מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך יוצרים התחלות חדשות?שיר17/12/2009
החיים שלי במצב סטטי כבר תקופה ארוכה. אני מוצאת את עצמי מיואשת מהחיים, מהגברים שהכרתי ומהרוטינה שבעבודתי. שלא נדבר על זה שהכסף שלי מתבזבז לו בקצב מסחרר על בגדים ושטויות כדי למלא חלל פנימי. לא יודעת מאיפה להתחיל, ואיך לשנות הרגלים של שנים רבות. איך יוצרים התחלות חדשות? בתור אדם שלא אוהב שינויים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר,
גרשון מורג17/12/2009שלום שיר!
תרשי לי להתייחס רק לחלק האחרון בפנייתך, מכיוון שהחלק הראשון הוא כל מה שאת לא רוצה...
את כותבת " איך יוצרים התחלות חדשות? בתור אדם שלא אוהב שינויים.. " אני מניח שאת יכולה לראות שישנם כאן שני רצונות מנוגדים בעת ובעונה אחת: הרצון בשינוי אל מול הרצון לא לשנות. אני גם מניח שאת מבינה ששום שינוי לא יכול להתרחש אם קיימת התנגדות לעצם השינוי עצמו.
אולי ינחם אותך לדעת שאת לא יחידה בעולם. לחלק גדול מאד מאיתנו ביצוע שינוי בחיינו מהווה אחת המשימות הקשות ביותר לביצוע. שינוי יכול להיתפס כמאיים, יש בו מידה רבה של אי-ודאות, לרוב זה כרוך בצורך לצאת מ"אזור הנוחות" שלנו (שלעיתים, למרות שהוא לא אהוב עלינו והוא לא טוב לנו, הוא מ-ו-כ-ר לנו, אנו רגילים אליו), וכו'.
אז ראשית כל עלינו להתמודד עם אותה פרדיגמה שאת קובעת: "אני אדם שלא אוהב שינויים".
האם קביעה זו משרתת אותך או מחבלת בהשגת מטרותיך?
לאחר שנצליח לסלק את המוקש הזה מהדרך אולי נצליח לפרוץ קדימה בלהביא את החיים שלך למקום אחר, יותר טוב, מזה שנמצאים בו היום. זה שינוי גישתך לחיים.
זה לא פשוט, זה דורש מחויבות, השקעה ואמונה בדרך. אבל בסוף המנהרה נראה האור.
אימון הווייתי הינו הכלי הראוי ביותר לשינוי אותה גישה לחיים ש"תוקעת" אותך במצבך הנוכחי. שינוי אותה הוויה השולטת בחייך, בדיקת הפרדיגמות המנהלות אותך, שינוי תבניות חשיבה ודפוסי התנהגות אמורים להיות הכלים להבאת "המילוי הפנימי" שכנראה את כל כך רוצה בו.
בקיצור: למרות שאת כרגע "אדם שלא אוהב שינויים", אם את רוצה בו בכל מאודך ומוכנה להתאמץ על מנת להשיגו... יש על מה לדבר. זה אפשרי בהחלט.
החיים שלך בידיים שלך.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר מרגלית בן אור20/12/2009שלום שיר
נדמה לי שאת מדברת על דיכאון. דיכאון כזה שלא ניתן למלא ע"י דברים חיצוניים. יתכן שאפילו תרופות יכולות לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון???
גיא21/12/2009למה ישר דיכאון??
אולי היא פשוט צריכה עזרה והכוונה ממישהו מוסמך שיכול לתת לה קצת ידע באיך לנהל נכון את החיים שלה במצב הזה שהיא נקלעה אליו.
אפילו בקטע הכלכלי לדוגמא את יכולה לקבל ייעוץ טוב (כמו שאני עושה הרבהפעמים דרך האינטרנט אפילו):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא
ד''ר מרגלית בן אור21/12/2009אני מאחלת הצלחה רבה לכל מי שמסוגל להיעזר בכל דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום שיר,
גרשון מורג23/12/2009שוב שלום שיר,
בפנייתך הראשונה שאלת " איך יוצרים התחלות חדשות? בתור אדם שלא אוהב שינויים.. "
עכשיו את שואלת "איך קמים ועושים את הצעד?" שזו בעצם אותה שאלה בנוסח שונה, מה שאומר שאת עדיין באותו מקום.
הייתי מייעץ לך לחזור ולקרוא את התשובה שלי לפנייתך המקורית ("שלום שיר" מגרשון מורג). בעיון. אולי תמצאי שם רמז לתשובה שאת מחפשת. את גם מוזמנת להרים אלי טלפון וננסה להבהיר את העניין.
ודרך אגב, לגבי "ניהול יותר נכון של הכסף ושל החיים", לרוב הולכים ביחד, אך חייבים להבהיר:
ניהול נכון של החיים כולל ניהול נכון של התנהלותינו הכספית. ניהול נכון של התנהלותינו הכספית אינו כולל באופן אוטומתי ניהול נכון של החיים. למשל, אדם יכול לנהל את כספו בצורה נהדרת ולהיות אומלל ביתר התחומים בחייו. אבל אדם שמנהל את חייו בצורה נהדרת, זה כולל בהכרח גם את התחום הכספי. הכל קשור.........
בכל מקרה, הכל בידיים שלך כולל ובעיקר ההחלטה לקום ולעשות צעד. אף אחד אחר לא יכול לעשות זאת במקומך. וכנראה, אין לך מה להפסיד, רק להרוויח.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשיר
ליאת דביר-ליבשיץ23/12/2009הי שיר,
להרגיש חוסר סיפוק או אי ריצוי מתחומים רבים ככ בחייך בהחלט לא נשמע פיקניק. לעיתים, עם זאת, קורה שישנו תחום מרכזי שמעיב על יתר התחומים, ומציאת דרך לרענן את עצמך באותו מקום יכולה לאוורר יחד איתה את היתר ולהכניס אנרגיות חדשות כדי לשנות במקומות נוספים...
אימון הוא בהחלט תהליך שבו תוכלי להתמקד בהבאת שינוי ורענון לחייך
לפני כן, עלייך להחליט כמובן מה את פחות אוהבת- שינויים או את המקום שאת נמצא בו היום?
את מוזמנת להתקשר,
0525989896
ובהצלחה בכל מראה,
ליאת:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי בחירת מוסד לימודיםגיא17/12/2009
שלום
אני בן 33 מהמרכז
אין לי תואר או השכלה פורמלית כלשהם מרות יכולות גבוהות, דבר שנבע עקב נסיבות חיים קשות במהלך שנות העשרים לחיי בעיקר.
אני מוגדר כסובל מחרדות, מקבל קצבת נכות זמנית מביטוח לאומי( מה שיכול אולי לאפשר לי לימודים דרכם אך בתחום הקואצ'ינג זה בעייתי).
אני מטופל תרופתית והתחלתי לא מזמן להתאמן פרטי ב"תות". בהמשך(מועד עדיין לא ידוע כי זה ציבורי) אכנס לטיפול קבוצתי התנהגותי-קוגניטיבי cbt ביחידה להפרעות חרדה ב"גהה".
ממש לאחרונה הייתה לי הארה, ממש ככה, הרגשתי פשוט שאני חייב לעסוק באימון, יותר מכל מה שהרגשתי אי פעם, זה בא מבפנים ולא רציונלי, לא מתוך טרנד ולא קשור לכסף.
גיששתי בכמה מקומות, רובם טלפונית, ב"תות" כמובן שעברתי פרזנטציה ועכשיו האימון.
כולם הרי משווקים את עצמם מצוין ולכל מוסד יש את האג'נדה הייחודית שלו.
אני רוצה להתקיים מאימון, על כל המשתמע מכך, להתפרנס ובאמת לעזור לאנשים.
אני חפש מוסד לימודים שיתאים לי ואני לו. אני מודע שהשוק די "פרוץ" ויש את ענין החקיקה שמי יודע יך ומתי הוא יסתיים.
"תות" חברה גדולה ומכובדת לכשעצמה ויש שם את ענין הזכיינות ו"הגב" שהם נותנים למאמנים.
ביררתי בcti, עדיין לא לעומק (מו ב"יוזמות" ו"עוצמה") מכיר את "גומא", "coach me" ומה לא.
שאלתי- מה אני צריך לחפש? הכרה? זמן לימודים? מנחים.? מאמנים? תמיכה וסיוע? להתחבר למאמן כזה או אחר?
מה במסע לחיפוש מוסד הלימודים צריך להנחות אותי?
נ.ב - כמובן שלא אתחיל ללמוד עד שאפתור את ענייני האישיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גיא,
גרשון מורג17/12/2009שלום גיא!
אין ביכולתי במסגרת זו להמליץ על בית ספר לאימון זה או אחר. הבחירה צריכה להיות בידך בהתאם להתרשמותך מהמסגרת ומ"הרגשת הבטן" לגביה.
בכל זאת, הייתי אומר שישנם, לדעתי, כמה תנאים בסיסיים שהייתי ממליץ לבדוק בנוסף לנ"ל:
א) כמות שעות הלימוד בקורס. לא הייתי בוחר בקורס שמכיל פחות מ 250 שעות לימוד.
ב) מה החזון שעומד מאחורי מסגרת הלימודים.
ג) מי עומד מאחורי כל הנ"ל, ולאו דוקא מבחינת "תארים" או "פרסום".
ד) כמובן, העלות הכספית אם היא מהווה גורם רלוונטי.
ה) האם הקורס כולל בתוכו אימון אישי עם מאמן מביה"ס.
לגבי המסגרת הטיפולית שאתה נמצא בה כרגע, לא תמיד רצוי "לערבב" מסגרות. הייתי מתיעץ עם המטפל בעניין הזה.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי אימוןד"ר צוף16/12/2009
שלום
אשתי מעוניינת ללמוד אימון לשם הגשמה עצמית. כרגע אין לה כוונה לעסוק בזה אך מטרתה היא לקבל כלים דרך הלימוד.
השאלה היא האם זה נכון או שמה היא צריכה לעבור טיפולי אימון קודם?
דבר נוסף אנחנו גרים בקרבת חדרה האם אתם מכירים קורסים המועברים באזורנו גם באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמח לתשובה
גיא16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר צוף,
גרשון מורג17/12/2009שלום ד"ר צוף,
לגבי מסגרת ללימודי אימון, אנא ראה תשובתי לגיא מהיום, בהתאמה. תודה.
אם אשתך תכנס למסגרת לימודית רצינית, יש להניח שזו תכלול אימון אישי כחלק מהקורס.
אם המסגרת לא כוללת אימון, או מכל סיבה אחרת, היא תוכל להתאמן ללא כל קשר לנ"ל.
צר לי, אינני מכיר מסגרות לימודיות בסביבת חדרה.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות במקום עבודהיודה12/12/2009
שלום
אני נמצא במקום עבודה מספר שנים באותו תפקיד , בחצי שנה הקרובה יפורסם מכרז לתפקיד שלפי דעתי מאוד מתאים לי מקצועית ויש בו קידום. ישנו עוד מתחרה לתפקיד שאני עולה עליו מבחינה מקצועית אך הוא חסר עכבות ומוכן לעשות הכל ( כמו לכרכר סביב המנהל כל היום ) כדי לזכות בתפקיד. אינני מסוגל לדברים מסוג זה אך מצד שני יכול להיות שדבר זה יעמוד לצדו ביום המכרז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יודה
ד''ר מרגלית בן אור12/12/2009שלום יודה
אני ממש מבינה על מה אתה מדבר.
יש אכן אנשים כאלה, בעלי תכונה של יכולת להתחנף, ויש אחרים שחסרים את אותה תכונה.
השאלה היא האם אתה רוצה לסגל לעצמך תכונה כזו או לא. אם כן רשום על דף איך עושים-מה עושים כמה פעמים ביום וכו' ופשוט תתחיל לעשות את זה באופן מודע לחלוטין. יתכן שתצטרך גם כדור נגד בחילה במקביל......................... יתכן גם שתה פשוט לא מוכן להתחנף, ואם הבוס בסדר באמת הוא אולי יעדיף אותך ואולי לא, ואולי תפסיד את התפקיד ואולי לא.......העולם לפעמים מסובך, ואפילו קשה.
בהצלחה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יודה
ליאת דביר-ליבשיץ13/12/2009
הי יודה,
אתה מתאר מצב לא נעים בכלל ואפילו די מעצבן.
גם אני חושבת שלעיתים יש צורך בלעשות בחירה מודעת בין האדם שאתה מבקש להיות לבין דברים שאתה מבקש להשיג, במקרה הזה בעולם המקצועי.
אם אתה מעיד שאתה עולה על הבחור החנפן מבחינה מקצועית הייתי מנסה להפוך את היתרון הזה לבולט יותר בתקופה הקרובה- אולי לנסות לעמול אף קשה יותר והכי חשוב- לתת ביטוי להישגים שלך בצורה שהבוס לא יכול להתעלם מהם, כמו לדוגמא לבקש את חוות דעתו על ההצעה הזו והזו שלך או על הרעיון החדש הזה והזה..
אם זה לא זה..תמיד אפשר להיעזר בכדורים שציינה ד"ר מרגלית בן אור..
אתה מוזמן ובהצלחה בכל מקרה:)
052-5989896
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יודה,
גרשון מורג16/12/2009שלום יודה!
אין לי הרבה מה להוסיף לדבריה של ד"ר בן אור. אכן, החיים לפעמים מעמידים אותנו בפני מצבים לא פשוטים ואת זה כבר הספקנו ללמוד.
אך דבר נוסף שלמדנו (לפחות למיטב ידיעתי) שבסופו של דבר רוב האנשים שואפים לקבל מהחיים אהבה ושקט נפשי. כמובן, בלי לזלזל בביטחון, פרנסה ותנאי חיים נאותים, אבל שני הגורמים הראשונים הם העיקר. ואני מסכים עם אלה שטוענים שעל מנת להשיגם, יושרה היא אחד התנאים הבסיסיים לקיומם.
אני הייתי בודק לא רק מה יוביל אותי למשרה הנכספת, אלא גם מה יוביל אותי למקום שאני רוצה להיות בו בחיי. כך הייתי בוחר את הדרך.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העצמה נשיתנאוה12/12/2009
בוקר טוב,
אני אמא ל0-2 ילדים ורעיה כ12 שנה.
מרגישה שאני תקועה רק עם עבודה בית וילדים ולכן חשבתי ללכת לקורס פגשיות עם נשים נוספות לשם העלת הערך העצמי ופיתוחי.
אשמח לשמוע אם אתן יודעות לאן אוכל לפנות לשם כך?
רוצה אמון בקבוצות בלבד באזור תא והמרכז
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נאוה,
גרשון מורג12/12/2009שלום נאוה,
צר לי, אך אינני מכיר שום קבוצה כזאת ולא אוכל להמליץ. בכל מקרה, נראה לי שאם תחפשי בגוגל "קבוצות להעצמה נשית" או הגדרה דומה, תוכלי לקבל מידע על כך.
בהצלחה וחג שמח!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת הכוונהאלין07/12/2009
היי אני בת 32 גרה עם אחותי שגדולה ממני בכמה שנים .. איך להגיד שהיא טיפוס בעייתי , חסרת בטחון , ולא מצליחה בשום עבודה , ומתנהגת בחוסר אחריות .. לעומתי אדם אחראי ומחושב ומסודרת בעבודה שלי , כל ההתנהלות שלה בחיים והגישה שלה לאנשים ולעבודה בעייתית , יחסי אנוש לא טובים בכלל כל מקום שמתחילה לעבוד בו מסימת במריבה או בצורה לא יפה , תמיד יש לה טענות על זה ועל זו ,, וגם על בני משפחה ואני זו שצריכה לשמוע או מבלי ברירה שומעת את הקיטורים שלה , ואני לצערי לא מצליחה אלא להגיב על מה שהיא אומרת וברוב המקרים אני נגדה ומרגגישה שאני מתנהלת עם ילדה קטנה שצריך להזכיר לה שוב ושוב שכך לא מתנהגים וכך לא מדברים , .. אני יודעת שכאן אני טועה , אבל לא מצליחה לשלוט בעצמי מאחר שהדברים האלו מוציאים אותי מהכלים והיא מצליחה כל פעם מחדש לעשות לי את זה.. למרות שכל פעם אני אומרת לעצמי שאני לא מגיבה ואני לא עונה על הדברים שלהה ...
אני מבקשת עזרהה האמת בשבילי יותר מאשר בשבילה איך לשלוט על עצמי ,, ולדעת לרסן את עצמי ולא להגיב על השטויות שלה .... אמנם מצד שני כואב לי שכך החיים שלה נראים אך אני לא מצליחה לעזור לעצמי איך בכלל אעזור לה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלין
ליאת דביר-ליבשיץ08/12/2009אלין שלום,
מהדברים שכתבת, אני מבינה שמצד אחד אחותך מאוד יקרה לך, ושהיית עושה מאמץ רב כדי לעזור לה לחיות ביתר קלות עם עצמה ועם הסביבה, ובאותה נשימה את מבינה נכון שזה ממש לא בידיים שלך לשנות. יותר מזה- את גם מבינה שהפתרון למצב הזה טמון בך- ביכולת שלך לעזור לעצמך..
עם ניתוח נכון של הבעיה והבנה בריאה של היכן טמון הפתרון את כבר בחצי הדרך :)
אני מאמינה שאימון יכול לעזור לך לסגל לעצמך את האיפוק/ ואולי אף נחת הרוח היחסית כדי להתמודד עם המצבים שאת ניצבת מולם בהקשר של אחותך...
עד אז- נסי אולי לבדוק מה יכול לעזור לך להתנהג כפי שאת מבינה שכדאי במצבים האלה וכיצד את הופכת את ההבנה שיש לך באשר לאחריות שלך על חיי אחותך למשו שעוזר לך קצת להתרחק רגשית מהקושי שהיא חווה כל הזמן..אחרי הכל..זה לא הקושי שלך.
את מוזמנת להתקשר
052-5989896
ובהצלחה בכל מקרה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלין,
גרשון מורג11/12/2009שלום אלין!
ראשית כל, כל מה שאת כותבת לגבי אחותך, התנהגותה, אורח חייה וכו', לא רלוונטי.
יש להבין שזה ש-ל-ה. זה לא ש-ל-ך.
מה ששייך לך, זו ההתייחסות שלך לזה, התגובות שלך, השיפוטים שלך ועל זה את יכולה לשלוט ואת זה ניתן לשנות. את אחותך את לא יכולה לשנות ישירות, אך אולי דרך השינוי שלך כלפיה יחול אצלה שינוי.
אימון אישי מביא ב-ה-י-ר-ו-ת לחיים. בין היתר מאיר על מה שייך לנו ומה לא. מה אנחנו יכולים להעמיס על כתיפנו וממה אנו חייבים להמנע. אימון עוסק בשינוי פרדיגמות (תבניות חשיבה) ודפוסי התנהגות שאינם משרתים אותנו. זה שינוי גישה לחיים בכלל. טרנספורמציה. ולרוב הטרנספורמציה מתרחשת במקביל בכמה תחומי חיים במסגרת התהליך.
הכל אפשרי בתנאי שאת מחויבת לעצמך, לאיכות החיים שלך ובאמת מוכנה לעשות את המאמץ על מנת להשיג את השינוי. אם כך המצב, יש סיכוי טוב להצלחה.
מאחל לך את מציאת הכוח והיוזמה לעשות את הצעד הראשון לשינוי- היתר יבוא בהמשך.
חג שמח!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלין
ד''ר מרגלית בן אור12/12/2009שלום אלין.
נראה לי שאת יכולה לומר לאחותך שהיא יכולה ללמוד מהתגובה שלך, הלא יפה וכו' איך אנשים אחרים חושבים מרגישים ומגיבים.
את לא אמורה לקחת עליה אחריות, מקסימום תוכלי להביא לה קרוב ומוחשי יותר את העולם האמיתי. מותר להגיד לה גם שמה שהיא תיצור זה מה שיהיה לה. אין סיבה אמיתית לגונן עליה, בעיקר מפני שזה לא יעיל.
עדיף שתתחילי להרגיש טוב יותר עם עצמך, גם בקשר אליה. אולי זה יתרום לה משהו, לך זה בטוח יתרום. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני29/11/2009
שלום,
אשמח לעצתכן,
אני בחורה בת 28 כרגע לומדת לתואר שני, אינטליגנטית, נאה מאוד ומטופחת, נעימה וחברותית
העניין שאני לא מוצאת זיווג, מעולם לא הייתי בקשר רציני ולא כי פסלתי הרבה או לא רציתי כנראה מזל שכזה.
במשך 6 שנים הייתי באתרי ההיכרויות, יצאתי עם בחורים שם שלא היו כלל לטעמיאך לא פסלתי ולבסוף החצופים היו אלו שנעלמים.
ניסיתי לפנות למכרים ולבקש שיחשבו עליי במידה והם מכירים בחור חמוד ורווק אך כולם עסוקים עמוק בזוגיות של עצמם ולא רואים צורך לסייע לאחרים.
כיצד אוכל לפתוח ערוצי היכרות נוספים? כי כל יום שעובר לי בבדידות הוא יום שנחרט בליבי .
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני
גרשון מורג29/11/2009שלום חני!
לפי מה שאת מתארת: בחורה "10" שהיתה בהרבה הכרויות, לא נראה לי שכרגע מה שדחוף לך ביותר זה דווקא "לפתוח ערוצי היכרות נוספים". מה שנראה שנחוץ כאן זה קודם כל להביא
ב-ה-י-ר-ו-ת לנושא מציאת הזוגיות שלך.
למשל: את צריכה להבהיר לעצמך איזה סוג זוגיות את רוצה, מה את רוצה לתת בזוגיות ומה את רוצה לקבל ממנה, מי הוא בן הזוג הרצוי עבורך? ועוד שאלות רבות. יש גם למצוא את הפרדיגמות שמנהלות אותך בהיכרויות שלך והאם הן משרתות אותך או מחבלות בתהליך.
לאחר שתבהירי לעצמך את הפנורמה הנ"ל, תדעי לאיזה ערוץ לפנות, מה לחפש ואיך לעשות זאת.
בקיצור: לא יזיק כאן תהליך של אימון לזוגיות. זה רק יכול לעזור.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חני
ד''ר מרגלית בן אור30/11/2009שלום חני. אני מבינה שקשה לך מאד, הבעיה היא, לפחות בין השא, שאת מצפה שהדברים יקרו בשבילך, את מתארת את כל מה שעבר עליך בקלילות שלא מאפשרת לי להבין מה קרה, או מה גרמת את שיקרה בקשרים שלך.
סביר שהאתר לא יהיה המקום בו תפתחי ממש את סגור לבך, אבל נראה לי שכדאי לעשות זאת עם מאמן מנוסה, ולהבין מה את מסוגלת לשנות. נדמה לי שבני אדם נמצאים כמעט בכל מקום, ונדמה לי שאת "נמצאת" במקומות הוירטואלים הנכונים, כנראה שמשהו במסר שלך לא נקלט. שווה לברר מה בדיוק.
אימון מוצלח ופורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחני שלום
ליאת דביר-ליבשיץ30/11/2009תודה על פנייתך
מתאורייך עולה כי את בחורה צעירה ומוכשרת, ואולי לא פחות חשוב כזו שרואה עצמה כבעלת מעלות רבות, וזה מצויין! להיות אדם שמודע ליתרונות שלו זו שאיפה של רבים.
ועם זאת, מאותם תיאורים אני לא מצליחה לראות היכן את מבינה שמצבך הוא בעצם גם אחריות שלך- של אופייך, של מעשייך או של הימנעותך ממעשים...
את מתארת שהיית סובלנית כלפני אנשים שבסופו של יום "התחצפו" וקמו בעצמם, או שאת עושה מאמץ ופונה למכרים ואילו "הם לא רואים צורך לסייע לאחרים". ...
תפיסות מסוג זה מעידות במעט על נטייה להסיר אחריות מעצמך ולתלות אותה על הסובבים אותך
אינני טוענת שאת לא עושה מאמץ כביר לשיפור מצבך, יתרה מכך, ייתכן שאת נמצאת במאמץ מתמיד למציאת קשר- אך יכול להיות שאינך משקיעה אנרגיות נכונות באפיקים נכונים..כמו שנאמר 360 קמ"ש בניוטרל...יכול להיות שלא היית צריכה לסבול מלכתחילה אנשים שבסוף קמו בעצמם, ויכול להיות שלצפות שמישהו יחפש עבורך בן זוג זו ציפייה שלא צריכה להיות קיימת מלכתחילה..
כאנחנו נמצאים במקום לא נעים, זה פחות נחמד להכירבאחריות שלנו על המצב..ועם זאת, אני מעדיפה להסתכל על זה ככה-
כמה קל לשנות רק את עצמנו מאשר להתחיל לשנות את כל מי שמסביבנו..מעודד לא?
בכל אופן, נראה שאימון בהחלט יכול לעזור
את מוזמנת להתקשר,
ושיהיה בהצלחה בכל מקרה:)
ליאת 052-5989896* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותבת למגירהמירי22/11/2009
שלום,
אני בת 26 סיימתי תואר ראשון והתחלתי לאחרונה את עבודתי ה"מקצועית" הראשונה. מאז ומתמיד הרגשתי שאני רוצה לכתוב ספר, אבל תמיד התייחסתי לזה בחוסר רצינות. ממש לפני שהתקבלתי לעבודה התחלתי לכתוב, זה הולך די לאט. למרות שישבתי כמה שעות כתבתי אולי 6 דפים. מאז שהתחלתי לעבוד אני םשוט לא מוצאת את הזמן והכוח. אני עובדת במשרה מלאה+, עוזרת להורי בחיפוש עבודה באינטרנט, יש לי בן זוג שאני גרה איתו, וכמובן כל מטלות הבית האפשריות. איפה מוצאים את הכוח?
בתודה,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ליאת דביר-ליבשיץ22/11/2009כמו שאת מתארת, "מטלות חיים" הבסיסיות- עבודה, משק בית ומעט מסביב יש בהן תמיד למלא לנו את היום מעל ומעבר.
לרב- אלו הדברים שאנו משקיעים בהם זמן ללא מחשבה- כי אין ברירה
הרצון שלך להשקיע בכתיבה הוא מבורך וכמו כל הדברים המבורכים נכנס תחת הקטיגוריה של חשוב מאוד אך בוער הכי פחות- ועל כן, על אף חשיבותו- הוא בעל נטייה לגלוש לשוליים של הזמן והאנרגיות שלנו.
נראה לי שכדי לכתוב- כמו בכל מעשה יצירה אחר- הכי חשובה התשוקה
כדי שתמצאי את האנרגיות והכוח לכתוב עלייך לברר מה מניע אותך לכתוב? מדוע מאז ומתמיד הרגשת שאת רוצה לכתוב? מה יש שם שכ"כ מרגש אותך?
כשתמצאי את התשובות לשאלות מהסוג הזה תוכלי לכתוב בקלות יתרה , תרגישי מחוייבת לאהבה שלך ועל כן הכתיבה עצמה תהפוך לאקט של אהבה:)
תהליך של אימון, כמובן, יכול לעזור לך למצוא ולגבש ולהעצים את התשוקה הזו, ולתת לך דחיפה אדירה קדימה
בהצלחה ולא לשכוח להינות מהעניין
ליאת
052-5989896* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
גרשון מורג22/11/2009שלום מעיין,
מברוק!
כנראה שאת בחורה לעניין אם את עושה כל מה שאת מתארת ובנוסף את התחלת לכתוב ספר. כל הכבוד!
לשאלתך "איפה מוצאים את הכוח" , התשובה היא: אצלך, בתוכך, בתשוקה שלך לכתוב את הספר הזה. על התשוקה הזאת ועל החשיבות שלה בחייך ניתן לעבוד.
ישנו פן נוסף מעבר ל"מציאת הכוח", שיתכן ששם גם נדרשת עבודה וזה ארגון וניהול הזמן. האם את חושבת שבתחום זה יש מה לשפר?
אכן, בשני התחומים אימון יכול בהחלט לעזור.
אם תרצי זו לא תהיה אגדה...
בהצלחה!
גרשון.
נ.ב.: 6 עמודים בכמה שעות זו התחלה נפלאה. אל תזלזלי בזה. אני מכיר סופרים שעוברים שבעה מדורי גיהינום עד שמצליחים לכתוב עמוד אחד... מה שחשוב הוא שששת העמודים הללו יצאו מתוכך בחדוות יצירה. תבורכי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנן12/11/2009
ערב טוב לכולם.
שמעתי שיש סדנאות המשתמשות בציור ובטכניקות שונות הקשורות לציור על מנת להפחית תופעות דיכאון כרוני. האם זה נכון? ואם כן, מהו הקשר בין ציור או אמנות לבין דיכאון וטיפול נגדו?
תודה על התשובות והמשך ערב נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנן
ד''ר מרגלית בן אור14/11/2009שבוע טוב חנן
דיכאון כרוני הינו הפרעה ביולוגית. כמו בדלקת ריאות, כשיש מישהו נחמד שמאזין לצרותיך, זה בהחלט מקל, אבל זה לא במקום טיפול תרופתי, אלא אם כן מדובר בוירוס, ואז גם אנטיביוטיקה לא תעזור......... אם אכן מדובר בדיכאון ממש, הרי שמומלץ לטפל ע"י תרופות. במקרים של דיכאון קל יש טענה שטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי אמור גם-כן לעזור. האומנות לדעתי יכולה להוות כלי ביטוי לרגשות, אבל זאת לא הבעיה ממנה נובע הדיכאון, אם מדובר בדיכאון באמת, ולכן זה גם לא יפתור את הבעיה, אלא במקרים מסוימים יקל עליה. במקרים אחרים העיסוק בתכנים הדיכאוניים רק מכביד ולא מקל. בקיצור כל העניין טעון בדיקה ספציפית למקרה הספציפי בו מדובר. בהצלחה.
ד"ר בן-אור
050-5632723* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסום אישיהדר04/11/2009
ני בת 25.
כבר שנים אני חולמת להכנס לעולם המוזיקה והציור. (אני מנגינת מלחינה כותבת מציירת) ואנלא יכולה להפתח. כלומר אין לי מושג למה אבל ני לא מעיזה לעשות תצעד ולהכנס...להשמיע תחומר. ליצור קשרים.
בקיצור- ליזום. לא מצליחה ליזום. לצאת החוצה.
(יש לי בעיה גם במציאות עבודה..לא מוכרת תעצמי טוב..)
יש לזה פתרון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הדר
גרשון מורג04/11/2009שלום הדר!
תודה על פניתך.
אני לא מאמין ש"צרת רבים, חצי נחמה", אך את בוודאי מבינה שאת לא הראשונה (ויש להניח שלא האחרונה) שמרגישה "תקועה" באיזשהו תחום בחיים או בחיים בכלל. רבים האנשים ביננו שאינם מעיזים לעשות את הצעד או הצעדים שיביאו אותם למקום טוב יותר מהמקום שנמצאים היום.
הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומשונות. כל אדם הוא עולם בפני עצמו.
אבל העיקר (וזו תשובה לשאלתך "יש לזה פתרון?") שבהחלט יש לזה פתרון.
על מנת להגיע לפתרון, יש למצוא ראשית כל הסיבה ל"תקיעות". יש לברר איזה תבניות חשיבה ו/או דפוסי התנהגות חוסמים את דרכך, לא משרתים אותך ומשם ניתן להתחיל ליצור שינוי גישה שתאפשר ההתקדמות. בקיצור, תהליך אימוני שמוביל לטרנספורמציה.
לתהליך נדרש הרצון הבסיסי לשינוי והמחויבות לתהליך עצמו.
הדרך לפתרון קימת. את צריכה להחליט האם לעלות עליה.
אם תרצי עוד פרטים, אשמח לעזור.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה
Roi17/11/2009אני מפיק מוסיקה ואמן שמכיר את התחושות מקרוב, חשוב שתדעי שתהליך היצירה ופיתוחו תלוי המון בעשייה, אסור לחשוש מ"איך אני נשמע" או "האם זה מספיק טוב". כל יצירה שתצא אל העולם תלמד אותך יותר ותתרום לאמנות שלך להשתבח עם הזמן...
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הדר
ד''ר מרגלית בן אור17/11/2009שלום הדר
אני מעריכה מאד אומנים, ואנשים עם נטיות אומנותיות, וזה בכלל בלי קשר להיותי מאמנת ורופאה.
למה את לא מצליחה להתפתח אין לי מושג, זה שאת לא מוכרת את עצמך טוב אני ממש רואה!
שימי לב שאת לא משקיעה במילה "אני" ומורידה לה את האות הראשונה. במי את מזלזלת? בעצמך!
גם ביצירה שלך את מזלזלת: את כותבת "תחומר" את כל השאר את כותבת ממש בסדר, ללא שום בעיה, כך שאין לך הפרעה דמוית דיסלקציה, אלא משהו אחר, אולי רגשי?
תחשבי על זה, וגם תתאמצי לכתוב נכון! אולי זאת יכולה להיות התחלת הדרך בכיוון הנכון.
בהצלחה
ד"ר בן-אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעל28/10/2009
אני בת 33 רווקה מעולם לא הייתי במערכת יחסים זוגית מעבר לחודש-חודש וחצי. עזבתי את מקום העבודה שלי מזה 8 שנים עזבתי את תל אביב בה גרתי 8 שנים וחזרתי לעיר ילדותי על מנת לתפוס אחראיות על החיים שלי ולהקים עסק עצמאי.
בהתחלה החופש סינוור אותי ולקחתי את הזמן אחר כך נפתחה לי תיבת פנדורה של גיל הנעורים שתפסה אותי עם המכנסיים למטה. אחר כך כשניגשתי לשיווק עמדתי מול קשיי החשפות (לעמוד מול העולם ולהכריז אני ככה וככה) מול קשיי הסברה מה אני עושה (וכמה אני טובה ומקצועית) קשיי שכנוע (לא רוצים לא צריך- לא מכריחה) , אז לקחתי את הזמן.
ואני בתוך מערבולת רגשית, אני בתוך מלחמה פנימית שדורשת חופש הרפיה ועצלנות טוטאלית לאחריות בגרות וכבוד עצמי שלי לעצמי.
לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך לפרוץ את המחסום הזה, אני יודעת בתכלס שפשוט צריך להתחיל ודברים יתחילו לזוז אבל אני לא מוצאת בעצמי את הכוחות. אני מתעוררת לפנות בוקר עם זיעה קרה של החיים האמיתים של אנשים שחיים פה במשפחות עם ילדים וקריירות ומרגישה עלובה לא מסוגלת תקועה מאחור.
צריכה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי צוקי
ליאת דביר-ליבשיץ28/10/2009בוקר טוב צוקי:)
את אמנם מעידה על מצב של תקיעות ותחושת "עליבות"- אני מזהה בסיפור שלך המון עוצמה, כח ואומץ שבאו לידי ביטוי במהלכים שעשית עד כה!
תחילה- ההבנה שאת זקוקה ומעוניינת לחולל שינוי- שלאחריה נקטת במהלכים "כירורגיים" כמעט:
החלטת לנתק את עצמך מהחיים שלך כפי שהכרת אותם עד כה כדי לא פחות ולא יותר "לקחת אחריות ולהיות עצמאית"
ואכן, המפגש עם האתגרים שמציבה הבחירה של "להיות עצמאית", (בתוספת הסחרור במנהרת הזמן שתלש ממך את המכנסיים) בהחלט עשויים לעורר תחושות לא קלות
קודם כל דעי, לשם הפרוטוקול, שלא קיים תהליך של שינוי שהוא חף מהתחושות הללו
כדי שהשינוי אכן יתרחש יש צורך להכיר בכל אלו, ולבסוף, ללדלג מעליהן, לעקוף אותן, להשתמש בהן באופן שמקדם אותך, להתעלם מהן, למסור אותן לאימוץ או כל דרך אחרת שרק תעבוד בשבילך
אני חייבת לציין שלרב אינני חד משמעית בהמלצה שלי , אבל במקרה שלך:
היכולת שלך להבין, להחליט, לפעול, לנתח את ה"בור" שנדמה לך שנפלת אליו, ולהצליח לגייס כוח לצעוק ממעמקיו סוג של הצילו- כל אלו יהפכו את האימון שלך, עליו אני ממליצה בחום, לתהליך מאוד משתלם עבורך!!!
עד אז הייתי ממליצה לך לנסות לספר לעצמך את הסיפור שלך קצת אחרת:
למי, לכל הרוחות, יש כ"כ הרבה אומץ לשנות כ"כ הרבה בבת אחת????
בהצלחה גדולה..נדמה לי שעוד תפגשי בה בקרוב
ליאת 0525989896* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צוקי
ד''ר מרגלית בן אור28/10/2009שלום צוקי.
קראתי על המון נושאים אתם את צריכה-מנסה-מכריחה את עצמך להתמודד מולם ואתם בו זמנית.
באימון כדאי לך לעשות סדר בבלגאן ולהחליט על סדר עדיפויות לטיפול בבעיות, להתמקד במה שהכי חשוב כעת.
רק אחר-כך תתחיל העבודה על הדברים כל אחד בפני עצמו.
התחושה הקשה רק מובנת מאליה, וכי איך את אמורה להרגיש באי סדר כל-כך גדול?
כל הכבוד על האומץ לשבור את הכלים, עכשיו תצטרכי לטאטא את הרצפה ולהחליט מה את כן, ולא רק מה את לא.
בהצלחה
ד"ר בן-אור
050-5632723* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צוקי!
גרשון מורג30/10/2009שלום צוקי,
ראשית כל, סליחה על האיחור בתגובה. היינו קצת עסוקים...
נתחיל מהסוף: את כותבת "צריכה עזרה..." אכן נכון, קולטים זאת מהכתוב ומהסגנון. העזרה הנחוצה לך לא תגיע מתשובה בפורום, לצערי. העזרה תגיע מתהליך שאת צריכה להתמסר לו ובסופו טרנספורמציה, שינוי גישה ואופן התבוננות על החיים ועל עצמך.
אבל קצת "עזרה ראשונה" נדמה לי שלא תזיק: המטרה הראשונה נראה שצריכה להיות קצת לצאת מהמתח שאת שרויה בו. אפילו זמנית.
אז הנה: שבי לך בפינה שקטה וחביבה עליך, ותנסי להתרכז בנשימה שלך. תנשמי לאט-לאט לפחות 3-4 פעמים ותנסי להרפות את גופך. העיקר, להיות מרוכזת בנשימה.
תחזרי על התרגיל הזה כמה פעמים שנחוץ לך.
לאחר מכן, מה שנותר זה למצוא עזרה מקצועית שביחד איתך תביא בהירות לתוך חייך. אכן, אימון אישי יכול בהחלט להיות לעזר רב.
את נשמעת מאד אמיצה ומוכנה להתחייב לחייך. אז לא לוותר, כי מגיעים לך חיים מאושרים ושלוות נפש לא פחות מאשר לכל אחד אחר.
תבורכי ותצליחי,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אךאני20/10/2009
שלום
בת 28 אם ל2
בולימית לשעבר לתקופה של 4 שנים.נפרדתי מהבולימיה בעזרת בעלי לפני 3 שנים.
אני גאה בזה.
הבעיה שלפעמים אני מאשימה את עצמי על זה שגרמתי נזק רב לשניים שלי , וחווה יסוריי מצפון.
טפלתי בשניים לי,אך עדיין מורגש שהשניים שלי עברו תקופה לא טבעית.
אך אפשר להתגבר על התחושה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לבולמית לשעבר.
ד''ר מרגלית בן אור21/10/2009מקובל להניח שבולמיה היא על אותו רצף של בעיית הכפיתיות. פעם סבלת מבולמייה, היום את מאשימה את עצמך באופן מוגזם בהאשמה שאינה רלונטית ולא תקדם אותך, ומפריעה לך.
יתכן ומדובר בהפרעה כפייתית.
כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר, אבל לא דרך המייל אלא פנים אל פנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום "אני"
ליאת דביר-ליבשיץ22/10/2009גם אני אניח שאת שתי ההודעות כתבת את,
ממה שאת מתארת אכן נשמע שאימון יהיה פתרון שטחי עבורך.
אני מאמינה שהפרעות בולימיה, בעצמה שמסוגלות לייצר נזק לשיניים אינן נעלמות כ"כ מהר.
בכך אני מתכוונת שהגורם להן- שהוא חוסר באהבה ובהערכה עצמית בעיקר, לא נפתר.
יתכן ובעלך אכן עזר לך להיגמל מהמנהג הבולימי- אכילה והקאה וחוזר חלילה ועל כך כל הכבוד אדיר לשניכם!!!!!!
ובכל זאת, הדפוס שמודד את עצמו עפ"י השוואה לאחר או צורה חיצונית כנראה שלא נעלם לחלוטין- שהרי את מעידה על הקנאה והפחד שאחיך ימצא אישה יפה ממך.
אני ממליצה בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי
תהליך של אימון יכול להיות כזה שיעזור לך אולי למצוא את הכוחות לטפל בבעיה הזו ע"י כלים אחרים המתאימים לכך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
052-5989896
ובהצלחה,
ליאת:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני20/10/2009
בת 28 אם ל2
יש לי 4 אחים שהגדול בנהם בן 26 והוא עומד להתחתן פשוט הכול אצלו מסודר והוא מחפש בחורה.
אני ובעלי בקשר מוייצן.אבל אני מקנא.
אני מקנא בזה שאחי ימצא לו בחורה יפה מאוד,יותר יפה ממני .
אני מפחדת מהעובדה שתהיה לי מתחרה.
איך אפשר להתמודד עם דבר כזה?
הערה:
בעלי מייחס חשיבות רבה ליופי,למרות שאני מאוד מטופחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום "אני" כפול 2
גרשון מורג21/10/2009שלום "אני",
אני מבין ששתי הפניות (גם זו וגם הבאה בקשר לשיניים) הם שלך והרשי לי להשיב על שתיהן ביחד.
אם אני טועה, אני מתנצל מראש. רק תבהירי לי זאת. תודה.
בפניותיך את מביאה את הפחדים שלך, הקנאה, החששות ונקיפות המצפון והכל קשור להופעה החיצונית שלך או של אחרות ("מתחרה").
יופי חיצוני וטיפוח הם דברים חשובים, אך הם אסון כאשר הם מנהלים לנו את החיים.
ניתן גם להבין בין השורות שאת מחפשת ורוצה שקט נפשי ולצערי לא נראה שתוכלי להגיע לכך דרך אותם תבניות חשיבה שכנראה קיימות אצלך וקושרות את אותו שקט נפשי להופעתך והשוואתה לאחרות.
כאן דרושה טרנספורמציה. שינוי גישה לחיים. וזה, לא ניתן לתת בתשובה אחת בפורום, לצערי הרב.
תהליך של אימון יכול בהחלט לגרום לראות את החיים מזווית שונה לחלוטין. אך זה לא "זבנג וגמרנו".
השאלה המרכזית הינה האם את רוצה ומוכנה לשנות את הגישה שלך לחיים על מנת שתוכלי לזכות ביתר שקט נפשי ומוכנה להשקיע בזה את מה שצריך?
אם כן, יש על מה להתבסס ועל מה לדבר.
מאחל לך ימים של שקט ואהבה. ללא פחד וקנאה.
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר מרגלית בן אור21/10/2009נדמה לי שעיקר הבעיה הוא לראות את עצמך תמיד ביחס לאחרים או לאחרות.
אני לא בטוחה שאימון אישי יספיק כדי שתתרגלי לבדוק את עצמך, אם בכלל לבדוק, רק יחסית לעצמך ולמה שאת רוצה להשיג.
למה זה בכלל חשוב עם מי אחיך יתחתן, עם מי את מתחרה ולמה.
אולי אימון יוכל קצת להרגיע אותך, ס"ה נשמע שמאד קשה לך עם המתח הזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית15/10/2009
שלום רב,
מהי ההשכלה שצריך מאמן אישי? האם מספיק קורס קצר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר מרגלית בן אור15/10/2009שלום שרית.
קורס של פחות מ120 שעות בערך לא יכיל את כל החומר.
זה הקורס, אבל צריך לבוא עם רקע תיאורטי - אקדמאי או עם ניסיון של עשרות שנים בעבודה, אחרת זה לא רציני.
כמובן שיכול להיות מישהו חסר השכלה וחסר קורס בכלל שיצליח לאמן ולהיפך.
לדעתי לא מומלץ להשקיע בקורס כזה היום מפני שהקורסים יקרים אבל אין מספיק עבודה גם למוכשרים ביותר.
אם את מחפשת מאמן אישי ולא יודעת על פי מה לבחור וחושבת שההכשרה שעבר תתן לך רמז על יכולותיו זה נכון בעירבון מוגבל. פני למישהו שלמד באופן מסודר, ולא מציג מחירים בלתי אפשריים ונסי-בדקי אם אתם מתאימים לעבודה ביחד.
בהצלחה
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
גרשון מורג16/10/2009שלום שרית!
תודה על פנייתך.
מבחינה פורמאלית אין דרישות להשכלה אקדמאית ללימודי אימון אישי. המקצוע עומד בפני עצמו.
אולי דווקא בגלל זה, אך לא רק בגלל זה, לא הייתי ממליץ לאף אחד ללמוד בקורס שלא כולל לפחות כ250 שעות אקדמאיות ועוד השלמות.
לאחר מכן, אני בהחלט מסכים לדעה שכרגע שוק האימון מוצף ואין מספיק עבודה לכל בוגרי הקורסים.
וזאת, למרות שאצלנו ישנם מיליוני אנשים שהאימון היה מיטיב עמם ביותר. אבל הם עדיין לא מודעים לכך.
בכל מקרה, הייתי אומר שלפני ההחלטה להשקיע בלימודי האימון, כדאי להתנסות בתהליך של אימון בעצמך.
בהצלחה רבה!
גרשון.
054-8032402* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםש07/10/2009
שלום.
יש לי בעיה....
נרא כי כל הסובבים אותי פשוט לא נהנים להיות בחברתי (בלשון המעטה)... אני יודעת שאני בן אדם קצת קשה אך אני לא חושבת שאני רעה או משהו בסגנון (בניגוד לדעותהים של אחרים עליי).
עברתי כמה טראומות עם אנשים בחיי ובגלל זה אני לא סומכת על רוב האנשים,בנוסף אני דור שלישי של ניצולי שואה וכנראה ירשתי את ההגנות של הסבים,את המחסומים,את הסתרת הרגשות ובעקבות זאת את הקושי בלבטא את עצמי (הרבה פעמים מה שאני רוצה להגיד מתפרשאחרת),את השתיקה, את הקשיחות... וכנראה זה מרתיע את הסובבים אותי...
עזרתכם בבקשה (אני מודעת לכך שבמסגרת הפורום העזרה היא מצומצמת אבל אני מנסה בכל זאת)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ש'
גרשון מורג07/10/2009שלום לך ש',
את קובעת בפנייתך הרבה דברים קשים על עצמך, דברים שכנראה הפכת אותם לאמיתות עבורך בעבור הזמן. בהמשך את מסבירה למה הדברים הללו הם כפי שאת אומרת שהם: מציינת את הסיבות, את מקור הבעיה ואפילו את התוצאה שהדבר הזה גורם.
מערכת מושלמת.
אך מה אם כל זה מלכתחילה לא נכון, או בטעות יסודו? מה אם כל זה מבוסס על תבנית חשיבה לא משרתת שפיתחת במשך הזמן?
האם את מוכנה לקבל שהתשובה לשאלות הנ"ל הינה שהדבר אפשרי? שהתבניות והתדמית שבנית לעצמך עומדות על בסיס לא מוצק?
אם את כן מקבלת את האפשרות הנ"ל ויש בך רצון, מוטיבציה ומחויבות לשינוי, אותו שינוי אפשרי.
באימון תוכלי לבדוק מה הן אותן תבניות חשיבה שאינן משרתות אותך, מדוע הן קיימות ובאיזה מושגים אחרים ניתן להחליפן.
אני בטוח שבתוכך את יצור נפלא, אך האגו שלך עושה לך חיים מאד קשים, כנראה.
החדשות הטובות הן שהשינוי אפשרי. כפי שאמרנו זה דורש רצון ובעיקר מחויבות.
נראה שאת, כרגע, "מרוב עצים לא רואה את היער". בתהליך של אימון סביר להניח שתגלי את היער היפה ואפילו שביל שחוצה אותו ומוביל למשכנו של אותו יצור נפלא שאת.
שינוי הגישה תלוי בך ורק בך. אימון אישי יכולה להיות בהחלט השיטה שתוביל לביצוע השינוי.
בהצלחה רבה וחג שמח!
גרשון.
054-8032402* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
ד''ר מרגלית בן אור07/10/2009שלום לך.
את מאד מבינה מה לא אוהבים בך, ויש לך הרבה סיבות טובות שיכולות להסביר למה את כזאת.
הבעיה היא שזה לא מעניין אף אחד, אנשים פשוט רוצים להינות מחברת הסובבים אותם ולא כל הזמן להבין למה את גורמת להם סבל..........
מכיון שאת באמת מעוניינת בחברת אנשים תצטרכי כנראה לשנות את ההתנהגות שלך באופן מודע ביותר. ישנם דברים שתרגישי שקשה לשנות, אז אולי תעשי רשימה של מספר התנהגויות שלא נעימות לאחרים ותדרגי אותן מהקלה ביותר לשינוי אל הקשה ביותר לשינוי.
תני לכל התנהגות מספר שבועות שבהם תשני אותה להתנהגות נחמדה ונעימה יותר, ואח"כ תתקדמי לעוד תכונה לעוד מספר שבועות וכן הלאה.
זה אולי נשמע בלתי אפשרי, אבל זאת כנראה הדרך המשמעותית והמהירה אל המטרה של להיות ולהרגיש חלק של חברת אנשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)