פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניאספאן וטרדפטיב
    סם
    22/05/2010

האם ניאספאן וטרדפטיב גורמים לעליה בערכי הסוכר ,למי שיש סוכרת 2?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן וטרדפטיב

הוספת תגובה

• לרוני

ד``ר רפי ביצור
    22/05/2010

ניאספאן וטרדפטיב עלולים לגרום לעליה בערכי הסוכר בחולי סוכרת. ברוב המקרים אין עליה משמעותית, וניתן להתגבר עליה בקלות יחסית ע"י הקפדה על הכללים שממילא צריכים חולי סוכרת להקפיד עליהם - תזונה ופעילות גופנית. ככל שהסוכרת מאוזנת יותר בתחילת הטיפול, כך יש פחות שיבוש באיזון במהלך הטיפול.
    במקרים בהם איזון הסוכרת משתבש משמעותית - הפסקת הטיפול בניאצין מחזירה את המצב לקדמותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Triglycerides מגיל צעיר היום בין 62
    סם
    22/05/2010

שלום לפורום

בגיל 26 בבדיקות בתל השומר לבירור בעית אבנים בכליות היו לי רמות Triglycerides 320,

כולוסרול היה נורמלי.

שקלתי 68 קילו על גובה 180 ס"מ.(לא היה מצב לדיאטה ).עם השנים היתה עליה עד 1200 Triglycerides.
    כל סוגי הכדורים בעבר גרמו לי לדלקות וכאבים איומים, ונאלצתי לא להשתמש בכדורים מסיבה שאף,

רופא לא הציעה לי פתרונות, פרט לאכילה על בסיס סוכרת ,כך גם עשיתי. היום בגיל 62 אני משתמש בנאצין 800 מ"ג B3 ביום . והרמות גם גבוהות בין 320- ל550..כפי שהוזהרתי בעבר התפתחה לי סוכרת בשנה הנוכחית..

מה עוד אני יכול לעשות? עלי לציין שבמשך השנים בקרתי וטופלתי ברוב מרפאות השומנים.
    אך אין כדור שהתאים לי .כולם יצרו דלקות בשרירים ופגעו לי באכות החיים.
    שאלתי האם היום בשנת 2010 ישנו פתרון לבעיתי ?

הוספת תגובה

• Triglycerides מגיל צעיר היום בין 62

סם
    22/05/2010

שכחתי להוסיף.

לחץ דם בטיפול מאוזן ,לוקח גם ליפידור 20 מ"ג. אומגה 3 ,רספרין 100מ"ג.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

ד``ר רפי ביצור
    22/05/2010

ודאי תבין כי לא ניתן לתת המלצות ספציפיות על סמך מידע אינטרנטי חלקי, ודאי במקרה כה מורכב.
    כעיקרון:
    1. חשוב לשמור על תזונה "קשוחה" דלה מאד בפחמימות - קשה אבל אפשרי. תזונה כזו צריכה להיות מותאמת באופן אישי ע"י תזונאי/ת עם נסיון בטיפול באנשים עם רמות גבוהות של טריגליצרידים.
    2. פעילות גופנית סדירה מסייעת גם היא.
    3. חיוני לאזן את הסוכרת. סוכרת לא מאוזנת גורמת גם לעליה ברמות הטריגליצרידים.
    4. אני מבין שאתה משתמש בניאצין כתוסף. ניתן לתת ניאצין תרופתי, שמינונו גבוה יותר ויעילותו בהורדת טריגליצרידים טובה יותר. בסוגי התרופות שיש היום, שכיחות תופעת ההסמקה נמוכה משמעותית מבעבר. חשוב לציין שמדובר בתרופת מרשם הניתנן אך ורק ע"י רופא, לאחר ששקל את הצורך ואת תופעות הלוואי האפשריות.

מומלץ בחום לפנות למרפאת ליפידים להתאמת טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סם
    25/05/2010

האם ישנה אפשרות לקבל את שמות הכדורים שצינת ? ואבקש מהרופא המטפל לתת לי מירשם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

ד``ר רפי ביצור
    25/05/2010

קיימים שני סוגי כדורים המכילים ניאצין תרופתי: ניאספאן וטרדפטיב. שתיהן תרופות מרשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סם
    26/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hdl נמוך
    יעקב
    18/05/2010

שלום ד"ר ,
    אני פונה אליך בבקשה לקבל את ההמלצות שלך להעלות את רמת ה-hdl אצלי.

בן 62 ,בבדיקת הדם מאתמול מופיע -

Hdl-29

Ldl-77.80

Cholesterol-136

Triglycerides-146

אני מאד מודאג מ- hdl נמוך כל כך.

אני נוטל תרופה ליתר לחץ דם –אנלפריל5 ( האם יש לזה קשר)

בבדיקת הדם ב-03/2009 היו התוצאות כלהלן .

Ldl-112

Hdl-37

Cholesterol-188

Triglycerides-195

מאד אשמח לקבל את תשובתך

בכבוד רב

יעקב הולצנהויר

מייל- [email protected]

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    hdl נמוך

הוספת תגובה

• ליעקב

ד``ר רפי ביצור
    18/05/2010

אכן רמת ה- HDL אצלך נמוכה.
    ביחס לבדיקה הקודמת ירדו הן רמת ה- LDL והן רמת ה- HDL - האם התחלת תרופה לטיפול בכולסטרול או העלית מינון של תרופה כזו? אם כן - זו יכולה להיות הסיבה. אנלפריל אינו משפיע על רמות הכולסטרול.
    הטיפול הראשוני ברמות נמוכות של HDL הנו ירידה במשקל (אם יש עודף משקל), פעילות גופנית אירובית סדירה, הפסקת עישון וצריכה מתונה של יין (1-2 כוסות ליום - לא יותר, ורק באישור הרופא המטפל). אם כל אלה לא עוזרים - אפשר לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות -ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hdl נמוך

יעקב
    22/05/2010

שלום ד"ר רפי ביצור
    רב תודות על תשובתך,
    לשאלתך אינני נוטל תרופה לטיפול בכולסטרול,
    ואינני נוטל תרופות ,פרט לאנלפריל.
    בכבוד רב
    יעקב הולצנהויר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה ברמת הכולסטרול
    הלם
    17/05/2010

אני בת 45 גובה 1.60 משקל 59 ק"ג. מנהלת בחודשים האחרונים תזונה מופחתת פחמימות ופעילה גופנית בעיקר רכיבה על אופנים
    בבדיקה האחרונה 3/10 התוצאות היו:
    כולסטרול 215.9
    טריגליצרידים 74
    HDL 113
    LDL 88.4
    non hdl 103
     בבדיקות שנעשו ב2/07 ו 10/09 התוצאות היו
    כולסטרול 153
    טריגליצרידים 47
    HDL 79
    LDL 64

השינוי העיקרי שנעשה בחודשים האחרונים הוא תוספת של כף שמנת מתוקה,כף שמן קוקוס כתית וקובית שוקולד 70% מוצקים ליום.האם יתכן שההשפעה של הנ"ל כל כך גדולה וזאת למרות המחקרים האחרונים שהראו ששמן קוקוס כתית אינו מזיק כפי שחשבו בתחילה? התזונה שלי מורכבת בעיקרה מירקות, דגים, דגנים מלאים אגוזים .
    אודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עליה ברמת הכולסטרול

הוספת תגובה

• להלם

ד``ר רפי ביצור
    17/05/2010

אפשר לצאת מההלם!
    עיקר העליה ברמת הכולסטרול הכוללת אצלך נובעת מעליה ברמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL), שהיא כמובן מבורכת, ונובעת כנראה מהפעילות הגופנית.

פרופיל השומנים שלך מעולה, ואם כולם היו כמוך - הייתי צריך לחפש עבודה אחרת...)

המשך בריאות שלמה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה להורדת כולסטרול ואומגה 3
    ציפי
    15/05/2010

האם ניתן לקחת סימווסטטין ואומגה 3 ביחד?

הוספת תגובה

• ציפי

ד''ר אבישי אליס
    16/05/2010

בהחלט, אין כל מניעה עקרונית.
    יש להקפיד על המינון , לפחות 1 ג חומר פעיל ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני - אומגה 3 ?
    רונן
    15/05/2010

בס"ד
    שלום רב, שאלה בבקשה :
    אני בן 50 ,ברימיסיה של מחלת הודג'קין מזה שנה וחצי ולאחר טיפולים כימוטרפיים . במסגרת המעקב שלי , תוצאות בדיקת US הראו על כבד שומני מזה זמן רב, ב 6 חודשים האחרונים התחלתי לקחת תוסף מזון אומגה 3 ובבדיקת US האחרונה נאמר לי שהכבד נהיה פחות שומני מבעבר,
    האם השיפור בכבד השומני קשור לנטילת ה-אומגה 3 ?
    תודה, רונן

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני - אומגה 3 ?

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר אבישי אליס
    16/05/2010

שלום,
    הערכת כבד שומני בבדיקת האולטראסאונד נעשית עפ הערכה סוביקטיבית של הבודק, וקשה להסתך על ההערכה שהכבד פחות שומני.
    יש לאומגה 3 במידה ונלקחה בכמות מתאימה, לפחות ומעל 1 גרם חומר פעיל ליום , השפעה מסוימת
    מציע לשלב הקפדה על דיאטה עפ הנחיות דיאטנית
    וכמובן להעריך בעזרת הרופא שלך את הצורך בטיפול תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רונן
    16/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטין 10 מג והשפעתו
    אלי
    12/05/2010

בן 55 אחרי הרבה שנים של נטילת סימוביל 10 (שמועיל) החלו כאבים בכל הרגליים שאינם מרפים כמה ימים לסירוגין.

היתכן שסטטין 10 נזכר לעשות בעיות לשרירים?
    היתכן בכלל ש10 בלבד יעשה בעיות כאלו?
    במקרה רופאה אמרה לאשתי ש10 זה כלום, והמליצה לה על 20 -האמנם יש משמעות ניכרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    סטטין 10 מג והשפעתו

הוספת תגובה

• לרונית

ד``ר רפי ביצור
    12/05/2010

אמנם כאבי שרירים מסטטינים שכיחים יותר במינונים גבוהים ובחודשים הראשונים לטיפול, אך הם יכולים להופיע גם במינונים נמוכים וגם זמן רב לאחר התחלת הטיפול.
    מצד שני - יש סיבות רבות לכאבי רגליים - אורתופדיות, כלי-דם, נוירולוגיות ועוד.

מומלץ להיבדק ע"י רופא המשפחה, שיתרשם מאופי הכאב ומהבדיקה הגופנית על מנת להעריך את סיבת הכאב. במקביל, מומלץ לבדוק רמת CPK בדם. במידה ויעלה החשד שמקור הכאב בסטטינים, הדרך הטובה ביותר לאשר או לשלול אפשרות זו היא להפסיק את הסטטין למס' שבועות. כאבים שמקורם בסטטינים יחלפו כמעט תמיד עם הפסקת הטיפול. מובן שאין להפסיק טיפול אלא בתיאום עם רופא המשפחה המכיר אותו היטב.

במידה וישארו שאלות ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אך מדוע אינך מאזכרCOQ10?

אלי
    12/05/2010

והיתכן שסטטין שאינו סימוביל יפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית

ד``ר רפי ביצור
    13/05/2010

ראשית - כמו שאמרתי אין כל ודאות כרגע שמדובר בתופעת לוואי של הסימוביל
    שנית - אם זו אכן תופעת לוואי של הסימוביל - בהחלט יתכן שסטטין אחר לא יגרום לתופעות לוואי
    שלישית - לגבי Q10: יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - הנזק היחיד הנגרם הוא לכיס. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק. מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מדאיג בליפידים
    משה
    10/05/2010

בן 51 היצרות קרוטיס ע"י רובד 25%
    י . ל. ד. טריטייס קומפ 2.5+ טריטייס רגיל 2.5
    - מיקרופירין 0.75
    פראווסטטין[ pravastatin] 20
    אומפרדקס 20
    ברקע mvp מינימאלי
    אסטמה לא פעילה
    אוסטאוארטריטיס בירכיים
    בתאריך1.7.2009 כולסטרול 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73
    מינון סימבסטטין הועלה מ 10 מג ל20 מג
    בבדיקה בתאריך 1.3.2010 כולסטרול 183 טריגליצרידים 99 hdl 71 ldl 92
    בעיקבות כך שונתה התרופה ל-pravastatin
    בבדיקה מהיום התוצאות- כולסטרול 195.7 טריגליצרידים141 hdl62 ldl 105
    לציין לא חל שינוי בתזונה או בתחום אחר
    שינוי טוטאלי לרעה מה עושים? מה הסיבה והגורם לשינוי ואיך להביא את הערכים לאופטימליים?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מדאיג בליפידים

הוספת תגובה

• למשה

ד``ר רפי ביצור
    10/05/2010

לא ממש מפתיע- פרבסטטין היא תרופה חלשה יותר מסימבסטטין.
    כדי להוריד עוד את רמת ה- LDL יש צורך בסטטינים פוטנטיים (חזקים) יותר כגון ליפיטור או קרסטור.

פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה
    אתי
    07/05/2010

בבדיקה שעשיתי בנובמבר 2009 נמצאו הערכים הבאים:
    כולסטרול 303
    טריגליצרידים 86
    hdl 86.3.
    ldl 199.4

בבדיקות במאי 2010:
    כולסטרול 314
    טריגליצרידים 93
    hdl 81.3.
    ldl 213.2
    אני מתעמלת 3-4 פעמים בשבוע ועושה 2 הליכות בשבוע.
    מה לעשות עוד?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• לאתי

ד``ר רפי ביצור
    08/05/2010

התייחסות לרמת הכולסטרול נקבעת עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול נתונים (אותם לא פירטת) הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    בהנחה ואת נמצאת ברמת סיכון נמוכה:
    1. האם את לוקחת גלולות למניעת הריון? הן עלולות לעתים להילות את רמת הכולסטרול.
    2. האם נבדקו תפקודי בלוטת המגן? תת-פעילות של הבלוטה עלולה להביא לעליית רמת הכולסטרול.
    3. בהנחה והנ"ל תקינים, ובמיוחד אם יש גורמי סיכון נוספים למחלת לב כמפורט למעלה - יש מקום לשקול טיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    עדי
    06/05/2010

לפני כמס' חודשים אובחנתי עם טכיקרדיה, כולסטרול ולחץ דם גבוה עקב השמנה+לחץ.
    האם מותר לי לבצע דיאטה ללא פחמימות, אך שכוללת בתוכה חלבונים?
    (עשיתי את הדיאטה הזו בעבר והיא ממש יעילה), או שהיא לא ממולצת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר רפי ביצור
    06/05/2010

המלצות תזונתיות אישיות צריכות להתבסס על מידע רפואי מלא ולא יכולות להינתן אינטרנטית על סמך מידע חלקי ביותר.
    העקרונות הם:
    1) תזונה דלת פחמימות וקלוריות יכולה בהחלט לסייע בירידה במשקל וברמות הטריגליצרידים והסוכר, אם הן גבוהות.
    2) מומלץ להימנע ככל האפשר משומני טרנס ("שומנים מוקשים") ולהמעיט בשומנים רוויים.
    3) מומלץ להרבות בירקות וסיבים תזונתיים.
    4) אם יש יתר לחץ דם - מומלץ להמעיט ככל האפשר בצריכת מלח.
    5) אם אין בעיה כלייתית - ניתן בהחלט לאכול חלבונים.
    6) חיוני ללוות את כל הנ"ל בפעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ובהמנעות מעישון (גם ללא אישורו...:).
    7) הבעיה העיקרית טמונה במשפט "עשיתי את הדיאטה הזו בעבר": דיאטה שאין שומרים עליה אינה שווה דבר. לכן חשוב יותר לשנות את אורח החיים - לתמיד!

מומלץ בחום לפנות לתזונאי(ת) לקבלת הדרכה פרטנית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלההה
    נונההה
    04/05/2010

שלום רב ד"ר,

האם אפשר להמליץ לי על אורח חיים ותזונה לפי התוצות הבאות (רשמתי את הערכים הגבוהים):

CREATININE SER 1.47 MG\DL
    CREATININ U\24 2295 MG\24H
    CHOLESTEROL 221 MG\DL
    HDL CHOLESTEROL 47 MG\DL
    LDL CHOLESTEROL 144.40 MG\DL
    PHOSPHORUS 2.20 MG\DL

1) מה אפשר לעשות כדי להוריד את השמנים והכולסטורול
    2) מה אפשר לאכול כדי לשפר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלההה

הוספת תגובה

• לנונההה

ד``ר רפי ביצור
    04/05/2010

ודאי תביני שבלתי אפשרי לתת יעוץ פרטני באינטרנט על סמך מידע חלקי וללא בדיקה, ולכן אתן רק עקרונות:
    1) לגבי הההפרעה בתפקודי הכליה ורמות הפוספור - חשוב להיות במעקב סדיר אצל נפרולוג. במידה ויש צורך בהמלצות תזונתיות לענין זה (כמו למשל הגבלת מלח, הגבלת אשלגן, תוספי סידן וויטמין D ועוד) הוא יוכל להדריכך.
    2) לגבי שומני הדם - מומלץ לקבל יעוץ פרטני מתזונאי(ת). כעקרון - מומלץ לשמור על משקל גוף תקין, ולהמעיט במזון עשיר בשומני טרנס ושומנים רוויים. חשוב לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ולהמנע מעישון. כדאי גם לשקול את הצורך בטיפול תרופתי, ביחוד אם יש גורמי סיכון נווספים למחלת לב כגון יתר לחץ דם, סוכרת, עישון או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר. אם יש יתר לחץ דם או סוכרת, חשוב לטפל גם בהם.

מומלץ לפנות ורופא המשפחה ולנפרולוג, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ck
    סמדר
    03/05/2010

שלום נבדקתי לאחרונה ה-ck היה270 בלוטת התריס 4.7 אני מטופלת באלטרוקסין-50 מל או איך שזה נקרא, תקופה ארוכה אני סובלת מעייפות כבדות בנשימה ישנוניות כאבי שרירים רוב הזמן ,אחרי פעילות ספורט קלה כואב לי כל הגוף כאילו רצתי מרתון ,לאחרונה התחזקו כאבים בכפות הרגלים,אני קמה בבוקר עייפה .יש לי בלטים בגב תחתון.
    אני לא מקבלת מענה מרופא המשפחה לגבי שיפור מצבי .לפני כשנה הרופא זיהה שינוי בלב עפ אקג
    נשלחתי לבדיקה בביח ,ההנחה היתה התקף חרדה. אני בת 51 ,עודף משקל של כ-15 קג. יש היסטוריה של מחלות לב במשפחה. נמאס לי מהמצב שאני נמצאת בו ,האם יש מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ck

הוספת תגובה

• לסמדר

ד``ר רפי ביצור
    03/05/2010

כמובן שלא אוכל לאבחן ולטפל דרך האינטרנט.
    לגבי ה- CK - עליה קלה ברמות ה- CK כמו שנצפתה אצלך שכיחה מאד במצבים של תת-פעילות בלוטת המגן ואין לה כל משמעות פתולוגית.
    לגבי עודף המשקל - חיוני לרדת במשקל, ע"י תזונה מתאימה (בהנחית תזונאי/ת) ופעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
    לגבי ההיסטוריה של מחלות הלב במשפחה - חשוב להעריך את כל גורמי הסיכון (כולסטרול ושומני הדם, לחץ דם, רמות הסוכר, עישון וכו') ולתת טיפול מתאים אם ימצאו כאלה.
    לגבי שאר התלונות - לא ניתן להעריך אינטרנטית. מצבים של עייפות וכאבי שרירים שלא נמצאת להם סיבה יכולים לנבוע מתסמונת התשישות הכרונית, פיברומיאלגיה, דכאון וחרדה, דום נשימה בשינה וסיבות רבות אחרות. מומלץ לפנות להערכה לא אינטרנטית אצל רופא משפחה / רופא פנימי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    29/04/2010

שלום רב:
    לפני כשנה עברתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי לביולוגי,
    לפני כ3 שבועות עשיתי אקו לב והכל הייה תקין
    בשבת לפני שבוע וגם בשבת האחרונה היו לי כאבים למשך כמה דקות בכתף שמאל וצוואר שמאל
    ולכן הלכתי לעשות אקג.
    היום עשיתי אקג ויש שינויים ואני מאד לחוצה,
    מה שכתוב הוא:
    evolving sign of left vent hypertrophy
    אם תוכלו להסביר למה הכוונה? והאם הסימנים שהיו לי יכולים להעיד על התקף לב או שזה שכיח אחרי ניתוחי לב?אני חייבת לציין שבעוד כמה ימים אני אמורה לטוס לאירופה האם זב בסדר? או יכול לסכן אותי?
    תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשרית

ד``ר רפי ביצור
    29/04/2010

אין שום אפשרות לתת חוות דעת בנוגע לקיום / אי-קיום התקף לב באופן אינטרנטי על סמך דווח חלקי של תוצאות אקג!
    הפיענוח מרמז על חשד להתעבות דופן שריר הלב. מצב זה יכול לנבוע מיתר לחץ-דם ממושך, היצרות המסתם האאורטלי ומצבים נוספים. אם האקו היה תקין לפני 3 שבועות - לממצא זה אין חשיבות.

לגבי כל השאר, כולל האפשרות לטוס - אנא פני לרופא המטפל עם האקג ותוצאות כל הבדיקות לבדיקה והערכה לא אינטרנטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ביצור שלום נאספן 500-
    עמוס
    25/04/2010

שלום רב.
    אני חולה לב סכרת וכלוסטרול גבוה ונוטל מספר כדורים ברצוני לדעת על השילוב בניהם
    להלן הכדורים בבוקר :אומפרדקס,נובונורום,גלוקומין,קרדילוק,אנלדקס,רסיטל,טריבמין,
    צהריים:נובונורום,טריבמין,גלוקומין,אספרין,Q-10 ,
    ערב:אנלדקס,ביזיפברט 400 ,גלוקומין, אומגה-3.
    לילה :קרסטור.
    ה-HDL שלי מתחת לנורמה לפני השינה אני נוטל נאספן 500באיזה שילוב. ומתי לקחת מתי לעלות את המינון והאם להפסיק את הביזיפברט 400

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר ביצור שלום נאספן 500-

הוספת תגובה

• לעמוס

ד``ר רפי ביצור
    25/04/2010

ודאי תבין שאין שום דרך לתת המלצות טיפוליות ספציפיות דרך האינטרנט לאדם שלא בדקתיו מעולם ושאין לי כל מידע רפואי לגביו.
    כעיקרון, השאיפה בטיפול בניאצין (כמו הניאספאן) היא להגיע בהדרגה למינון של 1000-2000 מ"ג (בפיקוח רפואי!!!) בהתאם לתוצאות בדיקות הדם ותופעות הלוואי. יתכן מאד ועם טיפול זה ניתן להפסיק את הבזפיבראט, אך שוב - בפיקוח רפואי בלבד!!!

אנא פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ פנים אל פנים במרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להורדת כלסטרול
    עזורי
    21/04/2010

הכדורים בבדיקות דם אחרונות כלוסטרול 222
    ttigycides 145
    hdl 36.2
    non hdl 165.8.
    ldl 137
    .alkp 51
    alt 43
    hba1c 5.8
    הרופא המליץ לקחת simvcor 10 mg כדור ביום
    בן 61 נכה פוליו סובל מלחץ דם שוקל 97 קג גובהה 1.60מ מטופל נורוובק10 מג קרדילוק 5 מג וקלוריל חצי כדור פעם ביום מכל

שאלתי האם אני חייב בכדורים והאם הורדת משקל תעזור ואם כן לקחת כדוריםהאם עדיף לפיטור או תרופה אחרת
    תודה
    .

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות להורדת כלסטרול

הוספת תגובה

• לעזורי

ד``ר רפי ביצור
    22/04/2010

1) בהסתייגות שקשה לבדוק דרך האינטרנט, נראה לי שאני מסכים עם הרופא שלך, שיש מקום לטיפול בתרופה ממשפחת הסטטינים (כמו הסימבקור שניתן לך), לאור הצטברות מס' גורמי סיכון: הגיל, המין, עודף משקל משמעותי, נוכחות יתר לחץ דם ורמה נמוכה של כולסטרול "טוב" (HDL
    2) המטרה היא להגיע לרמה של LDL בסביבות ה- 100, ולא סביר שיתן להשיג מטרה זו ללא טיפול תרופתי.
    3) כל תרופה ממשפחת הסטטינים שתביא אותך ליעד וללא תופעות לוואי - טובה, ולא נראה שיש יתרון לתרופה מסוימת על פני האחרות.
    4) ירידה במשקל בפיקוח תזונאי(ת) - חיונית ללא כל קשר, לטיפול התרופתי בכולסטרול, ותסיע באיזון לחץ הדם, ולשמירה על הבריאות.
    5) חשוב לוודא שלחץ הדם מאוזן. אם הנך מעשן - חיוני להפסיק. אם לא נבדקו רמות הסוכר - כאי לבדוק גם אותן.

בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה