מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום , שאלה חשובה ומסקרנת...שי17/11/2010
אני בן 21 , בסוכות אחרון ישבנו אצלנו בבית כמה חבר'ה ואחד החברים עלה לישון בחדרי,
החלטנו עכב שיעמום לעשות לו "קטע" בצחוק לחבר שישן ולמרוח לו קצף גילוח על היד לדגדג אותו באף וכשהוא יתעורר הוא ימרח את כף היד על הפנים. התכנון יצא לפועל וגם הצליח(וכן זה היה חוויה מאוד מצחיקה) אבל הוא התעצבן יצא החוצה והתחיל להגיב באלימותת לזרוק אגרופים בעיטות לי ולעוד 2...
אמרתי לו שירגע וזה היה בצחוק אבל הוא המשיך וחלק ניסו להפריד אבל הוא גם נהג באלימות גם כלפיהם (נ.ב הוא חבר ממש טוב שלי לא ציפיתי שזה מה שיקרה למרות שכולם בחבר'ה יודעים שיש לו אופי אלים).
בקיצור יום למחרת שלחנו לו הודעה שיבוא ושהוא מוזמן לסוכה של אחד החברים ליישר את ההדורים אך נותרנו ללא מענה.
יום למחרת ישבנו אצל חבר אחר והוא היה שם, הוציאו כיבוד והוא התננהג באגוצנטריות (שלא להזכיר שהאגו שלו מעל האף שלו), נוצר ויכוח קטן והוא שוב איים עלינו באלימות ולא הגבנו...
אבא שלי תמיד אומר לסלוח ולוותר והאמת שהאגו שלי בכלל לא נפוח,
אבל מקרה כזה עובר את גבול הטעם הטוב,הוא בא ומאיים עלינו ומתנהג באלימות פיזית? האם לדבר כזה ניתן לסלוח? מהו הגבול?
ד"א עשיתי את הסמינר " הפורום של לנדמרק" אז אני יודע מתי ניתן לסלוח!
תודה מראש ואשמח לעצה!
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום , שאלה חשובה ומסקרנת... - תגובה
גרשון מורג18/11/2010שלום שי,
פנייתך לא בדיוק מתייחסת לנושא הפורום שהוא "אימון אישי", למרות שכנראה לא היה מזיק לחברך המדובר לעבור תהליך כזה..
אך אם אתה מחפש סתם עצה לגבי איך להתייחס למה שתארת, אז כך:
א) תמיד טוב לדעת לסלוח לזולת. זה מנקה אותנו ומנקה חלקנו ביחסים.
ב) במערכת יחסים תמיד אפשר להבהיר לצד השני מה הם הדברים שמפריעים לנו ומה מתאים ולא מתאים לנו.
ג) ואם למרות הסליחה וההבהרות עדיין היחסים הללו לא מתאימים לנו, אין שום מניע, פגם או אשמה בלהפרד מאותו אדם שאינו מתאים לנו יותר. יתכן שאפילו נעשה לו גם טובה בניתוק היחסים.
מקווה שעזרתי במשהו.
סוף שבוע מקסים,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום , שאלה חשובה ומסקרנת... - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור30/11/2010יש כמה שאלות מסקרנות בסיפור שלך.
1. האם אפשר לסמוך עליך שאם אדם עייף הוא יוכל לישון אצלך בבית.
2. למה יש לך חברים אלימים, גם אם זה לא כלפיך בדרך כלל.
מומלץ לדון בשתי השאלות המסקרנות האלה באימון, או בכל פורום אחר שתבחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסטניסטסופייה03/11/2010
שלום,
פגשתי בחור בגיל 39 שמעיד על עצמו כאיסטניסט ...
אני ניסיתי להבין מה זה? מחלה? הפרעה נפשית? ...לא הבנתי הייתי שמחה להבין כדי לדעת האם כדאי לי להמשיך ולהיפגש אם אותו בחור ... או חבל על הזמן ויפה שעה קודם
אשמח לתגובה מכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסטניסט - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור03/11/2010שלום סופייה.
אני מציעה שתשאלי את הבחור למה הוא מתכוון. אין מחלה כזאת, יש הפרעה כפייתית שיכולה להתבטא בצורך הנקיון מוגזם, ואולי זאת כוונתו, רק שהוא מסביר את המחלה בצורה כאילו הגיונית,אבל אולי הכוונה לאדם שחשובים לו דברים אחרים.
אין ברירה,תצטרכי להשקיע בבירור העניין.
שיהיה בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסום???לילית29/10/2010
מה יכולה להיות הסיבה לכך שנער מוכשר מאוד בתחומו בענף ספורט, מתקשה פתאום להראות את יכולותיו האמיתיות, לא מגיע להישגים שהוא היה רגיל להם עד לפני מספר שבועות, מאוד לא מרוצה מעצמו ומגיע במצב רוח כל כך ירוד לאחר כל אימון או משחק??? לאט לאט נראה לו שגם המאמנים כבר מאוכזבים ממנו וקשה לו לצאת מהמעגל. מובן שהציפיות שלו מעצמו מאוד גבוהות.
האם קואוצ'ינג יכול להחזיר לו את הבטחון, לגרום לו לעבור את ה"מחסום" הזה ולהעלותו חזרה על הדרך שבה היה רגיל ללכת? האם יש קואוצ'רים שעובדים בעיקר עם ספורטאים? כיצד מגיעים אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסום??? - תגובה
גרשון מורג31/10/2010שלום לילית,
תודה על פנייתך.
כל עולם האימון האישי מקורו בספורט. גם המושג COACH (ולא "קואצ'ר", כפי שנאמר בטעות) מגיע מהספורט.
לא ניתן במסגרת זו לתת תשובה אחראית לשאלתך מה יכולה להיות הסיבה להתנהלות הנער המדובר. אך בהחלט ישנם מאמנים המתמחים בעבודה עם ספורטאים.
אני מציע לך לחפש בGOOGLE תחת ההגדרות הבאות. אני משוכנע שתמצאי תשובה נאותה:
"מאמן אישי לספורטאים"
"Coachletter" (אפשר לחפש שם לפי קטגוריות)
"לשכת המאמנים" (אפשר לפנות לפי קטגוריה)
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסום??? - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור01/11/2010שלום לילית
לא פגשתי כמובן את האדם, ולא בדקתי אותו, אבל נדמה לי שאת מתארת דיכאון קליני, שלא קשור לשום דבר חוץ משינוי מתעתע של המוח.
הטיפול במקרה זה הוא תרופתי, לדיכאון.
אני ממליצה לאבחן אותו במהירות, ולטפל בשיא המהירות, אם אכן האבחנה נכונה, מפני שחבל שהמאמנים יתייאשו ממנו, לשכנע אותם אח"כ שהכל עבר זאת מלאכה קשה, ועד שהתרופות עוזרות לוקח ג"כ מספר ימים לפחות.
אם פסיכיאטר מומחה ישלול דיכאון, תמיד תוכלו לחפש מאמן מתאים.
בהצלחה והרבה בריאות
ד"ר בן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמייק20/10/2010
יש לי בעיה כבר כשנתיים שהולכת וחוזרת עם חרדות רפואיות ומחשבות חוזרות על דברים שונים שמאוד מפריעים לי. לפני שנתיים נטלתי כדורי פאקסט למשך שלושה חודשים ששיפרו לי את המצב פלאים. אז נטלתי 20 מ"ג כל יום. במקביל התחלתי ללמוד ואני לומד כבר שנתיים באוניברסיטה. לפני כשנה הייתה לי בעיה רצינית והייתי בדיכאון ובחרדות ומחשבות חוזרות. חזרתי לרופאה שהייתי אצלה לפני זה והיא אמרה לי לחזור ליטול את כדורי הפאקסט שוב כדור ביום. במקביל היא המליצה לי ליטול כדורי סטביליום טבעיים על מנת לאזן את המצב הכללי. היו ירידות ועליות במצב והמחשבות ולאחר כחודשיים של נטילת הכדור התייעצתי עם הרופאה והיא אמרה לי להעלות את המינון לשני כדורים. נטלתי שני כדורים למשך כחודש וחצי וחזרתי על דעת עצמי לכדור אחד שנטלתי אותו כחמישה חודשים לאחר מכן והמצב שלי השתפר פלאים למרות מחשבות מטרידות לפעמים אבל הם לא גרמו לי לחרדה. לפני כחודשיים הפסקתי בבת אחת ליטול את התרופה כי הרגשתי טוב ולא ידעתי שאסור ומאוד רציתי להפסיק. כשלושה שבועות המצב שלי היה מצויין ורק אז התחילו להטריד אותי שוב מחשבות וחרטות שהפסקתי והופיעו לי מחשבות מטרידות במקביל. פניתי לרופאה טלפונית והיא אמרה לי לחזור ליטול את התרופה במינון של כדור ליום. אחרי שבוע וחצי הייתי מבולבל ועם חרדות והתקשרתי אליה והיא אמרה שאם זה כך שאני אקח שני כדורים ביום. אחרי עוד שבוע וחצי שבמהלכם המצב היה אותו דבר ורק הפריעו לי קצת התופעות לוואי במובן החשק המיני וקצת היה לי בילבול בהכל הלכתי לפגישה אצל הרופאה. היא אמרה שאולי כדאי לי לקחת אחד כי אולי הייתי במצב רוח טיפה יותר טוב כשהייתי אצלה ולשלב בזה את הסטביליום ארבע כדורים ביום ואם אני ארגיש מתישהו שהמצב לא טוב לקחת שניים. מאז חזרתי לקחת כדור אחד והתופעות לוואי פחתו אבל אני כל הזמן מרגיש בילבול ומחשבות חוזרות ומטרידות וחלק מהמחשבות גם שאולי היא לא הבינה אותי נכון ואני לא מצליח להגיד כל מה שאני מרגיש וחושב במהלך הפגישה עצמה ואולי האבחנה שלה יכולה להיות מוטעית בגלל זה. אני לא יודע אם בפעם הקודמת לפני מספר חודשים הסיבה שמצבי השתפר היתה שני כדורים או פשוט תקופה שעברה והמצב התייצב בלי קשר למינון. הבעיה שאני מופנם וקשה לי לבטא את עצמי בדיבור מול אנשים. עכשיו אני במצב מאוד מבולבל ובנוסף סבתא שלי נפטרה לפני כמה ימים וחזרתי ללמוד ואני לא כל כך יודע מה לעשות ואני מאוד חרד לגבי כל דבר ומחשבות רבות מטרידות אותי. אני עושה הכל במקביל ומתפקד אבל המצב הזה מאוד מפריע לי כי אני אוהב להיות חופשי. אני מאוד מבולבל לגבי מה שאני צריך לעשות ומאוד קשה לי לבטא את עצמי מילולית ואני מאוד רוצה לעזור לעצמי אבל אני לא יודע אם לקחת שני כדורים ולהשלים עם זה או להמשיך עם אחד ולתת לזמן ולכוח רצון להוציא אותי מהמחשבות המטרידות ומהחרדות. אני בן 27 ומאוד רוצה כבר להפסיק עם המצב הזה ולהיות בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למייק
ליאת דביר-ליבשיץ21/10/2010מייק שלום,
נשמע שאתה עובר תקופה לא קלה,
לצערי זהו לא המקום המתאים לקבל מענה לצרכים שלך
עליך לגשת לרופא מטפל, להיוועץ בו וולהישמע להמלצותיו בעיין הטיפול התרופתי המתאים לך.
אם אינך סומך על המטפל שלך, נסה למצוא אחר, ובכל מקרה, מאוד לא מומלץ ל"שחק" עם טיפול תרופתי על דעת עצמך.
במקביל, הייתי ממליצה להיעזר בליווי פסיכולוגי
בהצלחה
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור26/10/2010שלום מייק
הבעיה שלך היא בעיה פסיכיאטרית, שאינה שייכת לאימון אישי, אלא לאבחון וטיפול תרופתי.
אם תרצה אוכל להתחיל באבחון ובטיפול התרופתי, ולשלב מרכיבים בודדים של אימון אישי, אם הם יתאימו למצבך.
אתה מוזמן להתקשר
בברכה
ד"ר בן-אור
מומחית בפסיכיאטריה
ומאמנת אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי20/10/2010
יש לי אחיין בן 10 שסובל מתסמונת דאון ומהתקפי זעם. האם אימון אישי יכול להועיל לו?האם זה נכון מניסיונכם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מלי.
גרשון מורג21/10/2010שלום מלי,
תודה על שאלתך, אך לצערי אינני מאמין שאימון אישי יתאים לטיפול באחיין שלך.
ישנם מוסדות וארגונים המתמחים בטיפול בנפגעי תסמונת דאון ואני ממליץ לפנות אליהם לקבלת עזרה והדרכה.
אני מוקיר ומעריך את דעגתך לאחיין הקטן שלך.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור26/10/2010שלום מלי.
ילד בן 10 עם תסמונת דאון יוכל אולי להעזר בטיפול התנהגותי, זה תלוי בגיל המנטלי שלו, שכידוע נמוך מהגיל הכרוולוגי שלו.
יתכן ובסופו של דבר הוא ייעזר אפילו בתרופות.
מומלץ לפנות למומחים בטיפול בתסמונת זו.
בין השאר קיימת אגודת או עמותת ית"ד, אבל יש בודאי מומחים נוספים.
בשלב ראשון כדאי לברר עם הפסיכיאטר שלו.
בהצלחה רבה.
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהמיכל09/10/2010
ביתי בת 23 נפרדה לאחרונה מחבר שהיה עמה כמעט שנתיים, חברות יפה טובה ואינטסבית. הפרידה נבעה בין השאר בגלל בחור אחר שגרם לה לקצת פרפרים בבטן והזכיר לה ריגושים שקצת שכחה. בגין השגרה בה שקעה.
לדעתי היא טעתה.
החבר הקודם היה איש מדהים. משכמו ומעלה.
היא אהבה אותו.
גם אנחנו אהבנו אותו.
הפרידה לא הייתה קלה ולוותה בהרבה יסורי מצפון על שפגעה בחבר הקודם.
הבחור החדש נראה טיפה מרחף... לא יודע עדיין מה רוצה מעצמו, מרושל, מוזנח וחי רק את הרגע (בן 26).
נראה לי שלבת שלי מגיע קצת יותר.
אני יודעת שאין ממש מקום להורים להתערב, והיא כנראה כרגע חושבת מהלב ולא מהראש.
היא לא נמצאת איתו הרבה זמן אבל כהורים קשה לנו לחבב אותו.
זה גם לא אומר שהקודם מחכה לה... ובכל זאת אני מוטרדת. אני חוששת שהקשר יהפוך לרציני יותר.
איך אפשר להגיד לה זאת, מבלי שתפגע, מבלי שהוא יפגע ?
והאם בכלל זה נכון להתערב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יונת
ליאת דביר-ליבשיץ10/10/2010תודה על פנייתך
אני הייתי אומרת- אל תכנסי לשם בכלל בכלל בכלל
זה אולי קשה כי מדובר בבת שלך והכל נעשה מאהבה ודאגה ואיכפתיות
אך טובתה הגדולה ביותר של הבת שלך (כל עוד אין מדובר בסכנה של ממש)
היא שכהורה- תסמכי עליה בעניים עצומות ושתתמכי בה ובבחירות שלה
נסי לראות דרך העיניים שלה מה היא מוצאת בבחור, ולחבב אותו בשביל העובדה הזו בלבד
אם תקימו אופוזיציה כנגדו, גם אם כזו שלא מדברים עליה, זה לא באמת יוסיף או יתרום
אם בכלל, זה מסוג הדברים שמוסיפים קושי שבגינו היא עשויה לרוץ ולהדק את החיבוק שהיא מקבלת מהבחור
ובעיקר
מדובר בסה"כ בילדה בת 23...התפקיד שלה זה "לחשוב" מהלב: )
יש לה זמן רב לנסות ולהתנסות..
אני מציעה שתתרווחו בחזרה בכסאות ותנו לה לחיות את חייה
אגב- אם היא פונה אליך לדעתך או בבקשה לעצה את תמיד מוזמנת לחוות את דעתך באופן שהוא מכובד ומכבד את בחירותיה
נגיד:
"אם את שואלת אז דעי שאני רואה שהבחור הוא כך וכך, אבל את אוהבת אותו, ואני סומכת על השיפוט שלך, אז אני בטח מפספסת כמה דברים, בואי ושתפי אותי..
בהצלחה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור10/10/2010שלום אמא.
אני כאמא ממש מבינה אותך.
אני רוצה שהילדים שלי לפחות יקשיבו לי. מה יקרה עם זה אח"כ - מי יודע.
יקשיבו פירושו יאזינו בתשומת לב. ואח"כ ישתמשו במה שהוספתי להם, כחומר למחשבה.
אף פעם איננו יודעים מה קורה בתוך זוג, ובודאי מה בן הזוג של מישהיא מעורר בה, בנוסף לכל הדברים הנהדרים שאנו רואים מבחוץ.
אני ממליצה לומר לה מה שאת חושבת, ולומר שאת מכבדת אותה את דעותיה ואת רגשותיה, אבל חשוב לך שהיא תדע מה את חושבת, ואת בטוחה שהיא תתן לדברים את המשקל הראוי והנכון בתוך המכלול.
מה שאפשר לעשות אח"כ הוא להתפלל......
אם תהיי אנטי מידי, אולי גם היא תהיה, וזה יכול להיות לא מוצלח, בסופו של דבר.
אם תשתקי ויתברר שצדקת תאכלי את הלב במשך שנים על "למה לא אמרתי"
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסופייה08/10/2010
שלום ,
אני נמצאת באימון אישי 8 מפגשים כבר... אני מרגישה שאכן למאמן שלי יש חשיבה חכמה והוא מצליח לכוון אותי לחשיבה אחרת ומצביע על הטעיות בדרך החשיבה שלי....
אני מתלבטת ...כי בתחילת האימון לא הגדרנו את כמות המפגשים ..אני בתוכי הקצבתי לעצמי 10 מפגשים ( כייוון שיקר לי מעבר...)
אני לא רואה שהמאמן מזכיר את העובדה שאנו לקראת סיום אף על פי שהבנתי בהתחלה שבמסר כזה של מפגשים הוא מאמן.
האם אני צריכה להגיד לו שאנו מסיימים תכף ..כדי לסגור דברים ... או שמבחינתו אין לצפות שסיום האימון יבוא ממנו היות והוא חפץ בכסף שלי.
חשבתי אולי לסיים את האימון וליצור כאילו המשך אימון של פגישה בחודש ..אני תוהה אם זה אפקטיבי ... או כדאי לסיים. ...ואם ארגיש בעוד תקופה צורך אחזור לאימון רציף ?
וייתכן והפסקה בסיום 10 מפגשים נכונה יותר כדי לצאת לדרך...
אשמח לדעתכם
אשמח לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופיה שלום
ליאת דביר-ליבשיץ10/10/2010תודה על פנייתך,
אינני בקיאה בפרטי האימון שלך ואני מניחה שלכל מאמן שיטות אימון משלו
האימון הקלאסי מתפרש על פני 10-12 מפגשים, ועם זאת ניתן להתאמן במספר קטן יותר או גדול יותר של מפגשים, לעשות זאת פנים אל פנים/ טלפונית, לקיים פגישה אחת לשבוע או אחת לעשרה ימים..
אני מניחה שהכל כשר כל עוד:
1- התנאים ברורים לכל, מקובלים על הכול ומוגדרים מראש
2- הפורמט תואם את המטרה לשמה אדם מתאמן- קרי המתאמן מצליח להשיג את מטרותיו או לפחות להתקדם לעברן כברת דרך ממשית (או רעיונית).
אני חוששת לפי הדברים שכתבת שאף אחד מהללו לא מתקיים באימון שלך
האימון עצמו איננו חניון שממנו "יוצאים לדרך" אלא הוא מלווה אותך כשאת כבר צועדת בדרך ולאורכה..
ועם זאת, את היחידה שיכולה להעיד כיצד והאם את נתרמת מהאימון שלך, האם המטרות שהצבת לעצמך מושגות והאם יש צורך שתמשיכי
בכל מקרה- חשוב שמערכת היחסים בינך לבין המאמן תאפשר דיון פתוח בסוגייה זו.
בהצלחה רבה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור10/10/2010כל מאמן ודרכו, כל מתאמן ודרכו, יכולותיו, צרכיו ורצונותיו.
אני מציעה שתזכירי למאמן שאת לקראת סיום, מסיבה כלכלית, אן פשוט מפני שכך החלטת. האם אמרת זאת למאמן מראש?אם לא אמרת לו, למה שינחש זאת?
אני אוהבת להשאיר מספר פגישות שיהיו אחת לשבועיים או אחת לחודש, בדיוק כפי שציינת, השאלה רק אם אכן השגתם את מטרות האימון ואכן נשאר תקציב לפגישות הנוספות.
כלל ראשון בכל חוזה הוא לומר מהן ציפיותיך. יתכן ולא אמרת אותן ברור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן07/10/2010
אני בן 31 בעבר הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך מספר חודשים, ואכן הרגשתי שהטיפול עזר לי להגיע לתובנות מאוד חשובות שקשורות לדפוסי התנהגות שהשתרשו בי במשך שנים ,,אולם לאחר זמן מסויים חשתי שהתכנים בטיפול די חוזרים על עצמם,ושהמטפל מפחית משבוע לשבוע את רמת הקשב שלו ולכן נאלצתי לעזוב את הטיפול, שאלתי היא כזו האם הטיפול הפסיכולוגי גם עוסק במתן כלים בהתמודדות עם קשיים או שתכלית הטיפול היא ההקשבה ?
פשוט כיום אני מעוניין לקבל גם כלים מעשיים להתמודדות ולא רק במטפל שיקשיב לי
כי מה שנדרש לשפר אני כבר יודע, כעת אני מעוניין להתרכז באיך. כמו כן, האם אימון אישי מתאים לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונן
ליאת דביר-ליבשיץ10/10/2010תודה על פנייתך
ישנן גישות בטיפול פסיכולוגי שאין תכליתן ההקשבה בלבד, לדוגמא גישה פרקטית כגון טיפול התנהגותי לפיה אדם נחשף באופן הדרגתי למקור קושי כדי ללמוד ולהתגבר עליו- זה בגדול מאוד, אינני פסיכולוגית ואני מניחה שכדי לקבל תשובה מעמיקה ויסודית יותר עלייך להיוועץ באחד
אימון בהחלט יכול לספק כלים להמודדות- במידה רבה מאוד האימון הוא לברר את ה"מה" מה שאתה מעיד שכבר עשית, ולהגדיר את ה"איך" שאתה מבקש לעשות...
עם זאת זו הגדרה רחבה מאוד ויש לבחון כל עניין לגופו.
אתה מוזמן לנסות ולבדוק אם לתהליך אימוני יש מקום לקדם אותך
בהצלחה בכל מקרה,
ד''ר מרגלית בן אור10/10/2010שלום רונן.
אני מניחה שאימון אישי מתאים לך.
טיפולים פסיכולוגיים, בחלקם לפחות עוסקים במה כדאי לשנות, ופחות באיך לעשות זאת.
את האיך תגלה ותיישם באימון האישי.אתה מוזמן להתקשר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותשמרית25/09/2010
שלום רב,
1. רציתי לברר לגבי שיטת NLP. האם כדאי ללכת למאמן שמטפל בגישה זו? חברה שלי אמרה לי שהשיטה היא מעין כת וצריך להתרחק מזה. מה נכון??
2. האם כדאי ללכת לאימון אישי אצל סטאז'רים או שעדיף ללכת על מישהו עם ניסיון ותעודות?
3. אם מאמן מסויים מציג את עצמו כמספר 1 בארץ בשיטה מסויימת, כיצד אני יכולה לאמת זאת? איך אפשר לדעת שבוחרים מאמן טוב??
אשמח מאוד לתשובות!
תודה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית.
גרשון מורג25/09/2010שלום שמרית,
תודה על שאלותיך. אנסה להשיב בקצרה לפי מיטב הכרתי:
1) NLP זו שיטה ולא ידוע לי על קיומה כ"כת" (גילוי נאות, אני איני משתמש בNLP, למרות שאני מודע לשיטה). אם חברתך חוותה משהו אחר, הייתי חוקר זאת אצלה יותר לעומק.
2) אין ספק שנסיון באימון תורם מאד למאמן וללקוחותיו. כמה שיותר "קילומטרג'", יותר טוב. אך מצד שני, סטאג'רים נותנים הזדמנות להתאמן אצלם במחיר נמוך למי שאינו מסוגל לשלם יותר. עניין של סדר עדיפויות.
3) משקל רב בהצלחת האימון עבור הלקוח, טמון ב"כימיה" שנוצרת בין מאמן-לקוח, במחויבותו של הלקוח לטרנספורמציה בחייו, בהתמסרותו לתהליך, בניסיונו של המאמן בניווט התהליך וכו'. לא הייתי נותן חשיבות כלשהי למיקומו העצמי של מאמן כלשהו בטבלת גדולי האימון, חוץ מהחשיבות עבור עצמו.
אין תחליף לפגישת היכרות ראשונית עם המאמן ובדיקת "תחושת הבטן" שלאחריה.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמרית25/09/2010גרשון,
תודה רבה על התשובות!
ושבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהYou are welcome!
גרשון מורג25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמרית
ד''ר מרגלית בן אור26/09/20101. מכל שיטה אפשר לעשות כת. ככלל אני מעדיפה מטפל שיודע לעבוד בכמה שיטות, ולא את זה שמתאים את הלקוח לשיטה שלו.
2. מי שהוא בעל ניסיון ותעודות בודאי יודע יותר, וכנראה יוכל לעזור יותר, אבל לכל כלל יש הרבה יוצאים מן הכלל. מה למדנו מזה? בעצם כלום. מה שכן צריך כימיה עם המטפל, וזה בכל תחום שהוא בחיים כולל האינסטלטור ובעל המוסך.
אולי תוכלי לנחש אם מתאים לך לעבוד על הדברים עם גבר לעומת עם אישה, אבל כל השאר חידה.
3. מי שמחשיב את עצמו לטוב ביותר באותה שיטה, אולי דורש יותר תשלום, ואולי אפילו זה לא. שוב, אם מישהו הוא הטוב ביותר בשיטה מסויימת, מה הוא יודע על שיטות אחרות? ומה עם השיטה שלו לא תתאים לך, לבעיה שלך, לאופי שלך?
לסיכום: בדקי את המחירים בשוק, לעומת היכולות שלך, ונסי.
את מוזמנת, ובכל מקרה ומטפל - מאמן, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן אימוןנוייה22/09/2010
שלום,
ברצוני לשאול מספר שאלות ואשמח לתשובה בנושא
1. אשמח לדעת מה המינמום למספר מפגשים באימון איש שיהיה ממוקדי? האם 10 מפגשים מספיקים לאימון אפקטיבי ? אין לי ספק שאימון במשך שנה למשל יכול לקדם יותר י אבל מגבלת הכסף לא מאפשרת מצב זה.
לכן זה אימון ולטא טיפול פסיכולוגי...או שגם אימון בדומה לטיפול פסיכולוגי תהליכי ושנה של אימון מניבה תוצאות טובות יותר האומנם???
2. אופן המפגשים : האם נכון לקיים מפגשי אימון ברצף ? הווה אומר פעם בשבוע למשך 10 מפגשים.
או שאפשר לקיים אימון פעמיים בחודש שבוע כן שבוע לא ואין בכך כדי לפגוע בתהליך האימון.?? וכך גם אפשר למשוך יותר זמן אימון כדוגמה שנה....
ממתינה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נוייה,
גרשון מורג22/09/2010שלום נוייה,
תודה על שאלותיך.
אינני חושב שאפשר לתת תשובה חד-משמעית לשאלה "מה המינימום למספר מפגשים באימון".
מאמנים שונים יתנו תשובות שונות, למרות שחלק מהן יוכלו להיות קרובות.
מנסיוני כמאמן הייתי אומר שמאד תלוי במצב הלקוח שמגיע לאימון, מה הוא רוצה להשיג בהתחלה, מה מתברר לו תוך כדי אימון שכדאי לו להשיג (שלא תמיד זהה למצב ההתחלתי), מה מידת מחויבותו של הלקוח לתהליך וגם מאד תלוי בקשר שנוצר בין המאמן והמתאמן תוך התהליך. כל מקרה הוא עולם שלם.
אני, למשל, אומר ללקוח שפרק האימון המינימאלי הרצוי ע"מ שהאימון יהיה אפקטיבי הינו כ 24 שיחות שבועיות. למרות זאת, היו לקוחות שאחרי 8 שיחות ואפילו אחרי 4 שיחות, "האסימונים נפלו" בצורה כזאת שזה היה בהחלט מספיק למטרה שלמענה הגיעו לאימון. אך אלה היו היוצא מהכלל המוכיח את הכלל. היו גם כאלה שהמשיכו עד 30 ו 40 שיחות.
לגבי רצף השיחות (ושימי לב, אני מדבר על "שיחות" אימון כי חלק לא מבוטל מהאימונים הם טלפוניים בתוצאות לא פחות טובות ממפגשים אישיים): מניסיוני, כאן חשוב מאד לשמור על רצף של שיחות שבועיות. כמובן שלפעמים אין ברירה אלא לדחות או לבטל שיחה, אך כעיקרון הרצף חשוב מאד.
ישנם מקרים שעקב בעיות תקציביות או אחרות לקוחות יתאמנו כל שבועיים. זה לא אידיאלי, אך זה יותר טוב מכלום. לא כל מאמן מוכן להסדר כזה.
מקווה שעזרתי.
חג שמח!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנויה שלום
ליאת דביר-ליבשיץ23/09/2010תודה על פנייתך,
האימון הוא לרב תהליך קצוב בזמן, אני מניחה שהגבול התחתון לשיחות הוא 10 מפגשים ואילו העליון משתנה לפי מודל העבודה של המאמן והצרכים של המתאמן . מכיוון שהאימון נועד כדי למטרה מוגדרת, השגת תוצאה או יצירת שינוי, חשוב להגדיר מראש את משך האימון וכך לשאוף להשיג את מטרתו במועד שנקבע.
נהוג לקיים שיחות במרווח של שבוע. מרווחים גדולים יותר עדיפים פחות. אני מנחה שיש חשיבות גדולה ל"טמפו" בתהליך האימוני, משהו באינטנסיביות של המפגש השבועי נותן דופק או קצה שהם הכרחיים לתהליך. עם זאת, במידה ולא מתאפשר, אני מסכימה שעדיף להתאמן אחת ל10 ימים או לשבועיים מאשר כלל וכלל לא.
בהצלחה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נויה
ד''ר מרגלית בן אור23/09/2010שלום לך.
אימון אצלי למשל מתנהל בסביבות 12 מפגשים.
לפעמים זה קצת פחות ולפעמים מעט יותר.
החשוב ביותר הוא לבדוק אצל מאמן מנוסה אם את והבעיה עליה את מעוניינת להתאמן, או הנושא אותו את מעוניינת לפתור סביר שייפתרו בתהליך אימוני, שהוא שונה מהותית מתהליך של טיפול פסיכולוגי.
שיהיה בהצלחה.
להתראות, אם תרצי.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות חולניתדפנה14/09/2010
שלום.
יש לי חברה (לא בת זוג, חברה) שתמיד יש לי איתה בעיות.
אני מקווה שאני פונה למקום הנכון (אם לא תפנו אותי לאן שצריך) אבל אני פשוט חייבת להוציא את זה (הרבה שנים שמרתי בבטן...) ולשמוע תגובה, דעה, הערה או הארה...
אז ככה: מגיל 11 למדנו יחד באותו בי"ס וגם בתיכון בתנאי פנימיה.
הבעיה שלה היא שכל הזמן חייבת מישהו שיהיה צמוד אליה וידריך אותה. הבטחון העצמי שלה היה ברצפה; היא לא היתה נוסעת לבד לשום מקום - רק עם מישהו או שהיו באים לקחת אותה. דעותיה לא היו יציבות. היא היתה משנה את דעותיה לפי מה שהרוב אומר או לפי מה שהמקובלת בכתה אומרת. הולכת בדר"כ עם הרוב מבלי להביע את עמדתה או דעתה בשום נושא! בכדי להשיג תשומת-לב היא היתה ממציאה דברים על עצמה כדי שירחמו עליה או כדי שיתעניינו בה, משקרת חופשי, בלי להתבלבל בכלל...היא מחשיבה אותי לחברה הטובה ביותר שלה מכתה ו'. והאמת היא, שכשהיא איתי לבד- היא בלי מסכות בכלל, וכך אני אוהבת אותה. אבל היא מעולם לא הורידה את המסכות (עד היום) ובגלל זה אני נפגעת ממנה כ"כ הרבה, שאף-פעם (עד לא מזמן) לא ידעתי איך להגדיר אותה. היא היתה גורמת לי לבלבול רציני. למשל: פעם נסענו יחד באוטובוס, ודיברנו על הכל. באותה נסיעה לא חשתי בטוב ולקראת סוף הנסיעה חשתי בחילה והקאתי על המקום. והיא, במקום לבוא ולעודד אותי, להרגיע ולראות מה אני צריכה כדי להרגיש יותר טוב, - צחקה עלי והתפדחה ממני. מישהי זרה שהיתה שם באה אלי, הביאה לי טישו,בקבוק מים ואקמול, בעוד חברתי "הטובה" ממשיכה לצחוק לי מול הפנים!!! הצחוק שלה לא נובע מלעג או מ"מגיע לך". הצחוק שלה נובע מהחוסר בטחון שלה (כך נראה לי), היא כאילו התפדחה מהסיטואציה... באותו רגע אולי היא לא רצתה להיות קשורה אלי, ואם אפשר היא היתה הולכת... אולי, לא יודעת... (שלא תבינו לא נכון- אני לא מצדיקה אותה, אני רק מנסה להסביר לכם איזה מן טיפוס היא...)
שנאתי אותה כ"כ באותם רגעים. וכשירדנו מן האוטובוס והתאוששתי אמרתי לה את זה והיא כמובן ביקשה סליחה. סליחה אמיתית עם להתחנף ממש וכאלה... היא הרי יודעת שלעולם, אבל לעולם היא לא תמצא מישהו שיקבל אותה כמו שאני מקבלת אותה ושאיתו היא תוכל לדבר ללא מסכות כלל. היום אני מבינה שהיא צריכה טיפול דחוף! והיום אני גם מבינה שהיא מזיקה לי, והאמת היא שכשאני כותבת את השורות האלה ומגלה שזה היה כ"כ ממזמן ואני עדיין זוכרת כל פרט ופרט- אני מבינה יותר ויותר שעלי להתרחק ממנה.
לפני 3 שנים אמרתי לה בפנים את כל מה שאני חושבת עליה והקשר נותק כמעט לחלוטין. טרגדיה גרמה לקשר לחזור והוא חזר להיות על אש קרה. אתמול לאחר המון זמן שלא התראנו ושהיא הבטיחה שהשתנתה (בגלל בעלה והילדים),נפגשנו שוב.התאכזבתי ממנה והבנתי שהיא לעולם לא תשתנה, אולי רק אם היא תקבל את הטיפול המתאים...
מאכזב אותי לדעת שלעולם לא היתה לי חברה טובה באמת...
רק רציתי לשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה.
גרשון מורג16/09/2010שלום דפנה,
תודה ששיתפת אותנו.
לגבי מערכת היחסים עם ידידתך כפי שאת מתארת אותה, יש לי רק שאלה אחת אליך:
מי את (איזה מין אדם את) שמאפשרת קיום מערכת יחסים כזו? זו שאלה שהייתי ממליץ שתנסי להשיב עליה.
אנו יכולים לשנות רק את עצמנו, לא אחרים.
במערכת היחסים הזאת את אפשרת והסכמת לקיומה כפי שאת מתארת. ובכל מצב שאנו מאפשרים התרחשותו של עניין כלשהו, יש לנו ללא ספק רווח כלשהו מהעניין. האם את יכולה לזהות האם היה ומה היה הרווח הזה?
ידידתך היא מי שהיא ואת מי שאת. את יכולה לשלוט רק על מה שאת עושה, מגיבה, יוזמת, חשה וכו'. רק על עצמך ועל זה את גם אחראית.
זה לא קשור לידידה שלך, זה לא קשור למה שהיא בתוך היחסים שלכן, זה קשור רק אליך. רק אליך. ואם את מוכנה להתמודד עם עצמך (ולא עם הידידה שלך וצורת ההתהלות שלה!) אז יש על מה לדבר ויש סיכוי לך להגיע להרמוניה עם עצמך, שקט נפשי ורווחה (ותופתעי לשמוע: אולי אפילו למערכת יחסים חדשה ושונה לחלוטין עם אותה ידידה..).
אז בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגרשון
דפנה17/09/2010אני לא יודעת מה לא הבנת מבין השורות שכתבתי, אבל ברור לי שלא הבנתי אותי נכון. (אולי מפני שאין לי מספיק מקום כדי לכתוב את הכל).
בכל אופן עניתי בשבילך על השאלות, פחות מאשר בשבילי, אבל לא אשקר שהייתי אדישה לזה. למשל על שאלתך מי אני שמאפשרת מערכת יחסים שכזו? אענה לך מה שעניתי לעצמי בעבר: אני בנאדם מן השורה, חברותית ואוהבת אנשים, בנאדם טוב ורחמנית (אולי אפילו במידה מוגזמת) שמאמינה שצריך לסלוח ולתת לאדם הזדמנות לשנות ולהשתנות.
אמרת שאני זו שאפשרתי את זה, וממילותיך אני מבינה שאתה מאשים רק אותי. יכול להיות, שבאמת אפשרתי לה לנהל / לנצל אותי אבל כל זה קרה כי היא העמידה אותי במצב כזה. אתן לך דוגמא: ישבנו יחד במסעדה וחזרנו הביתה ברכבי. המושב שלי קרוב יותר לעיר ומהמושב שלי לשלה- המרחק הוא כ10 דק'. היא אמרה לי שבעלה יקפיץ אותה מהצומת של המושב שלי כי אמרתי לה שאני ממהרת. כשהגענו למושב שלי היא אמרה לי שבעלה לא יגיע ושאני אוריד אותה בצומת, והיא כבר תסתדר... שאלתי אותה- למה הוא לא בא והיא אמרה שהוא חולה. (כמובן שזה היה שקר, כמו תמיד.(אל תשאל איך אני יודעת, כי אין לי מקום לספר...)פשוט שניהם ידעו שאני לא אשאיר אותה לבד וניצלו את זה. השעה היתה 12 בלילה, בחורה לבד בצומת חשוכה במרכז הארץ- תסכים איתי שזה דיי מסוכן! אז הקפצתי אותה. לא נותרה לי ברירה. זה נכון שיכולתי להשאיר אותה שם לבדה ובכך לגרום לה לא לשקר לי לעולם! וגם לא לנסות אפילו לנצל אותי שוב, אבל כל אחת היתה עושה את זה. אז אתה יכול להגיד: היית משאירה אותה שם והוא היה בא לקחת אותה. אבל בנתיים היא נמצאת 10 דק' לבד בחשכה, וגם ב10 דק' עלול לקרות משהו...
לשאלתך מה הרווחתי אענה שרק ברגעים שהיינו לבד, רק אני והיא- הרווחתי חברה! היה לי כיף לצאת איתה, לספר לה, לשמוע אותה- אבל ברגע שהגיע אדם נוסף- היא לא היתה היא! ואם אתה רומז שאני "הרווחתי" ממנה משהו-כלומר שניצלתי אותה- אתה טועה וגם מעליב אותי מאוד! דרך-אגב, בעלה נפרד ממנה לתקופה מסויימת והוא אמר לה שמה ששבר אותו וגרם לו לעשות את הצעד הזה- זו היא- שאין לה אופי-(לדוג': הם התחתנו כשומרי מסורת ופתאום הוא החליט לא לשמור שבת- היא עשתה מה שהוא רוצה בלי למחות, בלי לשאול-פשוט עשתה מה הוא עשה. (ולי היא אמרה שהיא ממש לא שלמה עם זה...) וגם כשהם היו פרודים הוא אמר לה שכ"כ הרבה פעמים הוא תפס אותה על שקר- אפילו שקר טפשי וסתמי- וזה הוריד לו את הערך שלה. הוא אמר לה: כמה בנאדם יכול לשקר? אם משקרים אז משקרים בשביל השלום, אבל לא על כל שטות אפשרית. זה פשוט יוצא לה כבר בלי שליטה (פעם היא גם אמרה לי את זה, שהיא מתחילה עם שקר אחד, והשאר פשוט זורמים לה...)
טעית כשחשבת שאני מנסה לשנות אותה. ממש לא! זה לא התפקיד שלי. אני רק חושבת שאם היא תשתנה זה יעשה טוב קודם-כל לה אבל גם לסובבים אותה. עוד טעות: אני לא מחפשת אשמים רק מחפשת מה יעשה לי טוב. ואולי מה שיעשה לי טוב זה לא להיות בקרבתה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה,
גרשון מורג17/09/2010לדפנה שוב שלום,
צר לי שלא הבנת את תשובתי נכון. אולי לא הצלחתי לבטא את הדברים בצורה מובנת.
בכל זאת, אני מציע לך לקרוא שוב את את התשובה. אני בטוח שלא תצליחי למצוא בה לא את המושג "אשמה", לא "ביקורת" ולא "שיפוט". אפילו לא ברמז, כי לא כך אני חושב ופועל.
הצעתי לך רק לנסות ולהסתכל על היחסים האלה מזווית אחרת, שונה.
לשנות את הגישה, לא להתבונן על מה שידידתך עושה ואיך היא מתנהגת, אלא להתייחס רק לאיך את בתוך המערכת הזאת ולמה שהיחסים הללו גורמים לך וכנראה שכבר הגעת למסקנה כלשהי במשפט האחרון של תגובתך: "ואולי מה שיעשה לי טוב זה לא להיות בקרבתה..."
אז תבורכי ושיהיה בהצלחה,
שנה טובה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמר גרשון
דפנה19/09/2010כנראה שבאמת לא הבנתי אותך נכון...
אכן, מתגבשת אצלי החלטה בנושא הזה ואני מקווה שאחליט את ההחלטה הנכונה.
שנה-טובה ותודה-רבה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה.
גרשון מורג19/09/2010שלום דפנה,
ראשית, תודה על תוספת ה"מר". זה בסדר, אך אפשר גם להסתפק פשוט ב "גרשון"...
אני מברך אותך ואני מאחל לך שאכן תקבלי את ההחלטה הנכונה עבורך, החלטה שאיתה תרגישי שלמה, בהרמוניה ושיביא לך שקט נפשי. בהצלחה!
בכל מקרה, אם תרצי מתישהו להתעמק בנושא או בנושאים אחרים, הפרטים בתחתית ההודעה.
שנה טובה וחג סוכות שמח!!!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטישת מבטאישה13/09/2010
אודה על תגובתכם. אני נשואה, ועמדתי בצורת מעגל עם חברותי, בו בזמן שאחת הנשים דיברה, לפתע התקרב מכר ותיק נעצר ועמד צמוד למעגל ופתאום לוטש בי מבט ולא הירפה, מעט חייך. וזה תוך כדי שהייתי קשובה לחברתי שדיברה אלינו. אני הייתי ממוגנטת כלפיו, ומצאתי את שנינו מביטים אחד לשני בעינים כ-40 שניות בלי הפסקה. ולאחר מכן הגבר עזב את מקומו והלך לדרכו. לעולם לא נתקלתי בסיטואציה שכזו. הוא מכיר אותי, אך מה אומרת לכם התנהגותו, ואני מרגישה נבוכה מתגובתי כלפיו, מלטישת מבט איך אצטייר בעיניו? פשוט זה לא היה בשליטתי. מה דעתכם מדוע התנהג כך ומה לדעתכם יכול להבין הגבר שמבטי התמקדה בו מבלי שהזזתי עפעף. ממש לא נעים. איך אצא מיזה.. מה דעתכם על הנ"ל. הרבה תודה. אגב, הגבר גם כן נשוי כבן 46.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אחת
ליאת דביר-ליבשיץ13/09/2010תודה על פנייתך,
מדברייך לא הבנתי מה את מבקשת בעצם להשיג כשאת שואלת "איך אצא מזה?"
האם העניין היחידי הוא חוסר הנעימות מהבחור ומה שאת רוצה זה שהמקרה לא יותיר בו רושם מוטעה כלפיך?
באופן אובייקטיבי אינני חושבת שפשעתם,
אמנם לא ברורה הסיבה לנעיצה ההדדית , אבל לא חשוב מה רץ לך בראש- לא נעשה פה חטא. ככל שתמהרי להבין שלא קרה דבר כך תתפוגג המבוכה...
אם יש קושי אמית לנפנף את העניין, או שמדובר בסיפור מורכב יותר- את מוזמנת לבדוק כיצד את יכולה להתמודד עם המצב
בהצלחה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אחת
ד''ר מרגלית בן אור13/09/2010אפשר לפנטז על מה קרה שם בדיוק, אבל נדמה לי שאין צורך. זה שלא הורדת את העיניים, הרי ניצחת במשחק של ההורדות.
אם את רוצה לבדוק משהו מעבר לכך, את מוזמנת לבוא לפגישה.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה
אישה13/09/2010למה התכוונת שציינת: "שניצחת במשחק ההורדות"? מה זאת אומרת?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט,
ד''ר מרגלית בן אור14/09/2010פשוט, מי יוריד עיניים ראשון מרוב מבוכה, משחק ידוע ומקובל, אולי לא בחברה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בשוק..
אישה14/09/2010לא ידעתי שיש משחק כזה. למדתי משהו. טוב! אם כך! החמאת לי. יצאתי קולית. ח חה חה. ותודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהבת לרקודלינוי07/09/2010
שלום
אני לינוי, בת 16 כיתה י' ואני לומדת בלט קלאסי ומודרני כבר 10 שנים בסטודיו שהפך להיות ממש הבית השני שלי.
הבעיה היא שבשנים האחרונות הרבה בנות עזבו את הקבוצה וגם הבנות שנשארו לא מספיק רציניות ולא תמיד מגיעות.... הטווח גילאים מאוד גדול ועכשיו בגלל שאנחנו לא הרבה בנות המורה רוצה לאחד אותנו עם הקבוצה של היותר קטנות בשיעורי המודרני.
אני מרגישה שהחוג כבר לא תורם לי כמו שתרם פעם.
אני באמת אוהבת לרקוד ורוצה להתקדם, אבל אני מרגישה שזה פשוט לא אפשרי במסגרת בה אני נמצאת כיום.
שקלתי לעבור לסטודיו אחר בעיר שלי הבעיה שאני לא בטוחה שאני מסוגלת נפשית לעזוב את הסטודיו שלי.
אני לא רוצה לפגוע במורה, היא חשובה לי מאוד. אני גם לא רוצה לגרום לפירוק הקבוצה, אבל ככל הנראה מספיק שאחת תחליט לעזוב והקבוצה כבר לא תוכל להחזיק מעמד יותר.
נשארו לי רק 3 שנים לרקוד עד סיום י"ב ואני לא רוצה לבזבז אותן!
באמת שאני לא יודעת מה לעשות...בבקשה תעזרו לי, תכוונו אותי, משהו!
תודה
לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לינוי,
גרשון מורג07/09/2010שלום לינוי,
תודה שפנית אלינו.
יש פרט אחד חשוב שאת לא ציינת בפניה שלך והוא, האם שיתפת מישהו קרוב אליך במצוקה ובהתלבטות שלך?
למשל, האם פנית למורה לבלט שלך, שהיא כל כך אהובה עליך ושיתפת אותה במחשבותיך?
אני מניח שכפי שהמורה כל כך חשובה לך, כך גם את חשובה לה ואם זה נכון, אין לי ספק שהיא תוכל לתת לך את העצה הכי טובה, הכי מקצועית והכי נבונה. הייתי אומר לא להסס להתייעץ איתה, אם היא מורה כל כך טובה היא בוודאי תדע להבין אותך.
בהצלחה ושנה טובה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה לינוי
ד''ר מרגלית בן אור11/09/2010שנה טובה לינוי.
שמעתי הרבה בימי חיי על קשרים מיוחדים שנרקמים בין מורים לתלמידים. גם לפני שעסקתי באימון אישי תהיתי למי זה טוב.
אני בעד הכרת תודה למורה, גם למורה "רגיל" בבית ספר, אבל כאן נדמה לי שיש עיוות. המורה אמור לתת לך שירות, את לא אמורה להקריב את ההתקדמות שלך בשביל המורה.
לכי לאן שמתאים לך, ואחרי שתעזבי את בהחלט וכולה להביא למורה מתנה של זר פרחים יפה, או משהו אחר, שיביע הכרת תודה, אבל אין סיבה שתקריבי את עצמך בשביל אחרים.
שיהיה בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדותשמרית07/09/2010
כיצד אפשר להתמודד עם אדם שמשפיל ומעליב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
ליאת דביר-ליבשיץ07/09/2010תודה על פנייתך,
את/ה שואל/ת שאלה ענקית וממעט/ת לתת פרטים,
אנסה להשיב באופן כללי:
הדרך המומלצת ביותר היא ללמוד כיצד לא להיעלב!
לרב תחושת העלבון או רפלקס ההיעלבות מתעורר אצלנו כאשר מישהו דורך לנו על יבלות רגשיות
דרך תהליך של טיפול/אימון ניתן ללמוד כיצד לזהות את אותן היבלות ותוך עבודה לעשות סוג של "פדיקור" לנפש
חשוב לנסות ולראות בהעילבות בחירה, כך ניתן לראות מהן האפשרויות הנוספות שאנחנו יכולים לבחור בהן בסיטואציה נתונה ולבחור אחרת
ואם זה לא עוזר לקלל בחזרה תמיד מעודד את האגו..
סתם: ) זה לא היה באמת המלצה..
בכל מקרה,
בהצלחה ושנה טובה ומתוקה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאל
ד''ר מרגלית בן אור11/09/2010שנה טובה דניאל.
כל כך קשה לך עם אותו אדם שלא כתבת שום פרטים על הקשר שלך עם אותו אדם, וכו'.
אתה מוזמן לאימון ואז נוכל לבדוק במה מדובר.
שנה טובה והרבה כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון עצמיקורל31/08/2010
שלום,
אני למדתי בניית ציפורניים, השקעתי על לימודים והציוד עשרות אלפי שקלים.
הבעיה היא שאין לי ביטחון לשווק את עצמי. רק המחשבה שתבוא אלי לקוחה ולא תיהיה מרוצה מהעבודה שלי מכניסה אותי ללחץ. .
מה אני יכולה לעשות כדי להתגבר על החוסר ביטחון הזה?
מצד שני יש לי תואר ראשון במדעי החברה.אולי פשוט לשנות כייון למרות שאני מאוד אוהבת לעסוק בבניית ציפורניים?
תודה מראש,
קורל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קורל
ליאת דביר-ליבשיץ31/08/2010תודה על פנייתך,
אם העיסוק בבניית ציפורניים "בוער בעצמותייך" אין כל סיבה שתפני לעיסוק אחר...
את מוזמנת לתהליך של אימון בו תוכלי לגייס את הביטחון הדרוש, ולייצר תוכנית פעולה שמתאימה לצרכייך ורצונותיך בדרך לעיסוק במקצוע..
בנתיים ובלי קשר- אני מניחה שכמו ברב המקצועות יש באפשרותך לפרסם עצמך בתור "סטאז'רית" ולהציע את שירותייך במחיר מוזל הן כדי לצבור ניסיון והן כדי לקבל ביטחון
טיפ- נצלי את החגים הבאים עלינו לטובה - אני בטוחה שבנות ישראל היפות תקפוצנה על ההצעה לקבל זוג ידיים יפות לחג במחיר היכרות..
בהצלחה ןחג שמח,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קורל
ד''ר מרגלית בן אור02/09/2010נדמה לי שדברת על שני נושאים ודחסת אותם לנושא אחד, אולי יש כאן אפילו נושאים נוספים.
יש הרבה אנשים בעלי בטחון עצמי, ועם בעיה בשיווק עצמי, ויש להיפך.
אם את אוהבת לעשות משהו, וזה משהו חיובי ביותר כמו בניית ציפורניים, אז למה שתעזבי את זה?
בתור טיפול חיצוני בבעיה, אולי תעבדי קצת בהתנדבות בבנית ציפורניים בבתי חולים, שיקום תה"ש וכדומה, וכשתרכשי יותר ניסיון תמשיכי בשוק האמיתי.
אם לא שם הסיפור את מוזמנת לאימון, ונבדוק מה כן הבעיה.
בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)