פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים בדם
    מירי
    15/03/2010

בזמן האחרוןאני סובלת מסחרחורות.
    הרופא שלח אותי היום לבדיקות כלליות.
    בתוצאות נמצא שומנים בדם 285 כאשר הנורמה עד250.
    יש לציין שאני שנתיים אחרי ניתוח הוצאת כיס מרה(אבנים).
    מה עלי לעשות?האם תוצאה זאת נורמלית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• למירי

ד``ר רפי ביצור
    16/03/2010

אם מדובר ברמת טריגליצרידים - הרמה מעט גבוהה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
    אין קשר בין הטריגליצרידים לבין הסחרחורת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד מאוד
    טלי
    14/03/2010

הכולסטרול הרע אצלי 223
    הטוב 41.4
    והשומנים בדם 511.
    שאר הבדיקות בסדר.
    בת 35, גובה 1.62, שוקלת 69 ק"ג.
    כל הזמן הבדיקות אצלי בסדר.

אני בריאה רק עשיתי את הבדיקות האלה לפני שבוע ואלה התוצאות שרשמתי.
    אבא שלי היה חולה סכרת בגיל 36, האם יש סיכוי שגם אני אחלה?
    אני תמיד הייתי אוכלת ביום 500 קלוריות ממתקים, ו-600 קלוריות אוכל .
    כך כל החיים הייתי אוכלת.
    עכשיו לפני שבוע אני עושה הליכה לחצי שעה 3 פעמים בשבוע, ואוכלת אוכל בריא רק 1000 קלוריות אוכל בריא לפי מה שהדיטאנית אמרה לי.

כמה זמן אני צריכה לישמור ויהיו לי תוצאות של בדיקות טובות? האם יש סיכוי?

תודה על התשובה, אני באמת מודאגת, ואשמח אם תענו לי על כל השאלות ששאלתי. זה מאוד מאוד חשוב לי.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד מאוד

הוספת תגובה

• לעליזה

ד``ר רפי ביצור
    15/03/2010

כפי שהסביר דר' אליס, הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
    אני בטוח שאם תחזרי על הבדיקות לאחר חודשיים-שלושה של הקפדה על אורח חיים בריא תראי שיפור משמעותי.

לגבי סוכרת - את אכן בסיכון מוגבר לפתח סוכרת לאור הסיפור המשפחתי. הדרך הטובה ביותר למנוע (או לפחות לעכב בהרבה) התפתחות סוכרת היא לעשות בדיוק את מה שנאמר בפסקה הקודמת. אותה הקפדה על אורח חיים בריא תעזור גם כאן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה, עליזה.

טלי
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם וכולסטרול בת 35, מודאגת
    טלי
    13/03/2010

אני בחורה בריאה, עשיתי בדיקות דם לפני חצי שנה כל הבדיקות בסדר תמיד.
    לאחרונה אני הרגשתי דפיקות בלב , גם במנוחה חזקות.
    הרופא עשה לי בדיקות דם והתוצאות:

גולוקוז: 93
    והכל בסדר פרט ל:
    cholesterol יצא לי 223 (שהמומלץ זה 200).
    hdl cholesterol : כולסטרול הטוב יצא 41.40 (שהמומלץ זה 40).
    triglycerides יצא 511

ויטמין d: יצא 7 .
    בבדיקות שתן:
    leucocytes 4
    erythrocytes 4
    ושאר הבדיקות בסדר.

הבעיה רק שיש לי כולסטרול גבוה, ושומנים בדם, וחוסר בויטמין די.
    יש לציין שאני תמיד הייתי מכורה לשוקולד לאורך השנים כל יום אוכל המון שוקולד יותר מאוכל.
    ובצהרים כל יום הייתי אוכלת כבד.

מה המלצתכם שאני יעשה והאם אני חייבת להתחיל בכדורים?
    אם אני אשמור, לא יוכל ממתקים ויעשה הליכה חצי שעה 3 פעמים בשבוע , האם אני אהיה בריאה
    כל הזמן, ותוך כמה זמן זה יעבור לי ממה זה?

אשמח אם תענו לי בהקדם אני נורה מודאגת.

הוספת תגובה

• עליזה

ד''ר אבישי אליס
    13/03/2010

השלב הראשון הוא שינוי באורח החיים שלך, וכפי שציינת שינוי משמעותי בהרכב הדיאטה ופעילות גופנית.
    אין צורך לאור גילך והעדר גורמי סיכון נוספים בטיפול תרופתי.

באשר לויטמין D בדקי עם הרופא שלך את הצורך בטיפול בויטמין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

טלי
    14/03/2010

הכולסטרול שלי 223
    והטוב 41.4
    ושומנים בדם יש לי 512
    אני שוקלת עכשיו 69 ק"ג ותמיד הייתי 64 ק"ג.
    לאבא שלי היה סוכרת.
    ושאר הבדיקות שלי יצאו בסדר.
    רציתי לדעת מה הסיבה שהבדיקות לא יצאו בסדר?
    ולאיזה מישקל אני צריכה להגיע , ואם אני יגיע אז הכל יסתדר?
    ואם יש סיכוי שיהיא לי סוכרת.
    אני עכשיו מתעמלת פעמים בשבוע הליכה חצי שעה ביום, ושומרת דיאטה.

אשמח על הענות לשאלה שלי אני באמת בלחץ.
    תודה, רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CK- CREATINE KINASE
    אמיר
    10/03/2010

שלום,
    אני בן 26, בדר"כ בריא. עד לפני 10 חודשים בערך עסקתי באופן רצוף בספורט כ- 3 פעמים בשבוע (בעיקר כדורגל).
    מאז השתנה אורח חיי בצורה קיצונית (הן בתזונה- לא מאוזנת בכלל והן בפעילות ספורטיבית- במקרה הטוב פעם בשבוע).
    עשיתי בדיקות דם השבוע והערך שיצא לי ב- CK- CREATINE KINASE הוא 793.
    עשיתי את הבדיקה כי הרגשתי קצת "לחצים" ואת השרירים באזור החזה, האם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית על מנת לשפר את המצב או שזה עלול להיות מסוכן?
    אשמח לשמוע המלצות\ הערות נוספות,
    תודה,
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    CK- CREATINE KINASE

הוספת תגובה

• לאמיר

ד``ר רפי ביצור
    10/03/2010

ודאי תבין כי קשה לתת תשובות חד משמעיות באינטרנט.
    לרמת CK גבוהה יכולות להיות מס' סיבות - פעילות גופנית נמרצת, חבלה, מחלות שריר, תת-פעילות של בלוטת המגן ועוד. הסיכוי שמדובר במחלת לב באדם צעיר - אינו גבוה. בחלק מהאוכלוסיה יש רמה גבוהה של CK שלא נמצאת לה סיבה, ולממצא כזה אין, כנראה, משמעות.
    לכן, ולאור התלונות, מומלץ שתפנה לרופא המשפחה לבדיקה והערכה לפני שתחזור לפעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CK

אמיר
    14/03/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בטיפול תרופתי עם HDL 107
    צביה
    05/03/2010

מבקשת עצתך לנושא הבא :
    כלוסטרול 289 , LDL 164 , HDL 107 ,
    HDL היה תמיד גבוה , ישנה עלייה קלה בשנה האחרונה בכולסטרול .
    טריגליצרדים - תקין .

אין קבוצת סיכון - לא מעשנת . בריאה בד"כ .

בדיקות דם שיגרתיות - תקינות - כולל TSH 2.5 .

מבקשת עצתך - האם יש צורך בטיפול תרופתי בכולסטרול עם HDL 107 .
    בתודה

הוספת תגובה

• צביה

ד''ר אבישי אליס
    05/03/2010

זו שאלה קשה

לכאורה אין צורך בטיפול בהיותך ללא גורמי סיכון ורמת HDL גבוהה

בת כמה את?
    האם את נוטלת גלולות?

אם את בגיל בו פסק המחזור הייתי עושה דופלר עורקי צוואר להערכה האם יש טרשת ואו מבצע פלאק טסט לבדיקה האם ישנו תהליך טרשתי פעיל בכל זאת

גם בבעלות HDL גבוה יכולה להיות טרשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Glucose+ HDL
    עמי
    28/02/2010

ד"ר ניכבד.
    בן 58 עברתי לפני 6 חודשים צינטור+תומכן ,בעורק נוסף הצרות של 50-60% .
    נוטל אספירין+ PRAVALIP 40 מ"ג, + CARDIOLOK .
    בדיקות חדשות מראות:
    LDL = 87
    HDL = 39.1 ( בדרך כלל מעל 40 )
    GLUCOSE = 101 (ניצבע באדום )
    שנים נטלתי סיבסטטין 20 שהוחלף ל40 לאחר הצינטור אולם עקב כאבים בשוק הוחלף ל-PRAVALIP , מידי פעם סובל מכאבים בשוק שמאל , יחד עם זאת ירידה ב- HDL !
    האם רצוי להחליף שוב לתרופה טובה יותר ? שמעתי המלצות חברים על CRESTOR .
    אשמח לקבך תגובתך
    בברכה
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    Glucose+ HDL

הוספת תגובה

• לעמי

ד``ר רפי ביצור
    28/02/2010

1) רמת הגלוקוז גבולית. מומלץ לפנות לתזונאי(ת) להתאמת תזונה מוגבלת בפחמימות, לשמור על משקל גוף תקין, להמנע מעישון ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
    2) לגבי שומני הדם - אכן רמת ה- HDL נמוכה מהרצוי, ורמת ה- LDL סבירה. לא ציינת את רמת הטריגליצרידים. ההמלצות בסעיף הקודם תקפות גם כאן, ובנוסף, ניתן לשקול את אחת משתי האופציות:
    א. החלפת הפרבסטטין בקרסטור או ליפיטור - סביר שיוריד עוד את ה- LDL (רצוי במצבך להגיע לערך הנמוך מ- 70, מטרה בת השגה עם תרופות אלה) ויתכן ויעלה מעט את ה- HDL, אם כי לא צפויה השפעה דרמטית עליו.
    ב. תוספת ניאצין לטיפול אותו אתה מקבל כעת.

מאחר ולא ניתן לטפל דרך האינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול. אם ישארו ספקות, ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה בגיל 16
    נועה
    25/02/2010

אני בת 16 ולאחרונה הלב נעתק יותר מדי פעמים ביום.
    בעקבות זה הלכתי לבדיקות ואובחן אצלי לחץ דם גבוה וגם כולסטרול מעל המקסימום. (יש לציין שזו נטייה משפחתית).
    עד כמה זה מסוכן ואיזה תופעות יכולות להגרם?
    והאם זה קשור לעובדה שלאחורנה התחלתי לקחת גלולות ולעשן וגם עליתי במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה בגיל 16

הוספת תגובה

• לנועה

ד``ר רפי ביצור
    25/02/2010

"קימצת" מאד בפרטים ולכן אוכל לתת תשובה כללית בלבד
    1. עישון מזיק ביותר ומעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, סוגי סרטן שונים ומחלת ריאות כרונית. מומלץ בחום שתפסיקי לעשן כעת, כשהדבר עוד קל. ככל שתעשני יותר זמן - הגמילה תהיה קשה יותר.
    2. גלולות למניעת הריון עלולות לגרום לעתים לעליית רמת הכולסטרול. בהיעדר פרטים לגבי ערכי הכולסטרול עם וללא גלולות - לא אוכל לומר אם זה המצב אצלך, ועד כמה הוא משמעותי.
    3. ככל אדם, ובמיוחד אם יש לך עודף משקל - חשוב וחיוני להקפיד על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה.

מאחר ולא ניתן לטפל דרך האינטרנט - מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול. אם ישארו ספקות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבקסין\סימואסטטין40 מ"ג
    מלכי
    24/02/2010

אני בן 37 ונוטל כדורים להורדת כולסטרול בחצי השנה האחרונה. הנני נשוי ופיל מינית באופן נורמאלי.
    בחודשיים האחרונים החלתי לחוות בעיות בזיקפה ו\או זיקפה חלשה וכד'
    מעולם לא חוויתי בעיות שכאלה ואני משייך זאת לסימבקסין\סימואסטטין.

האם ידוע על תופעות שאלה?
    מה עלי לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבקסין\סימואסטטין40 מ"ג

הוספת תגובה

• למלכי

ד``ר רפי ביצור
    24/02/2010

תופעה זו אינה נפוצה, אך מוכרת. מצד שני, יש סיבות נוספות אפשריות להפרעה בזקפה.
    לכן כדאי:
    1. לפנות לרופא המשפחה או לאורולוג לשלילת סיבות אחרות להפרעה בזקפה.
    2. אם לא ימצאו סיבות כאלה ויש צורך בטיפול בסטטין - ניתן לנסות תרופה אחרת. תופעת לוואי שקרתה עם סטטין אחד, לא בהכרח תקרה עם סטטין אחר.
    3. אם לא תמצא סיבה ולא יחול שיפור - ניתן לשקול שימוש בויאגרה, סיאליס או לויטרה לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה.

מאחר ולא ניתן לטפל דרך האינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול, ואם ישארו ספקות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים
    חן
    23/02/2010

שלום!
    אני בת 18,עשיתי בדיקות דם ויצא לי כולסטרול 203 וטרגליצרידים 160.
    איך זה יכל להיות שהרי אני עדיין צעירה וגם רזה.משקלי:48 והגובה 162.
    יש לציין שאני גם לא אוכלת הרבה שומנים ושטויות.
    אגב,עשיתי בדיקות דם משום שיש לי איחורים(רציניים) במחזור.
    אשמח לתשובה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים

הוספת תגובה

• חן

ד''ר אבישי אליס
    23/02/2010

זאת עובדה
    כדאי היה לקבל את כל פרופיל השומנים

התוצאות מורכבות ונקבעות עפ הגנטיקה ואורחות חיים, משקל ורזון הם רק פרמטרים בודדים מתוך רבים נוספים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגליצרידם או LDL גבוה-מה עדיף ?
    יעקב
    21/02/2010

כאשר אני משתמש בכדורים או תוספי מזון שמורידים את רמות הטריגליצרידים,רמות ה-LDL עולות בהתאמה.האם תופעה זו ידועה ?-ואם כן מה עדיף:רמת טריגליצרידים של-400,ו LDL-60 ללא טיפול,או טריגליצרידים-220,ו LDL-125 יחד עם טיפול ? זאת כאשר רמות הכולסטרול הכללית יציבות~190,וכך גם לגבי ה-HDL~31?

הבנתי כי את רמת ה-LDL מחשבים לפי הנוסחא:LDL=COL-HDL-TRIG/5.
    האם יתכן כי רמת ה-LDL בטיפול עולה עקב אותה נוסחא ?-או שהתוצאה הרצויה הייתה צריכה להביא להורדת הטריגליצרידים ללא קשר ליתר השומנים בדם ?-תודה !

הוספת תגובה

• יעקב

ד''ר אבישי אליס
    21/02/2010

עקרונית ההעדפה היא לאזן תחילה את ה LDL

אני חושב ששאלתך רווית הפרטים צריכה להיות נידונה עם התייחסות ספציפית לרמת הסיכון שלך, לתרופות שאתה נוטל ולמידת ההקפדה על דיאטה ופעילות גופנית . כמו גם לתוספי המזון (?) שאתה נוטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת ויטמינים לסטטין
    אריאל
    14/02/2010

שלום,

אני בן 50, לוקח באופן יומי סטטין 20 מ"ג.
    לאחרונה שמעתי שהסטטין פוגע בלב באיזושהיא צורה ומומלץ לקחת במקביל ויטמין כלשהוא.
    1) האם נכונה עובדה זו?
    2) אם אכן כך, מהו הויטמין המומלץ.
    אוסיף ואומר שאני פעיל ספוטיבית, רץ כ-3 פעמים בשבוע מעל 10 ק"מ + פעילות כח... לא שמן, לא מעשן.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת ויטמינים לסטטין

הוספת תגובה

• לאריאל

ד``ר רפי ביצור
    14/02/2010

אני מניח שאתה מתכוון ל- Q10.
    הסטטינים מצויים בשימוש נרחב כבר כ- 20 שנה, נחקרו יותר מכל קבוצת תרופות אחרת, ועד כה, למגינת ליבם של האלטרנטיביסטים למיניהם לא נמצאה כל פגיעה בלב. להיפך - אין תרופות המגינות על הלב יותר מסטטינים.
    סטטינים עלולים לעתים לגרום לכאבי שרירים. במקרה כזה יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק. מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים ותוספים...

אריאל
    15/02/2010

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה.
    דבר קטן נוסף,
    האם נכונה העובדה שכל מספר שנים יש לשנות את התרופה או להפסיק לקחת את התרופה למספר חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאריאל

ד``ר רפי ביצור
    15/02/2010

ממש לא. אין כל עדות שיש בכך צורך, ובחולים בסיכון גבוה אף נצפתה עליה בשכיחות האירועים הלבבים גם בהפסקה קצרה של הטיפול. כל עוד הטיפול יעיל מבחינת השגת ערכי המטרה של הכולסטרול ללא תופעות לוואי - אין סיבה להפסיקו או להחליפו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה

שרה
    15/02/2010

התוסף יכול לשפר את רמות הקו אנזים Q10 שיורדות עם הגיל ועם לקיחת הסטטינים, הוא יכול לעזור להורדת לחץ דם, לשפר אספקת החמצן לשריר הלב
    זה רק מהדברים שקראתי באתר שמצאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרה

ד``ר רפי ביצור
    15/02/2010

אני מניח שמדובר באתר של חברה מסחרית המפרסמת את התוסף. אני חוזר ומדגיש שאין כל הוכחות בדבר התועלת שבתוסף, ואין אף גוף רפואי מוסמך בעולם הממליץ ליטול אותו. במקרים בהם יש כאבי שרירים שאינם מאפשרים לקחת סטטינים - ניתן לנסות. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

שרה
    25/02/2010

שוחחתי עם רופאת משפחה והיא אמרה שהיא ראתה מטופלים שהחליטו לנסות והייתה להם הצלחה רבה עם התוסף, כמובן שיש מחקרים אבל הם לא מספיקים ממה שהבנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגליצרידים נמוכים וLDL גבוה
    אולגה
    12/02/2010

שלום,

אני בת 23, במשקל 45 ק"ג, בריאה בדר"כ.
    בדיקות מעבדה לפני כשנה הראו:
    טריגליצרידים 140
    כולסטרול 208
    hdl - 47.4
    ldl- 132.2
    לאחר כשנה עם שינויי הרגלי תזונה (לפי ייעוץ דיאטתי), התוצאות הם:
    טריגליצרידים ירדו משמעותית 110
    כולסטרול 215
    hdl 46.2
    ldl 149.9

יש לציין שבחצי שנה אחרונה הפסקתי לעסוק בפעילות גופנית ובחודש האחרון התחלתי ליטול אומגה 3.
    שאלתי היא האם זה הגיוני לעלייה כזו בldl? ממה זה יכול היה לנבוע?
    אני כמעט ולא אוכלת מזונות עם כולסטרול/שומן רווי/טרנס, משתדלת לאכול הרבה סיבים.
    האם מבחינה בריאותית "עדיף" ערכים גבוהים יותר של טריגליצרידים ונמוכים של ldl?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• לאולגה

ד``ר רפי ביצור
    13/02/2010

ראשית, חשוב לציין שבהנחה שאין לך גורמי סיכון למחלת לב (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכו') - ערכי שומני הדם שלך סבירים וודאי שאינם מצריכים טיפול תרופתי.
    בחלק מהמקרים, תיתכן עליה קלה ב- LDL כאשר רמת הטריגליצרידים יורדת. במקרה שלך לא הייתי מייחס לכך חשיבות.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אבישי אליס- מרשם לניאספאן
    דני צציק
    12/02/2010

ד"ר אליס שלום!

המרשם שקיבלנו ממך לניאספאן לא נמצא בבית מרקחת כללית ולא ניתן לרכוש בבית מרקחת פרטי.
    האם ידוע לך היכן ניתן לרכוש ?

הוספת תגובה

• דני צציק

ד''ר אבישי אליס
    13/02/2010

התרופה חדשה בכללית, אך קיימת ברשימות ובמלאי.
    יש לבקש מבית המרקחת להזמין אותה והיא תגיע תוך מס ימים. אם הבעיה נמשכת- צור קשר, ומסור את שם המרפאה ובית המרקחת.
    לא צפויה בעיה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמה גבוהה בדם של טריגליצרידים
    ענת
    09/02/2010

שלום רב .
    בעלי בן 44 לא מעשן שומר על פעילות ספורטיבית רכיבה על אופניים במשקל סביר ביותר עשה בדיקות דם ויצא שיש לו רמה של490 טריגליצרידים בדם היום קיבלנו מרשם של כדורים סימבקור 40 מ"ג . תוך כמה זמן יש השפעה של הכדורים ומהי המלצתך להמשך טיפול אנחנו נורא לחוצים .
    תודה

הוספת תגובה

• לענת

ד``ר רפי ביצור
    09/02/2010

סימבקור נועד לטפל ברמה גבוהה של כולסטרול ולא ברמה גבוהה של טריגליצרידים.
    הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה על מנת להתאים טיפול, ובמקרה הצורך ניתן לפנות למרפאת ליפידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכולסטרול הרע .. מה לעשות??
    פרח יצחק
    08/02/2010

אני בת 33 פעילה ספורטיבית (3 פעמים בשבוע שעה אחת = ריצה 8 קמ"ש) נטלתי כדורים במשך 4 חודשיים עד לרגע שהתחילו לי כאבי שרירים והפסקתי ליטול אותם מהפחד ותופעות הלוואי... אנא עזור לי מה אפשרי לעשות מהנקודה הנ"ל .... שהרי הכולסטרול הרע לא ירד משמעותית

לקביעת תור
    סגירה
    הכולסטרול הרע .. מה לעשות??

הוספת תגובה

• לפרח יצחק

ד``ר רפי ביצור
    09/02/2010

מאחר ו"קימצת" מאד בפרטים לגבי ערכי שומני הדם וגורמי הסיכוון האחרים, לא אוכל להתייחס לצורך בטיפול תרופתי בכלל ולסוג הטיפול הנחוץ בפרט.
    כעקרון, אם יש צורך בטיפול תרופתי ותרופה אחת גרמה לתופעות לוואי, ניתן ברוב המכריע של המקרים למצוא טיפול יעיל ובטוח.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול, ואם ישארו שאלות או ספקות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה