. ואכן- את מתארת מצב של קושי רב, עם זאת- אני בטוחה שגם יש צדדים שעליהם את יכולה להיות אסירת תודה- יש לך ילדה קטנה, הבריאות קיימת..סה"כ יש פרנסה- גם אם לא בשמיים, הבחירה להרוויח פחות ולבלות זמן עם בתך בצהריים היא שלך- והיא בחירה מבורכת@ !!: )

למרות שנראה כי נפגעת בעבר מחברים-אני לא חושבת שזה מומלץ לוותר על רעיון החברות בחיים. לבדידות יש השלכות מאוד לא נעימוות וחשוב לראות כיצד את מצליחה לחזור ולתת אמון באנשים ולייצר לעצמך מערכת של חברים סביבך

לצערי ולצערך לא שאלת שאלה אלא תיארת מצב די מורכב , שהפיתרון לו לא יהיה על דרך תשובה שתוכלי לקבל באתר ...מאד קל להמליץ על הצורך לשמוח בחלקנו אולם לעיתים קשה לנו למצוא את הכוחות לראות את הסיבות, שבוודאי קיימות, לשמוח
    הייתי בכל זאת ממליצה להיעזר בסוג של ליווי, הערך שתפיקי יהיה כפול- עבודה על קשיים ווהתנסות בלהיפתח ולתת אמון- שהיא מתנה בפניי עצמה
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצרים חיים בעלי משמעות?

רובי שטיינר
    30/12/2010

שלום חני. מעריך את הכנות שלך ומקווה שתדעי להעריך את הכנות שלי גם. מתוך התאור שלך עולה תמונה של חיים חסרי משמעות. מציאת משמעות בחיים לעיתים זה מסע של חיים שלמים. אין לך בעיה ואין לך שום צורך בפסיכולוג. כל שנדרש ממך הוא ללמוד. ואני לא מתכוון להשכלה במובן הפורמלי, אלא ללמוד איך יוצרים משמעות בחיים, איך עושים הגשמה? לא מלמדים זאת בשום מסגרת פורמלית.

אמר מי שאמר, מי שחושב שהשכלה יקרה, ינסה את הבורות. התאור שלך משקף את המחירים הכבדים שאדם משלם על הבורות. שום עצה בשום פורום לא תיתן לך מענה. כלי ללמוד! כן, זה יעלה לך כסף אבל זו תהיה ההשקעה הכי משלמת שתעשי בימי חייך. כי האלטרנטיבה שלך היא להמשיך ולשכפל את הקיים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכוח את עבר וללכת לעתיד
    מתלבט
    09/12/2010

היי
    קשה לי לדבר באופן פרטני אז אני אציג שאלה כללית:

מה הדרך הטובה ביותר לדעתכם לשכוח את משקעי העבר וללכת אל העתיד?
    האם יש שיטת הוקוס פוקוס? האם יש איזה שהיא פעולה אקטיבית שאפשר לעשות מלבד שיחות משמימות עם פסיכולוגים למיניהם?
    אשמח לתשובה כלשהי - מכל אחד
    מתלבט

לקביעת תור
    סגירה
    לשכוח את עבר וללכת לעתיד

הוספת תגובה

• לשכוח את עבר וללכת לעתיד - תגובה

גרשון מורג
    09/12/2010

שלום לך,

שאלתך היא אכן כללית, כפי שאתה מגדיר. כל כך כללית שלא נראה לי שאפשר לתת עליה תשובה רצינית.

אך ננסה בכל זאת להעיר כמה דברים: אין שיטות "הוקוס פוקוס" בענייני הנפש. המפעל שהיה מייצר "מטה הקסם" סגר מזמן...
    ישנן שיטות טיפוליות שונות אשר בפרוש יכולות לעזור "לשכוח את משקעי העבר וללכת אל העתיד", כפי שאתה מגדיר. אך לשום שיטה לא יהיה כמעט סיכוי אם מראש מגדירים אותה כ"שיחות משמימות", כהגדרתך.

אם בכוונתך ברצינות "ללכת אל העתיד", כצעד ראשון אני ממליץ להשאיר את הציניות בעבר ולהאמין ביכולתך לשדרג את חייך בעזרת איש/אשת מקצוע.

ודבר נוסף ואחרון: לא משנה מה השיטה שתבחר, מסירות ומחויבות שלך להצלחה, להצלחה ש-ל-ך, הם תנאים בסיסיים לאותה הצלחה.

אז... בהצלחה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    09/12/2010

שלום לך.
    לא ברור במה מדובר, מפני שלא פרטת, אבל מה שנראה נכון זה לנסות לבדוק אם יש משהו ללמוד מהעבר, שניתן ליישם בעתיד,ואם לא אז לא לנסות לשכוח, אלא לומר זה קרה ואני ממשיך הלאה, עם כל מה שקרה.
    אם אתה צריך עזרה נוספת, אתה מוזמן לאימון.
    בברכה
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    10/12/2010

מתלבט שלום,
    אני מניחה מדברייך שהיית בעבר בסוג של טיפול אותו חווית כ"שיחות משמימות"

לצערי אינני רואה דרך קצרה ופשוטה להיפרד בקלות "ממשקעי עבר". בהנח שאתה מדבר על דפוסים רגשיים והתנהדותיים מדובר בתהליכי טיפול/ימון שיש להתחייב אליהם ולהתמיד לאורכם
    אתה מוזמן לבחון את אופציה האימונית- היא נסמכת על עשייה ולכן אולי תמצא אותה מתאימה יותר בעבורך
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלמד להוקיר תודה על העבר שלך

רובי שטיינר
    30/12/2010

שלום למתלבט. למה לשכוח את העבר? העבר הביא אותך בדיוק למקום שבו הנך נמצא היום. לטוב ולרע. איך צורך לשכוח את העבר, אלא ללמוד להוקיר תודה על השיעורים שקיבלת, שאיפשרו לך את שיש לך היום.

מה שמסתמן מדבריך הוא שאתה לא מסוגל להוקיר תודה, ולכן מן הסתם גם לא ללמדת את השיעורים. זאת גם הסיבה שאתה נשאר כיתה, כלומר ממשיך לשכפל את העבר שוב ושוב.

היכולת להוקיר תודה על מה שיש הם אחד מהחוקים לפיהם פועל היקום. היקום מתגמל את אותם אלו המוקירים תודה על מה שיש. ממליץ לך ללמוד את המיומנות הזו. היא תשנה לך את החיים מקצה לקצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור אישי-כולכם מוזמנים להגיב
    ורד
    27/11/2010

שלום לקוראי הפורום
    אני מתחבטת בסוגייה כבר כחודשיים והחלטתי לחפש פורום באינטרנט, להעלות את הסיפור והכאב שלי, ולהזמין את כל מי שמרגיש לנכון- לקרא ולהגיב.
    בשלוש השנים האחרונות אני משתייכת לקבוצה מקצועית-חברתית מסויימת, יחד עם בן זוגי. החומר האנושי, גברים ונשים כאחד, מורכב מאנשים חמים, נפלאים, מצחיקים, אכפתיים, חכמים בראשם ובנפשם כאחד, ולמעשה, כל מה שאדם זקוק לו בחברים כדי להרגיש נפלא.
    בשנה האחרונה לקחה קבוצתנו על עצמה פרוייקט כבד משקל בפריסה ארצית, השקענו חשיבה מעמיקה, מאמצים אדירים ובעיקר עבדנו בשיתוף פעולה נדיר. אני גאה לומר שקצרנו הצלחה מרשימה הרבה מעבר למצופה. הצלחה שכוללת פוש רציני לשם שלנו כקבוצה, למקצועיות שלנו, לגיבוש החברתי, וכמובן- לכניסתם של תורמים וספונסרים שונים שיתמכו בנו כלכלית בשנים הבאות. הפכנו ל מ ו ת ג חברתי !!!
    ו.. אתן יודעות איך זה..יש אנשים שכשהם רואים הצלחה הם ממהרים לרכב עליה מבלי לתרום מעצמם למאמץ הקבוצתי ,להמשיך ולשמר את מה שהשגנו.כן, לאחרונה הצטרפה לקבוצתנו מישהי שהיתה שייכת לקבוצה בעברה הרחוק (כשהקבוצה היתה דלה באנשים וחלשה ב"שוק"..), ופרשה ממנה עקב בעיות ביחסים האישיים עם החברים. היא עזבה והצטרפה לקבוצה אחרת, שהתה שם כשנתיים, ולאחר שבקבוצה האחרת מאסו בה, היא חזרה לקבוצתנו, כי לדבריה: "היא מתגעגעת לאנשים שלנו".
    בן זוגי ואני עשינו קצת עבודת שטח , יצרנו קשר עם אנשים מעברה, על מנת לשמוע איך ההתנהלות שלה בקבוצה, והמסר שקיבלנו, למעשה פה אחד, היה: לבחורה יש בעיות ביחסים הבין-אישיים, היא תככנית, רכלנית, קולנית, וולגרית בהתנהלותה, נצלנית,תוקפנית ושחצנית (ללא כל הצדקה..), ראוי לציין כי כניסתה לקבוצתנו לא היתה על מי מנוחות, אבל טיבם של אנשים שאינם רוצים ללכלך את ידיהם ולומר לה זאת מפורשות, והיא ניצלה זאת. כיום היא חברה בלהקה. נוכחותה איננה נעימה כלפי מספר חברים, האחרים מעדיפים להתעלם. אותי זה מקומם. קשה לי עם נצלנות של אנשים רעים (אינני מאמינה שיש אנשים רעים-אבל היא פשוט ר ע ה !!), ובעיקר, היא ניסתה לטרפד את כניסתי לקבוצה לפני כשלוש שנים תוך הפצת שקרים ורפש עליי בהנהלה !!
    ראוי לציין כי מאז הצלחתנו נכנסו עוד מספר אנשים קטן, אך אותם אנשים נפלאים תורמים ממרצם וכשרונם, והם רצויים ואהובים!!
    איך לגרום לה לעזוב??- זו שאלה שעוברת בראשי. חברים בקבוצה אומרים לי "תתעלמי ממנה,תחשבי שהיא אוויר"..אבל אני עם העוצמות, הפגיעה והרגישות שלי לא מסוגלת להשאר אדישה...היא מעוררת בי גועל ואת כל החלקים הרעים שרק אפשר להעלות על הדעת..
    מה עושים?? דעתכם??

הוספת תגובה

• סיפור אישי-כולכם מוזמנים להגיב - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    28/11/2010

ורד שלום,
    מדברייך נשמעים הכעס והתסכול על כניסתה של אותה בחורה לקהילה שאת כה אוהבת.
    אינני יודעת באיזו מידה אינך מצליחה להתעלם מנוכחותה אבל נדמה שהיא מציקה לך מספיק כדי לפנות לתייעצות

הייתי ממליצה לך לשאול את עצמך השאלות הבאות:
    1. האם הבחורה הזו אכן מהווה איום ממשי (ולא על ה"אגו") עבורך? אולי מדובר בכעס וטינה על שלא תמכה בך בעבר?
    2. מה בא לשרת הכעס שאת מחזיקה כנגדה? מה יקרה אם לא תכעסי? מה מה תפסידי אם תוותרי על העמדה הזו ומה תרוויחי מזה?

קחי בחשבון שבמידה והיא אכן אותו אוסף של תכונות לא נעימות הקהילה שלך כבר תקיא / תוקיע אותה מעצמה ואולי לא כדאי לך לפתוח בחזית בלעדית כנגדה

לבסוף..חשבי גם על מידת השליטה שאת מעבירה לידיה בכעסך- כשיש אדם שמקומם אותנו כל כך אנחנו בעצם מעבירים לידיו בכעסנו את השליטה על מצב רוחנו..נסי אולי לראות בכעס רגש טבעי שלא בהכרח משרת אותנו ושבעצם ניתן לשלוט בו ולרסן אותו, שכן אם לאו יש לו נטייה ללבות עצמו בחזקה ולקיים מערכת יחסיםעצמאית עם האגו שלנו- בנפרד מאיתנו בעצם..

את תמיד מוזמנת לתהליך של בירור מעמיק- מה זה שם שכל כך מוציא אותך מכלייך ומפר את שלוותך
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני דווקא חושבת

קרן
    29/11/2010

אני דווקא חושבת שהכעס ותחושת הפחד המלווה לחזרתה של אותה אישה הם מאוד הגיוניים וטבעיים.
    אני לא חושבת שהבעיה בגישה שלך כלל - כי קרוב לוודאי שכל אחד אחר היה מרגיש ככה אלא אם כן הוא היה אדם אדיש במיוחד :).
    ובינתיים - תזכרי שרוע שהופנה כלפייך, יופנה בדרך זו או אחרת כלפי אנשים אחרים - כך שבסופו של התהליך פרצופה האמיתי יחשף.
    הבעיה יכולה להיות זמנית - רק בשלבים שהיא תנסה "להתחנף" ליתר האנשים בכדי להשתייך לקבוצה. במקרה כזה הייתי פחות חושבת על איך מתמודדים עם זה מבחינה נפשית - ויותר חושבת על אסטרטגיה. תדמייני לעצמך שאת במשחק, בו מכירה את הכללים והטריקים יותר טוב מכולם - כי את יודעת מול מי את מתמודדת - בניגוד לשאר המשתתפים .
    תזכרי שאת משתתפת וותיקה בניגוד לאותה אשה, וחוצמזה - את מכירה את פרצופה, וידע זה כוח כך שביכולתך לתמרן את המהלכים.
    את צריכה לחשוב מה כוחה במערכת כרגע לעומתך ומה מערכת היחסים שלך עם שאר האנשים. חברים טובים ממש יבינו אותך אם תחלקי עמם את התחושות - אבל חברים טובים פחות יכולים לפרש זאת כקנאה וכד. ואין לך מטרה להיות זאת שיוצאת כאן לא בסדר...
    באופן אישי הייתי שוקלת כאן לשמור את החברים קרוב - ואת האוייבים קרוב עוד יותר. תנסי לחשוב אם יש איזו שהיא דרך שהיא יכולה ליצור בך תלות. באופן שבו היא תרגיש שהיא חייבת לך. זאת הדרך הכי טובה להסיר את האיום באופן זמני (ומפני שאת יודעת מי היא את כמובן תדעי גם להיזהר מספיק). עם הזמן אני מאמינה שיקרה אחד משני דברים - או שהיא תסתכסך עם יתר אנשי הקבוצה - וכמו שאומרים "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים", או שתגלי שאת יכולה לנצל את ה"חברות" שלך איתה לטובתך. כך או כך - את תצאי עם ידך על העליונה, אז ממש אין לך מה לדאוג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור אישי-כולכם מוזמנים להגיב - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    30/11/2010

שלום ורד
    אני מניחה שאת צודקת בקשר לאותה גברת, אבל האחרים עוד לא גילו את האמת הזאת, נדמה לי שתצטרכי להתאפק עד שכולם יבינו את מה שאת כבר מבינה.
    בקשר לעצמך, אולי זאת הזדמנות לפנות לאימון אישי סביב חוסר היכולת שלך להכיל אנשים בעייתיים כשאין לך ברירה, או שתנסחי את הדברים קצת אחרת, אבל חבל שתפסידי ותבזבזי אנרגיות על מצב שכזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכן

ורד
    03/12/2010

לליאת, לקרן ולד"ר מרגלית תודה על ההבנה, המילה הטובה, ההארות שלכן היו במקום ואני לוקחת הכל לתשומת ליבי ולמחשבתי, עזרתן לי מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מאמנת לחברה
    אג
    20/11/2010

שלום מחפשת מאמנת לחברה מישהי תותחית ולא יקרה ללווי ,אפשרי בסטז' מאזור ראשל"צ/ת"א לתהליך אימון אישי
    תודה אג

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת מאמנת לחברה

הוספת תגובה

• מחפשת מאמנת לחברה - תגובה

גרשון מורג
    20/11/2010

שלום אג!
    אני בטוח שכוונותיך בחיפוש מאמן/ת עבור חברתך טובות מאד והן נובעות מאהבתך ודאגתך לחברתך. אבל לא בטוח שאת עושה לה טובה בכך.
    תנאי בסיסי וראשוני ביותר להצלחת תהליך אימון הינו הרצון והמחויבות של המתאמן להיות ולהצליח בתהליך. וזה מתחיל בצעד הראשון של יצירת הקשר.
    אי לכך, אני מציע לך לתת לחברתך את האפשרות לעשות את הצעד הזה בעצמה. אם היא לא מסוגלת לעשות אותו, ספק רב אם היא מוכנה לתהליך בכלל.
    שבוע טוב!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולקת עליך

קרן
    29/11/2010

אני דווקא חושבת שכאשר אדם "תקוע" לפעמים אין לו את הכוחות כדי לקדם את עצמו. במקרה כזה דווקא טוב מאוד שיש חברה שעוזרת... :)

כל הכבוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מאמנת לחברה - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    30/11/2010

שלום אג
    את מחפשת משהו בלתי אפשרי.
    תותחית בסטאז'!
    לוקח זמן רב עד שנהיים תותחית.
    מעבר לזה שכמובן החברה צריכה לעשות את תהליך החיפוש בעצמה....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה