פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול וסוכר בנורמה שומנים גבוה
    אילן
    08/09/2010

שלום לכם,

רציתי לקבל קצת יותר מידע לגבי התוצאות השקיבלתי מהבדיקות האחרונות ובעיקר הקומבינציה של התוצאות הללו:
    אני בן 39 גובה 180 משקל 91 BMI גבולי -28.
    תוצאות בדיקת הדם:
    Glucose (B) 99
    Cholesterol 231
    Triglycerides 250
    HDL-Cholesterol 51.3
    Non-HDL Cholesterol 179
    LDL Cholesterol Calculat. 129.3

מה המשמעות של כולסטרול וסוכר בגבולות הנורמה עם שומנים בדם כה גבוהים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אילן

ד''ר אבישי אליס
    08/09/2010

הסוכר מתקרב ל 100 שהוא הערך המומלץ בגילך
    הטריג 250 מעידים שעדיין כמות הפחממות הנצרכת עלידך צריכה לקטון במידה מסוימת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אילן
    08/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגביי תרופה נגד שומנים בדם
    דון
    03/09/2010

האם התרופה אטורבסטאטין זהה לליפיטור בדיוק במרכיביה אך השוני היחיד הינו שהיא מיוצרת בישראל?
    והאם יעילותן של גלולות נגד הריון נפגמת בעת שתיית התרופה הנ"ל?

הוספת תגובה

• לדון

ד``ר רפי ביצור
    04/09/2010

1) אטורבסטטין זו אכן תרופה גנרית הזהה לליפיטור במרכיב הפעיל.
    2) התרופה אינה פוגעת ביעילות גלולות למניעת הריון. עם זאת, גלולות למניעת הריון עלולות להעלות את רמת הכולסטרול ללא קשר לתרופה.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאצין ופיטוגארד
    שרון
    01/09/2010

האם ניאצין non flash +פיטוגארד מהווה טיפול הולם בכולסטרול (כמובן תזונה נכונה) במקום סטטינים שכן שמעתי שאוטוטו מכניסים לסל הבריאות תרופה הבנוייה על ניאצין מחב' אבוט ועוד.
    מדובר בסה"כ של245 במקום 200 כללי וברע 164 במקום 130 כמדומני.
    תודה על תשובתכם. והאם צריך לצרוך זאת לכל החיים.

לקביעת תור
    סגירה
    ניאצין ופיטוגארד

הוספת תגובה

• לשרון

ד``ר רפי ביצור
    01/09/2010

באלה הזקוקים לטיפול תרופתי להורדת ערכי הכולסטרול, הטיפול העדיף והטוב ביותר הם הסטטינים. הסיבה לכך היא שאלה הן התרופות לגביהן קיימת ההוכחה הטובה ביותר למניעת מחלות לב וכלי דם.

תרופות נוספות, כולל אלה שהזכרת, משמשות אותנו לטיפול באלה הזקוקים לטיפול תרופתי, שלא הגיעו ליעד הרצוי עם מינון מקסימלי נסבל של סטטינים.

לגבי הניאצין - יש להבדיל בין ניאצין NON FLUSH הנמכר בבתי טבע, שאינו מכיל חומר פעיל ואין לו השפעה משמעותית על ערכי שומני הדם, לבין ניאצין כתרופת מרשם (ניאספאן או טרדפטיב) שהוא יעיל אך דורש מרשם רופא.

לגבי הצורך בטיפול תרופתי אצלך - לא אוכל לחוות דעה שכן חסרים לי נתונים רבים. הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכת הצורך בטיפול, ואם יהיו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

שנה טובה ובריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רמת השומנים נמוכה?
    dkh
    01/09/2010

triglycerides 93
    cholestrol 196
    hdl cholestrol 37.1
    non-hdl cholestrol 159
    ldl cholestrol calculat 140.7

vidamin d 25-oh 18.0

הכל טוב מלבד השומנים?
    האם צריך לעשות משהו מיוחד שרמת השומנים נמוכה? האם זה בכלל נמוך?
    תוצאות של אישה בגיל 55
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רמת השומנים נמוכה?

הוספת תגובה

• ל- dkh

ד``ר רפי ביצור
    01/09/2010

רמת הטריגליצרידים הנמוכה אצלך תקינה ואינה מצריכה פעולה כלשהי.
    עם זאת, רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה ורמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבולית. חשוב לשמור על אורח חים בריא - שמירה על משקל גוף תקין, תזונה בריאה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) והימנעות מעישון. הצורך בטיפול תרופתי תלוי ברמת הסיכון לפתח מחלת לב, הנקבעת גם ע"י גורמים רבים נוספים (כגון יתר לחץ-דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב, ועוד), שאותם לא פירטת.
    בנוסף, איני יודע מה הם ערכי הייחוס של המעבדה בה עשית את הבדיקה, אבל נראה לי שרמת ויטמין D נמוכה אף היא.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקת הצורך בטיפול. אם ישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקופ"ח שבה נעשתה הבדיקה הכל בתחום

dkh
    02/09/2010

הנורמה.
    וגם הרופא אמר שהכל תקין.
    אין עישון.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וצום לטיפול בטרשת עורקים
    ירון
    26/08/2010

שלום.

אבי עבר צינתור משולש לפני כשנה. מאז הוא מחפש כל דרך אפשרית למנוע סתימות חוזרות בעורקיו.

הוא הופנה למאמר של ד"ר אורניש
    "Can lifestyle changes reverse coronary heart disease?:: The Lifestyle Heart Trial"
    שטוען שפעילות גופנית, טכניקות רגיעה (כגון מדיטציה,יוגה) ותזונה נכונה (צמחונית, דלת-שומן, פחמימות מלאות') יכולות לגרום להסגת מחלת עורקים. המאמר פורסם בירחון נחשב (lancet). בעקבות כך, אבי גם התעניין בצום ארוך (כשבועיים, אך ורק מים) כאמצעי להסגת הרובד הטרשתי וטיפול במחלה.
    סליחה על ההקדמה הארוכה. :)
    כעת, שאלותי הן:
    *)האם המחקר של ד"ר אורניש נכון לדעתכם, כלומר: האם ישנה אפשרות להסיג/לפתוח כך סתימות עורקים?
    *)האם יש מחקר כלשהו / מידע שבידיכם לגבי צום במקרה כזה, והשפעות חיוביות או שליליות שלו על רבדים טרשתיים?
    *)האם ישנה דרך התמודדות אחרת כ-ל-ש-ה-י שאתם מכירים?

תודה רבה!
    ירון.

הוספת תגובה

• לירון

ד``ר רפי ביצור
    26/08/2010

מניעת התקדמות טרשת העורקים היא ממטרה אפשרית בהחלט.
    לשמירה על אורח חיים בריא חשיבות גדולה: המנעות מעישון, פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) ותזונה נכונה. התזונה המתאימה "נתפרת" לכל אחד עפ"י מאפייניו האישיים - עודף משקל, סוכרת, יתר לחץ דם, רמה גבוהה של טריגליצרידים או כולסטרול וכו'. לכן רצוי לקבל יעוץ אישי מתזונאי/ת. העקרונות הם: שמירה על משקל גוף תקין, להמעיט בשומנים רוויים ושומני טרנס, ולהמעיט בפחמימות פשוטות. מומלץ להרבות בירקות ובפירות (בהסתייגות שפירות רבים הם עשירים בסוכר) ובשומנים בלתי רוויים.
    לצום של שבועיים (או כל משך זמן אחר) אין כל השפעה על מחלה שהתפתחותה ונסיגתה נמשכות שנים, והוא אף יכול להזיק. גם במחקרו הזעיר של אורניש (28 נבדקים בלבד) לא השתמשו בצום.
    בנוסף לכך חיוני לשמור על ערכי LDL (כולסטרול "רע") של פחות מ- 70, דבר הדורש כמעט תמיד שימוש בתרופות, רצוי ממשפחת הסטטינים. בנוכחות טרשת עורקים גם שימוש באספירין חיוני. אם יש צורך, יש לשלוט גם ביתר לחץ דם וסוכרת באמצעות תרופות.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על זרוכול
    עדי
    24/08/2010

שלום ד"ר ביצור,

אני בת 32, בריאה . לא מעשנת ובמשקל תקין.
    עם זאת, בבדיקות דם שנעשו מספר פעמים השנה, נמצא שהכולסטרול הרע שלי דיי גבוה - בסביבות 160. רופא המשפחה המליץ לי על מוצר בשם זרוכול. מה דעתך? יש לך ניסיון איתו? האם דיאטה או שינוי בתזונה יכולים להספיק או שכדאי לקנות את התוסף?

אשמח לתשובתך המהירה.
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על זרוכול

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר רפי ביצור
    25/08/2010

בהנחה שאינך סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם ושאין במשפחתך היסטוריה של מחלת לב בגיל צעיר, לא נראה שיש צורך בטיפול תרופתי.
    תזונה מתאימה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית הם המרכיב החשוב ביותר בטיפול. ניתן להוסיף פיטוסטרולים כגון זרוכול העשויים להביא לירידה נוספת של כ- 10% ברמת הכולסטרול ה"רע" (LDL). אנו מניחים שיש לכך השפעה חיובית על הסיכון למחלת לב, אם כי שאלה זו לא נבדקה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    נואש
    19/08/2010

שלום רב
    להלן תוצאות בדיקת דם
    כולסטרול טוב 37
    רע 107
    כללי 185
    טרגליצרידים 207

אני מטופל בכדור אחד ביום 10 מ"ג של דרלין-להפרעות קצב פשוטות ו50 מג אוקסאר לאיזון לחצ דם
    עיבוי לב 13 מ"מ במחיצה--כנראה בעקבות לחצ דם
    עושה 4 פעמים בשבוע 35 דק הליכה מהירה
    לא מעשן
    תזונה מאוזנת עם נטייה קטנה למתוקים
    רוב הזמן לחצ הדם מאוזן

לאור הנתונים הללו-מה דעתך על פרופיל השומנים?
    האם מצדיק טיפול תרופתי?

רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• בן 32

ד''ר אבישי אליס
    20/08/2010

התשובה לא קלה, כי הערכים גבוליים. אך לאור לחץ הדם וHDL נמוך
    הייתי רוצה שהכולסטרול הרע יהיה מתחת ל 100 , ולכן אם ערכים אלה חוזרים על עצמם
    הייתי מתחיל סטטינים במינון מינימלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול טוב נמוך
    galya76
    18/08/2010

שלום,
    אני בן 42, שוקל 58 - 59 ק"ג, גובה 173 ס"מ, היקף מתניים כ - 88 ס"מ.
    ובבדיקות דם התגלו הממצאים הבאים :
    Cholesterol - 109.
    Triglycerides - 60.
    HDL-Colesterol - 34.
    Non-HDL Cholesterol - 75.
    LDL cholesterol - 62.8.
    Glucose - 91.
    הכולסטרול הטוב נמוך מהמומלץ.

ביצעתי מספר שינויים :
    הליכה 4-5 פעמים בשבוע - 30 - 90 דקות.
    הוספת כף שמן פשתן וכף זרעי פשתן טחונים (במקום) לסלט.
    שתיית כוס יין אדום ייבש - אחת ביום עם ארוחת הערב.
    שתיית תה ירוק - 2-3 כוסות ביום.
    אני משתדל לאכול דג או עוף לפחות 3 פעמים בשבוע.
    חוץ מזה כבר שנים שאני אוכל בארוחת הבוקר שתי פרוסות לחם מלא קל עם דבש וטחינה גולמית משומשום מלא.

האם התוצאות תקינות? האם השינויים שביצעתי טובים ? האם יש עוד מה לעשות ? האם יש סוג יין מומלץ ?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול טוב נמוך

הוספת תגובה

• galya

ד''ר אבישי אליס
    18/08/2010

בהנחה שאתה בריא
    לא הייתי עושה דבר, אלא מתמיד בכל הפעולות שנקטת
    תוספי המזון שאתה משתמש בהם- תרומתם שולית
    אין חשיבות לסוג היין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול טוב נמוך - תודה על התשובה

galya76
    19/08/2010

תודה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד אווז
    ניסן
    13/08/2010

שלום רב
    ראיתי בכמה מקומות באינטרנט בארץ ובעולם כי כבד אווז נא מכיל ל100 גרם 133 קלוריות, 4 גרם שומן ו518 מ"ג כולסטרול.
    כמו כן ידוע לי כי אכילת כולסטרול לוא דווקא מעלה את רמת הכולסטרול כך שניתן לאכול ביצה ביום.
    האם יכול להיות שכבד אווז הינו נתח כל כך רזה יותר מחזה עוף ומשוקיים ללא עור?
    אודה לכם על פתירת הדילמה כי אני חשבתי שהוא מכיל 400 גרם קלוריות ל100 גרם לפחות וזה גורם לי לרצו ללכת ל"רק בשר" ולהזמין שם כבד אווז ולהתפנק
    תודה מראש וסופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה
    כבד אווז

הוספת תגובה

• לניסן

ד``ר רפי ביצור
    13/08/2010

אני חייב להודות שאיני בקי בפרטי הפרטים של התכולה הקלורית של כבד אווז, אבל אלה אכן המספרים. שים לב, שמדובר בכבד אווז נא ולא בממרח / פטה וכו', שבהם אכן מדובר על 400-500 קלוריות ל- 100 גר'.

לגבי ההתפנקות - אני בהחלט בעד, למעט במקרים קיצוניים. העיקר בתזונה הוא מידתיות ומתינות. כל עוד אתה בשליטה - פינוק קטן מדי פעם יכול לשפר את איכות החיים בלא שיגרום לנזק.

בתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "זרוכול" להפחתת כולסטרול
    ri
    12/08/2010

עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לפני מספר שנים .
    הכבד מייצר כולסטרול שמגיע לרמות 220 והטוב 62
    בעברי , פוליו , רופא משפחה נתן לי ססטינים והCPK הגיע ל 965
    לחץ הדם שלי 110/70 , איני מעשנת , ללא סוכרת ,
    BMI128
    מפחדת לקחת ססטינים לאור חוויית כאבי השרירים שחוויתי ובלא הכי כאבי שרירים של פוסט פוליו -קשיי ניידות .
    רופאת המשפחה הציעה זרוכול , לקחתי 2 כדורים ומאוד כאבה בטני .
    נמצאת במעקב של דיאטנית שהוסיפה לתפריט סובין והציעה גם את תוסף זרוכול שהיום החלטתי להסירו מהנסיון .
    האם יש דרכים נוספות ,שאינן קשורות בחומרים כימיים
    למשל בכל מהלך השבוע אכלתי בצהרים מרק עדשים עם סובין וסלט ירקות , חזה הודו בתנור ...
    אשמח לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה
    "זרוכול" להפחתת כולסטרול

הוספת תגובה

• ל- ri

ד``ר רפי ביצור
    13/08/2010

ראשית, הביטוי "חומרים כימיים" אינו מובן לי. מרק עדשים עם סובין וסלט ירקות , חזה הודו בתנור - כולם חומרים כימיים. גם חסה אורגנית מורכבת כולה מחומרים כימיים. העובדה שלא סונתזו במעבדה אינה מעידה על כלום. הרעלים החזקים ביותר הידועים לנו הם טבעיים לחלוטין.

ודאי שלתזונה מתאימה ולפעילות גופנית (במידת האפשר, לאור הפוליו) יש חשיבות גדולה לבריאות הלב ובכלל, אך ההשפעה על ערכי הכולסטרול בדרך כלל אינה גדולה.

השאלה הראשונה שיש לענות עליה היא: האם יש צורך בטיפול כלשהו פרט לשמירה על אורח חיים בריא? הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

במידה והערכת הסיכון מצביעה על כך שיש צורך בטיפול - יש לנו מס' אופציות, אך ודאי תביני שלא ניתן לתת יעוץ פרטני באינטרנט במקרה מורכב שבו רוב הנתונים אינם ידועים לי. ככלל, ברוב המכריע של המקרים הדורשים טיפול, ניתן "לתפור" טיפול מתאים.

אם רופא המשפחה אינו בטוח אם וכיצד לטפל, או אם את מעוניינת בחוות דעת נוספת - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "זרוכול " המשך

ri
    19/08/2010

שלום רב ד"ר רפי ביצור , מודה להתיחסותך , לחץ הדם 100/70 איני מעשנת ולא עישנתי . ללא סוכרת. במצב ירידה במשקל הגוף חודש אחרון השלתי 1.5 ק"ג לאבי , היה אוטם שריר הלב בגיל 60 ואני היום בת 57. ואילו בדיקות נכון וטוב לעשות בהתייחס לכולסטרול הגגגגבוההה ומבלי לגרום לתוספת כאבי שרירים פועל יוצא של פוליו . תודה להתיחסותך והסבריך המקדמים ריננה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- ri

ד``ר רפי ביצור
    25/08/2010

ראשית - אני מתנצל על האיחור בתשובה, עקב היותי בחופשה.

לאור הסיפור המשפחתי של מחלת לב בגיל צעיר לאביך, חשוב להעריך בצורה מדויקת ככל האפשר את מידת הסיכון למחלת לב אצלך, ובהתאם לכך את הצורך בטיפול.

מומלץ, לכן, לפנות למרפאת ליפידים עם נתונים מלאים לגבי מצבך הבריאותי, בדיקות עדכניות ונתונים לגבי טיפול שקיבלת בעבר והשפעתו.

במידה וימצא שיש צורך בטיפול, ניתן ברוב המקרים "לתפור" טיפול מתאים שיוריד את רמת הכולסטרול ללא תופעות לוואי משמעותיות.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 29 - היפרליפידמיה
    אלכס
    12/08/2010

ד"ר נכבד,

בן 29. גובה: 172. משקל: 57

כ 1/2 שנה מקבל ליפיטור 20MG. (סטטינים אחרים העלו משמעותית ערכי CPK)

בדיקות:
    כולסטרול 213
    LDL 130
    HDL 60
    CPK 137
    אנזימי כבד תקינים
    טריגליצרידים 128
    סוכר 92
    VIT D 9

הופסק כל טיפול לצורך ניסוי:

תוצאות:
    כולסטרול 315
    LDL 232
    HDL 52
    CPK 58
    אנזימי כבד תקינים
    טריגליצרידים 201
    סוכר 88

לאור הנ"ל הותחל שוב עם ליפיטור 20MG והוגשה בקשה לאישור ESETROL.

שאלות:

לאור חשד בתופעות לוואי נוירולוגיות (בעיות זכרון) שהחלו לאחר שימוש בליפיטור - הרופא נמנע ממינון גבוה יותר וגם מCRESTOR.

האם מקובל להתחיל טיפול בגיל צעיר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 29 - היפרליפידמיה

הוספת תגובה

• לאלכס

ד``ר רפי ביצור
    12/08/2010

אני חייב לומר שאיני מבין את הסיבה ל"ניסוי" - למיטב ידיעתי אינך עכבר או שפן.....
    תוצאות ה"ניסוי" היו צפויות ולא קידמו את המדע או את בריאותך כלל :)

ערך LDL מעל 200 הנו סיבה טובה מאד לטיפול בסטטין כמו ליפיטור או קרסטור, גם בגיל צעיר, ובמיוחד אם יש גורמי סיכון אחרים למחלת לב או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - פרטים אותם לא ציינת.

מאחר ואין בידי את הפרטים המלאים, לא אוכל להתייחס לצורך בהוספת אזטרול לטיפול בסטטינים. חשוב להדגיש שהטיפול באזטרול ניתן כמעט תמיד כתוספת לסטטינים ולא במקומם, מאחר וההוכחות הטובות ביותר על מניעת מחלות לב וכלי דם הן עם הסטטינים.

מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם יהיו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk
    פאר
    12/08/2010

שלום.

אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג ביום שנים ועושה פעילות גופנית כל יום (הליכה) כשעה .
    בבדיקת דם אחרונה שלי התקבל CPK=373 .

מה הסיבה לעליה לערך כזה ומה מציין ערך כזה , האם זה מסוכן .

בל הבדיקות שעשיתי במהלך השנים הערך הזה היה מעל לתחום העליון אבל אף פעם לא הגיע לערך גבוה כזה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    cpk

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר רפי ביצור
    12/08/2010

עליה קלה ברמת ה- CPK יכולה לנבוע מפעילות גופנית, ליפיטור או שניהם. בכל מקרה, אם אינך סובל מכאבי שרירים - לעליה כזו אין כל משמעות, ואם הנך זקוק לטיפול בליפיטור - אין סיבה להפסיקו.
    אם לא נבדקו תפקודי בלוטת המגן - כדאי לבדוק, מאחר ולעתים תת-פעילות של הבלוטה יכולה לגרום לעליית CPK.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאצין - טרדפטיב
    ירון
    09/08/2010

שלום רב,
    אני בן 60 וסובל ממחלת לב וכלי דם טרשתית ויתר לחץ דם.
    בגלל ערכי כולסטרול מוגברים אני נוטל קרסטור.
    רמת הכולסטרול הכללי והכולסטרול "הרע" ירדו יפה, אבל הכולסטרול "הטוב" מסרב לעלות.
    האם כדאי לי לנסות טרדפטיב ?
    האם בנוסף לקרסטור או במקומו ?
    תודה
    ירון

לקביעת תור
    סגירה
    ניאצין - טרדפטיב

הוספת תגובה

• לירון

ד``ר רפי ביצור
    10/08/2010

ראשית - אף תרופה אינה מחליפה את הסטטינים כגון קרסטור, שיעילותם בהפחתת תחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם הוכחה בצורה הטובה ביותר.

שנית - אם אכן אתה סובל ממחלת לב, רמת ה- HDL ("הכולסטרול הטוב") נמוכה, ואין התוויית-נגד - ניתן לשקול מתן ניאצין כגון ניאספאן או טרדפטיב.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו ספקות - ניתן לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה
    מני
    09/08/2010

שלום דוקטור
    אני בת 60. יש לי כולסטרול גבוה. לוקחת כדורים 20 מ"ג prava statin כמעט מידי יום.
    בבדיקת דם האחרונה שביצעתי הכולסטרול עלה ל-230. יש לציין שלא שיניתי הרגלי תזונה או מינון כדורים ועדיין הכולסטרול היה גבוה מבבדיקה הקודמת.
    מדוע התוצאה עלתה? האם להמשיך לקחת את הכדורים הנ"ל ובאותו המינון?
    איזה רופא מטפל בבעיית כולסטרול וויטמין D? (יש לי גם מחסור בויטמין D)
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• לרבקה

ד``ר רפי ביצור
    09/08/2010

בשאלתך חסרים נתונים רבים, ולכן אענה באופן כללי:
    מדוע התוצאה עלתה?
    לא כתבת מה ההבדל בין הבדיקות, ומהם הערכים המפורטים של שומני הדם (LDL, HDL, טריגליצרידים). כעקרון, יכולות להיות סטיות בין בדיקה לבדיקה, בעיקר בערכי הטריגליצרידים (המשפיעים גם על ערך הכולסטרול הכללי). בנשים לאחר גיל המעבר יכולים להיות שינויים עקב השינויים ההורמונליים. סיבות אחרות יכולות להיות תרופות ומצבים רפואיים שונים. אם ההבדל גדול ואין לו הסבר נראה לעין, הנכון ביותר הוא לחזור על הבדיקה - לעתים יש טעות מעבדה.

האם להמשיך לקחת את הכדורים הנ"ל ובאותו המינון?
    מאחר ואין לי שום מידע רפואי לגביך, ובפרט על מאפייני הסיכון שלך למחלת לב ואת הערכים המפורטים של שומני הדם - אין לי שום דרך לענות על השאלה.

איזה רופא מטפל בבעיית כולסטרול וויטמין D?
    ברוב המכריע של המקרים רופא המשפחה יטפל בצורה מצוינת בשתי הבעיות. במקרה הצורך ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ck-creatine kinase גבוה
    מני
    09/08/2010

שלום רב!
    אני בן 61. לוקח כדורים להורדת לחץ דם. בנוסף גם כדורים של 40 מ"ג prava statin מידי יום להורדת הכולסטרול. בזמן האחרון יש לי התכווצות שרירים ברגליים לעיתים קרובות
    ביצעתי בדיקת דם וערכי ck-creatine kinase הם 307. ברצוני לדעת מה המשמעות לכך?האם נחשב גבוה?
    האם יש קשר להתכווצות השרירים ולכדורי הכולסטרול? עם איזה רופא עליי להתייעץ?
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    ck-creatine kinase גבוה

הוספת תגובה

• לרבקה

ד``ר רפי ביצור
    09/08/2010

יש להפריד בין ה- CK להתכווצויות השרירים:
    רמה מעט גבוהה של CK כמו אצלך אינה מדאיגה, ובפני עצמה אינה סיבה להפסיק או לשנות את הטיפול, במידה ואין כאבי שרירים.
    כאבי השרירים, בלי כל קשר לרמת ה- CK, יכולים לנבוע מהטיפול בסטטין, כמו גם מסיבות רבות אחרות. מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיבדוק אם יש סיבה אחרת לכאבים. בדרך כלל ניתן (לאחר התייעצות ברופא המשפחה!) להפסיק את הסטטין לשבועיים-שלושה. כאבים שמקורם בסטטין יחלפו, וכאבים שלא יחלפו - קרוב לודאי שאינם מהסטטין.

פנה לרופא המשפחה, ובמידת הצורך - ניתן להתייעץ במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה