מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון אישיספיר08/05/2010
האם יש אימון אישי לנוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ספיר,
גרשון מורג09/05/2010שלום ספיר,
אכן, יש מאמנים שמתמחים באימון אישי לנוער.
יום טוב!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אישי ודמיון מודרךיעל07/05/2010
שלום רב לצוות הפורום.
אני מתלבטת בשתי שאלות ואשמח לשמוע (כלומר לקרוא) את דעתכם:
לפני כשנה התחלתי להתאמן אצל מאמנת אישית בעלת ניסיון וגישה תומכת ולבבית.
היא מאוד מאמינה בטכניקות של דמיון מודרך ו-NLP (זה עזר לה באופן אישי) וממליצה עליהן בחום בתור כלים לזירוז תהליכים ושינוי מהיר של דפוסי חשיבה ואמונות מגבילות.
אני פחות מתחברת לזה...
מכאן שאלותיי:
1) האם תרגילי דמיון מודרך ו-NLP הם חלק מהאימון האישי? האם אפשר בלעדיהם?
2) המאמנת מפצירה בי שוב ושוב לנסוע לקורס בן 3 ימים שאותו מעביר מאמן אישי ידוע ומפורסם שאצלו היא למדה והיום משמשת כמסייעת בקורס.
שיתפתי אותה בתחושתי לגבי שתי הטכניקות הנ"ל ובנוסף אמרתי שהתשלום של אלפי שקלים תמורת הקורס הוא גבוה מדי בשבילי. (כנוּת, שיתוף ואסרטיביות זה בשבילי התקדמות גדולה).
היא ענתה: "כנראה שאַת לא באמת רוצה שינוי. יש כאלה שעושים הכל למען השגת מטרותיהם...".
האם אין כאן ערבוב בין עסקים לבין אימון מקצועי? איך לנהוג?
תודה גדולה מראש על תשובתכם ושבת שלום וברכה לכולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת,
גרשון מורג08/05/2010שלום עינת,
תודה על פנייתך.
לפי התאור שלך, יש כאן כמה שיחות:
ראשית, בנושא ה NLP. זו טכניקה מוכרת וישנם מאמנים שמשתמשים בטכניקה זו כעזר בתהליך האימון. לגיטימי. אך ישנן גם טכניקות אחרות וכל מאמן נעזר במה שנראה לו הכי יעיל ומתאים לתהליך, לאישיותו וללקוח. לשאלתך, בהחלט אפשר להתאמן גם ללא NLP בהצלחה מרובה.
שנית: אינני רואה שום צורך שתעשי משהו שאינו מתאים לך, שאת לא רואה כמשהו הכרחי ושקשה לך לממן. בעניין הזה, נראה לי שבהחלט נהגת בכנות, שיתוף ואסרטיביות, כדבריך. כל הכבוד!
שלישית, לגבי "ערבוב בין עסקים לבין אימון מקצועי". אמנם האימון הוא עסק לכל דבר ועניין, מאמנים מתפרנסים מזה, אך אני לא יכול להשיב לשאלה האם נחצה כאן איזשהו קו. האם את יכולה להשיב לשאלה במידע שביידיך?
רביעית, לגבי תשובתה של המאמנת אני רק יכול להתיחס ולהגיד שאני לא הייתי משיב במילים שנאמרו. אני מאמין שהאימון הוא ראשית כל אמצעי להכיר את עצמנו ודרך ההכרה של האני האמיתי שלנו לשאוף לחיים של הרמוניה, שקט נפשי ורווחה אישית. זה כשלעצמו יביא אותנו להשגת מטרותינו. אני לא רואה באימון מירוץ להשגת מטרות (אני מכיר לא מעט אנשים ש"השיגו המון מטרות" ומרגישים אומללים...)
ולבסוף, כמובן שכל הנאמר כאן הוא על דעתי האישית בלבד.
תבורכי בימים של אושר ושלווה.
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך גרשון
יעל09/05/2010תגובתך נעמה לי מאוד...
הארת את עיניי בקשר למהות האימון וחיזקת אותי לנהוג לפי תחושותי וההיגיון שלי.
אני מנסה להקשיב לעצמי ושהקול שלי יהיה צלול... אם כי זה לא קל לאדם כמוני, שמבקש עזרה בפיתוח אסרטיביות...
הרבה הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריאות!
גרשון מורג09/05/2010בבקשה!
דרך אגב, נראה שהקול שלך נשמע צלול ואת מקשיבה לו, לא כן?
אני לא כל כך מאמין ב"פיתוח אסרטיביות". יותר מאמין בגילוי האוטנטיות שלנו דרך הכרת האני האמיתי. כאשר אנו פועלים מתוך אוטנטיות כבר אין צורך "ליצור אסרטיביות" כי אנחנו במקום הנכון.
אני שמח אם עזרתי במשהו ותמיד אפשר לפנות אלי לפי הטלפון בחתימה.
תבורכי בהרמוניה ושקט נפשי ובהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עינת
ליאת דביר-ליבשיץ09/05/2010תודה על פנייתך
אכן טכניקות האימון ומגוון הכלים שקיימים בידי מאמן עשויים להיות מגוונים מאוד, ובכללם כוללים שיטות כמו NLP ודימיון המודרך.
תהליך אימוני מוצלח בהחלט לא חייב לכלול את שני אלו!
יתרה מכך, אינני מאמינה שיש שיטת אימון מוצלחת מן השנייה באופן מוחלט ואובייקטיבי, אלא לכל אדם מתאימה הנחיה שונה בהתאם לאישיותו ולדברים שמדברים אליו.
ועל כן, לניסיונה האישי של המאמנת, באופן חד משמעי, שלך אין כל רלוונטיות לתהליך שאת אמורה לעבור!!!
בהשוואה פרועה- יש אנשים שפניצילין עוזר להם ויש כאלו שאלרגיים אליו ועלולים למות מהשימוש בו....
זאת ועוד- את כותבת שתחלת להתאמן לפני כשנה- מכאן אני מבינה שהינך עדיין במסגרת האימונית וכי את כבר מתאמנת כשנה שלימה- זה נשמע לי כמו תקופה מספיקה בהחלט כדי שכל הצצדים שבאימון יכירו את עצמם ואחד את השני בשביל לדעת מהי מידת ההתאמה של שיטות כזו או אחרת אלייך....
ולבסוף- ייתכן שהמאמנת שלך ביקשה לאתגר אותך כשאמרה לך "שכנראה שאַת לא באמת רוצה שינוי. יש כאלה שעושים הכל למען השגת מטרותיהם...".
ועם זאת- על פניו נשמע שניתן היה להתנסח בצורה מעט פחות חד משמעית ואולי להקשיב יותר כשאת מביעה את חוסר העניין שלך בשיטות כאלו ואחרות מסיבות כאלו ואחרות
אחרי הכל- לא נראה לי שאדם שמשתמש באימון- ועוד על פני שנה שלימה, לא מעוניין לקדם את עצמו ואת מטרותיו...בייחוד שגם זה עולה לא מעט!!
לסיכום- תרגישי חופשייה ללכת עם האינטואיציה שלך
נשמע שהשימוש באסרטיביות שרכשת היה בהחלט במקומו: )
בהצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עינת
ד''ר מרגלית בן אור09/05/2010קראתי את התיאורים שלך והרגשתי לא בנוח:
בחרתי להיות גם מאמנת אישית מפני שחיפשתי טכניקה שתוכל גרום לאנשים התקדמות מהירה ליעדם.
ככלל אני לא אוהבת ערבוב של אימון ועסקים..........
דמיון מודרך וNLP לא שייכות לעניות דעתי לאימון אישי.
אולי היגיע הזמן לשינוי של גישה, שבמשך כשנה, אם הבנתי נכון לא מספיק קרבה אותך למטרות שהיצבת לעצמך בתחילת האימון?
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות תעסוקתיתאילוש05/05/2010
סיימתי לפני כשנה קורס מקצועי במחשבים ומאז אני מתקשה במציאת עבודה כיוון שאני חסר נסיון תעסוקתי בתחום.הנסיונות החוזרים ונשנים עולים בתוהו וזה גורם לי לחיכוכים עם הקרובים אליי וכמו כן התחלתי להתלבט בנוגע להמשך חיפושיי בתחום ולהתחיל לחפש תחומים אחרים.האם עליי להמשיך ולדבוק במקצוע שלמדתי או לחפש תחומים אחרים?אילו דרכים יצירתיות נוספות יכולות לעזור לי למצוא עבודה בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילוש,
גרשון מורג08/05/2010שלום אילוש,
לפי התאור שלך, הייתי שואל אותך האם את ב-א-מ-ת רוצה למצוא עבודה בתחום שציינת? כי במציאות מה שאת מקבלת זה שאת לא מוצאת עבודה. אולי משהו בתוכך לא רוצה זאת וזה מה שאת משדרת החוצה וכמובן זה מה שאת מקבלת?
התשובות הן תמיד בתוכנו ושם הייתי מייעץ לך לחפש אותן. בכנות וללא משוא פנים.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אילוש
ליאת דביר-ליבשיץ09/05/2010תודה על פנייתך
לצערי כל תשובה שאנסה לתת תהיה על רגל אחת ובקושי
ההתלבטות לגבי בחירת תחום עיסוק, בחינה של הסיבות והגורמים לבחירה או אי הבחירה, עמידה מול "שיקולים זרים" כמו לחץ מן הסביבה כגורם משפיע בהחלטה, בנייה של מערך דרכים יצירתיות לקדם את עצמך למקום בהיר יותר-
כל אלו הם דברים שנבחנים בתהליך אימוני ואין אפשרות לתת טיפים מבלי להכיר אותך, להבין את הסיבות למקום "התקוע" שאתה נמצא בו ולמנות את דרכי המילוט האפשריות ממנו..
אתה מוזמן לנסון לבחון את הדברים לעומק
ובהצלחה רבה
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי קריירהקרן27/04/2010
בס"ד
שלום רב,
סיימתי לימודי תואר ראשון לפני שנתיים, אני עובדת בתחום ומאוד לא מרוצה ממה שאני עושה.
תחום העיסוק כלל לא מעניין אותי ולווא דווקא ספציפית מה שאני עושה. הדבר משפיע עליי בתפקוד היומיומי, בבית, אין לי מצב רוח לקום בבוקר ואני אובדת עצות.
אני מרגישה שאין לי שליטה על מה שקורה לי בחיים, שאני נסחפת עם השגרה היומיומית וזה מתסכל אותי מאוד.
אני רוצה מאוד לשנות תחום עיסוק בחיים ואין לי ממש כיוון.
אודה לכם אם תוכלו לתת לי קצה חוט איך אוכל להתחיל לברר עם עצמי במה אני באמת רוצה לעסוק בחיי, מה באמת יגרום לי לקום עם חיוך בבוקר ואיך אוכל לעצור הכל ולשנות כיוון.
לתשןבתכם בהקדם אודה,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן,
גרשון מורג27/04/2010שלום קרן,
למרות שאת שמה את הדגש על נושא הקריירה (שזה חשוב בפני עצמו וכבודו במקומו מונח), אצלי בלטו בפניתך שני משפטים אחרים: "אני מרגישה שאין לי שליטה על מה שקורה לי בחיים" ו "מה באמת יגרום לי לקום עם חיוך בבוקר ואיך אוכל לעצור הכל ולשנות כיוון."
אני קורה כאן משהו שאמנם כולל הקריירה אבל מציג הרבה מעבר לזה.
אי אפשר לתת לך כאן נוסחה או מרשם קסום שיביא אותך למקום אחר בחייך. יש לבדוק מה גרם לך להיות במקום שאת נמצאת כרגע וגם מה מחזיק אותך שם. יש לראות איזה פרדיגמות מנהלות את חייך ואינן משרתות אותך ויש למצוא מה יביא אותך למצב של הרמוניה, שקט נפשי ורווחה אישית.
בקיצור, זה תהליך ואין מטה קסם...
אימון אישי הווייתי יכול בהחלט לגרום טרנספורמציה ושינוי גישה בחיים.
שימי לב: לכ-ו-ל-נ-ו יש את הזכות וגם את היכולת לחיות חיים של סיפוק, אהבה ורוגע. ברוב המוחלט של המקרים רק אנחנו מונעים מעצמנו להגיע למקום הזה. ההבנה הזאת אמורה להיות בסיס היציאה לתהליך של שינוי.
אם את מחויבת לחייך ומוכנה לרתום את עצמך לתהליך של שינוי, יש על מה לדבר.
לימים של רוגע וסיפוק!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרו שלום
ליאת דביר-ליבשיץ29/04/2010תודה על פנייתך,
נדמה שאת מרגישה כאילו החיים הם כמו כדור שלג שדרס אותך ומאז את מתגלגלת בתוכו..מבקשת לדעת איך לעצור ובאיזו תחנה לרדת..
אימון אישי הוא תהליך שבו מבררים מהי התשוקה הגדולה שלך כאדם, מהי אאותה אהבה שיכולה להניע אותך לעשייה מספקת, לעשייה שאת קמה אליה כל בוקר (או כל בוקר שני לפחות) עם חיוך..
התהליך מאפשר לך לבחון באמת מה באמת מרתק ומרגש אותך-
אפיית מאפים ללא גלוטן, חקירת ההתנהגות של צפרונים תכולי ציץ או הקמת סדנאת מלאכה לעיסת נייר ודבק לבן או כל דבר אחר שפונה אלייך...
את מוזמנת לנסות
בהצלחה רבה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קרן
ד''ר מרגלית בן אור09/05/2010קרן יקרה
מה שאת מתארת קרה כנראה גם לרבים וטובים אחרים, טוב לקרוא שאת לא מתכוננת לוותר על השמחה ממה שאת עושה בחייך.
באימון אישי אפשר יהיה לברר מה באמת מתאים לך, ולמה טעית לחשוב שהקריירה הנוכחית תתאים לך, כדי שיהיה פחות סיכון שתחזרי על טעויות דומות בבחירה פעם נוספת.
האימון יכול להיות יחסית ממוקד, אז כדאי להתחיל כדי להגיע לתוצאות מוקדם ככל האפשר!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה חיצוניאורן27/04/2010
אני בן 32 , ולאחרונה יש לי בעיה חיצונית שמפריעה לי ואני מובך. כשאני מדבר עם אנשים אני מתעסק אם הם שמים לב. נמאס לי להתעסק בזה אבל אני לא יודע איך להפסיק את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה חיצוני
ליאת דביר-ליבשיץ28/04/2010שלום לך
אתה מתאר חוסר ביטחון ברמה מטרידה הבא לידי ביטוי מול אנשים ואתה מייחס אותו לשינוי בהופעתך החיצונית.
יש מקום לשאול כמה שאלות כדי להבין את אופי האתגר העומד מולך:
האם הנתון החדש בהופעתך הוא כזה שיש ביכולתך לשנות? באיזו מידה אתה יכול להשפיע עליו?
(לדוגמא- ההבדל בין השמנה להתקרחות )
האם הוא אמור לחלוף מאליו? ואם כן מתי הוא צפוי לחלוף? (חצ'קון או מחלת עור לצורך העניין...)
בנוסף האם היו התמודדויות שמזכירות את זו בעבר? כיצד התמודדת?
האם אתה מרגיש אי ניוחות מול כל אדם? האם יש אנשים שאתה נינוח יותר מולם?
באוןפן כללי-
הייתי ממליצה לך לחשוב כיצד היית מעדיף להיות בהנתן הנתונים שאין ביכולתך לשנות או להשפיע עליהם באופן מיידי .
לדוגמא, לתאר את עצמך בסיטואציה חברתית שבה הנתון "המטריד" קיים, אך הוא לא מטריד אותך ברמה שאינך יכול אלא להתייחס לקיומו, ואז לבחון:
איך אתה מתנהל בדימיונך בכזו סיטואציה? איך אתה נראה כשאתה נינוח עם הבעיה הזו, מה שונה שם מההתנהלות שלך היום?
נסה לשאול את עצמך מה צריך להתקיים כדי שכך יהיה , מה עליך לשנות כדי שהתמונה הזו תתקיים?
בגדול, תהליך אימוני בהחלט יכול לסייע לך בנקודה זו
בהצלחה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצדקת
אורן28/04/2010צדקת באחת הדוגמאות שלך, אני מתחיל להקריח, אני לא יודע עד כמה אפשר לטפל בזה אבל זה בהחלט לא צפוי לחלוף
בעבר גורמים חיצוניים לא השפיעו עלי כך, תמיד קבלתי מחמאות על מראה חיצוני והייתי מספיק בטוח בעצמי כדי לא להיות מוטרד מאיזה חצ'קון. עכשיו אין לי השפעה על מה שקורה וזה מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורן
ליאת דביר-ליבשיץ29/04/2010
אני בהחלט מבינה את מה שאתה אומר- מאוד מתסכל שיש דברים שהם מחוץ לשליטתנו,
לזמן יש נטייה בלתי נסבלת לקמט אותנו...: )
מה שכן- להיראות טוב , או נכון יותר לומר, להיות אטרקטיבי- זה כמעט תמיד פונקציה של להרגיש טוב ולהרגיש אטרקטיבי
(ואני לא מדברת על חריגות כמו פי טבעת נוסף באיזור הלחי..)
קרחת- בתרבויות שונות, ועל המון אנשים- זה לא בהכרח עניין רע
החלק הרע בקרחת מסתפח אליה ברגע שמחליטים שהיא כזו, שיש בה לפגום בערך של מי שנושא אותה..
קבל את ברוס ויליס לדוגמא, מה רע בבחור הזה?
חיפשתי וחיפשתי..לא ממש מצאתי: )
אז אין לך שליטה על ההתקרחות, אבל יש לך שליטה על המידה שבה אתה מרגיש טוב עם עצמך, אטרקטיבי, שווה..
תהליך אימוני בהחלט יכול לעזור לך
בהצלחה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ממוניםנורית26/04/2010
שלום,
לאחרונה קיבלתי משרה ניהולית בארגון הסתדרותי.
מדיניות המנהלים בארגון היא בעיקר בדרך אגרסיבית שלא נותנת אפשרות של העובד להביע את עמדתו מול הממונים.
כרגע, בעיקר בעקבות התפקיד, אני נאלצת להתמודד עם המנהלים הבכירים יותר בקשר הדוק הרבה יותר. במעמד זה אני נוטה לגמגם ולאמר את הדברים הלא נכונים.
אשמח לקבל עצתכם וכן לקבל כתובת של קואוצר מאזור הגליל המערבי שיוכל לסייע לי במיומנויות אילו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על מאמנת בגליל המערבי
גרשון מורג27/04/2010שלום נורית,
אינני נוהג לפרסם כאן שמות או המלצות למאמנים.
יש לי קולגה בגליל המערבי שאני יכול להמליץ ליצור איתה קשר.
תתקשרי אלי לטלפון המופיע בחתימה ואמסור לך את פרטיה.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים קליניקה?עובדת סוציאלי25/04/2010
אני עובדת סוציאלית, תואר שני. עובדת מזה שנים ארוכות בשרות הציבורי, מרכז לבריאות נפש. עובדת עם יחידים, זוגות ומשפחות.
בעת הזאת אני רוצה לפתוח קליניקה. אינני מורגלת בשווק עצמי למרות שנראית כמי שמלאה בבטחון עצמי. אין לי ספק לגבי יכולותיי המקצועיות והאישיות. אני נושאת בתפקיד בכיר במקום העבודה ומקומי המקצועי בטוח.
אבל מתקשה מאוד לגייס מטופלים פרטיים. בשנים הארוכות שאני נמצאת במערכת הציבורית, לא היה כל צורך בשיווק הדברים התרחשו מעצמם.
אודה מאוד על הדרכה או הכוונה כיצד מתחילים.
תודה
עו"ס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעו"ס
גרשון מורג26/04/2010שלום לך!
צר לי אבל תחום העבודה הסוציאלית אינו תחום שאני מכיר ומתמחה בו ותרומתי לשאלתך בודאי לא תהיה רבה.
בכל זאת:
בהיבט העסקי של הקמת עסק עצמאי קטן חדש הייתי פונה למט"י בבקשת יעוץ. הם יכולים לעזור בתחום ארגון ראשוני וקידום העסק.
בהיבט השיווקי הייתי מחפש עזרה אצל קולגות שאין איתם תחרות מקצועית (למשל מאיזור אחר בארץ) ושעברו את תהליך הקמת העסק בהצלחה ומוכנים לתרום מהנסיון. בעיקר לגבי זיהוי וגיוס לקוחות.
אם ישנם פחדים/חששות/מחסומים נפשיים ניתן להעזר באימון אישי.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך והתייחסותך המהירה.
עו"ס27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי סוגייה אימונית..עדי20/04/2010
הייתי רוצה להבין מהי סוגייה אימונית באימון על מנת להבין איך אני מתאימה את "התקוע" לי באימון אם בכלל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר מרגלית בן אור20/04/2010סוגיה אימונית היא הנושא בו את רוצה לעסוק באימון. אחד המפתחות להצלחת האימון הוא הדגרה-הכללה נכונה של הבעיה. לפעמים בעיות שונות נובעות אצל אנשים שונים מקבוצות בעיות שונות.
למשל איחורים כרוניים יכולים לנבוע מהתחושה שיש לי מספיק זמן וזה מוטעה כנראה, או מפני שאני מתביישת שיראו שאני משתמשת במשקפיים ולכן אני לא יודעת אף פעם מה השעה. זאת כמובן דוגמא ספציפית מאד, וישנן דוגמאות כמספר הבעיות בערך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדי,
גרשון מורג26/04/2010שלום עדי,
לא הייתי מייעץ לך לחפש בעצמך תשובה לגבי איך את מתאימה את "התקוע" לך לאימון. זו תהיה העבודה המשותפת שלך עם המאמן שלך.
כעקרון כמעט כל נושא מתאים לאימון, כאשר המטרה הינה שהמתאמן (הלקוח) יחיה את חייו בהרמוניה, שקט נפשי ורווחה אישית. אך לא תמיד הדרך להשגת הנ"ל גלויה מלכתחילה ובלא מעט מקרים התחום "התקוע" מתגלה רק כמבוא למשהו הרבה יותר עמוק. זה תהליך האימון המביא בהירות לחיים ודרך הבהירות אנו יכולים להשאיר מאחור את "התקוע" לנו.
מה שבאמת חשוב זאת המחויבות שלך לעצמך, לחיים שלך ואם את מתאמנת, אז לתהליך האימון.
בהצלחה בהסרת המחסומים!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הבנה.16/04/2010
שלום,
אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל כי אני אפילו לא מבינה מה קורה לי. זה פשוט התחיל ממחשבה שלילית אחת שיצרה שרשרת מחשבות שליליות שגרמה לי לדימוי עצמי נמוך וחוסר בטחון.
אני לא אתחיל לתאר הכל אלא רק מה שמפריע לי מאוד בזמן האחרון.
אני פשוט מרגישה שאני כבר לא שמחה ולא נהנת כמו בעבר אין לי סיפוק מהמון דברים שחשבתי שרציתי וכשהגיעו אני לא נהנת מהם.ואם כבר כשמגיעים דברים טובים,ויש הנאה קטנה,אני חושבת לעצמי בטח עוד רגע כל זה ייגמר ואני אחזור למצב המדוכדך שבו אני רגילה להיות.אני כל פעם מנסה לעשות שינוי ואז יש פתאום משהו שאני נותנת לו להשפיע עליי ואני חוזרת לנק' התחלה.
בזמן האחרון אני בוכה הרבה ואפילו מכלום(אף פעם לא הייתי בנ אדם רגיש),אני מרגישה שאני לא מצחיקה את האנשים שאיתם אני נמצאת ולא גורמת להם עניין בי ,שאין לי שום נושאי שיחה מעניינים כיפיות וקליות כמו שהיה לי ,ושלא מכבדים ומעריכים אותי-כי זה בעצם מה שאני עושה לעצמי. כל הזמן המחשבות הללו מהדהדות אצלי בראש ומונעות ממני להשתחרר ולהינות.
אני אציין שלא היה שום מקרה חריג שגרם לי להיות ככה ,והייתי אדם מאוד שמח עם חוש חוש הומור ,בטחון ותמיד היו סביבי אנשים..
אני יודעת שאני הכנסתי את עצמי למצב הזה רק ממחשבות שליליות ולא נכונות והייתי הולכת לרפלקסולגית וקואצ'רית במשך תקופה שזה עזר לזמן מה אבל כל פעם הייתי חוזרת לנק' ההתחלה.
אבל עכשיו זה כבר שיא ואני לא יודעת אם יש משהו שיכול לעזור במצב הזה..אני רוצה לחזור להיות אני כמו פעם...
אני ממש לא מבינה מה עובר עליי וצריכה עזרה.!!!אני לא יודעת למי לפנות במיוחד כשאני אדם שלא משתפת אף אחד ולא פתוחה בנושא ומנסה להתמודד בעצמי...
מה עובר עליי מה אני צריכה לעשות?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הבנה!!!
ד''ר מרגלית בן אור16/04/2010נדמה לי שאת בדיכאון ביולוגי.
בדקי באתרים מתאימים, בגוגל, אפילו באתר שלי אולי משהו יהיה רלונטי.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל חוסר הבנה.
גרשון מורג18/04/2010שלום לך,
תודה על ההודעה שלך ועל השיתוף שבה.
תרשי לי להציע לך נקודת התייחסות קצת אחרת למה שאת מתארת.
האם יתכן שאת משנה את התייחסותך/גישתך לחיים (אולי אפילו בצורה לא מודעת) ואינך יודעת איך להתמודד עם זה?
למה הכוונה? בתאור שלך אני מוצא מישהי שהפסיקה ליהנות ממה שמציע לה העולם החיצוני לה. בעבר העולם הזה כנראה סיפק את ההנאות בצורה של חפצים, יחסים, מעמד, הערכה וכו' ועכשיו את כבר לא מוצאת בכל הנ"ל את הסיפוק שהיה בו בעבר. בנוסף לכך, עוד לא הצלחת לגלות עולם אחר שימלא את מקומו...
נראה לי שבצורה אינטואיטיבית הגעת למסקנה שמאסטרים רוחניים תמיד מדברים עליה: אנחנו לא מה שהשגנו או צברנו. אנחנו לא רק התארים שלנו, הנכסים שלנו, המעמד שלנו, היחסים שלנו וכו'. אך עדיין חסר אצלך החלק השני של המשוואה: שיש משהו הרבה יותר עמוק שניתן לקרוא לו האני האמיתי שלנו ושם אפשר למצוא את השמחה, ההרמוניה, השקט הנפשי, הרווחה. למצוא את זה, זה תהליך טרנספורמטיבי, שינוי הוויה.
אני מזמין אותך לקרוא שוב את הודעתך מנקודת ההתייחסות שהצעתי. אם את חשה שיש כאן אמת כלשהי עבורך, את מוזמנת להתקשר.
תבורכי בימים של שמחה ורוגע.
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר הבנה
ליאת דביר-ליבשיץ18/04/2010שלום לך,
הקושי הרב שלך עולה מבעד לתיאור שלך את מצבך
אינני יודעת מהם הפרמטרים "החיצוניים" של חייך- גיל, תעסוקה, קשרים חברתיים זוגיות וכד'
ומה משך הזמן שאת סובלת מהדכדוך , מחוסר הביטחון ומחוסר הסיפוק שאת חווה..
מה שכן, את מעידה כי נעזרת בעבר בליווי מאמן ובטיפול אלטרנטיבי וכי הללו לא הועילו לאורך זמן למצבך. אינני יודעת מהן הסיבות לכל שהליווי שנעזרת בו בעבר לא הועיל- גם כאן חסרים המון פרטים..
אני ממליצה לך לפנות שוב לטיפול פסיכולוגי / ייעוץ / אימון או כל פלטפורמה אחרת שדרכה תוכלי לברר לעומק את הסיבות למצבך / לבחון מהו הכלי המתאים ביותר להתמודדות עם המצב שאת מתארת.
בכל מקרה הפיתרון יהיה מונח בבחינה מעמיקה של הדברים- ובקבלת עזרה מתאימה בהקדם
כל הכבוד שמצאת כוח לבקש עזרה וחבל להתמהמה לרגע נוסף אחד....
בהצלחה רבה
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי גוףשלי14/04/2010
אשמח אם תוכלו לעזור לי!
אני תלמידת תיכון, מחפשת כבר כמה ימים מידע אמין ונכון על השאלה הבאה "מהם הגורמים המשפיעים על דימוי גוף?".
האם תוכלו להפנות אותי למקור אמין או אפילו לעזור לי בהגדרת התשובה?
תודה רבה!! שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש מידע
ד''ר מרגלית בן אור16/04/2010נסי בגוגל, כמו כל מידע אחר שאת מחפשת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו
שלי21/04/2010לא מצאתי מידע בכלל אז חשבתי לשאול בפורומים של מומחים כי הנחתי שתוכלו לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שלי,
גרשון מורג26/04/2010שלום שלי,
האם אפשר לשאול אותך מה מביא אותך לחפש מידע על "מהם הגורמים המשפיעים על דימוי גוף?".
האם זה לצורך עבודה כלשהי לביה"ס? האם זו סתם סקרנות או אולי זה משהו אישי?
אשמח לתגובה.
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקפלת מהר מדיטלי08/04/2010
שלום, באופן כללי אני בן אדם די אסרטיבי, עם חברים, מכרים ומשפחה. אבל, בכל הקשור לתחום המקצועי אני מרגישה שאני מתקפלת מהר מדי, אולי בגלל שאני יחסית בתחילת דרכי ולפני כן היו לי כמה נפילות מבחינת למצוא מה אני רוצה לעשות ולא ממש השתלבתי. אני מרגישה שאני לא מצליחה להביע דעה מקצועית בצורה חזקה מספיק מול המנהל שלי וגם מול העמיתים שלי וזה כל פעם גורם לי להרגיש מטופשת. אני מנסה "לאמן" את עצמי אבל זה לא תמיד מצליח. אשמח לשמוע עצות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
ליאת דביר-ליבשיץ09/04/2010תודה על פנייתך
בגדול, עצות זה בשביל לדעת איך כדאי לעשות שניצל....: )
על מנת להתגבר על הקושי שאת מתארת, או כדי לקבל "טיפים" יש להבין תחילה ולעומק את הסיבות לחוסר הביטחון המקצועי שאת חשה, או לחילופין, כפי שיציע תהליך אימון- לחקור את אותן הפעמים בהן את כן מצליחה להביא את עצמך ולהיות נוכחת לשביעות רצונך מול הבוסים- מה עוזר לך להצליח באותן הפעמים? מה מייחד את אותן הצלחות? איך את יכולה לשחזר אותן?
את מוזמנת להתקשר כדי לברר
בהצלחה בכל מקרה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמארוזי31/03/2010
אני אמא ל3 בני 17 15 14 חיה בניפרד מבעלי חיים באותו בית הבן הבכור שלי משגע אותי ואני לא משלטת על הפה שלי אומרת דברים לא טובים כמו אעיף אותך מהבית אזמין לך מישטרה הוא קרציה רב אם אחים שלו מנסה לקחת אחריות עליהם כשליטה הוא השולט וזה משגע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית שלום,
גרשון מורג01/04/2010שלום אלמונית,
הבנתי את התאור שהצגת. האם יש לך גם שאלה?
יום טוב!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אמא
ד''ר מרגלית בן אור11/04/2010קשה לגדל 3 בנים בלי בעל, ואם רק חיים בנפרד לא ברור לאן זה מתקדם ומתי זה ישתנה. כדאי לבדוק מה קורה עם הבן, ואולי לפנות לטיפול משפחתי. המילים שלך הן התוצאה ולא הסיבה. כמובן שבאתר מאד קשה לפרט הכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם תחושת כשלון ?אייל25/03/2010
והכוונה - תחושה שאתה עצמך - כשלון. נחשל.
אני בחור טוב בגדול, יש לי צדדים אנושיים סימפטיים מאוד. אבל בחיים עצמם. בצבא. באוניברסיטה . פשוט לא הצלחתי! ואני מבחינה תרבותית נמצא איפה שאמורים לעשות תואר ! ואני שונא ללמוד. ואני נכשלתי בזה. ושנאתי את הצבא למרות שאני אוהב את הרעיון שלו.. כי היה לי שם פשוט - קשה !
ותמיד אני מאחורה. ותמיד אני נכשל . ואני לא יודע במה אני טוב .
ועכשיו אני יוצא עם מישהי ואומר לה ברגע של כנות שלא הצלחתי בהרבה מהדברים שרציתי לעשות בחיי. ואולי לא רציתי מספיק. בכל אופן - אני מ-פ-ו-נ-ק. והיא לא אהבה שאמרתי את זה. ואני לא אהבתי אותה על חוסר ההבנה שלה כלפי. והחיפוש שלה אחר יצור גבוה יותר בשרשרת המזון.
איך עם זה מתמודדים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ליאת דביר-ליבשיץ26/03/2010תודה על פנייתך.
מצד אחד נראה שאתה מיטיב לתאר את האתגר שעומד בפנייך:
אינך מבקש להתמודד עם "תחושת כשלון" כתוצאה מחוסר עמידה במשימה זו או אחרת, אלא להתמודד עם סוג "חוסר מוצלחות" כללי כזה...
עם זאת, תחושת כישלון גורפת, כזו מהסוג שגורם לך להרגיש "תמיד מאחורה, תמיד נכשל"- אינה מעידה על חוסר מוצלחות "אובייקטיבי" אלא על חוסר הערכה עצמית.
בחיים האמיתיים יש אנשים "מוצלחים" יותר או פחות- ב-ת-ח-ו-ם- כזה או אחר !!!
אם תשאל אותי- אני לגמרי לא מוצלחת במדעים מדוייקים, בריקוד בלט ובהכנת עוגות...
אבל, לצורך העניין- אין על הממולאים והעוף בתנור שלי...בתור פקידה בצבא חשתי ממורמרת ולא במקומי, לכן גם לא הייתי "כזו מוצלחת". אולי אם הייתי משקית ת"ש כולם, כולל אותי, היו נהנים ממני יותר?....
אינני יודעת במה אתה עובד, מה עשית בצבא או מה אתה לומד- אולי אתה פשוט "לא מוצלח" בלעשות את הבחירות הנכונות עבורך? אם תבדוק- אולי תמצא ש "הצדדים האנושיים הסימפטיים" שלך הם מקור הכוח והעוצמה שלך ועלייך לבקש לפתח אותם?
אולי אתה לומד אריתמטיקה של יצורים חד תאיים כשאתה בעצם צריך ללמוד פיזיולוגיה של עצמים דוממים ולכן את "נכשל" ומסיק שאתה שונא ללמוד?
אולי בכלל יש קושי אובייקטיבי שמונע ממך להתרכז, וגורם לכך שאינך מצליח ללמוד ומכאן אתה מסיק שאתה שונא ללמוד בתרבות שמקדשת לימודים?
נסה לחשוב- מתי בפעם האחרונה עשית משו שנהנית ממנו? כל דבר? האם כשראתה נהנה אתה עדיין "נכשל"?
בכל מקרה,
אימון הוא מקום מצויין לחקור לעומק ולרוחב, לתת שם וללמוד להינות מהיכולות והיתרונות הרבים שאני בטוחה שיש לך וללמוד כיצד לבחור את הבחירות שמחברות אותך לאותן עוצמות וחוזקות.
אתה מוזמן לנסות ושיהיה חג (ב)חירות שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אייל,
גרשון מורג26/03/2010שלום בחור טוב בגדול שיש לו צדדים אנושיים סימפטיים מאוד!!!
איזה כיף היה לקרוא את התחלת ההודעה שלך! תאר לעצמך שגם כך היתה מסתימת, ללא כל התוספת שבאה אחריה...
מעיון בכתוב נראה שישנה בעיה בקשר לשבע מילים הכתובות בהמשך: "אני מבחינה תרבותית נמצא איפה שאמורים לעשות..." וכנראה משפט זה מייצר אצלך קונפליקט לא מבוטל. מצפים ממך לעשות XX ואתה רוצה לרצות את הסביבה אך האני הפנימי-האמיתי שלך מתנגד לכך.
אין ספק שבמצב כזה קשה להצליח במשימה.
אין תשובה חד משמעית מהמותן לשאלתך איך מתמודדים עם זה. צריך ללכת פנימה ולבדוק איפה למדת להתנהג כפי שאתה מתנהג? איזה פרדיגמות שיצרת ולא משרתות אותך מנהלות את חייך? מה יביא אותך להוויה של הרמוניה ושקט נפשי (שזה מה שכולנו שואפים אליו)? ועוד כל מיני שאלות מעניינות וחשובות. בקיצור, עבודה באימון.
באימון הוויתי תגלה ותכיר את האני האמיתי שלך. זאת הטרנספורמציה שתאפשר פריצת דרך ביחס לתחומים שאתה "לא מצליח" (להתחלה, תמחק מהלקסיקון שלך את המילה "כשלון"), או במילים אחרות "אתה לא מצליח לספק את מה שאחרים מצפים ממך".
זו עבודה שכדאי להשקיע בה כי בסופה יש הרבה שלווה וסיפוק.
ברוח החג המתקרב ובא, זו יציאה מעבדות לחירות!
בהצלחה וחג שמח,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אייל
ד''ר מרגלית בן אור11/04/2010נדמה לי שהבעיה אינה תחושת הכשלון, אלא זאת תוצאה של בעיה קודמת: כדאי לבדוק למה אתה "מפונק", למה אתה לא אוהב ללמוד, למה אתה לא מתאמץ במקומות הנכונים, ומשם להמשיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה איתך לחלוטין
מחפשת תשובה18/04/2010בעודי מחפשת בגוגל תחת המילים "תחושת כשלון", הגעתי לפורום הזה וקראתי את מה שכתבת, הרגשתי שזאת אני, מילה במילה.
אני בת 21, ותמיד הייתי מודעת לזה שאני לא מספיק מעריכה את עצמי, זה סוג של מעגל- אתה לא מעריך את עצמך ואז אתה נכשל, שזה גורם לך עוד פחות להעריך את עצמך וכך אתה שוב נכשל ושוב חוזר על עצמו המעגל הזה, אני פשוט החלטתי שאי אפשר לחיות בצורה כזו , זה משפיע על כל תחומי החיים. אז החלטתי לבדוק אם יש עוד אנשים כמוני, ועכשיו באמת קיבלתי את הרעיון של מאמנים אישיים!! (חבל שאין תקציב כרגע...) אז יש תקווה חבר אל תתייאש...
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מחפשת תשובה
גרשון מורג18/04/2010שלום לך מחפשת תשובה,
אני שמח שמצאת אותנו.
תרשי לי לצטט מההודעה שלך: "אני פשוט החלטתי שאי אפשר לחיות בצורה כזו , זה משפיע על כל תחומי החיים. אז החלטתי לבדוק אם יש עוד אנשים כמוני, ועכשיו באמת קיבלתי את הרעיון של מאמנים אישיים!! (חבל שאין תקציב כרגע...) אז יש תקווה חבר אל תתייאש..."
אז ראשית כל, למרות האימרה המפורסמת, אין שום נחמה בצרת רבים. נכון שישנם עוד "אנשים כמוך", ורבים, אך חוסר ההרמוניה, השלווה והשקט הנפשי הוא 100% שלך.
אם ב-א-מ-ת החלטת שאי אפשר לחיות בצורה כזו ואת חשה שאימון אישי הוא פתח לפתרון המצב (וזה באמת נכון!), חבל על כל רגע של תקיעות וסבל מיותר.
במילים פשוטות: בואי להתאמן. על כסף נדבר אח"כ. תמיד מוצאים פתרון.
את מוזמנת להתקשר.
גרשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת דביר ליבשיצ
חיה מושקא24/05/2010100%מסכמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכתוב תסריט לסרט המשך אהובורד16/03/2010
שלום, לפני כשנה כתבתי תסריט לסרט בעקבות סדרה אהובה בשם סטארגייט. אמרו לי שיהיה עלי למצוא עורך דין או מייצג שייצג אותי. לאחר שמצאתי עורך דין, התעלל בי אותו עורך דין תוך שהוא גוזל ממני במרמה ובשקרים 6000 ש"ח, בלי שום בושה.
מאחר ואני אוהבת סרטים, ראיתי ואהבתי מאוד את הסרט אווטאר. ראיתי אותו מספר פעמים ועלה לי הרעיון לכתוב לו תסריט. למדתי לכתוב תסריטים בצורה אוטודידקטית ואני מאוד אוהבת את זה. מאחר וסבלתי מהתעללות סדיסטית ואכזרית נפשית ורוחנית ומאחר שמאז היותי קטנה אני רוצה להיות קשורה לסרטים בחו"ל, עלה לי הרעיון לכתוב את התסריט לסרט אווטאר שהודיעו שיהיה לזה המשך. אני לא רוצה בשום פנים ואופן להתחיל את הקריירה שלי בארץ ואני מרגישה תחושה של ייעוד בלכתוב תסריטים. נרשמתי למאגר הסרטים והקולנוע הלועזי IMDB לשנה ובקיץ הקרוב אני גם הולכת לפגוש את השחקן הראשי האהוב עלי מהסידרה המוזכרת לעיל, סטארגייט..
ההשראה שאני יכולה לעשות זאת באה לי מהשחקן הראשי של אוואטר שהפך להיות האווטר הרוחני שלי. הוא גר באוסטרליה ברכב(!!!) והיה עני, לפני שקמרון לקח אותו להיות השחקן הראשי. אמנם היה לו כבר אוסקר אוסטרלי בכיס והוא שחקן משכמו ומעלה, אבל עצם העובדה שראיתי אותו אומר בראיונות: "אל תיתן לאחרים לומר לך מה אתה יכול או לא יכול לעשות ומי שחושב שהוא לא יכול אז הוא הנכה" נתן לי אור והשראה רבה. אני מדמיינת את השחקנים האהובים מהסרט ורואה עצמי עובדת איתם על אווטר 2, בדימיון. אני מודעת שזה דימיון אבל זה כ"כ חי!!! יש לי גם רעיון ראשוני למה אני ככותבת רוצה לראות הלאה.
כל אחד מניא אותי מרצונותי וכשאני רוצה להגשימם, ה"עולם" מתאכזר אלי עד כדי כך שאין לי רצון לחיות יותר. פשוט אין לי בשביל מה. בשביל מה לחיות אם אתה תמיד לא יכול להגשים את מה שאתה מאמין בו? אני רוצה להיות האווטר של אחרים (אווטאר=התגשמות אלוהית בגוף פיזי). יש לי כישרון לכתוב תסריטים ואני רוצה לעבוד עם האנשים שאני כ"כ מעריצה! כשראיתי את הסרט בפעם הראשונה, הבנתי שזה מסר מהאווטארים האמיתיים שם למעלה בשבילנו, שכולנו אחד וכולנו מחוברים. אני מעריכה את עבודתו של קמרון ושל כל השחקנים האחרים ואוהבת אותם מאוד.
ואני שואלת למה כשזה אני, התשובה של היקום היא לא!!!! בצורה אכזרית ואצל אחרים כמו השחקן ההוא - זה הצלה. ואל תגידו לי שזה מסר שעלי לא לעסוק בדבר האהוב עלי ביותר.... אני לא מרגישה שזה נכון. בתודה, ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד,
גרשון מורג18/03/2010שלום ורד,
קראתי את ההודעה שלך בעיון רב.
יש בהודעה שלך הרבה שיחות שכל אחת מהן ראויה להתייחסות נפרדת ומעמיקה לו היית נכנסת לתהליך של אימון אישי (כי זה נושא הפורום הזה).
אני יכול לזהות את המצוקה שלך המשתקפת מההודעה אך אני לא יכול לזהות שאלה ספציפית שאת רוצה עליה התיחסות מיוחדת. לגבי הקשר של ההודעה לנושא האימון האישי (מכיוון שבחרת להעלותה בפורום זה) אני יכול להגיד רק שאימון מסוגל להביא הרבה בהירות אל תוך הדו-שיח הזה שאת מנהלת עם עצמך.
באופן מאד כללי וכוללני אני רוצה להגיד שאת כבר האווטר של עצמך, ואם אכן את מרגישה כך יש לך המון מה לתרום לסובבים אותך. תבורכי על כך.
לגבי שאיפותיך המקצועיות בכתיבת תסריטים, אם את באמת מרגישה שזה היעוד שלך, ברצוני לתרום לך מה שכבר אמרו אנשים חכמים לפני:
Success is connected with continuous action.
It's largely a matter of hanging on after others have let go. You are not finished when you're defeated, you are only finished when you quit.
אם את חושבת או מרגישה שיש משהו בתוכך שעוצר או מונע ממך להגיע לאן שאת רוצה להגיע (סביר להניח שזה המצב), אימון יכול מאד לעזור.
בהצלחה רבה וחג שמח!!!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ורד
ד''ר מרגלית בן אור21/03/2010שלום ורד
נדמה לי שמזמן לא פגשתי הצגת דברים שזועקת כל-כך לאימון אישי כמו זו שלך. את כאילו עומדת באמצע ככר העיר ומודיעה שאת מחפשת מאמן אישי, שיעזור ויכוון אותך במילוי שאיפותייך.
שיהיה בהצלחה.
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד שלום
ליאת דביר-ליבשיץ23/03/2010מהפנייה שלך אפשר לזהות שני קצוות שאת מתקיימת בהם:
האחד-
קיום מלא בעשייה ותשוקה עזה ובלתי מתפשרת לעסוק במה שאת אוהבת- את ממש מתנסחת במונחים של ערגה לאותו מקום של יצירה, ואלו אנרגיות תנועה מהסוג והעצמה שיש לאחל לכל אדם!!! יש המון רוח בקולך-כשאת משתמשת במונחים כמו "השראה" ו "ייעוד"- ממש ברמה ששולחת אותי לחפש מתי אני בעצמי הייתי כל כך מאוהבת ומלאת תשוקה לדבר מה..
השני-
קיום שיש בו תסכול, קונפליקט מול הסביבה ולעיתים אף תחושת " קורבנות" , כזו שמעוררת אצלך תחושות שהיקום "מתאכזר" אלייך באופן מיוחד וכי לאור זאת "אין לך רצון לחיות יותר".
נראה לי מאוד לא פשוט לנוע בין שני אלו. אינני יודעת מהי המידה שבה את מקפצת בין אחד לשני, ואיך נראים חייך מסביב: עבודה, חברים, משפחה, פנאי...
אימון במקרה כזה יכול להביא לבהירות בעניין זה, אפשר יהיה לעמוד על המתח בין שני הקצוות ולראות באילו כלים ובעזרת איזו עשייה ניתן ללבן בין שניהם.
בנוסף,
תהליך אימוני לאדם בעל אנרגיות כשלך עשוי להיות עוצמתי ונושא פרי במיוחד. את כבר כולך שרויה בעשייה וייתכן שבהירות והכוונה הם אלו שחסרים.
בהצלחה וחג חירות שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסרטיביותתמיר12/03/2010
אני מעונין מאוד לעצב את האסרטיביות שלי
אשמח לקבל מידע לעצב את האסרטיביות כי ביטחון עצמי יש לי יחסית ואני יודע היטב מה אני רומה ומה לא,אשמח בנוסף להפנייה לספר מתאים שמומלץ בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמיר,
גרשון מורג12/03/2010שלום תמיר,
תודה על פניתך.
אינני מבין כלל מה המשמעות של "לעצב את האסרטיביות".
הייתי שואל, ראשית כל, מה זה "אסרטיביות" עבורך ולאחר מכן למה אתה חש שיש לך צורך "לעצב"
אותה.
להיות "אסרטיבי" במקומות המתאימים זה מצוין. "ליצור" אסרטיביות על מנת שהזולת יתרשם ממנה זו פעולה לא אמיתית וכמו כל דבר לא אמיתי, התועלת שבה לא נחשבת.
הייתי גם חוקר מה הוא הביטחון העצמי "היחסי" שאתה מדבר עליו. מה זה ה"יחסיות" הזאת, איכן יש לך, לפי דעתך, ביטחון עצמי ואיכן לא. וכך הלאה. עבודה פנימה...
אימון בהחלט יכול לעזור מאד בהבאת בהירות בנושאים אלו.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמיר
ד''ר מרגלית בן אור15/03/2010אסרטיביות הינה האיזון בין הרצון להשיג את מה שאני רוצה לבין הדרך לעשות זאת בלי לדרוך על אחרים.
ספרים אני פחות מכירה.
באימון סביר שתוכל להגיע לרמת האסרטיביות בה אתה מעוניין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיר שלום
ליאת דביר-ליבשיץ23/03/2010לא ברור מפנייתך מהי אותה אסרטיביות שאתה מבקש לעצמך,
נסה לענות על כמה שאלות לפני:
כיצד יראו חייך כשכלשונך "תעצב את האסרטיביות שלך"? מה יהיה שונה מהיום? באילו מקומות בחייך הדבר יבוא לידי ביטוי בחיך-בעבודה? בזוגיות, מול חברים? מול הירקן בשוק?
כך יהיה קל יותר לפרוט את המילה הרחבה הזו ולדעת בבהירות מה אתה בעצם מבקש להשיג
באשר לספרות- העולם מלא בעצות וכלים, לאחר שתמקד את רצונך תוכל לחפש ביתר קלות
בהצלחה וחג חירות שמח: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)